Legfontosabb > Bútor

telepítése Hruscsovban, minimális bemélyedéssel a fő falról

Én javítások a lakásban Hruscsov.
Szeretnék egy fürdőszobába felszerelni - úgy gondolom, hogy ez egy modern és kényelmes rendszer, mint egy rendes kompakt WC.
A Hruscsov házak (legalábbis Moszkva közelében lévő városunk) sajátossága - a szennyvízcsatorna "felszálló" és "nyugágyak" két szomszédos lakást elválasztó falon helyezkednek el, ami korlátozza a manőverezési lehetőséget. Ezenkívül a "nyugágy" rendszerint szorosan lezáródik, ami azt eredményezi, hogy amikor a szomszédok a fal mögött szivárognak a fürdőben vagy a gépük befejezi a mosást, akkor a kádat kitöltik a lefolyóban! Az első alkalom, hogy benyomást kelt - egy hét távollét után jön a lakásba, és van víz a fürdőszobában. Még ennél is rosszabb, ha az építők a "nyugágy" kereszteződésébe beültetik az egyik lakás felé - a fürdő "fordított töltése" biztosított. A legtöbb bérlő növeli a lábak hosszát a fürdő felemelésével, de először is ez egy fél mérés, másodszor pedig egy kicsit szenvedtem a régi gipsz falától, amely a fürdőszobával együtt lehetővé tette, hogy enyhén növelje az apró konyhát, és ugyanakkor lehúzza a fürdőt a konyhában Nem csak azért, hogy a telepítés minimális helyet biztosítson a falról, hanem 50 mm-es "lounger" -ot a kádból, az SM, a PMM és a konyhai mosogatót a mosdóba.

A bérelt "szakemberek" gondatlanul megbirkóztak a feladattal - amiért szégyent elszöktek. Íme, amit tettek:

A telepítéstől és a faltól való távolság 45 cm (nem mondok semmit a hullámok és a pocsolyák használatáról a WC alatt a lefolyó alatt).

Olvastam a fórumokat, megnéztem a képeket és a katalógusokat - mindenütt a műszert műanyag csatornába szereltem, úgyhogy úgy döntöttem, hogy külön témát hozok létre - nem láttam ilyet ilyesmi. Tehát itt van, hogy a függőleges öntöttvas csatorna visszavonása csak egy kereszteződés, az egyik az egy lakásba néz, a második pedig a szomszédokhoz:

A casting varratból látható, hogy ez egy részlet (a DOCK azt javasolta, hogy lehet egy hosszabbító kábel, ami eltávolítható és manővereződhet), ami azt jelenti, hogy csatlakozhatunk hozzá.

Egy másik probléma az, hogy a telepítésnek csak a csatornanyílás bal oldalán kell állnia - ellenkező esetben nincs helye az SM-nek és a fürdőnek.
Elkezdtem gondolkodni és számos lehetőséget választottam, amelyeket az önökhöz, a fórum tagjaihoz, a bírósághoz nyújtom be. Arra kérem, hogy értékelje és tanácsoljon néhányat, remélem, hogy vannak más lehetőségek is.

Az első lehetőség 90 fokos csaptelep, további 50 mm-es kifolyóval. Mivel a "vétel" cső telepítése "működik" kiömlő csatlakozó WC-k, mert Az IdealStandart beépítésének "natív" csapját a szakemberek "elkáprázták", és a 90 és 110 mm átmérőjűeknél nagyobbat vágtak le.

A falról való távolság kétszer olyan jó, mint a "szakembereké" - a második képen látható a hamis fal függőleges profilja, amelyet csavartak fel, de egy 50 mm-es szennyvízrendszerrel rossz - a kifolyó "felbukkan", fel kell emelni a fürdőt a lejtő biztosítása érdekében. Ezenkívül a további csővel ellátott ágnak 90 fokos szöge van, és az öntöttvas csatorna ágának a 67-hez hasonló szöget kell megtennie, amely miatt a "befogadó" cső csatlakozásánál a helyzete nem megfelelő.

A második lehetőség az, hogy az előző rendszerhez hozzáadjuk a szokásos allokációt:

A falról való távolság összehasonlítható az előző opcióval, és az 50 mm-es érintés "jobb", de túl sok derékszög van. Véleményem szerint egy ilyen rendszer nagy hidraulikus ellenállást eredményez a kisüléssel szemben, és van vízszintes szakasz.

Ezért a harmadik lehetőség az első kettő összege volt:

Úgy tűnik, minden rendben van, de nincs 50 mm-es csatorna. Hozzáadjuk:

És problémánk van - nem találtam ilyen szabványos felszerelést. A polipropilén ragasztókkal nem "barátságos". Mi a teendő Hogyan készítsünk egy oldalsó 50 mm-es csövet a 110mm-es aljzatba? Vettem itt egyet, de csövekre, nem pedig ágakra szánták, de megpróbálhatod:

Ezenkívül a polipropilén forrasztása, és forrasztást készítek (bár nem polipropilén, hanem rádióösszetevők) az iskolából, ezért megpróbálom.

Kérem, hogy adjon tanácsot és segítséget a csatornarendszer elrendezésének megválasztásában. A következő üzenetnél fogok írni a csőszerelésről, mert itt már gyűjtöttem egy fotókeretet.

egy szuszpendált WC beépítése Hruscsovba

A szerelés felszerelése az összeszerelővel (mosdókagyló, bidé, mosogató) db 4000
Vécstál, bidé (komplett) szerelése 1000 db
A WC-tál kanyarodása (kommunikációs javulás nélkül) db. 1500
Véciszekrény csere cseréje. 500
A vizelde db.1500 telepítése

A konzol mosdója, fali WC-je vagy telepítése korunkra már nem drága kíváncsiság, hanem egy közönséges egészségügyi szerelvény. Az elit kategóriából a mindennapi luxus kategóriájába költözött, és azoknak a választása lett, akik tisztelik a tisztaságot és a kényelmet. A design sajátosságainak köszönhetően a falra szerelt toalett minimális helyet foglal el és megkönnyíti a helyiség tisztítását. A fő konzol mosdó, rögzítő rendszer (telepítés). Ez lehetővé teszi, hogy elrejtse a szemét a technikai tervezés a WC - a keret, amelyen van telepítve, a leeresztő tartály, csövek. Az egész mechanizmus a falon egy résszel van felszerelve, vagy gipszkarton-szelettel zárva. Csak a tisztaságra csillogó vécécsészét látjuk, és a falon levő ürítő gombot.

A felfüggesztett WC-tál tartálya műanyagból készül, kondenzátum képződésének megakadályozása érdekében, hőszigeteléssel, vastagsága 8-12 cm, térfogata 9-10 liter, rögzítéssel és fúvókákkal ellátva.

A felfüggesztett WC-tányér behelyezése különbözik a padlóra szerelt vécécsésze felszerelésétől, bizonyos feltételek teljesüléséhez. Részletesebben elmondjuk róla.

Telepítés fali WC-hez

Amint már említettük, egy függesztett WC felszerelését egy résszel kell felszerelni. A vécécsésze telepítésének módja jelentősen megtakarítja a helyiséget. A vécé alá helyezést úgy kell megválasztani, hogy figyelembe vegye a 110 mm-es átmérőjű résszel rendelkező csövek elrejtésére való lehetőségeit, hogy összekapcsolódjon a csatornával. Ha a fürdőszobaterület méretei nem korlátozottak, akkor a telepítést közvetlenül a falra lehet szerelni, miután átvágta gipszkarton lapokkal, de ezzel a telepítési módszerrel nem lesz helytakarékos.

A hely kiválasztása után a következő lépés a keret és a rejtett tartály rögzítése. Könnyebb csatlakoztatni a víz- és szennyvízcsöveket a rögzített tartó kerethez. A telepítésnek négy pontja van. A keret két helyen van rögzítve, a lábak a padlóhoz vannak rögzítve és két hely fölött - a konzolok a falhoz vannak erősítve. Először rögzítse a lábakat, majd állítsa be a keret magasságát csavarokkal, amelyek mindkét oldalon a keret alján találhatók. A rögzítéseket a lehető legnagyobb megbízhatósággal és pontossággal kell elvégezni, ezáltal biztosítva a teljes szerkezet szilárdságát és egyenletes terheléseloszlását. A leeresztő nyílásnak 250-300 mm magasságban kell lennie a padlóról. Rögzítse az egész szerkezetet horgonycsavarokkal, rögzítse a keret felső részét a falra.

Nagyon fontos, hogy a WC-csésze felszerelésénél a síkszintet állítsa be, ha csak ezt a szabályt betartják, akkor a falra szerelt WC gond nélkül dolgozik.

Csatlakozás a vízellátáshoz és a szennyvízcsatornákhoz

A rendszer vízellátó rendszerhez való csatlakoztatása nagy figyelmet igényel a szivárgás megakadályozása érdekében, mivel a jövőben szét kell szedni a bélést és szétszerelni a falat a szivárgás megszüntetése érdekében.

Ebből a célból a csövet megbízhatóan kell használni - réz vagy polipropilén. A szálat lehetőleg festékkel és vontatással zárjuk le. A rugalmas tömlők használata kivétel nélkül csak amerikai nők.

Csatornahálózathoz csatlakoztatva a közös mintavevő csöveket egy tömítő paszta segítségével használják. A szennyvízcsövek magas színvonalú munkájának 45 ° -os előfeszítéssel vannak felszerelve.

A vízellátáshoz és a szennyvízcsatornákhoz történő csatlakoztatás után feltétlenül meg kell vizsgálni az egész rendszert. Csak akkor, ha megerősíti a hibátlan munkát, bezárhatja a gipszkarton beépítését. De ehhez előbb telepítenie kell a kapcsolatot (nagy és kicsi) a csatlakozáshoz, a rögzítőcsavarokat és a kereteket a leeresztőgombhoz. Minden további munkát a falakkal szemben kell elvégezni.

Hogyan lehet a WC-tálat elhelyezni?

A WC-tál telepítésének kezdetén három dolgot kell figyelni:

Az első szerelőcsövek. Fontos, hogy a hosszuk mentén vegye fel őket, mert nagyobb hosszúsággal a WC nem fog szorosan illeszkedni a falhoz, és kisebb hosszúságúak lehetnek bizonyos idő elteltével szivárgás.

A második gumi tömítés a fal és a WC között. Amikor a tálat a csapra helyezi, győződjön meg róla, hogy egy gumitömítést helyez, hogy ne sérüljön a WC-tál vagy a falburkolat. A tömítés az egész rendszerhez tartozik, de távollétében szilikont használhat. A WC-t a falhoz képest oldalra kell felhordani, szárítás után, a tömítőanyag lengéscsillapítóként működik.

Harmadik felszerelés. Ezt óvatosan és ugyanakkor biztonságosan kell végrehajtani. Annak érdekében, hogy az anyák rögzítése közben ne törjenek a porcelánból, ki kell cserélni az összes tömítést, műanyagot és gumit, amelyek a készletben szerepelnek.

Hogyan kell telepíteni a leeresztő gombot?

A WC-k mosogatógombjai kétféle típusból állnak: pneumatikus és mechanikus. A választásnál előnyben részesítik a pneumatikus, könnyebb telepíteni és megbízhatóbbá tenni.

A vízelvezető gomb felhelyezése előtt meg kell adni a keretet a rendszer belsejének eléréséhez és közvetlenül a tartályhoz, illeszkedjen a csempehez, vagyis vágja le.

És mégis, mielőtt a vízelvezető gombot behelyezné, ne felejtse el nyitni a vízellátó szelepet a tartályba (ez a tartály belsejében található), mert a tartály leeresztő gombjának telepítése után nem lehet elérni.

Az előkészítő munkák után elkezdheti összekötni a gombot és telepíteni a helyére. Csatlakoztassa a leeresztő gombot nem nehéz. Ha mechanikus gomb van csatlakoztatva, ehhez elegendő a műanyag csapok megfelelő irányba állítása, hosszabbítással.

A pneumatikus gombok csatlakoztatása még könnyebb. Még semmit sem kell szabályozni. Elég, ha a két csövet a gombrendszerhez csatlakoztatják, az egyik ilyen vékony csövek felelősek a minimális (kis) lefolyóért, a másik a maximális (nagy) lefolyóért.

A gomb csatlakoztatását követően könnyedén be lehet illeszteni egy különleges lyukat az illesztéshez.

Ne féljen a teljes fal lebontásától a WC-rendszer működésének ellenőrzéséhez. Nem kell szétszerelni semmit, a lyuk, amelyen keresztül a leeresztő gomb megjelenik, szintén szolgál nézőablakként, amely lehetővé teszi, hogy minden részletre eljusson. De egy ilyen igény nagyon ritkán fordulhat elő (a jótállási idő 25 év), a falra szerelt vécécsészék megbízhatóbbak, mint a padlólapjaik, és szinte nem szakadnak meg.

Elvben, itt és befejezte a telepítése egy felfüggesztett WC a saját kezével. Ha a vécécsészék csatlakoztatásának és telepítésének teljes folyamata nem tűnt nehéz feladatnak, akkor megteheti magának. Ha valami érthetetlen vagy ijesztő a folyamat bonyolultsága miatt, akkor olyan szakembereket kell meghívnia, akik mindent megbízhatóan és hatékonyan csinálnak.

A WC cseréje Hruscsovban

Tehát egy nap ugyanabban a napban jött, amikor a régi mosdójuk használhatatlanná vált, vagy csak megállt a modern igények kielégítésében, mint a fényképen.

WC tippek

Ha már vásárolt új WC-t - jól, de ha nem, akkor hagyjon néhány tippet:

 • Szerelje fel a tartályt a WC-re, lehetőleg csavarok és anyák formájában - pillangók helyett a szokásos anyákat. Az ilyen rögzítés használata nagyban leegyszerűsíti a beszerelést és a további karbantartást - a WC-vel mögött nem szükséges a kulcs mögé kúszni, a pillangók tökéletesen pörögnek kézzel;
 • az elzárószelepek kipufogószelepén lévő fekete gumi (mindezek a műanyag tárgyak a tartály belsejében), csak a tapasztalat alapján, rugalmasabb és sokkal hosszabb, mint a fehérek;
 • ha a költségvetés és a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, azt javaslom, hogy helyezzen egy modern lógó WC-t, kényelmesebb önmagában, és könnyű tisztítani a padlót alatta.

Erre általánosságban ez minden. De ha a vásárlás nem felel meg a fentieknek, ne aggódjon! Ezek kívánatosak, de egyáltalán nem kötelező kritériumok, a legfontosabb az, hogy a telepítést helyesen végezzük, majd a WC több mint egy évig és akár egy évtizedig is eltarthat.

Egy kis visszavonulás. Van olyan véleményem, mint például: "Nem értek semmit ebben - miért kellene felmászni", "mindenkinek meg kell tennie a munkáját", stb. Mindenkinek természetesen van joga létezésére, de csak akkor, ha nem fedezi a lustaságot vagy a kudarc félelemét. Mindenki, aki a saját kezével valamit megtett, megbirkózik ezzel a feladattal, itt nincs semmi természetfeletti - biztosíthatom önt!

leszerelés

Ha a WC-tál alaposan megtelik cementtel, ne pazarolja el az időt és az erőfeszítéseket - csak vágja le kalapáccsal.

Ne hagyja figyelmen kívül az alapvető biztonsági szabályokat. A szaniterek nagyon kicsi és éles morzsái bárhová repülhetnek! Fedjük le a WC-vel egy ruhát és tegyünk biztonsági védőszemüveget. A víz kifolyásának elkerülése érdekében jobb, ha a vécécsésze és a leeresztő tartály vizes tömítéséből azonnal eltávolít egy rendes rongy segítségével. teljesen a víz nem fog összeolvadni. Csak vizet használjon, és ránccal szorítsa össze.
Ha a WC valóban lecsavarodott a padlóról, akkor - csavarja le. Ezzel a módszerrel, sokkal kevesebb szemetet. De itt ne felejtsd el a vizet szorítani.

A bontás végén a hely úgy néz ki, mint a képen.

telepítés

Ha egy öntöttvas csatorna felszállójának szüksége van egy 110 mm átmérőjű tömítő mandzsetta (20-50 rubelre) (ha nincs szükség műanyagra), azt be kell illeszteni az aljzatba,

valamint egy excentrikus (100r), amely közvetlenül összekapcsolja a WC-t a felszállóval.

És most készítjük el a bázist (mi lesz a WC-vel). Túlzás nélkül elmondom: a WC-tál élettartama a legfontosabb dolog a telepítésben, amely az alap készítésétől függ.
Tehát az aljzatban levő mandzsetta és az excentrikus ruha egészen a mosdóig. És egy öltözött excenterrel együtt csinálják a felszerelést. Ne lusta, tizinte három, öt, ha szükséged lesz 10-szer! A mosdó nem taszítás a legfontosabb dolog.
Ha a szerelést a csempézett padlón végezzük, ügyeljünk.

Még egyszer - anélkül, hogy megdöbbentő, még a legkisebb! A mosdónak "halottnak" kell lennie.

Amikor otthon csináltam a telepítést, egy kis szépséget kellett feláldoznom a minőség és a praktikusság kedvéért. A csempe egyenetlenül lett kialakítva (új épület) és a WC-csésze hullámzott, ezért a régi apró repedésekbe került, és a kapcsolat szoros volt, megtört és kellemetlen szag volt. Kicsit szögbe kellett helyezni (nem egészen pontosan), de már 5 éve nem lesz gond, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz még öt alkalommal.

Amikor a WC-t az egyedüli homokra helyezi, segít. Ezzel beállítja a telepítés helyét, ahol homokot kell felvenni vagy eltávolítani. Maga a talp, általában 5 cm vastag - kevésbé kívánatos. És mégis - nincs szint! Szükséges lesz a szennyvízcsatorna aljzatának a WC-hez viszonyított helyzetéből kiindulni, és a felszállónak koaxiálisnak kell lennie (a tengelyüknek meg kell egyeznie a képen látható módon).

Miután "elkapta" a kívánt pontot: egy hosszú vékony jelölővel, készítsen címkéket és fúrjon csempéket rájuk. Perforátor használata esetén a csempe átvezethető a fúrási módban (vakolat nélkül), különben a csempe megrepedhet.
Az aljzatra történő beszereléskor: tegye be a WC-t egy tíz kulcs segítségével.

A tartály szerelési útmutatója mindig a termékhez tartozik, a szerelvények általában szabályozottak, itt ritkán fordulnak elő problémák. Ha probléma merül fel, nem nehéz megjavítani a tartály szivárgását. Csak néhány tipp: dobja ki a szűrőt a vízbevezető szelepből, mert Ő folyamatosan kalapálni fog.

És amikor összeszerel egy hordót, ne felejtsd el, hogy műanyaggal foglalkozol, erőteljesen, de bölcsen húzod. Ha valami szivárog a csekk alatt, akkor rendben van, hogy felhúzza, és ha a fejét műanyagra forgatja, akkor csak egy új boltba. A tartály felhelyezése a WC-re, fordítsa el a "pillangó" -ot jobbra és balra, az egyenletesség érdekében vizuálisan látja a különbséget a tartály és a WC között.
Ennek eredményeként a következő eredményt kapjuk:

A WC-csészét cementtel tölti, de ugyanakkor nem tölti meg a WC-t, hanem csak az alapot, amely szélsőséges esetekben eltávolítható. Azt javaslom, hogy a megoldás első részét vékonyabbá tegyük, hogy minden résbe áramolhasson, a második pedig a szokásos. Ugyanakkor ne féljen a WC-t a megoldással megoldani - ez könnyen leolvad.

A mosdó azonnal használható, de 6 órán át nem szabad ülni.

A vízellátást flexibilis tömlővel csatlakoztatjuk.

Ismét ne tegye túlzásba! A flexibilis tömlő a műanyag szálakat elszakíthatja a bevezető szelepen. Általában kézzel csavarom a padlóval - forgatjuk a kulcsot, ez elég.
Fuss a vízzel és készen! Most valaki gondolja a költségvetés javítása a fürdőszoba, ez nem olyan nehéz és drága, lásd magad!

Ez a cikk nem azt állítja, hogy egy lépésről-lépésre bemutató, "venné és hozza hozzá" stílusát, amint azt fent említettem, azok számára készült, akik valamit csinálnak és maguk csinálják. Ha még soha nem tartott kalapácsot a kezedben, akkor jobb tanácsadást kérni egy szakembertől. De azért, hogy elkerüljék az alapvető hibákat, amit ő tett magának, biztosan segít, és nagyon boldog leszek.

WC-csésze felfüggesztett és padló szerelése

Nem is olyan régen, érdekes alternatívák jelentek meg a piacon az egyszerű padlófülkék - felfüggesztett létesítmények. Napjainkban sok fogyasztó választja őket, és rámutat az ilyen termékek érdekes kialakítására. De nem minden felhasználó tudja pontosan telepíteni az ilyen vízvezeték elemeket. A cikk megvitatja az egyszerű és felfüggesztett telepítések telepítését.

Mi ez?

A telepítés egy olyan speciális rendszer, amely jól átgondolt szerkezetet képvisel, amely lehetővé teszi a WC és egyéb vízvezeték felszerelés megbízható és határozottabb rögzítését. Ezenkívül ezek az elemek szükségesek a vízvezeték-csatlakozások elrejtéséhez.

Különlegességek

A fogyasztók és a szakemberek szerint a modern felfüggesztett és padlófelszerelés nagyon kényelmes. Ilyen érdekes rendszert használva a WC-t úgy helyezheti el, hogy a tartály biztonságosan el legyen rejtve a fal mögött. Ezzel egyidejűleg hőszigetelő anyaggal is védve van, amely használat közben hangszigetelést biztosít a vízvezetékhez.

A telepítés során csak a WC-tál látható marad. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a fürdőszobában vagy a WC-ben lévő helyiség sokkal tágabbnak tűnik, még ha valójában a területe is szerény.

Szakemberek azzal érvelnek, hogy az ilyen rendszerek telepítése teljesen lehetõvé teszi saját kezüket. Ehhez csak töltsön fel minden szükséges eszközt, és kövesse a lépésenkénti utasításokat. Természetesen, ha nem vagy nagyon magabiztos a saját képességeidben, vagy attól tartasz, hogy ilyen munkát vállalsz, akkor jobb, ha tapasztalt mestereket idézel,

Ha úgy dönt, hogy telepíti az otthoni vagy a felfüggesztés telepítését, akkor ismerkedjen meg az ilyen rendszerek előnyeivel és hátrányaival. Először is fontold meg előnyöket.

 • Először is meg kell jegyezni az ilyen termékek kompakt méreteit. Ennek a jellegzetességnek köszönhetően a felfüggesztett vagy padlóburkolatok nagyon kis helyeken is felszerelhetők, ahol minden centiméter számít.
 • Az ilyen rendszereket csendes működésük különbözteti meg, mivel a WC-kagyló tartályai a fal mögé rejtőznek.
 • Sok háziasszony azt mondja, hogy sokkal könnyebb tisztítani a szobákat ilyen szerkezetekkel - kevés a nehezen elérhető terület.
 • Ha felfüggesztett struktúrát telepít, akkor mozaikot vagy gyönyörű csempe mintát helyezhet el a padlón - ez a kompozíció nem zavarja a dolgokat, megzavarva a minta integritását.
 • A megfelelően telepített berendezések vízmentést biztosítanak. Ez annak köszönhető, hogy ilyen szerkezetekben két gomb van. Az egyik felelős a nagy vízáramlásért, a második pedig a kis vízért.
 • Az ilyen típusú vízvezetékeket nem kell törésnek alávetni. Ha ez megtörténik, könnyen megszüntethetők.
 • A telepítés teljesen lehetséges a "Hruscsov" telepítéséhez.
 • A felfüggesztett és padlóburkolatok megbízható és tartós kialakításúak. Zökkenőmentesen ellenállnak a lenyűgöző terhelésnek (akár 400 kg). Természetesen ez az előnnyel jár, ha a WC helyesen van felszerelve, és maga a tál kiváló minőségű anyagból készül.
 • A felfüggesztett és a padlóburkolatok nagyon eredetiek. A design vonzza a figyelmet, és a fürdőszobában vagy a WC-n belül elegánsabb és modernbb.

A létesítményeknek saját gyengeségeik vannak, részletesebben megfontolják.

 • Az ilyen rendszerek drágák. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a beépítési munkákkal járó többletköltségekkel párosulhat az ilyen építkezés költsége is.
 • Ilyen szerkezetekben mindig vannak rejtett elemek, amelyek nem érhetők el javításra és karbantartásra.
 • A klasszikus WC-k cseréje meglehetősen egyszerű feladat, de ha úgy döntesz, hogy kicseréli a telepítést, valószínűleg meg kell javítania az egész szobát.

Számos felfüggesztett és padlóra szerelt berendezés létezik. Ismerjük meg jobban.

Moduláris

A blokkszerkezeteknek vannak állványok és rögzítőelemek. Az ilyen kialakítások telepítésre, padlóra és lógó termékekre is használhatók. A blokk rendszerek megbízhatóak, robusztusak és tartósak. Telepítésük meglehetősen egyszerűnek tekinthető.

Azonban a blokkszerkezeteknek komoly hátrányuk van - szükségük van egy állandó falat a helyiségben.

keret

A keret (vagy keret) rendszer nem kevésbé megbízható, erős és tartós. Ezek a szerkezetek mindenféle problémát nélkülözhetik a 400 kg-os terhelést.

A keretbeállításokat a falon lévő négy pontra vagy a padlón két pontra és a padlóra kétre lehet szerelni. Néha ezek a szerkezetek közvetlenül a padlóra vannak szerelve.

Keretszerkezet nem szükséges tőkefal, mint blokk opciók. Az ilyen rendszereket nem csak a betonra és a téglára lehet felszerelni, hanem a gipsz-elválasztókon is.

Ezeknek a szerkezeteknek az alapja tartós acélkeret. Ezzel nemcsak a WC-t, hanem más kiegészítő elemeket is telepíthet. Például egy mosogató vagy bidé lehet. A keretrendszer felszerelése nemcsak egyenes fal mellett, hanem saroknál is elvégezhető.

szögletes

Ha eredeti és divatos designt szeretne választani, messze a megszokott szabványoktól, akkor figyeljen a sarokbeállításokra. Meg kell azonban jegyezni, hogy egy ilyen konstrukció csak akkor telepíthető, ha a helyiségben 90 fokos szög van.

A sarokszerkezet összetettebb. Ráadásul ezek a berendezések drágábbak, mint a többi lehetőség.

A WC-tálak típusai

A közhiedelemmel szemben a vécécsészék eltérőek lehetnek. Ezek különböznek a tál alakjától, az öblítés módjától, a szennyvízelvezető rendszerbe és a gyártás anyagaként.

Tálatípus szerint

A WC-k különféle formájú tálakkal vannak ellátva.

 • Az egyik legnépszerűbb a tölcsér alakú modellek. Számos előnyük van, amelyre sok vásárló választja őket. A lényeg az, hogy a tölcsér alakú termékek higiénikusak, mivel ebben a konstrukcióban a tölcsér a tál központi részén helyezkedik el. Nincsenek komoly hiányosságok a tölcsér alakú modellekben, de használatukkor valószínűleg kialakulhat a kifröccsenés.
 • A második legnépszerűbbek az étel alakú WC-tálak. Ezek egyszerű lapos platformok. Ezeket a modelleket csak egy vízsugár megtisztítja. Az ilyen modellek elavultnak tekinthetők, de különböznek abban, hogy kizárják a fröcskölést. Sajnos az edényes csészéket nem lehet higiénikusnak nevezni, így a közelmúltban nem olyan népszerűek.
 • És vannak olyan közös ponyva tálak is. Az ilyen termékekben van egy speciális vetítés, amely megakadályozza a fröccsenés kialakulását, valamint a lejtőt, amelynek segítségével a WC-tál falai megtisztulnak.

Az öblítés típusa szerint

A WC-k flush üzemmódban is változhatnak. Ez a paraméter a vízáramlás irányától függ. A modern gyártók közvetlen és kör alakú fürdőszobákat gyártanak.

 • Közvetlen öblítés történik egy vízfolyás segítségével a tál egyik oldalán. Ezek a modellek tartósak és megbízhatóak, de nem biztosítják a WC-tál teljes felületének elegendő öblítését. Ráadásul ezek a termékek meglehetősen zajosak és sok fröcskölést hoznak létre. De az ilyen típusú flush modellek olcsóak.
 • Ami a kör alakú öblítést illeti, a benne lévő vízsugarak különböző szögekbe irányulnak és különböző irányban mozognak. Ennek köszönhetően a tál felületének akár 95% -a is feldolgozható és megtisztítható. Ezen túlmenően a körkörös flush WC-k nem zajosak.
 • Kevésbé gyakoriak a vécécsészék, amelyek nem szabványos vízelvezető rendszerekkel rendelkeznek, így elősegítik a tál vízzel való előtöltését, majd gyors leereszkedését. Ezzel a módszerrel az öblítés kitölti a WC teljes üregét. Az ilyen termékek hátrányai közé tartozik a túlzott vízfogyasztás a működés során. Ez a mutató meghaladhatja a 8 literet.

A csatornarendszer felszabadításakor

A víztartályok modern típusai különböznek a szennyvízelvezetés módszerében.

 • Az oblique módszer népszerű volt a múlt század 70-80 évének lakásépületeinek felépítõszerkezeteiben.
 • A leginkább a vízszintes leszármazás a mi korunkban. A jelenlegi épületek többségét ilyen rendszerű vécécsészék használatára tervezték.
 • És van egy függőleges leszármazás is. Ma ilyen rendszereket használnak mind az amerikai kontinensen.

A termelési anyagból

A padló és a fal WC-k különböző nyersanyagokból készülnek. Minden modellnek saját tulajdonságai és pozitív tulajdonságai vannak. Gondoljunk részletesebben arra, hogy milyen anyagokban készülnek a modern WC-k.

agyagedény

Az olyan anyagokból készült WC, mint a fajansz, nem bírják nagy szilárdsággal. És van egy kis porozitásuk is, így az ilyen termékek tisztítása nem egyszerű feladat. Jelenleg az ilyen nyersanyagokat ritkábban használják, mivel ennek következtében nagyon törékeny tárgyakat kapnak, amelyeken aprítottdarabok, repedések és más mechanikai sérülések könnyen megmaradnak.

Természetesen a modern termelésben speciális technológiákat alkalmaznak, amelyeknek köszönhetően a fajansz szaniter áru megbízhatóbbá válik, azonban a fajansz alapanyag jóval alacsonyabb, mint más anyagokból, amelyekből különböző módosítások készülnek.

porcelán

A porcelán WC-tálak erősebbek és tartósabbak. Könnyű tisztítani. Az ilyen modellek gyakran megtalálhatók a közintézményekben, mivel ezek zökkenőmentesen ellenállnak a lenyűgöző terhelésnek, és nem tesznek eleget.

Ami a porcelán WC-tálak hátrányait illeti, akkor ezek az ilyen termékek magas költségeinek tulajdoníthatók. A költségek csökkentése érdekében gyakoribbá váltak a kerámiák megfizethetőbb példái.

Acél és öntöttvas

A fém vízvezeték a klasszikusokra utal. A fém WC-tálakat általában a nyilvános helyeken találják. Az ilyen termékeket a tartósság, az erő és a kopásállóság különbözteti meg. Szinte lehetetlen károkat okozni vagy karcolni. Az acél és az öntöttvas szerkezetek könnyen ellenállnak a nehéz terheknek.

Az ilyen termékek hátrányai viszonylag magasak. Az öntöttvas WC-tálakat a legkevésbé népszerűnek tekintik, mivel lenyűgöző súlyuk és gyengéd tartósságuk van.

Kő és üveg

A természetes és mesterséges üveg és kő WC-tálak a "modern" kategóriába tartozó termékekhez tartoznak. Az ilyen vízvezetékek drágák, de elegáns és vonzó megjelenésűek.

Az üvegmodellek nem tudnak kiváló erõsségi tulajdonságokkal büszkélkedni. Azonban sok analóg üvegből és kőből készült, amelyekből nem kevésbé szép toalettek készülnek, amelyek megbízhatóbbak, de olcsóak.

műanyag

A modern technológiának köszönhetően megtalálható a megerősített akril anyagból készült WC. Sok fogyasztó tévesen úgy véli, hogy ezek a termékek nem tartósak. Valójában nem az. Az akril modellek hosszú élettartammal rendelkeznek. Ezenkívül ezek a termékek meglehetősen praktikusak - szinte nincsenek porózus felületük, ezért könnyen tisztíthatóak minden szennyeződéstől.

Az ilyen vízvezeték hátránya a deformációra való hajlam, amelyet mechanikai feszültség vagy túl magas hőmérséklet okozhat.

Nyomógombok

A modern installációkhoz külön gombok állnak rendelkezésre. Rendszerint nagy méretűek, mert rájuk van egy rejtett tartály közelében.

Szükség esetén a gomb egyszerűen vékony csavarhúzóval eltávolítható a különleges reteszekből. Ezután a díszítő panel lecsavarozva, amely körülveszi a gombot. Hasonlóképpen más hasonló struktúrák lebontása is.

Ha van pneumatikus stop-leeresztő gomb, akkor az ilyen szerkezetekkel kapcsolatos problémák oka lehet:

 • áramkimaradás;
 • hiba a nyitó szeleprendszerben.

A pneumatikus gomb rögzítéséhez speciális ismeretekkel kell rendelkeznie. Ha korábban nem dolgozott ilyen elemekkel, akkor hívja a varázslót.

Vannak még nyomógombok is. Az ilyen részletek érdekesnek tűnnek, és kényelmes használni őket. Érdemes megfontolni, hogy az oroszlánrész az érintőgombok károsodásához vezethet a tápkábel integritásának megsértése miatt. Az ilyen mechanizmusok javításához csak tapasztalt személy kell.

Szállás lehetőségek

Függetlenül attól, hogy milyen telepítést választott, meg kell kezdenie a telepítést, és jó helyet kell biztosítania a WC számára. A városi lakások szabványos tervezés, akkor kiválaszthat egy igazán alkalmas hely - egy rést, amelyben vannak víz-és szennyvízelvezetők.

A telepítés telepítéséhez egy kis rést kell változtatnia, ha a kanyarodókat felhelyezi. Ha fémből készültek, akkor ajánlott cserélni műanyaggal.

A telepítés megkezdése előtt helyénvaló a megfelelő jelölés alkalmazása. Ehhez ismernie kell a telepítés pontos méreteit.

méretek

Jelenleg a kereskedők különböző méretű toaletteket és berendezéseket forgalmaznak. A padlómodellek szabványos méretei azonban 520x340 cm-esek, az ilyen változatoknál az ülés magassága 400 mm. A vécécsészék modelljei 7-10 cm-es megnövekedett hosszúságúak (ilyen modellek különösen népszerűek Amerikában).

A felfüggesztett példányok különböző paraméterekkel rendelkeznek:

 • a kis modellek hossza nem haladja meg a 54 cm-t (tökéletes a kompakt szobákhoz);
 • a közepesek 54-60 cm hosszúak (az optimális termékeket tekintik a leginkább kényelmesnek);
 • nagyméretű, hosszabb, 70 cm-es hosszúságú modellek (ideális az idősebb és elhízott fogyatékkal élő felhasználók számára).

Mi szerepel a csomagban?

A következő elemek tartoznak a teljes padló- és felfüggesztett rendszerekhez:

 • kipufogócső;
 • szigetelés;
 • öblítő gombok;
 • kötőelemek.

felszerelés

Sok tulajdonos úgy gondolja, hogy nagyon nehéz telepíteni a telepítést, és lehetetlen megbirkózni az ilyen munkával. Valójában nem az. Vegye figyelembe lépésről lépésre, hogyan kell egy ilyen rendszert csatlakoztatni a saját kezével.

műszerek

A padló vagy a fal telepítéséhez Önnek szüksége van a következő eszközökre:

 • lézer vagy buborék szintje (válasszon olyan eszközt, amellyel kényelmesebben dolgozhat);
 • speciális szerkezetű ceruza vagy jelölő jelölés;
 • ütni;
 • betonfúró;
 • mérőszalag;
 • kulcsok (felső).

Előkészítő munka

A telepítések feltételezik, hogy van egy külön résszel a helyiségben, ahol a keret található. Figyelembe kell venni, hogy a helyiségben lévő falak elég megbízhatóak és erősek.

A helyiségben lévő résnek a következő paraméterekkel kell rendelkeznie:

 • 1000 mm magas;
 • 600 mm széles;
 • 150-200 mm mélységben.

Vannak esetek, amikor a mélységi követelményeket elég nehéz teljesíteni. Ezután a lehető legrészletesebbé kell tenni a fülkét. Ennek hátrányát azonban gipszkartonra kell lefedni (lezárni) és befejező anyaggal lefedni.

telepítés

A fülke előkészítése után folytathatja a telepítő telepítését.

 • Először a fémkereteket kell a falhoz rögzíteni. Rendszerint ezek a szerkezetek kezdetben nyílások vannak, amelyek segítségével a keretek a tüskékre vannak szerelve.
 • Két csatolási pontot kell kialakítani - a falhoz és a padlóhoz.
 • A telepítés helyén kívül csatornarendszereket és vízvezetékeket kell elhelyezni.
 • Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze, hogy a keret szintje. Sehol se legyen torzítás és jelentős eltérés a szinttől.
 • A vízszintes beállítást falcsatokkal kell elvégezni.
 • Ebben a szakaszban a felfüggesztett WC magasságát is beállítjuk. Először is ez a paraméter a háztartások növekedésétől függ. A WC legmagasabb magassága ebben az esetben 0,4 m. A tál magassága a jövőben saját belátásuk szerint állítható.

Az ilyen struktúrák felszerelésének teljes felelősséggel kell rendelkeznie. A doboz minden részét a lehető legegyszerűbben és határozottan kell rögzíteni. Ellenkező esetben a rendszer meghibásodhat.

Csatorna és vízellátás csatlakoztatása

A WC rögzítése után víz szükséges a tartályba. Ehhez rugalmas vagy merev rendszert használhat. A legtöbb szakértő pontosan a kínálatot használja, mert megbízhatóbb, tartósabb és tartósabb. Természetesen megengedett a rugalmas tömlők felszerelése, de ha sérülést vagy deformálódást okoznak, akkor könnyen elérhetõ és gyorsan eltávolítható. A tápvezeték felszerelése során a tartályszelepet, valamint a lefolyót le kell zárni.

A szükséges elemek összekapcsolása után ellenőrizni kell a kötőelemek megbízhatóságát és minőségét. Ehhez nyissa ki a csaptelep vizet és töltse fel a tartályt. Ha szivárgást észlel, meg kell javítania. Ugyanakkor a tartályban víz maradhat.

Ezután a WC-t a csatornába kell csatlakoztatni. Ehhez az egészségügyi berendezés kifolyónyílását megfelelő csőcsonk segítségével be kell illeszteni a csatorna vízelvezető csövébe. Vannak olyan modellek is, amelyeket összeszerelés nélkül használhatunk.

Miután elvégezte az összes munkát, ügyeljen arra, hogy a telepített rendszer elég szoros legyen. Ehhez meg kell csavarni a tálat a keretre egy darabig. Ezután újra el kell távolítani. Ez a rész csak a telepítés befejezése után szerelhető fel.

Ne feledje, hogy a csatornavezeték bekötését a telepítés előtt meg kell kötni. Átmérőjének 100 mm-nek (normálnak) kell lennie. Ezt különleges lejtéssel kell lefektetni.

dekoráció

Az összes alkatrész felszerelése után szükséges a gipszkarton lap bezárása. A funkcionális elemeket hasonló lapokkal / panelekkel kell varrni. A fürdőszobában csak nedvességálló gipszkarton kell vásárolnia, amely tartósabb és kopásállóbb, mint egy egyszerű anyag.

A megbízhatóbb kivitelezés érdekében javasoljuk, hogy rögzítse a profilból összeszerelt fémkeretre, valamint a vászon keretére.

A kárpit kétféle módon hajtható végre:

 • az átfedés síkján;
 • csak azon a síkon, ahol a telepítés található.

Telepítés Hruscsovban

Kezdetnek, akkor ki kell választania egy helyet elhelyezésére bemeneti egység vízrendszer, akkor helyezzük a tengelyre a hevederek, eredetileg zárt téglafal, de köpült ki melegvíz csapok és hideg víz tiszta, hogy pontosan hol található. Eltávolítva téglák a tengelyen a szélessége a padló, hogy a szem szinten, és ellenőrzött állapotban hevederek, ha nem rozsdás menetes kötések és a rudak szerelt a hegesztési lehet korlátozni túlfőzést csapok a riser több kényelmes helyen erősítő tipikusan azok emésztett a magassága 180 cm a padlóról a felszállók és a túlfőtt hajlítások fémes alapozóval vannak bevonva, Hammerait 3-at 1-et használok (rozsda átalakító + primer + zománc), és hőszigeteléssel vannak ragasztva.

Ezenkívül a fürdő falai "nullara" vannak vakolva, és a beléptető egység felszerelését és a csövek vezetékeit a vízadagoló készülékekhez hajtják végre, a fűtött törülközőtartó nyílásait szerelik fel.

A fürdőszoba megjelenése a munka végén. A fürdőszobában a Hruscsov fürdőszoba alapterülete, az építési kivitelű zuhanykabin, egy mosógép, 50 literes tároló-vízmelegítő találta helyüket, és a rozsdamentes acélból készült fő szűrők kerültek a dobozba. a vízellátó rendszer rézcsövekkel van összekötve forrasztásra, a törölközőmelegítő és a vízmelegítő csatlakozása rozsdamentes acélcsövekből készül a sajtó alatt.

Lehetőség van rendszeres telepítésre a nem-fővárosi falon?

Üdvözlünk! Telepítette a telepet a Hruscsov csapok betonfalába (kijutni a folyosón, a fémlemez másik oldalára szerelve). A vízvezeték-szerelő így mondta. És most olvasok, hogy ez egy telepítés a fő falakhoz. Valóban tényleges oka van a pániknak?

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Jó napot Tervezzük, hogy az új lakás tároló vízmelegítő (50-80l) a nyári vízkiesésbe. El akarom rejteni a mosdóban a szekrényben. De a férje azt mondja, hogy ez túl messze van a víz ponttól. Milyen nagy lesz.

Válasszon egy "fehér barátot". Miután elolvasta az információkat az interneten, rájöttem, hogy a legjobb telepítés a Geberit és a Groe, de a WC (tál) maga is jobb, hogy Roca és Colo. Ez így van? És egy másik nagyon fontos pont: egy jó kisülés és anti-splash. Milyen modellek.

Figyelembe véve a felfüggesztett és a további toaletteket. A medál és a berendezések többé-kevésbé tiszta. Megkezdte a mellékletek megvizsgálását. Azok, amelyeket felfüggesztettek, csak a padlón. a tartályt a fal mögé rejtettem, és mindeddig meg volt győződve arról, hogy ott van.

Van egy törülközőtartó, hogyan lehet festeni?

A felülvizsgálatok többsége alapján ítélik meg - a Geberit előnyben részesítendő.. De amikor elment a boltba, az eladók (többé már nem) szólnak Wisáról. Tud valaki róla valamit? Egyszerűen vannak kiállítási minták (10 ezer és 17000-es WC-vel).

A felfüggesztett WC felerősítése a keretszerelvényhez és anélkül

Próbáljunk kitalálni, hogyan kell felakasztani egy WC-tálat. Megvizsgáljuk az esetet, hogy rendszeresen rögzítjük a kifejezetten erre a célra tervezett keretszerkezetet, valamint egy házi készítésű költségvetési lehetőséget.

De az elején - néhány gyakori szó.

A design nagyon vonzónak tűnik. És hogyan van a toalett felszerelve?

Előnye és hátránya

Van értelme választani a felfüggesztett struktúrát? Milyen előnyei vannak? Van-e a WC-vel súlyos hibák?

méltóság

 • A mosdó nem foglal helyet a padlón az alapjával, ezáltal nagymértékben leegyszerűsíti a tisztítást, és nem hagyja el a por és a piszok felhalmozódásának hagyományos helyeit a WC-ben.
 • Szemben, kivéve a WC-t, csak egy leeresztő gomb. Minden kommunikáció szépen eltávolítva a hamis falakhoz.
 • Végül van egy finomság, amely a vizuális felfogáshoz kapcsolódik. Egy személy értékeli a tér térfogatát a két sík területével: a padló és a mennyezet. A szaunáktól mentes padló tágra teszi a kádat.

Az utóbbi ingatlan különösen fontos a közeli apartmanházban. Vegye azonban fontolóra, hogy a hátsó fal legalább 15 centiméterrel közelebb kerül az ajtóhoz.

Következtetés: ugyanezen okból ne zúdítsanak be egy szűk helyiséget entresolokkal vagy öltözőkkel.
Vizuálisan ez a megoldás átalakítja egy kis helyiséget egy elárasztott faliszekrénybe.
Ebben az esetben egy érzékeny megoldás egy tükrözött homlokzatú, csúszó szekrény.

hiányosságokat

Nem akarom piszkos csizmát lerázni az álmaidra, de a kiszolgálás és egy másik felfüggesztett vízvezeték szempontjából sok helyet veszít.

 • A felfüggesztett WC és a teljes pántok rögzítése sokkal bonyolultabb, mint egy kültéri pult felszerelése. Mind a munkamennyiség, mind a telepítés során okozott károk tekintetében. Tény, hogy általában egy lógó WC-t szerelnek be a helyiség átépítése során.
 • A végső költség, ellentétben az árubeszerzők eladók biztosításával, legalább kétszeresére nő. Gyakran - háromszor négy. Ha lóg WC áll egy par a padlón, a keret telepítés, süllyesztett tartály, szerelvények és leeresztő gomb sokszor felülmúlja a költségek egy hagyományos tartály alján. A képet súlyosbítja az a tény, hogy hamis falat kell felszerelni.
 • Végül az első és legfontosabb szabály a szerző által a sokéves munka, mint vízvezeték-szerelő kommunikációjának megteremtése: a telepítés befejezése után könnyen hozzáférhetőnek kell lennie. Még a felszálló és a bélés sem lehet visszafordíthatatlanul rejtve a falban. Mit mondhatunk a tartályról és a vízellátásról és a szennyvízelvezetésről, amely a függesztett WC felhelyezésekor egy összecsukható fal mögött...

Az elhatározásod nem rázta meg? Nos, kezdjük el.

A telepítés megválasztása

A WC-tálaknak két fő típusa van.

 • A keret egy merev keret, amely rögzíthető a falhoz és a padlóhoz.

A német gyártók Geberit és Grohe telepítései méltán népszerűek. És ők maguk, valamint a süllyesztett tartályok és szerelvények készletek rendkívül megbízhatóak és hibatűrőek.

 • A blokk valamivel olcsóbb, kompaktabb és a vázzal szemben csak a főfalra történő felszereléshez van tervezve.
  Ezenkívül a telepítéshez egy rést kell kialakítani, amelyet ezután téglákkal, levegőztetett vagy más blokk anyaggal látnak el.

Nyilvánvaló, hogy az esetek abszolút többségében a keretszerkezet vonzóbbnak tűnik (lásd még a cikket Hogyan válasszunk ki egy vécécske-telepítést: aki elrejti a függöny mögött).

Ha a WC-t a fõfal mellett helyezik el, amely nem tartalmaz jelentõs szabálytalanságokat és a függõleges eltéréseket, biztonságosan választhat a falra szerelt keretet.

Másrészt a padlóra szerelhető berendezések lehetővé teszik, hogy egy függő WC-t helyezzenek el egy könnyű válaszfalhoz vagy akár a falakhoz, a kerethez és a kommunikációhoz, egy díszítő válaszfal alatti polcokkal.

A kommunikáció előkészítése

A kommunikáció szempontjából a felfüggesztett WC nem különbözik a padlón álló részegységektől: mindössze annyit kell tenni, hogy hideg vizet és csatornacsövet helyezzen el a telephelyre.

Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyek ismerete hasznos lehet.

 • A tartály rugalmas csatlakozását felfüggesztett szerkezetek és általában rejtett telepítésű egészségügyi berendezések esetében nem használják. Erősen. A rugalmas bélés élettartama 5 év, a rejtett ciszternák élettartama 25 év. Nem lesz elégedve azzal, hogy néhány év múlva kinyitod a falat a szivárgás forrásának megtalálásához.
 • A tisztességes gyártók rejtett tartályokkal ellátott berendezései rendszerint adapterekkel vannak ellátva a WC felszabadulása és a csatorna átmérője 90 és 110 milliméter között.
 • Ha a fémből készült műanyag csövek alkalmazása kompressziós szerelvényekkel nem ajánlott a melegvízhez a szerelvények esetleges szivárgása miatt, akkor a vártnál nem várható hőmérsékleti ingadozások várhatóak. A fémcső kiváló választás a bélés számára.
 • Minél rövidebb a szennyvíz útja a WC-től a felszállóig - annál kevésbé valószínű, hogy eldugul.

A csatorna csővezetéke a felemelőhöz a lehető legrövidebb legyen.

Hasznos: ha lehetséges, ne keverje össze a lefolyót a WC-vel a konyhai lefolyóval.
A konyha a lemezek elkerülhetetlen zsírja, amely gyorsan csökkenti a csatorna lumenét, és nagy lefolyású frakciókat okoz.

Telepítés

Maga a telepítés nem igényel különleges képességeket. Ez csak egy erős acél keret, amelyet rögzíteni kell a falon a horgonyokon.

Mint mindig, a részletek fontosak.

 • Telepítés - szigorúan a szintre és / vagy a vízszintre. Jobb, ha nem támaszkodnék a szemre: a vécé világító funkciói torzítják a vízszintes felmérést, és maguk a padlók néha egyenetlenek.
 • Kényelmes magasság a padlóról a WC-fedélre - 42-45 centiméter. A legtöbb esetben a szerelést a padlólap burkolatának felhelyezése előtt szereljük fel, ezért ne felejtsük el hozzáadni a csempe vastagságát és a csemperagasztó réteget.
 • A Hruscsov házakban a WC-t rendszerint egy tégla vastag fal távolítja el a bejárattól, és egy résszel rendelkező résszel teljesen féltégla. Amikor lyukasztja a lyukakat a horgony alá, használjon a pin határt, vagy csak ragassza a fúróra, amely korlátozza a lyuk elektromos szalag mélységét.

A kommunikáció összekapcsolása

A szerelési tartály beszerelését a gyártó utasításai szerint végezzük. A szerelési minták eltérőek lehetnek; A kézikönyv általában részletes illusztrációkkal rendelkezik, amelyek bemutatják a telepítési folyamatot.

Néhány általános tipp azonban itt adható meg.

 • A szennyvízcsatornákon kívül a csatornahálózatokon kívül a csatornacsövekhez szilikon tömítőanyaggal vannak lezárva. A gumiabroncs idővel feltörhet, míg a szivárgás forrása nem könnyű.
 • A legjobb csévélő a menetes csatlakozásokhoz - egészségügyi festékkel áztatott len. A len tiszta formája a hideg vízben több évig rothad, és a FUM szalag áramlik a legkisebb fordulóval.

Elég, ha a lenet a szál mentén fújja, és tegyen fel egy kis festéket.

 • Ne szerelje semmilyen módon az eyelineret. A hidegvíz hőmérsékletének szezonális változásai a cső hőtágulását okozzák; a hamis fal mögött maradt felesleges cső kompenzálja őket.
 • Sok tartály lehetővé teszi, hogy hideg vizet és az alját és oldalát hozza. Más dolgok egyenlőek, az oldalsó telepítés előnyösebb: ebben az esetben megszabadulhat egy lehetséges szivárgástól. A beömlőszelepet a tartály falához csavarják a vízszint felett.

WC csésze felszerelése

Hogyan szereljük fel a mosdót a beépítésre?

Meg kell jegyezni, hogy a WC felhelyezése előtt a beépítésre kerülő díszítő falat már fel kell állítani és a burkolólapokat rá kell helyezni (hacsak a falat természetesen nem csempézik). Ugyanakkor attól a pillanattól kezdve a csempe kell venni legalább egy és fél hétig.

Természetesen a toalett alatt lévő csapok a hamis falak felállításához kapcsolódnak.

A tengelyek között különböző távolságokkal lehet felszerelni, ezért ne lusta, hogy meggyőződjön arról, hogy a WC-csésze rögzítőnyílásainak méretéhez illeszkedjen.

 1. A szilikon tömítőanyagot a gumi mandzsetta belsejébe, a WC-kagyló kimenetéhez és az aljzatához kell felhúzni a csatorna csatlakoztatásához.
 2. Helyezzen egy csillapítót a WC és a fal között. Általában telepítéssel jön.

A vízcsatlakozások és a szennyvízcsatlakozások az utolsóak.

Hasznos: ha a házban lévő tömítést kényelmetlen szalagon helyettesíti vagy hiányzik, ugyanaz a tömítőanyag segít. A vécécsésze síkjának peremén, a fal felé nézzen, majd letessze, majd rögzítse a WC-t a falhoz.

 1. Ezután helyezzük a toalettet a szegecsekre és ellenőrizzük a pozícióját. Szükség esetén állítsa le helyzetét alátétekkel - excenterekkel.
 2. Óvatosan, torzulások és extra erőfeszítések nélkül húzzuk meg a felfüggesztett WC-csészefogók rögzítését tömítésekkel.

Szilikon vízálló egészen teljesen szárazra; azonban az első használat előtt még egy napig hagyja szárazon.

Szerelés felszerelés nélkül

Hogyan szereljük fel a falra szerelt WC-t, ha valamilyen oknál fogva lehetetlen használni a telepítő rendszert egy WC-tálhoz?

Meg kell határozni egyszerre: még mindig kívánatos egy rejtett telepítésű tartály megvásárlása. Azonban van egy kompaktabb alternatíva - egy szelep, amely néhány másodpercig rövidzárat hoz létre a WC és a hidegvíz elvezetés között. Természetesen ez az öblítő rendszer nagyon érzékeny a hideg víz nyomására.

Mi lesz ebben az esetben a felfüggesztett WC-k rögzítője?

Két csavarral, M20-as menetekkel, anyákkal és alátétekkel vannak ellátva. Feladatunk, hogy biztonságosan rögzítsük őket egy falon vagy egy másik szerkezetben, amely maximálisan 400 kilogramm terhelést biztosít a vécécsészéknek.

Ez az egyszerű készlet kicserélheti a költséges keretrendszert.

Számos módja van ennek.

 • A legszélesebbek közülük a zsaluzat összeszerelése és egy betonacél öntése, amelybe a szegecseket a megfelelő magasságba helyezzük. Az alátétek és anyák szélessége a hátoldalon nem teszi lehetővé számukra, hogy betonból húzzák őket.
 • A megfelelő átmérőjű hosszú fúráson át lehet vezetni egy téglafalat, vagy akár levegőztetett betont. Ezután furatokat fúrnak az ellenkező oldalról az alátétek átmérőjére. Miután a szegecseket behelyezték és a WC-t behúzták, a lyukakat a falhoz simították.
 • Végül, egy betonfal esetében egy pár hosszú (legalább 120 mm) horgony segíthet, amelyhez egy esztergagépnek nagyon specifikus anyacsavarokat kell rendelnie gomba formájában. A horgonyt először egy vécécsésze nélkül húzzák meg, és csak akkor, ha a falon már feltárt, a törékeny fajansz csésze van rögzítve.

Egy alacsony beton oszlop, amelybe beágyazott szegecsek kerültek, egy felfüggesztett WC-hez erős támaszték lett.