Legfontosabb > Bútor

Hogyan telepítsünk egy zuhanytálcát - a különböző anyagokból származó lehetőségek

A modern lakásokat meglehetősen nagy fürdőszobák jellemzik, de sokan csak néhány négyzetből álló fürdőszobával rendelkeznek. Emiatt az emberek megpróbálnak egy zuhanyzópalletet felszerelni annak érdekében, hogy felszabadítsanak egy kis helyet más dolgokra. Segítünk Önnek megbirkózni ezzel a munkával, megfontolják a zuhanyzótálcák lehetőségeit és a telepítés főbb pontjait.

A legegyszerűbb megvásárlás ma már egy kész zuhany, amelynek beszerelése nem tart sokáig. Ez a design számos funkcióval rendelkezik, mint pl. Hidromasszázs, rádió, telefon. Ez a funkció azonban nem mindig keresett, és a kabin költsége eléri a mesés számokat. Ebben a tekintetben a legtöbb ember inkább nem pénzt költ, hanem egy zuhanytálcát vásárol, amelyet otthonában saját kezével lehet telepíteni.

A legnépszerűbb raklapok akril: könnyűek és olcsóak.

A zuhanytálca felhelyezése előtt el kell döntenie a gyártási anyagról, hiszen a telepítési részletek némelyike ​​attól függ. És a választás valóban az, ami:

 • Természetes kő. Drága választási lehetőségek, amelyek felszerelését a szakembereknek kell elvégezniük, mert nehéz, és a legkevésbé rossz mozdulattal a raklapot károsíthatja a helyreállítás lehetősége nélkül.
 • Metal. Az ilyen raklapok meglehetősen zajosak és csúszósak, különösen az acél, bár a modern gyártók egyre fejlettebb modellekkel próbálkoznak, és ezzel küzdenek ezekkel a hiányosságokkal. De az ilyen lehetőségek rendkívül kicsiek. Ezért készen kell állni az önálló hangszigetelő edényre.
 • Fazekas. Nehéz, de ugyanakkor megbízható design. Hátrányuk az ár és a nehéz tárgyak által okozott kár lehetősége.
 • Akril (műanyag). A legelterjedtebb lehetőség a megfizethető ár és az alacsony súly miatt. Az ilyen szerkezetek könnyen felhevíthetők, csúszásmentesek és nem zajosak, ellentétben az acél tárggyal.

A modern modellek különböző méretűek és magasságúak is lehetnek. Itt, ahogy mondják, mindenki saját paramétereit választja. Ha a házat idősek vagy fizikai korlátok miatt lakják, akkor az enyhe emelkedéssel rendelkező lehetőségek fontosak ahhoz, hogy bejussanak a serpenyőbe. De ha kisgyermeke van, és miniatűr fürdőszobát szeretne használni, javasoljuk, hogy magas falú raklapokat vegyen be. Valójában egyes modellek 40 cm-esek.

A zuhanytálca telepítésének meg kell kezdődnie azon a helyen, ahol a telepítést tervezik. Ehhez általában használja a szoba sarkát vagy egy speciálisan felszerelt rést. A falakat a szerelés előtt vízszintes, vízálló és kerámia burkolattal kell készíteni. Ezt az anyagot, a bírálatok és a gyakorlat szerint, a vízzel való közvetlen érintkezés esetén a legjobb. A csempe befejeződése azonban nem kötelező, és mindenkinek joga van bármely más anyag kiválasztásához saját belátása szerint.

A zuhanytálcák általában a szoba sarkában vannak elhelyezve.

Megjegyzendő, hogy a szerelés a padlón, a speciálisan kialakított támaszokon vagy fém kereten történik. Először le kell szintetizálnia a padlót, különösen akkor, ha a raklapot azonnal fel kell szerelni. Különös figyelmet fordítsunk a műanyag és akril modellek beszerelésére. Egy személy súlya alá süllyedhetnek, ezért további megerősítést kell adni. Ebből a célból, saját kezükben helyezzen el egy tégla- vagy habblokkot, amelyet ezt követően egy raklap támogat. Opcionálisan töltötte a helyet betonnal - hozzon létre egyfajta esztrich a helyén, ahol a szerkezet található.

A zuhanytálca telepítése előtt minden csövet ellenőrizni kell a használhatóság szempontjából, és közvetlenül a betűkészlet helyére kell helyezni. Különös figyelmet fordítsunk a vízelvezető rendszerre, mivel a hibás szennyvízrendszer később nagy bajt okozhat Öntől és szomszédaitól alulról. Ha zuhanytálca tálcát szeretne telepíteni, akkor egy villamosenergia-ellátási rendszerre is gondolnia kell, hogy összekapcsolhasson a világítás és a szerkezeten belüli egyéb funkciók között. Ebből a célból a kábelezés rejtett telepítését alkalmazzák, és egy különálló, RCD-s készüléket telepítenek a panelbe.

Az akril tálcák telepítése a legkönnyebb. Ehhez fel kell tedd a tálat a hátára, és csavarja be a csomagolt lábakat, amelyek száma a modelltől függően változik. Előfordulhat, hogy a raklapot kerettel látják el, majd a lábakat be kell csavarni. A következő lépésben telepítjük az elvezető rendszert. A legtöbb eleme menetes, ezért nem nehéz összeállítani. Javasoljuk, hogy speciális varratokat vagy cérnákat használjon a varratok lezárására. Az összes csatlakozást szilikon tömítéssel le kell fújni.

A szivárgás elkerülése érdekében a zuhanytálcát szigorúan a szintre kell állítani

Mivel az akril tál egy személy súlya alá süllyedhet, jobb, ha egy téglából vagy tömbből álló támasztófalat készítenek. Ezután helyezze a raklapot a padlóra, és állítsa be a magasságot úgy, hogy a szifon ne érintse meg a felületet. A zuhanytálca felszerelésének szigorúan a szintnek kell megfelelnie, ellenkező esetben nagy a szivárgás kockázata. A raklaphoz való csatlakozás széleit a fürdő falaihoz ragasztóval vagy tömítőanyaggal kell feltölteni. A végső szakaszban csatlakoztassa a csatornacsövet, és helyezzen be egy védőréteget, ha van benne.

Az öntöttvas, acél és más fémszerkezetek nem igényelnek további támogatást a középső részhez, ezért a lábakra vagy a speciálisan felszerelt keretre szerelik fel. A telepítés módja hasonló ahhoz az egyetlen különbséggel, hogy az acélszerkezetek hangszigeteléséhez rögzítőhabot használnak, amely a tálca és az alap között üregekkel van töltve.

A kerámia raklapok és a természetes kőminták felszerelésének sajátosságai vannak. Az ilyen szerkezetek lenyűgöző súlyúak, és közvetlenül az alapra vannak felszerelve, nem pedig további rögzítőelemek. Azonban súlyossága miatt a vízvezeték-berendezések meglehetősen törékenyek, ezért a vele való munkavégzés során ügyelni kell arra, hogy ne károsíthassa. A nehéz raklapok beszerelésekor különös figyelmet kell fordítani a szennyvíztisztító berendezésekre és a szifon felszerelésére. Mivel a betűt közvetlenül a tőkebázison helyezik el, szükség van egy kis résszel az alapítvány tervezésénél és töltési szakaszánál, ahol a leeresztő és a kifolyó rendszer illeszkedik.

Ezenkívül olyan technológiai szakadékot kell létrehoznia, amely révén könnyen kezelheti a szifont a saját kezével a meghibásodása esetén. Ezt a helyet később díszítheti egy kikötő vagy egy eltávolítható kárpitozóelem felszerelésével. A ragasztót az alapra helyezzük, ahol a tálat rögzítjük, majd egy raklapot helyezünk rá, amely szigorúan vízszintesen van szinte minden oldalról. Ezt követően várjuk a ragasztóoldat teljes száradását, és csatlakoztassuk a szennyvízcsöveket a szifonhoz. Az a hely, ahol a tál a falhoz ér, szilikon tömítőanyaggal vagy csemperagasztóval kezelik, hogy megbízható vízgátot képezzen. Ha kívánja, kerámia vagy műanyag sarkot helyezhet el a csuklón.

Miután befejeztük az összes munkát, folytatjuk a védőfelszerelés telepítését, és ha a raklapot közvetlenül a blokkokból vagy téglákból álló keretbe helyeztük, akkor vakoljuk meg a falat, megőröljük és megmártjuk azt a fürdőszobában leginkább megfelelő anyaggal. A fröccsenés elleni védelem érdekében üvegajtókat szerelünk fel, vagy vízhatlan zárat rögzítünk. Minden modellnek saját tulajdonságai lehetnek, tehát mielőtt elkezdené dolgozni, ismernie kell a mellékelt utasításokat.

A zuhanytálca telepítése: lépésről-lépésre vonatkozó utasítások különböző modellek telepítéséhez

Meg kívánja menteni a helyet a fürdőszobában a zuhanyzó felszerelésével? A fürdő a pihenés helyszíne, amely praktikus és kellemes esztétikai megjelenésű, igaz? Ön magára tervezi az összes telepítési munkát, de zavarodott a zuhanytálca telepítésével?

Megmutatjuk Önnek, hogyan kell megbirkózni ezzel a feladattal - a cikk a fontos telepítési pontokat tárgyalja. Figyelembe vettük a különböző anyagokból álló raklapok jellemzőit is, részletesen ismertetve az egyes opciók telepítési folyamatát.

A kezdő vízvezeték szereléséhez olyan fényes anyagokat vettünk fel, amelyek fontos árnyalatokat mutatnak, valamint egy videót, amely részletesen bemutatja a kompakt fülkék összeszerelését és telepítését a zuhanyzási folyamatok fogadására.

Tusoló tálca típusai

A gyártók készen állnak arra, hogy meglepődjenek a legfejlettebb tulajdonosok, akik különböző formákat, méreteket és lehetőségeket kínálnak a teljesítmény érdekében.

Az első osztályozás egyike a modellek elkülönítése formában. Szögletes, ovális, kerek, háromszög alakú, téglalap alakú termékek.

Szükséges a serpenyő alakjának és méretének kiválasztása, amely ergonómikusan elosztja a helyiséget a fürdőszobában megfelelő szintű kényelemmel.

Egy másik osztályozás a teljesítmény anyaghoz kapcsolódik. Ma raklapot vásárolhat:

Ebben az esetben a raklap többféle módszerrel is felszerelhető, fémkerettel, talapzattal vagy sík felületen (kerámia modellek).

Érdemes megjegyezni, hogy a márványtermékek nagyon törékenyek, és a telepítés során a csapás károsodhat, ezért minden munkát a lehető legaktuálisabban kell elvégezni. A kerámia edény is széteshet.

Érdemes megjegyezni, hogy az öntöttvas és acélmodellek kellemetlen hideg lehet a reggelen, ami nem mondható el akril termékekről. Az utóbbiakat ma kvarcpor hozzáadásával módosítják.

Ennek eredményeképpen a design erősebbé és tartósabbá válik. Az ilyen modellek kváriak.

Marble raklapok különböznek a hatékony megjelenés és gyorsan melegedni. Kellemes tapintási érzetet kölcsönöznek a bőrnek.

A kerámia modellek lassan felmelegednek, de mindennapos használatra és tartósan használhatók. Az ilyen megoldások árai lényegesen magasabbak a többiekhez képest.

A raklapok mélysége is eltér. Kiválasztásakor a következő útmutatót használhatja: nagyon lapos (6-10 cm), lapos (10-18 cm), mély (25-35 cm).

Csempézés vagy mozaik

Sok esetben az oldalsó felületek bélelése szükséges a tartólemezek elrejtéséhez. Az egyik legmegfelelőbb megoldás egy probléma megoldására egy mozaik csempe használata műanyag vagy üveg alapon.

A ragasztóréteget egy fogazott simítóval hordjuk fel az alapra. A csempe nyomása után a felesleges ragasztót azonnal el kell távolítani.

Egy mozaik segítségével bármilyen egyenetlen felületet koptathatsz, mert könnyen leolvasható ollóval vagy késsel a papír alapjainak köszönhetően.

Nem számít, hogy csempét vagy mozaikot használ - minden varratot le kell zárni. Ez különösen akkor van értelme, ha Ön úgy dönt, hogy önálló raklapot készít.

A varratok kialakításakor használja a kereszteket. A bélelés után vízzáró habarcsot és gumihevedert kell törölni. Ezután eltávolítják a habarcs maradványait, és mindent megdörzsölnek egy darab ruhával. Miután minden száraz, meg kell mosni a csempe.

Paletta telepítési utasításai

A telepítési szabályok gyakran attól függenek, hogy milyen anyagból készült a raklap, ezért fontolja meg a négy népszerű lehetőséget. Az akril és acél módosítások gyakoribbak, és az öntöttvas, márvány és kerámia kevésbé gyakoriak.

№1 - akril modellek telepítése

Az akriloldatoknak a legalacsonyabb súlya és megfizethető ára van, és számos formában és méretben kerülnek értékesítésre. Az ilyen modelleket tartókkal, lábakkal és egyéb szerelvényekkel látták el, amelyek segítenek a telepítéshez és a serpenyőhöz rögzíteni az alaphoz.

Az alacsony költségű modellek építésének hiánya az alsó fenék alatti megerősítő támasz hiánya, így amikor kiválasztunk, figyelmet kell fordítanunk az aljzat megerősítésére.

Először le kell fordítanod a serpenyőt, és rögzíteni kell a lábakat. A készlet modelljétől függően 3-tól 5-ig terjedhet.

Számos termék műanyagból vagy fémből álló tartószerkezetet használ. A lábak felszerelésére szolgáló lyukak pontosan ilyen keretben lesznek.

A tartók csavarozásakor biztosítani kell, hogy a lábszárak ne legyenek kisebbek, mint a szifon magassága. Az összes támaszt is ugyanarra a magasságra kell becsavarni (akkor a raklap vízszintes helyzetét egy szinttel lehet beállítani)

Következő - a vízelvezető rendszer telepítése. A leeresztő edényt a lefolyóhoz kell csatlakoztatni, a terméket a szélére helyezve. A belső hüvely be van helyezve, amelyet a csatlakozáshoz használnak.

A hüvely kinyúló végére egy szifoncsövet helyeznek. A szivárgás elkerülése végett az ízületeket ragasztóval ragasztják.

Használhat epoxi ragasztót vagy epoxi agyagot. Csatlakoztassa a fúvókát és a hüvelyt, és a tetején tömítse le a csatlakozót egy tömítőanyaggal.

Néhány zuhanykabin modellnél a paronit vagy a polimer béléscsatlakozás rendszerét lehet használni. Ebben az esetben ne használjon ragasztót.

Helyezze a raklapot a lábakra, ügyelve arra, hogy a szifon pereme ne érintse meg a padlót. Itt az ideje, hogy állítsa be a raklap vízszintes helyzetét.

Ehhez forgassa a lábakat, és helyezze a raklap falára (hornyok, amelyeken a zuhanyfülke felszerelhető).

A vízszinteset a raklap minden oldalán ellenőrizni kell. Ha a terméket egy falra vagy egy helyiség sarkára helyezzük, akkor ragasztóval érintkezésbe kell hozni a felületeket, és határozottan meg kell nyomni.

Meg kell várni, amíg a ragasztó meg nem szárad, majd erősítse meg a tömítést egy tömítőanyaggal, ami a réteget a raklap és a fal oldalainak érintkezési helyéhez igazítja.

Ezután csatlakoztassa a szifont a csatornarendszer csatornahengereihez, és helyezzen be egy, a tálcához mellékelt dekoratív burkolatot.

A tömítőanyag és a ragasztókompozíció teljes száradása után 6-10 órán belül ajánlott a zuhanykabin használata.

No. 2 - a sárgaréz raklap felszerelése

Az öntöttvas termék elhelyezése hasonló az akril tálca beszereléséhez. A fő különbség csak az öntöttvas modellek építéséből áll.

Az öntöttvas nagyon erős és ellenálló fém. A felépítésében nincsenek megerősítő elemek, és a lábak a raklap szerves részét képezik, és egyidejűleg vannak a testtel.

Az ilyen modell vízszintes felállításához olyan acélszalagokat kell felhelyezni a lábak vagy más tárgyak alatt, amelyek megakadályozzák a padló áthaladását, mivel az öntöttvas pan jelentős súlyú.

Az öntöttvas lapokat nem ragasztják a helyiség falához. De hogyan kell rögzíteni a raklapot úgy, hogy ne mozduljon el a tartó alatti lemezekből?

Ez a probléma megoldható a főnökök megkötésével, amelyek minden egyes lábat kereteznek, és meggátolják a nyírást. A zsaluzathoz a szokásos matchbox lesz.

Érdemes megjegyezni, hogy a gyűjteményben lévő zuhanykabinok nem készültek öntöttvas rakettel. Általában egyszerűbb kerítésekkel, például függönyökkel, képernyőkkel és egyéb könnyű anyagokkal vannak felszerelve, amelyek nem igényelnek pontosságot, hogy ne illeszkedjenek a raklap geometriájához.

Néha az ilyen termékek lábának magassága nem elegendő ahhoz, hogy alá helyezze a leeresztő szifont. Ebben az esetben speciális parapetet kell készítenie.

Az eljárás nem nehéz megvalósítani. Elég, hogy téglát rakjanak a rakodó peremén vagy egy konkrét falat építsenek - ez lesz a parapet. Helyet kell biztosítani a szifon és a szennyvíz telepítéséhez.

Ezután a raklapot egy szinttel kell szintre helyezni, a lemezeket a lábak alá kell helyezni, és cementszállítókkal kell őket cementálni. A mellvéd és a fölötti hely elrejtéséhez csempe vagy mozaik modulokat használhat.

No. 3 - acéltermékek beépítésének jellemzői

Az acélmodelleket bélyegzéssel gyártják, így a raklap és a lábak szilárd szerkezete meglehetősen nehéz.

Az acéltermékek állvánnyal vannak felszerelve. Az acél raklapokat előállító üzem termel, és a hozzájuk tartozó állványt.

Téglalap alakúak vagy négyzet alakúak, és a menetes hüvelyek profiljainak hegesztett szerkezeti meghibásodását jelzik. A menetes lábak be vannak csavarva, amelyek segítségével a raklap beállítása (kiegyenlítése) lehetséges.

Az acél raklapok gyakran szerepelnek a gyári zuhanyozók készletében. Ez egy megbízható lehetőség egy kopott akril tálca cseréjére.

Ha a raklapot önálló termékként szerelik fel, akkor a cement alaplemez vagy talapzat a padlóra van szerelve. A magasságnak elegendőnek kell lennie a szifon és a csővezeték elhelyezkedéséhez.

A raklap és a fal érintkezési helyei szintén ragaszthatók és lezárhatók, mint akriltermék beszerelésekor. A talapzat felépítését a következő bekezdés tárgyalja.

№4 - kerámia és márvány modellek felszerelése

Ma a kerámia és a márvány vízvezetékek trendje. A zuhanykazettálca tálca nem kivétel. Az ilyen termékek tartósak és masszívak, ezért nem igényelnek lábak vagy megerősítő elemek használatát.

A raklap kialakításának függvényében a telepítési módszer kerül kiválasztásra. Számos kerámiamodellben a tálca üregében rés van a szifon felszereléséhez és a csatornarendszer elvezetéséhez.

Az ilyen raklap elegendő ahhoz, hogy a csatornahálózathoz csatlakozzon, és közvetlenül a padlóra álljon, anélkül, hogy további lépéseket tenne. Csak a fali zuhanyt ragasztja.

De sok monolitikus lehetőség van, amelyekben nincs megfelelő rés. Ebben az esetben, ha a leeresztő nyílást a szifonhoz csatlakoztatja, akkor létre kell hoznia egy talapzatot. Bent benne lesz a csatorna csatlakozásának helye.

A talapzat építése a következő. Naneosim vízszigetelő réteg a területre, ahol a talapzat épül.

Ehhez használhat folyékony gumi, tetőszerkezet, poliuretán vagy egyéb összetétel. Meg kell várni a teljes polimerizációt, ha folyékony szert használ.

Ezután hozzon létre egy vízszintes felületű cementhabarcsot (felhasználási szint). Várakozás a teljes száradásra.

A raklap kontúrján belül a téglafalat olyan magassággal végezzük, amely elég lenne a szifon normál helyére. Szükséges a vízelvezető rendszer üregének kialakítása.

A raklap leeresztő nyílását egy szifonnal kösse össze, amelynek hátsó vége a kimeneti csőhöz van csatlakoztatva. Alkalmazzon réteg cementhabarcsot a falazaton.

Ezután szereljük fel a raklapot egy talapzaton oly módon, hogy a szifon és a vízelvezetés azokon a helyeken legyen fenntartva. Végül a raklap burkolását csempével kell elvégezni.

Do-it-yourself raklapszerkezet

A folyamat a zuhanás alatt álló helyiség előkészítésével kezdődik. Kezdetben a telepítési területet az előző bekezdéshez hasonlóan vízszigetelésnek vetik alá. Ez segít megvédeni a falakat és a padlókat a penész, a penész és a nedvességtől.

A második szakasz a lefolyó előkészítése. A készenléti szerelvény beszerelhető az épületben vagy a vízvezeték üzlettel. Azt is nevezik a zuhanyzó létrának. Nagyon jó minőségűnek kell lennie.

A leeresztő nyílás azonnal csatlakozik a csatornarendszerhez. A szerelésnek nagyon szorosnak kell lennie, így minden ragacsos csatlakozásnál ragasztóanyagokat és tömítőanyagokat használhat.

Most a burkolatot (a tégla falazatot vagy a nagyolós esztrichet) kell felállítania a vízszigetelő kompozíció szárítása után.

Szilikát vagy közönséges téglákat készítünk falazó falakból. Ezt megelőzően egy szilárd fémszerkezetű fémrácsra kell helyezni.

A szakértők azt javasolják, hogy az oldalakat négyzet alakban terjessze, és a kinyúló szög kanyaruljon. Ez megakadályozza a szög sérülését és vizuálisan bővíti a helyet. 3-4 nap elteltével folytathatja a következő lépést.

A raklap teljes alapját vízszigetelő anyaggal kezeljük. A szárítás után egy esztrichréteget készítünk a paletta teljes felületén, hogy elrejtsük az egész téglafalat.

Fontos, hogy az esztrich minimális lejtésű legyen a lefolyó irányába úgy, hogy a víz ne felhalmozódjon a zuhanytálca használata után. Szárítás után az utolsó vízszigetelő réteget kell alkalmazni.

Ezután a raklap felületét lehetőleg laposra kell tenni. Ehhez önálló kiegyenlítő keveréket használhat. A vízszigetelés végső réteget és a raklaplapok furnérozását alkalmazza. Ez lehet mozaik vagy más csempe.

Acél- vagy akriltermékek megerősítése

Ezek a megoldások, különösen az akril típusúak, nem elég szilárd szerkezettel rendelkeznek. Az erő növelésére irányuló intézkedések a támogató elemek beszerelésére korlátozódnak, amelyek téglák lehetnek.

Ebben az esetben az aljjal érintkező helyeken lévő minden hordozónak meg kell ismételnie az alakját. Használhatsz egy paronit vagy gumi csíkot is.

Néhány teljes modell a zuhanyzókabinok nagy magassága a kerítés és egy raklap, amelyre a telepítés nem elég magassága a mennyezet. Ebben az esetben a padozatot fel kell szerelned a tálra, és csatlakoztathatsz a lefolyóhoz.

Hasznos videó a témában

Használja a raklap telepítési irányelveit a videó megtekintésével.

A zuhanykabin felszerelése:

A zuhanyozófülke megfelelő megközelítéssel történő felszerelése nem sok erőfeszítést igényel, és nem igényel speciális képzést. Ha követni fogja az utasításokat, első osztályú, monolitikus raklapszerelést kap a lehető legnagyobb megbízhatósággal.

Az akril és kerámia zuhanytálca telepítésének sajátosságait saját maga végzi el

Minden zuhanytálca vagy sarok felszerelése a zuhanytálca telepítésével kezdődik. A zuhanyfülke csodálatos kiegészítés a rendszeres fürdőkáddal, és teljesen képes teljesen felcserélni.

A zuhanykabin egy kis helyiségben és egy hatalmas luxusszobában helyezhető el, szaniterekbe töltve. Milyen formát és anyagot, amelyből a raklap nem lenne, a telepítés elvei hasonlóak.

A modern zuhanykabinok:

 • pezsgőfürdős
 • könnyű és zenei effektek;
 • esőzuhany;
 • működő telefon;
 • aromaterápia, stb.

Minél több különböző funkciója van, annál drágább a zuhanykabin, annál nehezebb összeszerelni. És mindez egy zuhanytálca telepítésével kezdődik.

Felkészülés a telepítésre

Mielőtt közvetlenül a munkához, valamint a fogyóeszközök és szerszámok előkészítéséhez szükséges, maga választja ki a raklapot.

A zuhanytálca a következő formájú lehet:

 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • háromszög alakú, lekerekített vagy lekerekített külső sarok;
 • U alakú, stb.

A zuhanytálcák sokféle anyagból készültek:

A zuhanytálca telepítése határozottan a zuhanykabin beépítésének legnehezebb része.

A zuhanytálcák telepítésének számos módja van:

 • fém kereten;
 • műanyag tartókon;
 • csak sík felületen (kerámia raklapok).

A zuhanytálca felszerelése nem szükséges függetlenül végrehajtani. Vásárolhat kulcsrakész standot, és tapasztalt szakemberek gyorsan és garanciával felszerelhetik. Ez növeli a költségeket, de lehetővé teszi, hogy a vásárlás napján használja a zuhanyfülkét. De ez nem az egyetlen ok, amiért jobb, ha nem telepítünk néhány zuhanytálcát.

Bizonyos típusú zuhanytálcák a legjobbak a szakértők számára:

 • A márvány raklapok nagyon nehézek, még a mérési szakaszban is megtörhetnek.
 • Kerámia raklapok - attól tartanak, hogy még nagyon gyenge ütéseket is kapnak.

Tekintsük az akril és kerámia serpenyő önszerelését.

Szükséges fogyóeszközök és eszközök

 1. Csavarhúzó és kalapácsfúró;
 2. Egy sor csavarhúzó;
 3. Marker vagy ceruza;
 4. Fúró fúrókkal;
 5. Elektromos kábel;
 6. Szennyvízcsövek;
 7. Szerelési keverék;
 8. Műanyag tiplik;
 9. Önmetsző csavarok;
 10. dugók;
 11. Betonoldat, kapacitás ehhez;
 12. Penoplex;
 13. kanál;
 14. Szilikon tömítőanyag.
 15. Épület szintje;
↑ vissza a tartalomhoz

Akril zuhanytálca telepítése

Az akril raklapok könnyűek, a legtöbb formája és módosítása van. Ezek az egészségügyi és szaniteráru-modellek állítható lábakkal, rögzítőelemekkel és egyéb szerelvényekkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a lehető leggyorsabb telepítést.

Fontos: Az akril szerkezetek gyenge pontja a központi részen belüli támogatás hiánya.

Az akril zuhanytálca megfelelő felszerelésével különös figyelmet fordítunk a tálca aljának erősítésére.

Akrilpaletta szerelési diagram

1. lépés: Elkészítés

A zuhanykabin felszerelése előtt a fürdőszobába kell felszerelni a vízvezetékeket, a szennyvízeket és az elektromos vezetékeket:

 1. A rejtett vezetékeknek minimális számú "csavarral" kell rendelkezniük, és nagy nedvességállósággal kell rendelkezniük.
 2. A szennyvízcsövek, valamint a vízellátó csöveknek kiömlőnyílással kell rendelkezniük, amelyekhez a tömlők könnyen csatlakoztathatók.

2. lépés Telepítés

 1. A raklap szigorúan a szintnek megfelelően van beállítva.
 2. A központi részt a vízszintes pontosság elvesztése nélkül rögzítjük.
 3. Az akril raklapok felszerelése monolitikus támaszokon vagy podiumokon történik.
 4. Az akril tálca vékony ceruzával történő tökéletes felszereléséhez vékony vonalat húzzanak a falon a tálca teljes peremén.

3. lépés: Rögzítés

 1. Az akril tálca szilárdsága közvetlenül kapcsolódik a rögzítő rés méretéhez.
 2. Ajánlatos a csatornába való belépés.
 3. Az alapítvány további elemei tégla vagy acélcsövek.
 4. A téglákon vagy csöveken tegyünk vastag gumit.
 5. Ezután az "akril tálca" és a padló közötti egész szerkezet szorosan mozog.
 6. A rögzítést szerelő ragasztóval végezzük, majd rögzítsük a leeresztő lyukat.
 7. Csatlakoztassa a standot a kommunikációhoz.

Fontos: legegyszerűbben rögzíteni a raklapot úgy, hogy a tartó téglákat az alapja alá helyezi.

Kerámia zuhanytálca felszerelése

A kerámia zuhanytálcák felszerelése nem túl gyakori. A díszes kerámia zuhanytálcák meglehetősen drágák, tartósak és gyönyörűek, de hidegek és nem ellenállnak a mechanikai igénybevételnek, megszakadhatnak nehéz tárgyakkal.

A kerámia zuhanytálcákat különbözteti meg attól a ténytől, hogy nincsenek szabad helyük a szerkezet alatt, nem igényelnek semmilyen támasztót, így a beépítés közvetlenül a zuhany padlóján történik. Ebben az esetben nincs szükség megerősítő munkákra, de nehézségekbe ütközik a leeresztő csőhöz való hozzáférés biztosítása.

A kerámia szerkezetek felszerelése és rögzítése csemperagasztó vagy cement-homok habarccsal történik, majd a leeresztő lyuk felszerelése.

A kerámia zuhanytálca leeresztőnyílása

 1. A tálcát úgy kell elhelyezni, hogy a leeresztő nyílás a lehető legközelebb eső legyen a kifolyócsőhöz.
 2. A ceruza vagy a jelölő a kerület határait, valamint a lefolyó helyét jelöli.
 3. Villamossal vágjuk el a padló egy részét, ahol a szifon található.
 4. A kommunikációhoz való szabad hozzáférés biztosítása érdekében az első bevágás mellé a padlózat második részét vágjuk le az építményen kívül, hogy a csövet a padló és a szifon alá helyezzük.
 5. A padló kivágott darabjáról egy megfigyelőpanelt készítünk, amelyen a kivágás éleit lappal rögzítjük.
 6. A zuhanytálca helyén, vízzel hígított PVA-t használjon.
 7. A ragasztó száradása után egy másik vékony réteget alkalmazhat.
 8. A szifont a lefolyóba szerelik fel, majd az edényt vízszintes helyzetben az elkészített oldatra szerelik fel.
 9. Miután az oldat megszáradt (nap), a szifon a csőhöz egy üveglapon keresztül csatlakozik.
 10. A falak és a raklap csomópontja szilikon tömítőanyaggal van bevonva.
 11. Ha egy zuhanytálca fából készült, akkor a falakat műanyag fóliával és tetőfedő anyaggal szigetelik.

Zuhanykabinnal

Bármi is legyen a zuhanytálca (akril vagy kerámia), a telepítés végső szakasza befejeződik.

A lezárás a zuhanytálca telepítésének típusától függ:

 • A csapágyszerkezethez való támasztófelülettel ellátott keret eszközénél leggyakrabban egy csempe készíthető. Ezután minden varrat lezárva.
 • Amikor a raklapot közvetlenül a padlóra telepíti, általában egy kötényt használnak a varratok kötelező vízszigetelésével.

Fontos: A zuhanytálca beszerelésekor ne felejtsük el, hogy a készülék könnyen lejtődjön a lefolyó irányában. Ezzel elkerülhető a víz gyűjtése a zuhany használata után.

Hogyan válasszunk ki egy zuhanytálcát a fürdőszobában, attól függ, hogy Ön csak. Mindig érdemes ezt előre megfontolni, hogy biztosítsák az összes lehetséges árnyalatot. Ön maga készítheti el a zuhanytálcát, vagy beszerel egy vásárolt zuhanytálcát, először meg kell oldania a kihelyezési és megjelenési problémákat, a vízellátást és a csatornázást.

Hogyan szereljünk be egy acél raklapot

Hogyan szereljünk fel egy fém zuhanytálcát

 • Dátum: 21-06-2015
 • Megtekintés: 545
 • megjegyzések:
 • Értékelés: 12
 • Anyagok és eszközök
 • Telepítési eljárás
 • Hasznos tippek

A modern zuhanyzó csodálatosan kiegészíti az ismerős fürdőt, így a kellemes és egészséges vizes kezelések minél változatosabbá válnak. Itt hidromasszázs rendszert és egzotikus zuhanyt is elhelyezhet, könnyű zenét csatlakoztathat, könnyű és hanghatásokat kelthet.

A készülék padlójának rakodólapja.

Mindazonáltal minőségi paletta nélkül - bármely lélek alapja - mindez egyszerűen lehetetlen. Ezért tudnia kell, hogyan kell egy fém zuhanytálcát felszerelni a saját kezével.

Miért jobb választani például egy kerámia zuhanytálcát, de egy fém zuhanytálcát, és miért jobb a saját kezeivel felszerelni, mint képzett szerelők segítségével? A fém zuhanytálca kiváló választás, és a telepítés nem különösebben nehéz. Ezen kívül, így mentheti.

Anyagok és eszközök

A zuhanytálca sémája.

A fém raklap gyors és helyes beszerelése érdekében a következő anyagokat, szerszámokat és tartozékokat kell felvennie:

 • kész zuhanytálca;
 • lefolyócső;
 • szifon keverő;
 • cement;
 • homok;
 • vízszigetelő keverék (szilikon tömítőanyag);
 • tégla készlet;
 • gumi lemez;
 • FUM szalag;
 • kőfaragó;
 • spatula vakolat;
 • ecset;
 • kalapács;
 • építési szint.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Fém raklap beszerelésének lépései.

Sok lehetőség van egy fém tálca gyors és hatékony felszerelésére a zuhanytálcában (kamra). Tekintse meg a hulladéktálca egyik legegyszerűbb és leggyakoribb felszerelési lehetőségét.

Mielőtt elkezdi a tervezést összeszerelni a saját kezével, feltétlenül alaposan tanulmányozza a műszaki útmutatókat, amelyek általában hozzá vannak rendelve az értékesítés során. Érdemes megjegyezni, hogy a szakértők azt javasolják, hogy ugyanezt tegyék, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készült a zuhanytálca.

Először is, a zuhanykabinnak ilyen méretűnek kell lennie, amelyek általában megfelelnek a fém alap méreteinek. Ugyanakkor a méret és a felület olyan módon kell beállítani, hogy a kerámia burkolat, ha nem takarja le a helyiség teljes falát, lefelé halad, az alsó szélénél kissé a falhoz rögzített raklap szintje alatt. Ha a fül és a kabin alja között rés van, vízzáró anyaggal (tömítőanyaggal) kell lezárni.

Kezdve a raklapot minden szabálynak megfelelően feltárni, javasoljuk, hogy azonnal kövesse a felső sík tiszta vízszintes helyzetének építési szintjét.

Ez a helyzet nem akadályozhatja meg a jövőben a víz hatékony eltávolítását, mivel a modern lefolyótermék kész kúpos tölcsérekkel készült.

Annak érdekében, hogy a szerkezetet egy bizonyos helyzetben rögzítse és vízszintes helyzetét biztosítsa, a raklaphoz rögzített lábak használatosak. Rendszerint állíthatóak, így segítségével könnyedén és gyorsan telepítheti az alapot előre meghatározott helyzetbe. A beállítás végén a lábak mereven rögzítve vannak rögzítő rögzítőcsavarokkal.

Bizonyos esetekben a lábak helyett különleges műanyag tartókat használnak, amelyekhez egy raklap tartozik. Ugyanakkor az építtetők nagyon gyakran ezeket a termékeket állítják fel, nem a lábukra támaszkodva, hanem speciálisan beépített, téglából készült vagy támasztóblokkokból készült támasztékokkal.

A zuhanytálca szerelési rajza falra szerelhető keverővel.

Az említett támogatást (vagy, ahogy nevezik, jól) van kialakítva összhangban olyan méretű, hogy ő szabadon illeszkedjen a jövőben a alján a zuhany, támaszkodva a lökhárítók szélén egy tégla (shlakoblochnogo) falazat. A raklap rögzítéséhez oldalát speciális tapadóanyag-keverékkel ragasztják a falazathoz, vagy cementhabarcsra helyezik.

A zuhanykamra alapról való felszerelését egy kő jól támasztja le, lehetetlen nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy szifont kell csatlakoztatni a serpenyő ürítő nyakához. Az a tény, hogy a kút magassága elegendő (a szennyvízelvezető nyílásnak a padló fölött 12 és 15 cm magasságban kell lennie), gondosan meg kell előzni a fürdőszoba kialakításakor. A tégla tartószerkezet végleges rögzítésének idején a keverőt össze kell szerelni, és annak elemeit szorosan össze kell csavarni egymáshoz a rajz szerint.

A raklap jobb stabilitása érdekében a padló és a padló közötti helyet egyszerű homokkal tölthetjük. Tehát további támogatást fog teremteni. Ha nincs a kezében homok, akkor egy poliuretán hab helyettesítheti.

Nem szabad elfelejteni, hogy a zuhanyzó olyan hely, ahol definíció szerint sok víz kell. Ezért minden legkisebb varrások, repedések és helyeit felületek - a lökhárítók és a tégla, amelyeken alapulnak, szélei között a tálcát, és csempe a falak között, a sűrű örvény elem mixer és pan - gondosan meg kell pihe szilikon és előkészítsék FUM-szalagot.

Minden alkalommal, miután befejezte a telepítési folyamat egy adott szakaszát, javasoljuk, hogy azonnal ellenőrizze a végzett munka minőségét. Különösen azt javasoljuk, hogy a fürdőt a tartószerkezetre (de végleges rögzítés nélkül) a stabilitás biztosítása érdekében javasoljuk. Ehhez elegendő csak a raklapon állni, maximális óvatossággal, és valószínűleg a kiegyenlítés hiányosságai azonnal megjelennek.

Szükséges továbbá a cső csomópontjának jó tömörségét biztosítani a raklap nyakával és a szifonnal a csatorna csövével. E célból kis mennyiségű vízzel a palackot vízzel szállítják. Ha nincs folyadék szivárgása, akkor a zuhany felhasználható rendeltetésszerű használatára. Ha vízszivárgást észlel, akkor a csatlakoztatott összetevők további lezárásával kell foglalkozni.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Különböző kialakítású paletták a zuhanyzókabinokhoz: a - négyzet, b - radiális, c - négyszögletes, d - pentagonális.

Számos hasznos ajánlás vonatkozik minden terméktípusra, akár vasból, öntöttvasból vagy kerámia edényből. Azonban, ellentétben például a kerámiával, a fém alap saját tulajdonságokkal rendelkezik.

Még a zuhanykészlet megvásárlása előtt is ki kell tölteni az alapvető javításokat a fürdőszobában. Ez elsősorban víz- és hulladékcsövek telepítésére és az elektromos vezetékek biztonságos elrendezésére vonatkozik.

Mielőtt elkezdené a vasalótálca telepítését, nemcsak a szerelési és telepítési utasításokat kell részletesen megvizsgálni, hanem a szállítási terjedelem ellenőrzését is.

Az éles sarkok jelenléte a hordozó kőzetében elfogadhatatlan. Ezt a hibát gyengéden simítja a cementhabarcs.

Ha a terméket magas oldalakkal használják, akkor egy zuhany eszköz eredményeként meglehetősen magas alapot lehet beszerezni. Ebben az esetben hasznos lenne egy további lépést létrehozni.

A jövő alapjainak jelölésénél feltétlenül meg kell adni, hogy a raklapnak a leeresztő nyílással történő felszerelése során egyértelműen egybe kell esnie a leeresztő csatorna csövével. Ellenkező esetben minden munkát újra meg kell tenni.

De ha előre gondolsz minden lépésre és intézkedésre, kiszámolsz minden lehetséges eltérést és meglepetést, az ilyen munka nem tűnik lehetetlennek.

Acél zuhanytálca: az előnyök és hátrányok, a típusok és a saját kezeik felszerelése

Tartalomjegyzék: Acél zuhanytálca: előnyök és hátrányok Metal tálca: változatok és különbségek Téglalap alakú acél zuhanytálca: beépítési technológia

Vajon drága zuhanyt vásárolna a dachához? Szánjon időt - mindig olcsóbb megoldást talál! A termék alacsony költsége nem azt jelenti, hogy rossz minőségű, többet mondhatunk - ez szinte mindig csak egy egyszerűsített és minimalizált kialakítás. Ebben a cikkben a vannaja.net weboldalával együtt megvizsgáljuk az acél zuhanytálcát, amely segít egy primitív, de eléggé szép zuhanykabin kialakításában.

Négyszögletű zuhanytálca

Acél zuhanytálca: előnyök és hátrányok

Úgy ítélik meg, hogy az acél zománcozott zuhanytálcáknak nincsenek előnyei, és a legvonzóbb dolog az ár. De ez nem így van, kivéve az alacsony költségeket, az ilyen típusú egészségügyi eszközök más pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek valamilyen okból mindenki megpróbál elfelejteni. Igen, van egy kevésbé vonzó megjelenésű, mint a hasonló termékek akrilból, zománc rájuk gondatlan kezelés lehet obluschivatsya, hogy egy kicsit hűvösebb, mint az összes többi testvér, de megkezdte a hiányosságok önmagukban nem nagyon helyes. Különösen akkor, ha úgy gondolja, hogy javítható.

Az alacsony költség mellett a fém zuhanytálcák a következő pozitív szempontokat képviselik.

 1. Tartósság, amellyel nincs akril. Ha masszív ember vagy, akkor az acél raklap, amely képes lesz átvenni a súlyát további támaszok nélkül.
 2. Nagyon egyszerű telepítés, melyet kívánság szerint bármelyik személy fogja elsajátítani - nincsenek olyan finomságok és árnyalatok, amelyek befolyásolhatják a termék élettartamát.
 3. Sokoldalúságát. A hasonló raklap különálló egészségügyi eszközként használható, és zuhanyfüggönyökkel ellátva. És ami a legérdekesebb, hogy ne vegye fel a gyári csúszó zuhanyzót az ilyen raklapra.

És a fentebb említett hibák általában nem hibák - kivéve a megjelenést. De még itt is, ha alaposan gondolkodik, akkor gondolhat valamire - az ilyen típusú termékek, mint általában, be vannak ágyazva a padlóba vagy a speciálisan erre készített talapzaton. Általában az ilyen zuhanytálca megjelenése teljesen függ a környező burkolat minőségétől.

Fémcserép: fajták és azok különbségei

Egy másik dolog, amely taszítja a legtöbb embert az emelt zuhanytálcából, az űrlapok és formatervezési megoldások kis változatossága. A termék egyszerű, nem frills és célja az egyetlen cél - a víz gyűjtésére és a csatornahálózatba történő kifolyásra. Általánosságban elmondható, hogy a fémpaletták fajtáiról való beszélgetés rövid lesz - a fémpaletták két jelöléssel vannak besorolva.

 1. Az a fajta fém, amit használtak. Ilyen vízvezeték szerelvények lehetnek rozsdamentes acélból vagy zománcból bevont szokásos vasfémmel. Ráadásul ilyen raklap kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani az acél vastagságára. Egy dolgot itt kell érteni - a vékonyabb fém, annál kevésbé súlyos a paletta. Mi a túlterhelés? Először is ez a pallet elhajlása, ami a zománc bevonat idő előtti károsodásához vezet. Ha egy rozsdamentes acél tálcáról beszélünk, a deformációk csúnya látványt jelentenek.

Fém zuhanytálcák fotó

 • Formában és méretben. Négyszög alakú acél raklapokat tekinthetünk standard opciónak - lehetnek mind négyszögek, mind téglalap alakúak. A legkisebb ilyen raklap mérete 700x700mm. Esetenként szögletes acél raklapok találhatók a piacon - méretük ugyanolyan, mint az ilyen akril termékeké. Az egyetlen dolog, hogy különböznek egymástól a tervezési élvezetek.
 • Ami az acél raklapok mélységét illeti, itt sem különösebb változat - ezek mind főként a sekély kivitelben készülnek. A modelltől függően a mélységük 80 és 160 mm között változhat.

  Zománcozott zuhanytálca

  A vizuális segédeszköz a zuhanytálca telepítéséhez a következő videóban tekinthető meg.

  Négyszögletű acél zuhanytálca: beépítési technológia

  Mint említettük, az acél zuhanytálcák egyik előnye egyszerű telepítés, amelyet tovább fogunk vitatni. Az információ könnyebb megértése érdekében részletesen és pontosan mutatjuk be.

  1. Az acél raklap helyének létrehozása. Az acél zuhanytálca telepítése - szemben az akrilrel - egy különleges ülés előkészítését igényli, amely egyaránt szolgál a tálca alátámasztására, és olyan helyre, amely elrejti az összes alkalmas kommunikációt. Mivel az ülés magassága szolgálhat egy kis téglalap alakú talapzat, ami valamivel kisebb, mint a méretei a raklap mérete, vagy ha víz vesz engedély kommunikáció, egyszerűen egy mélyedést a padló. Rendszerint házainkban és apartmanainkban a leeresztő cső a padló felett van, ezért csak talapzatra van szükség. Kifogásolva, tapasztalat és releváns készségek nélkül is elég egyszerű - általában téglából készül. Ebből az anyagból négy, kis magasságú fal épül fel, amelyen az oldat megszáradása után egy fém raklapot helyeznek el.

  Acél zuhanytálca telepítése

 • A raklap előkészítése a telepítéshez. Minden itt elemi egyszerű - az előkészítő munka egy szifon felszerelését jelenti. Mindent a gyártó által mellékelt rendszer szerint végezze el, ne felejtse el ellenőrizni a tömítések telepítését, és mindent megtesz az Ön számára!
 • A következő lépés egy fém zuhanytálca telepítése. Először gondoskodnia kell a szifon helyes csatlakoztatásáról a szennyvízcsatornára - ebből a célból rugalmas hullámcsövet használnak. A közvetítő és a csatorna csengője egy gumitömítő mandzsetta. A szifonnak a csatornahálózathoz való csatlakoztatása után nem szabad rohanni az ülésen lévő raklap megerősítéséhez - először mindent alaposan ellenőriznie kell, és győződjön meg róla, hogy nincs szivárgás. Ezután csak a raklap végleges felszerelése lehetséges.
 • Lehetőség van a fém raklap rögzítésére a mélyedésbe vagy a parapetbe különféle ragasztókkal, de a legtöbb esetben szilikon alapú tömítőanyagot vagy poliuretán habot használnak. Itt meg kell nézni a helyet - a legáltalánosabb módja ennek az egészségügyi eszköznek a rögzítése az alap és a csempe közötti alapelem. Ez a módszer csak akkor alkalmazható, ha a raklap beszerelését a helyiségek javításának szakaszában hajtják végre, mielőtt a csempeburkolatot a falakon elhelyeznék. Ha a burkolólapot már lefektetik, akkor a fémtál rögzítésének legoptimálisabb megoldása tömítőanyaggal vagy habtal történő ragasztása az alapra történik.

  Acél zuhanytálca

  Alapvetően ez minden. Miután a rögzítő hab vagy a tömítőanyag megrepedt, mindössze annyit kell tenni, hogy megszünteti a parapetot (ha természetesen elérhető). Jellemzően a támasztó téglát csempével díszítik, amelyek illeszkednek a szoba padlójának vagy falainak felületéhez. Amikor befejezte a befejezést, csak a függönyöket kell ellátnia, és egy egyszerű zuhanytálca készen áll.

  Amint látja, az acél zuhanytálca nem nehéz telepíteni a készüléket - minden egyszerű és egyszerű. És a megjelenés hiánya, amelyet általában neki tulajdonítanak, attól függ, hogy a mester hanyag kezei vannak-e, aki kiállítja a talapzatot, és csempével köti össze.

  Hogyan kell a zuhanytálcát a zuhany alatt elhelyezni

  A vízkezelések végrehajtásához meg kell teremteni a szükséges feltételeket, amelyekhez szükséges egy kád vagy zuhanykabin felszerelése. A fürdőszobához képest a zuhanytálca kényelmesebb, többfunkciós eszköz, amely lehetővé teszi a helytakarékos és a fürdőszoba dekorációját. A kabin kiválasztása egyszerű kérdés, de a telepítés bizonyos ismereteket és készségeket igényel. Ebben a cikkben meg fogjuk találni, hogyan kell installálni egy zuhanytálcát, és ugyanakkor nem vonzunk szakembereket, de keményen dolgozunk.

  Különleges teljesítmény

  A raklap felhelyezése bizonyos esetekben bizonyos speciális tudást igényel a szakemberek által. Kétségtelen, hogy egy ilyen ismert eljárás kevés időt vesz igénybe, különösen azért, mert garanciát kap a telepítésről. Végül is sokkal kellemesebb, ha minden kézzel történik.

  A telepítés előtt ismerkedjen meg a termék utasításával, határozza meg a szerkezet méretét és a megfelelő helyet. Az utasítások feltétlenül feltüntetik a raklapok saját kezével történő felszereléséhez szükséges alkatrészek számát és készletét.

  Tusoló tálca típusai

  A telepítés során megfelelően módosítani kell a raklap vízszintes felületét. Ez annak köszönhető, hogy az elégtelen minőségi jelzés nem befolyásolja a szennyvíz munkáját a csatornába. Ezért szükséges a folyamat ellenőrzése, hogy ne zavarja a hulladékkezelési rendszert.

  Attól függően, hogy melyik zuhanykabinot vásárolta meg: mély vagy sekély keret esetén a telepítés bonyolultsága függ. A lapos raklap felszereléséhez nem lesz semmilyen nehézség, de a telepítés további ügyességet igényel.

  Használhat téglákat vagy habblokkokat. És a merevség a raklapra egy fém keret segítségével adható meg. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a saját kezük telepítését.

  Ha a kiválasztott modell meglehetősen magas bázissal rendelkezik, akkor gondoljon a telepítésre. Annak érdekében, hogy a tálca megfelelően legyen felszerelve, óvatosan lépjen rá.

  Akril tálca egy elővázolt kereten Acél tálca fémkerettel Az öntöttvas tálat szinte nem kell felszerelni

  Előkészítő munka

  A munka megkezdése előtt ellenőrizze az összes alkatrész és elem rendelkezésre állását. Ügyeljen a padló állapotára. A raklap megfelelő felszereléséhez elő kell készíteni a padlót - felületének teljesen síknak kell lennie. A szennyvízcsövet a felszín alján kell elhelyezni, ahol a leeresztő edényt fel lehet szerelni. A vízelvezetéshez minőségi csöveket kell használni. A vízvezeték csöveket be kell szerelni és az elektromos vezetékeket a csempe alá kell rejteni. A csövek kiömléseinek hozzáférhetőnek kell lenniük a zuhany csatlakoztatásához.

  Mielőtt elkezdi telepíteni a zuhanytálcát, a következő anyagokkal és eszközökkel kell rendelkeznie:

  • fém keret;
  • csatorna, rugalmas tömlők és szifon;
  • szintes rögzítő kés;
  • csavarhúzók és kulcsok;
  • szilikon tömítőanyag, FUM szalag;
  • spatula, simító;
  • ecset és kesztyű.
  Zuhanytálca szerelési eszközök

  Első lépések

  Az önálló, oldalra szereléshez fémkeret szükséges. Ez új szakembereket igényel, hogy ismerje a folyamat egyes technikáját, hiszen távollétük nehéz lehet otthoni mesteremberek számára.

  Annak érdekében, hogy helyesen rakjon egy raklapot a szintre, meg kell kezdenie a fém keret összeszerelésével. Ehhez:

  • fordítsa el a raklapot fejjel lefelé úgy, hogy az alsó részhez támasztó gerendákat önzáró csavarokkal rögzítsen, amelyeknek szögletes része 0,1x0,1 cm. Ha a kialakítás helyet biztosít a csavarok számára a kijelölt helyeken, akkor szerelje össze a keret rögzítőelemekkel;
  Fém keret
  • a szaniteráruk formájától függően és a maximális szilárdság elérése érdekében a csöveket kézzel vagy párhuzamosan keresztben rögzítjük;
  • A tartócsövek végén speciális lyukak vannak, amelyekben a csapok vannak felszerelve, amelyek lábaként szolgálnak az egész szerkezet támogatásához. Minden csapnak van egy sarka, amely az alaphoz illeszkedik. Másrészről a csapokat alátétekkel vagy anyákkal rögzítik;
  Keret rögzítés
  • a keret össze van szerelve, most át kell fordítanod, helyesen kell elhelyezned. Mielőtt rögzítené a raklapot, a méreteit és furatait használja, a falakra és a padlóra tegye a jelöléseket. Ha a szögváltozat előnyben részesítendő, akkor a speciális tartók segítségével a szerkezet a falakhoz csatlakozik, és az ízületeket végül egy tömítőanyaggal kezelik;
  • ha az összes rögzítőt az alaphoz rögzítik, akkor a raklapot a vízszintes szintre kell állítani. A kiváló minőségű szerelés biztosítja a vízbe jutás akadálytalan vízelvezetését. Az utolsó megérintéseket a csapágycsapágyak beállításával vagy a csapok meghúzásával végzik el, amelyeket meg kell húzni anyával;
  A zuhanypaletta lábainak beállítása
  • most telepítse a szifont. Kívánatos, hogy rendelkezzen egy rugalmas csővel, amely lehetővé teszi a szerkezet hosszának és magasságának méretét. Először, a mosogatóba egy hálót helyeznek el, amelyet egy tömítőanyaggal meszek fel, majd egy tömítést alkalmaznak, és a csövet egy csavar segítségével rögzítik. A lefolyóba beszívjuk a csatornahálózatot, amelyet tömörítenek további tömítésekkel, és ennek következtében csatlakozással rögzítik. A szifoncső másik oldala csatlakozik a csatlakozó csomóponthoz, amelyet tömítőanyaggal kell zsírozni és tömítéssel kell lezárni;
  Csatlakozás a csatornához

  Miután a szifont a saját kezével telepítette és ellenőrizte minden csatlakozását, csatlakoztassa a forró és hideg vízellátást. A szivárgás elkerülése érdekében az ízületeket tömítőanyagokkal vagy FUM szalaggal kell kezelni.

  A raklapok telepítésének egyéb módjai

  A sekély paletta felszerelése egyszerűbb eljárás. A telepítés egyik jellemzője a szifon helyes beszerelése, amelyet a padló alatt kell elhelyezni.

  Ebben az esetben gondosan válassza ki a leeresztő nyílást, amely elegendő kapacitással rendelkezik. Tehát egy 12 cm-es vízréteggel ellátott raklapon szifonokat használnak, amelyek méretei átjárhatósága 0,52-0,62 cm. Ha a maximális vízréteg meghaladja a 15 cm-es jelölést, akkor a lyuk átmérőjének legalább 0,9 cm-nek kell lennie.

  A lapos és sekély paletták felszerelése a leeresztő lyuk után ragasztással történik az alapra, az ízületeket habosították és a szerkezetet naponta töltik. Ezután minden ízületet tömítőanyaggal kezelnek.

  A fent ismertetett módszer mellett a zuhanytálca fémkerettel történő felszerelésére más módok is vannak. Így a zománcozott raklapok merev alapja lehet téglafal vagy habblokkok. Ez lehetővé teszi a padló és a raklap közötti tér eltörlését, és biztosítja a maximális szerkezeti szilárdságot.

  Zuhanytálca telepítése téglákra

  Házi raklap

  Ha a lehetősége és időtartama lehetővé teszi, akkor saját kezűleg készíthet egy tálcát a fürdőszobában. Ugyanakkor nincs szükség akril raklap megvásárlására, mivel alapul szolgál egy nedvességálló tégla.

  Az első lépés a szennyvíz és a vízellátás telepítése, a vízszigetelés és a padló előkészítése. A legjobb, ha telepíti a tálcát, akkor a régi fürdőszobában lesz. Azonban a padlót műanyaggal kell kezelni és filmmel borítani.

  Cement esztrich vízszigetelés

  Most már folytathatja a tégla oldalainak felépítésének színpadát, amely a nedvességálló megoldásra épül. A magasságuknak nagyobbnak kell lennie, mint a leeresztő létrák kiemelkedése, ahonnan kezdődik a rögtönzött raklap magassága.

  Most az alap készen áll, és időt kell hagyni arra, hogy kiszáradjon. Ezután önkenő, 6-8 cm vastag beton keveréket öntsön a raklap belsejébe. Ebben a szakaszban kis vízszintes dőlésszöget kell létrehozni a csatorna nyílásához, hogy a víz gyorsan lefolyjon.

  Miután a serpenyő ismét megszáradt, minden oldalról kezeljük, először egy alapozóval, majd masztix vagy más vízszigetelő anyaggal több rétegben. Végül a paletta teljes felületét cement és csemperagasztó keverékével kezelik. Ha ez a keverék száraz, a tálcát csiszolópapírral dörzsöljük.

  Most elkezdheti díszíteni a termékét. Ez lehet mozaik, kerámia csempe vagy dekoratív kő. Előnyben kell részesíteni a nedvességálló márkákat.

  Házi készítésű tusoló tálca beszerelésének lépései

  A tojásanyagokhoz speciális ragasztót kell használni, amely nem tartalmaz vegyi anyagokat, és nem szennyezi a víz. A fogazott simító ragasztóval a raklap felületére kerül. A kezdési munka a legjobb a sarokban. A mozaik kialakításakor kissé nyomja meg, ha egy csempe, akkor egy gumi kalapács segít.

  A kombinált lehetőségeket akkor is figyelembe veheti, ha a raklap belseje csempézett, a külső pedig csempézett. De, és ez minden mester kérésére.

  Zuhanytálca beszerelése: 3 legjobb módszer + lépésenkénti telepítési utasítás

  A nagy teljesítményű zuhanykabinok nemcsak a kis fürdőszobákban keresnek, hanem a fürdők alternatívájaként rangos házakban vagy apartmanokban vannak elhelyezve. A fülke egyik fő eleme a zuhanytálca, a telepítés helyességét befolyásolja a használat kényelme és időtartama. A raklap felszerelésére szolgáló algoritmus a tervezési jellemzők és a gyártási anyagok függvénye.

  Zuhanytálca beszerelése

  Fürdőszoba kialakítás beépített zuhanytálcával

  Mielőtt egy adott raklapot vásárolna, tanácsos megismerkedni a különböző lehetőségek előnyeivel és hátrányaival. Melyek a raklapok?

  Palettaosztályozás

  A gyártás anyagától, lineáris méretétől és geometriai formáitól függően a raklapok ára meglehetősen széles határok között változik. Ezek a tulajdonságok befolyásolják a raklapszerelési módszereket is. A szakemberek feltételesen osztályozzák a termékeket a következő kategóriákba.

  A műanyag jelenleg a leggyakrabban használt. Minden tekintetben megfelelnek a modern követelményeknek, számos különböző módosítással rendelkeznek. A felhasználók abszolút többségének rendelkezésére álló költséggel.

  A leeresztőnyílás helye

  Zuhanytálcák

  Tippek a választáshoz

  Jobb eszerint vásárolnánk palettakat tusoló kabinokkal együtt. Ha egy ilyen opció semmilyen okból nem felel meg Önnek, akkor a raklap külön telepítése megengedett, és a védőkorlátokat függetlenül kell elvégezni. Egy adott modell kiválasztása során ajánlatos figyelni a következő jellemzőkre.

  1. Zaj. Az acél raklapon elfolyó víz hangja kellemetlenséget okozhat másoknak. Különösen, ha korán reggel zuhanyozni kezd, és a belső válaszfalaknak nincs nagy zajelnyelésük.

  Acél zuhanytálca

  A leghangosabb acéllemez, az akril kevésbé zajos, a többi nem kellemetlen hangot ad. A kiválasztás során vegye figyelembe a lakásban élők számát és ütemtervét, a szoba jellemzőit, a fürdőszobát más helyiségekhez viszonyítva.

  Kerek acél raklap

 • Erő. Az öntöttvas raklapok a legerősebbek, a második helyen az acél, a kerámia és a műanyag szinte ugyanolyan teljesítményű. Ha gyermeke van, akkor jobb, ha tartós modelleket választhatsz, ha mindazok, akik felnőtt korban vannak, akkor nincsenek korlátozások erre a paraméterre. Az egyetlen megjegyzés: a műanyag esetében a maximális felületen kellően erős ütközőket kell biztosítani - a nagy tömegű deformáció valószínűsége kizárt.

  Masszív öntöttvas pan

 • A telepítés helye. A telepítési hely kiválasztásakor vegye figyelembe a meglévő vízelvezető csővezetékek jellemzőit és a helyiség építészeti jellemzőit.

  Hely kiválasztása a zuhanytálca telepítéséhez

 • Költség. A tanács egy és univerzális - a költségnek meg kell felelnie a pénzügyi lehetőségeknek. De ne feledje, hogy a magas ár nem garantálja ugyanazt a magas színvonalat. Például a legdrágább, természetes kőből készült raklapok. De a tényleges teljesítmény tekintetében az utolsó helyet elfoglalják. Ebben a tekintetben ezt a lehetőséget sem vesszük figyelembe.

  Természetes kőpaletta

  Raklapot keresünk

 • Design. Válasszon egy tálcát, amely jól illeszkedik a meglévő fürdőszobai belső térbe. Ami a színt illeti, a fehér nemcsak a hagyományos, de a legrugalmasabb is.

  Fehér mély zuhanytálca

  Fehér tálca székkel

  Videó - Melyik raklapot választani a zuhanyodhoz

  Miután döntés született egy adott típustól, lehetséges telepíteni a telepítést. A szerelés a raklap tervezési jellemzőitől függ, ezt figyelembe kell venni a vásárláskor és a képességek és képességek józan felmérése során. Válasszon olyan raklapokat, amelyeket telepíteni tudna. Három példát vizsgálunk a raklapok beszerelésére, a fennmaradó alapvető különbségekre nincsen.

  Lépésről lépésre útmutatást a raklap rögzítéséhez habosított betonra

  A komplexitás építési és szerelési munkái a legegyszerűbbek, de fokozott figyelmet igényel a szilva összekapcsolása. Például vegye be az univerzális négyzet alakú műanyag raklapot.

  1. lépés Telepítse a telepítést. Már említettük, hogy figyelmet kell fordítani a mérnöki hálózatok jelenlegi rendszerére. A leeresztő cső kimenetének a raklap síkja alatt kell lennie. A szennyvízcsatornák láthatóvá tétele csak szélsőséges esetekben megengedett. És akkor a jövőben ajánlatos intézkedést tenni a csővezetékek elrejtésére.

  2. lépés: Vásároljon anyagokat és készítsen eszközöket. A palettán kívül szifonra, hullámcsőrű tömlőre, mérőszalagra, szintméretre, szilikon tömítőanyagra, habbetonra, csemperagasztóra, tömítőpisztolyra, fűrészre, simítóval, tálcára és ceruzára vagy jelölésre van szükség.

  Szükséges anyagok és eszközök

  3. lépés Telepítés előkészítése. A padlónak tisztának és vízszintesnek kell lennie, a cső kimeneténél a víz leengedéséhez a raklap síkja alatt. Helyezze a raklapot a kívánt helyre, és kösse össze a külső kontúrt ceruzával.

  A raklap kontúrját ceruzával kell körbejárni

  4. lépés Ha a raklap modell nem rendelkezik gyári lábakkal, akkor mindegyik szögben négy alátétet kell elhelyezni a habbetonból. Állványmagasság 10 cm-en belül.

  Blokkolja be a raklapot

  5. lépés: Az utasítások szerint készítsen egy csempézett lei-t. Ne felejtse el, hogy a tömeg nem száraz csomók.

  6. lépés Helyezze fel a ragasztót a négy állvány hátoldalára, helyezze őket fel, és rakjon fel egy raklapot a tetejére.

  A blokkokat a ragasztóba nyomják

  Palettázás 4 blokkra

  Egy szinttel igazíthatja pozícióját, ellenőrizze mind a négy irányt, szigorúan vízszintes legyen. Ehhez finoman nyomja az épület kalapács vagy simító fogantyú döntse meg a blokkokat a helyes irányba.

  7. lépés: Várjon egy ideig, amíg a ragasztó meg nem erősödik. Ez a négy sarokblokk a magassági jelzőfülke lesz az alapítványnak a raklap alatt. Vágja le a darabokat ugyanabból a habblokkokból egy fémfűrésszel, hogy megszervezze az egész szerkezetet. Ennek eredményeképpen egy négyzetet kell kapnia a raklap teljes pereménél.

  Gyakorlati ajánlás. A falazatot a szokásos módon alkalmazzuk, ragasztót ragasszunk a tömb aljára és oldalára. Folyamatosan ellenőrizze az egyes elemek pozícióját, ha megtalálja az eltéréseket. A további munka csak egy nap alatt folytatható.

  Amíg az alapítvány érlelődik, telepítse a zuhanyzót és a keverőt. Helyezze őket egy megfelelő magasságra, ügyeljen arra, hogy a csavaros csatlakozásokon ne legyen szivárgás.

  8. lépés Helyezze a tálcát a habblokkra, és vonja le a padlóra a leeresztő nyílás helyét.

  Jelölje meg a szifon helyét

  Vegyünk egy szilvát. Szükség esetén húzza ki a csatorna leeresztő csőjének bemeneti nyílását a leeresztő nyílásba. A mi esetünkben nincs szükség különös pontosságra, a végső csatlakozás rugalmas hullámos tömlő által történik.

  Lépés 9. Szerelje össze és cserélje ki a szifont. Nagyon fontos munka. Ne feledje, hogy a műanyag raklap szétszerelése az alapzaton károsodás nélkül lehetetlen. Ezeket a manipulációkat lábbelik raklapokkal lehet végrehajtani, de az alábbiakban ismertetjük a jellemzőket.

  Mindent megtesz annak érdekében, hogy teljes mértékben kiküszöbölje a lefolyószivárgás kockázatát. Mi a teendő?

  1. Olvassa el a szifonszerelési utasításokat, ellenőrizze az összes elem műszaki állapotát. Különös figyelmet fordítsunk a gumi tömítések és tömítések állapotára.
  2. Ne használjon túlzott erőt az összeszerelés során, szerelje be a gumitömítéseket a megfelelő helyre. A műanyag fúvókák bejutásának megkönnyítése érdekében különleges kenőanyagokkal, szappanos vagy egyszerű vízzel kell bevonni őket. Soha ne próbáljon száraz és nagy erőfeszítéssel összekötni. Az a tény, hogy a gumitömítések vékony szélei nagyon könnyen megsérülnek, és ennek következtében szivárgás fog bizonyulni. Nem lehet időben felidézni a raklap alatt, nemcsak sok időt és erőfeszítést igényel, hanem anyagi erőforrásokat is, hogy kiküszöbölje azokat a problémákat, amelyek a víz hosszú távú expozíciója miatt keletkeztek.

  10. lépés: A blokkállvány felső kerületének ragasztásával megkenni, a megoldás vastagsága körülbelül egy centiméter.

  A raklap felszerelésének alapja. Ragasztó alkalmazás

  Szerelje vissza a serpenyőt, csavarja be a szifont, csatlakoztassa a hajlékony tömlőt a leeresztő cső bemenetéhez.

  11. lépés: Egy szinttel felfelé rakja a raklapot vízszintes helyzetbe.

  Pan telepítés, szintezés

  Fogd ideje, óvatosan engedje le a széleket. Ha hibát követ el, és a raklap egyik széle túl hajlítva van, akkor a probléma kiküszöbölése érdekében le kell választania a szifont, ki kell húzni a raklapot és el kell kezdenie az összeszerelési műveleteket a kezdetektől.

  Lépés 12. Csavarja be a raklap ízületét a falakhoz. Ügyeljen arra, hogy zsírtalanítsa a felületet, tisztítsa meg a szennyeződéstől és a portól. A tömítőanyagok széles választékát kínálja, de ajánljuk speciális szaniter szilikon használatát. Kicsi rugalmasságuk van, melynek köszönhetően kompenzálja a zacskó éleinek rezgését. Ezenkívül a mikroflóra és a patogén baktériumok reprodukálódását megakadályozó antiszeptikumok is szerepelnek.

  Figyeld meg, milyen csúnya a zuhanytálca a ronggyal körülzáró csúnya fekete csíkkal. Ez a raklapok beszerelésére vonatkozó szabályok megsértésének következménye. A szilikon tömítőanyagok hiánya - néhány hónap múlva meg kell vizsgálni a varrat tömítettségét. Az a tény, hogy az anyag néhány helyen elpirul.

  Szeletek a zuhany alatt

  A tömítőanyag alkalmazása speciális fegyverrel történik. A csövet csúsztassa 45 ° -os szögben, és óvatosan nyomja be az anyagot a nyílásba. Ne hagyja el a réseket, a szabálytalanságokat ujjával távolíthatja el, vagy állítsa be a megfelelő szélességet és hosszúságot. Annak megakadályozására, hogy a szilikon ne ragadjon hozzá, áztassa a tárgyat szappanos vízben.

  A fúvóka hegyét a kívánt átmérőre vágja.

  13. lépés: A raklap blokkalapjának látható felületeinek bélelése kerámia burkolattal. Ha a cserét le kell vágni, akkor a vágási helyet alul kell elhelyezni, és a formatervezési minták javítása érdekében használjon speciális műanyag vagy alumínium sarkokat. A boltban a csempékkel együtt kerülnek értékesítésre.

  Paletta a bélés után

  Ebben a munkában, amikor a raklapot az alapra szerelték, a végső telepítést csak a ragasztó teljes kikeményedése után lehet elvégezni. Ez legalább két napig tart.

  Zuhanytálca felszerelése lábakkal

  Ez a raklap sokkal gyorsabban van felszerelve, gyakran a konfigurációban van egy speciális műanyag képernyő, amely lehetővé teszi a falazás nélküli telepítést. Ha a képernyő nem szerepel a készletben, akkor a végső szakaszban a kerületi körbe rakott raklapot a megfelelő paraméterekkel ellátott blokkok vagy téglákkal kell lefedni és kerámia burkolattal lefedni. Mielőtt elkezdené a munkát, ellenőrizze a szerelvénylap összes elemének jelenlétét és gondosan olvassa el a gyártó utasításait.

  Minden raklapon van utasítás

  1. lépés Helyezze a tálcát a falhoz, vagy helyezze az asztalra. Keresse meg a lábak rögzítési pontjait, a megnövekedett szerelőbetétek miatt címkézve, vagy nagyobb vastagságban különböznek.

  2. lépés Csavarja be a lábakat. Állítsa be magasságát kazettával. A pontos magasságállítás a padlón történik.

  Építsen egy dekoratív képernyőt

  Szintező lábak

  Fontos. Kérjük, vegye figyelembe, hogy mindegyik lábnak van egy reteszelőanyája, hogy rögzítse az elemet a kiválasztott pozícióba. Győződjön meg róla, hogy a záróanyák a helyükön vannak, különben újra kell eltávolítania a lábakat az anyák felszereléséhez.

  3. lépés Helyezze a tálcát a megfelelő helyre, és határozza meg a vízelvezető csatlakozás módját. A szennyvízcsatorna bemeneti helyétől függően kiegészítő vezetékeket kell biztosítani a szifon csatlakoztatásához. A szifont a palettával együtt kell értékesíteni, ha nem, akkor külön vásárolja meg. Ugyanakkor vegye figyelembe a felszerelés méretét, amelyet a serpenyő alá helyezhet. Ha nincs elég saját tapasztalata, forduljon a bolt értékesítési asszisztenséhez.

  4. lépés: Gyűjtse össze a szifont, nagy figyelmet fordítson az összes csatlakozás minőségére, ne engedje szivárgást. Ne felejtsük el, hogy eltávolításuk mindig sokkal hosszabb ideig tart, mint egy kiváló minőségű összeszerelés. Nem is beszélve a kérdés pénzügyi oldaláról és a lehetséges negatív következményekről.

  5. lépés Helyezze újra a raklapot és állítsa be a vízszintes helyzetet. Ellenőrizze az összes oldalt, ne engedje, hogy a lejtés bármely irányba haladjon. A beállítás után állítsa be a záró anyákat.

  6. lépés Ha a készletben vannak fém profilok az oldalsó felületek falhoz való rögzítéséhez, szerelje be azokat. Jelölje meg az adott helyet egy szinttel, ellenőrizze a vízszintes pozíciót. A falra szerelt fém profilok rögzített tüskék, lyukak fúrásához a megfelelő helyeken.

  Jelölés fúró lyukak számára az ütköző rögzítéséhez

  A raklap rögzítése a reteszekhez

  Fontos. Ha a falak már befejeződtek kerámia burkolattal, akkor minden intézkedést meg kell tenni annak megakadályozására, hogy a fúrás közben megrepedjen.

  Hogyan lehet elkerülni a kellemetlen helyzeteket?

  1. Soha ne fúrjon lyukat a csempe csomópontjánál. A fém profilok beszerelése során mindig van lehetőség arra, hogy az egyik irányba kissé elmozduljanak, és így biztonságos helyet biztosítsanak a lyukak fúrásához. Ugyanakkor az ilyen manipulációk semmilyen módon nem befolyásolják a raklap rögzítő erejét.
  2. Mindig működőképes szerszámokkal és éles fúrókkal dolgozzon. Ne használjon túl nagy erőt a fúrás során.
  3. Szigorúan tilos a fúróként dolgozni a lyukasztási módban, a kerámia cserép nem tolerálja a sokkterhelést. A perforátor csak a csempevastagság átadása után kapcsol be.

  Lépés 7. Csatlakoztassa a lefolyót.

  Szifon szerelés, grill telepítés

  Soha ne gyűjtsön nagy tömeget a gumitömítéssel, masztirozhatja őket, vagy legalább egyszer nedvesítse meg a szokásos vízzel. Nagyon könnyű károsítani a tömítéseket, de nem javíthatók, teljesen ki kell cserélni őket. Probléma merülhet fel ugyanazon csere esetén. Különösen gyakran ilyen problémák fordulnak elő az importált raklapok pótalkatrészeinek keresésekor. Nem ajánlott szilikon használatát a vízelvezetés tömítésként történő összeszerelése során, bizonyos idő elteltével lerakódni és szivárogni fog.

  Ezután folytathatja a zuhanytelepítés és a keverő telepítését. A védő polietilén fóliát csak a szerelés befejezése után távolítják el.

  A raklap beszerelése a gyári műanyag állványra

  Egyes gyártók tartós extrudált polisztirol habból készült csomagokat raknak csomagolásra. Az ilyen szerkezetek nagyon alacsony magasságúak és eltérő telepítési algoritmust igényelnek.

  Lépés 1. Csomagolja ki a raklapot, vegye ki az állványok üresedését.

  Zuhanytálca készlet

  2. lépés: Próbálja meg hosszukkal a rakfelület körül, mérje meg a szükséges paramétereket. Az eltömődés megkönnyítése érdekében a polisztirol hablemezek vertikális vágásokat tartalmaznak, elegendő az anyag elhajlása ezen a helyen és a felesleges darab lebontása.

  A lemezek keretének összeszerelése

  3. lépés: Döntse az összeszerelt műanyag állványt, helyezze a raklapra, és jelölje meg a merevítők helyzetét. Itt meg kell vágni a hornyokat a bordák magasságában és szélességében. Ugyanakkor készítsen lyukat a leeresztő cső alatt.

  Jelölés a lefolyó alatt

  Lépés 4. Csavarja be a lábakat az ülésekbe, állítsa be magasságát úgy, hogy a serpenyő vízszintes helyzetben legyen.

  5. lépés. Szerelje össze és szerelje fel a szifont a lefolyóba. Pontosan a raklap közepén kell elhelyezni. Próbálja meg a beállítást oly módon, hogy a padló és az állvány közötti rés minimális legyen. Ha a padló meredeksége a fal irányába merül, többször kell eltávolítania az állványt, meg kell csavarnia / megforgatni a lábakat, és ellenőriznie kell a vízszintes helyzetet.

  6. lépés Helyezze a raklapot a padlóra úgy, hogy a szifon a megfelelő helyen legyen. Ellenőrizze a pozíciót. Kör a ceruzával vagy markert a perem a stand mindkét oldalon.

  A mester egy vázlatjelzőt jelöl

  7. lépés: Tisztítsa meg a felületet a portól, zsírtalanítsa, nedvesítse meg vízzel.

  A húzott vonal közepén egy kis habot kell felhordani. Az állvány felső felületére habot is alkalmazzunk.

  8. lépés Óvatosan helyezze az állványt a helyére, a tálcát rá, majd ellenőrizze a szifon helyzetét. Pontosan a leeresztőnyílás alatt kell elhelyezni, különben problémák merülnek fel, amikor rögzítik a raklapra. Csavarja rá a leeresztő hálóra. Ugyanakkor a szifont a raklapra nyomta.

  A raklap felszerelése a keretre

  Lépés 9. Nagy erőfeszítéssel nyomja meg a serpenyőt, és hagyja ebben a helyzetben, amíg a hab meg nem javul. Annak elkerülése érdekében, hogy a raklapot habjal felemeljük, javasoljuk, hogy nehéz tárgyakkal mélyen nyomjuk be.

  Lépés 10. Miután a hab szilárdan ragasztotta a raklapot a padlóhoz, az állvány keretei kerámia burkolattal kezdjenek befejezni. A második napon elkezdheti tömíteni az ízületeket. Az algoritmus a tömítésen dolgozik, nem különbözik a fenti lehetőségek közül.

  Gyakorlati tanácsok. Még a raklap felhelyezése előtt becsülje meg a hozzávetőleges magasságot. Ma a boltokban számos különböző méretű csempe van, valószínűleg megtalálja a megfelelőt. És a pontos illeszkedésért használja a lábakat. Az ilyen manipulációk miatt elkerülhető a burkolólapok lecserélése, és ez nemcsak felgyorsítja a telepítés folyamatát, hanem nagymértékben javítja a fürdőszoba megjelenését.

  Ha nem tervezi a teljes zuhanykabin megvásárlását, akkor rajzoljon rajzot azon rögzítőpontokról, amelyeken a védőfóliát felfüggeszti. Ez egy nagyon gazdaságos megoldás, de egy ilyen zuhanyszerkezetnek több hátránya van, mint az előnyök.