Legfontosabb > Fürdő

A fűtött törölközőtartó lépésenkénti beszerelése az alsó csatlakozással

Ebben a lépésenkénti mesterkurzusban megtudhatjuk, hogyan kell egy fűtött törülközőtartót egy alsó csatlakozással felszerelni. Telepítünk és forgalmazunk csöveket a felszállónak, rögzítjük a vízvezetékeket a szabályozási normáknak megfelelően.

A fürdőszobában kap egyfajta törölközőmelegítő egyikét: elektromos vagy víz. Az első opció könnyebb telepíteni, de sok energiát igényel. Ezért a leggyakrabban telepített vízmelegített törülközőtartó. Csatlakozik egy közös fűtési rendszerhez vagy melegvíz-elosztóhoz.

A fűtött törölközőtartó fűtésre történő csatlakoztatása nem praktikus. A fűtési szezon időtartama 6 hónap, a csöveket egész évben nem lehet megtartani, ellentétben a forró víz felhúzásával. Ebben a megvalósításban nehézségek merülhetnek fel. Engedélyt kell kapnia ahhoz, hogy leállítsa a vizet az egész házban. A fűtési idény folyamán ez problémás lesz, nagy a vészhelyzet valószínűsége. Ezért javasoljuk, hogy a fűtött törölközőt a felszálló GWS-hez csatlakoztassa.

A régi, szovjet típusú fűtött törölközőt a mosdóban cserélik fel, és egy tekercset vágnak ki a felszállóval.

A víz szétszerelése és blokkolása után végezze el a jelölést. A ceruzával jelöljük az alsó csatlakozás helyeit és a csövek elhelyezkedését a válás érdekében. A fürdőszobai felszerelés telepítésekor tartjuk be az építési normákat és előírásokat. A szabványoknak megfelelően a fűtött törülközőtartó beépítési magasságát a padlószinttől 1,2 m távolságra kell elvégezni, és a mosogatótól, a fürdőszobából és más egészségügyi berendezésekből legalább 0,6 m-re kell elhelyezni.

A fűtött törölközőtartó a mosógép felett helyezhető el, és akadálymentes hozzáférést biztosít a berendezéshez. A létra típusú szárítógép, ahogyan mi a mi esetünkben, olyan magasságba van szerelve, hogy az átlagos magasságú személy szabadon elérheti az utolsó keresztlécet. A jelölésnél figyelembe kell venni azt is, hogy a fűtött törülközőtartót nem lehet 2 m-nél nagyobb távolságban elhelyezni a felemelőtől, különben a telepítés nagy hőveszteséget okozhat.

Továbbá a cső alatti üreg falának bélelt részébe jutunk. A hornyok elkészítéséhez különleges falazógépet vagy hagyományos fúrógépet használhat. Viseljen arcvédőt és védőszemüveget a borotválkozás során. Ha csöveket hagy a látványban, hagyja ki ezt a lépést. A műanyag csövek kimenetének emelkedésének végénél gömbcsapokat szerelünk fel, amelyeknek köszönhetően bármikor kikapcsolhatja / újrakezdheti a vízellátást.

Hogyan csatlakoztasson egy fűtött törölközőtartót a használati melegvíz készítéséhez és a fűtési körhöz a saját kezével

A készülék higiéniás kiegészítők szárításának és a felesleges nedvesség eltávolításának eszköze a készülékben és a berendezésben egyaránt egyszerű. A telepítés megvalósításához nem szükséges alapvető ismeretek az építőmérnöki szolgáltatások területén. Azonban tisztán tudnia kell, hogyan kell csatlakoztatni a fűtött törülközőt. Végtére is, a saját erőfeszítéseinek eredményeit vagy a bérelt vállalkozók munkáját sok éven át kérem, egyetértek?

Az általunk bemutatott cikk részletesen tárgyalja a PS és a csatlakoztatás során felmerülő esetleges komplikációkat. A bizonyított és rendszeresített információ megbízható segítséget nyújt azoknak az otthoni mestereknek, akik saját munkájukat szeretnék, vagy akik szeretnék ellenőrizni a munkavállalók cselekedeteit.

Részletesen bemutatjuk a fontosabb háztartási készülékek összekapcsolását a régi és az új típusú elrendezés egészségügyi berendezéseiben. Nem figyeltek figyelmen kívül a magánházak tulajdonosainak problémáira. Az általunk kínált információ a gyakorlatban ellenőrizhető, vizuális anyagok és videó utasítások segítségével.

Fűtött törülközőtartó szerelése

A törölközőmelegítő bármilyen típusú összekötésére vonatkozó általános elv változatlan marad: a vizet egyik végén végzik, és a másikhoz áramlik. A PS telepítése megköveteli a telepítés jellemzői által kért pillanatok kötelező figyelembevételét.

Ha melegvíz rendszerhez vagy központi fűtéshez csatlakozik, a csővezeték részévé válik. Ha rossz oldalsávot csinálsz, akkor a felmerülő problémák nemcsak az egyes apartmanokat érintik, hanem az összes többiet is, amely e felszálló mentén helyezkedik el.

Az elektrolitikus korrózió elkerülésére ajánlatos ugyanazon anyagból készült alkatrészeket használni. Kivételt jelentenek a műanyag csövek, minden anyagból készült egészségügyi eszköz megfelel nekik.

A vízellátó rendszerünk számára a hazai gyártók által gyártott eszközök és a megfelelő szabályozási dokumentumok alkalmasak. A behozatallal óvatosnak kell lenni - a legtöbbet más szabványokra tervezték.

A létra létesített fűtött törülközőtartó többféle módon - függőlegesen, átlósan - csatlakozik a csővezetékhez. A lényeg az, hogy a középső távolság 50 cm.

Bármely meglévő rendszerhez való csatlakozás során figyelembe kell venni annak paramétereit. Az újonnan szerelt egységtől való távolság nem haladhatja meg a 200 cm-t, egyébként jelentős hőveszteség nem kerülhető el. Ideális esetben, ha a rendszer csövei és a fűtött törölközőtartó átmérője megegyezik, de ha mégis különböznek egymástól, a csatlakozást adapterek segítségével végzik.

Az eszköz csövek átmérője nagyobb lehet, mint a meglévő áramkör csövei, de semmiképpen sem kisebb. Ez nem okoz túlzott hidraulikus nyomást és biztosítja a hűtőfolyadék normál keringését a rendszerben.

Az alállomásnak a HMV rendszerekhez való csatlakoztatásának sajátosságai alapján megismerheti a fotók választékát:

Annak érdekében, hogy az eszköz, ha szükséges, könnyen szétszerelhető legyen, akkor azt fel kell használni ahhoz, hogy összekapcsolódjon az amerikai belső menetes típusú felszálló osztókkal. Törekednünk kell az adapterek számának csökkentésére, mert Szivárgás történhet a telepítési helyszíneken.

Az ízületeket különleges kompozíciókkal vagy alátétekkel kell lezárni, és ez nem érdemes megtakarítani. Csatlakoztatás normál metrikus menethez, amelyet egy lencsékkel tömörítettek. A kúpos szálakat a FUM szalaggal lehet a legjobban lezárni. A meghúzást kissé észrevehető nyomás mellett kell elvégezni, a túlzott erőfeszítés pedig, ha a csavarodás elfogadhatatlan.

A daruk és szerelvények kiválasztásakor kérdezze meg az elektrokémiai kompatibilitást, nehogy kiderüljön, hogy galvanikus párokat hoznak létre. Ez a tulajdonság acélból és sárgarézből áll. Gyors korrózió következik be, és a szerelvény használhatatlanná válik.

Ha az egészségügyi berendezés része a felszállónak, akkor nem kell felszerelni a reteszelő eszközöket. Annak érdekében, hogy a fűtött törölközőt lehúzni lehessen, anélkül, hogy megakadályozná a teljes felszedőt, szükség van egy bypass-ra a rendszerbe - egy áthidaló, amely a kiálló részeket a készülékről a csatlakozóhoz csatlakoztatja. A gömbcsapokat a jumper után szerelik fel. Amikor a csatlakozási kapcsolatokat beágyazják a felemelőbe, ő is bypassként működik.

A PS csatlakoztatása a melegvízhez vagy a központi fűtéshez

A fűtött törölközőt a központi hálózatok felszállóikhoz különböző módon lehet összekötni, mindez a módosításától függ:

 1. Top kapcsolat. A víz tetejétől folyik, és a visszatérő áramlás az alábbiakban található.
 2. Alsó csatlakozás. A hőhordozó egyrészt belép, és a másik oldalon látható.
 3. Átlósan. Megközelítés a tetejétől, érintse meg a másik oldalt.
 4. A készülék alján a közepén.

Függetlenül attól, hogy az alállomás hogyan kapcsolódik az FGP rendszerhez vagy a központi fűtés-emelőhöz, hasonló rendszereket alkalmaznak.

A törülközőtartó beépítése a felemelőbe

A fűtött törülközőtartó beágyazása a fürdőszobában, amely egy többszintes épület lakásában található, ki kell kapcsolni a felmelegedő meleg vizet. A feladat egyszerűbb, ha a berendezést egyszerűen lecsavarhatja a közös csőhöz csatlakozó anyák kicsavarásával. A lényeg az, hogy az új eszköz csatlakozóvezetékeinek hasonló méretei vannak.

Ha a régi típusú készüléket hevítik a forró víz felszívójához, akkor nehezebb leválasztani. A legjobb megoldás - ha egy fűtött törölközőtartót saját kezűleg csatlakoztat a felszálló részek pótlásához részben vagy teljesen, a második lehetőség pedig előnyösebb. A mennyezeten maradt régi csődarabok potenciális veszélyt jelentenek.

A felhúzót a régi egységgel együtt levágják egy daráló segítségével, majd a csővezetéket levágják a szomszédok felett és alatt, csatlakoztatják az új felszállót, és elhozzák a helyiségbe. Az ugyanolyan átmérőjű polipropilén csövek használata előnyös az acél esetében. Kedvezőbbek, könnyebbek, nem korrozívak, ellenállnak a magas hőmérsékletnek, tartósak.

A PPP csövek szerelvényei széles választékot kínálnak, amelyek a szálakba történő átkapcsoláshoz és a fűtött törölközőt összekötő csőbe vannak hegesztve. Forrasztáshoz használjon speciális forrasztópáét. Sokan gondoskodnak egy speciális dobozról, hogy elrejtse a kábelezést mögött, anélkül, hogy megváltoztatta volna a kapcsolási sémát.

Önálló telepítés egyszerű konfiguráció PS

A szárító össze van szerelve, az elzárószelepeket lazító csatlakozásokkal szerelik fel a szemöldökökre, majd megpróbálják a falon előre jelzett helyszínen ellenőrizni a vízszintes és függőleges helyzetet, rögzített konzolokat az alállomás kötőelemeihez.

A kapcsolat az alábbi technológiával történik:

 1. Telepítse az áthidalót csövek vagy pólók segítségével. Olyan helyeken, ahol az eszközhöz van csatlakoztatva, egy szelep van felszerelve.
 2. Rögzítse a fűtött törülközőt vasalóval vagy más rögzítőelemekkel.
 3. Csatlakoztassa a készüléket a szelephez hüvelyekkel vagy szerelvényekkel.
 4. Lassan nyissa ki a csapokat, és töltse fel a készüléket vízzel.

A rendszerben levő áthidalás fontos funkciót lát el - ugyanolyan hőmérsékletet biztosít a hűtőközeg számára, mint a felszálló mentén elhelyezkedő összes apartmanban. A gömbcsapok lehetővé teszik, hogy a készüléket bármikor kikapcsolják, vagy akár teljesen eltávolítsák a termosztátot, amely megtartja a beállított hőmérsékletet.

Sokan próbálják optimalizálni a hűtőfolyadék cirkulációját a szárítón keresztül, hogy ellensúlyozzák, vagy válasszanak ki egy 1-es átmérőjű csövet, amely kevesebb, mint a bélés. A szakemberek ezt a megközelítést nem indokolják. Egy egyszerű konfigurációjú készülékben a közvetlen keringtetés révén jó keringés figyelhető meg.

Ez a jelenség a fizikai törvények segítségével magyarázható: a fűtött törülközőtartályban lévő hűtőfolyadék nagyobb arányban van, mint a forró hűtőfolyadék, így leesik.

Ennek eredményeként a hűtött folyadékot a központi csőbe nyomják a készülék legalacsonyabb pontjáról. A felszálló magasabb hőmérsékletű folyadék a fűtött törülközőtartó tetejébe kerül, és a ciklus ismétlődik. Itt a hűtött víz játssza az örök mozgást.

Egyesek javasolják a bypass leengedő szelepek telepítését a vízáram leállítására. Ez azonban ellentétes azzal az uralkodással, hogy egy többemeletes épületben, egyetlen lakástulajdonosnak semmi alkalmuk sincsen arra, hogy önállóan kikapcsolja a központi felszállót, és megfosztja a forró vizet.

Egy másik dolog egy magánház, itt a tulajdonos egy daruhelyet rakhat fel, ahol kívánja, de ha a rendszer megfelelően kiegyensúlyozott és termosztatikus készülékek vannak, akkor nem szükséges daru felhelyezése a jumperre.

Nem túl esztétikailag vonzó a nyitott eyeliner csövek rejtve:

A PS előtt elzáró szelepekre van szükség a munkájának kezelése érdekében. Mindkét gömb és 2 állású, több fordulatú opciók alkalmasak erre a célra. Nem alkalmasak légdugók eltávolítására.

Amíg a termékek újak, ez megtehető az anyacsavar lazításával, de ennek következtében a pecsétek gyorsan használhatatlanná válnak. Ha van egy szál a csapokon, nem a csöveken van, akkor le kell vágni, vagy egy megfelelő illesztést kell hegeszteni.

Az új épületben egyszerűbb a fűtött törölközőt a fűtési rendszerbe telepíteni, de csak a fűtési idényben melegszik. Az SGV-ben történő telepítés hatékonyabb.

Technológiai munka a "létrán"

A természetes keringésben működik, és a fűtött törölközősín "létra" kapcsolatrendszerét a felemelőhöz, a leggyakrabban használt, jól bevált kapcsolatokkal - oldalirányban vagy átlósan. Ezeknél a rendszereknél sem a felemelőben lévő hűtőközeg-ellátás iránya, sem a hűtőközeg keringési aránya nem játszik szerepet, a rendszer nem melegszik vízellátás leállása esetén.

A kapcsolódási sorrend ugyanaz, mint egy egyszerű PS konfiguráció esetében, de a rendszer működéséhez figyelembe kell vennie néhány funkciót:

 • A felsõ felsõ részen a felsõ felsõ részen, a törölköztetõ szárító tetején vagy fölött helyezkedjen el, az alsó részén - az alsó ponton vagy annak közelében.
 • Tartsa be az ellátóvezetékek szigorúan vízszintes helyzetét, vagy 5-10 mm-es lejtést hajtson végre a teljes hossz mentén. Ha ezt a feltételt nem tartják be, akkor légzáródás léphet fel. Ha az alsó pályát választotta, akkor a boypastához egy kisebb cső használata nem megengedett.
 • Válasszon legalább 25 mm átmérőjű csöveket, ha azok polipropilén, legalább ¾ cm-es acél, 3/4 "-os gömbcsapok, kisebb átmérőjűeknél egyenetlen melegítés figyelhető meg - melegebb a felülről és alulról hidegebb.
 • Ha a fali csöveket műanyagból a falba tervezi, ügyeljen arra, hogy szigetelje őket.

Abban az esetben, ha szűkített bypassot telepített vagy eltolt, akkor a természetes keringés a kényszerítettséggel együtt működik. Ennek a rendszernek jelentős hátránya van: teljes kapcsolódás alacsonyabb kapcsolattal, csak a felső változat elfogadható. Pozitív oldalak is jelen vannak: a felső áramlásban stabilan működik, nem levegőzik, a törölközőmelegítő tetszőleges távolságban távolítható el a kiöntőnyílásból.

Ha úgy dönt, hogy az alsó csatlakozást elvégzi, akkor készüljön fel arra a tényre, hogy ez a módszer kevésbé hatékony, de van néhány előnye: a központi vízszintes vízellátás iránya nem számít, a csövek elrejthetők a fürdőkád alatt.

A legfontosabb hátrány a Mayevsky-daru kötelező hozzáférhetőségének biztosítása a levegőkioldáshoz. Az áramkör működtetésének előfeltétele a PS aljzat alsó aljzatának eszköze.

Kívánt esetben az alsó csatlakozás oldalirányban megváltoztatható. Ehhez a be- és kiömlőcsőre szerelje be a 90 fokos sarkokat. Az adapterek működő keresztmetszete nem különbözhet a csövek átmérőjétől a kisebb oldalon, különben a rendszer nem fog megfelelően működni. Reverse upgrade - az oldalsó csatlakozás alulról történő módosítása lehetetlen.

A független mesterek hibái

Ha az alsó vagy alsó csatlakozásnál az alsó kimenet a PS szélső pontja fölött van, akkor a készülék alja és az alsó kimenet csatlakozási pontja között stagnáló zóna keletkezik. Ez annak a következménye, hogy a lehűlt hűtött folyadék nem tud újból bejutni a felszállóba, mert az alacsonyabb fajsúlyú melegvíz-oszlopra gyakorolt ​​nyomás következik be.

Mindaddig, amíg a megengedett magasságkülönbség a fűtött törölközőtest alsó kimenete és alja között nem haladja meg a készüléket, a keringés után megáll.

A keringés akkor is megáll, ha a felső cső alakítja a térdét. Ennek a rendszernek a megteremtése csak Mayevsky darujának megkötését teszi lehetővé, hogy rendszeresen felszabadítsa a felgyülemlett levegőt. Néha egy hurok készül a felső csőben, azt a mennyezetburkolat mögé helyezi, és az alsó csövet a padlóra köszörülik.

A tetején a levegő felgyülemlik, és az egységben lévő hűtött víz az alsó hurokban blokkolódik, a padlóban. A hűtőfolyadék mozgása teljesen leáll.

A PS behelyezése a központosított fűtési rendszerbe

Ha télen szeretne törülközőszárítót telepíteni, akkor ez a vállalkozás valószínűleg nem fog működni. Ebben az esetben le kell állítania a fűtést, és ki kell venni a hűtőfolyadékot a rendszerből, ezért várnia kell a nyárig. De még akkor is a munkát bonyolítja az a tény, hogy a fűtési rendszert ki kell üríteni, és a kínálatot át kell fedni. Mindezek érdekében be kell vonni a lakhatási és kommunális szolgáltatások megoldását.

Nehéz lefolytatni és tesztelni a PS teljesítményét a nyáron. A hegesztések és a menetes csatlakozások helyén szivárgások formájában jelentkező hibák csak a fűtés bekapcsolása után jelentkeznek. Ez a tény ismételten azzal érvel, hogy az áthidalás után a daruk kötelezően be vannak építve.

Törölköző csatlakoztatása egy vidéki házban

A magánház ház feltételei kedvezőbbek a szárító telepítéséhez. Egy önálló adagoló rendszerrel a víz tisztább. Meg lehet vásárolni az importált PS-t, félve az üledék felhalmozódásától. Általában egy ilyen házban elegendő helyet kell elhelyezni a fürdő alatt, amely kiterjeszti az egység méretének és alakjának megválasztását. És a kapcsolat működtetéséhez nincs szükség a szomszédok engedélyére.

Maga a kapcsolatrendszer hasonló a lakóépületben használthoz. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a készüléket kizárólag a víz áramlásánál kell csatlakoztatni. Ha a bélés hossza legfeljebb 50 cm, szerelje fel a csöveket vízszintesen, ha hosszabb ideig készítse el a meredekséget az egész hosszon.

Figyelje meg a fal és a vízcső közötti távolságot. 4-5 cm-es csővezeték átmérővel válassza az 5 és 5,5 cm közötti távolságot Ha az átmérő értéke 2,3 cm-nél kisebb, akkor ez a rés 3,5 cm-re csökken.A hővezetésnek köszönhetően a forró csövek ki vannak téve a PS- hegesztési módszer nem szerelhető fel kell szabad.

Hasznos videó a témában

A készülék telepítésének folyamata egy új lakás kivitelezése során:

Videó a fűtött törülközőtartó választásának és csatlakoztatásának módjáról:

A fűtött törülközőtartó kapcsolási sémája nem nehéz. Az otthoni mester számára nagyon jól megvalósítható. De figyelmen kívül hagyva a szabályokat, sőt a kisebb árnyalatokat is, sok bajt okozhat.

Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt

Jelenleg katasztrofális helyzet áll fenn a szakképzetlen interferenciával a közös ház rendszerek munkájában, különösen a forró vízmelegítőkhöz csatlakoztatott fűtött törülközőtartók (PS) beépítése vagy módosítása során.

Ez a cikk leírja a PS működésének elveit, példákat ad arról, hogy hogyan kell megfelelően összekapcsolni, és kezdetben üzemképtelen vagy instabil opciókat, amelyek megmagyarázhatják működésképtelenségük okait.

Egy kis történelem, régi PS típusok

Húsz évvel ezelőtt a PS "a fejlesztőből" egy "P" vagy "M" betű alakú, monolitikus felszállócső volt.

A ronda megjelenés ellenére az ilyen típusú alállomásnak vitathatatlan előnyei voltak: folyamatosan forró volt, nem jelentettek észrevehető hidraulikus ellenállást, és nem engedték meg a lakosok számára, hogy megzavarják a melegvíz-ellátó rendszer (HMV) működését.

Az idő múlásával azonban a régi lakásállomány bérlői javításokat végeztek, megváltoztatták a régi és csúnya PS-t egy új és ragyogó megoldásra. Jó forgatókönyvvel kiderült, hogy így:

A PS átmérője megfelel a felszálló átmérőjének, a csatlakozás szűkítés nélkül és szelepek (csapok) nélkül történik.

Ha sikertelen forgatókönyv - mint ez:

Négy extra szűkület jelent meg az alkalmazott szerelvényektől:

De sokkal rosszabb:

Az előzőekben említett szűkítő, kiegészített szelepek mellett. Amikor egyikük átfedi egymást, a keringés teljesen leáll a felszállóban, a tápellátásban lévő lakások nyomása nullára csökken (a víz egy része a "visszatérő vezetékből" áramlik), a felemelő lehűl, ha nincs vízelvezetés, és mikor nyitja ki a keverőt, hosszú időre hideg vizet kell lefolyania.

Szigorúan tilos a szelepek és szerelvények (daruk) felszerelése az emelõkön!

A melegvízellátó torony fűthető törülközőtartályaiból.

Idővel a fejlesztők egyre korszerűbb technológiákat kezdtek használni, és nem egy hajlított ijesztő cső helyett két fiókot indítottak el a felszállóktól, hogy összekapcsolják az alállomást a lakók megválasztásával. Sajnálatos módon azonban sem ezeknek az ágoknak a típusa, sem magassága a padlóról, sem a köztük lévő távolság semmilyen módon nem normalizálódik. Ez súlyos problémákat okoz a PS összekapcsolásakor, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

Mindig van egy megkerülés a csapok között - egy csőszakasz, amelynek átmérője megegyezik a felszálló átmérőjével vagy egy lépéssel kevesebb.

A törölközőmelegítő megkerülése számos problémát megold:

 • A normál keringetési sebesség fenntartása a melegvíz (GW) felszállón keresztül. A felszálló erõs áramlás biztosítja, hogy egyenletesen forró víz kerüljön (a szabványoknak megfelelõen - 60 fokos) minden lakáshoz, bármilyen padlóra, függetlenül attól, hogy a bejárat kezdetétõl a felszállóig terjed.
 • A teljes hűtőközeg (víz) csak egy része áthalad egy PS-n, a másik pedig elmúlik, így több hőt takarít meg a következő fürdőszobák számára. Végtére is, az egyik felszálló dolgozhat egy vagy két tucat törülközőtartó.
 • Lehetséges, hogy az alállomást teljesen leállíttathatja, vagy a lakóinak hőmérsékletét állítsa be anélkül, hogy befolyásolná a többi lakást (ez utóbbihoz egy kiegészítő vezérlőszelepet kell felszerelni az egyik csapra, mivel a gömbcsappal nem lehet szabályozni semmit).

Beszéljünk a fizikáról. Gravitációs szivattyú a PS-ben.

Ha a szűkített vagy elmozdított bypass munkateljesítménye mégis valahogy illeszkedik a vízvezetékberendezések vezetőihez, akik úgy gondolják, hogy "átnyúlnak - ne nyomja meg", akkor a rendszernek anélkül, hogy bypass-eltolódás lenne, és a felszálló összeszorítása nélkül teljesen szétesett volna: "Minden víz áthalad a törülközőn! Hát nem fog zsibbadni! Soha nem működhet! "

Azonban a PS ezzel a kapcsolattal remekül működik! A teljesítmény magja a "gravitációs szivattyú":

A hűtőfolyadék hűtése a PS-ben általában csökken, mivel nagyobb a sűrűsége (fajsúlya) a forró hűtőfolyadékhoz viszonyítva. Ennek eredményeképpen a lehűtött hűtőfolyadékot a PS alsó pontjától a felszálló felé toljuk ki, ugyanakkor egy forró hűtőközeg belép a PS felső pontjába. Ami újra hűl és leesik - egy "gravitációs szivattyút" kapunk, amelynek örök motorja hűtött víz.

Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt.

Tekintsünk néhány, a PS-t összekapcsoló garantált munkamódszert.

1. ábra: oldalirányú és átlós kapcsolatok, nem összehúzott és elfogulatlan áthidalás.

A leghatékonyabb csatlakozás a PS abszolút többségéhez (a kivételek egy kicsit később kerülnek hozzáadásra) - a hűtőfolyadék szállítása a felső részen és a lehűtött hűtőfolyadék felengedése alulról. Ez elérhetõ egy oldalirányú vagy átlós kapcsolatnak egy nem szándékolt és elfogulatlan bypasstal.

A rendszerek egyenértékűek, az átlós verzió szinte semmilyen előnnyel nem rendelkezik az oldallal szemben.

Ez a PS csatlakozási rendszer a leginkább egyetemes:

 • Működik minden felszállási irányban a felszállóban.
 • Nem függ a felszálló keringési sebességétől.
 • A víz kiáramlása után a PS-ből nem szabad vérzik.
 • A felszálló távolsága önkényesen nagy.

Az áramkör teljesítményi feltételei:

 • Az emelő alsó kimenete az alállomáson lévő csatlakozási pont alatt legyen, a felemelő felső kimenete pedig az alállomás csatlakozási pontja fölött legyen.
 • Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány). A határozottság érdekében cseppenként 3,3 millimétert kaphat. Sokkal jobb. A felemelőtől (néhány méter) és a bemeneti csövek nagy átmérőjéről (32 mm-es átfolyócső) lévő kis távolságoknál szigorúan vízszintes felszerelés megengedett.
 • Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, különben a levegő felhalmozódik benne, és a keringés megáll), vagy vízszintes úton megy (csak szűk határokon belül megengedett, a mély "lyukak" "zsebekként" szolgálnak a levegőztetéshez).
 • A csapok közti alsó betáplálásnál biztosan nincs szűkítés! Ez zavarja a PS munkáját, amíg teljesen üzemképtelen! A legfelsõ takarmányban végsõ soron a felsõ átmérõ egy lépcsõjével történõ bypass szûkítés elfogadható (ezt az opciót részletesebben lásd alább), de a PS üzemeltetéséhez nincs szükség.
 • A maximális keringésű csövek átmérője előnyösen nem kisebb, mint a DN20 (3/4 "acél, 25mm jó erősített PPR esetén), a gömbcsapok nem kevesebbek, mint 3/4". A PS praktikus maximális távolsága az emelőtől a 25 mm átmérőjű műanyag cső használatakor kb. 4,5 méter.
 • Nagyon kívánatos a szállítócsövek hőszigetelésbe helyezése. Azon kívül, hogy a műanyag csövek beágyazódása esetén kötelező (mechanikus védelmet és kompenzációt biztosít a hőtágulásnak), az ilyen szigetelés bizonyos esetekben javíthatja a PS működését (csőcsonk vagy "gödrök").

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

 • a) Lassítja a keringést az egész emelõn (a forró víz hõmérséklete az apartmanok vízérõl esik).
 • b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes áramlási irányban elhelyezkedő lakásban. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.
 • c) Nem javítja a fenti rendszer hatékonyságát észrevehető módon, és az alsó tápláléknál, még az ellenkezője is - zavarja az alállomás munkáját.

A séma érvényben lévő verziói №1.

Az alállomás függőleges helyzete teljesen a csapok között van, az áramkör működési feltételei nem sérülnek.

A PS teteje a felső kimenet felett van. A víz kiáramlása után a PS-ből való légtelenítés szükséges.

2. ábra: alsó csatlakozás.

Kevésbé hatékony, mint az oldalsó, előnyei és hátrányai.

 • Működik minden felszállási irányban a felszállóban.
 • Az a képesség, hogy a csöveket valahova a fürdőszobába rejtve, a falak ragasztása nélkül.
 • Mayevszkij csapjain keresztül levegőztetés szükséges.
 • Alacsonyabb hatékonyság az oldalsó vagy átlós csatlakozásokhoz képest.

Az áramkör teljesítményi feltételei:

 • A felemelő felső kiömlőnyílása eltolással vagy szűkített bypasszal az alállomáson lévő csatlakozási pont alatt kell lennie. Ez biztosítja a PS függetlenségét az áramlás irányából.
 • Az alsó csapot a PS alatt kell lennie a rendszer minden változatában.
 • Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány). A határozottság érdekében cseppenként 3,3 millimétert kaphat. Sokkal jobb. A felemelőtől (néhány méter) és a bemeneti csövek nagy átmérőjéről (32 mm-es átfolyócső) lévő kis távolságoknál szigorúan vízszintes felszerelés megengedett.
 • Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne, és a keringés megáll), vagy vízszintes úton (csak szűk határok között megengedhető, mély "lyukak" fújja a kapcsolatot a PS-vel).
 • A maximális keringésű csövek átmérője előnyösen nem kisebb, mint a DN20 (3/4 "acél, 25mm jó erősített PPR esetén), a gömbcsapok nem kevesebbek, mint 3/4". A PS praktikus maximális távolsága az emelőtől a 25 mm átmérőjű műanyag cső használatakor kb. 4,5 méter.
 • Nagyon kívánatos a szállítócsövek hőszigetelésbe helyezése. Azon kívül, hogy a műanyag csövek beágyazódása esetén kötelező (mechanikus védelmet és kompenzációt biztosít a hőtágulásnak), az ilyen szigetelés bizonyos esetekben javíthatja a PS működését (csőcsonk vagy "gödrök").

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

 • a) lelassítja a keringést az egész felszállóban (a forró víz hőmérséklete a lakások vízszintjein esik).
 • b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes áramlási irányban elhelyezkedő lakásban. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.
 • c) Nem észlelhető módon javítja az adott rendszer hatékonyságát.

A rendszer ²2-es verziója érvényes.

Minden ág a PS alatt van, semmilyen feltétel nem sérül.

A felső aljzat a PS aljánál.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez azonnal korlátozza az áramlás irányát - csak a tetején!

Az alacsonyabb áramlással ilyen kapcsolat instabil.

³3. Ábra: oldalirányú és átlós kapcsolatok szűkített vagy elmozdított bypass segítségével.

A vízvezetékelők abszolút többsége úgy véli, hogy az alállomás csapjai között feltétlenül szűkítésre van szükség - egyébként semmi sem fog működni. Először is, nem ez a helyzet (lásd. №№ 1. és 2. reakcióvázlat), és másrészt, abban az esetben az alsó vízellátás a kelő, és a gyenge keringés szűkült megakadályozza munkáját törölköző, amíg a teljes hűtési, annak ellenére, hogy normál kapcsolat külsőleg. Ezért mindig törekedjen arra, hogy a bypass átmérője megegyezzen a felszálló átmérőjével.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a felemelőben lévő betáplálási irányt most a legmagasabb jelzi.

A beállítások alján nem feltétlenül ajánlott használni ezeket az opciókat, az okokat az alábbiakban ismertetjük.

A rendszer hátrányai:

 • A stabil működés csak a legfelső adagolásnál garantált.

A rendszer előnyei:

 • Egyértelműen és stabilan dolgozik a felszálló felső takarmányában.
 • A víz kiáramlása után a PS-ből nem szabad vérzik.
 • A felszálló távolsága önkényesen nagy.

Az áramkör teljesítményi feltételei:

 • Ismét emlékszünk arra, hogy az alsó adagolással a csapok közötti szűkület / elmozdulás megakadályozza a PS munkáját, amíg teljesen üzemképtelen! A felső adagolásnál a szűkítés elkerülése legfeljebb 1 lépés lehet a felszálló átmérőjétől. Soha nem szükséges egy szűkített bypass bypass.
 • Az emelő alsó kimenete a PS alsó része és a felszálló felső kimenete legyen - a PS teteje felett.
 • Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány). A határozottság érdekében cseppenként 3,3 millimétert kaphat. Sokkal jobb. A felemelőtől (néhány méter) és a bemeneti csövek nagy átmérőjéről (32 mm-es átfolyócső) lévő kis távolságoknál szigorúan vízszintes felszerelés megengedett.
 • Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne és a keringés megáll), vagy a vízszintes úton megy (csak kis korlátok között, mély "lyukak" zavarja a keringést).
 • A maximális keringésű csövek átmérője előnyösen nem kisebb, mint a DN20 (3/4 "acél, 25mm jó erősített PPR esetén), a gömbcsapok nem kevesebbek, mint 3/4". A PS praktikus maximális távolsága az emelőtől a 25 mm átmérőjű műanyag cső használatakor kb. 4,5 méter.
 • Nagyon kívánatos a szállítócsövek hőszigetelésbe helyezése. Azon kívül, hogy a műanyag csövek beágyazódása esetén kötelező (mechanikus védelmet és kompenzációt biztosít a hőtágulásnak), az ilyen szigetelés bizonyos esetekben javíthatja a PS működését (csőcsonk vagy "gödrök").

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

 • a) Lassítja a keringést a teljes felszállóban (a forró vízcseppek hőmérséklete).
 • b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes áramlási irányban elhelyezkedő lakásban. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.
 • c) Nem javítja a fenti rendszer hatékonyságát észrevehető módon, és az alsó tápláléknál, még az ellenkezője is - zavarja az alállomás munkáját.

Miért nem működik a PS?

Elemezzük a PS tipikus összekapcsolási hibáit (a szakaszt fokozatosan feltöltjük a tényleges példákra mutató hivatkozásokkal).

A PS az alsó osztás alatt van. Hűtőszekrényben, MS és megy le a víz csapdába, kialakítva az alsó része az SS, és a csövet (torlasztózóna - aljáról PS egy olyan szintre, alacsonyabb érintse meg), és nem jön vissza a kelő, hogy az, hogy a tetején megnyomja a könnyebb meleg víz... Egy hasonló megsértéssel járó PS működik, amíg egy bizonyos különbség a magasságban "alsó kimenet - alacsonyabb PS" túllépése (lehetetlen megjósolni a pontos értéket) - akkor a PS természetes keringése leáll.

A felső cső olyan hurokot képez, amelyben a levegő felgyülemlik - a keringés a PS-ben megáll. Elméletileg működtethető, ha van egy levegővel (automatikus vagy Mayevsky) rendelkező szívócső a cső tetején.

A korábbi, nem dolgozó esetek kombinációja, amelyet általában úgy alakítottak ki, hogy egy csövet fektetnek a mennyezet mögé, a második pedig a padlóba esztrich.

A felső cső olyan hurokot képez, amelyben a levegő felhalmozódik, és a PS-ben hűtött víz az alsó cső hurokja által alkotott "üregben" van, és nem kerül vissza a felszállóba. A keringés a PS-ben megáll.

Az oldalsó csatlakozás teljesítménye elmozdult vagy szűkített bypass és LOWER tápellátás esetén kritikusan függ a felszálló keringtetéstől.

Egy kis sebességű forgalomban a PS nem működik, mivel az alsó visszahúzás miatt a torzítás / beszűkitett nyomás nagyobb, mint a felső -.. A keringető szivattyú hajlamos tápvíz az MS keresztül az alsó kivezető, és a „gravitációs szivattyú” belső PS hajlamos, hogy csökkentse a hűtővíz le. A kölcsönösen egymással ellentétes áramlások gátolják egymást, és a keringés a PS-ben megáll.

Ha a kelő nem megcsonkított szomszédok, és a pincében egy nagy teljesítményű keringető szivattyú, ez általában a szivattyú „nyer” és az SS kezdett forgás: a bal kollektor meleg víz emelkedik, a jobb oldalon - lehűl a víz megy le, fokozatosan keverés forró bal oldali kollektor a vízszintes kapukon keresztül. Azonban, ha valaki például egy barbár csapot helyez el a bypasson, a keringési ráta annyira csökkenhet, hogy az alállomás leáll. Vagy működni fog, nem függ a napszaktól (különböző vízelemzés a felszállóról).

Az átlós csatlakozás még rosszabb, mint az oldalsó csatlakozás. Kevesebb esély van a sikeres bevezetésre, mert A PS hidraulikus ellenállása nő, amelyet a szivattyúnak le kell küzdenie, miközben a gravitációs szivattyú ellenállása megegyezik.

Miért nem fűtött törölközőt

Egy kis történelem, régi PS típusok.

Húsz évvel ezelőtt a PS "a fejlesztőből" egy felszálló monolitikus cső volt, a P vagy M betű alakjában meghajlítva.

1. ábra: U alakú PS, amely része a felszállónak.

2. ábra: M alakú PS, amely része a felszállónak.

A ronda megjelenés ellenére az ilyen típusú alállomásnak vitathatatlan előnyei voltak: folyamatosan forró volt, nem jelentettek észrevehető hidraulikus ellenállást, és nem engedték meg a lakosok számára, hogy megzavarják a melegvíz-ellátó rendszer (HMV) működését.

Az idő múlásával azonban a régi lakásállomány bérlői javításokat végeztek, megváltoztatták a régi és csúnya PS-t egy új és ragyogó megoldásra. Jó forgatókönyvvel kiderült, hogy így:

3. ábra: Az új PS, amely a felszálló része, kompetens helyettesítése.

A PS átmérője megfelel a felszálló átmérőjének, a csatlakozás szűkítés nélkül és szelepek (csapok) nélkül történik.

Ha sikertelen forgatókönyv - mint ez:

4. ábra: Az új PS, amely a felemelkedés része, analfabéta csere.


Négy extra szűkület jelent meg az alkalmazott szerelvényektől:

5. ábra: Fémpolimer-csövek szerelvényének belső része.

De sokkal rosszabb:

6. ábra: Az új PS, amely a felemelő része, abszolút analfabéta.

Az előzőekben említett szűkítő, kiegészített szelepek mellett. Amikor egyikük átfedi egymást, a keringés teljesen leáll a felszállóban, a tápellátásban lévő lakások nyomása nullára csökken (a víz egy része a "visszatérő vezetékből" áramlik), a felemelő lehűl, ha nincs vízelvezetés, és mikor nyitja ki a keverőt, hosszú időre hideg vizet kell lefolyania.

Szigorúan tilos a szelepek és szerelvények (daruk) felszerelése az emelõkön!

A melegvízellátó torony fűthető törülközőtartályaiból.

Idővel a fejlesztők egyre korszerűbb technológiákat kezdtek használni, és nem egy hajlított ijesztő cső helyett két fiókot indítottak el a felszállóktól, hogy összekapcsolják az alállomást a lakók megválasztásával. Sajnálatos módon azonban sem ezeknek az ágoknak a típusa, sem magassága a padlóról, sem a köztük lévő távolság semmilyen módon nem normalizálódik. Ez súlyos problémákat okoz a PS összekapcsolásakor, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

7. ábra: A felszálló, kifogástalan és nem kényszerített bypass kimenetek.

8. ábra: Kimenetek a felszállóból, szűkített bypass.

9. ábra: Kimenetek a felszállóból, elfogult nem kényszerített bypass.

Mindig van egy megkerülés a csapok között - egy csőszakasz, amelynek átmérője megegyezik a felszálló átmérőjével vagy egy lépéssel kevesebb.

A törölközőmelegítő megkerülése számos problémát megold:

 • A normál keringetési sebesség fenntartása a melegvíz (GW) felszállón keresztül. A felszálló erõs áramlás biztosítja, hogy egyenletesen forró víz kerüljön (a szabványoknak megfelelõen - 60 fokos) minden lakáshoz, bármilyen padlóra, függetlenül attól, hogy a bejárat kezdetétõl a felszállóig terjed.
 • A teljes hűtőközeg (víz) csak egy része áthalad egy PS-n, a másik pedig elmúlik, így több hőt takarít meg a következő fürdőszobák számára. Végtére is, az egyik felszálló dolgozhat egy vagy két tucat törülközőtartó.
 • Lehetséges, hogy az alállomást teljesen leállíttathatja, vagy a lakóinak hőmérsékletét állítsa be anélkül, hogy befolyásolná a többi lakást (ez utóbbihoz egy kiegészítő vezérlőszelepet kell felszerelni az egyik csapra, mivel a gömbcsappal nem lehet szabályozni semmit).

Beszéljünk a fizikáról. Gravitációs szivattyú a PS-ben.

Ha a szűkített vagy elmozdított bypass munkateljesítménye mégis valahogy illeszkedik a vízvezetékberendezések vezetőihez, akik úgy gondolják, hogy "átnyúlnak - ne nyomja meg", akkor a rendszernek anélkül, hogy bypass-eltolódás lenne, és a felszálló összeszorítása nélkül teljesen szétesett volna: "Minden víz áthalad a törülközőn! Hát nem fog zsibbadni! Soha nem működhet! "

Azonban a PS ezzel a kapcsolattal remekül működik! A teljesítmény magja a "gravitációs szivattyú":

A hűtőfolyadék hűtése a PS-ben általában csökken, mivel nagyobb a sűrűsége (fajsúlya) a forró hűtőfolyadékhoz viszonyítva. Ennek eredményeképpen a lehűtött hűtőfolyadékot a PS alsó pontjától a felszálló felé toljuk ki, ugyanakkor egy forró hűtőközeg belép a PS felső pontjába. Ami újra hűl és leesik - egy "gravitációs szivattyút" kapunk, amelynek örök motorja hűtött víz.

10. ábra: A kizárólag a természetes keringésben működő radiátor termogramja.

11b. Ábra: A PS termogramja, amely kizárólag természetes keringésben működik.

Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt.

Tekintsünk néhány, a PS-t összekapcsoló garantált munkamódszert.

1. ábra: oldalirányú és átlós kapcsolatok, nem összehúzott és elfogulatlan áthidalás.

A leghatékonyabb csatlakozás a PS abszolút többségéhez (a kivételek egy kicsit később kerülnek hozzáadásra) - a hűtőfolyadék szállítása a felső részen és a lehűtött hűtőfolyadék felengedése alulról. Ez elérhetõ egy oldalsó vagy átlós kapcsolat használatával, különösen egy nem szándékos és elfogulatlan bypasszal.

12. ábra: Természetes keringésben működő PS-létra csatlakoztatása, szűkítés nélkül és bypass elmozdulás nélkül. Oldalsó csatlakozás.

13. ábra: Természetes keringésben működő PS-létra csatlakoztatása, szűkítés nélkül és bypass elmozdulás nélkül. Átlós kapcsolat.

A rendszerek egyenértékűek, az átlós verzió szinte semmilyen előnnyel nem rendelkezik az oldallal szemben.


Ez a PS csatlakozási rendszer a leginkább egyetemes:

 • Működik minden felszállási irányban a felszállóban.
 • Nem függ a felszálló keringési sebességétől.
 • A víz kiáramlása után a PS-ből nem szabad vérzik.
 • A felszálló távolság a lehető legnagyobb (max. 4,5 m magasságig, ha 25 mm-es PP csövet használ).

Az áramkör teljesítményi feltételei:

• A felszálló alsó kimenete a PS és a felső kimenet alatti csatlakozási pont alatt legyen
felfelé - a PS-hez való kapcsolódási pont felett.


• Figyelje a be- és kiömlőcsövek lejtését (az ábrán látható irány).

A lejtés 3-4 mm / méter (0,003 - 0,004).


• Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne és
a keringés leáll), vagy vízszintes pályákon (csak a
kis határok, mély "gödrök" fognak szolgálni "zsebek" a levegőztetéshez).


• A csapok közti alsó betáplálásnál biztosan nincs szűkítés! Ez az
zavarja a PS munkáját a teljes üzemképtelenségig! A tetején
a kínálat elfogadható a szélsőséges esetben a bypass szűkítése a lépcső átmérőjének 1 lépéséig (ez
Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk az opciót), de ez nem szükséges a PS működtetéséhez.


• A csövek átmérője a megfelelő keringtetés érdekében - lehetőleg legalább 20 (3/4 ")
(32mm a PPR-hez), gömbcsapok - legalább 3/4 ". Kisebb csövek és csapok használata
a keresztmetszet csak a kis hosszúságú és elegendő tápvezetékekre engedélyezett

a fűtött törülközőtartó magasságának "gravitációs szivattyújának" (szükséges nyomás) kialakítása.

Minél magasabb a PS magassága, annál nagyobb a gravitációs nyomás a hűtés során.


• Nagyon kívánatos a tápvezetékek hőszigetelésbe helyezése. Ezenkívül ez is
előfeltétele a monolithing a falak a PPR csövek, az ilyen szigetelés

javítja a PS áramlását, növeli a "gravitációs szivattyú" nyomását a PS-ben.

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

a.) Lassítja a keringést az egész felszállóban (a forró víz hőmérséklete az apartmanok vízpontjaiból esik).


b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes olyan apartmanban, amely tovább található az áramlás irányában. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.


c.) A fenti rendszer hatékonyságát semmilyen észrevehető módon nem javítja, és az alsó táplálásnál éppen az ellenkezője - beavatkozik a PS-hez.

Toldalék a webhely szerzőjétől:

A nem kifogástalan (axiális) bypass helyi kiterjesztése a felső kimeneten a PS-hez képest lehetővé teszi a jobb áramlást ennek a sémanak megfelelően. Az ilyen áthidaló képe az alábbi.

A séma érvényben lévő verziói №1.

14. ábra: Oldalsó csatlakozás, példa a helyes végrehajtásra.

Az alállomás függőleges helyzete teljesen a csapok között van, az áramkör működési feltételei nem sérülnek.

15. ábra: Oldalsó csatlakozás, példa a megengedett teljesítményre.

A PS teteje a felső kimenet felett van. A víz kiáramlása után a PS-ből való légtelenítés szükséges.

2. ábra: alsó csatlakozás.

Kevésbé hatékony, mint az oldalsó, előnyei és hátrányai.

16. ábra: Természetes keringésben működő PS-létra csatlakoztatása szűkítés nélkül és bypass elmozdulás nélkül. Alsó csatlakozás.

17. ábra: A PS-létra csatlakoztatása a kényszerített és a természetes keringések kombinációjával, az bypass eltolással. Alsó csatlakozás.

18. ábra: A PS-létra csatlakoztatása, a kényszerített és a természetes körforgások kombinációján, a bypass szűkülésével. Alsó csatlakozás.

A honlap szerzőjének véleménye:


• Bármely betáplálási irányban működik a felszállóban.


• A csövek elhelyezésének lehetősége a fürdőszobában rejtve, a falak ragasztása nélkül.


• Mayevszkij csapjainak levegő általi vérzése szükséges.


• Alacsonyabb hatékonyság az oldalsó vagy átlós csatlakozásokhoz képest.

Az áramkör teljesítményi feltételei:

• A felszálló vagy szűkített áthidaló felső visszahúzása az alállomás csatlakozási pontja alatt legyen. Ez biztosítja a PS függetlenségét az áramlás irányából.


• Az alsó csapot a PS alatt kell lennie a rendszer minden változatában.


• Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány).

3 - 5 mm / méter.


• Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne és
a keringés leáll), vagy vízszintes pályákon (csak a
kis határok, mély "lyukak" fújja a bélést a PS-be).


• A csőátmérő maximális keringésre - lehetőleg legalább 3/4 "
(32mm a PPR-hez), gömbcsapok - legalább 3/4 ". Kisebb csövek és csapok használata
a keresztmetszet csak kis hossza megengedett a PS csövekhez, de ebben az esetben a fűtési egyenlőtlenség észrevehetővé válhat
PS - fentről felfelé, alulról hidegebb.


• Nagyon kívánatos a tápvezetékek hőszigetelésbe helyezése. Ezenkívül ez is
előfeltétele a monolithing a falak a PPR csövek, az ilyen szigetelés

javítja a keringést PS.

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

a.) Lassítja a keringést az egész emelõn (a forró víz hõmérséklete leereszkedik azon a ponton, ahol az apartmanokat lebontják).


b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes olyan apartmanban, amely tovább található az áramlás irányában. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.


c.) Nem javítja semmilyen módon az adott rendszer hatékonyságát.

A rendszer ²2-es verziója érvényes.

19. ábra: Alsó csatlakozás, példa egy érvényes végrehajtásra 1.

20. ábra: Alsó csatlakozás, példa egy érvényes végrehajtásra 2.

A felső aljzat a PS aljánál.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez azonnal korlátozza az áramlás irányát - csak a tetején!
Az alacsonyabb áramlással ilyen kapcsolat instabil.

³3. Ábra: oldalirányú és átlós kapcsolatok szűkített vagy elmozdított bypass segítségével.

A vízvezetékelők abszolút többsége úgy véli, hogy az alállomás csapjai között feltétlenül szűkítésre van szükség - egyébként semmi sem fog működni. Először is, nem ez a helyzet (lásd. №№ 1. és 2. reakcióvázlat), és másrészt, abban az esetben az alsó vízellátás a kelő, és a gyenge keringés szűkült megakadályozza munkáját törölköző, amíg a teljes hűtési, annak ellenére, hogy normál kapcsolat külsőleg. Ezért lehetőség szerint törekedni kell arra, hogy a bypass átmérője egyenlő legyen a felszálló átmérőjével.

21. ábra: A kényszerített és természetes keringések kombinációjával működő PS-létra csatlakoztatása a bypass szűkítésével.
Oldalsó csatlakozás.

22. ábra: A PS-létra csatlakoztatása kényszerített és természetes keringések kombinációján, bypass eltolással. Oldalsó csatlakozás.

23. ábra: A kényszerített és természetes keringések kombinációjával működő PS-létra csatlakoztatása, a bypass elkerülésével. Átlós kapcsolat.

24. ábra: A PS-létrák összekapcsolása kényszerített és természetes körök kombinációjával, bypass-eltolással. Átlós kapcsolat.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a felemelőben lévő betáplálási irányt most a legmagasabb jelzi.
A beállítások alján nem feltétlenül ajánlott használni ezeket az opciókat, az okokat az alábbiakban ismertetjük.


A rendszer hátrányai:

• Csak a legmagasabb takarmányhoz garantált stabil működés.


A rendszer előnyei:
• A felszálló tetejénél egyértelműen és stabilan dolgozik.
• A víz kikapcsolása után nem szükséges levegőztetni a PS-ből.
• Az emelkedéstől való távolság önkényesen nagy.

Az áramkör teljesítményi feltételei:

• Még egyszer felidézzük, hogy az alsó pályán a csapok közötti szűkület / elmozdulás megakadályozza az alállomás működését a teljes üzemképtelenségig! A felső adagolásnál a szűkítés elkerülése legfeljebb 1 lépés lehet a felszálló átmérőjétől. Soha nem szükséges egy szűkített bypass bypass.


• A felszálló alsó kimenetének a PS alsó része alatt kell lennie, és a felszálló felső kimenete a PS teteje felett legyen.


• Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány) legalább 3 mm méterről, de lehetőleg 30 mm-re a mérőtől.


• Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne és a keringés megáll), vagy vízszintes pályákon (csak szűk határokon belül megengedett, mély "lyukak" zavarja a keringést).


• Csőátmérő a maximális keringtetéshez - előnyösen legalább 3/4 "(32 mm FB esetén), gömbcsapok legalább 3/4". A kisebb keresztmetszetű csövek és daruk csak kis hossza esetén kaphatók.


• Ajánlott a csővezetékek hőszigetelésbe helyezése. Amellett, hogy kötelező a csővezetékek beépítése a PPR falába, az ilyen szigetelés bizonyos esetekben javítani fogja a PS működését (csőszakadás vagy "gödrök").

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

a.) Lassítja a keringést a teljes felszállóban (a forró vízcseppek hőmérséklete).


b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes olyan apartmanban, amely tovább található az áramlás irányában. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.


c.) A fenti rendszer hatékonyságát semmilyen észrevehető módon nem javítja, és az alsó táplálásnál éppen az ellenkezője - beavatkozik a PS-hez.

Miért nem működik a PS?

Elemezzük a PS tipikus összekapcsolási hibáit (a szakaszt fokozatosan feltöltjük a tényleges példákra mutató hivatkozásokkal).

25. ábra: Oldalsó összeköttetés, példa a WRONG végrehajtásra 1.

26. ábra: Alsó csatlakozás, példa a WRONG végrehajtására 2.

A PS az alsó osztás alatt van. Hűtőszekrényben, MS és megy le a víz csapdába, kialakítva az alsó része az SS, és a csövet (torlasztózóna - aljáról PS egy olyan szintre, alacsonyabb érintse meg), és nem jön vissza a kelő, hogy az, hogy a tetején megnyomja a könnyebb meleg víz...

Egy hasonló megsértéssel járó PS működik, amíg egy bizonyos különbség a magasságban "alsó kimenet - alacsonyabb PS" túllépése (lehetetlen megjósolni a pontos értéket) - akkor a PS természetes keringése leáll.

27. ábra: Oldalsó összeköttetés, példa a WRONG végrehajtására 3.

A felső cső olyan hurokot képez, amelyben a levegő felgyülemlik - a keringés a PS-ben megáll. A művelet akkor lehetséges, ha a cső tetején levegőelvezető cső (automatikus vagy Mayevsky) van.

28. ábra: Oldalsó csatlakozás, példa a WRONG végrehajtására 4.

A korábbi, nem dolgozó esetek kombinációja, amelyet általában úgy alakítottak ki, hogy egy csövet fektetnek a mennyezet mögé, a második pedig a padlóba esztrich.

A felső cső olyan hurokot képez, amelyben a levegő felhalmozódik, és a PS-ben hűtött víz az alsó cső hurokja által alkotott "üregben" van, és nem kerül vissza a felszállóba. A keringés a PS-ben megáll.

29. ábra: Oldalsó összeköttetés, példa a WRONG végrehajtására 5.

Az oldalsó csatlakozás teljesítménye elmozdult vagy szűkített bypass és LOWER tápellátás esetén kritikusan függ a felszálló keringtetéstől.

Egy kis sebességű forgalomban a PS nem működik, mivel az alsó visszahúzás miatt a torzítás / beszűkitett nyomás nagyobb, mint a felső -.. A keringető szivattyú hajlamos tápvíz az MS keresztül az alsó kivezető, és a „gravitációs szivattyú” belső PS hajlamos, hogy csökkentse a hűtővíz le. A kölcsönösen egymással ellentétes áramlások gátolják egymást, és a keringés a PS-ben megáll.


Ha a kelő nem megcsonkított szomszédok, és a pincében egy nagy teljesítményű keringető szivattyú, ez általában a szivattyú „nyer” és az SS kezdett forgás: a bal kollektor meleg víz emelkedik, a jobb oldalon - lehűl a víz megy le, fokozatosan keverés forró bal oldali kollektor a vízszintes kapukon keresztül.
Azonban, ha valaki például egy barbár csapot helyez el a bypasson, a keringési ráta annyira csökkenhet, hogy az alállomás leáll. Vagy működni fog, nem függ a napszaktól (különböző vízelemzés a felszállóról).


Az átlós csatlakozás még rosszabb, mint az oldalsó csatlakozás. Kevesebb esély van a sikeres bevezetésre, mert A PS hidraulikus ellenállása nő, amelyet a szivattyúnak le kell küzdenie, miközben a gravitációs szivattyú ellenállása megegyezik.

Szerző: Alexey Nikolaevich Nepochatov.

Az újranyomtatás nem tiltott
az attribútumban és az ezen a webhelyen található linkeken.

Ha bármilyen kérdése van - kérdezze meg őket ezen a fórum témakörében: "Hogyan kell fűtött törölközőt csatlakoztatni" - LINK

Ezért a cikkre vonatkozó kérdések és válaszok jelenleg lezárultak. Kérem, tegyen fel kérdéseket a fenti fórum témában.