Legfontosabb > Tervezés

Mosogató mosogatója (60 fotó): típusok, hogyan kell választani

Fürdőszoba - az egyik legfunkcionálisabb hely a lakásban. Ezt nem szabad elfelejteni a vízvezeték, bútor és háztartási felszerelés kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy egy kis helyiség ne váljon zsúfolt raktárká, a gyakorlatiasságra és többfeladatosságra összpontosítva. Minél több részlet kombinálható egyben - annál jobb. Az atipikus és nem a legnyilvánvalóbb megoldás az, hogy a mosogatót közvetlenül a mosógép fölé helyezzük. De annak érdekében, hogy minden működjön és nézzen szépen, ki kell választania a megfelelő alkatrészeket és alkatrészeket.

Előnyök és funkciók

A mosógép fölé helyezett mosdókagylónak van egy nyilvánvaló és legfontosabb plusz -megtakarítási helyük. Különösen fontos a kisebb helyiségekben, ahol egyébként egyszerre nem lehet mindkét fontos elemet elhelyezni. Még egy öltözőt is csatolhat. Ehhez a mosást kissé előre kell hajtani, és a mosás alatt semmi sem zavarja a térd szintjét.

Az ilyen telepítés az egyik leghatékonyabb módja a térhasználatnak. De van egy második jelentős előnye: a mosogatók különböző típusai és a telepítési módszerek. Bármelyik belső térben van egy alternatív lehetőség.

A közös telepítést hagyományosan a fürdőszobában használják. Ez nem a legjobb megoldás a konyhában. Kényelmes mosni a kompakt és sík mosdókon, de nem szabad az edényeket mosni és a házimunkát elvégezni.

Hátrányok és nehézségek

Ami a hátrányokat illeti, a legnehezebb a szifon felszedése, mivel a mosogató alatt van egy készülék. A telepítés bármilyen pontatlansága súlyos biztonsági problémákkal küzd, a rövidzárlattól kezdve. Jobb, ha egy speciális mosogatót választunk a készletben lévő szifonnal történő közös szereléshez. Ellenkező esetben nem lesz könnyű megtalálni a megfelelőt.

A lefolyó elrendezésének sajátosságai miatt magas a víz stagnálása. Ez sokkal lassabban jön ki, mint a hagyományos függőleges szerelésnél, és még egy kis folt is komoly zavarokhoz vezethet.

A hely helytelen megválasztása azt eredményezi, hogy a szoba kényelmetlen és mozgásban van. Ezért először alaposan ki kell dolgozni és értékelni kell a telepítési tervet.

Hogyan válasszunk mosogatót a mosógép felett?

A mosogató kiválasztásának fő tényezői nem változnak, függetlenül a telepítési helytől. Először is fontolja meg annak méretét, konfigurációját és telepítési módját. A legkényelmesebb - szinte lapos és sekély vízililiomok, amelyek helyet takarítanak meg. Ez az űrlap nem eszik fel értékes magasságokat. De ne feledje, hogy a teljesen lapos mosogatók nem tartalmaznak vizet, ezért nem védik a fröccsenéstől. Veszélyes a készülékre. Ezért fontos megtalálni a középső helyet.

anyagok

A leggyakrabban használt műanyag vagy földi vízi liliomok. Az öntött márvány modellek szintén népszerűek: speciális beton, polimerek és aggregátumok. Tartósak, gyönyörűek, szerények és ellenállnak a kémiai mosószereknek. A természetes kőhöz képest a utánzás fő előnye egy kis súly. Ezenkívül az öntött márvány bármilyen mélységet és alakot kaphat.

A kibocsátás két fő típusát a konfiguráció határozza meg: függőleges és vízszintes. Az első praktikusabb - nem teszi lehetővé a víz stagnálását. A második a megtakarítási magasság tekintetében kompaktabb. A vízszintes szilva a gép testén kívül, a mosogató oldalához vagy hátsó falához vezethet. Ez biztonságosabb, de egy ilyen lefolyó gyakran eltömődött, ezért rendszeresen meg kell tisztítani.

biztonság

A vízilipek közös felszerelésének legnehezebb része - biztonsági berendezés. Ezért a héjok speciális leeresztő-túlfolyó rendszerrel vannak felszerelve. A feladata egyszerű: a víz túlcsordulásának megakadályozása. A túlfolyó lyuk az oldalán helyezkedik el. Vannak olyan dugaszolható rendszerek, amelyek a legmodernebbek - az automatizálással.

méret

A mosogató méreteinek kiszámításához hozzon létre egy kis margót a mosógép paramétereihez. A legkisebb kifelé legalább 2 cm-re van az egyes élektől. Meg kell akadályozni a víz bejutását a berendezésbe. A szokásos mélység 18-20 cm, a mély héj túl magas, ha fel van szerelve, és ez kellemetlen és csúnya.

Hogyan válasszuk ki a mosógépet

Ilyen telepítéshez csak a mosógépet lehet előmelegíteni. Most már vannak speciális modellek a közös szereléshez. De felveheti a szokásos, ha helyesen kiszámolja a méretet.

Az optimális magasság 60-70 cm, a mélység legfeljebb 45 cm, a gép és a mosogató közötti távolság legfeljebb 3 cm, figyeljen a kompakt mini készülékekre, akár 3 kg terhelésig.

A speciális mosogatók dokumentációjában néha megnevezik, hogy a mosógép-típusok milyen kompatibilisek. Kész készletben is értékesíthetők. Sokkal kényelmesebb, mert a gyártó minden paramétert és árnyalatot már kiszámított, és sokkal könnyebb összeszerelni egy ilyen szerkezetet.

Telepítési jellemzők

A teljes szerkezet kényelmessége, funkcionalitása és biztonsága a telepítés minőségétől függ. Ezt a munkát szakértőknek kell kezelniük. Először megtörténik a mosdó, és csak ezután - a mosógép. Alapértelmezés szerint a készlet már tartalmaz minden zárójelet. De ha a fürdőszobában már vannak kötőelemek, amelyeket az építés alatt helyeztünk el, akkor jobb, ha hagyjuk őket - megbízhatóbbak.

Alapszabályok

Tehát a mosogató mosogatóval történő felszerelése során az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

- A mosogató teljesen lezárja a berendezést, hogy elkerülje a folyamatos fröccsenést és a vizet;

- A lefolyót nem lehet közvetlenül a gép felett elhelyezni, amely a centrifugálás során vibrál és mozog. Idővel károsíthatja a csővezetéket, és ez áttöréshez vezet;

- a mosogató átlagos szélessége - 50 cm-tõl a gép szabványosított szélessége vagy 58 cm-es csatorna-csõ jelenlétében;

- A padló, amelyen az ilyen szerkezet fel van szerelve, tökéletesen egyenletes. Ezért hibák vagy elfogultság jelenlétében először kompenzálni kell őket;

- Annak megakadályozása érdekében, hogy a gép mosolyogjon a mosás során, helyezhet el egy különleges gumitartót;

- Ha a fürdőszobai csaptelep és a mosdó közös, ellenőrizze, hogy a kifolyó szabadon mozog-e. Ellenkező esetben a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy a pereme átfedje a fürdőszobát.

Szerelőelemek

Ha a fal nem tartalmaz zárszerkezetet az építés során, csatlakoztassa azokat. Először csatlakoztassa a tálat a falhoz jelöléshez. Csak ezután fúrja meg a rögzítőelemek lyukakat. A csavarok nem húzódnak meg az ütközőhöz: 5-7 mm-t hagyni.

Mosogatószerelés

Mosogató szifonnal a tartóhoz rögzítve. Egy fémhorgot helyeznek be az előkészített lyukba a tálca hátsó falán, amely a falon van rögzítve. Minden csatlakozót és kiemelkedést speciális habmal lezárnak. Csak ezután lesz rögzítve a rögzítő csavarokat.

Mixer telepítés

A mosógépet a mosás után szerelik fel. A daruval ellátott csöveket speciális tömlők csatlakoztatják. Ideális esetben, ha sikerül észrevétlenül tartani őket. Az autó csatlakoztatásához vegye be a pólót.

Mosógép csatlakozás

Miután a mosogatót egy keverővel szerelték fel, helyezze a mosógépet a helyére. A falhoz közelíthető, de először távolítsa el a nyitott kommunikációt. A vízvezetékek egy rést rejtenek.

Biztosítsa a szifon és a leeresztő tömlő csatlakozását egy tömlőbilincskel. Erre azért van szükség, hogy a szerkezet hirtelen csökkenjen az intenzív kisülés alatt. Telepítés után ismét ellenőrizni kell az összes csatlakozás tömítettségét, és a rendszer készen áll a használatra.

Mosogató mosogató - kép

A mosogatógép fölé helyezett mosogatók felhúzása érdekében érdekes gyakorlati lehetőségeket készítettünk. Nézze meg, hasonlítsa össze és válassza ki a kényelmes megoldást a fürdőszobájához!

Mosogató felhelyezése egy mosógépre: a mosogató asztalra és vízililiomra való felszerelésének sajátosságai

A standard fürdőszobák, valamint a kombinált fürdőszobák, mint általában, nem tudnak nagy mennyiségű szabad helyet foglalni. Az ilyen helyiségekben csak a vezetékes és háztartási készülékek kompakt modelljeit kell kiválasztani, de ebben az esetben sem minden szükséges.

Jó megoldás lehet egy mosogató mosogatógép felhelyezésére, ami sok helyet takarít meg.

Alátét a mosogató alatt: a megoldás előnyei és hátrányai

Úgy tűnhet, hogy a kis méretű fürdőszobák tulajdonosai, akik a mosogatót egy mosógépre telepítik, teljesen win-win megoldás. És valóban sok előnye van ennek a lehetőségnek. Először is lehetőség van arra, hogy rendkívül hatékonyan szervezze meg a helyet a szoba felső és alsó szintjeinek elrendezésével.

Ha még néhány polc vagy szekrény helyezkedik el a mosogató felett, akkor a hely teljes mértékben kihasználható. Így még egy kis helyiségben is képes lesz felszerelni a szükséges berendezéseket. Emellett az értékesítés nagyon különböző a stílusos design mosógépekben és mosdókban, amelyek díszítik a fürdőszoba belsejét.

Az ilyen megoldások előnyeivel együtt azonban vannak hátrányai is. És elég jelentős. Először is, az elégtelen elektromos biztonság. A mosógép azon elektromos készülékek számát jelenti, amelyekhez vízzel való érintkezés nem megengedett. A berendezés felett található mosogató csatlakozik a vízellátáshoz, ami potenciális veszélyt jelent az elektromos biztonságra.

Még egy kis szivárgás is vezethet a nedvességhez az autóban és annak károsodásában. Ezért a mosógép fölé helyezéséhez speciális edényeket kell választania a szivacs hátulján található szifonnal. A kialakításuk oly módon történik, hogy még akkor is, ha a tálból szivárgó víz nem esik a készülékre. Az ilyen héjakat "vízi liliomoknak" nevezik, ezeket hardverraktárakban értékesítik.

A Lily padok biztonságosan használhatók, de nem feltétlenül kényelmesek. Ez nem szabványos szifon okozta. A kialakítás olyan, hogy az eltömődések valószínűsége nő, mivel a víz nem függőlegesen, hanem vízszintesen folyik le. Ezenkívül az ilyen típusú szifonok pótalkatrészei nem mindig találhatók eladásra.

Ha a speciális mosogató nem vásárolható meg, vagy bármilyen okból nem használható, akkor van egy másik megoldás. A mosógép a mosdókagyló alá van szerelve. Ez úgy néz ki, hogy elegendő hosszú asztal van felszerelve, egyik oldalán egy elektromos készülék van az alap alatt, a másik pedig egy beépített mosdó.

Ez a megoldás biztonságosabb a villamos energia használatában, de elegendő szabad helyet igényel. Egy másik kellemetlen pillanat a mosó magasságához kapcsolódik. A szabványos modellek magassága kb. 85 cm, ha egy ilyen készülékre mosogatót helyeznek el, az utóbbi használata rendkívül kellemetlen. Természetesen egy pódiumra hasonlíthatsz, de a kis fürdőszobákhoz ez nem mindig lehetséges.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a mosogató alatt lévő berendezés magassága nem haladhatja meg a 60 cm-t, így speciális modellt kell vásárolnia. Ezek megtalálhatók a jól ismert gyártók irányítóiban. Nagyon gyakran, ezekkel a készülékekkel ellátva elindulnak és mosogatók, amelyek ideálisan megfelelnek a gép minden paraméterének. Ez a vásárlás a legjobb megoldás a telepítéshez.

Ezek a fő hátrányai a mosogató alá helyezett mosógép beépítése. Eltekintve attól a kellemetlenségtől, hogy mosás közben lehetetlen közel kerülni a tálhoz, mert az alatta lévő helyiség már meg is van. De elég gyorsan hozzászokjon hozzá. El kell ismerni, hogy ezek a hátrányok általában nem túlszárnyalják az ilyen létesítmény előnyeit, ezért ezek a megoldások meglehetősen életképesek és igényesek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő felszerelést

Kezdjük a mosógép kiválasztásának jellemzőivel. Elvileg tetszőleges modellt választhatsz. De ahhoz, hogy kényelmesen használhassa a készülék felett elhelyezett mosogatót, a készüléknek nem szabad 60 cm-nél nagyobbnak lennie, de a gép mélysége is korlátozott. 34-40 cm-es tartományban változhat, így kiderül, hogy csak egy kompakt modell választható ki a mosogató alá.

Az ilyen gépek kapacitása általában kicsi, és ritkán meghaladja a 3-3,5 kg száraz ruhát. Ez a lehetőség nem mindig elfogadható, így néhányan a szabványos berendezések telepítéséről döntenek. A kiválasztásakor meg kell értened, hogy a kijelölt gép magasságához hozzá kell adni legalább 25 cm-t, ez a mosogató magassága és az eszközök síkja közötti rés mérete.

Valamivel nehezebb meghatározni a készülék mélységét. A mosogatót teljesen le kell zárni, és mindenekelőtt azt, hogy a tál a mosógép határain túl kis kilátó alakú. Így a berendezést biztonságosan le lehet zárni a vízfoltoktól, elkerülhetetlenül a tálat használva. Mosógépek, ahol a kezelőpanel a készülék felső fedelén található, ebben az esetben nem szabad választani.

A legjobb megoldás a készülék elülső részén található vezérlőegység, ezért kényelmesen használhatja, és a spray a panelre nem esik. Amikor kiválasztotta a gép mélységét, meg kell értenie, hogy a berendezés közelében nem lehet a falhoz közelíteni. A készülék és a fal között kb. 8 cm-es rés legyen, ahol a műszaki kommunikáció kerül.

Kiderül, hogy a választást csak egy kompakt vagy akár szuperkompakt modellen kell megállítani, amelynek mélysége nem haladja meg a 40 cm-t, és vannak bizonyos nehézségek a mosogató kiválasztásakor is. A mosógép közvetlenül a mosogatógép fölé történő felszereléshez csak lapos modelleket válasszon. A közepes csatorna nélküli tálak nem működnek. A mosógép felett telepíthető speciális vízililiomok.

Fő jellemzője a lefolyó lyuk és a szifon elhelyezése a tálban. Ezek a mosdó oldalán vagy hátsó falán helyezkednek el. A vízi liliomok működési jellemzői a lefolyó típusától függően változnak. Kétféle szilva létezik:

 • Függőleges. A síkkép szifonja közvetlenül a leeresztő nyílás alatt helyezkedik el. Az ilyen rendszer fő hátránya, hogy a szifon a mosógép fölött helyezkedik el, amely szivárgás esetén tele van vezetékezési problémákkal vagy rövidzárlatokkal. A súlyos plusz jó vízkiáramlás.
 • Horizontális. Ez azt jelenti, hogy a szifont olyan messzire helyezzük, amilyen közel lehet a falhoz. Ez azt feltételezi, hogy a csatornák egy része vízszintesen fut. Ez megnöveli az elzáródások valószínűségét. A rendszer kétségtelen plusz teljes elektromos biztonsága, mivel a szifon az elektromos készüléktől távol helyezkedik el.

A liliomok alakja és mérete teljesen más lehet. Közülük könnyű kiválasztani a fürdőszobájához illő modellt. A standard mosogatókhoz hasonlóan a keverő, a leeresztő-túlfolyó rendszer, a dugók, a dugók és egyéb kiegészítők rögzítésére szolgáló lyukkal is felszerelhetők. Ha azt tervezi, hogy telepít egy mosogató beépített asztalon, akkor kiválaszthatja bármely alkalmas modell.

A mosogató feletti felszerelési követelmények az alátéten

A mosógép fölé helyezett mosogató szerelésekor számos követelménynek kell megfelelni. A tálat olyan módon helyezzük el, hogy élei a készülék szélein túl legalább 2-5 cm-re nyúlnak ki, lehetőleg még tovább. A készülék lefolyócsöveit semmilyen esetben sem szabad a gép testére helyezni.

A felszerelés mögött vannak. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a folyadék bejutását a készülékbe szivárgás vagy a tömlő integritásának megsértése esetén. Ha a szennyvízcsatorna közvetlenül a készülék mögött található falon található, akkor a mosogató legkisebb szélessége 58 cm legyen. Abban az esetben, ha ez a következtetés más helyen van, a tál minimális szélessége 55 cm lehet.

A telepítési utasítások a vízilúgot mosogatók

Mielőtt elkezdené a liliommosó mosogatógép felett telepítését, érdemes ellenőrizni a teljes készletet. A berendezés egy beépített mosdó, ezért a szereléshez tartók szükségesek. Leggyakrabban tálba kerülnek. Kívánatos, hogy ez volt a helyzet, mert formájuk különböző lehet. Ha a zárójelek nincsenek benne, azokat előre kell megvásárolni.

Miután elkészítettük az összes szükséges anyagot és eszközt, tovább dolgozunk. A műveleteket a következő sorrendben végezzük.

Jelölje fel a falat a tálca rögzítéséhez

Az első dolog, amit meg kell említenünk, az a sor, amely mutatja a mosógép felső szélét. Ez lesz a legfontosabb, és a többi jelölést is el kell végezni. A tálat a falra alkalmazzuk, figyelembe véve, hogy a rés és a mosógép között hézagnak kell lennie. A méret a szifon mosogató típusától függ. A tálat helyesen elhelyezve körvonalazjuk a rögzítő lyukakat.

Fontos pont - a keverő helye. Ha feltételezzük, hogy közös lesz a kád és a mosogató, és ezt az opciót nagyon gyakran választják ki, akkor ellenőrizze, hogy a cső hosszúsága elegendő-e mind a vízvezeték szerelvényekhez. Ha ez nem így van, és a tál túl messze van a fürdőtől, akkor az oldalhoz közel helyezhető.

Főzési lyukak és rögzítések

Elkezdjük azzal, hogy lyukakat fúrunk mindegyik kijelölt szakaszban. A fúró átmérőjének meg kell egyeznie a horgony átmérőjével. Helyezze be a csavart horgonyt az előkészített lyukba. Elkészítettük a helyezett zárójeleket. Ezután húzzuk meg a csavarokat, de nem teljesen, hogy 0,5-0,7 cm nagyságrendű kis rések maradjanak mindegyiken, ami a mosogató következő rögzítéséhez szükséges.

Állítsa be a tálat a helyére

Tömítse be a héj és a fal szélének a jövőbeli csatlakozását. Ehhez a szalag hátulján egy szilikon tömítőanyagot kell alkalmazni. A széltől körülbelül 0,5-1 cm távolságra kell lennie. Ugyanúgy dolgozzuk fel és rögzítjük azokat a területeket, ahol érintkezésbe kerülnek a mosdóval. Ezután helyezze a tálat a konzolra.

Vessünk egy speciális fémhorgaszt, amely egy vízililiommal jön, és behelyezzük a technológiai lyukba. A mosogató hátsó falán található. Tetszőleges, tetszetős oldalra helyezett fémhorgot helyezheti el. Miután a horog fel van szerelve, rögzítse a tálat a helyén, és rögzítse a csavarral vagy dugóval. Most végre meg lehet húzni a rögzítő tartóelemeket.

Szerelje fel és csatlakoztassa a szifont

Talán kényelmesebb lesz, ha a rögzítő horgonyok nincsenek teljesen meghúzva. Először összeszereljük az eszközt. Ezt szigorúan a gyártó utasításai szerint kell elvégezni. Az összeszerelés során szükségszerűen bevonjuk az összes menetes csatlakozást, valamint az összes tömítőelemet szilikon tömítőanyaggal. Nagyon óvatosan dolgozunk műanyag részekkel, hogy ne szakítsuk túlságosan.

Egy speciálisan tervezett szifoncsövet csatlakoztatunk a mosó leeresztő tömlőhöz. Annak érdekében, hogy a víz kifolyásakor a tömlő ne szakadjon el a fúvókától, egy csavaros rögzítéssel rögzítjük. Csatlakoztatjuk a szifont a csatornába. A vízvezetékszerelőket javasoljuk, hogy engedje fel a hullámokat, hogy térdre hajlítsa, és puha huzalral vagy szalaggal rögzítse.

Így további vízzáródás érhető el. Nem lesz felesleges, mert a vízilip szifonok tervezési jellemzői miatt a vízzár gyakran lebomlik, és kellemetlen szennyvíz szag kerül be a szobába. A hullámcső hajlítása segít megoldani ezt a problémát.

Az utolsó szakaszban folytatjuk a keverő telepítését. Ritkán kerül a mosogatóra, leggyakrabban a falhoz rögzítve. A keverő felszerelését a gyártó utasításainak megfelelően végezzük. Ezután elvégezhet egy vizs- gálati vizet, amelynek során ellenőriznie kell az esetleges szivárgások összes csatlakozását. Ha minden rendben van, a berendezés üzemkész.

A héj telepítési utasításainak felszerelése

Ha a mosogató feletti mosogatófelületek felszerelésének lehetőségét választja, a tálat be kell ágyazni az előkészített alaphoz. Ebben az esetben hajtsa végre a műveleteket ebben a sorrendben.

A sablon elkészítése és a bázis megnevezése

Kezdjük a munkát a sablon előkészítésével, amellyel a pultot jelöljük. Egyes gyártók ilyen sablonokkal kiegészítik termékeiket, a vásárló csak a telepítés előtt vághatja le. Ha nem ez a helyzet, magunkat csináljuk. Ehhez vegyen egy kartonlapot, tegye rá egy tálat, alulról felfelé, és nyomon kövesse a mosogató szélét. Vágja a kész sablont.

A jelöléshez. Ha azt tervezzük, hogy a beépített mosdót szegélyezzük az alapon, ezzel a jelölést készítjük. A sablont helyezzük arra a helyre, ahol a mosdó található, és rajzoljuk körbe egy ceruzával. Mérjük meg a lökhárítókat, és tegyük félre a kívánt távolságot a tervezett lyuk széleiből. Ha a mosogató a síkképpel párhuzamos, csak húzza át a sablont.

Egy lyukat főzzünk a tálba

Most meg kell vágnod a megjelölt lyukat. Először fúrjon lyukat a kijelölt kontúr belsejében. Behelyezzük az elektromos vágópengét és gondosan kivágjuk a lyukat. Széleit feldolgozni kell. Elkezdjük őrléssel.

Grind, amíg az egész él sima. Ezt követően egy tömítőanyaggal kell kezelni. Bőven alkalmazzuk és spatulával terítsük fel a felszínre. Nedves felületű ragasztószalagra.

Állítsa be a tálat a helyére

A tömítőanyag egy másik rétét alkalmazzon a tömítőszalagra, amelyet korábban ragasztott a lyukba, és azonnal helyezze a tálat a helyére. Gyengéden csavarja fel az optimális pozíciót. Miután megbizonyosodtunk arról, hogy a mosogatógép helyesen áll, húzza meg a rögzítőelemeket a tetejénél. Most meg kell szárítani a tömítőanyagot.

Miután a készítmény száraz volt, továbbhaladhat a szifon és a keverő összeállításához és csatlakoztatásához. A berendezés összeszerelését a gyártótól kapott utasításoknak megfelelően végezzük.

Hasznos videó a témában

Mik a mosogató mosogatói:

Vízilipos mosogató a mosógép fölé szereléshez:

Hogyan cseréljék ki a pulton beépített mosdót:

A mosógép mosogatója az egyik legkényelmesebb megoldás a kis fürdőszobák számára. Ez lehetővé teszi, hogy egy kis területre helyezzük az összes szükséges fürdőszobai készüléket és vízvezetékberendezést. Az eszközök felszerelése önállóan elvégezhető. Szükséges, hogy gondosan és pontosan járj el az utasítások minden követelményének teljesítéséhez, akkor az eredmény biztosan kérem.

A mosógép mosogatója: beépítési és szerelési funkciók

Standard fürdőszoba, valamint kombinált fürdőszoba, ritkán büszkélkedhet nagy mennyiségű szabad hely. Egy ilyen szoba tulajdonosának ki kell fejtenie, hogy hol és hogyan kell elhelyezni a szükséges vízvezetékeket és háztartási készülékeket.

A helyhiány miatt gyakran át kell vinni az utast az egyéb helyiségekbe, ami további kényelmetlenséget okoz. A vízvezetékgyártók gyakorlati megoldást találtak erre a problémára.

Szeretném felhelyezni a mosogatót a mosógépre?

Ennek a megoldásnak a legfőbb előnye nyilvánvaló: a szabad terület lehető legnagyobb kihasználása. Végtére is, még a legkisebb fürdőszobában sikerül mosogatógépet is elhelyezni.

Ezenkívül egy tükörrel ellátott szekrény helyezhető a csésze fölé, és így minden szabad centiméter aktiválható. Ugyanakkor a szoba kialakítása nem szenved.

A mosógép mosogatója nemcsak helyet takarít meg, hanem segít a helyiségnek a fürdőszobában történő lehető legegyértelműbb megszervezésében is.

Az értékesítés során különböző színű és formatervezett mosogatók találhatók, amelyek csak a szoba belsejét díszítik.

De nem szabad úgy gondolni, hogy nincs ilyen hátrány. Ők és elég sokak.

A legjelentősebb a villanyszerelő figyelmeztetése az elektromos készülékek vízforrások közvetlen közelében történő telepítésének veszélyével.

A mosogató mosogatógép felhelyezése azt sugallja, hogy szivárgás esetén a víz károsíthatja a készüléket és a huzalozási problémákat. Az elektromos sokk nem zárható ki.

Ezért javasoljuk szakembereknek, hogy szigorúan tartsák be a gyártó által adott utasításokat. A hátrányok a következők:

 • A tálban és a szifonban lévő víz megtartása a mosogató alakjának köszönhetően. Lapos és sekély, és a leeresztő nyílás a készülék hátulján található. Ilyen körülmények között a víz nem mehet el teljesen, és szivacsos vagy puha ruhával kell eltávolítania. A tartós folyadék hozzájárul a gyakori elzáródáshoz. Ez különösen igaz a keskeny résszerű szilva.
 • Komponensek vásárlásával kapcsolatos nehézségek. Az eszköz külön lapos szifonnal van ellátva, ami nagyon nehéz megtalálni az eladást. Ha a mosogató nem teljesen felszerelt, akkor jobb, ha megtagadja a vásárlást, különben nagyon sok időbe telik, sokszor hiába, hogy megtalálja a szükséges részleteket. Ugyanezek a problémák várják a hibás eszközök tulajdonosait.
 • Enyhe kényelmetlenség a mosogató használatakor. A tálhoz közeledve emlékezned kell arra, hogy alatta van mosógép, tehát nem túl kényelmes ahhoz, hogy közel álljon hozzá. Elképzelhető, hogy először a géppanelt többször meg kell ütni, amíg a mosogatótól való bizonyos távolságban történő mosási szokás kialakul.

Fontos kérdés: hogyan kell kiválasztani a berendezést?

Még egy tapasztalatlan vízvezeték-szerelő is megérti, hogy a mosogatógép fölé helyezett mosdónak különlegesnek kell lennie.

És ez igaz. Kevés ember próbál felszerelni a készülék felett szabványos felszerelést. Nagyon veszélyes és nem praktikus.

A mosogatók, valamint az "alátétek", amelyeket "párban" dolgoznak fel, különböznek a hagyományos analógoktól, számos jellemzővel. A szakértők javasolják, hogy megvásárolják az ilyen berendezések sorozatait, amelyeket a háztartási készülékek szinte minden vezető gyártója gyárt.

Ebben a tandemben az eszközök tökéletesen alkalmazkodnak az együttműködéshez, ráadásul jól össze vannak építve, ami pozitív hatással van a megjelenésükre.

Ha nem vásárolhat készletet, akkor külön kell vásárolnia a készüléket.

Mosógép kiválasztása

A legjobb megoldás egy, a mosogató alá történő beépítésre tervezett készülék megvásárlása. Az ilyen gépek változó méretűek.

A mélységük 43 és 34 cm között változik, a magasság pedig nem haladhatja meg a 60 cm-t.

Általában az ilyen modellek maximális terhelése nem haladja meg a 3,5 kg száraz ruhát. Ez nem túl sok, és gyakran nem elegendő egy nagycsalád számára, így néhányan úgy döntenek, hogy megvásárolják a szabványos felszerelést.

Számos pontban ilyen döntés ellentmondásosnak tekinthető.

Kezdjük a készülék magasságával. Elméletileg bármilyen lehet, de a gyakorlatban hozzá kell adnia legalább 20 cm-t a héj magasságához és a berendezés síkjai közötti réshez.

Ennek eredményeképpen a 70 cm magasságú gép fölé szerelt mosdó kb. 90 cm-es szintre fog kerülni, és a 85 cm felett a készülék felett lévő edény a padló fölött egy méterrel emelkedik.

Az ilyen mosdókagyló mosására egy gyermek, vagy akár egy kis magasságú ember egyszerűen lehetetlen.

A fürdőszobát egy speciális üzletbe kell felszerelni, vagy egy kis lépcsőállványt kell felszerelni, ami nem túl kényelmes.

A második nehézség a gép mélységének megfelelő kiválasztása. Meg kell értened, hogy a készüléket teljesen el kell helyezni a mosogató alá.

A legjobb, hogy a tál kissé átfedje azt, és védőablakként haladjon előre a készülék felső részén. Ebben az esetben a mosogatóból kifolyó víz nem esik a mosógépre.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a készülék közelében lévő készülék mozgatása nem működik. A háta mögött egy hézagnak kell lennie, körülbelül 7-8 cm-re, ami a műszaki kommunikációban lesz.

A gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon nehéz megtalálni a normál mosógépet, amelynek nagy terhelése megfelel ezeknek a követelményeknek.

Kiválasztjuk a mosogatót

A mosógépek fölé történő felszerelésre tervezett tálakat általában vízililiomoknak nevezik.

Szokatlan nevüket kapták kis méretük és jellegzetes lapos alakjuk miatt, amely hasonlít egy növény leveleire. De nem csak a szokatlan megjelenés különbözteti meg a készülékeket a standard analógoktól.

Az ilyen mosogatókban való leeresztés általában a tálca hátuljánál helyezkedik el, és nem a közepén. A keverő lyuk lehet bárhol vagy hiányozhat. A "liliomok" különböző anyagokból készülnek.

Nagyon jó termékek egy viszonylag új anyag polimerből, amelyet mesterséges kőnek is neveznek. Nagyon ellenáll a mechanikai igénybevételnek és a kémiai összetételnek.

A polimer beton jól hasonlít a különböző típusú természetes kőhöz, hogy vizuálisan nagyon nehéz megkülönböztetni a természetes anyagtól. Emellett az üvegből, akrilból, fémből és kerámiából készült héjak eladásra kerülnek.

A "vízi liliomok" nagyon eltérőek. Téglalap alakú, ovális, négyzet alakú, kerek vagy derékszögű tálakat gyártanak.

Kívánt esetben nem szabványos konfigurációjú termékeket talál. A színes vízvezeték-berendezések bármilyenek lehetnek. Mégis, amikor kiválasztunk egy terméket, különös figyelmet kell fordítani a megjelenésére, nem pedig a lineáris jellemzőire.

Optimális esetben a mosogató hossza a külső szélétől és a falig nagyobb volt, mint a mosógép hossza. A minimális különbség 10 cm, ebben az esetben a gépet a vízpermettel lefedik az ablakon, amely felülről néz ki.

Ez különösen igaz az elektromos készülékekre, amelyeknél a kezelőpanel a felső panelen található, és nem az előlapon.

Ezen kívül ne felejtsük el a technikai szakadékot a fal és a mosógép között. Még akkor is, ha egy csatornacsövet épít a falba, a csatlakozó cső kívül marad, ami szabad helyet igényel.

A szakértők azt javasolják, hogy legalább 50 cm hosszú mosogatógépeket vásároljon a szűk gépek 36-39 cm mélyére, a nagyobb gépek esetében, amelyek mélysége 50-51 cm, a tál nem lehet rövidebb, mint 60 cm.

Egy másik fontos pont a mosogatóleválasztás típusa. Különböző alakja, mérete és eszköze lehet, ami jelentősen befolyásolja a tál teljesítményét.

A lefolyót a lehető legközelebb kell elhelyezni a mosogató hátsó falához, lehetőleg jobbra. Bizonyos esetekben a doboz oldala és hátsó falának csomópontjában a szappan dobozában lévő mélyedésbe kerül. A kibocsátásnak két fő formája van:

 • Round. Feltételezi egy lapos szifon jelenlétét, amely a leeresztő lyuk alatt található. A fő hátrány a szifon elhelyezése közvetlenül a készülék felett, amely rövidzárlat és a szivárgás során bekövetkező bekötési problémák miatt tele van. De a kerek lyukakon keresztül a víz gyorsan eltűnik, és ritkábban elakadnak.
 • Rés-szerű. A fő előny az, hogy a szifon ebben az esetben a tálba, azaz a mosógép mögött helyezkedik el. Ezért még akkor is, ha a szivárgó víz nem kerülhet a készülékre. A rendszer legfőbb hátránya: keskeny lefolyó lyuk, amely gyakran eltömődik és tisztítást igényel.

A mosogatók, a "vízi liliomok" néha el vannak látva egy vízelvezető rendszerrel, amely megakadályozza, hogy a tál túlcsorduljon és a víz bejusson a mosógépbe.

Az ilyen rendszer leeresztőnyílásait rendszerint úgy helyezik el, mint a standard mosogatókban, a tálca oldalán és alján. Ezenkívül a lefolyórendszer dugaszokkal, dugókkal is felszerelhető, egyes automata telepítések esetén.

Mosógépekkel, a "liliom párnákon" kívül megpróbálhatja kombinálni más típusú mosogatószereket is. Azonban ebben az esetben a helytakarékosság valószínűleg nem sikerül. A leggyakoribb lehetőségek a következők:

 • Beépített tálak, amelyeket asztalra, szekrényre vagy asztalra szereltek.
 • Hamis. Vízszintes alapra van szerelve, például ugyanazon asztallap vagy szekrény.

A mosogató felhelyezése az elektromos készülék felett

A felszerelés technológiája meglehetősen egyszerű, és három fázisból áll. Vegye figyelembe részletesen mindegyiket.

Megjavítjuk a tálat

A mosogató "vízililiomok" rögzítéséhez a falon a mellékelt konzolokat használják. A mester csak a megfelelő magasságban kell rögzíteni őket, és fel kell taszítania a tálat.

Az első lépések:

 • Végezzük el a fal jelölését. Rajzolj egy vonalat, amely megfelel a mosógép tetejének. A fennmaradó jelek e tulajdonságra vonatkoznak. Próbáld ki a tálat, ne felejtsd el, hogy hagyja a rést a mosogató és a mosógép között. Az érték a szifon típusától függ. Ütemezett lyukak a kötőelemekhez. Ha a tál a fürdő közelében van, és egy közös keverőt kell felszerelnie, ellenőrizze, hogy a kifolyó hosszúsága elegendő-e.
 • Fúrjon lyukakat. A kötőelemekhez horgonycsavarokat vagy rögzítőcsavarokat kell használni.
 • Szereljük fel a konzolokat. A csavarok még nincsenek teljesen meghúzva, így kis 5 mm-es rések maradnak.
 • Szilikon tömítést kell alkalmazni a mosogató hátulján. Az összetétel 5-10 mm távolságra helyezkedik el a tál szélétől. Hasonló eljárást végzünk a konzolok vetületeivel, ahol érintkezésbe kerülnek a mosogató felületével.
 • Állítsa be a tálat a tartókon. Ehhez a fémhüvelyeken lévő fémhüvelyek fűzőlyukaira helyezzük, és rögzítjük a falhoz dugókkal vagy horgonyokkal.
 • Teljesen húzza meg a zárócsavarokat rögzítő csavarokat.

Szerelje fel a szifont

Ajánlatos a szifont a mosogatóhoz csatlakoztatni, mielőtt a záróelemeket meghúzzák. Telepítse az eszközt ebben a sorrendben:

 • Összeszereljük a rendszer által irányított csomópontot, amelyet a gyártó feltétlenül a termék csomagolásába fektet. Ne felejtse el alaposan kenni a tömítő elemeket és a menetes csatlakozásokat szilikonzsírral. Nagyon óvatosan húzzuk meg a szálat, különben a műanyag részek nem ellenállnak az erőnek és a törésnek.
 • Egy csövet találunk a szifonon, hogy csatlakoztassuk a mosógépet, és tegyünk rá egy lefolyótömlőt. A kapott csatlakozást csavaros rögzítővel kell rögzíteni. Tehát biztosak lehetünk benne, hogy a mosógép tartályából kiszivattyúzott víz nyomása nem zavarja meg a tömlőt.
 • Csatlakoztassa a szifon felszabadulását a csatornába. A mesterek azt tanácsolják, hogy térdszerűen hajlítsa meg a hullámcsövet, és szigetelje a szigetelőszalagot vagy a puha huzalt. Ez azért szükséges, hogy megakadályozza a kellemetlen szag kellemetlen megjelenését a csatornarendszerből, mivel a vízszivattyúk gyakran megtörik a lapos szifonokban, amelyekkel a "vízi liliomok" fel vannak szerelve tervezési jellemzőik miatt.

Telepítse a keverőt

A lapos héj tervezési jellemzői arra utalnak, hogy nincsenek keverők. A legjobb megoldás ilyen készülékekhez - a falra szerelt keverő.

A leggyakrabban használt modell egy hosszú kifolyóval, a teljes fürdővel és mosdóval. Bizonyos esetekben a keverő beszereléséhez lyuk van a "vízililiomban".

A szifon felszerelését követően a gyártó utasításainak megfelelően szigorúan telepítve van, és a tálca véglegesen rögzítve van a konzolon.

A keverő beszerelésének folyamatában ne felejtsd el az alapos tömítést. Minden tömítést szilikonnal kell bevonni.

A csavarmeneteket vízvezeték-törölközővel pecsétes vagy fum-szalaggal lezárjuk. Húzza meg óvatosan a keverőtömlőkön lévő anyákat. Nagyon törékeny cink ötvözetekből készülnek, a túlzott erő egyszerűen elpusztíthatja őket.

A telepítés után elvégezzük a próbaüzemet, és gondosan ellenőrizzük az összes csatlakozást a lehetséges szivárgások miatt.

A mosógép fölött elhelyezett mosdókagyló praktikus megoldás, amely segít megtakarítani és hatékonyan szervezni a szabad helyet.

Az otthonában történő megvalósítás egyszerű. Meg kell választani a megfelelő készüléket és a vízvezeték-felszerelést, a legkönnyebb módot egy speciális készlet beszerzésére. Számos gyártó cég kínálja őket. Ön ilyen típusú tandemet telepíthet.

A telepítés során fontos felidézni az elektromos biztonság biztosításának szükségességét, és alaposan végezze el az összes munkát, az összes utasítást követve.

A mosdó beépítése a mosógép felett a Hruscsov fürdőszobában

Ma beszélünk egy szokatlan mosdó beépítéséről. Különlegessége, hogy kifejezetten mosógéphez való beépítésre tervezték, amelyhez a szifon és a túlfolyó lyuk leeresztése a szél felé tolódik, és a tál alsó része sík. Ez volt az a fajta mosdó, amit a Hruscsov lakásán rokonokkal szerettünk.

Itt van egy speciális modell, 60x50x15 cm méretű és lapos fenékkel.

Projektgazdaságtan

Most, amikor a mosogató és a mosógép már telepítve van, kiszámíthatja az összes felmerült költséget. Hívja őket ésszerűnek csak akkor, ha Hruscsovban él, és ismeri a korlátozott méretét. Más olvasók, összehasonlítva az árakat, azzal érvelhetnek, hogy nagyon drága.

 1. A mosogató költsége egy hazai gyártótól - 4200 rubel;
 2. Új mosógép INDESIT E2SC 14 800 rubel méretek: szélesség -59 cm, mélység - 42 cm, magasság - 85 cm;

Új gépet vásárolt és szállított otthonába.

 1. Szifon teljes 320 rubel;
 2. Egykaros keverő 1680 rubelre;
 3. Rugalmas tömlők 2 db. 50 cm, 300 rubel;
 4. Menet menetes csatlakozások lezárásához 270 rubelre.

Az anyagok összköltsége csak 21,570 rubel volt.

Igen, pontosan ez az ár volt, hogy a hozzátartozók készen álltak fizetni, és a hozzátartozók fizetettek fel egy extra területet a konyhában, amelyet egy régi mosógép foglalt.

A Captain Obviousness tájékoztatja: a legegyszerűbb fürdőszobai mosdó 800 rubelből áll. És elméletileg lehetséges a mosógép fölé helyezni, de kényelmetlen és nem esztétikus. Miért? A gép magassága 85 cm, plusz 20 cm szabványos mosdó, plusz szifon hely. Egy kosárlabda játékos számára, és mindenki számára - komplett kellemetlenség.

A vízvezeték felszerelésre kész.

felszerelés

Folytatjuk a telepítést:

 1. A mosógépet a szint szerint állítjuk be: egy szint és beállító csavarral stabil helyzetet érünk el a padlón;
 2. Mosogatót helyezünk a mosógépre.

A két termék helyének előzetes beállítása.

bonyolultság

Hirtelen problémát találunk. Vagy inkább azonnal 2:

 1. A mosdó a csaptelep törülközőjén nyugszik;
 2. Ebben a helyzetben átfedi a kimenetet.

Lehetőség van arra, hogy a mosogatót balra mozgassa, de az alátéttel nincs mozgás - a fürdő oldalára nyomódik. Miután brainstorming, úgy döntöttünk, hogy felfüggeszti a fűtött törölközőtartó eltávolították a javítás időtartama alatt, és telepíteni a konnektor, és valójában egy illeszkedést.

Rögzítse a kifolyót és szerelje fel a törülközőt a helyére.

De először rögzítjük a keverőt, a szifont és a túlfolyó rendszert. Most ismét a mosógépet helyezzük a mosógépre, és eldöntenünk, mit kell tennie ebben a helyzetben.

Az általános szerelvény magában foglalja az összes melléklet felszerelését.

Nem kenjük meg a szifon üléseit. A tapasztalat azt sugallja, hogy akkor, ha szükséges, szétszerelés elkerülhetetlen összetettségét. A tömítettség biztosítása érdekében elegendő tömítés található.

A szifon helyzetét úgy érjük el, hogy ne érjen hozzá a mosógéphez.

 1. Rugalmas szifoncsövek futnak a mosó csatorna mentén;
 2. Számukra külön csövek és gumi dugók kerültek beszerzésre a csatorna csatlakozásához. Vásárlási ár - 270 rubel.

Solomon megoldása

Tehát minden csavarozott, és a mosogató a mosógép tetejére van szerelve. A másik tulajdonság az, hogy a mosogató rengeteg súlyt tartalmaz, és a gépen lévő támaszték nélkül megszakíthatja a rögzítési pontokat.

Egy pár vékony szegecs nem ad önbizalmat, hogy a nehéz vízvezeték nem szakítja meg őket.

Ezért elérjük a mosdó ilyen elrendezését, amelyben oldalára támaszkodik az alátéttel.

Sőt, a lakás tulajdonosai (ha valaki nem tudja - a rokonai, ahogy említettem a Hruscsovról szóló egyéb fotóriportokban), az esztétikának feláldozásával választotta a funkcionalitást:

A döntés megtörtént - az aljzat marad.

 1. Elhagyták a mosógép kiömlőnyílását, ami miatt a mosogatót a fürdő oldalához kellett mozgatni;
 2. Kerülje a fűtőtest átvitelét.

Néhány szó a határozat védelmében:

A lakástulajdonosok gyorsan akarták befejezni az elhúzódó javítást, ezért tudatosan ezt tették. Aszimmetrikus elrendezéssel készek felállítani, különösen azért, mert a felújítás lehetősége továbbra is fennmarad - a csöveket forraszthatja, és a jövőben csökkentheti az aljzatát.

A beépített mosogató és mosógép végső változata.

Természetesen csak a fűtött törülközőtartályban lehetett a víz áramlását megváltoztatni. De erre szükség volt újra szétszerelni, majd forrasztó vasat bérelni, vásárolni egy műanyag pólót és újra forrasztani, hogy kiderüljön, hogy az alátéten van.

Kellene lenne használni, ha szükséges? Határozottan nem.

De a cső vezetése olyan helyzethez vezetne, ahol az aljzat nem lenne elérhető. Természetesen le lehetett volna áldozni, különösen azért, mert a tükör magasabb. Egyszóval kompromisszumos megoldás volt. Mennyire helyes - működni fog.

befejezés

Az ilyen munkát két felnőtt férfi végzett a nap folyamán. A szoba teljesen működőképes, kivéve a kád alatt lévő csúszdát, amely hamarosan megvásárolható és telepíthető. De ez egy külön fotójelentés témája. Mint mindig, üdvözlöm észrevételeit és kiegészítéseit.

A mosogató felhelyezése a mosógép felett

A cikk tartalma

 • A mosogató felhelyezése a mosógép felett
 • Szifon a mosogatóhoz: típusok, telepítés
 • Mosogató beépítése egy mosógépre

A kis fürdőszobás vagy kombinált fürdőszoba tulajdonosai kénytelenek új módszereket találni a helytakarékosság érdekében, miközben a belső tér vonzó és koherens. Ezért az egészségügyi termékek gyártói új mosogatómodelleket fejlesztettek ki, amelyek a mosógépek fölé helyezhetők.

A mosógép fölé helyezett mosdó értékes négyzetmétereket takarít meg. Ezenkívül a tervezési koncepció szokatlan eleme, amellyel a fürdőszobának egyedülálló megjelenése és fokozott funkcionalitása lesz.

A mosdók megjelenése meglehetősen vonzó és elegáns, számos konfigurációval rendelkezik, így könnyedén kiválaszthatja a kívánt modellt egy adott szobatípushoz. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy egy mosógép megvásárlása egy meglévő mosógép alatt meglehetősen nehéz. Ajánlatos megvásárolni egy olyan készletet, amely mindkét összetevőt tartalmazza, amelyek méretei maximális pontossággal illeszkednek egymáshoz.

A gép fölött kialakított mosdóban saját neve van - "vízililiom". Ezeknek a modelleknek a fő jellemzője a jellegzetes alakjukon túlmenően az, hogy a legtöbb termék lecsapolása nem a középpontba kerül, hanem a tál hátsó részéhez közel. Ugyanabban a szögletes mosogatóban, a liliomok oldalán szilva.

Melyik mosogató alkalmas a mosógép feletti elhelyezésre

A vízadagoló-vízi liliom alakja nagyon különböző lehet: négyzet, ovális, négyszögletes stb. A szerelő furat elhelyezése, ahol a keverő felszerelhető, mind középen, mind más helyen határozható meg. Egyes modellekben általában nincs jelen.

Az ilyen típusú mosogató különböző árnyalatokban kerül forgalomba. A hasonló egészségügyi termékek gyártásához különböző anyagokat használnak kerámia, akril, üveg, fém formában.

Az elmúlt években a mesterséges kőpolimer betonból készült modellek a legnépszerűbbekké váltak. Ő képes utánozni a természetes fajták szerkezetét. Az ilyen alátéteket megnövelt szilárdság, károsodás és vegyi anyagok jellemzik.

A "vízi liliomok"

A "vízi liliomok" lineáris méretei nagyon fontosak a megfelelő modell kiválasztásakor. A mosóegység paramétereit kell összpontosítania, amelyek felett a mosogató telepítése megtörténik. Mindezeknél figyelembe kell venni azt is, hogy a vízilabda mosogató mérete kissé nagyobb legyen. Fontos megjegyezni azokat az eseteket, amikor a gép vezérlése a felső részen található, és nem a homlokzaton.

A 36-39 cm-es mélységű szűk modelleknél 50 cm méretű mosogatót választunk, 50-51 cm méretű mélyebb egységek esetén pedig 60 cm mélységű mosogatók alkalmasak.

A mosó egység magassága lehet. Azonban, ha a gyerekek használják a fenti mosdótálcát, akkor jobb, ha az alacsony modelleket preferálja.

A mosogatóvíz liliom telepítésének jellemzői

A mosogató mosogatója nem teljesen a szokásos megoldás a fürdőszobák számára. Számos jellemzőt kell figyelembe venni, mielőtt megvásárolja és telepíti az ilyen típusú vízvezetékeket.

 1. Az alátét és a falfelület között szabad helyet kell biztosítani a lefolyó és a befecskendező tömlők, a szifon és a lefolyórendszer, valamint a bélés elhelyezése céljából.
 2. Ha a leeresztő csöveket a szennyvízcsatornához csatlakoztatja, akkor 5 cm-es hely szükséges, ezért a lumen általában 7 cm-t hagy margóval.
 3. A mosogató vízleeresztő nyílása bármilyen alakú lehet, de a fal közelében lévő területhez a lehető legközelebb kell lennie. A keskeny elvezető nyílás kényelmes, mert a szifon itt van a mosogató hátulján, vagyis az alátét házán kívül. De a keskeny csatorna fő hátránya, amely gyakori elzáródása és a rendszeres tisztítás szükségessége. Ellenkező esetben egy szifonból kellemetlen szag lesz.
 4. A "vízi liliomok" egyes típusaiban van egy további vízelvezető rendszer is, amely lehetővé teszi a víz számára, hogy könnyen meneküljön a tál túlfolyása esetén.

A mosogató elhelyezése a fal felületén

A lumen iránti igény nem csak a szerkezet kényelmes használatának, hanem az elektromos biztonságnak is köszönhető. Ha lehet, akkor jobb, ha egy mosógépből és egy mosógépből álló teljes kész készletet vásárol. Végül is az ilyen termékek gyártója figyelembe veszi mind a méretet, mind a tervezést.

A teljes munkacsoport teljes magassága több összetevőből áll:

 • a mosógép lábának magassága;
 • magassági konzolok;
 • a mosószél vastagsága elöl;
 • a lefolyószifon vastagsága a mosogató alatt.

A "vízi liliomok" hátrányai

A szokatlan design nyilvánvaló kényelmével az ilyen kagylók hátrányai vannak. Annak érdekében, hogy az üzemeltetési folyamat ne okozzon problémákat és meglepetéseket, gondosan meg kell ismerkednie a mosógép beépített felszerelésének hiányosságaival.

 1. A mosogatószerkezet és a használatához szükséges elemek miatt lapos szifont kell használnia. Ez a tétel nem élvezi a széles körű keresletet, ezért ha a mosdókészülék berendezése nem tartalmazza ezt az elemet, vagy összetett hiba történt, akkor nagyon nehéz lesz megvásárolni az üzletekben.
 2. Egy másik probléma lehet egy lyuk a folyadéknak a bozótból való elvezetéséért, amely ezeknél a modelleknél nem a középpontban van, hanem az oldalán. Emiatt a víz nem teljesen ki a mosdóból, és néha szivacsos vagy szalonnal kényszeríteni kell.
 3. A következő kellemetlenség kapcsolódik a mosóegységhez. Mivel a formatervezés megközelítésének szokása csak egy idő után fog megtörténni, először többször is szükség lesz a gép térdelésére. A kellemetlen érzelmek minimalizálása érdekében szűk mosógép vagy széles mosogató szükséges, majd a mosdókagyló és a készülék házának helyisége jön létre.

Azonban még a hátrányokkal és kellemetlenségekkel együtt, a kis méretű fürdőszobák tulajdonosai is egyetértenek velük, és telepítik ezeket a komplexeket.

A "vízililiomok" telepítése a mosógép felett

A mosószer felhelyezése a mosófelület felett nem különbözik a mosogatók szabványos modelleinek telepítésétől, ezért nem okoz különösebb nehézséget. A komplex telepítését és elhelyezését több szakaszban végzik el:

 • megjelölés;
 • rögzítőelemek;
 • szerelő készlet keverővel;
 • csatlakozás a csatorna- és vízvezetékrendszerhez.

Ha szükségessé vált az alátét a falfelülethez közeli elhelyezése, akkor a szennyvíz és a vízvezetékek előre be vannak építve. Kívül csak azok a kapcsolatok, amelyek kapcsolódnak és irányíthatók.

Először is, a falon meg kell jelölni azokat a helyeket, ahol a zárójeleket fel lehet szerelni, amelyek a mosogatóban a leggyakrabban a készletben vannak. A falfelületre rögzítenek tüskékkel vagy horgonyokkal. Mindazonáltal, amíg bezárásuk végéig nem lehet, a mosdó magasságának további beállításához 3-5 mm-t kell hagynia a tartó és a fal között.

Majd bemegy a mosogatóba. Egy keverő van hozzáerősítve, amelyhez hideg és hideg vízellátó vezetékeket csatlakoztatnak. Ezután egy "túlfolyó" rendszer van felszerelve, egy szifon a leeresztéshez, és egy folyadékkivezető csövet hagyja. Fontos, hogy minden csatlakozást lezártak, hogy megakadályozzák a szivárgást és a vizet az elektromos készülékekbe vagy a készülékbe.

Ezután a vízadagoló a tartókonzolokra van szerelve és szinttel korrigálva. Ha a berendezés része egy tartóhorog, akkor jelölje meg a telepítés helyét. A mosogató kiegyenlítése után a konzolok szilárdan rögzíthetők a falfelületre, meghúzva a rögzítőelemeket. Ebben az esetben a héjat ideiglenesen eltávolítják a véletlen károk elkerülése érdekében. Miután a lyukat fúrják, ahol a horog fel van szerelve, és a dugós dugót meghajtják.

Most helyezze vissza a mosdót, helyezze be a tartóhorogot és csavarja be. Annak érdekében, hogy ne sérülhessen a mosogatófelület felületén, olyan helyeken, ahol érintkezik a tartókkal, érdemes egy réteg hermetikus összetételt előzetesen alkalmazni, és hagyni száradni. A tömítőanyag egyfajta tömítésként szolgál.

Az utolsó szakaszban a vízelvezető rendszer csatlakozik a csatornahálózathoz, és a keverő rugalmas tömlői csatlakoznak a vízellátó csövekhez (hideg és meleg).

Amikor a mosdó-vízililiom teljes mértékben csatlakoztatva van a kommunikációs rendszerhez, a mosógépet a lábak helyzetének beállításához és a kívánt magasság kiválasztásához lehet felszerelni.

A folyadéknak a mosógépből történő leeresztésére szolgáló cső az előkészített fúvókához csatlakozik. Ezután az alátétet egy csaptelephez csatlakoztatják a hidegvízellátáshoz és a vízkimenethez, majd a készüléket az áramellátáshoz csatlakoztatják.

Meg kell jegyezni, hogy egyszerűbb módszer a vízellátás a mosdóba. Ebből a célból egy keverőt szerelnek fel, amely mind a fürdőkádra, mind a mosdókagylóra vonatkozik, amelyben a forgatható kiöntőelem hosszúkás. Ha ezt az opciót választja, akkor a mosogató úgy van rögzítve, hogy élei behatoljanak a fürdő magasságába. Így a csapvíz elfordításakor nem lesz képes a gép paneljéhez jutni.

Amikor minden telepítési művelet befejeződött, minden csatlakozó csomópont teljes ellenőrzését igényelni kell, mivel a legkisebb szivárgás nagyon komoly problémákat okozhat: az egység meghibásodásából a vezetékezés teljes lezárásáig.

Figyelembe véve a biztonsági óvintézkedéseket és a mosogatókomplex elhelyezésének néhány jellemzőjét a mosógépen, rövid időn belül lehetőség van arra, hogy a szerkezetet otthonában telepítse.