Legfontosabb > Csapok

Fürdőszoba mosdókagyló: lépésenkénti telepítési utasítás

A felfüggesztett héj, amely a szovjet időkben népszerűsödött, nem veszíti el álláspontját.

Az egyszerű szerelési és egyszerű telepítési módot több csavarral szerették, így nem meglepő, hogy a ma felszerelt modellek ugyanolyan fontosak, mint sok évvel ezelőtt.

A lógó mosogatók típusai

A gyártók számos különböző típusú függesztett mosogatót kínálnak, amelyek több alcsoportra oszthatók.

Az olyan mosdók, amelyeknek különleges éjjeliszekrényük vagy szekrényük van, kényelmesek. Ezek a modellek nagyon népszerűek, ha a fürdőszobában hasznos helyre van szükség. A bútortervezésnek számos előnye van:

 • A szekrény hasznos, ha vízvezetékeket vagy kis vízmelegítőt kíván elrejteni. Ugyanakkor a csövek megjelenése nem rontja a fürdőszoba megjelenését.
 • A szekrényt háztartási kellékek, vegyszerek, higiéniai termékek, rongyok, vödrök takarítására is használhatják.
 • A tervezők egyetértettek abban, hogy az ilyen formatervek stílusosak, elegánsak, és egyúttal lehetővé teszik a helyiség ergonomikus használatát egy kis fürdőszobában.

De vegye figyelembe, hogy a medál modellek önálló egységek, amelyek bármikor eltávolíthatók a mosdóból. A tálas tartók a falon vannak, és a zárójelek vagy csapok, amelyek a terméket felfüggesztett állapotban tartják. Bútor könnyű álruhálni a csövet.

Az állványon lévő héj más néven a "tulipán". Ezt a nevet azért kapta, mert hasonló volt a virághoz. Az ilyen típusú mosogató megkülönböztető jellemzője egy állvány vagy oszlop jelenléte. Az ilyen modelleket félkör alakú formában végzik, de vannak kivételek. A pendant modelleknél az állvány csak dekoratív funkciót szolgál.

Kétféle tulipánhéj létezik. Az első nézet, egy talapzattal könnyedén felismerhető az oszlop a padlóhoz, a második típus félperselye a tálhoz közvetlenül a falhoz csatlakozik. Ha összehasonlítja őket, az oszlophoz tartozó mosogató stabilabbnak tekinthető.

Érdeklődnek a mosdók mosogatói a falhoz csatolt fürdőszobához. Ezek a modellek nem igényelnek további támaszokat vagy oszlopokat. Ez a legjobb megoldás, ha kerámia mosogatót szeretne telepíteni. A nehezebb anyagból készült termék, például a gránit vagy a márvány, komolyabb telepítést és kiegészítő támogatást igényel éjjeliszekrény vagy állvány formájában.

A mosogató alá helyezett szekrény helyett egy mosógépet (egy speciális mini-modellt) vagy egy könyvespolcot helyezhet el.

Anyaggyártás santekhpriborov

Mielőtt kiválasztaná a modellt, meg kell ismerkednie azokkal az anyagokkal, amelyekből modern vízvezetékeket gyártanak. Az Eminent márkák széles választékot kínálnak a kopásálló anyagokból, amelyek nem veszítik el a műszaki és esztétikai tulajdonságokat sok éven át.

A kerámiából, rozsdamentes acélból és néhány összetett anyagból készült mosogatók nagy teljesítményű jellemzői. Sok vásárló inkább mesterséges anyagból vagy természetes kőből készült termékeket részesíti előnyben.

A kerámia porcelán és a földi mosogatók a legnépszerűbbek. Sokan összekeverik ezt a két fogalmat, bár vannak különbségek. A porcelán a sima homogén szerkezet és a nagy sűrűség miatt a drágább anyagok közé tartozik. A fajansz megkülönböztethető a porozitással és a gyors elhasználódással: a kisebb repedések, ha helytelenül kezelik őket, gyorsan nagyokká válnak.

Nehéz megkülönböztetni a fajansz és a porcelán mosogatót, különösen akkor, ha a fajansz termék egy egységes védőréteggel van ellátva, amely tartósabb, mint maga az anyag.

Szokatlan üvegedények. Nem vékony üvegből készültek, amelyek a legkisebb hatással repedtek, hanem egy erős edzésű, nagy szilárdságú jellemzőkkel. A stílusos megjelenés vonzza a figyelmet, de pontosan addig, amíg az első cseppek az üvegre esnek, és szappanos sztreccsekkel borítják. Az üvegek mögött különös gonddal kell eljárni.

A természetes kőből készült mosogatók különböző módosításokat tartalmaznak. Gránitból, ónixból vagy márványból készülnek. Termékei gyönyörűek a természetes természetes minta miatt, de a magas költségek miatt nem hozzáférhetőek. A természetes kő tömegét a telepítési feltételek is előírják: jobb, ha olyan termékeket szeretne előnyben részesíteni, amelyek lógó modellekhez állványt állítanak.

Melyik forma praktikusabb

Általában a vásárlók megpróbálnak olyan modellt találni, amely nem sok helyet foglalna a fürdőszobában (ez a Hruscsov fürdőszobájának szükségessége), és kényelmes és biztonságos formában volt. Az ilyen vízvezeték-berendezések széles körben megtalálhatók a szaküzletekben, és költségük és minősége más.

Népszerűbb, mint a lekerekített éllel rendelkező egyéb termékek - kerek és ovális. Biztonságosan használhatók, ami fontos, ha gyermekük van a családban. A hófehér modellek között megtalálhatók a legkülönfélébb formatervezési minták: pasztell és világos, matt és fényes, rajzokkal és díszekkel.

Ha a fürdőszobában nincs helyhiány, megengedheti magának egy téglalap alakú vagy négyzet alakú mosdót.

Külön meg kell említeni a tervezési modelleket. Gömb alakú, kúp alakú, háromszög alakú. Néha a felfüggesztett szerkezetek egy egészségügyi felszerelés részét képezik, és megismétlik a teljes gyűjtemény közös formáit.

Jelentős a héjméret

A felfüggesztési modellek szélessége és hossza fontos a felhasználók és a telepítők számára. Az első a víztelenítés során a kényelem iránt érdeklődik, a második az a lehetőség, hogy a szerkezetet összekapcsolják a kommunikációval és a falzal.

Túl kicsi elemek nem praktikusak - amikor a csaptelep be van kapcsolva, a fröccsenések minden oldalról szétszóródnak, és a padlón tüskéket hoznak létre. Ennek eredményeképpen a nedvesség felhalmozódásakor - a sarkokban - penész fog megjelenni.

A nagyméretű mosdókagylók a túlsúly miatt a telepítési problémákat okozzák, és nehéz a tipikus fürdőszobák méreteivel ellátott mosdót elhelyezni. Ha nagy méretűek érdekelnek, akkor jobb, ha más modellekre, egy talapzaton vagy a táblagépre épül.

A tálban levő mosdókagyló szélessége három csoportra osztható:

 • miniatűr - 55 cm-ig;
 • közepes - 55-60 cm;
 • átlag felett - 60 cm-tõl.

Az első kényelmesen WC-ben helyezkedik el, külön a fürdőszobából. Egyenesek és szögletesek, kerekek és téglalap alakúak. A kompakt modell még a legközelebbi helyiségben is megtalálja a helyét, de a béléscsöveket meleg és hideg vízzel kell ellátnia.

Ha megfelelő héjat keres, akkor a termék mélységének kell vezérelnie, ami általában 25-50 cm-es keretbe illeszkedik.

A felfüggesztett formatervezést egyéni sorrendben kell kiválasztani, amelyet a növekedés és a használhatóság vezérel. Ha a családnak gyermeke van, és lehetővé teszi a felvétel készítését, telepíthet egy dupla modellt, ahol az egyik mosdó felemelkedik a normál magasságra, a második az alsó.

Így egy adott modell kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy megtanulja a fürdőszoba méretét. Az előző modell méretei segítenek, ha a vásárlás előtt teljesen megfelel Önnek, távolítsa el a méretet: szélesség, hossz, a keverő pontos telepítési helye.

Lehetséges szerelési módszerek

Három lehetőség van egy függő mosogató felszerelésére:

Az első esetben a falra egy aljzat van felszerelve - egy fémlemez rögzítőelemekkel, amelyhez egy tálat csavarnál felfüggesztve. A második lehetőség megbízhatóbb, mivel a konzolok biztosan támogatják a tálat minden oldalról. Ez a megoldás a legnépszerűbb, mivel a záróelemek a mosogató alá vannak és gyakorlatilag láthatatlanok.

A harmadik opciót sokkal ritkábban használják. A keret hasonlít a konzolokra, de ellentétben velük, támogatja a tálat minden oldalról. A kialakítás ereje teljesen függ a szerelőkeret minőségétől.

A felfüggesztett szerkezet alapja mindig fal. Ha van egy szekrény vagy állvány a mosogató alatt, akkor valószínűleg szerepet játszik a dekoratív elemnek, amely a szifont és a csövet lefedi. Ellenkező esetben más típusú mosogató lesz.

Mi szükséges a telepítéshez?

Mielőtt új egészségügyi felszerelést vásárolna, meg kell mérnie a fürdőszobát és kiszámolja a jövő mosogatójának méreteit. Ha van egy régi mosogatója, és minden szempontból megfelel neked, akkor méréseket is végezhetsz.

Érdemes megvizsgálni a csatorna és a vízvezetékek használhatóságát, így a vízvezeték bekötésekor nincsenek további problémák. Ne feledkezzen meg olyan technikai árnyalatokról, mint a csövek átmérője és szöge.

Az alábbi szerszámok szükségesek lehetnek az elakadt mosogató telepítéséhez:

 • drill;
 • állítható csavarkulcs;
 • szinten;
 • teflon szalag;
 • vonalzó vagy mérő.

Ezek az elemek segítenek gyorsan és könnyedén telepíteni egy függő mosogatót a fürdőszobában.

Szükség lehet további billentyűkre és ceruza is. Győződjön meg róla, hogy gondoskodik a szükséges egészségügyi berendezések beszerzéséről - keverő és szifon. A szifon esetében az anyag szilárdsága és megfelelő alakja fontos, a keverő számára fontos, hogy a mosogató stílusa és mérete megegyezzen. Az előkészítő szakaszban számításokat és méréseket kell végrehajtania a telepítés sikeres elvégzéséhez.

A mosogató függesztésére vonatkozó utasítások

A legfontosabb dolog, amikor egy függesztett mosogató telepítése helyes hely és erős kötőelemek, ezért először határozza meg a mosogató fő helyét egy vonalzóval és egy ceruzával.

1. lépés Jelölje meg azt a helyet, ahol a mosogató csatlakozik a falhoz. Hiszed a szintet. A mosogató hátulról történő elfordításával lyukakat talál a rögzítéshez. Húzza a mosogatót a falhoz és egy ceruzával jelölje meg azokat a pontokat, ahol a lyukak találhatók.

Lépés 2. Kapcsolja be a fúrógépet és fúrjon lyukakat a ceruzával jelölt helyeken. Helyezze be a tüskéket a kapott lyukakba - ezek a legtehetségesebb és legmegbízhatóbb kötőelemek a nehéz termékek számára.

3. lépés Telepítse a csapokat a telepítési utasításban megadott séma szerint. A csapok hosszának elégnek kell lennie ahhoz, hogy a héjat felhúzza, és húzza meg a csavarokat.

4. lépés Telepítse a keverőt a mosogatóra, és rugalmas tömlőket csatlakoztat hozzá - nem kell hosszú ideig és kellemetlen helyzetbe keveredni a csatlakozással.

5. lépés: A sűrűség és a rögzítési szilárdság növelése érdekében zsírt tegyen a mosogató hátoldalára.

Lépés 6. Csatlakoztassa a mosdót a rögzítőcsapok tetejére. Tegye rá a tömítőbetéteket és szorosan húzza meg az anyákat.

7. lépés Csatlakoztassa a szifont. A készlet részletes instrukciói megtalálhatók a készletben.

8. lépés Csatlakoztassa a szifont a szennyvízcsatornába, rugalmas tömlõket - a hidegvíz és a melegvíz csövekhez.

Az alapvető telepítési lépések befejeződnek. Telepítés után ellenőrizze a vízszintes szintet. Nyissa ki a vizet a csapban, és győződjön meg róla, hogy simán és problémamentesen folyik. Hajlítsa előre egy kicsit, győződjön meg arról, hogy kényelmesen használja a mosdót.

Professzionális tervezői tippek

Sok szakértő javasolja az ilyen típusú mosogatószereket, amelyek megfelelnek a higiéniai követelményeknek. Ebben az esetben a tökéletes megoldás porcelán vétel. Teljesen megfelelnek a minőségi előírásoknak, magas kopásállósággal rendelkeznek. Ezenkívül a porcelán a középár-szegmens anyaga, ami azt jelenti, hogy mindenki számára hozzáférhető.

Ügyeljen a fürdőszoba stílusára. Ha puha pasztell színek dominálnak, akkor a legjobb megoldás az üvegből vagy fehér fajanszból / porcelánból készült modell. A ragyogó csillogás helyett kiválaszthatja a mattot, amely nem olyan könnyen szennyezett, és részben befedi az összes irányba repülő fröccsenőket.

Emellett figyeljen a gyártóra. Például a Kerasan márkájú olasz modellek kiváló minőségűek. A cég már régóta foglalkozik elegáns kiegészítők gyártásával és fürdőszobai bútorokkal.

A lógó mosogató megvásárlásakor ne felejtsd el a gyártás anyagát és a méretét. Tágas fürdőszobákhoz - nagyméretű, kis méretű - kompakt.

Ha nehézségekbe ütközik, válassza ki a termék szabványméretét. Ezek alkalmasak bármilyen fürdőszobába történő beépítésre, és a csatlakozásukhoz nem szükséges erő és pénzt költeni.

De ne felejtsük el, hogy a lógó mosogató kiválasztásakor a legfontosabb dolog az, hogy minden családtag számára ugyanolyan könnyen használható, tartós, megbízható és biztonságos. Felveheti kedvenc modelljét, ismerkedjen meg a telepítés és az otthoni telepítés szabályaival.

Hasznos videó a témában

Olyan videókat kínálunk, amelyek segítenek Önnek önállóan, bármilyen segítség nélkül telepíteni a függő mosdót a fürdőszobában.

A felfüggesztett mosogató telepítésének gyors módja:

A praktikus vízvezeték-tanácsok segítségével helyesen kiszámíthatja a padlóról a mosogatóra jutó távolságot:

A lógó mosogató szerelése és kezelési módjai:

A lógó mosogatók telepítési szabályainak ismeretében könnyedén telepítheti kedvenc modelljét. Egy jó segítő lesz az utasítás, amelyet általában a készlet tartalmaz. Ha bármilyen nehézségei vannak a telepítés során, vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel: a mosogatók és mosogatók telepítési szolgáltatásának költsége általában alacsony.

Függesztett héj telepítése

A fürdőszoba felújítása során nemcsak a falakat vagy a padlót gyakran frissítik, hanem a vízvezeték szerelvényeket is kicserélik - egy zuhanytálcát telepítenek, vagy egy fürdőt cserélnek, és új mosdót vásárolnak, hogy megfeleljenek a kiválasztott szobatervnek.

Ebben a cikkben közelebbről megnézzük, hogy mi a felfüggesztett kagyló, mi van, hogyan különböznek és hogyan kell helyesen telepíteni a szakemberek szolgáltatásait.


Mi a kényelmes mosdó lóg?

Annak ellenére, hogy sokan ma egy mosdókagylóval rendelkeznek, a felfüggesztett szerkezetek nem veszítik el népszerűségüket.

A szemét nem halmozódik fel ilyen mosogató alatt - az alatta lévő hely mindig rendelkezésre áll a tisztításhoz. Ugyanakkor a süllyedő por folyamatosan felhalmozódik a szekrényszerkezet alatt, amely a különböző mikroorganizmusok tenyészereje, amely allergiákat, penészgombákat, gombákat és egyéb problémákat okozhat.


Függő mosogatók szekrénnyel

A felfüggesztett mosogatók jelenleg a legkülönfélébb formák és méretek közül állnak rendelkezésre. Ezek kombinálhatók egy kis szekrénnyel, amely elrejti a vízvezeték elrendezését, és higiéniai cikkek - fogkrémek, szappanok, borotválkozási kiegészítők tárolására is szolgálhat.


A lógó mosogatók mérete és alakja

A kínálat széles választékát kínálja: mosdókagyló, négyszögletes kerámia munkalap, lekerekített termékek, valamint aszimmetrikus modellek, amelyek rendkívül szokatlanok és különös hangsúlyt fektetnek a belső térre.

* Engedélyezett beépített beépítési felületű mosdókagylókhoz.

Ahogy láthatja, még egy kis fürdetés esetén is választhat egy kis modellt, amely jól illeszkedik a belső térbe.


Mit kell keresni a függő mosogató kiválasztásakor?

A legfontosabb dolog, hogy figyelmet kell fordítanunk a mosogató kiválasztásakor, nem az ő fantasztikus alakja vagy néhány szokatlan elem, hanem annak kényelme. Végtére is minden nap használni fogod. És ha lehetetlen egy fogkrémcsövet felvenni rá, tegyen egy borotváló gépet vagy a mélysége túl kicsi legyen, és a víz folyamatosan kifreccsen a padlón, akkor az ilyen napi higiénés eljárások az idegek próbájává válhatnak. Nem valószínű, hogy a kényelmetlen modell hozzáadja a kényelmet otthonában.

A vásárlás során mindenekelőtt gondoskodni kell arról, hogy a mosogató mérete minden családtag számára megfelelő legyen, a színe és anyaga illeszkedjen a kiválasztott stílushoz, és minden olyan eszközzel ellátott, amely hasznos lehet - egy szekrény, lyukak a keverőhöz, túlcsordulás, polcok, asztallap.


Shell anyag

Ma porcelánból, szaniterekből, természetes és mesterséges kőből, üvegből, rozsdamentes acélból és különböző összetett anyagokból készült mosogatókat állítanak elő.

A szaniterek legnépszerűbb és legelterjedtebb termékei. Jellemzője a nagy szilárdságú, higiénikus, alacsony költségű és meglehetősen alacsony tömeg.


Sokkal masszívabbak a természetes vagy mesterséges kőzetek. De kétségtelen előnye egy gyönyörű textúra, amely a belső tér egy különleges eleganciát és elegáns.


A high-tech fémmodellek stílusában készült fürdőszobák tökéletesen megfelelnek a krómozott elemek rozsdamentes acélból.


A mosogató függesztésére vonatkozó utasítások

jelölés

A telepítés jelöléssel kezdődik. Annak érdekében, hogy a későbbi nyílások helyének ütemezésével kényelmesebbé váljon, kérje meg a családtagjaitól, hogy tartsa a mosogatót annak helyének becsléséhez.

A jelölésnél nem szabad sietni - sokkal nehezebb lesz később újra feldolgozni, mint hogy a mosogató azonnal lecsatolható.

Ezért használjon szalagot és hidraulikus szintet. Használja azokat a helyeket, ahol lyukakat kell fúrni a rögzítő csapokhoz.


Fúrási lyukak

Fúrjon lyukakat óvatosan, egy kalapács fúróval vagy fúróval egy pozícióban. Ha a fúrás a fúrás közben "jár", akkor a lyuk meghibásodott lesz. Ezért erıfeszítéseket kell tenni annak megakadályozása érdekében.


Mosogatószerelés

A mosdót a rögzítőcsavarokra helyezzük, a csavarokba csavartuk, majd a csavarokat a csavarokra csavarják, rögzítve a falhoz.

Ezt a műveletet a lehető legtisztább módon végezze el, hogy ne szorítsa túl erősen az anyát, ami a kerámia test megrepedéséhez vezethet.

Mindegyik csavaranya alatt rugalmas gumi vagy polimer anyagot és fém alátétet kell elhelyezni:


Az anyák meghúzása váltakozva történik - néhány megfordul, majd néhány megfordul. Ez lehetővé teszi, hogy egyenletesebben eloszlatják a kapott erőket a héjhéjban anélkül, hogy megsemmisülne.


Mixer telepítés

Ha a csaptelephez lyukkal ellátott mosdót vásárolt, a telepítést óvatosan kell végrehajtani. Csatlakoztassa a rugalmas csatlakozást a keverőhöz:

Ezt követően a keverőt behelyezzük a mosogató nyílásába, és a tömítésen keresztül szilárdan megnyomjuk a rögzítő anyát.


A felfüggesztett mosogató csatlakoztatása a vízellátáshoz

Miután a mosogatógépet biztonságosan rögzítették és egy csaptelep feltelepült, csatlakoztathatja a vízhez és a csatornába.


Csatlakoztassa a csatornába

A csatornahálózathoz való csatlakozáshoz szükség van egy szabad nyílás meglétére a csatornacsatornában, amely a padló felett vagy a falba ágyazható. Ha cserél, nem kell keresni egy lyukat - csak helyezze be a kipufogócsövet ugyanabba a helyre, ahol a szétszerelt mosdót csatlakoztatta.

A szifonnyílás be van csavarva a kimenetbe:


A kipufogócsőnek a szennyvízcsatornához való csatlakozás pontjától való kellemetlen szagok elkerülése végett a csatlakozási pontot egy gumigyűrűvel kell lezárni, amelyet a szivárgás során a telepítés megkönnyítése érdekében szappannal lehet megkenni.

Fürdők, szaunák és medencék

A fürdőszobai bútorok és fürdőszobai szerelvények gyártási technológiájának fejlesztése nem hagyja abba a fejlődést, ami hozzájárul a kádak, zuhanykabinok és mosdók széles választékának megjelenítéséhez, amelyek nem csak a színben és a felhasznált anyagokban különböznek a korábbi vízvezeték-választási lehetőségektől, hanem a különleges tervezési jellemzőkben is. Napjainkig a fürdőszoba módosításának egyik legmegfelelőbb módja a felsővezeték szerelése, beleértve a mosdókat is. Annak ellenére, hogy a Szovjetunió óta a tervezők ismerték a vízszerelést, a rajongók őrzése folyamatosan feltöltődött, és ha néhány évtizeddel ezelőtt csak a nyilvános mosdók egyik legfontosabb jellemzője volt, a felfüggesztett vízvezeték már a luxus apartman WC-k belsejében is elismert helyet kapott. Ez annak köszönhető, hogy számos előnye van a függő mosogatóknak, amelyek nem maradhatnak észrevétlenül. Ez róluk szól, valamint a felsővezeték szerelésének jellemzőiről, amit ebben a cikkben ismertetünk.

tartalom

A mosdók mosogatói a fürdőszobában - egy aktuális ötlet a fürdőszoba kialakításában

Annak ellenére, hogy a mosogatók az egyik legrégebbi vízvezeték-típus, ma már a népszerűség csúcsán vannak. A Szovjetunió óta ismertek, amikor az emberek nem láttak semmit, kivéve a fehér mosogatót, amelyet fúróval, önmetsző csavarokkal és néhány egyszerű rögzítővel csavart a falhoz, majd összekapcsolódtak a csatornarendszerrel. És ha korábban ezek a mosdók voltak előnyben részesítve, hiszen a termékdiverzitás idején, a termelés minden ágazatában nem volt semmi választás, akkor is újra trendek, annak ellenére, hogy tervezési jellemzőik nem mentek át alapvető tervezési változásokon. Az építőanyagok piacán versengő modern gyártók a legmagasabb szintű konnektív lehetőségeket mutatják be a bíróság számára, amely három fő csoportra osztható:

A szekrényzel vagy speciális szekrénnyel felszerelt mosdók legalább kényelmes telepítési lehetőséggel rendelkeznek, hiszen ezt a telepítési módot választva további helyet hozhat létre, amely a lehető leghatékonyabban használható;

Ennek az opciónak számos előnye van:

 • Kényelmes elrejteni a víztől és a csatornarendszerektől, a szifont és még egy kis áramlási típusú vízmelegítőt a szekrényben;
 • A fürdőszobában található medálban a higiéniás tárgyak és a rend fenntartásához szükséges elemek vannak, mind a fürdőszobában, mind az egész házban: itt kívülről szemlélő kanálok, rongyok és mosószerek is elrejthetők;
 • Mivel a lámpatestet a szekrénybe szerelik úgy, hogy a szekrény alatt szabad hely áll rendelkezésre, ez nem zavarja a fürdőszobai tisztítást;
 • A tervezők szerint a medencében elhelyezett mosdókagyló ergonómiai megoldásnak számít a kis fürdőszobában, mivel elegánsnak tűnik, anélkül, hogy sok szabad helyet foglalna el.

Állványhéj - "tulipán" típusú kagylók, amelyek ezt a nevet kapták hasonlóságukhoz egy növényhez;

Végül pedig a mosdók, amelyek közvetlenül a falra vannak felszerelve. A valóban felfüggesztett mosogatók beépítése speciális támasztékok és rögzítők használata nélkül történik. Ez a design a kerámia mosogatók számára a legoptimálisabbnak tekinthető, míg a nehezebb anyagok, például a márvány vagy a gránit mosdókagylója kívánatos egy másik telepítési mód kiválasztása.

Ha a fürdőszobában nincs lenyűgöző mérete a mosogatónak a talapzaton - nem a leginkább praktikus megoldás, ellentétben a másik két lehetőséggel. Például egy szekrénybe beépített mosdó hasznos lehet abban az esetben, ha a szekrény tágas tartály a higiéniai tárgyak és a fürdőszoba tárolt tárgyak számára, továbbá hatékonyan elrejti a kommunikációt. Ami a falra szerelt lógó mosogatókat illeti, azok a szelídség és a könnyedség színvonala. Ebben a tekintetben hatékonyan takarítanak meg helyet kis fürdőszobákban. A klasszikus felfüggesztett szerkezeteken kívül vannak szögbeli módosítások is, amelyek beépítése - a hagyományos felfüggesztett mosogatókkal ellentétben - azt jelenti, hogy nem falra vannak rögzítve, hanem a saroknyílásban.

Lógó mosogató fotó

A lógó mosogatók fajtái: az alak és méret hatása a mosogatók működésére

A medálmosók formájával összhangban a következő fajták különböztethetők meg:

 • Az egyik leginkább kompakt lehetőség - sarokmosó;
 • Tágas lógó mosogatók;
 • Széles ovális alakú héjak vagy klasszikus körvonalakkal;
 • Széles téglalapos mosogatók, valamint dupla modellek;
 • Szokatlan aszimmetrikus alakzatok.

Fontos megjegyezni, hogy a formák és modellek sokfélesége ellenére minden egyes mosogatógépet a lekerekített élek jelenléte jellemez, ami lehetővé teszi, hogy a fürdőszobában lógó mosdókat tekintse az ergonomikus bútorok egyikeként, valamint a fürdő tisztaságának megőrzésére, beleértve a mosogatók tisztítását és mosását.. A tágas fürdőszobás apartmanok tulajdonosai közül a legnépszerűbbek a klasszikus téglalap alakú és ovális alakú mosogatók. Ez azért van, mert az ilyen modellek egyik legfontosabb előnye, hogy az ilyen modellek dimenzióitól függetlenül a lehető legkényelmesebb ergonómia lehet. Ennek eredményeképpen ez nemcsak kényelmes mosást, hanem más higiéniai eljárásokat is lehetővé tesz, mindenkor megfeledkezve a szabad hely hiányáról a fürdőszobában.

A mosdókagyló mérete egy másik besorolási kritérium, amely szerint a felfüggesztett mosogatók több csoportra oszthatók. Az egyes csoportokban lévő mosogatók méretei a következő három fő színvonal egyikébe illeszkednek:

 • Maxi osztály, amely magában foglalja a mosdókagyló, 60-150 cm szélességgel;
 • Osztály szabvány, amelynek szélessége nem haladja meg az 50-60 cm-t;
 • Mini osztály, beleértve a mosdókat, amelyek mérete nem haladja meg a 30-50 cm-t.

A felfüggesztett mosogatók méreteit meghatározó másik fontos mutató a 25-50 cm-es mélység. A felfüggesztett mosogató mélysége tisztán egyedi mutató, hiszen a mosogató megfelelő megválasztására vonatkozó kritérium a mosogatónak a tulajdonos növekedéséhez való illeszkedése, amit bizonyos mértékben a mosogató mélysége határoz meg.

Anyagok lógó tálalók gyártásához: válassza ki a megfelelőt

Mielőtt megvásárolná a függő mosdót, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a gyártás alapanyagaival. Napjainkig a gyártók számos olyan kopásálló anyagot használnak, amelyek nagy teljesítménnyel rendelkeznek, beleértve a kerámiát, a rozsdamentes acélt, a kompozit anyagokat, valamint a természetes és mesterséges eredetű kőt. Ezenkívül bronz és réz is használható.

Kerámia anyagok, köztük agyag és porcelán. A hasonló eredetűek ellenére a porcelán és a fajansz tárgyak továbbra is bizonyos különbségek. A porcelán, szemben a fajanszal, a drága anyagok csoportjába tartozik, ezért homogén szerkezete és nagyobb sűrűsége van. A faience viszont egy kevésbé homogén porózus szerkezettel és kisebb sűrűséggel jellemezhető, ami fontos gyakorlati készséget jelent, amely lehetővé teszi a porcelán fajansztól való megkülönböztetését. Lényege abban rejlik, hogy a porcelán termék megfelelő megérintésével tiszta hangos hang hallható, míg a fajansztermék esetében a hang csendesebb és süketlen. Ezenkívül a fajansztermékek szerkezete kiküszöböli az anyag áttetszőségét a napfényben, míg a porcelán esetében éppen ellenkezőleg van. A szakértők azt mondják, hogy az idő múlásával a földi termékeket alig észrevehető apró repedések fedik le, ami bizonyos bájjal és egyéniséggel bír.

Az üveg egy másik ismert anyag, amely a mosogatók előállításához szükséges. Az üveg népszerűsége a fogyasztók körében viszonylag nemrégiben történt, amikor a hagyományos üvegeken kívül az acél termékei tartósabb módosításokat eredményeztek - edzett üveg, nagy szilárdsága és ütésállósága miatt.

A megjelenés az egyik legfontosabb jellemző, amely szerint az összes rendelkezésre álló üveg választék lehetséges. A homályos vagy átlátszó üveg, sima vagy fordítva, hullámosított, színezett vagy klasszikus színtelen, valamint különböző mintákkal vagy domborművekkel díszítve - mindez szinte korlátlan lazító üvegedényt és széles képzelőerőt hoz létre.

Természetes eredetű kő - a mosogatók gyártásánál egy újabb masszív rést vesz át a különböző anyagokon belül. A természetes kő, az onyx, a gránit, a márvány és a kevésbé ismert travertin különböző fajtáit használják a lógó héjak gyártásában. Felismerték őket a nem szabványos textúrák és az eredeti design jelenléte miatt, így az ilyen típusú kőzetek egészségügyi termékei a fürdőszobát váratlanul érintik elegáns és nemes.

A természetes kő kevésbé jelentős előnyei abszolút higiéniája és nagy szilárdsága. A jelentős előnyök ellenére bizonyos hátrányok jellemzők a természetes kőmosókra, amelyek közül az elsőt nehézsúlyúnak kell tekinteni, amelynek következtében az ilyen mosogatók nem javasoltak a falra a hagyományos módon, segédponyvák vagy talapzatok használata nélkül. Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy a természetes kőből készült mosogatók gondos karbantartást igényelnek, így a tisztítószerek használatát megszüntetik, amelyek magukban foglalják a savakat, a kő felületét korrodálják, valamint a csiszolóanyagokat, ami a felület károsodásához és a karcolások kialakulásához vezet.

Annak ellenére, hogy a mesterséges kőzetet a nagyobb termelékenység jellemzi, mint a természetes, sok tekintetben alacsonyabb az utóbbiaknál, és elsősorban a súlyok tekintetében. A mesterséges kőből készült termékeknél nagyobb a súly a természetes kőből készült hasonló tárgyakhoz képest, ami egy másik minőségi követelmény, amely korlátozza a mesterséges kő nagy mennyiségű felhasználását a lógó mosogatók gyártásánál.

Azonban a gondozásban sokkal szerényebbek, mivel a műkő szerkezete összetett anyag, amelynek összetétele a kőzetforgácsok 80% -a (pl. Gránit, márvány vagy kvarc) és a kötő polimerek 20% -a, amely lehet akril. Az összetett anyagok meghatározott összetételének köszönhetően az ellátás legmagasabb ereje, megbízhatósága és egyszerűsége jellemzi. Ebben a tekintetben az összetett anyagokból készült héjak ellenállnak nemcsak a rázkódásoknak, hanem az aktív savak, lúgok káros hatásainak, valamint a csiszoló tulajdonságokkal rendelkező tisztító poroknak is. A kompozit anyagokból készült mosogatók dekoratív jellemzői szintén a legmagasabb szinten vannak, mivel az anyagot alkotó színező komponensek lehetővé teszik a szaniter termékek tervezésének végtelen számú megszámolását.

A fémeket a medálfedők készítéséhez is használják, de a réz és a bronz a leggyakrabban használt nagy teljesítményű és dekoratív tulajdonságaik miatt. A rozsdamentes acélból készült lámpatesteket is használják, de a szakértők szerint a konyhai mosogatók előállításához legalkalmasabb megoldásnak számít.

A színesfémek irigylésre méltó népszerűsége, melynek vonzó megjelenése miatt a fogyasztók elismerést nyertek. A nemvasfémekből készült mosdókagylók sikeresen kiegészítik a mediterrán stílusban díszített fürdőszobát, vagy a vidéki stílusban díszített kis fürdőszobát. A külső előnyök ellenére a fémhéjak hátrányai is vannak, például az ellátás nehézségei: az ilyen héjak meglehetősen szeszélyesek, mivel a zöld foltok rájuk maradnak, és a karcolások könnyen előfordulhatnak olyan tisztítószerek használatával, amelyekkel a csiszolóanyagok szerepelnek. az összetevők.

Felfüggesztett mosogató telepítése: előkészítő tevékenységek

Ha megszokta a saját hazai problémáinak megoldását, javasoljuk, hogy hallgassa meg a lógó mosogató telepítésével kapcsolatos tanácsokat. Vegyünk egy lépésről lépésre eljárást, amelyet figyelembe kell venni a felfüggesztett héj rendezésének folyamatában. Mielőtt vásárolna mosogatót, kiszámolja annak méretét. Ehhez elég megmérni a fürdőszoba méretét, majd meghatározni a mosogató helyét a fürdő többi eleméhez képest. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a beépítési intézkedések azt jelentik, hogy a mosogatót egy szilárd alapra rögzítik, amelyhez a gipszkarton falak nem alkalmasak azok számára, akik úgy döntenek, hogy egy függő mosdót építenek.

Ha a szennyvízcsatorna és a vízvezeték-összeköttetések végrehajtása előtt elhatározta, hogy telepíti a mosogatót, a szakemberek figyelmébe ajánljuk figyelmüket a belépési és kilépési pontokra.

A felfüggesztett mosogató telepítésének lépései

Először határozza meg a felfüggesztés héja magasságát. A szakemberek ugyanakkor ajánlják bizonyos szabályok betartását, amelyek szerint a mosdó optimális felszerelési szintje a padlótól 85 cm távolság;

Jelölje meg a falat a padlóval párhuzamos egyenes vonal mentén. Ezután csatlakoztassa a mosogatót a megadott vonalhoz, és jelölje meg a rögzítőelemek helyét. Ebben a szakaszban jobb lesz ha találsz magadnak egy asszisztenst, aki megtartja a mosogatót a vonal szintjén, és győződjön meg róla, hogy nincsenek eltérések tőle, miközben ebben az időben lesz jelölés;

Ezután folytassa a lyukakat a kötőelemekhez. Ehhez a jelzett pontok szerint fúrjon a falba, hajtsa be a tüskéket, majd csavarja be a speciális rögzítőcsapokat. Mielőtt megvásárolná, győződjön meg róla, hogy a szerelvények szabványos módon a mosogatóhoz vannak kötve. Miután elkezdte meghúzni a csapokat, győződjön meg róla, hogy olyan távolságban húzódnak ki, amely elegendő ahhoz, hogy a mosdóelemek rögzítő elemeit rögzítse rájuk. A szakértők azt javasolják, hogy a szegecsek szabad szélét hagyja el, ami egyenlő a teljes héj vastagságával, 15 mm-es távolsággal, ami szükséges a csavarok speciális anyák csavarozásához a rögzítéshez.

A következő lépés a keverő felszerelése, és ajánlott a mosogató telepítéséig végrehajtani. Ennek az az oka, hogy a mosogató rögzítése után a keverő beépítése esetén a beépítési munkálatokat alulról kell elvégezni, ami rendkívül kellemetlennek minősül.

Az összeszerelési intézkedések utolsó lépése a mosogató szerelése, a falra való rögzítésével. Először is fel kell szerelni a rögzítőcsapokat, fel kell szerelni az erősítő műanyag betéteket, majd fokozatosan húzza meg az anyákat. Minden intézkedést megfelelő gondossággal kell végrehajtani, ami megakadályozza a mosogató károsodását a szerelés során. A műanyag bélések telepítése egy másik tényező, amely védi a héjat a károsodástól.

Miután befejeztük a függő mosogató falra szerelését, folytassuk egy másik integrált összeszerelési intézkedést - csatlakoztassuk a mosogatót a csatornába és a vízvezeték-csatlakozásokhoz. Ennek az intézkedésnek a végrehajtása során a mosogatót hideg és forró vízzel ellátott tömlőkön keresztül kell a megfelelő csövekre csatlakoztatni, majd ellenőrizni kell a csatlakozások szorosságát. Annak érdekében, hogy az újonnan létrehozott vegyületek megfeleljenek az erősségre vonatkozó követelményeknek, nem feltétlenül szükséges szorosan szorítani, és elegendő speciális gumibetéteket használni, amelyek egyidejűleg megbízható és szoros illeszkedést biztosítanak. A munka végén győződjön meg róla, hogy nincs vízszivárgás, és szükség esetén húzza meg a rögzítőelemeket.

A végső lépés a mosogató csatlakoztatása a csatornahálózatba. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

A mosogató alján rögzítse a lefolyót, és a tetején - egy rozsdamentes acélból készült rácsot, majd csavarokkal rögzítse őket;

 • A szivárgás megakadályozása érdekében helyezze el a tömítőgumit a szifon és a lefolyó közé;
 • A szifon felszereléséhez speciális anyát használva csatlakoztassa a lefolyóhoz;
 • Végül csatlakoztassa a hullámcsövet a csatornarendszerhez.

A mosogatók felszerelése: típusok és lépésenkénti utasítások

A mosogató az egyik fontos tartozék, amely nélkül el lehet képzelni a konyha és fürdőszoba berendezéseit. A modellek hatalmas választékának köszönhetően ezek a formatervek különböző formákban és színekben kerülnek bemutatásra, ezért harmonikusan illeszkednek a helyiségek bármely belsejébe. Bár a mosogatók telepítése nem különösebben nehéz és gyakran önállóan történik, a telepítés megfelelő elvégzéséhez bizonyos készségekre van szükség. Ezért a munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni nemcsak a mosogatók rögzítésének elveit, hanem azt is, hogy miként kapcsolódik a keverő, mivel a telepítés legkisebb pontatlansága szivárgást és más problémákat okozhat.

Különlegességek

A burkolat olyan egyedi konstrukció, amely a modern életben mind funkcionális, mind esztétikai tulajdonságokkal bír. Annak ellenére, hogy a kagylók különböző méretűek és megjelenőek, mindegyiknek van egy jellemzője - a minőségi telepítés szükségessége. Annak érdekében, hogy a tartozék szépen megjelenjen a formatervezésben, és megbízhatóan szolgálja sok éven át, be kell tartania az összes telepítési szabványt, helyesen számolja ki a méretet és válassza ki azt a helyet, ahol elhelyezheti. Ezért először a mosogató számára fenntartott helyet pontosan mérik, szélessége 60 és 250 cm között van, továbbá a mosogató beépítése a termék tervezési jellemzőitől függ, hiszen vannak modellek keverővel és anélkül.

A beszerelés előtt fontos meghatározni a mosogatóforma alakját is, és ezt a helyiség javítását vagy felépítését is célszerű megtenni, különben nehezen "illeszkedik" a termékhez a kész vízvezeték- és csatornarendszerhez.

A mai napig számos típusú héj létezik, amelyek mindegyikére a saját jellemzői jellemzik a telepítést.

 • Függeszteni. A tartozék a konzol segítségével a falhoz van rögzítve, a keverőhöz hasonlóan, mind a terméken, mind a falon elhelyezhető. Az ilyen modellek tökéletesen megtakarítanak helyet, de kis állványokkal kell kiegészíteni őket, ahol általában elrejtik az összes kommunikációt.
 • Egy talapzaton. A mosogató beépítése közvetlenül a falra történik, záróelemek használatával, de ellentétben a kommunikációs rendszer felfüggesztett változatával, azok különleges kialakításúak - egy talapzat. Tartozékok vannak részleges és teljes talapzattal, az egyetlen hátránya a magassághatár, amely nem haladhatja meg a 80 cm-t.
 • Építettek. Az ilyen mosogatók az éjjeliszekrénybe és a munkalapokba kerülnek a keretbe illesztéssel vagy rögzítéssel. Az ilyen típusú termékeket gyönyörű formatervezés jellemzi, ám sok helyet foglalnak el, így nem alkalmasak kisebb helyiségekben.

Ezenkívül a héjak eltérőek és a gyártás anyaga, amely speciális megközelítést és telepítési technológiát igényel. A legnépszerűbb termékek porcelánból, kerámiából és fajanszból állnak, drágák, de jó minőségűek. Márványmodellek is megtalálhatók a piacon, tiszteletreméltónak tűnnek, de nehezen telepíthetők és karbantarthatók, az anyagnak porózus szerkezete van, amely szennyeződéseket és porokat takar. Különös figyelmet szentelnek az ultrahangos nyersanyagokból készült üveghéjaknak. A felszerelést óvatosan kell elvégezni, hogy ne károsíthassa a megjelenést.

A konyhákat általában rozsdamentes acélból készült mosogatók vásárolják, könnyen felszerelhetők, olcsók és tartósak. Az egyetlen hátrányuk, hogy a csiszolószereknél instabilnak minősül, ráadásul zaj keletkeznek a vízből. Az ilyen kagylók egyszerűek és ikerformák. Ezek a modellek be lehetnek ágyazva a munkalapokba és a szekrényekbe, a telepítés minimális időt vesz igénybe, és teljesen megvalósítható a saját kezével.

Telepítse kézzel

Az építési munka fő lépése a mosogató beépítése, nemcsak a szerkezet megbízható rögzítése, hanem a kommunikáció összekapcsolása is. A mosdó esztétikus megjelenése és használhatósága a helyes telepítéstől függ. Ezért a régi mosogató elsö lebontása megtörtént, és egy helyet készítettek egy új tartozékhoz.

Fontos továbbá meghatározni, hogy a mosdócsésze mennyi mederben legyen elhelyezve. Ha a mosdót túl magasra vagy alacsonyra állítja, akkor kényelmetlen a higiéniai eljárások elvégzésére, mivel le kell hajlítani vagy felemelkedni. Ezért válasszon olyan szabványt, amelyben a család magasságának minden tagja kényelmes lesz.

A konyhai és a fürdőszobai rögzítő rendszerekhez a tartókonzolokat választják, alkalmasak minden mosogató modellre, és biztonságosan rögzítik őket. Egyes mesterek inkább olyan horgonyelemeket használnak, amelyek szorosan rögzítik a mosogatószerkezeteket a falakhoz, és nagyban megkönnyítik a telepítést. Magának a tálnak a mellett a csomagban szereplő további alkatrészeket is telepítenie kell. Lehet tabletták, oszlopok vagy támaszok, záró kommunikáció.

Először meg kell vizsgálni a szennyvízcsatorna és a vízellátó rendszer helyét. Ehhez készítsen speciális sémákat és számolja ki a lefolyó szintjét, amelynek a tiszta padlóról kissé lejtőn kell lennie. Ebben az esetben a szifon és a csövek közötti távolság minimális. Minden kiálló felületet el kell rejteni hüvelykben vagy különleges állványok mögött. A kommunikáció csak abban az esetben lehetséges, ha az alsó szelep vezérlése történik. Ne felejtsük el a tömítő részeket, mert itt van egy bizonyos sorrendű tömítés beszerelése, ezeket a burkolat csomagolásán feltüntetett utasításoknak megfelelően kell rögzíteni.

Do-it-yourself fürdőszoba mosdókagyló - pénzt takarít meg és dolgozik a saját

A mosdó rögzítése a fürdőszobában a falhoz meglehetősen egyszerű folyamat, de valamilyen oknál fogva sokan szeretnek sok pénzt fizetni ehhez a munkához. Eközben, ha 10-15 percet vesz igénybe a munka jellemzőinek megértéséhez, akkor könnyedén javíthatja a struktúrát, anélkül, hogy bérelt szakembereket bevonná. A folyamat részleteit a lehető legrészletesebben fogom leírni, hogy minden árnyalatba bejusson és elérje a legjobb eredményt.

A képen: a héjszerelés nem vonatkozik azokra a munkaterületekre, amelyekre különleges ismeretekre és ismeretekre van szükség.

Munkafolyamat leírása

Annak érdekében, hogy az eredmény kiváló legyen, figyelmet kell fordítanunk az összes fontos részletre, ezért az építés típusának kiválasztásától kezdve elkezdjük a megfontolásokat, miután elmondom neked, hogy mi fog működni az alapítvány típusától függően, majd foglalkozunk a munkafolyamattal.

Előzetes szakasz

Figyelembe fogom venni a leggyakoribb és legnépszerűbb lógó verziót, mivel az összes szoba 90% -ában van telepítve. A kiválasztásnál fontos tényezőkre van szükség:

Az úgynevezett héj-tulipánnak van egy kis szélessége, de a tál mélysége nagyszerűen csökkenti a fröccsenő vizet

Válassza ki a híres márkák termékeit, többet költ, de a minőség sokkal jobb lesz.

Ami a szerkezet helyzetét illeti, fontos néhány fontos szempont is:

 • A mosdókagyló szabványos magassága a fürdőszobában az SNiP szerint 80-85 cm, így minden új épületben vízvezeték szerelhető. Ez a lehetőség nagyon sokoldalú, mivel alkalmas különböző magasságú emberek számára;

Az ilyen paramétereket építési szabályzatok szabályozzák.

 • Meg fogjuk érteni, mit jelentenek a modern mosogatós gyártóktól - a mosogató magassága a fürdőszobában - a szakértők szerint - más lehet. A legalkalmasabb az ember számára a rendszer használata, ha a tálat a padlóról 94-109 cm-es távolságban szerelik fel, míg a nők számára a legkényelmesebb a 81-91 cm-es padlóról csatlakoztatott tálca használata. A mosogató átlagos magassága a nyugati szakértők szerint a 86 és 93 cm közötti tartományban van, ezek a számok, amelyeket javaslom, hogy irányítsák;
 • De a végső döntés arról, hogy mennyire függ a mosogató, még mindig attól függ, hogy ha olyan családtagjai vannak, akik nagyon magasak vagy nagyon rövidek, akkor érdemes figyelembe venni az antropometriai paramétereket.

Ha gyermeke van, a legjobb megoldás egy külön mosogató telepítése. Itt a legfontosabb, hogy elegendő a helyiség.

Az optimális magasság a helyszínen a baba mosogató - 40-60 cm

Ha tükört akaszt, akkor a helyét egyénileg határozzák meg, mivel a szerkezet dimenziói és formája nagyon különböző lehet. Szükséges figyelembe venni a családtagok növekedését is, ha a különbség nagy, akkor jobb, ha egy nagy lehetőség lecsillapodik, ez lesz a legjobb megoldás. A tükör és a mosogató közötti minimális távolság 25-30 cm, ez megakadályozza a felületen való fröccsenést kézmosás közben.

És még egy egyszerű, de fontos tipp - ha a héjat kicserélik, akkor az új verziónak meg kell egyeznie a régivel, ez jelentősen leegyszerűsíti a munkát, és nem kell nagymértékű újratöltést végrehajtania.

Minden szükséges anyag és eszköz előkészítése

Lehetetlen a munkát elvégezni, ha nincs mindent, amire szüksége van, kezdjük el az anyagok és összetevők listáját:

 • Először is szükség van a héjra, vagy felfüggeszthető, vagy további elemek állvány vagy féloszlop formájában;
 • Ami a kötőelemeket illeti, a leggyakrabban csomagban van, de néha az elemek minősége sok kívánnivalót hagy maga után, és a csapok hossza esetleg nem elegendő a bázisához. Mindig új tüskéket kapok (hogyan kell felvenni őket, majd később elmondom), és a csapokhoz hasonlóan új elemek csak akkor szükségesek, ha a standardok hossza nem elegendő;

Úgy néz ki, mint egy szabványos készlet a szereléshez

 • Ha a mosogató a zárójelben van, akkor ezeket a kötőelemeket külön kell megvásárolni. Különböző konfigurációjúak lehetnek, ezért amikor kiválasztja, győződjön meg róla, hogy a termék megfelel a termék konfigurációjának. Különálló típusú, állítható kivitel, jó, mert szükség esetén megváltoztathatja a magasságot;

Állítható formatervek - a legmodernebb megoldás.

 • Önnek is felelősségteljes hozzáállást kell tennie a szifon kiválasztásához, jobb, ha egy kicsit több pénzt költ, mint később gondolkodni, hogyan kell eltávolítani a szagot a mosdóból a fürdőszobában. Válasszon jó minőségű műanyagból készült termékeket elegendően hosszú hajlékony csővel - ha erősen feszül, majd néhány év elteltével szükségszerűen szivárgás keletkezik minden összeköttetésen. Egy gyakori kérdés ezen a szférán: "mit kell tennünk - a mosdó eltömődött?", Minden itt egyszerű: válassza ki azokat a lehetőségeket, amelyek szükség esetén gyorsan szétszerelhetők;

A rozsdamentes acél szifonok a legmegbízhatóbbak és tartósabbak, de áruk tízszer magasabb, mint a műanyag termékeké

 • Ha a keverőt a mosogatóra rögzítik, és ez a lehetőség a leggyakoribb, akkor a választását felelősségteljesen is meg kell tenni. Figyelembe kell venni a kagyló szélességét és mélységét annak érdekében, hogy kiválaszthassuk a keverő hosszát és a gander helyének magasságát, különben a víz bepattan. Ismét megpróbálsz jó minőségű lehetőségeket kapni, nem olcsó kínai, amelyek egy-két évig szolgálnak.

A mixer valódi dekoráció lehet

Most nézzük meg, milyen eszközt kell összeszerelni, mielőtt csatlakoztatná a mosogatót:

 • Annak érdekében, hogy a csapokat vagy a konzolokat a falhoz rögzítse, szükség van a megfelelő átmérőjű és hosszúságú fúróval. A 12 mm-es átmérőjű és legfeljebb 70 mm-es hosszúságú leggyakrabban használt tüskék, amelyek alapján az optimális fúróméret 12x120 mm;

Ha a szerkezetet a kerámia burkolólapokkal felerősíti, akkor ne felejtse el vásárolni egy különleges fúrócserét a burkolólapon, hogy ne dobja el a felületet, és ne alakítsa ki a lyukakat.

A cseréphez speciális fúrókra van szükség

 • A mosogató rögzítéséhez meg kell húzni az anyákat, leggyakrabban 14 vagy 13 mm-es kulcs, a legegyszerűbb módja a 13x14-es horog- vagy sapkás kivitel, bár a gyártók jelenlegi gazdagságával más méretű lehet. A Kínából származó gyártók gyakran 12 vagy akár 15-szel ellátják a különféle dióféléket;
 • A szerkezet helyes helyzetének meghatározásához szalagos mérésre van szüksége, és pontosan rögzíteni, nem lehet építményszint nélkül elvégezni. A jelölés ceruza vagy filctoll segítségével készül - ami sokkal kényelmesebb az Ön számára.

Anélkül, hogy a mosogató valóban valószínűtlen lenne

Szerelési konstrukció

A mosogató felhelyezése előtt számos munkát kell elvégezni. Minden szükséges kommunikációt össze kell kötni a szerkezet helyével, ez vonatkozik a szennyvízre és a vízellátásra. Ha elmozdítja a mosogató helyét, akkor teljes körű vízvezeték-munkát kell elvégeznie.

Ha a Tulip mosogató telepítése megtörtént, akkor a szennyvízcsatorna aljzatának pontosan a mosogató alá kell kerülnie, különben a talapzat felszerelésével kapcsolatos problémák merülhetnek fel.

Általában az összes vezeték csak a mosogató alatt található.

Most kezeljük a telepítési folyamatot, a mosogató telepítési útmutatója így néz ki:

Itt található a teljes lista.

 • Először is meg kell jegyezned egy mérőszalag segítségével, hogy milyen szinten áll a mosogató, akkor emlékezzem meg Önnek, a standard magasság 80-85 cm, de más módon is le lehet ragasztani. Továbbá, a szint segítségével meg kell jegyeznünk a vízszintes helyzetet, és ez iránymutatásul szolgál majd minden további munkához. Legjobb, ha a mosogatót rögzítjük a kötőelemek helyének megjelölésére, így egyszerűen nem mehetsz rosszra, és ne csinálj további lyukakat;
 • Ezután meg kell tenni lyukakat a megjelölt helyeken, ha a sarkára van szerelve, akkor csak két pont lesz. Ha van zárójel, akkor mindegyiknek 2-3 csatolási ponttal kell rendelkeznie, mindegyik az elemek konfigurációjától függ. Ha a felülete csempézett, akkor a kerámiákat először egy speciális fúróval fúrták, majd a munkát fémfúróval végezték;
 • Ezután hozzá kell erősíteni a tartóelemeket, először a tüskéket a falba kell hajtani, majd a csavarokat be kell csavarni. Ha a záróelemeket használják, rögzített csavarokkal rögzítik, minden nagyon egyszerű és tiszta. Fontos, hogy az elemek a kívánt szélességen helyezkedjenek el;

A konzoloknak merevnek kell lenniük

 • Most derítsük ki, hogyan rögzítsük a mosogatót a falhoz, minden nagyon egyszerű: a formatervezést a szegecsekre helyezzük, majd a dió segítségével nyomjuk le. Annak érdekében, hogy ne sérüljön a kerámia, alátét van az anyacsavar alatt, ezért szorosan húzza meg a kötőelemeket. A design egyszerűen a konzolra illeszkedik, egyes modellek biztosítják a szerelést, fontos a mosogató immobilitásának biztosítása;

Nem kell aggódnod, hogyan kell a szerkezetet a falhoz rögzíteni, és nem szabad károsítani a műanyag alátétek miatt.

 • Ezután a csaptelep fel van szerelve, leggyakrabban a szegecsekkel van rögzítve, ha a mosogatószerkezete olyan, hogy a falra szerelést követően nehéz hozzá férni, akkor a csaptelepet előbbre kell helyezni. A modern rendszerek egyszerűen telepíthetők, és könnyen kitalálhatja, hogyan kell helyesen telepíteni a terméket, mert mindig tartalmazza a kézikönyv;

Rugalmas rögzítés - nem a legnehezebb feladat

 • A szifon is nagyon könnyen telepíthető, a legfontosabb, hogy gondosan elhelyezzük a tömítő elemeket, és a rögzítőelemek rögzítése közben ne törjük össze őket. A szerelés általában néhány percet vesz igénybe, fontos, hogy minden gondosan elvégezzék, és ne károsítsák a menetes csatlakozásokat;

A modern szifonok könnyen összeszerelhetők.

 • Ami a talapzatot illeti, fentebb megjegyeztem, hogy kizárólag dekoratív funkciója van, és nem terhelésre tervezték. Az elemet rögzítik a padlóhoz dugókkal, és az elemek közötti csatlakozások speciális tömítésekkel vannak lezárva. Természetesen, ha hibát követ el a magassággal, akkor az elem nem lesz a helyén, vagy nagy a rés, és a mosogató között, ezért jobb, ha az összes mérkőzést megvizsgálja a kezdeti szakaszban.

A talapzatra azért van szükség, hogy javuljon a megjelenés, és ne támogassa a mosogatót

Végül szeretnék egy kis feljegyzést felvenni - mielőtt a mosogatót a tartókra telepítenék, a folyadék körmökkel hiányolhat a csukló, így kiváló rögzítést érhet el, ha a szerkezetet nem rögzítik további rögzítők.

A mosogató és a fal összekötése a szilikon tömítőanyaggal tökéletesen lezárható. Arra kérdeznek, hogyan kell eltakarni, ha a tömítés megrepedt, minden egyszerű: a régi tömítőanyagot eltávolítják, és a rést feltölti egy új, a színt a héj színétől függően választják ki.

Dióhéjban fogok beszélni arról, hogyan kell telepíteni egy shell shell-ot Ezt az opciót egyre gyakrabban használják, de sokan nem értik, mennyire egyszerű ilyen rendszerek telepítése:

 • A keverőt mindig külön kell rögzíteni - akár a táblára, akár a falra, meg kell találnod az optimális megoldást;
 • A mosogató közvetlenül a felszínen helyezkedik el, ezért nincs szükség vágásra. Az egyetlen lyuk, amelyet fúrni kell, - a csatorna kimenet alatt;
 • A rögzítés nagyon egyszerű: az alsó rész szilikon vagy nedvességálló folyadék körmökkel van bevonva és az asztallapra ragasztva, minden nagyon gyors és megbízható.

A felső szintek nagyon stílusosak.

következtetés

A mosdó rögzítése a fürdőszobában - a munka nem a legegyszerűbb, de nehéz megnehezíteni. A folyamat egy kis időt vesz igénybe, és ha helyesen történik, akkor az évek során élvezheti az eredményt. A jelen cikkben szereplő videó többet közöl a témáról, és ha kérdései vannak, kérjük, írja le az alábbi megjegyzéseket.