Legfontosabb > Bútor

Mosogató beépítése a fürdőszobába: a modern modellek telepítési útmutatója

A fürdőszoba elrendezése - egy felelős esemény, amely sok kérdést vet fel a tulajdonosoktól, és magában hordozza a berendezések felszerelését. A mosogatók széles választékának köszönhetően a fogyasztóknak lehetősége nyílik arra, hogy bármilyen beltéri berendezést válasszanak.

A mosdó beépítése a fürdőszobába, tanulmányozzuk a két modern modell példáját: beépített és konzolos.

A mosogatók fő típusai

Az egészségügyi berendezések telepítési módját a mosogató típus határozza meg. A vezető gyártók különböző típusú mosogatókat gyártanak.

A legelterjedtebb a négyféle héj, amelyek különböznek a telepítés módjától:

 1. Építettek. A szekrény asztalára, asztalra vagy bármely más lapos felületre van szerelve. Az ilyen modellek kényelmesek, mivel lehetővé teszik, hogy teljesen elrejtsék a vonzó kommunikációt a bútorajtók mögött.
 2. Konzol. Felfüggesztett szerkezetek, amelyek a falra rögzítettek egy kész telepítési rendszerrel. E típusok stílusosak és modernek.
 3. Talapzattal. A "tulipán" sorozat modelljeinek egy díszítő eleme van egy tartóállvány formájában, amelyen egy hatalmas tálca van. A tartó belsejében elhelyezett drain szerelvények.
 4. Félpohárral. Az ilyen típusú modellek emellett talapzattal is rendelkeznek. De nem fekszik a padlón, hanem a falon. Ennek köszönhetően a fali modellek elegánsabbnak tűnnek. Az ilyen berendezések felszerelését bonyolítja az a szükség, hogy eltávolítsák a lefolyó előre meghatározott magasságára.

A süllyesztett mosogatók felhelyezhetők a tábla tetejére, rögzítik az oldalakat a bázis peremén, vagy alulról építik be a szerkezetbe.

A fürdőszobákban, ahol nincs lehetőség szabványos asztal szerelésére, kényelmes olyan félig beépített modelleket használni, amelyek egyszerűen csak a táblaszél peremére hajolnak. Az egyetlen caveat - ilyen vízvezeték szerelésénél egy rögtönzött szekrényt kell telepíteni, amelynek falai mögött az összes kommunikáció rejtve lesz.

Hogyan kell szétszerelni a régi berendezéseket

Az olyan eszköz lebontására, amely az idejét szolgálta, először le kell állítani a vizet, majd lazítani kell a keverő rögzítését. Ehhez csavarja le a reteszelő anyát. A készüléket leválasztják a tápvezetékekről, gondosan eltávolítják és eltávolítják.

Ezután szerelje szét a leeresztő elemeket:

 1. Az egészségügyi elem alsó részéből csavarja le az anyákat.
 2. Válasszák le a szifoncsészét a leeresztő nyílásról, engedje le a vízről, és tisztítsa meg a felgyülemlett szennyeződésektől.
 3. Vegye ki a folyadékot a lefolyóból, és kézzel csavarja le a reteszelőanyát az óramutató járásával ellentétes irányba forgatásával.

Ha a szifont a berendezés lebontásának szakaszában cserélni kell, azt el kell különíteni a leeresztő csőből. Ehhez csavarja le a csatorna csatlakozópontján és a hidraulikus záron található záranyát, óvatosan emelje fel a lefolyót és vegye le a szifont.

Mielőtt eltávolítaná a lefolyót a beszerelt tömítéssel együtt, az ék alakú távtartót félre kell nyomni. A végső szakaszban csak a kihajtó csövet húzza ki a mellékelt szifonnal a csatorna aljzatából.

A munka befejezése után, a kellemetlen szag elterjedésének megakadályozása érdekében a csatorna nyílását gondosan lezárjuk egy dugóval vagy egy többszörösen összehajtott ruhával.

Ha a falhoz rögzített mosogatót kombinált támasztékkal kell lebontani, akkor az oldalakhoz rögzítő pontokat kell keresnie, közelebb a mosdó aljához. Ha a tál nem rendelkezik padló alátámasztással, az anyák leengedésekor a mosogatót a kezeknek kell tartaniuk, nehogy a padló alá esik saját súlya alatt.

A konzol mosogatójának felszerelése

Nincs semmi nehéz telepíteni egy mosogatót a fürdőszobába, anélkül, hogy szakemberekhez fordulna. A legfontosabb dolog - szigorúan be kell tartani a telepítési technológiát, amely számos alapvető lépést tartalmaz.

A munka elvégzéséhez a következő eszközök szükségesek:

 • elektromos fúró;
 • betonfúrók;
 • építési szint;
 • mérőszalag és egyszerű ceruza;
 • kulcsok;
 • tágulási dugók;
 • építő ragasztó;
 • önmetsző csavarok;
 • FUM szalag.

A mosdókarmantyú G-és T-alakú hegesztett elemek formájában vagy keretek formájában készülhet, a "beépített vízvezeték" megragadásával. A második lehetőség előnyös, mivel kiküszöböli annak kockázatát, hogy a tálat egyik oldalra tolja.

Általában a különleges formatervezett mosdókagylóra szerelhetőek, amelyek szokatlan alakúak. A nagyobb láthatóság érdekében kerámia vagy fémvegyületekkel bevonhatók.

Mielőtt elkezdené a munkát, fontos megvizsgálni, hogy a vízvezetékkel szomszédos fal ellenáll a további terhelésnek.

A beton vagy a téglafal vakolázott rétegében a rögzítés hossza és mélyedése legalább 30 mm legyen. Mivel a tartószerkezetet a lehető legszorosabban kell a mosogatóhoz rögzíteni, minden esetben egyedi horgonyt kell kiválasztani, figyelembe véve nem csak az alap erősségét, hanem a mosogató súlyát is.

Előjelző felület

Először határozza meg a mosogató helyét a fürdőszobában és a beépítés magasságát. Ez a paraméter annak a számításnak az alapján van meghatározva, hogy a háztartás kényelmes volt az egészségügyi berendezések használatával.

Miután meghatároztuk a tálca magasságát, vízszintes vonalat rajzolunk a falra, jelezve annak felső határát. Ezenkívül két vonal merőleges a padlóra, amelynek távolsága a mosogató szélességének felel meg, figyelembe véve falainak vastagságát.

Jelölésekor fontos, hogy ellenőrizze az építési szintet. Ha a fal burkolólapokkal van burkolva, úgyhogy a lógó berendezés esztétikusabbnak tűnik, a rögzítési helyek rögzítésének meghatározásakor figyelembe kell venni a csempecsatlakozások elhelyezkedését.

Lyukak készítése a kötőelemekhez

A konzol külső tartófalait hátulról történő felszereléséhez fordítsa fejjel lefelé a terméket. A vízszintes húzott vonallal ellátott tartókonzollal ellátott tál. A húzott vonal mentén jelölje meg a rögzítők felszerelésének helyét.

A jövőbeli rögzítések tervezett pontjaiban egy elektromos fúró segítségével 1-2 mm-es átmérőjű lyukakat készítenek, mint az előkészített tányérok mérete. A "nyílás" rögzítőcsavarja nehezen hozzáférhető legyen.

Az előkészített lyukaknál a nejlon vagy műanyag távtartó tüskéi kalapálódnak, és az önmetsző csavarokat a megfelelő átmérőhöz csavarják. Ezután a zárócsapokat csavarják.

Egy kis trükk: úgy, hogy a fúró lyukak elkészítésének ideje alatt a fúró ne csússzon a csempe felületén, ragadós habarcs ragadjon a kezelendő területre.

A mosogató tálca felszerelése

Csavarja meg a csavarokat, csavarozza meg, ellenőrizze a rögzítők erősségét. A rögzítőcsapok tetején egy mosdót viselnek. A csavarokra helyezze be a tömítő alátéteket és az alátéteket, majd óvatosan húzza meg a szerkezetet. A mosdót is tömítőanyaggal vagy klipszel rögzítik.

A mester feladata az alátétek csavarása során olyan hatás elérése, hogy a tál nem ingadozik. A szerelvények díszítik, kopott sapkát. Annak megakadályozása érdekében, hogy az öntőforma előforduljon, amikor a víz belép a mosogató és a fal közötti résbe, ezt a helyet szilikonos egészségügyi tömítőanyaggal is le kell fedni.

A szifon csatlakoztatása a kommunikációhoz

A szifon felszerelése a rögzítés rögzítésével kezdődik. Rács, gumi vagy szilikon tömítés és nyomáscsavar felszerelése a leeresztő nyílásba. A tömítés jelenléte kötelező, mert biztosítja a csatlakozás tömítettségét.

Ellenőrizze, hogy a tömítés helyesen van-e behelyezve, húzza meg a szorítócsavart, és így csatlakoztassa a szivattyút. Ezután a merev műanyagból vagy hullámos tömlőből készült leeresztő cső vége csatlakozik a csatorna csengőhöz. A csatornahálózathoz csatlakoztatva kötelező tömítéseket kell használni, amelyek lehetnek gumi tömítések vagy hullámosított mandzsetták.

A keverő felszerelése a mosogatóra

Jobb felszerelni az egészségügyi berendezést, amíg a mosdót a falra rögzíti. A vízvezeték szerelése után sokkal nehezebb lesz. Ebből a célból a készletben lévő rögzítőcsapokat és rugalmas béléseket be kell csavarni a keverőbe. Ezzel a szemceruza segítségével végezze el a keverő összekapcsolását a vízellátással. Az ízületek tömítéséhez a szivárgások megelőzése érdekében a FUM szalagot fel kell csavarni.

A tömlő egyik vége, szerelvényekkel vagy rögzítőegységekkel ellátva, a keverőhöz van csatlakoztatva, a másik pedig a vízvezetékekhez. Ha a cső és a kifolyó átmérője eltér egymástól, felhelyezik a tömítő ajakra.

A csatlakozás utolsó szakaszában továbbra is ellenőrizni kell a rendszer teljesítményét, és biztosítani kell, hogy a csövek és a mandzsetta csuklói ne legyenek szivárgók.

A beépített mosogató beépítésének jellemzői

A beépített típusú modellek összeomlottak az asztal tetején vagy alján. Mindegyik telepítési módszernek saját árnyalata van:

 • Amikor felhelyezi a tálat a tetejére, akkor a felület felől egy-három centiméterre nyúlik ki.
 • Az alsó beillesztési eljárás előnyösebb, mivel üzem közben kényelmesen összegyűjti a fröccsenést egy mozdulattal.

Függetlenül attól, hogy a mosogató teljesen be van-e dugva a szekrénybe, vagy részben fel fog emelkedni a felszín felett, a leeresztő szerelvények még mindig a szekrény belsejében helyezkednek el.

Az összekötő alsó lapos l-alakú kötőelemek kivitelezéséhez és a rögzítéshez a tartó aljához kell rögzíteni.

A telepítési hely elrendezése

A táblagép elrendezésének egyszerűsítése egy süllyesztett mosogató telepítéséhez segít a sablon használatában. Számos vezető gyártó teszi a legtöbb beágyazott modellt.

A mosogató telepítésének helyét két feltétel befolyásolja:

 1. A mosogató nem lehet a szélén, vagy közel a falhoz.
 2. Ingyenes hozzáférést és használhatóságot kell biztosítania.

A helyes jelölés megteremtése az, hogy a mosdó szilárdan rögzítve van a pulton, de nem esik bele a lyukba.

A minta hiánya miatt a héj fejjel lefelé fordul és a felületre kerül. Egy egyszerű ceruza kivágja a vázlatot.

Annak érdekében, hogy helyesen kiszámolja a vízvezeték széleitől a kötőszemekig terjedő távolságot, végezze el a méréseket, és vigye át őket a kerekített kontúrra. Az így kapott méret határozza meg azt a távolságot, amelyet a vonalból visszavonulni kell annak érdekében, hogy belső kontúrt hozzon létre, amely a tál oldalainak támasztékául szolgál.

Élvágás és feldolgozás

A tálba helyezett lyukot kirakós játék segítségével készítik. Ha meg kell dolgozni egy fűrészszalaggal, akkor készen kell állnia arra, hogy vágja le a széleket.

Ha egy fémfűrészt használ, annak érdekében, hogy rendes vágást kapjon, először egy lyukat fúrnak a jelölő vonal körzetében a körvonalazott kontúr belsejében. Átmérőjének olyannak kell lennie, hogy a fűrészlap fűrészlap szabadon illeszkedjen.

Fontos! A táblaterület díszítő felületén történő aprítás kockázatának minimalizálása érdekében a vágást lassan és túlzott erőfeszítés nélkül kell végezni.

A létrehozott lyukak végfelületeit finom szemcsézett csiszolópapírral kezeljük vagy polírozzuk.

A tömítőanyag kiválasztásakor fontos, hogy a munkadarabok előállításához felhasznált anyagokra összpontosítsunk. Tehát a műanyag és a fa bevonatoknál az alkohollal a tömítő impregnációt kell alkalmazni.

Bowl installáció és berendezés csatlakoztatása

A tálat a pulton található és temették el. A szoros illeszkedés biztosítása érdekében a terméket enyhén elforgatják előre-hátra. Ezt követően csak a rögzített kötőelemek húzása és a szilikon egy szalvéta eltávolítása csak akkor marad ki, amikor a tál a helyén van. Az összeszerelt és rögzített konstrukció egy napig marad, amíg a ragasztókészítmény teljesen száraz marad.

Ahhoz, hogy a berendezést a lyukba csatlakoztassa a keverőbe, csatlakoztassa a tömlőkhöz és rögzítse őket. A szifon kimenet a mosogatóba kerül, egy cső van hozzáerősítve, és ezután a csatorna aljzatába kerül.

Általánosságban elmondható, hogy a beépített mosogató keverője és a szifon csatlakozási technológiája majdnem megegyezik a konzolmodell szerelésekor leírtakkal.

Hasznos videó a témában

A következő videókban néhány hasznos ajánlás a mosogatók telepítéséhez.

Szerelési útmutató felfüggesztett modellhez:

A főbb pontok a beépített modell telepítésekor:

A mosogató helyes behelyezése a pultba:

Amikor egy asztal alatti mosogatót szeretne telepíteni, jobb egy professzionális vízvezeték-szerelő szolgáltatásait használni. Végül is ezt a telepítési módot gyakran a természetes vagy mesterséges kőből készült drága modellekhez választják. És ehhez nem csak a kő vágásához speciális felszereléssel kell rendelkeznie, hanem ismernie kell a szeszélyes anyaggal való munkálkodás finomságait is.

Mosogató tál (42 fotó): kiválasztás és telepítés

Van-e a tálaló mosogatója bármilyen tulajdonsággal? Milyen praktikus ez a megoldás? Mit kell keresni a vásárláskor? Hogyan épül fel ez a mosdó? Kitaláljuk.

A cikkünk hőse.

Mi az?

Ez a típus a mosdókagylók, amelyek telepítve vannak a pulton, és úgy néz ki, mint... nos, igen, tálak. Inkább még egy széles tálat is.

Az ilyen termék jellemző átmérője (persze, ha tökéletesen kör alakú) 40-50 cm. A mélység (az alulról a széle felé függőlegesen) 10 és 25 cm között változik.

Megjegyzés: a használhatóság szempontjából az ésszerű minimum mélység körülbelül 15 cm.
A sekély héjban a fő probléma a kifröccsenés, amely nem marad a falakon, hanem lefedi a tulajdonos asztalát, falát és ruháját.

A legfontosabb különbség a klasszikus felső szerkezetek között az, hogy az asztallap egy alsó tányér alatti tál; Általában éppen ellenkezőleg, az alsó szint alatt van az asztal vagy a talapzat szintje.

Előnye és hátránya

Ez a design praktikus?

méltóság

 • Egyedi megjelenés.

Nem lehet egyetérteni: a design sokkal érdekesebb, mint a szovjet minta fehér fajansz mosdója.

 • A szekrény teljes térfogata a mosogató alá. Természetesen mínusz az, amelyet a szifon és a térd a szivárgó és a csatorna között elfoglal.

hiányosságokat

Sajnos, ebben az esetben semmi panaszkodni.

 • Egy átlagos magasságú mosdókagyló magassága kb. 85 centiméter. A táblázat - a mosogató és az asztallap összekötésének módja miatt - legalább 15 centiméterrel alacsonyabb lesz, ami a kényelem méretein túlmutat. Ennek megfelelően szükség van arra, hogy a felszínre folyamatosan hajlítsa le, vagy egy változtatható magasságú asztallapot állítson össze.
 • Ha egy klasszikus hézaggal vagy süllyesztett héjjal hátrameneti elmozdulással rendelkező rendszer lehetséges, itt nem találkozunk. A csatorna mindig a leginkább kellemetlen a helyiség használatának szempontjából a szekrényben - közvetlenül a táblagép közepén.
 • Elfelejtheti annak lehetőségét, hogy kis mosógépet vagy térfogat kazánt helyezzen a mosogató alá. A szekrény magassága és a felszabadulás helye nem engedélyezett

Az egyetlen módja annak, hogy a mosogatót a hosszú pulton lévő oldalra helyezzük.

 • Végül a mosogató szekrénye - a csésze az egyetlen hely a keverő felszerelésére. A mosdóban nincs beépítési lyuk.
  Mi a kényelmetlen?
 • Nagyszerű ganderrel kell felvennünk a keverőt, ami kiküszöböli a legtöbb elegáns és olcsó utasítást. A megfelelő méretű termékek ára valószínűleg túl magas.
 • A forgatható gander egy pár gyűrűs gumitömítéssel van felszerelve, amely biztosítja a mozgatható kötés tömítettségét. Ugyanazok a tömítések vannak jelen minden modern kranbukh, beleértve a kerámia.

Előbb vagy utóbb a tömítések elhasználódnak, és amikor a víz be van kapcsolva, a keverő teste áramlik.

Tehát: ha mosogatóba helyezve víz áramlik benne és lefelé a lefolyóba, akkor a nedvesség az állvány felszínén lesz. Általában higroszkópos anyagból készül, amely vízzel való tartós érintkezés után nem működik.

A probléma, sajnos, nemcsak a régi keverőkre jellemző.

Segítség a választásban

Mit kell figyelni a vásárláskor, ha a megoldás jellemzői nem ijesztenek meg?

Exotika a megjelenés szempontjából, itt nem találkozunk. Például egy mosdókagyló két tálcával egyszerűen a mosdó nagyon fogalmának köszönhetően lehetetlen. Az optimális forma a megfelelő kör; ugyanakkor kevés hatása van a használat kényelmére, amelyet biztonságosan csak az esztétikai preferenciájukra támaszthat.

Az átfogó méretek, amelyeket be kell tartani, már említésre kerültek: átmérő - legalább 40 cm, mélység - legalább 15 mm.

Üdvözöljük a túlcsordulás jelenlétét. A felszabadulásban elakadt rongy hosszú időre felboríthatja a szomszédjaidat; a túlfolyás megakadályozza a szivárgást a padlóra.

A mosogató - porcelán legjobb anyaga. Egyszerűen és biztonságosan tisztítható mosószerrel, beleértve a legagresszívabbakat is; ugyanakkor a sima, hiányos nagy pórusú felület összegyűjti a minimális szennyezést.

Rendkívül helyes termék - porcelán mosdó túlfolyóval.

telepítés

Bármilyen speciális trükk a telepítés szempontjából nem várható.

A mosdókagylónak a kézzel történő felszerelésére vonatkozó utasítások kis mértékben különböznek a szokásos mosómosás esetétől.

 1. Jelölje fel a rögzítő lyukak helyét a mosogató és a keverő alatt.

Tipp: a keverő kényelmes helyzete - ott, ahol a kinyújtott kar tenyere közepén megy, amikor a szekrény mellett áll.
A mosogató központja általában szigorúan a keverő és a legközelebbi munkaterület széléig helyezkedik el.

 1. Vágja le őket. Súlyok: ballerina, fúrás és a szélek későbbi feldolgozása egy fűrészlettel vagy fűrészeléssel elektromos fúróval. Ez utóbbi esetben 10-12 mm átmérőjű lyuk van előfúrva, amelyen keresztül a kirakós fájl be van helyezve; Az íves vágásokhoz tartozó fájlnak a lehető legszűkebbnek kell lennie.
 2. A rugalmas béléseket a keverőhöz rögzítjük.
 3. Miután megcsavarta a rögzítőcsapot a tokjába, és ráhelyezve gyűrű alakú tömítést, helyezze a keverőt az asztalra, és húzza meg anyával. Az erőnek mérsékeltnek kell lennie: csak akkor szükséges, ha a gander megfordításakor a test nem mozog a talapzaton.
 4. A pultonhoz egy rögzített kifolyóval ellátott mosdó található, szabványos kötőelemekkel; a csatlakozást porózus gumival vagy szilikon tömítőanyaggal kell lezárni.
 5. A szifon a csatlakozóaljzatra van felszerelve és a csatorna csatlakozójához csatlakozik.
 6. A keverő rugalmas csatlakozói a vízellátó rendszerhez kapcsolódnak. Természetesen extra erőfeszítés nélkül is könnyű a gyűrűtömítések áthelyezése a kupakanyák alatt.

A fotózáshoz a vízvezetékhez és az egészségügyi berendezéshez.

következtetés

Mint mindig, további információt kapsz a videó megtekintésében. Sok szerencsét!

Hogyan lehet rögzíteni a felső szinteket egy fából készült munkafelületen?

Megvásárolta a konyhában és a fürdőszobában a felső szinteket. Hogyan szereljük fel a mosdót a konyhában és a fürdőszobában?

Azonnal jegyzem meg néhány fontos pillanatot:

A felületi mosogató olyan mosogató, amelynek a tál a felületen van, az Ön esetében az asztallap.

A födémek nemcsak az alkalmazott anyag tekintetében különböznek, hanem a konfigurációban is, vagyis a felülethez csatolt platformok eltérőek, ezt figyelembe kell venni (ez azt jelenti, hogy a platform és az asztal közötti érintkezés kapcsolódik.

A keverő felszerelhető a pult mosogatóra,

Ezt figyelembe veszi a hüvelyes mosogató telepítésekor (szükség van-e lyukakra a vízellátó tömlőkhöz).

A felszíni mosogató túlfolyó lehet

Ez egy drága termék (felületi héj) és általában szifonok a készletben.

Néhány szifon a felső mosogatóhoz egy speciális szorítóanyával van ellátva, amely tömítőanyaggal együtt megbízhatóan rögzíti a tálat az asztallapra.

Amint már megértetted, hogy mindent lefed, nem lehetséges, túl sok árnyalat.

A héj nyitása a szifon alatt.

Fúrunk egy lyukat, az Ön esetében jobb, ha egy fúrt lyukat fúrtunk a szifonnal a koronával.

A hüvelyes mosdó és az asztallap közötti érintkezési helyet zsírtalanítjuk (a padozat pormentes és zsírtalanított).

Alkalmazzon szilikont (csak a mosogatón, a lyuk végein szilikonként.

Szerelje be a mosogatót, szerelje be a szifont, húzza meg szorosan a rögzítőanyát (kézzel ajánlom).

Általában minden, ez egy kerek héj telepítése, ha négyszögletes, majd a szilikon az egész platformon, a szifon lyuk ugyanaz.

Ha a keverő, lyukak a tömlőkhöz.

Ha a keverő a táblagépre van szerelve, akkor a keverő és a tömlők lyukai.

Természetesen a mosogató talán a központi elem, mind a fürdőszobában, mind a konyhában. A felső szintek meglehetősen újak, azt mondanám, a modern típusú vízvezetékeket, melyeket néhány tervező követel, és a legdivatosabb tulajdonosok üldöznek utána. A felső szintek a munkalapokra vagy bármely vízszintes felületre vannak szerelve. Az ilyen héjak összehasonlító újdonsága ellenére számos lehetőséggel / modellekkel rendelkeznek, például az egyik legkedveltebb az úgynevezett "vízililiom". Ennek a modellnek az előnye egy lapos alj, amely lehetővé teszi, hogy a mosógép fölé is szerelje fel. Elfogadom, sok helyet takarít meg.

A hüvelyes mosogató telepítése nem különösebben különbözik a rendszeres, mindannyiunk ismerős mosogatóinak telepítésétől. Legalább különbségek, de még mindig léteznek jellemzői. Tehát a beömlő és kifolyó vízvezetékek alapja (az asztallapban) lyukakat kell fúrni. Telepítse a mosogatót a pultra, csatlakoztassa azt. Nagyon fontos a mosogató csatlakozásainak magas színvonalú tömítése az asztallaphoz. Ez meghosszabbítja a pult munkaidejét és megakadályozza a túlzott nedvességet a fürdőszobában. A mixer ugyanabban a táblagépben helyezhető el, vagy választhat a falba telepítés lehetőségét. Amikor a keverőt a táblára helyezi, gondosan ellenőrizni kell a tisztaságot, mivel elkerülhetetlenül nagy a páratartalom és a környezet a gombák kifejlesztéséhez. Jobb, ha nem futtatod ezt a folyamatot és nyomon követed a tisztaságot. Különösen fontos a tábla állapotának monitorozása télen, amikor a kondenzátum megjelenik a keverőben.

És itt, mint egy konyharuccsal kapcsolatban, inkább megértem egy kissé más modellt. A konyhai számla mosogatók verziója klasszikus (rendes) és csúszó. Az elsőt úgy kell érteni, hogy közvetlen telepítés, amikor a nyitott talapzat felső kerületét gondosan bevonják egy tömítőanyaggal, és tetejére egy mosdót helyeznek. Csúszás esetén - a mosogató el van látva egy külön hajlított szán elöl és oldalakon. Az éjjeliszekrényen hornyok is vannak. Javasoljuk továbbá, hogy erősítse meg a szekrényt egy belső láda segítségével, így idővel a mosogató nem csökken nyomás alatt és nem működik.

A mosogatók felszerelése: típusok és lépésenkénti utasítások

A mosogató az egyik fontos tartozék, amely nélkül el lehet képzelni a konyha és fürdőszoba berendezéseit. A modellek hatalmas választékának köszönhetően ezek a formatervek különböző formákban és színekben kerülnek bemutatásra, ezért harmonikusan illeszkednek a helyiségek bármely belsejébe. Bár a mosogatók telepítése nem különösebben nehéz és gyakran önállóan történik, a telepítés megfelelő elvégzéséhez bizonyos készségekre van szükség. Ezért a munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni nemcsak a mosogatók rögzítésének elveit, hanem azt is, hogy miként kapcsolódik a keverő, mivel a telepítés legkisebb pontatlansága szivárgást és más problémákat okozhat.

Különlegességek

A burkolat olyan egyedi konstrukció, amely a modern életben mind funkcionális, mind esztétikai tulajdonságokkal bír. Annak ellenére, hogy a kagylók különböző méretűek és megjelenőek, mindegyiknek van egy jellemzője - a minőségi telepítés szükségessége. Annak érdekében, hogy a tartozék szépen megjelenjen a formatervezésben, és megbízhatóan szolgálja sok éven át, be kell tartania az összes telepítési szabványt, helyesen számolja ki a méretet és válassza ki azt a helyet, ahol elhelyezheti. Ezért először a mosogató számára fenntartott helyet pontosan mérik, szélessége 60 és 250 cm között van, továbbá a mosogató beépítése a termék tervezési jellemzőitől függ, hiszen vannak modellek keverővel és anélkül.

A beszerelés előtt fontos meghatározni a mosogatóforma alakját is, és ezt a helyiség javítását vagy felépítését is célszerű megtenni, különben nehezen "illeszkedik" a termékhez a kész vízvezeték- és csatornarendszerhez.

A mai napig számos típusú héj létezik, amelyek mindegyikére a saját jellemzői jellemzik a telepítést.

 • Függeszteni. A tartozék a konzol segítségével a falhoz van rögzítve, a keverőhöz hasonlóan, mind a terméken, mind a falon elhelyezhető. Az ilyen modellek tökéletesen megtakarítanak helyet, de kis állványokkal kell kiegészíteni őket, ahol általában elrejtik az összes kommunikációt.
 • Egy talapzaton. A mosogató beépítése közvetlenül a falra történik, záróelemek használatával, de ellentétben a kommunikációs rendszer felfüggesztett változatával, azok különleges kialakításúak - egy talapzat. Tartozékok vannak részleges és teljes talapzattal, az egyetlen hátránya a magassághatár, amely nem haladhatja meg a 80 cm-t.
 • Építettek. Az ilyen mosogatók az éjjeliszekrénybe és a munkalapokba kerülnek a keretbe illesztéssel vagy rögzítéssel. Az ilyen típusú termékeket gyönyörű formatervezés jellemzi, ám sok helyet foglalnak el, így nem alkalmasak kisebb helyiségekben.

Ezenkívül a héjak eltérőek és a gyártás anyaga, amely speciális megközelítést és telepítési technológiát igényel. A legnépszerűbb termékek porcelánból, kerámiából és fajanszból állnak, drágák, de jó minőségűek. Márványmodellek is megtalálhatók a piacon, tiszteletreméltónak tűnnek, de nehezen telepíthetők és karbantarthatók, az anyagnak porózus szerkezete van, amely szennyeződéseket és porokat takar. Különös figyelmet szentelnek az ultrahangos nyersanyagokból készült üveghéjaknak. A felszerelést óvatosan kell elvégezni, hogy ne károsíthassa a megjelenést.

A konyhákat általában rozsdamentes acélból készült mosogatók vásárolják, könnyen felszerelhetők, olcsók és tartósak. Az egyetlen hátrányuk, hogy a csiszolószereknél instabilnak minősül, ráadásul zaj keletkeznek a vízből. Az ilyen kagylók egyszerűek és ikerformák. Ezek a modellek be lehetnek ágyazva a munkalapokba és a szekrényekbe, a telepítés minimális időt vesz igénybe, és teljesen megvalósítható a saját kezével.

Telepítse kézzel

Az építési munka fő lépése a mosogató beépítése, nemcsak a szerkezet megbízható rögzítése, hanem a kommunikáció összekapcsolása is. A mosdó esztétikus megjelenése és használhatósága a helyes telepítéstől függ. Ezért a régi mosogató elsö lebontása megtörtént, és egy helyet készítettek egy új tartozékhoz.

Fontos továbbá meghatározni, hogy a mosdócsésze mennyi mederben legyen elhelyezve. Ha a mosdót túl magasra vagy alacsonyra állítja, akkor kényelmetlen a higiéniai eljárások elvégzésére, mivel le kell hajlítani vagy felemelkedni. Ezért válasszon olyan szabványt, amelyben a család magasságának minden tagja kényelmes lesz.

A konyhai és a fürdőszobai rögzítő rendszerekhez a tartókonzolokat választják, alkalmasak minden mosogató modellre, és biztonságosan rögzítik őket. Egyes mesterek inkább olyan horgonyelemeket használnak, amelyek szorosan rögzítik a mosogatószerkezeteket a falakhoz, és nagyban megkönnyítik a telepítést. Magának a tálnak a mellett a csomagban szereplő további alkatrészeket is telepítenie kell. Lehet tabletták, oszlopok vagy támaszok, záró kommunikáció.

A mosdó tálca a fürdőszobában: típusok, funkciók, telepítés

A felső fürdőszobai mosogatók meglehetősen új mérnöki és formatervezési megoldások. Szerkezetileg különböznek a szokásos mosogatóktól, mivel nem süllyednek a talapzaton, hanem, ahogy az, álljanak rajta. Különösnek tűnnek. A tálak nagyon eltérő alakúak lehetnek: a klasszikus ovális, folytonos történelmi fordulóból, és különböző, nem szabványos megoldásokkal zárulnak. By the way, a nem szabványos négyzetek és háromszögletes tálak - csak egy kis része az összes egzotikus tervezők.

A fürdőmedencék jellemzői és előnyei tálban

Alapvetően a tál alakú mosdókagyló eredeti dekoratív elemként szolgál a professzionális tervezői kivitelben. Belső stílusban választhatók: csúcstechnika, minimalizmus, gótikus, klasszikus stílus, birodalmi stílus és országos zene (lásd: Milyen bútorok közül választhat a fürdőszobához: szekrény, polcok, mosdókagyló). Az ilyen mosogatóknak lehetnek platformjaik a keverő telepítéséhez, és anélkül is megtehetik. A legtöbb mosogatótálcát szabványos szaniterekhez való beépítésre tervezték, de pusztán díszítő modellek vannak, amelyekben nincs lefolyó lyuk.

A felsővezeték előnyei a következők:

 1. a könnyű telepítés - bármely sík, vízszintes felületre helyezhető, például egy hagyományos palack fedelén. Nincs szükség külön kabinet keresésére a mosogató alá, vagy kivágott egy komplex alakú lyukat;
 2. Ebben az esetben a távvezeték belsejében rejtettek a vízvezetékbe (pl. szifon, csövek és egyéb szerkezetek), amelyekben csak egy lyuk van a lefolyó alatt (lásd: A csövek elrejtése a fürdőszobában);
 3. a helytakarékosság - a mosogató szélén sok szabad hely áll rendelkezésre, kozmetikumok és fürdő kiegészítők tárolására;
 4. A különféle anyagokból, amelyekből tálak készültek, a színek és formák hatalmas mozgásteret biztosítanak a kreativitásnak, lehetővé téve, hogy bármilyen elképzelést és vágyat testesítsen meg a fürdőszobában.

Anyagok tálak készítéséhez

Jelenleg a mosdókagyló a fürdőszobában különböző anyagokból készülhet, például:

 • szaniterek és porcelán;
 • kerámia vagy márvány;
 • fém (sárgaréz, bronz, réz, rozsdamentes acél);
 • akril, üveg;
 • mesterséges kő, fa, livinteg.

A népszerűség szempontjából az első helyet a klasszikus egészségügyi fajansz és a porcelán osztja meg. Ezeket az anyagokat az erő, a környezetbarátség, a simaság és az ár jó kombinációja különbözteti meg. A fürdőszoba kerámia mosdókagyló különösen erős és ellenáll a forgácsolásnak és a szélsőséges hőmérsékleteknek, valamint könnyen mosható. De sokkal nehezebbek, mint fajansz és porcelán társaik.

Az üvegből készült felsővezetékek drágábbak, mint a fajansz, a kerámia közelében. Megkülönböztetést mutatnak egy elképesztő és nem szabványos kialakítással, tökéletesen illeszkednek a belső térbe a hi-tech vagy a minimalizmus stílusában, de nagyon gondos kezelést igényelnek (lásd: Üveges válaszfalak zuhanyozáshoz). A sötét vagy sáros foltok gyorsan megjelennek az üvegen, ujjlenyomat látható, stb.

Az akril tálak viszonylag olcsóak és nagyon könnyűek, de karcolások könnyen megjelennek rajta.

A legdrágább, jelezve a státusza és a jó ízlés a bérbeadó, fürdőszobai csempe készült márvány, fa, színesfémek, műkő és livintega. Ezek az exkluzív modellek, amelyek arra kényszerülnek, hogy elhagyják az embereket. Ha a speciálisan kiválasztott eszközök használatával megfelelően gondoskodnak róluk, nagyon örülni fognak a lakástulajdonosok és vendégeik szemének.

Tányér-tálak típusai és formái

A fürdőszobád új megjelenésének érdekében bármilyen alakú mosdót választhat, figyelembe véve az összes funkciót. Alapvetően sokszínűségük van:

 • ovális (klasszikus);
 • kerek;
 • négyszögletes és négyzet alakú;
 • háromszög;
 • nem szabványos formák, amelyek csak a tervező képzelőereje által korlátozottak.

Az ovális alakú fürdőszobában klasszikus megoldás, főleg ha fehér fajanszból készül. Megfelel a legtöbb fürdőszoba méretének, kényelmes és ugyanakkor elég kompakt. A hely hiányában egy kerek tálat használhat.

Téglalap alakú, háromszög alakú és négyzet alakú mosogatók ajánlottak a szigorú formák kedvelői számára, ha elegendő hely van a fürdőszobában. Vonzónak és szokatlannak tűnnek, de kellemetlen érzést okozhatnak az éles sarkok jelenléte miatt. Minden edény különböző mélységekben (kis és mély) és különböző méretben kapható.

Hamis tálaló mosogató telepítése

Az ilyen típusú mosogató telepítésének egyik jellemzője a vízkommunikáció rejtett telepítése. Az összes csövet, szerelvényt, csatlakozót, szifont vagy más eszközt nem szabad egyszerűen beépíteni. Ez a következőképpen érhető el:

 • beépítés a bútorok belsejében (például szekrények);
 • a falpanelek alatti résbe helyezés;
 • rejtett vezetékek az asztal alatt.

A szifon nyílt felszerelése megengedett, ha önmagában vonzó kialakítású, pl. Nem műanyagból, hanem rozsdamentes acélból vagy sárgarézből készült. A szifon formája leggyakrabban üveg vagy S alakú. A hullámosított csöveket süllyesztett szereléshez használják, és a nikkelezett kemény hajlított cső nyitott rögzítéshez használható.

A tálat biztonságosan a kiválasztott felületre kell helyezni. A lefolyó lyukát a mosogató ürítőnyílásával kombinálják. Erre a célra egy speciális rögzítőelemet használnak, amelyhez egy tál van, a megbízhatóság érdekében speciális vízálló ragasztókat és tömítőanyagokat használhat. Miután a tálat az asztalra szerelték, a szilvák igazodnak és tömítettek, alul egy szifont helyeznek. A mosogató kialakításától függően a keverő külön behelyezhető a falba vagy a tál külön platformjára.

következtetés

Gyönyörű, jó minőségű és esztétikus felső tál érdemes kiválasztani és telepíteni. A fürdőszobát egyedülálló és egyedi stílusban adják, és hosszú ideig kérni fogja a tulajdonosait a megjelenés és a kényelem érdekében. A legfontosabb dolog nem csak az ízléssel történő felvenni, figyelembe véve az anyagokra és a tervezésre vonatkozó összes követelményt, hanem annak helyes telepítését is. Hogyan kell ezt csinálni? Lásd az alábbi videót.

Telepítse a mosogató tálakat

Viszonylag rövid idő alatt a felső burkolat nagyon népszerűvé vált. Ennek az igénynek az okai - a héjlemez rendkívül egyszerű felszerelése a pulton, valamint számos tervezési megoldás. Olvassa el ezt a cikket, és megtanulja az ilyen típusú mosogatók kiválasztásának és telepítésének árnyalatait. Nincs semmi bonyolult, elég önállóan megbirkózni ezzel a feladattal.

Előnye és hátránya

A felületi héj sajátossága a lapos alj, amely lehetővé teszi a hasznos terület hatékony használatát. Az ilyen típusú mosogatók fő előnyei:

 • A helytakarékos lehetőség. A mosogató beépítése egy kis négyzet alakú fürdőszobába például lehetővé teszi mosogatógép vagy mosodai kosár elhelyezését a mosogató alá.
 • A tabletta jelenléte. Ahogy a gyakorlat azt mutatja, ez nem feltétlenül egy extra tulajdonság a fürdőszobában. Különböző szükségleteket tud befogadni, ami nagyon kényelmes.
 • Egyszerű telepítés a pultra mosogatók a pultra. Ráadásul a telepítési hely bármi lehet - a sarokban, a párkányon vagy a réstől. A kapcsolat szintén nem különösebben nehéz.
 • Kiváló minőségű tömítés. Az ilyen tervezés lezárása nagyon egyszerű, és ez minimálisra csökkenti a szivárgás kockázatát és kedvező mikroklímát a fürdőszobában.
 • Stílusos és esztétikus. A kétségtelen előny az ilyen termékek széles skálája, amely lehetővé teszi számukra, hogy illeszkedjenek a helyiség bármely belsejébe. Kiderül, hogy egy ilyen prózai dolog, mint egy mosdó, valódi dekorációvá válhat a fürdőszobában.

Fontos! Vannak hátrányai? Furcsa módon egy ilyen konstrukciónak nincs súlyos hátránya. Az egyetlen "ellentétes" érv a kiegészítő munkapont beszerelésével kapcsolatos költségek. Természetesen vannak bizonyos követelmények az építési anyag gyártásához: a szilárdság, a megbízhatóság és az anyagok vízállósága.

Kiválasztási kritériumok

A felső szintek csak a forma és a gyártási anyag különböznek. A kiválasztott anyagtól függ a szerkezet megjelenési és teljesítménybeli tulajdonságaitól. Ez rendkívül fontos, mert a felsõ mosogatók, a mortise kagylóktól eltérõen, mind a külsõ, mind a belsõ felületeket látják.

anyagok:

 • A legelterjedtebb és legkedvezőbb anyagok a kerámiák és a fajanszanyagok. A viszonylag alacsony költségek és az egyszerű gondozás fő előnyei.
 • A belső "antik" megfelelő egzotikusabb lehetőségek - sárgaréz vagy réz termék. Azonban a magas ár mellett az ilyen héjakat nagyon nehéz tisztítani. A gyönyörű megjelenés megőrzése érdekében speciális ápolószereket kell használni.
 • A felső üvegcsapok viszonylag alacsony árat, egyszerű karbantartást és stílusos megjelenést biztosítanak.
 • Használja a felső tálak és a kő - természetes vagy mesterséges. A kőtermékek drágák. Az akril helyettesítő olcsóbb és praktikusabb.

alak

A leggyakoribb tálak kerek, téglalap alakúak vagy oválisak. Az egyik vagy másik lehetőség kiválasztása a telepítés helyétől és a vevő ízlési preferenciáitól függ. A legfontosabb az, hogy jó hozzáférést biztosítsunk a mosogatóhoz.

Fontos! A standard geometria mellett láthatja az eredeti összetett alakú termékek értékesítését is. Lehet, hogy egyszerűen szabálytalan, bizarr formák (például egy folt), virágzó virágok, rügyek vagy más tárgyak képei. Talán ez a helyzet akkor, amikor a választás összetettsége nem a hiány, hanem a mondatok többlete miatt következik be.

Hasznos tippek a vásárláshoz:

 • Ne lusta, hogy ellenőrizze a mosogató integritását. Ez különösen igaz az üveg és porcelán termékekre. Természetesen a nagy szilárdságú üvegeket a gyártás során használják, de a törékenység nem vonható el ettől az anyagtól.
 • Ha a családnak gyermeke van, tartózkodjon az éles sarkokkal rendelkező modellektől, hogy elkerülje a gyermekek sérülését.
 • Vásárlás előtt határozza meg a mosogató és a munkalap méretét. Végezze el az összes mérést, hogy pontosan illeszkedjenek a termékekhez egy kis helyig.
 • Válasszon egy csapot a mosogató magasságához. Minél nagyobb a mélység mélysége, annál nagyobb a csap.
a tartalomhoz ↑

Hogyan helyezhetünk el egy mosogatót a pultra?

A termék felületének telepítésének sajátossága, hogy az ilyen átmérőjű nyílást átvágják a táblagépen úgy, hogy a lefolyócsonk beléphessen benne, és ne tovább. A lombik szifont az alábbiak szerint szereljük fel.

Vannak ilyen módszerek a mosogató beépítése a fürdőszobába:

 • Ha a mosogatónak van egy csatlakozója a keverőnek, akkor lehetséges, hogy csak egy szerelési furat szükséges nagyobb átmérővel.
 • Van a mosogatónak egy lyuk a keverő alatt? Beállítható közvetlenül a pultra.
 • Egy másik lehetőség a keverő felszerelésére - közvetlenül a falba.

Fontos! A keverő csatlakozási lehetőségétől függetlenül nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a táblagép minden nyílását le kell zárni.

Ez valószínűleg minden, amit tudnia kell a héjlemez telepítéséről.

Bútorválaszték

A bútordarab alatt lévő bútorok nem csak támogatás. Segít lecsapolni a tömlőket, a csatlakozókat és a csöveket - egy szóval, mindent, ami nem lehetséges, anélkül, hogy el lehetne dobni a belső térben.

A bútorok fő követelménye az anyagok nedvességállósága. Egyébként - a magas páratartalmú bútorok gyorsan elveszítik megjelenésüket, és ez teljesen meghiúsul.

A legjobb megoldás a pultra egy természetes kő, többnyire márvány. Az ilyen termékeket már standard méretekben gyártják.

Az íróasztal az éjjeliszekrényen áll, polcokkal és fiókokkal ellátva a szükséges elemek befogadására. Így a fürdőszobát "kihasználhatják" a funkcionalitás veszélyeztetése nélkül.

Fontos! Nem szükséges kész bútorokat vásárolni. Eredeti és egyedi megjelenésű termékek megrendelésre.

Kibocsátási ár

A piac különböző költségkategóriájú termékeket kínál, kezdve a turistaosztálytól és a prémium kategóriától:

 • A legnépszerűbb termékek az európai gyártók fajansz termékei, jó minőségű és kedvező árú kombinációval.
 • A legdrágább termékeket olyan indiai vállalatok gyártják, amelyek természetes kő - onyx, bazalt vagy gránit.
a tartalomhoz ↑

Videó felvétel

A nem szabványos és kényelmes kombináció a titkok az egyre növekvő kereslet ezen tálak. És melyik design választani rajtad áll.

A mosogatók rögzítésének módjai és lehetőségei

A javítások során mindig új vízvezetékek beszerelésével szembesülnek: fürdőszoba, kád, mosdókagyló. A mai napig számos különböző, geometriai formájú mosogató és mosogató létezik: ovális, kerek, négyszögletes, aszimmetrikus és szimmetrikus, páros és szögletes. Ezenkívül a mosogatók és mosogatók megkülönböztetődnek a csaptelepek hiánya vagy jelenléte miatt, és több csoportra oszthatók, figyelembe véve a beépítési módszert. A mosogató szerelése előtt számolni kell a rögzítés módját egy állandó helyre, a telepítés sorrendje nagyrészt ennek a tényezőnek tudható be, a beépítési árnyalatok függenek a termék méretétől és alakjától.

A fürdőszobai mosogatók nem csak a formák és színek változatosságában különböznek, hanem a beépítésük módjától is.

Eszközök és anyagok mosogató vagy mosogató rögzítésére és felszerelésére:

 • zárójelek (gyakran mosogatóval vannak ellátva);
 • kalapács fúró vagy kalapács fúró;
 • betonfúrók;
 • csavarhúzó, csavarhúzó készlet;
 • kalapács, véső;
 • csavarkulcs készlet, gázkulcs;
 • tüskék vagy csavarok;
 • szemek;
 • gumi tömítőgyűrűk;
 • vízszint;
 • hatlapú anyák;
 • perselyek, tömítések;
 • maszkoló sapkák;
 • hosszú egyenes sín;
 • építőceruza;
 • szilikon tömítőanyag;
 • tekercselés vagy FUM szalag.

A mosdó beépítése a falra

A mosdókagyló vagy mosdó falra szerelését gyakran használják a fürdőszobákban, a WC-kben és más egészségügyi létesítményekben.

A szabványnak megfelelően a tálca beépítési magassága 80 cm legyen a padlószinttől a mosogató tetejéig, de ez a szám a körülmények és körülmények függvényében változhat.

A konzolt a padlóról 80 cm-re kell elhelyezni.

A falra rögzítés két speciális csavarral történik, amelyek a mosdókészlet készletében találhatók. A rögzítés a műanyag tüskék csavarozásával történik, feltéve, hogy a fal tégla vagy gipszkarton. Ha a fal gipszkarton van, akkor előbb egy fadarabos fémszerkezetet kell felszerelni. A mosdót a falon csavarozott csavarokra helyezzük, majd műanyag alátétekkel rögzítjük. Szilikonot kell alkalmazni a mosogató oldalához, amely érintkezésbe kerül a falzal, hogy megakadályozza a víz áramlását a mosogató alá. A csésze és a fal közötti kötés szilikon tömítőanyaggal tölthető fel, miután a telepítés már megtörtént.

A keverő maga a mosogatóba van szerelve, de a vízellátást és a szifont meg kell előállítani esztétikailag és gyönyörűen, mivel a mosogató alatt nyílt tér van (a tulipán kívül). A legjobb megoldás egy példa arra, hogy a csatorna vízbevezetése és kifolyása a mosogató alá kerüljön. Így a szifonból való lefolyónak egyenesen a falba kell mennie, és a keverő (meleg és hideg víz) flexibilis tömlőket csavarozni kell a falról kijutó szelepekre.

Telepítse a mosogatókat a szekrénybe

A mosogatómedence táljának felszerelése széles körben elfordul, ez a típus tökéletesen illeszkedik a belső térbe. Kezdetben szükséges egy kabinet helyezni a mosdó beépítésének helyére, és egy mosogatót helyezni a táblagép kivágásához. A leeresztő nyílásban egy gumi tömítéssel ellátott vízelvezető rácsot kell felszerelni, majd húzza meg egy anyával a mosogató alá. Szükséges egy reteszelőanyát elhelyezni egy reteszelő ék alakú gyűrűvel a leeresztőrácsos csőre, amely után a szifoncsészét hozzá kell kötni a csőhöz. Az elvégzett műveletek után a szifonüveg a reteszelőgyűrűhöz van nyomva, a reteszelőanya pedig rá van csavarva.

Ezt követően csatlakoztatni kell a szennyvízcsatornát a szifoncsővel, a nem hullámosított és nem rugalmas csövet ideiglenesen le kell húzni. Ehhez a dugó vagy geg eltávolításával egy csatorna csengő nyílik, és a szifon kimeneti csövéhez képest kisebb átmérőjű gumitömítő gyűrűt helyeznek be. A szifonnal lecsatlakoztatott csővezeték csavarja be a helyére egy csavaranyával. A mosogató tömítettségének ellenőrzéséhez víz gyűlik össze, és ha szivárgás van, a csavaranyák megnagyobbodnak. Ha a mosdókagyló alatt van egy lyuk, akkor fel van szerelve, miközben a felszerelést patkó alakú konzolon vagy rögzítőanyán végzik. A lyukba helyezett tömítéssel ellátott keverő az aljjal egy patkó vagy anyával van rögzítve, alatta lévő alátétekkel előszerelő tömítések. A patkós klip egy anyával van rögzítve a keverő fenekére szerelt csaphoz. Az állványon lévő mosdó is hasonlóan van felszerelve.

A tálat a konzolokra és a talapzatra szerelve

Csatlakoztassa a mosogató szifon hajlékony tömlőt egy merev csőhöz.

Egy ceruzával, egy szinttel és egy hosszú egyenes sínnel vízszintes vonalat kell kialakítania a padlóról 80-85 cm magasságban, hogy meghatározza a mosdó beépítési helyét. A tálca oldalainak vastagságával megegyező hosszúságot a vízszintes vonalból kell elhelyezni, amellyel ezután a tartókon nyugszik. Hasonló távolságban a mosogató másik oldalán található vízszintes vonalból egy jelzés található. Mindkét jelet egyenes vonalhoz kell csatlakoztatni egymáshoz, ez lesz a konzol rögzítésének szintje. Ezután a tálca fejjel lefelé fordul, a konzolokat a támasztó oldalú síkokra szerelik fel, és le kell fordítani fejjel lefelé, ugyanabba a helyzetbe, amelyben a mosogatót támogatják. A tartószerkezet hosszanti tengelyei közötti távolságot félretesszük.

A tartó síkjának vonalainak és a tartó konzoljának síkjának összehangolásával, valamint a hosszanti tengelyek és a rögzítés jelzéseivel történő összekapcsolásakor a konzolra támaszkodva a faljelek a konzolon lévő lyukakon keresztül történő felszerelésre készülnek. Ezután a lyukakat a falon korábban megjelölt rögzítési pontokban fúrják, majd a dugókat befelé hajtják és a zárócsavarokat becsavarják.

A tálca a konzolra van szerelve, a rögzítés pontjai az alábbiakban vannak megjelölve, majd a lyukak fúrása, a dugók behajtása és a termék végleges beállítása. A mosdót csavarral csavarral kell ellátni, amelyek előretöltött tömítő alátétek. Ezután a tüskéket biztonságosan meghúzzák, hogy stabilitást biztosítsanak.

A csaptelep szerelése egy függő mosogatóra könnyebb és kényelmesebb, mielőtt a falhoz rögzítené.

Az összes manipuláció után egy vízelvezető rendszer és egy hidraulikus redőny csatlakozik a mosdóhoz, a szifon felszerelése ugyanúgy történik, mint amikor a mosdót az állványra szerelik. Az esetek többségében a mosogató szerelése egy tartóállványra a falhoz illeszkedik, ez a termék hozzá van kötve. Amikor a tálat egy talapzatra szereli fel, fontos, hogy a leeresztő nyílás középen helyezkedjen el. Ezután a mosdót a falhoz nyomják, majd a rögzítőfuratokon keresztül a jeleket a helyükre rögzítik. A fúrólyukakat fúrják, és dugókat helyeznek be belőlük, majd a mosogató és a fal furatai egymáshoz vannak igazítva, és a tálat a falhoz rögzítik és csavarkulccsal rögzítik. Ne felejtsd el használni az alátéteket. Ezután a leeresztő szifon a mosogatóhoz csatlakozik, és a csövet behelyezik a csatorna csengőjébe.

A mosdókagyló felszerelése a lógó polcra és a félpótkocsira

Amikor a mosdót a félpótkára helyezi, a kimeneti csengőt 0,5 m távolságra kell elhelyezni a padlóról.

Abban az esetben, ha a mosdót egy lógó polcra helyezi, akkor a teljes terhelést veszi igénybe, és különböző piperecikkek állványaként szolgál. A kétemeletes polc lefedi a lefolyórendszert, és kis tárgyak tárolására is használható. Kezdetben egy szintet jelez a falon a mosdó és a rögzítési pont felszerelése. Fúrólyukak fúródnak, amelyekbe dugókat helyeznek be, majd a tálat a falhoz rögzítő tüskével rögzítik. Ne felejtsd el az alátéteket. A szintet a polc vízszintes helyzetének meghatározására használják, majd a mosogató alá helyezzük. A címke a rögzítési pontokon történik, ahol a helyet a tál leeresztő lyukában jelölik, ahol a polc felső síkján lévő leeresztő cső vezet. A kívánt kör közepén egy lyukat fúrnak.

Ezután egy speciális forgácsolószerszám segítségével nagy átmérőjű lyukak fúrásával vagy véső segítségével a polcra lyukat készítenek. A korábban ismertetett polc telepítése előtt a keverő telepítése szükséges. Ezt követően a polcot a falhoz rögzítik, és a mosogató ürítőnyílása a polc nyílásával kombinálódik.

A polc alatt egy szifont helyeznek el, és a csatorna csatorna és a leeresztő nyíláshoz hasonlóan csatlakozik a mosogatók telepítésének egyéb módszereihez. Ahhoz, hogy a mosogatót a félpótkocsira szerelje fel, szükséges, hogy a csatornahálózat a falba épüljön be, és a vízelvezető aljzat a padló alján fél méter magasságban található a falon. A tálat a szokásos módon szerelik fel, és a talapzat a falon előre rögzített csapokhoz van szerelve, amelyek a fűzőlyukakkal vannak összekötve.