Legfontosabb > Dekoráció

A mosdó önbeálló szerelése a fürdőszobában

A többfunkciós és ergonómikus bútorok elválaszthatatlan részét képezik bármelyik szoba belső dekorációjának, így a mosdó és a szekrény beépítése a fürdőszobában sem kivétel. Úgy véljük, hogy a fő és a jelentős jellemzők jelenlegi megértése ellenére a mosogató és az állvány is különbözhet egymástól mind a tervezés, mind a költség, mind a funkcionalitás tekintetében.

Még a legegyszerűbb és olcsó mosdó és szekrény is szükségszerűen kecsesen illeszkedik a teljes stílus a fürdőszoba, és legalább praktikus és kényelmes. Ezért, mielőtt a mosdót egy kabinet a kádba építené, gondosan meg kell választanod az összes fő és rögzítőelemet, hogy később ezek a bútorok kompakt, kényelmesek és ergonomikusak legyenek a helyiség belsejében.

Ezért a kabinet mosogató alá történő beszerelésének céljától függően különféle kémiai és háztartási kiegészítőkben történő felhasználásra és tárolásra kell választani, vagy egyszerűen el kell rejteni a mosogató alatt lévő kommunikációs csöveket.

Ajánlások a bútorok kiválasztásához

A mosdókagyló alá helyezett szekrény összesített követelményei a következők:

 1. A szekrények teljes kompatibilitása az egész formatervezett anyagokkal és színekkel a fürdőszobában. Ez a tétel azt jelenti, hogy ha a bútorok és a vízvezeték minden eleme puha, sima vonalakkal készül, a szigorú téglalap alakú bútorok kiaknázzák a helyüket, és egy klasszikus luxus és gazdag fürdőszobával rendelkező konstrukcióval a mosogató alá helyezett szegélykövek a legjobbak, de nem szerény.
 2. Minőségi és működőképes hardvertermékek, pl. a fogantyúkat, a lábakat és az ajtópántokat műanyagból (lehet aranyozott) vagy krómozott fémből kell készíteni.

A funkcionalitás szerint kívánatos egy szekrényt a mosogató alá helyezni a következő paraméterekkel:

 • Egy mosodai kosárral, hogy helyet takarítson meg egy kis szobában.

A mosogatószekrény felszerelésére vonatkozó további követelmények:

 1. A meleg padlót a fürdőbe helyezzük, ami megkönnyíti a tisztítási eljárást, ugyanakkor biztosítja a helyiség szükséges szellőzését, ami fontos hely egy magas páratartalmú helyiségben.
 2. A szekrény szögletes végrehajtása abban az esetben, ha a vízkezelés helyisége nagyon kicsi.

Ami a hely megválasztását illeti a fürdőszobában mosdóval és talapzattal. Kívánatos meghatározni a hideg- és melegvíz- és szennyvízvezetékek leengedésének szakaszában. Mivel a mosogató alatti helyet a meglévő paraméterek alapján, valamint a megvásárolt bútorok alapján szerelik fel. A helyiséget előzetesen meg kell mérni és szegmensekre kell osztani, hogy mind a meglévő vízvezeték-szerelvények, mind a bútorok, valamint az újonnan beszerzett elemek megfeleljenek a tervezett elrendezésnek.

Alkotóelemek

A mosogató beépítése a járdaburkoláshoz a fürdőszobában azt jelenti, hogy megértik és képesek megérteni ezen bútorok főbb elemeit.

Így a mosdókagyló fő elemei:

 • mosdó vagy mosdó vagy mosdó (felfüggesztett, beépített, számlázott vagy talapzaton);

Ebben az esetben a mosogatót a fürdőszobában lévő ágyúval kell felszerelni a műszerből:

 • csavarhúzó;
 • ütni;
 • lyukkorona vagy körfűrész;
 • mérőszalag;
 • kulcs;
 • spatula;
 • ceruzával és vonalzóval;
 • építési szint.

Fázisos telepítés

Lehetőség van arra, hogy a mosdót a kabinban a kádban a szakemberek bevonása nélkül egyszerűen a lépésenkénti utasítások követésével rögzítsék:

 1. A megvásárolt szekrény nedvességálló anyagának kijuttatását a fürdőszobába történő beszerelés helyére késztetve úgy, hogy az összes elem a telepítés során véletlenül ne zavarja a vízvezeték és az egészségügyi berendezés akadálytalan összeköttetését.
 2. Szerelje fel a függőleges keverőt (csap) és a leeresztő szifont a mosogatóba.
 3. Szerelje fel a mosdót rögzített rögzítőkkel a szekrényen, és szigorúan vízszintes helyzetbe hozza.
 4. Állítsa be a szekrény lábainak magasságát egy csavarkulccsal.
 5. Jelölje meg a ceruza és a mérőszalag mérőpontjait.
 6. A kijelölt pontokban egy koronával vagy körfűrésszel helyezze el a lyukakat.
 7. Szerelje fel a szekrényt tüskével vagy szilikon ragasztóval, pl. Óvatosan helyezze az összeszerelt talapzatot egy mosogatóba a falba, és csavarja rá erre a konstrukcióra különleges horgonycsavarokkal vagy egyszerűen ragasszon szilikonnal. Ebben az esetben a felesleges szilikont azonnal meg kell simítani a felületen egy spatulával.
 8. Csatlakoztassa az összes közművet (forró és hideg vízforrás a városi csővezetékekből, szennyvíz) fémcsövek vagy kupakanyák segítségével az összeszerelt szerkezethez. Ha akadály jelentkezik, a szekrényt finomítani kell, azaz vágja le a szükséges méretű lyuk alsó vagy hátsó falát.

A bútorgyártó készlet rendszerint egy részletes installációs sémát tartalmaz. A fürdőszobában a szerkezet felépítésének legfontosabb feladata, hogy minden csavar jól meg van húzva, mivel a mosdó kabinettel történő felszerelése után szinte lehetetlen meghúzni őket.

Abban az esetben, ha a megvásárolt mosogató nem lehet a szabványosított változat talapzatán rögzíteni, akkor egyéni megrendelést kell készíteni a nedvességtől védett bútorok gyártására a mosdó alá a fürdőszobába a projekt által előírt dimenziókhoz és formákhoz.

A mosogató rossz elhelyezése a fürdőszobában mindenféle problémához vezethet, például: vízszivárgás, kellemetlen szag a csatornából a helyiségbe, nyomáscsökkenés a csapból. Ebben a tekintetben, mielőtt egy mosdót építenénk a fürdőszobában levő oszlopgal, tanácsos egy kis, de nagyon fontos tanácsot kapni egy vízvezeték-szerelőtől.

Mosdó beépítése szekrénybe

A bútorok szerves részét képezik a modern fürdőszobák belsejének, miközben harmonikusan illeszkedniük kell a fürdőszoba általános stílusához, hogy praktikusak és kényelmesek legyenek. Ha érdekel a mosdó és a szekrény beszerelésének módja, ne felejtse el, hogy a bútornak kényelmesnek, kompaktnak és funkcionálisnak kell lennie, különösen miniatűr fürdőszobában. Azonban a kabinet legfontosabb jellemzőinek megértése ellenére nem könnyű választani, mert most számos ilyen típusú bútor megtalálható a funkcionalitás, a tervezés és az ár szempontjából.

A legfontosabb dolog, amikor bútorokat választanak a fürdőszobában, hogy kényelmes, funkcionális és illeszkedik a designhoz.

A szekrények megválasztása a mosogató alá

A fürdőszoba szekrény kiválasztásakor bizonyos egyszerű, de fontos szabályokat kell követnie. Először is, figyeljen a fürdőszoba belsejébe. Ha minden eleme, beleértve a vízvezetékeket, a lógó szekrényeket és polcokat puha, sima vonalakból készült, szigorúan téglalap alakú szekrény lesz a helyén. Ha a fürdőszobát klasszikus stílusban díszítik, amelyet a luxus és a gazdagság jellemez, elfogadhatatlan lenne a mosdókagylónak a minimalizmus stílusában való beépítése. Ideális esetben a bútornak meg kell egyeznie a teljes belső kialakítás anyagaival és színeivel.

A bútorok kiválasztásakor vegye figyelembe a fürdőszoba teljes színét és belsejét.

A tervezésen kívül más fontos szempontokra is figyelni kell, például a termék tartozékainak megfelelő választékát. A fogantyúkat, lábakat és zsanérokat krómozott fémből kell készíteni. A plasztikus aranyozott vagy krómozott szerelvényekkel ellátott éjjeliszekrény általában néhány hónap után elveszíti eredeti megjelenését. Ha vásárolni bútorok színes bevonattal kell tudatában annak, hogy a festék a felületén kell feküdni.

A fürdőszoba nagy jelentősége és elrendezése. Például, ha a szoba meleg padlót foglal el, nem szabad bútort vásárolni egy bázison, jobb, ha egy szekrényt vásárolnak a mosdó alá a lábakkal. Egy ilyen dolog nem melegszik fel a padlóról, jelentősen megkönnyíti a tisztítási folyamatot, biztosítja a szükséges szellőztetést a termék számára, ami fontos a magas páratartalmú helyiségekben.

A bútorok funkcionalitását tekintve a személyes preferenciák vezérelhetik. Jó választás a mosdókagyló alatt egy mosodai kosár, amely jelentősen megtakarítja a helyiséget. Kis fürdőszobák esetén sarokmodellek vannak, amelyek minimális helyet foglalnak el, miközben meglehetősen praktikusak és funkcionálisak. Nos, ha a szekrényben lévő polcokat magasságban kell beállítani, akkor a mosószerek és tisztítószerek magasságához igazíthatók. A fürdőszobai belső kialakításnak köszönhetően még egy érdekes megoldás a kinyitható állvány. Bármely helyre költözhető, de jelentős hátránya van - a mosogató beágyazásának bonyolultsága, mivel minden kommunikáció (vízvezeték és szennyvízcsatorna) véglegesen telepítve van. Tehát a telepítés célja alapján ez a bútor szükséges: mindenféle háztartási tartozék tárolására használják, vagy csak elrejti a béléscsöveket a mosogatóhoz.

Hely kiválasztása a mosogató felszereléséhez egy szekrénybe

Sarkos szekrények rajzolása a mosogató alatt a fő méretekkel.

Most meg kell határozni, hogy hol helyezkedik el a kiválasztott mosdó és a talapzat a fürdőszobában. Az ideális megoldás a régi mosogató helyének telepítése lenne. Azonban nem mindig lehetséges ezt tenni, mert a fürdőszoba javítása során leggyakrabban felújításra kerül sor. A fürdőszobában lévő bútorok elhelyezkedését a hideg- és melegvízellátás és a szennyvízvezetékek lefektetésének szakaszában kell meghatározni. Erre azért van szükség, mert a mosogató helyét a szekrénnyel mérete alapján választják ki, vagyis a helyiséget meg kell mérni és a bútorok, egészségügyi berendezések és egyéb dolgok helyének megfelelő szegmensekre kell osztani.

A szekrénynek polcai is lehetnek, fontos, hogy a falból kilépő csövek nem pihenjenek rajta.

Ehhez előzetesen ki kell számolni a mosogatóhoz tartozó forró és hideg víz kimeneti csatlakozóinak szintjét. A legjobb megoldás az, hogy a szerelvényeket a középső polc felett kissé fölé helyezzük. Ugyanez a szabály vonatkozik a szennyvízre is. Ha a cső kialszik a padlóról, akkor azt jelenti, hogy ha az éjjeliszekrényt a mosogatóval szereli fel, akkor lyukat kell vágnia, hogy a csövet a csövekből a szifonba húzza. Ha lehetséges, a szennyvízcsövet a vízvezetékek mellett kell elhelyezni.

Mosdó beépítése szekrénybe

Az összeszerelő szekrények rendszere a mosogató alatt.

Most arról beszélünk, hogyan kell a mosdót saját kezűleg telepíteni. Miután meggyőződött arról, hogy az éjjeliszekrény helyén lévő vízellátó és szennyvízcsatorna-csatlakozások helytállóak, elő kell készíteni a szükséges anyagokat és eszközöket:

 • éjjeliszekrényre;
 • mosogató;
 • önmetsző csavarok;
 • csavarhúzó;
 • ütni;
 • fém sarkok;
 • mixer;
 • fémcsövek;
 • szifon;
 • FUM szalag;
 • tömítőanyag.

A szekrény egy fém sarok és csavarok segítségével csatlakoztatható a mosogatóhoz. A bútorgyártó készlet tartalmazhat egy utasítást az összeszerelési sémával, de előfordulhat, hogy ez nem feltétlenül szükséges, ezért ebben a folyamatban nincs semmi nehézség. Az összeszerelés során ügyelni kell arra, hogy minden csavar jól meghúzva legyen, mert a mosogató szerelése után a csavarokat nem lehet meghúzni.

A szekrények összeszerelése után telepíteni kell a mosdót. Csavarja szorosan a keverőt úgy, hogy ne forgasson. Ezután telepíteni kell a vízvezetékeket, csavarja be őket a keverőbe, és végül a mosogatóhoz nyomja. A keverő készletben lévő fém fonott csavarkulcsok nem ajánlottak, mivel a tömlő szivároghat, ha a fém korrodál. Javasoljuk fémcsövek felszerelését.

A szifont úgy szerelik fel, hogy a mosogatócsőbe csavarják.

Ezután telepíteni kell a szifont, csavarva a mosogató leeresztő nyílásába. Egy szifonnal és keverővel ellátott mosdót helyeznek a szekrényre, és az épületet a falra helyezzük, ahol a berendezést terveztük. Jelölést alkalmaznak a fal jelölésére több rögzítőcsavarhoz. A lyukak a mosogató hátsó falán helyezkednek el, míg a rögzítőcsavarok az offset műanyag alátétekkel általában egy sor mosogatóval vannak ellátva. De ha hiányoznak, külön beszerezheti a kötőelemeket. A mosogatóval ellátott könyökét hátrafelé nyomják és a falat a jelölés helyén fúrják.

Az ilyen csavarokhoz tartozó tüskék, mint általában, átmérője 10-12 mm. Ezeket be kell illeszteni a furatokba, majd a szekrényt helyére kell helyezni és a mosdót csavarozni a falra. Ezután kapcsolja be a vízellátást és a szennyvizet. A szivárgás elkerülése érdekében, amikor a víz a keverőhöz van csatlakoztatva, tömítőanyagot vagy tömítő pasztát kell használni. Jobb a paszta használata a FUM-szalagon.

Lehetséges telepítési problémák és megoldásuk

Ha a vízvezeték és a szennyvíz elhagyja a padlót, vagy kellemetlen helyen van, a bútorokat alulról (és szükség esetén a polcról), hátul a megfelelő helyeken vágják ki egy kirakós vagy fűrészszalag használatával, majd a csatlakozás minden probléma nélkül megtörténik. Az is előfordul, hogy a mosogató nem rögzíthető a falhoz, mivel nincsenek megfelelő lyukak, vagy lyukak fúrásához alkalmas helyen csövek. Ezt a problémát úgy oldja meg, hogy a burkolatot szilikonnal ragasztják a burkolathoz. A mosdó szilárdan fog tartani.

Házi készítésű szekrények elkészítése és telepítése

Mosogató szifonnal és csaptelepekkel a szekrénybe, és a falhoz nyomva. A ceruza a rögzítőcsavarok jelölésére szolgál. Ezután a mosogatóval ellátott szekrény el van távolítva a falról, és a jelölés helyén fúrt. A lyukakba beillesztik a tüskéket, és a héjat csavarják.

Ha a fürdőszobai ház megvásárlása bizonyos körülmények miatt lehetetlen, akkor saját maga is megteheti. Ehhez a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • vízálló munkalap;
 • fém lábak;
 • rögzítő elemek;
 • önmetsző csavarok;
 • drill;
 • kirakós játék.

A vízálló asztallapban önállóan vágott egy lyukat, amely illeszkedik a mosogató alá. Ezenkívül speciális fém lábakat és rögzítőket kell vásárolnia. A lábak a sarok aljánál vannak a sarok közelében. A rögzítők csavarokkal készültek, amelyeket speciális kötőelemekbe csavartak. Ha csökkenteni kell a magasságot, a lábakat a kívánt méretre kell vágni.

Mielőtt a mosogatót egy szekrénybe telepítené, tartsa a mosogató alatt lévő kommunikációs vonalat (vízvezeték és szennyvíz) az utóbbi helyére. Ezután a szögelvezető szelepeket a hideg és melegvíz-ellátó csövekre szerelik fel. A keverővel ellátott készlet rugalmas tömlőket tartalmaz, amelyeket a mosogató hátlapján lévő keverővel szereltek fel egy speciálisan kialakított furatban. Ha a tömlők nem elég hosszúak, akkor meg kell vásárolni a szükséges hosszúságú csöveket.

A szekrények gyártásához asztalkákra, ajtókra, lábakra, fogantyúkra és kötőelemekre vonatkozó anyagokat kell beszerezni.

A keverő beszerelése és a víz hozzáadását megelőzően a mosdó beépítéséhez egy fürdőszobában lévő éjjeliszekrény látható. Ehhez papírt és ollót használva készítsen héjmintavételt, amelynek körvonalát ceruzával kell megjelölni, majd egy lyukat vágnak ki a mintában, hogy a héj alja szabadon illeszkedjen. Az így kapott papírsablonot felvisszük az asztallap felszínére és körülveszi a lyuk belső kontúrját.

Nagy fúróval ellátott fúróval fúrt lyuk van, amely a mosogató lyuk vágásának kezdete lesz. A lyukba egy szúrófűrész van behelyezve, amellyel a mosogató számára egy nyílást vágnak a kívánt vonal mentén. Követnie kell a mosogató alján lévő kontúrokat. A szilikont a mosogató szélére helyezzük, és behelyezzük a korábban kivágott lyukba, és az éjjeliszekrényre tapadnak.

Ezt követően megkezdődik a keverő telepítése és a vízhez való csatlakozás. Ha a mosogatónak speciális lyuk van a keverőhöz, akkor a megfelelő méretű lyuk a helyén van elhelyezve a pulton. Ha a mosogató a keverő alatti perem nélküli vályú formájában van, a keverőt a mosogatóhoz közel 32 mm átmérőjű lyuk fúrásával lehet rögzíteni a munkaasztalhoz. Kívülről a keverőbe behelyezzük a lyukba egy csaptelepet, a belső oldalán pedig egy anyát nyomunk rá. Ezután hideg és forró víz rugalmas elágazó csöveket hoz létre. Ezeket a munkákat különös gonddal kell elvégezni, fontos, hogy ne tévessze össze a tömlőket helyeken, különben a melegvíz a hidegvízellátó szelepből folyik, és fordítva.

A szifont általában mosogatóval szállítják. Csatlakoztassa a mosdó ürítőnyílásához, és a csatornahálózathoz egy hullámos tömlővel kell összekötni. A csatlakozókat tömítéssel vagy tömítőanyaggal kell lezárni, hogy megakadályozzák a szennyvíz illatát a fürdőszobába.

Van egy másik lehetőség a mosdókagyló alatti mosdókagyló alá helyezésére. Különböző abban, hogy a táblát megfelelő szinten rögzítjük, a lábakat nem használjuk. Fém sarkok vannak a falhoz rögzítve. Számuk a tabletta szélességétől függ, de mindegyik oldalon legalább egy, majd a mosogatóval ellátott asztallap hozzá van rendelve. Felfüggesztett szerkezetek megvásárolhatók a boltban. Ezt az opciót csak néhány erőteljes fogantyúval lehet a falra szerelni.

Tehát az alapvető szabályokat a szekrény kiválasztására és felszerelésére a mosdó alá a fürdőszobában írják le. Ehhez csak az összes szükséges anyagot és eszközt kell megvásárolnia, helyet kell készíteni a telepítéshez, és helyesen kell elvégeznie a telepítési munkát.

Hogyan szereljünk autómosást

Hogyan válasszunk és telepítsünk egy falmosót

A mosogatás nagyon fontos tulajdonság a konyhában. Számos ilyen termék létezik, amelyek közül az egyik számla mosás. A csatoláshoz többféle módszert is használhat. Ezen kívül, különleges tudás és eszközök nem tudják megtenni.

A felsővezetékek fő jellemzője a sikeres kombináció a konyhabútor különféle kialakításával. A nyilvánvaló előnyök a mosogató alacsony költségű és egyszerű telepítésének tekinthetők.

Ami a hiányosságokat illeti, akkor ezek egy kis vastagságnak és a talapzat közötti térnek tulajdoníthatók. A bemutatott termékek egy különálló modulokból álló fejhallgatóhoz használhatók, és a mosás nem része a munkaterületnek. Ez a lehetőség a mosogató felszerelése a szoba sarkába.

Rozsdamentes acél mosogatók

Az ilyen termékek előállításához egy réz ötvözetet használnak, amely megakadályozza a korrózióval történő mosást és az élelmiszer-savaknak való expozíciót. A rozsdamentes mosogató fő előnyei a következők:

 • alacsony súly, amely miatt az autómosó szállítás nem nehéz;
 • a számla mosása hosszú ideig tart;
 • higiénia;
 • elfogadható költség.

Az ilyen mosás és hiányosságok nincsenek megfosztva. Ezek közé tartozik a hangszigetelés alacsony szintje vízzel érintkezve. De egy ilyen hátrányban vannak olyan gyenge minőségű rozsdamentes mosogatók, amelyek megkapják a vékony acéllemezt. Az ilyen probléma kiküszöbölése érdekében egy mosogatót egy háztartási tálhoz kell venni, hogy annak mélysége elegendő legyen.

Kompozit mosogatók

Az anyag szerepe az ilyen opciós alátétek gyártásához - egy töltőanyag. A kötést polimer kötőanyag alkalmazásával végezzük. A szerepe töltőanyag használható gránit chip, üvegszálas, kvarc homok. A felhasznált töltőanyag és a használt festéknek köszönhetően a felület mosásának kívánt színét elérheti.

Az ilyen típusú mosogatók előnyei közé tartozik az élelmiszer-színezékek abszorpciójának hiánya, szemben a zománcozott felületekkel. A gránit mosogatók nem félnek az agresszív anyagok káros hatásaitól. A felületükön nincs semmilyen karcolás, ezért a megjelenés hosszú ideig tart. Ha a mínuszokról beszélünk, az összetett termékek nem olcsóak, azonban az élettartamuk magasabb.

zománcozott

A felsőruházat ez a változata a múlt század. Fém előállítására, fehér zománc réteggel kezelve. Ez a lehetőség a legnehetetlenebb, mivel a repedések nagyon gyorsan megjelennek a felületen. A zománcozott mosogatók nem tudnak ellenállni az élelmiszer-színezékeknek, ami azt eredményezi, hogy a sárgaság gyakran előfordul a felületükön. Az ilyen termékeket akkor kell használni, ha a konyhai készlet élénk színekkel készült.

Telepítési folyamat

Annak érdekében, hogy a telepítési folyamat gyorsan és hatékonyan haladjon keresztül, meg kell választania a megfelelő tömítőanyagot. Megbízhatóan és tartósan védi a mosdót a nedvesség hosszú távú hatásától. Ezenkívül a következő eszközökre van szükség a számlamosó sikeres telepítéséhez

 • elektromos fúró;
 • csavarhúzó készlet;
 • fogó;
 • szilikon tömítőanyag;
 • vonal
 • fafúrók;
 • önmetsző csavarok;
 • maszkoló szalag;
 • G-alakú kötőelemek.

A videó megmutatja, hogyan kell egy rozsdamentes acél mosogatót felszerelni a szekrényen:

Ellenőrző telepítés

Ebből a célból fontos az alábbi cselekvési terv betartása.

 1. A táblagépen a jövő mosásának körvonalait kell ábrázolni. Ez a luc, egy egyszerű ceruza illik hozzád. Győződjön meg róla, hogy az elülső és a hátsó éleket legalább 5 cm-es betétekről gondoskodik, majd méréseket végezhet, ahol a tál koncentrálódik. E mérések alapján érdemes felhívni a mosogató számára készített lyuk kontúrját.
 2. a vágási vonal mentén húzódó vonalnak 1 cm-re kell emelkednie a tálca oldalától, hogy lyuk alakuljon ki a kontúr egy pontján. Ha a tál alakja téglalap alakú, akkor a lyuknak a megadott kontúr sarkában kell lennie.
 3. A kontúrok külső oldalán rögzítse a maszkoló szalagot. Köszönetének köszönhetően megvédi a táblát a sérülések okozta károktól. A nyílás megmunkálásakor a csavarokat sekély mélységbe kell csavarni. Így lehet megvédeni a belsejét a leeséstől. Az eltávolított elemet alulról kell rögzíteni egy tartószerkezettel.
 4. Az asztal tetejének végeit szilikon tömítőanyaggal fűrészelje. Így védi a termékeket a nedvességtől. A tömítettség alkalmazása a rajzolt vonalakon is lehetséges.
 5. Helyezze be a mosogatót, a beépített keverőt és a szifont az előkészített nyílásba. A bilinccsel rögzítse a bilinccsel. Ezek a kötőelemek a komplex egészségügyi felszerelés részét képezik. Mindössze annyit kell tennie, hogy csatlakoztassa a keverőt a vízellátáshoz, és a csövek szifonján keresztül ürítse ki a terméket.

A videó aljzatba a mosdókagyló alján található:

A fali alátét telepítésének folyamata

Ebben az esetben a telepítés kézzel történik az alábbiak szerint:

 1. Készítsen egy helyet, ahol a tálat telepítik. Érdemes megfordítani a felső feneköt, körvonalak körvonala ceruzával. Vágjon egy lyukat egy kirakós játékkal.
 2. Annak érdekében, hogy a beágyazott rész ne érje el az időt, 2-3 önbefogó csavarral kell felszerelni.
 3. Ezután kipróbáld a mosogatót a kapott lyukra. Normál elhelyezéssel csatlakoztathatja a fülhallgatóhoz, töltse azt szifonnal, keverővel.
 4. Csavarja össze a keverőt az aljjal anyákkal és alátétekkel. Csavarja be a rugalmas tömlőket.
 5. A szifon kupolákkal van felszerelve. Ha a túlfolyó a mosogató teljes készletében van, csatlakoztassa a szifonhoz is. A kész mosogató fel van szerelve az előkészített helyre, majd csatlakoztatva van a vízellátáshoz és a szennyvízcsatornához. Minden rendelkezésre álló helyet tömítőanyaggal kell lezárni.

A videó megmutatja, hogyan kell a mosogat a szekrényhez csatlakoztatni:

A mosogatókat különböző méretekben lehet előállítani. Mindegyikük a konyhakikötő kerületének méreteihez igazodik. A legnépszerűbb méretek:

A felső alátétek nagyon kényelmesek a termék telepítésével és használatával kapcsolatban. A termékek széles választékának köszönhetően mindegyik háziasszony képes választani a konyhai készülék számára a legjobb megoldást. Az elfogadható költségek lehetővé teszik a termék megvásárlását szinte mindenki számára.

Hogyan telepítsünk egy falmosót.

A mosdókagylónak köszönhetően a telepítési módszer miatt kapta a nevét, és olyan termék, amely teljesen lefedi a mosdó számára tervezett fiók tetejét. Leggyakrabban rozsdamentes acélból készült felső alátétek vannak, de vannak porcelánból készült kerámia, kerámiák, mesterséges kő is. Ugyanakkor vannak speciális, kissé kiálló peremek a mosogató felállításához a felszíni mosás három oldalán, elülső és oldalsó oldalán, és az oldal helyett egy felemelt él, ami megakadályozza a víz bejutását a talapzat mögé a mosogatóval.

A felületi mosás választása elsősorban a mosogató alatti modul méretétől függ. A felületi mosás külön megvásárolható és a szekrénnyel együtt. A falra szerelt mosdókagyló alatti konyhabútor a felső válaszfal, a belső polcok és a hátsó falak nélkül, kommunikációhoz. Elöl, a mosogató alá helyezett szekrény egy vagy két homlokzattal van lezárva.

A felső alátétek egyik előnye az egyszerű szerelés. Ugyanakkor a számlamosás telepítése függetlenül, szakemberek segítsége nélkül végezhető el.

A mosogatóra szerelt felszerelés.

A számla mosogató telepítése előtt össze kell szerelni a tartószekrényt a mosdó alá, majd telepíteni kell a mosogatót. Javasoljuk, hogy az ajtókat a mosdó felhelyezése után akassza fel a szekrényen.

A számlamosás közvetlen telepítése kétféle módon végezhető el: egy tömítőanyag és egy önmetsző csavar segítségével. A falra szerelt mosdót csak tömítőanyag segítségével lehet csak akkor felszerelni, ha a mosogató világos. Ha a szállítólevél nehéz, akkor a csavarokat rögzíteni kell.

fali alátét felszerelése

Miután a mosdó alá helyezett fiókot összeállították, a modulhoz speciális rögzítőket kell csatlakoztatni. Ezek külön-külön csomagolhatók vagy megvásárolhatók. A rögzítők l alakú lemezek ferde lyukakkal. Ezek a tartók 4 darabot igényelnek.

Csatlakoztassa a tartóelemet a fiók felső széléhez a belső oldalon, és tegyen egy ceruza jelet a ferde nyílásba. Távolítsa el a szerelőlapot. Visszavonuljon 5 mm-rel magasabbra a védjegy aljától, és csavarja be egy öncsapos csavart, amely hosszabb, mint 16 mm. Szerelje fel a rögzítőcsavart a csavaros csavarra. Ismételje meg az eljárást minden szerelőlemezzel, egyenletesen osztva őket az oszlopon. A csavarok lyukainak magassága mindenütt megegyezzen.

felületmosó berendezés

Javasoljuk, hogy a szifont és a keverőt rá kell erősíteni, mielőtt a fali alátétet a szekrényre szereli, mivel ez egy ismeretlen lyuknál kényelmesebb.

Ezenkívül a mosogató alatti modulfalak felső végeit egy tömítőanyag réteggel kell elkenni, ezáltal megóvja az ágynemű anyagot a nedvesség által okozott duzzadás és deformáció következtében.

Ezután telepítésre kerül a mosogatás a gipszkartonra. Ezt óvatosan kell elvégezni, hogy ne sérüljön a tömítőanyag. A rögzítőelemeken lévő csavarokat addig mozgatják, amíg a mosogatógépet a szekrényhez teljesen benyomják. A szerelőlemezek meghúzásával kis mennyiségű tömítőanyag nyúlik ki, száraz ruhával kell törölni.

konyhai mosogató szerelése

Az utolsó szakaszban a telepítés nyírási alátét, hogy csatlakoztassa a szifon a lefolyócső kapcsolatot flexibles keverőben a vízellátás és telepítése ajtók a szekrény a mosogató alatt.

A fali alátét felszerelése és rögzítése

Ha először szembesül a számla mosás rögzítésével, akkor ez az utasítás segít. Hidd el nekem, a felsővezeték telepítése sokkal könnyebb, mint a halott. Itt nem kell felszerelni az ülést a táblagépen. Csak annyit kell hajtani, hogy a keretet az oldalsó homlokzati panelekről hajtsa fel, csatlakoztassa az első ajtót, és a kiválasztott mosogatót közvetlenül a tetejére helyezze. De mindenképpen megértsük mindent.

Telepítés előkészítése

Mielőtt beszerelne egy öblítő mosogatót, gondosan szerelje fel az egyes szifonok és a keverő csatlakozóit. Ha a szerkezet a talapzaton van rögzítve, sokkal nehezebb lesz.

A forgácslap lemezek további védelmet igényelnek. Ha a felső végei nem kezeljük szilikon, nem képez egy víztaszító gáton, és a időkeret egyszerűen megduzzadnak és deformálódik.

A beépítési folyamat a fülke mosogatója a pulton tükröződik lépésről-lépésre:

1. lépés: A lábnyom meghatározása. A sűrű anyag előállítására minta formájában vásárolt a tisztítást, így pótlékra 1-2 cm, és próbálja meg a pulton.

2. lépés: Helymeghatározás. A sablon segítségével meghatározzuk elemünk pontos elemét a táblán. Pozíció kiválasztásánál figyelembe vesszük az autómosó szomszédságában lévő hely általános szervezését, gondoljuk meg, milyen kényelmes ez vagy az a helyzet. Outline stencil.

3. lépés: Védje a táblát. A megcélzott lyuk körüli területet maszkolószalaggal kezeljük, hogy megakadályozzuk a karcolásokat és más károkat.

4. lépés: A leszállási zónán keresztül dolgozik. A fúró a vágás kiindulási pontját (2 mm-es fúrógépet), a vésővel összekötve, és egy nyílásba kapcsol. A kontúr mentén egy villamosszékkel láttuk, megfigyelve a vágás merőlegességét.

5. lépés: Telepítés. Tegyen egy tömítőanyagot a vágásra, és nyomja be, helyezze be a mosdót. Eltávolítja a többletalapokat, 10-12 órás összetételt biztosít a lábak megszerzéséhez, csatlakoztatja a vízellátást és a csatornázást.

Szerelési szögek használata

A felületmosás felszerelése kevésbé időigényes, és speciális fém sarkok segítségével is elvégezhető. Általában jönnek vele. Összesen legalább 4 szerelőlemezre van szükség, amelyet önállóan csavarokkal rögzítenek a szekrény külső oldalán. Mivel a talapzat falának ritkán meghaladja a 18 mm vastagságot, a készletben lévő csavarok hossza 16 mm.

Lépésről lépésre a folyamat így néz ki:

 1. Csavar csavarokat 5-6 mm.
 2. Felakasztunk egy rögzítő sarokba (a szekrény belső sarokrésze).
 3. Csavarja be a csavarokat, de nem teljesen, így hagyja a beállítást.
 4. A mosogatót egy állványra helyezzük oly módon, hogy az erős fő rögzítőcsavar a fém sarok mélységében rögzüljön.
 5. Csavarja ki teljesen a csavarokat, és győződjön meg arról, hogy a rögzítés

Rögzítse a mosogató ragasztóanyagot

A felszíni mosás felszerelése ragasztó használatával lehetséges. De ez a módszer csak akkor alkalmas, ha az alagsor szinte tökéletesen egyezik a mosdóval. Ez lesz a tetején, és a bordák "ülni" a szekrényen.

Tipp Ne aggódjon a tömítőanyagnak a teljes érintkezési felületen. A ragasztó szerepe, továbbá védi az ízületeket a nedvesség behatolásától.

Szerelés fablokkal

Meg kell gondolni, hogyan lehet erősíteni a számla mosogató faalátétekre, ha nincs kéznél konzolok vagy felületi hibák a keret szekrények. Szóval mi kell?

 • bárok, megfelelő méret;
 • Bútor sarok;
 • kis körmök vagy csavarok.

Az első lépés egy, a téglalap alakú vázszerkezet kialakítása. Ez az állvány felső kerete. Hogy kiegyenlíti az összes szabálytalanságot. Az összeszerelt rudakat a mosódoboz dobozába küldi és ott rögzítik acélszögekkel a kerület körül. És már a beküldött konstrukciót közvetlenül a szekrénybe helyezzük. Mi ugyanazzal a sarkokkal, de belülről a falakra rögzítjük.

Befejező munkák

Fontos! Ha elolvasása után az utasításokat az egész rend intézkedések már világos, akkor folytassa a telepítést, egyébként azt javasoljuk, hogy hogyan kell rögzíteni a mosogató számlát egy oktatóvideót.

Az utolsó szakaszban továbbra is a szifont kell a csatornahoz csatlakoztatni. Csatlakoztatjuk a rugalmas csatlakozókat a keverőből a hideg és melegvízforráshoz. Most biztonságosan nyithatja meg az elzárószelepeket, és használhatja a felszerelt készüléket. A nagyon lusta vízvezetőknek van még egy út. A felszíni mosás rögzítőeleme úgy néz ki, mint a szokványos horgok a falon való lógáshoz. De ebben az esetben megfelelő lyukakat kell tenni a mosogató hátulján. És csak a mosogató alá helyezze a szekrényt külön.

A mosogató rögzítése a szekrényhez: néhány egyszerű módszer

Hogyan helyezzük el a mosdót a szekrénybe? A cikkben a fajansz, a porcelán vagy a mesterséges kőzet rozsdamentes acélból készült mosdókagyló és mosdókagyló különböző mértékű összetettségét vizsgáljuk.

Mosogató és talapzat vásárolt. Elmaradt egy kicsit -, hogy egyetlen egészbe illessze őket.

mosdótál

Mindenféle kerámia és polimer beton meglehetősen törékeny, melyet akaratlanul meg kell kompenzálni a tál falainak jelentős vastagsága miatt. A gyakorlati következmény szilárd tömeget jelent: ha a csapot vagy a csapot forgatjuk, akkor a mosogató nem mozdul, és nem kerül ki a palánk éleiből. Ezért az eredeti berendezésben gyakran hiányoznak a mosdókészülék szabványos tartószerkezetei.

Azonban: az esetleges jelentős erőkifejtés a mosdókagyló mozgását okozhatja, és a fiók belsejében egy élrel is leeshet.
A rögzítés nem szükséges, de kívánatos.

tömítőanyagot

A legegyszerűbb módja annak, hogy megakadályozzák a mosogató vízszintes elmozdulását, szilikon tömítőanyagot kell elhelyezni; a zuhanyt is lezárják a mosogató és a hátsó fal között.

Néhány tipp a tömítőanyag kiválasztásánál:

 1. Érdemes megvásárolni nem univerzális, hanem egészségügyi. Az ilyen típusú tömítőanyagok összetétele általában olyan antibakteriális adalékokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gombák kialakulását és fekete foltok megjelenését a varraton.
 2. Jobb, ha nem vásárolja meg a legolcsóbb szilikon tömítőanyagokat a kevésbé ismert gyártók közül. A mi esetünkben nagyon fontos a sima felülethez való tapadás. Pontosan az adhéziót érinti elsősorban az ár: az olcsó tömítőanyagok sokkal bonyolultabbak, mint a drágák.

A Ceresit kiváló minőségű egészségügyi betétje.

nageli

A mosdók többsége fel van szerelve rögzítő résszel a rögzítéshez. Rendszerint ezek a hornyok pontosan a szekrény oldalsó falainak vége felé esnek. A héj vízszintes elmozdulásának megakadályozása érdekében elegendő, ha a szekrény több kivetítéssel rendelkezik a megfelelő helyeken.

Hogyan lehet ezt tenni?

 • A ragasztóval ellátott fadarabok előre megcímkézett és fúrt lyukakon ülnek. Nuance: jobb, ha különböző átmérőjű, alul vékonyabb és vastagabb tüskéket használnak. Az utasítás azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy az LDSP vastagsága a szabványos talapzat falainál mindössze 16 milliméter, és egy vastag, csekély oldalirányú erővel ellátott tipliket húzhatnak húsból.
 • Az improvizált tüskéket úgy lehet a csavarokat a falak végeire csavarni (természetesen előfúrással). Korábban két csőcsapos csaptelepet szereltek fel mindegyikre; szükség esetén csökkentse a gumi külső átmérőjét éles késsel.

Ilyen rögzítéshez a süllyedő hornyoknak a fal végére kell esniük.

mosás

Hogyan csatlakoztatható a mosogató a szekrényhez, ha vékony fémből készül, és kis tömege van? Nyilvánvalóan ebben az esetben nem elegendő az oldalsó elmozdulás valószínűségének kiküszöbölése: a mosogatót vízszintes és függőleges síkban is rögzíteni kell.

Rozsdamentes mosogató.

Műanyag kötőelemek

A konyhai bútorgyártók által a szekrényhez gyakran csatolt munkatársa egy műanyag sarkok, amelyekben ferde hornyok vannak. A horony úgy van kialakítva, hogy több helyzetben rögzíthető. Ha a rögzítőcsavarhoz képest elmozdul, akkor a sarok a mosogató szélét a falak vége felé nyomja.

A műanyag sarkok rögzítése nem nehéz:

 1. Miután a sarkokat a fal szélére telepítettük, a csavarok lyukakat fúrunk egy vékony (általában 3 mm-es) fúróval. A lyukak mélysége legfeljebb 12 milliméter, a helyszín a ferde horny közepén helyezkedik el.

Tipp: annak érdekében, hogy ne fúrja át a falakat, semmilyen módon ne markoljon a kívánt távolságban a fúró hegyétől.
Ezt a szalagot vagy rúzsot általában használják.

 1. Húzza meg a sarkokat 4x16 mm-es csavarokkal úgy, hogy észrevehető erőfeszítéssel elmozduljanak a falakhoz képest.
 2. Emelje fel a sarkokat, és mozgassa a mosogató alatt őket, majd csúsztassa a rögzítőket oldalra és lefelé, amíg meg nem állnak.

A műanyag rögzítőelemnek azonban kellemetlen vonása van. Nem hagyja, hogy a mosogató oldalirányban mozogjon, vagy felemelkedjen a talapzaton; azonban a legtöbb állványra való áttérés továbbra is lehetséges.

Ennek megakadályozása érdekében a mosogató szerelése előtt kis mennyiségű tömítőanyagot kell alkalmazni a falak végeire. Megbízhatóan rögzíti a szerkezeti elemeket, miközben nem sértheti a mosogató eltávolítását a keverő vagy a rugalmas csatlakozások helyett.

sarkok

A mosogató rögzítéséhez 5-8 centiméterre vágott acél vagy alumínium sarok használható. Két öncsavart csavart vonzza és rögzíti a mosogatót egy mosogató szélére nyomott gumival - egy egészségügyi betétet vagy kettős hajtogatott kamrát.

A gumiabroncs rugalmasságának és a nagy súrlódási tényezőnek köszönhetően a burkolat megbízhatóan rögzíthető. A forgácslapból készült falakba csavarozott csavarok azonban igen jelentősek lesznek, és előbb-utóbb kihúzhatják őket.

De önállóan kialakított szerkezeteknél ez a megoldás nagyon alkalmas: a mosdókagylóhoz a saját kezű kárpitokat gyakran nem forgácslemezből készítik, hanem 12-15 mm vastagságú, sokkal tartósabb rétegelt lemezből.

bár

Végül a legbiztonságosabb rögzítés egy sáv és horganyzott acél bélés.

 1. A sínt a perem szélénél, vagy csak az oldalakon (az állvány konfigurációjától függően) helyezzük el. Olyan vastagságúnak kell lennie, hogy felülete és a szekrény falainak belső felülete azonos szinten legyen.
 2. Ezután a rudat és a falakat tapadólemezekkel és 4x16 mm-es önmetsző csavarokkal meghúzzuk. A 3 mm-es fúrólyuk fúrásának előfeltétele a laminált farostlemez falainak előfúrása.

Szerelje fel a sávot.

Hasznos dolgok

Végül - néhány hasznos tipp, amely hasznos lesz a különféle csatolási módszerekkel.

 • A feldolgozatlan rétegelt lemez vagy laminált fafelületek gyorsan megduzzadnak. Szükségük van bármilyen módon védeni a nedvességtől. Gyakran használt festék, lakk vagy lenolaj; A festékrétegek minimális száma három.

A képen - egy speciális talaj védelme érdekében a fa végeit. Rendeltetésünk szerint nagyon alkalmas.

Tipp: annak érdekében, hogy ne várjon több napot a bevonat száraz állapotában, jobb a nitrocellulóz alapú festékek és lakkok használata.
Minden réteg legfeljebb fél óráig szárad.
Ne felejtsd el szellőztetni a helyiséget: a füst mérgező.

 • A süllyesztett rúd, amely a mosogató szélén van elhelyezve, szintén jobb a profilozáshoz. A fa kevésbé higroszkópikus, mint a forgácslap, de lehet, hogy rothad.
 • Javasolt a korrózióvédelemmel ellátott csavarokat használni - sárga vagy ezüst. Ellenkező esetben időnként rozsdás cseppek jelennek meg a talapzaton.

következtetés

Amint látja, a mosogatók rögzítési módja meglehetősen egyszerű, és nem igényel drága beszerzéseket vagy összetett eszközöket. A jelen cikkben szereplő videó megmutatja, hogyan valósul meg jobban ez a munka. Sok szerencsét!

A mosdó beépítése a fürdőszobába

Vettem egy függesztett szekrényt:

probléma:
a mosdó nem túl szoros a szekrényen, azaz "visszahúzódás" előre-hátra.
kérdés:
hogyan lehet a legjobban rögzíteni a szekrényen, hogy biztosítsa a "statikus"?
Még mindig van lehetőségem arra, hogy tömítőanyaggal vagy folyékony szögekkel előzetesen alkalmazzák a talapzat azon részeit, amelyeken a mosogató fel van helyezve.
Az utasításokat nem tartalmazza.
Köszönöm.

Dager_One írta:
Még mindig az a véleményem, hogy előzetesen alkalmazzák a tömítőanyagot

Általában a mosogatónak lyukak vannak a falhoz rögzítő elemekhez. Amellett, hogy berendezéseket éjjeli.

master.msk írta:
Általában a mosogatónak lyukak vannak a falhoz rögzítő elemekhez. Amellett, hogy berendezéseket nightstands

Nem fogok válaszolni minden csőre, de sokan vannak a falhoz rögzítve, és a mosogató csak tömítőanyaggal van ellátva. Ez az utasításoknak megfelelően történik, ha.

Ugyanaz a talapzat van egy mosdóval. Az eladó elmondta, hogy ideális esetben mind a szekrényhez, mind a mosogatóhoz csatlakoztatva van a megbízhatóság. Már a ház helyén volt kérdésem, hogy milyen horgony alkalmas arra, hogy a mosogatót a falhoz rögzítse, ha csak hosszú ideig nincs horog, akkor a mosogató nem szorul szorosan a falhoz, és ha egy horoggal, akkor annak ellenére, hogy ezek a horgonyok rövidek, ellenállnak a mosdó? mert elég nehéz.

TAS írta:
amely horgonyok

A horgonyokra nincs szükség. Műanyag csavar + csavaros csavar. Még jobb, vegye le a műanyag hüvelyekhez a mosogatóhoz rögzítőket.

master.msk írta:
Még jobb, vegye le a műanyag hüvelyekhez a mosogatóhoz rögzítőket.

Az a tény, hogy a mosogató lyukak úgy vannak kialakítva, hogy egyszerűen nincs mód a feltérképezésre az anyacsavar meghúzása érdekében. Inkább a héj így készül - van benne egy üresség, és csak kívül van egy lyuk, ahol a tartó be van helyezve. Úgy gondolom, annál jobb megoldani

TAS írta:
Az eladó elmondta, hogy ideális esetben mind a szekrényhez, mind a mosogatóhoz csatlakoztatva van a megbízhatóság.

Tetszik az ötlet. Szeretem, ha mindent úgy csinálnak, hogy egy "biztonsági résszel" legyen szó.
Megpróbálom megtenni. Ez minimális és statikus szakadékot biztosít a mosogató és a fal között.
Van egy olyan kérdés, mint a TAS: hogyan kell rögzíteni a mosogatót a falhoz.
A shell modell dreja. Ahogy emlékszem, hátul négy lyuk van:
1) két kicsi a széleknél - csak hátulról hozzáférhetőek (azaz ezek a nyílások a héj hátsó falának és a belső üreg között helyezkednek el). Hogyan lehet a mosogatót biztosítani a segítségükre? Nem reprezentatív.
2) két nagy lyuk közelebb a középponthoz. Úgy tűnik, hogy hozzáférhetőek az elülső oldalról, de a hozzáférésük nagyon kellemetlen, mert egy raquin csésze bezárja őket.
Mit kell használni és milyen kötőelemeket kell használni?

Dager_One írta:
Mit kell használni és milyen kötőelemeket kell használni?

Dager_One írta:
2) két nagy lyuk közelebb a középponthoz. Úgy tűnik, hogy hozzáférhetőek az elülső oldalról, de a hozzáférésük nagyon kellemetlen, mert egy raquin csésze bezárja őket.

a szokásos készlet a tulipán héj rögzítéséhez (valójában horgony a falhoz anyával és műanyag hüvellyel) + a szokásos nyitott csavarkulcs a fenti anyacsavarhoz. És minden meg fog jelenni.
műveletek sorrendje:
1 szerelje fel az állványt az állványra (így állni fog)
2 helyezze a mosogatógépet a helyére
3 rövid ceruza csúszik alul és a falon, húzza ki a nagy lyukakat
4 távolítsa el a mosdót
4.1 esetleg távolítsa el a szekrényt
5 fúrja a falat a kijelölt helyeken
6 horgonyokat helyezünk
7 helyezze el a szekrényt (ha eltávolították)
8 csavarjuk be a horgonyokat (csak horgonyok két farka ragad ki a falból)
9 helyezze el a mosdót
ELTÁVOLÍTÁS: ha a p8-9 nem működik, akkor helyeken változtatjuk őket, de ez egy tornaterem. Általában a mosogató lyuk elég nagy ahhoz, hogy egy 8 mm átmérőjű, a falról kiálló horgony ne zavarja (vagy nehezen zavarja) a mosogatót.
Helyezze be a műanyag hüvelyeket, amelyek a horgonyokkal együtt a helyén vannak
11 helyezze el az alátéteket
12 tegyük a diót
13 egy kis kulccsal (egy egyszerű rozhkovy) az anyákat anélkül nyújthatjuk fanatikusság nélkül (húzzuk meg kézzel, akár fél fordulattal egy kis kulccsal vagy fordítsuk meg, lásd a helyet)

általában utána az állvány és a mosdó áll, mint egy kesztyű. Nagyon erős és megbízható.

Ha a talapzaton lévő mosogató nagyon erősen (2 mm-nél nagyobbra) erősít, akkor nem rossz az 2-es és 3-as fok között, hogy egy gumit helyezzen a problématerület alá (jobb öntapadó, vannak lábak az elektromos berendezésekhez vagy valami ilyesmi).

Hogyan szereljük fel a rozsdamentes mosogatót a szekrényen.

Miután vásárolt konyhabútorokat és vízvezetékeket, sokan fordulnak a szakemberek segítségért. De gyakran előfordul, hogy senki nem számíthat segítséget bárkinek, és magának mindent meg kell tennie.

Előzetesen tudnia kell, hogyan kell egy falra szerelt mosdót elhelyezni a konyhában lévő szekrénybe, hogy készen álljon a lehetséges nehézségekre és árnyalatokra.

Telepítési szabályok: minden telepítési részlet

Így szerzett egy kényelmes vízvezetéket, amely teljesen összhangban áll a tulajdonosok igényeivel a praktikum és a megjelenés. By the way, ma rozsdamentes acél mosogatók népszerűek a konyhában. Először is, elfogadható költségűek, alacsonyak, tartósan használhatók.

Az univerzális "fém" szín kombinálható a különböző színes megoldásokkal a szobában.

A telepítés nagyon egyszerű, csak két lépcső van:

 1. Összeszerelő szekrények a mosogató alatt;
 2. Rozsdamentes acél mosás a szekrénybe.

A mosogatás a konyha nélkülözhetetlen jellemzője. Könnyedén telepíthető a saját kezével - ezért nem kell különleges tudással és készséggel rendelkeznie.

Bútorszerelés

Az első szakasz maga a bútorok elkészítését teszi szükségessé, hogy a vízvezetékeket elhelyezhesse. Általában szétszerelt formában kerül az ügyfélnek. Ha nem tudja, hogyan szerelje össze a szekrényt a mosogató alá, akkor a bútorhoz mellékelt utasítás segít.

Úgy néz ki, mint egy rendszert.

A szabványkészlet:

 • 2 oldalfal;
 • 2 ajtó (vagy egy);
 • alsó;
 • 3 keret a merevséghez;
 • Tartozékok, sarkok, csavarok.

Szükség van egy csavarhúzóra a kézzel, hogy elvégezhesse a szerelvényt, vagy egy standard bútorkeretre.

 1. Az oldalfalak és az elülső keretek csavarokkal és sarkokkal vannak összekötve. Az egyik keret fel van szerelve, a második pedig az alján található.

Szekrény a mosogató alatt - a legnépszerűbb megoldás kis konyha számára.

Ha egy felső mosogatót terveznek, a táblagépre nincs szükség - csak a megfelelő méretű mosogatót kell kiválasztania.

A házi szekrényben egyszerű belső polcok is beépíthetők.

A mosogató felszerelése: mit kell ehhez?

Hogyan szereljük fel a rozsdamentes acél mosogatót a szekrényen, így jól karbantartva, és maga a telepítés nem sokáig tart? Ehhez olyan tartozékokra és szerszámokra van szükség, amelyeknek köszönhetően a mosogató beépítése a szekrénybe nem jelent problémát.

A mosogatót a tömítőanyagra mindenféle extrák nélkül lehetséges, ha világos. Ha a felületi mosás nehéz, akkor a tömítőanyagon történő elhelyezése miatt a szerkezet összeomlik. Ebben az esetben a csavarokra kell szerelni.

Az ilyen célokra használt klasszikus szerszámok és tartozékok:

 • Fúró, csavarhúzó;
 • csavarhúzó;
 • vonalzó;
 • fogó;
 • Fúrók (fa);
 • Önmetsző csavarok;
 • Hermetikus (különös figyelmet fordítunk rá);
 • Maszkoló szalag;
 • L alakú sarok.

A fenti elemek alkalmasak a mosogató felállítására a pulton.

De a tapasztalt kézműveseknek csak egy tömítőanyag és sarkok szükségesek.

telepítés

Az eszközöket és a tartozékokat előzetesen úgy szervezzük, hogy kéznél legyenek. Szükséges továbbá a keverő és a szifon meghatározása, hogy mindent azonnal telepítsünk, különben nehéz lesz később feltenni. Hogyan szereljük fel a rozsdamentes mosogatót a szekrénybe? Nem nehéz, ha magukra a keretre összpontosítanak.

 1. L-alakú tartóelemeket szerelnek fel, amelyek mind a készletben, mind a külön megvásárolhatóak.

A kötőelemeknél jobb a g-alakú lemezek ferde vágásaival vásárolni. A lemezeknek 4-5 darabra lesz szükségük.

Az összeszerelés során győződjön meg róla, hogy az összes furat azonos szinten van.

Mielőtt az önfelvevő alátétet az alvázra vagy a szekrénybe telepítené és rögzítené, össze kell szerelni - helyezze a szifont és a keverőt a helyére, szerelje be a tömítéseket.

Ez az eszköz további kiegészítést biztosít a konyhában lévő mosogatószekrényhez.

A rögzítőelemeket a csavarokra helyezzük és a nyíláson át toljuk. Ez megnyomja a mosogatót a szekrénybe.

Vigyázzon a pontosságra és a megbízhatóságra.

Ha a víz szivárog, a rendszer helytelenül van összeállítva.

A tartó aljzatához rögzítőelemekkel és lezárt eszközökkel rögzítik. Ez a legmegbízhatóbb módja, nagyon tartós.

Ez megoldotta azt a kérdést, hogyan kell a rozsdamentes acél mosogató szerelvényt elhelyezni a szekrényen. A megfelelő munkavégzés mellett sokáig képes állni.

Sokan rögzítik a mosogatót a pultra. Vannak lehetőségek, amikor megrendelésre konyhabútor előírja, hogy lyukak a pulton telepítése vízvezeték. Akkor működik a telepítés a mosogató lesz egy kicsit.

Ha nincs külön elosztott hely a táblán, akkor mindent meg kell tennie magadnak.

 1. Jelölje meg a felületen a körvonalakat ceruzával. Tájékozódás az élekről (5 cm). Végezzen méréseket a tálban.

Ne feledje, hogy az asztal tetejétől a mosogató oldal széléig terjedő résnek 50 mm-t kell meghaladnia. Ha ez a távolság kevesebb, mint 50 cm, akkor a mosogatót elmélyíteni kell.

Annak érdekében, hogy egy lyuk a táblagépben van szükség elektromos vágószerkezet.

Annak elkerülése érdekében, hogy az arcot forgácsolják, válassza ki a fog ellentétes irányát.

Néhány milliméterrel a lyuk széléről lépjen, majd a mosogató oldalán lévő vastagságú szilikon flagellát alkalmazza.

A mosogatót be kell helyezni a lyukba, és a széleket szorosan kell megnyomni, hogy a szilikonkötegek mosogató formában legyenek, és néhány percig hagyják el.

Tehát miután megvizsgálta, hogyan rögzítse a rozsdamentes mosogatót a szekrényhez kötőelemekkel és asztalhoz, látja, hogy ez nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik.

A legnehezebb a megfelelő lyuk létrehozása. Ha kiderül, hogy több, mint amilyennek lennie kell, akkor a lábak nem tudják megtartani a mosogatót.

Tömítőválasztás

A tömítőanyag fontos szerepet játszik a szerelési munkában. A következő típusú eszközök vannak a piacon:

 • Szilikon akril;
 • Rugalmas szilikon;
 • Poliuretán szilikon.

Vásárláskor figyelni kell a tömítőanyag jellemzőire és jellemzőire: zsugorodás, tapadás, cél.

A terméket száraz, tisztított felületre kell felhordani, hogy a fogantyú maximális legyen. Ha a felületek nem teljesen készülnek a tömítéshez, a nedvesség behatolhat a résekbe, ami tele van a gomba és a penész növekedésével.

Elasztikus szilikon tömítőanyagot használnak. Könnyen használható és nagyon megbízható.

Összefoglalva

A mosogató saját kezével történő felszerelésének előnyei:

 • Szinte minden otthonban szerszámok vannak, a falra szerelt mosás egy talapzaton történő rögzítése szinte improvizált eszközökkel végezhető;
 • Mentheti a professzionális vízvezetékeket magával a lépcsővel;
 • Ha nincsenek kötőelemek a szaniterekkel, akkor nem probléma a megvásárlásuk.

Ha ön nem tudja telepíteni a vízvezetékeket, akkor jobb lesz a szakemberekhez fordulni.