Legfontosabb > Csapok

A fürdőszoba képernyőjének telepítése: lépésről lépésre telepítési útmutató

Mindenkinek megvannak a maga esztétikai preferenciái, így a fürdőszoba belső berendezéseinek stílusa hatalmas. Azonban egy kérdésben szinte mindenki egyhangú: a fürdő alját le kell zárni az oldalról. Ehhez használjon speciális fürdőszobai képernyőket. Könnyűek, gyönyörűek és könnyen telepíthetők.

Fürdőszobai képernyőkre van szükség az esztétikai részletek, a fürdőszoba alatt lévő tér eltakarására, és néha a háztartási tárgyak tárolására.

Néhány évtizeddel ezelõtt ezeket a függõségeket vagy csempével díszített fénytáblák és vak téglafalok végezték.

Két egyben: az esztétika és a funkcionalitás

Amikor belép egy fürdőszobába, egy személy lát egy fürdőt. Ha a képernyő nincs behelyezve, a fürdő lábai észrevehetők az egészségügyi rendszer elemei között.

Úgy tűnik, hogy csúnya, és az egész fürdőszoba kellemetlennek tűnik. A képernyő csodálatos díszítő elem lehet, amely minden szükségesre kiterjed, és segít abban, hogy a szobát ugyanabban a stílusban rendezzék.

A design védi a csöveket a nedvességtől és a sérüléstől, további szekrénysé válik, ahol háztartási vegyszerek, háztartási kellékek, szaniter eszközök és más hasznos elemek tárolhatók.

Milyen képernyők vannak?

Most bármilyen fürdőkabátot vásárolhat, bármilyen anyagból készült. A díszítőelemek gyártói tapasztalt tervezők modellekhez kapcsolódnak.

Olyan eredeti formaterveket fejlesztenek ki, amelyek illeszkednek a legkifinomultabb belső térbe is.

Műanyag, fémből, MDF-ből, polisztirolból, gipszkartonból, PVC-ből, akrilból készült képernyők gyártásához. Minták, tárgy képek (fotónyomtatás), díszítőelemek alkalmazhatók a termék felületére.

Gyakran vannak kompozit anyagok modellei.

Az üveg és tükör képernyők nagyon eredetiek. Nemcsak a rendeltetésükre, hanem a fürdőszobák térképezésére is használják őket.

Az ilyen panelek nem hagyományos üveg, hanem a szerves, mivel ellenáll a mechanikai károknak és a sokknak.

Az anyag kiválasztásakor figyelni kell az erõsségére, a nedvességre és a magas hõmérsékletre való ellenállásra. A minőségi modell képes évtizedekig szolgálni.

A jó teljesítmény jellemzők magasabb szerkezeti árat jelentenek, de ez a helyzet akkor, amikor a beruházás teljes mértékben indokolt.

Kényelmes kialakítást választunk

A képernyők egy keretet (leggyakrabban alumíniumot) és paneleket tartalmaznak. Sikertelen vagy felszerelt ajtók lehetnek a kommunikációhoz és a fürdőszoba alatt tárolt tárgyakhoz.

Vannak olyan modellek is, amelyek eltávolítható panelekkel vannak ellátva, általában akril fürdőkbe szerelik.

A vak panelek előnyei - magas esztétika és tartósság. A sima felület bármilyen módon díszíthető, vagy monoton maradhat.

Jól néz ki, tekintet nélkül a további dekoráció jelenlétére vagy hiányára. Mozgó alkatrészek hiányában az ilyen fürdőkupakok sokkal hosszabb ideig szolgálnak.

A siket helyhez kötött szerkezetek hátrányainak magukban kell foglalniuk a vízvezeték-rendszer meghibásodása esetén bekövetkező kellemetlenségeket is. A hozzáféréshez el kell távolítania az egész panelt.

Rengeteg időt vesz igénybe, ami problémákat okozhat, ha szivárgás alakul ki, és a fürdő alatt felhalmozódik a víz.

Az ajtószerkezetek sokkal praktikusabbak, mint a süketek. Az ajtók maguktól függeszthetők vagy csúszhatnak. Mindkét lehetőség saját előnyei és hátrányai.

A legtöbb esetben a fürdőszobák tulajdonosai lecsúsznak.

Nyitható ajtók kényelmesen nyithatók és záródnak, biztosítva a polcokhoz a szükséges részleteket.

Azonban ezekkel az ajtókkal ellátott képernyőt nem szabad egy kis terület fürdőszobájába választani. Nyitva, hasznos helyet foglalnak el és bonyolítják a manipulációkat az egészségügyi rendszer elemeivel.

A kád alatt lévő tolóablakok nyílása kinyílik a vezetők mentén. Ha ilyen rendszert vásárol, különös figyelmet kell fordítania a fém minőségére.

Minél erősebb, annál hosszabb a fürdőképernyő. Jobb, ha előnyben részesítjük az acélt vagy az alumíniumot.

Vannak modellek műanyag keretekkel. Kevésbé megbízhatóak, de alkalmasak a lakás tulajdonosai számára, akik nem kívánnak gyakran használt tárgyakat tárolni a fürdőszobában, például mosogatórongyok, törülközők, samponok, higiéniai termékek és háztartási vegyszerek.

Ha az ajtók csak a kommunikációhoz szükségesek, akkor vásárolhat egy műanyag rendszert.

Modellválasztás: fontos árnyalatok

Először döntsön egy olyan formatervezésről, amely alkalmas az Ön céljaira. A legkényelmesebb lehetőségek:

 • Gravírozott, modell nélküli ajtó nélküli technikai nyílás. Ez a design általában a legkedveltebb kézművesek, minden a házban saját. Ez egyszerű, kényelmes a csövekhez való hozzáférés, de nem foglalja magában a mini-tároló elrendezését a fürdőszobában.
 • Kivehető stacionárius modell technikai nyílás nélkül. Ha hasonló modellt választasz, akkor próbáljon meg egy ilyen panelen maradni, ami szükség esetén könnyen eltávolítható a csövek javításához.
 • Képernyő csuklós ajtókkal. Ha a kád tágas, akkor egyáltalán nem merül fel probléma. Ha a helyiség területe kicsi, óvatosan számítsuk ki az ajtók méreteit úgy, hogy ne foglalják el az egész fürdőszobát.
 • Tolóajtóval ellátott modell. Ez egy univerzális képernyő, amely minden fürdőszobában megfelelő.

Mérje meg a kívánt helyet, mielőtt vásárolna. A szabványos képernyők hossza 1,5, 1,6 vagy 1,7 m, szélessége 0,5, 0,55 vagy 0,6 m. Vannak más méretű modellek is.

Tehát az értékesítésen megtalálható a képernyő 1.05x0.5 vagy 1.9x0.5 m.

Ha beállít egy célt, megtalálhatja a modellt minden fürdőhöz. Az egyetlen különbség az, hogy a nem szabványos méretű képernyők között vannak ritka, nem szabványos formatervezési minták vagy egyedi dekorációval.

Ha elégedett a formatervezettel, egy sima monofonikus felületen, akkor ez a lehetőség bármely méretben megtalálható.

Néha kétséges a szükséges szélesség. Ez akkor történik, ha a képernyő kiválasztása előtt a befejező munka a fürdőszobában.

Gyakran maga a tulajdonos nem ismeri a pontos méretet, amíg a kád be nem van helyezve, és a padlón lévő csempe nincs lefektetve.

A kívánt szélességű modell kiválasztásával kapcsolatos probléma akkor releváns, ha a helyiség padlója lejtő. Az állítható lábakkal a képernyő segítségével megoldhatja.

A lábak rögzítésénél mindkét oldalon a kívánt magasságot kell beállítani.

A fürdőkád legjobb gyártói

Ami a gyártókat illeti, közülük sok - mind hazai, mind külföldi.

Az orosz gyártó képernyők közül a Tehno, a Vann Bok (Karavann), a Remstroyplast, a Siar, az Aquamate, az Ecroline ajánlotta magát. Fő előnye a sokoldalúság.

Az orosz gyártók figyelembe veszik az egészségügyi termékek piacának sokféleségét, és olyan modelleket készítenek, amelyek alkalmasak különböző márkák fürdésére.

Különböző tervezési lehetőségeket kínálnak, több mint 30 színárnyalatot. Anyagok - a legkülönfélébb, köztük a nemszőtt anyagból készült félig puha panelek.

Egy nagy plusz a háztartási fürdőkádak megfizethető áron. Sokkal olcsóbbak, mint az azonos minőségű importált analógok, de a tervezés és a dekoráció alacsonyabb lehet.

A külföldi gyártók közül megkülönböztethető az olasz márkájú Jacuzzi, az Albatros, a finn márka IDO és a német Kaldewei.

Mindezek a vállalatok kiváló minőségű termékeket állítanak elő, de gyakran csak a fürdőkád speciális modelljeire alkalmasak.

A kész modellek telepítésének lépései

A kész fürdőkádak kereteket, szerelvényeket és kötőelemeket tartalmaznak. Mindezeket fel kell tüntetni az egyes modellek műszaki dokumentációjában.

Szerelési utasításokat is mellékelni kell. Mielőtt megvásárolná, győződjön meg arról, hogy minden szükséges.

Ha a méretek megfelelően vannak megválasztva, akkor a telepítéshez minimális szerszám szükséges: szalagméret, épületszint és csavarhúzó. Mielőtt megkezdené a munkát, javasoljuk, hogy töltse fel a fürdőt vízzel.

Ha a fürdő és a képernyő egyszerre van beállítva, akkor nem szükséges.

A képernyők alakja és formája változhat, de telepítésük mindig ugyanolyan:

 • Mérések és jelölés. A keret üzembe helyezése előtt újra meg kell mérni a fülkét a fürdőszobában, és meg kell jelölni a keret rögzítési pontjait. Ha a falak vagy a padló görbületének köszönhetően a panelek kissé eltérő méretűek, azokat egy darálóval le kell vágni.
 • Keretszerelés. A keret a kád alatt van rögzítve és az utasításoknak megfelelően rögzítve, valamint a csúszómodellekhez vezető W alakú profil szintén be van építve és összehangolva.
 • A láb beállítása. Ha a modell állítható lábbal van ellátva, akkor ezek kicsavarodnak, így maximálisan rögzítik a keretet a padló és a fürdő oldalán. Annak érdekében, hogy a tartók erősebbek maradjanak, és a képernyő nem reszket, amikor vízbe öntik a fürdőbe, mindegyik lábhoz egy kis tömítőanyagot helyezhet el, és nyomja le a padlóra.
 • Szerelőkeret a fürdő oldalán. Ha a keret szilárdan rögzítve van, akkor a keret széle és a fürdő oldalán lévő helyet a habarccsal fel kell fújni. Ez további merevséget biztosít.
 • Panel telepítés. Dekorációs panelek vannak a kereten. Ha az ajtók csuklósak, akkor a csuklópántokra vannak felfüggesztve, csúszva csúsztatva a vezetőprofilba. A fogantyúkat csavarják az ajtóhoz.
 • Varrás feldolgozása. A kötéseket előnyösen tömítőanyaggal kell kezelni. Ez segít megvédeni a fülke alatt a fürdőszobában a nedvességet.

Az akrilfürdők telepítésének sajátosságai vannak. Leggyakrabban ezek a fürdők előre kialakított képernyővel rendelkeznek, amelyek alkalmasak alakra és méretre. A modelleket általában műanyagból készítik. A készlet tartalmaz egy keretet, paneleket, fogantyúkat, konzolokat, tüskéket, csavarokat.

Ha a fürdõ nem egy képernyõvel van ellátva, akkor ez egy fadarabtól és kész műanyag panelektõl függetlenül történhet. A keretet a fürdő fedélzetéhez rögzítik folyékony körmökkel, az ízületeket pedig hideg hegesztéssel megerősítik.

Az alsó konzolok rögzítéséhez fúrjon lyukakat a padlóba és telepítse a tüskéket. A keretméret behelyezése és illesztése után helyezze be a képernyőt a vezetőkbe.

Egy jellegzetes kattintás azt jelzi, hogy a helyükre esett.

A sarokfülkével ellátott dekoratív panelek telepítésével nehézségek merülhetnek fel. A sarok akril fürdőkád helyes telepítésének sorrendje a képernyőn látható:

A képernyő elkészítéséhez és telepítéséhez csináld magad

Sok honfitársaink hozzászoktak ahhoz, hogy mindent megtegyenek a házban. Ez a nemzeti mentalitás sajátosságaként tekinthető, hiszen a házasság javításában való személyes részvétel iránti igény a férfiassághoz kapcsolódik.

Az ilyen kézművesek a kezükbe hozhatják a képernyőt a kád alatt.

A videó részletezi, hogyan lehet üres képernyőt készíteni egy technikai résszel. A panel anyaga gipszkarton, a felület a csempe felé néz.

A fürdőkádak széles választéka hatalmas. Egy ilyen változatban nagyon könnyen elveszik. Ha nehézségekbe ütközik a helyes modell kiválasztása és telepítése, kérjen tanácsot szakembertől.

Sokkal megbízhatóbb, mint megtanulni a hibáktól.

A képernyő behelyezése a fürdő alá a saját kezével

Miután a javítás történt a fürdőszobában, a csempe le lett fektetve a padlóra és a falra, a csövekre és az összes vízvezetékre cserélték, új tartozékokat vásároltak, sokan úgy vélik, hogy a fürdőszobában végzett javítás befejeződött. Ha van egy medence a fürdőszobában, víz és csatorna látható, mindegyik nem esztétikumot ad. Mindazonáltal mindez kijavítható, ha a fürdőszobába helyezi a képernyőt, amellyel elrejtheti mindazokat, amelyek nem díszítik a külső kialakítást. Tehát hogyan lehet a képernyőt a fürdőkád alatt elhelyezni, szükség van erre szakemberek meghívására, vagy mindent meg tudsz csinálni magad? Erre a célra speciálisan kialakított utasításokat vezetnek be, amelyekkel felszerelhetők. Annak érdekében, hogy rögzítse a képernyőt a fürdő alatt, olyan eszközökre lesz szüksége, mint például:

 • csavarhúzó;
 • csavarhúzó;
 • mérőszalag;
 • építési szint.

A képernyő segít a föld alatti maszkolásnak a fürdőszobában, ahol a legtöbb ember felszólítja a szükséges és felesleges dolgokat.

Helyezze el a fürdőszobai helyet, ahol a legtöbb ember megszokta a szükséges és felesleges dolgokat, az emberek mindig is akarták. Korábban a legtöbb ember egyszerűen inkább a téglák előtt helyezkedett el a fürdőszoba elülső oldalán, ez egy csempefalhoz vezető falat eredményezett. Ez a lehetőség meglehetősen elfogadható, de ennek egyik jelentős hátránya. Ha szivárgás van, akkor a tőkeszerkezetet meg kell törni, ami bizonyos nehézségeket okoz. Jelenleg erre a célra, a tégla helyett, a gipszkarton használatos, és el kell hagynia néhány ellenőrző nyílást. Azonban figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az ilyen ablakok nem elegendők nagy súlyos baleset esetén, ezért ez a lehetőség szintén nem ideális.

Ezért, hogy a fürdőszobában rontsa a csúnya helyeket, és egyidejűleg, ha szükséges, a csövek gyors eléréséhez telepítenie kell a fürdőszoba alatti képernyőt. Az ilyen képernyő telepítése nem nehéz, és nem is nehéz lebontani.

Fürdőszobai tervezés

Az ilyen eszközök kialakítása, mint a fürdőkád képernyője, nagyon egyszerű. Ez egy egyszerű képernyő, amely a díszítő funkció mellett díszletet is készít. Az ilyen berendezések segítségével elrejtheti a fűtési csőrendszert. Miután a képernyő telepítése befejeződött, úgy tűnik, hogy további hely a dolgok és a mosószerek tárolására, mivel a képernyő meglehetősen tágas szekrényként használható.

A fürdőkád alatt lévő képernyő telepítése különösen kedvelt a kis lakásokban, ahol a fürdőszoba kicsi, és ezt a helyet maximumra kell használni.

Képernyő szerelési séma.

Manapság sok ilyen konstrukció létezik, de a legelterjedtebbek az ajtókkal ellátott képernyők, úgy nyithatók és záródnak le, mint egy harmonika.

Ha praktikusságról beszélünk, a legjobb, ha megállítjuk a választását a csúszó képernyők kialakításánál, az ilyen berendezések övét a keretprofilok mentén mozgatják a görgőkön.

A képernyő behelyezése a fürdő alá: utasítások

A fürdőkádak egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy egyszerű telepítésük. Minden munkát kézzel lehet elvégezni, mert az ilyen eszközök összeszerelt formában kerülnek értékesítésre. Ezért mindent meg kell tenni, hogy kivesszük a képernyőt a csomagból, majd helyezzük be a tartó tollat ​​a különleges műanyag nyílásokba. Ezután a rack alsó részében meg kell csavarodnod a lábakat, ezek a támogatások. Most a felszerelést közvetlenül a kád alatt kell elhelyezni. A telepítés befejeztével a támasztólábakat le kell csavarni, amíg szilárdan nem nyomják le a padlót. Ezután a szerkezet rögzül, és kemény és erős lesz. Amikor ilyen berendezést szerelnek be, a csövek akadályozhatják, ebben az esetben a képernyő egy részét kivágják.

Mielőtt a képernyő alá helyezi a fürdőszobát, figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy az alatta lévő helyet nem szabad teljesen lefedni, mivel alatta szükség lehet a kommunikáció javítására. Ezért ajánlott szaniter szekrény vagy sraffozás készítése, amely elrejthető.

Ha ilyen berendezést telepítenek, a problémák alaplapokat hozhatnak létre, de ez könnyen megoldható: a panelben csak a megfelelő méretű lyukakat kell vágni. A képernyők olyan anyagból készültek, amely lehetővé teszi ezt. Vannak olyan olcsó függönyök, amelyek PVC falpanelekre emlékeztetnek (MDF vagy forgácslap használható). A még szilárdabb minták plexiüveget, vastag műanyagot vagy edzett üvegt használnak. A keretes vázak előállításához a leggyakrabban használt anyag alumínium, horganyzott acél vagy forgácslap.

Hasznos ajánlások

Mivel a fürdőkád alatt lévő képernyő telepítése annak biztosítására szolgál, hogy az oldala el van rejtve, az ilyen folyamat megkezdése előtt előzetesen meg kell tervezni, hogy az ilyen művelet végrehajtására sor kerül. Mielőtt felszerelné az ilyen berendezéseket, meg kell építeni a gipszkarton, ilyen struktúrát kell csatolni csempe. Először minden mérést el kell végeznie a munka megkezdése előtt.

Amikor a képernyőt MDF fürdőbe helyezzük, akkor az egész folyamatot így végezzük:

A fürdőkészülék képernyője képernyő.

 1. Először is szükség van egy keret rögzítésére fából készült rudakból.
 2. Az első fadarabot a fal magasságához kell csatlakoztatni a falhoz, ebből a célból rendes csavarokat vagy tüskéket használnak. A rögzítő anyagokat a falak anyagától függően kell kiválasztani.
 3. A sávok csavarokkal vannak összekapcsolva a bútorok sarkaival.
 4. A keret elülső részének rögzítésekor figyelembe kell venni a fürdőszoba alatti kommunikációs rendszerekhez való hozzáférés lehetőségét annak későbbi javítása érdekében.
 5. A kész keretet az MDF megfelelő méretű lemezekkel kell lefedni, előre elkészítve.
 6. Mielőtt ilyen berendezést csatlakoztatna, a keret felső részére és a burkolatokra (ahol a fürdőszobát érinti), speciális tömítőanyagot kell alkalmazni, amelyet nagy nedvességállóság jellemez.
 7. A munka megkezdése előtt a fürdőszobát ki kell szabadítani minden olyan bútorról, berendezésről és minden egyéb körülményről, amely zavarhatja a telepítést.

Amikor a képernyőt a fürdőkád alá helyezi, akkor figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy ha a fürdő lábszárának magassága lehetővé teszi, akkor az összeszerelt berendezés belsejében polcokat készíthet különböző palackok számára, és az oldalán egy csúszó polcot készíthet a fürdőszobában.

Amikor a fürdőkád alatti, akrilból készült képernyőket telepítenek (ez az anyag nagyon népszerű), bizonyos körülményeket figyelembe kell vennie. Különösen a kád alá helyezés előtt az alját meg kell erősíteni, ezért az akril kád fenekét alátámasztó keret a kád alatt helyezkedik el. Ha helyesen történik, az alsó rész nem csökken a víz és az ember súlya alatt. Így világossá válik, hogy nincs semmi nehéz a felszereléshez. Az oktatást magasan képzett szakemberek fejlesztik, így az eredmény pozitív lesz.

Do-it-yourself képernyő telepítése: lépésről lépésre telepítési utasítások

A fürdőszobák belső berendezései változatosak, de egyben egyhangúak - a fürdőszoba alatti teret el kell rejteni a kilátásból. Ehhez használja a gipszkarton, a panelek vagy a forgácslap.

Napjainkban az építési piac készenléti képernyőket kínál, melyeket gyors összeszerelés és esztétikai megjelenés jellemez. A fürdőkád alatt lévő képernyő telepítése segít a pontosabb megjelenítésben. A tolóajtók mögött helyet kap a háztartási eszközök. A készülék telepítésekor nincs semmi nehézség - egy laikus megbirkózik a munkával.

Válassza ki a képernyőmodellt

Mielőtt telepítené a kész képernyőt a fürdő alá, ki kell választania.

Ma az építőiparban olyan modellek széles választéka, amelyek nem csak a méretben és a színben különböznek egymástól.

A képernyők főbb jellemzői

 • különböző anyagokból készült keretek - acél, műanyag, alumínium;
 • tolóajtók vagy rögzített panelek, amelyek lefedik a fürdő alját és a szűk helyet, opcionálisan rögzített panelt, néző ablakkal;
 • a szelepek vagy panelek anyaga - műanyag, MDF, szerves üvegüveg, fém;
 • kötőelemek

Válasszon egy olyan modellt, amely megfelel az Ön igényeinek. Ne felejtse el az olcsó opciókat törékeny műanyagból készült keretben, vagy elhanyagolhatja a színválasztást - a képernyő a helyzet kiemelkedő elemévé válik, a meghibásodása vagy a nem megfelelő színes megoldás kellemetlenséget okoz.

Hasznos tanácsok: Ha a kád alá helyezést még a befejező munkálatok befejezése előtt is tervezik, akkor például a padlólap burkolatának lerakását kellően hosszú ideig el kell halasztani, akkor az állítható lábakon a designot választja. Ebben az esetben a magasság akár 10 cm-rel is megváltoztatható a padlószint emelkedésének megfelelően.

Az akril egy szeszélyes anyag, a fürdők általában készen kész képernyővel vannak ellátva. Ha nem megfelelő rögzítőelemet telepít, károsíthatja a vízvezetéket.

A fürdőkabát modellek széles választékát kínálják. A szokásos dimenziókhoz tipikus opciók állnak rendelkezésre, de szükség esetén nem szabványosak is. Ha lehetséges, válassza ki pontosan a megfelelő méretet, de ha nem talál megfelelőt a piacon - egyes anyagokat (műanyag, fémek) vágni lehet egy sarokcsiszolóval ("daráló"). Ezért érdemes nagyobb, de nem kisebb méretű helyet foglalni.

Hasznos tanácsok: ha nem tudja kiválasztani a képernyő méretét, használhatja a szolgáltatást, és megrendelheti a képernyő méretét.

Hogyan telepítsük a képernyőt a fürdés alatt?

Az eljárás a képernyő típusától függ - csúsztatható vagy tömör, a kommunikációhoz való hozzáférés lehetősége nélkül, a panel eltávolítása nélkül. De mindkét lehetőség nem okoz problémát, ha kész készenléti képernyő áll rendelkezésre.

Az eszközök közül meg kell a szükséges minimális mérőszalag, csavarhúzó, építési szint. Az állítható lábakkal ellátott modellekben a beállítómechanizmus részei anyákkal rögzíthetők, majd megfelelő méretű kulcs szükséges.

Először is győződjön meg róla, hogy a termék megfelelően van kiválasztva - mérjen. Kövesse az egyszerű utasításokat:

Sliding Bath Screen: Tippek a kiválasztáshoz és a szereléshez

Üdvözlet, elvtársak. Ez a felülvizsgálat a csúszó fürdőkádra összpontosít. Megtanuljuk, milyen praktikus a megállapodás, melyet megvitatunk, és mit kell figyelnünk az ilyen termék megvásárlásakor.

A fürdő díszes képernyőn keretezett.

Milyen design előnyös

Nyilvánvaló, hogy a legérdekesebb lehetőség egy gyorsan szerelhető képernyőmodell. nem igényel elektromos szerszámokat, habarcsokat és habarcsot a telepítés végén.

Gyakran ezek a mozgékony műanyag elemek merev vázzal és állítható lábakkal vannak ellátva, amelyek biztosítják az egész szerkezetet a padlón.

Egyszerű képernyőelrendezés, erős keret és két mozgó rész.

Az ilyen termék beszerelése abból a tényből ered, hogy a keret felső része a fürdő oldalán fekszik, és a kialakítás maga a fürdőszoba és a padló közötti térben van rögzítve. A rögzítést állítható lábak segítségével végezzük. Gyakran csak egy csavarral van ellátva, amely műanyag megállással van ellátva, nehogy megkarcolja a padló felületét, és csavarja magát a keretbe.

Egy ilyen képernyő telepítése nem több, mint 10 percet vesz igénybe.

A standard fürdőszobák esetében a képernyőnek csak 2 lába van, más modelleknél a szám 3-4 lehet. A fürdőszoba csúszó képernyők méretei:

 1. Hosszúság 1,5 m és 1,7 m;
 2. A képernyő magassága 500 mm és 560 mm közötti.

Ami a keretanyagot illeti, a gyártók leggyakrabban a következőket használják:

A kapitány Nyilvánvalósága tájékoztatja: jobb a fémkeret elhagyása, mert működés közben elkerülhetetlen a védőréteg károsodása, ami korrózióhoz vezet.

Milyen anyagokat válasszon mozgó alkatrészeket

A választék meglehetősen nagy: PVC, akril, forgácslap és MDF, üveg, beleértve a tükröket, a fa, a plexiüveg stb. A legmegfelelőbb megoldás az én szempontom szerint:

Exkluzív? Nem valószínű, mert minden ilyen képernyő mögött látható, és maga az anyag nem biztonságos.

A kapitány nyilvánvalósága szerint: az üvegmodellek meglehetősen széles körben elterjedtek, de nem ajánlom őket a fürdőszobába. Először is, az üveg nem a legjobb megoldás a biztonság szempontjából, másrészt az üveg nem fogja elrejteni a szerkezetet, ami azt jelenti, hogy a képernyő elvész.

Gondolod, hogy a plexiben nincsenek hibák? Kétlem.

Ha a közönséges műanyag szokványosnak tűnik, megismerkedhet a plexiüveggel. Ami engem illet, ez egy nagyon érdekes anyag, melyet számos szín és textúra különböző lehetőségei mutatnak be, de van egy nagy hátránya - nagyon törékeny. Enyhén elég sztrájk, és minden...

El kell kerülni a farostlemezből készült termékeket, még nedvességállóságát is.

Külön feltétlenül megemlítem a forgácslapból készült termékeket, beleértve a nedvességálló típusokat is - ha fürdőszobában használják, az ilyen termékek élettartama legfeljebb öt év. Ez ugyanúgy vonatkozik a konyhabútorokra és a fürdőszobákra.

Ezenkívül ez az anyag nem nevezhető környezetbarátnek, ezt sem javasolhatom.

Az anyagok jellemzői

Tehát válaszd a műanyagot és az MDF-et. És ha senki sem kérdései vannak az első anyaggal, akkor az MDF nedves helyiségekben történő használata még mindig aggályokat vet fel.

Önmagában az ősök (fa) higroszkóposságából örökölt anyag, azaz a víz felhalmozódásának képessége, amely elkerülhetetlenül duzzadást és mechanikai szilárdság csökkenést eredményez.

Az MDF-ből készült modern fürdőkabát az anyag vízálló változatából készül, és VMDF-nek hívják. A klasszikus bútorlemeztől az alkalmazott kötőanyag típusától különbözik: a melaminmódosított karbamidgyanta helyett karbamid-formaldehid gyantát használnak.

Mielőtt nedvességálló lemez VMDF.

Mit ad ez a fogyasztónak?

 1. Nagy nedvességtartalommal ellenáll, de ugyanakkor nem az utcára vagy egyéb olyan körülményekre tervezték, amelyek vízzel való folyamatos érintkezést igényelnek;
 2. Különálló permetezők nem okoznak ártalmat, vagy ártalmat okoznak a termékeknek. A jobb védelem érdekében a gyártók laminált lapokat vinil fóliával vagy műanyaggal látnak el;

A tervezők kiválasztása

Mindkét anyag jó, de az MDF-nek vitathatatlan előnye van - a képernyők kicsiek, míg a műanyagok kis vastagságuk miatt nincs ilyen vizuális hatásuk.

Az MDF-nek sok előnye van a formatervezés szempontjából.

Ennek megfelelően, ha a helyiség méretei lehetővé teszik, hogy töltse azt bútorokkal, akkor jobb, ha az MDF-ekhez képest előnyben részesítjük a képernyőket. És ha Hruscsovról beszélünk - szabadon válasszon műanyag képernyőt. A lehető legkisebb helyet foglalja el.

A keskeny PVC helyiségekben a képernyő ideális.

Különösen érdemes megemlíteni az akrilból készült képernyőket - a vízvezeték üzletekben meglehetősen széles körben képviseltetik magukat, beleértve a háromdimenziós 3D-s termékeket is, mint az alábbi fotón.

A volumetrikus akrilhüvelyek csak bizonyos modelleknél kaphatók.

De gyakran fürdőszobával vannak ellátva, a méreteiket először felszerelik, és az ilyen képernyők valószínűleg nem alkalmasak külön telepítésre.

A műanyag képernyők számos modellje kétfajta zára - mágneses és rugós, a fürdő és a lábak jellemzőinek megfelelően. Ezeket az információkat a gyári utasítással a vevőnek átadhatják - ne lusta kérni az eladókat, időt és pénzt takarít meg.

A gyártó tájékoztatja, hogyan helyezzen el egy csúszó szitát a fürdő alatt.

Mi eladó

Miután foglalkozott a formatervezéssel és az anyagokkal, megismerkedhet a kiskereskedelmi láncokban bemutatott termékekkel. És a legjobb, ha figyelembe vesszük őket a gyártók.

A rendelkezésre álló krími boltok a következőkből állnak:

A gyártók listáján szereplő utolsó "márka" az arc nélküli termékek neve. Ez meglehetősen gyakori a kis vízvezeték üzletekben, amelyek értékesítik az árukat.

egyetértés

Ha figyelembe vesszük a híres gyártók termékeit, javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet a beállítások skálájára. Ehhez, mielőtt elindulna a boltba, meg kell mérnie a távolságot a padlóról a fürdőszobában.

Fél méteres fürdőkád az EDELFORM-től.

Nem rossz modell, amely javítja a fürdőszobák többségét. A gyártó beszállítókkal is foglalkozik, amelyek műanyag polcokból állnak, a képernyő mögött vannak elhelyezve, ami jelentősen bővíti a teljes termék funkcionalitását.

ROCAelegance

Ez a modell bútordíszekkel rendelkezik, ami kissé korlátozza a teret - ellentétben a fent bemutatott modellel, rá lehet kapcsolni. Azonban ez egy szilárd modell, könnyen telepíthető, és néhány perc alatt átalakíthatja a szobát.

A plus-ban egyszerre háromféle lábat állítok fel a magas színvonalon és elérhetőségen, növelve a stabilitást. Hátrányom szerint az említett tollakat veszem.

Egy másik modell a szokásos bútor fogantyúival, amely túlmutat a képernyő síkján. Az átlagos támogatás hiánya miatt kérdés merül fel, mert jelenléte lehetővé teszi, hogy ellenálljon a sokkoknak, közel a fürdőszobához. Az említett 1,7 m-es méreteknél a hiánya mechanikai hatások alatt az egész szerkezet rezgését okozza.

Két színű műanyag képernyős lakosztály SANTEK-ból.

Egy ellentmondásos pillanat, amit kétszínű megoldásnak fogom nevezni, valamint csak két lába jelenlétét, bár ez nem kritikus a könnyű műanyag esetében. Az előnyök - alacsony súly és megfizethető áron.

Öntelepítés

Nézzük meg, hogyan kell egy kinyitható tálcát a kád alatt a saját kezünkkel felszerelni. Tegyük fel, hogy kiválasztott egy boltot egy boltban, és hazavitte, de nem bízik a képességeiben.

Néhány perc múlva, és a fürdõ nemes alakot kap.

Valójában minden nagyon egyszerű:

 1. Készítsen elő épületszintet, mérőszalagot, szilikon tömítőanyagot, nyílvégkulcsot, ceruzát vagy jelölőt;
 2. Határozza meg a fürdőszoba felületének minőségét - nem szabad semmilyen előrejelzés és szabálytalanság. Magának az oldalnak monolitikusnak kell lennie;

Öntöttvas fürdővel és acélkáddal nincsenek különleges problémák. De ilyen minőségű akrilok büszkélkedhetnek. Rendszerint az oldal szélén feküdnek. Telepíteni kell a képernyő keretére.

 1. Mérjük meg a távolságot az oldalról a padlóra;
 2. Csavarja be a beállító lábakat, a mérési magasságot mérőszalaggal (így néhány milliméterrel kisebb volt a mért magasságnál);
 3. Menj a képernyő keret alá;
 4. Pre-fix, megcsavarva a lábakat;
 5. Az építési szint segítségével vertikálisan kirakja;
 6. A szomszédos falon jelölje meg a vonalat egy ceruzával vagy egy jelzővel - egy kicsit később fog irányítani;
 7. Távolítsa el újra a keretet;
 8. Szilikon tömítést kell alkalmazni a keret tetejére;

A maradék tömítőanyagot ujjával vagy habszivacsával távolítsa el.

 1. Hajtsa vissza a keretet a kád szélénél;
 2. Állítsa be pozícióját egy nyílt végű csavarkulccsal, és a jelölő vonalára fókuszál;
 3. Ha szükséges, ellenőrizze a korrektséget a szinttel - állítsa be a függőleges helyzetet;
 4. Távolítsa el a jelzőt a csemperől és a laza tömítőanyagról;
 5. Ellenőrizze a szelepek működését - semmi sem zavarja vagy okoz nehézséget.

Itt, valójában, a bölcsesség a telepítés.

következtetés

Remélem, hogy az anyag tanulmányozása után az olvasóknak elegendő ismerete lesz a szándékos vásárlás érdekében. És nem okoz nehézséget a képernyő saját telepítéséhez.

Mint mindig, az olvasó további információkat talál a videóban ebben a cikkben.

Várakozás az anyaga megjegyzéseire, kérdéseire és kiegészítéseire. Sok szerencsét!

A képernyő telepítése a fürdő alá

A fürdőszobában lévő helyiség semmilyen módon nem használható, vagy éppen ellenkezőleg, a háztartási tárgyak tárolására szolgáló további területekké válhat. De valójában, és egy másik esetben javasoljuk, hogy zárja be egy speciális képernyőn, hogy elrejtse az összes felesleges, és adja a belső egy kellemes vonzó megjelenés. A modern fürdők sok modellje kész műanyagból vagy akrilból készült, de nem is nehéz a külön designot választani.

A képernyő telepítése a fürdő alá

Képernyő típusok

A képernyő szilárd keretből és egy rögzített panelből áll. A keret alumíniumból vagy acélból készül, költségvetési modellekben szilárd polimerből készül. Ezeknek a termékeknek a köre nagyon széles, különösen a dekoratív design tekintetében. Vannak modellek sima, fotónyomtatással, különböző textúrákkal és formákkal.

Fürdőszobai képernyő (MDF)

A design képernyők:

 • csúszó;
 • kivehető;
 • süket álló;
 • csuklós és csuklós ajtókkal;
 • polcokkal;
 • technológiai nyílással.

Képernyő a fürdőszoba alatt, négy csuklós ajtóval a tisztítószerek és mosószerek egyszerű tárolásához

A díszített képernyő illeszkedik a teljes kialakításba.

A vászon képernyő lehet szilárd és rácsos is. A második lehetőség javítja a légáramlást, ami kiküszöböli a penész megjelenését és kellemetlen szagot a fürdő alatt.

Fürdő képernyős rács

A legtöbb gyári modellek állítható lábakkal vannak ellátva, és a padló és a képernyő alsó széle közötti rés lehetővé teszi, hogy kényelmesen közel kerüljön a fürdőhöz. A termékek szabványos hossza 1,5-1,7 m, magasság - 50-60 cm, de más méreteket is nagyon széles körben mutatnak be.

A képernyők különböző méretűek lehetnek.

Nagyméretű vízállóságú anyagok - műanyag, szerves üveg, MDF és nedvességálló gipszkarton - előállítására. Minden képernyőn bizonyos előnyei és hátrányai vannak, amelyek befolyásolják a modell kiválasztását.

A legtöbb képernyő telepítéséhez a váz kerete felépítése szükséges. A keret általában alumínium profilból áll össze, legalábbis fából készült rudakból.

Fémprofil keret

A könnyű műanyag képernyőkhöz ilyen keretre nincs szükség, mivel a termék a fürdő oldalához van csatlakoztatva. Néha a fürdőszoba alatt lévő helyet téglafal burkolja, amely csempével vagy mozaikokkal néz szembe. A falazatban ajánlott vészkijáratot tenni a kommunikáció javítása esetén, nehogy mindent meg kell szakítani. Ez a képernyő jól néz ki, és nagyon megbízható, de több időt és erőfeszítést igényel a telepítéshez, kiküszöböli annak lehetőségét, hogy racionálisan használják a szabad helyet a fürdőszobában.

Blokkok képernyője. Jobb vészkijárat

Képernyő kiválasztása

A fürdőkabát megvásárlása előtt előre gondolkodnia kell arról, hogy melyik modell felel meg legjobban. Ebben az esetben egyszerre több kritériumot kell figyelembe venni:

 • alkalmassága;
 • költség;
 • tartósság;
 • telepítési komplexitás;
 • megjelenést.

Ha a képernyő csak a csúnya kommunikációs formák bezárásához szükséges, figyelmet kell fordítani az egyszerű cserélhető modellekre vagy a rejtett nyílásokkal ellátott helyhez kötött termékekre. Ha a szabad helynek a fürdőszobában történő aktív használata feltételezhető, a képernyőnek ajtóknak kell lennie. A legmegfelelőbbek a tolóajtókkal rendelkező termékek - ez egy univerzális lehetőség bármilyen méretű helyiségek számára. A swing ajtók csak egy tágas fürdőszobában használhatók.

Fürdőszobai képernyő a csúszás alatt

Minden szerelvénynek olyan anyagból kell készülnie, amely ellenáll a korróziónak, különben hamarosan a képernyő elveszít minden vonzerőt. Meg kell jegyezni, hogy a műanyag szerelvények gyorsabban viselnek és kevésbé tartósak, míg a horganyzott acélból készült alkatrészek megtartják minőségüket a teljes üzemidő alatt. Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze az összes elem rögzítésének minőségét, az ajtónyitás simaságát és a kerettel való szoros illeszkedést.

MDF csúszó képernyő

Ha a javítás még nem fejeződött be, és lehetetlen kiszámítani a képernyő pontos paramétereit, akkor meg kell vásárolnia egy modellt a beállítási lehetőséggel. Az ilyen termékek esetében a költségek valamivel magasabbak, de nincsenek problémák a telepítéssel és felszereléssel kapcsolatban. De a legjobb a képernyő kiválasztása a befejező munkák befejezése után, amikor lehetőség nyílik arra, hogy pontosan mérje és kiválassza a legjobb megoldást.

Állítható képernyő

A képernyő dekoratív kialakítása a lehető legnagyobb mértékben meg kell felelnie a fürdőszobának a szín és a textúra tekintetében. A tükrök nagyon jól néznek ki kis helyiségekben: a fényvisszaverő felület vizuálisan tágasabbá teszi a szobát. A fotónyomtatás vagy az előlapon történő rajzolásnak is meg kell felelnie a belső tér stílusának, különben nem lehet harmonikus kombinációt elérni. Például egy virágnyomott képernyő önmagában nagyon szép lehet, de a tengerentúli díszítésű fürdőkádban helyet foglal. Itt a hullámok, a tengeri lakosok vagy a kavicsok képe jobban megfelel. Ha sok fényes kontrasztos részlet van a szobában, jobb egy színes képernyő kiválasztása, és fordítva, egy nagy színmintájú modell tökéletes a fürdõszobában nyugtató színekben.

Ami a gyártókat illeti, a választás itt is nagyon széles, és a hazai modellek minősége nem rosszabb, mint a külföldiek, és sokkal kedvezőbb áron. Az orosz termékek fő előnye sokoldalúsága: a jól átgondolt kialakításnak köszönhetően a képernyők kiválóan alkalmasak mindenfajta fürdőhöz, könnyen beállítható magasságban és szélességben a kommunikáció kimenetéhez. A legnagyobb kereslet a MetaKam, a Wannbok, az OSM márkájú fürdőképernyője, melyeket az anyagok és színek széles választéka jellemez.

Csúszó fürdőkád: választás, ár és telepítési eljárás

A fürdőképernyő egy nagyon népszerű elem, amely lehetővé teszi a kényelem és a szépség érzetét minden fürdőszobában. Hogyan készítsünk egy fürdőkád képernyőjét - ezt részletesen leírjuk. Mielőtt megadnánk azokat az információkat, amelyek hasznosak a hasznos és gyakran olcsó dekoráció megfelelő kiválasztásához.

Fürdőszoba képernyő: tervrajz

A legnagyobb érdeklődés az olyan modellek, amelyek könnyen telepíthetők, szétszerelhetők és szükség esetén javíthatók. Leggyakrabban a felhasználók figyelmen kívül hagyják a formatervezést, amely merev keretből áll, állítható lábakkal és mozgatható műanyag ajtókkal.

A képernyő tipikus kialakítása a fürdő alatt

Az ilyen termék beszerelésének elve az, hogy a keret teteje a fürdő oldalán fekszik, míg a szerkezet rögzítését biztosítja, hogy a tolózárat a nyújtható csavarok segítségével növeli. A támasztólábak száma 2-4 között változhat. Amikor MDF, műanyag vagy más anyagból készült kád fürdőkádát választja, meg kell jegyezni, hogy a gyártás során általában a következő jellemző méreteket használják:

 • magasság - 500 ÷ 560 mm;
 • hossz 1,7 m és 1,5 m.

Milyen anyagot szeretne

Természetesen teljesen lecsúsztatható a fürdőkád a saját kezével. De sokkal könnyebb megvásárolni a kész terméket, és csak gondosan telepíteni. Ha kiválasztja a képernyőt a fürdőszobában, alaposan fontolja meg annak az anyagnak a megválasztását, amelyből az ajtókat készítik. A gyakorlat azt mutatja, hogy a legpraktikusabb:

Előfordulhat, hogy a fürdőszobát szokatlanul tükrözni kívánja. De ez alig érdemes megtenni, mivel a tükör soha nem volt megkülönböztetve a szükséges erővel és megbízhatósággal.

A fürdőkád tükrözésének szépsége nem indokolja annak veszélyét, hogy hordozza

A forgácslapok nem nyerik meg, még akkor sem, ha az anyag nedvességálló. Az anyagból készült termékek élettartama magas nedvességtartalmú körülmények között soha nem haladja meg az öt évet.

A fürdőszobai bútorok legjobb anyagairól itt elmondtuk.

A műanyag és az MDF előnyei

Így a fürdőszobában a legjobbak a VMDF lemezek és a PVC (műanyag) képernyők.

Az MDF megemlítésével tisztázni kell, hogy a fürdőszobák csak nedvességállóságát használják - VMDF. Ennek az anyagnak nagy előnye abban rejlik, hogy képes volumetrikusnak látszani, míg a műanyag modellek gyakorlatilag nem rendelkeznek vizuális térfogattal.

A VMDF-ből származó fürdőkád csúsztatható a bizonyos térfogat jelenlétére

A VMDF és a műanyag közötti választásnál az elsőt akkor kell előnyben részesíteni, ha a fürdőszoba elég tágas. Ha nagy méretben nem különbözik, akkor a csúszó fürdő képernyőt a legjobb a műanyagból vásárolni, mivel szinte nincs hely.

A műanyag képernyő gyakorlatilag nem történik a fürdőszobában

A fürdő képernyők és árak legnépszerűbb modelljei

Mind a teljesen olcsó műanyag termékek és a jó hírnevű, jól ismert vállalatok által gyártott modellek értékesítésre kerülnek. A vásárláshoz megy a boltba, gondosan mérje meg a fürdő hosszát és az oldal magasságát.

Az összes műanyag képernyőhöz kapható 500-700 rubel. A "hűvös" modellek költsége sokkal magasabb.

EDELFORM

A márkanév kijelzői jelentősen javíthatják a fürdőszobát. A készlet tartalmaz olyan betéteket, amelyek lehetővé teszik a műanyag fülkék felszerelését, jelentősen bővítve a termékek funkcionalitását. Az EDELFORM márka homlokzata VMDF-ből készül. Az ilyen képernyők ára 5800 rubel.

A képernyő megjelenése EDELFORM

ROCAelegance

Ez a kiváló minőségű, VMDF homlokzatú modell elegendő az eleganciájához. Azonban úgy tűnik, a gyönyörű bútorok fogantyúi viszonylag nagy hátránya van: könnyedén elkaphatja őket. A termék ára körülbelül 4600 rubel.

Ez a ROCAelegance képernyő.

A SANTEK által gyártott gyönyörű és kiváló minőségű "Lux" képernyők bútorokból készültek, de paneljeik PVC-ből készülnek. Ez egy sokkal kedvezőbb árról szól, ami körülbelül 3000 rubel. Kisebb hátránya ennek a terméknek a hiánya a harmadik támasztó láb, általában a közepén van telepítve.

A "Lux" képernyő megjelenése

Hogyan telepíthetünk egy fürdőkád csúszkát

A képernyők telepítése nagyon egyszerű, és a következő sorrendben történik:

 • a szükséges anyagok és eszközök készülnek - szilikon ragasztó, mérőszalag, jelölő, kulcs, szint;

A munkához használhatja a lézeres szintet, a munka sorrendjét, amellyel itt mondtuk.

 • a fürdő és a padló közötti távolság mérése;
 • a beállító lábakat úgy csavarják be, hogy a szerkezet teljes magassága valamivel kisebb legyen, mint a mért távolság;
 • a képernyőkeret a fürdő oldalán felfelé van feltekercselve;
 • az elő-rögzítést a támasztó lábak további csavarásával végezzük;
 • a szerkezet vertikálisságát az építési szinttel igazolják;
 • a szomszédos fal felületén a képernyő keretén egy vonalat alkalmaznak, amelyre később szükség lesz;
 • a vázkeret eltávolítása a fürdőből;
 • szilikon tömítőanyag van a keret felső oldalán;
 • a keretet a fürdő oldalán indítják, az előzetesen alkalmazott vonalra van állítva, és biztonságosan rögzítik a tartó lábak kulccsal történő kicsavarásával;
 • a falra jelölt vonalat egy jelzővel eltávolítják, és a szelepek szabad mozgását ellenőrzik.

Ahogy láthatja, a fürdőképernyő telepítése meglehetősen egyszerű. A telepítési folyamat pontosabban látható az alábbi videón.

A képernyő saját kezet tartása mellett mindenki rendelkezésére áll, és nem igényel különleges képességeket.

Sokan úgy vélik, hogy a fürdőszobában végzett javítás befejeződött, amikor a burkolólapokat lefektetik, a csöveket, a vízvezeték szerelvényeket kicserélik, és új kiegészítők kerülnek a polcokra. De ennek a képnek a harmóniája megtörheti a vizet vagy a csatornacsöveket, amelyek a fürdőszoba alá néznek. A hiba kijavításához és a szoba belsejének elkészítéséhez egy kész megjelenés segít a képernyő telepítésében. Az ízléses, a kiválasztott fürdő képernyő nem csak álcázza a vízvezeték, hanem díszítik a külső kialakítása a szoba. A képernyő telepítéséhez nincs szükség szakember meghívására. Az utasításokat követve megteheti az összes munkát.

Fürdő képernyős lehetőségek

A fürdőkonyhák anyaga és formatervezése szerint osztályozhatók. Attól függően, hogy milyen anyagból készültek a képernyők, többek között:

 • tégla;
 • műanyagból;
 • gipszkarton (későbbi dekorációval);
 • nedvességálló MDF-ből, OSB-ből;
 • a vékony fémektől stb.

A téglából való szétterítés meglehetősen nehéz feladat. Ennek a képernyőnek a fő előnye a megbízhatóság és a tartósság. De van egy jelentős hátránya. Ha problémák vannak a javításra vagy cserére szoruló csövekkel, akkor a tégla képernyőt meg kell szakítani.

A műanyag fürdőkád a leginkább praktikus és megfizethető. Nem félnek a nedvességtől, könnyen tisztítható, egyszerűen telepíthető. Az ilyen képernyők élettartama 10 és 30 év között változik.

A gipszkarton képernyők teljesen környezetbarátak. Nem ártalmas anyagokat és kellemetlen szagokat bocsátanak ki. Ez az anyag "lélegző", és nem sérti a beltéri mikroklímát. Egy másik jelentős "plusz" a gipszkarton egyszerű munkája. A legfőbb hátrány az, hogy a fürdőszoba alatti kommunikációhoz való hozzáférés nehézkes lesz.

Az MDF képernyők olcsóak és könnyen kezelhetők (csak törölje le egy ilyen képernyőt egy nedves ruhával, és tiszta lesz). A hátrányok között a szerkezet rövid élettartama (kb. 3 év) és a deformációra való érzékenység (a laminált felület ellenére).

A fém képernyők tartósak. Megbízható kialakításúak, deformálódnak, és nem veszítik el eredeti megjelenésüket.

A tervezési jellemzők alapján a képernyők a következőkre oszthatók:

 • süket;
 • tolóajtókkal;
 • csuklós ajtókkal;
 • kivehető;
 • a csúszóblokkal stb.

A választott anyagtól függetlenül a fürdőkádnak meg kell felelnie a következő alapvető követelményeknek:

 1. Nem lehet hordozó szerkezet, azaz a fürdő nem pihenhet rajta.
 2. Szükséges egy technológiai nyílást biztosítani (ajtóval vagy dugóval álcázva) a kommunikációhoz való hozzáférés érdekében.
 3. A padló alatti, a fürdőszobában lévő padló alatti területet a többi résztől elválasztva kívánatos hermetikusan elkülöníteni.
↑ vissza a tartalomhoz

Az eljárás a képernyő alá helyezéséhez

A képernyő gyártásához választott anyagtól függetlenül, a berendezést a következő sorrendben kell elvégezni:

 1. Először jelölje meg a képernyő és a falak rögzítésének helyét (ez egy szinttel történik). Ezután vonalak húzódnak, amelyek mentén a képernyő telepítésre kerül (figyelembe véve a teljes felület vastagságának korrekcióját);
 2. A szükséges méréseket elvégzik;
 3. A kád alatti keret egy fémprofilból vagy egy fából készült rúdból áll (téglafalra, keretet nem szükséges);
 4. Ezután rögzítse a keretelemeket az alkalmazott jelölésnek megfelelően;
 5. A megfelelő méretű lapokat a kiválasztott anyagból választják ki;
 6. Ezeket a paneleket a keretre rögzítik;
 7. Szükség esetén a felületi munkák elvégzésére kerül sor.

Ha a képernyő egy akril fürdőben van felszerelve, a rögzítőelemeket közvetlenül az oldalára lehet szerelni. Az öntöttvas fürdővel minden esetben lehetetlen ezt megtenni! Egyébként a fürdő zománcát elkényeztetjük.

Minél nehezebb a képernyő választott kialakítása, annál több időt igényel a telepítés. Például tolóajtókkal ellátott képernyő esetén fel kell szerelni egy vezető W alakú profilt fent és alul. Ezután vágj két panelet - a jövő tolóajtókat. Ugyanakkor egyikük hossza kissé nagyobb, mint a másik (szükséges, hogy a panelek egymást átfedjék). Ezután a panelek a vezetőprofilba kerülnek, és a fogantyúk hozzá vannak erősítve.

Annak érdekében, hogy a képernyő további merevséget biztosítson, a felső kerettag és a fürdő oldalán lévő hely tele van beépítő habtal. Itt nem szabad felesleges és tömítőanyag. A keret megerősíthető további függőleges állványokkal.

Ha a keret létrehozásához fadarabot használunk, ajánlatos egy primerrel előkezelni egy antiszeptikus és egy különleges szerrel, amely megvédi a nedvességet. Ellenkező esetben a fa rothad, vagy gomba jelenik meg.

Bármelyik képernyő opciót választja, a telepítés önmagában kicsit tovább tart, mint egy kész vásárlási képernyő telepítése. De ez a design gazdaságosabb és megbízhatóbb lesz, mint a legtöbb üzletben megjelenő képernyő. Igen, és a szerkezet kialakítása tetszés szerint választható, és a lehető legjobban a fürdőszoba teljes belsejében.

Hogyan lehet a képernyőt a kád alatt elhelyezni? A telepítés fontos szempontjai

Sok esetben a javítás utáni szokásos fürdőszoba gondtalan és nem túl gyönyörű, bármilyen kialakítás nélkül. Olyan sok lehetőség van arra, hogy elrejtse a helyet a fürdőkád alatt, de a legjobb megoldás megtalálása érdekében a meglévő körülményekre kell épülnie. Ezért annak érdekében, hogy kiderüljön, hogyan kell a képernyő alá helyezni a fürdőt, ki kell választania a képernyő típusát, meg kell egyeznie a számlázandó összeggel, és meg kell határoznia, hogy az épület melyik más funkciója van az esztétikai megjelenés mellett.

A kád alatt lévő képernyő kiválasztását befolyásoló tényezők

Sok esetben a fürdőszoba alatti hely elrejtése érdekében egy egyszerű téglagyárt használnak, majd egy csempe van rá, pontosan ugyanaz, mint a fürdőszoba. Ezenkívül gyakran használják a fürdőszoba tükrök ezen részének elhelyezését is, amelynek segítségével a szoba vizuálisan megnövekedett, különösen olyan esetekben, amikor a helyiség kis méretű.

Ha a fürdőkád alatt ilyen szitaszerkezetet használnak, akkor csak dekoratív célokra használják fel, így nem lesz szabad hely kis kamrák formájában.

Fontos! Azt is meg kell fontolnunk egy helyet, ahol telepíthetjük az ellenőrző nyílást, amelyen keresztül hozzáférést biztosítunk a leeresztő szifonhoz és közvetlenül a fürdőhöz vezető csövekhez.

Bizonyos esetekben azonban a fürdőszoba sajátossága egy adott lakásban korlátozza a kívánt típusú választást.

Melyek a képernyők kialakításának lehetőségei?

Gyakran telepített, nem monolitikus képernyők, amelyek képesek tárolni a szükséges dolgokat alatta, amelyekben vannak nyílások a kommunikáció könnyű eléréséhez. Az ilyen képernyők többféleképpen különböznek egymástól:

 • csúszó fürdőkád polcokkal és azok nélkül;
 • rögzített képernyők;
 • levehető panelek lábakon vagy támaszokon.

Kiválasztásakor figyelembe kell venni bizonyos szempontokat, mint például: fürdő paraméterek, fürdőszoba négyzetek. És csak utána tudja megérteni, hogy melyik képernyő lesz a legjobb lehetőség, és hogy képes-e magának készíteni vagy megvásárolni készen.

Meg kell jegyezni, hogy a képernyő egyszerűen tervezett kialakítása a fürdőkádon sokkal egyszerűbb, mint az ajtók, de az első esetben nem használhatja a helyiséget a fürdőszobában, és szabad helyet használva mindenféle tárgy mentésére.

Tipp: Még akkor is, ha nincs szüksége tárhelyre, akkor egy fürdőkádas szalaggal ellátott képernyő használata sokkal praktikusabb lehet, például a csövek hirtelen javítása esetén, különösen a téglával való összehasonlításnál.

Az egyik legmegfelelőbb és divatosabb megoldás a fürdőkád kerámia csempe díszítésére, de később nehéz lesz eltávolítani a képernyőt a fürdőből, ezt a pontot előre meg kell fontolni.

Milyen anyagot kell használni?

A fürdőképernyő gyártása során bizonyos követelményeknek kell eleget tennie, amelyek során figyelni kell az építőanyag kiválasztásakor. Ha még nem döntött az anyagról, akkor tudnia kell, bizonyos tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • jó erõvel rendelkeznek;
 • legyen elég kemény és nedvességálló.

Ennek alapján a fürdőkád műanyagból, nedvességálló MDF-ből, gipszkartonból vagy speciális festékkel festett fémből készülhet.

Tudnia kell, hogy ha olyan anyagot választasz, mint a gipszkarton vagy a tégla a képernyő elkészítéséhez, akkor még befejezni kell a befejező munkát, de ennek ellenére az ilyen kidolgozás széles választékot kínál a tervezés során. De egy műanyag képernyõ felszerelése a fürdõ alatt, valamint a fém vagy MDF panelek sokkal olcsóbbak lesznek, mert nincs szükségük további dekorációra.

Mielőtt a fürdőszobába telepítené a képernyőt, meg kell értenie, hogy sok a termék alakjától és típusától függ. Például az akril fürdők esetében a sziták tervezése sokkal szélesebb, mint az öntöttvas esetében; egy szabványos téglalap alakú betűtípus esetében nem nehéz kiválasztani a képernyőt, és komplex alakú fürdőként valószínűleg egyedileg kell elkészíteni vagy megrendelni.

Képernyő beállítási sorrendje

Tehát, hogyan lehet a képernyőt a fürdő alatt kijavítani? Annak ellenére, hogy a fürdőkád képernyőjét választja, a gyártás és a telepítés folyamata majdnem mindig hasonló lesz, és a következő műveletekből áll:

 • A képernyő behelyezése a fürdőszobába a kezdeti szakaszban mérés és jelölés;
 • A következő lépésben a képernyő telepítése egy akril fürdőre vagy öntöttvas elemére utal egy szerkezeti keret létrehozására. A fémprofilok a legjobb megoldás, de fából készült rudak is használhatók. Csak a keret összeállítása előtt a fa szükségessé válik óvatos kezelésre védőszerekkel;
 • Megfelelő rögzítéshez a kád alatt lévő képernyővezetők önzáró csavarokkal csavart vagy különleges sarok segítségével, ha fa szerkezetű.

Fontos! Mielőtt a képernyő alá helyezi a képernyőt, a finomanyagot a keret méretéhez igazítja.

 • A sarokkád alá helyezéséhez nem szükséges az oldalfalak felszerelése. Ellenkező esetben először az oldalsó részeket, majd az elülső oldalt. Néha a legjobb megoldás az, hogy a képernyőt akril kád vagy öntöttvas kád alá helyezzük, a fal teljes falának lezárásával, a vízvezeték szerelvény kerület mentén. Ilyenkor polcként használják a fürdő közelében lévő szabad helyet. Ezt a pillanatot a telepítés elején kell megvizsgálni annak érdekében, hogy megfelelő keretet hozzon létre.
 • Miután minden alkatrész fel van szerelve, a képernyő díszítve van. A szerelvényeket az ajtókhoz rögzítik, az anyagot felfelé helyezzük stb.

Tolóajtók szerelése

Az a kérdés, hogy hogyan lehet rögzíteni a képernyőt a kád alatt tolóajtókkal egy kicsit nehezebb, mert ez a design összetett elemek beszerelésével jár.

Először is, a tolóajtókkal ellátott sarokkádba való beépítéshez W-alakú profil szükséges, amelyen a képernyő képernyőit elhelyezni és szabadon mozogni fog. A csúszó paneleket szereléskor kissé átfedve kell felszerelni. Ha a képernyő az akril fürdőhöz megfelelően van csatlakoztatva, a panelek között nem szabad rések, de könnyű mozgást biztosítani a szánon.

Az ilyen tervek előfeltétele a mozgó panelek fogantyúja.

Fontos! Ha kisgyerek van a házban, akkor meg kell fontolni az ajtók zárásának lehetőségét. Ez különösen akkor igaz, ha háztartási vegyi anyagokat és más káros anyagokat a fürdő alatt tárolnak.

Ha a helyiség mérete lehetővé teszi, hogy a csuklós ajtókat használjuk, akkor mielőtt a képernyőt a fürdőkád alá helyezzük, külön kereteket kell felépíteni a keretbe, amely illeszkedik az ajtók méretéhez. Ezekhez a hozzászólásokhoz hurok kapcsolódik. Beállíthat egy bútorzárat is, amely megakadályozza a spontán nyitás lehetőségét.

következtetés

A képernyő telepítése egy akrilfürdőbe vagy egy másikba meglehetősen egyszerű, a legfontosabb az, hogy ragaszkodjunk a fent leírt sorozathoz, és ne felejtsük el azt a mondást: "hétszeres mérés és egyszer vágás". De ha a megvásárolt képernyő öntermelése vagy telepítése nehézségeket okoz, vagy esetleg hiányzik a szükséges eszköz, bármikor segítséget nyújthat a szakembereknek.

Ha az MDF-képernyő telepítése a kád alatt nem nehéz, de kérdései vannak arról, hogy miként lehet lezárni a kádat a képernyővel vagy az anyag jobb, akkor mindig nézheti a részletes video utasításokat.