Legfontosabb > Csapok

A mosógép magához történő csatlakoztatása: egy lépésről-lépésre szóló utasítás a saját kezével való összeköttetéshez

A mosógép telepítéséhez nem szükséges a mastert hívni, amelynek költségei drágák.

A mosógép csatlakoztatásának módja szerint a gyártó ajánlásaival megfelelően elvégezheti a szükséges manipulációkat minimális pénzügyi költségek mellett.

A csatlakozógép sorrendje

A mosógép működésének megkezdéséhez meg kell találni az elhelyezés optimális helyét. Ezután előkészítse az alátétet a csatlakozási munkákhoz.

Ezután a következő lépések helyesek maradnak:

 • állítsa be a készüléket, így optimális helyzetbe hozza;
 • csatlakoztassa a vízellátáshoz a mosáshoz szükséges vízbevitelhez;
 • csatlakozzon a csatornához a víz kiürítéséhez egy adott program (mosás, áztatás, öblítés, forgatás) végrehajtása során;
 • csatlakoztassa a hálózati csatlakozót, hogy biztosítsa az elektromos motor áramellátását.

Ezután részletesen megvizsgáljuk az összes fenti lépést.

1. fázis - telepítési hely kiválasztása

Először is meg kell gondolnod a helyet, ahol az egység telepítésre kerül. Azok a modern modellek, amelyek a vízellátáshoz és a szennyvízhez kapcsolódnak, helyhez kötött elhelyezkedéssel rendelkeznek, mivel átadásuk nagyon nehéz.

A gép helyének meghatározásakor figyelembe kell venni a következő tényezőket:

 • meglévő vízellátási és higiéniai rendszerek közelében;
 • a hálózati csatlakozás lehetősége (lehetőleg nem hosszabbító vezeték nélkül, hanem közvetlenül);
 • egy egyenletes (jobb vasbeton) padló jelenléte;
 • a mosószer harmonikus kombinációja a helyiség belsejével;
 • szabad hozzáférés minden oldalról: a könnyű ágynemű betöltése mellett fontos, hogy a fal oldalán egy rés legyen, hogy véletlenszerűen lehullott ruhát vagy egyéb tárgyat érhessen el.

A gyakorlatban a mosóeszközöket általában a fürdőszobában, a konyhában vagy a folyosón helyezik el.

Fürdőszoba. Ez a gép hagyományos helyzete, mivel ebben a helyiségben, amely minden szükséges kommunikációval rendelkezik, könnyű felszerelni a lefolyót és a vízellátást.

Ennek a lehetőségnek a hátrányai a legtöbb fürdőszoba méretének miniatűr mérete, ezért a tulajdonosoknak gyakran a kompakt modelleket kell választaniuk.

Ezenkívül ezeket a tereket a megnövekedett páratartalom jellemzi, amelyek hatással lehetnek mind az elektromos vezetékezés állapotára, mind a "stiralok" különböző csomópontjainak egészségére.

Kitchen. Ezt a helyiséget gyakran használják az egység felszerelésére is, amely rendszerint a mosogató alá vagy a mosogatóhoz közel helyezkedik el. Mivel ez a szoba általában kis méretű, a mosás itt néha zavarja a hostesset.

Ráadásul a konyhában a hőmérséklet és páratartalom nem mindig felel meg a mosógépek üzemeltetésének szabályainak.

Folyosó és egyéb irodahelyiség. Szokatlan, de meglehetősen elfogadható lehetőség lehet egy automatikus eszköz beszerelése a folyosón, szekrényben, mosókonyha, vagy akár egy tágas szekrényben.

Ebben az esetben az egyetlen akadály lehet a kommunikációs rendszerekhez való könnyű hozzáférés hiánya.

2. szakasz - előkészítés a telepítéshez

A megvásárolt gépet csomagolt formában szállítják a lakásba. Minden forgó alkatrészt rögzítenek (csavarok, rudak, konzolok), amelyek megvédik a készüléket szállítás közben véletlen sérülésektől.

A mosógépet fel kell szabadítani a dobozból, majd távolítsa el a reteszelő részeket:

 1. A készülék hátsó falától el kell távolítani azokat a konzolokat, amelyek a háztartási készülékek szállításához szükséges merevséghez vannak felszerelve. Hasonló elemek is támogatják a szerkezet rugalmas részeit, nevezetesen a tömlőt és az elektromos kábelt.
 2. Ezt követően a tartály és a készülék teste között elhelyezett rudakat eltávolítani kell. Ehhez csak engedje előre az alátétet.
 3. A dobot rögzíteni kell a gép elején található csavarokat is. Javítani kell a műanyag dugókat az eltávolított elemek lyukaiba (általában a modellhez mellékelve).

A kioldott kötőelemeket gondosan össze kell csomagolni és tárolni: szükség lehet az ügyfélszolgálathoz.

3. lépcső - a mosógép kiegyenlítése

A maximális hatékonyságú gépi géphez a lehető legnagyobb gondossággal kell megközelíteni.

Különös figyelmet igényel egy padlóalap, amelynek számos követelménynek meg kell felelnie:

 • szigorúan vízszintes felület;
 • szilárd szerkezet;
 • stabilitás;
 • a rezgésektől való védelem és egyéb olyan hatások, amelyek elkerülhetetlenek az egység működtetésekor.

Ha az alap nem felel meg ennek a kritériumnak, akkor jobb, ha intézkedéseket hoznak végrehajtásuk érdekében. A törékeny felületeken kívánatos cementkötésű esztrich létrehozása vagy meglévő padlók megerősítése a mosóeszköz tervezett felszerelésének helyén.

Annak biztosítása, hogy az alap megfelel az előzőekben említett követelményeknek, folytathatja a telepítést.

A teljesen kicsomagolt gépet az eltávolított kötőelemekkel helyezzük el.

A vízszintes pozíciót a felső felületen határozzák meg, míg a felső fedél által ellenőrzött eltérítési szög nem haladhatja meg a két fokot.

Ez a mutató meghaladja a rezgés erőteljes növekedését, ami nagyon negatív hatással van a csomópontok állapotára és jelentősen csökkenti a gép élettartamát.

Szigorúan tilos rájuk rögtönzött anyagokat csatolni, amelyek a munka alatt a szalagok alá csúszhatnak, ami vészhelyzet kialakulásához vezethet.

Ugyanakkor megengedett (és még ajánlott) vékony gumiszalagot elhelyezni egy csúszó csempefelületen.

Amint a gép teste ideális vízszintes helyzetbe kerül, húzza meg a záróanyákat az óramutató járásával ellentétes irányba, rögzítve a támasztó lábak optimális magasságát.

A gép szintezésénél a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 1. A készülék legmagasabb stabilitását a maximális szűkítő lábakkal lehet elérni, azonban ez a lehetőség csak tökéletesen sík felület esetén érvényes.
 2. Amikor a gépet ferde padlóra helyezi a tartószerkezetek rögzítéséhez, ajánlatos rögzítőelemeket használni.
 3. Annak ellenőrzésére, hogy az egység megfelelően van-e telepítve, meg kell próbálnia átlósan lengeni. Ha a folyamat helyesen történik, nincs szabad futás, vagy amplitúdója megegyezik a különböző átlós értékekkel.

Ellenőrizze, hogy a készülék megfelelő helyen van-e, és folytassa a következő lépéseket.

4. lépés - csatlakoztassa a készüléket a vízellátáshoz

Az automatikus gép telepítésének legnehezebb és legfontosabb része a vízellátó rendszerhez való csatlakozása. Ehhez:

 1. Mérje fel a készülék helyét annak a csatlakozási módnak a kiválasztására, amelyen a tömlők, szerelvények, szerelvények kiválasztása történik.
 2. A rugalmas csövek kívánt hosszúságának meghatározásakor fontos figyelembe venni, hogy a bútorok és az egészségügyi berendezések mögött kell elhelyezni, hogy ne zavarják a gyaloglást.
 3. A tömlőket általában a géphez szállítják, de méretük gyakran elégtelen. Ebben az esetben jobb, ha hosszabbító vezetékeket vásárolnak, amelyek megkönnyítik a telepítést.
 4. A mosógépnek a vízellátó rendszerhez történő csatlakoztatásához szükséges elemek egy golyósorsó vagy szelep is, amelynek választása az adott elrendezéstől függ.

Általában a csatlakozást a csővezeték egyenes szakaszán végezzük, egy csővel vagy egy csőcsapdal, amelyhez rugalmas csatlakozás van a WC-tartályból

Gondoljunk bele részletesebben a vízellátó hálózathoz történő csatlakoztatáshoz szükséges összes lépésre.

Anyagok és szerszámok előkészítése

A fém csővezetékhez való csatlakozáshoz gáz- és állítható kulcsok, valamint tömítések - szalag FUM vagy fésült lencsék szükségesek. Előnyben részesítjük az utóbbiakat, mert nedvesség hatására megduzzad.

Ha a polimerekből álló belső vízellátó rendszerhez való kötődésről beszélünk, külön műanyagcsövek, kalibrátorok, valamint műanyag és fém műanyagból készült speciális szerelvények használatát kell használni.

Miután elkészített mindent, amire szükséged van, közvetlenül a mosógép vízhez való csatlakoztatásához vezethet.

A rögzítőelemeket a mosógéphez csatlakoztassa

Először csatlakoztassa a mellékelt vagy a külön vásárolt tömlőt közvetlenül a készülékhez. Ehhez szűrőt kell elhelyezni a tömlő végénél - konvex élét a mosógép kimenetére kell irányítani.

Ezután húzza meg az anyát a tömlő rögzítésének helyén a készülékhez. A meghúzás kézzel történik, a kulcsok használata nem kívánatos.

Ezt követően elindíthatja a gép csatlakoztatását a vízforráshoz. Számos lehetőség van.

A "gép" összekapcsolása a WC-vel

A mosóegység legegyszerűbb és leggyorsabb módja a vízellátásnak, ami széles körben elterjedt. A komplex telepítési műveletek helyett elegendő néhány alapvető lépést tenni, még a kezdő számára is.

A kapcsolódáshoz szüksége van:

 • távolítsa el a hajlékony csövet a csírából;
 • szeleteljük a szerelvényt;
 • csatlakoztasson hozzá rugalmas csatlakozást a tartályból és egy tömlőt, hogy a mosóvizet egy szelepen vagy szelepen keresztül biztosítsa.

Sajnos ez a lehetőség nem használható, ha a mosógépet külön fürdőszobába vagy a konyhába telepíti, mert az automata egységnek és a WC-nek ugyanabban a szobában kell lennie, lehetőleg rövid távolságra egymástól.

Csatlakoztassa a tömlőt a keverőhöz

A népszerű lehetőség a mosóegység összekapcsolása a keverőbe, amely szinte minden szobában használható.

Ehhez a technikához a póló különleges változata szükséges, amelynek kialakítása beépített gömbcsapot biztosít. Ez a rész a keverőben lévő hidegvízellátást biztosító csaptelep közötti helyiségben van elhelyezve, hideg vízzel ugyanabba a részbe.

Ezt a módszert a megbízhatóság és az egyszerűség különbözteti meg, azonban jelentős hátrányban van, mivel a tömlő, amely segítségével a vízellátó rendszer csatlakozik az alátéttel, mindig látható. Elrejtheted egy doboz elrendezésével, amelyet a csempe befejezése követ.

A kötőcső finomságai

A gép csatlakoztatása a fém vagy polipropilén kommunikációjához szinte bárhonnan végezhető.

Ehhez elegendő vágni a csövet úgy, hogy a vágás helyett egy fém-pólót helyez el, aminek köszönhetően a mosogatógépet el tudja terelni.

A művelet végrehajtásához a következő lépéseket kell tennie:

 • vágja le a csövet;
 • mérje meg a szerelési paramétereket (tee);
 • vágja le az átmeneti eszköznek megfelelő csővezetéket;
 • csatlakoztassa a csatlakozó gyűrűt az anyával;
 • egy speciális eszközzel - egy kalibrátorral - a csővégek végein a csatlakozási pontokon egy pólusú csíkkal;
 • helyezze a csövet a szerelvényre;
 • az O-gyűrűket mindkét végén mozgassa, majd szorosan húzza meg az anyákat.

Jobb, ha az ütközőt az átmeneti eszközhöz előre rögzítjük, mielőtt a kötés megkezdődik. Ezzel elkerülhető a rugalmas fém-műanyag cső károsodása. Miután befejezte a póló csatlakoztatását a csavaros csaphoz, rugalmas vízcsöveket csatlakoztattak.

Ha egy műanyag csővezetéket szerelnek be a lakásba, a mosógép csatlakozás kifinomult verziójára lesz szüksége.

Ebben az esetben a szerelési munkák elvégzéséhez nemcsak különleges szerelvényekre van szükség, hanem speciális eszközzel is, amely lehetővé teszi az adapterekkel ellátott csövek forrasztását.

Itt a hidegvízellátó csőben egy póló van felszerelve, amelyhez egy tömlőt egy elzárócső segítségével csatlakoztatnak, és az "automata" vízhez jut.

Csatlakoztatás a vízellátáshoz bárhol

Bizonyos esetekben kényelmesen csatlakoztatható a mosóeszköz egy egyenes cső egy bizonyos helyén. Ennek a műveletnek a végrehajtásához speciális adapterre van szüksége - a tengelykapcsoló nyéllel, amely egy menetes aljzatból álló kapocs.

Lehetséges egy hasonló elem megvásárlása speciális kiskereskedelmi üzletekben, miközben fontos figyelembe venni a szerelvény átmérőjét, melynek meg kell egyeznie a cső méretével.

Az illesztő, amely szilárdan rögzíti a kívánt töredéket, megakadályozza a víz áramlását. Ezt követően egy lyukat fúrnak a nővér aljzatába.

Egy szelepet (gömbcsapot) csavart a csatlakozóaljzatra, amelyet a mosógépet vízzel ellátó tömlő csatlakoztatására használnak.

A nagyobb kényelem a működés közben is lehetséges, hogy egy szöges darut csatlakoztasson a készülékhez.

A mosógép vízvezeték nélküli használata

Automatikus mosógépek működtetése nyomás alatt álló vízellátás esetén lehetséges. A vízvezeték hiánya az országban vagy egy magánházban nem jelenti azt, hogy elhagyná a szokásos kényelmi lehetőségeket, mert ebben az esetben alternatív megoldást kínálhat.

A modern gép használatához elegendő egy bizonyos vízszintes víztartályt felemelni (legalább egy méterrel), amelynek aljára egy olyan tömlőt kell csatlakoztatni, amely a készülék megfelelő kivezetéséhez vezet. A tartályban lévő vizet azonnal ki kell önteni.

5. szakasz - csatlakozik a csatornahoz

A mosógép csatlakoztatása a szennyvízcsatorna-kommunikációs rendszerhez megoldja azt a problémát, hogy a mosás után még szennyezett vizet leüríti.

Ez különböző módokon történhet:

 1. Ideiglenes, a WC-vel vagy fürdővel ellátott speciális tömlőt használva.
 2. Állandó, amely egy álló kisülési eszközt biztosít.

Az első módszer nagyon egyszerű: a vizet a fürdő szélén, a WC-vel vagy a mosdókagylóval összekötő tömlőn keresztül vezetik le, amit speciális rögzítőelemekkel lehet megtenni.

A második esetben két lehetőség lehetséges. A leeresztést egy speciális kialakítású szifon segítségével végzik el, amelyben különálló ág található a szifon térd alatti mosó automaták összekapcsolásához.

Nem szükséges ilyen eszközt egy közönséges analógra cserélni, mivel a szennyvíz elpárolog, kellemetlen szagot terjesztve.

A mosógép csatlakoztatása szifon nélkül végezhető el. 4-5 cm csatorna átmérővel a gép gépének kimenetét közvetlenül az elemre lehet csatlakoztatni.

Ebben az esetben az S-meghajlított leeresztő csövet a csőbe helyezzük úgy, hogy ne érintse meg a szennyvizet, majd óvatosan körülveszi a tömörítőt és lezárja. Az inflexiós ponttól a padlóig terjedő távolságnak 0,5 m-t kell meghaladnia.

A tömlő maximális hosszát általában a modellhez mellékelt utasítások jelzik. Ha nagy részét választja, a szivattyú terhelése drámaian megnő, ami váratlan töréshez vezethet.

Ha a mosószerkezet kialakítása nem biztosítja a visszacsapó szelep jelenlétét, akkor a modell szereléskor korlátozza a lefolyótömlő magasságát.

A specifikus információgyártó általában a használati útmutatóban szerepel.

6. szakasz - elektromos csatlakozás

Az újonnan beszerzett mosógép megfelelő csatlakoztatását az elektromos csatlakozóaljzatba az utasítások tartalmazzák.

Különös figyelmet kell fordítani a biztonsági előírásokra, mivel a készülék magas energiafogyasztást (1,5-2,5 kW) és vízzel is érintkezik.

A saját mosógép csatlakoztatásához általában egy háromvezetékes kimenet szükséges, amelynek fázisa, nulla és gondosan szigetelt földvezetéke van.

A központot legalább 0,3 cm keresztmetszetű speciális busz alkalmazásával kell földelni.

Az összeköttetés során tanácsos több ajánlást követni:

 1. A legjobb megoldás az egyéni tápellátás. Ebben az esetben a mosógép külön tápfeszültséggel táplálja a kapcsolótáblát, és a tápfeszültség a tápvezetékeken keresztül történik. Annak érdekében, hogy a vezetékek ne rontsák el a belső tér belsejét, azokat tiszta műanyag dobozokban helyezhetik el.
 2. Speciális elektromos védőeszközök használata. A kötelező megszakítók mellett javasoljuk továbbá, hogy az automatikus gép tápvezetékében maradékáramot (RCD) is telepítsünk.
 3. Az elektromos áramkörök valamennyi alkatrészének szigorú betartása a követelmények / műszaki / működési jellemzőkkel. A huzalozás elvégzéséhez fontos, hogy három magos kábelt használjunk, és a keresztmetszet felülete meghaladja az 1,5 négyzetmétert.
 4. Csatlakoztassa a kimenetet az utasításokban megadott séma szerint. Fontos, hogy megfeleljen az előfeltételnek - a védőföld jelenléte. A huzal bekötését szükségszerűen a kapcsolószekrény földelő buszára kell tenni.
 5. A vezetõnek a fûtõ- vagy vízvezeték-kommunikációhoz való csatlakoztatása szigorúan tilos, mivel ez nemcsak a gép meghibásodásához vezethet, hanem vészhelyzetek kialakításához is.
 6. Az IP44-IP65 kimenetek előnyben részesítését előnyben kell részesíteni a magas fokú biztonságú modellek kiválasztásakor; kívánatos, hogy legyen olyan fedőjük, amely megvédi a nedvességet és egy kerámia bázist.
 7. A mosógép csatlakoztatásakor el kell kerülni a hosszabbítókábeleket, a pólókat és az adaptereket: a további csatlakozások, amelyek ebben az esetben elkerülhetetlenek, a kontaktusok érintkezhetnek a hőmérséklet növekedésével, ami a készülék meghibásodásához vezethet.

Nem kívánatos, hogy az automatikus gépház aljzata állandóan magas páratartalmú helyiségekben volt. Ha elegendő hossza van az elektromos vezetéknek, jobb, ha a tápegységet a szomszédos helyre, például a folyosóra helyezi.

7. lépés - mosógép tesztelése

Miután befejeztük az összes fent leírt munkát, ellenőrizni kell a telepítés helyességét a mosógép működtetése érdekében, minden üzemmódban.

Ehhez meg kell vizsgálnia az összeszerelt egységeket, majd tesztelni kell a gépet ruhák nélkül, mely során figyeljen a következő lehetőségekre:

 • egy időtartam (legyen kicsi), amelyre a tartály felhalmozódott;
 • nincs szivárgás;
 • a lefolyó helyes működése;
 • a dob egyenletes forgása;
 • jó spin;
 • teljes vízmelegítés, amelyet 5-7 perc múlva készítenek el egy sor víz után.

A készülék minden szakaszában nem szabad idegen hangok.

Hasznos videó a témában

A bemutatott videó részletesen bemutatja az egység csatlakoztatását a vízellátáshoz, a villanyhoz és a csatornához.

Ha szükségessé vált a mosócsatorna mosogatóhoz való csatlakoztatása, akkor a részletes videó bemutató megtekinthető a következő videóban:

Az összekötő mosóberendezések finomságait a szennyvízcsatornához és a vízellátó rendszernek a saját keze nélkül a mesternek a bekapcsolása nélkül szét kell szedni a következő videóból:

Pontosan kövesse a részletes utasításokat, amelyek lépésről lépésre leírják, hogy miként lehet a mosógépet a saját kezű kommunikációhoz csatlakoztatni, a háztartási készülékek telepítésével gyorsan és egyszerűen lehet kezelni. Ha kétségei vannak a saját erejével kapcsolatban, akkor jobb, ha meghív egy mestert a szerviztől.

Ellenőrizze a mosógép szelepet a leeresztésre

Amikor a mosógépet a szennyvízcsatornához csatlakoztatja, figyelembe kell venni számos fontos árnyalatot, amelyek nemcsak a lefolyórendszer hatékonyságát, hanem a mosás minőségét is érintik. A legegyszerűbb és legegyszerűbb csatlakozási lehetőség az, hogy a kifolyócsövet közvetlenül a csatorna kimenetéhez csatlakoztassa. De a lefolyó megfelelő működéséhez több feltétel teljesülése szükséges (például a lefolyótömlőt legalább 50 cm magasságban kell elhelyezni a padlószinttől). Ezek a követelmények azonban nem mindig lehetségesek, ezért a mestereknek más kapcsolódási lehetőségeket is meg kell keresniük.

A visszacsapó szelepen keresztül történő leeresztés nagyszerű megoldás. Amit ez a készülék, mi az, és hogyan kell helyesen telepíteni, olvassa el az alábbiakban.

Használnia kell

Ha a leeresztő cső csatlakozik egy szennyvízcsatorna aljzatához a vízvezeték szabályainak megsértésével, valószínű, hogy a szennyvízcsőből visszamosódik a piszkos víz a mosógép dobjához. Ennek eredményeképpen a mosás végén száraz, szagtalan ruhát kap. A visszacsapó szelep célja, hogy megakadályozza az események ilyen alakulását (amelyet egyébként "szifon hatásnak" neveznek).

A visszacsapó szelepet vagy szifonszivattyút akkor kell felszerelni, ha a lefolyótömlőnek a kívánt magasságban történő elhelyezése nem lehetséges. Egy másik eset, amikor ez a készülék elengedhetetlen, ha egy mosógépet egy mosogató szifonon keresztül csatlakoztatnak.

Az antis szifon felszerelését akkor is figyelembe kell venni, ha a mosás közben szifon hatás jeleit észleli. Ezek közé tartozik: a mosási idő növekedése, a rosszul elterjedt dolgok, a víz és a villamos energia fogyasztás növelése mosógéppel.

Hogyan működik?

A visszacsapó szelep meglehetősen egyszerű eszköz rozsdamentes fém vagy műanyagból. Megjelenésében kissé olyan, mint egy elzáró szelep, és működési elve hasonló. Annak ellenére, hogy szabályozni kell a csővezetékben a víz áramlását, az antis szifonra csak egy irányba mozoghat.

Kezdetben a visszacsapó szelep zárt állapotban van, de amikor a leeresztési mód be van kapcsolva, víznyomás alatt nyílik meg. Amikor a leeresztő program ki van kapcsolva, a szelep automatikusan bezáródik, és megakadályozza a víz visszatérését.

A szaniter felszerelések modern piacán számos típusú csavarkulcsot mutatnak be. Ezek eltérnek a tervezési jellemzők, a telepítés típusától és a hatókörétől.

Az antiszifonok fő típusai:

 • összecsukható - több részből álló fémeszköz; Ez a nézet azért kényelmes, mert szükség esetén szétszerelhető és tisztítható;
 • nem elválasztható - műanyagból készült monolitikus szerkezet; a legtöbb költségvetési lehetőséget tekintette;
 • hézag - egy szelep, amely közvetlenül a csőbe van felszerelve, a vágott darab helyére;
 • mosócsappantyú, amelyet a lefolyószifonok mosogatói és mosogatószerekben való használatra terveztek;
 • fal - gyönyörű krómozott fémszerkezet, amely a falra van szerelve; A fentiek közül a legdrágább lehetőség.

Ellenőrizze a mosógép szelepét - Áttekintés

Mosógép beszerelésekor ügyelni kell arra, hogy átfogó védelmet nyújtson a különböző kockázatokkal szemben, beleértve az úgynevezett "szifonhatást". A visszacsapó szelep a mosógép ilyen kellemetlen hatásának védelmére szolgál. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy mi a visszacsapó szelep, mi a funkciója és mi a működésének alapelve. Ezenkívül áttekintjük az ilyen eszközök és gyártók különböző típusát.

Az eszköz áttekintése és funkciói

A visszacsapó szelep vagy a szivárgás ellen védett a szennyvízelvezető rendszer, hogy a szennyvízből visszavezetett szennyvizet visszahelyezzék a mosógép tartályába. Ez történhet, és gyakran előfordul, ha a gép nem megfelelően csatlakozik a csatornához. Ugyanakkor a szennyvízzel szennyezett piszkos víz belép a tartályba, elrontja a ruhát a mosógép dobjában, és jelentősen megnöveli az energiafogyasztást.

Az ellenõrzõ szivattyú nem akadályozza meg, hogy a szennyvíz elhagyja az LG, a Samsung, a Siemens automata mosógép vagy bármely más tartályt. Továbbá, ha a víz a csatornából visszavezet a tartályba, egy speciális szelep azonnal megakadályozza az útját. Minőségi leeresztő szelep beszereléséhez meg kell határozni az ilyen készülékek típusát és a gyártókat. Ötféle típusú szivárgószelep van:

Ezeknek az eszközöknek nincs alapvető különbsége, mindegyikük ugyanazt a funkciót látja el - biztosítja a víz normális vízelvezetését. Azonban, ha egy meghatározott mosógépet (például LG) csatlakoztat a csatornahoz, vannak árnyalatok. Ha a csapvíz minősége sok kívánnivalót hagy maga után, egy szelepszelepet szerelnek fel, hogy időszakosan szétszerelhetők és tisztíthatók legyenek a vízkőből és törmelékből.

Ha a víz a vízellátásban normális, akkor egy darabos szivárgásgátló szelepet helyezhet el, de 2-3 évente még mindig meg kell változtatnia.

A falszelepek meglehetősen drágák, és abban az esetben használják őket, ha a lefolyócsatornáknak a fal és a mosógép hátsó falának szűk helyén kell elhelyezkedniük. Lehetővé teszik, hogy sok helyet takarítson meg, ha az eszközt a fal mentén helyezik el, ráadásul egy hasonló kivitelű szelep nagyon esztétikusnak tűnik.

A kúpos szelepek hasznosak lehetnek, ha egy csatornahálót közvetlenül a csatornacsatornába terveznek. Ezzel egyidejűleg a csatorna csővezetékébe beépítjük az injektort, és egy szifonszelepet szerelünk be ebbe az aljzatba. A mosogató szelep ideális kialakítása a mosogató szifonjának beágyazására, miközben az ilyen szelep szinte bármilyen kialakítású szifonba építhető.

A mosógép szerelői számos visszacsapó szelep modelleket ajánlanak. Tekintsük őket.

 1. A cseh Alcaplast cég polipropilén falvédő szifonszelepe. Egyszerű, megbízható és viszonylag olcsó eszköz, amely minden mosógép-modell csatorna tömlõjére alkalmas. Csővezetékhez való végcsatlakozásra tervezve. Rugós visszacsapó szelep, krómozott kivitelben van egy fényvisszaverő, amely a csomópontot díszíti. A tökéletes szennyvízkibocsátást biztosítja. Becsült ár 8 cu
 2. Az olasz Siroflex cég polipropilén habarcsszivattyúja. Ez a visszacsapó szelep felszerelhető úgy, hogy a csatornába vagy a leeresztőcső összekötő elemébe megérinti. A mechanizmus rugóból (rozsdamentes acélból) és gumimembránból áll. Kiváló minőségű vízkibocsátást biztosít. Hozzávetőleges ára 7 USD
 3. Az olasz Merloni cég polipropilén szegmense ellenszivattyúja. Ezt a szelepet a mosogató alatt lévő szifonba szerelik fel, és szükség esetén szétszedhető és tisztítható a törmelékből. Maga a szelep rugó és gumi membrán. Kiváló minőségű vízkibocsátást biztosít. Kb. 8,5 USD ár

Hogyan működik az eszköz?

A visszacsapó szelep meglehetősen egyszerűen van elrendezve, de a működési elv a következő. A különleges formájú csőben rugó vagy golyós szelep van, a cső a leeresztőcsőre, szifonra vagy csatornacsövekre van felszerelve. Amikor az LG mosógépe (vagy bármely más) elkezd lecsöpögni, a szelepen keresztül nyomást gyakorol, kinyitja és leenged. Ha egy "szifonhatás" jön létre, vagyis a szennyvízrendszerből származó víz megpróbálja visszatérni a gép tartályába, akkor a szelepet fogja fel, amely nem nyílik befelé.

Kiderül, hogy a tartályból a vizet a csatornába vezetik át, és viszonylag csendesen halad át a szelepen, de nem tér vissza a csatornából. A rugószelepeknél hasonló hatás érhető el a rugó és a gumimembrán miatt, amely a szennyvízcső nyílását tömíti. A gömbcsapoknál a lyuk egy speciális gumiból készült golyót zár le.

Az eszköz telepítése és cseréje?

A visszacsapó szelep felszerelését saját kezével kell elvégezni, figyelembe véve a kialakítás sajátosságait, azonban a telepítés általános elve minden esetben megegyezik.

Az anti-szifon eszköz összetett cső, amelynek kimenetei különböző átmérőjűek mindkét oldalon. Az egyik oldalt egy csatornacsatornába vágjuk, vagy egy szifonhoz csatlakoztatjuk, a másik pedig egy LG mosógép (vagy más) leeresztő tömlőjéhez van csatlakoztatva. Minden csatlakozást gondosan kell lezárni a saját kezével, és ez a munka véget ér.

Meg kell jegyezni, hogy az antiszifonos készülék felszerelése nem mindig indokolt. A szakértők szerint a visszacsapó szelepet akkor kell beállítani, ha:

 • közvetlenül csatlakoztatja a mosógépet a szennyvízcsatornához, és technikailag lehetetlen ilyen csövet felemelni. Ebben az esetben az összekötés túl alacsony a padló közelében;
 • a mosógép kifolyócsövet csatlakoztatja a mosogató alá a szifonhoz.

Ha a mosógép kifolyócsője megfelelően csatlakoztatva van a kívánt magasságra emelt szennyvízcsőhöz, akkor nem szükséges az antiszifon készülék csatlakoztatása. Olvassa el a mosógép megfelelő csatlakoztatását a csatornába, olvassa el a mosógép saját kezével történő felszereléséről és csatlakoztatásáról szóló cikket.

De ha kellemetlen szag érkezik az LG mosógépének dobából (vagy bármi másból), és a ruhanemű mosása után piszkos marad, akkor meg kell vásárolnia egy szifont a saját kezével. Ebben az esetben nincs helyettesítés ehhez a készülékhez!

Összefoglalva, megjegyezzük, hogy a mosógép tartályából származó szennyvíz elvezetését megfelelő módon kell megszervezni. Ha problémák merülnek fel a csatornából a tartályba való visszajuttatáshoz, akkor helyezze vissza a visszacsapó szelepet. Ez a készülék a legegyszerűbb működési elv, és nagy előnyökkel jár.

A mosógép szivattyújának leengedése: válassza ki a legjobb megoldást

A vízleeresztés biztosítása érdekében a lefolyócsövön lévő mosógép szelepet kell felszerelni.

Végül is a gép normális működéséhez megfelelően csatlakoztatva kell lennie.

Először válasszon ki egy telepítési helyet, hogy lehetővé tegye a méretekhez való csatlakozást, kapcsolódjon vízhez, villamos energiához, valamint biztosítsa a szennyvíz normál bevezetését a csatornába.

A mosógép csatlakoztatása a csatornába

A vízkibocsátás biztosításának számos módja van:

 1. Minden mosásnál rögzítse a kifolyócsövet a kád, a mosdó vagy a WC-tál szélére.
 2. Csatlakoztasson a szifonhoz a mosogató alá.
 3. Csatlakoztassa a leeresztő csövet a fürdőszobába.

Az első esetben nem szükséges a tömlőt állandóan csatlakoztatni. De minden mosás csak egy adott típusú vízvezeték felszerelés használatára korlátozódik, attól függően, hogy hol található a tömlő.

A második módszer sokkal praktikusabb. Előnye, hogy a mosdót állandóan telepítik, és a fürdőszobába, a WC-be vagy a mosogatóhoz való hozzáférés szabad marad. A csatlakozáshoz speciális szifont kell vásárolni a mosógép kivezetésével.

Hogyan tegyük egy csempe a fürdőszobába, itt találja meg.

Ezután egyszerűen csatlakoztassa a tömlőt a szifon kimenetéhez. Ez jó, ha az egység helye lehetővé teszi ezt a kapcsolatot. Ha ez nem lehetséges, akkor meg kell állnia a figyelmet a harmadik módszerrel - összekötve a csatorna alá a fürdőszobában.

Csatornavezeték csatlakoztatása a csatornahálózatba

Ez a kapcsolatmód jó, de sajátos árnyalatai is vannak. A fő probléma az, hogy a mosógép lefolyótömlőjének végét elhelyezett magasság nem haladhatja meg a 10 centimétert.

Ez nem megengedett kiegészítő berendezések telepítése nélkül. Az a tény, hogy a tömlő végét 40-100 cm magasságban kell elhelyezni, az utasításokban megadott ajánlásoktól függően. Ha lehetetlen telepíteni az ajánlott tartományt, és csak 40 cm alatt lehet csatlakoztatni, akkor a normál működés megszakad.

Ebben az esetben a víz egymástól függetlenül egyesül, és a mosás időtartama több órán át késik, ami a legkisebb probléma. A hatalmas kényelmetlenség a készülék élettartamát eredményezi, amely jelentősen csökken. Ez azért van, mert a mosógép vízszintje magasabb, mint a lefolyótömlő vége.

És hogyan kell kiválasztani a WC-ülést, olvashatsz itt.

Figyelembe véve a fizika törvényeit, világossá válik, hogy a víz önmagában egyesül.

Szifon megelőzése

A szivattyúhoz egy leeresztő cső van csatlakoztatva. Másrészt a szelep csatlakozik a csatornacsövekhez. Ez a készülék csak azt a vizet adja át, amely a mosószivattyú által a nyomás alatt lévő nyomás alatt áramlik.

A tervezés és az üzemeltetés elve

A mosógép tömlőjének oldalán a mechanizmus közepén egy gumilabda van, amely a rugóval szemben egy rugóval van benyomva. Amikor a gép lefolyik, a golyó nyomás alatt mozog, és a szennyvíz lefolyik lefelé.

A leengedés után a labdát vissza kell nyomni a lyukba. Ez megakadályozza az önálló vízcsomagot és a folyadék visszavezetését a csatorna-rendszerből a tömlőbe.

A következtetés az egyetlen. A visszacsapó szelep felszerelése során számos problémát megoldanak a csatlakoztatáskor. Válassza ki a telepítés helyét könnyebb, a költségek a víz és a villamos energia jelentősen csökken. Az eszköz megfelelően működik, és jóval tovább tart.

A mosógép leeresztése a visszacsapó szelepen keresztül, lásd a következő videót:

Ellenőrizze a mosógép szelepet a leeresztésre

Amikor a mosógépet a szennyvízcsatornához csatlakoztatja, figyelembe kell venni számos fontos árnyalatot, amelyek nemcsak a lefolyórendszer hatékonyságát, hanem a mosás minőségét is érintik. A legegyszerűbb és legegyszerűbb csatlakozási lehetőség az, hogy a kifolyócsövet közvetlenül a csatorna kimenetéhez csatlakoztassa. De a lefolyó megfelelő működéséhez több feltétel teljesülése szükséges (például a lefolyótömlőt legalább 50 cm magasságban kell elhelyezni a padlószinttől). Ezek a követelmények azonban nem mindig lehetségesek, ezért a mestereknek más kapcsolódási lehetőségeket is meg kell keresniük.

A visszacsapó szelepen keresztül történő leeresztés nagyszerű megoldás. Amit ez a készülék, mi az, és hogyan kell helyesen telepíteni, olvassa el az alábbiakban.

Használnia kell

Ha a leeresztő cső csatlakozik egy szennyvízcsatorna aljzatához a vízvezeték szabályainak megsértésével, valószínű, hogy a szennyvízcsőből visszamosódik a piszkos víz a mosógép dobjához. Ennek eredményeképpen a mosás végén száraz, szagtalan ruhát kap. A visszacsapó szelep célja, hogy megakadályozza az események ilyen alakulását (amelyet egyébként "szifon hatásnak" neveznek).

A visszacsapó szelepet vagy szifonszivattyút akkor kell felszerelni, ha a lefolyótömlőnek a kívánt magasságban történő elhelyezése nem lehetséges. Egy másik eset, amikor ez a készülék elengedhetetlen, ha egy mosógépet egy mosogató szifonon keresztül csatlakoztatnak.

Az antis szifon felszerelését akkor is figyelembe kell venni, ha a mosás közben szifon hatás jeleit észleli. Ezek közé tartozik: a mosási idő növekedése, a rosszul elterjedt dolgok, a víz és a villamos energia fogyasztás növelése mosógéppel.

Hogyan működik?

A visszacsapó szelep meglehetősen egyszerű eszköz rozsdamentes fém vagy műanyagból. Megjelenésében kissé olyan, mint egy elzáró szelep, és működési elve hasonló. Annak ellenére, hogy szabályozni kell a csővezetékben a víz áramlását, az antis szifonra csak egy irányba mozoghat.

Kezdetben a visszacsapó szelep zárt állapotban van, de amikor a leeresztési mód be van kapcsolva, víznyomás alatt nyílik meg. Amikor a leeresztő program ki van kapcsolva, a szelep automatikusan bezáródik, és megakadályozza a víz visszatérését.

A szaniter felszerelések modern piacán számos típusú csavarkulcsot mutatnak be. Ezek eltérnek a tervezési jellemzők, a telepítés típusától és a hatókörétől.

Az antiszifonok fő típusai:

 • összecsukható - több részből álló fémeszköz; Ez a nézet azért kényelmes, mert szükség esetén szétszerelhető és tisztítható;
 • nem elválasztható - műanyagból készült monolitikus szerkezet; a legtöbb költségvetési lehetőséget tekintette;
 • hézag - egy szelep, amely közvetlenül a csőbe van felszerelve, a vágott darab helyére;
 • mosócsappantyú, amelyet a lefolyószifonok mosogatói és mosogatószerekben való használatra terveztek;
 • fal - gyönyörű krómozott fémszerkezet, amely a falra van szerelve; A fentiek közül a legdrágább lehetőség.

A használat jellemzői

 • Néhány háztartási készülék gyártója visszacsapó szelepet ad a mosógép alapcsomagjához, de nem minden. Ezért valószínűleg Önnek kell vásárolnia ezt az eszközt egy szaküzletben.
 • Ha a leeresztőcsövet nem visszacsapó szeleppel köti össze, akkor ne aggódjon, hogy követi a kisülő cső magasságával kapcsolatos ajánlásokat. A legfontosabb dolog az, hogy a rendszer összes elemét úgy szereljük fel, hogy szabad megközelítést alkalmazzanak abban az esetben, ha tisztításra vagy javításra van szükség.
 • A visszacsapó szelep vásárlásakor készen kell állni arra, hogy ez az eszköz néhány év elteltével megváltozzon, mert kemény csapvíznek lesz kitéve. Minél jobb a termék, annál hosszabb ideig tart, de még mindig nem érdemes túlfizetni - bármennyire drága a készülék, előbb-utóbb cserélni kell.

telepítés

A visszacsapó szelep felszerelése egyáltalán nem nehéz feladat, könnyen kezelheted magad nélkül egy mester vízvezeték-szerelő segítségével. Az eszköz utasításaitól kapott teljes telepítési információk, amelyeket el kell olvasni, csak rövid ajánlásokat fogunk adni.

Az antiszifonok különbözőek, de legtöbbjüknek két lyukú cső alakja van. A készülék egyik végét csatlakoztatni kell a csatornahálózathoz (csavarozni a csőbe vagy csavarozni), és a másik végét csatlakoztatni a mosógép kifolyócsövéhez. A szivárgás megelőzése érdekében az összes vegyületet szilikon tömítőanyaggal kezeljük a vízvezetékhez.

Láthatja a szelep felszerelését a következő videóban.

Tippek a választáshoz

 • A szakértők azt mondják, hogy nem minden modell a leeresztő szelepek alkalmas a mosógép. Keresse meg a megfelelő szifonszivattyút, hogy segítsen a kiszolgálóközpontban. A mosógép javításával foglalkozó tapasztalt mester tanácsát is kérheti.
 • A legjobb ajánlások az európai gyártók ellenőrző szelepei. Számos pozitív értékelés gyűjti össze az olasz Siroflex és Merloni cégek, valamint a cseh Alcaplast cég berendezéseit.

Érdemes helyettesíteni valami mással?

A mosógép visszacsapó szelepe nem olyan ritka termék, de az üzletekben való megkeresése, különösen ha egy kis városban él, nem mindig lehetséges. Ezért sokan érdeklődnek a kérdéstől: lehetséges-e valami mást használni a szifon hatás megakadályozására?

Sajnos a kérdésre adott válasz negatív lesz. Az anti-szifon analógjai még nem léteznek. Ehhez nélkülözni kell a lefolyót oly módon, hogy a rendszer összes eleme a várt módon legyen elhelyezve, és nem lesz szifonhatás.

Mosógép felszerelése: útmutatók és rajzok a rajongók számára

A mosógépnek a saját kezükbe történő csatlakoztatása technikailag nem nehéz, de az ügy nagyon fontos. És a felelőtlenségért fizetett díj nemcsak a pénz. A mosógépben az elektromos bontás valószínűsége többszörös, mint a mosogatógépben, és a háztartási készülékek megengedett határán van. A kapacitív szivárgási áramok is nagyok, és a működés során keletkező hő jelentős. Ezért a gép hosszú távú biztonságos üzemeltetéséhez szükséges a munkahely megfelelő előkészítése. Ez mind önállóan, mind szakértők bevonásával történhet. És a helyes választás nemcsak a vágytól és / vagy a készségektől függ.

Minden a földön nyugszik

A jó hírű értékesítési szervezetek gyakran tartalmazzák a helyszíni telepítési költségeket az eladási áron. Jónak tűnik; maga a pótdíj kicsi, mivel az ügyet átvette. De mindenekelőtt a "hűvös" cégek eladják a "meredekséget" - nem találsz alacsony modelleket ott.

Másodszor, az ilyen kereskedők nem vesznek részt a védő földelőberendezésben; előzetesen fel kell szerelni, különben a cég megtagadja a telepítést (de nem téríti vissza a prémiumot az árra), és a garancia azonnal elvész. Megvásároltál egy drága asszisztenst, egy márkás mester jött be, látta, hogy nincs földelés, írta a "belső" cselekedetet - ez minden, garancia nélkül vagy annyi pénz nélkül.

De még akkor is, ha az autót egy "egyszerű" eladótól külön feltételek nélkül vásárolták meg, de később kiderül, hogy földelés nélkül üzemelt, a jótállás helyreállítása tilos lesz. A fekete-fehér mosógép felszerelésére vonatkozó utasítások azt jelzik, hogy a munka VIZSGÁLATÁVAL VÉDELMEZTETŐ FELSZERELÉSEK nélkül elfogadhatatlan. VAGY jó okból kiosztották, újra meg fogjuk beszélni.

Következtetés: a mosógépeket saját kezűkkel lehet felszerelni, ha megbízható földelést biztosítanak előre. Ha egy drága márkát szerez egy szilárd kereskedelmi vállalatnál, akkor ha földi kapcsolatban áll, akkor a teljes magánjellegű garancia mellett nevetséges áron lesz telepítve a master-private kereskedőhöz képest.

Konyha, fürdőszoba vagy szekrény?

Mielőtt megbeszélnénk a legfontosabb kérdést - a mosógép földelését, meg kell oldanunk egy ugyanolyan fontosat: a telepítés helyét.

A mosógép meglehetősen erős hő- és nedvességforrás. És mellette a hálózati aljzatnak kell lennie. Az ő érintkezőit fedéllel takarják, de a levegőre csupasz. Ezért nem ajánlott automatikus mosógépet beépíteni a fürdőszobába, ahol a páratartalom állandóan túl magas:

 • A háztartási elektromos elosztó és kapcsolóeszközök felszerelése a fürdőszobában közvetlenül tilos az SNiP (Építési Szabályzat és Szabályok) szerint. Láttál valaha egy kapcsolót a fürdőszobában egy új házban? Csak kívül, és a lámpa - vízálló. Figyelembe véve az automatikus alátétek magas előfordulását, a villanyszerelők ujjaikon keresztül néznek rá, de vonakodva a fogakkal: a mosdókészülékek háztartási elektromos sérülései a fürdőszobában már hosszú ideig túllépik a megengedett határértékeket. A további jogalkotási intézkedések bevezetésének okai tagadhatatlanok, és tiltják a törvények, de nem a minisztériumi szabályok - pénzbírságot szabnak ki; a tulajdonosok szintén drága javítások.
 • Még akkor is, ha a mosógép elektromos vezetékét kihúzza a fürdőszobából (a jótállás elveszik a felhalmozódásából), akkor elegendő csomópont van a gépben, amelynek tartóssága csökken a megnövelt páratartalomtól és a levegő hőmérsékletétől.

A legtöbb felhasználó ezt tökéletesen megértette, és leggyakrabban mosogatógépet helyeztek a konyhába. Ugyanakkor könnyen csatlakozik a vízhez, a szennyvízhez és az elektromos áramhoz. De a hőmérséklet és a páratartalom problémája továbbra is fennáll. És gyakran választania kell: mosni vagy főzni. Ezenkívül nincs többlet a konyhában, így ez a szoba a leglátogatottabb a házban.

De ha van egy szekrény a fürdőszoba vagy a konyha mellett, ez a tökéletes hely a mosáshoz. Nem nehéz a lyukak lyukasztása a falon az autó kommunikációjához - nincs szükség megállapodásra - a szekrény és a szolgáltatások közötti fal nem lehet tőke. A szekrény szinte soha nem megy, ez száraz és hűvös. És amikor az ajtó nyitva van, a működtető alátét önmagában kis térfogatú, intenzív levegőáramot hoz létre.

A számokban ez úgy néz ki, hogy ha a mosogatógépeknek a modellek alapjául szolgáló mosogatógépek mulasztási arányát vesszük alapul, akkor a fürdőszobában lévő autók meghibásodásának gyakorisága 2,4-szerese lesz, a "raktárak" pedig 1,7-szeresebb lesz.

Megjegyzés: a szovjet idők neves házaiban, az úgynevezett cseh projektben a műszaki leírás közvetlenül kimondta, hogy a konyhával szomszédos szekrény elsősorban mosógép és háztartási melegvíz-berendezések telepítésére szolgál. Az akkori kommunális díjszabáson kíváncsi volt.

Védelem a bontás és a villamos energia szivárgása ellen

Mosógép esetén a szivárgási áramok elleni védelem sokkal fontosabb, mint a lebomlás ellen. A modern háztartási készülékek általában megbízhatóak, és a közvetlen "nők" a füst, a bűz és az újraélesztés kivételes jelenség, és ez a tulajdonosok gondatlansága miatt történt.

De egy nagy tartály elektromos kapacitása több tucat vízzel és egy nagy teljesítményű motorral elég nagy: akár 0,01 mikrofarad van régebbi modellekben. 220 V-os hálózatban 50 Hz-en a kapacitív szivárgási áram 0,7 mA lesz - ez még mindig biztonságos, de kézzelfogható csipetnyi, különösen nedves helyiségben nedves helyeken.

Azok az olvasók, akik ismerik a villamos energiát az iskola fizikájában, az adatok nem feltétlenül megbízhatónak tűnnek, de megjegyzendő: a feltöltött készülékhez kapcsolódnak, és a víz - anomális folyadék, dielektromos állandója nagyon magas: 80.

A szivárgó áram nem zavarja a gép működését, nem csökkenti megbízhatóságát, de alapvetően lehetetlen megállítani, csak a talajra teheti. A megengedhetőnél nagyobb szivárgási áram növekedése egyértelmű jelzés a főzési hibáról. Ezért a mosógépeket tilos elektromos védelem nélkül használni.

Aquastop és aquacontrol

A szivárgó áram nagy része a lecsapolt vízen keresztül folyik. Az elvezetés a vízszivárgás fő forrása. Ezért a gyártók javasolják az aquastop eszközök beszerzését (akvakontrol néven is ismert), amelyek elektromos és / vagy vízszivárgás esetén kikapcsolják a gépet. Jó hírnevű gyártók csomagolják autódjaikat a kesztyűtartókkal.

A komplex aquastop külön tápellátást igényel. A tápkábel nélküli és alacsony fogyasztású kisfeszültségű tápegység nélküli doboz olyan primitív elzáró szelep, amely nem védi az elektromos szivárgást, de nem véd a vízszivárgás ellen.

Elektronikus föld

A lakóépületekben gyakran nehéz, de nem lehetetlen egyrészről egyéni védőföldelést rendezni. Másrészről a gyártók nem alszanak: a szivárgási áramok elleni küzdelem a márkázott tervezők egyik legfontosabb feladata.

A korszerű, karbantartható mosógépeknél a ház szivárgása nem haladja meg a 10-12 μA-t, ami észrevehetetlen. De a vészhelyzet előtti helyzetben drámai mértékben nő. Ilyen esetben az úgynevezett. elektronikus földelés (megszakítók, megszakítók). Egy szivárgó áramot áthaladnak a téren magukra, akárcsak egy személy, és amikor észrevehetően 0,1-1 mA-es határértékre emelkednek, akkor a gépet a hálózattól szétkapcsolják.

Kétségtelen előnyökkel jár, hogy az elektronikus földelésnek jelentős hátránya van: érzékenysége erősen függ a helyiség levegőjének paramétereitől. Az elektronikus földelés makacsul leállíthat egy teljesen jó gépet.

Bármely elektromos berendezésben a hibák 90% -a be / ki, ezért egyes gyártók tiltják termékeik elektronikus földeléssel való használatát. Tehát, ha vásárol egy autót, győződjön meg róla, kérje az eladótól, hogy a garancia nem tűnik-e el az elektronikus földeléstől.

Tipikus földelési séma a modern PUE számára:

Biztonsági föld

De a tulajdonost nem az elektromos szivárgás áthatja a vízen, hanem a karosszérián. Hogy megszüntesse, és szüksége van egy védőföldre. Típusa a háztól függ:

 1. Magánházban a technikailag az ideális a legegyszerűbb védőföldelés, lásd alább. Nem kell regisztrálni: egy vitatott helyzetben a szakértő ellenőrizni fogja az aktuális elterjedés ellenállását, és ha nem nagyobb, mint 4 Ohm, ami nem nehéz biztosítani, a megoldás az Ön javára válik.
 2. Az előző évek épületében, Hruscsovtól a perestrojkáig, a teljes védelmet a védekező nulling biztosítja. Ő egy kis díjat gyorsan és szívesen DEZovsky villanyszerelő.
 3. A régi házakig a "Stalinok" befogadásáig, ha a ház földi hurok nincs felszerelve, akkor elektronikus helyet kell elhelyezni.
 4. A modern otthonokban a földelés problémája nem létezik: az új építési szabályok szerint feltétlenül földi hurokkal és euro-outletekkel rendelkeznek. Amellett, hogy az illegális samostroya a bérleti "a jelek a több család", mint mondják. De ez egy másik téma.

Hogyan készítsük el a talajt:

Ehhez 2-4 darab 1.2 - 2.5 m hosszúságú fémcső szükséges, de nem rövidebb, mint a talaj fagyásának mélysége. A cső alja egy pengetővel a tönkhöz vezet, és az alsó harmadában egy tucat lyukból 5-10 mm-t fúr. Ezután ásnak egy árokot a ásó bajonettre, és meghajtják a csöveket annak érdekében, hogy a föld felett 5-10 cm-rel elhúzódjanak, egymástól 0,6-1,5 m távolságban. Az árokban, a talajszint alatt, a csöveket hegesztéssel megerősítették. Hegesztve és a házban vezetett acélhuzal 6-8 mm vagy 15-25 mm-es csík - ez a földi busz; ehhez egy 4-6 négyzetméteres, többcsatornás rézhuzal csatlakozik az euro csatlakozók földelő csatlakozóihoz. Erre a célra lyukakat fúrnak a szalagban, és az M4 - M6 menetét vágják bele; a vezeték előtörött. Az ülőke földelt a csiszolópapírral tisztított és zsírral kenve; jobb - grafit.

Megjegyzés: nyáron, amikor a talaj kiszárad, a sóoldat a csövekbe öntve, félcsomagolásonként vödörenként. Erre azért van szükség, hogy biztosítsuk a száraz talaj szétterjedését. Kb. 35 fokos kültéri hõmérsékleten elég egyszer tölteni egyszer, hetente; +30 - havonta egyszer.

Magánház földelési rendszere

Mosógép felszerelése

A mosógép beépítése és megfelelő csatlakoztatása ugyanolyan sorrendben történik, mint a mosogatógép: vízelvezetés, víz, elektromos áram, teszt. De vannak olyan jellemzők:

 • Egy nagy és nagy volumenű mosógépben az úgynevezett jelenség sokkal hangsúlyosabb. automatizálási hőmérséklet hiszterézise. Ezért, ha kazán, elektromos vagy gáz be van építve a házba, akkor a víz és a villamos energia összköltsége alacsonyabb lesz, ha a mosógép forró vízzel van táplálva. Egy kis mosogatógépben, amely elhanyagolható vízfogyasztással rendelkezik, a helyzet megfordult.
 • Az elektromos csatlakozás védelmi intézkedéseket tartalmaz, és a védelem először történik.
 • Az alátétek nagyon gyorsan elhasználódnak és megszakadnak, ha a dőlésük bármely irányban meghaladja a 2 fokot, és abszolút nem képes elviselni a rezonáns rezgéseket. Ezért az alátét alatti padozatnak nem szabad játszania, és a gép felső síkjának vízszintes szintjének vizsgálata előtt ellenőrizze a gép szintjét és szintjét szabványos menetes lábakkal.

Megjegyzés: az utótagot tartalmazó,.kz oldalakon megtalálhatók a mosógép központosított WAN-hoz való csatlakoztatására vonatkozó ajánlások. Lehetséges, hogy Kazahsztánban továbbra is forró vizet szállítanak a régi szovjet vámtarifákhoz képest, de Oroszországban ez a tanács elfogadhatatlan.

Az automata mosógép lefolyójának csatlakoztatása szuper szűk, keskeny vagy kompakt, szifonnal, a konyhaszekrény további felszerelésével. De ebben az esetben a mosógépnek egymás mellé kell állnia: lehetetlen felhalmozni a kifolyócsövet. A nem termékeny gépeknél a leeresztő szivattyú kis teljesítményű, emellett a hosszú tömlő hidraulikus ellenállása túlterheli és gyorsan meghibásodik.

A 30-40 literes tartályt meghaladó nagyteljesítményű gépek leeresztése nem engedheti meg, hogy a konyhaszifon minden szennyezett vízzel részben bemegy a mosogatóba. Ebben az esetben a mosógépnek a csatornahálózatra külön vízelvezetővel kell csatlakoznia. Ehhez külön csőcsonkot kell behelyezni a csatornacsatornába, és az alátétet külön szifonon keresztül kell leereszteni (lásd a fenti ábrát).

Fontos: a mosógép szifonjának térdét a tartály alja alatt kell elhelyezni. A legtöbb esetben erre a helyre 30-40 cm-es magasságban kell állnia. Ezt vegye figyelembe, amikor egy mosógép helyét választja.

Megjegyzés: a konyhában, a polcon vagy, ha van hely, az asztalon, vagy ott hordozható egy kompakt mosógép. Ebben az esetben a mosogató csak a mosogatóhoz jut. Az ilyen gépeket gyakran vízelvezetőkkel és mandzsettával ellátott vízcsövekkel egészítik ki, amelyeket a mosogatócsapra helyeznek.

Amint a fentiekben említettük, a mosógépnek a vízellátáshoz való csatlakozását mind a hideg, mind a forró ág mentén végezzük. Itt nincsenek olyan jellemzők, csak két fél hüvelyk vízcsepp, két zárószelep és egy vízzáró FUM szalag elegendő: a teljes vízvezetékek ágak csövei gyakran túl rövidek, és ki kell dobniuk a szabványos tömítést.

Védelem, áram és ellenőrzés

Mindenekelőtt az aquastop-ot a lefolyótömlõre telepítjük, az utasításoknak megfelelõen. Ezután szükség esetén elektronikus letétbe helyezzük. Ez a készülék rendelkezik egy euro csatlakozóval, és bekapcsolja a mosógépet. A mosógép "föld" védő földelő csatlakozásának a hálózati feszültséggel való ellátása során gondoskodjon arról, hogy a dugót a csatlakozóba dugja be.

Nyissa ki a gép vízellátását, ellenőrizze a csővezeték szivárgását. Ha valahol áramlik - megszüntetjük. Ezután kapcsolja be a készüléket teszt üzemmódba; a teszt végén le kell kapcsolnia magát, és meg kell mondania a kijelzőnek, hogy minden rendben van. Ha a gép olcsó és beépített teszt nélkül van - csak törölni kell valamit, de a vízfogyasztás egy időben is több lesz. A végső szakasz - átfedje a forró vizet a gépbe, és tésztával vagy mosással ellenőrizze az önmelegedést.

Fontos: az aquastop eszközök és az elektronikus földelés nem másolják egymást; együtt kell dolgozniuk. Süket védő csipesz jelenlétében még mindig szükség van egy aquastopra.

Annak érdekében, hogy a mosógép hosszú ideig üzemzavar nélkül működhessen, és ne ütközhessen az árammal, megfelelő helyre kell felszerelni és megbízható védőföldelést kell biztosítani. A mosógép önellátása nem nehéz.