Legfontosabb > Bútor

A műanyag panelek beépítésének módja a fürdőszobában

A PVC panelek egyik legfontosabb előnye a könnyű szerelés. Még az a személy is, aki messze van az építési és javítási munkától, könnyen megbirkózik vele. A legfontosabb, hogy kövessük a cselekvések algoritmust és néhány egyszerű szabályt.

Felszerelési módszerek

A műanyag panelek behelyezése a fürdőszobába két különböző módon végezhető el. Először is közvetlenül a falra lehet ragasztani, másrészt csatolni lehet őket egy előkészített kerethez.

Az első esetben a falfelület előzetes felkészítését kell elvégezni a panellemezek maximális tapadásának biztosítása érdekében. Ha a fal felülete jelentős szabálytalanságokkal jár, akkor a második lehetőség előnyben részesítendő. Ennek a módszernek a hátránya a felhasználható terület csökkentése, de lehetővé teszi a hő- és zajszigetelés javítását, az összes kommunikáció elrejtését.

Felkészülés a munkára

A PVC padlóburkoló elemek készítéséhez a beépítéstől függően szükség van forgácslapra vagy farostlemezre, lécekre, rudakra vagy fém profilokra, díszlécekre. Szintén érdemes tömítőanyagot és szigetelőanyagokat előállítani.

A bélés minősége és tartóssága nagymértékben függ a mérések pontosságától és egyértelműségétől. Ezért a telepítés során nem lehet anélkül:

Az esztergagépek és lemezek rögzítéséhez ragasztószerkezetet, csavarokat, bilincseket vagy körmöket, kalapácsot, csavarhúzót, kézi fűrészt (egy kis fogat), építési tűzőgépet, perforátort és csavarhúzót használnak.

települések

Az anyag mennyiségének meghatározásához egyszerű számítások sorozatát végezzük.

A profil számának és hosszának kiszámításakor vegye figyelembe, hogy:

 1. a léc elemei szükségképpen merőlegesek a panelekre. Tehát, ha a paneleket függőlegesen szerelik fel, akkor a betét részei vízszintesen helyezkednek el. És fordítva;
 2. a lécek közötti távolságnak 30-50 cm-nek kell lennie;
 3. további kapcsokat szerelnek fel az ajtó körül;
 4. a telepítés a kerület mentén történik;
 5. a ládák mellett útmutatókra is szükség van;
 6. a számítások összes nem integrálatlan számát felfelé kerekítik;
 7. a fürdőszobában történő javításhoz szükséges rögzítőelemek száma a falfelület hosszától függ, 50 cm-enként 1 elemenként, a kapcsok használata esetén 20 rögzítés szükséges 1 m2-re.

Az alapanyag számát a fal hosszától függően is kiszámítjuk. Ehhez a teljes hosszúságot a panelek szélessége osztja el. A PVC lapok vagy csempék használata esetén számuk m2-enként történik. Az ajtó közelében végzett számítások külön-külön történik.

Ugyanilyen fontos az összes alkatrész (tartozék) megfelelő előkészítése. A szögprofilok használatakor a fürdőszobában a szögek számát vásárolják. Ugyanazon jelzőtől függ a lábazat belső és külső sarkától. A padlóburkolat és a filc mennyezet hosszát a helyiség pereménél kell kiszámítani.

A számítások eredményeihez 5-10% -ot adnak (szerencsétlen vágás, átfedés stb.), Így vészhelyzet esetén nem kell a boltba futnia.

Ragasztó szerelési módszer

A PVC panelek ragasztásra történő felszerelése a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás. Azonban a kiváló minőségű teljesítmény érdekében a felületet, amelyen a PVC lemezeket felszerelik, a lehető legszintesebben kell lennie.

Hogyan szereljük fel a műanyag paneleket a fürdőszobában ragasztóval?

 1. Először is, a falakat tisztítják a régi bélésről (tapétát eltávolítanak, eltávolítják a festést stb.) Ha dudorok és üregek vannak, akkor az antibakteriális anyagokat tartalmazó gitthez kell szintetizálni.
 2. Miután a gitt megszárad, egy primert alkalmaznak rajta. Minden felület esetében a láncindító más lesz: az olajfestékkel borított falaknál és a "tiszta" betonnál - teljesen más.
 3. Különös figyelmet kell fordítani az anyagkészítésre a ragasztóra. A szokásos ragasztókompozíció a fürdőszobában nem alkalmas, mert a magas páratartalom és hőmérsékletváltozás miatt gyorsan lágyul, és már nem tartja a célt.
 4. Jó megoldás lehet a folyékony körmök, amelyek nagy nedvességállósággal és megbízhatóan ragasztják az anyagokat.
 5. Ha a falfelületek kiegyenlítésére és feldolgozására vonatkozó előkészítő munkát helyesen végezték el, de nehéz lenne a lapokat saját kézzel megragadni, a szakmabeliek segítsége nélkül.
 6. Kezdje el a telepítést az egyik sarkából.

Fontos! A szerelés előtt ne felejtse el a belső sarkok csatlakozását a PVC laphoz rögzíteni, és a tüske oldalától a végéhez rögzítse.

Ragasztó, amely szigorúan ragaszkodik a csomagban található utasításokhoz. A falon és a panelen egy hengerrel, fogazott simítóval vagy kefével történik. Ugyanakkor a fal nagy részét nem szabad azonnal bevonni. A ragasztókészítmény alkalmazása után várni kell (általában a csomagon feltüntetett), és rögzítse az elemet a megfelelő helyen.

Minden további elem ugyanúgy van szerelve. Közöttük szorosan összekötniük kell a tüskehorony elemekkel.

Ha az ellentétes sarok közeledtével a lapot nem lehet teljesen felszerelni, akkor azt egy konstrukcióval vagy rendszeres késtolóval kell levágni. A sarokcsukló a vágási oldalon van rögzítve.

A PVC panelek elhelyezése a szomszédos falfelületre a szomszédos fal már beillesztett sarokcsatlakozásával kezdődik.

Telepítés a keretre

Most részletesebben arról, hogyan rögzíthetjük a műanyag paneleket a fürdőszobai keretrendszerben.

Alapszerelvény

Ezzel a lehetőséggel a PVC panelek beszereléséhez nem szükséges gondosan összehangolni és simítani a falat. De ha a felszínén nyomok vannak a penész vagy penész jelenlétéből, akkor a falat meg kell tisztítani, és speciális eszközökkel kell kezelni, ami megakadályozza a negatív tényezők további előfordulását és terjedését.

A PVC lécek és lemezek szereléséhez szükséges keret lehet fából, fémből vagy PVC-ből.

Kezdjük azzal, hogyan lehet a műanyag paneleket egy faalapra telepíteni, ami a leggyakoribb. A munka megkezdése előtt a fa keretének minden részét antibakteriális vegyülettel kell feldolgozni.

A fa keret összeállításához rudakra lesz szükség, 4x4 vagy 4x2.5 méretű szakaszokkal. A telepítés rögzítővezetékekkel kezdődik. Ezután a keresztgerendák rögzítve vannak (a burkolat változatától függően vízszintesen vagy függőlegesen). A merevség növelése érdekében kiegészítő kereteket lehet hozzáadni a kerethez. Ennek előfeltétele ugyanaz a távolság.

Videó: A PVC panelek fa keretének lépésről lépésre történő összeszerelése

A keret első sora 30-40 cm távolságra van a padlóról. Ugyanezzel a lépéssel az összes következő sor fel van szerelve. A felső szint a jövőbeli mennyezet szintjén áll. Ebben az esetben minden sor felfelé merőleges a panelek rögzítésére. Biztosítani kell, hogy minden elem pontosan és ugyanabban a síkban legyen.

A fém láda többet fog fizetni, de sokkal tovább tart. A felhasznált anyag alumínium profil. Először U-alakú profilokat helyeznek fel és alá (a mennyezet alatt és a padló közelében). Legfeljebb 0,9 m-es lépcsőfokokkal - vezetők. Ezután PVC lamellákat szerelnek rá.

A pénz megtakarítása érdekében az első és második keretek kombinációja is megengedett. Ebben az esetben a kerülete fémből készült, a rekeszek pedig fából készültek.

Egy másik lehetőség keret - a műanyag alapja. Ez a leginkább "fiatal", de nem kevésbé gyors és hatékony. A PVC-vezetékek különleges zárakkal vannak ellátva, amelyek a műanyag lapokat vagy a léceket bepattanják. Ennek a lehetőségnek az a nagy előnye, hogy az ilyen paneleket fel lehet szerelni és újra össze kell szerelni. Továbbá, ez a keret nem igényel további feldolgozást, nincs semmilyen rothadás, sem gombák és penész hatása.

Panel telepítés

A lapok a kész faalapra csavarokkal vannak felszerelve, nyomólemezekkel vagy klyaymerov-nal. Bútor tűzőgépet is használhat. A fémkerethez kizárólag nyomólemezekkel ellátott csavarokat rögzítenek.

A mag elkészítése után, de a panelek telepítése előtt a fal és a keret közötti huzalokat eltávolítják, és hang- és hőszigetelő anyagokat helyeznek el. És csak ezután folytatja a fő elemek rögzítését a fürdőszobában.

A szerelési algoritmus közel azonos a tapadó módszerrel. Kezdje a sarokban. Egy tűzővel vagy csavarokkal rögzítik a kezdőlapot, amelynek alsó sarkában a szerelőpolc fel van csavarva (széles részének "a következő elem irányába" kell lennie). Hasonlóképpen, más paneleket is sorba helyeznek.

Ha az egyedi burkolólapok között még kis csuklók is kialakulnak, azokat szilikon tömítőanyaggal kell kezelni. Ha azonban minden munkát következetesen és helyesen végeztünk, akkor nincsenek tervszerű hiányosságok.

Hasznos tippek

A műanyag panelek, szakemberek vagy a már megtörténtek telepítésével kapcsolatos kérdés megválaszolása öntudatos:

 • a felszerelést megelőzően adja meg a helyiség "hozzászokik az éghajlathoz";
 • minden munkát 20 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten végezni;
 • a panelek telepítése előtt jelölje meg a fal síkján túlnyúló valamennyi alkatrész és lyuk helyét (csövek, szelepek stb.);
 • A szellőzőnyílások, az ajtók és a beépített bútorok sarkokkal vannak ellátva, amelyekhez PVC-lemezeket szerelnek fel.

Hasznos információk?

Ossza meg barátaival és határozottan megosztja veletek érdekes és hasznos információkat! Nagyon egyszerű és gyors, egyszerűen kattintson a leginkább használt szolgáltatás gombjára:

Útmutató a műanyag panelek falra és mennyezetre történő felszereléséhez különböző módon

A PVC panelek népszerűek a fürdőszobák és más, magas páratartalmú helyiségek felületeként. A műanyag praktikusabb, mint a tapéta, és olcsóbb, mint a cserép, vízálló és nagyon tartós. Ismerje meg, hogyan kell megfelelően elhelyezni a műanyag paneleket a fürdőszobában a saját kezűleg, milyen anyagok és eszközök szükségesek ehhez. Tanulmányozza a rögzítés különböző módjai lépésről-lépésre vonatkozó utasításait, majd szabadon engedheti meg az üzletet.

tartalom

A javítási anyagok számának kiszámítása ↑

Bár a műanyag panelek viszonylag olcsó kivitelűek, szomorú lesz, ha javítás után többlet lesz, amiért pénzt költenek. Gyakran előfordul, hogy egy másik esemény bekövetkezik - előfordulhat, hogy nincs elegendő panel, és nem mindig lehetséges az igényelt árnyalat további anyaga.

Annak érdekében, hogy pontosan annyi PVC-panelt vásároljon, amennyi a fürdőszoba befejezéséhez szükséges, egyszerű számításokat kell végezni. Ehhez a falak teljes területéről kivonni kell az ajtó területét, és azokat a helyeket, ahol nem lesz műanyag, például a fürdőszoba mögött. Az így kapott szám egy panel területére oszlik. Ennek eredményeként megkapja a daraboláshoz szükséges darabszámot.

Például egy 3x2 m-es, 2,5 m-es mennyezetmagasságú és 0,9 m-es, 2,0 m-es ajtó műanyag panelekkel történő lehúzásához szükséges.

 1. Számítsa ki a falat:
 • (3 + 2) * 2 = 10 m kerületi falak;
 • 10 * 2,5 = 25 négyzetméter m.
 1. Számítsa ki az ajtó területét: 0,9 * 2 = 1,8 négyzetméter. m.
 2. A falak területéről vonjuk le az ajtó területét: 25-1,8 = 23,2 négyzetméter. m.
 3. A 0,3x2,5 méteres szabványos műanyag panel területe 0,75 m. Számítsa ki a panelek számát úgy, hogy a teljes területet egy panel területével osztja el:

23,2 / 0,75 = 30,93 db.

A műanyag horganyzott profilból vagy fa lécekből rögzít. Általában a vezetékek közötti szög 30 cm-re van kialakítva annak érdekében, hogy a falak megfelelő merevséggel rendelkezzenek. A fürdőszoba méretének ismeretében számítsa ki, hogy hány útmutatást szeretne. Ehhez a falak területét 10% -kal kell megszorozni, majd osztani 0,3 méterrel:

(23,2 * 10%) / 0,3 = 85,07 méter.

Az összes kapott szám nagyban fordul elő, mert minden javítási hulladék elkerülhetetlen. Tehát a számítások alapján a 2x3x2,5 m-es fürdőszobában 31 műanyag panel és 86 méteres vezetõ szükséges.

A műanyag panelek rögzítésének módszerei ↑

Kétféleképpen telepíthető a PVC panelek a fürdőszobába vagy más helyiségekbe:

A PVC panelek rögzítési módja ↑

A csontváz módszer a legnépszerűbb, mivel a fürdőszoba falai ritkán tökéletesen laposak és derékszögűek. A vázszerkezeti módszerrel elrejtheti az építők hibáit és elrejtheti a kommunikációt.

A lényeg az, hogy a vezetőket a falakra csavarják, egy épület síkjával egy síkba igazítva. A lezáró anyagot a vezetőre rögzítik és teljesen sík felületet kapnak.

A horganyzott profilú CD-60 vagy legalább 20x30 mm keresztmetszetű fadarabokat általában letakarításként használják. A falakhoz csavarták. Ugyanakkor előnyösebb a fürdőszobában végzett javításoknál egy horganyzott profil előnyben részesítését, mert nedves helyiségben a lécek deformálódhatnak.

A paneleket a vezetékekhez rögzítik, speciális rögzítő késekkel, csavarokkal, úgynevezett "bolhákkal", valamint építőipari tűzőkkel.

Gyors rögzítőelemek ragasztóval ↑

Ragasztó módja a saját kezűkkel ellátott műanyag panelek fürdéséhez jó, ha a falaknak nincsenek hibái. Ebben az esetben a dekoráció közvetlenül a falakhoz van ragasztva, ami jelentősen csökkenti a javítási költségeket, mivel nincs szükség profil és rögzítés beszerzésére.

A műanyag panelek beépítésének minősége a fürdőszobában közvetlenül függ a ragasztó minőségétől. Jó tapadási tulajdonságokkal kell rendelkeznie, gyorsan meg kell szilárdulnia és hosszú ideig meg kell tartania a szilárdságot.

A legjobb ragasztók a PVC panelekhez:

 • ragasztó "Moment-assembly" folyékony körmök;
 • ragasztó "Titan";
 • forró olvadék ragasztó;
 • nem expandáló habanyag ragasztó.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a műanyag ragasztó nem tartalmazhat oldószert.

Hogyan szereljük fel a falpaneleket a lécre ↑

Mielőtt úgy dönt, hogy műanyag paneleket helyez a fürdőszobába, tanulja meg az elméletet. Maga a telepítési folyamat nem bonyolult, de világosan meg kell jelölni a munka sorrendjét és az általános cselekvési képet.

Szükséges eszközök és anyagok előkészítése ↑

Először is készíts el mindent, amire szükséged van a munkád során. Minden szükséges eszköz legyen elérhető.

Anyagok és szerszámok a műanyag panelek szereléséhez:

 • PVC panelek a szükséges mennyiségben;
 • kezdeti U-alakú műanyag profil, padló és mennyezet lábazatok;
 • szögletes műanyag profil a sarkokhoz és összekötő H alakú profil;
 • horganyzott profil CD-60;
 • támasztóláb a falhoz való rögzítéséhez;
 • rögzítők - csavarok, bolha vagy klipek;
 • fém ollók a profil vágásához;
 • drill;
 • szinten;
 • mérőszalag;
 • kalapács;
 • erős Phillips csavarhúzó;
 • építő kés és finomfogas fűrész műanyag vágásához;
 • egy ceruza.

A falak jelölése és a ládák felszerelése ↑

A PVC panelek befejeződése a falon lévő vezetőprofil rögzítőelemekkel kezdődik.

 1. A munka kezdetén tisztítsa meg a felületet a portól és a gipsztől. Nem szükséges teljesen tisztítani és szintelni a falakat.
 2. Fedje le a falakat gombaölő alapozóval és hagyja megszáradni.
 3. Ezután jelölje meg a profil helyét egy mérőszalaggal ellátott ceruzával. A befejezőlapra merőleges, azaz a legtöbb esetben vízszintesen.
 4. Helyezze az alsó profilot néhány centiméterrel a padló felett, a felső pedig nagyon közel a mennyezethez.
 5. Helyezze el az összes többi vezetőt 30-40 cm-es távolságban egymástól.
 6. Fúrjon lyukakat a falba, dugja be őket. Biztosítsa a profilt.
 7. A rögzítési pontokat 50-70 cm-es lépésekben rendezze el.
 8. Készítsen egy keretet a profilból az ajtókeret körül.
 9. A csatornacsövek körül függőleges profilkeretek alkotnak keresztirányú merevítőkkel.
 10. A profilok egymáshoz kapcsolódnak öncsavarral.

A munka kezdetén számítsa ki, hogy hány szegmens fog menni egy falon. Valószínűleg kiderül, hogy az utolsó panelt vágni kell, hogy illeszkedjen a berendezéshez a fal méretéhez. Ebben az esetben próbálja meg a szegélyezett paneleket a legszembetűnőbb helyeken elhelyezni, hogy ne rontsa az általános képet. Alternatív megoldásként vágja el az első és az utolsó sávot a panel sarkából úgy, hogy a méretbeli különbség ne legyen észrevehető.

Műanyag panelek beszerelése a dobozon - utasítások és videó ↑

 1. Vágja a műanyagot a szoba magasságára. Ha az elülső oldalon van egy védőfólia, ne távolítsa el, amíg a munka befejeződik.

Alaplapok helyett használhatja a kezdőprofilt. Ehhez a munka elején csavarokkal rögzíteni kell a helyiség felső és alsó kerületét. Először helyezze be a paneleket az alsó profilba, majd kissé hajlítsa meg, és csúsztassa fel a felsőt. Az eredmény egy finom, zárt szélekkel.

Használja az ajtó körül az elülső profilot is. Ha a javítás idején a kád már be van szerelve, a műanyagot szintre csavarják, és a fürdő alatt lévő helyiség érintetlen marad. Ebben az esetben indító profil is szükséges.

Videó: Hogyan kell a fürdőszobát panelezni?

A burkolólapok közvetlenül a falra rögzítése ↑

Ha a fürdőszobában lévő falak tökéletesen simaak, a műanyag paneleket ragasztóval lehet felhúzni vagy csavarokkal rögzíteni. Ez a folyamat kevésbé időigényes és drágább, mint a ládára szerelés. Azonban a ragasztási módszer gondos felületkészítést igényel.

Tiszta falakat festék, vakolat, tapéta maradványok. Távolítsa el a gitt összes szabálytalanságát, majd jól alapozott akril mélybehatoló alapozó. Az alapozó száradása után folytassa a ragasztószerkezetet.

A sorozat a műanyag panelek a fürdőszoba ragasztó módon:

 1. Ha habszivacsot, folyékony szöget vagy Titan ragasztót használ, helyezzen be egy ragasztószert az építőpisztolyba, és vágja le az adagoló csúcsát.
 2. Óvatosan olvassa el a ragasztó utasításait. Egyes készítmények szoros érintkezést igényelnek a ragasztandó felületek között, míg másoknak időt kell hagyniuk a szárazra, mielőtt a műanyagot ragasztanák.
 3. Ragadja fel a ragasztót pontokkal vagy cikcakkokkal a műanyag panel rossz oldalán.
 4. Csatlakoztassa a műanyagot a falhoz és szorosan nyomja meg. Ezt kézzel vagy gumi hengerrel teheti meg. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a függőleges szerkezeti szintet.
 5. Ragassza fel a ragasztót a következő panelre, és csatlakoztassa az előzőhöz. Egy kézzel tartsa meg a ragasztott lapot, a másikat pedig tömítse le.
 6. Amikor a teljes fürdőszobát vakoljuk, rögzítsük a padló és a mennyezet alaplapjait, valamint a sarkokban lévő egyszerű műanyag sarkokat.

A csavarokkal történő munka gyakorlatilag nem különbözik, a panelek ebben az esetben közvetlenül a falra vannak rögzítve. További rögzítéshez ajánlott a habarcs használata.

Videó: A panelek falra szerelése önmetsző csavarokkal

Mennyezeti burkolólapok - divat trend ↑

A fürdőszobában lévő műanyag panelek mennyezetének javítása szintén könnyen kezelhető a saját kezével, ha először tanulmányozza a kép utasításait. A telepítést általában keretszerű módon végezzük, mert biztonságosabb, mint a rendszeres ragasztás.

A munkamenet gyakorlatilag nem különbözik a falburkolástól. A mennyezethez válasszon egy speciális mennyezeti műanyagot, ami egy kicsit vékonyabb és könnyebb, mint a fali műanyag.

 1. Szereljük fel a kábeleket a lámpák alá.
 2. Tűzőkkel rögzítse a ládát a mennyezet kerületén, majd a befejező anyag irányába, legfeljebb 30 cm-es lépésekben.
 3. Vágja le az alkatrészeket a mennyezet méretére.
 4. A munkát könnyebb elvégezni együtt. Csatlakoztassa az első panelet a fal és a mennyezet csomópontjához, majd rögzítse öncsavarral vagy klipszel.
 5. Helyezze be a következő részt a szerelőhoronyba, és csukja be a csatlakozót. Biztosítsa a csavarokat. Hasonlóképpen húzza végig a mennyezetet.
 6. A lámpatest helyén vágjon le egy lyukat egy építő késsel és húzza ki az elektromos vezetéket.
 7. A mennyezet és a falak közötti összekötést álmennyezetre vagy szokványos poliuretán felületekre kell díszíteni.

Hogyan készítsünk egy szép képernyőt a fürdő alatt

A javítás végső fázisában a fürdő alatt egy műanyag képernyő telepítése történik. Könnyű kezelni a saját kezével.

 1. A falakon a káddal és a padlóval szomszédos falaknál jelölje meg a képernyő keretét. Ehhez csatlakoztassa a szintet a fürdő külső széléhez, és függőleges jeleket hozzon létre a falakon. Ugyanígy jelölje meg a vonalat a padlón.
 2. Csavarja rá a horganyzott profilt a padlóra és a falakra, és téglalap alakú legyen.

Ha azt szeretné, hogy a képernyőnek rendelkeznie kell egy ajtóval a kommunikáció eléréséhez, hagyja a szerkezet egy részét bőr nélkül. Az értékesítés során készen állnak a nyílások. Biztosítsa az ilyen nyílást a megfelelő helyen.

A fürdőszobai műanyag panelek javítása nem igényel sok erőfeszítést és beruházást. A befejezni kívánt anyagot nem csak a tapasztalt építők, hanem mindazok számára is meg lehet ismernünk, akik ebben az érdekes üzletben próbálkoznak. Mindazonáltal bármikor bízhat a munkával az építők számára, és felgyorsíthatja a folyamatot.

falak

A műanyag díszítő panelek használata kiváló alternatíva a modern befejező anyagokhoz, függetlenül attól, hogy csempe vagy márvány. A belsőépítészetben való alkalmazásuk most nagyon fontos döntés. A díszítő panelek burkolati mennyezetek és falak céljára használhatók. Nedvességállóak, ezért a legmegfelelőbb olyan helyiségekben, ahol magasabb a páratartalom: fürdőszobák, zuhanyzók, medencék.

Tartalom:

A falpanelek előnyei

A műanyag az egyetlen anyag, amely nem romlik a víz közvetlen érintkezésével. Minden más falpanel többé-kevésbé ellenáll a nedvességnek, ezért a fürdőszoba elkészítéséhez szükséges anyag kiválasztásakor ezt figyelembe kell venni. A PVC falpanelek sikere a fürdőszobában az anyag hatékonyságának és gyorsaságának köszönhető. Nézzük meg a műanyag panelek további előnyeit:

 1. A panelek egymáshoz illeszkednek anélkül, hogy sok erőfeszítést igényelnének, anélkül,
 2. A panelnek sok keresztirányú válaszfala van, és ez biztosítja a végső bevonat jó tartósságát.
 3. A PVC falpanelek a fürdőszobák számára képesek elrejteni bármilyen szabálytalanságot, miközben a felületet a kívánt dekorációval látják el.
 4. A panelek csatorna-üregei kiválóan alkalmasak az elektromos vezetékek elrejtésére.
 5. Az ilyen paneleket különleges lakk bevonattal látták el, amely megvédi őket a mechanikai károsodástól és az ultraibolya sugárzástól.
 6. Minden műanyag panel szigetelt cellákból áll, ami az anyag hangszigetelő tulajdonságait biztosítja.
 7. A műanyag panelek jó hőszigeteléssel rendelkeznek, valamint nem tűzveszélyesek és önkioltóak.
 8. A nedvességállóság mellett a falpanelek csendben elviselik a jelentős hőmérséklet-csökkenést, ami szintén fontos a fürdőszobában.
 9. Nem szennyezik a szennyeződéseket és porokat, és minden szennyeződés könnyen eltávolítható nedves ruhával.
 10. A falpanelek színgyűjteményének több száz színe van.
 11. A fürdőszobai falpanelek alacsony ára is a pluszok közé tartozik, amely a kiváló minőségű termékek mutatóival együtt lehetővé teszi a falpanelek számára, hogy szilárdan az építőanyagok oroszországi piacán álljanak.
 12. A panelek rögzítéséhez közel kerülnek egymáshoz, ami a teremnek a dekoráció integritását és teljességét biztosítja.
 13. Az egyetlen hátrány lehet egy enyhén vágott hasznos felület, amely hozzá lehet adni fal lécek és panelek. De a lehető legrövidebb síneket választhatja. Ezenkívül kiválaszthatja a panelt és a legkisebb vastagságot is.

A megfelelő anyag kiválasztása

A falpanelek falra szereléséhez a fürdőszobába való beszereléshez először meg kell felelni a besorolásuknak és a meglévő színeknek. Rack panelek külsőleg a padlódeszkahoz hasonlóan, és a következő fajták rögzítő rendszerén találhatók: tüskés, hornyos és hornyos horony. A rackpanelek méretei a következő határok között változhatnak: hosszúság: 0,9-3 m, szélesség: 13,5-30 cm, vastagság: 8 - 12 mm. Ha ilyen paneleket helyez el vízszintes irányba, vizuálisan szélesebbé teheti a falakat. A falpanelek függőleges behelyezése magasabb falak érzetét eredményezi.

A fürdőszobai fali falpanelek kívülről hasonlítanak a rétegelt lemezhez, az elülső részüket értékes erdők, bőr és természetes kő utánozzák. A leggyakoribb méretek a következők: vastagság 3 - 6 milliméter, 1,22 méret 2,44 méterrel. A lemezek nagy méretének köszönhetően az ilyen típusú műanyag panelek beszerelése meglehetősen gyors. A műanyag panelekkel történő lezárást kötő- vagy tömítő varratokkal végezzük.

A burkolólapok négyzet alakúak, a mérettartomány főleg 30-30 és 90 és 90 cm közötti tartományba esik. A burkolólapok befejeződése lehetővé teszi egyfajta mozaik létrehozását.

A falpanelek színének összhangban kell lennie a környező beltérrel. Ezért a legjobb a fürdőszobában választani a világos színű paneleket, különösen ha a szoba kis méretű. Az a tény, hogy a fényesség megnövelheti a vizuális teret, még szélesebbé teheti. A legmegfelelőbbek az alábbi árnyalatok: világosbarna, barackszínű, kék, aranysárga, halványkék.

Jobb a közepes szélességű panelek kiválasztása, bár széles panelekkel a telepítés gyorsabb lesz, de nehezebben illeszkedik a problémás területekbe, és több marad. A keskeny panelek könnyen illeszkednek, de a dolgok kicsit tovább mennek. Vásárláskor ellenőrizze a fürdőszoba falpanelét, hogy az elülső oldalán csepegők, forgácsok, lyukak és nyitott területek legyenek. A termék teljes szélességének sima és hullám nélküli legyen. És végül próbálkozzon újra a boltban, hogy két panelet csatlakoztasson, a csukló teljes hosszának tisztának és diszkrétnek kell lennie.

Előkészítő munka

A PVC panelek felszerelése a fürdőszobában egy olyan hétköznapi személy számára lehetséges, aki nem rendelkezik különleges képességekkel. Ehhez nagyon egyszerű eszközökre van szükség, amelyek minden házban rendelkezésre állnak - kalapács, csavarhúzó és fúrógép. Először készítsd el az anyagot, amelyet a fürdőszoba befejezéséhez használsz.

A láda elkészítéséhez vízzáró kompozícióval impregnált fadarabokat vagy speciális műanyag csíkokat kell venni, amelyeket ugyanabban az üzletben értékesítenek, mint a PVC falpanelek. A telepítés előtt a falpanelek szobahőmérsékleten negyven percig le kell feküdniük. Ügyeljen arra, hogy az ízületek szárazak és tisztaek legyenek.

Fa ládák létrehozása

Ha a fürdőszobában lévő falak tökéletesen simaak és minden sarkot nem kell befejezni és még akkor is, akkor a falburkolatok behelyezése a fürdőszobába közvetlenül a falak betonalapján elvégezhető speciális ragasztóval. De ez nem mindig ajánlott, mert a fürdőszoba falai többnyire különböző hibákat okoznak, ezért szükséges a ládák gyártása fafából, amelyen a PVC paneleket is rögzítik.

Kezdjük, mérjük meg a felületet, és számítsuk ki a függőleges gerendák méretét, amelyek alkotják a fa keretét. A doboz fából készült gerendákból áll, amelyek keresztmetszete 10-30 mm vagy egy fémprofil.

A paplanozott lécek felhelyezése előtt a falat épületszinttel kell ellátni a szabálytalanságok és torzulások elkerülése érdekében. Ha a falak egyenetlenek, helyezzünk kis fadarabot a sín alá, hogy tökéletesen egyenletes eredményt érjünk el. A kereszttagokat 30 cm távolságra kell elhelyezni egymástól, a legalacsonyabb keresztlécnek érintenie kell a padlót, a legfelső rúd, amely a panel szélénél van.

Csavarokkal vagy körmökkel szereljük fel a falat a falra, amikor egy fémprofilot választunk a szereléshez, csavarokat kell használni. Miután felhelyezte a betétet, szerelje be a szerelvényeket és a vezetőket, amelyek szükségesek a panelek sarokkötések elrejtéséhez. Zárja le a padlót PVC alaplappal, válasszon egy modellt egy dobozból a kábelezéshez, ha szükséges.

A vezetékek rögzítésére ajánlott körmöket, önmetsző csavarokat és rögzítőelemeket használni. Ha a tartó egy fémprofil dobozán van, akkor csak csavarokat kell venni.

Falpanelek szerelése

A PVC-panelek végső rögzítése előtt újra kell használnia a vízvezetéket, hogy ellenőrizze, hogy a panel pontosan függőleges-e. A fürdőszoba sima műanyag panelekkel történő befejezése a szoba sarkából indul. Az egész eljárás lecsökkentésre kerül, hogy a paneleket a szükséges magassági szintre vágja és telepítse az útmutatókba.

A falakat az ajtóhoz kell csatlakoztatni. Rögzítse az első panelt és a következő horony felé. Ez a technológia a legkényelmesebb. A panel csavarokkal vagy csavarokkal van rögzítve. Ön is használhatja az építési tűzőgépet, így a kapcsok szinte észrevehetetlenek. Egy panel rögzítése után telepítenie kell a következőt. Érdekesség, hogy a kastély-tartónak köszönhetően nincs szükség a panelek beillesztésére.

Falpanelek telepítésekor fokozatosan kiválaszthatja az ellenkező fal sarkát. Az utolsó panel általában nem illeszkedik a méretéhez és le kell vágni. Ehhez vágja el a panelt egy papírzacskóval és egy fém uralkodóval vagy egy sarokkal. A panel nagyon könnyen vágható, és nem nehéz lecsökkenteni, a legfontosabb az, hogy pontosan mérje ki a hulladékot.

Amikor közeledik a sarkhoz, mérje felül és lent a sarkok távolságát a legközelebbi panelen. A panelen, amely erre a helyre megy, szintén fel kell tüntetni két címkét. Húzza vonalat a vonalak között egy vonalzóval vagy egyenes csíkkal, és készítsen egy panelet ezen a vonalon.

A vágáshoz is használhatsz egy 1 mm-es fogatávolságú fémfűrészt. Amikor a műanyag falpaneleket a fürdőszobába vágja, próbálja megvédeni a védőfóliát. Ezután a prezentáció megmarad, és a befejező megjelenése a fürdőszobában folyamatosan magas szakmai színvonalon lesz.

A fürdőszobának olyan sajátos jellemzői vannak, mint a vízvezetékek, a szennyvíz és egyéb akadályok, amelyeket ki kell kerülni. Ehhez csatolja a panelt a problématerülethez, és rajzoljon hozzá közelítő helyet a vágáshoz egy jelölővel. Semmi esetre sem tudsz körvonalazni, mert túl sok anyagot vághat. Jobb, ha többször rögzítjük a panelet, és egy millimétert levágunk. Csak ezután a panel hiányos és gyönyörűen helyére.

A fürdőszobai díszítés gyakran a falak maximális tömítését igényli, ezért a falpanelek közötti ízületek ajánlása szilikon tömítéssel történik, egyenletesen elosztva az ízület teljes belső felületén. A tömítés segít megvédeni a falakat a túlzott nedvességtől és a gombától.

Végső szakasz

Miután befejezte a fürdőszoba falpanelek, akkor végezze el a végleges munkát. Ezek az ajtó és a sarkok díszítéséből állnak. Ilyen célokra tervezték speciális műanyag dudorokat és sarkokat. Ebbs-t be kell szerelni a nyílásba.

A panelek és az alacsony dagály csomópontjának helyét egy dekoratív sarok rejtette el, melyet előzetesen vízálló ragasztó bevonattal láttak el, és 15-20 perc után helyezték el. Végül is ne nyomja meg erősen a sarkot, mert műanyagból készült. Ugyanezek a sarkok ki tudják simítani a panelek ízületét a szoba sarkában.

Egy másik megfogalmazás a következőkben található - gyakori, hogy a "fali" és "fal-padló" típusú kötések feldolgozásához vonalzókat használnak. A lábazat műanyag vagy fából készült, lakk impregnálással. Polisztirol lábazat is alkalmazható. A fal és a padló közötti átmenet nem ajánlott a polisztirol kivitelezésére, mivel nagy a károsodás veszélye.

A keret vagy a panel közti rések között egyszerű mozdulatokra süllyednek. Ha a falpanelek telepítése során nem követte a szintet, akkor egyes helyeken a lábazat felbukkan.

Hasznos ajánlások

Műanyag falpanelek beszerelésekor a fürdőszobában meg kell emlékezni olyan dolgokra, amelyeket nem lehet elvégezni:

 1. Lehetetlen letörni a védőfóliát a fürdőszobában levő falpanelekről, ha van ilyen.
 2. Nem ajánlott erősen összetörni és hajlítani a paneleket, mert nagyon vonzó megjelenést kapnak.
 3. A falpanelek rögzítésekor nem ajánlott kalapácsot és körmöket használni. Egy csúszás - és a műanyag panel elkényeztetett.
 4. Nem ajánlott éles objektum címkéit a paneleken, mert ha hibát vétettél, akkor nem fog működni a panel eltávolításával. Ezt karperec ceruzával vagy különleges jelöléssel kell ellátni, mert viszonylag könnyen eltávolítható nedves ruhával.
 5. A PVC paneleket rendes fűrésszel lehet vágni, de ez csak egy olyan eszközzel végezhető el, amelynek fogszáma legfeljebb 1 milliméter. Ha egy nagy lépcsővel egy fémfűrészt vesz fel, fel tudja vágni a panelek éleit.
 6. Ne vágja le a paneleket a hátoldalon. Csak az elülső díszítő oldalról kell vágni, amint azt a fürdőszoba falpanelének képe is mutatja. A vágásnál ebben az esetben nem lesz súrlódás a telepített terméken.
 7. A falpanel tisztítása során nem ajánlott olyan vegyszereket használni, amelyek nem szerepelnek a használati utasításban. Ellenkező esetben foltok jelennek meg a terméken, amelyet nem lehet lemosni.

Amint azt Ön is tudja, amikor a műanyag panelekkel dolgozik, nincs szükség különleges képességekre, azonban kompetens módon hozzá kell járulnia az anyagok kiválasztásához, szigorúan kövesse a falpanelek beépítésének utasításait a fürdőszobában, és emlékezzen ajánlásainkra.

A pvc panelek beépítése a fürdőszobába csináld magad

Itt az ideje, hogy javításokat végezzen a fürdőszobában. Elkezdtük kiválasztani az anyagokat és megállapítani, hogy a burkolóelemek drágák és meglehetősen bonyolultak. Pénzt takaríthat meg, ha más nedvességálló lehetőségeket keres. A boldogságunkhoz olcsó alternatívák állnak rendelkezésre, például: pvc panelek.

Miért válassza a PVC paneleket?

A befejező panelek választéka hatalmas. A fontos jellemzők alapján választunk. Először válasszuk ki a szélességet:

 1. A kis szélességű panelek kiválasztása, például 10 cm, több időt fordítunk a telepítésre. De a maradékok is kevesebbek lesznek, és pontosabban kiszámíthatja az anyag mennyiségét.
 2. A széles panelek sokkal könnyebb és gyorsabb munkavégzést tesznek lehetővé. Azonban nagyobb számú maradék lehetséges, és ennek eredményeképpen megnövelt költségvetés.

Óvatosan távolítsa el a méretet a helyiségből, így kiválaszthatja a panel optimális méretét, és nem költhet több pénzt.

Ezután dönthet a színről és a megjelenésről.

A falak panelválasztásának felülvizsgálata

Az általunk elhatározott anyaggal mostantól kezdhetjük a telepítést.

Falikád készítése

Fotó fából készült rudak, mint ládák

Ideális esetben a falak és a sarkok a fürdőszobában egyenletesek, akkor a PVC paneleket kézzel közvetlenül a falra rögzítheti speciális ragasztóval. Ezután nem szükséges a fából készült rudak kialakítása, és az oszlopot bárhová lehet legyőzni. De sajnos építőink kezdetben nem sima falakat. Ezért egy fadobozt készítünk, amelyhez műanyag paneleket csatolunk.

A léchez speciális fémprofilokat (drágább opciót) vagy fából készült rudakat választunk, kb. 10x30-at. A felső és az alsó kötőelemek közelebb vannak a mennyezethez és a padlóhoz, és középen egy ésszerű távolságot tartunk kb. 30 cm-re. Ezzel az elrendezéssel a pvc panel rúdjait meglehetősen mereven tartják.

Természetesen a ládák rögzítéséhez ellenőrizni kell a szintet. Szükség esetén levághatja a rudat, vagy kis darab fa-t.

Sarkok és álmennyezet pvc

A láda készen van, most már fel lehet szerelni a vezetőelemeket a panelek rögzítésére. Az alábbi képen láthatja az elemek csatlakoztatásához szükséges összes lehetőséget.

pvc panelek összekötő elemeinek fotója

A fal és a padló összekötése lezárható egy padlólemezzel, amelynek vezetéke vezetékekhez vagy csatornák nélkül van. Mivel a panelek és a fal között elegendő hely van, könnyen nyújtható a huzalok, és nem fonják össze a falakat.

Az összekötő elemek, például a PVC panelek, rögzíthetők tűzőkapcsokhoz, csavarokhoz vagy szögekhez. Ha a profil fém, akkor csak a csavarok fognak működni, ha fa, javaslom a zárójeleket.

A PVC panelek beszerelése önmagát teszi

A műanyag panelek rögzítése sokkal egyszerűbb, mint a csempék elhelyezése.

 1. Kezdje a sarokban, állítsa be a kívánt öntést.
 2. helyezze be az első panelet, magasságban elrendezve.
 3. rögzítse a kapcsokkal vagy csavarokkal.
 4. néha mérést végzünk, egy toll segítségével, akár félreértünk.

A dokkoló panelek meglehetősen egyszerűek, mert a horonyrendszert használják.

A vágáshoz egy fémszerszámot vagy íróasztalt használhat.

A kötések szilikon tömítőanyaggal kezelhetők közvetlen vízzel. Ez meggátolja a formát a fürdőszobában. A szilikon is elrejtheti a kisméretű csúszkat a burkolólapokon. A szilikon mostantól a legmegfelelőbb színt választja.

A műanyag panelek videó felszerelését megtekintheti

Megfelelően telepített panelek a fürdőszobában teszi ellenálló a nedvességet, gyönyörű és ami a legfontosabb, a javítás nem lesz drága.

Ha hibát talál, kérjük, válassza ki a szövegtöredéket, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Felújítása a fürdőszobában PVC panelekkel - hogyan alakítható át egy szoba minimális költségekkel

Szeretné gyorsan és olcsón javítani a falakat és a mennyezetet a fürdőszobában? A legjobb megoldás a műanyag panelek használata. A cikkben részletesen elemezzük a munkafolyamat minden szakaszát, és leírjuk, hogyan végezzük el a munkát magunknak és kapjuk meg a tökéletes eredményt.

A képen: a fürdőszoba burkolata egy egyszerű, de megbízható megoldás.

Ha minden gondosan történik, a műanyag panelek fürdőszobája nagyon jól néz ki

hirdetés

Hogyan lehet megbirkózni a munkával?

Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a telepítéssel, nem kell professzionális építtetőnek lennie, és kéznél kell tartani a drága felszerelést. Elég, hogy megismerje a technológia minden árnyalatait és elvégezzen egy bizonyos cselekvési sorrendet.

A fő lépések:

 • Számítások és mérések;
 • Anyagok és szerszámok beszerzése;
 • Szobaelőkészítés;
 • Keretszerelés;
 • PVC panelek rögzítése.

A modern panelek nagyon reálisan utánozhatják a kerámia burkolatokat.

Számítások és mérések

Ha úgy döntött, hogy a falakat és a mennyezetet PVC panelekkel vágja le, akkor először előzetes munkát kell végeznie az anyagmennyiség meghatározására.

Az eljárás a következő műveletekből áll:

 • Mérje meg az összes lefedni kívánt felületet. Az egyes felületek paramétereit külön kell meghatározni, így később könnyebb elvégezni a számításokat. Ne felejtsük el eltávolítani az eredményt a nyílások területéről (méretük és helyük is tükröződhet a falvázon);

A mérések lehetővé teszik a pontos mutatók használatát

 • Ezután kiszámolja a keret anyagának mennyiségét. Itt akár 20 mm vagy annál kisebb vastagságú fadarabot (ez a legolcsóbb megoldás) vagy egy fémprofilot használhat. A fém előnyösebb az ereje és tartóssága miatt, de ha a gazdaság fontos, vegyen egy fát. A láda 50 cm-nél nem nagyobb lépésekben helyezkedik el, hogy megkönnyítse a keresztgerendák számának kiszámítását - egy egyszerű rendszert rajzol;

A keretelemek elrendezése lehetővé teszi számukra, hogy néhány perc alatt kiszámolja az anyag mennyiségét

Ne feledje, hogy a láda mindig merőleges a keretre. Vagyis, ha a felület függőleges, akkor a keret vízszintesen és fordítva van. A fürdőszobában jobb, ha a panelt függőlegesen helyezzük el, így a nedvesség nem stagnál a varratoknál.

 • A befejező alapanyag mennyiségét négyzetméterben kell kiszámítani. De ha ismeri a panel szélességét (általában 250 mm-t) és hossza (260-300 mm), akkor megtervezheti az elrendezést a felületen és kiszámíthat mindent a maximális pontossággal. Ha elrendezést készít, akkor pontosan meghatározhatja a maradékanyagok számát és méretét, és adaptálhatja őket egy másik helyre, ha ez lehetséges;

Keskeny műanyag bélés - nem a legjobb megoldás, a széles panelek sokkal vonzóbbá válnak

 • A komponensek számítása futásmérőkben történik. 3 méteren értékesítik őket, így a számuk a legegyszerűbb darabokra fordítás. Próbálja meggyőződni arról, hogy minden elem szilárd, a varratok és az ízületek elrontják a felület megjelenését. A táblázat azokat a fő elemeket mutatja, amelyek a munkavégzés során használhatóak.

Ezek a legfontosabb összetevők, amelyeket leggyakrabban a fürdőszobák befejeztével használnak

Néhány kereskedelmi szervezet ilyen szolgáltatást nyújt, mint a szabad utazási szakember a méréseknél, ha anyagot vásárol tőlük. Ha van ilyen lehetőség, ostobaság, hogy ne használja, még akkor is, ha önmagát gondolta volna, akkor újra megvizsgálhatja eredményeit és azonosítani tudja a hibákat, ha jelen van.

Anyagok és szerszámok beszerzése

Ha pontos számokat kapsz, akkor megkeresheted az anyagokat, az alábbi táblázatban felsorolhatod az összes szükséges és a kiválasztásra vonatkozó ajánlást.

A sima változatokat és paneleket is megvásárolhatja, ami nagymértékben megnöveli a design lehetőségeit.

A nyílásokhoz F-profil szükséges. Néha könnyebben teheti meg, és beillesztheti a sarkokat egy univerzális sarokkal a csatolás után, akkor eldöntheti magának, mi lesz jobb és könnyebb.

Ami a profilot illeti, a fő elemek a rackekhez készültek, és a falvezetők útmutatóként közvetlen fülkékre is szükségük van a falra való rögzítéshez

A profil használata erős és sima keret létrehozására nem nehéz

A fürdő műanyag panelekkel történő javítását szerszámok nélkül lehetetlen elvégezni:

 • A síkok vezérlése és a lapos léc beállítása érdekében szükség van egy szintre, egy épület lövedék is használható. Az elemek méréséhez és jelöléséhez szalagméretre és ceruzára vagy jelölésre van szükség;
 • A perforátor segítségével fúrt lyukak alatt. Ne felejtsd el felszerelni a szükséges átmérővel és hosszúsággal rendelkező fúróval;
 • A csavar csavarhúzóval csavarozhat, lyukakat is fúrhat egy fadobban;

A csavarhúzó különböző típusú munkákat végezhet

 • Ha a paneleket kapcsokkal szereli fel, akkor speciális építési tűzőgépet vásároljon előre;
 • A panelek vágásához egy kemény pengével ellátott építő késsel és egy apró foggal ellátott fémfűrésszel is ellátott, alkalmas fadobozra is;

Minél finomabb a fogakon a fog, annál nagyobb a vágási minőség

 • A vágáshoz használt profil használatához fém olló szükséges.

Helyiség előkészítése

Sokan azt hiszik, hogy ha a felületet egy láda fedezi, akkor hagyhatja el, ahogy van.

Valójában ez nem érdemes megtenni, és a minimális előkészítési lépések még mindig érdemesek:

 • Mindenekelőtt a helyiség szabadul meg mindentől, ami zavarja a munkát. Ha nem lehet ugyanazt a fürdõt venni, akkor jobb, ha le kell választani a kommunikációból, hogy szükség esetén gyorsan mozgassa a szerkezetet;
 • Ha a mennyezeten volt meszelés, akkor jobb eltávolítani. Ehhez a felületet kétszer 2-3 alkalommal szivaccsal nedvesítik 10 perc intervallummal, majd egy spatulával dolgozzák fel;

A nedves mázolás könnyen eltávolítható

 • Ami a falakat illeti, azok előkészítése attól függ, hogy milyen dekorációt használtak korábban. Régi olajfestmény maradhat, ha szilárdan tartja és nem hagyja el. Ami a cserépet illeti, jobb eltávolítani egy lyukasztóval. Ezzel helyet takarít meg a helyiségben, ami csökkenni fog a keret kialakításakor;

A csempét kalapáccsal és vésővel lehet megverni

 • Ha penészgomba található a felületen, speciális fertőtlenítőszerekkel kell kezelni. Néha jobb, ha kétszer megismeri a spórákat a fal vagy a mennyezet mélyén;

A formát fungicid oldattal kell kezelni

 • Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a fal síkját, hogy megállapítsa, milyen laposak. Ha nagy repedések vagy károsodások vannak a felületen, valamint jelentõs szintû cseppek, akkor jobb, ha a problémás területeket lezárjuk cementhabarcsokkal. Nagyon fontos, hogy az egyes felületeken a legjelentősebb helyeket találjuk meg, ezekből a keretszerkezetre építünk.

Ügyeljen arra, hogy azonosítsa a legfontosabb területeket minden felületen.

Keretszerelés

A fürdőszobai PVC panelek felújítása a tartó szerkezet felépítésével kezdődik. A saját kezű kezelési utasítások az alkalmazott anyagok típusától függenek.

Nézzük meg mindkét lehetőséget, és kezdjünk el egy fából készült blokkot:

Úgy néz ki, mint egy fa szerkezet

 • Mindenekelőtt meg kell jegyezni a szélsőséges elemek elhelyezkedésének szintjét, amely a falak közelében vagy a padló és a mennyezet közelében helyezkedik el. Úgy kell elhelyezni, hogy bármilyen probléma nélkül zárja le a kiálló részeket. A címkék mennyezetről a padlóra való áthelyezése ideálisan pontos, ezért a legjobb, ha az építőelemet használja;

Győződjön meg róla, hogy a fal távolsága elegendő a sáv helyéhez

 • A rudak hosszának mérése. Itt fontos megjegyezni az egyszerű szabályt, hogy 5 mm-es rés legyen a rúd vége és a felület között. Ez kiküszöböli a szerkezet deformációit, még akkor is, ha a nedvesség csökken, amikor a fa képes lejátszani. Az elemeket a szükséges mennyiségben vágják;

A bár jó, mert bármilyen méretű darabokra vágható, és még a legszűkebb felület is lezárható.

 • A rudak a furatokon vannak fúrva, a csavarhúzóval a munka legegyszerűbb módja. A 6 mm átmérőjű dűbelekhez egy 7 mm-es fúrót alkalmaznak, hogy a kötőelemeket könnyebben bejusson a faba. A lyukak meredeksége nem több, mint 50 mm, a széltől való távolság legfeljebb 100 mm. Fontos, hogy a felületre merőleges lyukak legyenek úgy, hogy ne legyenek hajlítva;
 • A falakat a helyükön helyezzük el a falra (a vonalakat kényelmesen húzhatjuk meg), utána megjelöljük a lyukak lyukakat. A munkát perforátorral végezzük, a fúrási mélységnek olyannak kell lennie, hogy az elem teljes távtartó része a falon belül legyen (általában a mélység 40 mm);

Fontos, hogy a lyukasztás merőleges legyen a falra.

 • A rúd lyukaiba beillesztik a tüskéket, amelyek után az elemeket a falra helyezzük. Pozíciójukat szintenként ellenőrzik. Szükség esetén módosításokat hajtanak végre: a keretek vagy rúdak alatt helyezkednek el, fontos, hogy pontosan állítsák be a szerkezetet, hogy egyszerűsítsék a munkát, húzzon egy zsinórt vagy egy vonalat a szélső kereszttartók között;

Ideálisan a design

 • Az utolsó fordulóban a csavarok kalapáznak. Ezt egy kalapáccsal végezzük, óvatosan ütünk, hogy ne mozdítsuk el a keret helyzetét.

Így van a rúd rögzítése a fal falához

Ha a falak és a mennyezet burkolatát egy fém keretre tervezik, akkor a munka sorrendje a következő:

A munkamódszer meglehetősen egyszerű

 • Először meg kell jelölnie a falprofil helyzetét. A munka szintjén és a lyukaknál használják. A legfontosabb dolog az, hogy a síkot úgy alakítsuk ki, hogy a keret ne támaszkodjon a falra, ahol a felszín a legjobban kiálló;
 • Ezután a vezetőelemek rögzítve vannak. Először is a kívánt méretű darabokra vágják őket. Ezután a lyukak helyén jelzéseket készítenek a felületeken, és a fúrást perforátorral végzik. Végül az elemeket a helyükre helyezzük és rögzítjük gyors ütközőkkel;

A profil rögzítése egyszerű folyamat.

Ha van egy felszálló a fürdőszobában, akkor érthető, hogy bezárja a keretet és azt. Ebben az esetben egyszerűen megépíted azt a szerkezetet, amely később ráhúzza a paneleket. Fontos, hogy egyenletesen rögzítsük az útmutatókat.

Fontos, hogy lapos sarok legyen a padló és a mennyezet vezetõinek rögzítéséhez.

 • A falon minden 40-50 cm-es vonalat rajzolnak, amelyen állványok futnak. Közvetlen felfüggesztések vannak rögzítve mentén, 50 cm-es lépcsőkkel vannak elrendezve A rezgések falról a keretre való átvitelének kizárása érdekében szigetelőanyagot lehet elhelyezni a kötőelemek alatt. A rögzítés gyors telepítésű dűbelekkel történik;

Így vannak felfüggesztések

 • Végül a fő profilok vannak beállítva. Kezdetben a vezetőelemek csavarokkal vannak rögzítve. Ezután a felfüggesztéseket az oszlopok mindkét oldalára hajtogatják, síkjukat szinttel ellenőrizzük, és a kereszttartókat a kívánt helyzetbe rögzítjük. Kiderült, hogy nagyon tartós és merev keret, ami kiválóan alkalmas PVC panelek beszerelésére.

A keret kemény és tartós

Ha a falak egyenetlenek, akkor egy fakeret is elhelyezhető a függesztőkre, ez megnehezíti és kompenzálja az összes felülethibát.

Rögzítőpanelek

A PVC burkolat a következőképpen készül:

 • Ha mindkét fal és mennyezet be van burkolva, akkor a mennyezetről kell kezdeni. Ha kiindulási profilot használ, akkor azt a fadarab vagy a fém keret alsó oldalán kell a kerület körül rögzíteni. A szerelés csavarokkal történik, amelyek legfeljebb 30 cm-es lépésekben helyezkednek el;

Így kapcsolódik a kezdő profil.

 • Méréseket végzünk a panelek kívánt hosszúságának meghatározására. Ne feledje, hogy a végeknek pár mm-es réseknek kell maradnia. A vágóelemeket késsel vagy fémfűrészvel végezzük. Ebből a célból a fémfűrész jól alkalmazható, a vágást nagyon pontosan és pontosan végzi;

A műanyag nagyon könnyen vágható

 • Ha útmutatókat használtak, akkor az első elemet gondosan feltöltik, és megállítják. A panel előterjesztése. Ha nincsenek útmutatók, akkor a rúd a megfelelő helyen van, és önzáró csavarokkal rögzítve van a sarok mellett (a rögzítőelemek sarokba zárva) és a hátsó peremre. Fontos az első elem finom beállítása, meghatározza a többi panel helyzetét;

Tehát a panelek rögzítve vannak, ha szükséges, a lámpák kivágásai készülnek

 • A további telepítés egyszerű: a következő panel szorosan be van helyezve az előzőbe. Ha győződjön meg róla, hogy az ízület szoros és egyenletes, akkor az elemet a hátulsó részen helyezheti el. Így a munka végéig tart. Ha az utolsó panelet be kell illeszteni az útmutatókba, akkor a szükségesnél 5 mm-t kell szűkíteni, majd óvatosan behelyezzük a lamellákba, amelyeket egy spatulával hajtunk;

A panel intézményének szakértői tapadókorongot használnak, de nélküle megteheti

 • A falak ugyanúgy vannak bevonva, így nincs értelme a folyamatot külön leírni. Ha a szellőzőrácsot be kell vágni, a kivágás még jobb, ha a paneleket felhelyezi. Nagyon fontos, hogy az első panelet függőlegesen állítsuk be úgy, hogy az összes ízület sima legyen;

A falra szerelés nem különbözik a mennyezeten

 • A padlók padlóján lévő sarkoknál és csatlakozásoknál tömítő varratok szükségesek. Ehhez a legjobb a speciális egészségügyi szilikon használata. Az ára kissé magasabb, mint a hagyományos készítményekénél, de sokkal kevésbé érinti a gomba. A tömítőanyag sarkait is ragaszthatja, ha rögzíti őket a panelek felhelyezése után.

Ha minden gondosan történik, akkor a fürdőszoba jól néz ki

Ha magad csinálod a munkát, akkor sok pénzt takaríthatsz meg, és biztos lehetsz a végeredményben. Még akkor is, ha szakembereket vesz fel, az elvégzett munka garanciája nem több, mint egy év. Te magad fogsz teljesebb dolgokat tenni.

következtetés

Ez a felülvizsgálat iránymutatásként egyszerűen lefedheti a fürdőszobát műanyag panelekkel. Kövesse az egyszerű iránymutatásokat, és még jobban megértse a témát, javaslom, hogy nézze meg a videót ebben a cikkben. Ha kérdései vannak a telepítéssel kapcsolatban, írja meg azokat az oldal alján található megjegyzésekben.