Legfontosabb > Fürdő

A csaptelep beszerelése a fürdőszobában - lépésről lépésre és a falhoz való rögzítés

A durva munkának, a cserép és a vízvezeték szerelésének befejezése után kevés dolog marad. Ezek között van egy falra szerelhető keverő felszerelése a fürdőszobában zuhanyfejjel. A lépésenkénti mesterkategóriában részletesen megnézzük a keverő összekötésére szolgáló munkák sorrendjét, létrehozzuk a szerelvénycsatlakozások megbízható vízszigetelését, és egy sprinklerrel felakasztjuk a szerkezetet.

Mielőtt elkezdené a munkát, készítse elő a szükséges eszközöket. Szüksége lesz: egy csavarkulcs, hatszögek, nyitott garat nyitott kulcsok, csavarhúzó (csavarhúzó), tömítőszál vagy FUM szalag, kalapács, hidraulikus szint, mérőszalag. Az eszközök elkészítése után a víz átfedésben van. A forró víz csapja balra van, a hideg csap pedig a jobb oldalon van.

A kulcsot nyitott szájjal használva csavarja le a vízcsatlakozókat és alaposan tisztítsa meg a lyukakat egy tiszta ruhával és vízzel. A tisztítás befejezése után törölje le a lyukakat egy száraz ruhával.

Készítsünk el S-alakú excentrikákat egy elmozdított középponttal. Mindkét végén az excenterek ¾ inches és ½ inch átmérőjűek. A pecsétet a szerelvény keskeny részére fújjuk. A tömörítő kiválasztásánál javasoljuk, hogy előnyben részesítse az öntapadós szalagot vagy a tömítőfonalat. A mi esetünkben zárószálat használunk. Senki sem tiltja, hogy más pecséteket használjon. Az öntapadós ragasztószalag és a len paszta használatával kapcsolatos összehasonlító cikk, valamint egy anaerob tömítőanyag, ahol megtalálja a tömítőszál megfelelő csévéléséről szóló információkat, segít a végső döntéshozatalban. A tömítést az óramutató járásával megegyező irányba forgatjuk, 5-6 tömlővel, teljesen lezárva a menetes csatlakozást.

Az excentereket pecsétbe csavarjuk a lyukakba, ügyelve arra, hogy a szálon haladjanak. Enyhén húzza meg az excentereket egy kulccsal, és ne érje el a végét, hogy a keverőszintet állítsa be. Az excentereket oly módon teszik ki, hogy a kanyarok felnézzenek. A vízbemenetek közötti végső távolságnak 150 mm-nek kell lennie.

A csaptelep helyes beszerelése a fürdőszobában végezze el

A csaptelep beépítése a fürdőszobába saját kezűkkel lehetőséget biztosít azok számára, akik mindent megtesznek magukon. Ebben az esetben nemcsak a munka helyességét és következetességét kell megtanulnia, hanem figyelembe kell vennie az összes árnyalatot és funkciót is. Ebben az esetben önállóan és kiváló minőségben cserélheti ki a csapot. A munka valójában egyszerű, de felelős. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogyan helyezzük el megfelelően a csapot a fürdőszobában és hol kezdjük?

Szigetelés és szerszámok

Mielőtt a csapot a fürdőszobába telepítené, néhány eszközt és fogyóeszközt kell készítenie. A munka gyors és hatékony elvégzéséhez a következőkre van szüksége:

 • fogó;
 • állítható csavarkulcs;
 • maszkoló szalag;
 • Teflon tömítőszalag.

A maszkoló szalagot a rögzítőanyák eltakarására használják, hogy elkerüljék a nikkelezett bevonatok károsodását az összeszerelés vagy szétszerelés során. A kulcs szükséges a régi mixer bontásához. A legtöbb esetben egy fumkával (FUM) ellátott teflon szalagot használnak a vízszigeteléshez. Annak ellenére, hogy a modern anyagok rendelkezésre állnak, néhány vízvezeték a régi használt cabol, de mégis fumka is előnyösebb.

Szigetelt tekercselési szálak az óramutató járásával megegyező módon több rétegben. Az anyacsavar meghúzásával a szalagot be kell nyomni, a tömítést tömíteni. Fontos megjegyezni, hogy a szigetelés szélét melyik irányba vezesse. Ellenkező esetben el fog csúszni, és vissza kell húzódnia - a régi szalagot el kell távolítani, az új pedig a megfelelő irányban kell feltekernie. A legtöbb esetben a felsorolt ​​eszközök és anyagok elegendőek ahhoz, hogy a csapot a fürdőszobába cserélje vagy telepítse.

Telepítési módszerek és előkészítés a telepítéshez

Az új termék tervezett telepítésének helyszínén a telepítés függ. Például be lehet ágyazni egy keverőt vagy fel lehet szerelni egy falra. Ha figyelembe vesszük az első opciót, akkor közvetlenül a falba ágyazódnak vagy a kád fedélzetére vannak felszerelve. A keverőt fel lehet szerelni a rackre. Ilyen telepítés lehetséges a szabad hely jelenlétében a fürdőszobában, vagy amikor a cső a padlón keresztül. A legdrágább termékek ma rack-típusú keverők, amelyek választéka nagyon változatos.

A csaptelep beépítése a falra abban az esetben történik, amikor a mosdó és a kád a közelben található. Ez az opció lehetővé teszi, ha szükséges, könnyen szétszerelhető, például a keverő cseréjére. A falra szerelés előnye vonzóbb megjelenés, de a csatlakozó tömlőkhöz nem férhet hozzá. Érdemes megjegyezni, hogy ha a mosogató vagy mosogató könnyen eltávolítható, akkor a csaptelep először csatlakozik, és csak ezután lesz a vízvezeték szerelvény.

Mielőtt a csapot a fürdőszobába telepítené, maga készítse el az eszközt, amint azt az alábbiakban tárgyaljuk, valamint a falra szerelhető vízcsatlakozókat is. Alapvetően a keverő felszerelésére szolgáló szerelvények már rendelkezésre állnak. Abban az esetben, ha nem állnak rendelkezésre, vagy a régi csöveket kicserélik, akkor újak hozzáadásakor a következő fontos szempontokat kell figyelembe venni:

 • a forró vizet balra, a hideg vizet jobbra szállítjuk;
 • a szerelvények tengelyei közötti távolságnak 150 mm-nek kell lennie;
 • ha a fürdőszobai csaptelep oldalra van felszerelve, akkor az optimális magasság 150-200 mm;
 • A csapkötés területének álcázására a szerelvényeket be kell ágyazni a falba.

Ezután folytathatja a keverő összeállítását a későbbi telepítéshez.

A régi szétszerelés és egy új keverő összeállítása

A régi csaptelep eltávolítása a fürdőszobában nem okozhat problémát. A legfontosabb az, hogy leállítsák a forró és hideg vizet a keverőbe. Ezután le kell üríteni a csaptelepen maradt vizet, és elkezdheti eltávolítani. Bontáskor nem kell sok erőfeszítést megtennünk annak érdekében, hogy ne sérülhessünk a falon lévő szerelvény menetes csatlakozása.

Ha a szál sérült, akkor a szerelvény eltávolításához meg kell szüntetni a fal egy részét. Nincs más módja ennek az elemnek a helyére. Ezért óvatosnak kell lenni, ne rohanjon. A régi szelep szétszerelése után alaposan meg kell tisztítani a szerelvényeket a szigeteléstől.

A legtöbb esetben a termékeket összeszerelt állapotban értékesítik, így a vásárlás után össze kell szerelni a fürdőszoba csapot. A vásárlás során ellenőriznie kell a teljességet. Minden tételt celofánba kell csomagolni. A teljes készletnek az alábbi részekből kell állnia:

 • fő egység;
 • gúnár;
 • tömítések;
 • dekoratív csészék;
 • eccentrics;
 • zuhanyfejek;
 • tömlőt.

Az összeszerelési folyamat szükségessé teheti az anyák meghúzását. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a felületet, a szivacsot vagy az anyát több rétegben szalaggal vagy maszkoló szalaggal csomagolják. Ha az elem sérült, akkor helyettesítése problémás lesz.

Telepítési folyamat

Meg fogjuk érteni, hogyan kell a csapot a fürdőszobába felszerelni? Először meg kell csavarni az excentrikákat. A bemeneti szerelvények középpontjai között 150 mm távolság van. A telepítés során hiba esetén tranziens excentrikákat kell telepíteni. A menetes csatlakozásnál csavarozza be a szerelvényeket.

Ezután készítsük el a daru testének tartóját, szükség van a vízszintes helyzet ellenőrzésére. Ahhoz, hogy a csatlakozás a vízvezetékkel el legyen rejtve, használjon díszítő csészéket. Amikor a keverőt a fürdőszobába csatlakoztatja, ügyeljen arra, hogy a vízzáródás megakadályozása érdekében helyezze be a tömítő gélt. Ezután folytathatja a szelepház végleges szerelését, amely az anyák meghúzásával csökken, ami megbízható kapcsolatot biztosít.

Miután a keverőt a fürdőbe telepítette, meg kell vizsgálni a telepítést, amelyhez hideg és meleg vizet biztosítanak. Ha szivárgás van, akkor az anyákat újra meg kell szorítani, de a legfontosabb dolog nem túlzás. A következő csatolt gander. Víz áramlik rajta. A csaptelep beépített házának aljához egy menetes csatlakozással van ellátva.

Felülről szerelje fel egy tömlő és öntöződobozt. A zuhanycső rögzítését a keverőbe szabványos anyával rögzítik. Összeszereléséhez egy öntöző kanna kúp alakú vegyületet használnak. Az összeszerelésnél ne felejtsük el létrehozni egy tömítőgyűrűt. Ezután válassza ki azt a helyet, ahol a tartó felszerelhető a falra, és fúrjon lyukakat. A használati csavarok rögzítéséhez. Ez volt a keverő telepítésének utolsó szakasza.

Hogyan szereljük fel a keverőt oldalra?

A fentiek mellett a keverőt a fürdőre vagy a mosdókagylóra is fel lehet szerelni. Ez általában a meghatározott egészségügyi berendezések fedélzetén történik. A telepítést ilyen típusú csövek végezhetik:

 1. Metal. Kiváló minőségű keveréket biztosít. A szerelés falon vagy betonon lehetséges. A telepítést összetettség és összetettség jellemzi.
 2. Hőálló fémplasztika. Használt megbízható kapcsolatokhoz, de ritkán használják.
 3. Rugalmas tömlő Egy egyszerű és olcsó alternatíva a vízvezető és a keverő összekötésére. A kapcsolatot a megbízhatóság és a rugalmasság jellemzi. De egy ilyen tömlőt nem szabad betonba vagy falba helyezni, mert viszonylag gyors hiba következett be.

Hogyan szereljük fel a csapot a mosdókagylóra? Először ki kell deríteni és meghatározni a szállítóvezetékek hosszát. Ehhez ideiglenesen csatlakoztatni kell a csapot a mosogatóhoz vagy a fürdőhöz. Miután megtörtént a keverő beömlőnyílása közötti távolság, amelyre a víz kerül beadásra, figyelembe vesszük a szögeket és a hajlításokat. Alapvetően flexibilis tömlőt használnak az ellátáshoz. Szükséges elkerülni a feszített állapotot, de túl hosszú a semmibe. Figyelmet kell fordítani nem csak a méretre, hanem az alkatrészek minőségére is.

Ezután telepítse az eszközt a következő sorrendben:

 1. Gumitömítéseket szerelnek a helyükre, a tápvezetékek csatlakoznak a szelephez anyákkal.
 2. A keverőházban egy speciális mélyedésbe gumiburkolatot helyeznek el a tömítéshez.
 3. A tömlõket a tálban levõ lyukba helyezzük, a tömítést a tál és a keverõ között helyezzük el. Miután a készülék a helyére került.
 4. A készüléket csavarral és anyával rögzítik. Ügyelni kell arra, hogy a telepítés szilárd legyen. Ezután húzza meg az anyákat, de az erőfeszítést figyelni kell, nehogy túlfeszítse.

A következő lépések hasonlóak a készülék falra történő felszereléséhez. A csaptelep beszerelése a fürdőszobában nem bonyolult eljárás. A legfontosabb az, hogy kövessük a fent leírt ajánlásokat. Mielőtt összegyűjtené a keverőt, meg kell ismerkednie a készülékhez mellékelt használati utasítással. Ez elkerülheti az előre nem látható helyzeteket és a termék károsodását.

A falkeverő felszerelése: az árnyalatok

A falra szerelt fürdőkád vagy mosdó csaptelep különbözik a tömörségétől és a minimálisan elfoglalt helytől, a legtöbb szobatervezéstől a klasszikustól a csúcstechnikáig alkalmazható. A telepítés néhány jellemzője.

A falra szerelt keverő helyiségei

A szerelési magasságot szakemberrel kell meghatározni, mielőtt elkészítenék a csővezetési terv elkészítését.

A vízellátó rendszer esztétikájának javítása érdekében jobb, ha rejtve van, és csak a csatlakozási pontokat látja.

A keverőt csak a mosogató vagy a kád végleges felszerelése után lehet felszerelni.

A szállás maximális szintje - 30 cm a fürdő oldalán.

A meleg és hideg vízvezetékek (az úgynevezett tengelyek) lyukainak középpontjainak távolsága 15 cm, a gyakorlatban eltérő számoknál excentrikákat használnak. Ha a régi mixer újra változik, akkor feltéve, hogy nincs szivárgás, az excenterek változatlanok lehetnek.

A díszítőlemezeket (képernyőket) akkor kell használni, ha csöveket helyeznek a falra, rejtett huzalozással, ezek nem szükségesek.

Gyakran ajánlott javítani a vízszigetelő menetes csatlakozások füstszalagot.

Szakembereink minőségileg és gyorsan elvégezhetik a keverő telepítését bármilyen összetettséggel, garanciával és pontossággal.

A csaptelep beépítése a fürdőszobába: eszköz és lépésről lépésre telepítési útmutató

Néha úgy tűnik, hogy a csaptelep beépítése a fürdőszobába csak szakemberek végezhetik. Különösen, ha ez a kérdés egy tapasztalatlan tulajdonos előtt jelent meg. Minden bonyolultnak, érthetetlennek tűnik, és ennél még ijesztőbb. De ezt a feladatot önállóan megbirkózhatjuk, mivel csak keveset értettünk a folyamat finomságairól.

Ráadásul az a lehetőség, hogy ezt a szolgáltatást szakembereknek meg lehet rendelni és sok pénzt fizetni, teljesen vonzó.

A fürdőszobai csaptelep finomságai

A csaptelep fürdőszobába történő beszerelése különféle okok miatt - a régi ismerős egység teljes körű javításának, lebontásának vagy egyszerűen a bosszantó modell megváltoztatásának köszönhető.

Ha ez az utolsó két lehetőség közül az egyik, akkor nagyon könnyű kezelni a kérdést. A lényeg az, hogy nyugodtan foglalkozik az eszközzel, a telepítés jellemzőivel és a leggyakoribb hibákkal.

Az első dolog, hogy új mixert vásároljunk, vagy ahogy a felhasználók gyakran hívják, egy csaptelepet. Végtére is, most szinte senki sem tesz külön csapot a hideg és külön meleg vizet. A fogyasztó kényelmesen használhatja a keverőt - praktikus és gyönyörű, a piacon kínált különféle ajánlatoknak köszönhetően.

Keverők: annyira különbözőek...

A gyártók különböző modelleket kínálnak, amelyek radikálisan különböznek az áraikban. Először el kell döntenie, hogy melyik modellre van szükség. A mixer telepítésének módjától függően háromféleképpen oszlanak meg:

 • vízszintes felszereléssel, ha vízszintes felületre kell szerelni;
 • függőleges helyzetből - ha a felszerelés függőleges síkban történik;
 • süllyesztve, amikor minden alkatrész a falba van szerelve.

A vízszintesen orientált keverőket a fürdő vagy mosogató oldalán kell elhelyezni. Függőleges - a falon. A beágyazott egy meglehetősen ritka előfordulás a fogyasztók számára. Nehéz, nagyon drága, nem praktikus a standard apartmanokhoz, és szakemberek részvételét igényli.

Gyakran a fürdőszobában legalább két csaptelepet használnak - külön fürdéshez és a mosogatóhoz. Itt kell kiválasztania az adott helyiséghez megfelelő opciót. Ha nem tervezik teljes körű javításokat az újratelepítéssel, akkor továbbra is egy új, ugyanolyan típusú, a régi telepítésű darut vásárol.

A belső készüléktől függően a keverők a következő típusokra oszthatók:

 • dvuhventilnye;
 • kart;
 • termosztátok;
 • Az érintés nélküli.

A legtöbb fogyasztó legkedveltebb változata a kétszelepes. Talán nehéz megtalálni a felnőtteket, akik nem értik, hogy mit mondanak. Az ilyen típusú csapoknak két szelepe van, amelyek felelősek a meleg és hideg vízért. Pecsétként gumi tömítést vagy kerámia lemezeket használnak.

A második lehetőség előnyös - hosszabb élettartammal rendelkezik. Ha azonban a csövekből nagy mennyiségű szennyeződés kemény víz keletkezik, és az egyéni tisztítószűrők nincsenek felszerelve a lakásban vagy a házban, akkor jobb választani a lehetőséget gumitömlésekkel.

A kar típusú keverőnek csak egy eszköze van a víz hőmérsékletének beállításához - a karhoz. A víz keverésének folyamata a kart egyirányú vagy másik irányú forgatásával fordul elő. Az ilyen modellek könnyű használatának és az ésszerű költségeknek köszönhetően folyamatosan nőtt a kereslet. Ami a telepítést illeti, ez nem túl bonyolult.

Egy drágább lehetőség egy termosztátos keverő. Nem igényel állandó emberi részvételt a kiigazításban és a kiigazításban. Elegendő a kívánt vízhőmérséklet beállítása egyszer.

Ez a típusú csaptelep kategorikusan nem megfelelő, ha a melegvizet gyakran kikapcsolják egy házban vagy egy területen - a termosztát blokkolja a hideg vizet. Tehát, este, munkából érkezve, és mossa a kezét, sok kellemetlen érzést kaphat, és sok obszcén kifejezést tölthet el. Bár nagyon kényelmes lehetőség a fürdésre - amikor hirtelen megváltozik a vízhőmérséklet és állandóan be kell állítania a megfelelőt, a termosztát valódi találatot kap.

A kontaktus nélküli keverő típusát leggyakrabban a nyilvános helyeken történő telepítésre választják. Otthoni használatra ritka esetekben - amikor az eredeti tervezési ötlet megtestesítője, vagy csak érdekes, hogy kipróbáljon valami újat a fürdőszobában.

Daruk gyártásához használt anyagok

Ha az árkategóriára koncentrál, akkor a legolcsóbbak az alumínium ötvözetből és a szilícium - siluminból készült modellek. Súlyuk sokkal könnyebb, és rövid garanciaidővel rendelkeznek. Ritkán fordul elő, hogy egy ilyen keverőt sokkal hosszabb ideig használnak, mint ez az időszak.

A drágább lehetőségek többkomponensű réz-rézötvözetből készülnek. Azonnal kapnak lenyűgöző megjelenést és súlyt, ami jelentősen meghaladja társaik tömegét a Silumin-tól.

Kiválasztása magadnak egy keverőt, jobb, hogy elkerüljék azokat a modelleket, amelyek bevonatában a nikkelt használták. Ez egészségügyi problémákat okozhat. Jó választani a krómozással. Ezenkívül kedvezően hasonlítanak össze különböző fémek színeivel és utánzataival.

A legdrágább keverők a tervező. Rendszerint nagyon eredetiek és különleges hangulatot tudnak adni a fürdő belsejének. Ez a minőség jelentősen befolyásolja a végső költségeket, amelyek fantasztikus méreteket érhetnek el. Az opció kiválasztásával biztos lehet abban, hogy egyik baráta sem telepítette ugyanazt a csapot a fürdőszobában.

Ami a modelleket illeti, jobb, ha nem csak egy gyönyörű opciót választunk, hanem kényelmesebbet is választanunk a mosogatóhoz a fürdőszobában. Figyelnie kell a kézmosás és a mosás folyamatára, ezért kényelmesen helyettesítették a tenyerét egy vízáram alatt.

Itt az eredeti kis modellek elveszítik a megrendelés nagy részét - ez egyáltalán nem alkalmas a napi higiéniai eljárások elvégzésére ilyen csapokkal. A csaptelep nélküli csaptelep szintén nem a legjobb megoldás egy mosdókagyló számára, és a fürdőfolyamatokhoz lehet, hogy helyes.

A keverő telepítése lépésről lépésre elvégezheti önmagát

Miután úgy döntött, hogy a darut saját magára telepíti, először meg kell vásárolnia, majd fel kell készítenie a szükséges eszközöket, és kicsomagolni a dobozt az új keverővel, folytathatja a telepítést. De először beszéljünk még egy kicsit arról, hogy a csaptelep szerkezete milyen a fürdőszobában.

Egy tipikus szelep általában két szelepből áll, amelyek szabályozzák a forró és hideg víz áramlását a keverőkamrába. A munkájuk biztosításához olyan alkatrészeket kell használni, mint a reteszelő alátét, speciális tömítőanyag-tömszelencét, tömítéseket, hüvelyeket, tengelykapcsolókat és nyeregeket. Mindez a már összeszerelt állapotban van, ami nem igényel további figyelmet új keverő telepítésekor.

1. lépés. A termék konfigurációjának ellenőrzése

Miután kiválasztotta a legjobb megoldást a fürdőszobájához, meg kell fontolnia a doboz tartalmát - nyissa ki a csomagban lévő összes zsákot és dobozt a megvásárolt modellel. Ha ez egy kádcsaptelep, akkor a zacskóban egy zuhanás található, egy rugalmas gátat és egy további tartó - egy tartógát. A falra, a kád oldalára vagy a daru testére kell felszerelni az öntöződoboz tartására.

Emellett egy daru szelepekkel vagy egy karral, amelyet az utasításoknak megfelelően a többi részlethez kell csatlakoztatni. A készlet mindig tartalmaz egy tömítő tömítést, anyát, dekoratív reflektorokat a falon, átmeneti excenteres perselyeket és egy daru darálóját.

Miután figyelembe vettük az összes komponenst, egyáltalán nem szükséges tanulmányozni, hogy mely részekből állnak össze. Elég, hogy gondosan húzza meg mindent a gyártó által a készletben megadott utasítások szerint.

2. lépés. A szükséges szerelési eszközök elkészítése

A telepítés megkezdése előtt a legmegfelelőbb az összes hasznos eszköz és alkatrész felkészítése. Először is, a doboz maga keverővel és minden alkatrészével.

Másodszor hasznos lehet a fogó, az építési szint, a mérőszalag, az állítható csavarkulcs, a rozoga gombok használata.

Harmadszor, vászonkötél és Unipak / szilikon paszta vagy különleges tömítőszalag.

Negyedszer egy puha ruhát / kis törülközőt, papírt szalvétát / toalettpapírt.

Mindezek a komponensek hasznosak lesznek a telepítés során. Jó lenne fogazott szerszámok használata, de ha nincs, akkor a készülék és annak alkatrészeinek felső burkolatát nem szabad kendővel vagy törülközővel ellátni. Ez a technika segít megvédeni a külső mechanikai sérüléstől, ami különösen fontos az otthoni kézművesek számára, akik először telepítik a keverőt.

A papír hasznos, hogy mindent alaposan törölje a telepítés után, és ellenőrizze, hogy valami szivárog-e. Ha igen, akkor mindent ki kell szedni és összeszerelni, és ne felejtse el rögzíteni minden egyes csavart szorosan, és tegye le a tömítő tömítéseket az anyákra.

3. lépés. A helyszín felkészítése a daru felszerelésére

A keverő beszerelése előtt ne hagyja figyelmen kívül az általánosan elfogadott szabványokat. Tehát, ha a csapot a fürdő és a mosdó egyidejű karbantartására telepítik, akkor a szabványoknak megfelelően a beépítési magasságnak legalább 1 méterre kell lennie a padlószinttől. Az elvégzett funkcióktól függően a magasság különböző lesz:

 • a fürdőt szolgáló keverő esetében ez a sebesség 80 cm-re van a padlón elhelyezett cseréptől;
 • mosdó - 20 cm-re a mosdó oldalától;
 • ha a keverőt zuhanyozásra tervezték, akkor azt legfeljebb 120 cm-re kell felszerelni a padlóról.

Egy másik pont, ami megköveteli a figyelmet - a daru felszerelését. Attól függően, hogy az alapvető telepítési folyamat más lesz. Ha ez a régi daru helyett egy új, akkor először el kell távolítania az elfogyasztottat.

Abban az esetben, ha javításra van szükség, amikor a régi vízvezetékek teljesen újra cserélődnek, gondosan meg kell fontolnia, hogy hol helyezkedik el a vízvezeték-felszerelés, hogy a megfelelő helyeken vízcsatlakozásokat lehessen elhelyezni.

A keverő felszereléséhez szükséges szerelvények eltávolításához gondosan számításba kell venni a hideg és melegvíz csövek - pontosan 15 cm - közötti távolságot, fontos, hogy szigorúan vízszintesek legyenek egymáshoz képest. Továbbá a szerelvényeknek nem szabad túl hosszúaknak lenniük - ugyanazon a szinten kell a fürdőszoba felé néző anyaggal végezniük, vagy néhány mm-rel kevesebbet kell hagyniuk.

Miután elvégezte a szerelvények visszavonásával kapcsolatos munkát, folytathatja a keverők szabványos telepítését.

4. lépés. A daru felszerelése a falra

A daruk önszerelésében a legfontosabb dolog - ne húzza túlságosan az anyákat, hogy semmi sem repedjen meg vagy ne szakadjon el. Végül is, az új keverő új alkatrészeinek vásárlása rendkívül kellemetlen és támadó. Ezért nem kell sietni és szorosan húzni mindent - jobb, ha kicsit szűkíteni kell, mint a vízvezeték üzembe.

A függőleges típusú keverők esetében a szerelés közvetlenül a falon történik, amelyből forró és hideg vízvezetékek jönnek ki. Ideális esetben a vízcsatlakozók közötti távolságnak legalább 15 cm-nek kell lennie, de szinte mindig állandó eltérést tapasztal.

Ennek a hiányosságnak a kijavítására speciális adapterhüvelyeket használnak - excenterek. Ezek olyan enyhén hajlított részek, amelyek mindkét oldalon szálakat tartalmaznak.

Előfordul, hogy a készletben lévő excenterek hossza nem elegendő. Ebben az esetben külön kell vásárolnia ezeket a hosszabb részeket.

Először is, a telepítés megkezdése előtt le kell kapcsolnia a csövek csapjait forró és hideg vízzel, ehhez megfelelő méretű kezek vagy gombok használatával - attól függ, hogy melyik csapok egy adott helyiségben vannak.

Ezután, miután megbizonyosodott arról, hogy a víz nem áramlik, eltávolíthatja a régi keverőt. Ehhez használja az elkészített szerszámokat, oldja le az anyákat és távolítsa el az összes régi elemet egymás után. Miután elérte a vízvezetékeket, egyes kézművesek hagyják el az öreg excentrikákat anélkül, hogy megváltoztatnák őket. De feltétlenül ellenőrizniük kell az alkalmasságot további felhasználásra.

Az excentrikus perselyek csavarozása előtt óvatosan körbeveszi a tömítőanyagot. Ezután vékony réteg szilikon vagy Unipack paszta rá. Miután ezeket az alkatrészeket csavarja be, vízszintes pozícióját egymáshoz viszonyítva ellenőrizni kell egy szinttel, és mérőszalag segítségével a távolságot.

Ha minden rendben van, akkor folytathatja a további összeszerelést. Most pedig a falakon lévő lyukakat lefedő díszítő csészék és reflektorok kellenek. Ezután csatlakoztassa a keverő bemenetét az excentrikus hüvelyekhez a készletben található kupakanyákkal. Ügyeljen arra, hogy a csavaranyák alá helyezze a tömítést.

Minden gondosan meghúzva, elkezdheti összekötni a kifolyócsövet és a rugalmas zuhanycsövet, amelyhez a tömítést rögzítve rögzítse az anyát anyával.

Most ellenőrizni kell, hogy minden rendben van-e, és van-e szivárgás. Meg kell nyitni a lakás vízellátásáért felelős csapokat, és be kell kapcsolni az újonnan telepített csaptelepet. Jobb először egy kis fejjel ellenőrizni, majd növelni a sugárhajtást. Ha minden rendben van, akkor győződjön meg róla, hogy a vizet a zuhanycsőben kapcsolja be, és ellenőrizze, hogy működik-e ez a rendszer.

Abban az esetben, ha nincs szivárgás, akkor gratulálhat az első független, és ami a legfontosabb - a megfelelő telepítéshez. Ha szivárgás van, akkor gondosan meg kell nézni pontosan hol történik ez a helyzet, majd kapcsolja ki újra a vizet, távolítsa el mindazt, amelyet telepített, és gondosan ismételje meg a folyamatot.

Fontos, hogy alaposan ellenőrizze az összes tömítést és anyát - talán valamilyen rögzítés nagyon szoros volt, ami az egyik alkatrész károsodásához vezetett. A vontató excentrikákat szintén vissza kell vinni.

5. lépés. Vízszintes keverő beszerelése

Miután kitalálta, hogyan kell egy függőleges típusú keverőt telepíteni a fürdőszobában, fontolja meg a vízszintes telepítés lehetőségét. Ez különbözik az előzőtől abban az esetben, ha a kád vagy mosdófal falára / táblájára van felszerelve, ahol speciális lyukak vannak a keverő számára.

Néha ilyen nyílások nincsenek, de az oldal szélessége lehetővé teszi az ilyen típusú telepítést. Itt keményen vágott nyílásokkal kell dolgoznod a fürdőkádon, hogy megérintsd magad.

Az ilyen munkát nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy ne károsítsa a tartály bevonását. Az otthoni kézművesek nem csak az akril, hanem az acél és öntöttvas fürdők nedvszívó lyukak vágására is alkalmasak. Az ilyen típusú keverők fő kényelme az, hogy a vízvezetékek helye bármely kívánt távolságban legyen. Nem sérül a daru kiválasztott modelljének telepítése - rugalmas tömlők vagy rézcsövek segítségével kell csatlakoztatni.

Miután a vízszintes keverőt a vízvezeték speciális lyukakba csavarja, szükség van egy kiegészítő alátétre és tömítésre. A rugalmas tömlőket először a lyukba kell szerelni, amelyen a csaptelep be lesz szerelve. Most a tömlőket hideg és meleg vízzel összekötik vízvezetékekkel, vontatással vagy speciális füstszalaggal a tömítéshez.

Ezen manipulációk után továbbra is ellenőrizni kell a munkánk minőségét - nyissa ki a csapok vízellátását kikapcsoló csapokat, és kapcsolja be a keverőt. Ha semmi sehol szivárog, akkor a csaptelep helyesen van felszerelve. Ellenkező esetben mindent le kell szedni és újra elvégezni az összes munkát.

Hasznos videó a témában

Részletes videó a mixer kiválasztásáról:

Ez egy kicsit a két szelep és a kar típusú keverő eszközéről szól:

A csaptelep önellátása a fürdőszobában:

A keverő telepítésének fő feszültségeiről szóló videó:

Miután megtudta a csaptelep beszerelésének főbb árnyalatait a fürdőszobában, biztonságosan elkezdheti az öncserét. A legnehezebb dolog az, hogy mindent következetesen és gondosan tegyenek meg, nehogy az alkatrészek túlzott erővel történjenek. Ne felejtsük el a legfontosabbat a telepítési folyamatban - a vízvezetékek átfedése, ellenkező esetben a szomszédokat alulról is eláraszthatja. A kézzel szerelt csaptelep legfeljebb 2 óra személyes időt vehet igénybe, és menteni fogja a vízvezeték-szolgáltatást.

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszoba falán

A kivitelezésben számos különböző falra szerelhető keverő található. De mindegyik csak a tervezésben különbözik, a technikai jellemzőkben nincs alapvető különbség. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a telepítési folyamatot, lehetővé téve idővel a régi modellek kicserélését újakkal anélkül, hogy nagy mennyiségű további munkát végeznének. A cikkben minden esetben példákat fogunk megnézni: az új keverőre vonatkozó elavult kommunikáció javítása, a régi telepítés és az új telepítés.

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszoba falán

A vízkezelés elfogadottságának minősége nem csak a helyes telepítésen, hanem a telepítés helyszínén és a keverő egyedi modelljén is érvényes. Ha már van csővezeték kiömlőnyílása, akkor nincs helye megváltoztatni. Ezt a problémát a helyiségek javításának szakaszában kell megoldani. Szükséges megközelíteni a keverő mérlegelését bármely szakaszban. A legjobb döntés meghozatala érdekében rövid összefoglalást adunk a keverők típusairól és azok teljesítményjellemzőiről.

Példa a fürdőszoba befejezésére, falra szerelhető keverő a mosogató felett

A zuhanyfej elhelyezése

A tapasztalt szerelők ajánlják az átlagos árkategóriájú két szelepes csaptelepek beszerelését. Az ilyen berendezések évekig javítás nélkül dolgoznak, és a vízminőségnek nincs hatása a működés időtartamára. És a háztartásokban található víz messze nem ideális.

Falra szerelhető keverő két szeleppel

Válasszon minőségi keverőt

Új csaptelep beszerelése a falon a fürdőszobában

Kezdjük a legegyszerűbb opcióval: a vízcsatlakozók készülnek, a köztük lévő távolság normál 15 centiméter. Vízszintesen az eredmények közel azonos szinten vannak. Az apró hibák kiküszöbölhetők az excenterek beállításával.

1. lépés: Ellenőrizze a keverő teljességét. A készüléknek, az excentrikáknak és a tömítéseknek minden elemét.

Keverő készlet dobozban

Az excentrikumok a készletből

Lépés 2. Kapcsolja ki a vizet, távolítsa el a dugókat a csatlakozókból. Tisztítsa meg a szálakat, távolítsa el a szennyeződéseket. Ha a vízvezetékeket még nem csatlakoztatták a csövekhez, ajánlatos lemosni őket. Ehhez helyezze a víztartályt az aljára, fedje le az aljzatokat egy ronggyal, hogy megakadályozza az erős vízszintes fúvókat és teljesen nyissa ki a vízellátó szelepet. Erős nyomás eltávolítja az összes szennyeződést és idegen tárgyakat a csővezetékekből. Ha ez nem történik meg, akkor már a fürdőszoba használatakor a keverőt le kell szerelni a tisztításhoz.

3. lépés: Szúrja ki az excentereket egy FUM szalaggal.

Úgy néz ki, mint egy excentrikus, amelynek a szálát csomagolják

Javasoljuk, hogy a hagyományos vontatás helyett szalagot használjon. Tökéletesen tartja a vizet, a menetes csatlakozások megbízható tömítéséhez nincs szükség különösebb szorzásra. Már említettük, hogy a silumin excentrikája negatívan reagál a nagy erőfeszítésekre. De a szalagnak van egy kellemetlen tulajdonsága - csak egyszer használható. Ha nem volt elég sebző, akkor a domatyvat régi nem. Teljesen eltávolításra kerül, és új anyagot használnak a tömítéshez.

Tekercselt lenszál

Az egészségügyi betétet a lenre helyezzük

A paszta megvédi a lenet a rothadásból

A paszta helyett ragasztót használhat a lenre.

Annak érdekében, hogy megtudja a hozzácsapolandó szalag hozzávetőleges mennyiségét, csavarja be az excentrikákat tömítés nélkül. Nézd meg, van-e nagy hézag köztük, ha laza. Ha a csavarozás normális, akkor 5-6 sor szalagot kell feltekerni, ha az excenterek észrevehetően felborulnak, akkor a 10-12. Sorok szükségesek.

Az excentrikák helyes telepítése? Ez egy nagyon fontos pont.

 1. Csavarja ki az egyik excentrust a menetbe, de ne teljesen, hagyja el egy fordulatot. Ez a helyzet pontos szabályozásához szükséges.
 2. Csatlakoztasson egy keverőanyát hozzá, és határozza meg a második excenter közepét. Csavarja fel a szalagot, és csavarja meg, majd forduljon a teljes szigorításhoz.
 3. Csatlakoztasson egy keverőanyát az excenterhez, és lassan forgassa el a másodpercet, amíg a fennmaradó anya pontosan nem igazodik az excenterhez.

Fontos. Soha ne telepítse a keverőket az erőfeszítéssel, már mondtuk, hogy a silumin biztosan meg fog szakadni. Szivárgások lesznek, a javításokkal kell foglalkozniuk. Ezenkívül a repedt excenter megszakadhat, a szál egy része a kimeneten marad. A kijutás nagyon nehéz. Ezt kell megtenni, az alábbiakban leírjuk.

 1. Vonja le a keverőt, helyezze a szintet két excentrikára, és állítsa vízszintesen. Óvatosan fordítsd egyszerre, győződj meg arról, hogy a köztük lévő távolság nem változik.

Fontos, hogy az excentrikákat szigorúan vízszintesen szereljük fel.

A vezérléshez mindig keverjen a szálra. Az excenterek csavarozásakor mindig emlékezni kell arra, hogy a végeinek ugyanabban a síkban kell lenniük, különben a keverő a falhoz képest szögben lesz, ami megnehezíti a telepítést. De ez nem minden probléma. Annak érdekében, hogy szorosan nyomja meg a gumi párna a készülék ebben a helyzetben, meg kell, hogy nagy erőfeszítéseket, ezek az erőfeszítések folyamatosan járnak el az elemeket. Már említettük, hogy az excenterek rendkívül negatívan reagálnak az elhúzódó statikus terhelésekre, megjelenik a fáradtság hatása, a fém repedéseket okoz. Ennek eredményeképpen - a szivárgások és a javítás elkerülhetetlensége.

Ellenõrizheti a feszességet az excentrikus dugók csavarásával és a központi vízellátás csapjának bekapcsolásával

A tömítõanyagot vízelvezetõkkel kell felhordani, hogy megakadályozza a víz bejutását a csempebe.

Dekoratív védősapkák

A csavaranyáknak vékony dekoratív bevonata van, hogy ne sérüljön a kulcs, használjon tömítéseket. Az excenterek és a keverő között leggyakrabban gumitömítések vannak, ezért nem kell erősen húzni több okból. Először is, a gumik átszivároghatnak, szivárgások jelennek meg, a tömítéseket meg kell változtatni. Másodszor, a tömítéseket nem csak az ízület tömítésére használják, hanem a termikus bővítések kompenzálására is. Főszabály szerint, amikor a keverő fűtött, a keverő nagyobb méretű, mint az excenterek, a gumi könnyen kompenzálja ezeket a különbségeket. De ha erősen összenyomódik, akkor ez a funkció nem fog repedések és szivárgások következtében végrehajtani.

A csavarokat egyenletesen kell csavarozni

A csavaranyák meghúzásával az anyákat nem szabad túl nagy erőfeszítéssel gyakorolni

Használjon egy ruhát, nehogy a kulcs megkarcolja az anyákat.

Gyakorlati tanácsok. Gyakran vannak olyan helyzetek, amikor az excenterek menetes részének hossza annyira nagy, hogy nem záródik be dekoratív kupakkal, rés van közöttük és a fal között. Nagyon csúnya, ne hagyja ezt. A beszerelés előtt húzza meg őket tömítés nélkül, cserélje ki a dekoratív sapkákat és gazdagítsa a keverőt. Ha probléma merül fel - az őrlő lerövidítheti a szálat. Ezt alaposan meg kell tenni, a szálat csak a tengelyre merőlegesen kell levágni. Győződjön meg róla, hogy az első fordulóban egy háromszög alakú fájllal helyesbít. Ellenőrzéséhez a meneteket egy megfelelő anyával és átmérőjű anyával kell meghajtani. Ideális esetben az excentereket szorosan a falhoz kell nyomni a keverőanyákkal.

Hosszú excentrikusan fűrészelhető

További javaslatokat talál a keverő beállításához. Az excentrikákhoz való rögzítéshez egy szintet kell felhelyezni a testre. Ezután az anyákat egy csavarkulccsal forgassa el, mivel a ház csatlakozik, mindkét excentrik egyszerre elfordul a karon. Ezt a módszert nem javasoljuk. Miért? Először is, nagy erőfeszítéseket kell tenni az anyára annak érdekében, hogy két excentrikát egyszerre kapcsoljanak be. Ezt nem tehetjük meg, már említettük miért. Másodszor, ez az anya át tudja vágni a gumi tömítést, a következményeket is elmondta. Harmadszor, a FUM szalaggal ellátott szálat nem lehet csavarodni, csak szigorítani. Ellenkező esetben szivárgás fordulhat elő.

Csavarja be a zuhanycsövet

A keverők beszerelésének lehetősége nyílt vízvezeték-rendszeren

A fürdőszobában rejtett vagy nyitott szemhéjárnyaló hideg és melegvíz van, az utóbbi lehetőség a régi épület házaiban van, és a mai időben szinte nem használják.

Ha a csövek nem fedeznek fel a felület mögött, akkor a fürdőszoba megjelenése szenved.

Az esztétikai problémák mellett a kültéri huzalozásnak is nagyon jelentős hátránya van: a kondenzvíz folyamatosan felhalmozódik a hideg csöveken, gyakran sok olyan dolog van, hogy cseppek esnek a padlóra és a bútorokra. Az ilyen jelenségek nem díszítik a fürdőszobát, ezért nem javasoljuk a csapok nyílt vezetékezésre történő felszerelését. Ha rendelkezik ilyen lehetőséggel a mérnöki hálózatokkal, akkor nem szabad lusta és elrejteni a csöveket.

Rejtett csővezeték

Nagy mennyiségű munka lesz, sok zajt és törmeléket fognak fel a falvágásról, és vakolásra vagy más befejező munkákra lesz szükség. De a végeredmény megéri.

A kondenzvíz felhalmozódik a nyitott csöveken.

A technika szerint a keverő beszerelése a fürdőszobában nyitott vízvezeték rendszerben nem különbözik a fentiektől. Az egyetlen megjegyzés - ellenőrizze a csővezetékek aljzatának rögzítésének erejét. A dugókat rögzítik, gyakran a hardver hosszát és átmérőjét választják a terhelés figyelembevételével.

És még tanácsot. A nehéz keverők ilyen módon történő felszerelésére nincs szükség, a műanyag szerelvényeket nem nagy terheléshez tervezték.

A műanyag csövek nem tudnak ellenállni a nehéz terheknek

Hogyan cseréljék ki egy törött excenteret a keverőn

Többször megemlítettük, hogy az excentrikák minősége messze nem a kívánatos, ebben a tekintetben meglehetősen gyakori a repedések okozta szivárgás. Ugyanazok a problémák merülhetnek fel a régi keverő cseréjekor, amikor a régi adaptereket kicsavarják.

Bohóc törött víz áramlását

Hogyan lehet minimalizálni a kellemetlen helyzetek valószínűségét?

 1. Ne tegyen nagy erőfeszítéseket a régi excentrikák kicsavarása során. Tartsa a kulcsot a szál maximális közelségében, fordítsa szigorúan a kerület mentén, ne engedje oldalra nyomni.
 2. A szabad kezével nyomja meg az excenteret, és tegye be a szálba. A csavarozás során az ellenállóképesség fokozatosan csökken. Ha ez nem következik be, és minden fordulattal nagyobb erőfeszítéseket kell tenni, majd csavarja meg és újra elcsavarja. A kulcs mozgását balra jobbra, fokozatosan növelve a csavart.
 3. Ha az excentereket azért változtatja meg, mert kicsit megrepedtek és áramlásra engednek, akkor nagyon figyelmesnek kell lenniük, és nem szabad teljesen elszakadniuk. Nyomja az elem szabad végét a menethez, csavarja le nagyon lassan, ne engedje a torzulást.

Sajnálatos módon ezek az ajánlások nem mindig segítenek elkerülni az excentrikumok feltörését, gyakran a menetes részek a foglalatban maradnak. Csavarja ki azt elég nehéz, de lehetséges. Sokkal könnyebb elvégezni a munkát, ha a FUM szalagot tömítésként használják, nem pedig vontatásra. A menetes csatlakozások tömítésénél, a szalaggal szemben, a vontatással ellentétben nem szükséges az excentrikákat nagy erőfeszítéssel meghúzni. Ennek megfelelően sokkal könnyebb megfordítani őket. Ez egy újabb ok arra, hogy ilyen tömítőanyagot használjunk.

Kétféle módon lehet az excenter kivágott szálát lecsavarni.

Az excenter megszakadt

Az első egy fémfűrészlapát segítségével.

A fémszalag fűrészlapát használata

1. lépés. Óvatosan meglátta a vágott szálon egy hornyot egy fűrészszalaggal. Tegye ezt nagyon óvatosan, próbálja meg károsítani a szálakat az aljzatban, amennyire csak lehetséges, és soha nem látta rajta teljesen. Ha a horony károsítja a szálat a teljes mélységig, akkor szivárog.

A munka megkönnyítése érdekében a fogantyúvágó fogantyú vége a fogak nélkül. Ügyeljen arra, hogy a fűrészelés során a fogak az irányba forduljanak, és ne fordítva.

Gyakorlati tanácsok. A munka sokkal könnyebb, ha van egy minőségi fűrészszalag. Soha ne vásároljon vásznat csak fekete fogakkal, a többi pedig fehér. A festés miatt a gyártók csak utánozzák a keményedési folyamatot, a kézifűrő nem rendelkezik a szükséges keménységgel. Az a tény, hogy a vászon szabadon lánggal vagy nagyfrekvenciájú áramokkal történő melegítéssel kikeményíthető. Mindkét technológia csak akkor lehetséges, ha az egész penge felmelegszik, és nem csak keskeny fogak. Nem lehet a web nagy részét a nagyfrekvenciás áramlatokkal fizikai törvények által felmelegíteni. És ha lánggal melegszik, csak a fogak nem tudnak ellenállni a keményedési rendszereknek.

Lépés 2. Próbáld ki a csavarhúzót, hogy összekapcsolja a törött darabot, és lazítsa meg egy kicsit. Ha ez meghiúsul, ugyanúgy vágja el a második hornyot mellette.

3. lépés: Távolítsa el a fűrészelt szalagot, azt le kell szakítani. Már mondtuk, hogy tilos a szálat teljesen megtörni egy törött darabon. Csavarja be egy csavarhúzó hegyével, és hajlítsa le a kalapácsot, és húzza ki. A silumin, amelyből excentrikák készülnek, törékeny fém, és több kísérlet után eltávolítják.

Lépés 4. Csavarja le a törött darabot a fogók hegyével, és könnyen kijön. Tisztítsa meg a szálakat az aljzatban a tömítőanyag maradványaitól, ellenőrizze a feltételt, hajtsa azt egy új excenterrel.

A törött rész eltávolításának ez a módja meglehetősen időigényes és nem biztonságos - nagy valószínűséggel károsodik a szál a nyílásban.

Videó - Broken excentrikus Hogyan húzzunk ki?

Van egy másik módszer is, azt javasoljuk, hogy használja.

1. lépés: Vegye fel az éles élekkel rendelkező fém kúpos objektumokat, az arcok szélessége megegyezzen az excentrikus törött menetes rész belső átmérőjével. Egy nagy háromszög alakú fájl tökéletesen illeszkedik, ha nem, kiválaszthat egy ilyen eszközt acélszalagból egy darálóval. Egyébként az otthoni mester mindig hasznos.

Hasznos pasatizhi csavaráshoz

2. lépés Helyezze be a kisebb kúpos részt a lyukba, és mozgassa addig, amíg az éles szélek a szálfészek testrészére nem kerülnek.

3. lépés: A kalapács finoman érintse meg a hátlapot, a fémben kis bemélyedéseket kell tenni.

4. lépés Egy kézzel nyomja le a készülék szabad végét, és lassan elkezd csavarni a másikat. Használhat bármilyen megfelelő kulcsot vagy fogót. A legfontosabb, hogy a szálat egy helyről mozgatják, aztán könnyen kikapcsolható.

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az aljzat menetét az integritáson tartsa meg, és az exentrikus szorítóelem nem jelent problémát. És ne aggódjon a feszültség miatt, minden rendben lesz.

Általános tanácsok csaptelepek beépítéséhez a fürdőben a falon

Ezeket az eszközöket csak szilárd alapokra lehet felszerelni. Ha a falakat falazólapra, gipszkartonra, táblákra stb. Befejezték, akkor a keverő beépítése rájuk nem lehetséges. Ezt a funkciót a fürdőszoba javításának szakaszában vegye figyelembe. Ha a régi helyiségek nagy átalakítását végzi, azonnal melegítse a csöveket a meleg és hideg víz ellátásához. Ugyanakkor több feltétel teljesülése is szükséges.

 1. A vízellátás kimeneti nyílása körülbelül 15 cm. Ez a paraméter alkalmas a fali csapok abszolút többségére, kivéve a drága exkluzív lehetőségeket.

Vízvezeték szerelvények csatlakoztatása

A víz aljzatok felszerelésének típusai

A vízcsatlakozókat a felület vastagsága szerint szerelik fel

A Strobenie a csövek alatt követi a jelölést

Fali fürdőszoba csaptelep

Fürdőszoba belső, falra szerelhető keverő

A csaptelep beszerelése a fürdőszobában polipropilén csövekre

DIY do-it-yourself fürdőszoba csaptelep telepítés: telepítési funkciók

A csaptelep fontos része a fürdőszobának, mert lehetővé teszi, hogy megkapja a szükséges hőmérsékletet. A szivárgás és a hosszú élettartam a telepítésétől függ. A saját kezéhez keverőgépet is készíthet, ha úgy kívánja, egyébként, és nem lesz sok időt erre a munkára.

Fürdőszobai csaptelepek fajtái

A modern modelleknek több verziója van:

 • Szelep típusú termékek. 2 szelepet tartalmaznak a víz áramlásának szabályozására. Természetesen a beállítás nem túl kényelmes, de különféle lakóépületeket és kapukat vonz.
 • A fürdőszobai csaptelep csapszegei könnyűek és kompaktek. Ezek közül egy kar állítja be a bejövő folyadék és a hőmérséklet nyomását. Az ilyen termékek hátránya, hogy ha még egy rész sem sikerül, a patront teljesen meg kell változtatni.
 • A termosztatikus eszközök képesek bizonyos hőmérsékletet és vízáramot fenntartani. Ezek a csapok stílusos dizájnnal rendelkeznek, ezért tökéletesen illeszkednek a modern belső térbe. Ezenkívül megtakarítanak vizet.

Mit kell keresni a keverő kiválasztásakor?

Mielőtt a keverőt saját kezűleg telepítené, először meg kell vásárolnia. A jó és jó minőségű modellnek bizonyos paraméterekkel kell rendelkeznie, amelyekről beszélni fogunk.

A fürdőszoba csapokat általában a következő anyagokból állítják elő:

A szilánból készült termékek kevesebb sárgaréz eszközt mérnek, és olcsóbbak. Mindazonáltal a jól ismert gyártóktól származó keverők nem nagyon ellenállnak az intergranuláris korróziónak, amely nem rendelkezik primer jelekkel. Csak kis fehér foltok jelenhetnek meg, amelyek hasonlítanak a sós lerakódásokra. A csaptelep megnyomása közben a keverő egyszerűen megszakad. Ezért válasszon egy sárga nyakkivágatot, mert a szürke azt jelzi, hogy a modell silumin. Bár az összes hiányosság ellenére, az alacsony ár miatt nagy a kereslet.

De a rézcsapok drágábbak és nehezebbek. Végül is, mint tudják, ez az anyag viszkózus, ezért az ilyen készülékekben lévő lyukak és anyák nem szakadnak meg az erőfeszítésektől. Ebből arra lehet következtetni, hogy a sárgaréz termékek tartósabbak.

A keverő minőségét gyakran súly szerint határozzák meg. Egy jó termék soha nem lesz könnyű, mivel hasznos élettartama a fém vastagságától függ. Természetesen a nehéz modellek hátrányai is lehetnek, de az a tény, hogy a gyártó nem mentette meg az anyagokat, nem rossz.

Még akkor is, ha kiválasztja a csaptelepet a fürdőszobában, figyelembe kell vennie annak méretét. Ezenkívül a termékeknek megfelelőnek kell lenniük a telepítési helyükön. Például lehetetlen egy modellt felépíteni egy falra, amely a fürdő oldalán van elhelyezve.

Ezenkívül ellenőrizze, hogy a keverő munkaelemei megfelelőek-e, hogy van-e a falra egy öntöződoboz, egy tömlő és egy kifolyócső.

A keverő telepítésének lépései

Vízszigetelés és szerszámozás

A munkához szüksége lesz:

 • Fogó.
 • Vinyl szalag.
 • Gáz vagy állítható csavarkulcs.

Szigetelt szalag több rétegben nikkelezett anyacsavarokkal. Ezt meg kell tenni, mielőtt meghúzzuk őket, nehogy elrontsák a keverőt. De a kulcsot a termékek bontására használják.

A vízszigetelést leggyakrabban FUM (fumkoy) szalagon végezzük. Természetesen ma még egy vízvezeték-szerelő használ vízvezeték kábelt, de a fumka még jobb. A szálon 15 rétegben óramutató járásával megegyezik. Az anyacsavar meghúzásával ez a szalag elkezdi megnyomni a szálat, erős pecsétet biztosítva.

Ne felejtsd el, hogy ha a másik irányba visszacsévéled a füstöt, akkor csúszik és ráncosodik. Mindent megjavít, a régi szalagot el kell távolítani, és az újat az ellenkező irányba kell feltekerni.

A régi fürdőszobai csaptelep eltávolítása

A rossz készülék kiszerelése nem túl nehéz, a legfontosabb dolog azelőtt, hogy levágja a fővonalat, valamint a melegvizet egy gejzírból vagy elektromos kazánból.

Az első lépés a maradék víz leengedése a csapból, amely után elkezdheti kicsavarni a keverőt a falról. Ugyanakkor nem szükséges keményen nyomni annak érdekében, hogy ne sérüljön a falon lévő szerelvényen lévő szál. Ha sérült, a falat teljesen meg kell javítani, mivel a szerelvény nem cserélhető fel a felület lebontása nélkül. Miután szétszerelte a régi keverőt, alaposan meg kell tisztítani a szerelvényt a festék maradványaitól és a régi tekercseléstől.

DIY telepítési módszerek

A termék helyétől függ a telepítéstől. Beágyazhatók vagy falra szerelhetők. Az első esetben a csapok közvetlenül a falba vannak ágyazva vagy a fürdő fedélzetére vannak felszerelve. A számukra többet tulajdoníthatnak polcra vagy rackbe helyezett termékeknek.

Ha a csöveket a padlón keresztül hozza, vagy szabad hely van a fürdőszobában, képes lesz arra, hogy rögzítse az állványra. Rack típusú keverők - a legdrágább eddig. Különböző teljesítményt mutatnak: a barokktól a modernig.

A falra szerelés a kád és a mosdó szomszédos elrendezésével történik. Sok idő ebben az esetben a keverő elhelyezése nem megy el. Ezenkívül ez a telepítés lehetővé teszi a daru cseréjét és leszerelését.

Amikor a keverő a falba van építve, a belső tér vonzóbbá válik, de a csatlakozó tömlők nem lesznek elérhetők.

A szerelés szintén korlátozza a mosdókagyló és a fürdőszoba polcra jutó tömlők és csatlakozások elérését, azonban kompakt keverők beszerelésére is lehetőség van.

A termék összeszerelése

Alapvetően szétszerelt állapotban értékesítik őket, ezért a vásárlással kapcsolatban ellenőrizni kell a teljességet. Minden tárgy celofánba van csomagolva. A doboz belsejében a következő részek kellenek:

 • Husák.
 • A fő egység.
 • Tömítéseket.
 • Dekoratív csészék.
 • Az öntözés zuhanhat.
 • Különcök.
 • Tömlőt.

A készülék összeszerelése során szükség lehet az anyák meghúzására. E célból a kulcs megfelelő. A keverő nikkelezett felülete könnyen károsodik, ezért jobb, ha a szivacsos kulcsokat több rétegben elektromos szalaggal csomagoljuk. Elvégre meg kell értened, hogy a sérült alkatrészek keményen változnak.

A csaptelep beépítése a fürdőszobában

Először meg kell tennie a csavaros excentereket. A bemeneti szerelvények között 150 mm távolságot kell hagyni. Hiba esetén használjon tranziens excentrikákat. Tömítőanyag van feltekercselve a szálukra, majd a csavarokat a szerelvényekbe csavarják.

Ezután rögzíteni kell a termék testét, és ellenőrizni kell a vízszintes helyzetet. A vízvezetékhez való csatlakozás helyének elrejtéséhez dekoratív csészéket kell elhelyezni. A keverő felszerelése után helyezze be a tömítést. Így lehet megakadályozni a víz áramlását. Ezután folytathatja a keverő végleges telepítését. Húzza meg az összes anyát az erősebb csatlakozás érdekében.

A telepítés helyességének ellenőrzéséhez a fővezetéknek nem csak a hideg, hanem forróságra is szüksége van. Ha szivárgás következik be, akkor még szorosabbra kell húzni az anyákat. Célszerű megtekinteni a videót, hogyan kell a keverőt saját kezével telepíteni.

A következő szakasz a gander hegye. A víznek köszönhetően kijön a víz. A termék aljára van helyezve, és anyával rögzítik, és a tetején - a tömlő és az öntöző dob rögzítve van. A zuhanycső a szerelvényhez egy szabvány anyával van felszerelve. De egy öntözéshez csatlakoztatva kúpos kötőelemeket használhatunk. Ne felejtse el előre telepíteni a tömítést.

Ezután ki kell választania egy helyet egy öntöző tartóhoz. A rögzítő csavarokkal van rögzítve. De ehhez először egy lyukat fúrnak a falba. Ezzel a keverő beszerelésének folyamata önmaga. A teljes telepítési folyamat vizuális értékeléséhez meg kell jeleníteni a videót.

A keverő beszerelésének módja a polcon vagy állványon

Ebben az esetben vízre kell vinnie a készüléket a padlón keresztül. A telepítési helyszín nemcsak a padló magasságában helyezkedhet el, hanem kissé magasabbra. Az utóbbi lehetőség sokkal kényelmesebb, mivel lehetővé teszi az állvány felcserélhető lapkával való felszerelését a tengelykapcsolók és rögzítők cseréjéhez.

A keverőnek a főbb pontokon lévő állványra történő felszerelése megismétli a fali szerelvény elhelyezésének eljárását: az excentereket csavarozzák be a csővezetékekbe, a kívánt távolságban vannak felszerelve, majd a csatlakozó tömlők rögzítő elemeit csavarják fel.

Termékek a polcon, valamint elhelyezni a rack, akkor szokásos használni egy elit belső. Csak azokat a tényezőket különbözteti meg, hogy a káddal ellátott rackbe helyezett eszközök készletet készítenek, és a polcra szerelhető tartozékok önkényes kivitelben állnak rendelkezésre. Ezekből az eszközökből a víz kaszkádon áramlik, ezért a polcok különböző formákká válnak.

Maga a keverő egy talapzaton vagy egy résen helyezkedik el, néha külön lapon, szilárd kő és üveg polcán. A víz flexibilis tömlőkön keresztül kerül szállításra, és különböző helyeken megengedett a kifolyócső, a zuhanyfej és a csapok felszerelése.

A szereléshez a tömlők előírt hosszának pontos számítása szükséges az összes alkatrész csatlakoztatásához. Általánosságban elmondható, hogy egy ilyen termék beszerelése hasonlít egy fúrókeverő beépítésére. A polcon nagyon óvatosan dolgozzon. Egy vizuális példához jobb, ha megnézed a videót, hogyan helyesen helyezzük el a keverőt.

Sobolev Jurij Alekszejevics

Telepítse a keverőt a fürdőszobába

A csaptelep behelyezése a fürdőszobába a saját kezükben elég könnyű, ha követi az utasításokat és az alapvető telepítési szabályokat. A munkahelytől függően két lehetőség van a csaptelepek felszerelésére: a falfelületre és közvetlenül a fürdőre.

A keverő (fal vagy fal) modelljének megválasztása a helyétől függ. A kialakításon kívül vegye figyelembe a fúvóka hosszát és alakját is a víz leeresztéséhez, valamint a zuhanycső hosszához. Nem kevésbé fontos a keverő anyaga - a piacon sárgarézből és szilánból készülnek.

A sárgaréz csapokat nagy súlya és jobb minősége különbözteti meg a silumin termékekhez képest. A modelltől függően a készlet összetétele eltérhet, de fő részei változatlanok: keverőponyva, gereblye (kifolyócső), excentrikák (fali modellhez), tömítések, zuhanytálcák és dekoratív borítók. A vízellátó csövek (a fogantyúmodellhez) és a zuhanyt falhoz rögzítő részek lehetnek.

Keverőszerelési magasság

A keverő beépítési magasságának kiszámításához a referenciapontnál vegye be a fürdő szélét. Ez figyelembe veszi az ilyen pillanatot - ahol a víz lefolyását tervezi (csak a fürdőben vagy a mosogatóban). Ha csak egy fürdőt használ, szokásos, hogy a keverőt a fürdő szélétől 20-25 cm-es magasságig rögzítse. Nincsenek szigorú előírások ehhez az értékhez, figyelembe kell venni a modell kialakítását, a különféle tartozékok elérhetőségét, és ami a legfontosabb, az egyszerű használat. A jó minőségű keverőre vonatkozó utasítások a ragasztás magasságára vonatkozó ajánlásokat tartalmaznak.

Figyelj! Ha egy mosogatót adnak hozzá, a számítás a szélén történik. Ebben az esetben a keverő a mosogató szélétől 25 cm távolságra van felszerelve.

Mit kell telepíteni?

A munka megkezdése előtt ellenőrizze a készlet teljességét és minőségét. Az excentereken és az anyákon lévő szálakat külön ellenőrizzük. Ezután össze kell szerelni az egész keverőt.

A keverő cseréjekor az excentrikák, ha jó állapotban vannak, nem szivárognak ki, ugyanazt hagyhatják. Lehetővé teszik a keverő tengelyeinek és a fal csövek közötti távolság méreteinek beállítását.

Teljes fürdőszoba csaptelep

A szükséges szerelési eszköz: csavarkulcs, elektromos fúró fúvókákkal, FUM-szalag, dugók.

Szerelés polipropilén csövekre a falon

A keverő beépítése a polipropilén csövekre egy műanyag csíkkal, fém belső betéttel történik. A cső rögzítése a csöveken úgy történik, hogy a külső él nem nyúlik fel a csempefelület felett.

Figyelj! Általában a sávot legalább 3-4 cm-re kell a falra leengedni, és a tengelyek közötti standard távolság 150 mm.

A keverő beépítése a polipropilén csövekre

A keverő falra történő telepítéséhez a következőket kell tennie:

 1. Ellenőrizze a készlet összes alkatrészének rendelkezésre állását, és tisztítsa meg azt a sávot, amelyhez rögzítjük a keverőt;
 2. Az excentrikumok telepítése. Ehhez ellenőrizze a szerelvényen belüli helyét a hosszuk mentén, majd egy szűkebb menetes részt (amely belép a falba) egy FUM szalaggal (len) fújja fel. A tekercselés a fonál mentén történik, több rétegben (általában kb. 10 fordulattal), annak érdekében, hogy teljes mértékben elrejtse a szál egyenetlenségét. A termék széléről kúp formájában kerül sor. Miután lezárta a szálat, csavarja be az excentereket egyenként a falon levő nyílásokba (a menet mentén), és óvatosan húzza meg a csavarokat egy csavarkulccsal;
 3. Csatlakoztassa a díszítő sapkákat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az excentrikák megfelelően vannak felszerelve a hossz mentén, és a fennmaradó menethossz elegendő a keverő rögzítéséhez. A burkolatoknak szorosan illeszkedniük kell a falfelülethez, hézag nélkül. Ellenőrzés után azokat el kell távolítani;
 4. Tegye be a tömítéseket a keverő testébe, és rögzítse az excentrikákra - ellenőrizze az excentrikák pontos helyzetét a tengely mentén. A tömítés illeszkedik a bordázott oldalhoz a keverőben, és a sima oldal az excenteres vezetékek felé. Ezután nyissa ki a vizet, és ellenőrizze, hogy a csatlakozás szorosan csatlakozik-e;
 5. Ha a víz nem szivárog ki - távolítsa el a keverőt és szerelje fel a dekoratív burkolatokat. Csavarja be a keverőt az excenterekhez manuálisan, majd állítsa be a csavaranyákat az anyacsavarokkal. Óvatosan nyomja össze, nehogy elrontsa a keverő fényes bevonatait, és ne helyezze át a tömítést. Egy rongyot a kulcs és az anya közé helyezni;
 6. Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a kész rendszer működését.

A keverő beépítési terve a fürdőszobában

Zuhanyszerelés

A következő lépés a zuhanycsaptelephez való csatlakozás. A zuhany csatlakoztatásához:

 1. Helyezze be a tömítést a tömlő végén levő anyára, amely a zuhanyfejhez csatlakozik, és kézzel húzza meg;
 2. Egy másik tömítést helyeznek be a második végbe, és közvetlenül a keverőhöz van csatlakoztatva (a zuhanyfejbe csavarva);
 3. Jelölje meg a rögzítés helyét a falon. Ehhez figyelembe kell venni a felhasználók növekedését és a tömlő hosszát (ne érjen hozzá a fürdő széléhez);
 4. Csavarja rá a rögzítőt a falhoz a zuhanyfej tartójához. Ehhez használjon elektromos fúrógépet lyukak készítésére, tedd be a dugókat. Ezután csavarokkal rögzítse a rögzítőket a tüskékre és helyezze be a zuhanytartót.

Zuhany tartó

A keverő felszerelése akril fürdőre

Az akril fürdősorra történő felszereléshez keverőmodelleket alkalmaznak. Ez a design helyet takarít meg, javítja a belsejét (a zuhanycső a fürdő alatt található), a fürdõ gyorsan és fröccsenés nélkül tele van vízzel. A fürdőkád-keverők kétféle sugárzást biztosítanak: lamináris (kerek) és kaszkádos (széles és lapos, vannak modellek világítással). Vonzóbb kialakításuk és nagyobb sávszélességű csatorna van.

Figyelj! Az ilyen típusú konstrukcióhoz kiváló minőségű zuhanycsövet kell választani, mivel mindig a kád alatt van, hajlított állapotban, és először sikertelen.

A fontos pont a keverő minősége - nagy mennyiségű vizet vezet nyomás alatt, ami azt jelenti, hogy a szerkezet részleteinek terhelése nő.

A csaptelep felszerelése a fürdőszobában

Ahhoz, hogy az akril kádba rakja a habarcskeverőt, szüksége van:

 1. Jelölje meg a keverő furatát, a kifolyócsövet a víz lefolyásához és a zuhanyozáshoz;
 2. Fúrja meg a jelölések lyukakat egy elektromos fúróval, előre meghatározott méretűre és szabálytalanságokra csiszolja. Egy fúrógép esetében a fúró egy koronás malom formájában történik;
 3. Az adaptereken a vízellátó tömlők szélén a szál FUM-szalagot. A tekercselés több rétegben történik feszítéssel, hogy simítsa a szálat. Csavarozza be az adaptereket a falba mélyedő vízvezeték csövekbe;
 4. Szerelje be az anyákat a kád oldalán lévő lyukakra;
 5. Szerelje fel a tömítést a kifolyócső alján az ürítéshez, csavarja rá a fürdő oldalára és összenyomja;
 6. Csatlakoztasson két rugalmas vízellátó csövet a keverőbe (kezdetben hígító) és tömörítse is jól;
 7. Szúrja fel a FUM szalagot a harmadik cső menetére. Ez a cső a keverő csatlakoztatását szolgálja a főegységhez, amely elosztja a víz áramlását a kifolyáshoz és a zuhanyhoz;
 8. Csavarjon egy krimpelő anyát a keverő aljára, helyezze be a lyukba, és rögzítse egy másik anyával a tetején;
 9. Rögzítse a zuhanyzót az előkészített lyukba és csatlakoztassa a tömlőt a fő keverőegységhez;
 10. Csavarjon két rugalmas keverőcsövet a falon lévő adapterekhez;
 11. Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a berendezés minőségét.

A fürdőkád egyes modelljei már rendelkezésre állnak a keverő furataihoz, ami megkönnyíti a feladatot.

Figyelj! A kád felhelyezésénél tilos szabadon hozzáférést kell biztosítani a keverő kialakításához vészhelyzet esetén. Ebből a célból eltávolítható műanyag képernyőket használnak.

Sarkok a keverő felszereléséhez a fürdő oldalán

Az akril kád csaptelepek egyik újdonsága a kád oldalára vágott sarkok és a falra szerelhető fürdőkeverők adaptereinek szerepe. Sárgarézből készültek, krómozottak, és tökéletesen illeszkednek a fürdőszoba belső kialakításába.

Sarok adapterek a falcsap szereléséhez

Az ilyen összeszerelő készlet használata bármilyen falra szerelhető csapot egy fészekbe fordít, amely lehetővé teszi a fürdőkádon való rögzítéshez.

Mennyit

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszoba falán

A fürdőszoba javítása nem csak a falak, a mennyezet és a padló nagyjavítása, a vízvezeték és a kommunikáció cseréje, hanem a csaptelep beszerelése is. Cserélheti vagy telepítheti a karcolásról, a folyamat lényege nem változik, a különbség csak a műveletek algoritmusában van.

A szerelés és a szétszerelés során felmerülő nehézségek elkerülése érdekében jobb, ha előzetesen megismerkedsz azzal, hogy mely részekből áll. Ha a szakemberek bevonása a javításba nem szerepel a terveiben, szakembereink tanácsa, például a falon lévő fürdőszobában lévő keverő beszerelése segít a kitalálásban.

Mint vizuális anyagok, fényképek és videó utasítások csatolták a cikket.

Mi a keverő?

A vízvezeték szétszerelése és felszerelése előtt feltétlenül meg kell találni, hogy hogyan néz ki és melyikből áll. Ezen kívül, tudva, hogy fel van szerelve, elkerülheti a gátlástalan eladókat. A csomagolt fürdőszobai csaptelep a következő elemekből áll:

 1. Ház. Szabványos rendszere a következő: két vezeték a meleg és hideg víz vezetéséhez, két aljzat és kifolyócső;
 2. Zuhany tömlő A rendszer ezen része összeköti a keverőtestet a zuhanyfejjel (fúvóka). Mivel ez a rész a leggyakoribb hiba, ezért nem ajánlott menteni.

A zuhanycsövek választéka óriási: fémtekercses műanyagból a fejlett modellekhez, csavarodás elleni védelemmel és szilikon réteggel fémfonalán.

 1. Zuhanyzó öntözés (egy másik név - zuhanyfej). A zuhanyfejek a legegyszerűbbek közül kettő vagy három standard módot, fél tucat funkciót kínálnak puha, szénsavas, masszázs vagy sugárforrás, "gazdaságos" üzemmód és sok más kellemes zuhanyozás lehetőségéhez.
 2. Az excentrikus. Ez a típusú zuhanyadapter hosszúkás, lekerekített, amelynek egyik szélét a keverőhöz erősíti, a másik pedig a csőhöz. Az excenterek hossza és mérete minden egyes modell esetében egyedi.
 3. Gander, az orr vagy csavar. A leggyakoribb gander modellek J, C és G alakúak.
 4. Dekoratív mennyezet.
 5. Gumi vagy szilikon tömítések.

A fürdőszobában lévő csaptelep telepítéséhez szükséges csillogás megtörténik

Azonban a konfiguráció ellenőrzése nem mindig elegendő, mert a vásárolt áruk hibájának hiányában teljes bizalomra van szükség, biztosítani kell a menet excentricumok és rögzítő anyák integritását. A szerelési utasításokat a vízvezetékcsomag tartalmazza. Elég egyszerű összeszerelni és szétszerelni, biztos lehet benne, ha megnézzük az összeszerelésről készült videót.

A fürdőszobacsap kiválasztásának kritériumai

Hogyan szereljük fel a csapot a falra, milyen módszerekkel vannak a leggyakoribbak? Először is, a régi javítás, másrészt a telepítés a javítás során.

Annak érdekében, hogy a régi vízvezetéket újra cseréljék, először választania kell a megfelelőt. Nem nehéz ezt megtenni, hiszen a vízvezeték üzletek mai kínálata lehetővé teszi a pénzügyi lehetőségek figyelembevételével a hazai és a külföldi termelés modelljének megválasztását. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a jellemzőket, melyeket figyelembe kell venni vásárláskor:

 • Tömeg. Még akkor is, ha Ön nem szakember, és nem tudja megkülönböztetni a rozsdamentes acélt a sárgarézből, a termék minősége tömegével határozható meg. Túl világos, hogy egy termék a készülék kis vastagságát és törékenységét jelzi.
 • Metal. Ha a boltban levő tanácsadó a keverő silumin és réz modelljeit kínálja, akkor előnyben részesítse a második. A szilíciumnak nincs nagy szilárdsága, összetétele alumíniumból készült szilícium ötvözet, termékei minimális súlyúak és deformálódhatnak a telepítés során.

Sok kezdők standard hibát követnek el, amikor alacsony áron választják ki a termékeket. A sárgarézmodellek rendelkeznek az ötvözet legmagasabb viszkozitásával, amelyek nem engedik meg, hogy a szorítóanya a fény deformációi és telepítése során felrobbanjon. Ráadásul a sárgaréz eszközök kevésbé érzékenyek a korrózióra.

 • Méretek. Ez a jellemző nem annyira a keverő méreteit érinti, mint a beépítési helynek a fürdőszobában lévő falához való illeszkedését. A modell helytelen kiválasztása esetén (túl hosszú vagy rövid, masszív, vagy éppen ellenkezőleg, egy miniatűr daru és más következetlenségek), vagy nem felel meg a telepítési helynek, nem csak nevetséges lehet, hanem gyorsan is sikertelen.

A régi mixer leszerelése

Távolítsa el a régi csapot a fürdőszobában - a feladat meglehetősen egyszerű. Ehhez fogók és kulcsok szükségesek - gáz és állítható. A leszerelés több lépésben történik:

 1. Zárja le mind a fővezetékből, mind az elektromos kazánról vagy gázoszlopról szállított vizet;
 2. A rendszerben maradt vizet ürítse le;
 3. Távolítsa el a csapot a falról. Tegye ezt rendkívül óvatosan, ügyelve arra, hogy ne zavarja a szerelvény menetét a falon;
 4. Tisztítsa meg a szálat a falon lévő fém-műanyag csövekből.

Mixer telepítés

A csaptelep beépítése a fürdőszobába saját kezűleg a következő. Csatlakoztassa a testet egy zuhanycsővel, egy öntöződobozzal és egy ganderrel. Az ilyen manipulációk szerszám nélkül is lehetségesek, hiszen a telepítés módja önmagában nem okoz nehézséget.

Közvetlen beszereléshez az úgynevezett "fum-tape" -t használjuk, amely speciális áttetsző tömítőanyagot tartalmaz, habár a régi módon normál vontatást használhat egy tömítőanyaggal vagy egy közönséges napraforgóolajjal. Ellenőrizzük az excenterek csavarását a konstrukció szintjén - ez talán a legnehezebb feladat a csaptelep beépítéséhez a fürdőszobában.

A nemesacél falán lévő fém-műanyag csövekre való csavarozáshoz fóliával vagy vontatóval lezárjuk őket. Általában a szabványos modelleknél a lyukak közötti távolság 15 cm. Ha valamilyen oknál fogva ez a távolság megszakadt, az excentrikák segítenek eltávolítani az egyensúlyhiányt.

Ezután elkezdheti a keverő testének felszerelését. Ha az ügy egyszerűvé válik, akkor az excentereket helyesen telepítették. Most meg kell szüntetni az esetet, és fel kell fújni a díszes előtetőket. Ugyanakkor győződjön meg róla, hogy a lehető legközelebb vannak a falhoz.

A mixer felszerelése és felszerelése a fürdőszobában saját videót készít

Mi rögzítjük az ügyet. Telepítéskor nincs szükség további tekercselésre, mivel a funkciót a készülékhez mellékelt tömítések végzik. Húzza meg az anyákat egy csavarkulccsal. Megfelelően meghúzva a kulcsnak csikorgó hangot kell biztosítania. Az anyák megfelelő meghúzásához engedje be a vizet, és húzza meg annyit, amennyire szükséges, hogy megakadályozza a víz csöpögését. Most már csatlakoztathatja a ganderet és az öntözés is zuhanhat.

A keverő felszerelése csupasz falon

Új csempézett falra történő telepítéskor a következőket kell tennie:

 • Illessze a szerelvény központi részei közötti távolságot. A szigorú párhuzamosság függvényében pontosan 150 mm-nek kell lennie.
 • A szerelvény vége legyen a lapokkal.
 • A fürdő feletti magasságnak elfogadható magasságban kell lennie, azzal a feltétellel, hogy a berendezés szintje a fürdő oldalán legyen.

Összeszerelési trükkök

Néhány árnyalatok ismerete segíteni fog abban, hogy megbirkózzon a feladattal és egy tapasztalt mesterrel. Íme néhány közülük:

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszobában, ha a csövek a falon görbülnek a videó

  1. Könnyű használni a vontatás helyességét, ebből a célból szorosan kösse be a szálat a csavarás irányába. Ügyeljen arra, hogy ne csavarja be a vontatóköteget kötegekké.
  2. A vízvezetékek vízvezetékekkel történő felszerelése során magassági jelölést kell végezni. 15-20 cm-re van a fürdő felső oldalánál.

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszobában egy falra, amely nem igényel varázsló hívást és pénzügyi költségeket. A felbecsülhetetlen tapasztalatok mellett ez a folyamat segít a saját szemében növekedni. Ne feledje: ha valamit szeretne tenni a minőséggel, tegye meg magának!