Legfontosabb > Tartozékok

Liana szárítószekrény beépítése

Sokan vannak erkélyekkel és loggiákkal, amelyeken a vászon régi módon szárított. A hölgyek a ruhaszekrény teljes hosszát nyújtják, a ruhadarabok lógnak vagy lógnak stb. Ez jelentősen rontja az egész terem esztétikáját. És mit mondhatnánk abban az esetben, ha az erkély vagy a loggia jól fejlett és modern kialakítású! Ilyen esetekben "Liana" szükséges a ruhák szárításához. Ez egy különleges kialakítás, amely nem sok helyet foglal el és tökéletesen kombinálható bármilyen belső erkéllyel vagy loggiával.

"Liana" szárítógép: a tervezési jellemzők és előnyök

A "Liana" egy technikailag egyszerű, könnyen kezelhető szárító, amely bármely helyiségbe telepíthető. Ez a szárító megjelenése miatt kapta meg a nevét - a mennyezet felépítése, amelyhez több, a falhoz illeszkedő beállítható kábel található, lehetővé teszi a leeresztett zsinórt a különböző szinteken.

Hogyan működik a mennyezeti szárító?

A szerkezet általános nézete: több műanyag vagy fém cső speciális bevonattal, amely védelmet nyújt a korrózió ellen. A csövek különböző méretűek lehetnek - 50 cm és 2 méter között. Ezek a csövek, ha szükséges, leereszthetők különböző magasságokra, amelyeket egy speciális blokkra szabályoznak, amely a szomszédos falra van felszerelve. Ez nagyban megkönnyíti a ruhák lógását - ne álljon széken, és ne érje el a mennyezetet. Szükség esetén csökkentheti a csövet a szíj szintjére.

A többszintű kialakítás nemcsak egyszerű használatot tesz lehetővé, hanem lehetővé teszi a ruhák gyorsan száradását is. A többszintű lépcsőzetes elrendezés gyorsabb száradást biztosít.

előnyök

A "Liana" főbb előnyei a ruhák szárítására az erkélyen:

Úgy néz ki, mint egy mennyezeti szárító Liana az erkély belsejében

 • Nagy horderejű képesség. A design lehetővé teszi, hogy akár egy nagy mennyiségű vászon is lehessen lógni - a húzózsinórok nagy súlyt tudnak felszívni;
 • Megjelenés. "Liana" sokkal bonyolultabb, mint a hagyományos kötelek erkélyen vagy loggián, szépen illeszkedik minden belső kialakításba;
 • Egyszerű kialakítás és egyszerű telepítés. A kúszónövények telepítéséhez legalább egy eszközre és egy kis utasításra van szükség, amely minden eszközhöz csatlakozik.

Természetes kérdés merül fel: van-e hátránya ennek a mennyezeti szárítónak? Számos ember véleményének megfelelően az alábbi következtetést vonhatjuk le: nem találtunk jelentős hiányosságokat. Egyes felhasználók észrevették a telepítési folyamat bonyolultságát. Az igazságszolgáltatás érdekében megjegyezzük, hogy az ilyen észrevételek főleg a nőkből származnak. Látogatónk számára, aki minden bizonnyal érdekli az erkélyek és loggiák rendezésének minden árnyalatát, a telepítési folyamat valószínűleg nem tűnik bonyolultnak.

Fontos: Annak ellenére, hogy a Liana mosodai szárítója sokféle súlyt képes ellenállni, ne használja túlzottan ezt a problémát - ajánlott 2,5 kg vászon minden egyes rúdhoz ragaszkodni.

Komplett ruhaszárító készlet "Liana"

Ez a szárító technikailag egyszerű, amint azt kisszámú összetevő bizonyítja:

 • Csapágytartó - 2 db;
 • Vezérlőoldali konzol;
 • Vászonrudak (készletek);
 • Kötelek minden rúdhoz (2 db).

Rendelkezik erkéllyel vagy loggiával? Olvassa el a loggia tervezésével kapcsolatos cikkünket a szobával együtt. Ebben számos különböző tervezési ötletet és sok fotót talál erre a témára.

És az erdei virágok dobozaira itt olvasható. Az anyagok áttekintése és ajánlások kiválasztása.

Nem minden tulajdonos választja a mennyezeti szárítót. Valaki inkább a padló és a fal ruhák szárítóit preferálja, jellemzőik külön cikkben kerülnek bemutatásra.

Hogyan szereljünk be egy mennyezeti szárítót?

Megemlítettük, hogy bizonyos eszközök szükségesek a telepítéshez. És itt van egy kis lista:

 • Puncher. Jobb, ha nem használsz fúrógépet - ez nem annyira megbízható, mint egy perforátor, amellyel lyukakat nem csak a befejező anyagban, hanem a betonpohárban is meg lehet csinálni. A készletnek 6 mm-es fúróval kell rendelkeznie (az önbefogó csavarok szabványos mérete alatt a szerkezet rögzítéséhez).
 • Rulett és marker. Bár a kúszónövények felszereléséhez nincs szükség hosszú és bonyolult mérésekre, a legegyszerűbb mérésekre van szükség (a jelölés az alapon, a rögzítési pontok jelölése, a rögzítési pont).
 • Rögzítőelemek - csavarok és nylon dűbelek. A szabványos csavar méret 5 mm, az önmetsző csavar 3,5-4 mm.
 • Csavarhúzóval. A kötőelemek rögzítéséhez szükséges.

Most folytassuk a Liana szárító közvetlen telepítését:

A plafonszárító szerelési terve

 1. A megszerzett "Liana" csomagot ki kell csomagolni és eltávolítani a csomagolásból.
 2. A mennyezet zárójelek tartják a teljes szerkezetet. Vesszük őket, alkalmazzuk őket a mennyezetre a megfelelő helyeken, és a megfelelő jelöléseket a felszínen egy marker.
 3. A lyukakat az előre jelzett pontokon fúrják.
 4. A konzolokat önbefogó csavarokkal rögzítik, majd a dugókat a tetejére helyezzük.
 5. A rögzítőelemet ugyanazon csavarok segítségével rögzítik a falon. Választhat tetszőleges magasságot és helyet - a legfontosabb az, hogy elérheti.

A képen látható, hogyan kell megfelelően felakasztani a szárítót.

 • A rudakkal ellátott zsinórok a jobb oldali konzol görgőiön keresztül haladnak át. A bal oldali konzolon keresztül egy hosszú vezetéket engednek át.
 • Ezután mind a hosszú, mind a rövid zsinór áthalad a jobb oldali konzolon.
 • A két kötél végeit a rögzítő konzolon lévő rögzítő sapkákon áthaladva, hogy a felső vagy alsó helyzetet beállíthassa.
 • Hasonlóképpen, a "Liana" rögzített és egyéb rúd.
 • Fontos: A beszerelt használati utasítás ellenére javasoljuk, hogy olvassa el a készletben található utasításokat. Előfordulhat, hogy a vásárolt szárítónak kicsit eltérő telepítési lehetőségei vannak.

  Közös telepítési hibák

  Gyakran a kezdők hibákat követnek el, amelyek később a "Liana" integritásának vagy a bontásnak a megsértéséhez vezettek. A következő hibák a leggyakoribbak:

  • Téves számítások elvégzése. Ez túlzott vagy elégtelen feszültséget eredményez a rudakon. A probléma megoldásához megfelelően fel kell mérni a ruhaszárító telepítése előtt.
  • Helytelen kiválasztás és a kötőelemek felszerelése. Nagyon gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a csavarok a falban vannak rögzítve, nem elég mélyek, vagy átmérőjük nem illeszkedik a lyuk átmérőjébe. A probléma megoldásához a fúró és a csavarok megfelelő átmérőjét kell kiválasztani. A 6 mm-es fúrólyuk alatt meg kell választani az azonos méretű dűbeleket, amelyek szorosan illeszkednek a lyukba.
  • Tűzőszegek használata. Az ezekkel az elemekkel rögzített formatervezés szó szerint az első szárításig tart, majd az ágynemű alatt összeomlik.

  Hogyan válasszuk ki a mennyezeti szárítót?

  Természetesen először is, ha a ruhaszárítót választja, figyelmet kell fordítania az erkély vagy loggia méreteire. A mérettől függően kiválaszthatja a különböző hosszúságú szárításokat.

  Javasoljuk, hogy ezeket az ajánlásokat vegye figyelembe, ha lianát választja a ruhák szárításához:

  • A vásárlás előtt olvassa el az utasításokat, amelyek jelzik a maximális "Liana" ellenálló súlyt.
  • Kiválasztania kell egy olyan designot, amelynek méretei nem akadályozhatják az ablakok nyílását az erkélyen vagy a loggián.
  • A mennyezeti szárítók különböző anyagokból készülhetnek - alumínium, acél vagy tartós műanyag. Sokan azonnal választják az alumíniumot - könnyebb és tartósabbnak tűnik. Azonban az acélszerkezetek megbízhatóbbak és különleges polimerrel vagy festékkel vannak bevonva, ami megakadályozza a mosási lehetőségeket.

  Természetesen nem hagyhatja figyelmen kívül a származási országot. A kínai szárítók gyengén minőségű műanyagból készültek, ami nem képes sok súlyt elviselni. A legjobb megoldás hazai vagy európai formatervezés.

  Ceiling szárító liana fotó

  Ebben a fejezetben arra kérjük Önt, hogy tekintse meg a "Hogyan készítsünk egy mosodai szárítót" Liana ": Útmutató" témakörét. Minden fénykép kattintható.

  Liana szárítógép: jellemzők és beépítési utasítások

  A legtöbb városi lakos nagy része a száraz mosást a lakásban emeli. Annak érdekében, hogy helyet biztosítson a száraz dolgoknak a házban, első pillantásra elég egyszerű. Azonban ne feledjük, hogy a telepített szerkezetnek a lehető leghatékonyabbnak és kényelmesebbnek kell lennie, és nem kell sok helyet foglalnia. A "Liana" ruhaszárító ideális megoldás kis lakások számára is. A tervezési specifikációkat és a telepítési utasításokat részletesebben tárgyalja ebben a cikkben.

  Jellemzők és előnyök

  A többszintes városi házakban a dolgok száradására korábban használták a köteleket, amelyek az erkély külső oldalán vasszerkezetekhez voltak kötve. Ez a lehetőség természetesen helyet takarít meg a lakásban. Azonban a tiszták az ilyen szárítón könnyen piszkosak a porból, vagy akár le is eshetnek a kötélen. A szokásos mosdószekrény felszerelhető a szobában. Azonban meglehetősen nehéz megoldani őket. Ha a kötél súlya túl magas, akkor bonyolítja a ruhák lógását és eltávolítását. Alacsony helyen a ruházat az úton vagy piszkosan érintkezhet, a szobában vagy az erkélyen lévő egyéb tárgyakkal érintkezve. Ráadásul a por gyorsan felhalmozódik a kötélen, és nem lesz teljesen eltávolítható egy egyszerű nedves ruhával.

  A "Liana" szárítószerkezetet kompaktsága és funkcionalitása különbözteti meg, amely lehetővé teszi a fürdőszoba, loggia és erkélyek gyakorlatilag a mennyezet közelében történő felszerelését. Az ilyen rendszer munkájának fő jellemzője, hogy a kis csíkok, amelyeken a dolgok vannak elhelyezve, megváltoztathatják helyzetüket (esés vagy emelkedés).

  A "Liana" szárító előnyei között szerepelnek a következők.

  • Száradás után nincsenek nyomok a vászonra, mint a vékony kötelekről vagy erdőkről, ami nehéz lenne vasalással simítani.
  • Könnyen törődhet. A kialakítás könnyen tisztítható a portól és a piszoktól. Ehhez törölje nedves ruhával. Ruhák szárításakor biztos lehet benne, hogy a szárítóból nem lesz piszkos jelzés a szöveten.
  • Tömörség. A készüléket elég magasra lehet felszerelni, így a "Liana" majdnem láthatatlan lesz.
  • Ellenáll a nehéz terheknek. Az egyik cső akár 2,5 kg ruhát is képes ellenállni. Ha eleget tesz ennek a követelménynek, és nem taszítja túl sok ruhát a csöveken, akkor a design soha nem szűnik meg vagy nem hajlik a ruhanemű súlyán.
  • Könnyen használható. Egy ilyen rendszer a lifthez hasonlóan működik. Ha a léceket kényelmesen leengedi, könnyedén és gyorsan lóghatja ki a mosott dolgokat, anélkül, hogy felkelne a székre, és nem próbálta elérni. Miután a mosoda fel van függesztve, a deszka a kívánt magasságra emelkedik.
  • A csövek nem egyszerre emelkednek, viszont viszont ez minimalizálja a kezek terhelését.
  • Száradáskor a vászonpántok különböző magasságban helyezhetők el. A lépcsős tárgyak sokkal gyorsabban száradnak.

  Azonban, mint minden szárító, ennek a designnak hátrányai vannak. Érdemes megjegyezni, hogy a "Liana" hátrányai elsősorban egy adott modellt és gyártót jelentenek.

  Az ügyfelek véleménye szerint a rossz minőségű termékek a következő hátrányokkal rendelkeznek:

  • a kötelek kiugrannak a hengerekből, ezért kézzel kell ezeket az elemeket kötni;
  • a műanyag alkatrészek gyorsan lebomlanak;
  • a helytelen beszerelés esetén gyorsan meghibásodik.

  A "Liana" szárító két változatban kapható: mennyezet és fal. A modell kiválasztásánál érdemes megfontolni, hogy a fő terhelés milyen felületen lesz. A mennyezeti lehetőségek a mennyezeten lévő terhelést jelentik. A feszítő- és felfüggesztő szerkezetek nem tudnak sok súlyt kiállni.

  Ebben az esetben a mennyezetre speciális szögekből álló fémtámaszt kell elhelyezni. Az ilyen támogatás azonban a mennyezet befejezése előtt kerül telepítésre.

  Ha a burkolóanyag típusa nem képes ellenállni a nehéz terheknek, és nincs fém sarka a szerkezet rögzítéséhez, a legjobb, ha falmodellt használ.

  A "Liana" fal csak a rögzítés módján különbözik a mennyezeti modelltől. A konzolok, amelyeken az egész rendszert támogatni fogják, ebben az esetben a falhoz kell rögzíteni.

  méretek

  A modern piacon különböző méretű "Liana" szárító található. A paraméterek sok szempontból a gyártótól függenek. A termék szélessége általában 1,4 és 2 méter között változik. Ami a csövek hosszát és a tervezést illeti, akkor lehet, hogy számos különböző lehetőség létezik. A legelterjedtebb minimális hossz 1,3 m. A standard méretek a következőket is tartalmazzák: 140 cm; 150 cm; 160 cm; 170 cm; 180 cm; 190 cm; 200 cm

  A legkompaktabb megoldás azonban az 50 cm hosszú szárító. A "Liana" maximális mérete 3 méter.

  anyagok

  A szárító "Liana" egyes elemeinek gyártásához a gyártók különböző anyagokat használhatnak. Ettől függ a szerkezet egészének minősége és megbízhatósága. Azokat a palackokat, amelyeken a vászon elhelyezhető, lehet fém vagy műanyag. A fémcsövek védő korróziógátló réteggel rendelkeznek.

  A legmegbízhatóbb anyag ebben az esetben a rozsdamentes acél. Az acélcsövek az alumínium vagy műanyag részekhez képest a legnagyobb feszültségnek ellenállnak. Ugyanilyen fontos az anyag minősége, ahonnan a kötelek készültek. A vékony kötelek nem képesek biztosítani az egész szerkezet megbízhatóságát a megfelelő szinten.

  Pótalkatrészek

  A szárító "Liana" kis méretű fal- vagy mennyezeti szerkezet, amely több egyszerű részből áll.

  A rendszer a következő elemeket tartalmazza:

  • egy pár görgős fémtartó;
  • fém vagy műanyag csövek, amelyek a vállfák szerepét játszák a nedves mosáshoz;
  • rögzítőelemek;
  • mennyezet vagy fali konzol;
  • kötelek (húrok);
  • sapkák.

  A műanyag vagy fém hengerek 0,5-3 m hosszúak lehetnek. Számuk változhat. Általában a készlet 4-5 bar. Minden cső két különböző hosszúságú kötelet tartalmaz. Egy hosszú húr áthalad egy hengeren egy speciális tartóban. A második görgőn keresztül mind a hosszú, mind a rövid vezetéket.

  Az egész rendszer a falra vagy mennyezet konzolokra van szerelve, amelyek az egész szerkezet alapját képezik. A kötelek végein speciális kupakokat rögzítettek, amelyek lehetővé teszik a cső felemelését és csökkentését a kívánt szintre. A szerkezet összeszerelésekor fontos, hogy a padlóról (1,2 méter) a minimálisan megengedett távolságot tartsák be, amelyhez a henger leeshet.

  Nem minden részlet a design könnyen helyettesíthető az újak. Például, ha egy görgő meghibásodik, akkor ki kell cserélni az egész sínt vagy az egész szerkezetet.

  Hogyan válasszunk?

  Annak ellenére, hogy a "Liana" megbízható formatervezésnek számít a ruhák szárításához, egyes modellek nem a legjobb minőségűek. Eszköz kiválasztásakor gondosan tanulmányoznia kell a termék jellemzőit. A hengerek (csövek) közötti távolságnak meglehetősen nagynak kell lennie. Ellenkező esetben a szomszédos deszkákon lévő dolgok zavarosak lesznek egymással.

  A csövek hossza legfeljebb két méter lehet. Nem szabad elfelejteni, hogy minél hosszabb a palackok és a tervezés, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a szárító a működés során keletkező terhelésekből deformálódik.

  Megfelelő kialakítás kiválasztásakor figyelembe kell venni a szárító telepítési helyét. A Liana mérete a helyiség nagyságától függ, ezért ajánlott a terület előzetes mérése. Biztosítani kell azt is, hogy a szárító ne akadályozza az ajtók vagy ablakok szabad nyílását.

  Fontos továbbá figyelembe venni az anyagot, amelyből a csövek és a kötőelemek készültek. A műanyag alkatrészek a leggyorsabbak. Az alumínium szerkezetek a legjobb megoldást jelentik a súly és a megbízhatóság szempontjából. Az acéltermékek súlyos terhet jelentenek a falakon vagy a mennyezeten, de az ilyen szárítók a legtartósabbak.

  A "Liana" szárítógépek modelljei eltérő számú csövet tartalmazhatnak. Ezenkívül a henger típusa függ a ruházat maximális súlyától, amely ellenáll az elemnek.

  A szárító minősége a termék gyártójától függ. A Kínában készült formatervezési minták nem tartósak és megbízhatóak. Ha egy terméket vásárol egy kínai modelltől, akkor jobb megtagadni. Előnyben kell részesíteni a "Lianam" -ot a hazai vagy európai gyártóktól.

  Népszerű modellek

  Annak ellenére, hogy a "Liana" szárítógépek igen nagyok, bizonyos módosítások különösen népszerűek. Ennek oka a design minősége.

  Között a népszerű modellek:

  • Gimi Lift 160 és Gimi Lift 200;
  • Luminarc Liana 1,4;
  • Comfort alumínium 1,5 m és Comfort alumínium 2,5 m;
  • Dogrular SP1505.

  A szárítógépek Az olasz termelés Gimi Liftnek meglehetősen magas ára van, összehasonlítva más gyártók hasonló termékeivel. Az ár a gyártás és az építés során használt anyagok magas színvonalának köszönhető. A hengerek acélból készülnek, amely védő réteg epoxi porral van bevonva. A csövek hosszától függetlenül a Gimi Lift szárító maximális terhelhetősége 12 kilogramm.

  A Luminarc Liana 1.4 modellt egy francia cég gyártja. A szárító ára jóval alacsonyabb, mint a Gimi márkájú termékek ára. Azonban a technikai teljesítmény tekintetében a Luminarc Liana 1.4 nem rosszabb, mint a többi gyártó társa. Az ilyen szerkezet gyártásához felhasznált fő anyag az acél. A Luminarc Liana 1.4 modell öt rúddal van felszerelve. A szárító maximális terhelése legfeljebb 12 kilogramm.

  Szárító fehérorosz gyártás A Comfort Alumin a leggyakoribb két változatban, 1,5 és 2,5 méteres méretben. Mindkét modell 5 hengeres kivitelben kapható. A hengerek közötti távolság 10 centiméter. A szerkezet megengedett legnagyobb terhelése 10 kilogramm. Az ilyen modellek műanyagból és alumíniumból készülnek.

  Az orosz gyártmányú modell a Dogrular SP1505 a mennyezetre történő szereléshez készült. A szerkezet súlya 2,1 kg, a maximális megengedett terhelés 10 kg. A szárítógép műanyagból és alumíniumból készült. A modell vonzó, jó minőségű és alacsony költségű.

  Szerelési útmutató

  A "Liana" telepítése nem nehéz folyamat. A szerkezet összeszereléséhez elegendő lesz az összeszerelési terv és a szerelési utasítás tanulmányozása, amely feltétlenül feltüntetendő a termékcsomagoláson.

  A szárító felszereléséhez a következő eszközökre és szerelvényekre van szükség.

  • Puncher. Alternatív megoldásként egy elektromos fúró fog működni. Ez az eszköz a falakon vagy a mennyezeten lévő kis lyukak fúrásához szükséges. Nemcsak a befejező réteg, hanem a beton vagy egyéb anyag alapja is szükséges.
  • Mérőszalag és fekete ceruza. A mérőszalag segítségével a szükséges méréseket végezzük. A falra vagy a mennyezetre a falra vagy a mennyezetre merőleges jelölések a szerkezet rögzítéséhez.
  • Kötőelemek. Leggyakrabban már egy szárítóval is rendelkeznek.

  Liana a ruhák szárítására az erkélyen: a szárító kialakítása, a szerelési és üzemeltetési szabályok

  Hol szárazak a fehérnemű lakói? A legtöbb esetben - a saját erkélyen vagy loggia. Ehhez ki kell húzni a kötélzeteket, amelyek rontják az erkély megjelenését, és nem mindig kényelmesen használják őket, és a függő ruhák sok helyet foglalnak el, és gyakran piszkosak. Ma ez a probléma sokkal könnyebb megoldást nyújt a kompakt és egyszerűen használható szárítók segítségével.

  Liana a ruhák szárítására az erkélyen

  Tartalom lépésről lépésre:

  A szárítók típusai és modellek

  A modern áruházakban lévő ruhák száradására tervezett formatervezési minták igen nagy méretűek: lehetnek külső, belső, csúszó, fal- és mennyezeti szárítók, amelyek mindegyikének saját előnyei és hátrányai vannak.

  Ha az erkély kicsi, a lakástulajdonosok gyakran választják az összecsukható, fal- vagy mennyezeti struktúrákat a helytakarékosság érdekében. A hajtogató modellek meglehetősen kompakt méretűek, és közvetlenül a ruhák szárítása előtt vannak felszerelve, és működésük után gyorsan összehajtogathatók és eltávolíthatók. Az ilyen szárítók hátránya, hogy sok helyet foglalnak el, amikor kibontják. Ráadásul egyesek instabilak, és a ruhanemű súlya alatt egyszerűen felborulhat.

  Szárító az erkély falán

  A falra szerelhető szárítók többféle változatban kaphatók, de az inerciális és teleszkópos (konzolos) modellek a legalkalmasabbak a kis helyiségekben. Inerciális szárítók: egy dob a felhúzott kötelekkel és egy horgokkal ellátott sáv, amelyen a kötelek rögzítve vannak. Ez azt jelenti, hogy ha nem szükséges a szárító, akkor a kötelek a dobon feltekerhetők, így nem fognak helyet foglalni és zavarni a csatornát. A legfőbb hátrány: idővel a kötelek nyúlnak és elhajlanak.

  A konzol vagy a teleszkópos szárítók hasonlítanak a falhoz rögzített fémharmonikákra, amelyeket szükség esetén előterjesztenek. Azonban ezek a tervek csak kis családok számára alkalmasak, mivel lehetetlen rengeteg vászon lógni rajta.

  A háziasszonyok szerint a legkényelmesebb és legegyszerűbb a "Liana" elnevezés. A nevüket az eredeti megjelenésből kapják - igazán úgy néznek ki, mint a növények mászása.

  Liana a ruhák szárításához - fotó

  Mi a szárító "Liana"?

  A "Liana" mennyezeti vagy falra szerelt szárító 50 cm-től 2 m-es korróziógátló bevonattal rendelkező műanyag vagy fém hengerekből áll, amelyeket egy speciális, hengerrel felszerelt egységgel kötnek össze, hogy az elemek magassága beállítható legyen. Az ilyen eszköz számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, hogy a szokásos kötelek vagy más szerkezetek nem rendelkeznek.

  Mennyezeti szárító, 5 sor

  Kiváló alternatíva a hétköznapi ruhákhoz.

  Az egyik falhoz egy kötéltartó van rögzítve.

  Tervezési előnyök

  1. Könnyű használat. A vászon lógása előtt a lécek lehúzódhatnak a derék szintjére (ez kiküszöböli annak szükségességét, hogy veszélyes mutatványokat hajtson végre egy széken vagy egy széken), majd emelje fel őket a mennyezetre úgy, hogy a dolgok ne zavarják a folyosót. Ezenkívül a vászonrudak kaszkádolhatók, így a ruhanemű sokkal gyorsabban szárad.
  2. A képesség, hogy ellenálljon a sok súly. A "Liana" lehetővé teszi, hogy egyidejűleg kiszáradjon nagy mennyiségű dolgot, függetlenül azok súlyától, anélkül, hogy aggódna amiatt, hogy a design elhajlik vagy megszakad. Az egyik kialakításnál az összes ruhát egy 5 kg-os súlyos mosogatógépből le lehet ragasztani.
  3. Vonzó megjelenés. A szárító sokkal jobban néz ki, mint a kötelek vagy a régi vezetékek, és nem rontja el a szoba belsejét. A nedves tárgyakat a mennyezetszerkezetre úgy lehet elhelyezni, hogy ne kerüljenek sok helyre vagy zavarja a folyosót.

  Megjegyzés. Annak ellenére, hogy a "Liana" képes elviselni bármilyen mennyiségű textíliát, nem szükséges visszaélni ezt a hasznos tulajdonságot - célszerű 2,5 kg-ot felakasztani minden sávon.

  Hogyan válasszuk ki a szárítót?

  Javaslatok erkélyszárító kiválasztására

  A tervezéshez hűségesen szolgáltatta tulajdonosát, fontos szempontokat kell figyelembe vennie a választás során. Az első az anyag, amelyből a csövek készültek (a műanyag sokkal olcsóbb, de a fém megbízhatóbb). Ha a szárítót egy nagycsaládhoz vásárolják meg, akkor ajánlott rozsdamentes acélból választani - ez erősebb az alumíniumnál, és a mosás nem piszkolódik akkor sem, ha a felső korróziógátló réteg törlődik.

  Válasszon egy erős szárítót

  A zsinóroknak elég vastagnak kell lenniük, különben a ruhanemű súlya alatt törhetnek. Ezenkívül figyelembe kell venni az utasításokban megadott szerkezet hosszát is, és ügyelni kell arra, hogy a választott helyre illeszkedjen.

  Hogyan válasszunk minőségi terméket

  Ami a származási országot illeti, jobb, ha megtagadják a Kínában gyártott termékeket - az ilyen szárítók gyenge minőségűek és gyorsan eltörhetnek.

  A műanyag alkatrészek megszakadnak, ha a terhelés túl nagy

  Szegény műanyag tartó

  Végül a vásárlás előtt ellenőrizni kell az áru csomagolásának épségét - ha meghibásodott, vásároljon másik formatervezést.

  Telepítési utasítások a Liana Dryer számára

  Annak ellenére, hogy a szerkezet telepítése egyszerű folyamat, a tulajdonosnak meg kell választania a megfelelő helyet, meg kell szereznie néhány eszközt, és követnie kell a lépésenkénti utasításokat.

  Első szakasz. Hely kiválasztása

  Legjobb a "Liana" telepítése az üvegezett erkélyekre vagy loggiákra. Ellenkező esetben a mosás száradása súlyos kellemetlenségeket okozhat, mivel télen folyamatosan lefagy, ezért ajánlatos egy megfelelő helyet találni a lakásban. A tervezés és a lógó dolgok nem zavarhatják a háztartásokat és a vendégeket, vagy túlságosan nyilvánvalóak, vagyis a legjobb megoldás egy fürdőszoba vagy öltöző (szélsőséges esetekben - nappali vagy hálószoba), kivéve a felfüggesztett mennyezettel vagy felfüggesztett szerkezettel rendelkező szobákat. Ha lehetetlen vagy nehezen lehet a szerkezetet a mennyezethez rögzíteni, ajánlatos egy fali opciót választani.

  Válassza ki a szárító helyét.

  A szárítót úgy kell felszerelni, hogy ne zavarja az ajtók vagy ablakok kinyitását. Ezenkívül figyelembe kell venned azt is, hogy a víz a nedves ruhaneműből kifolyhat, ezért jobb, ha egy film vagy egy eldobható pelenka eloszlik.

  Második szakasz. Mindenre szükségünk van, amire szükséged van

  A következő elemek szerepelnek a "Liana" szárító csomagolásában:

  • két hordozó blokk;
  • oldalsó reteszelő konzol;
  • csíkok (hengerek) lógó ruhákhoz, szabványos készletben 5 db;
  • 2 hüvely mindegyik hengerhez (egy hosszú, hengeres konzolokhoz és egy rövid, amely rögzíteni kell a konzolon).

  Szárító készlet a beszerelés előtt

  Javasoljuk, hogy a szerkezet minden elemét azonnal vegye ki a csomagból, és nyújtsa be úgy, hogy elérje őket. Ezenkívül a telepítéshez a következő eszközökre van szükség:

  • méteres szalag, hosszú vonalzó vagy mérőszalag;
  • perforátor (fapadló) vagy fúró (betonhoz és téglához);
  • csavarhúzó;
  • kötőelemek (horgonyok, tüskék vagy csavarok) a fúró méretéhez;
  • egy ceruza.

  Ahhoz, hogy megbízható kialakítású legyen, és ne legyen túl sok lyuk a mennyezeten, ne telepítse a szárítót "szemmel", hanem egyszerű előzetes méréseket végezzen.

  A harmadik szakasz. A szárító felszerelése

  Szárító szerelési eljárás

  A szükséges eszközök elkészítése után közvetlenül a telepítési folyamatba léphet, amely így néz ki.

  Liana - praktikus szárító városi erkélyekhez

  A szárítással és speciális felszereléssel felszerelt mosógépek sokasága ellenére a ruhák, ágyneműk és törölközők természetes szárítása a leginkább jóindulatú és ezért helyes. A lógó dolgokra használj kézzel használható eszközöket. Az egyikük - "liana" a ruhák szárítására erkéllyel, terasszal vagy loggiával - kényelmes, megbízható, olcsó, vásárolhat egy hardverboltban, telepítheti, javíthatja meg, ha szükséges, vagy csináld magad.

  Erkély "liana": tervezési jellemzők

  Az árusításhoz mennyiségi szárítók találhatók, "lianas" az erkélyen és különböző méretű falmintákon.

  Falra szerelhető változat

  A tervezés egyszerű, és a vízszintes keresztcsíkok és az erős kábelek kombinációja. A keresztcsíkok korrózióálló bevonattal vagy műanyaggal vannak ellátva. Hosszuk 0,5 m-ről 2 m-re változik, de 1,5 m, 1,9 m, 2 m méretű modellek gyakoribbak a piacon.

  A műanyag jó, mert könnyű, de ereje nem mindig erősödik meg. Idővel a rudak megrepedhetnek, deformálódhatnak és sárgulhatnak. Az alumínium keresztcsíkok kissé nehezebbek, de erősebbek. A legmegbízhatóbb és legtartósabb acélrudak, de további terhelést jelentenek a zsinórok számára, amelyek gyorsabban fogynak.

  Képek a munkavállalók csomópontjairól "liana" az erkélyen

  A fő terhelés két, a mennyezeten vagy falon csavarral rögzített acél tartóelemre esik. Hengerek kerülnek a zárószekrényekbe, hogy megkönnyítsék a kábelek beállítását. Erős kapron fűzőket, amelyeken a rudak fel vannak feszítve, össze vannak szerelve és rögzítve egy helyen - a falblokkon ("fésű").

  A sövényrendszer "görcsös" a sínekkel

  Kézi vezérlés. A vízszintes sín leengedéséhez lazítsa meg a zárat, és hosszabbítsa meg a munkakábelt. A rúd olyan magasságra van csökkentve, amely alkalmas a ruhák lógására. Ezután a zsinórt meghúzzák és rögzítik - a keresztgerenda a mennyezet felé halad. Ennek eredményeképpen a ruhák vagy a lapok nem akadályozhatják a mozgást, mivel jó, általában nem érintett területek.

  Egy egyszerű szárító népszerűsége titka

  A liana szárító egyik fő előnye, hogy az erkélyre, a teraszra, a folyosóra, vagy akár a fürdőszobába is felakasztható. A város szinte minden lakásában (ritka kivételektől eltekintve) erkély vagy loggia található, gyakran szárítási helyként. A szabadon folyó levegőnek köszönhetően a mosógép gyorsabban szárít, nem szárít és friss marad.

  "Liana" munkahelyzetben - a keresztléc leeresztésével

  • Kényelmes használat és biztonság. A lógó dolgokra nincs szükség padokra vagy létrákra - csak engedje le a keresztlécet, majd térjen vissza a helyre.
  • Kényelmes eszköz, vonzó design. A telepített "liana" nem zavarja a helyet, elegánsabbnak tűnik, mint egy feszített huzal vagy kötél.
  • A nehéz teher ellenállóképessége. A gyártó által ajánlott legnagyobb súlyt az utasítás tartalmazza. Műanyag termékekhez - 5-7 kg, fém termékekhez átlagosan - legfeljebb 12 kg. Ha a mosógépet 5 kg terhelésre tervezték, akkor az egész ruhadarab egyszerûen elhelyezhetõ és száraz.
  • Egyszerű telepítés. Az egyszerű kialakítás és a világos telepítési utasítások lehetővé teszik a telepítést, varázslók nélkül. Legalább szerszám szükséges, és a kötőelemeket szállítják.

  Egy másik előny, amely megfelel a gazdaságos tulajdonosoknak - alacsony költséggel. Az online áruházakban és a gazdasági piacokon a hazai modellek széles választékát mutatják be, az egyszerűektől pedig 400-450 rubelt. akár kényelmesebbé és tartósabbá akár 1100-1500 rubelt. Az importált analógok drágábbak - akár 2400 rubel is, de a magas árat gyakran nem indokolja és a márka diktálja.

  "Liana" blokk típus - a kerethez csatolt kereszttartó

  Ne felejtse el a készülék karbantarthatóságát. Ha a mag megszakad, vagy a zsinórt törölik, helyettesíthetik a jellemzőiknek megfelelő termékeket.

  Javaslatok a "kúszók" telepítésére

  A vásárlóknak általában nincsenek kérdéseik arra vonatkozóan, hogyan kell egy "liana" -et felakasztani az erkélyen vagy a fürdőszobában, mivel a telepítő készlet részletes utasításokkal rendelkezik, amelyek leírják az akciókat és a diagramokat. De ahhoz, hogy az eszköz hosszú ideig szolgálhasson, és kényelmesen használta, követnie kell azokat a szabályokat, amelyeket a gyártó vagy a saját tapasztalata is javasol.

  Kényelmes hely kiválasztása

  Ha a fürdőszoba területe lehetővé teszi, ott egy ruhaszárító telepíthető. A belső terek azonban gyakran nem kielégítő szellőztetéstől szenvednek, és a szárítási folyamat nem lesz elég gyors. A fürdőszobában, és így a páratartalom túllépése esetén a nedves ruhák állandó jelenléte a penészgomba növekedését okozhatja.

  Népszerű, de nem a legjobb megoldás - "liana" a fürdőszobában

  Hagyományos helyek a "liana" szárító telepítéséhez - erkély vagy loggia. A városon kívül sikeresen helyettesíthetik egy teraszt, egy verandát vagy akár egy pihentető helyet, ahol a mosoda részben a szabadban van, de védve van az esőtől.

  A telepítési hely kiválasztásakor ellenőrizni kell a falak vagy a mennyezet megbízhatóságát - a felületeket, ahol a záróelemeket szerelik fel. Ha a mennyezetet műanyag panelekkel kell bevonni, akkor el kell távolítania őket, és fel kell szerelnie a jelzálogokat a fából készült rudakról. A faburkolat fenntartja a termék súlyát lógó ruhával, de szükség esetén meg is erősíthető.

  Termékek és eszközök előkészítése

  A "kúszók" kiválasztásakor figyeljen a rudak, kötelek, kötőelemek és görgők erejére. Jobb, ha előnyben részesítjük azokat a gyártókat, akik már régóta foglalkoznak a szárítók gyártásával és számos modellt találnak arzenáljukban.

  Jobb az olcsó kínai ajánlatok megtagadása. A felhasználói visszajelzések szerint az alacsony minőségű műanyag kereszttartó és a "fésűje" gyorsan deformálódnak, és a görgők kifutnak a hornyokból.

  A sikertelen vásárlások hamar sikertelenek

  Amellett, hogy az új termék lesz szükség eszközök. Ha az erkélyen lévő falak tégla vagy beton, akkor hasznos kalapácsfúró vagy fúrógép. A készlet többi része univerzális minden felületen:

  • csavarhúzó, csavarhúzó;
  • egy mérőszalag, egy ceruza, egy négyzet a jelöléshez;
  • építő kés vagy olló;
  • fogó, kalapács.

  Szükség van egy lépcsőfokra vagy egy stabil székletre, mivel a konzolokat nagy magasságban, mennyezeten vagy falon (közvetlenül a mennyezet alatt) szerelik fel.

  Rengeteg improvizált eszköz a bérbeadó boltjából

  A telepítés előtt ellenőrizze a szárító teljes készletét. Ha az elemek megbízhatatlannak tűnnek, azonnal cserélni kell őket. A rövid csavarok helyett hosszabbakat is használhat, ha a tartóelemeket betonnal vagy téglával rögzítjük.

  A szárító szerelése a mennyezetre

  A telepítés 5 lépésben történik:

  1. Előzetes jelölés. Mérőszalaggal és ceruza segítségével jelölje meg a konzolok helyét, majd tekerje a lyukakat a tüskékhez.
  2. Szerelőelemek. Fontos megfigyelni a távolságot, különben nehézségeket okoz a magasságállítás.
  3. Rögzítő tartó "fésű" a falon. Ez egy "vezérlőpont", tehát hozzáférhető helyen kell lennie, de távolabbra kell lennie az utasításokban megadott zárójelektől.
  4. A kapronkábelt (kötelet) a szükséges darabszámra (5-től 7-ig) vágja le.
  5. Rúd, húzó és reteszelő zsinór, rögzítő tartozékok felszerelése.

  A különböző modellekre vonatkozó szerelési utasítások változhatnak, ezért szigorúan járjon el az utasításoknak megfelelően, figyelembe véve az egyes részek közötti időközöket.

  Szárító készen áll a beszerelésre

  Ne szerelje a mennyezeti szárítót a felszínre spotlámpával vagy a nyíló szárny közvetlen közelében.

  Lehetséges telepítési hibák

  Tekintse meg a tapasztalatlan mester munkájának köszönhetően felmerülő szerelési hibákat. Például a kezdők gyakran megyek az egyszerűen, csavarok helyett körmökkel. Ha szükséges az alkatrészek cseréje, a körmöket nehézkesen kihúzza, ebben az esetben a termék megsérülhet, és az önbefogó csavarok könnyen kicsavarhatók egy csavarhúzóval.

  Az ajtóba történő beszerelés nem a legjobb ötlet, a mosoda zavarja a mozgást.

  A jelölés pontatlansága azzal fenyeget, hogy a szárítógép tesztelése után szét kell szerelni, majd vissza kell szerelni a záróelemeket és a tartóelemet. Az elégtelen feszítőkötelek a kereszttartók elhajlásához vezetnek, és feleslegesek - a képtelenség csökkentésére.

  A telepítés indokolatlan helye szintén új telepítést fenyeget. Az elkészített lyukak megrongálják a falak vagy mennyezet megjelenését, és álruhájukat - további idő és erőfeszítés.

  A szárító hasznos videója

  A szárító telepítése A lengyel termelés a fürdőszobában:

  Ajánlások a műanyag béléshez történő beszereléshez:

  Video utasítások a "liana" telepítéséhez az erkélyen:

  Kényelmesen használható "liana" jó és gazdaságos asszisztens háziasszonyoknak. Az ágyneműt hetente 2-3 alkalommal mossák, ami azt jelenti, hogy a szárító mindig elfoglalt lesz. Sokkal kényelmesebb, ha a vászon magasan függ a mennyezettől, és nem zavarja az erkélyen való mozgást. A szokásos kötelek nem nyújtanak ilyen kényelmet.

  Ruhaszárító szerelése

  A ruhaszárító telepítéséhez csak az Ön számára megfelelő típust kell kiválasztania:

  • csúsztatva - az ilyen konstrukció működésének elve, mint "mérőszalag", ha nem van vászon, a húrok összecsukhatóak,
  • összecsukható - hosszában és szélességében hajtva, és lécek formájában készült,
  • "Liana" - lehetővé teszi, hogy száraz ruhát különböző szinteken, mivel az egyes szálak esnek és emelkednek.
  A mennyezeti szárítók előnyei
  • több szabad hely a lakásban,
  • nem árt a belsőépítészetnek és szinte nem vette észre,
  • több mosodát tartalmaz
  • a szárítás kevesebb időt vesz igénybe, mert a ruhanemű tetején van,
  • a ruhák ragasztásához csak a szárítógépet kell leengedni, és nincs szükség székre vagy lépcsőzetre.

  Nagyon könnyű használni egy ilyen eszközt - ha valamit fel kell lógnod, csak le kell aludnod az egyik akasztót, felszabadítva a vezetéket. Miután a mosodát felakasztotta, ugyanazt a zsinórt húzza, emelje fel a kívánt szintre, hogy kiszáradjon. A reteszt visszahelyezik egy speciális nyílásba a magasságállítóban.

  Különböző szerelési módszerek

  A "liana" név alatt el lehet rejteni a szárító mennyezeti változatát, és falra szerelhető. Ezenkívül nincs különösebb különbség a különböző módosítások között, de fontos a telepítési lehetőség kiválasztása.

  Néha egyszerűen nem lehet ilyen dolgot felállítani a mennyezetre. Például - amikor a feszítőburkolat elkészül, de a jelzálog nincs telepítve. Igen, és más típusú bevonatok nem annyira egyszerűek a szárító csatlakoztatásához.

  Ilyen esetekben válassza ki a fal verzióját. A mennyezetre szerelt változattól csak a hely, ahol a hengerrel ellátott konzolokat szerelik fel.

  Néha a szárításra szolgáló eszközök, ezzel a csatolási módszerrel, korlátozzák a terhelést. Meg kell tisztázni, mielőtt megvásárolná, mennyit tud egy adott modell ellenállni.

  ABC javítás

  Építsen házat függetlenül az alapítványtól a tetőig

  Mennyezeti szárító - kényelmes, praktikus, gazdaságos

  Liana szárítógép - Photo 1

  Minden háziasszony szeretni fogja a mosodát... a mennyezeten. A mennyezeti szárító mosodát sokáig használták, de nem minden tulajdonos értékelte ezt a modult. Ezért megjelent egy új mosodai szárító Liana. A versenytársakkal szembeni különbség - ez a nagyon szárító ruhanemű emelésének és csökkentésének mechanizmusa. Ie Csak húztad a kötelet, hogy a szárító leereszkedett a mennyezetről, letette a vászonot, és ismét a kötelet és a tervet ismét a mennyezethez húzta. És most többet a szárítók típusairól.

  Mit kell száraz nedves ruhát

  Ma a raktárak különböző ruhadarabokat használnak:

  • A mennyezetre rögzített szárítók;
  • Szárító falra szerelhető;
  • Szárítás, a padlón (föld) állva.

  Ezeket viszont eszközökké lehet osztani:

  • Összecsukható (a földi telepítés miatt nagy területre van szükség);
  • Köthető (általában faltípus, nehézkes és nem praktikus);
  • Lógó hálók formájában (alkalmasabb az adáshoz, mint otthon);
  • Liana típusú mennyezeti szárító (a mennyezethez rögzítve praktikus és kényelmes).

  Minden szárító mechanizmusok formájában lehet: csúszó, teleszkópos és kötél. A legalkalmasabb és praktikusabb - teleszkópos (mennyezet). Ezt erősíti meg a nők véleménye is, akik közül legtöbbjük pontosan a Liana modellt választja.

  A kialakítás fém vagy műanyag cső, 0,5-2,0 m hosszú, zománc borítással. Szükség esetén egy kötélhorog segítségével lecsökkentheti a csövet, majd az ágyneműt lehúzva emelje fel újra a mennyezetre.

  A Kínából származó termékek többnyire műanyag, alacsony minőségűek, de olcsóak. Kis terhelésűek. Ezért jobb, ha az európai vagy az orosz változatban lakik, és inkább a műanyagot a fémre helyezi. A rozsdamentes acél legmegbízhatóbb szárítása: nem fél a nedvességtől és ellenáll a nehéz terheknek.

  A Liana mennyezeti szárítás telepítéséhez és kiválasztásához

  A mosógépet mázas és szigetelt erkéllyel vagy loggiával kell mosni, különösen télen. A nappaliban vagy a hálószobában is lóghat. De ha van egy öltöző, akkor jobb, ha egy szárítót helyez be.

  Ceiling szárító Liana telepítés - 2. fotó

  A sushi felszereléséhez a következőket kell használni:

  • - fúró vagy perforátor;
  • - mérőszalag vagy hosszú vonalzó;
  • - csavarhúzó vagy csavarhúzó;
  • - önmetsző csavarok és dugók.

  A szárító felszerelése és felszerelése. A szárító telepítése - Videó

  A csendes típusú szárítás Liana könnyű lesz, ha zsinórral foglalkozol. Hosszú vezetékeket úgy terveztek, hogy csökkentsék és növeljék a szárítást, kölcsönhatásba lépve a görgős konzolokkal. A rövid vezetékek segítségével a szárítást rögzítik a konzolon.

  A szárítás fő részei Liana - 3. fotó

  Miután a zsinórokat helyeken helyezték el, azokat egyenként a felső és alsó kupakokba helyezzük (a rudak felső és alsó pozícióba történő rögzítéséhez).

  A telepítés sorrendjét a függelék tartalmazza:

  1. Csomagolja ki és szétszerelje a terméket csomóba;
  2. Használja a mennyezeten lévő tápkábeleket és jelölje meg a furatot;
  3. Hajtsa be a fúrókorongokat;
  4. Csatlakoztassa a hengeres konzolokat;
  5. Határozza meg a helyet és rögzítse a rögzítőelemet.

  A Liana típusú mennyezeti szárítók ára

  Alapvetően Oroszországban egy ilyen szárító ára 450 rubelről 600 rubelre. Ez sokkal olcsóbb, mint a falra szerelt szárítók, bár sokkal erősebb és tartósabb, és ami a legfontosabb, többször is kényelmesebb. Mivel Liana le lehet leengedni, tegye le nedves ruháját és emelje fel újra. Nem kell az erkélyre ugrani, mint egy szuperhős.

  Szárítás

  A telepítés után tesztet kell végezni: minden csövet le kell csavarni, és a lehető legtöbb ruhát fel kell függeszteni, fel kell emelni a mennyezetre és rögzíteni. Ismételje meg az eljárást 2-3 alkalommal. Ha az építmény sértetlen marad - a készülék üzemkész állapotban van.

  Ceiling szárító Liana - fénykép 4

  A rozsdamentes acélcsövek nem félnek a víztől, így nem törölheti őket. Ellenkezőleg, tanácsos a műanyag csöveket mindig szárazon tartani.

  A szárító élettartamát általában kötél korlátozza. A termelés nagyon erős, 5-10 évre tervezett szál. Azonban a kopás, különösen az éles szélekkel érintkező helyeken jelentősen csökkenthető az élettartamuk.

  Record Navigáció

  Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

  Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

  Mennyezeti csigák a ruhák szárításához

  Tartalomjegyzék:

  Erkély - szinte az egyetlen hely a lakásban, amely ideális a ruhák szárításához. A nyári hónapokban a dolgok gyorsabban kiszáradnak, mint a beltéren, és télen hosszabb ideig tartanak a kötélen, és nem fogják beavatkozni senkinek.
  Annak érdekében, hogy a szárítóberendezés megóvja a megjelenést, az erkély modern korszerű szárítóval is felszerelhető. Az erkély vagy loggia klasszikus változata egy "liana". A mennyezetre van szerelve, nem zavarja fel az erkély területét, és kényelmesen használható.

  Különlegességek

  A "Liana" mennyezeti konzolból és fali konzolból áll. A köteleket a tartókon mozgó görgőkön áthaladva tartják a kereszttartót, amelyen a mosoda fel van függesztve. A kötelek szabad végeit rögzítik egy fali tartóban, és szabályozzák a kereszttartó emelését és leeresztését. A kisebb tervezési különbségek ellenére minden liana mennyezeti szárító egy elv szerint működik.

  A liana mennyezeti szárítógép teljes készlete:

  • Zárólemez (oldalsó konzol);
  • 2 mennyezeti konzol;
  • Rudak készlete;
  • Kötelek, 2 minden rúdhoz (rövid és hosszú).

  A Liana nem csak az erkélyre telepíthető. Ha a lakás az első emeleten van, akkor gyakran a fürdőszoba és a folyosón is elhelyezik.

  A szárítók fajtái

  A szárítók két típusa van, a kötelek eltérő elrendezése. A legegyszerűbb kialakításban az összes kereszttartó egymással összekapcsolódik, és csak egyszerre elhagyható. A szárítók sokkal kényelmesebbek, ahol minden kötél külön-külön lecsatolható, mivel nem mindig kell mindent használni. Mindegyik kereszttartónak saját felfüggesztési és emelési rendszere van, aminek köszönhetően csak a rudak egy része használható.

  A szárítók mérete és az anyaggyártás is eltérő. A szárító mérete a rudak hosszától és számától függ. A legrövidebb modellek hossza 50 cm, és kevés dolgot terveznek. A leghosszabb szárítók 200 cm hosszúak, rengeteg mosnivalót tartalmaznak, és gyermekes családok számára is alkalmasak.

  A termék minősége főként attól függ, hogy milyen anyagból készültek a kereszttartók. Műanyagból, alumíniumból és rozsdamentes acélból készülhetnek. A vékonyfalú rozsdamentes acélból készült legmegbízhatóbb szárítók, mert nem hajlik a nedves ruhák súlya alá, nem rozsdásodik és nem hagyja el a foltokat. A műanyag csövek nem roncsolják a ruhaneműt és esztétikusak, de a szárító használata közben elakadhatnak, ezért csak olyan kis méretű szőlőkre alkalmasak, amelyek nem lesznek erősen betöltve. Az alumínium rudak a súly alatt is lengednek, ráadásul ha a porlasztást törlik a fémből, akkor a talajokat is elpusztítja.

  gyártók

  A szárítógép kiválasztásakor figyelni kell a származási országot. A megbízhatóbb termékek az orosz és az európai termelés. Ezek képesek ellenállni a nehéz terheknek, és különböznek a szolgáltatás hosszúságában. A kínai szárítók kevésbé praktikusak, bár költségük sokkal demokratikusabb a jól ismert márkák analógjaival szemben: Leifheit (Németország), Melicjne és Gimi (Olaszország), Dogrular (Törökország).

  előnyök

  A mennyezeti szárítók megbízhatósága idővel tesztelt, mivel sokan már több mint 20 éve használják őket. Milyen lelkeket szeretnek a lianákban? Először is, tömörség. Még a legnagyobb szárítógép a hajtogatott helyzetben szinte nem történik az erkélyen vagy loggián, nem zavarja, és nem rontja el a belső térben. A fém részek fehérre festettek, a termékek modern dizájnnal rendelkeznek, és nem mutatják a mennyezetet. Az egyetlen részlet, amely látható, a tartóban összegyűlt kötél.

  A szárító használata kényelmes: a dolgok felpakolásához nem kell a székre mászni, és kézzel elérni a köteleket. Ezek könnyen leesnek, majd a vászonnal együtt a mennyezetre emelkednek, és a kívánt magasságban vannak rögzítve. Szárított tárgyak eltávolítása a keresztlécen is könnyű.

  Egy másik előnye, hogy a kerek rudakat a ruhák felakasztására használják. Mivel fém vagy műanyag üreges csövekből állnak, átmérőjük sokkal nagyobb, mint a legvastagabb kötelek. Ennek következtében a dolgokra nincsenek kötelek, és egyes esetekben vasalás nélkül is lehetséges.

  A mennyezeti szárító szerelése

  A termék összeszerelése során a "meglepetések" elkerülése érdekében ügyelni kell a vásárlás során a csomag integritására, és ellenőrizni kell, hogy az összes alkatrészt tartalmazza-e. A szárító telepítésének elve nem bonyolult, speciális szerszámok nincsenek telepítve.

  Eszközök, amelyekre szüksége van:

  • Fúrjon egy 6 mm-es fúróval;
  • Rulett és marker;
  • csavarhúzó;
  • Csavarok és dugók.

  Mivel minden munkát magasságban kell elvégezni, a kényelem érdekében legfeljebb 2 m magas létrát kell használnia, amelynek legfelső állványán olyan eszközöket lehet elhelyezni, amelyek mindig elérhetők lesznek. A szárító telepítése a mennyezeti konzol helyének jelölésével kezdődik, amely a keresztlécek hosszával megegyező távolságban helyezkedik el.

  A rögzítőelemek a következő sorrendben kerülnek végrehajtásra:

  • Az egyik tartóelemet a mennyezetre helyezzük, és a lemezjelek a lyukak helyét jelölik. Ugyanez történik a második konzolon is. Biztosítani kell, hogy párhuzamos vonalakon helyezkedjenek el;
  • Lyukakat fúrnak a megjelölt pontokon, és a dugókat behelyezik;
  • A konzolokat ismét a mennyezetre helyezzük és csavarokkal rögzítjük. A kalapokat sapkák borítják;

  A következő lépés egy rögzítőlemez beszerelése, melynek nyílásai a kötél rögzítésére szolgálnak. Az egyik falra egy kényelmes magasságban van felszerelve (általában 1 és 1,5 méterrel a padlóról). A legfontosabb dolog az, hogy könnyedén hozzáférhet hozzá, és könnyen elérheti a köteleket a kezed.

  Egy hosszú kötél a két konzol kerekein keresztül áthalad, és csak a tartórúdnál közelebb húzódik. A kötelek felső végein a kereszttartó rögzítve van, és az ellenkező végeket egy rögzítő sapkán rögzítik a tartóban. Ugyanígy a fennmaradó keresztléceket felfüggesztik. A mechanizmus koordinációjának ellenőrzése és szükség esetén a kötelek feszességének beállítása a szárítógépet használhatja.

  Gyakori hibák a szárító felszerelése során

  A telepítés során fellépő hibák miatt a szárító működése károsodhat. Annak érdekében, hogy ne szedjük le a zárójeleket, és ne rögzítsük újra őket, jobb előre látni a hiányosságokat.

  Hibák a szárító telepítésekor:

  • A záróelemek beszerelésekor hibás mérések történtek, ami lehetővé tette a torzulást. A mennyezeti elemeknek szigorúan párhuzamosnak kell lenniük;
  • Ha a szögeket a mennyezeti alkatrészek rögzítésére használják, akkor a nedves ruhanemű súlyát nem tudják viselni, és a szerkezet az első mosás után összeomlik;
  • Ha a csavarok nincsenek elég mélyen a falban vagy a lemezben, vagy átmérőjük nem egyezik meg a lyuk átmérőjével, akkor nem fognak ellenállni a kötelek feszítésének, és a kötőelemek ki lesznek vágva a falról. Ennek elkerülése érdekében a fúró és a csavarok megfelelő átmérőjét kell kiválasztani;
  • A helytelen számítások miatt a mennyezeti tartó túl messze vagy közel áll egymáshoz. Az ilyen hiba arra vezethet, hogy a fémrudak hossza nem egyezik meg a zárójelek közötti távolsággal.

  Karbantarthatósági mennyezeti szárító

  A szárító liana törése esetén könnyű javítani, ezáltal meghosszabbítva élettartamát. A ruhák szárítása során közvetlenül felrakott műanyag vagy fém rudak gyakran meghibásodnak. Idővel deformálódhatnak, és bár ez nem befolyásolja a készülék működését, a szerkezet megjelenése elkényeztetett.

  Cserélje ki a kereszttartót a cső vagy rudak bármely megfelelő átmérőjére és hosszára. A kereszttartókkal egyidejűleg a kötéleket általában kicserélik, amelyek több éves használat során elhasználódnak, különösen a görgők közvetlen érintkezésében. A szárító többi része nem deformálódik, ezért nem kell cserélni. Miután rekonstruálta a "kúszónövényeket", újra felhasználható kb. 10 évig.