Legfontosabb > Tartozékok

Mosogató beépítése a fürdőszobába

A Remzak cég vízvezeték-szerelőinek mosogatójának telepítése a megfizethető árak, a szerkezet megbízhatóságának és szorosságának garanciája, a szennyvízcsatorna és a vízvezeték megfelelő összekapcsolása, valamint a mosdó mosogatójának a fürdőszobában való működtetésének kényelme sok éven át.

Belföldi szolgálatunk szakmai segítséget nyújt Moszkva lakosainak!

Rendelje meg a mosdó beépítését a fürdőszobába

Miért érdemes megrendelni egy mosogató beépítését egy fürdőszobába a "Remzak" weboldalon?

 • Minden szükséges eszközzel és jó szakemberrel rendelkezünk, akik gyorsan, pontosan és hatékonyan elvégezhetik a mosogató telepítését.
 • Tájékoztatást adunk a vízvezeték-választásról
 • A megrendelő kérésére minden alkatrész beszerzését végezzük, beleértve a mosogatót (mosogatót), szifont, keverőt
 • Teljes körű szolgáltatást nyújtunk: a bontástól a mosdó beépítéséhez a fürdőszobába
 • Alacsony árak (diszkontrendszer működik)
 • A mosogató vagy a moydodyra telepítésénél garanciát vállalunk. Ha a jótállási időszak alatt hiba lép fel az elvégzett munkában, lépjen velünk kapcsolatba, hogy megszüntesse azt.

Telepítési lépések és módszerek

A mosogató beépítése a fürdőszobába mindig több alapvető lépésből áll:

 • A régi autómosás leszerelése
 • Vízcsatlakozás
 • A megfelelő vízkibocsátás biztosítása
 • Shell mount
 • Mosogató csatlakozás
 • A helyes vízellátás beállítása
 • Teljesítményvizsgálat

Bizonyos esetekben szükség lehet a régi mosogató eltávolítására, és egy újabb cseréjére.

Milyen módokon telepíthető a mosogató? Néhány alapvető telepítési módszer létezik:

 • A tartószerkezet - függő mosogató speciális fémbevonattal rögzítve van a falhoz.
 • A szekrényen (a mosdó a szekrénnyel - ez már moydodyr) - a mosdó biztonságosan rögzítve van a szekrény asztalára és rugalmas tömlőkhöz csatlakoztatva minden kommunikációhoz.
 • A félpótkocsira vagy a talapzatra - a mosogató tálca jól rögzítve van a falhoz, és a talapzat vagy a félpótkocsi közvetlenül mellette van elhelyezve.
 • A lógó polcra - a mosogató egy speciális polcon tárolódik, ahol különféle piperecikkeket is lehajthat.

A fürdőszoba mosogatójának a legmegfelelőbb felszerelése az Ön személyes preferenciáitól, a szoba kialakításától és a helyiség méretétől függ. Szakembereink szükség esetén meg tudják állapítani, melyik telepítés lesz a legjobb az Ön esetében.

A mosdó beépítésének költsége a fürdőszobában

Mi befolyásolja a mosdó beépítésének végső költségét a fürdőszobában? A telepítés és a csatlakozás ára függ a kiválasztott mosogatómodelltől, a munkák listáján: vajon a régi mosogató és a csaptelep leszerelése és újrahasznosítása szükséges-e kiegészítő szolgáltatások: szilikon tömítés, anyagbeszerzés, falkészítés. Az alábbiak a hozzávetőleges árak.

Mosogató beépítése a fürdőszobába: a modern modellek telepítési útmutatója

A fürdőszoba elrendezése - egy felelős esemény, amely sok kérdést vet fel a tulajdonosoktól, és magában hordozza a berendezések felszerelését. A mosogatók széles választékának köszönhetően a fogyasztóknak lehetősége nyílik arra, hogy bármilyen beltéri berendezést válasszanak.

A mosdó beépítése a fürdőszobába, tanulmányozzuk a két modern modell példáját: beépített és konzolos.

A mosogatók fő típusai

Az egészségügyi berendezések telepítési módját a mosogató típus határozza meg. A vezető gyártók különböző típusú mosogatókat gyártanak.

A legelterjedtebb a négyféle héj, amelyek különböznek a telepítés módjától:

 1. Építettek. A szekrény asztalára, asztalra vagy bármely más lapos felületre van szerelve. Az ilyen modellek kényelmesek, mivel lehetővé teszik, hogy teljesen elrejtsék a vonzó kommunikációt a bútorajtók mögött.
 2. Konzol. Felfüggesztett szerkezetek, amelyek a falra rögzítettek egy kész telepítési rendszerrel. E típusok stílusosak és modernek.
 3. Talapzattal. A "tulipán" sorozat modelljeinek egy díszítő eleme van egy tartóállvány formájában, amelyen egy hatalmas tálca van. A tartó belsejében elhelyezett drain szerelvények.
 4. Félpohárral. Az ilyen típusú modellek emellett talapzattal is rendelkeznek. De nem fekszik a padlón, hanem a falon. Ennek köszönhetően a fali modellek elegánsabbnak tűnnek. Az ilyen berendezések felszerelését bonyolítja az a szükség, hogy eltávolítsák a lefolyó előre meghatározott magasságára.

A süllyesztett mosogatók felhelyezhetők a tábla tetejére, rögzítik az oldalakat a bázis peremén, vagy alulról építik be a szerkezetbe.

A fürdőszobákban, ahol nincs lehetőség szabványos asztal szerelésére, kényelmes olyan félig beépített modelleket használni, amelyek egyszerűen csak a táblaszél peremére hajolnak. Az egyetlen caveat - ilyen vízvezeték szerelésénél egy rögtönzött szekrényt kell telepíteni, amelynek falai mögött az összes kommunikáció rejtve lesz.

Hogyan kell szétszerelni a régi berendezéseket

Az olyan eszköz lebontására, amely az idejét szolgálta, először le kell állítani a vizet, majd lazítani kell a keverő rögzítését. Ehhez csavarja le a reteszelő anyát. A készüléket leválasztják a tápvezetékekről, gondosan eltávolítják és eltávolítják.

Ezután szerelje szét a leeresztő elemeket:

 1. Az egészségügyi elem alsó részéből csavarja le az anyákat.
 2. Válasszák le a szifoncsészét a leeresztő nyílásról, engedje le a vízről, és tisztítsa meg a felgyülemlett szennyeződésektől.
 3. Vegye ki a folyadékot a lefolyóból, és kézzel csavarja le a reteszelőanyát az óramutató járásával ellentétes irányba forgatásával.

Ha a szifont a berendezés lebontásának szakaszában cserélni kell, azt el kell különíteni a leeresztő csőből. Ehhez csavarja le a csatorna csatlakozópontján és a hidraulikus záron található záranyát, óvatosan emelje fel a lefolyót és vegye le a szifont.

Mielőtt eltávolítaná a lefolyót a beszerelt tömítéssel együtt, az ék alakú távtartót félre kell nyomni. A végső szakaszban csak a kihajtó csövet húzza ki a mellékelt szifonnal a csatorna aljzatából.

A munka befejezése után, a kellemetlen szag elterjedésének megakadályozása érdekében a csatorna nyílását gondosan lezárjuk egy dugóval vagy egy többszörösen összehajtott ruhával.

Ha a falhoz rögzített mosogatót kombinált támasztékkal kell lebontani, akkor az oldalakhoz rögzítő pontokat kell keresnie, közelebb a mosdó aljához. Ha a tál nem rendelkezik padló alátámasztással, az anyák leengedésekor a mosogatót a kezeknek kell tartaniuk, nehogy a padló alá esik saját súlya alatt.

A konzol mosogatójának felszerelése

Nincs semmi nehéz telepíteni egy mosogatót a fürdőszobába, anélkül, hogy szakemberekhez fordulna. A legfontosabb dolog - szigorúan be kell tartani a telepítési technológiát, amely számos alapvető lépést tartalmaz.

A munka elvégzéséhez a következő eszközök szükségesek:

 • elektromos fúró;
 • betonfúrók;
 • építési szint;
 • mérőszalag és egyszerű ceruza;
 • kulcsok;
 • tágulási dugók;
 • építő ragasztó;
 • önmetsző csavarok;
 • FUM szalag.

A mosdókarmantyú G-és T-alakú hegesztett elemek formájában vagy keretek formájában készülhet, a "beépített vízvezeték" megragadásával. A második lehetőség előnyös, mivel kiküszöböli annak kockázatát, hogy a tálat egyik oldalra tolja.

Általában a különleges formatervezett mosdókagylóra szerelhetőek, amelyek szokatlan alakúak. A nagyobb láthatóság érdekében kerámia vagy fémvegyületekkel bevonhatók.

Mielőtt elkezdené a munkát, fontos megvizsgálni, hogy a vízvezetékkel szomszédos fal ellenáll a további terhelésnek.

A beton vagy a téglafal vakolázott rétegében a rögzítés hossza és mélyedése legalább 30 mm legyen. Mivel a tartószerkezetet a lehető legszorosabban kell a mosogatóhoz rögzíteni, minden esetben egyedi horgonyt kell kiválasztani, figyelembe véve nem csak az alap erősségét, hanem a mosogató súlyát is.

Előjelző felület

Először határozza meg a mosogató helyét a fürdőszobában és a beépítés magasságát. Ez a paraméter annak a számításnak az alapján van meghatározva, hogy a háztartás kényelmes volt az egészségügyi berendezések használatával.

Miután meghatároztuk a tálca magasságát, vízszintes vonalat rajzolunk a falra, jelezve annak felső határát. Ezenkívül két vonal merőleges a padlóra, amelynek távolsága a mosogató szélességének felel meg, figyelembe véve falainak vastagságát.

Jelölésekor fontos, hogy ellenőrizze az építési szintet. Ha a fal burkolólapokkal van burkolva, úgyhogy a lógó berendezés esztétikusabbnak tűnik, a rögzítési helyek rögzítésének meghatározásakor figyelembe kell venni a csempecsatlakozások elhelyezkedését.

Lyukak készítése a kötőelemekhez

A konzol külső tartófalait hátulról történő felszereléséhez fordítsa fejjel lefelé a terméket. A vízszintes húzott vonallal ellátott tartókonzollal ellátott tál. A húzott vonal mentén jelölje meg a rögzítők felszerelésének helyét.

A jövőbeli rögzítések tervezett pontjaiban egy elektromos fúró segítségével 1-2 mm-es átmérőjű lyukakat készítenek, mint az előkészített tányérok mérete. A "nyílás" rögzítőcsavarja nehezen hozzáférhető legyen.

Az előkészített lyukaknál a nejlon vagy műanyag távtartó tüskéi kalapálódnak, és az önmetsző csavarokat a megfelelő átmérőhöz csavarják. Ezután a zárócsapokat csavarják.

Egy kis trükk: úgy, hogy a fúró lyukak elkészítésének ideje alatt a fúró ne csússzon a csempe felületén, ragadós habarcs ragadjon a kezelendő területre.

A mosogató tálca felszerelése

Csavarja meg a csavarokat, csavarozza meg, ellenőrizze a rögzítők erősségét. A rögzítőcsapok tetején egy mosdót viselnek. A csavarokra helyezze be a tömítő alátéteket és az alátéteket, majd óvatosan húzza meg a szerkezetet. A mosdót is tömítőanyaggal vagy klipszel rögzítik.

A mester feladata az alátétek csavarása során olyan hatás elérése, hogy a tál nem ingadozik. A szerelvények díszítik, kopott sapkát. Annak megakadályozása érdekében, hogy az öntőforma előforduljon, amikor a víz belép a mosogató és a fal közötti résbe, ezt a helyet szilikonos egészségügyi tömítőanyaggal is le kell fedni.

A szifon csatlakoztatása a kommunikációhoz

A szifon felszerelése a rögzítés rögzítésével kezdődik. Rács, gumi vagy szilikon tömítés és nyomáscsavar felszerelése a leeresztő nyílásba. A tömítés jelenléte kötelező, mert biztosítja a csatlakozás tömítettségét.

Ellenőrizze, hogy a tömítés helyesen van-e behelyezve, húzza meg a szorítócsavart, és így csatlakoztassa a szivattyút. Ezután a merev műanyagból vagy hullámos tömlőből készült leeresztő cső vége csatlakozik a csatorna csengőhöz. A csatornahálózathoz csatlakoztatva kötelező tömítéseket kell használni, amelyek lehetnek gumi tömítések vagy hullámosított mandzsetták.

A keverő felszerelése a mosogatóra

Jobb felszerelni az egészségügyi berendezést, amíg a mosdót a falra rögzíti. A vízvezeték szerelése után sokkal nehezebb lesz. Ebből a célból a készletben lévő rögzítőcsapokat és rugalmas béléseket be kell csavarni a keverőbe. Ezzel a szemceruza segítségével végezze el a keverő összekapcsolását a vízellátással. Az ízületek tömítéséhez a szivárgások megelőzése érdekében a FUM szalagot fel kell csavarni.

A tömlő egyik vége, szerelvényekkel vagy rögzítőegységekkel ellátva, a keverőhöz van csatlakoztatva, a másik pedig a vízvezetékekhez. Ha a cső és a kifolyó átmérője eltér egymástól, felhelyezik a tömítő ajakra.

A csatlakozás utolsó szakaszában továbbra is ellenőrizni kell a rendszer teljesítményét, és biztosítani kell, hogy a csövek és a mandzsetta csuklói ne legyenek szivárgók.

A beépített mosogató beépítésének jellemzői

A beépített típusú modellek összeomlottak az asztal tetején vagy alján. Mindegyik telepítési módszernek saját árnyalata van:

 • Amikor felhelyezi a tálat a tetejére, akkor a felület felől egy-három centiméterre nyúlik ki.
 • Az alsó beillesztési eljárás előnyösebb, mivel üzem közben kényelmesen összegyűjti a fröccsenést egy mozdulattal.

Függetlenül attól, hogy a mosogató teljesen be van-e dugva a szekrénybe, vagy részben fel fog emelkedni a felszín felett, a leeresztő szerelvények még mindig a szekrény belsejében helyezkednek el.

Az összekötő alsó lapos l-alakú kötőelemek kivitelezéséhez és a rögzítéshez a tartó aljához kell rögzíteni.

A telepítési hely elrendezése

A táblagép elrendezésének egyszerűsítése egy süllyesztett mosogató telepítéséhez segít a sablon használatában. Számos vezető gyártó teszi a legtöbb beágyazott modellt.

A mosogató telepítésének helyét két feltétel befolyásolja:

 1. A mosogató nem lehet a szélén, vagy közel a falhoz.
 2. Ingyenes hozzáférést és használhatóságot kell biztosítania.

A helyes jelölés megteremtése az, hogy a mosdó szilárdan rögzítve van a pulton, de nem esik bele a lyukba.

A minta hiánya miatt a héj fejjel lefelé fordul és a felületre kerül. Egy egyszerű ceruza kivágja a vázlatot.

Annak érdekében, hogy helyesen kiszámolja a vízvezeték széleitől a kötőszemekig terjedő távolságot, végezze el a méréseket, és vigye át őket a kerekített kontúrra. Az így kapott méret határozza meg azt a távolságot, amelyet a vonalból visszavonulni kell annak érdekében, hogy belső kontúrt hozzon létre, amely a tál oldalainak támasztékául szolgál.

Élvágás és feldolgozás

A tálba helyezett lyukot kirakós játék segítségével készítik. Ha meg kell dolgozni egy fűrészszalaggal, akkor készen kell állnia arra, hogy vágja le a széleket.

Ha egy fémfűrészt használ, annak érdekében, hogy rendes vágást kapjon, először egy lyukat fúrnak a jelölő vonal körzetében a körvonalazott kontúr belsejében. Átmérőjének olyannak kell lennie, hogy a fűrészlap fűrészlap szabadon illeszkedjen.

Fontos! A táblaterület díszítő felületén történő aprítás kockázatának minimalizálása érdekében a vágást lassan és túlzott erőfeszítés nélkül kell végezni.

A létrehozott lyukak végfelületeit finom szemcsézett csiszolópapírral kezeljük vagy polírozzuk.

A tömítőanyag kiválasztásakor fontos, hogy a munkadarabok előállításához felhasznált anyagokra összpontosítsunk. Tehát a műanyag és a fa bevonatoknál az alkohollal a tömítő impregnációt kell alkalmazni.

Bowl installáció és berendezés csatlakoztatása

A tálat a pulton található és temették el. A szoros illeszkedés biztosítása érdekében a terméket enyhén elforgatják előre-hátra. Ezt követően csak a rögzített kötőelemek húzása és a szilikon egy szalvéta eltávolítása csak akkor marad ki, amikor a tál a helyén van. Az összeszerelt és rögzített konstrukció egy napig marad, amíg a ragasztókészítmény teljesen száraz marad.

Ahhoz, hogy a berendezést a lyukba csatlakoztassa a keverőbe, csatlakoztassa a tömlőkhöz és rögzítse őket. A szifon kimenet a mosogatóba kerül, egy cső van hozzáerősítve, és ezután a csatorna aljzatába kerül.

Általánosságban elmondható, hogy a beépített mosogató keverője és a szifon csatlakozási technológiája majdnem megegyezik a konzolmodell szerelésekor leírtakkal.

Hasznos videó a témában

A következő videókban néhány hasznos ajánlás a mosogatók telepítéséhez.

Szerelési útmutató felfüggesztett modellhez:

A főbb pontok a beépített modell telepítésekor:

A mosogató helyes behelyezése a pultba:

Amikor egy asztal alatti mosogatót szeretne telepíteni, jobb egy professzionális vízvezeték-szerelő szolgáltatásait használni. Végül is ezt a telepítési módot gyakran a természetes vagy mesterséges kőből készült drága modellekhez választják. És ehhez nem csak a kő vágásához speciális felszereléssel kell rendelkeznie, hanem ismernie kell a szeszélyes anyaggal való munkálkodás finomságait is.

Hogyan kell a mosdót elhelyezni a fürdőszobában?

Attól függően, hogy melyik módosítást választják, a mosdó beépítése a fürdőszobába vagy a konyhába megfelelő tevékenységek listáját tartalmazza. Végtére is, a legtöbb modern szaniter-technikai gyártó ajánlja a mosogatótálak széles választékát a fürdőszoba és a konyha számára egyaránt. Az építés helytelenül rögzített kötőelemei esetén a javítások nem csak a lakásodban, hanem az Ön alatti szomszédoknál is szenvedhetnek.

Mielőtt a mosogatót a fürdőszobába telepítené, meg kell határoznia:

 • mi a mosogató létrehozásához használt anyag praktikussága?
 • milyen mosdókagyló lesz a legmegfelelőbb a zuhanyzóban;
 • mi a legmegfelelőbb és ergonomikusabb a mosdó mosogatójának a fülke.

A fürdőszobai mosdók típusai rögzítéssel

A mosdó beépítése a fürdőszobába a saját kezűleg magában foglalja elsősorban az egészségügyi felszereléssel kapcsolatos oktatási pillanatokat, különösen a rögzítés módjait.

Tehát ma a mosdókagylókhoz a zuhanyzón vagy zuhanyzón a következő típusú kötőelemek vannak:

 1. Hamis. Ennek a változatnak a mosdóit arra tervezték, hogy az asztallapra felhúzva a felszín felett kissé kiemelkedjen. Ennek a módosításnak a mosdókagylója gyakran nincs lyukak a keverőhöz.

Más fontos részleteket, amelyek fontosak a fürdőmedence vásárlásakor

Mielőtt a mosdót felhelyezi a fürdőszobába, világosan meg kell értenie, hogy milyen modellt kell vásárolni (pl. Talapzattal vagy anélkül), valamint meg kell határoznia a kívánt skálát. Ehhez előzetesen meg kell mérni azt a helyet, ahol később kijavítja a berendezést.

A tál konfigurációja bármi lehet, de a hossza nem kevesebb, mint 550 mm, egyébként a csapból származó víz a padlóra kerül.

A mosdókagyló süketnek vagy lyukak számára készült a keverőhöz, ezért előre kell döntenie az utóbbi rögzítésének módszeréről. Ajánlatos egy mosdóval együtt megvásárolni, így a vásárlás előtt diagnosztizálni kell a kompatibilitást.

Egy másik fontos szempont a vízvezeték-rendszer és a mosdó rögzítő elemeinek való megfelelés. A felszereléssel ellátva rendszerint egy szifont csatlakoztatnak, és távollétében azonnal választania kell az optimális modellt.

Az automata mosogatót gondosan ellenőrizni kell mindenféle karcolásra és forgácsra. Például ha egy beépített berendezést vagy egy talapzattal ellátott csészét vásárol, akkor ellenőrizni kell a helyszínen, hogy a termék hogyan helyezi a helyére, és győződjön meg róla, hogy a talapzat a kívánt magassággal rendelkezik.

És az utolsó fontos "kicsit" - abban az esetben, ha hiányzik a kötőelemek a vásárolt berendezés, akkor azonnal vásárolni őket, hogy ne téves számítással pontos rögzítése a héj és egyéb struktúrák hozzá közvetlenül a helyszínen.

Független telepítés

Miután úgy döntött, hogy kiderül, hogyan kell megfelelően felszerelni a felszerelt mosdót, egy talapzattal vagy egy talapzaton, meg kell adnia a szükséges lépések teljes sorrendjét. Csak így lesz a telepítés kiváló minőségű és problémamentes.

Először le kell szedned a régi szerkezetet, amely általában mosdóból, szekrényekből és más elemekből áll. Szükséges:

 1. Csavarja ki az anyát, amellyel a beépített keverő rögzítve van, húzza ki a bélést és gondosan távolítsa el.
 2. Ezután csavarja le a anyacsavarokat a mosdó alsó oldaláról és csavarja le a szifont a leeresztő nyílásról. A folyadékot előzetesen le kell üríteni.
 3. Ha a szifont ki kell cserélni, azt le kell választani a leeresztő csőből. Ajánlatos a vízellátó nyílást dugóval vagy rongygal dugni, hogy a szennyvízrendszer kellemetlen szaga ne kerüljön be a fürdőszobába.
 4. Távolítsa el a használt mosdót a tartóból (éjjeliszekrények, munkalapok, zárójelek stb.).

A berendezés felszerelése magában foglalja a mosogató rögzítését a helyiség falán vagy az asztallapon vagy a talapzaton. A mosdót vízszintesnek megfelelő pontossággal kell a falra szerelni, és ajánlatos, hogy ne szorítsa szorosan a csavarokat (elegendő a termék rögzítésére, hogy ne tántorodjon).

Sokkal könnyebb a mosdótálcát elhelyezni az asztali tálcán vagy az éjjeliszekrényben, mert ebben az esetben az elem telepítése külön a falról történik. Minden vízellátó és leeresztő összeköttetést a kész felszereléssel állványra helyezzük.

Miután a mosogató teljes felszerelése a fürdőszobában megtörtént, feltétlenül nyissa ki a vízcsapot, és ürítse ki a vizet, hogy ellenőrizze a szerkezet tömítettségét. Ha szivárgás jelenik meg, akkor leggyakrabban ennek oka a gyengén szoros kapcsolatok. Az ilyen hibák kiküszöbölése érdekében ellenőrizni kell a csatornacsövek rögzítését és az ízületek tömítőanyaggal való lezárását.

Megjegyzendő, hogy a mosogató és a helyiség falai között nem szabad több, mint 3-5 mm-es rés. Ellenkező esetben a víz bejutása a padlóhoz a nedvesség következtében fokozatosan megsemmisítheti a falburkolatot. A legjobb megoldás a rés tömítése a csőkötésekhez hasonló tömítőanyaggal. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a vízvezeték-berendezések megfelelő karbantartása és napi karbantartása jelentősen megnöveli a műszaki üzemeltetés időtartamát, valamint a telepítés kényelmét.

A mosogató telepítése

A mosdó az egyik alapvető tartozék a konyhában és a fürdőszobában. A vízvezeték-szerelvény modern piaca hatalmas választékot kínál a különböző mosogatómodelleknek. Ezek a belső tárgyak különböző anyagokból készülhetnek, és teljesen elképzelhetetlen formában. Azonban, függetlenül a gyártás megjelenésétől és anyagától, tudnia kell, hogyan kell a mosdót a fürdőszobába telepíteni. A technológiai és telepítési szabályok megsértése minden bizonnyal befolyásolja a munka minőségét és az egyszerű megjelenésű vízvezeték-berendezések életét. Első pillantásra a mosdó saját kezével történő felszerelése egyszerűnek tűnik, de bizonyos ismeretekre és készségekre van szüksége. Meg kell tudni, hogy nem csak a mosdó táljának felszerelését és rögzítését, hanem azt is, hogy miként lehet a csaptelepet elhelyezni és a keverőt felszerelni. A beépítési szabályok figyelmen kívül hagyása esetén a mosdó működése nagy problémává válhat: a helytelenül rögzített szifon és a hullámosság következtében szivárgás alakulhat ki, és a szivárgás kellemetlen szagát a csatornába helyezi.

A mosogató és a fürdő csatlakozási rajza a forró és hideg vízvezetékekhez és a szennyvízcsatornákhoz.

Eszközök előkészítése és a régi mosogató bontása a fürdőszobában

Új mosogató beépítése saját fürdőszobájába a következő eszközökre van szükség:

 1. Lyukasztó vagy kalapácsfúró.
 2. Speciális fúró betonhoz.
 3. Csavarhúzó vagy csavarhúzó készlet.
 4. Kulcskészlet.
 5. Gáz kulcs.
 6. Dugós csavarok.
 7. Szilikon tömítőanyag.
 8. Felszámolási.

Mielőtt elkezdené a mosogatóval egy új mosdót a saját kezével, vagy bármilyen egyéb, a vízellátással kapcsolatos munkát, el kell zárnia a vizet.

Rajz egy tulipán héj.

Először is lazítsa meg a keverőt tartó anyát, és húzza ki a merev vagy rugalmas bélést. A legjobb, ha a szétkapcsolt csöveket a vödörben szabaddá tenni a csatornák maradhatnak benne. Ezután eltávolíthatja a keverőt. Ezután le kell választania a mosogatót a fürdőszobába csatlakoztató szifont és a szennyvízcsatornát. Óvatosan lazítsa meg az alsó anyákat és távolítsa el a szifont.

Ha régi alkatrészeket szeretne kicserélni, a szifont le kell választani a lefolyóról, és a fennmaradó lyukat ragasztóval vagy dugóval kell bedugni, hogy kellemetlen szagok ne lépjenek be a helyiségbe. Ezt követően a kagylót el kell távolítani a lámpákból és el kell dobni (saját belátása szerint).

Új fürdőszobai mosogató telepítése a saját kezébe: mit gondolsz?

Az új fürdőszobai mosogató beépítéséhez figyelembe kell venni a különböző jellemzőket, beleértve a termék méretét és típusát.

A berendezés kialakítása és típusa megkülönbözteti az alábbi mosdótálakat a fürdőszobában:

 • mosogató a polcon vagy a szekrényen;
 • tulipánhéj;
 • mosdókagyló a konzolon;
 • mosdókagyló talapzaton.

Minden típusú fürdőszoba mosogató saját kezével saját tulajdonságokkal rendelkezik. Ha nem biztos benne, hogy a telepítést helyesen kezelheti saját kezével, jobb, ha azonnal kapcsolatba léphet a szakemberekkel.

Tulipán kagyló és mosdó a konzolon: a beszerelési eljárás

A készülék talapzattal leereszkedik.

A mosogató tulipán felszerelése a saját kezű fürdőszobába alapvetően nem különbözik más típusú termékek beszerelésétől. Az egyetlen ilyen jellegzetesség a lábazat felszerelése, amelyen a tálat helyezzük. A mosdó magasságát az alsó láb magasságának megfelelően kell megválasztani. A mosogatóval együtt egy szifont és egy keverőt szerelnek fel. Ezeknek az eszközöknek a telepítése speciális eszközök használatát igényelheti.

Ennek a típusnak az a másik jellemzője, hogy a lefolyó a lábakon belül helyezkedik el. Ezért minden alkatrészet óvatosan kell rögzíteni és szigetelni, így a jövőben nem kell többször szétszerelni a terméket, és folyamatosan figyelni kell a szivárgásokra.

A mosogató beépítése a zárójelekre a saját kezével nem egy nagyon nehéz esemény. Az ilyen termék beszerelése az összes befejező munkálat befejezése után történik. Először meg kell csinálnia a helyes jelölést, és csak ezután lépjen tovább a készülékhez. Először vízszintes vonalat kell rajzolni a kívánt magasságban (általában 85 cm-re a padlóról). Ezután a mosdóvastagság vastagságával megegyező távolságra, a fal melletti oldalról, húzzon ki egy második vonalat, amely a készülék záróelemeinek alapjává válik.

Mérjük meg a mosogató szélességét, rögzítsük a konzolokat a falra és jelölje meg a jövőbeli lyukakat. Ezen a pontokon fúrni kell a lyukakat és telepíteni a tüskéket. A rögzítőelemeket a tüskékre csavarják, majd egy mosdót szerelnek rá. Nem szabad mozogni és tántorítani. Csak miután a tál stabil és közel a falhoz, csatlakoztathatja a keverőt és a lefolyót. Ennek a módszernek az alternatívája az, hogy a mosdót saját kezűleg egy függesztett polcon vagy talapzaton helyezze el.

A mosdó beépítése az állványra és a szekrénybe

Csatlakozási séma üvegszifon.

Abban az esetben, ha a mosdó a szekrényre van szerelve, az asztallap ugyanabban az időben a tálca tartójává válik. A mosdó vagy fel van szerelve, vagy teljesen be van ágyazva a lyukba. Mindkét esetben a mosogató a polc vagy a szekrény alatt van. Az ilyen mosogatót a fenti technológia szerint szerelték fel, azonban az az előnye, hogy ez a módszer sok nem szabványos formatervezésű termékmodellt hozott létre. Ezek a modellek szabványos és rendkívüli formák lehetnek. A tervezők üvegből, gömbölyű vagy köbös formából készülhetnek, és hasonló termékeket díszíthet a saját kezével, sminkkel, kövekkel és mindazokkal, amiket képzelőereje sugall.

Ha a mosogatószerkezetet egy talapzatra szerelik, akkor minden a tálatípustól függ. Néha a mosdókagyló a konzolokra van szerelve, és a talapzat tisztán dekoratív funkciót végez. Más esetekben a tálca mosogatója az állványra támaszkodik, és mintha állna rajta. Ebben az esetben a mosogató elég nagy távolságra lehet a faltól. Abban az esetben, ha a szerkezet szomszédos a falhoz, akkor azt először a megfelelő helyre kell felszerelni, és jelölje meg a tálca felszerelésének helyét. Ebben a kiviteli alakban a rögzítést a zárójelek alkalmazásával alkalmazzuk, amelyek technikáját fent leírtuk.

A gumi alátéteket rögzíteni kell a csavarokon. Nem szükséges szorosan szorítani őket - elegendő, hogy a mosdó egyszerűen ne mozduljon el. Nagy erőfeszítés vezethet a tál repedéséhez. Amikor a mosogatót a félig tartó talpra szerelik fel, az aljzat aljzatát a padlóról 50 cm távolságra kell elhelyezni. A tálat a falra rögzítik, a félpótkart pedig a gyártó ajánlásainak megfelelően szerelik fel.

Szifon telepítési szabályok

A légmentes szifon helytelen behelyezése nem okoz kellemes szagokat a ház szennyvízéből, mivel ő biztosítja a vizet. A szifon felszereléséhez a következő eszközök szükségesek:

 1. Hegesztőgép (ha szükséges).
 2. Állítható csavarkulcs.
 3. Tömítő alátétek.
 4. Dió karimával és különböző szálakkal.

A szifonszerelést a gyártó utasításainak megfelelően végezzük. A termék beszerelésének szigorúan függőlegesnek kell lennie. A szifonban nem kell hullámosítani: ez megakadályozza a szappanos víz áthaladását és gyorsan felgyülemlik a szennyeződéseket.

A berendezés telepítése után a mosogatóba kell vizet csatlakoztatni, és ellenőrizni kell a kapcsolat szorosságát. Szivárgás esetén a terméket jól megszáradni és megkenni, a szivárgást tömítőanyaggal kezelni.

Mixer telepítés

A keverő telepítése a mosogató telepítésétől is függ. Szükséges a csapok legmegfelelőbb helyének kiválasztása falon, asztalon vagy mosogatón. A keverő vásárlásakor figyelembe kell venni a cső hosszát, valamint pontosan kiszámítani helyzetét. A darut a megfelelő magasságba kell szerelni. A keverőhöz való csatlakozás nem lehet túl hosszú - a felesleget el kell vágni. Először is meg kell őket rögzíteni a darukhoz, majd ezt követően a csövekhez. Ellenőrizni kell a szivárgást, és ha szivárgást észlel, izolálja az anyagot.

Általánosságban elmondható, hogy a mosdókagyló és a csapok saját kézzel történő felszerelése és csatlakoztatása nem sok időt vesz igénybe, és meglehetősen könnyű elvégezni. Csak a gyártók ajánlásait kell szigorúan követni, pontosan meg kell mérni minden távolságot, és nem szabad elhanyagolni a biztonsági követelményeket.

A mosogatók felszerelése: típusok és lépésenkénti utasítások

A mosogató az egyik fontos tartozék, amely nélkül el lehet képzelni a konyha és fürdőszoba berendezéseit. A modellek hatalmas választékának köszönhetően ezek a formatervek különböző formákban és színekben kerülnek bemutatásra, ezért harmonikusan illeszkednek a helyiségek bármely belsejébe. Bár a mosogatók telepítése nem különösebben nehéz és gyakran önállóan történik, a telepítés megfelelő elvégzéséhez bizonyos készségekre van szükség. Ezért a munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni nemcsak a mosogatók rögzítésének elveit, hanem azt is, hogy miként kapcsolódik a keverő, mivel a telepítés legkisebb pontatlansága szivárgást és más problémákat okozhat.

Különlegességek

A burkolat olyan egyedi konstrukció, amely a modern életben mind funkcionális, mind esztétikai tulajdonságokkal bír. Annak ellenére, hogy a kagylók különböző méretűek és megjelenőek, mindegyiknek van egy jellemzője - a minőségi telepítés szükségessége. Annak érdekében, hogy a tartozék szépen megjelenjen a formatervezésben, és megbízhatóan szolgálja sok éven át, be kell tartania az összes telepítési szabványt, helyesen számolja ki a méretet és válassza ki azt a helyet, ahol elhelyezheti. Ezért először a mosogató számára fenntartott helyet pontosan mérik, szélessége 60 és 250 cm között van, továbbá a mosogató beépítése a termék tervezési jellemzőitől függ, hiszen vannak modellek keverővel és anélkül.

A beszerelés előtt fontos meghatározni a mosogatóforma alakját is, és ezt a helyiség javítását vagy felépítését is célszerű megtenni, különben nehezen "illeszkedik" a termékhez a kész vízvezeték- és csatornarendszerhez.

A mai napig számos típusú héj létezik, amelyek mindegyikére a saját jellemzői jellemzik a telepítést.

 • Függeszteni. A tartozék a konzol segítségével a falhoz van rögzítve, a keverőhöz hasonlóan, mind a terméken, mind a falon elhelyezhető. Az ilyen modellek tökéletesen megtakarítanak helyet, de kis állványokkal kell kiegészíteni őket, ahol általában elrejtik az összes kommunikációt.
 • Egy talapzaton. A mosogató beépítése közvetlenül a falra történik, záróelemek használatával, de ellentétben a kommunikációs rendszer felfüggesztett változatával, azok különleges kialakításúak - egy talapzat. Tartozékok vannak részleges és teljes talapzattal, az egyetlen hátránya a magassághatár, amely nem haladhatja meg a 80 cm-t.
 • Építettek. Az ilyen mosogatók az éjjeliszekrénybe és a munkalapokba kerülnek a keretbe illesztéssel vagy rögzítéssel. Az ilyen típusú termékeket gyönyörű formatervezés jellemzi, ám sok helyet foglalnak el, így nem alkalmasak kisebb helyiségekben.

Ezenkívül a héjak eltérőek és a gyártás anyaga, amely speciális megközelítést és telepítési technológiát igényel. A legnépszerűbb termékek porcelánból, kerámiából és fajanszból állnak, drágák, de jó minőségűek. Márványmodellek is megtalálhatók a piacon, tiszteletreméltónak tűnnek, de nehezen telepíthetők és karbantarthatók, az anyagnak porózus szerkezete van, amely szennyeződéseket és porokat takar. Különös figyelmet szentelnek az ultrahangos nyersanyagokból készült üveghéjaknak. A felszerelést óvatosan kell elvégezni, hogy ne károsíthassa a megjelenést.

A konyhákat általában rozsdamentes acélból készült mosogatók vásárolják, könnyen felszerelhetők, olcsók és tartósak. Az egyetlen hátrányuk, hogy a csiszolószereknél instabilnak minősül, ráadásul zaj keletkeznek a vízből. Az ilyen kagylók egyszerűek és ikerformák. Ezek a modellek be lehetnek ágyazva a munkalapokba és a szekrényekbe, a telepítés minimális időt vesz igénybe, és teljesen megvalósítható a saját kezével.

Telepítse kézzel

Az építési munka fő lépése a mosogató beépítése, nemcsak a szerkezet megbízható rögzítése, hanem a kommunikáció összekapcsolása is. A mosdó esztétikus megjelenése és használhatósága a helyes telepítéstől függ. Ezért a régi mosogató elsö lebontása megtörtént, és egy helyet készítettek egy új tartozékhoz.

Fontos továbbá meghatározni, hogy a mosdócsésze mennyi mederben legyen elhelyezve. Ha a mosdót túl magasra vagy alacsonyra állítja, akkor kényelmetlen a higiéniai eljárások elvégzésére, mivel le kell hajlítani vagy felemelkedni. Ezért válasszon olyan szabványt, amelyben a család magasságának minden tagja kényelmes lesz.

A konyhai és a fürdőszobai rögzítő rendszerekhez a tartókonzolokat választják, alkalmasak minden mosogató modellre, és biztonságosan rögzítik őket. Egyes mesterek inkább olyan horgonyelemeket használnak, amelyek szorosan rögzítik a mosogatószerkezeteket a falakhoz, és nagyban megkönnyítik a telepítést. Magának a tálnak a mellett a csomagban szereplő további alkatrészeket is telepítenie kell. Lehet tabletták, oszlopok vagy támaszok, záró kommunikáció.

Mosogatók telepítése önállóan: különböző típusok különböző igényekhez

Héj telepítése kézzel technikailag teljesen egyszerű. Néhány jelentős árnyalat később kerül ismertetésre a vonatkozó szakaszokban. A mosogató telepítéséhez szükséges vízvezetékek olcsó - elemi munkát is igényelnek.

Azonban a mosogató és a konyhai mosogató felelős az ügyben: nem csak az esztétika és a kényelem, hanem az általános egészségügyi és higiéniai helyzet a lakásban attól függ. Ezért a telepítés megkezdése vagy megrendelése előtt meg kell értenie a szanitáris felszerelés szerkezetét, és magának kell választania a megfelelőt. Kezdjük általános műszaki jellemzőkkel.

szifon

A legegyszerűbb szifon egy S-alakú kanyar egy hullámosított kisülő csőben, 90 fokkal elforgatva a függőleges síkban. A mosdó esetében elméletileg elég: nincs mosdóban használt WC-papír, egészségügyi betét és maradék.

Luxus mosdó dekoratív szifonnal

Azonban van egy "de" - amikor a szennyvízcsatornát egy dugattyúval megtisztítjuk, a hullámosság keményen játszik, és végül megtörik, és pneumatikus köpennyel (egy sűrített inert gázból készült edényből) megtisztítva gyakran azonnal megszakad. A kábel hullámossága egyáltalán nem tisztítható. Ezért, ha a lakás szennyvíztisztító rendszere nem fontos, és gyakran szükséges a "lyukasztás", egy kemény szifon felülvizsgálatával (eltávolítható fedéllel kell ellenőrizni és tisztítani), és a konyhában feltétlenül szükséges.

A kemény szifonok két típusból állnak: a térd eltávolítható nyílással (elavult) és egy szifon-palackgal. Az utóbbi két koncentrikus cső, nagyobb és kisebb átmérőjű. A kisebbet egy nagy résszel helyezzük. A szifon palack alsó kupakja egy nyílás a szálon; elutasítás - oldalról.

A palack tisztítása egyszerű: kesztyűket helyeznek, vödröt raknak, csavarják le az alsó nyílást és az egész "byaka" flopot a vödörbe. Csak a vásárlást követően kell nyomon követni, hogy a külső cső bizonyos szűküléssel felfelé legyen, egyébként a szennyeződés elakadhat, és fel kell venni.

A szifonok fejlõdésének teteje és egyidejûleg a mosó-tulipánok (lásd alább) dekoratív krómozott szifon van, amely felülvizsgált (lásd a jobb oldali ábrát). Ezenkívül teljesen higiénikus és funkcionális is. De a költségek a szokásosnál nagyobb nagyságrendűek, az alatta lévő szennyvízvezetékek csak a falakba épülnek, ami szintén nem olcsó, és a telepítéshez szakmai munka szükséges.

A szifon felülvizsgálatával történő felszerelése mindig a héj felfüggesztése előtt történik; szifon a hullámosságból - mivel kényelmesebb a helyén. Mindkét esetben a lefolyócsövek tényleges átmérőjétől 32 mm-re (átmérőjű mosogató kimenet) átmenő mandzsetta szükséges, 40-100 mm; meg kell nézni a helyet.

A szifon kiválasztásának és telepítésének részleteit referenciaként írjuk le.

Keverő és szerelvények

A legjobb keverő - gömbcsappal és lengőkarral. A vásárlás során ügyelni kell arra, hogy a rugalmas elosztócsövek - henok - menetes szerelvényeinek faceted része különböző szinteken helyezkedjen el, különben a telepítés során nem ülnek a keverőfúvókákon. Egy külön csaptelepes keverőben ez a probléma nem merül fel.

A Henki sokkal tartósabb és megbízhatóbb, mint a fém-műanyag, de a keverő beépítése csak egy már lebegő mosogatóba lehetséges, ami kellemetlen. A fonott szövethüvelyben lévő műanyag lécek kihúzhatók a mosogató nyílásán keresztül, és lehajolva és fényben rögzítve, de néha megszakadnak.

Mosogató a szekrényben

Hogyan telepítsük a keverőt a mosogatóra vagy a mosogatóra - olvass tovább.

Mosdókagyló beszerelése

A mosdó beépítése a fürdőszobába úgy történik, hogy a falhoz rögzíti a szabványos konzolokat és az önfúró csavarokat a dugókban. Ne feledje, hogy még egy teljes, a mosdó aljától a padlóig, egy talapzaton - a rész nem hordoz! A csavarok legalább 70 mm-re kell a fal testébe beléptetni, ezért legalább 100 mm hosszúságúak legyenek, ha a csempe alatt a falon gipsz, és még vastagabbak lesznek.

Tengelyek - propilén. Polietilén törékeny, fém rozsda, PVC a hőmérséklet és a páratartalom változása repedés.

A csavarok átmérője - a lehető legnagyobb, amely lehetővé teszi a konzolokat. Ne felejtsük el, hogy a mosdó mosogatója felfüggesztve van, és a kar, még a könnyű nyomással is erőteljes. Ha a csavarok lyukak átmérője kisebb, mint 6 mm, akkor ki kell fúrni őket, vagy egyáltalán nem kell ilyen héjat venni, különösen, mivel az ilyen "alternatív" termékek leggyakrabban szálak (nagyon törékenyek) vagy műanyagak, törékenyek.

Néha a fürdőszobában egy mosdót szerelnek be egy szekrénybe (lásd a felső ábrát). A fürdőszobának azonban tágasnak kell lennie, a szekrény alatt, és benne lehet a szennyezés felhalmozódása, és a látszólag szilárd WC-asztal kapacitása valójában kicsi: sok helyet egy csövekkel ellátott szifonnal foglalnak el, így ez a döntés inkább a hagyományok tiszteletére vezet.

Videó: felfüggesztett mosogató telepítése

Autómosó felszerelése

A mosogató beépítése a konyhába erőssége miatt könnyebb, mert megbízható támogatást nyújt asztal formájában. A kivétel az asztal alatti mosdókagyló, lásd alább, de az ilyen emberek a hétköznapi életben szinte soha nem tapasztalták, és rendkívül szakmai munkát igényelnek a telepítéshez.

De technikailag a konyhai mosogató nehezebb, mert a konyhaszekrényben kell dolgoznia, sötétben hajolva, és asztalos munkára van szüksége. Ennek megfelelően a bérelt kézművesek ilyen munkákhoz meglehetősen drágaak. Ezért, ha megszokta a bütyköst, akkor a mosogatót önállóan kell beépíteni a konyhába. A különböző típusú mosogatók telepítésének jellemzői érintjük.

nyomás

Minden modern vízvezeték szabványos tömítésekkel van ellátva. Ha velük dolgozik, tartsa be a következő szabályokat:

 • Minden tömítőmunkát csak teljesen száraz megerősítéssel szabad elvégezni. Ha szükséges, szárítsa meg a háztartási hajszárítót.
 • Ha lehetséges, ne érintse meg a párosodó felületet a kezével. Fogott - zsírtalanítás vízzel történő mosással háztartási mosogatószerrel ételekhez.
 • Helyezzen paronit (vörös vagy sárga, kemény) tömítéseket a műanyag részek és a fém adagolócső közé.
 • A szabványos szerelvények műanyag csövei egy szélességgel vannak ellátva, méretük szerint vágni kell, de sok tapasztalat hiányában csak egy műanyag csővágó. A legcsekélyebb vágás legkisebb torzulása - és a kötés akkor is folyik, ha felrobban.
 • Gumi tömítések a kenés előkészítése előtt szilikon tömítőanyaggal.

Az utóbbi tisztázást igényel. A gumi és szilikon külön évek óta szolgálnak, de együtt meglepően tartósak. Amint kiderült, az ügy a hőtágulási együtthatók különbségében különbözik egymástól: az anyagok folyamatosan gyúrják egymást, megakadályozzák a keményedést és a repedést. Ha a vízvezeték szerelését ennek megfelelően végezték, akkor sok évig nem gondolhatsz szivárgásra.

Shell beépítési magasság

A mosogatószerkezet magasságát nem szabályozza szigorúan szabályozási dokumentum. Az SNiP 80-85 cm-es ajánlásokat ad, de ez az átlagos növekedési adatokon alapul. Skandináv építkezéseken 85-90 cm-t ajánlunk, és Trondheimben, a Viking-óriások hazájánál 90-95 cm-esek is. Ecuadorban és Kolumbiában, ahol a lakosság nagy része rövid indiaiak és mestizók, 75-80 cm ajánlott.

Tehát úgy, ahogy kényelmesebb - egy kis családban lehet lógni alacsonyabb; bogatyrben - magasabb. Igaz, ha egy mosogatót egy tartóhellyel kíván felszerelni, a magasságához csatolni kell.

A héj típusai és azok jellemzői

A szokásos lógó mosogató mindenki számára ismerős, ezért lépjünk át a modernabb fajtákra.

A tulipán

Mosogatók félig tetején

A mosdó-tulipán először a vasúti kocsikban jelent meg, és eredeti formájában létezik még ma is. Megkülönböztető jellemzője nem egy pódium, hanem egy keskeny mély mosogató. A mélyebbre csökkentenie kellett a fröccsenést.

A háború utáni években épült lakások kis méretű fürdőszobáiban, egy ilyen építési illeszkedésben és az esztétikában (a szifon kiderült, hogy sima látványt nyújt) a héj-tulipán állványt kapott. Miután a bombázott Angliában és Németországban tömegesen jelent meg, az innováció széles körben elterjedt a világon, és hamarosan a talapzaton minden héjat tulipánnak hívták, bár már egy tulipánhoz hasonlítanak, mint egy dahlia vagy egy orchidea odontoglossum.

A hosszú távú és kiterjedt gyakorlat azt mutatja, hogy a tulipán általában nem indokolja magát, elsősorban egészségügyi és higiéniai szempontból. A talapzat üregje a kis ház élő teremtményének kedvenc élőhelye, és a padló alatti talajról a mikroszkóp alatt lévő kenetekből egy arc még egy keményített egészségügyi orvoshoz is nyúlik.

Polutyulpan

A modern higiénia és a higiénia feltételezi, hogy a fürdőszobában és a WC-ben lévő padlónak annyira szabadnak és a lehető legtisztábbnak kell lennie a tisztításhoz. Bármilyen, akár a legkisebb szegély is fertőzésforrássá válik, ezért a tulipánhéjakat nemrég helyettesítették félig álló talppal - fél-tulipánokkal (lásd az ábrát). Nem kevésbé esztétikus, de a padló nem zavar.

A félig tulipánoknak egy hátrányuk van: a szifon tisztításához el kell távolítania az egész mosogatót (az alábbi ábrán) vagy annak súlyos és törékeny súlyrészét, ami kockáztatja, hogy leesik és megtörje (a fenti ábrán). De a mosdószifon rendkívül ritkán eltömődik, ezért ez a hátrány nagyon rokon. A mosogatóban teljesen el van távolítva egy dekoratív szifon-félpótkával, amelyet fent említett.

Mosogató a "mosógépen"

Mosogató mosogatóval

A mosógép fölött lévő mosdó (lásd a jobb oldali ábrát) egy olyan újítás, amely viszonylag új, és azt remekül megtalálták. Minden ötletes egyszerű - évszázadok óta senki sem sejtette, hogy a mosdó rácsát a tál hátulján vagy a legtávolabbi sarokban lehet elhelyezni.

A lakosok a kis lakások ilyen megoldás - csak egy isten. Sajnos a népszerű termék ára még mindig aránytalanul magas. A műanyag mosogatót önmagában is elő lehet állítani, és egy szifonnal ellátott keverőt külön lehet kiválasztani.

Az ilyen héj példaszerű telepítését az alábbi ábrán mutatjuk be. Az ilyen mosogatóhoz szükséges szifonnak szüksége van egy palackra, és egy további csővel kell ellátnia a mosógép visszafolyását.

A mosogató felállítása a mosógép felett

Dupla mosdó

Először egy dupla vagy dupla mosdókagyló tűnt fel a luxus apartmanok jellemzőjeként tágas fürdőszobával. De a termelők hamar rájöttek, hogy a dupla mosdó, ami Ostap Bender-t illeti, nem luxus, hanem higiéniai eszköz: leginkább egy dolgozó, családi életbérben van szükség. Itt van a reggeli WC-nek a munkanapon elért percének ára, ami a mosdóban van.

Dupla mosdókagyló

Jelenleg dupla mosdókagyló áll rendelkezésre összesen 80 cm-es szélességgel, ami lehetővé teszi, hogy szabványos egészségügyi létesítményekbe telepítsék őket. A könnyű használat (bár meglehetősen relatív) a 45 ° -os vízszintes tengelyek elforgatásával érhető el különböző irányokban, lásd az 1. ábrát. A szifonok vízellátása és leeresztése közös mindkét tálban, így az ilyen mosogató szerelése nem jelent további nehézségeket.

Fűtött mosdó

A közelmúltban aktívan reklámozták a fűtött vízzel ellátott mosdókat. Bár valóban nincs szükségük forró vízforrásra, az eszköz nem más, mint a marketing trükkök gyümölcse. Az átáramló elektromos fűtéshez túlzott mennyiségű villamosenergia szükséges, drága és bonyolult kábelezés egy nagyobb áramhoz, ugyanaz a zuhanyozáshoz. Könnyebb megtalálni vagy felszabadítani a hozblokban levő zárakat és crannies-t, és telepíteni egy elektromos kazánt.

Mosófajták

A konyhai mosogatók fő típusai láthatók. Az összes szállítmány mosogatójának legáltalánosabb ismerete; a bal oldali képen. Teljesen felváltja a munkalapot, a telepítés módjai és jellemzői jól ismertek és ismételten leírtak.

A következő nézetben a középső ábrán egy vágóasztalba beágyazott mosogató látható. Előnye a számla felett csak esztétikai, a telepítés meglehetősen bonyolult, és a táblát víz és vegyszerálló anyagból kell készíteni. Az alátétlemez szárny nélkül is látható, amint az látható, vagy egy szárny alatt a nedves - félig összecsukható.

A csomagoláson a falsík alatti mosogatót ki kell nyomtatni egy sablonra az alatta lévő nyílás kivágásához. Ellenőrizze a vásárlást, és ha nincs, ne vegye be: szinte lehetetlen eltávolítani a mintát, egy párhuzamos fénymásolóval vagy egy lézeres térbeli szkennerrel rendelkező trunnualmusmusra van szüksége.

Javasoljuk, hogy helyezze be a mosogatót a táblagépbe:

 1. Mielőtt kijelölné a csomagból kivágott sablont, ellenőrizze és tisztítsa meg a padlót belülről. Nem kívánatos a keret és a keresztirányú támasztórudak kivágása;
 2. vágás előtt (elektromos vágószerkezet), ragassza fel a körvonalakat a külső felületen festés (papír) szalaggal. A már használt jigsaw cipő elszínezheti vagy megkarcolhatja a díszítő bevonatot;
 3. Vágja le a vágást, nem nagyon támaszkodva a szerszámra. Erõs nyomástól függõen egy vékony, rugalmas fűrészlap hajlítható függõleges síkban, oldalra kanyarodik, és hosszú idõ telik el ahhoz, hogy a vágógépet sherabel vagy vésõvel lehessen készíteni, hogy a héj a helyére kattanjon;
 4. a szilikon tömítéssel nem csak a vágást, hanem a munkalapot 3-5 mm-rel a kerület körül, hogy a fertőzés ne váljon el a mosogató peremétől;
 5. távolítsa el a mosogató szerelésekor keletkező szilikonkitöréseket, majd azonnal vegye le ecettel megnedvesített ruhával.

A fenéklemezek az asztal alatt helyezkednek el (a jobb felső részen); ilyen héjú tartókkal és szilikonokkal. Az asztallapnak értékes és ellenálló fajok természetes kőből vagy módosított fából kell készülnie: teak, ében, vörös quebracho.

Mosogató asztal alatt - az elit konyha tartozéka. Ezeket két vagy három csészével hajtják végre, magas szintű készségeket igényelnek a telepítéshez, nincsenek világos előnyeik másokkal szemben, ezért korlátozzuk magunkat arra, hogy megemlítsük, mi van a világon és ilyenek. Beszerelési technológia, amit bárki láthat az alábbi videóból.

Videó: a mixer és a mosogató egyszerű felszerelése a konyhában

Nehéz lehetőség egy mosogató beépítéséhez asztal alatt

Összefoglaló

A mosogató beépítése a fürdőszobába és a mosogatóba nem nehéz, és mindenki számára elérhető, aki tudja, hogyan kezelje a háztartási eszközöket. Sokkal nagyobb figyelem és óvatosság szükséges a megfelelő eszköz kiválasztásához az egyedi követelményekhez.

A mosogató telepítése

Az életünkben minden folyik, minden megváltozik, az új jön a régi helyett. Cserébe és régi mosogatóra van szüksége a konyhában vagy a fürdőszobában. Minden lakóövezetben a vízvezeték egyik fő és nélkülözhetetlen eleme.

Helyezze be az integrált mosogatót az asztal munkafelületébe a rögzítés segítségével, amely a készletben található.

Egy új mosogató beépítése a konyhába vagy a fürdőszobába kézzel is elvégezhető.

Ehhez nem szükséges különleges szakmai képzés. Hogyan csatlakoztatható mosogató a falhoz? Először is el kell döntenie a termék kiválasztásáról.

Mosogató modell kiválasztása

Ajánlatos egy bevásárló útra indítani annak érdekében, hogy kiválassza ezt a nagyon szükséges egészségügyi felszerelést. A termék számos modellje létezik. Mindegyik formában, méretben és a ragaszkodási módban különbözik. A mosdó és a mosdó falra szerelhető, állványra vagy a pultra szerelhető. Minden módszernek előnyei és hátrányai vannak.

A falhoz rögzítés sok helyet hagy a mosdó alatt. Ez megkönnyíti a tisztítást, az alján különféle elemeket helyezhet el. A terméket a hátsó részen található lyukakon keresztül kell rögzíteni a rögzítő készletből készült csavarokkal. Később egy mosogatóval felszerelt keverő és szifon van felszerelve.

Egy pohárral ellátott mosdót használták a mosogató tulipánnak. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy elrejtse az aljzat szifonján, by-pass csöveken és tömlőkön. Ez vonzóbb megjelenést kölcsönöz a szobában.

Példa a mosogató rögzítésére a falra.

A talapzat lehetővé teszi egy masszív, gyönyörű és funkcionális mosogató beépítését. A fali tulipánt a falhoz rögzítik. Műanyag pajzsokkal vannak felszerelve. Az ilyen mosogatók felszerelhetők mind a fürdőszobában, mind a konyhában.

Egy közepes méretű fürdőszobában sokan szeretnek egy mosdót egy pulttal felszerelni. Ez lehet horgony, számla, süllyesztett mosogató vagy monoblokk. Mindegyik különleges kényelmet biztosít a fürdőszobában. A fő különbség egy ilyen eszköz és egy tulipán között az, hogy gyakran nincs lyuk a keverő számára. Ezért a vízvezetékcsövek végrehajtásakor a következtetéseinket úgy végezzük, hogy a keverő közvetlenül hozzáköthető legyen rugalmas tömlők használata nélkül.

Eszközök munkához

A vízvezeték szereléséhez a típusától függően szükség lehet:

 • építési szint;
 • perforátor fúrókkal;
 • dugók;
 • önmetsző csavarok;
 • ceruza (feltűrt toll, marker);
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • csavarkulcs vagy állítható csavarkulcs;
 • mosogató;
 • kötőelemek;
 • vonalzó (lehetőleg mérő);
 • kalapács;
 • szilikon tömítőanyag.

Shell telepítési eljárás

A beépítési munkálatokat egy falra szerelhető mosogatóval végezze el a következő sorrendben:

A mosogató és a talapzat felszerelése.

 1. A termék telepítési helyének megválasztása. Javasoljuk, hogy a mosdót 75-85 cm magasságban szereljük fel a padlóról számítva. Bizonyos esetekben a magasság megváltoztatható az egyik irányba, annak érdekében, hogy a nem szokványos növekedésű emberek számára könnyebb legyen a használat.
 2. Egy szintet használva húzzon vízszintes vonalat a termék telepítésének magasságában.
 3. Mérjük meg a héj falának vastagságát, amellyel a tartószerkezeten nyugszik. Hagyja el ezt a méretet az előzőleg húzott vonaltól.
 4. Keresse meg a mosogató hátsó falának közepét. Jelöld ezt a pontot a falon.
 5. Mérjük meg a távolságot a hátsó fal közepétől a záróelemekig.
 6. Csatlakoztassa a konzolokat az alsó sorhoz az előző mérettel megegyező távolságra, a ceruzával ellátott szerelőlyukakon keresztül, hogy jeleket fűzhessen a falhoz.
 7. Fúrjon lyukakat a falon a jelek szerint, szerelje be a tüskéket és rögzítse a záróelemeket.
 8. Szerelje fel a mosdót a konzolokra. Jelölje meg a hátsó falán lévő lyukakat.
 9. Távolítsa el a mosogatót, fúrjon lyukakat, telepítse a tüskéket.
 10. Helyezze be mindent, és végül rögzítse a készletből.
 11. Szereljen fel egy szifont és csatlakoztassa a rendszert a csatornába.
 12. Kezelje a mosogató és a fal közötti rést tömítőanyaggal.

Az ilyen termék rögzítése a falhoz záróelemek segítségével történik. Nem tartozik ide. A választásnál ajánlatos a kívánt hosszúságú fogantyútartóban maradni.

Néha a mosogatóval együtt egy poharat vagy talapzatot kell elhelyezni a fürdőszobában vagy a konyhában. Ebben az esetben ne jelölje meg a mosogató szerelési magasságát. Ezt a méretet a talapzat vagy talapzat magassága határozza meg.

Mosogató beépítési rajz

Szerelje fel a burkolatot az állványra a következő sorrendben:

 • egy szerelvény nélküli mosogatót egy talapzaton helyeznek el, és a falhoz mozog, ahol az lesz;
 • a jelölő a lyukak fúrásának helyét jelöli;
 • mosogató és talapzat tisztítása, lyukak fúrása. A mélységüknek és átmérõjüknek meg kell felelniük a rögzítõ készletnek a tûk hosszának és átmérõjének;
 • a csapokat a lyukakba helyezzük, a csapokat becsavarjuk.

A keverőnek a mosogatóhoz történő rögzítéséhez:

 • szerelje össze a keverőt az utasításai szerint;
 • szerelje be egy speciális lyukba a mosogatóban;
 • határozottan rögzítse a keverőt a termék testére;
 • ellenőrizze a keverő szimmetriáját a mosdókagyló közepénél.

A keverő csatlakoztatása a vízellátó rendszerhez:

 1. A keverőre rögzített hajlékony tömlők vízellátáshoz. Fémhüvellyel és gumi mandzsettával kell rendelkezniük. Telepítéskor nem tehet nagy erőfeszítéseket.
 2. A tömlőket az O-gyűrűn és a mosogató nyílásán keresztül húzzák.
 3. A keverőt rugós alátétekkel és anyákkal szereltük fel a termékre.
 4. A szifon-készlet kimenete a vízleeresztő nyílásba kerül. Csavarral vagy anyával van felszerelve. A tervezéstől függ. A kifolyó és a mosogató között 2 tömítés van felszerelve.
 5. Maga a szifon van a csatlakozóaljzathoz csatlakoztatva, amelyhez egy 32-40 mm átmérőjű műanyag cső csatlakozik a szennyvízcsatorna csatlakozásához. Cserélhető egy ugyanolyan átmérőjű hullámos tömlővel.
 6. A pohárral ellátott mosdó a falhoz mozog, és az anyák hozzá vannak erősítve a védő alátéttel.
 7. Rugalmas tömlők csatlakoznak a vízellátáshoz, a kisülő csőhöz - a csatornába.

Mosogató csatlakoztatása a csatornahálózatba:

 1. Gyűjtse össze a szifont az utasításoknak megfelelően.
 2. Rögzítse azt a mosogató ürítőnyílásában, különös figyelmet fordítva a gumipárnák megfelelő helyére.
 3. Csatlakoztassa a szifoncsövet a csővezetékhez.
 4. Vizsgálja meg az összeszerelt szerkezet vízszivárgását. Ehhez nyissa ki a csapokat, és hagyja, hogy a víz különböző nyomáson legyen. Ha vízcseppek jelennek meg, húzza meg az anyákat.

A pulton rendszerint mosogató mosogatóval van felszerelve. A termék üzembe helyezése a pultra a mosogató és a szekrény mérése után történik. A legtöbb mosogató-mosogatót egy sablon segítségével árulják el, amelyet a mosogató beépítéséhez egy lyuk van jelölve és vágva. Ha a sablon nem szerepel, akkor az alábbiak szerint járjon el:

 1. Egy vastag papírdarabot egy asztalra vagy egy másik lapos felületre helyezzük.
 2. A terméket felfelé helyezzük a papírra, és a körvonala ceruza vagy filctollal van körvonalazva. A vonal visszavonulásától az oldalak méretéhez képest. Vágja ki a mintát.

A sarokasztal előkészítése nagy odafigyelést és nagy pontosságot igényel. Az asztallap szélétől kb. 5 cm távolságot kell hagyni, a sablont a felszínre kell felhúzni és ceruzával körvonalazni. Számos furat van fúrva a fúró kontúrvonalán. Ha a termék téglalap alakú, elegendő a furatok sarkában lyukak fúrása. Egy lyukfűrészlapot a lyukba helyezett és a kontúr mentén vágott. A vágott hornyok éleit csiszolópapírral tisztítják és vízszigetelő kompozícióval kezelik.

A mosogató-mosogató rögzítése a pultra a szilikon tömítő oldalán található. Ezt követően szifont és keverőt kell felszerelni, csatlakoztatni kell a vizet. Néhány mosogatómodell is kiegészíthetõ az asztallapra speciális csõcsavarokkal csavarkulcsokkal és csavarhúzókkal. A fürdőszobában ilyen mosogatók általában nem használatosak.

Rögzítés gipszkartonhoz

Számos apartmanban a falak különböző anyagokkal vannak bélelve. Mivel a burkolóanyagot gyakran használják gipszkarton. Ha a fal befejeződése alatt a gipszkarton keret nélkül lett rögzítve, akkor nem lenne különösebb nehézség a vízvezeték szerelésében. Leggyakrabban a gipszkarton van a dobozon. Ebben az esetben a fal és a burkolat között üres hely marad. A mosogató rögzítése ilyen falra nem könnyű. A legjobb megoldás a fadobozok és a kétrétegű burkolóanyag telepítése, amikor a gipszkarton ládákat a megfelelő helyeken telepítik. Ezek a sávok lehet mosogató vagy mosdó. A mosogató és más gipszkarton elemek rögzítésének helyén jobb, ha analóg - üveg-magnézium lap helyettesítjük. Szintén alkalmas xyle-rostos lapokra, melynek neve a kínai gipszkarton.

Ha a gipszkarton már van telepítve, akkor van megoldás:

 • egy erős szálon felfüggesztett mágnest használva meg kell találni a lerakódás fém elemeinek helyét;
 • A mosogató rögzítésére szolgáló csavarokat ezekbe a helyekre csavarják.

De ez a módszer nem mindig alkalmazható.

Vannak speciális rögzítők a gipszkartonhoz. A legelterjedtebb - SA-U3, "Butterfly" és "tipli-nail" csiga ". Ha a falon a gipszkarton vastagsága 12 mm vagy annál nagyobb, akkor ez a rögzítő alkalmas arra, hogy a mosogatót a falhoz rögzítse.

Nem volt nehéz a kérdés, hogy hogyan lehet a mosdót a falhoz rögzíteni. Minden típusú mosogató felszerelése a saját kezével meglehetősen megvalósítható feladat. Némi készségekkel az elemi eszközökön bárki képes kezelni ezt a munkát.