Legfontosabb > Csapok

A mosogató és a talapzat felszerelése: telepítési utasítások részletes leírása az összes szakaszról

A mosdó minden lehetséges kialakításánál a talapzatra vonatkozó lehetőség tűnik a legoptimálisabbnak otthoni használatra. Ha azt szeretné látni a saját fürdőszobájában, olvassa el a lépésenkénti utasításokat, hogyan kell a talapzat-mosogatót a saját kezével telepíteni. Vegye figyelembe a kiválasztott modell összes funkcióját, ne felejtsen el egy ilyen fontos árnyalatot, mint a bekötési rajzot.

Mielőtt csatlakoztatná a mosogatót, ismerkedjen meg a munkafolyamatban felmerülő lehetséges hibákkal - ez segít elkerülni őket.

Mi a jellemző a mosogató telepítésénél?

A lábazati mosdó funkcionális és praktikus fürdőszoba megoldás. A telepítés megkezdése előtt nézze meg a mosogatót. A kialakítástól, a tartószerkezet típusától és a tartószerkezet típusától függően eltérő lehet.

Mit keres

A mosdó alatt lévő talapzat - állvány két fő funkcióval rendelkezik:

A mosdócsésze a lábfejre van szerelve úgy, hogy a súly egy része közvetlenül az aljzatra kerüljön. Ez különösen fontos a nagyméretű és nehéz mosogatók esetében, mivel a szokásos falszerelés nem képes ellenállni a terhelésnek. Ez a helyzet akkor, amikor a tulipán telepítése kötelező.

A talapzat dekoratív funkciója az, hogy sikeresen leplezze le a szifont, a vízvezetéket és a csatornarendszereket, amelyek megromolhatják a fürdőszoba megjelenését. Mivel a láb üreges, minden kommunikáció tökéletesen illeszkedik.

A mosogató felszerelése fontos a tervezés típusának meghatározásához:

És a helyszín:

A monolitikus héj-tulip oszthatatlan struktúra. Az ilyen mosdó egyenletes, nehéz és drága. Rendszerint ezek prémium modellek. Nem csak a fajanszfajtákról van szó. Alkalmazzon természetes és műkő, akril, üveg.

A gyártók gyakran külön verziót kínálnak: egy mosogató és egy tartóoszlop ugyanabból a sorozatból. Ugyanezt a dizájnt és teljes mértékben megfelelnek a műszaki paramétereknek. De nem szükséges mosdót vásárolni a készletben. A szaniterek választéka olyan nagy, hogy könnyen megtalálható egy megfelelő pár.

Hogy a mosogató a fürdőszobában található, csak a rendelkezésre állás és a preferenciák függvénye. Nincs jelentős különbség a szerelési technológiában.

Mi a félpótkocsi és mi a jellemző

A félpótkocsi népszerű típusú állvány a mosogató alatt. A fürdőszobai belső kialakításban ma már divatos a felsõvezetékek használata: WC, bidé és mosdó, amelyek a szokásos módon nem fekszenek a padlón, hanem egy konzolos falra szerelik.

Maga a félpótkocsi rövidített láb. Között és a padló között szabad hely marad. Racionálisan használható raktározásra, ami nem hajtható végre rendszeres tulipán telepítésekor. Ezen felül ez a kialakítás nagyban megkönnyíti a tisztítást a vízvezeték alatt - a padló szabad marad, és nem képezi a nehezen elérhető helyeket.

Ami a fő funkciókat illeti, a félpótkocsi jól illeszkedik mind az esztétikai komponenshez (maszkok kommunikációja), mind a tartóelemhez. Ez a típusú szaniter áru külön megvásárolható, de fontos, hogy betartsuk az általános tervezési ötletet, és elkerüljük a keverési stílusokat.

A kapcsolási rajzok és méretek

Mielőtt folytatná a telepítést, el kell döntenie a projektről. A kezdéshez ismerkedjen meg a fürdőszobai talppal ellátott mosdókagyló telepítésével kapcsolatos javaslatokkal, majd folytassa a terv és a számláló anyagok elkészítését.

Először is - a mosdó mérete. Jobb, ha nem vásárolsz 50 cm-nél kisebb szélességű házi tálakat, kényelmetlen lesz használni őket. A hagyományos méret 55-65 cm, a mosogató magasságát a potenciális felhasználók növekedésétől függően kell kiválasztani.

Vannak szabványok, amelyek arra utalnak, hogy a mosdó 80-82 cm-es magasságban van a padlóról. Ez a méret a legtöbb 160-180 cm magasságú felnőtt számára optimális. Ha a mosogatóhoz és a fürdőkádhoz egy kiöntő csapot vásárol, akkor kicsit eltérhet a szabványoktól és 85 cm magasságig.

Semmi sem akadályozhatja meg a tulipán mosdójának magasabb felszerelését, ha ez sokkal kényelmesebb az Ön számára. A talapzat magassága általában kb. 65 cm, így nem tudod felhelyezni az edényt. Azonban, hogy a tulipán dobogója alatt megemelkedik, nem nehéz.

Egy másik fontos paraméter, amelyet a fürdőszoba korlátozott területe miatt gyakran elhanyagolnak, az a mosdó előtt álló hely. A mosogató előtt legalább 70 cm szabad hely legyen, különben kényelmetlen lesz használni. Rossz ötlet az, hogy egy mosdókagylót egy keskeny résszel a falba vagy más belső elemek közé telepítsenek.

Minden egyes egészségügyi berendezés saját kapcsolási rajza van a gyártó által. Megmutatja a telepítéshez szükséges alapadatokat:

 • ahonnan mellékvizet szolgáltat;
 • a kötőelemek és a fő szerkezeti elemek magassága;
 • a falhoz viszonyított helyzete;
 • túlcsordulás és lyukak jelenléte a keverő számára;
 • maga a készülék méretei.

Javasoljuk, hogy a mosdókábel bekötési rajzait még a telepítés megkezdése előtt is ismeri, és ha a vízellátásról és a szennyvízelvezető rendszerekről a semmiből történik, akkor ezt a kiválasztott vízvezeték-modell jellemzőinek figyelembe vételével kell elvégezni.

Telepítési utasítások - Lépésről lépésre Leírás

A telepítési folyamat érthetővé tétele érdekében fokozatosan fontolja meg a technológiát. Kezdje el az eszközök szedésével. A régi mosogató bontását is bölcsen kell végrehajtani. Ezután a mosogatót, a keverőt, a szifont és az állványt egymás után kell felszerelni.

A szükséges eszközök és anyagok előkészítése

Ha a kezedben egy bekötési rajz van, és minden kommunikáció megfelelően be van állítva, a mosdó és a talapzat felszerelése sokkal könnyebb és gyorsabb. Készítse elő a szükséges eszközöket és anyagokat:

 • ütni;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • tömítőanyag;
 • mount készlet;
 • mosdó szifon;
 • mixer;
 • mérőszalag;
 • építési szint.

Mivel a mosdót eredetileg konzolként szerelték fel, vagyis mereven rögzítették a falra, lyukakra van szükség a fal betonjában. Egy csavarhúzóval vagy csavarhúzóval kell meghúzni a tágulási tüskéket. A csavaros csatlakozásokhoz csavarkulcs szükséges.

A tartókészlet általában szabályos a mosogatóval. Gyakran jön egy szifon. A keverőt külön kell megvásárolni. Vegye figyelembe a mosogató mélységét és szélességét mikor vásárol.

A szalag mérete és építési szintje szükségszerűen részt vesz az összes építési munkában, és a talapzat-mosogató telepítése nem kivétel. A ceruzára vagy a jelzésjelzőre nem emlékszel.

De a tömítőanyag, legyen az vontató vagy FUM szalag, az eszközök és anyagok alapvető készletében jelen kell lennie. Az összes csatlakozás gondos lezárása nélkül nem alkalmazható egészségügyi berendezés.

A régi felszerelések szétszerelése

Ha a mosdóba már beépítették a mosdót, akkor az aljzat mosogatásának telepítése előtt szét kell szerelni. Egyszerűvé tenni:

 1. Zárja le a vizet. Kezdje a keverő lebontásával. Csavarja le az anyát és gondosan húzza ki a vízcsöveket a csapból.
 2. Ezután vegye le a szifont. Annak ellenére, hogy a víz már le van tiltva, egy része továbbra is a szelepek után futó csövekben maradt. Ahhoz, hogy a szifon eltávolítása után ez a víz ne folyjon egyenesen a padlóra, előre helyettesítsen egy vödröt vagy medencét.
 3. Amikor a mosdó már nem kapcsolódik a kommunikációhoz, elkezdheti a szaniteráruk bontását. Csavarja ki és vegye le a mosdót a tartóból.

A felületnek síknak kell lennie. Ha a padló a fürdőszobában, mint gyakran történik, egy görbe, akkor kell szintetizálni egy cement esztrich. Ha a tulipán további emeléseket készít, kiegyenlítheti a vele járó torzítást. Most meg kell szabadulnia a régi vízvezeték helyiségeiben, hogy új felszereléssel dolgozzanak.

Fal jelölés a telepítés előtt

A következő lépés a mosdó beépítése. Az első lépés a jelölés. Szükség van egy bekötési rajzra. Keresse meg a távolságot a rögzítési pontok között. Vagy mérje meg őket rulett segítségével. Mérje meg azt a magasságot, amellyel a mosogató tálat csatlakoztatják.

Rajzolj egy függőleges vonalat, amely a szimmetria tengelyét jelöli. Ami azt illeti, azt ellenőrizni fogják. Vízszintes, vízszintes vonal mentén jelölje meg a második tengelyt - merőlegesen. Megtalálják a rögzítőket.

Van még egy egyszerű jelölési módszer. Mérje meg a mosogató felső részének kívánt magasságát, és húzza meg vízszintes vonalat ezen a szinten. Csatlakoztassa a mosdót a talapzathoz. Helyezze el a szerkezetet. Győződjön meg arról, hogy a tál és a falon lévő vonal teljesen illeszkedik. Vegyünk egy egyszerű ceruzát, és helyezzük be a szerelési lyukakba. Húzzon rajta a fal jelzéseire ezen a pontokon - pontosan meghatározza a tüskék helyét.

A mosdó csaptelep felszerelése talapzattal

Annak érdekében, hogy ne szenvedjen a keverő beépítésével a beépített mosogatóhoz, jobb, ha minden előre megtörténik. Ezután nem lesz szükség egy nehéz kulcsra és egy csavarhúzásra a nehezen hozzáférhető helyeken, csak a vízellátás csatlakoztatása szükséges.

Csatlakoztassa a vásárolt csapot rugalmas csövekhez, amelyeket a vízvezetékhez csatlakoztat. Leggyakrabban fém tömlõ vagy gumitömlõ, fémhüvellyel védve. Minden menetes csatlakozást gumitömítéssel kell készíteni.

A keverőhöz tartozik egy csatlakozócsappal (vagy kettővel). Ezt be kell csavarni a keverő alján lévő menetes lyukba. Tegye rá a tömítőgyűrűt. Megvédi a héj anyagát az állványtól felülről, és megakadályozza a fellazulást.

Helyezze a keverőt a mosogató nyílásába.

Alulról még egy tömítőgyűrűt helyeztek el - alulról védve. A tömítés szükséges, hogy üzem közben a daru ne induljon el, és "járjon". Vegyünk egy speciális patkó alakú fém alátétet, és helyezzük a tűre. Szükséges a tartósabb nyomásra az egész területen.

Húzza meg az anyát a csavarral a csavarkulccsal.

A keverő készen áll. Rugalmas tömlők csatlakoznak a vízvezetékekhez, miután a mosogató teljes felszerelését egy talapzattal szerelték fel. Ne feledje, hogy a megfelelő szelepnek felelősnek kell lennie a hideg vízért és a bal oldalon - forróságért. A biztonsági intézkedések szerint nem kívánatos a forró víz csapja a jobb keze alá. Ha túl magas a hőmérséklet, akkor égethet. Ez különösen igaz a gyermekekre, akik nem mindig tudják, hogyan kell megfelelően szabályozni a vizet keverővel.

Csatornacsatlakozás - egy üvegszifont helyezünk

Mielőtt bekapcsolná a vizet a telepítés minőségének ellenőrzéséhez, szifont kell elhelyezni és csatlakoztatni. A szifont rendszerint összeszerelt állapotban értékesítik, ezért még mindig megfelelő összeszerelésre van szükség. Keresse meg a leeresztő nyílás részét. Szilikon használatával csatlakoztassa a tömítéshez. Helyezzen egy csavart a középső nyílásba. Helyezze el a lefolyót a mosdókagyló táljába egy tartóállvánnyal.

Ha a mosdó túlfolyó nyílással van ellátva, azt egy hullámcsővel is csatlakoztatni kell a szifonhoz.

Gyűjtse össze a szifonpalackot, csatlakoztassa a pólóhoz a túlfolyás csatlakoztatásához. Minden kúpos tömítést úgy kell felszerelni, hogy keskeny részük a csavaranyák felé irányuljon. A csavart használva rögzítse a szifont a mosdókagylóhoz az állványhoz.

A szifon kialakítása olyan, hogy ha bármilyen szivárgás fordul elő, akkor szükség van a legtöbb alkatrész leengedésére és összeszerelésére. Éppen ezért a telepítést óvatosan kell elvégezni - először. A szifon csatlakozik a kisülő csőhöz, miután a mosdó az állvánnyal a helyén van.

A mosogató felszerelése - hogyan kell a falra akasztani

Most már a jelölés készen van, a keverő és a szifon van telepítve, akkor folytathatja a telepítést. Ha kevés tapasztalata van ezzel az üzletággal, az alábbi utasítás nagyon hasznos lehet. Perforator vagy fúró segítségével helyezze a lyukakat a betonba a megfelelő pontokon. A fúró átmérőjét a tüskék méretének megfelelően választják ki. A lyuknak kissé kisebbnek kell lennie, hogy a lámpatest szorosan illeszkedjen a fal anyagába.

A szilárdság érdekében ragasztóanyagot vagy szilikont használhat. Közvetlenül a lyukakba öntik, mielőtt a csapot kalapácsolná. A szerelvény készítéséhez különleges csavarokat - egészségügyi csavarokat tartalmaz. Egyik végén a falba csavarják, másrészt a szálat vágják. Egyszerű csavarhúzó fali dugaszoló csavarhúzófej vagy horgonycsavar is használható.

A kerámia zománc károsodásának elkerülése érdekében használjon műanyag alátéteket, amelyek szintén szerepelnek a készletben.

Helyezze a tálat a helyére és húzza meg az anyákat. Ellenőrizze a telepítést a szinttel. A mosdó alaprészének beépítése az állványra vége. Most meg tudod csinálni a csatlakozó vízvezetéket és szennyvizet. Mivel követte a bekötési rajzot, és a megfelelő pontokon előre eltávolította az összes kommunikációt, könnyebbé válik a keverő és a szifon csatlakoztatása.

Utcai telepítés - a végső szakasz

Az állvány felszerelését a szifon és a keverő csatlakoztatása után kell elvégezni. Ez elrejti az összes kommunikációt, ezért a vízellátó és szennyvízelvezető rendszerek vezetésénél meg kell próbálni az állványt úgy, hogy a csövek ne legyenek láthatóak.

A mosdó "lábának" önmagában stabil. Amikor a szifont a mosdóállványra helyezte, csúsztassa a fal felé. A csésze az állványra támaszkodik, és ezzel egyidejűleg rögzíti a súlyát.

A lerövidített talapzat nem pihen a padlón. A tartó hevederére, mint egy mosdó, lefagy. A tálca telepítésének szakaszában gondosan kell gondoskodni a félig tartó tartó rögzítésére szolgáló lyukakról. Ezután ugyanezen séma szerint a terméket lógatjuk a csapokra, az alátéteket felhelyezzük és az anyákat meghúzzuk.

Telepítési hibák, azok okai és megoldásai

Néha a telepítés vagy a telepítés utáni bizonyos idő után kiderül, hogy a talppal rendelkező mosdó rosszul van felszerelve. Számos tünet jelzi ezt:

 • a mosogató tépődik;
 • talapzat tekercselés;
 • a tál és a talapzat között rés van;
 • van egy rés a tál és a fal között.

A legtöbb probléma megoldható a termék szétszerelése nélkül. Ha az emelvényen levő mosdó egy gombnyomással elkezd sétálni és megborzongani - a probléma a szintben van. A telepítés során természetesen szellemi szintet használtál, de talán nem elég kemény.

Ha kiderült, hogy a mellékletek nem ugyanazon a szinten vannak, akkor ezt javítani kell. A nagy magasságkülönbséget csak új kötőelemek korrigálják, és egy kicsit korrigálható a rögzítőcsap csavarásával.

Ha a mosdót egyenesen tartja, és csak a talapzat laza, a probléma alul van. Ideális lapos padló - nagy ritkaság. Lehet, hogy a talapzatod a padlólemezekhez csatlakozik, vagy a probléma az esztrichben van, de ha nem akarja szintre helyezni a talajt, használjon szilikont. Szárítás, meglehetősen sűrű réteget hoz létre, amely kompenzálja a ferdeséget. Séta a szilikon a "lábak" és a padló találkozásánál.

Ugyanez a megoldás alkalmas a falhoz vagy a csésze és a talapzat közötti rés kiküszöbölésére. Szilikon tömítőanyag - elengedhetetlen dolog a vízvezetékek arzenáljában.

Hasznos videó a témában

Természetesen jobb, ha egyszer megnézzük 100-szor az interneten. Kiválasztottuk a jó videofelvételeket, amelyek segíteni fogják a "és" pontot olyan nehéz feladat elvégzésében, mint a talapzat mosogatójának telepítése.

Egy mosogató beépítése egy talapzattal gyakorlati példával:

Különös figyelmet kell fordítani a tömítőcsuklókra:

Ha még mindig úgy dönt, hogy professzionális segítség nélkül telepíti a mosdót egy talapzattal, olvassa újra újra az összes ajánlást kétszer, különösen akkor, ha először csinálja. Természetesen előre nem látható helyzetek merülhetnek fel, senki sem biztosított. Elméletileg hozzáértő, látni fog egy teljes képet a folyamatról. Ha szigorúan követi az utasításokat, mindent meg kell menni, mint az óramű.

A talapzat-mosogató telepítése: szerelési technológia

Kreatív megközelítés a fürdőszoba kialakításánál - ez az egyik leghatékonyabb módja a hangulat megteremtésének és a kényelem növelésének. A fürdőszobában mindennek meg kell felelnie a három szabálynak: legyen kényelmes, esztétikus és szükséges. Semmi extra és felesleges. A listán a népszerű vízvezeték az első helyen egy klasszikus mosogató egy talapzaton. Hogyan vonzza a vásárlókat? Esztétikus megjelenés, tömörség, szépség és sokoldalúság. Ez a tervezésű vízvezeték lehetővé teszi a vízvezetékek és csatornahálózatok lezárását. De hogyan lehet egy mosdót elhelyezni egy talapzaton, szakértők nélkül? Milyen nehéz telepíteni a mosdót egy talapzattal? Hogyan kell ezt megtenni, és mit kell figyelembe venni vásárlás előtt?


Fotó 1. Mosogató a talapzaton.

A mosogató és a talapzat helyének telepítése önmagát csinálja: a megfelelő választás

A vízvezetékház ablakai számtalan különböző típusú modellt és alakot tartalmaznak. Ha nem tudod, hogyan kell egy mosdót egy talppal a saját kezeddel felszerelni, akkor valószínűleg először meg kell értened az ilyen típusú mosdókagylók kivitelezésének árnyalatait. Vásárlás előtt gondoljon arra, hogy hol és hogyan telepítse a mosdót egy talapzattal. Mérje meg a kiválasztott helyet. A szakértők azt javasolják, hogy egy 55-65 cm-es tálat tartalmazó mosogatót vásároljanak, ami a legmegfelelőbb méret, amellyel könnyebbé és egyszerűbbé teheti a mosogatót egy talapzattal. A kisebb edény nem lesz könnyű használni, nem védi a padlót és a falakat a fröccsenő víztől. Ha egy nagy tálat választasz egy szűk fürdőre, akkor sok helyre lesz szüksége. Ugyanakkor egy tágas helyiségben a mosogató nem lehet kicsi, egyszerűen "elveszik", és nem illeszkedik a megtervezett belső térbe.

A mosogató kiválasztásakor figyelembe kell venni a talapzat magasságát. Az átlagos magasságú embernek 70-80 cm-esnek kell lennie, hogy kényelmes legyen a hajlítás. A tál alakja bármilyen. Itt nincsenek speciális kritériumok, a legfontosabb az, hogy a tál és a talapzat harmóniában legyen, és illeszkedjen a formatervhez. A négyzet alakú és téglalap alakú tálakhoz válasszon egy kocka alakú talapzatot. És kerek tálhoz - kerekített sarkokkal rendelkező talapzatok. A vízvezeték színének és alakjának meg kell egyeznie a kiválasztott formatervezéssel és a fürdőszobában lévő egyéb bútorokkal. Szeretne hozzáadni a funkciót? Válasszon egy állványt polcokkal és különböző fogantyúkkal. Vegye figyelembe a mosogató típusát is.


Fotó 2. Mielőtt egy mosdót vásárolna egy talapzaton, győződjön meg arról, hogy a fürdőszoba belsejébe illeszkedik.

A mosogató modell kiválasztásakor ügyeljen egy további lyuk túlfolyására. A szennyvíz eltömődése esetén védelmet nyújt a vízszivárgás ellen. Továbbá, vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy nincsenek semmilyen karcolások és zsetonok a terméken, és a tál "jól" ült a helyén, amelyet a talapzatra szántak.

Mosogató szerelése talapzattal

Úgy döntött, hogy nem fordul a tapasztalt vízvezetékberendezésekhez, és megpróbálja önállóan felszerelni a felszerelést? A lábazati mosdó beépítése saját kezével egyszerű folyamat. Egy lépésről-lépésre szóló utasítás segít a siker elérésében, amelynek következtében egy kényelmes és gyönyörű mosogató tulajdonosa lesz. Szüksége lesz egy fúró, szint, csavarok, O-gyűrűk, vízvezeték vagy vontató.

1. lépés: Végezze el a jelölést. A mosogatóhoz rendelt hely mellett egy csatorna nyílásnak és egy vízfelületnek kell lennie. A falon egy vonalat rajzolunk, ahol a tál éle lesz, és a padlón, ahol a talapzat alsó része található. Tekintsük a csempe varratainak elhelyezkedését. Sor vonalba rendezve. A tál a talapzaton áll és a falra támaszkodik. A tál és a tálca szélének meg kell egyeznie. A ceruza a falon lévő rögzítő pontokon található eszközjelzés hátoldalán lévő lyukakon át.

Figyelem! A vízvezeték-berendezések csak olyan erős falakhoz vannak rögzítve, amelyek ellenállnak a súlyának. Nem gipszkartonhoz vagy más anyagi válaszfalakhoz van rögzítve, ebben az esetben egy tartószerkezet készült.


3. kép A helyesen felszerelt mosdókagyló vázlatos megjelenítése egy talapzaton.

2. szakasz: lyukak készítése. A rögzítőfuratok perforációval vagy perforátor funkcióval rendelkező fúróval készülnek. A lyuk átmérőjének kisebbnek kell lennie a tüskék átmérőjénél. Ragassza be az előkészített lyukakat, és erősebb kapcsolatot teremt. Ezután vezesse a tágulási csavarokat.

3. szakasz: Az alapítvány előkészítése. A mosogató beépítése az állványtechnológiára csak tökéletesen sík felületen készül. Ha a csempe nincs simítva, a felületet cementhabarccsal kell szintetizálni. Szilikon párnákat is használnak a talapzat szintjének emelésére. A cementoldat csak erős cseppeket szünteti meg.


Photo 4. A mosogató csatlakoztatása a vízellátó rendszerhez.

4. lépés. A mosogató telepítése. A csavarokat a kész lyukakba csavarják. A kiálló részre egy mosdócsészét helyeznek. Ezután állítsa a tálat egy talapzaton. Ennek a munkának a végrehajtásakor ügyeljen arra, hogy a leeresztő nyílás pontosan a középpontban legyen. A helyét a tálat, ellenőrizze a szintet. Miután mindent kiegyenlítettek, helyezze a tömítő alátéteket a csavarokra és óvatosan rögzítse az építkezést. Fedje le a meghúzott anyákat dekoratív dugóval, és töltse be a rést tömítőanyaggal.

Figyelem! Ne húzza meg az anyákat! A mosogató felrobbanhat. Az Ön feladata, hogy megszüntesse a tálca tekercset, elég az alátétek meghúzása, de nem túlfeszítve őket.

5. lépés: A szifon felszerelése. A szifont rugalmas tömlők csatlakoztatják. A szerelvényeket szivárgás elleni védőeszközzel csomagolják. A végső telepítés előtt ellenőrizheti a rendszer szivárgását. Szivárgás esetén oldja meg a problémát. Ezután szerelje fel a lefolyót. A szifon csatlakoztatását a csatornába, ne felejtse el csatlakoztatni a túlfolyó lyukat. A mosogató mosogatójában állítsa be a hálót, helyezze be a csavart, oldja ki a tömítést, majd húzza meg a csavart és csatlakoztassa a szifont. Hajlítsa le a leeresztő csövet, és a lefolyóba vezesse a csatornába.


Fotó 5. A mosogató szifon felszerelése.

6. lépés Telepítse a keverőt. Az előre megvásárolt keverő a rugalmas tömlők használatával szerelhető fel a mosogatóra. Szerelvényekkel vannak felszerelve, a megbízhatóság érdekében, mégis nekünk kell felfújni a gyorsszalagot vagy a vízvezeték-törölközőket, és váltakozva csavarni őket a kimenetekre. A csatlakozás során vegye figyelembe a vízhőmérsékletet és a tapintójeleket. Csatlakoztatás után ellenőrizze a csatlakozások tömítettségét.

A talapzat-mosogató telepítése - hogyan kell ezt magadnak csinálni

A talapzat-mosogató telepítése meglehetősen egyszerű feladat, amelyet önállóan végezhet el. Természetesen a vízvezeték-munka bizonyos fokú készséget igényel, és azzal jár, hogy a szomszédok elárasztják a helytelen telepítést. Ezért, ha van esély, jobb, ha egy szakembert egy javító cégtől hívhat. De ha kíváncsi vagy rá, hogy kipróbáld magad - miért ne?

Jó, ha a ház valami kézzel történik. Több időt töltesz, mint egy profi, de a kényelem különleges hangulata megér egy próbát. Ne felejtsük el a kézművesek társadalmi szerepét. A tartály megjavításához szerezzen egy tányért borschtot, és ha a leves sikeres, akkor a gazdagság szívének megnyerése olyan bevált taktika, amely olyan hatásos, mint egy orchidea csokor és egy jó kávézó.

Szükséges eszközök

Szükséged lesz:

 • ragasztó tömítőanyag,
 • fúró lyukasztó,
 • rögzítőcsavarok,
 • szint összehangolásához
 • állítható vízvezeték kulcs
 • és sok türelmet.

Fontos. Munka előtt a vízellátást ki kell kapcsolni. Legegyszerűbb kikapcsolni a csapok előtti csapokat.

Helyszíni ellenőrzés és jelölés

Az aljzat mosogatóját általában "tulipánnak" nevezik. Általában mind a mosogató, mind a "láb" szaniter fajanszból készül. Lehetőség van porcelán, műkő, üveg lehetőségére. Először is érdeklődünk a kapcsolódás helyétől. Fal és padló, vízvezeték következtetések, csatornafoglalás.

Annak ellenére, hogy a legtöbb héjtömlő egy talapzaton fekszik, a falra erősítés is szükséges. Ezért a falaknak erőseknek kell lenniük. Nem gipszkarton vagy rétegelt lemez. Ha a gipszkarton megfelelően van megerősítve kereten alapul és egy csempe van ráhelyezve, ez a lehetőség további rögzítésre is alkalmas, bár kevésbé megbízható. Vigyázzon a "helikopterek" számára - gipszkarton csavarokkal, elosztott terheléssel. A csavarok helyett használják őket.

A padlónak szintnek kell lennie, a talapzatnak szabadnak és szintnek kell lennie. Próbálja összeszerelni a szerkezetet kötőelem nélkül, és figyeljen rá, mi akadályozhatja meg. A talapzatnak nem szabad laza, a mosogató nem lóg. Az állvány beállításához kényelmes a szilikon tömlők használata, meglehetősen sűrűek és nem csúsznak ki. Sokkal jobb, ha a szintező anyagok nem támadnak ki a talapzat alá. Ha a torzítás erős, a padozatot egy cementkeverékkel kell szintetizálnia.

A mosogató teszt beszerelése során jelölje meg a falon és a padlón, feltüntetve az egyes részek elhelyezkedését. Most a szerkezet szétszerelhető és félretéve.

Figyelj! A jelölési vonalaknak simának kell lenniük. Használja a szintet a szerkezet felépítéséhez. Ügyeljen arra, hogy jelölje meg a rögzítés helyét.

Ha van egy "mély" talapzatunk, amely ideális esetben illeszkedik egy nem ideális falhoz, és a vázlat alatt levő következtetések nem kategorikusan egybeesnek, persze megpróbálhat egy "lábat" gyémánt darálóval megtenni. de a talapzat megsemmisülésének valószínűsége elég nagy. A problémák elkerülése érdekében jobb, ha azonnal kiválaszthatja a meglévő méretű vízvezetékeket. Ha a vízvezeték nem megfelelő, azt vissza kell adni a boltba.

Mosogatószerelés: falra szerelhető

A mosogatónak tartalmaznia kell a speciális tartókat. Ha nem, akkor a mosogató szereléséhez szükséges tüskéket és egészségügyi tömítéseket kell beszerelni, miután a kötőelemek lyukainak pontos mérését elvégezték. Ügyeljen arra, hogy a mosdó beépítéséhez is vegyen egészségügyi betéteket. A szerelvény készleteket általában készletként értékesítik. 2 tüske, 2 csavar, 2 tömítés.

Vannak olyan modellek is, amelyekben a mosdó a szokásos módon fel van szerelve, fel van szerelve, a konzolokon, és a talapzat dekoratív funkciókat hajt végre, amelyek lefedik a szifont. Erről olvashat a zárójelben lévő mosogató telepítéséről szóló cikkben.

Az előkészítő munkát elvégezték, az elrendezést ellenőrizték, és most továbblépünk a telepítésre. Fúrjon lyukakat a falba, és töltsön fel egy csepp ragasztót a tartósság érdekében, helyezze be a tüskéket.

Szerelje be a mosogatót, helyezze be a vízvezeték csavarokat a tömítésekkel a szerelési lyukakba, és óvatosan csavarja be a rögzítőket a tüskékbe, és szorosan húzza meg a csavarokat. Ne próbálja túl nagy mértékben meghúzni a csavarokat, hogy a mosogató ne szakadjon el. A mosogatónak szorosan illeszkednie kell a falhoz, hézagok nélkül.

A szint használatával ellenőrizze, hogy a mosogató szint szintre van-e állítva. Ha a mosdót nem lehet hézag nélkül elhelyezni, és a fal egyenetlen, a telepítés befejezése után a rés tömítőanyaggal tölthető. Most nincs szükség. A mosogatónak kicsit "járnia kell", ne csavarja végéig.

Rugalmas csatlakozások használatával csatlakoztassa a keverőt. Húzza meg a szerelvényeket szigetelőszalaggal a szivárgás megelőzése érdekében. Ha lehetséges, próbálja meg azonnal ellenőrizni a rendszer tömítettségét.

Most összeszedjük a mosogatót. Nagyon fontos, hogy ne felejtse el csatlakoztatni a túlfolyó lyukat a rendszerhez. Speciális rögzítést kell biztosítani egy csővel, amely a közös vízelvezető nyílásba nyúlik, és célszerűbb egy tömítőanyaggal rögzíteni.

Helyezzünk egy hálót a mosogató ürítőnyílásába, egy csavart a szifon felszereléséhez, helyezzük a tömítéseket, gondosan meghúzzuk a csavart, csatlakoztassuk a szifont. A szilikonbetétek általában elég megbízhatóak és nem engedik a vizet.

Hajtsuk le a csatorna csövet az S betűvel, és vigyük a csatornába.

Elég egy kicsit, enyhén emelje fel a mosogatót, mozdítsa el a talapzatot a padlón lévő jelöléseknek megfelelően, amit a munka megkezdése előtt végeztek, helyezzen szifont és csöveket a talapzat belsejébe. Ha a talapzaton belül vannak partíciók, ez nem feltétlenül a legegyszerűbb feladat.

A talapzat be van szerelve, a keverő csatlakoztatva van, a szennyvízelvezető rendszer ki van kapcsolva, a csavarokat kissé meghúzza, a mosogató szintjét pedig a szintnek megfelelően igazítja. Kapcsolja be a vizet, váltakozva forró és hideg, győződjön meg arról, hogy minden működik megfelelően, semmi szivárgás.

Bizonyos türelemmel és gondossággal, a mosogató felszerelésével bárki képes kezelni. Fontos. Ne felejtsük el a párnákat a mosogató telepítésekor, ne felejtsük el a vízvezeték-csapágyakat a mosdó belsejében és kívülről a szifon telepítésekor, győződjön meg róla, hogy vízszigetelést végez, amikor a bélést a csapokra helyezi. A tömítőanyag segíteni fog, de nem fog fájni, ha egy kicsi vontatóköteg van.

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Ha elkezdte kicserélni az elavult vízvezetéket egy újat, a tulipán mosdója csodálatosan átalakítja a fürdőszobát. Tulip mosdó az elegáns, kifinomult formának köszönhetően. A vékony lábszárnyas mosogatóra támaszkodva, mint egy teljes virág. Ebben az esetben a "láb" lehet egy egyforma a mosdóval (monolitikus konstrukció), vagy egy különálló elem, amelyet a tál elhelyezését követően telepítenek.

Mosogató talapzaton. Kiválasztási útmutató

A burkolatok különböző színű és formájú talapzatokon készülnek. Az első dolog, amit érdemes figyelni a szín és a design. A fürdőszobában minden vízvezetéknek harmóniában kell lennie, egyetlen stilisztikai együttest alkotva. Ez vonatkozik a gyártás anyagára is.

A klasszikus megoldás a fajansz és porcelán mosdók. A szokatlan formák és anyagok kedvelői számára alternatív megoldás a kő, edzett üveg, kevésbé akril, acél és műanyag elemek (polcok szappan, törülközőtartók, üvegtartók) polcaira és díszítő mintákra. Minden egyes nem-klasszikus mosdóképes modellt egy állványral szigorúan a gyártóüzem utasításai szerint telepítenek.

Mosdókagyló egy talapzaton

Maguk a kagylók bármilyen alakúak lehetnek - négyzet, kerek, ovális stb. Érdemes megválasztani a fürdőszoba belsejébe illő, nem igényel sok helyet (az optimális hossz kb. 6o cm), és lehetővé teszi, hogy kényelmesen mossa és fogmoszza a fogakat. Javasoljuk, hogy válasszon egy modellt lyuk túlcsordulással.

Emelő állvány, edzett üveg, acél

Emelvény polcokkal

A talapzatot (ha nincs benne) a mosogatóhoz hasonló formában kell kiválasztani. Vagyis egy köbös "láb" közeledik a négyzet alakú tálhoz, és egy kerek egy kör alakú, lekerekített élekkel.

Talpas mosogató

A csaptelepeket általában közvetlenül a mosdó szélére telepítik, de vannak olyan modellek, amelyek technikai lyukak nélkül vannak felszerelve a fal alatti szereléshez (közös a fürdőkádhoz és a mosdóhoz) vagy a padlócsapok közelében. A falra szerelt és beépített keverők esetében az összes kommunikáció (beszívott vízvezetékek vagy hajlékony tömlők, szifon) a talapzat mögött vagy annak belsejében van elrejtve.

Burkolat a talapzaton (anyag - természetes kő)

De vannak olyan legfontosabb pontok, amelyeket figyelni kell a mosogató kiválasztásakor:

 • A "láb" a vízvezeték gyenge pontja a kialakításnak köszönhetően, ezért a kiválasztás során érdemes figyelni az anyag minőségére és a repedések / forgácsok / karcolások hiányára;
 • a hátoldalon található különböző ugrók és válaszfalak mentes talapzata sokkal kényelmesebb és könnyebben telepíthető a saját kezével;
 • a talapzat és a fal közötti távolság különböző modellekben nagyon eltérő, ezt a tényt figyelembe kell venni, amikor egy mosdót és egy csatornacsatornát vízszintes talapzatra cserélünk.

Sanitan viktoriánus talapzat mosdó

Kapcsolódó eszközök / alkatrészek

Egy mosdóval és egy talapzattal együtt megfelelő falazatok (falak és fali díszítések), szifon, és szükség esetén keverő és rugalmas tömlők, valamint záró gömbcsapok beszerzése szükséges.

A telepítéshez a következő eszközök és anyagok listája szükséges:

 • építési vízszint;
 • csavarhúzó, mérőszalag; perforátor és fúró;
 • egyszerű ceruza;
 • szilikon alapú tömítőanyag;
 • állítható csavarkulcs;
 • szalagfüst vagy vontatás olajfestékkel.

A régi mosdó szétszerelése

Mielőtt elkezdené a szétszerelést, zárja le a leállító szelepeket, zárja le a hideg és meleg vizet. A megmaradt vizet ürítse ki a csapok megnyitásával és folytassa a régi mosogató eltávolítását.

 • Az első lépés, hogy leválasztja a keverőt. Ha a fürdőszobában van egy mosogató és fürdőkád, akkor kihagyhatja ezt a lépést. A keverőben a rögzítőanyák (a mosogató alatt) lazulnak és a meleg és hideg vízellátás rugalmas tömlői szétkapcsolódnak. Ne felejtsd el, hogy vödröt vagy medencét helyezzen a mosogatóba, hogy ne töltse a padlót a fennmaradó vízzel a rendszerből.
 • Második lépés - a szifon leszerelése. Ez a rész ki van húzva, miután lecsavarja a rögzítőcsavart a szűrőből, amely lezárja a mosdócsövet. Ezután nyissa ki az összes reteszelő anyát, és húzza ki a csatorna csőből. Javasoljuk, hogy a lyukat egy rongygal dugja be, amíg az új részek nincsenek felszerelve.
 • A harmadik lépés a héj eltávolítása a foglalatokból. A tartók a mosogató alatt helyezkednek el. Meg kell oldani az összes meglévő csavart, vegye le a kötőelemeket, mosogatót, és tegye fel a felesleges dolgokat a szemétbe.

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Mielőtt telepítené a mosogató + talapzat készletét, így néz ki

Amikor a fürdőszoba teljesen készen áll új vízvezeték szerelésére, új mosdót és talapzatot készíthet, és elhelyezheti őket a jövő telepítésének helyére. Az épület segítségével el kell érni a mosdó vízszintes helyzetét és a "lábak" függőleges helyzetét, majd a falon egy ceruzát kell használni a rögzítési lyukak helyén történő jelölésre.

Az épület segítségével meg kell találni a mosdó vízszintes helyzetét és a "lábak" függőleges helyzetét, majd a falon egy ceruzát kell használni a rögzítő lyukak helyének megjelölésére

Fontos! Győződjön meg róla, hogy a padló meglehetősen lapos. A padló egyenetlensége negatívan befolyásolja a mosdó stabilitását.

Szükséges ellenőrizni a jelölés helyességét, mérni a mosogatón lévő szerelő lyukak és a mérőszalag mérőszalag közötti távolságot. A héjat és a tartóállványt ideiglenesen félre kell tenni a kényelem érdekében.

Szükséges ellenőrizni a jelölés helyességét, mérni a mosogatón lévő szerelő lyukak közötti távolságot és a ceruza jelek között egy mérőszalagot

Ha csaptelepet helyez a mosogatóra, ajánlatos elkezdeni a beszerelést, mielőtt a mosdó a falhoz csatlakozna. Ez lehetővé teszi a telepítés magas színvonalú és kényelmes használatát. A keverőt a gumi tömítés technológiai furatába helyezzük, az aljára rögzítjük egy vagy két rögzítőanyával, amely a készlethez van rögzítve.

A munka következő szakasza a leghangosabb. A perforátor (7 mm-es furatátmérő) segítségével pontosan meg kell jelölnie a tartóelemek lyukakat (a kerámia burkolatok lyukakat fúróval fúrták).

Perforátor (7 mm-es fúró átmérő) használatával pontosan meg kell jelölni a záróelemek lyukakat

Előkészített műanyag tüskéket helyeznek be a lyukakba (kis mennyiségű ragasztó használható a tüskék felszereléséhez), amelybe a fémtartókat egy állítható csavarral csavarták. Ezután a műanyag távtartó anyákat (excentereket) a konzolok menetes részéhez csavarják. A rögzítőelemet vízszintes helyzetbe ellenőrizzük és excenterekkel állítjuk be.

Előre elkészítve műanyag tüskéket helyeznek be a lyukakba (kis mennyiségű ragasztóval lehet rögzíteni a tüskék felszerelését), amelybe a fémtartókat egy állítható csavarral csavarták

Most ismét az állványra és a mosogatóra van állítva, a vízszintes helyzetet és a szerkezet függőleges helyzetét ellenőrizzük. Ha minden tökéletes, akkor húzza meg az anyákat - a bilincseket a tartókon (ne felejtsd el a gumitömlőt felhelyezni), majd folytassa a vízellátást és a szifont.

Ha minden tökéletes, húzza meg az anyákat - a bilincseket a konzolon

Fontos! A "láb" és a padlóburkolat közötti kötés megakadályozása érdekében ajánlott egy vékony réteg szilikon tömítőanyagot alkalmazni. Egy másik réteg a "láb" és a mosdókagyló között, valamint a fal és a tál között helyezkedik el. Az összes menetes csatlakozás sűrűségéhez a kötőelemek és a bélés ragasztószalagjának vagy vontatásának szükségességét kis mennyiségű olajfestékkel kell használni a vízszigeteléshez.

A keverő alján és a forró / hideg vízvezetékeken rugalmas vízcsöveket csatlakoztatnak. Fontos, hogy ne károsítsa a gumitömítést. Ha nem tervezi a keverő felszerelését, és technológiai nyílást biztosít a mosdóban, akkor speciális dekoratív sapkával zárható.

A keverő alján és a forró / hideg vízvezetékeken rugalmas vízcsöveket csatlakoztatnak

Hogyan szereljük fel a szifont a mosogatóhoz, amelyet részletesen ismertetünk a webhely egyik cikkében. Miután áttekintette a lépésenkénti utasításokat, könnyen összeszerelheti ezt az elemet.

A lehetséges szivárgások elkerülése érdekében ismét ellenőrizni kell, hogy az anyák jól vannak-e meghúzva a csövek ízületein, és kenje az összes kötést kis mennyiségű tömítőanyaggal.

Videó - Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal

Ha a telepítés után észreveszi, hogy a mosdó laza, akkor az oka lehet a következő:

 • egyenetlen padlóburkolat a mosogató alatt (a megszüntetés módja a vízvezeték készletének szétszerelése és a padló kiegyenlítése);
 • nem kellően meghúzva az anyacsavarokat (a probléma megoldásához az anyákat egy állítható csavarkulccsal kell meghúzni).

Mosogató a CEZARES talapzattal

A talpas mosdók nem csak frontálisan helyezhetők el, hanem a fürdőszoba sarkában is, hogy helyet takarítsanak meg. A beépítési technológia teljesen azonos, de a sarokbeállításhoz további munkákra lehet szükség a vízellátó és szennyvízcsövekben.

Sarokmosó talppal

Emeletek talapzattal

A "tulipán" típusú mosdókagylók szokásos modelljein túlmenően a választékban lévő vízvezetékgyártók monolitikus padlómodellek is megjelentek. Nagyon vonzónak és esztétikusnak tűnnek, átalakítva a fürdőszoba belsejét. A padlón álló mosdókagyló nem csak a falhoz vagy a sarokhoz, hanem a fürdő közepén is elhelyezhető, ha a hely lehetővé teszi. A falakról történő telepítés fő nehézsége a vízelosztó vezetékek és a csatorna összekötése. Azonban az ügyes mesterkurzászok küzdenek ezzel a feladattal, gyakran kiegészítve a mosdót egy modern padlócsaptelepel.

Monolitikus padló-tulipán mosdópadlóval

A talapzat-mosogató telepítése - hogyan kell ezt magadnak csinálni

A talapzat-mosogató telepítése meglehetősen egyszerű feladat, amelyet önállóan végezhet el. Természetesen a vízvezeték-munka bizonyos fokú készséget igényel, és azzal jár, hogy a szomszédok elárasztják a helytelen telepítést.

Ezért, ha van esély, jobb, ha egy szakembert egy javító cégtől hívhat. De ha kíváncsi vagy rá, hogy kipróbáld magad - miért ne?

Jó, ha a ház valami kézzel történik. Több időt töltesz, mint egy profi, de a kényelem különleges hangulata megér egy próbát. Ne felejtsük el a kézművesek társadalmi szerepét. Javítsuk ki a tank, egy tányér borscs, a leves, ha sikeres, és nyerd meg a szíve a háziasszony - alkalmazott taktika, meghatalmazotti legalább olyan hatékonyan, mint egy csokor orchidea és egy jó túra a kávézóban.

 • Szükséges eszközök
 • Helyszíni ellenőrzés és jelölés
 • Mosogatószerelés: falra szerelhető

Szükséges eszközök

Szükséged lesz:

 • ragasztó tömítőanyag,
 • fúró lyukasztó,
 • rögzítőcsavarok,
 • szint összehangolásához
 • állítható vízvezeték kulcs
 • és sok türelmet.

Fontos. Munka előtt a vízellátást ki kell kapcsolni. Legegyszerűbb kikapcsolni a csapok előtti csapokat.

↑ vissza a tartalomhoz

Helyszíni ellenőrzés és jelölés

Az aljzat mosogatóját általában "tulipánnak" nevezik. Általában mind a mosogató, mind a "láb" szaniter fajanszból készül. Lehetőség van porcelán, műkő, üveg lehetőségére. Először is érdeklődünk a kapcsolódás helyétől. Fal és padló, vízvezeték következtetések, csatornafoglalás.

Fotó: kagyló talapzattal

Annak ellenére, hogy a legtöbb héjtömlő egy talapzaton fekszik, a falra erősítés is szükséges. Ezért a falaknak erőseknek kell lenniük. Nem gipszkarton vagy rétegelt lemez. Ha a gipszkarton megfelelően van megerősítve kereten alapul és egy csempe van ráhelyezve, ez a lehetőség további rögzítésre is alkalmas, bár kevésbé megbízható. Vigyázzon a "helikopterek" számára - gipszkarton csavarokkal, elosztott terheléssel. A csavarok helyett használják őket.

A gipszkarton falakhoz való rögzítés

A padlónak szintnek kell lennie, a talapzatnak szabadnak és szintnek kell lennie. Próbálja összeszerelni a szerkezetet kötőelem nélkül, és figyeljen rá, mi akadályozhatja meg. A talapzatnak nem szabad laza, a mosogató nem lóg. Az állvány beállításához kényelmes a szilikon tömlők használata, meglehetősen sűrűek és nem csúsznak ki. Sokkal jobb, ha a szintező anyagok nem támadnak ki a talapzat alá. Ha a torzítás erős, a padozatot egy cementkeverékkel kell szintetizálnia.

Népszerű magasságok és szélességek

A mosogató teszt beszerelése során jelölje meg a falon és a padlón, feltüntetve az egyes részek elhelyezkedését. Most a szerkezet szétszerelhető és félretéve.

Figyelj! A jelölési vonalaknak simának kell lenniük. Használja a szintet a szerkezet felépítéséhez. Ügyeljen arra, hogy jelölje meg a rögzítés helyét.

Ha van egy "mély" talapzatunk, amely ideális esetben illeszkedik egy nem ideális falhoz, és a vázlat alatt levő következtetések nem kategorikusan egybeesnek, persze megpróbálhat egy "lábat" gyémánt darálóval megtenni. de a talapzat megsemmisülésének valószínűsége elég nagy. A problémák elkerülése érdekében jobb, ha azonnal kiválaszthatja a meglévő méretű vízvezetékeket. Ha a vízvezeték nem megfelelő, azt vissza kell adni a boltba.

↑ vissza a tartalomhoz

Mosogatószerelés: falra szerelhető

A mosogatónak tartalmaznia kell a speciális tartókat. Ha nem, akkor a mosogató szereléséhez szükséges tüskéket és egészségügyi tömítéseket kell beszerelni, miután a kötőelemek lyukainak pontos mérését elvégezték. Ügyeljen arra, hogy a mosdó beépítéséhez is vegyen egészségügyi betéteket. A szerelvény készleteket általában készletként értékesítik. 2 tüske, 2 csavar, 2 tömítés.

Acéltartók - a mosogató legmegbízhatóbb tartószerkezete

Vannak olyan modellek is, amelyekben a mosdó a szokásos módon fel van szerelve, fel van szerelve, a konzolokon, és a talapzat dekoratív funkciókat hajt végre, amelyek lefedik a szifont. Erről olvashat a zárójelben lévő mosogató telepítéséről szóló cikkben.

Az előkészítő munkát elvégezték, az elrendezést ellenőrizték, és most továbblépünk a telepítésre. Fúrjon lyukakat a falba, és töltsön fel egy csepp ragasztót a tartósság érdekében, helyezze be a tüskéket.

Szerelje be a mosogatót, helyezze be a vízvezeték csavarokat a tömítésekkel a szerelési lyukakba, és óvatosan csavarja be a rögzítőket a tüskékbe, és szorosan húzza meg a csavarokat. Ne próbálja túl nagy mértékben meghúzni a csavarokat, hogy a mosogató ne szakadjon el. A mosogatónak szorosan illeszkednie kell a falhoz, hézagok nélkül.

A mosogató felszerelése a talapzatra

A szint használatával ellenőrizze, hogy a mosogató szint szintre van-e állítva. Ha a mosdót nem lehet hézag nélkül elhelyezni, és a fal egyenetlen, a telepítés befejezése után a rés tömítőanyaggal tölthető. Most nincs szükség. A mosogatónak kicsit "járnia kell", ne csavarja végéig.

Rugalmas csatlakozások használatával csatlakoztassa a keverőt. Húzza meg a szerelvényeket szigetelőszalaggal a szivárgás megelőzése érdekében. Ha lehetséges, próbálja meg azonnal ellenőrizni a rendszer tömítettségét.

Óvatosan húzza meg a rögzítőcsavarokat

Most összeszedjük a mosogatót. Nagyon fontos, hogy ne felejtse el csatlakoztatni a túlfolyó lyukat a rendszerhez. Speciális rögzítést kell biztosítani egy csővel, amely a közös vízelvezető nyílásba nyúlik, és célszerűbb egy tömítőanyaggal rögzíteni.

Helyezzünk egy hálót a mosogató ürítőnyílásába, egy csavart a szifon felszereléséhez, helyezzük a tömítéseket, gondosan meghúzzuk a csavart, csatlakoztassuk a szifont. A szilikonbetétek általában elég megbízhatóak és nem engedik a vizet.

A keverőcsöveket a csövekhez vízzel és a szifonnal a csatornahálózathoz csatlakoztatjuk

Hajtsuk le a csatorna csövet az S betűvel, és vigyük a csatornába.

Elég egy kicsit, enyhén emelje fel a mosogatót, mozdítsa el a talapzatot a padlón lévő jelöléseknek megfelelően, amit a munka megkezdése előtt végeztek, helyezzen szifont és csöveket a talapzat belsejébe. Ha a talapzaton belül vannak partíciók, ez nem feltétlenül a legegyszerűbb feladat.

A talapzat be van szerelve, a keverő csatlakoztatva van, a szennyvízelvezető rendszer ki van kapcsolva, a csavarokat kissé meghúzza, a mosogató szintjét pedig a szintnek megfelelően igazítja. Kapcsolja be a vizet, váltakozva forró és hideg, győződjön meg arról, hogy minden működik megfelelően, semmi szivárgás.

Bizonyos türelemmel és gondossággal, a mosogató felszerelésével bárki képes kezelni. Fontos. Ne felejtsük el a párnákat a mosogató telepítésekor, ne felejtsük el a vízvezeték-csapágyakat a mosdó belsejében és kívülről a szifon telepítésekor, győződjön meg róla, hogy vízszigetelést végez, amikor a bélést a csapokra helyezi. A tömítőanyag segíteni fog, de nem fog fájni, ha egy kicsi vontatóköteg van.

► Fűtés: ◄

 1. Hogyan készítsünk gipszkarton lejtőit a saját kezünkkel?Ltd. DESIGN PRESTIGE Hogyan lejtők saját kezűleg Gipszkartonozás éjjel-nappal egész moszkvai régió, Vladimir, Ka.
 2. Az alapja a csavaros cölöpöknek - megfizethető és egyszerűen csináld magad!DESIGN PRESTIGE LLC A csavaros cölöpök alapja könnyen elérhető és könnyedén elvégezhető! A nap 24 órájában dolgozunk: Moszkva Fr.
 3. Hogyan szereljünk be egy WC-t a házba saját kezével? Szétszerelés és telepítésLLC DESIGN PRESTIGE Hogyan kell a saját kezével WC-t elhelyezni a házban. Szétszerelés és telepítés A nap 24 órájában dolgozunk: Moszkva régió, V.
 4. Hogyan csatlakoztassuk a mosogatót a szennyvízrendszerhez: 4 lépcső a mosdó saját kezével történő felszereléséhezA mosogató vagy mosdó kiválasztása és megvásárlása után a legfontosabb lépések a vízellátó rendszer és a szennyvízcsatorna csatlakoztatása. Sok szempontból a m.
 5. A mennyezet a fa táblák a konyhában saját kezüketAz egyik lehetőség a mennyezet felújítására a konyhában tekinthető a fa táblák mennyezetének. A sima fa mennyezet egy minőségi fórumon lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy eredeti konyha design, a la ország. A készülékének technológiája nem.
 6. A kettős mosdók a fürdőszobák számára - egy új szó a divatos vízvezetékbenA trend az utóbbi években - egy telepítési magánlakásokban és a fürdőszobában apartmanházak dupla mosdóval - egy nagyon kényelmes és hatékony vízvezeték innovációk értékes időt takaríthat meg.
 7. Hogyan készítsünk egy csészét a konyhában: a telepítés és a csatlakozásA konyha és a főzés kényelmes tartózkodása érdekében ki kell töltened a készüléket. Ez biztosítja a levegő tisztítását és eltávolítását.
 8. Milyen profilozott faanyagot lehet kézzel készíteni?DESIGN PRESTIGE LLC Milyen profilos fát készíthet a saját kezével? Egész nap óránkban dolgozunk: a moszkvai régió, Vl.
 9. Hogyan készítsünk modern fürdőszobai designt a saját kezünkkel?DESIGN PRESTIGE LLC Hogyan készítsünk modern fürdőszobai dizájnot saját kezünkkel Óránként dolgozunk egész évben: a moszkvai régió, a Vladi.
 10. Frame szauna csinálja meg magadStroy-shkola.ru A kerti szauna a saját kezével A saját kézzel készített kerti szauna meglehetősen gyorsan épülhet az építési technológia egyszerűsége miatt. Ha a kialakítás megfelelően szigetelt, készítsen egy jó pára gátat, akkor kaphat egy ilyen gőzfürdőt.
 11. Hogyan készítsek nyári zuhanyt a saját kezével?A hűvös zuhanyzás remek módja annak, hogy megmentsük a szédült hőtől. Teljesen eltávolítja a stresszt, enyhíti a fáradtságot egy kemény napi munka után, elősegíti a test keményedését és gyógyulását. Sok kertész számára.
 12. Vécécsésze felszerelése saját kezévelA régi WC-tálca cseréje nem nehéz. Az új WC-t önállóan telepítheti, ha betartja ezt az utasítást. 1. Fontos ellenőrizni, hogy a mosdó 5-10-re van-e a csatornarendszer felett.
 13. Hogyan készítsünk egy levegő hőcserélőt a saját kezünkkelA ház szellőztető berendezés az egyik legfontosabb feltétele a kényelmes mikroklímának a belső élethez. Egy ilyen rendszer.
 14. A mosogató felhelyezése a mosógépre: a berendezések és a beépítési technológia kiválasztásaA szabad helyhiány problémája a kis fürdőszobák sok tulajdonosának ismerős. A fürdőszobában megpróbáljuk elhelyezni a mosógépet, de nem akarunk egy kényelmes mosdótől megfosztani magunkat. A probléma telepítéssel megoldható.
 15. Hogyan készítsünk földet egy magánházban a saját kezünkkel?Az elektromos berendezés meghibásodása miatti tűzveszély miatt a ház és a tulajdon védelmére gondol. Modern.
 16. Hogyan készítsd el a saját kezedben a gőzfürdőben egy kaputA fürdőben lévő kupak szükséges, és mindenki ezt megérti. Ugyanakkor a szükséglet különböző kritériumai kerülnek kiértékelésre, köztük a nedvesség és a nedvesség.
 17. Hogyan készítsünk egy kaput egy magánházban a saját kezünkkelEgy magánházban, amelyet különösen a modern technológia segítségével építettek ki, magas színvonalú szellőzést kell biztosítania. Épült épületek.
 18. Hogyan fűtött medence vizet saját kezévelA medence működtetése egy vidéki házban vagy a házban sok kérdés megoldását igényli, amelyek közül az egyik a vízmelegítés és a támogatás.
 19. Hogyan készítsünk egy fém kantát egy kútra a saját kezünkkelA kút megbízhatóan védett csúcsa - garancia a berendezés funkcionális tulajdonságainak hosszú távú megőrzésére. Az egyik módja.
 20. A mosogató beépítése a pultba: részletes telepítési utasítások és munkamegoldásokKis fürdőszobák esetén a mosogató beépítése az asztalra a legelőnyösebb. Az ilyen összetett megoldás nemcsak kényelmes mosdókagyló használatát teszi lehetővé, hanem lehetővé teszi a higiéniai készletek ésszerű elhelyezését is.
 21. Hogyan készítsünk egy vízelvezetést a szeptikus tartályra, csináld magad: minden lehetséges lehetőségAz autonóm szennyvízcsatorna építésének egyik legfontosabb szakasza és egy szeptikus tartály építése a helyszínen egy vízelvezető rendszer építése.
 22. Fúró egy kútért: attól, hogy hogyan és hogyan készíts saját kezét megbízható eszközréAz olyan területeken, amelyeket kizárólag zöldségkertként és szezonális nyári piknikek számára kínálnak, drága mélyvizet kell felszerelni.
 23. Hogyan készítsünk kaput egy kúthoz a saját kezükben: a klasszikus változatA kút felépítése után meg kell fontolnod, hogy valóban hogyan lehet vizet kapni. A legegyszerűbb módszer - az elektromos használat.
 24. Hogyan készítsünk egy Abesszin-t jól magadnak: fúrási technológiaAz önellátó vízellátás megteremtése a helyszínen a hidraulikus szerkezetek kiválasztásával kezdődik. Bármelyik kút vagy kút lehet. A legfontosabb dolog az, hogy a fúrás és fejlesztés nem veszélyezteti a tulajdonos költségvetését, és nem veszi igénybe.
 25. Dekoratív kút: hogyan készítsd el a kerteden saját dekorációjátNehéz elképzelni egy kút nélküli nyári házat - egy forrás, amely nyári melegben életet ad a nedvességnek. Természetesen a víz nem teljes.
 26. Fúróberendezés - DIY gyártási technológiaBizonyos esetekben a kút fúrása az egyetlen módja annak, hogy a magánszektorban vízellátást szervezzen. Ugyanakkor a hívás prof.
 27. Mi a kapu szelep a kemence és a saját telepítéseA "kapu szelep" kifejezés olyan szakemberek számára ismerős, akik saját kezükben telepítik a légcsatornákat, a szellőztetést és a kéményrendszert.
 28. Hogyan készítsünk kombinált dobot egy kútra, csináljuk magunkat: praktikus tippekAnnak ellenére, hogy a szivattyúberendezésektől a föld alatti forrásokból történő vízszivattyúzás előrehaladásából adományozott minket, sok tulajdonos a co.
 29. Hogyan készítsünk egy szeptikus tartályt a saját kezeiddel, vagy egy magánházatSzeptikus tartályok gyártásához műanyag, üvegszálas, fém felhasználásával. A téglából, a gyűrűkből, a műanyag bakól készítheted magad.
 30. Hogyan kell a fürdőben szellőztetni a saját kezűleg: a kemence helyétA fürdő elrendezéséhez nemcsak a jó bélés és az összes szükséges elem beszerelése szükséges. Nagyon fontos pont.

FŰTÉSI MOSKÓ. HIGH QUALITY WORKS

LLC A DESIGN PRESTIGE 1999-es alapítási évvel rendelkezik. A vállalat alkalmazottai moszkvai tartózkodási engedéllyel és szláv eredettel rendelkeznek, a fizetés bármilyen kényelmesen történik, ha szükséges, a hiteltevékenységet biztosítják.