Legfontosabb > Tartozékok

Függesztett mennyezet beszerelése a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő függesztett mennyezet segít abban, hogy gyorsan elrejtse a meglévő mennyezet szabálytalanságait. A mennyezettér alatt minden mennyezeti kommunikáció, például a csövek, az elektromos vezetékek és a szellőztetés könnyen illeszkednek. A beépített reflektorok kellemes és világos megvilágítást eredményeznek.

Szigorú követelményeket írnak elő az anyagokra, amelyekből a függesztett mennyezet a fürdőszobában készül. Először is ellenállniuk kell a nedvességnek és a szélsőséges hőmérsékletnek.

A szerelés egy felfüggesztett mennyezet a fürdőszobában teljesen lehetetlen használni gipszkarton. Még akkor is, ha nedvességálló lemezeket használ, az életük a fürdőszobában legalább háromszor csökken. Nedvességálló gipszkarton használható a fürdőszoba falainak összehangolásához, majd a csempeburkolat alkalmazásával.

A következő álmennyezetek alkalmasak a fürdőszobai mennyezet befejezésére:

 • Rack alumínium mennyezet
 • A műanyag PVC panelek mennyezetét
 • PVC Stretch Ceiling
 • Perforált felfüggesztett kazettás mennyezetek

A legegyszerűbb felszerelni az alumínium álmennyezeteket. Ennek a technológiának az előnyei magukban foglalják azt a tényt, hogy a berendezést a fürdőszobában végzik, amelyben a padló és a falak már elkészültek.

Az ilyen mennyezetek fő előnye a felfüggesztési rendszer összeszerelési sebessége. A kezdő otthoni mester telepítése 4-5 órát vesz igénybe. Nem igényel további befejeződést.

Egy sor süllyesztett mennyezet

Mielőtt egy álmennyezetet helyezne el a fürdőszobában, meg kell ismerkednie azzal, hogy mely elemekből áll ez a mennyezeti rendszer. Az alábbi lista tartalmazza a készletet:

 • Alumínium mennyezeti sín - hossza 3 m vagy 4 m
 • Intersticiális betét - hossza 3 m vagy 4 m
 • A mennyezet univerzális profilja (gumiabroncs) fogazással vagy résszel
 • Két küllők univerzális felfüggesztése - egy tűvel ellátott tű és egy tűvel ellátott tű, amely egy lapos rugóval van összekötve
 • Sarok fal profilja

A fürdőszobaszekrény mennyezetének kiszámítása

A felfüggesztett mennyezet kiszámításához pontosan meg kell mérni területét. Ehhez az intézkedéshez mérjük meg a falon elhelyezett csempe szélességét és hosszát. Ezt tapintóval kell elvégezni, de ha nem áll készen, használjon egy méteres fából készült vonalzót.

Szorozzuk meg a hosszúságot a szélességgel, és megtaláljuk a mennyezeti területet. A mennyezeti csíkok kétféle méretben - 100 mm és 150 mm szélesek lehetnek. Számításoknál a sín szélessége 100 mm. A szalagok közé szerelt interstitiális dekoratív betétek. Szélessége 16 mm, a hossza 3 vagy 4 méter.

A sínek és betétek számának kiszámításához egyszerű képletet használhat: L / (A + B) = Z, ahol:

 1. L a fürdőszoba m hosszúsága
 2. A a mennyezeti sín szélessége m-ben
 3. B - az interfluor beillesztésének szélessége m-ben
 4. Z - a mennyezeti lécek és a belső bordák betétek száma

Az univerzális gumiabroncsok távolsága nem haladja meg az 1,2 métert. Az univerzális felfüggesztések padlólapokhoz vannak rögzítve, legfeljebb 1,2 m magasságban. Az összes keretelem rögzítése 6 x 40 mm-es dugós körmök segítségével történik.

Ezek számát is könnyű kiszámolni. A fal sarkát 35 - 40 cm-es lépésekben rögzítik. Egy univerzális rögzítő rögzítéséhez egy toll-körömet használnak.

Szerszámok a szereléshez

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában felfüggesztett alumínium rack mennyezetet szereljen be, elő kell készíteni a következő szerszámkészleteket:

 • Bolgár vagy fémfűrész
 • Elektromos kalapács fúró vagy kalapácsfúró
 • Fúrjon 6 mm-es betonhoz és fémhez
 • 6 mm-es fúrócsere csempe (toll)
 • Lézer vagy vízszint
 • Vonzó, ceruza, mérőszalag
 • Szabály 1.5 m szinttel
 • kalapács
 • Maszkolási szál
 • Egy fém koronát (a beépített lámpa átmérője)

Süllyesztett mennyezet felszerelése

Nézzük részletesen, hogyan telepíthető a fürdőszobába függesztett mennyezet.

Fontos megjegyezni! Mielőtt a függő mennyezetet a fürdőszobába telepítené, az elektromos vezetékeket egy hullámosított hüvelybe kell helyezni és rögzíteni kell a kapcsok meglévő mennyezetére. Minden látható huzalnak szigeteltnek kell lennie.

A mennyezet vízszintes síkjának szintje a lézer vagy a víz szintjén történik. A falakon jelöljön meg egy ceruzát, és csatlakoztassa őket egy festőfestékhez.

Ehhez a partner beállítja a szálat a jelre, a másik pedig egy másik címkére húzza. A téma húzásával, mint egy íjászat, felszabadul. Ezután egy tiszta kék vonal marad a falon.

Fontos megjegyezni! Ha a csempével borított falakat jelölte, a mennyezetszint nem eshet a csempecsuklóra. A fúrás során a csempe repedését okozhatja.

Ugyanígy a szalagok tengelyei hasonlóan felfüggesztésre kerülnek a fürdőszobában felfüggesztett rafted mennyezet alatt. A tengelyek mentén, 1,2 m-es intervallumonként jelzéseket adnak az univerzális felfüggesztések beszereléséhez. A jelölés befejeződött, és folytathatja a következő lépést.

Falkeret profiljának felszerelése

A fali sarok rögzítéséhez a profillal 35-40 cm-es lépcsővel ellátott fúróval lyukakat kell fúrni. A profil szélét, amely a sarokban lesz felszerelve, 45 fokos szögben levágásra kerül.

A profil a falon lévő vonal mentén és a furatokon keresztül jelzi a fúrás helyét. A megfelelő anyag (beton vagy csempe) fúrójává kell tenni. A pontok a horizonton a mennyezet egy fúró (toll) csempe csempék furatok. Amint a csempét fúrják, a fúrószerszámot 6 mm-es betonszerszámra cserélik.

Fontos tudni! Fúrja a beton egy fúró a csempe nem. Azonnal túlmelegszik és unalmas lesz, ami használhatatlanná válik.

A falba fúrt lyukakba egy kalapáccsal kalapálták a műanyag tüskéket. A fali sarok mérete szerint elkészített csavarok a helyiség peremén keresztül vannak rögzítve.

Univerzális felfüggesztés és univerzális gumiabroncs szerelése

A mennyezeten feltüntetett jelzések szerint furatokat fúrnak, és az univerzális felfüggesztéseket a meglévő mennyezethez rögzítik. Ehhez az egyik felfüggesztõ karnak hurokja van, és a második hurok a rugó felfüggesztéséhez.

Horgokban univerzális felfüggesztések szerelt kábelek. Erre a célra speciális rések vannak a tartóprofilokban. A szomszédos rúd közötti vízszintes síkot az 1,5 m-es szabály ellenőrizze a horizont alkoholtartalmával.

A mennyezeti lécek méretre vágódnak. A szükséges helyeken egy koronával vágja ki a spotlámpák lyukakat és azonnal rögzítse azokat. A szalagok a sarkokba merülnek. A szalagok között a lécek közé szerelt betét van. A fürdőszobában hamis mennyezet van felszerelve és üzemkész.

Hamis mennyezetek a fürdőszobában csinálják magukat: a telepítő utasításai a mestertől

Háttérkép, mazsolás, festés? A fürdőszobában a mennyezet véglegesítése mindez nem nagyon alkalmas. A nagy páratartalom és a forró gőz valódi kihívást jelent minden díszítő bevonat számára. Hamis mennyezetek a fürdőszobában praktikus és kényelmes megoldást jelenthetnek a problémára.

Nagyon jól néz ki, hosszú ideig szolgálnak, és nem olyan nehéz ilyen magatartás telepíteni. Ehhez válassza ki a megfelelő anyagot, és tanulmányozza a telepítés jellemzőit.

Miért pontosan felfüggesztették?

Bárhol is van ilyen lehetőség, a tulajdonosok a lakások és házak próbálják fel csak felfüggesztett mennyezet. Az ilyen típusú szerkezetek alatt célszerű elrejteni a kommunikációt és a fő mennyezet hiányosságait. Hasonló problémák a fürdőszobákra jellemzőek, különösen a lakóházakban.

A felfüggesztett mennyezet alatt eltakarja a szellőzőcsatornát, a padló alatti lakás szennyvízvezetékeit, az elektromos vezetékeket, stb. Ezenkívül a lógó anyag tökéletesen elfedi a fő mennyezet szabálytalanságait.

Természetesen a felületet gipszel is ki lehet egyenlíteni, de a nagy felületi magasságkülönbség esetén célszerű egy speciális kialakítást használni. A felfüggesztett mennyezet nem túl bonyolult a kivitelezéshez, még a kezdők is megbirkózhatnak a telepítéssel. A formatervezés általában ellenálló a külső hatásokkal és tartós.

A vászon mennyezetén gyönyörűen lámpákat készíthet. Ez a befejező lehetőség sok érdekes lehetőséget hagy maga után egy elegáns terem kialakításának.

Gipszkarton vagy műanyag panelek

Az anyagválasztás szempontjából az építőipari üzletekben csak két lehetőség van: a gipszkarton és a műanyag lemezek. Természetesen magas páratartalmú körülmények között csak vízálló gipszkartonra van szükség. A megfelelő felszereléssel és a minőségi kivitelezéssel ez a design elég hosszú lesz. Meg kell azonban jegyezni, hogy a műanyag sokkal jobban ellenáll a nedves meleg levegő hatásának, mint a gipszkarton lapok, még a nedvesség ellen is.

A műanyag panelek vagy gipszkarton mennyezetének beszerelésének költsége nagyon kicsi. És a technológia ugyanúgy működik. Azonban a mennyezet PVC-panelek kész befejező réteg, azaz. telepítésük után nincs szükség további befejező munkára, egyszerűen csak óvatosan törölje le a kész mennyezetet a portól és a véletlen szennyeződéstől. A gipszkartonlemezek azonban további befejezést igényelnek. Telepítésük után szükséges:

 • zárja le a lapok közötti varratokat;
 • a felületet vakolják;
 • díszítő bevonatok réteget, stb.

Így több időt és erőfeszítést igényel a gipszkarton mennyezetének felszerelése, mint a műanyaggal való munka. Van még egy fontos pont: műanyag - az anyag kissé törékeny, nagyon óvatosan kell kezelni a paneleket. ha a gépet ineptesen vagy gondatlanul használják, repedések vagy forgácsok jelenhetnek meg a paneleken, és a sérült panelek felszerelése egyszerűen elfogadhatatlan. Ha ilyen probléma merült fel, akkor minden sérült panelt teljesen új helyre kell cserélnie.

A gipszkarton e tekintetben kevésbé igényes. Ha a lap felületén semmilyen karcolás vagy kis mélyedés jelennek meg, akkor nem nehéz elrejteni a befejező réteg alatt, míg az építés általános megbízhatósága nem lesz hatással. Így például a gipszkarton és a műanyag között választani kell a saját preferenciáitól: minden lehetőség a maga módján jó.

Eszközök és anyagok

A függesztett mennyezet szereléséhez a PVC panelek mellett a következő szerszámra van szükség:

 • fúró (kicserélheti a lyukasztást);
 • éles kés;
 • fémvágó fémfűrész;
 • kötőelemek (csavarok présolajjal, dugók, stb.);
 • mérőszalag;
 • marker (ceruza);
 • építési szint.

Szüksége lesz speciális fém UD-profilra (25x25mm) és CD-profilra (25x60mm), kezdőlemezre, felfüggesztésre és mennyezeti lábazatra.

Telepítési eljárás

A panelek kiválasztása műanyag mennyezetre, a színük és a vastagságuk alapján dönthet. A színnek meg kell felelnie a teljes kialakításának a fürdőszobában, és a vastagság - az előírások építési kódok. Úgy gondolják, hogy a mennyezethez 5-10 mm vastagságú műanyag használható. Leggyakrabban a fürdőszobában 8 mm vastag műanyag mennyezet van.

Erre a célra ne használjon 4 mm vastag, olcsó és vékony műanyagot. Ha ilyen reflektorfényeket telepít, akkor a háttérvilágítás a panelen keresztül látható, és a felfüggesztett mennyezet mögött rejlő összes kommunikáció belülről kiemelhető. Nagyon csúnya.

Nem szükséges vastag műanyag panelek vásárlása. Ezeket fali díszítésre tervezték és meglehetősen drágák, a mennyezetre ilyen költségek egyszerűen feleslegesek. Ezen kívül, a vágás egy ilyen vastag műanyag lesz "bolgár", ami jelentősen bonyolítja a munkát.

1. szakasz: Előkészítő munka

Először is vegye ki az összes olyan elemet a fürdőszobából, amely zavarhatja a javítást. A nem eltávolítható anyagokat védeni kell a véletlen sérülésektől. Természetesen a régi felfüggesztett mennyezetet is (ha rendelkezésre áll) szintén el kell távolítani.

De a fő mennyezet régi befejezése változatlan marad. Csak akkor távolítható el, ha lényegesen megrongálódott (úgy, hogy ne csökkenjen a kész függesztett mennyezeten), vagy ha a mennyezetet károsítja a gomba vagy a penész. Ezután a helyiség egészségügyi feldolgozása szintén az előkészítő munka részévé válik.

2. szakasz: Keretszerelés

Nyilvánvaló, hogy a műanyag panelek mennyezetének beszerelési sorrendjét a következő videó tartalmazza:

Tehát át kell menni az egész technológián az elejétől a végéig. Először a jelölést kell végrehajtania. Ebből a célból, a jövőbeli mennyezet szintjén egy vízszintes vonal húzódik az összes fal mentén egy épület szintjén. A főfödémtől a felfüggesztett mennyezetig terjedő távolság kiszámításánál figyelembe kell venni nem csak a vászon alatt elrejtett kommunikáció méretét, hanem a mennyezetbe ágyazott lámpatestek magasságát is.

A világítási eszközöket előre kell megvásárolni, hogy a mérések maximális megbízhatóságát biztosítsák. Ha már a kerámia burkolatát már a fürdő falaira helyezték el, a megfelelő vízszintes csíkok kialakításával, az épület szintje helyett vízszintes csempecsatlakozás használható.

Ezután folytathatja a keret telepítését:

 1. Vágja le az UD-profilt a fürdőszoba falának hosszának megfelelően.
 2. A profilban lyukakat készítsen a tüskékhez (500 mm-es lépésekben).
 3. Helyezze a profilot a falra, jelölje meg a rögzítés helyét.
 4. Fúrjon lyukakat a falon a tüskékhez.
 5. Rögzítse a profilot a falon tüskével.
 6. Vágja le a vezető CD-profilt darabokra a fürdőszoba hosszának vagy szélességének megfelelően.
 7. Illessze a vezetőprofil darabjait a beépített UD-profilba (400 mm-es vagy ennél kisebb lépés).
 8. Ha a profil hossza meghaladja az 1500 mm-t, rögzítse a csavarokkal a betétek helyén.
 9. A további merevség érdekében további felfüggesztések segítségével rögzítse a CD-profilt.

A profilsínek közötti távolságnak nem szabad túl nagynak lennie, hogy a műanyag panelek ne essenek saját súlyuk alatt. Ráadásul a hamis mennyezet nem mindig van felszerelve reflektorral. Az egyéni csillárok és egyéb függesztett mennyezetre szerelhető szerkezetek esetében külön méretű keretet kell elhelyezni.

3. lépés: Műanyag panelek beszerelése

Maguk a panelek nem túl nehézek telepíteni. Általában a CD-profilon keresztül küldenek. Először le kell vágnia minden panelt a megfelelő méretre. Ezután telepítsen egy indítósínt vagy álmennyezetet, jelezve a műanyag panelek beszerelésének helyét.

Az első műanyag lapot az egyik végével helyezzük a kiindulási sínbe, majd kissé meghajlítva a panel második vége megfelelő helyre kerül. Az első lapot kissé a falhoz nyomják, majd a helyét csavarokkal és egy présgépvel rögzítik.

Ugyanígy a másik panelek egymás után kerülnek telepítésre. A panelek véghelyzetben vannak felszerelve, vagy egy speciális zárral vannak felszerelve típusától függően. Az összeszerelés során kerülni kell a törékeny műanyagra alkalmazott túlzott erőt, hogy elkerülhető legyen az anyag véletlen törése. Előfordulhat, hogy az utolsó panelt módosítani kell. A szélességet egész hosszában vágják. Előfordul, hogy a befejezőlap, valamint az első, csavarokkal van rögzítve, de ez nem szükséges.

4. színpad: Spotlámpák felszerelése

Kezdje el a telepítés spotlámpák kell még a telepítés előtt a panelek, miután a beállított keret kialakítása. Ebben a szakaszban minden egyes lámpához vezetni kell a vezetékeket, amelyek telepítését tervezzük.

Javasoljuk, hogy hagyja el a kábelt egy jó margóval, mert sokkal könnyebb levágni egy extra darabot, mint növelni a hiányzó. Mivel a telepítés a fürdőszobában történt, érdemes egy kettős szigetelésű vezetéket venni. Kiegészítő védelmet biztosít a műanyag hullámos tömlő. A kábelezés befejezése után azonnal ellenőrizni kell a teljesítményét.

A spotlámpák lyukai panelekbe vannak fektetve, ahogy azokat lefektetik. A lámpa megfelelő lyukának vágásához késsel lehet használni. Közvetlenül a telepítés után minden panel telepíthető a helyén és a lámpa. De általában a lyukak vezetnek a dróthoz.

Miután az összes panelt feltelepítettük, menjünk a lámpákba. Mindegyikük a terminálok segítségével csatlakozik a kábelezéshez. Ezután helyezze be az izzót, majd a világítási rendszer készen áll a használatra.

Általában műanyag mennyezeti panelek helyezkednek el párhuzamosan a hosszú vagy rövid fal a fürdőszoba. Érdekes tervezési lehetőség lehet a műanyag panelek átlós iránya. Azonban ez a telepítési mód több időt és erőfeszítést igényel, mivel a panelek végeit le kell vágni nem merőleges az oldalára, de körülbelül 45 fokos szögben.

A műanyag panelek segítségével nemcsak rendszeres, hanem többszintű mennyezet is előállítható. Érdekes lehet a különböző színű vagy árnyalatú műanyag panelek kivitelezésének megvalósítása is.

A gipszkarton burkolatának felszerelése

A gipszkarton álmennyezetének beépítési technológiája a fürdőszobában megközelítőleg ugyanolyan lépésekből áll, mint a műanyag mennyezet felszerelése:

 • szoba előkészítés;
 • keretbeállítás;
 • gipszkarton lapok telepítése;
 • befejező munkát.

Először a PPN 28/27 vezetőprofilt kell elhelyezni a fürdő peremén. A profil speciális tüskével van rögzítve. A falról való rögzítési távolság 100 mm, majd a rögzítőelemek 300 mm-es lépésekben vannak felszerelve. Ezt követően, a jelölésnek megfelelően, felfüggesztéseket telepítenek - szigorúan merőlegesek a vonalra és szigorúan a sor közepén.

A felfüggesztés egy vagy két tüskével történő rögzítéséhez. A fő keret a felfüggesztésekre szerelhető és csavarokkal van rögzítve. Ezután rakja fel és pattintsa be a speciális "rákokat". Ezután a PP 60/27 profillal kívánt hosszúságú fém vágóhidakkal köszörűket vagy ollókat használjon. A jumperek a "rákok" alatt vannak felszerelve, egymáshoz igazítva és csavarokkal rögzítve.

Amikor a gipszkartonokat az egyes lapok között helyezi el, körülbelül 5 mm-es résnek kell lennie, amely lehetővé teszi az anyag hőtágulásának szintjét és elkerülése érdekében az alakváltozást. A varratokat különleges rögzítő rácskal és vakolattal kell lezárni. Ezután a gipszlapok felülete egyenetlen lesz, finis réteggel. Kiderül, hogy egy sima és sima felületet lehet festeni, tapéta-beillesztett, csempézett stb. A gipszkarton mennyezetére is elhelyezhet reflektorokat vagy függő csillárokat. Az utóbbi esetben gondoskodni kell egy külön profilról a világítóeszköz rögzítéséhez.

Néha egy fadarabot használnak profilként a függesztett mennyezet rögzítéséhez. A technológia lehetővé teszi ezt a fajta kialakítást, de a fürdőszobában nem nagyon alkalmasak, mivel a fa nem tolerálja a nedvességet. Különálló kezelésre van szükség nedvességálló impregnálással minden fa elemhez. Általában könnyebb és kényelmesebb a könnyűfém profil használatával.

A rack mennyezet behelyezése a fürdőszobába: az anyagok listája és a munka utasításai

A fürdőszobában, a konyhában vagy egy másik, magas páratartalmú helyiségben egy süllyesztett mennyezet behelyezése nagyon ésszerű megoldás, mivel ilyen körülmények között nem lesz olyan tartósabb a felület.

Ezenkívül a felfüggesztett szerkezet tökéletesen sík felülettel rendelkezik, és lehetővé teszi, hogy elegáns beépített lámpákat helyezzen el.

Az olvasó számára felajánljuk, hogy megismerkedjen a fürdőszobaszekrény mennyezetbe helyezésének technológiájával, amely - amint látja - még a kezdőknek sem nehéz.

Az alumínium panelek kiválasztása

Először is el kell döntenie, hogy milyen lesz a mennyezet.

Az alumínium lécek meglehetősen eltérő teljesítményt nyújtanak:

 1. Színes. A matt fehér és az arany széles választéka áll rendelkezésre.
 2. Form.
 3. Méretét.
 4. A perforáció jelenléte. Szellőztetést biztosít a lécek és a padlólap között.

Az űrlap három típusú síneket különböztet meg:

 • klasszikus téglalap alakú kerekítés nélkül ("német");
 • lekerekített sarkokkal (olasz ");
 • speciális formában ("tervező"): rendszerint valamivel bonyolultabb a telepítéshez.

A sínek hosszát (standard, 2,5, 3, 4 és 6 m) kell választani, figyelembe véve a fürdőszoba méretét, hogy a vágás a lehető legkisebb maradjon.

Alumínium redőzött álmennyezetek

A panel szélessége a következőkre oszlik:

 • széles (25-30 cm): nincsenek vizuálisan határoló elemek, így a mennyezet felülete szilárdnak tűnik;
 • keskeny (85, 100, 150 mm): világosan meghatározott szélekkel rendelkezik, így az egyes sínek határai egyszerűen láthatóak a telepítés után.

Ezenkívül a keskeny lécek között különféle betétek helyezhetők el, amelyek látványosabbá teszik a szerkezet kialakítását.

Mi szükséges a telepítéshez?

A síneken kívül a mesternek további elemekre és eszközökre van szüksége. De először meg kell válaszolnia a kérdést: mikor kell pontosan elindítani a telepítést?

A telepítési idő beállítása

A süllyesztett mennyezet pozitív tulajdonsága, hogy a telepítés nem vonatkozik sem a "nedves" folyamatokra, sem általánosan szennyezettre. Ennek következtében a készüléket a javító epikus legvégén is bekapcsolhatja.

Ez a taktika teljes mértékben megfelel az általánosan elfogadott belsőépítészeti sorrendnek: rendszerint a padlóról indulnak és az aljától a mennyezetig mozognak.

Szükséges anyagok és eszközök

A paneleken kívül meg kell vásárolnia:

 • vezetők (különleges profilú fémcsíkok);
 • Mozgás (elemek, amelyekhez a lécek csatlakoznak);
 • felfüggesztések keresztirányú mozgatásra (mindkét keresztirányban 2 - 3 arányban);
 • tüskék és csavarok.

A kereszt teljes hosszát úgy határozzák meg, hogy 1 - 1,2 m-es lépésekben kerülnek telepítésre.

Minden anyagot, mint mindig, bizonyos mértékig meg kell vásárolni: szükség lesz arra, hogy véletlenül megsérüljenek bizonyos elemek a telepítés során, valamint a sérült elemek jövőbeli cseréje esetén.

Az ilyen eszközök rendelkezésre állását is ügyelnie kell:

 • szint: jobb, ha nem buborék, hanem víz (két üvegcső összekapcsolódik egy hosszú gumival);
 • jelölőeszköz: jelző, vezeték;
 • ütni;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • építési kés (ha PVC paneleket használnak);
 • ollók fémhez;
 • rulett kerék

Peremvezetők telepítése

A munkálatok a falak vezetőinek csatolásával kezdődnek, amely egyidejűleg a mennyezetlevél díszítő keretének szolgál. Mindegyiknek meg kell lennie:

 • szigorúan horizontális;
 • körülbelül 10 cm távolságra a padlólaptól.

A második tétel ajánlása: 10 cm - ez az optimális érték, amely nem csökkenti jelentősen a helyiség magasságát, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy könnyen elhelyezzük az összes elektromos berendezést és rögzítőt.

Szükség esetén bármikor beállítható.

Hogyan érhető el az útmutatók szigorúan vízszintes pozíciója? Nincs értelme, hogy egyenlő távolságokat helyezzen el a fővárosi plafonról - nincs garancia arra, hogy maga a lemez maga a vízszintes síkban fekszik. A padlóról "táncolhat", mivel mindig igazodik a szinthez.

De a legmegbízhatóbb módja a vízszintnek megfelelő jelek készítése. Ennek az eszköznek a használata megszünteti azokat a hibákat, amelyek a szalag mérésével vagy a buborék típusának lézersűrűségével történő késleltetéskor történtek.

Az egyenes vonalakkal ellátott jelöléseket egy feszített zsinór segítségével töröljük, majd rögzítjük a tányérokat a vezetők mentén (széles oldalon). A rögzítők szerelési lépése 40 cm.

Rack mennyezeti szerelési rendszer

Ha a vezetékek a csempézett bélés tetejére vannak szerelve, nagyon kívánatos elkerülni a lyukak rögzítését a burkolólapok között. Ha még mindig szembe kell néznie ezzel, akkor lyukat kell fúrni egy különleges fúróval kerámiához és perforáció nélkül.

Ha a fémrudat le kell vágni, ez fém ollóval történhet.

A sarkokban az útmutatókat beillesztik a másikba.

A felfüggesztett álmennyezeti rendszerek között a fürdőszoba burkolattal ellátott mennyezetét a szerkezet viszonylagos egyszerűsége és esztétikai megjelenése miatt választják.

Hogy hogyan lehet fehéríteni a mennyezetet a fürdőszobában, itt olvashatsz.

Gipszkarton - olyan anyag, amelyből egy érdekes dekoratív mennyezet hozható létre a fürdőszobában. Bővebben olvashat a gipszkarton mennyezetének sajátosságairól.

A felfüggesztés és a keresztmetszet felszerelése

Az alumínium mennyezet beépítésének e lépése ebben a sorrendben történik:

 1. A födémen egyenes vonalakat vágtunk le, amelyek merőlegesek a futópályák irányára a jövő felfüggesztett mennyezetében. A vonalak közötti távolság 1 - 1,2 m, ugyanazon a távolságon belül az elsőt és az utolsóikat el kell választani a legközelebbi falaktól. Ez a jelölés a keresztszereléshez.
 2. Mindegyik vonal mentén egységesen installálunk 2 - 3 felfüggesztést, két csavarral csavarjuk őket a padlólapra. A felfüggesztést követően mindkét "lábát" le kell hajolni.
 3. Az egymás felé néző vezetők felső szélei között, amelyeket korábban a falakhoz rögzítettek, a kábelt vagy a szálat a vízszintes sík jelzésére húzzuk.
 4. Szereljük fel a keresztmetszeteket, helyezzük őket a felfüggesztések "lábai" közé a kívánt magasságba és csavarozzuk őket öncsavarokkal. A kereszttartónak a feszített menettel jelölt sík mentén kell lennie. Így a helyiség mentén telepített útmutatók felett lesznek. Hosszúságban minden mozdulatot szinte falról falra kell hagyni (kis rések maradjanak). Több rövid csíkból állhat, amelyek mindegyiküket saját felfüggesztésükön rögzítik és együtt tartják.

A felfüggesztések alatti "lábak" végei felfelé hajlanak (megakadályozhatják a lécek felszerelését).

Mennyezeti szerelés

Tehát fontolja meg, hogyan szerelje össze és szerelje fel a süllyesztett mennyezetet. A műveletek sorrendje a következő:

 1. A védőfóliát eltávolítjuk a csíkokból. Ezt végre kell hajtani az utolsó pillanatban, hogy megakadályozzák az élek vagy a dekoratív bevonatok gondatlan működését.
 2. Vágjon egy szerkezeti késsel (PVC sín) vagy fém ollóval (alumínium) egy darab hosszúságú töredékkel.
 3. Ha ebben a panelben lámpatestet helyeznek el, akkor egy kör alakú lyukat kell vágni: egy kör húzódik, több apró lyukat fúrnak rajta. A lyukak közötti réseket levágják, majd a kapott kör alakú lyuk szélét őrlik.
 4. Az előkészített sínt mindkét végén a másik oldalon lévő vezetőprofilokba kell feltekerni, a középső rész pedig a keresztrúdokra (speciális fogakkal van felszerelve).

A rack-mennyezet vizuális elrendezése

Szerelvények szerelése

A fényforrásokat különböző módon lehet elrendezni:

 • a kerület mentén lévő falak mentén;
 • csak hosszú falak mentén;
 • a mennyezeten mozogtak;
 • aszimmetrikusan a munkafelületek feletti koncentrációval.

A PVC-panelek esetében a lámpáknak nem szabad túl nagy hőt sugározniuk.

A műanyag panelekből álló mennyezetek kiváló nedvességállósággal rendelkeznek, ezért széles körben használják a fürdők befejezéséhez. Hogyan készítsünk egy felső műanyag paneleket, olvassa el honlapunkon.

Tippek a mennyezet felállításához a fürdőszobában itt találhatók.

Nedves helyiségben, biztonsági okokból ajánlott olyan alacsony feszültségű világítási rendszer telepítése, amelyhez 12 vagy 24 V feszültség szükséges, továbbá gazdaságosabb. Néhány halogénlámpát terveztek erre a teljesítményre, valamint az új generációs LED-ek lámpáira. Ez utóbbiakat különösen alacsony fogyasztás és jelentős erőforrás jellemzi.

Hogyan szereljünk fel egy süllyesztett mennyezetet a fürdőszobában, csináld magad (utasítás)

Minden munkát a mennyezet elrendezését a fürdőszobában végzik az utolsó fordulóban.

A fürdőszobában egy jó megoldás lenne egy süllyesztett mennyezet felszerelése. A beszerelés előtt rajzoljon a helyiség diagramját, jelölje meg a lámpákat, és számítsa ki a szükséges falszegmenseket, a hordozó abroncsot (rugó), a felfüggesztéseket és a paneleket.

A következő lépés a mennyezeten belüli előkészítés lesz, a felületet gombaellenes alapozóval vagy "penészgátló" oldattal kezelik.

Ezután a lámpák alatt a vezetékeket a rendszer szerint készítsük el, minden vezetéket rejtettünk a hullámosságon és biztonságosan rögzítettük a mennyezetre.

Keretszerelés

A telepítés elvégzéséhez ilyen anyagokat kell megvásárolnia, és az alábbi eszközöket kell használni:

 • rack-mennyezet, a készlet tartalmaz teherhordó fésűket, falprofilokat és léceket;
 • szuszpenziók;
 • dugók;
 • ütni;
 • csavarhúzó;
 • vízszint;
 • építési szint;
 • olló vagy kézi fűrész fém vágásához;
 • mérőműszerek;
 • marker.

Ha többszintű mennyezetet hoz létre, a számítások és elrendezés bonyolultabb lesz.

A csapágyfésűket, a vonalvezetéseket párhuzamosan egymás mellett, valamint a panelekhez viszonyítva derékszögben kell alkalmazni.

A fal profilját 40-50 cm-es lépcsővel rögzítik a falra, majd a felfüggesztéseket a megjelölt jelölésnek megfelelően szerelik fel. A falról a szélsőséges felfüggesztéseknek 30-40 cm-rel, a szomszédos elemek 1.2-1.5 méter közötti távolságának kell lenniük.

A szuszpenziók felszerelése után ezeken a hornyokkal ellátott gumiabroncsok fixek.

A panel szerelése

Meg kell vágni a paneleket, szem előtt tartva, hogy néhány milliméterrel rövidebbek, mint a tartóprofilok közötti távolság. A hordozó fésű hornyaiba a paneleket behelyezzük a jellemző rés előtt, ami jelzi a rögzítésüket.

Ritkán, amikor lehetőség van az egész utolsó panel felszerelésére, általában le van vágva. A szerelési folyamat megkönnyítése érdekében a díszített panel előtűlegesre van szerelve, és az utóbbi hossza 14 mm-rel kevesebb.

Szakértői tanácsadás

Annak érdekében, hogy biztosítani lehessen a rack felső határát, magas színvonalú és megfelelő gondossággal kell elvégezni a felszerelést:

 • a műanyag és a fémlemezek nem félnek a vizektől, nedves ruhával tisztíthatók nem abrazív mosogatószerrel;
 • a konyhában az alumínium konstrukció a legalkalmasabb;
 • a fém elemek környezetbarátak, ezért mind lakó-, mind nem lakóhelyeken használják;
 • a konyha számára védőfóliát kell választani.

következtetés

Mivel a rack plafon felszerelése egyszerű, minden otthoni kézműves képes kezelni saját kezével. A legfontosabb dolog: követni az utasításokat, megfelelően elvégezni a jelölést és megbízhatóan rögzíteni a felfüggesztéseket.

A felfüggesztett korlát felállítása csinálja meg magának

Áttekintés a födémes álmennyezetek fő típusairól: alumínium, cink, műanyag. A telepítés módjainak elemzése. Szerelési útmutató: függesztett rake-mennyezetű fürdőszoba saját kezűleg.

Rack mennyezetek, először jelentek meg a hazai építési piacon a 90-es évek elején, és ma nem veszít népszerűség. A geometriai tulajdonságok miatt szerezte meg nevüket, mivel ilyen keskeny alumínium vagy cinklemezekből álló függesztett mennyezetet képeznek.

Különös népszerűségük oka a felfüggesztett szerkezet vonzó megjelenése, amelynek falai alatt sikeresen díszítheti a fő mennyezet egyenetlen felületét. Ráadásul híresek az egyszerű beszerelésről további berendezések használata nélkül. Ezért, hogy egy rack mennyezetet a fürdőszobában a saját kezű lesz a hatalma bárki.

Elegendő csak kiválasztani az alkatrészeket és ismerni a szerelési egység kulcspontjait.

A rack rendszerek típusai és előnyei

A rack mennyezet olyan szerkezet, amely felfüggesztett keretrendszert és burkolólapokat tartalmaz. A befejező panelek gyártására szolgáló anyag leggyakrabban műanyag, horganyzott acél vagy alumínium.

A polivinil-klorid rack formatervezése kis súlyban különbözik, de az alacsony tartósság. A cink-mennyezeti csíkok hajlamosabbak a korrózióra. Ezért nem ajánlatos a fürdőszobába és a konyhába telepíteni, a páratartalom pedig gyakran meghaladja a 70% -os küszöbértéket.

Az "arany átlag" alumínium panelnek tekinthető, amely sikeresen ötvözi a műanyag és horganyzott elemek pozitív tulajdonságait. A puha anyag nem fél a víztől, és nincs korróziónak kitéve. Meg fogja menteni egy ilyen felső határt és a felesleges költségeket az árvíz esetén a szomszédok.

A rack rendszerelemek telepítésére két lehetőség van:

 • Zárt típus - magában foglalja a fém keret beszerelését és a panelek beszerelését. A szomszédos panelek közötti résbe intersticiális betét helyezkedik el, amely dekoratív designt ad.
 • Nyílt típus - nem biztosítja a folyóvízi tér kitöltését. Összekötõ és sima felületet alkotnak.

Az open-type rendszerek jó szellőzést tesznek lehetővé, ezáltal kiküszöbölik a vízkondenzátum üledéket a rack felületén. A telepítés módjától függetlenül azonban a rack-mennyezet elrendezése kiküszöböli az erős keretrendszer kialakítását.

Ami az esztétikai szempontokat illeti, a textúrák sokféleségének és a széles színpalettának köszönhetően, a lézertervek segítségével sikeresen megvalósíthatja a legambiciózusabb ötleteket. A regisztrációs ötletek gyűjthetők a fotókból a tematikus fórumokon.

A látványos kialakítás göndör rackpanelek segítségével jöhet létre. Az ívelt elemek segítenek a kanyarok kialakításában, így zavartalan átmenetet biztosítanak a különböző mennyezeti magasságú két szoba között.

Videóválasztás: lehetőség a folyószárnyakkal rendelkező konyhák befejezésére

Felfüggesztett alkatrészek

Ahhoz, hogy a saját kezével egy csuklós mennyezetet készítsen, fontos tudni a rendszer fő elemeinek típusát és célját.

Minden olyan elem, amelyet a csuklós mennyezetek felszereléséhez használnak, nem éghető alapot tartalmaz. A por- és víztaszító bevonatnak köszönhetően az alkatrészek erősek és tartósak.
Az értékesítésnél vannak olyan álmennyezetek, amelyek összeszerelhetők, mint egy tervező. Lehetőség van testreszabni a felfüggesztési rendszert, amelyben az alumínium vagy horganyzott panelek nem szabványos méretűek lehetnek.

A rack-mennyezet legfontosabb elemei:

 • Stingers - a hornyokkal ellátott lécek úgy vannak tervezve, hogy rögzítsék a burkolólapok kidudorodását. Különböző méretűek lehetnek, és maguk a sínek nagysága szerint választhatók ki. Ezek a lécek lehetővé teszik a szerkezet egy részének szétszerelését anélkül, hogy sok hiba lenne a hibás segédprogramok javítása vagy a sérült alkatrészek cseréje miatt.
 • A felfüggesztések rugós vagy tűvel ellátottak. Úgy tervezték, hogy megtartsa a felfüggesztési rendszert, megakadályozva annak elcsúszását. A felfüggesztések hosszának köszönhetően le lehet csökkenteni a mennyezetet egy előre meghatározott magasságra, ami lehetővé teszi, hogy a berendezést az így létrejövő résbe vagy elektromos vezetékekbe helyezzük.
 • Útmutató és köztes profilok - a keret elrendezéséhez szükségesek. 0,3-0,5 mm vastagságú alumíniumból készülnek. A késztermékek hossza 4-6 méter.
 • Burkolólapok - alumíniumból, műanyagból vagy acélból készülhetnek. Gyakran van tükrös vagy megkönnyebbülő felületük. A sínek szélessége 50-200 mm, a termékek hossza elérheti a 10 métert.

Tipp: Annak érdekében, hogy helyesen számítsa ki a sín, a profil és a kötőelemek számát a csuklós mennyezetnek a saját kezével történő felszereléséhez, használhatja a süllyesztett mennyezeti számológépet. A számításokhoz elég a fürdőszoba paramétereinek beállítása, amely alapján az anyag pontos mennyiségét kapjuk meg.

Szerelési sorrend

A mennyezetet saját kezekkel történő felszerelésének technológiája számos alapvető lépésből áll:

  1. Felület előkészítés. Ebben a szakaszban határozza meg a mennyezet magasságát és a felületek közötti távolságot. Ezek a paraméterek attól függnek, hogy mi lesz a közbenső fülkében, például: csövek, szellőzőcsövek vagy kábelcsatornák. A megszakító tér magassága a kiválasztott világítóberendezések méreteinek figyelembevételével is meghatározásra kerül. A halogén vagy LED lámpákhoz való függesztett lámpáknál legalább 130 mm magasságot kell biztosítani. A süllyesztett lámpatestek telepítése során elegendő az elektromos vezetékek és szerelvények vezetéséhez szükséges minimális terület kiosztása.

Figyelem: A fürdőszobákban, amelyek falának magassága nem haladja meg a 2,5 métert, az interceiling hely minimális. Ehhez a csíkokat közvetlenül a mennyezethez rögzítik, és a speciális tömítésekhez igazítják. Az ilyen esetekben történő világításhoz függő lámpákat választanak. A mennyezet felületét szintetik és megtisztítják, csak utána váltanak a jelölésre.

  1. Felszíni jelölés. A mennyezet beillesztéséhez saját kezűleg olyan eszközöket kell használni, amelyek magukban foglalják
   • rulett;
   • Elektromos fúrógép;
   • csavarhúzó;
   • fogó;
   • Ollók fémekhez vagy fűrészekhez.

Elkezdenek megjelölni a legegyenletesebb falról a szobában. Miután a felépítéshez a kijelölt távolságból kiindulva az alsó mennyezetről indultak, párhuzamos vonalat vezetnek a csípős telepítéshez.

Tipp: Ha egy vízszintes síkban van, akkor a varázsló egy épületszintet javasol.

Ebből a vonalból, a fal mentén mozogva párhuzamos vonalakat húzva, 1,2 m távolságot tartva. Miután a falra szerelt vázszerkezeteket rajzolták, a világítóberendezések telepítésének pontjai a mennyezet felületén vannak feltüntetve.

A videóban egyértelműen bemutatják azt a technológiát, hogy a rack mennyezetet a kezükben a fürdőszobában szerelik fel

 1. Szerelőkeret. Először is, a szögletes hordozóprofilokat felfüggesztettük, és csavarral rögzítettük őket 0,5-0,6 méteres távolságban. A vezetékek be vannak helyezve a tartó profilba, és merőlegesek a sínek irányára. Ezután szerelje fel a felfüggesztéseket, és tartsa egymástól 1,2 méter távolságot.
  Egy sík felület létrehozásához a sztrájk rendszer szintre van állítva, ebből a célból állítható felfüggesztés. Ehhez a rugó felfüggesztései a rugóhoz szorulnak, és a csapok elmozdulnak, így megadva a kívánt pozíciót.

A süllyesztett mennyezet karbantartása nem igényel nagy erőfeszítést. A szennyeződések eltávolítása érdekében hagyományos tisztítószereket használhat. A mosott felület puha ronggyal fényesre csiszolt.

A mennyezetre szerelhető használati utasítás a fürdőszobában

Az egyszerűen álcázott kommunikációs feladatok végrehajtása egyszerű, ha a függesztett mennyezetet a saját fürdőszobájába telepíti, ezzel megtakarítva a kézművesek szolgáltatásait. A befejező anyagok sokféle lehetősége nyílik a kreatív lehetőségek megvalósítására, anélkül, hogy veszélyeztetné a szerkezet működését.

A legnépszerűbb lehetőség a fürdőszobához illő mennyezetre:

 • gipszkartonból;
 • kazetta alapú;
 • rack és fogaskerék;
 • műanyagból.

Fontolja meg az egyes típusok telepítésének elveit és jellemzőit.

Gipsz álmennyezet - beépítési technológia

A fürdőszobában, hogy hamis mennyezet gipszkarton könnyebb és olcsóbb, mint bármely más lehetőség. Ezért az ilyen struktúrákat leggyakrabban a hasonló munkákkal nem rendelkező emberek tervezik.

Kezdje el a telepítést markupjelölőkkel, összpontosítva arra, hogy melyik szerelt felfüggesztést alkalmazza. Indítsa el helyesen a tartószerkezet profiljának felső felületét. A telepítési algoritmus egyszerű:

 • A kijelölt területek lyukak segítségével lyukakat fúrnak.
 • Helyezzen műanyag tüskéket a lyukakba.
 • Kombinálja a tüskéket akasztóval.
 • Kalapács a kalapácsot az alapra.
 • A felfüggesztésekben állítható magasságú szerelt profilok.
 • Egy tökéletesen sík felületet hozzon létre a gipszlapok kikészítéséhez.

A gipszkarton lapjai rögzítettek a kész kerethez, mindig nagyobb nedvességállósággal és hőmérsékletváltozással szemben. A telepítés teljesnek tekinthető. Ezután a mennyezetet eltakarják, gyakran víz-diszperziós festékek alkalmazásával.

A szakértők azt javasolják, hogy figyeljenek a következő fontos árnyalatokra a gipszkarton álmennyezet behelyezése során. Először is fontos, hogy a lapokat olyan módon rögzítsük, hogy a csavarok fejek a külső rétegbe kerüljenek. Másodszor meg kell győződnie arról, hogy a lapok ízületei egybeesnek a profil felületével, ellenkező esetben fennáll a struktúrák elcsúszásának veszélye a jövőben.

Fontos pont - az ízületek kezelése befejezése előtt. Ehhez a "serpyanka" és a gitt keverék szabványos készletét kell használni. A festés előtt a mennyezeteket fel kell alapozni, hogy növeljék a nedvességállóság szintjét.

A felfüggesztett rack rendszer beszerelése - hasznos tippek

A fürdőszobában a rack-mennyezet beillesztésére vonatkozó döntést 100 százalékos indokolja. Eltekintve attól a ténytől, hogy a konstrukció praktikus, szerény és nedvességálló, könnyedén telepíthető a saját kezével, beleértve a spotlámpákkal együtt. A rack mennyezet felszerelése a következő sorrendben történik:

 1. Végezzen jelölést a rögzítőelemek felszereléséhez - a párhuzamosan elhelyezett sínek alapját. Az első rudat a faltól 0,4 méteres távolságra kell elhelyezni.
 2. Állítsa be a szálak helyzetét egy rugóval egy tűvel.
 3. Vágja le a sínt fém ollóval, amely a szalagokhoz van rögzítve, és a réseket a cellába szorítja.

Hasonlóképpen szerelje be a fennmaradó sávokat. A lámpáknál a fémvágó vágja a megfelelő átmérőjű lyukakat.

A műanyag burkolat mennyezetje - hogyan kell telepíteni magát

A műanyag falburkolat építése közvetlen versenytársnak tekinthető a könnyű beépítés és a gipsz-mennyezet elérhetősége szempontjából. A fürdőszoba ugyanaz a megfelelő lehetőség. A rendszer telepítése nagyon egyszerű. Ehhez - az előző esetekhez hasonlóan - a keret kerül beépítésre, kezdve a helyiség peremén lévő szerelési profillal, majd felfüggesztés (50-60 cm-es lépés).

A keret oldalán szerelje fel az U alakú kezdő sarokot. Bélésvágás fém ollóval, csavarokkal a kerethez rögzítve.

Kazettakréták - típusok és telepítés

A rendelkezésre álló költségvetés keretein belül lehetőség nyílik a fürdőszobában és a mai divatos kazettákon. A burkolatokhoz a panelek különböző változatait használják:

 • fából;
 • ásványi rost;
 • üveg (szilikát vagy akril);
 • tükrök;
 • alumínium.

A fa panelek szilárdak és szilárdak, de nem alkalmasak a fürdőszoba befejezésére. Ugyanez vonatkozik a kiváló hőszigetelésű ásványi rostokra épülő kazettákra is, de nem elegendő a higroszkóposság szintje. Azonban az üveg és az alumínium kazetta a fürdőszobában jobban illeszkedik a többihez. Az első lehetőség különösen meggyőző a jól megtervezett világítással, művészi festéssel és nyomtatással kombinálva.

Szerelje fel a kazettatartókat egyszerűen. Vegyük fontolóra a telepítési algoritmust egy 600 mm-es 600 mm-es szabványméretű panelek és egy 60 cm-es síntartományú alumíniumszerkezet példáján.

Kezdjék el a falak felületén lévő jelölővonalakkal történő felszerelést, ugyanúgy, ahogy az új mennyezet igényel. Csatlakoztassa a fali sarkot és a felfüggesztéseket. Szerelje fel a vezetőket, kezdve hosszabb sínekkel, ha szükséges, vágja le őket. Az utolsó lépés a kazettás panelek és rögzítők telepítése.

Függesztett mennyezet a fürdőszobában: lépésről lépésre

Felfüggesztett mennyezet - az egyik legkedveltebb megoldás a fürdőszoba befejezéséhez, és nem meglepő: ez a kialakítás ellenáll a nedvességnek, jól néz ki, és nem túl drága. Ugyanakkor a telepítés nem igényel sok időt. Vegye figyelembe a fülke mennyezetbe helyezésének lépéseit a fürdőszobában.

Hamis mennyezet a fürdőszobában

Az anyag kiválasztása a mennyezet befejezéséhez a fürdőszobában

Tekintsük a felfüggesztett mennyezetek fő típusát, erősségüket és gyengeségeiket.

Táblázat. A felfüggesztett mennyezet típusai, előnyei és hátrányai.

Mennyezeti szerelés és szükséges eszközök

Annak érdekében, hogy a kialakítás erős legyen, megbízható alapon kell rögzíteni, amely három részből áll: az első, a fő és a hosszanti kiegészítő keretekből.

A fürdőszobában a műanyag panelek beszerelésének főbb fázisai a következők:

 • fényszórók bekötése;
 • elrendezése;
 • a kezdeti keret telepítése a helyiség peremén;
 • a fő keret felépítése a mennyezet kerületén;
 • egy további hosszanti keret beszerelése;
 • lécek, műanyag falburkolás, gipszkarton vagy szalagok telepítése.

Kéziszerszám készlet felfüggesztett mennyezet felszereléséhez

A szükséges eszközökről:

 • vonalzó és ceruza jelöléshez;
 • ütni;
 • kés, kézi fűrész vagy olló fém, üvegvágó, kirakós, bolgár, építő kés a finom anyagokat a kívánt méretre;
 • fúrjon egy kicsit (annak érdekében, hogy lyukakat fúrjon a panelekbe);
 • csavarhúzó csavarok meghúzásához.

Ez egy hiányos lista, attól függően, hogy a kiválasztott keret típusát és a hozzá csatolni kívánt anyagot milyen típusú eszközökre lehet szükség.

Keret panelek telepítéséhez

A keretszerkezetnek három fő anyaga van:

A fürdőszobai fakeret nem alkalmas, mert ez az anyag instabil a nedvesség állandó hatásaival szemben, idővel elkezd láncolni és rothadni. Még akkor is, ha a fa alaposan kezelendő védőszerekkel, minden esély arra, hogy elkerülhető legyen ezek a problémák.

Függesztett mennyezeti keret

A műanyag ellenben egyáltalán nem romlik a magas páratartalmú helyiségben, és nem rothad. Azonban a műanyagnak jelentős hátránya van - nincs ereje, ezért a műanyag keretre szerelt mennyezet túl rövid életű lehet.

A legjobb megoldás, amelyet szinte mindenki választ ki, aki felfüggesztett mennyezetet állít össze, fém profilból álló keret. Ez a design tartós, megbízható és biztonságos, könnyen felhelyezhető, és nagyon hosszú ideig szolgál.

Függesztett mennyezeti készülék

Lámpatestek szerelése

Számos kulcsfontosságú szempont van a szerelvény rögzítésére és kábelezésére, amelyet szem előtt kell tartani.

 1. Az izzólámpák vagy az energiatakarékos lámpák közötti távolságnak legalább 10 cm-nek kell lennie. A LED-es és a halogén lámpákhoz tartozó lámpatestek esetében ez a szám legalább 5 cm legyen.
 2. Jobb, ha külön vezetéket vezetnek a lámpatestek tápellátásához, mivel ebben az esetben sok vezetékezésre lesz szükség, de ha valami történik az egyik lámpával, a többiek továbbra is égnek.
 3. A fürdőszobában lévő vezetékeknek legalább 1,5 méterrel a padló felett helyezkedjenek el.
 4. A rövidzárlatok elkerülése végett minden vezetéket egy hullámcsőbe kell helyezni. Ezenkívül ebben az esetben nincs szükség a mennyezet szétszerelésére, ha valami történik a huzalozással. A régi huzal cseréjéhez elegendő lesz az új csövön át, hogy a másik oldalon (a lámpa felszerelésének helyén) kijusson.
 5. Csavarozza fel a huzalokat a falra. Ugyanakkor a hosszúságuknak olyannak kell lennie, hogy a végek 10-15 cm-rel lógjanak a keret szintje alatt. Ebben az esetben célszerű a lámpákat felszerelni.
 6. A szerelődoboznak a tervezett mennyiségi szint alatt kell lennie, amely esetben bármikor szabadon hozzáférhet hozzá.

Lámpatestek szerelése

Fontos! A kapcsoló, amely a fürdőszobában lesz, vezetni kell egy vezetéket, és a kapcsoló a lámpák - több vezeték a lámpák száma szerint.

A felfüggesztett mennyezet induló keretének összeszerelése

Mindenekelőtt fel kell szerelni az induló kereteket (a többi neve fal vagy szegélyprofil). Ez az alap, amelyen az egész csuklós mennyezet összeszerelhető. Az építéshez szükség van az U alakú profil alkalmazására abban az esetben, ha műanyag paneleket vagy gipszkartonokat kell rögzíteni a kereten, és mind a U-alakú, mind az L alakú lapos típusúak alkalmasak. A befejező kazetták általában használt sarok.

1. lépés Jelölje meg a vízszintes vonalak rajzolását a falakon 10-20 cm-re a főtértől. A jelölés végrehajtásához használhatja a festékkábelt is. A vonalaknak nagyon simanak kell lenniük, mert attól függ, hogy a teljes mennyezet sima lesz.

2. lépés: Vágja le a fémprofilot a kívánt hosszúságú szegmensekre úgy, hogy mindegyikük egyértelműen a falak peremén álljon. Ha U-alakú változatot használsz, akkor először át kell vágnod az oldalakat vagy a polcokat, majd a polcok ellenkező irányba hajlítsa a fémprofilt, és vágja le a köztük lévő részt - a háttámlát. Abban az esetben, ha a profil túlságosan rövidnek bizonyul, akkor két vagy akár három darabot kell rögzíteni az egyik falhoz.

3. lépés: A csavarok fémprofiljában fúrjon lyukakat. Meg tudod oldani egymást 0,5 m távolságban egymástól.

A kezdő keret összeszerelése

4. lépés: Csatlakoztassa a profilt a falhoz a korábban vázolt vonal mentén, ahol a lyukak helyét a profilokba illesztheti.

5. lépés Telepítse a tüskéket a falba, majd húzza meg azokat a csavarokat vagy csavarokat.

A felfüggesztett mennyezet indító keret

Abban az esetben, ha U-alakú profilt használ, azt a helyiség sarkaihoz kell bedugni. Ehhez meg kell hosszabbítani az egyik profil profilját fogóval, majd helyezze be a másik polcát egymáshoz. Az L-alakú profil két szegmense átfedhető, azaz oly módon, hogy az egyik alsó része a másik aljára kerül.

Videó - Hamis mennyezet a fürdőszobában. Vázszerkezet

A fő keret felszerelése

A fő keret kialakításához használják:

 • Kereszteződés (gumiabroncsok) - abban az esetben, ha a mennyezetet lehajlik;
 • PP 60 × 27 mm profiltípus vagy profil CD - műanyag bélés és gipszkarton mennyezet mennyezetéhez;
 • L-profil - a kazettatartókhoz.

Metal Legend

A fő keret összeszerelése öt lépésben történik.

1. lépés: Jelölje a falakon azon pontokat, ahol a profilokat vagy a szalagokat kell elhelyezni. Az első 30 cm-es távolságban és az összes későbbiekben - 1 méteres lépésekben helyezhető el. Ha nehéz finomanyagot, például fémkazettát kíván használni, akkor a távolságnak kb. 0,5 m-re kell lennie.

2. lépés. Jelölje meg a mennyezetet festékkábellel, és rögzítse rá a vállfákat.

Függesztett szerelési séma a gipszkarton mennyezet felszereléséhez

Ehhez húzza meg a megfelelő helyeken a csavarokat úgy, hogy kb. 0,5 cm-re kiálljon, és a vezetéket először a profil körül körbevesse azon a szinten, amelyen az extrém jelölés található, aztán a csavarral, majd ezt követően - ismét a profil körül és a következő csavart.

Fém felfüggesztés hangszigeteléssel

3. lépés. A következő lépés a felfüggesztések felhelyezése a fő mennyezetre. Csavarja be a fémprofil szegmenseket, amelyek a csuklós ízületek szerepét játsszák a mennyezeten, majd feszessék be őket a vállfák aknájába.

Lépés 4. Csatlakoztassa a felfüggesztésekhez tartozó profilokat vagy szalagokat. Ezenkívül a főkeret profiljait az indítással kell összekötni, az egyetlen kivétel a rack és a kazettás mennyezet - ebben az esetben nem szükséges egyetlen struktúrába illeszteni őket.

A rack mennyezeti kialakításának képi példája

5. lépés: Állítsa be a felfüggesztések hosszát úgy, hogy minden profil vagy szalag azonos szinten legyen. Ha sík mennyezetet szeretne kapni, ezt a lépést nagyon óvatosan kell megközelíteni. Ehhez használjon szerelőfonalat, amely több sorát 1-2 mm-rel rögzíti a főkeret szintje alatt. Ha a profilok vagy szalagok egyike érintkezik a szálzal, gondosan kell beállítania a felfüggesztést vagy a felfüggesztést, amelyen nyugszik.

A fő keret összeszerelése

Fontos! Ebben az esetben, ha a használandó rudak rövidebbek a szoba hosszához képest, akkor ugyanabban a sorban kell rögzíteni őket egymás mellé 2 darabra. Ezután a szuszpenzióknak legfeljebb 30 cm-re kell, hogy legyenek a keresztmetszet mindegyik széle.

A rövid profil meghosszabbítható dugaszolható összekötő elemekkel: a két profil végeit egy ilyen elembe helyezzük, majd önbefogó csavarokkal szereljük fel.

Egy további hosszanti keret kialakítása

Egy további keret általában profilszelvényekből készül. A fő profilhoz 90 fokos szögben kapcsolódnak, így négyszög alakúak. A hosszirányú keret fészekhez való rögzítéséhez speciális zárakat használhat. Ha a gipszkarton a kerethez csatlakozik, a kiegészítő keret speciális rákokkal van felszerelve az alapra. A főprofillal felfelé helyezik őket, majd egy további profilt alkalmaznak, az antennák hajlottak és csavaroztak a csavarokon.

Úgy néz ki, mint egy kész keret egy függesztett mennyezet felszerelésére

A sínek rögzítése a kerethez

1. lépés: Számolja ki, hogy hány ládát kell bezárnia a teljes mennyezeten. Szükség esetén vágja el az utolsóat úgy, hogy egyértelműen álljon az utolsó előtti vasút és a fal között, és zárja le a fennmaradó rést. A műanyag lapot speciális késsel kell kivágni, egy fémhez egy fém késre van szükség.

Rack mennyezeti szerelési rendszer

2. lépés. Szükség lehet a hosszúságú lamellák vágására is. Könnyen beléphetnek a végső profilba, ha 3-5 cm-rel rövidebbek, mint a helyiség hossza.

Lépés 3. Vágjon lyukakat a lamellákban a lámpákhoz. Ehhez használhat egy fémjelzõt, kést vagy ollót.

4. lépés Helyezze az első sínt a rúdra úgy, hogy a falhoz rögzített profilba kerüljön.

5. lépés. Ezután egyenként helyezze be a végső profilba az összes többi síneket, kissé elfordítva őket átlós irányba, és csatlakoztassa őket a stringerhez, addig nyomja a gombot, amíg egy kattintás meg nem jelenik.

6. lépés: Miután a panelet egy lyukkal felszerelte a lámpa számára, átadja az előszerelt vezetéket.

A rack mennyezet telepítésének sorrendje

7. lépés Ha az Ön által választott mennyezettervezés interpanelprofilok használatát veszi igénybe, akkor helyezze őket a sínek felszerelésére. Ehhez először meg kell tartani az egyik végét a panelek, majd a második, nyomja meg úgy, hogy az elem biztonságosan illeszkedjen a helyére.

8. lépés. A végső lépés a lámpatestek csatlakoztatása és az előkészített lyukakba való beépítése. A lámpa felszereléséhez be kell nyomni az antennákat, be kell illeszteni és jól nyomni.

A lámpatest nyílása a kívánt átmérőjű vágó segítségével történik

Az előkészített lyuk a lámpa számára

Ebben a szerelésben a mennyezet sínek tekinthető teljesnek.

Műanyag panelek szerelése a kereten

A műanyag panelek hasonlítanak a lécekhez, de más módon van felszerelve.

1. lépés: Először is meg kell erősítenünk egy kezdeti szintet vagy egy speciális álmennyezetet, amelynek hornya van ahhoz, hogy a fal közelében a panel rögzíthető legyen.

Lépés 2. Ezután telepítenie kell az első panelt úgy, hogy az egyiket először, majd a másik végét beilleszti az alaplap vagy az indítólemez hornyába, és erősen megnyomja, hogy a termék biztonságosan illeszkedjen. A negyedik oldalt rögzíteni kell önmetsző csavarokkal.

Műanyag panelek felszerelése fém keretre

3. lépés. Minden további panelt ugyanúgy telepítünk, mint egyenként.

4. lépés Ha az utolsó panel túl széles, akkor elektromos vágószerkezettel vagy csiszolóképpel kell vágni, a szükséges mérethez igazítva és a többihez hasonlóan.

A gipszkarton álmennyezetének összeszerelése

A gipszkarton lapok előkészített keretére történő felszerelés öt fő szakaszban történik.

1. lépés Szükség esetén vágja el a kívánt anyagot a befejező anyaggal. Ehhez tegye a padlóra, rajzoljon rajzot ceruzával. Miután elvégezte a szükséges méréseket és rajzolta a vonalat, amelyen a vágást végezzük, ehhez a vonalhoz fém vonalzót kell csatlakoztatnunk, és kézzel kezeljük a kést, és határozottan tartsuk szabadon a kést. Nem szükséges fémes vonalzó használata, bármelyik, éles élű helyettesíti. Figyelembe véve a pontosságot, a kartonot pontosan a vonal mentén kell levágni. Ezután csak a kanyarban kell vágnia.

2. lépés: A gipszkartonnak különleges csavarokkal kell rögzíteni a kerethez. 20 cm távolságban kell elhelyezni egymástól.

3. lépés: Miután az összes panelt feltelepítettük, azokat alapozóval kell lefedni.

4. lépés Ha a primer száraz, akkor a gitt mesterséget minden varratnak, a fal mentén lévő csatlakozásoknak és az öntapadó csavaroknak a gipszkarton lapokba való behelyezéséhez szükséges.

Gipszkarton lapok telepítése

A végsõ lépések a mennyezet szintjének kiegyenlítése, ha szükséges, a mennyezet lábazat festése és ragasztása.

Kazettás álmennyezet szerelése

Ha a keret össze van szerelve, akkor nagyon könnyű a kazettatartó felszerelése. Abban az esetben, ha nyílt keretű mennyezetet választ, a kazettákat a cellák tetejére kell helyezni. Szükség esetén először a kívánt méretre kell vágni: az ásványvágást villamossal, üveggel vagy tükörrel lehet vágni, kerozinnal bevont üveg vágóval.

Alumínium vagy acél kazettákat általában rejtett mennyezetre használnak. Oldalukon speciális rögzítőelemek vannak, amelyekkel a keret aljára rögzülnek. Meg kell kezdenie az utolsó sort, majd egymás után adja hozzá a sorokat.

Hogyan szereljük fel a PVC paneleket a mennyezetre?

Részletes utasítások itt találhatók. Is, akkor valószínűleg érdekli a cikk a technikai jellemzőit felfüggesztett mennyezet Armstrong.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a felfüggesztett álmennyezet felszerelése összetett és időigényes folyamat, de a valóságban ez nem így van. Csak meg kell kezdenie a szükséges anyag megvásárlásával és a mennyezeten lévő jelölésekkel, majd lépésről lépésre, végezze el az összes munkát, elkerülve a felesleges gyorsaságot és a megfelelő technológiát. Ha nincs tapasztalata ilyen mennyezet beiktatásával, valóban nagyon sok időt vehet igénybe, de biztosan tetszeni fog az eredménynek - az új gyönyörű mennyezet kellemes lesz a szemnek és sok éven át szolgál.