Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan telepítsünk egy zuhanytálcát - a különböző anyagokból származó lehetőségek

A modern lakásokat meglehetősen nagy fürdőszobák jellemzik, de sokan csak néhány négyzetből álló fürdőszobával rendelkeznek. Emiatt az emberek megpróbálnak egy zuhanyzópalletet felszerelni annak érdekében, hogy felszabadítsanak egy kis helyet más dolgokra. Segítünk Önnek megbirkózni ezzel a munkával, megfontolják a zuhanyzótálcák lehetőségeit és a telepítés főbb pontjait.

A legegyszerűbb megvásárlás ma már egy kész zuhany, amelynek beszerelése nem tart sokáig. Ez a design számos funkcióval rendelkezik, mint pl. Hidromasszázs, rádió, telefon. Ez a funkció azonban nem mindig keresett, és a kabin költsége eléri a mesés számokat. Ebben a tekintetben a legtöbb ember inkább nem pénzt költ, hanem egy zuhanytálcát vásárol, amelyet otthonában saját kezével lehet telepíteni.

A legnépszerűbb raklapok akril: könnyűek és olcsóak.

A zuhanytálca felhelyezése előtt el kell döntenie a gyártási anyagról, hiszen a telepítési részletek némelyike ​​attól függ. És a választás valóban az, ami:

 • Természetes kő. Drága választási lehetőségek, amelyek felszerelését a szakembereknek kell elvégezniük, mert nehéz, és a legkevésbé rossz mozdulattal a raklapot károsíthatja a helyreállítás lehetősége nélkül.
 • Metal. Az ilyen raklapok meglehetősen zajosak és csúszósak, különösen az acél, bár a modern gyártók egyre fejlettebb modellekkel próbálkoznak, és ezzel küzdenek ezekkel a hiányosságokkal. De az ilyen lehetőségek rendkívül kicsiek. Ezért készen kell állni az önálló hangszigetelő edényre.
 • Fazekas. Nehéz, de ugyanakkor megbízható design. Hátrányuk az ár és a nehéz tárgyak által okozott kár lehetősége.
 • Akril (műanyag). A legelterjedtebb lehetőség a megfizethető ár és az alacsony súly miatt. Az ilyen szerkezetek könnyen felhevíthetők, csúszásmentesek és nem zajosak, ellentétben az acél tárggyal.

A modern modellek különböző méretűek és magasságúak is lehetnek. Itt, ahogy mondják, mindenki saját paramétereit választja. Ha a házat idősek vagy fizikai korlátok miatt lakják, akkor az enyhe emelkedéssel rendelkező lehetőségek fontosak ahhoz, hogy bejussanak a serpenyőbe. De ha kisgyermeke van, és miniatűr fürdőszobát szeretne használni, javasoljuk, hogy magas falú raklapokat vegyen be. Valójában egyes modellek 40 cm-esek.

A zuhanytálca telepítésének meg kell kezdődnie azon a helyen, ahol a telepítést tervezik. Ehhez általában használja a szoba sarkát vagy egy speciálisan felszerelt rést. A falakat a szerelés előtt vízszintes, vízálló és kerámia burkolattal kell készíteni. Ezt az anyagot, a bírálatok és a gyakorlat szerint, a vízzel való közvetlen érintkezés esetén a legjobb. A csempe befejeződése azonban nem kötelező, és mindenkinek joga van bármely más anyag kiválasztásához saját belátása szerint.

A zuhanytálcák általában a szoba sarkában vannak elhelyezve.

Megjegyzendő, hogy a szerelés a padlón, a speciálisan kialakított támaszokon vagy fém kereten történik. Először le kell szintetizálnia a padlót, különösen akkor, ha a raklapot azonnal fel kell szerelni. Különös figyelmet fordítsunk a műanyag és akril modellek beszerelésére. Egy személy súlya alá süllyedhetnek, ezért további megerősítést kell adni. Ebből a célból, saját kezükben helyezzen el egy tégla- vagy habblokkot, amelyet ezt követően egy raklap támogat. Opcionálisan töltötte a helyet betonnal - hozzon létre egyfajta esztrich a helyén, ahol a szerkezet található.

A zuhanytálca telepítése előtt minden csövet ellenőrizni kell a használhatóság szempontjából, és közvetlenül a betűkészlet helyére kell helyezni. Különös figyelmet fordítsunk a vízelvezető rendszerre, mivel a hibás szennyvízrendszer később nagy bajt okozhat Öntől és szomszédaitól alulról. Ha zuhanytálca tálcát szeretne telepíteni, akkor egy villamosenergia-ellátási rendszerre is gondolnia kell, hogy összekapcsolhasson a világítás és a szerkezeten belüli egyéb funkciók között. Ebből a célból a kábelezés rejtett telepítését alkalmazzák, és egy különálló, RCD-s készüléket telepítenek a panelbe.

Az akril tálcák telepítése a legkönnyebb. Ehhez fel kell tedd a tálat a hátára, és csavarja be a csomagolt lábakat, amelyek száma a modelltől függően változik. Előfordulhat, hogy a raklapot kerettel látják el, majd a lábakat be kell csavarni. A következő lépésben telepítjük az elvezető rendszert. A legtöbb eleme menetes, ezért nem nehéz összeállítani. Javasoljuk, hogy speciális varratokat vagy cérnákat használjon a varratok lezárására. Az összes csatlakozást szilikon tömítéssel le kell fújni.

A szivárgás elkerülése érdekében a zuhanytálcát szigorúan a szintre kell állítani

Mivel az akril tál egy személy súlya alá süllyedhet, jobb, ha egy téglából vagy tömbből álló támasztófalat készítenek. Ezután helyezze a raklapot a padlóra, és állítsa be a magasságot úgy, hogy a szifon ne érintse meg a felületet. A zuhanytálca felszerelésének szigorúan a szintnek kell megfelelnie, ellenkező esetben nagy a szivárgás kockázata. A raklaphoz való csatlakozás széleit a fürdő falaihoz ragasztóval vagy tömítőanyaggal kell feltölteni. A végső szakaszban csatlakoztassa a csatornacsövet, és helyezzen be egy védőréteget, ha van benne.

Az öntöttvas, acél és más fémszerkezetek nem igényelnek további támogatást a középső részhez, ezért a lábakra vagy a speciálisan felszerelt keretre szerelik fel. A telepítés módja hasonló ahhoz az egyetlen különbséggel, hogy az acélszerkezetek hangszigeteléséhez rögzítőhabot használnak, amely a tálca és az alap között üregekkel van töltve.

A kerámia raklapok és a természetes kőminták felszerelésének sajátosságai vannak. Az ilyen szerkezetek lenyűgöző súlyúak, és közvetlenül az alapra vannak felszerelve, nem pedig további rögzítőelemek. Azonban súlyossága miatt a vízvezeték-berendezések meglehetősen törékenyek, ezért a vele való munkavégzés során ügyelni kell arra, hogy ne károsíthassa. A nehéz raklapok beszerelésekor különös figyelmet kell fordítani a szennyvíztisztító berendezésekre és a szifon felszerelésére. Mivel a betűt közvetlenül a tőkebázison helyezik el, szükség van egy kis résszel az alapítvány tervezésénél és töltési szakaszánál, ahol a leeresztő és a kifolyó rendszer illeszkedik.

Ezenkívül olyan technológiai szakadékot kell létrehoznia, amely révén könnyen kezelheti a szifont a saját kezével a meghibásodása esetén. Ezt a helyet később díszítheti egy kikötő vagy egy eltávolítható kárpitozóelem felszerelésével. A ragasztót az alapra helyezzük, ahol a tálat rögzítjük, majd egy raklapot helyezünk rá, amely szigorúan vízszintesen van szinte minden oldalról. Ezt követően várjuk a ragasztóoldat teljes száradását, és csatlakoztassuk a szennyvízcsöveket a szifonhoz. Az a hely, ahol a tál a falhoz ér, szilikon tömítőanyaggal vagy csemperagasztóval kezelik, hogy megbízható vízgátot képezzen. Ha kívánja, kerámia vagy műanyag sarkot helyezhet el a csuklón.

Miután befejeztük az összes munkát, folytatjuk a védőfelszerelés telepítését, és ha a raklapot közvetlenül a blokkokból vagy téglákból álló keretbe helyeztük, akkor vakoljuk meg a falat, megőröljük és megmártjuk azt a fürdőszobában leginkább megfelelő anyaggal. A fröccsenés elleni védelem érdekében üvegajtókat szerelünk fel, vagy vízhatlan zárat rögzítünk. Minden modellnek saját tulajdonságai lehetnek, tehát mielőtt elkezdené dolgozni, ismernie kell a mellékelt utasításokat.

A zuhanytálca telepítése: lépésről-lépésre vonatkozó utasítások különböző modellek telepítéséhez

Meg kívánja menteni a helyet a fürdőszobában a zuhanyzó felszerelésével? A fürdő a pihenés helyszíne, amely praktikus és kellemes esztétikai megjelenésű, igaz? Ön magára tervezi az összes telepítési munkát, de zavarodott a zuhanytálca telepítésével?

Megmutatjuk Önnek, hogyan kell megbirkózni ezzel a feladattal - a cikk a fontos telepítési pontokat tárgyalja. Figyelembe vettük a különböző anyagokból álló raklapok jellemzőit is, részletesen ismertetve az egyes opciók telepítési folyamatát.

A kezdő vízvezeték szereléséhez olyan fényes anyagokat vettünk fel, amelyek fontos árnyalatokat mutatnak, valamint egy videót, amely részletesen bemutatja a kompakt fülkék összeszerelését és telepítését a zuhanyzási folyamatok fogadására.

Tusoló tálca típusai

A gyártók készen állnak arra, hogy meglepődjenek a legfejlettebb tulajdonosok, akik különböző formákat, méreteket és lehetőségeket kínálnak a teljesítmény érdekében.

Az első osztályozás egyike a modellek elkülönítése formában. Szögletes, ovális, kerek, háromszög alakú, téglalap alakú termékek.

Szükséges a serpenyő alakjának és méretének kiválasztása, amely ergonómikusan elosztja a helyiséget a fürdőszobában megfelelő szintű kényelemmel.

Egy másik osztályozás a teljesítmény anyaghoz kapcsolódik. Ma raklapot vásárolhat:

Ebben az esetben a raklap többféle módszerrel is felszerelhető, fémkerettel, talapzattal vagy sík felületen (kerámia modellek).

Érdemes megjegyezni, hogy a márványtermékek nagyon törékenyek, és a telepítés során a csapás károsodhat, ezért minden munkát a lehető legaktuálisabban kell elvégezni. A kerámia edény is széteshet.

Érdemes megjegyezni, hogy az öntöttvas és acélmodellek kellemetlen hideg lehet a reggelen, ami nem mondható el akril termékekről. Az utóbbiakat ma kvarcpor hozzáadásával módosítják.

Ennek eredményeképpen a design erősebbé és tartósabbá válik. Az ilyen modellek kváriak.

Marble raklapok különböznek a hatékony megjelenés és gyorsan melegedni. Kellemes tapintási érzetet kölcsönöznek a bőrnek.

A kerámia modellek lassan felmelegednek, de mindennapos használatra és tartósan használhatók. Az ilyen megoldások árai lényegesen magasabbak a többiekhez képest.

A raklapok mélysége is eltér. Kiválasztásakor a következő útmutatót használhatja: nagyon lapos (6-10 cm), lapos (10-18 cm), mély (25-35 cm).

Csempézés vagy mozaik

Sok esetben az oldalsó felületek bélelése szükséges a tartólemezek elrejtéséhez. Az egyik legmegfelelőbb megoldás egy probléma megoldására egy mozaik csempe használata műanyag vagy üveg alapon.

A ragasztóréteget egy fogazott simítóval hordjuk fel az alapra. A csempe nyomása után a felesleges ragasztót azonnal el kell távolítani.

Egy mozaik segítségével bármilyen egyenetlen felületet koptathatsz, mert könnyen leolvasható ollóval vagy késsel a papír alapjainak köszönhetően.

Nem számít, hogy csempét vagy mozaikot használ - minden varratot le kell zárni. Ez különösen akkor van értelme, ha Ön úgy dönt, hogy önálló raklapot készít.

A varratok kialakításakor használja a kereszteket. A bélelés után vízzáró habarcsot és gumihevedert kell törölni. Ezután eltávolítják a habarcs maradványait, és mindent megdörzsölnek egy darab ruhával. Miután minden száraz, meg kell mosni a csempe.

Paletta telepítési utasításai

A telepítési szabályok gyakran attól függenek, hogy milyen anyagból készült a raklap, ezért fontolja meg a négy népszerű lehetőséget. Az akril és acél módosítások gyakoribbak, és az öntöttvas, márvány és kerámia kevésbé gyakoriak.

№1 - akril modellek telepítése

Az akriloldatoknak a legalacsonyabb súlya és megfizethető ára van, és számos formában és méretben kerülnek értékesítésre. Az ilyen modelleket tartókkal, lábakkal és egyéb szerelvényekkel látták el, amelyek segítenek a telepítéshez és a serpenyőhöz rögzíteni az alaphoz.

Az alacsony költségű modellek építésének hiánya az alsó fenék alatti megerősítő támasz hiánya, így amikor kiválasztunk, figyelmet kell fordítanunk az aljzat megerősítésére.

Először le kell fordítanod a serpenyőt, és rögzíteni kell a lábakat. A készlet modelljétől függően 3-tól 5-ig terjedhet.

Számos termék műanyagból vagy fémből álló tartószerkezetet használ. A lábak felszerelésére szolgáló lyukak pontosan ilyen keretben lesznek.

A tartók csavarozásakor biztosítani kell, hogy a lábszárak ne legyenek kisebbek, mint a szifon magassága. Az összes támaszt is ugyanarra a magasságra kell becsavarni (akkor a raklap vízszintes helyzetét egy szinttel lehet beállítani)

Következő - a vízelvezető rendszer telepítése. A leeresztő edényt a lefolyóhoz kell csatlakoztatni, a terméket a szélére helyezve. A belső hüvely be van helyezve, amelyet a csatlakozáshoz használnak.

A hüvely kinyúló végére egy szifoncsövet helyeznek. A szivárgás elkerülése végett az ízületeket ragasztóval ragasztják.

Használhat epoxi ragasztót vagy epoxi agyagot. Csatlakoztassa a fúvókát és a hüvelyt, és a tetején tömítse le a csatlakozót egy tömítőanyaggal.

Néhány zuhanykabin modellnél a paronit vagy a polimer béléscsatlakozás rendszerét lehet használni. Ebben az esetben ne használjon ragasztót.

Helyezze a raklapot a lábakra, ügyelve arra, hogy a szifon pereme ne érintse meg a padlót. Itt az ideje, hogy állítsa be a raklap vízszintes helyzetét.

Ehhez forgassa a lábakat, és helyezze a raklap falára (hornyok, amelyeken a zuhanyfülke felszerelhető).

A vízszinteset a raklap minden oldalán ellenőrizni kell. Ha a terméket egy falra vagy egy helyiség sarkára helyezzük, akkor ragasztóval érintkezésbe kell hozni a felületeket, és határozottan meg kell nyomni.

Meg kell várni, amíg a ragasztó meg nem szárad, majd erősítse meg a tömítést egy tömítőanyaggal, ami a réteget a raklap és a fal oldalainak érintkezési helyéhez igazítja.

Ezután csatlakoztassa a szifont a csatornarendszer csatornahengereihez, és helyezzen be egy, a tálcához mellékelt dekoratív burkolatot.

A tömítőanyag és a ragasztókompozíció teljes száradása után 6-10 órán belül ajánlott a zuhanykabin használata.

No. 2 - a sárgaréz raklap felszerelése

Az öntöttvas termék elhelyezése hasonló az akril tálca beszereléséhez. A fő különbség csak az öntöttvas modellek építéséből áll.

Az öntöttvas nagyon erős és ellenálló fém. A felépítésében nincsenek megerősítő elemek, és a lábak a raklap szerves részét képezik, és egyidejűleg vannak a testtel.

Az ilyen modell vízszintes felállításához olyan acélszalagokat kell felhelyezni a lábak vagy más tárgyak alatt, amelyek megakadályozzák a padló áthaladását, mivel az öntöttvas pan jelentős súlyú.

Az öntöttvas lapokat nem ragasztják a helyiség falához. De hogyan kell rögzíteni a raklapot úgy, hogy ne mozduljon el a tartó alatti lemezekből?

Ez a probléma megoldható a főnökök megkötésével, amelyek minden egyes lábat kereteznek, és meggátolják a nyírást. A zsaluzathoz a szokásos matchbox lesz.

Érdemes megjegyezni, hogy a gyűjteményben lévő zuhanykabinok nem készültek öntöttvas rakettel. Általában egyszerűbb kerítésekkel, például függönyökkel, képernyőkkel és egyéb könnyű anyagokkal vannak felszerelve, amelyek nem igényelnek pontosságot, hogy ne illeszkedjenek a raklap geometriájához.

Néha az ilyen termékek lábának magassága nem elegendő ahhoz, hogy alá helyezze a leeresztő szifont. Ebben az esetben speciális parapetet kell készítenie.

Az eljárás nem nehéz megvalósítani. Elég, hogy téglát rakjanak a rakodó peremén vagy egy konkrét falat építsenek - ez lesz a parapet. Helyet kell biztosítani a szifon és a szennyvíz telepítéséhez.

Ezután a raklapot egy szinttel kell szintre helyezni, a lemezeket a lábak alá kell helyezni, és cementszállítókkal kell őket cementálni. A mellvéd és a fölötti hely elrejtéséhez csempe vagy mozaik modulokat használhat.

No. 3 - acéltermékek beépítésének jellemzői

Az acélmodelleket bélyegzéssel gyártják, így a raklap és a lábak szilárd szerkezete meglehetősen nehéz.

Az acéltermékek állvánnyal vannak felszerelve. Az acél raklapokat előállító üzem termel, és a hozzájuk tartozó állványt.

Téglalap alakúak vagy négyzet alakúak, és a menetes hüvelyek profiljainak hegesztett szerkezeti meghibásodását jelzik. A menetes lábak be vannak csavarva, amelyek segítségével a raklap beállítása (kiegyenlítése) lehetséges.

Az acél raklapok gyakran szerepelnek a gyári zuhanyozók készletében. Ez egy megbízható lehetőség egy kopott akril tálca cseréjére.

Ha a raklapot önálló termékként szerelik fel, akkor a cement alaplemez vagy talapzat a padlóra van szerelve. A magasságnak elegendőnek kell lennie a szifon és a csővezeték elhelyezkedéséhez.

A raklap és a fal érintkezési helyei szintén ragaszthatók és lezárhatók, mint akriltermék beszerelésekor. A talapzat felépítését a következő bekezdés tárgyalja.

№4 - kerámia és márvány modellek felszerelése

Ma a kerámia és a márvány vízvezetékek trendje. A zuhanykazettálca tálca nem kivétel. Az ilyen termékek tartósak és masszívak, ezért nem igényelnek lábak vagy megerősítő elemek használatát.

A raklap kialakításának függvényében a telepítési módszer kerül kiválasztásra. Számos kerámiamodellben a tálca üregében rés van a szifon felszereléséhez és a csatornarendszer elvezetéséhez.

Az ilyen raklap elegendő ahhoz, hogy a csatornahálózathoz csatlakozzon, és közvetlenül a padlóra álljon, anélkül, hogy további lépéseket tenne. Csak a fali zuhanyt ragasztja.

De sok monolitikus lehetőség van, amelyekben nincs megfelelő rés. Ebben az esetben, ha a leeresztő nyílást a szifonhoz csatlakoztatja, akkor létre kell hoznia egy talapzatot. Bent benne lesz a csatorna csatlakozásának helye.

A talapzat építése a következő. Naneosim vízszigetelő réteg a területre, ahol a talapzat épül.

Ehhez használhat folyékony gumi, tetőszerkezet, poliuretán vagy egyéb összetétel. Meg kell várni a teljes polimerizációt, ha folyékony szert használ.

Ezután hozzon létre egy vízszintes felületű cementhabarcsot (felhasználási szint). Várakozás a teljes száradásra.

A raklap kontúrján belül a téglafalat olyan magassággal végezzük, amely elég lenne a szifon normál helyére. Szükséges a vízelvezető rendszer üregének kialakítása.

A raklap leeresztő nyílását egy szifonnal kösse össze, amelynek hátsó vége a kimeneti csőhöz van csatlakoztatva. Alkalmazzon réteg cementhabarcsot a falazaton.

Ezután szereljük fel a raklapot egy talapzaton oly módon, hogy a szifon és a vízelvezetés azokon a helyeken legyen fenntartva. Végül a raklap burkolását csempével kell elvégezni.

Do-it-yourself raklapszerkezet

A folyamat a zuhanás alatt álló helyiség előkészítésével kezdődik. Kezdetben a telepítési területet az előző bekezdéshez hasonlóan vízszigetelésnek vetik alá. Ez segít megvédeni a falakat és a padlókat a penész, a penész és a nedvességtől.

A második szakasz a lefolyó előkészítése. A készenléti szerelvény beszerelhető az épületben vagy a vízvezeték üzlettel. Azt is nevezik a zuhanyzó létrának. Nagyon jó minőségűnek kell lennie.

A leeresztő nyílás azonnal csatlakozik a csatornarendszerhez. A szerelésnek nagyon szorosnak kell lennie, így minden ragacsos csatlakozásnál ragasztóanyagokat és tömítőanyagokat használhat.

Most a burkolatot (a tégla falazatot vagy a nagyolós esztrichet) kell felállítania a vízszigetelő kompozíció szárítása után.

Szilikát vagy közönséges téglákat készítünk falazó falakból. Ezt megelőzően egy szilárd fémszerkezetű fémrácsra kell helyezni.

A szakértők azt javasolják, hogy az oldalakat négyzet alakban terjessze, és a kinyúló szög kanyaruljon. Ez megakadályozza a szög sérülését és vizuálisan bővíti a helyet. 3-4 nap elteltével folytathatja a következő lépést.

A raklap teljes alapját vízszigetelő anyaggal kezeljük. A szárítás után egy esztrichréteget készítünk a paletta teljes felületén, hogy elrejtsük az egész téglafalat.

Fontos, hogy az esztrich minimális lejtésű legyen a lefolyó irányába úgy, hogy a víz ne felhalmozódjon a zuhanytálca használata után. Szárítás után az utolsó vízszigetelő réteget kell alkalmazni.

Ezután a raklap felületét lehetőleg laposra kell tenni. Ehhez önálló kiegyenlítő keveréket használhat. A vízszigetelés végső réteget és a raklaplapok furnérozását alkalmazza. Ez lehet mozaik vagy más csempe.

Acél- vagy akriltermékek megerősítése

Ezek a megoldások, különösen az akril típusúak, nem elég szilárd szerkezettel rendelkeznek. Az erő növelésére irányuló intézkedések a támogató elemek beszerelésére korlátozódnak, amelyek téglák lehetnek.

Ebben az esetben az aljjal érintkező helyeken lévő minden hordozónak meg kell ismételnie az alakját. Használhatsz egy paronit vagy gumi csíkot is.

Néhány teljes modell a zuhanyzókabinok nagy magassága a kerítés és egy raklap, amelyre a telepítés nem elég magassága a mennyezet. Ebben az esetben a padozatot fel kell szerelned a tálra, és csatlakoztathatsz a lefolyóhoz.

Hasznos videó a témában

Használja a raklap telepítési irányelveit a videó megtekintésével.

A zuhanykabin felszerelése:

A zuhanyozófülke megfelelő megközelítéssel történő felszerelése nem sok erőfeszítést igényel, és nem igényel speciális képzést. Ha követni fogja az utasításokat, első osztályú, monolitikus raklapszerelést kap a lehető legnagyobb megbízhatósággal.

A zuhanytálca fapadlóra helyezése: mit kell figyelembe venni a telepítés során?

A palettával felszerelt zuhanykabinok modern, kompakt és többcélú épületgépészeti konstrukció. Azonban, ha azokat egy faházba helyezzük, beleértve a fapadlót is, vannak objektív problémák.

Főként az a tény, hogy a falak felületét és a helyiség padlóját megbízhatóan védeni kell a nedvességtől.

Egy raklap felhelyezése egy fapadlóra meglehetősen bonyolult.

Problémák a vízvezeték szereléséhez faházban

A fát antiszeptikus kezeléssel kell kezelni.

A fa higroszkópossága ugyanakkor a fő plusz és mínusz az építőiparban. Ennek az az előnye, hogy a fa szerkezetének köszönhetően lélegzik, és ezáltal normalizálja a beltéri klímát.

A hátrányok - alább.

 1. Az anyag erősen elnyeli a vizet, káros hatása alatt a felületek élettartama évekig csökkenthető.
 2. A nedves terület ideális környezet a káros mikroorganizmusok kialakulásához.
 3. A fa hőmérséklete és páratartalma deformálódik. Más szóval - leül, összezsugorodik és duzzad.

Mindezekből az utasítások számos védelmi intézkedés végrehajtását feltételezik, amikor egy faépületben zuhanyt rendeznek.

Fontos, hogy a helyiséget jó minőségű szellőzéssel állítsuk be.

 1. A helyiségben kell elhelyezni a hatékony szellőztetést, ami megakadályozza a gomba, a penész és más mikroorganizmusok reprodukcióját.
 2. A fát antiszeptikus készítménnyel kell kezelni.
 3. Mielőtt a zuhanytálcát fapadlóra helyezi, a helyiség minden felületét vízszigeteléssel kell védeni.
 4. Annak érdekében, hogy a zsugorodás hatásait mérsékeljük, a zuhanyt fel kell szerelni, figyelembe véve a fa lineáris méreteinek állandó változását.

Figyelj! Kiváló lehetőség lenne egy csúszó keret beszerelésére. Nem teszi lehetővé a fürdőszoba magasságának megváltozását. Valójában a design egy fém profil.

A falakat úgy rögzítik, hogy a lyukak függőlegesen hosszabbak legyenek, mint a jövő zsugorodása.

Helyiség előkészítése

Korábban nagyon nehéz volt berendezni egy nedves helyiséget egy faházban. Most minden sokkal könnyebb a modern anyagok és technológiáknak köszönhetően.

Telepítheti a zuhanytálcát:

 • házi vagy gyári fémkerettel, lábakkal;
 • téglából vagy műanyagból való támasztékkal;
 • közvetlenül egy sík padlón, egy lefolyó lyukkal.

Fa padló esetén a tégla és a raklap közvetlen felszerelése nyilvánvaló okokból eltűnik.

Először is, minőségi előkészítésre van szükség a zuhanyzó alatt tervezett helyiségben. A padlószinteket ki kell egyenlíteni, majd a helyiség minden felületének vízzárónak kell lennie.

Zuhany vízszigetelés

A fő vízszigetelő rétegként bármilyen tekercsanyagot használhat - a hagyományos tetőfedő anyagoktól a modern vízszigetelésig, hidraulikus üvegekig, speciális polimer filmekig stb.

 1. A vízszigetelésnek száraz és vízszintes felületeken kell lennie. Előzetesen alkalmazzák bitumen alapon.
 2. A faépületek vízszigeteléséhez a szakértők tanácsot adnak üvegszálas vagy poliészterrel polimer adalékokkal megerősített bitumen használatával. Az ilyen anyag öntapadó és felhalmozódhat (munka esetén gázégőt igényel).
 3. A vízszigetelő rétegek mind a padlóra, mind a falakra burkolnak.

Figyelj! A munka megkezdéséhez szükség van a padlóról. Az anyagot a falra kell helyezni 20 cm magasságig.

 1. A felületek csomópontjait a leginkább megerősítik. Ezt üvegszálas hálóval lehet végezni, amely kis cellákkal rendelkezik. A lefedettség ára kissé emelkedni fog, de különösen fontos helyeken növeli a szigetelési szilárdságot.

Felület előkészítés és bevonat

Ez a vízszigetelési lehetőség nagyon megbízható, de drága.

A padlók szintjének emeléséhez általában beton vagy cement-homokos habarcsot használnak. Azonban, ha fa alap, ez a lehetőség nehéz és drága.

Ha a deszka padló egyenetlen, akkor a legjobb, ha két réteg DSP (cementkötésű forgácslap), falat pala (lapos) vagy nedvességálló rétegelt lemez.

Ezenkívül ezt a padlót a nedvességtől elkülönítjük, amint azt fentebb leírtuk.

Ezután folytathatja a mennyezet és a falak vízszigetelését. A két rétegben lévő hengerelt anyagot felépítik vagy rögzítik egy építőipari tűzőgép segítségével.

Mint burkolat, a mennyezet és a falak a zuhanytálca lehet bevonni gipszkarton (nedvességálló gipszkarton lapok), majd festett nedvességálló festék. Egy jó lehetőség a polivinil-klorid panelek használata. A mennyezetre is alkalmas feszítő rendszer.

Raklapszerelés

Gyári keret lábbal.

Most, hogyan kell a zuhanytálcát egy fapadlóra telepíteni.

A legjobb az egészben, ha a készülék magasságban állítható lábakkal van ellátva, a konzolok a könnyű rögzítéshez és a tartó kerethez.

A lábak beállításához csavarkulcs és buborékszint szükséges. Segítségükkel a raklap a padlóhoz képest megfelelő vízszintes síkba kerül.

Az acélból, üvegszálból és akrilból készült tartozékok egyik hátránya: a középső részük alatt gyakran nincs támogatás. Ezt rögzítheti úgy, hogy a tálat stabil pódiumra helyezi, vagy tartós és vízálló anyagból.

Ezután saját kézzel a zuhanytálcát a fa padlóra helyezheti.

Szedjük a raklapot, majd jelöljük ki.

 1. A jelölést először meg kell tenni. Egy buborékszintű tálat vízszintesen helyezzünk el. Továbbá, a falak jelölői jelölik a profil jelölési vonalát, és a padlóra a leeresztő nyíláshoz.
 2. Ezt követően a raklapot el kell távolítani, a kivezetést el kell távolítani, egy szifont kell csatlakoztatni a konnektorhoz, és egy hullámos leeresztő csövet kell csatlakoztatni a csatorna aljzatához.

A fotón - a szifon összekapcsolása.

 1. A raklapot már helyreállították - már végre.
 2. Menetvízcsatorna: a tömítésen átnyúló kioldó rács az alulról indított kifúvóhoz vonzódik. A szerelvény vízzel szivárgott a szivárgásvizsgálathoz.
 3. Ezt követően rögzítheti a fülke zárt rendszerét, és csatlakoztathatja az összes szükséges kommunikációhoz.
 4. A szerkezet telepítésekor az utolsó érintés marad. Az alábbiakban a teljes fülke kerülete körül díszes műanyag panelekkel van ellátva.
 5. A fülkeelemek közötti valamennyi csatlakozást gondosan szigetelni kell szilikon tömítőanyaggal.

következtetés

A fa padlóján lévő zuhanytálca felszerelése sajátosságokkal bír. Először is az anyag nedvességállóságával járnak. A jövőben felmerülő problémák elkerülése érdekében a padlózat felületét a zuhany alatt, valamint a mennyezetes falakat megbízhatóan védeni kell a nedvességtől (lásd még az "Akril zuhanytálca a zuhanyzókar számára a legjobb választás").

A cikk ebben a cikkben segít megérteni a témát.

A zuhanytálca felszerelése

Ha sérült zuhanytálca van, vagy újratelepíti, akkor számos probléma megoldására van lehetőség. Ön saját maga is megjavíthatja (telepítheti) saját zuhanytálcáját, vagy megvásárolhat egy újat a boltban, ha kiválasztja a kívánt fürdőt.

A zuhanytálca sémája.

 1. Standard akril zuhanytálca.
 2. Fém fürdő, szektor formájában (rozsdamentes acél vagy öntöttvas). Leggyakrabban zománccal borítják.
 3. Beton vagy kőműves zuhanytálcák.

Fürdők telepítése egy városi lakásban

Tekintsük az első két lehetőséget, mivel ezek telepítése és telepítése szinte ugyanaz. A különbség a telepítési módok között van (sokkal könnyebb egy műanyag raklapot saját kezével felszerelni, mint egy fémet). A tartósság tekintetében az akril is rosszabb a fémnél, de ellentétben az rozsdával és sokkal könnyebb. A műanyag zuhanytálca beszerelése (beszerelése) vagy a javítás önmagában nem túl nehéz. Ehhez a kádak és raklapok szivargyűjtő-szerelvényeit vásároljuk meg:

A zuhanytálca tartószerkezetének ábrája.

 • műanyag vagy fém csövek, legalább 50 mm átmérőjűek a szennyvízhez, és ha vízre van szükségük, akkor ugyanúgy szüksége lesz egy 15 mm-es (fél hüvelyk) belső kaliberrel;
 • vasmű hegesztéshez;
 • pólók, könyökök, csatlakozók és adapterek;
 • műanyag vagy fém leeresztő;
 • szifon a zuhanyberendezés felszereléséhez;
 • 50 mm-es pólus 135 fokkal;
 • tál vagy kád.

A javításhoz a következő eszközökre is szüksége lesz.

 • kalapács és véső (ha meg kell szüntetni a régi fémcsöveket);
 • fogó;
 • állítható csavarkulcs.

A telepítés vagy a javítás csövek telepítésével kezdődik, ha új rendszerre van szüksége. Csapos része hegesztve van vasalóval, a keverők vagy csapok összekötésére szolgáló adapterek a megfelelő helyre kerülnek. Ezután gyűjtsük össze a rendszer hulladék részét (szennyvíz). Ha kádat vagy zuhanyozást tervez, állítsa be a pólót. Korábban a leeresztő edényt maga a raklapra szerelték fel, és egy rugalmas szifonnal csatlakoztatták a pálya lejtését. Szükség esetén további teflonszalag vízszigetelést végezzen.

Általában, ha műanyagot használnak, ez a művelet kézzel is elvégezhető. Ha fémcsövekre van felszerelve, azokat adapterekkel (például "amerikai") kell használni akril káddal való összekötésére. A munka sorrendje hasonló a fent leírtakkal. A zuhanytálca ilyen összeszerelését vagy javítását kézi városi lakások végzik.

Mi tegyük a zuhanyzót a dákába

Ha a nyári házban zuhanyozni szeretne, akkor a szokásos akril és fém fürdők használata nem kívánatos. A műanyag gyorsan elveszti a megjelenését, és nem ellenáll a hőmérsékletváltozásnak.

Ha télen nem tartózkodik az országban, akkor egy fémfürdő telepítése értelmetlen.

A zuhanytálca telepítési terve.

Ilyen esetekben beton vagy zuhanyfedélzetű porcelán csempék készítése.

A jövő lelke (falai) helyét jól vakolják és fedik a rostos gumi vízszigetelésével, amelyre kerámia gránit csempe ragasztott. Előre telepítve a padló alatt, lefedve csatorna csatorna a zuhanytálca. Átmérője legalább 110 mm.

A serpenyőben lévő fémcsatorna közepén (a műanyag gyorsan romlik). Állítsa be a telep alapját. Csúsztasson egy csúszót a közép felé a leeresztő cső irányában. A lélek hajlított felületét mozaikokkal díszítették. A polisztirol az előkészített alapra van felszerelve (a nedvességállóság és a hőszigetelés érdekében). Ez csempe ragasztó segítségével történik. A lefolyó lyuk körül hagyja el a helyet és rögzítse a lefolyót magát az alabástrom szintjét.

Felfelé helyezzen be egy gipszrácsot jelzőfénnyel, és töltse ki a raklap alapjául szolgáló csatolót. Végső száradás után (általában 2-3 napig tart), a zuhanytálca minden sarkában, csuklójában és éleiben szálas gumit szerelnek fel a felületek vízállósága érdekében. Ezután építsenek egy küszöböt téglából, hogy a víz ne tudjon kiáramlani a telepítésből. Ha hűvös időben szeretné használni, fűthető padozatot lehet felszerelni. Ebből a célból telepítjük a közös fürdőszobai kábeleket, és kiegyenlítjük. Az ilyen berendezés hőteljesítménye 1,5 kW, ami elég. Ezután készítsd el a zuhanytálcád végső felületét hagyományos vagy üvegmozaik segítségével.

Alkalmazott anyagok és eszközök:

 • fémcsatorna;
 • csatornacső (kaliber 110-120 mm);
 • fibrorezina;
 • kerámia gránit csempe;
 • mozaik (sima és üveg);
 • polisztirol;
 • cement és homok;
 • bármilyen típusú vízszigetelés;
 • kábel padlófűtéshez;
 • gipsz háló, világítótornyok;
 • trowelek és spatulák;
 • fogó.

Egy ilyen telepítés több munkaigényes gyártást igényel, de sokkal hosszabb ideig tart, és alkalmazható egy városi lakásban, ha javíttatja, vagy saját kézzel felszerel egy zuhanyzót.

Hogyan telepítsünk egy zuhanytálcát egy fapadlóra

Zuhany a saját kezű faházhoz

elrendezés

A faházban lévő zuhanyzó kialakítása azon helyek jelzéséből indul ki, ahol a kabin, a mosdó, a bidé és a WC telepítve van (ha a fürdőszobát megosztják). Kívánságra, ugyanabban a szobában lehet mosogatni. A zuhanykabin hagyományosan a sarokba vagy a falhoz van szerelve. Gondold végig, hol helyezkedik el a fedél, az elhelyezés elemei. Vezesse el a csatorna- és vízvezetéket.

A zuhanyzó kialakításakor a szoba mérete nagy szerepet játszik. Ne helyezzen be WC-t az ajtó előtt, de nem tűnik esztétikailag kellemesnek. Jobb, ha a bejáratnál a nézet a tükörre esik, ami a tágasság illúzióját eredményezi, és látványosabb megjelenést ad a szobának. Egy kis zuhanytálcában el kell kerülni az elfojtott elemeket - a kozmetikumokat, a fürdést és a háztartási felszerelést rejtett rendszerekben kell elhelyezni, nem pedig az asztalra helyezve.

Tippek a kis zuhany tervezéséhez:

 • Minél szabadabb a padló, annál nagyobb a helyiség. Ezért a vízvezeték kiválasztásakor figyeljen a felfüggesztett modell mosogatókra.
 • A polcok helyett a fülkéket használják, vizuálisan növelik a helyet.
 • Annak érdekében, hogy helyet takarítsanak meg egy rést, akkor telepíthet egy mosógépet, és letenni egy szárítót vagy polcokat rajta.

Nagyméretű zuhanyozás tervezésénél problémák merülhetnek fel, nem kevésbé, mint amikor korlátozott helyet rendeznek. Ha egy kis helyiségben gondosan mérlegelni kell minden centiméter használatát, akkor egy tágas szobában el kell kerülni az üres zónák kialakulását.

Hogyan készítsünk egy nagy zuhanyozást, nehogy üres legyen:

 • Jelöljön ki egy ülősarkot székkel, üvegasztalral.
 • Helyezzen egy nagy szekrényt, fiókos fiókot vagy több állványt.
 • Zöldterületet készítsen élő növényekkel.

Tusolószoba nagy kabindal, WC-vel, szekrénytokkal Tágas zuhanykabin káddal, hosszú ceruzatartóval, mosdókkal és beépített talapzatokkal

Anyagkiválasztás

A zuhanyzók tálcával és anélkül jönnek. Az első lehetőség sokkal praktikusabb, a második pedig könnyebben telepíthető. A raklap helyett a padló lejtős, kis helyiségekben való használatra alkalmas. A zuhanytálca téglából készült vagy betonból öntve, majd csempével szemben. Az egyik legjobb lehetőség egy mozgatható fal készítésére üveg. A standnak ezt a részét más anyagból is készítheti. A mozgatható fal helyett műanyag függönyt használhat.

Tippek a stall anyag kiválasztásához:

 • Edzett üveg - a legsikeresebb megoldás, valamint a sokkterhelés.
 • A 6 mm vagy annál vastagabb sima üvegüveglapok használhatók. A külső oldalt ajánlott ragasztani öntapadó átlátszó fóliával. Ez megakadályozza, hogy az üveg kis darabokra kerüljön, ha a szerkezet sérült.
 • Akril és polikarbonát - ezen anyag ajtóinak elemeit alumínium profilban kell elhelyezni.

Szükséges eszközök

Az előkészítő időszak vége után el kell döntenie a stand kialakításáról. Ezután készítsen minden szükséges anyagot és eszközt.

Milyen eszközökre lesz szükség a fülkék gyártásához:

 • Mérőeszközök és épületszint.
 • Szalag, spatula.
 • Több tartály a habarcs, habarcs és ragasztó keveréséhez.
 • Lyukasztó és fúrógép.
 • Csavarhúzó, kalapács és csavarhúzó készlet.
 • Bolgár, kézfűrész vagy kirakó.
 • Villáskulcs.

Lépésenkénti utasítások a zuhanyzó helyiségének saját kezű felszerelésével

A fa szerkezetek a nedvesség hatása alatt duzzadnak, elhajlik, elveszítik a gyakorlati tulajdonságokat. A magas páratartalom hátrányosan befolyásolhatja a rönkházak vagy faanyagok állapotát. Ennek elkerülése végett vízzáródást kell végezni a zuhany minden felületén. A modern vízszigetelő anyagok bőségének köszönhetően minden faházban funkcionális és kényelmes szoba állítható elő.

Előcsarnok zuhanyzóval egy faházban:

 • Hozzon létre megbízható szellőzőrendszert a vízgőz eltávolításához.
 • Szerelje fel a vízelvezetést.
 • Vízálló a szoba.
 • Telepítse a zuhanyzóállványt.
 • Végezzen befejező munkát.

Szellőztető rendszer

Úgy ítélik meg, hogy a bárban vagy a nappali légáramban lévő házak természetes módon, a fák mikropórusain keresztül jutnak hozzá, és nincs szükségük teljes szellőztető rendszerre. Nem szabad elfelejteni, hogy a fapadlók nemcsak lélegzik, hanem jól felszívják és nedvességet adnak. A méltóság e tulajdonsága gyorsan hátrányba kerülhet. Különösen a túlzott páratartalmú szobák esetén: konyha, fürdőszoba, zuhanyzó, fürdőszoba. További levegőkiáramlás nélkül megjelenik a faforma és a gomba, ami a padló károsodásához vezet.

passzív légcsere egy magánházban

Egy kis faházhoz elegendő passzív szellőztető rendszer. Ezzel a módszerrel a levegőcsere természetesen a táplálék- és elszívóventilátorok használata nélkül történik. A levegő belép a házba az épületszerkezetekben lévő mikrohézagok vagy a nappali helyiségekbe beépített szelepek segítségével. A kifolyó levegő a kipufogó nyílásokon keresztül a fal felső részén a konyhában, a zuhanyzókban és a fürdőszobában.

A szellőztetőrendszer behelyezése a legjobb a házépítés színpadán kezdeni.

Szellőztetési tippek:

 • A közös kipufogócsőnek legalább 50 cm-rel a tető fölött kell elhelyezkednie.
 • A légcsatorna külső részét fel kell melegíteni, hogy megakadályozza a kondenzátum képződését.
 • Minden felszerelést éghetetlen anyagból kell készíteni.
 • A zuhanyszellőztető tengelyeket olyan szelepekkel kell felszerelni, amelyek tűz esetén megakadályozzák az oxigén áramlását.

A passzív szellőztető rendszerek levegője az épületen belüli és kívüli hőmérséklet és nyomásesés miatt változik. A levegő beáramlik a házba, felmelegszik, felfelé és kifelé áramlik a kipufogónyílásokon. Ez a légcsere-módszer hatékony a hideg évszakban. Nyáron a légáramlás nagymértékben függ a szél intenzitásától és a nyomáseséstől. Az offseasonben a légcsatorna gyakorlatilag leáll. A zuhanycsarnok légcsere hatékonyságának növelése érdekében ajánlatos egy kipufogó ventilátort telepíteni a kipufogó tengelyen. Ha a faház nem rendelkezik szellőztető rendszerrel, a zuhanyozót el kell távolítani egy elszívó ventilátorral.

Fali ventilátor beszerelése a zuhany alatt:

 1. Jelölje meg a helyet a falon, hogy megérintse a készüléket.
 2. Vágjon egy lyukat egy fúróval.
 3. Helyezze be a tengelykapcsolót és vágja ki a kiálló részeket.
 4. Csatlakoztassa a vezetékeket.
 5. Fúrjon lyukakat a kötőelemekhez.
 6. Szerelje be a testet és a hangtompítót.
 7. Zárja le a ház fedelét.
 8. Az utcai oldalról zárja le a szellőzőt egy szellőzőrács segítségével.

csatornahálózat

Egy fa vagy rönkház idővel összezsugorodik. Ezt a funkciót figyelembe kell venni a csatorna kiválasztásakor. Ezért jobb, ha a vízelvezető rendszereket a mechanikai sérülésektől mentes anyagoktól: polietilénből, kiváló minőségű műanyagból vagy fém-műanyagból kell használni.

A szennyvíz elvek:

 • A zuhany és a mosogató számára 50 mm átmérőjű csövet kell venni. 100 mm-es átmérőjű csövet szállít a WC-tálhoz (ha van ilyen).
 • Minden belső elvezető cső egy közös elosztócsőben látható.
 • A csövek enyhe lejtéssel vannak elhelyezve.
 • A rögzítéseknél jobb a mozgatható ízületek alkalmazása, hogy elkerülje a szennyvíz rendszer lebomlását a padló zsugorodása esetén.

Minimális csőméret mm-ben

A csatornarendszer több mint egy tucat évig tart, ha minőségi anyagokat használ.

Padló előkészítés

A padló alatt, amely a zuhany alatt van, további megerősítést igényel. E célból további támaszokat építenek be a befejező padló alatt az építési szakaszban azon a helyen, ahol a fülke található. A fapadlót víztaszító és antibakteriális vegyületekkel kell kezelni. Továbbá a padlót polimer masztix vagy öntapadó gumírozott membrán szigeteli. Ezt követően egy cement-polimer masztixkötést készítenek.

Gumírozott membrán elhelyezése

A padló előkészítésének módja:

 1. A fából készült burkolatot szennyezik a szennyeződés, az olaj és a festék foltjai.
 2. A felületet olyan vegyületekkel kezeljük, amelyek védik a vízfelvételt és a penészképződést.
 3. A padlóra egy gumírozott membránt vagy polimer bevonatú réteget helyeznek.
 4. A leeresztő lyukakat létrák zárják le.
 5. Felülről 2 réteg cement-polimer habarcsot öntünk. Az egyes rétegek vastagsága 2-3 mm. A második réteget az első után 2-3 órával kell bevinni.
 6. 6-10 óra múlva a padló befejező anyagokkal, például csempével díszíthető.

Ha a padlót a zuhanyzó helyén esztrichre vágja, akkor egy kis előfeszítést kell tennie a lefolyó lyuk felé.

Az eszköz falai

A fa házában szinte minden falnak van csapágya, ezért megbízható vízszigetelésre van szüksége, amelyet a helyiség peremén végzünk. A fa víztaszító vegyületekkel van kezelve. Ha úgy döntenek, hogy a falakat fából hagyják, akkor ez a feldolgozás véget ér. A felületkezelés előtt a vízszintes gipszkarton burkolja a függőleges felületeket.

Fal- és mennyezetburkolat nedvességálló giposzkontollal

A zuhanykabin gyártása és csatlakoztatása

A legegyszerűbb módja annak, hogy egy sarokdoboz négyszögletes vagy téglalap alakú legyen. A szerkezet minimális méretei -1x1.3x2.2 m, kényelmesebbek - 1.9x1.4x2.5 m.

A gyártási sorrend fülkék:

 • Ragasszuk fel a víztaszító filmeket a falakra, amelyeket védőszerekkel előzetesen kezelünk.
 • A falakat víztaszító gipszkarton zárjuk le.
 • Mi a csempe a falakat.

  Burkolólapok és esztrichek

 • Az egymásba ágyazott öltéseket dörzsöljük szilikon alapú vegyülettel.
 • Téglából vagy a raklap falaiból betonból töltöttük ki. Jobb, ha nem szilikátot, hanem vízzel szemben ellenálló kerámia téglát használnak.
 • A raklapot vízszigetelő masszával festjük.

  A raklap bevonása vízszigetelő maszkkal

 • A raklap falai és padlóburkolata csiszolóanyaggal van bevonva, amely meggátolja a csúszást.
 • A csatorna végén csavarja be.
 • A keverőt a mellékelt vízcsőhöz rögzítjük, a tetejére helyezzük a zuhanyzót.
 • Rögzítse a fali fürdőszobai polcokra.
 • Az oldalaknál állványok állnak rendelkezésre az átlátszó falak és ajtók számára. Rögzítse az építőelemeket rájuk. Alternatív megoldásként a külső falak műanyag függönyökkel is helyettesíthetők.

  A raklap burkolata

  A leeresztő létrák telepítésekor ne felejtsük el a lejtőt, figyelembe véve, hogy melyik a csatlakozót. A létra felső szintjének 2-3 mm-rel alacsonyabbnak kell lennie a padlószintnél.

  Tervezési és tervezési lehetőségek

  Sok lehetőség van a zuhanyzó kialakítására. A tervezés és a díszítés a szoba méretétől, az ablakok és ajtók elhelyezkedésétől, a fülke konfigurációjától stb. Függ.

  Természetes márvány - fényűző és gyönyörű élmény, a mozaik csempe gyönyörű és nedvességtől védett, kétféle típusú csempe: kerámia és mozaik kivitelezése, praktikus és tartós kerámia burkolatokkal.

  • Kerámia burkolólapok - tartós, megbízható és nedvességálló anyagok széles skálájú színpalettával.
  • Mozaiklapok - falakon, padlón, mennyezeten képeket készítenek. A színek, formák és méretek sokszínűsége lehetővé teszi, hogy bármilyen művészi ötletet megtestesd.
  • A márvány tartós és gyönyörű anyag. A természetes kő finomítást kölcsönöz bármilyen belső térnek. A márvány hátrányai közé tartozik a magas költségek és a feldolgozás összetettsége.
  • Műanyag PVC panelek - az egyik legegyszerűbb és leggazdaságosabb anyag. A panelek általában falakat és mennyezetet furnéroznak. Más anyagokat használnak a padló díszítésére.

  Videó: fürdőszoba egy faházban

  Annak ellenére, hogy a fa fél a tartós vízzel való érintkezésből, lehetőség van egy faházban lévő zuhanyzó kialakítására. Továbbá sok olyan anyag áll rendelkezésre, amelyek megbízható védelmet nyújtanak a fa mennyezetek számára.

  A zuhanytálca fapadlóra helyezése: mit kell figyelembe venni a telepítés során?

  A palettával felszerelt zuhanykabinok modern, kompakt és többcélú épületgépészeti konstrukció. Azonban, ha azokat egy faházba helyezzük, beleértve a fapadlót is, vannak objektív problémák.

  Főként az a tény, hogy a falak felületét és a helyiség padlóját megbízhatóan védeni kell a nedvességtől.

  Egy raklap felhelyezése egy fapadlóra meglehetősen bonyolult.

  Problémák a vízvezeték szereléséhez faházban

  A fát antiszeptikus kezeléssel kell kezelni.

  A fa higroszkópossága ugyanakkor a fő plusz és mínusz az építőiparban. Ennek az az előnye, hogy a fa szerkezetének köszönhetően lélegzik, és ezáltal normalizálja a beltéri klímát.

  A hátrányok - alább.

  1. Az anyag erősen elnyeli a vizet, káros hatása alatt a felületek élettartama évekig csökkenthető.
  2. A nedves terület ideális környezet a káros mikroorganizmusok kialakulásához.
  3. A fa hőmérséklete és páratartalma deformálódik. Más szóval - leül, összezsugorodik és duzzad.

  Mindezekből az utasítások számos védelmi intézkedés végrehajtását feltételezik, amikor egy faépületben zuhanyt rendeznek.

  Fontos, hogy a helyiséget jó minőségű szellőzéssel állítsuk be.

  1. A helyiségben kell elhelyezni a hatékony szellőztetést, ami megakadályozza a gomba, a penész és más mikroorganizmusok reprodukcióját.
  2. A fát antiszeptikus készítménnyel kell kezelni.
  3. Mielőtt a zuhanytálcát fapadlóra helyezi, a helyiség minden felületét vízszigeteléssel kell védeni.
  4. Annak érdekében, hogy a zsugorodás hatásait mérsékeljük, a zuhanyt fel kell szerelni, figyelembe véve a fa lineáris méreteinek állandó változását.

  Figyelj! Kiváló lehetőség lenne egy csúszó keret beszerelésére. Nem teszi lehetővé a fürdőszoba magasságának megváltozását. Valójában a design egy fém profil.

  A falakat úgy rögzítik, hogy a lyukak függőlegesen hosszabbak legyenek, mint a jövő zsugorodása.

  Helyiség előkészítése

  Korábban nagyon nehéz volt berendezni egy nedves helyiséget egy faházban. Most minden sokkal könnyebb a modern anyagok és technológiáknak köszönhetően.

  Telepítheti a zuhanytálcát:

  • házi vagy gyári fémkerettel, lábakkal;
  • téglából vagy műanyagból való támasztékkal;
  • közvetlenül egy sík padlón, egy lefolyó lyukkal.

  Fa padló esetén a tégla és a raklap közvetlen felszerelése nyilvánvaló okokból eltűnik.

  Először is, minőségi előkészítésre van szükség a zuhanyzó alatt tervezett helyiségben. A padlószinteket ki kell egyenlíteni, majd a helyiség minden felületének vízzárónak kell lennie.

  Zuhany vízszigetelés

  A fő vízszigetelő rétegként bármilyen tekercsanyagot használhat - a hagyományos tetőfedő anyagoktól a modern vízszigetelésig, hidraulikus üvegekig, speciális polimer filmekig stb.

  1. A vízszigetelésnek száraz és vízszintes felületeken kell lennie. Előzetesen alkalmazzák bitumen alapon.
  2. A faépületek vízszigeteléséhez a szakértők tanácsot adnak üvegszálas vagy poliészterrel polimer adalékokkal megerősített bitumen használatával. Az ilyen anyag öntapadó és felhalmozódhat (munka esetén gázégőt igényel).
  3. A vízszigetelő rétegek mind a padlóra, mind a falakra burkolnak.

  Figyelj! A munka megkezdéséhez szükség van a padlóról. Az anyagot a falra kell helyezni 20 cm magasságig.

  1. A felületek csomópontjait a leginkább megerősítik. Ezt üvegszálas hálóval lehet végezni, amely kis cellákkal rendelkezik. A lefedettség ára kissé emelkedni fog, de különösen fontos helyeken növeli a szigetelési szilárdságot.

  Felület előkészítés és bevonat

  Ez a vízszigetelési lehetőség nagyon megbízható, de drága.

  A padlók szintjének emeléséhez általában beton vagy cement-homokos habarcsot használnak. Azonban, ha fa alap, ez a lehetőség nehéz és drága.

  Ha a deszka padló egyenetlen, akkor a legjobb, ha két réteg DSP (cementkötésű forgácslap), falat pala (lapos) vagy nedvességálló rétegelt lemez.

  Ezenkívül ezt a padlót a nedvességtől elkülönítjük, amint azt fentebb leírtuk.

  Ezután folytathatja a mennyezet és a falak vízszigetelését. A két rétegben lévő hengerelt anyagot felépítik vagy rögzítik egy építőipari tűzőgép segítségével.

  Mint burkolat, a mennyezet és a falak a zuhanytálca lehet bevonni gipszkarton (nedvességálló gipszkarton lapok), majd festett nedvességálló festék. Egy jó lehetőség a polivinil-klorid panelek használata. A mennyezetre is alkalmas feszítő rendszer.

  Raklapszerelés

  Gyári keret lábbal.

  Most, hogyan kell a zuhanytálcát egy fapadlóra telepíteni.

  A legjobb az egészben, ha a készülék magasságban állítható lábakkal van ellátva, a konzolok a könnyű rögzítéshez és a tartó kerethez.

  A lábak beállításához csavarkulcs és buborékszint szükséges. Segítségükkel a raklap a padlóhoz képest megfelelő vízszintes síkba kerül.

  Az acélból, üvegszálból és akrilból készült tartozékok egyik hátránya: a középső részük alatt gyakran nincs támogatás. Ezt rögzítheti úgy, hogy a tálat stabil pódiumra helyezi, vagy tartós és vízálló anyagból.

  Ezután saját kézzel a zuhanytálcát a fa padlóra helyezheti.

  Szedjük a raklapot, majd jelöljük ki.

  1. A jelölést először meg kell tenni. Egy buborékszintű tálat vízszintesen helyezzünk el. Továbbá, a falak jelölői jelölik a profil jelölési vonalát, és a padlóra a leeresztő nyíláshoz.
  2. Ezt követően a raklapot el kell távolítani, a kivezetést el kell távolítani, egy szifont kell csatlakoztatni a konnektorhoz, és egy hullámos leeresztő csövet kell csatlakoztatni a csatorna aljzatához.

  A fotón - a szifon összekapcsolása.

  1. A raklapot már helyreállították - már végre.
  2. Menetvízcsatorna: a tömítésen átnyúló kioldó rács az alulról indított kifúvóhoz vonzódik. A szerelvény vízzel szivárgott a szivárgásvizsgálathoz.
  3. Ezt követően rögzítheti a fülke zárt rendszerét, és csatlakoztathatja az összes szükséges kommunikációhoz.
  4. A szerkezet telepítésekor az utolsó érintés marad. Az alábbiakban a teljes fülke kerülete körül díszes műanyag panelekkel van ellátva.
  5. A fülkeelemek közötti valamennyi csatlakozást gondosan szigetelni kell szilikon tömítőanyaggal.

  A fa padlóján lévő zuhanytálca felszerelése sajátosságokkal bír. Először is az anyag nedvességállóságával járnak. A jövőben felmerülő problémák elkerülése érdekében a padlózat felületét a zuhany alatt, valamint a mennyezetes falakat megbízhatóan védeni kell a nedvességtől (lásd még az "Akril zuhanytálca a zuhanyzókar számára a legjobb választás").

  A cikk ebben a cikkben segít megérteni a témát.

  Hogyan készítsünk és telepítsünk egy zuhanykabinot egy faházba

  A városi és magántulajdonban lévő fürdőszobai technológiának nagyon sok közösége van.

  De mélyen a kérdésbe, látsz néhány különbséget.

  Mielőtt egy faházba zuhanyozna, további tevékenységeket kell tartania.

  Ez magában foglalja: vízszigetelés helyiségek, szellőzés, huzalozás, csatorna rendszerek magas páratartalom.

  Melyik kabin választani

  Mielőtt felszerel egy higiéniát, el kell döntenie egy zuhanyzóról.

  A felszerelés kiválasztásánál figyelembe kell venni:

  • A fedélzeti méretek, amelyeknek elegendőnek kell lenniük ahhoz, Az optimális méret, amely lehetővé teszi a kanyarok felemelését, emelését és leengedését, nem kevesebb, mint 80x80 cm. A felszerelésnek világosan illeszkednie kell a fürdőszoba méretéhez. A perem mentén legalább 40 cm-t kell hagyni a könnyebb telepítés és a zuhany további karbantartása érdekében.
  • A zuhany alakja, amely négyzet alakú, téglalap alakú, kerek, félkör alakú, szögletes.
  • A zuhanyzó kabinja legyen ütésálló, hőálló. Az üvegelemek optimális vastagságának legalább 6 mm-nek kell lennie.
  • A választás során figyeljen a berendezés működésére. Lehet, hogy több masszázs zuhanyfej, egy trópusi eső funkció, egy mini szauna és egy török ​​fürdő.
  • Vásárláskor válassza ki az ilyen magasságú zuhanykabinot úgy, hogy 30 cm maradjon a dobogó telepítésének és elrendezésének megkönnyítésére. Figyelembe kell venni, hogy a faház a művelet során némi zsugorodást eredményez.
  • A zuhany kiválasztása során ajánlatos ilyen modellt választani, hogy a berendezés névleges nyomása egybeessen a vízellátó rendszer nyomásával.
  • A zuhany dekorációjának meg kell egyeznie a fürdőszobai dekoráció általános irányával.

  A faházban lévő do-it-yourself zuhanykabin háromféle lehet:

  • A raklapon, a kisülés
  • Gőzgenerátorral ellátott doboz formájában egy sor funkció
  • Alapfelszereltségként döntött padlóval

  Ügyeljen a következő pontokra:

  • A telepítés előtt gondosan olvassa el az utasításokat, ügyeljen a kötőelemek jelenlétére.
  • Minden nagyobb kommunikációs rendszert, vezetéket, csatornát, szennyvizet kell telepíteni a zuhany felszerelése előtt.
  • Az ízületeknél egy tömítőanyag réteget kell alkalmazni, amely erősen összekapcsolja a vezetőfülke alkatrészeit.

  Ügyeljen a berendezés és a fal, a padló és a mennyezet közötti ízületekre. Adjunk elegendő időt a tömítőanyagnak a száradáshoz, ami legalább egy nap.

 • Zuhany beszerelése

  1. Ha úgy döntenek, hogy egy tálca nélküli zuhanykabantyút telepítenek, akkor a padlózat vízállóságát meg kell támasztani, egy platformot kell elhelyezni a csempeből, és lyukat kell készíteni a lefolyóhoz. A víz leeresztéséhez a padló síkjának ferdén kell lennie.
  2. Amikor egy kabinat rakodnak fel, először terveznek. Meg kell határozni, hogy hol helyezkedik el a kabin. A falhoz csatlakozó sarokba vagy szabadon álló szerkezetű lesz.
  3. Vízvezeték, szennyvíz, áramellátó rendszerek telepítése előtt a zuhany telepítése. Minden elvonási pontot gondosan le kell zárni. A padlót szükség esetén cementhabarccsal kiegyenlítik.
  4. A vezetőfülkéből a tömlő csatlakozik a szennyvízcsatornához, az ízületeket tömítőanyaggal kezelik. A raklap leeresztőnyílása szilikon bevonattal ellátott tömítést helyez.
  5. A raklap felszereléséhez először rögzítse a konzolokat a panel rögzítéséhez. Telepítés után ellenőrizze a feszességet.
  6. A falak, ajtók szerelése oldalsó panelek, nyílászárók beszerelésével kezdődik. Az ízületeket le kell zárni, a szerkezeti elemeket koherens egészbe kell összeszerelni.
  7. Hagyja egy ideig a fülkét a tömítőanyag megszárításához. Ezután telepítse a zuhanyajtókat, ellenőrizze a szerkezet tömítettségét, a vízellátó rendszer működését és az áramellátó elemeket.

  Megbízható vízszigetelés - a siker alapja

  Mielőtt egy faházba behelyezné a zuhanykabinot, gondoskodnia kell a helyiség megbízható vízszigeteléséről. Minden szerkezeti falnak van csapágya, az elsődleges feladat a nedvességtől és a nedvességtől való védelem. Figyelemre méltó és a padló, amely szintén víz hatásának van kitéve, a hőmérséklet változik.

  Padló vízszigetelés

  A ház felépítésekor meg kell jegyezni, hogy a padlószint a fürdőszobában 100-120 mm-rel alacsonyabb, mint más helyiségekben. A különbség eltűnik az esztrich elkészítése után, dekoratív bevonattal.

  A padló a következő anyagokból készülhet:

  • Nedvességálló laminátum
  • Porcelán kőagyag
  • mozaik
  • Kerámia burkolólapok
  • linóleum
  • Ragasztós parafa, lakkozott
  • Nedvességálló fa, például teak, vörösfenyő
  • thermowood

  Ha a választás a fa céljára esett, akkor az anyagot komplex kompozíciókkal tovább kell feldolgozni. Megvédik a fát a nedvességtől, a bomlástól, a gombától, éles hőmérsékleti leeséstől.

  Lehetőségek a padló fektetéséhez egy faházban:

  A nedvesség elleni védelem érdekében a padlót az alábbiak szerint lehet kezelni:

  • Bevonat vízszigetelés, melyet polimer-bitumen masztix segítségével végzik, amelyet az esztrich alatt alkalmaznak. A tetejére egy réteg polimer cementcement készült.
  • Ha a választott vízszigetelő anyagok ragasztóanyagok, akkor az öntapadós bitumen-polimer membrán a legjobb megoldás a fürdőszobában.

  Betonpadlók

  1. Korábban a felületet alaposan megtisztítják a hulladéktól, a szennyeződésektől és a portól. Az olajat, a zsíros foltokat, a festékmaradványokat gondosan feldolgozzák.

  A tisztított felületet primer készítménysel kezeljük. Ezek gyorsan száradó bitumenek alapú alapozók, vízszigetelő festékek.

 • A tartályban található recept szerint fel kell hígítani a cement-polimer maszkot. A kompozíció konzisztenciájának ki kell alakulnia, mint egy sűrű krém.
  Az oldat egyenletes összekeverésére speciális szerszámokat, például beton keverő keverőt használhat.
 • A kapott készítményt a padló felületére spatulával viszik fel. A tömítőréteg vastagsága 1-3 mm legyen. Ezután az esztrich 5-6 órán át hagyja megszáradni, majd 2 réteget.

  Az ízületek, a veszélyes szivárgások szintén szigeteltek tömítőszalaggal. Egy nappal később, a kompozíció végleges rögzítését követően a padlót befejező anyagokkal díszítik. Ha a projekt biztosítja, a díszítő réteg felhelyezése előtt a padlófűtési rendszer telepítve van.

 • Fa padló

  Előzetesen lemásolja a 2 réteg vízálló rétegelt lemezréteget, amely az anyag tetején polimer-bitumen elasztikus maszkkal vagy öntapadó membránnal vízálló.

  A tetejét megerősített esztrichpadlóval kell bevonni, majd helyezzük el a befejező anyagot, amelyet vízálló ragasztóval ültetünk el.

  Vízszigetelő falak

  Mielőtt egy faházba zuhanyozna, védje a falakat a nedvességtől.

  A vízszigetelés a helyiség peremén történik. A falak legalább vízszintes vízszigetelést biztosítanak a padlóról egy speciális víztaszító filmmel. Mint a befejezett használt csempék, műanyag panelek.

  Ha úgy dönt, hogy elhagyja a falak falát, akkor az anyagot komplex kompozíciókkal is kezelik.

  Ez segít megvédeni a fa a penész, a baktériumok, gombák. Fontos szempont, hogy a helyiség jó szellőzést biztosítson.

  Mennyezeti vízszigetelés

  A fürdőszobai mennyezetet is védeni kell a nedvességtől, gőzzel szemben. A befejező anyag kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy:

  • Lángálló
  • Vízálló
  • visszatükröző
  • Hangelnyelés
  • környezetbarát
  • Könnyen kezelhető

  Gyakran díszítésre felfüggesztett mennyezeti rendszer használatával. A formatervezést vonzotta az a tény, hogy könnyű felszerelni a világítótesteket, szellőzőrácsokat. Opcióként fali ventilátorral is használható. A falhoz közvetlenül csatlakozik.

  A túlzott nedvesség visszavonásának egyik lehetősége a rejtett szellőzés telepítése. A ventilátor a mennyezet-mennyezeten van elhelyezve, a levegő légtelenítővel van a csatornába.

  A vízelvezetés elrendezése

  A fürdőház elrendezésének egyik kiemelkedő eleme - a zuhanyzó vízellátását összekapcsolja. Ha a közelben nincs központosított szennyvízcsatorna, akkor a fürdőszoba elhelyezésekor építés alatt egy nagy fém tartály kerül be a földbe.

  Tele van sziklákkal, a falakat vésővel lyukasztják. Ezután egy műanyag vagy fém cső merül be a tartályba. Ily módon a víz lefolyik.

  Egy másik lehetőség - a tálcákkal, csövekkel ellátott víz visszavonása. Ebben az esetben a folyékony hulladékot először egy speciális vízelvezető kútba bocsátják ki. Drain szerelt a színpadon az alapítvány az épület alatt, hogy a jövőben nem kellett átszúrnia a falat.

  Tégla zuhany

  Ha a fürdőszoba mérete kicsi, az egyik lehetőség lehet téglángú zuhanyzó. Hasznos abban az esetben, hogy további felületet biztosít a sarokmosó felszereléséhez.

  • Először készítsd el a szerkezet építésének helyszínét. Szükség esetén végezze el a régi csővezeték leszerelését és cseréjét.
  • A csövek felszerelése után a szennyvízcsatorna kivezetése a csatorna alatt történik. Ezután tegye ki a zuhanykabin keretét, és ne felejtse el a ház fő falához kötődni.
  • Amikor elkészül a zuhany, folytassa a vízszigetelést. A vízszigetelő keveréket a recept szerint hígítjuk, a falakon 1 réteget, a kabin palettát helyezünk. A felületeket szárazra hagyjuk, majd 2 réteg vízszigetelést alkalmazunk.

  Amikor a vízszigetelés száraz, elvégzik a belső falak befejezését, a kabin tégla tálcáját. Ezután állítsa be a keverőt.

  Mentse a falra, hogy ne veszítse el:

  Téli zuhany a saját kezükre fűtve - Nyáron, a nyári házban, egy fűtött kertészeti zuhanyzó biztosan praktikus. Ő biztosítja.

  Zuhanyozzák a saját kezükben az országban: fűtött zuhanykádat készítünk - Az elővárosi területek sok tulajdonosa valószínűleg arra gondol, hogyan készítsenek zuhanyozást a saját házukban.

  Meleg zuhany az országban: egy zuhanykabin, hogy a saját kezét - Az egyik legfontosabb épület az elővárosi területen, amely önállóan is beépíthető - zuhanyfülke.

  A zuhanykabin szerelési rendszere: zuhanykabinszerelési eljárás és a zuhanykabin helyes összeállítása - A zuhanykabin telepítése a házban egy minden szempontból indokolt, win-win lehetőség. Cons.

  Hogyan készítsünk zuhanykabint egy raklap nélkül? A fürdőszoba javítása érdekében mindenki megkérdezhetõ - hogyan kell zuhanyozni.