Legfontosabb > Tervezés

Fűtött törülközőtartó beépítése a fürdőszobába saját kezűleg: hogyan kell megfelelően felcsatolni és csatlakoztatni

A fűtött törölközőtartó - az eszköz hasznos és sok esetben szükséges. Nem igényel sok helyet, nem igényel komplex ellátást, miközben tökéletesen szárítja a nedves törülközőt nagy többletköltségek nélkül.

A régi építkezés egyes házaiban a fűtött törülközőtartó telepítését a projekt biztosította, de ezek az eszközök többnyire morálisan és technikailag elavultak. A modern modellek sokkal kényelmesebbek és megbízhatóbbak.

A modern törülközőtartók fajtái

A törölköző-melegítők két fő típusa: elektromos és víz. Mind az első, mind a második a legkülönbözőbb méretben, színekben és konfigurációkban valósul meg: egy egyszerű hajlított csőtől a gyönyörű modellekig, amelyek inkább a belső dekorációhoz hasonlítanak, de jól teljesítik a céljukat.

A gyönyörű törülközőmelegítő stílusos dekoráció lehet a fürdőszobában. Úgy gondolják, hogy a króm modellek hosszabb és hatékonyabb munkavégzést igényelnek.

A különféle fűtött törülközőtartók kialakítása természetesen alapvetően más.

Az első esetben a készüléket villamos energiával hevítik fel, a második forró víz pedig a csöveken át áramlik. Az elektromos és vízmodellek telepítési sorrendje is jelentős eltéréseket mutat.

Mit kell figyelembe venni a vízmodell telepítése előtt?

A fűtött törülközőtartók vízmodellekben lévő hőhordozó forró víz. Leggyakrabban az eszköz csatlakoztatva van a forró vízrendszerhez, de ez nem mindig lehetséges. Annak megállapítása, hogyan kell helyesen telepíteni egy fűtött törülközőtartó a fürdőszobában, az ilyen pillanatokat kell tisztázni előre.

Például olyan házakban, ahol nincs központosított fűtés, gejzírokat használnak. Ilyen helyiségekben a vízmelegített törülközőtartók kapcsolódnak a központi fűtési rendszerhez. Ez nem túl kényelmes, mivel a készülék csak a fűtési időszak alatt működik fűtéssel, máskor rendszeres törölközőtartó.

Ha egy elektromos kazánt használ a ház vízének melegítésére, akkor célszerű külön kettős áramköri modellt vásárolni.

Ilyen kazánoknál az egyik áramkör előmelegíti a csapvizet, a második pedig kifejezetten egy fűtött törölközősínre van kialakítva.

De a teljesen önálló fűtési és melegvíz-rendszerű magánházak tulajdonosai sokkal szabadabban választhatók.

Ha úgy dönt, hogy egy fűtött törölközőt egy lakásépület fűtési rendszerének részévé tesz, azt nyáron kell felszerelni, míg a fűtési szezon még nem kezdődött el. Általában a kommunális szolgáltatások rendkívül vonakodnak az egész ház fűtésétől a téli hidegben kikapcsolni az opcionális eszköz telepítése érdekében. Igen, és a fűtési szomszédok hiánya több órán keresztül nem valószínű, hogy tetszene.

A fűtött törülközőtartó felszerelése előtt meg kell tudni, hogy van-e víz a fűtési rendszerben. Általában a nyáron leeresztik, de ez nem mindig történik meg. Meg kell kérdeznünk a helyi közműveket, hogy ellenőrizzék ezt, és szükség esetén kapcsolja ki a vizet.

Amikor egy fűtött törölközőtartót telepít a ház vízellátásának részeként, akkor meg kell akadályoznia a házba belépő forró vizet is. A fűtött törülközőtartók régebbi típusai általában nincsenek csaptelepekkel és áthidalóval, ami lehetővé teszi a víz áthidalását, így nem csak eltávolíthatja azt, hanem helyi vízvezeték-szerelőktől is kérjen segítséget.

Bizonyos esetekben a vízellátó rendszerben vagy a fűtési rendszerben lévő víz önállóan kikapcsolható, de ehhez pontosan meg kell tudnia, hogyan kell ezt megtenni, és tájékoztatni kell a helyi közszolgáltatókat a "kezdeményezésükről", és meg kell szerezniük beleegyezésüket.

Amikor megmagyarázza, hogyan kell egy fürdőszobában egy megfelelő fűtött törölközőt felszerelni, még a vásárlás előtt is el kell döntenie, hogyan kell csatlakoztatni. Lehet, hogy:

 • kisebb;
 • oldalán;
 • átlós ("létra" típusú modellek esetén);
 • az alsó rész közepén.

Az első esetben a készülék vízellátásra történő csatlakoztatásának helye alul, a második pedig az oldalon található. Ma a vízvezetékek falakba vannak burkolva, vagy el vannak burkolva egy elválasztóval, így csak a szükséges vízvezetékek csatlakoztatásához szükséges helyek maradnak. Ez a mód az oldalsó csatlakozással rendelkező modellek telepítéséhez, bár a folyamat meglehetősen nehézkes. Még mindig van értelme kipróbálni: a fürdőszoba sokkal vonzóbbnak tűnik.

Az oldalra szerelt fűtött törölközőtartó a falra van szerelve úgy, hogy a használati melegvíz-vezeték el legyen rejtve. Fontos, hogy minden csatlakozást gondosan lezárjon.

Az alsó csatlakozás tipikus régi házak esetében, ahol a projekt egy fűtött törülközőtartó felszerelését biztosítja. Az alacsonyabb kapcsolattal rendelkező modellek teljesítménye körülbelül 10% -kal alacsonyabb, mint az analógok oldalsó csatlakozásával.

A berendezés hatékonyságának javítása érdekében érdemes figyelembe venni a vízellátó rendszer módosítását, és egy oldalsó csatlakozással ellátott modellt elhelyezni.

Az alsó csatlakozású fűtött törülközőtartó teljesítménye általában 10% -kal alacsonyabb, mint egy hasonló eszköz oldalsó csatlakozással, azonban ezek a modellek rendszerint régi épületekben vannak telepítve

Néha a fűtött törülközőtartó és a csővezeték átmérője nem egyezik meg. Csatlakoztatáshoz speciális adapterekkel. Az ilyen adapter átmérőjének meg kell egyeznie vagy meg kell haladnia a vízvezetékek átmérőjét. Ellenkező esetben túlnyomás keletkezhet a rendszerben, amely tele van balesetekkel, szivárgásokkal és egyéb kellemetlen problémákkal.

Fontos paraméter a fűtött törölközősín tengelyirányú mérete, azaz távolság, amely elválasztja a bejáratot és a kilépést. Figyelembe kell venni a vízcső átmérőjét annak érdekében, hogy a megfelelő méretű fűtött törülközőtartó modelljét válasszák. Az adapterek jelenléte bonyolítja a telepítési folyamatot, és csökkenti a készülék megjelenését.

Emellett a szivárgás kockázata nő. Ha adapter nélkül nem tudja megtenni, akkor különös figyelmet kell fordítani az egyes csatlakozások lezárására. A csaptelepek és szerelvények kiválasztásakor figyelembe kell venni az anyagot, amelyből a vízcsövek készülnek.

A különböző fémek kombinációja elektrokémiai korróziót okozhat. Ezzel kapcsolatban sokkal könnyebb a műanyag csövekkel dolgozni.

Úgy gondolják, hogy a fűtött törülközőtartók krómozott modellei tartósabbak, mint a többi lehetőség. Ezenkívül az ilyen készülékek nagyobb hőátadással rendelkeznek.

A vízmelegített törülközőtartó telepítési eljárása

A fűtött törölközőtartó vízmodelljének felszerelése több alapvető lépésben történik:

 • Vegye ki a régi eszközt.
 • A bypass telepítése.
 • A felső és az alsó daru felszerelése.
 • A fűtött törülközőtartó felszerelése.
 • Ellenőrizze a csatlakozások tömítettségét.

1. szakasz: Vegye ki a régi eszközt

Tehát a munka kezdetekor a rendszerben lévő víz megbízhatóan le kell tiltani. A régi fűtött törölközőtartó eltávolításához, ha hegesztették a csöveket, egyszerűen vágja le a szokásos "darálót". Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a csövek részeként meg kell vágni a szálakat, ezért ezeket a méreteket meg kell vágni.

Az őrlőberendezést akkor is meg kell szüntetni, ha a készüléket menetes csatlakozással eltávolítja, ha az idő múlásával a csövekhez csatlakozik. Más esetekben a régi törülközőtartót egyszerűen lecsavarják a csövekről, és eltávolítják a tartókonzolról, amelyen felakasztották.

2. lépcső: Bypass telepítés

A bypass egy speciális jumper, amely összeköti a cső bemeneti és kimeneti nyílását, amelyhez a fűtött törölközőt összekötik. A csaptelepek elé helyezzük, hogy a forró víz áramlása a csöveken keresztül ne szakadjon meg a készüléket elválasztó csapok lezárásakor a forró vízellátó rendszertől.

Ha nincs megkerülés a rendszerben, akkor a készüléket meg kell szakítani a javításhoz vagy egyéb manipulációkhoz.

Az áthidaló hegeszthető a fővezeték csövekhez vagy csavarozható háromutas menetes adapterrel. A bypass cső átmérőjének kisebbnek kell lennie, mint a fővonal mérete.

A jumper beállításához megfelelő méretű és átmérőjű csőszakasz szükséges. Általában egy kisebb átmérőjű csövet használjon, mint a fővezeték csővezetékeinek mérete.

Az áthidaló hegesztett a fővezeték csövekhez, vagy menetes csatlakozással csavart.

A menetes csatlakozások megbízható tömítőanyagaként a leggyakrabban a szokásos lencsetétet használják. Ha elegendő a csévélés mennyisége, csavarás történik kis erőfeszítéssel.

3. lépcső: A felső és az alsó érintés telepítése

A beszerelés előtt két elzáró szelepet kell beszerelni, amelyek átmérője megegyezik azokkal a csövek átmérőjével, amelyeken telepíteni fog.

Kiválaszthatja a hagyományos csapokat, amelyek csak két pozícióban fordulnak el: "nyitott" és "zárt", vagy csavarszerkezeteket használnak a hűtőközeg áramlásának szabályozására a készülékhez; a fűtés mértéke.

A fűtött törülközőtartó vízáramának bármikor lekapcsolásához használhatja a szokásos elzárószelepeket, amelyek "nyitott" vagy "zárt" helyzetbe kapcsolnak

Egy másik hasznos eszköz, amelyet fűtött törülközőtartón való felszerelésre javasolnak Mayevsky csapszele.

Ezt a csapot úgy tervezték, hogy eltávolítsa a csapdázott levegőt a készülékből. A törölközőmelegítő tetejére van szerelve. Ha a készüléknek van egy légzsilipje, amely megakadályozza a forró víz cirkulációját, elegendő ilyen csapot kinyitni és felengedni a felesleges levegőt.

A daru automata modellei Mayevszkij még emberi beavatkozás nélkül is képesek erre a feladatra. Nagyon könnyű megállapítani, hogy a levegő bejött a készülékbe, ebben az esetben a fűtött törölközőtartó nem elégszik fel, vagy teljesen lehűl.

Ha a csöveken nincs szál, azt megfelelő jellemzőkkel rendelkező vágóhéjjal kell vágni. Ha van egy téma, de idősnek és kopottnak tűnik, akkor sem fáj a frissítéshez egy speciális eszközzel a kapcsolat minőségének javítása érdekében.

4. lépés: Fűtött törölközőtartó felszerelése

A törülközőtartó felszerelése előtt fontolja meg a falra helyezését. Ehhez használjon speciális tartókat, teleszkópos tartókat vagy bilincseket. Jellemzően a jó gyártók modellek felszerelik a szükséges anyagokat és rögzítőket.

A konzolokat a falra kell szerelni. Általában erre a célra a rögzítési pontok a falon vannak, a lyukak fúrókoronggal vannak ellátva, majd a zárócsavarokat csavarják. A munka megkezdése előtt tanulmányozza a gyártó utasításait.

Bizonyos esetekben először telepítse a törülközőt, és csak ezt követően rögzítse a falra.

A falra szerelhető törülközőtartók közvetlen vagy sarokelemeit a készülék mérete és a megjelenésük esztétikája alapján kell kiválasztani.

A fűtött törülközőtartó felszerelésénél különös előírásokra van szükség. Ha a csőátmérő kisebb, mint 23 mm, akkor a cső és a fal közötti távolságnak több mint 35 mm-nek kell lennie, és ha a készülék csövei vastagabbak 40 mm-nél, a falhoz való távolságot 50 mm-re kell növelni.

A fűtött törülközőtartónak a melegvíz rendszerhez történő csatlakoztatásához szerelvények szükségesek. Sarok vagy egyenes szerelvények használata, attól függ, hogy az eszköz meg van-e rajzolva és milyen típusú. Természetesen az összes csatlakozást megfelelően le kell zárni a szivárgás megelőzése érdekében.

A hagyományos szálakat hagyományosan tömörítik a len lencsével. Ha erre elegendő anyagot használnak, csavarás után kissé ki fog nyúlni a menet alatt.

Ha a csavarozás jelentősen megnehezül, akkor túl nagy a tekercselés, de ha a csatlakozás könnyen megcsavarodik, akkor valószínűleg hozzá kell szereznie egy kevés lencsét. A FUM szalagot kúpos csavaros csatlakozásokhoz használják.

Fűtött törülközőtartó felszerelésénél nem szabad túlzott erőfeszítéseket tenni az összes csatlakozás meghúzására, nehogy véletlenül károsítsa a szálakat. Részletesen a víz törölköző telepítésének folyamatát a következő videó tartalmazza:

5. szakasz: Ellenőrizze a szivárgást

Miután az összes munka befejeződött, ismét vízzel kell ellátnia a rendszert és ellenőrizni kell a készülék működését. Javasoljuk, hogy biztosítsa a készülék maximális terhelését, még a kis szivárgások észlelése érdekében. Olyan helyzetben, amikor a fűtött törülközőtartó otthoni fűtési rendszerbe van beépítve, nehéz ilyen ellenőrzést végezni, mert a telepítést általában nyáron végzik.

A szivárgások csak a fűtési szezon kezdete előtt fordulhatnak elő, amikor a közművek ellenőrzik a rendszer téli felkészültségét, és nagyobb terhelésnek teszik ki. A szivárgás megakadályozása abban az esetben, amikor a bérlők hiányoznak, a fűtött törölközőtartó csapokat mindig zárva kell tartani.

Annak ellenére, hogy a fűtött törölközőtartó összekötésére vonatkozó eljárás leírása egyszerűbbnek tűnik, a gyakorlatban az összes művelet elvégzése professzionális megközelítést igényel. Ha a ház tulajdonosai nem rendelkeznek megfelelő készséggel, érdemes konzultálni egy tapasztalt vízvezeték-szerelővel, vagy arra utasítani, hogy végezze el a teljes munka komplexumát.

Elektromos törölközőmelegítő beszerelése

Az elektromos törülközőtartó fő előnye a könnyű beépítés. A fal elektromos készülékéhez hasonlóan a falra kell rögzíteni és a tápegységhez csatlakoztatni. Továbbra is be kell kapcsolnia a készüléket, és használni kell a rendeltetésszerű használatához. Fontos követelmény az elektromos biztonsági szabályok betartása.

Csatlakoztassa az ilyen eszközt csak az úgynevezett "automatikus" vagy RCD - egy biztonsági eszköz. Ha az eszköz csatlakoztatására szolgáló csatlakozó közvetlenül a fürdőszobába kerül, akkor használjon speciális, nedvesség elleni védelmet.

Ez a kivezetés a fal vastagságába van szerelve, speciális fedéllel rendelkezik. Ezenkívül a készüléket földelni kell.

Az elektromos fűtött törülközőtartó felszereléséhez speciális csatlakozódugókat kell használni, a megnövekedett nedvesség elleni védelem érdekében. Csatlakoztasson egy ilyen eszközt az RCD-n keresztül

Úgy vélik, hogy az elektromos törölközőmelegítővel rendelkező lehetőség gazdaságilag nem előnyös a vízmodellekhez képest, mert növeli a hőnyomást. Azonban az ilyen eszközök teljesítménye nem olyan nagy, mint a villamosenergia-fogyasztás.

Ez elég ahhoz, hogy megszáradja a nedves frottír ruhát, de a fürdőszobában lévő fűtőelem szerepe miatt nem túl jól van.

Elektromos törülközőtartó csatlakoztatása: szerelési útmutató

A könnyű telepítés és az esztétika a fogyasztói döntést a könnyen használható elektromos fűtött törülközőtartó felé tolja el. De önellátása nem egy egyszerű felszereléssel történik 4-8 ​​csavarral.

Ezért meg fogjuk érteni, hogyan történik a fürdőszobában egy elektromos fűtött törülközőtartó (EPS) megfelelő csatlakoztatása.

Mekkora a modern törülközőtartó?

A fűtött törülközőtartók sok okból nagy áldássá váltak a sokemeletes épületek lakói számára.

A berendezés elektromos alapja elkerüli a telepítés és a javítás nehézségét. A vízmelegített törülközőtartók különálló elválasztócsövet igényelnek a fürdőszobában, amely régi házakban már régóta rozsdásodott ki, és majdnem rothadt cementált padlóburkolatokba. A lakók időt takarítanak meg a lakóházhoz intézett fellebbezésekkel, hogy megállítsák a hűtőfolyadék áramlását a szivárgó vízkezelő eszköz javításakor.

Az EPS esztétikája és higiéniája nyilvánvaló. Ez a berendezés több száz modellje teszi lehetővé a szükséges méret kiválasztását, a kívánt megjelenést és kényelmes funkciókat. Nem kell festeni a csöveket, tisztítani a varratokat és félni, hogy elrontsa a szövetet. Ezenkívül a vezeték nélküli csőrendszer, amely gyakran két falon húzódik, kizárható a huzalozási rajzból.

A beállítóeszközök használatának képessége emelte az elektromos eszközök funkcionalitását a mennybe. Választhatja az EPS időzítővel, hőmérsékletszabályozással, háttérvilágítással, polcokkal. Bár pénzt takarít meg, egy egyszerű fűtött törölközőt is csatlakoztathat egy már beépített időzítőhöz. A fűtött törülközőtartók felszerelése a forgó tengelyekre, hogy a keretet a helyes irányba forgatják, szintén hasznos a tervezési ötlet.

Az elektromos berendezések lehetővé teszik a fürdőszobák fűtését. A különálló fűtéssel rendelkező lakóházakban a fürdőszoba gyakran egy zsákutcának számít a fűtési rendszerben: a csöveket a kommunikációval felszerelt konyhában vezetik be a fürdőszobába.

Az önálló törülközőmelegítő használata segít a fürdőszobában eltávolítani a felesleges fűtési kommunikációt, egyszerűsíteni a konyha berendezéseit és javítja az ergonómia javítását, javítja a szoba megjelenését és jelentősen leegyszerűsíti a tisztítást.

Elektromos törölközőmelegítők méltóságteljesen végzik fő munkájukat - törölközőket és ruhákat szárítanak. A króm csövek soha nem sérültek, és még a kényes anyagon sem hagynak nyomokat.

Megadhatja az elektromos törülközőtartó további előnyeit, de jobb, ha a fürdőszobába telepíti, és magának érezni fogja az előnyöket. Az EPS telepítésének pszichológiai hatása hasonlít a modern mosógép installálásához sok év kézmosás után!

Az összeszerelés nélküli működés valóság

Ha nem veszi figyelembe a kiegészítő lehetőségeket, akkor a fűtött törülközőtartók látómezőn keresztül csak fémcsövek hegeszthetők a keretbe, és ezekből elektromos kábelek jönnek létre, így az emberek gyakran választják az EPS-t, és csak a megjelenésükre összpontosítanak. A gyártási vállalatok figyelembe veszik ezt a marketing árnyalatot, és megpróbálják felajánlani a fogyasztóknak az eredeti tervezési ötleteket.

Az egyik ötlet megvalósításának eredménye a padló törölköző melegebb volt. Egyáltalán nem igényel telepítést, a bekapcsoláshoz egyszerűen dugja be a készülék tápkábelét a konnektorba. Ez az opció alkalmas nagyméretű és állandó száraz padlójú fürdőszobákra, ahol a készülék zavartalanul illeszkedik.

Az elektromos csuklós törülközőtartók szintén beépítési lehetőséggel rendelkeznek. Néhány modell egy elektromos kábellel van ellátva, amely az egyik fali tartóba van beépítve. Javasoljuk az ilyen törülközőtartók felszerelését, mielőtt a csempe a fürdőszobába kerülne.

A készülék behelyezése a fürdőszobába

Az elektromos törülközőtartók felszerelésére három lehetőség van:

 1. Padlózat EPS telepítése.
 2. A berendezés felszerelése a falburkolat előtt.
 3. A fűtött törülközőtartó csatlakoztatása a csempézett csemperagra.

A műszeres szerelést megelőzően először az EPS telepítési helyéről kell döntenie az egyszerű szabályok szerint.

Az eszköz helyének szabályai

Hruscsov városaiban nem szükséges helyet választani a fűtött törülközőtartó számára a tér geometriai korlátai miatt. De a magánházakban és a nagyméretű fürdőszobákban lévő modern apartmanokban tanácsos figyelembe venni az alábbi szabályokat az EPS telepítésekor. A hely kiválasztásakor a fő kritérium a vízállóság.

A leírt szabályok nem egy szerző szelleme, hanem az elektromos fűtőberendezések működése során az emberek biztonsága érdekében készültek.

EPS kapcsolat a hálózathoz

Ha a fürdőszobában már van minden belső bélés, és nem fogsz megváltoztatni semmit, akkor ebben az esetben a törülközőt inkább a tápegység közelében kell elhelyezni.

Ha a kábelt hosszabb verzióra cseréli vagy meghosszabbítja egy hivatkozás létrehozásával, a készülék garanciális szolgáltatásának elvesztésével jár. Ezért lehetőség van arra, hogy néhány lehetőséget kínáljon az elektromos törölközőmelegítő összekapcsolására, ha a távvezérlő távoli:

 1. Várjon egy padlótörlőmelegítőt, amely szükség esetén közelebb kerülhet a konnektorhoz.
 2. Telepítsen egy további vízálló aljzatot az EPS közelébe, és húzza a kábelt a dobozban a meglévő tápegységről. Ez a lehetőség a legkevésbé esztétikus és nem biztonságos lehetőség.
 3. Kivehető mennyezeti panelek jelenléte esetén a kábelt a mennyezeti lámpából nyithatja meg úgy, hogy a fűtött törülközőtartó felett a mennyezet alatt egy kiegészítő csövet helyez el.
 4. Húzza ki az elektromos kábelt, törölje az ingyenes jótállási szolgáltatást.
 5. A meglévő villamosított pontból finoman öltsön egy falat, és helyezzen be egy vízzáró fali csatlakozót a falba.

Bár az EPS elhasználódása ritkán több, mint fél kiló, a csatlakozás kimenetének megfelelő áramerősséggel kell rendelkeznie és vízállónak kell lennie. A zuhanyfej gondatlan kezelése esetén a víz az elektromos érintkezőkre nyúlik, és egy tűzveszélyes rövidzárlat fordul elő. Ezért csak a vízálló, tanúsított elektromos berendezéseket használja a fürdőszobában.

A legmodernebb technológiák bevezetése az anyagfizika területén teljesen biztonságos, még 220V feszültség alatt is. Az új dielektromos anyagok és a szigetelés innovatív technikai technikái garantálják az esetleges szuggesztív áramok hiányát, miközben fenntartják a magas hővezetőképességet.

De ne hagyja figyelmen kívül a védőfelszerelést, mert munkáját csak az elektromos berendezés meghibásodása és az elszigeteltség megsértése miatt tervezték.

Kábelezés a fürdőszobában

Ha a fűtött törülközőtartó felszerelése megegyezik vagy megelőzi a csempe burkolását a fürdőszobában, akkor ügyeljen a fektetési kábelek szabályaira és az elektromos csatlakozóaljzatok befogadására nedves helyiségekben. Vegye figyelembe a telepítésre vonatkozó ajánlásokat az elektromos vezetékezés telepítéséhez a fürdőszobában:

 • Az áramvezetéket földelni kell.
 • A szerelt vezetékek összes elemének vízállónak kell lennie.
 • Az aljzatokon és rögzítőkön külön telepítést kell telepíteni (RCD), amely a jelenlegi szivárgás esetén kikapcsolja a tápellátást.
 • Célszerű a rézhuzalok nem éghető tekercseléssel történő megválasztása.
 • Győződjön meg róla, hogy az elektromos készülékek földeléséhez hárommagos kábelt használ.

Ha a kábelt a tervezett kimenetre helyezi, akkor először egy horonyot (hornyot) kell létrehoznia a huzalhoz egy daráló használatával.

Ezután az aljzat mélyedése fúróval van kialakítva, a falon egy speciális fúvókával.

Ezután egy kábelt helyeznek a strobe-be, amelyet speciális rögzítők préselnek, vagy egyszerűen 15-20 cm-rel rögzítik cementhabarcsokkal. Ezután dugja be a dugót, és szerelje fel maga a vízálló aljzatot. Az elektromos fűtött törülközőtartó felszerelése az aljzat rejtett bejárati szereléséhez nem szükséges. Elég a megfelelő helyen, hogy hagyja el a "farok" az elektromos vezeték mérete 10-15 cm.

Ha már vásárolt egy elektromos fűtött törölközőtartót, és van egy kivezető helye egy kényelmes helyen, akkor itt az ideje, hogy továbbhaladjon a felszerelésre a falra.

Hogyan kell lyukakat fúrni a cserépben?

Miután elvégezte az összes mérést és megjelölte a pontot egy jelölővel a rögzítő EPS csavarozásához, szükséges lyukak fúrása a tüskék felszereléséhez. Ismerjük meg a csempe megfelelő és biztonságos fúrásának titkait:

 • nem ajánlott furatokat faragni a csempe szélei és a csempe közötti hézagok közelében;
 • a fúró túlmelegedésének megakadályozása érdekében időről időre egy pohár tiszta vizet bepakolhat;
 • ha a fúrást perforátorfúróval végezzük, akkor a burkolólapot először nem ütköző üzemmódban fúrjuk, majd fúrjuk a perforátor üzemmódjában;

Ne feledje, hogy a csempék alacsony fordulatszámú fúrásakor fémes fúrógépet kell használni.

A cserepek furatának megmunkálási eljárása a következő:

 1. Jelölje meg a pontokat a lapon.
 2. Óvatosan megverte a zománcot a tervezett ponton egy fúróval alacsony fordulatszámon vagy a fájl csúcsával.
 3. Ha a zománc nem mûködik ki, ragaszkodhat egy darabka szalaghoz a fúrás helyéhez, hogy a fúró ne csússzon.
 4. Fúrjon csempe feszültségmentes üzemmódban.
 5. Fúrjon falat lyukasztásos üzemmódban maximális nyomás mellett.

Miután minden lyuk van kialakítva, műanyag tüskéket helyeznek be vagy töltenek bele egy puha csibékkel.

Minden egyes falhoz megfelelő rögzítőket használnak a fűtött törülközőtartók biztonságosabb rögzítésére.

Használhatja az ábrán látható összes lehetőséget.

A törülközőmelegítő közvetlen felszerelése a falra

Jobb, ha az elektromos törülközőt a falra asszisztenssel rögzítik. Te magad is megteheted, de jobb, ha egy személy megtartja az eszközt, a második pedig csavarokkal rögzíti a falra. Ne felejtsd el elhelyezni a gumi vagy műanyag tömítéseket a függőleges fal és az EPS lábak között, amelyek a fűtött törülközőtartóval vannak ellátva.

A fűtött törülközőtartót csak az elektromos hálózatról való leválasztás után kell lecsatolni. Miután az EPS-t a falra telepítette, a legfontosabb lépéshez - a berendezések hálózatba foglalásához - juthat.

Üzembe helyezési szabályok

Mielőtt csatlakoztatná a kábelt a csatlakozóaljzatba, olvassa el az üzemeltetési útmutatót, amellyel a berendezés elkészült. Még akkor is, ha az EPS-nek nincsenek beállító elemei, még mindig ismernie kell az alábbi berendezések jellemzőit:

 • maximális energiafogyasztás;
 • a minimális és maximális fűtési hőmérséklet;
 • a bekapcsolt állapotban töltött maximális idő;
 • korlátozza a szárítható szövetek típusát.

Ne felejtsük el a gyermekek égési sérülésének veszélyét, ha elektromos törülközőtartó elemekkel érintkeznek. Ajánlatos az új eszközről beszélni fiatal családtagokkal, és jobb, ha a gyerekek szokásos akcióit a fürdőszobában az EPS-vel le kell állítani. Ez potenciális veszélyeket és sérüléseket okozhat.

Ne indítsa el az elektromos törülközőtartók működését:

 • a falon való szerelés vége előtt;
 • robbantott nézetben;
 • sérült kábelezéssel rendelkező helyiségekben;
 • ha földelt csatlakozóhoz csatlakozik.

Az első bekapcsolás előtt törölje át a törülközőtartó testét nedves ruhával, távolítsa el az építési port, zsírfoltokat, várjon a felület kiszáradását. Ha az utasítás elolvassa és minden biztonsági követelmény teljesül, akkor biztonságosan bekapcsolhatja az elektromos fűtött törölközőt.

Elektromos törölközőmelegítő használata

Az EPS nem csak a fürdőszobában vagy a kombinált fürdőszobában helyezhető el. A berendezés felszerelése bárhol a lakásban vagy a házban lehetséges. Különösen kényelmes ebben a tekintetben, hordozható padlófűtött törölköző sínek. Annak érdekében, hogy a dolgok gyorsabbak legyenek, a készüléket az erkélyen vagy az utcán is csatlakoztathatja az áramellátó hálózathoz.

Ajánlások elektromos törülközőtartók működtetésére:

 • próbáljon csak keresztcsíkot használni a dolgok szárításához;
 • ne helyezzen papírt vagy műanyag termékeket az EPS esetre;
 • ne tisztítsa meg a fűtött törölközőtartót bekapcsolt állapotban;
 • ne támaszkodjon a keresztrúdra.

E szabályok betartása meghosszabbítja az elektromos törülközőtartó élettartamát, és megvédi a sérüléstől.

Gyors fényképes útmutató az otthoni telepítők számára

Nyilvánvalóan az elektromos szárítás telepítésének és csatlakoztatásának szakaszai válogatott fényképeket mutatnak be:

Elektromos törölközőmelegítő beszerelése

Válasszon megbízható mestereket közvetítők nélkül és 40% -ot takarít meg!

 1. Töltse ki az alkalmazást
 2. Vásároljon árajánlatot a mesterektől
 3. Válasszon művészeket ár és vélemény alapján
Rendeljen elektromos törülközőtartót

Nézze meg a házat - Solntsevsky Avenue, 10, Moszkva

Visszajelzés a feladatról

Nézze meg a házat - Leningradsky Avenue, 74k4, Moszkva, Oroszország

Visszajelzés a feladatról

A feladat tökéletesen megtörtént, minden megállapodás született - teljesült, előre nem látott helyzet volt - megcsináltam, mindent minőségileg csináltam, a legmagasabb szintű mestert - ajánlom más ügyfeleknek, szakembernek.

Indulás a házhoz - Shodnenskaya utca, Putilkovo, Moszkva régió

Visszajelzés a feladatról

Gyorsan és pontosan mindent megtettem, amire szükség volt. Kellemes és pozitív személy. Mindenkinek tanácsot adok.

Nézze meg a házat - Moszkva, metró Schelkovskaya

Visszajelzés a feladatról

Mindent tökéletesen csinált! Többször is fellebbezek! Köszönöm Roman!

Indulás a házhoz - Rokossovskogo Boulevard, Moszkva, Moszkva

Visszajelzés a feladatról

A feladat a következő volt: felhúzni a felemelőt, felszerelni a 2 gömbcsapot és egy törölközőmelegítőt felakasztani. De ugyanakkor a csövek távolsága 15 mm falától finom volt, egyes helyeken szoros a falhoz, és az egész fürdőszobában műanyag panelek készültek. És mindez azért kezdődött, hogy egy irodával egyetértettem, amely mindent meg kellett tennie, meglátogatták őket, és azt mondta, hogy a felszállót meg kell főzni, mert nem tudják vágni a vágást a helyszínen. és így a munkák összehangoltak voltak, és az árak úgy döntöttek, hogy főzni, de vissza, amíg a kijelölt munkaidő 19: 00-kor felhívták és azt mondta, sajnáljuk, hogy nem tudjuk teljesíteni a megrendelést. És már megállapodtam a házban, hogy kapcsolja ki a gvs-t és fizet. Megrázta. Több mint egy tucat ilyen társaságot hívtam fel, akik nem tudták gyorsan elvégezni a munkát, majd megkerestem ezt a helyszínt, már reggel körülbelül egy volt, és 10 órakor ki kellett kapcsolnia a vizet. Kitöltöttem a formát, és a mesterek leírni kezdtek. A romák azonnal felkeltették a figyelmet és értékelést. Éjjel beszéltem, udvarias volt, kérdezősködött, a méretek kinézettek a telefonon, fényképezték a hangulatot, a komplexitás mértékét, és azt mondták, hogy hegesztés nélkül megoldhatom a problémádat, bíztam benne, és beleegyeztünk. És így: Abban az esetben, hogy tíz perccel a kijelölt idő előtt érkeztem, a munkadarabot a billetzel hoztam, mindent körülbelül 2 órán belül telepítettem, konzultáltam az összes kérdéssel, elmondtam mindent, amit tettem. És ami a legfontosabb, sikerült levágnia a szálat a felszállón, ahol egyáltalán nem volt távol a falról. Óvatosan vágja le a régi palotechenet, lehúzta a felemelkedőt és mindent. Röviden: szépen szépen és hatékonyan jóképű ember, az ár ugyanaz maradt, mint amit telefonon tárgyalt. Romka Köszönöm!

Elektromos törülközőtartó beépítése a fürdőszobában

A modern megoldás a fürdőszobai kiegészítők területén elektromos fűtött törölközőtartó. Ez az eszköz jól működik, és a munka minősége nem különbözik a hagyományos vízváltozattól. A hálózati meghajtású modell előnye, hogy akkor is működik, ha a melegvíz ki van kapcsolva a lakásban (ami gyakran történik). Ezenkívül az önálló opció könnyebben csatlakoztatható és indítható. Hogyan kell az elektromos törölközőtartót a saját kezű fürdőszobába felszerelni, olvasd el!

Valójában a telepítési technológia nem túl bonyolult, és még egy elektromos kezdő is képes kezelni. A művek listája a termék falra történő rögzítésére és az otthoni hálózathoz való csatlakozásra korlátozódik. Ami az utóbbit illeti, a csatlakozást egy csatlakozóaljzaton keresztül vagy közvetlenül a csatlakozódobozból lehet megvalósítani, és a vezetékeket rejtve nyithatja meg. Tehát, annak érdekében, hogy megértsük, hogyan kell helyesen telepíteni és csatlakoztatni egy elektromos fűtött törölközőtartót a saját kezűleg, részletes lépésenkénti utasításokat adunk meg:

 1. Készítsünk el minden szükséges eszközt az elektromos fűtött törölközősín telepítéséhez és csatlakoztatásához: épületszint, jelölő, csavarhúzó, csempevágó, mérőszalag és mutató csavarhúzó.
 2. Döntse el, hogyan csatlakozhat az otthoni hálózathoz. A csatlakozódoboz közvetlen csatlakoztatása sokkal biztonságosabb, de ugyanakkor ügyelni kell arra, hogy a vezetékeket a megfelelő helyre vegye ki, amikor elektromos vezetékeket telepít a fürdőszobában. Ellenkező esetben el kell pusztítania a dekoratív díszítést, ami nem helyes. Ami az áramellátást illeti a konnektorból, ez a lehetőség veszélyesebb, de ha helyesen választotta ki a kifolyó magasságát, akkor a víz és a ház típusa (vízállónak) kell lennie, nincs mitől félni.
 3. Készítse elő a falat az elektromos törülközőtartó felszereléséhez - jelölje meg a rögzítőelemek pontját, és győződjön meg róla, hogy az épület szintjén keresztül ugyanazon magasságban van.
 4. Csavarhúzó segítségével fúrjon lyukakat és kalapácsot a mellékelt csavarhúzókhoz.
 5. Szerelje fel a fűtött törölközőtartót a termék útlevelében megadott sémák szerint.
 6. Csatlakoztassa a bemeneti vezetékeket a készülék csatlakozóihoz (ha aljzat nélkül lesz beépítve). Ezt megelőzően ne felejtse el kikapcsolni az elosztótábla fényét. A huzalok csatlakozását zsugorcsővel vagy speciális vízálló burkolattal kell védeni.
 7. Szerelje fel az elektromos törülközőtartót a falon a fürdőszobában. Nincs semmi bonyolult, csak a falhoz kell nyomni, hogy a lyukak egybeesjenek a rögzítőelemekkel, és húzza meg a csavarokat. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy tilos a fejjel lefelé mozgatni. Ebben az esetben előfordulhat, hogy az eszköz nem működik megfelelően, vagy akár sikertelenül is működik.
 8. Győződjön meg róla, hogy a kapcsolat és a telepítés minőségi szempontból történt: mozgassa a házat, és ellenőrizze, hogy "biztonságosan" ül a falban, ellenőrizze a vezetékeket.
 9. Kapcsolja be a készüléket a kapcsolószekrényen, és ellenőrizze a műveletet a bekapcsológomb megnyomásával. A fénykijelzésnek azonnal fel kell világítania, és az egész krómcső felett a hő leesik.

Ez az egész technológia az elektromos törülközőtartó beépítésével és csatlakoztatásával, saját kezűleg. Amint látja, a telepítés nagyon egyszerű és nem sok időt vesz igénybe. Ugyanakkor, a szakértő meghívása érdemes legalább 3 ezer rubel (az átlagár Moszkvában). Végül javasoljuk, hogy mindig csatlakoztasson egy 30 mA-es villamos vezetéket a fürdőszobában lévő vezetékhez, ami megvédi az áramütést, ha szivárog.

Annak érdekében, hogy tisztán láthassa, hogyan történik az elektromos törülközőtartó beépítése a csempe és gipszkarton falán lévő fürdőszobába, javasoljuk, hogy nézze meg a részletes videoutasítást:

Ezenkívül javasoljuk, hogy nézze meg az eszköz meglévő tervezési lehetőségeit:

Elektromos törülközőtartó szerelés Csináld magad

A fűtött törölközőtartó a modern lakás minden fürdőszobájának vagy fürdőjének szerves részét képezi. Ez a pótolhatatlan asszisztens a háztartásban naponta használják, törölközőt, fürdőköpenyt vagy egyéb nedves dolgokat lógnak rá, valamint a háztartási fogyóeszközöket, vagyis minden, amit meg kell száradni.

Egészen a közelmúltig mindenhol csak vízmelegített törülközőtartókat használtak, amelyek egy ívelt csővel vannak összekötve a ház egészére szolgáló forró vízellátással. Rengeteg hibája volt, például egy kemény kötél a fürdőben lévő forró vizes felszállókhoz, ami megnehezítette áthelyezésüket vagy cseréiket, mindig fennállt a vízszivárgás veszélye. Még a fűtési rendszere is tökéletlen volt, mert amikor a forró víz cirkulációja a rendszerben megáll, a fűtött törölközőtartály lehűl, és gyakran csak a fűtési szezonban kapcsolódhat a központi fűtéshez és a munkához.


Mindezen hátrányoktól megfosztották az elektromos törülközőtartókat, amelyek viszonylag korábban megjelentek, gyorsan népszerûsítik a fogyasztót. Gyakran, a fürdőszobák és a WC-k felújításakor, ők választják ki őket.


Az elektromos fűtött törölközőtartó eszköze meglehetősen egyszerű - leggyakrabban rozsdamentes csőből álló keret, belső fűtőelemekkel. Amire a fűtőkábelt általában használják, ugyanaz mint a meleg padló, sokkal kevésbé gyakran van folyadék belsejében és fűtési eleme. A fűtött törülközőtartón is feltétlenül jelen van a fűtés és a kapcsoló vezérlése.

Amint látható, az elektromos törölközőmelegítő csak áramot igényel - egy elektromos aljzatot. Egyes modellek közvetlenül csatlakoztathatók a tápkábelhez, ami nagyon kényelmes. Mindig javasoljuk az ilyen törülközőtartók felszerelését, míg a fürdőszobai huzalozás tervezésekor vagy telepítésekor a tápkábelt kell elhelyezni és a telepítési helyre kell vinni. Ehhez jobb a fűtött törölközősín modelljének kiválasztása, és megnézni, hogyan kapcsolódik hozzá. Leggyakrabban a tápellátást a jobb oldali aljzatra szállítjuk, ugyanazon a helyen, ahol az eszközkapcsoló gomb található. A tápkábel is csatlakoztatva van, ha szükséges a fűtött törülközőtartó csatlakozódugóba dugaszolni.

Vessünk egy pillantást arra, hogyan lehet egy elektromos fűtött törölközőt felszerelni a saját kezével. A telepítés példaként az igen népszerű fűtött törölközőtartót az Energy márkától kapjuk.

Az elektromos fűtött törölközőtartó szállításának csomagja a következőket tartalmazza:

2.Elektromos tápkábel dugóval

4. Elektromos kábel és csatlakozó csatlakozó elemek

5. Rögzítők (dugók, csavarok, csavarok)

ELEKTROMOS ÖBLÍTETT STRIPPER TELEPÍTÉSE


Először is fel kell szerelni egy fűtött törölközőtartót, és hozzá kell erősíteni a felső tartóelemeket. Ehhez a mellékelt csavarokat használjuk. Nyomjuk a rögzítést a törülköző testére, erre a célra kialakított helyekre, és vonzzák a csavarokat.

Ezután próbáljon meg egy falat a törülközőtartón. Mint például a példánkban, a csatlakozási sémát használjuk, amelyben a fűtőberendezés közvetlenül a tápkábellel van összekötve, a kiindulási pont, amelyről kilépünk, a megfelelő alsó rögzítőelem.

Helyezzük a tápkábelt a lábakba, majd igazítsuk a törülközőtartó pozícióját. Ezután egy ceruzával vagy jelzővel jelöljük a lyukak helyét a fűtött törülközőtartó rögzítéséhez.

Továbbá, az alap típusától függően szerszámot választunk ki a lyukak készítéséhez. Példánkban elektromos fűtött törölközőtartót szereltek fel egy csempével bélelt falra, így egy csavarhúzóval és egy fúróval csempézett. A törülközőtartó rögzítéséhez a szerelőfuratok átmérőjének 6 mm-nek kell lennie (a mellékelt tiplik méretétől függően).

Nagyon fontos választani a rögzített kötőelemek típusát, mely megfelel a fal anyagának, a telepítés megbízhatósága és tartóssága attól függ.

Amikor minden lyuk készen áll, dugókat (műanyag dugókat) helyezünk be. Nehéz bejutni, ezért jobb, ha kalapáccsal gondosan kalapálni őket, hogy ne károsítsák a csempéket.

Folytassuk a tápvezeték előkészítését.

Mielőtt elektromos kábellel dolgozna, győződjön meg róla, hogy nincs feszültség. A legjobb megoldás az automatikus védelem kikapcsolása a könyvelési központban.


A szerelés megkönnyítése érdekében, rövidítse le, elég hosszú 60-80 mm. Távolítsa el a védőburkolatot a kábelről, és 5-7 mm-rel tisztítsa meg a vezetékek végeit.

A törölközőmelegítő kialakítása nem igényel földelő csatlakozást, ezért csak a fázisfehér és a nulla kék vezetékeket használják a csatlakozáshoz. Csatlakoztassa a vezetékeket a törülközőtartó sorkapcsaihoz, a "polaritás" nem fontos.

Hogyan határozzuk meg, melyik vezeték a fázis, nulla, és melyik a földelés magad, a részletes utasításunk segíteni fog - HERE.

A nagyobb biztonság érdekében a terminálhoz egy műanyag védőburkolatot helyeztünk el a szállítási készletből.

Ezután összehangoljuk és megnyomjuk a fűtött törölközőt a falhoz úgy, hogy a korábban készített csavarok megegyezzenek a rögzítőelemek lábaiban lévő lyukakkal. Ezután erősen rögzítse a falon lévő csavarokra.

Ha a fűtött törölközőt erősen rögzítik, bekapcsolhatja az áramellátást és ellenőrizheti működését. Ne felejtsd el a kapcsoló kulcstartót, a fűtött törülközőtartó jobb alsó lábának végét, működéséhez nincs szükség a "be" állásba. Ha a csatlakozások megfelelően vannak kialakítva, a jelzőfény pirosan világít, és a fűtött törülközőtartó gyorsan felmelegszik.

Ezzel befejeződik a fűtött törölközőtartó felszerelése. Amint látja, egy elektromos törölközőmelegítő önszerelése meglehetősen szinte mindenki számára képes, a legfontosabb az energiaellátás - egy kivezetés vagy terminál - előrejelzése.


Ha bármilyen kérdése van az elektromos törülközőtartó működtetésével, valamint annak telepítésével és csatlakoztatásával kapcsolatban, a KÖTELEZŐ kérdéseit vagy véleményeit a megjegyzésekben hagyja el a cikkhez!

Elektromos fűtött törölközőtartó felszerelése a szabályoknak megfelelően - jegyzet a hazai mester számára

Hogyan csatlakoztasson elektromos törülközőmelegítőt, hogy később ne aggódjon a lakás bérlőinek biztonsága miatt, és ne keresse meg ezt a készüléket? A kérdésre adott válasz egyszerű.

Ehhez be kell tartania a PUE szabványait, valamint az alapvető biztonsági előírásokat a telepítés során. Annak érdekében, hogy ezzel ne legyen semmilyen problémája, a cikkünkben nemcsak a kapcsolódási folyamatot részletesen ismertetjük, hanem az összes kapcsolódó kérdést is megoldjuk.

Különbségek Törölköző melegebb

De mielőtt közvetlenül a telepítés kérdésébe lépnénk, nézzük meg a különböző modellek jellemzőit, és milyen hatással lesznek a telepítési folyamatra.

A fűtött törülközőtartók összekötésére vonatkozó általános szabályok

Miután elhatároztuk a megfelelő csatlakozáshoz fontos főbb paramétereket, folytatjuk az anyagok kiválasztását és a fűtött törülközőtartó telepítési helyének megválasztását. Ezek a szabályok minden típushoz azonosak, ezért ezeket a szakaszokat egyesítettük.

 • Először is tudni kell, hogy új elektromos telepítést tudunk-e csatlakoztatni egy meglévő hálózathoz. Ehhez ismerni kell a hatalomát, ami könnyen átvihető a névleges áramerősségre.
 • Ehhez az Ohm törvényét használjuk. Eszerint az áram megegyezik a feszültséggel osztott hatalommal. Ismertünk teljesítményt, mondjuk 1500W, és a feszültség 220V-os. Vagyis egy adott törülközőtartónál a névleges áram körülbelül egyenlő a 7A-val.
 • A lakásban lévő csoportos gépek általában 16 vagy 25 A névleges árammal rendelkeznek. És további 7A lesz jelentős növekedés. Ezért számolni kell, hogy a hálózatunk képes-e ellenállni egy ilyen növekedésnek. Ehhez meg kell számolni és összegezni kell a csoportos hálózat összes olyan villamos készülék névleges áramát, amely egyidejűleg működhet. És ha a kapott érték magasabb, mint a csoportos gépek névleges paraméterei, jobb egy másik csoportos hálózat létrehozása, amelyhez csak a fűtött törölközőt csatlakoztatjuk.
 • A következő fontos paraméter a vezeték kiválasztása. Ahogy az utasítás mondja, olyan rézvezetéknek kell lennie, amelynek keresztmetszete nem kisebb 1,0 mm2-nél. Ez az érték határozza meg az EIR-t a csoporthálózat vezetékeire.
 • A mi esetünkben ez elég. De ha erősebb fűtött törölközőtartót szerel fel, akkor az asztalhoz kell választania. 2.3.2 PUE.
 • Most, mint a törülközőtartó telepítési helye. Az SAE szabványoknak teljes fürdőszoba osztva 4 zóna, és az elektromos szerelés IPh5 csak akkor engedélyezett, zóna 2. és a 3. terület található, a parttól 60 cm-re a szélétől a mosdó, fürdőkád vagy zuhanykabin.

Figyelj! Ugyanez a szabály vonatkozik az üzletekre. Ezért, ha a konnektort a fürdőszobába kell helyezni, akkor azt a fenti helyektől nem messze legalább 60 cm távolságra kell elhelyezni.

Elektromos törülközőtartók felszerelése

Most közvetlenül a telepítésre léphetsz. Mivel a rejtett kábelezéssel ellátott elektromos fűtött törülközőtartók néhány beépítési lehetőséggel rendelkeznek, ellentétben a vezetékkel és dugóval ellátott társaikhoz, ezeket külön tekintjük (lásd Elektromos törülközőtartók csatlakoztatása).

Ebből a videóból megtudhatja az elektromos törülközőtartók telepítését.

Fűtött törülközőtartók felszerelése villával

Kezdjük azzal, hogy egyszerűbbé válik a törülközőtartó felszerelése a vontatott dugóval és aljzattal. Ezek a modellek meglehetősen gyakoriak, de a lógó huzalok természetesen megrongálják megjelenésüket.

Ezért a legtöbb esetben próbálja meg telepíteni őket a fűtött törülközőtartó mellett. De mindent rendben tartsunk.

 • Az ilyen fűtött törülközőtartó biztonságosan rögzíthető a falhoz az első szakaszban. Nem kell mozgatni vagy eltávolítani. Ezért a készletben található rögzítők használatával rögzítse a szárítót.
 • Most ki kell építeni egy kivezetést. De a telepítés előtt a kimenetet ki kell választani. A piacon modellek 6, 10, 16 és 25A. Nyilvánvalóan 10A aljzatra van szükségünk, és a fűtött törülközőtartó névleges áramától függően kell választania. A kivezetés kiválasztásakor azonnal határozza meg, hogy rejtve vagy szabadban lesz-e. Ha külső, akkor válassza az IP45 vagy újabb terméket.
 • A kivezetés kiválasztásakor fontos pont a beépített védelem jelenléte. Az a tény, hogy az EIR szabványai szerint minden, a fürdőszobába dugaszolt csatlakozót védeni kell egy RCD-vel. Ha a gép telepítése után a RCD csoport automatát ebben a csoportban, akkor válasszon egy közönséges fali aljzatba, ha nincs ott, akkor feltétlenül szükség van a csatlakozó beépített RCD.

Figyelj! Az RCD-k eltérő névleges árammal és különböző szivárgási árammal rendelkezhetnek. A gép névleges áramát a csoportgép névleges áramának alapján kell kiválasztani (nem kevesebb, de lehetőleg ugyanolyan). De a szivárgó áram a PUE szabványainak megfelelően nem lehet több, mint 30 mA. A nagyobb biztonság érdekében kevesebbet választhat, de nem többet. A különböző szivárgási áramokra reagáló készülékek ára közel azonos.

 • Most telepítse a csatlakozót. Jelenleg nincsenek funkciók, és részletesebben nem fogunk foglalkozni ezzel a kérdéssel, mivel már foglalkoztak a weboldalunkon található egyéb cikkekkel. Az egyetlen dolog, amit szeretnék megjegyezni, hogy a csatlakozódoboz, amelyhez a konnektorunkat csatlakoztatjuk, a fürdőszobán kívül kell elhelyezni. Ennek az az oka, hogy az EIR szerint tilos a csatlakozó dobozok felszerelése a fürdőszobákban.
 • Miután a dugaszolóaljzat be van dugva, egyszerűen dugja be a fűtött törölközőtartóból a dugót egy új aljzatba, és élvezze a fürdőben a melegséget és a száraz törölközőt.

Fűtött törülközőtartók beépítése rejtett huzalozással

Az elektromos fűtött törülközőtartó rejtett csatlakozással rendelkezik. Az elektromos hálózathoz történő csatlakoztatás azonban gyakran egyszerűbb, mint egy dugóval ellátott termék.

 • Először gyűjtsd össze a szárítót és próbáld meg a falon. Itt ugyanazok a szabályok vonatkoznak a helyszínre. Ezért azt vizsgáljuk, hogy a szárító és a víz közötti távolság legalább 60 cm.
 • A felszerelés színvonala szükséges számunkra annak meghatározása érdekében, hogy hol vagyunk vezetékek. Általában a vezetékek a jobb alsó lábhoz csatlakoznak, de más lehetőségek is lehetségesek. Ezt a helyet jelöljük, és elhalasztjuk a fűtött törölközőt.
 • Most meg kell hoznunk a vezetéket erre a pontra. Ezt kétféleképpen lehet elvégezni. A falnak a fürdőszobában vagy a szomszédos szobában történő megkövítése. Az utóbbi lehetőség gyakran előnyösebb, mivel a csempe általában a fürdőszobában van. Ezért a megcélzott helyen egy átmenő lyukat fúrunk ki, és innen hajtjuk végre a falat a kezeinkkel a szükséges kapcsolódobozba.
 • Most csak el kell dobnunk a vezetéket a csatlakozó dobozról a szárítóba, és csatlakoztatnunk kell. A fűtött törölközősínben általában van egy hagyományos sorkapocs, amelyet néha egy további doboz zár. Csatlakoztatunk ott.
 • Különösen tartózkodik a kapcsolódási folyamaton. Ideális esetben három vezetéket kell kivenni a szárító - fázisból, nulla és földvezetőből. De néha a gyártók nem nyújtanak külön földpontot. Ebben az esetben csak két vezeték van, mint a videóban. A Prokidyvat vezetéket ugyanazzal a vezetékekkel kell ellátni, mint a fűtött törölközőtáblán.
 • Melyik huzal, amelyhez csatlakozik, nem számít. De ha van egy kék vezeték, akkor jobb összekötni azt nulla, és a második a fázis. De ha összekevered, akkor ez nem befolyásolja a szárító munkáját.
 • Az utolsó szakaszban elektromos fűtött törülközőtartó, rejtett huzalozással rögzítve a falra. A kapcsoló bekapcsolása és bekapcsolása után meleg és kényelmes lesz.

következtetés

Most már tudod, hogyan csatlakoztathatsz egy elektromos fűtött törölközőt, és önállóan értékelheti ennek a műveletnek az egyszerűségét. Itt a lényeg az, hogy mindent helyesen gondolkodjunk és ismerjük a kapcsolat normáit Maga a folyamat nem annyira fáradságos, és akár megfelelő készségek nélkül is megtehető.

SamElektrik.ru

Elektromos törölközőmelegítő. Az elektromos törülközőtartó csatlakozó nélkül történő csatlakoztatása látható.

Ma nagyon hasznos eszközt tartunk egy modern fürdőszobában - egy fűtött törölközőt. Elektromos, víz, kombinálva, hőmérsékletszabályozóval és anélkül. De mindent rendben.

Elektromos törülközőkészülék

A vízmelegített törülközőtartóktól eltérően, amelyek egy melegvízellátó rendszerhez vagy önálló fűtéshez kapcsolódnak, az elektromos munkákhoz csak a 220V-os hálózatra van szükség. Ez egy kiváló megoldás azoknak a helyiségeknek, ahol nincs független fűtőkör, valamint azoknak a lakásoknak, amelyek a nyári időszakon belül lekapcsolódtak a forró vízellátó rendszerből.

A polonenusushitel alapja egy csőszerű elektromos fűtőelem (fűtőelem), amely az elektromos energiát hőenergiává alakítja. Az eszköz tartalmaz egy kapcsolót, egy hőmérsékletszabályozót és egy vizet áteresztő kialakítást.

Melyik fűtési elemet szeretik?

A speciális fűtőelem elektromos fűtött törülközőtartók kialakításába lép. Ez lehet speciális kábel vagy kábel.

A "szárító" fűtőkábellel általában nincsenek termosztátok és biztosítékok. Ezeknek a tételeknek a külön megvásárlása jelentősen növeli az értéküket. Ezért a legtöbb vásárló választja a második lehetőséget - egy fűtött törülközőtartót és fűtőelemeket és egy termosztátot.

Már beszéltünk az átáramló elektromos fűtőtestről, amelynek fő forrása a fűtőelemek hője. A csöves elektromos fűtőberendezés (TEN) széles körű: mosógépek, radiátorok, kazánok. És a törölköző melegítők ebben a listában messze az utolsó helytől.

Hogyan működik a fűtés

A csőszerű elektromos fűtőberendezések (fűtőelemek) modern piacát különböző gyártók széles választéka képviseli. Mindegyik modellnek lehetnek saját tervezési jellemzői, de általában megegyeznek azok tervezési és üzemeltetési elvével.

Hogyan működik a fűtés

Amint az a rendszerből látható, a TEN a következőkből áll:

 1. héj, vékony falú cső formájában;
 2. egy hélix, amelyet egy bal véggel egy rúd csatlakoztat;
 3. hermetikusan lezárt cső, amely jobb oldalán a csatlakozó rudat hagyja. Az áramot a spirál felé továbbítja;
 4. egy szigetelőanyagot, amely meggátolja a csőszerkezet zárását. Jól hőt vezet, és nem teszi lehetővé az áramot;
 5. tömítőanyagok;
 6. porcelán perselyek;
 7. kontakt dió.

A TENA folyamatában az elektromos energia hővé alakul: a spirál és a hővezetőképesség magas hőátadása miatt az egész csövet felmelegítik, ami viszont a készülék belsejében lévő vizet vagy olajat hevíti.

És az elektromos fűtött törölközőtartó eszköze szinte teljesen megismétli a TENA készüléket.

Az elektromos fűtött törülközőtartók összekötésére vonatkozó szabályok

A fűtött törölközősínek modern fűtőelemei automatikusak, ezért a fűtőelem mellett hőszabályozóval és biztonsági berendezéssel is felszereltek.

Nem kell ellenőriznie munkáját - csak állítsa be a kívánt hőmérsékletet a csövekben, és a beépített termosztát maga figyelemmel kíséri ezt a folyamatot.

A lényeg az, hogy megfelelően csatlakozik a hálózathoz. Az alábbi ábra mutatja a Campa elektromos fűtött törölközőtartó kapcsolási rajzát a programblokkhoz (termosztát).

A fűtött törülközőtartó kapcsolási rajza

Ha először kapcsolja be a fűtött törülközőt, jobb, ha a gyári utasításokra támaszkodik, hogy ne zavarja össze a fázist és a semleges helyzetet. A legjobb, ha közvetlenül csatlakoztatjuk a készüléket a hálózathoz, aljzatok használata nélkül. Végtére is, a fürdőszobában egy gőzös birodalom létezik, melynek saját serege kondenzvíz csöpög a falak mentén. Természetesen egy speciális vízálló csatlakozót helyezhet el, vagy védőeszközt vásárolhat le, de nem nyújt száz százalékos védelmet, ráadásul nem olcsó.

De kombinált fűtött törülközőtartók esetében nem lehet ilyen döntések nélkül. Az a tény, hogy egy ilyen "szárítót" leginkább vízként használnak. A hálózatról való átmenet csak nyáron, amikor a melegvíz-rendszer ki van kapcsolva. Ennek megfelelően, amikor vízforrásra váltanak, a fűtőelemet le kell szerelni.

A kombinált törölközőtartó felszerelése és csatlakoztatása

Amint az az ábrán látható, a fűtőelem vízszintesen és függőlegesen is felszerelhető. Mind az első, mind a második esetben a fűtőelemnek a fűtött törülközőtartó alján kell elhelyezkednie, hogy az egész cső vízbe merüljön. Ha a fűtőelem a tetején helyezkedik el, a csővezetékek folyadékszintjének legkisebb csökkenése is meghibásodásához vezet. És akkor meg kell változtatnod, ahogy azt a PKA Abat konvekciós sütőben szereplő cikk írja.

Hogyan szereljük fel és hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt

A telepítési lehetőség az alábbi:

Elektromos törülközőtartó felszerelése a falon a fürdőszobában

Ebben az esetben a csatlakozás tartósan (áramkimenet nélkül) történik, és a hálózati kapcsoló a tervben szerepel (a képen - a jobb alsó sarokban).

Cikk a Made by Rukami.ru honlapján - Tudjon meg többet a javításról. (a webhely bezárása miatt hiányzik a link)

10 megjegyzés

Mindez jó, de pazarló az elektromos energia felhasználása a fűtéshez.

Igaz, hogy milyen régióban

Van egy olyan embercsoport, aki képes a civilizáció minden előnyét megfizetni.
És nem érdekli, hogy a LED-es izzó sokkal divatosabb, mint egy izzólámpa.

Arra kérem, hogy mentséget mondjon egy számítógépen, amely megemlítette a megemelkedő kazán kérdését, és eltűnt, ha nem nehéz újra megismételni

Helló, két éve megvásároltam a pillanatnyi tároló vízmelegítőt GARANT THERM 50 l.Odin 700v, 1300v-es kotrógép, a sík panoráma és a rozsdamentes acél miatt vettem, kevés a fürdőszobában, nem pedig a kerekek.

De az a tény, hogy a vidéki területeken a víz nagyon kemény, egyesek egy évet dolgoztak, egy tíz égett, majd egy másik, a kérdés az, hogyan kell őket helyettesíteni? És mi lenne jobb, ha tenyét?

A fűtőelemek cseréjével és beszerzésével kapcsolatos kérdéseivel forduljon a boltba, ahol vásárolta a vízmelegítőt. Eladniuk kell ezeket a fűtőelemeket, és javaslatot kell tenniük a változtatásra.
Csak olyan szavakat tudok mondani, hogy lecsavarodnak egy állítható csavarkulccsal, mindez a fűtőtest tervezésétől függ.
És az áramláson - olvasd el ezt a cikket.

Minden évben vagy két évre készen kell állni. A víz azonban lágyítható a fűtőelem élettartamának meghosszabbításával.

Ilyen fűtött törülközőtartón, kivéve az országot. És a lakásban ugyanazok a folyamatosan forró csövek a fürdőszobában. A múltkor találtam egy boltot, ahol nagyon sokféle króm cső van - csak a mérete és a balesetét veszi fel.

Köszönjük a cikket, hasznos anyagot. Szeretném hozzátenni, hogy ma az elektromos fűtött törülközőtartók nem rendelkeznek termosztátokkal, hanem feszültségkorlátozóval. Ie egyszerűen telepít egy változó ellenállást, amely korlátozza a fűtést a fűtőberendezésen. Ugyanakkor a fogyasztás nem változik. Ennek megfelelően kérdezze meg, mikor vásárol egy eszközt - egy termosztát valóban használt?

Lehetőség van részletesebben, mi az 1 kW-nál nagyobb teljesítményű ellenállású feszültségkorlátozó?
Még nem hallottam ilyenről.
Talán valami forgó dimmer?