Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan helyezhetünk el mosdót a fürdőszobában? Meghatározzuk a mosdó kényelmes magasságát.

A fürdőszobában végzett javítások során rendszerint szét kell szerelni és újratelepíteni kell a vízvezeték-felszerelést. Azonban sok lakástulajdonos szívesebben veszi fel az új mosogatók telepítését saját kezükbe. De ahhoz, hogy megvalósíthassa a szükséges javításokat, meg kell tudnia, hogy a mosogató magasságának milyen a fürdőszobában kell lennie.

A mosogatók telepítésének típusa a szaniteráruk típusától függ. Miután úgy döntött, hogy vízvezeték-terméket telepít, biztos lehet benne, hogy sok kérdéssel szembesül. Hogyan erősítsük meg a mosdót? Milyen mosdókagyló biztonságos? Melyik mosdó lesz a legpraktikusabb és tartósabb? Hogyan helyezhetünk el mosdót a fürdőszobában?

A vizsgált vízvezetékberendezés a rögzítés típusától függően változik, ezért a mosogató beépítése a különféle fürdőszobába is változik.

Az egészségügyi termékek típusai a telepítés típusától függően

Emlékeztetni kell arra, hogy a mosogató telepítése összetett folyamat, nemcsak türelmet és pontosságot igényel, hanem szakmai készségeket is.

Az egészségügyi berendezés beépítési magasságának meghatározása

Attól függően, hogy a mosogató magassága attól függ, mennyire könnyű a vízvezetékszerelés a helyiségben élők számára.

A munka megkezdésekor gondoskodni kell annak biztosításáról, hogy a mosogató rögzítésének magassága minden családtag számára kényelmes legyen. Emiatt nem könnyű meghatározni ezt a paramétert.

Ilyen helyzetekben figyelembe kell vennie az összes árnyalatot és megtalálja a legjobb kompromisszumos megoldást. Nem sokkal ezelőtt a mosogató magasságát az általánosan elfogadott gyakorlat határozta meg, amely szerint ez a paraméter a 77-85 cm-es tartományban változott. A modern szabályozási dokumentumok szerint a mosdókagyló szokásos magassága a fürdőszobában 85-94 cm-re kell a padlóról.

De felmerült a kérdés: milyen magasságban kell a mosdó a fürdőszobában, ha különböző korú emberek élnek a házban?

Hivatkozás: A szaniter szerelvények magasságát szabályozó szabályozási dokumentumok azt mutatják, hogy a mosogató optimális magassága a termék oldalához képest kb. 0,8 m, a gyermekek esetében 0,6 m, a serdülők esetében pedig 0,7 m.

Vízvezeték szerelvények és termékek felszerelése talapzatra, lehetetlen beállítani a magasságot. Ezekben az esetekben csak gyári beállításokat használjon, amelyeknél a héj felfüggesztésének magassága 80 és 87 cm közötti lehet.

A régi vízvezeték-berendezések szétszerelése

Új vízvezeték szereléséhez feltétlenül szükséges megválaszolni azt a kérdést, hogy hogyan lehet eltávolítani a mosdót a fürdőszobában, ami használhatatlanná vált. A folyamat egyszerű, és a következő lépéseket tartalmazza:

 • A mosogató telepítése előtt el kell távolítania a régi vízvezeték-terméket. Először távolítsa el a keverőt (ha a fészket a mosogatóba szerelik). Meg kell csavarni az anyát, amellyel rögzített. Ezután a vízellátást le lehet választani, majd csak távolítsa el a berendezést;
 • Ezután szét kell szüntetni a régi szifont: a csatorna anyáját le kell csavarni a mosdó hátuljáról, majd a szifont el kell távolítani;
 • A végső szakaszban a mosogató helyének cseréje megköveteli az elavult készülékek eltávolítását a zárójelekből, alátétekből és más támasztékokból.

A konzol mosogatók telepítése

Mielőtt megváltoztatná a mosdót a fürdőszobában, ki kell kapcsolnia a vizet. Ezt követően megkezdheti a javítási munkákat.

A konzol típusú mosdókagyló üzembe helyezése miatt széles körben elterjedt. Ezért az ilyen típusú vízvezeték-felszerelés könnyen felszerelhető szakemberek bevonása nélkül. A videó egyértelműen bemutatja, hogyan kell mosdót telepíteni a fürdőszobában.

A berendezés felszerelési lépései:

 • A mosdókagyló magassága a fürdőszobában nagyon fontos szerepet játszik. Ezért először be kell vinnie a jelölést. A padlóról bizonyos magasságban a vonalat vízszintesen a padlóra kell vázolni, a tervezett telepítési helyszínen egy szinttel. Mi a mosdó szabványos magassága a fürdőszobában, lásd fent. Ezután két függőleges vonal húzódik, merőleges a vízszintes jelölésre, maga a mosdó szélessége mentén;
 • A rögzítők kipróbálják a mosogatót, majd jelölje meg a lyukak helyét a falon;
 • A kijelölt helyeken lyukak vannak, amelyekbe a tüskék be vannak hajtva és a záróelemek be vannak csavarva;
 • Mivel a mosogatót nem könnyű felhelyezni a fürdőszobába az öntartóhoz a termék súlya miatt, kérjen segítséget a háztartástól a felszereléstől a hardveren;
 • Ezután csatlakoztassa a szifont és a keverőt.

Telepítés után ellenőrizze a tartó minőségét. A mosásnak nem szabad elmozdulnia a falaktól vagy a tántorodástól.

A fészek mosogatók felszerelése

Beépített típusú mosdó beépítése a bútoralkatrészek kivágásaiban történik. Ezenkívül a mosogató "elmerülhet" a szekrényben vagy egyszerűen sík felületre helyezhető

A mosdó magassága a fürdőszobában függ a bútorok azon paramétereitől, amelyeken a vízvezeték telepítve van. Ebben az esetben a keverők a mosogatóhoz vagy az asztallaphoz kapcsolódnak. Néha dekoratív állványokra helyezik.

Először is, a mosogatót a bútorok speciális vágásain telepítik, majd egy szifont és egy keverőt csatlakoztatnak. Hogyan csatlakoztassuk a mosogatót a fent leírt kommunikációhoz - mindez hasonló a vízvezeték konzol típusához.

Fontos! A bútorok darabolásának szigorúan meg kell felelnie a szaniterek szélességének, mivel a mosogató minőségi javítása szükséges, hogy ne csillapodjon. Végül is a berendezés tartóssága nagyban függ a helyes telepítéstől.

A képen jól látható a beépített mosdókagyló beépítése.

Vízvezeték szerelése az állványra

Az aljzat burkolatának eszköze a termék modelljétől függ, ezért a telepítési lehetőségek változhatnak. Először meg kell kitalálnod, hogyan kell a mosdót felakasztani a fürdőszobában, ha a talapzatot csak dekorációként használják.

 • Meg kell szüntetni a mosogatót, ami felhasználhatatlanná vált.
 • Ha azt szeretné, hogy a mosdó mellett a fürdőszoba mellett helyezkedjen el a fal mellett, meg kell jelölnie a helyeket a berendezés rögzítéséhez.
 • Ezután fúrja le a lyukakat a konzolokra, majd dugja be a dugókat vagy dugókat és csavarja be a mosdót. Tekintettel a szabványos magasságra, a mosogatót a padlóról a 85-93 cm-es magasságig kell felszerelni.
 • Mielőtt csatlakoztatná a mosogatót, különleges csavarokat kell hordania a csavarokon.

Fontos! Erősen megköti őket, nem érdemes meg, különben megszakíthatja a szálat - a legfontosabb az, hogy a vízvezeték-szerelő nem lóg ki.

A mosdó a fürdőszoba sarkában gyakran fel van szerelve a félpótkocsira. A kifolyócsövek kifolyása 0,5 m magasságban van a padlóról. Ebben a helyzetben könnyen lecserélhető a mosogató, mert az új felszerelés szabványos módon csatlakozik a falhoz. Ezt követően a félig tartó állványt a gyártó utasításai szerint szereljük fel.

A konzolon található héj helyzete a konzol termékek számára jó alternatívát jelent. Ha a falak nem elég erősek, és nem szerelhet fel rögzítőket, használhat olyan mosogató modelleket, amelyekben az egész terhelés leesik az állványra.

következtetés

A kommunikációs összeköttetésekhez való minden munkát a fentiekben ismertetett algoritmus szerint végezzük. Amint látható, a telepítés során nem jelentkezhetnek különösebb nehézségek. Most már tudod, hogyan helyezhetsz mosdót a fürdőszobába, és függetlenül a szakemberek segítségével a mosdó önálló áthelyezése a fürdő egyik helyéről a másikba. Annak érdekében, hogy mindent ki tudjon dolgozni, a lehető legnagyobb erőfeszítést és erőfeszítéseket kell tennie, akkor biztosan elégedett lesz a munka eredményével.

A mosdókagyló lépésről lépésre történő felszerelése a fürdőszobában

Elemezzük a mortise hüvely lépésenkénti telepítését a tabletta alatt. Együtt összeszereljük a vízelvezető rendszert a mosdó alá és csatlakoztatjuk a fürdőszobában lévő vízellátáshoz.

A mosdó beépítése a fürdőszobába kezdődik, ha eltávolítja a csatlakozókat a falról való kilépési helyéről. Ezután a forró és hideg vízre feltörjük a béléscsapokat, előrecsévéljük a menetes csatlakozású FUM szalagot vagy a vontatmányt paszta segítségével. Annak érdekében, hogy a szelep szorosan illeszkedjen a falhoz, a tömítésnek minden menetet le kell fednie. A csavarás után a rugalmas béléscső sarokcsapjainak nyílása felfelé nézzen. Forgassuk a szelepeket, amint a képen látható. A pénzt megtakarítani nem lehet egyedi csapokat végrehajtani, de amikor vízszivárgásokat észlelnek, le kell zárni az egész vízellátó rendszert, és nem az egyik csapot.

Helyezzük a mosogatót, helyezzük a szintre, és egy ceruzával rajzoljuk a vázlatot.

Csatlakoztatunk rugalmas vízcsöveket meleg és hideg vízhez a keverőhöz. A készlet standard szemceruza általában rövid, ezért külön kell megvásárolnia. Összeszereléskor ne felejtsük el a tömítéseket és a vékony elasztikus sávot, hogy megakadályozzuk a víz áramlását a csapból. A keverőt a süllyesztett tömlőkön át a lyukon át, a mosogató hátsó oldalán helyezzük el, felváltva helyezzük el a gumit és a fémalátétet, csavarjuk be a csapot a szelepbe és az anyára, húzzuk meg. A keverő a mosogatóra van felszerelve.

Ezután a mosdó beépítéséhez a fürdőszobába a fehér szimmetrikus tömítőanyaggal a nyílásszél teljes külső részét bevonjuk anélkül, hogy a ceruza kerülete túlmennené. Tehát a szilikon nem nyúlik ki a mosdó oldalán, és belülről rögzítheti, ami megbízható tömítést hoz létre.

A szilikon alkalmazása után visszaadjuk a héjat az eredeti helyére, szigorúan a megjelölt vonal mentén, és szorosan nyomjuk meg. A felesleges szilikont nedves ruhával törölje le.

Elkezdjük lezárni a mosogató ízületét az asztallapra. Mindent megtenni, amennyire csak lehetséges, és ne fesse el a tömítőanyagot az egész felület felett, ragassza fel a mosogató körüli kerületet és az oldalsó vízvezetékeket maszkoló szalaggal.

A kötést szilikonnal bevonjuk, ujjával vagy műanyag spatulájával szintetizáljuk.

Távolítsa el a szalagot egy nedves ruhával, és óvatosan távolítsa el a felesleges szilikont. A falsík héjának felső része befejeződött, továbbhaladva.

Már összekapcsoltuk a rugalmas tömlőket a keverővel, itt az idő a külső vízellátáshoz. Nem használunk FUM szalagot vagy kendert paszta a daru csomagolásához, mert van egy tömítő gumi az egyes tömlő végén. Alternatív megoldásként manuálisan húzza meg a tömlőket a forró és hideg vízhez. A rugalmas kábelezés teljesen fel van szerelve.

Folytassuk az alsó csatorna telepítését. A német Gro Welle gyártmányú krómozott lábszelepet választották a telepítéshez. A nyak oldalán van egy lyuk a túlfolyáshoz. Ha a mosogatóban levő víz a beállított szint felett tárcsázza, akkor a túlfolyóba jut.

Összeszereljük a rendszert, a nyak nyílásának és a túlfolyásnak meg kell egyeznie.

A nyakán tegyünk egy szilikon tömítést.

A második szilikon tömítés az alulról a csavaranya menetére van feltekerve.

A kulcsot szorosan húzza meg.

Végül rögzítjük az alsó leeresztő dugót a helyünkre.

Mielőtt szétválasztja a részeket, gyűjtse össze a designot.

Csatlakoztatjuk az üveget a pohártartóval, és nem felejtjük el felhelyezni a tömítő tömítést. A tömítést simán, torzítás nélkül helyezzük el a szivárgás megelőzése érdekében. Tegye a csavaranyát és a kúpos tömítést a nyakcsatlakozó fúvókára, helyezze be a szerkezetet a szifon felső nyílásába, és húzza meg. Csatlakoztatjuk a fuvolát, helyezzük az anyát és a kúpos tömítést, mérsékelten csavarják.

A nyélen húzza meg a szifont, és ne felejtse el a tömítést.

Megszűrtük a szifon menetes csatlakozásait, igazítottuk a hullámosságot, ahogyan azt szükségünk van, és csővezetékeinket a csatornacsatornába helyezzük.

A mosdókagyló telepítése befejeződött. Most nyissa fel a műszerfalat alul, vezesse le a vizet, és ellenőrizze az ízületek szivárgását. Minden száraz, használhatod.

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Minden funkcionális fürdőszobában, a fürdő mellett, mosogatónak is kell lennie. És ez nem csak a kényelemért, hanem esztétikai célokra is. A mosogató felszerelését magas színvonalon kell elvégezni, mert az Ön biztonsága attól függ, és az alulról jövő szomszédokkal szembeni veszekedés az árvízről nem szükséges. Ezért vegye figyelembe a mosogató szerelését, nehogy előre nem látható pénzügyi nehézségekkel szembesüljön.

Shell osztályozás

A modern mosogatók sokféle kialakítással rendelkeznek. Ezek egy vagy két mosogatóból állhatnak, amelyeket asztalra vagy talapzatra szerelnek, ahol a kommunikáció és a szifon "elrejt". Van egy félig tartó állvány is, amelyben a csatorna kiömlésének kialakítása rögzített. Néhány mosogatószerkezet rögzítőelemekkel van ellátva, így egy adott telepítési mód kiválasztása nagymértékben függ a termék jellemzőitől.

A beszerelési technológián alapuló osztályozás iránt is érdekel, ez így néz ki:

 • az állványra szerelt;
 • a zárójelre szerelt termékek;
 • egy talapzaton;
 • a falra szerelt különálló polcra.

Amikor egy mosogatót vásárol egy boltban, figyeljen annak méreteire (30 és 300 cm szélesek legyenek), valamint arról, hogy egy adott modell megfelel a fürdő általános stílusának. Egy másik fontos kritérium a tartósság.

Mi szükséges a munkában?

 1. Valójában a mosogató.
 2. Szilikon alapú tömítőanyag.
 3. Állítható csavarkulcs, csavarkulcs.
 4. Csapok.
 5. Csavarhúzóval.
 6. Csavarhúzó (ha nem, használjon egy hagyományos fúrógépet).
 7. Csavarok (lehetőség szerint korrózióálló bevonattal).
 8. Ceruzával.
 9. Felszámolási.

A régi mosogató leszerelése

A munka első szakasza a régi mosogató eltávolítása lesz.

Fontos! A bontási eljárás megkezdése előtt kapcsolja ki a vizet.

Először csavarja le a csavarokat, amelyek biztosítják a keverőt. Ezután húzza ki az eyelineret, vegye le a keverőt. Távolítsa el a mosogatóhoz csatlakozó szifont a szennyvízcsatornával - csavarja le a csavarokat (alul helyezkedjen el), vegye le maga a szifon és öntsön ki belőle vizet. Ha azt tervezi, hogy átáll egy másikra, akkor húzza ki a lefolyóból, majd egy darabig dugja be a lyukat valamivel (pl. Egy rongyot), nehogy kellemetlen szagok kerüljenek a lakásba. Végül távolítsa el a mosogatót a tartókról.

Tartó tartószerkezet

Napjainkban a konzolok a legnépszerűbbek a mosogató szerelésének. Tekintsük az ilyen telepítés technológiáját.

1. lépés: Rajzolj egy vonalat párhuzamosan a padlófelülettel körülbelül 80 centiméter magasságban. Ez az alapjel, amellyel további számításokat készít. Ebben a magasságban gyakran vannak beépített kagylók.

2. lépés Mérjük meg, hogy mérőszalaggal mérjük meg a fal falának szomszédságában lévő héjfal vastagságát. Az így kapott szám az a távolság, amelyet az alapvonaltól kell mérni, és rajta egy másik vonalat. Itt van a zárójelek felszerelése. Mérjük meg a távolságot a konzolok között, jelöljük meg azok pozícióját a vonalon. Az így kapott jelölés a falon lévő alapvonalra vetül.

3. lépés: Csatlakoztassa a konzolokat az alapvonalhoz, jelölje meg, hogy hol helyezkednek el és fúrja a lyukakat. Helyezzük be a lyukakba, rögzítsük a konzolokat a falra.

4. lépcső. A beépített konzolokhoz egy mosogató csatlakozik a gyártó utasításainak megfelelően.

Amint láthatjuk, nincs semmi bonyolult itt, ha rendelkezésére áll minden szükséges eszköz és egy természetes "szem". Most mindössze annyit kell tennie, hogy csatlakoztassa a fennmaradó elemeket - a keverőt és a szifont, de később meg fogjuk mondani.

A mosogató szerelése a szekrénybe

Nem kevesebb ismert telepítési mód nevezhető a terméknek a szekrénybe történő beszerelésére. Ezt a módszert az jellemzi, hogy a beépített mosogatók sokféle formát és formatervezést tartalmaznak. Ez szinte univerzális, ezért népszerűsége.

Talpas mosogató

Először is, kivágást készít a táblagépen, de a további telepítés teljes mértékben függ a modell jellemzőitől, valamint az Ön kívánságaitól. Tehát a mosogatót maga a asztali számítógépre is telepítheti, vagy mélyen a kivágásba.

A kapott kivágási helyen a termék és jelölje meg a jövőbeli kötőelemek pontját. Távolítsa el a mosogatót és fúrja meg a lyukakat a védjegyeken, majd helyezze vissza a terméket, és csavarokkal rögzítse. Amint látja, a technológia egyszerű, csak a keverő rögzítési módját jegyezzük meg. Csatolható:

 • a kabinetbe;
 • a falnak;
 • a mosdóba;
 • egy különleges standra.

Fontos! Ha kívánja, maga a mosogatót egy igazi kővel vagy enyvvel díszítheti. Az egyetlen korlát a fantázia.

A mosogató szerelése a lógó polcon

Mosogató a polcra

A csuklós polcot nem csak a terhelés elosztására tervezték a vízvezetékektől, hanem a rendszer összes elemének elrejtésére, valamint a mosószerek tárolására szolgáló helynek. Röviden, a függõ polc funkciója megegyezik a zárójelek funkciójával, csak néhány további tulajdonság van.

Telepítési technológia

1. szakasz:

 • Jelölje meg azt a szintet, ahol a mosdó található.
 • Ön egy mosogatót helyez el hozzá, és jelöli ki, hogy hol vannak a rögzítések. Fúrja be a szerelő lyukakat.
 • Helyezzen be dugókat dugókhoz, tegye be a mosogatóba, és rögzítse.

2. lépés. A polc alatti szerelvényt feljegyzi. A polcok eltávolítása nélkül jelölje meg azt a helyet, ahol a leeresztő nyílás lesz. Szintén lyukakat készít az összes szükséges vízvezetékhez.

Fontos! Ebben az esetben a keverő a polc behelyezése előtt kerül felállításra.

3. lépés: Fúrjon lyukakat a falba és rögzítse a polcot, miközben a leeresztő nyílást a polc megfelelő lyukához kell igazítani. A rögzítőcsavarok rögzítéséhez.

Mosogató szerelése egy talapzaton

Talpas mosogató

A gyönyörű mosdó az állványra nagyon kényelmes, és csodálatosnak tűnik. A duetto pedál + mosogató szerelése egyszerű, de bizonyos feltételeket igényel.

 1. A szennyvízcsöveket el kell rejteni a falba.
 2. A csatorna magasságának legalább 50 cm-nek kell lennie.

Itt is telepít egy mosogatót, egy szifont és egy keverőt, miután ezután rögzíti a talapzatot a falon előre beszerelt speciális szegecsekre.

Fontos! Ha a mosogató üveg, akkor a telepítéskor nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy megtörje!

A sarok mosogató szerelése

A sarok mosogató szerelése

Ha a fürdőszoba területe kicsi, tanácsos egy sarokmosó beépítése. Tehát maximalizálja a szabad terület használatát. A technológiai telepítés sarokmélysége több szakaszból áll.

1. lépés: Vegye le a sarokmosócsövet, és helyezze a jövőbeli telepítés helyére. Ha a mosogató az állványon áll, akkor először helyezze el a talapzatot és a mosogatót. Ha nincs állvány, akkor állítsa be a padlóról a standard magasságot 80 cm-re. Ön a mosogatóra támaszkodik, és megjelölje egy jelölővel, ahol a rögzítőelemek lesznek. Biztonságosan tudod játszani, és mérni mindent egy mérőszalaggal annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a méretek helyesek.

2. lépés: A jelzésre fókuszálással fúrja át a szerelési lyukakat és helyezze a műanyag dugókat. Ezután ismét hajlítsa le a terméket, és húzza meg a csavart.

3. lépés Csatlakoztassa a szifon keverőt.

Keverő és szifon csatlakozás

Most, amint fentebb említettük, részletesebben megvizsgáljuk az elemek telepítésének jellemzőit. Csatornába és vízellátásba kerülnek (mind meleg, mind hideg).

Fontos! A szifon egy speciális szelep, melynek célja a víz eltávolítása a mosogatóból és a kellemetlen szagok megakadályozása a szivárgórendszerből való belépéshez.

A szifon csatlakoztatásának folyamata egyszerű: először csatlakoztassa a lefolyót a mosogatóhoz, majd vigye be a leeresztő nyílásba. Ezután lezárja az összes ízületet egy tömítőanyaggal, hogy kellemetlen szennyvíz szag ne kerüljön a helyiségbe.

Az egyetlen gondot okozó probléma a keverő telepítése, de szakemberek nélkül megbirkózhat vele. A munkában szüksége lesz:

 • tömlő a vízellátáshoz;
 • fum-tape, mint tömítőanyag.

1. lépés: A tömlők végein rögzítse a speciális gumigyűrűket, úgynevezett tömítéseket, amelyek teljesen kiküszöbölik a szivárgás lehetőségét.

Lépés 2. Csatlakoztassa a tömlőket a keverőhöz. Óvatosan, óvatosan járjunk el. Csavarja vissza a tömlőket a keverőbe a végéig.

3. lépés A tömlők csatlakoztatása után szerelje fel a keverőt a mosogatóra. Az összes rögzítést speciális kötőelemek segítségével végzik, amelyek gyakran a keverőhöz vannak kötve (ha nincs, majd vásárolják őket az egyik hardverraktárban). Vannak olyan modellek, amelyek csavaranyákkal vannak rögzítve, nem szükségesek szorítók.

Ezt követi maga a héj telepítése, már beszéltünk erről.

következtetés

Ha úgy döntesz, hogy magad telepíti a mosdót, akkor lehetősége lesz arra, hogy eldöntsd, mi fog kinézni a szerkezet és minden egyes eleme közül. A formák széles választéka lehetővé teszi számodra, hogy igazi csodát hozzon létre a fürdőszobában, amely mindenki számára kedves lesz, aki belépett.

A mosogatók felszerelése: típusok és lépésenkénti utasítások

A mosogató az egyik fontos tartozék, amely nélkül el lehet képzelni a konyha és fürdőszoba berendezéseit. A modellek hatalmas választékának köszönhetően ezek a formatervek különböző formákban és színekben kerülnek bemutatásra, ezért harmonikusan illeszkednek a helyiségek bármely belsejébe. Bár a mosogatók telepítése nem különösebben nehéz és gyakran önállóan történik, a telepítés megfelelő elvégzéséhez bizonyos készségekre van szükség. Ezért a munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni nemcsak a mosogatók rögzítésének elveit, hanem azt is, hogy miként kapcsolódik a keverő, mivel a telepítés legkisebb pontatlansága szivárgást és más problémákat okozhat.

Különlegességek

A burkolat olyan egyedi konstrukció, amely a modern életben mind funkcionális, mind esztétikai tulajdonságokkal bír. Annak ellenére, hogy a kagylók különböző méretűek és megjelenőek, mindegyiknek van egy jellemzője - a minőségi telepítés szükségessége. Annak érdekében, hogy a tartozék szépen megjelenjen a formatervezésben, és megbízhatóan szolgálja sok éven át, be kell tartania az összes telepítési szabványt, helyesen számolja ki a méretet és válassza ki azt a helyet, ahol elhelyezheti. Ezért először a mosogató számára fenntartott helyet pontosan mérik, szélessége 60 és 250 cm között van, továbbá a mosogató beépítése a termék tervezési jellemzőitől függ, hiszen vannak modellek keverővel és anélkül.

A beszerelés előtt fontos meghatározni a mosogatóforma alakját is, és ezt a helyiség javítását vagy felépítését is célszerű megtenni, különben nehezen "illeszkedik" a termékhez a kész vízvezeték- és csatornarendszerhez.

A mai napig számos típusú héj létezik, amelyek mindegyikére a saját jellemzői jellemzik a telepítést.

 • Függeszteni. A tartozék a konzol segítségével a falhoz van rögzítve, a keverőhöz hasonlóan, mind a terméken, mind a falon elhelyezhető. Az ilyen modellek tökéletesen megtakarítanak helyet, de kis állványokkal kell kiegészíteni őket, ahol általában elrejtik az összes kommunikációt.
 • Egy talapzaton. A mosogató beépítése közvetlenül a falra történik, záróelemek használatával, de ellentétben a kommunikációs rendszer felfüggesztett változatával, azok különleges kialakításúak - egy talapzat. Tartozékok vannak részleges és teljes talapzattal, az egyetlen hátránya a magassághatár, amely nem haladhatja meg a 80 cm-t.
 • Építettek. Az ilyen mosogatók az éjjeliszekrénybe és a munkalapokba kerülnek a keretbe illesztéssel vagy rögzítéssel. Az ilyen típusú termékeket gyönyörű formatervezés jellemzi, ám sok helyet foglalnak el, így nem alkalmasak kisebb helyiségekben.

Ezenkívül a héjak eltérőek és a gyártás anyaga, amely speciális megközelítést és telepítési technológiát igényel. A legnépszerűbb termékek porcelánból, kerámiából és fajanszból állnak, drágák, de jó minőségűek. Márványmodellek is megtalálhatók a piacon, tiszteletreméltónak tűnnek, de nehezen telepíthetők és karbantarthatók, az anyagnak porózus szerkezete van, amely szennyeződéseket és porokat takar. Különös figyelmet szentelnek az ultrahangos nyersanyagokból készült üveghéjaknak. A felszerelést óvatosan kell elvégezni, hogy ne károsíthassa a megjelenést.

A konyhákat általában rozsdamentes acélból készült mosogatók vásárolják, könnyen felszerelhetők, olcsók és tartósak. Az egyetlen hátrányuk, hogy a csiszolószereknél instabilnak minősül, ráadásul zaj keletkeznek a vízből. Az ilyen kagylók egyszerűek és ikerformák. Ezek a modellek be lehetnek ágyazva a munkalapokba és a szekrényekbe, a telepítés minimális időt vesz igénybe, és teljesen megvalósítható a saját kezével.

Telepítse kézzel

Az építési munka fő lépése a mosogató beépítése, nemcsak a szerkezet megbízható rögzítése, hanem a kommunikáció összekapcsolása is. A mosdó esztétikus megjelenése és használhatósága a helyes telepítéstől függ. Ezért a régi mosogató elsö lebontása megtörtént, és egy helyet készítettek egy új tartozékhoz.

Fontos továbbá meghatározni, hogy a mosdócsésze mennyi mederben legyen elhelyezve. Ha a mosdót túl magasra vagy alacsonyra állítja, akkor kényelmetlen a higiéniai eljárások elvégzésére, mivel le kell hajlítani vagy felemelkedni. Ezért válasszon olyan szabványt, amelyben a család magasságának minden tagja kényelmes lesz.

A konyhai és a fürdőszobai rögzítő rendszerekhez a tartókonzolokat választják, alkalmasak minden mosogató modellre, és biztonságosan rögzítik őket. Egyes mesterek inkább olyan horgonyelemeket használnak, amelyek szorosan rögzítik a mosogatószerkezeteket a falakhoz, és nagyban megkönnyítik a telepítést. Magának a tálnak a mellett a csomagban szereplő további alkatrészeket is telepítenie kell. Lehet tabletták, oszlopok vagy támaszok, záró kommunikáció.

Mosogató beépítése a fürdőszobába: a modern modellek telepítési útmutatója

A fürdőszoba elrendezése - egy felelős esemény, amely sok kérdést vet fel a tulajdonosoktól, és magában hordozza a berendezések felszerelését. A mosogatók széles választékának köszönhetően a fogyasztóknak lehetősége nyílik arra, hogy bármilyen beltéri berendezést válasszanak.

A mosdó beépítése a fürdőszobába, tanulmányozzuk a két modern modell példáját: beépített és konzolos.

A mosogatók fő típusai

Az egészségügyi berendezések telepítési módját a mosogató típus határozza meg. A vezető gyártók különböző típusú mosogatókat gyártanak.

A legelterjedtebb a négyféle héj, amelyek különböznek a telepítés módjától:

 1. Építettek. A szekrény asztalára, asztalra vagy bármely más lapos felületre van szerelve. Az ilyen modellek kényelmesek, mivel lehetővé teszik, hogy teljesen elrejtsék a vonzó kommunikációt a bútorajtók mögött.
 2. Konzol. Felfüggesztett szerkezetek, amelyek a falra rögzítettek egy kész telepítési rendszerrel. E típusok stílusosak és modernek.
 3. Talapzattal. A "tulipán" sorozat modelljeinek egy díszítő eleme van egy tartóállvány formájában, amelyen egy hatalmas tálca van. A tartó belsejében elhelyezett drain szerelvények.
 4. Félpohárral. Az ilyen típusú modellek emellett talapzattal is rendelkeznek. De nem fekszik a padlón, hanem a falon. Ennek köszönhetően a fali modellek elegánsabbnak tűnnek. Az ilyen berendezések felszerelését bonyolítja az a szükség, hogy eltávolítsák a lefolyó előre meghatározott magasságára.

A süllyesztett mosogatók felhelyezhetők a tábla tetejére, rögzítik az oldalakat a bázis peremén, vagy alulról építik be a szerkezetbe.

A fürdőszobákban, ahol nincs lehetőség szabványos asztal szerelésére, kényelmes olyan félig beépített modelleket használni, amelyek egyszerűen csak a táblaszél peremére hajolnak. Az egyetlen caveat - ilyen vízvezeték szerelésénél egy rögtönzött szekrényt kell telepíteni, amelynek falai mögött az összes kommunikáció rejtve lesz.

Hogyan kell szétszerelni a régi berendezéseket

Az olyan eszköz lebontására, amely az idejét szolgálta, először le kell állítani a vizet, majd lazítani kell a keverő rögzítését. Ehhez csavarja le a reteszelő anyát. A készüléket leválasztják a tápvezetékekről, gondosan eltávolítják és eltávolítják.

Ezután szerelje szét a leeresztő elemeket:

 1. Az egészségügyi elem alsó részéből csavarja le az anyákat.
 2. Válasszák le a szifoncsészét a leeresztő nyílásról, engedje le a vízről, és tisztítsa meg a felgyülemlett szennyeződésektől.
 3. Vegye ki a folyadékot a lefolyóból, és kézzel csavarja le a reteszelőanyát az óramutató járásával ellentétes irányba forgatásával.

Ha a szifont a berendezés lebontásának szakaszában cserélni kell, azt el kell különíteni a leeresztő csőből. Ehhez csavarja le a csatorna csatlakozópontján és a hidraulikus záron található záranyát, óvatosan emelje fel a lefolyót és vegye le a szifont.

Mielőtt eltávolítaná a lefolyót a beszerelt tömítéssel együtt, az ék alakú távtartót félre kell nyomni. A végső szakaszban csak a kihajtó csövet húzza ki a mellékelt szifonnal a csatorna aljzatából.

A munka befejezése után, a kellemetlen szag elterjedésének megakadályozása érdekében a csatorna nyílását gondosan lezárjuk egy dugóval vagy egy többszörösen összehajtott ruhával.

Ha a falhoz rögzített mosogatót kombinált támasztékkal kell lebontani, akkor az oldalakhoz rögzítő pontokat kell keresnie, közelebb a mosdó aljához. Ha a tál nem rendelkezik padló alátámasztással, az anyák leengedésekor a mosogatót a kezeknek kell tartaniuk, nehogy a padló alá esik saját súlya alatt.

A konzol mosogatójának felszerelése

Nincs semmi nehéz telepíteni egy mosogatót a fürdőszobába, anélkül, hogy szakemberekhez fordulna. A legfontosabb dolog - szigorúan be kell tartani a telepítési technológiát, amely számos alapvető lépést tartalmaz.

A munka elvégzéséhez a következő eszközök szükségesek:

 • elektromos fúró;
 • betonfúrók;
 • építési szint;
 • mérőszalag és egyszerű ceruza;
 • kulcsok;
 • tágulási dugók;
 • építő ragasztó;
 • önmetsző csavarok;
 • FUM szalag.

A mosdókarmantyú G-és T-alakú hegesztett elemek formájában vagy keretek formájában készülhet, a "beépített vízvezeték" megragadásával. A második lehetőség előnyös, mivel kiküszöböli annak kockázatát, hogy a tálat egyik oldalra tolja.

Általában a különleges formatervezett mosdókagylóra szerelhetőek, amelyek szokatlan alakúak. A nagyobb láthatóság érdekében kerámia vagy fémvegyületekkel bevonhatók.

Mielőtt elkezdené a munkát, fontos megvizsgálni, hogy a vízvezetékkel szomszédos fal ellenáll a további terhelésnek.

A beton vagy a téglafal vakolázott rétegében a rögzítés hossza és mélyedése legalább 30 mm legyen. Mivel a tartószerkezetet a lehető legszorosabban kell a mosogatóhoz rögzíteni, minden esetben egyedi horgonyt kell kiválasztani, figyelembe véve nem csak az alap erősségét, hanem a mosogató súlyát is.

Előjelző felület

Először határozza meg a mosogató helyét a fürdőszobában és a beépítés magasságát. Ez a paraméter annak a számításnak az alapján van meghatározva, hogy a háztartás kényelmes volt az egészségügyi berendezések használatával.

Miután meghatároztuk a tálca magasságát, vízszintes vonalat rajzolunk a falra, jelezve annak felső határát. Ezenkívül két vonal merőleges a padlóra, amelynek távolsága a mosogató szélességének felel meg, figyelembe véve falainak vastagságát.

Jelölésekor fontos, hogy ellenőrizze az építési szintet. Ha a fal burkolólapokkal van burkolva, úgyhogy a lógó berendezés esztétikusabbnak tűnik, a rögzítési helyek rögzítésének meghatározásakor figyelembe kell venni a csempecsatlakozások elhelyezkedését.

Lyukak készítése a kötőelemekhez

A konzol külső tartófalait hátulról történő felszereléséhez fordítsa fejjel lefelé a terméket. A vízszintes húzott vonallal ellátott tartókonzollal ellátott tál. A húzott vonal mentén jelölje meg a rögzítők felszerelésének helyét.

A jövőbeli rögzítések tervezett pontjaiban egy elektromos fúró segítségével 1-2 mm-es átmérőjű lyukakat készítenek, mint az előkészített tányérok mérete. A "nyílás" rögzítőcsavarja nehezen hozzáférhető legyen.

Az előkészített lyukaknál a nejlon vagy műanyag távtartó tüskéi kalapálódnak, és az önmetsző csavarokat a megfelelő átmérőhöz csavarják. Ezután a zárócsapokat csavarják.

Egy kis trükk: úgy, hogy a fúró lyukak elkészítésének ideje alatt a fúró ne csússzon a csempe felületén, ragadós habarcs ragadjon a kezelendő területre.

A mosogató tálca felszerelése

Csavarja meg a csavarokat, csavarozza meg, ellenőrizze a rögzítők erősségét. A rögzítőcsapok tetején egy mosdót viselnek. A csavarokra helyezze be a tömítő alátéteket és az alátéteket, majd óvatosan húzza meg a szerkezetet. A mosdót is tömítőanyaggal vagy klipszel rögzítik.

A mester feladata az alátétek csavarása során olyan hatás elérése, hogy a tál nem ingadozik. A szerelvények díszítik, kopott sapkát. Annak megakadályozása érdekében, hogy az öntőforma előforduljon, amikor a víz belép a mosogató és a fal közötti résbe, ezt a helyet szilikonos egészségügyi tömítőanyaggal is le kell fedni.

A szifon csatlakoztatása a kommunikációhoz

A szifon felszerelése a rögzítés rögzítésével kezdődik. Rács, gumi vagy szilikon tömítés és nyomáscsavar felszerelése a leeresztő nyílásba. A tömítés jelenléte kötelező, mert biztosítja a csatlakozás tömítettségét.

Ellenőrizze, hogy a tömítés helyesen van-e behelyezve, húzza meg a szorítócsavart, és így csatlakoztassa a szivattyút. Ezután a merev műanyagból vagy hullámos tömlőből készült leeresztő cső vége csatlakozik a csatorna csengőhöz. A csatornahálózathoz csatlakoztatva kötelező tömítéseket kell használni, amelyek lehetnek gumi tömítések vagy hullámosított mandzsetták.

A keverő felszerelése a mosogatóra

Jobb felszerelni az egészségügyi berendezést, amíg a mosdót a falra rögzíti. A vízvezeték szerelése után sokkal nehezebb lesz. Ebből a célból a készletben lévő rögzítőcsapokat és rugalmas béléseket be kell csavarni a keverőbe. Ezzel a szemceruza segítségével végezze el a keverő összekapcsolását a vízellátással. Az ízületek tömítéséhez a szivárgások megelőzése érdekében a FUM szalagot fel kell csavarni.

A tömlő egyik vége, szerelvényekkel vagy rögzítőegységekkel ellátva, a keverőhöz van csatlakoztatva, a másik pedig a vízvezetékekhez. Ha a cső és a kifolyó átmérője eltér egymástól, felhelyezik a tömítő ajakra.

A csatlakozás utolsó szakaszában továbbra is ellenőrizni kell a rendszer teljesítményét, és biztosítani kell, hogy a csövek és a mandzsetta csuklói ne legyenek szivárgók.

A beépített mosogató beépítésének jellemzői

A beépített típusú modellek összeomlottak az asztal tetején vagy alján. Mindegyik telepítési módszernek saját árnyalata van:

 • Amikor felhelyezi a tálat a tetejére, akkor a felület felől egy-három centiméterre nyúlik ki.
 • Az alsó beillesztési eljárás előnyösebb, mivel üzem közben kényelmesen összegyűjti a fröccsenést egy mozdulattal.

Függetlenül attól, hogy a mosogató teljesen be van-e dugva a szekrénybe, vagy részben fel fog emelkedni a felszín felett, a leeresztő szerelvények még mindig a szekrény belsejében helyezkednek el.

Az összekötő alsó lapos l-alakú kötőelemek kivitelezéséhez és a rögzítéshez a tartó aljához kell rögzíteni.

A telepítési hely elrendezése

A táblagép elrendezésének egyszerűsítése egy süllyesztett mosogató telepítéséhez segít a sablon használatában. Számos vezető gyártó teszi a legtöbb beágyazott modellt.

A mosogató telepítésének helyét két feltétel befolyásolja:

 1. A mosogató nem lehet a szélén, vagy közel a falhoz.
 2. Ingyenes hozzáférést és használhatóságot kell biztosítania.

A helyes jelölés megteremtése az, hogy a mosdó szilárdan rögzítve van a pulton, de nem esik bele a lyukba.

A minta hiánya miatt a héj fejjel lefelé fordul és a felületre kerül. Egy egyszerű ceruza kivágja a vázlatot.

Annak érdekében, hogy helyesen kiszámolja a vízvezeték széleitől a kötőszemekig terjedő távolságot, végezze el a méréseket, és vigye át őket a kerekített kontúrra. Az így kapott méret határozza meg azt a távolságot, amelyet a vonalból visszavonulni kell annak érdekében, hogy belső kontúrt hozzon létre, amely a tál oldalainak támasztékául szolgál.

Élvágás és feldolgozás

A tálba helyezett lyukot kirakós játék segítségével készítik. Ha meg kell dolgozni egy fűrészszalaggal, akkor készen kell állnia arra, hogy vágja le a széleket.

Ha egy fémfűrészt használ, annak érdekében, hogy rendes vágást kapjon, először egy lyukat fúrnak a jelölő vonal körzetében a körvonalazott kontúr belsejében. Átmérőjének olyannak kell lennie, hogy a fűrészlap fűrészlap szabadon illeszkedjen.

Fontos! A táblaterület díszítő felületén történő aprítás kockázatának minimalizálása érdekében a vágást lassan és túlzott erőfeszítés nélkül kell végezni.

A létrehozott lyukak végfelületeit finom szemcsézett csiszolópapírral kezeljük vagy polírozzuk.

A tömítőanyag kiválasztásakor fontos, hogy a munkadarabok előállításához felhasznált anyagokra összpontosítsunk. Tehát a műanyag és a fa bevonatoknál az alkohollal a tömítő impregnációt kell alkalmazni.

Bowl installáció és berendezés csatlakoztatása

A tálat a pulton található és temették el. A szoros illeszkedés biztosítása érdekében a terméket enyhén elforgatják előre-hátra. Ezt követően csak a rögzített kötőelemek húzása és a szilikon egy szalvéta eltávolítása csak akkor marad ki, amikor a tál a helyén van. Az összeszerelt és rögzített konstrukció egy napig marad, amíg a ragasztókészítmény teljesen száraz marad.

Ahhoz, hogy a berendezést a lyukba csatlakoztassa a keverőbe, csatlakoztassa a tömlőkhöz és rögzítse őket. A szifon kimenet a mosogatóba kerül, egy cső van hozzáerősítve, és ezután a csatorna aljzatába kerül.

Általánosságban elmondható, hogy a beépített mosogató keverője és a szifon csatlakozási technológiája majdnem megegyezik a konzolmodell szerelésekor leírtakkal.

Hasznos videó a témában

A következő videókban néhány hasznos ajánlás a mosogatók telepítéséhez.

Szerelési útmutató felfüggesztett modellhez:

A főbb pontok a beépített modell telepítésekor:

A mosogató helyes behelyezése a pultba:

Amikor egy asztal alatti mosogatót szeretne telepíteni, jobb egy professzionális vízvezeték-szerelő szolgáltatásait használni. Végül is ezt a telepítési módot gyakran a természetes vagy mesterséges kőből készült drága modellekhez választják. És ehhez nem csak a kő vágásához speciális felszereléssel kell rendelkeznie, hanem ismernie kell a szeszélyes anyaggal való munkálkodás finomságait is.

Do-it-yourself fürdőszoba mosdókagyló - pénzt takarít meg és dolgozik a saját

A mosdó rögzítése a fürdőszobában a falhoz meglehetősen egyszerű folyamat, de valamilyen oknál fogva sokan szeretnek sok pénzt fizetni ehhez a munkához. Eközben, ha 10-15 percet vesz igénybe a munka jellemzőinek megértéséhez, akkor könnyedén javíthatja a struktúrát, anélkül, hogy bérelt szakembereket bevonná. A folyamat részleteit a lehető legrészletesebben fogom leírni, hogy minden árnyalatba bejusson és elérje a legjobb eredményt.

A képen: a héjszerelés nem vonatkozik azokra a munkaterületekre, amelyekre különleges ismeretekre és ismeretekre van szükség.

Munkafolyamat leírása

Annak érdekében, hogy az eredmény kiváló legyen, figyelmet kell fordítanunk az összes fontos részletre, ezért az építés típusának kiválasztásától kezdve elkezdjük a megfontolásokat, miután elmondom neked, hogy mi fog működni az alapítvány típusától függően, majd foglalkozunk a munkafolyamattal.

Előzetes szakasz

Figyelembe fogom venni a leggyakoribb és legnépszerűbb lógó verziót, mivel az összes szoba 90% -ában van telepítve. A kiválasztásnál fontos tényezőkre van szükség:

Az úgynevezett héj-tulipánnak van egy kis szélessége, de a tál mélysége nagyszerűen csökkenti a fröccsenő vizet

Válassza ki a híres márkák termékeit, többet költ, de a minőség sokkal jobb lesz.

Ami a szerkezet helyzetét illeti, fontos néhány fontos szempont is:

 • A mosdókagyló szabványos magassága a fürdőszobában az SNiP szerint 80-85 cm, így minden új épületben vízvezeték szerelhető. Ez a lehetőség nagyon sokoldalú, mivel alkalmas különböző magasságú emberek számára;

Az ilyen paramétereket építési szabályzatok szabályozzák.

 • Meg fogjuk érteni, mit jelentenek a modern mosogatós gyártóktól - a mosogató magassága a fürdőszobában - a szakértők szerint - más lehet. A legalkalmasabb az ember számára a rendszer használata, ha a tálat a padlóról 94-109 cm-es távolságban szerelik fel, míg a nők számára a legkényelmesebb a 81-91 cm-es padlóról csatlakoztatott tálca használata. A mosogató átlagos magassága a nyugati szakértők szerint a 86 és 93 cm közötti tartományban van, ezek a számok, amelyeket javaslom, hogy irányítsák;
 • De a végső döntés arról, hogy mennyire függ a mosogató, még mindig attól függ, hogy ha olyan családtagjai vannak, akik nagyon magasak vagy nagyon rövidek, akkor érdemes figyelembe venni az antropometriai paramétereket.

Ha gyermeke van, a legjobb megoldás egy külön mosogató telepítése. Itt a legfontosabb, hogy elegendő a helyiség.

Az optimális magasság a helyszínen a baba mosogató - 40-60 cm

Ha tükört akaszt, akkor a helyét egyénileg határozzák meg, mivel a szerkezet dimenziói és formája nagyon különböző lehet. Szükséges figyelembe venni a családtagok növekedését is, ha a különbség nagy, akkor jobb, ha egy nagy lehetőség lecsillapodik, ez lesz a legjobb megoldás. A tükör és a mosogató közötti minimális távolság 25-30 cm, ez megakadályozza a felületen való fröccsenést kézmosás közben.

És még egy egyszerű, de fontos tipp - ha a héjat kicserélik, akkor az új verziónak meg kell egyeznie a régivel, ez jelentősen leegyszerűsíti a munkát, és nem kell nagymértékű újratöltést végrehajtania.

Minden szükséges anyag és eszköz előkészítése

Lehetetlen a munkát elvégezni, ha nincs mindent, amire szüksége van, kezdjük el az anyagok és összetevők listáját:

 • Először is szükség van a héjra, vagy felfüggeszthető, vagy további elemek állvány vagy féloszlop formájában;
 • Ami a kötőelemeket illeti, a leggyakrabban csomagban van, de néha az elemek minősége sok kívánnivalót hagy maga után, és a csapok hossza esetleg nem elegendő a bázisához. Mindig új tüskéket kapok (hogyan kell felvenni őket, majd később elmondom), és a csapokhoz hasonlóan új elemek csak akkor szükségesek, ha a standardok hossza nem elegendő;

Úgy néz ki, mint egy szabványos készlet a szereléshez

 • Ha a mosogató a zárójelben van, akkor ezeket a kötőelemeket külön kell megvásárolni. Különböző konfigurációjúak lehetnek, ezért amikor kiválasztja, győződjön meg róla, hogy a termék megfelel a termék konfigurációjának. Különálló típusú, állítható kivitel, jó, mert szükség esetén megváltoztathatja a magasságot;

Állítható formatervek - a legmodernebb megoldás.

 • Önnek is felelősségteljes hozzáállást kell tennie a szifon kiválasztásához, jobb, ha egy kicsit több pénzt költ, mint később gondolkodni, hogyan kell eltávolítani a szagot a mosdóból a fürdőszobában. Válasszon jó minőségű műanyagból készült termékeket elegendően hosszú hajlékony csővel - ha erősen feszül, majd néhány év elteltével szükségszerűen szivárgás keletkezik minden összeköttetésen. Egy gyakori kérdés ezen a szférán: "mit kell tennünk - a mosdó eltömődött?", Minden itt egyszerű: válassza ki azokat a lehetőségeket, amelyek szükség esetén gyorsan szétszerelhetők;

A rozsdamentes acél szifonok a legmegbízhatóbbak és tartósabbak, de áruk tízszer magasabb, mint a műanyag termékeké

 • Ha a keverőt a mosogatóra rögzítik, és ez a lehetőség a leggyakoribb, akkor a választását felelősségteljesen is meg kell tenni. Figyelembe kell venni a kagyló szélességét és mélységét annak érdekében, hogy kiválaszthassuk a keverő hosszát és a gander helyének magasságát, különben a víz bepattan. Ismét megpróbálsz jó minőségű lehetőségeket kapni, nem olcsó kínai, amelyek egy-két évig szolgálnak.

A mixer valódi dekoráció lehet

Most nézzük meg, milyen eszközt kell összeszerelni, mielőtt csatlakoztatná a mosogatót:

 • Annak érdekében, hogy a csapokat vagy a konzolokat a falhoz rögzítse, szükség van a megfelelő átmérőjű és hosszúságú fúróval. A 12 mm-es átmérőjű és legfeljebb 70 mm-es hosszúságú leggyakrabban használt tüskék, amelyek alapján az optimális fúróméret 12x120 mm;

Ha a szerkezetet a kerámia burkolólapokkal felerősíti, akkor ne felejtse el vásárolni egy különleges fúrócserét a burkolólapon, hogy ne dobja el a felületet, és ne alakítsa ki a lyukakat.

A cseréphez speciális fúrókra van szükség

 • A mosogató rögzítéséhez meg kell húzni az anyákat, leggyakrabban 14 vagy 13 mm-es kulcs, a legegyszerűbb módja a 13x14-es horog- vagy sapkás kivitel, bár a gyártók jelenlegi gazdagságával más méretű lehet. A Kínából származó gyártók gyakran 12 vagy akár 15-szel ellátják a különféle dióféléket;
 • A szerkezet helyes helyzetének meghatározásához szalagos mérésre van szüksége, és pontosan rögzíteni, nem lehet építményszint nélkül elvégezni. A jelölés ceruza vagy filctoll segítségével készül - ami sokkal kényelmesebb az Ön számára.

Anélkül, hogy a mosogató valóban valószínűtlen lenne

Szerelési konstrukció

A mosogató felhelyezése előtt számos munkát kell elvégezni. Minden szükséges kommunikációt össze kell kötni a szerkezet helyével, ez vonatkozik a szennyvízre és a vízellátásra. Ha elmozdítja a mosogató helyét, akkor teljes körű vízvezeték-munkát kell elvégeznie.

Ha a Tulip mosogató telepítése megtörtént, akkor a szennyvízcsatorna aljzatának pontosan a mosogató alá kell kerülnie, különben a talapzat felszerelésével kapcsolatos problémák merülhetnek fel.

Általában az összes vezeték csak a mosogató alatt található.

Most kezeljük a telepítési folyamatot, a mosogató telepítési útmutatója így néz ki:

Itt található a teljes lista.

 • Először is meg kell jegyezned egy mérőszalag segítségével, hogy milyen szinten áll a mosogató, akkor emlékezzem meg Önnek, a standard magasság 80-85 cm, de más módon is le lehet ragasztani. Továbbá, a szint segítségével meg kell jegyeznünk a vízszintes helyzetet, és ez iránymutatásul szolgál majd minden további munkához. Legjobb, ha a mosogatót rögzítjük a kötőelemek helyének megjelölésére, így egyszerűen nem mehetsz rosszra, és ne csinálj további lyukakat;
 • Ezután meg kell tenni lyukakat a megjelölt helyeken, ha a sarkára van szerelve, akkor csak két pont lesz. Ha van zárójel, akkor mindegyiknek 2-3 csatolási ponttal kell rendelkeznie, mindegyik az elemek konfigurációjától függ. Ha a felülete csempézett, akkor a kerámiákat először egy speciális fúróval fúrták, majd a munkát fémfúróval végezték;
 • Ezután hozzá kell erősíteni a tartóelemeket, először a tüskéket a falba kell hajtani, majd a csavarokat be kell csavarni. Ha a záróelemeket használják, rögzített csavarokkal rögzítik, minden nagyon egyszerű és tiszta. Fontos, hogy az elemek a kívánt szélességen helyezkedjenek el;

A konzoloknak merevnek kell lenniük

 • Most derítsük ki, hogyan rögzítsük a mosogatót a falhoz, minden nagyon egyszerű: a formatervezést a szegecsekre helyezzük, majd a dió segítségével nyomjuk le. Annak érdekében, hogy ne sérüljön a kerámia, alátét van az anyacsavar alatt, ezért szorosan húzza meg a kötőelemeket. A design egyszerűen a konzolra illeszkedik, egyes modellek biztosítják a szerelést, fontos a mosogató immobilitásának biztosítása;

Nem kell aggódnod, hogyan kell a szerkezetet a falhoz rögzíteni, és nem szabad károsítani a műanyag alátétek miatt.

 • Ezután a csaptelep fel van szerelve, leggyakrabban a szegecsekkel van rögzítve, ha a mosogatószerkezete olyan, hogy a falra szerelést követően nehéz hozzá férni, akkor a csaptelepet előbbre kell helyezni. A modern rendszerek egyszerűen telepíthetők, és könnyen kitalálhatja, hogyan kell helyesen telepíteni a terméket, mert mindig tartalmazza a kézikönyv;

Rugalmas rögzítés - nem a legnehezebb feladat

 • A szifon is nagyon könnyen telepíthető, a legfontosabb, hogy gondosan elhelyezzük a tömítő elemeket, és a rögzítőelemek rögzítése közben ne törjük össze őket. A szerelés általában néhány percet vesz igénybe, fontos, hogy minden gondosan elvégezzék, és ne károsítsák a menetes csatlakozásokat;

A modern szifonok könnyen összeszerelhetők.

 • Ami a talapzatot illeti, fentebb megjegyeztem, hogy kizárólag dekoratív funkciója van, és nem terhelésre tervezték. Az elemet rögzítik a padlóhoz dugókkal, és az elemek közötti csatlakozások speciális tömítésekkel vannak lezárva. Természetesen, ha hibát követ el a magassággal, akkor az elem nem lesz a helyén, vagy nagy a rés, és a mosogató között, ezért jobb, ha az összes mérkőzést megvizsgálja a kezdeti szakaszban.

A talapzatra azért van szükség, hogy javuljon a megjelenés, és ne támogassa a mosogatót

Végül szeretnék egy kis feljegyzést felvenni - mielőtt a mosogatót a tartókra telepítenék, a folyadék körmökkel hiányolhat a csukló, így kiváló rögzítést érhet el, ha a szerkezetet nem rögzítik további rögzítők.

A mosogató és a fal összekötése a szilikon tömítőanyaggal tökéletesen lezárható. Arra kérdeznek, hogyan kell eltakarni, ha a tömítés megrepedt, minden egyszerű: a régi tömítőanyagot eltávolítják, és a rést feltölti egy új, a színt a héj színétől függően választják ki.

Dióhéjban fogok beszélni arról, hogyan kell telepíteni egy shell shell-ot Ezt az opciót egyre gyakrabban használják, de sokan nem értik, mennyire egyszerű ilyen rendszerek telepítése:

 • A keverőt mindig külön kell rögzíteni - akár a táblára, akár a falra, meg kell találnod az optimális megoldást;
 • A mosogató közvetlenül a felszínen helyezkedik el, ezért nincs szükség vágásra. Az egyetlen lyuk, amelyet fúrni kell, - a csatorna kimenet alatt;
 • A rögzítés nagyon egyszerű: az alsó rész szilikon vagy nedvességálló folyadék körmökkel van bevonva és az asztallapra ragasztva, minden nagyon gyors és megbízható.

A felső szintek nagyon stílusosak.

következtetés

A mosdó rögzítése a fürdőszobában - a munka nem a legegyszerűbb, de nehéz megnehezíteni. A folyamat egy kis időt vesz igénybe, és ha helyesen történik, akkor az évek során élvezheti az eredményt. A jelen cikkben szereplő videó többet közöl a témáról, és ha kérdései vannak, kérjük, írja le az alábbi megjegyzéseket.