Legfontosabb > Bútor

Fürdő telepítési költsége

A szolgáltatás teljesítése: a fürdő telepítése, az árnak objektívnek kell lennie. Végül is ez a legnehezebb és legkomolyabb folyamat minden vízvezeték-szerelő számára. Minden hiányosság azonnal megütött. Ezért bízza meg ezt az eljárást. Remzak szakemberek ebben a szakmában.

 • Több fürdőt is beépítettünk. Ismerjük a fürdõcsere, a szerelés, a bontás minden finomságait.
 • Hatékony megoldásokat kínálunk egy fürdőszoba felszereléséhez, amely időt, pénzt és természetesen idegeket takarít meg.

Az Ön szolgálatában öntött mész, acél, öntöttvas, akril fürdők szerelése és csatlakoztatása. Sarkos és téglalap alakú fürdők hidromasszázzsal. Bármely modell, bármilyen méret, tömeg vagy térfogat. Moszkvában és a régióban szolgáltatásaink költsége a legdemokratikusabb, és a minőség mindig kifogástalan!

A fürdő telepítési árai

A fürdő felszerelésének biztosítása esetén az ár a további munkától függően változhat. A fürdõcsekk pontos bekerülési költsége a mi vezetõinkkel telefonon 8 (926) 381-00-93 8 (926) 381-00-93

A fürdő telepítésének jellemzői

A fürdőkád helyének cseréjéhez, felszereléséhez és csatlakoztatásához időben pontosan és pontosan a következők szerepelnek a telepítési listán:

 • Induló szakértő az ügyfélnél. Nemcsak Moszkvában, hanem a moszkvai régióban is dolgozunk.
 • A mester vízvezeték-szerelő összeállítja az összes fogyóeszköz becslését az ügyféllel való árkalkulációval.
 • Lehetséges lehetőségek a fürdőszoba felszerelésére a szoba jellemzői alapján.
 • Szükség esetén gondosan szüntesse meg a régi fürdőt.
 • Egy új fürdőt szerelnek, telepítenek és csatlakoztatnak.
 • Ha hidromasszázs kád van, akkor figyelembe kell venni a magas páratartalom esetén érvényes biztonsági előírásokat.
 • Az egész rendszert lezárják.
 • Ellenőrzi valamennyi alkatrész és egység teljesítményét.
 • 12 hónapos jótállási szerződést írtak alá.

A Moszkvában található fürdőszoba felszereléséhez a legjobb szakemberek, berendezések és árak állnak rendelkezésre. Hívjon bennünket, és rendeljen egy olcsó fürdőszobai felszerelést az Ön lakásában, vidéki házában vagy házában.

Hogyan csatlakoztassa a fürdőt a csatornahoz és a vízellátáshoz: az anyagok kiválasztására és a beszerelésre vonatkozó utasítások

Miután befejeződött a fő szakasza javítási munkálatok a fürdőszobában és a vásárlás a vízvezeték, továbbra is csatlakoztatni a fürdőszobát a csatornába, és csatlakozik a vízellátás.

tartalom

Ebben a sorrendben elvégzett független munkák:

 • Hely kiválasztása, beállítva a tálat.
 • Szifon szerelvény.
 • Csatlakozás a csatorna kimenetéhez.
 • Csatlakozás vízellátáshoz.
 • Helyes telepítés, tömörség ellenőrzése.

Előkészítés a csatlakozáshoz: anyagok kiválasztása és a fürdő felszerelése ↑

Mielőtt a kádat a vízellátáshoz és a szennyvízcsövekhez csatlakoztatja, el kell készíteni az anyagokat, és ki kell választania egy helyet a tálca rögzítéséhez. A fő probléma a helyes szerelési magasság meghatározása a szifon helyes csatlakoztatásához, a keverő helyének megtalálásához, ha a fürdő oldalán található falra szerelt modellt választják.

A szaniterek beszerelésének és összekapcsolásának terve a fürdőszobában

A csatorna csatlakozásával egyidejűleg végezze el a keverők beszerelését

Bath telepítés: fontos pontok ↑

A fő körülményeket, amelyeknek meg kell felelni a telepítés során, hogy megfelelően csatlakoztassák a fürdőt:

 • Pontosan határozza meg a magasságot az aljától a padlóig.
 • Illessze és rögzítse a tálat egy szinttel.
 • Helyesen állítsa be a díszítő képernyőt.

Helyszíni kiválasztás és szerelési magasságállítás

A padlóról az alsó legalacsonyabb pontra vonatkozó távolság meghatározása a csatorna kifolyásának figyelembe vételével történik. A második kritérium a szifon kapacitásának típusa és mélysége, a kiömlőcsőtől a padlóig terjedő távolság. Minél magasabb a kád, annál kisebb problémák merülnek fel a telepítés során.

A telepítés magassága a sikeres kapcsolat legfontosabb feltétele.

A cső és a szennyvízcsatorna közötti magassági távolságnak legalább 4 - 6 cm-nek kell lennie.A csővezetéknek a szifonból való kilépéshez a döntetlenhez való csatlakozásnak köszönhetően gyors vízelvezetést biztosít és a szifon megfelelő mélysége biztosítja a kellemetlen szagokat a lefolyóból. Normál körülmények között elegendő, ha a tál legalsó pontjától 15-25 cm magasságig hagyja el a csatornába.

Lézeres szintező fürdő

Telepítés után be kell állítania a fürdőt, és meg kell határoznia a vízszintes felső él szélességének szintjét. A szint alatti szöget fel kell emelni.

A szifon típusai: melyiket választani kell ↑

A modell és a termelési anyag kiválasztása a forrásadatoktól függ: új fürdőre történő telepítéskor szinte bármilyen szifont választhat, ha beállíthatja a tálatartó magasságát. A régi szifon cseréjekor a tálca típusára és magasságára kell összpontosítania, vegye fel a terméket a méréseknek megfelelően.

Még olcsó modellek is vannak hullámosították

A költségvetés szifonjainak gyártására szolgáló fő anyagok a polipropilén és a PVC. Teljesen azonos megjelenésűek, az anyagok alapvetően eltérő teljesítményi jellemzőkkel bírnak.

A részletek mérete és a csövek átmérője

A polipropilén készlet drágább, de néhány évvel tovább tart, mint egy PVC szifon. Az anyag szerkezete sima, durvaság és pórusok nélkül: sima falakon nem helyezkednek el lerakódások, ami szűkíti a csövek belső lumenét. A propilén menetes összekötő részek erősebbek a PVC menetnél: kevesebb sérülés veszélye a törékeny részek csavarozásakor.

Funkcionális besorolás:

 1. Klasszikus szifonok. Elkészült egy műanyag vagy hajlékony csővel, amely összeköti a kifolyót a túlfolyással és a lefolyóval. Az egyszerű kialakítás előnye a tartósság és az olyan mechanizmusok hiánya, amelyek gyakran sikertelenek. A hátrány az, hogy a víz hozzáadásával le kell zárni a lefolyót egy fedélzel.
 2. Félautomatikus termékek. A szifon túlfolyásától a csövön át a csövön kívül a szifonok kábeles mechanizmussal vannak felszerelve. A kar a túlfolyás belsejében található. A fogantyú elfordítása bezárja a lefolyót - a lánc fedelét nem kell használni, és le kell hajlítani a dugót.

Automatikus modellek - kényelmes, de drága és megbízhatatlan

 1. Click-clack vagy automatikus. A víz tárcsázásához vagy leeresztéséhez csak nyomja meg a gombot vagy forgassa el a kart - az alsó ürítés automatikusan bezárul.

Mi szükséges a szereléshez: csövek és adapterek ↑

A szifon mellett a csatorna csatlakozásához a következőkre lesz szükség:

 • Szennyvíz csövet és szükség esetén forgassa. Jobb, ha vásárolni műanyag merev csöveket. Ha nincs hely a kemény huzalozás telepítéséhez, akkor egy hullámos rugalmas csövet kell telepítenie. A helyi szennyvízcsövek átmérője 40 mm.

Rugalmas műanyag adapter

 • Ha a csatorna átmérője eltér a fürdő lefolyócső átmérőjétől, akkor adaptereket kell készítenie. Műanyag csőkötésekhez - 50 mm x 40 mm hullámos gumi kapcsoló. Egy régi, öntöttvas vasalójú lakásban 73 mm-es (szabványos átmérőjű öntöttvas csövek) x 40 mm adapter szükséges.

Adapterek öntöttvashoz

 • Tape FUM, szilikon gumi tömítések (tömítések) kenésére, nedvességálló tömítőanyag az ízületek és a kád peremeinek feldolgozásához, javító készlet tömítések.
 • Kés a műanyag vágásához, ha le kell vágni egy hullámos tömlőt vagy csövet.

A csővezeték összeszerelése és a kád csatorna összekötése ↑

A telepítés megfelelő elvégzéséhez először ellenőrizni kell a konfigurációt és a szifon szerelvényt. A mosogató felszerelése sokkal könnyebb egy fordított kádban. A tálca felszerelése után csak a mosdócsatornát kell csatlakoztatni a fürdőszobába. Mielőtt elkezdené a szerelést, érdemes megvizsgálni a tálban lévő leeresztőnyílások állapotát: a hátoldalon az akril, műanyag és öntöttvas tálakban lehetnek dudorok. Minden hibát óvatosan csiszolópapírral kell lemosni vagy tisztítani.

Szifon szerelési séma

A szifon felszerelése és csatlakoztatása ↑

A legtöbb modell teljesen fel van szerelve vízelvezető rácsokkal és fedelekkel. Mielőtt a szifont a fürdőszobába vezetett szennyvízhez csatlakoztatná, meg kell vizsgálni a rácsokat, a csavarokat és a tömítéseket.

A rácsot ki kell cserélni egy kompatibilis modellel, ha:

 • A lyuk keresztmetszetű, két keresztléc formájában: egy ilyen lefolyó, hosszú szálak, haj és törmelék problémamentesen kerülnek a szifonba a vízzel együtt. A mechanikus szűrő funkciója nem végez ilyen rácsot.
 • Továbbá nem kell rozsdamentes acél rácsot felállítani hosszú, ovális nyílásokkal - ilyen lemosást nehéz tisztítani.

Nehéz húzni szemetet a keskeny résekből

A legmegbízhatóbb - minden fém vagy műanyag rács kis peremekkel a kerület körül. A fürdőben egy ilyen rács lehet mosni gyapotot, takaró - a szilva nem eltömődik. A rács cseréjekor jobb, ha egy szettet választanak rozsdamentes acél csavarral. A fém rögzítők gyorsan rozsdásodnak - annak érdekében, hogy szétszereljék a rácsot a tisztításhoz, meg kell szakítani.

A kereszt között a finom háló a legjobb választás

Ellenőrizze a tömítéseket. Tartós és rugalmas tömítések - vastag gumiból készült, gumiból. Ha gumi repedések láthatók, jobb, ha azonnal lecserélik a tömítéseket. A tömítés helyreállítása előtt szilikonnal kenhető a jobb rögzítéshez.

Ellenőrzés és összeszerelés a beszerelés előtt

Szerelési és telepítési eljárás:

 1. A gyári utasítások szerint csatlakoztassa az összes alkatrészt. A műanyag szálak ne szoruljanak erősen. Nem kell a kulcsokat használni, egy szál felszakadhat a túlzott erőből.
 2. Szerelje fel a túlfolyó és az alsó drain rácsokat.
 1. A tömítés külső oldalán egy szifon van, amelyhez elvezető rácsok és fúvókák vannak. A tömítések a kúp keskeny részét a cső felé helyezik.
 1. Csatlakoztasson rugalmas tömlőt vagy műanyag túlfolyócsövet a leeresztőcsatlakozóhoz.

Könnyebb elvégezni az előkészített munkát egy eltávolított fürdőn. Csak a kifolyás és a tálca végleges rögzítése után húzhatók meg a csatlakozások.

Csövek felszerelése és csatlakoztatása ↑

Annak érdekében, hogy a kádat a beépített szifonnal megfelelően csatlakoztassa a szennyvízcsatornához, helyesen szerelje fel a kifolyót a lefolyóból. Ajánlatos merev műanyag csövet használni. A hullámosított hajlékony tömlőt csak akkor szabad használni, ha nincs hely a merev magassági összeköttetéshez.

Helyes lejtéscsatlakozás

Csatlakoztatáskor a lejtőn megfigyelhető: a szifonból való kilépés helyétől a szennyvízcsatorna belépési pontjáig legfeljebb 5 cm magasságkülönbségre van szükség, ideális esetben a pontokat egyenes műanyagdarab nélkül lehet összekapcsolni.

Hullámos tömlő telepítése

A hullámos csövet úgy kell elhelyezni, hogy ne legyenek éles kanyarok és hurkok - jobb a hosszabbítás. Ennek a kapcsolatnak a hátránya a tömlő egyenetlen felületén van. A hullámosságok kiemelkedése a szemétbe szorul, blokkolva. De a rugalmas tömlő tisztítása vagy cseréje egy pillanat.

A cső kimenetének összeszerelése és bekapcsolása

A szifonhoz csatlakoztatott csövet a szennyvízcsatornába vezetik. Szükség esetén szerelje be az adaptert. A munka befejezése után ezek az ízületek tömítéseit is kiegészítik, de csak a tömítettség ellenőrzése után.

Csatlakozás a vízellátáshoz és a képernyő telepítéséhez ↑

Ha sikerült sikeresen összekapcsolnod a fürdőt a szennyvízcsatornával saját kezével, akkor az utolsó lépcsőhöz érhetsz: összekötheted a keverőt és beépítheted a dekoratív védőablakot.

Keverőcsatlakoztatási sorrend

A keverő menetes csatlakozással csatlakozik a fúvókákhoz. A szálat előre megcsavarják szalaggal, ügyelve arra, hogy a szalag ne hajlítsa meg, ne keletkezzen kifeszítés. Alternatív módon váltakozva húzza meg a jobb és bal szálakat. Helyezzen el dekoratív kúpos bélést az ízületek elrejtésére.

A díszítő képernyő úgy van elhelyezve, hogy kis rés maradjon a padlóról - akár 5-7 cm-re is, ilyen rés nem lesz észrevehető, de állandó szellőzést biztosít és védi a tálca körüli területet a gomba és a penész megjelenésétől. Abban a helyen, ahol a lefolyó a csatornába kerül, el kell hagynia a nézőablakot, az ajtót a díszpajzs anyagának zsanéroihoz kell fektetnie - nem kell eltávolítania a szitát a tömítőanyagból a szivárgás javítása vagy megszüntetése érdekében.

A tömítőanyagot csak a szennyvízcsatornák tömítettségének ellenőrzése után szabad végezni.

Ellenőrizze a csatlakozást és a tömítést ↑

Ellenőrizze, mielőtt lezárja a képernyőt és a tányér éleit

A fürdőszobának a vízellátáshoz és a szennyvízhez való csatlakoztatásának helyességének ellenőrzése két szakaszból áll:

 1. Ellenőrizze a keverő csatlakoztatását. Nyissa ki a szelepet és értékelje a csőcsatlakozások tömítettségét a keverővel. Ha a csatlakozások szárazak, a telepítés helyes.
 2. A fürdőben vizet vonnak le. Vizsgálja meg az alsó részt a kifolyó nyílásán. Ha megfelelően van felszerelve, a fúvóka alja legyen teljesen száraz. Egy vízzel töltött tál több órán át maradhat. Ha nincs szivárgás, a szifont összeszereljük és rögzítjük. Távolítsa el a fedelet, és figyelje meg a kisülési sebességet. Ha a víz elfogadható sebességgel távozik - a dőlésszög helyesen van kiválasztva. A leeresztési sebesség mellett meg kell vizsgálni a csövek ízületét - nem kell nedvesíteni.

A vizsgálat befejezése után a fürdőkád széleit egy tömítőanyaggal is feldolgozhatja, telepítheti a képernyőt.

Videó: hogyan lehet szifont gyűjteni a saját kezével ↑

A fürdõ csatlakoztatásának legnehezebb része a szifon megfelelõ összegyûjtése. Teljes útmutatás a rövid videó összeállításához.

A telepítéssel kapcsolatos nehézségek mellett önálló munkavégzéssel kapcsolatban problémák és hibák is felmerülnek, amelyek a csövek és ürítések megválasztásában fellépő hibákhoz kapcsolódnak. És állítsa be a tiszta vízszintes, amikor a tálat az erő alatt csak a mester tapasztalattal. Ezért jobb, ha a szakemberek részt vesznek a vízvezeték szerelésében - nem kell fizetnie a mennyezet javításához a szomszédjaitól alulról, javítani kell állandóan eltömődött szilvákat és cserélni egy szivárgó szifont.

Do-it-yourself kádfelszerelés - részletes telepítési útmutató

A fürdőszobában végzett javítások mindig nagy pénzügyi költségekkel járnak, ami súlyosan aláássa a családi költségvetést. A befejeződés magas költsége a szoba összetett mikroklímájából adódik, ami különleges drága anyagok használatát igényli, valamint a vízvezeték-szerelési munkák nagyfokú bonyolultságát.

Amikor a pénz és az energia véget ér, pénzt megtakarítani, sok lakástulajdonos megkérdezi, hogyan kell saját kézzel fürdőzni. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megfelelően elkészíteni a fürdőszobát a telepítéshez és a mosó tartály önálló telepítéséhez.

A szoba követelményei

Mielőtt elkezdené az egészségügyi berendezések telepítését, gondosan fel kell készülnie a helyiségekre. Az előkészítő munka minősége a fürdő helyes telepítésétől és működtetésétől függ. Az új tartály szállításának idején a fürdőszobának a következő állapotban kell lennie:

 • A fürdőszobában lévő padlót a régi betonból a beton alapra kell tisztítani, az épület szintjén.
 • Ügyeljen arra, hogy a padló magas minőségű vízszigetelését 20-25 cm-es falon, a tekercs, a bevonat vagy a festékanyagok segítségével hívja fel. A fürdőszobában az ún. "Vízszigetelő vályú" kerül megszervezésre, megakadályozva a szivárgást a háztartási készülékek és az egészségügyi berendezések meghibásodása esetén.

Figyelj! A fürdőszoba javításának folyamatában fontos megfigyelni a technológiai műveletek megfelelő sorrendjét. A szerelést kizárólag sík és bélelt padlókon végezzük. De a falak befejeződését csak az egészségügyi felszerelés csatlakoztatása után szabad elvégezni, úgy, hogy a fal és a mosóedény között minimális távolság legyen.

Telepítési módszerek

A fürdő saját kezetével történő felszerelése felelős eljárás a megfelelő magasság beállításához, és a tartály összekötése a csatornába és a vízvezetékbe történő mosáshoz. A felszerelést különböző módon lehet elvégezni, a berendezés méretétől, alakjától és tömegétől függően. A szakképzett kézművesek a következő módszereket ajánlják:

 • A lábakon. A készletben a fürdőszobában a gyártó mindig alkalmazza a szabványos lábakat, amelyek szükségesek a készülék felszereléséhez. A tartály aljához speciális ékek, csavarok, szemek vagy ragasztólemezek segítségével moshatók. A lábak használata - a legegyszerűbb módja annak, hogy kézzel könnyedén elvégezhesse a telepítést. Ehhez fordítsa a fürdőt az oldalára, rögzítse a tartókat, majd telepítse azt a helyére, ahol használni fog. Ily módon az öntöttvas modellek megfelelően nagy tömeggel, stabilitással és merevséggel vannak felszerelve.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fürdő helyes beszerelési módja kiterjeszti a termék élettartamát, kényelmet és biztonságot nyújt a használat során. Ezenkívül telepítéssel javíthatja a modell teljesítményét a falak zajának és hővezető képességének csökkentésével, szigetelőanyaggal.

Telepítési sorrend

A fürdő felszerelése több lépcsőből áll: az eszköz behelyezése a helyiségbe, csatlakozás a csatornarendszerhez, a lábak rögzítése, a tálca építésének beállítása és a vízvezeték-rendszerhez való csatlakozás. A feladat nehézsége a mosogatógép nagy tömegében rejlik, ezért a telepítés nagyon nehéz. Szerelje be a fürdőt a következő sorrendben:

 1. A fürdőt behozzák a helyiségbe, óvatosan az oldalán 70-100 cm távolságra helyezkednek el a falról, így kényelmes lenne a munka. A fürdő alja "meg kell néznie" a bejárati ajtón.
 2. Ezután összegyűjti és csatlakoztatja a szifont túlfolyással. Egy tömlõ csatlakozik a lefolyó lyukhoz, a másik - a túlfolyáshoz. A csatlakozás műanyag menetes anyával, gumitömítéssel történik.
 3. Ezután hozzá kell kötni a fürdő lábainak aljához. Ezeket ékkel, csavarokkal, fűzőlyukakkal vagy ragasztólemezekkel rögzítik. Fontos, hogy ne szorítsuk túl erősen a rögzítőelemeket, hogy ne szakadjon meg a szálak, és ne alakítsa el a tál vagy a zománc falát.

Fontos! A fürdő oldalának optimális magassága, az SNiP által ajánlott, 60-65 cm, mivel a mosogatótartály felszerelése ezen a szinten kevesebb sérülést és kellemetlenséget okoz. És a minimális távolság a padlótól a tál aljáig elegendő ahhoz, hogy 10-15 cm-es túlfolyással rendelkező szifont csatlakoztasson.

Ellenőrizze és tömítse le a csatlakozót

A fürdő kezével történő felszerelése befejezi a rendszer működésének ellenőrzését. Ehhez kapcsolja be a vízellátást, nyissa ki a csapokat, és nézze meg a lefolyó munkáját. Minden csatlakozásnak légmentesen kell lennie, és a víz gyorsan le kell esnie a lefolyóba, és a tartályt önmagában hagyja. Ha minden működik, akkor az eszköz használata előtt csak a fürdőszobai és a fal közötti kötés marad. Ez a következőképpen történik:

 • A fürdőkád szélét szennyeződéstől és portól megtisztítják, majd alkohollal vagy savas mosószerrel zsírtalanítják.
 • Ha a rés nagyobb mint 1 cm, nedvességálló cementtel tölti és 12-48 órán át száradni hagyja.
 • Ha a vágási szélesség 1 cm vagy annál kisebb, akkor antibakteriális adalékokkal szilikon tömítőanyaggal lezárható.

Acélmodellek telepítésekor az alsó vagy falburkolatokat fel lehet szerelni habarccsal vagy vibrációs szigeteléssel ragasztani, hogy csökkentse az anyag rezonációs kapacitását és hővezető képességét.

Hogyan telepítsd a fürdőt saját kezével: egy lépésről-lépésre telepítési útmutató

Reggel megyünk a fürdőszobába, hogy megtisztítsuk és töltsük fel az elemeket egész nap. Itt térünk vissza este, mosakodva a fáradtságot és a negatív érzelmeket. A fizikai állapotunk és a mentális egyensúlyunk sok tekintetben attól függ, hogy milyen jól szervezett ez a szoba.

Ez azt jelenti, hogy a fürdő helyes felszerelése a saját kezével segít megoldani nemcsak pénzügyi, hanem pszichológiai problémákat is.

Útmutató a megfelelő fürdő kiválasztásához

A modern iparág különböző formájú és színű fürdőket kínál különböző anyagokból. A modellek sokfélesége miatt az ingatlan tulajdonosa mindig a választás problémájával szembesül.

Ha a tartály alakja és a színei esztétikai szempontból jobban izgatnak minket, akkor a termék fontos működési jellemzői a termék anyagától függenek: praktikum, megjelenés és tartósság.

A termelés a fürdőszoba tálak használják:

 • Steel. Az acélcső vonzza a megfizethető árat. A telepítés könnyedségének köszönhetően segítséget nyújthat az asszisztensek vonzása nélkül. A hátrányok magukban foglalják a nagy hőátadást, a deformálódási képességet, a nagy emberek tömegének hajlását, a "zajt", ha vizet írnak a tálba.
 • Öntöttvas Kedves, megbízható, tartós. Vízzel töltött, zajmentes, tökéletesen fenntartja a tartály hőmérsékletét. A lenyűgöző súly miatt az öntöttvas fürdő telepítése nem végezhető egyedül. A vízvezeték elég törékeny, a gondatlan kezelhetőség megoszthatja a tálat vagy károsíthatja a zománcot.
 • Akril. Könnyű és olcsó lehetőség, amely könnyebb és logikusabb, mint a javítás. A víz beírása közben nem hangzik, megtartja a hőt, de nem tart elég hosszú ideig, és nem tartja stabilan. A telepítés nehézség nélkül saját maga kezelheti.

Ha a családban olyan emberek vannak, akik lenyűgöző súlyúak, célszerű acélból és akrilból készült higiéniai tartályokat építeni a téglából vagy az abból készült kiegészítő támaszokból. Ezek az intézkedések biztosítják a stabilitást és stabilizálják az alsó helyzetét. A kevésbé szilárd építésű házigazdáknál a tőkés téglák helyett elegendő egy keretet létrehozni egy bárból vagy acélprofilból.

A kádak formái is sokszínűek. A szemünknek ismertté vált téglalap alakú struktúrák mellett ovális és négyzetes. Kis fürdőszobák esetén a sarokmodelleket egyre inkább használják. És azokon a termékeken kívül is, amelyekben kényelmesebb a fürdésre, azoknak is, amelyek kifejezetten ülőhelyzetben végzett eljárásokra terveztek.

Felkészülés a helyszínre a közelgő telepítéshez

Ha már kiválasztott egy adott modellt, számos előkészítő munkát kell végrehajtani a telepítés előtt. Ezenkívül előre meg kell választani egy helyet, el kell döntenie, hogyan szerelheti fel a fürdőt: a saját kezével megtervezi a munkát, meghívja a munkavállalókat vagy meghívja a barátait. Miután kidolgozta a jövőbeli cselekvések különös tervét, meg kell vizsgálni a helyiségek állapotát, ha szükséges javítani és végrehajtani.

Mikor falazni kell a falakat

Legjobb, ha a szoba felújítása során kádat telepítenek a falak felé. Az ilyen munkamenet lehetővé teszi a legjobb gyakorlati és esztétikai eredményeket. A cserép telepítése után a fürdő lehetővé teszi, hogy a leghatékonyabban lezárja az összes rést és rést, hogy ne halmozódjon fel a nedvesség, ami ideális környezetet teremt a baktériumok és a penész fejlődéséhez.

Ha nem akarnál javítani a fürdőszobában, és csak a fürdőt akarta kicserélni, akkor egy olyan modellt kell választania, amely kissé magasabb, mint az előző. Legalább 1,5 cm. Vegye figyelembe, hogy a régi fürdőszoba szélén lévő csempe színe eltér az általános vásznatól: nem esett el a fakulás. Ezenkívül lehet olyan szennyezett felület, amely már nem mosható. Ezért jobb elrejteni.

Hogyan kell megfelelően előkészíteni a padlót

A padló a fürdőszobában nemcsak tökéletesen lapos, hanem tartós is. Ez különösen fontos, ha olyan öntöttvas termékkel dolgozunk, amely még víz nélkül is megfelelő mennyiségű. Ha a padlólapot saját kezűleg a kád alá helyezzük, azt a behúzási módszerrel kell lefektetni, hogy megakadályozzuk az üregek kialakulását. Ellenkező esetben a csempe feltörhet a fürdő működése közben.

Minden vízzel töltött víz jelentős terhelést okoz a padlófelületen. Egyenletes eloszlásához fából készült rönkök használhatók. A gyakorlat azt mutatta, hogy a vörösfenyő optimális erre a célra. Készítse elő a fa feldolgozását antibakteriális és antiszeptikus megoldások. Ezután a rönköket PVA-val impregnáltuk mézzel vagy szárítóolajjal.

A késleltetések nemcsak a terhelést terjesztik, hanem sikeresen megoldják a termék magasságának növelését is. Néha fel kell emelni a fürdőt, hogy mély csővel rendelkező szifont telepítsünk. Az ilyen szifonok nem engedik meg, hogy a szennyvíz az ellenkező irányba hatoljon. Ha kissé felemeli a fürdőt, például egy szifonban a haj egyre kevésbé lesz felhalmozódva.

A megfelelő vízelvezető szerelvények kiválasztása

A lefolyószerelvények kiválasztása nem meglepő, hogy összezavarodik a piac által kínált termékek széles skálája. De az igazság az, hogy milyen jellemzők vásárlásakor kell figyelni, és mit lehet figyelmen kívül hagyni?

Anyaggyártó szelepek

Az építőanyagok piaca kétféle anyagot kínál: PVC (polivinil-klorid) és poliizopropilén. A PVC-szel gyakrabban találkozunk, ezért választjuk. Viszont a viszonylag drága poliizopropilén nemcsak erősebb, mint a poli (vinil-klorid), hanem az egész vitathatatlan érdeket is tartalmazza.

 • Keménység. Ez az anyag sokkal nehezebb, mint versenytársa, ami csökkenti annak a mechanikai sérülésnek a valószínűségét, hogy a fürdő telepítése közben.
 • Tartósság. Erõsségi jellemzõi nem csökkennek az idõ alatt.
 • Felület minősége. Az anyag felülete simább, mint a PVC, ami azt jelenti, hogy kevesebb szennyeződés tapad rá.

Még mindig rendkívül fontos a hatékonyság. A poliizopropilén hatékonysága nagyobb, mint a PVC, mert a súrlódás a víz ellen a sima csövek ebből az anyagból sokkal kevesebb.

A lefolyó elemeinek minősége

A legtöbb értékesített szilva Kínában készült. A telepítés során egy csavart használnak. Függetlenül attól, hogy milyen anyagból készül, egy idő után ez a csavar oxidálódik, valamilyen módon rozsdásodik vagy korrodálódik. Külön megvásárolható egy rozsdamentes acél csavar, de a tüske biztosan kialakulhat a hálóval való érintkezésből, ami jelentősen csökkenti a termék karbantarthatóságát.

A leeresztő szerelvények vásárlásakor ne habozzon ellenőrizni a teljes készletet, és győződjön meg róla, hogy az útlevélben szereplő összes elem jelen van:

 • Grid leeresztő. A kereskedelemben kapható hálók legkedvezőbbek a modell, amely két egymást keresztező sínekből áll. Ez tökéletesen elkapja a hajat, megelőzve az eltömődést. A leginkább praktikus lehetőség a kerek lyukak, amelyek a termék kerületén helyezkednek el. A legmegbízhatóbb a rács, amelynek alakú ferde lyukak vannak. Ez azonban a legdrágább modell.
 • Láncos parafa. Úgy tűnik, hogy a lánc olyan részlet, amely nem rendelkezik jelentős értékkel. De nem az. Általában a készlet részeként megjelenő láncot használjuk. Ez nem kívánatos. Vegye külön a halászok által használtat. Felületét védőfesték borítja, amely nem engedi meg, hogy a víz idővel megromolja a megjelenését.
 • Túlfolyócső. Régebbi fürdőmodellekben a túlfolyócső fémből készült, de a modern gyártás a legjobb megoldást kínálja. Használjon hullámos csövet, amelynek nagy átmérője van, és így átfolyás. A magas csőteljesítmény jelentősen csökkenti a víz túlcsordulásának kockázatát.

Van néhány olyan szerkesztési árnyalat, amelyet érdemes megfontolni. Például, ha a leeresztő szelep leeresztő szelepe elég széles, csatlakozhat a mandzsetta használata nélkül. Az így létrejövő rést egyszerűen szilikon alapú tömítőanyaggal vagy szilikonnal töltjük meg.

A helyiség és a fürdő méreteinek betartása

A tágas fürdőszobák tulajdonosai nyugodt lehetnek: kiváló alkalmat kínálnak arra, hogy bármilyen fürdőt válasszanak, ha csak bele tudnak illeszkedni. A többieknek alaposan meg kell mérniük kis helyiségeiket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a kiválasztott modell szervesnek tűnik, és nem fosztja meg tőle a lehetőséget, hogy a szükséges felszerelést a fürdőszobába helyezze.

Ne feledje, hogy a termék megjelenése hamis benyomást kelthet. Néhány nagyon hasonló modell teljesen eltérő méretű. A különböző anyagokból készült fürdők leggyakoribb mérete is különbözik egymástól.

Az acéltermékek hossza 150-180 cm, magassága 65 cm, szélessége 70-85 cm.

Öntöttvas modellek esetében háromféle méretet tartanak szabványnak:

 • kis méretű, 120-130 cm hosszú és 70 cm széles,
 • Az európai szabvány ugyanolyan széles, mint 70 cm, de hossza 140-150 cm,
 • nagyméretű, 70-85 cm széles és 170-180 cm hosszúságú.

Az akrilválaszték valóban hatalmas. Hossza 120 és 190 cm közötti, szélessége 70-170 cm.

A kompakt fürdőszobákat különböző okokból vásárolják. Néha annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőszobában nincs elegendő hely a nagy szerkezet számára. De néha a nagyméretű helyiségek tulajdonosai is választanak a kompakt modellek mellett. Például az idős emberek és a fogyatékkal élők gyakran ajánlott higiéniai eljárásokat ülő helyzetben. Kisebb "leengedő" fürdőkre van szükségük.

Egyébként az a tény, hogy a modell kevés helyet foglal el, nem teszi olcsóbbá. Éppen ellenkezőleg, a kompakt termékek gyakran nagyon drágák. Számos ember igényeinek kielégítése érdekében hozták létre őket. És mivel keresnek, azt jelenti, hogy nekik kell fizetniük.

A fürdő és a szennyvíz összekapcsolására vonatkozó szabályok: elmélet és gyakorlat

Az új fürdő kiválasztása és megvásárlása meglehetősen nehézkes. Szükséges meghatározni az anyagot, amelyből a vízvezeték készült, a méret, a szín és a design. De még akkor is, ha a kiválasztott fürdőt a lakásba szállítják, és az erre felkészített helyre telepítik, a baj nem fog véget érni. Annak érdekében, hogy az új dolgot használni lehessen, a fürdőt a csatornába kell csatlakoztatni. Gondold át, hogyan halad ez a folyamat.

Annak érdekében, hogy a fürdőszobát rendesen használhassák, csatlakoztatni kell a szennyvízrendszerhez. Ez a művelet nem különösebben nehéz és bonyolult, azonban helyesen kell végrehajtani. Ellenkező esetben szivárgások és egyéb kellemetlen problémák elkerülhetetlenek.

Fontolja meg, hogyan csatlakoztassa a fürdőt a csatornába, felhívva a figyelmet a fő telepítési pontokra. Bármelyik otthoni mester megbirkózik ezzel a munkával, a legfontosabb az összeszerelési szabályok betartása és figyelni.

edzés

A kapcsolat megkezdése előtt minden szükséges anyagot fel kell készíteni, és emlékeznie kell az alapvető követelményekre.

Fontos előkészületek

 • Ahhoz, hogy a fürdőt csatlakoztassa a szennyvízcsatornához, meg kell vásárolnia egy speciális eszközt - egy fürdő szifont.

Tipp A szivacsot gyakran pásztázó vagy túlfolyó / túlfolyó rendszernek nevezik. Szükséges tudni annak érdekében, hogy ne zavarnak a termék megválasztásakor a vízvezeték-részlegben.

 • A szifonok különböző anyagokból készülnek (sárgaréz, öntöttvas, műanyag stb.), És eltérő kialakításúak lehetnek. Az önszerelés érdekében ajánlott műanyag pántot vásárolni, mivel sokkal nehezebb a fémtermékekkel való munka. Ezenkívül olyan modellt kell választania, amelyben nincs hullámcső.

Tipp A szifonok hullámosított csővel történő használata nem ajánlott, mert a hullámosságnál nagyobb a hidraulikus ellenállás, mint a sima csőben. Az üledékek gyorsabban felhalmozódnak, és nagyon nehéz a hullámosságtól tisztítani.

 • A bekötés megkezdése előtt gondoskodni kell arról, hogy a kád helyesen legyen felszerelve, vagyis a csatlakozási pont és a csatorna közötti magasságkülönbség elegendő legyen (10-20 cm). Csak ebben az esetben a fürdőkádból származó víz gyorsan távozik. Ha nincs különbség a magasságban, akkor a fürdőben lévő víz stagnál, és ha ez a különbség alacsonyabb a normálnál, akkor a víz elvezetéséhez szükséges idő jelentősen megnő.
 • Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fürdőszifon rendszeres megfigyelést és karbantartást igényel (takarítás), így telepítéskor meg kell próbálnia biztosítani a kábelköteghez való szabad hozzáférést.

Tipp Ha azt tervezi, hogy üres képernyőt helyez a fürdőszoba alá, akkor a szifon helyének területén szükség van egy ellenőrző kapu megszervezésére. Annak érdekében, hogy ne bomlik a belső térben, a nyílást zárt vagy csuklós ajtóval lehet lezárni.

Csövek és egyéb anyagok kiválasztása

Ahhoz, hogy a kádat a csatornába csatlakoztassa, merev vagy rugalmas műanyag csövet használhat. Ha lehetséges, akkor az első opciót kell alkalmazni. Két kanyarból álló merev, sima cső használata jobb eredményt ad, mint a hullámosságok használata. Íme néhány hasznos ajánlás az anyagok kiválasztásánál:

 • Leggyakrabban a belső csatornák rendszereinek összeszerelésekor 40 mm méretű műanyag csöveket használnak. Mivel a szifoncsövek azonos méretűek, nincs különösebb problémája a csatlakozáskor.
 • Abban az esetben, ha a fő rendszert más átmérőjű csövekből (például 50 mm) szerelik fel, akkor megfelelő méretű adaptert kell használni a szifon kimenethez.
 • Ha a fürdőszobában egy öntvénycsövekből álló vízelvezető rendszer van felszerelve, akkor a szifonhoz hozzá kell adni egy gumi átmenő mandzsettát, 40 mm-es, 73 mm átmérőjű oldalakkal.

Ajánlások a szifonok kiválasztására

A szifon helyes kiválasztásához és megvásárlásához ismernie kell a készüléke jellemzőit:

 • Tudnia kell, hogy vannak univerzális és speciális modellek szifonok. Az első megközelítés az, hogy az összes szabványos fürdőszoba, ahol a központjai közötti távolság a lefolyó és túlfolyó nyílással nem haladja meg a 57,5 ​​cm-t. Ha azt tervezi, hogy vesz egy fürdőt nem szabványos alakú vagy méretű, akkor kell felvenni neki egy különleges modellt a szifont. Néha a gyártók rögzítik a hevedereket a kádba.
 • Emellett az értékesítés olyan modellekre is alkalmas, amelyek csak vékony falú fürdőkhöz használhatók, azaz acél vagy akril esetén. Ezek a modellek nem alkalmasak öntöttvas fürdők számára. Ám vannak univerzális szifonok, amelyek bármilyen falvastagságú fürdőre helyezhetők.
 • Ha például csaptelepet vásárolt egy csaptelephez, például egy mosógép csatlakoztatásához, de amíg nem tervezi a háztartási készülékeket, ne cserélje le a pántot. A csapot bezárhatja úgy, hogy üresen helyezi el. A kupak felszereléséhez tömítőanyagot kell használni.
 • Néhány vízvezeték-modellek kiadják a kiadást. Ebben az esetben érdemes egy speciális szifon modellt vásárolni kilépés nélkül. Csatlakoztatja a vízvezeték felengedését egy menetes csatlakozással.

A fürdő csatlakoztatása a csatornarendszerbe

A fürdő csatlakoztatásához a vízelvezető rendszerhez a következő műveleteket kell elvégeznie:

 • Ellenőrizze a megvásárolt szifon teljességét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden elem és tömítés helyén van.
 • A szifon összegyűjtése gumitömítő tömítésekkel történik. A megbízhatóság érdekében tovább kezelheti a tömítés tömítőanyagát. A szifon szerelési sémája megtalálható a hozzá csatolt utasításokban, a munka végrehajtásakor szigorúan követni kell a gyártó ajánlásait.
 • A szifon összeszerelésekor minden csatlakozást kézzel kell meghúzni. A gombok és egyéb szerszámok használata nem ajánlott, hogy ne sérüljön a műanyag alkatrészek. Nem szabad túlzott erőfeszítéseket tenni, és megpróbálja megszorítani a kapcsolatot, mivel a vegyületek túlzott szűkítése a műanyag repedését okozhatja.
 • A szifon összeszerelése után a csatorna vége csatlakozik hozzá. A szifon második részét a fürdő hátuljáról a leeresztő nyílásba táplálják.
 • A szifon fogantyújának egy tömítéssel ellátott részét a lefolyónyílásba rögzítjük, a kupak elülső oldalán a nyakcsatlakozást és a csavarást meg kell csavarni. Nyilvánvaló, hogy a munka ezen szakaszát együtt kell végezni. Az első mester megnyomja a szifon fogadó részét a lyukba, a második - a nyak behelyezéséhez.
 • A pántok összekötése a kialakított ízületek sűrűségének szigorú ellenőrzése alatt történik. Nagyon fontos, hogy maximalizálja a gumitömítés illeszkedését a felülethez, mert egyébként szivárgás fordulhat elő.
 • Hasonlóképpen a kapcsolat túlcsordul. Ebben a szakaszban nincs szükség segítségre, a csövet is csak a nyakhoz rögzítheti.

Minőségellenőrzés

Annak érdekében, hogy a csövek összekötése helyes legyen, és minden csuklós feszes legyen, kis próbát kell végrehajtania. Ehhez zárja le a leeresztőnyílást egy dugóval, és tegyen egy teljes fürdővizet. Miután a folyadékszint eléri a túlfolyó lyukat, a víz elkezdi áramlani a csövön keresztül, ami ellenőrzi, hogy valahol szivárgás van-e.

Ezután eltávolítania kell a parafát a lefolyóról, és fel kell engednie az összes vizet, ellenőrizve a szerelvény minőségét és a csatlakozási részletek tömítettségét.

Hibák, amelyek a kád és a csatorna összekötésekor végezhetők el

Ha hibák történtek a szifon csatlakoztatásakor, akkor az eredmény szivárgást, valamint a lefolyónyílásból származó kellemetlen szagot okozhat:

 • Gyakran előfordul, hogy ha egy merev, térdszerű cső helyett egy hullámosságot használnak, akkor a helyzet akkor keletkezik, ha a csőben nem keletkezik vízzárás. De pontosan ez a dugó megbízható szerepet játszik a szennyvízcsatornákban lévõ gázok útjában. Ha a hullámcső hosszúkás, és nem tér térdig, akkor egyszerűen nincs sehol víz gyűjtésére. Természetesen ebben az esetben elkerülhetetlen a kellemetlen szag megjelenése a helyiségben. A helyzet orvoslására meg kell nyújtania a hullámosságot, és meg kell hajlítani, hogy térdet képezzen. Lehetőség van egy tömlő rögzítésére a szükséges helyzetben egy szokásos ragasztószalaggal.
 • Egy másik gyakori hiba, amit az új varázslók tesznek, összekötéseket húz. A műanyag nem olyan erős anyag, mint a fém, ezért ha túl sok erőt alkalmaznak a műanyag alkatrészek meghúzása közben, akkor repedések keletkezhetnek a részeken. Az ilyen károsodás aligha észrevehető, de a hulladékmennyiség is előfordulhat. És mivel gyakran nem találkozik az emberek a fürdőszobában lévő térrel, a nedvességfoltok megjelenése nem azonnal észlelhető. A csövek áramlása a nedvesség és a penész megnövekedéséhez vezet, ami elborítja a felületet és "gomba" illat megjelenéséhez vezet.
 • Ne feledje, hogy a szifont a fürdő alatt kell rendszeresen leöblíteni. Az a tény, hogy a szifoncsövek (különösen ha hullámos csövet használnak) folyamatosan felhalmozják a szennyeződéseket - szappanos pelyheket, hajat stb. Mindez kiváló tápközeg a mikroorganizmusok számára, amelyek létfontosságú tevékenysége kellemetlen szag kialakulásához vezet, lyukak. Ezért körülbelül hat hónaponként érdemes eltávolítani a szifont, és kiöblíteni.

Tehát a fürdőnek a szennyvízelvezető rendszerhez történő csatlakoztatásának folyamata nem nevezhető nehéz feladatnak, amely szakmai készségeket és speciális felszereléseket igényel. Ezt a munkát minden otthoni mester elvégezheti, csak a telepítési szabályok betartását és a hibaelhárítást az anyag kiválasztásánál és a rendszer összeszerelésénél célszerű megtenni.

A fürdő csatlakoztatása a csatornahoz és a vízellátáshoz 17 lépésben

A fürdőszobai felszerelés a kádnak a csatornahálózathoz és a vízellátáshoz való kötelező csatlakoztatását jelenti. Ezek a vízvezeték-munkák könnyen kezelhetők, még előzetes tapasztalat nélkül is.

Fürdő telepítése

Mielőtt a kádat a csatornahálózatba csatlakoztatná, telepítenie kell a szaniter egység padlójára. Lépésről-lépésre vonatkozó utasítások a következőképpen:

 1. Meghatározza a tartály kívánt szélességét és hosszát. A teljes méretnek meg kell egyeznie a fürdőszoba méretével. Megkaphat egy standard fürdőszobát (170, 160, 150, 140 és 120, szélesség 700 és 710) és nem szabványos. Az első lehetőség az új elrendezésű lakásokra vonatkozik, kivéve a kis méretű 120-at és 140-eseket - tökéletesen telepítve vannak a Hruscsovban. A nem szabványos kis méretű fürdőszobát vagy kombinált fürdőszobát rendez. Például egy kis helyiségben nehezen helyezhető el teljes fürdő és WC, és a háromszög alakú modellek a legalkalmasabbak;

A kád standard méretei diagramok és táblázatok formájában

 • A fürdők speciális lábakkal vannak felszerelve. Ezeket a fedélzeteket a készletbe felveheti a szerelvények rögzítésére vagy külön megvásárolható. A fürdő alján apró kiemelkedések vannak, amelyek segítségével a lábak rögzítve vannak. A tartóelemeket a rögzítőelemekre helyezzük, és a merevséget növeljük szorosan rögzítve. Természetesen sok lakástulajdonos nem helyezi a fürdőszobát a lábukra, hanem téglákra vagy más alapokra, de ezek a módszerek nem tartósak és biztonságosak; A fürdő telepítése a téglákon

  Sample Bath Feet

 • Ha a fürdőszobát felújítják, a szakemberek azt javasolják, hogy befejeződjenek az egészségügyi csaptelepek felszerelése előtt;
 • A fürdőt a lábakra szerelik fel, és a megfelelő helyre szállítják. Előfordul, hogy a szükséges hosszúság mérésekor hiba történik, és van egy kis rés a fal és a fürdő vége között. A fürdés és az áradás elkerülése érdekében megfelelő méretű fából vagy gipszkartonhoz kell csatlakoztatni a falhoz a rés helyett. Ehhez egy táblát csavart a problémás területre. Vegyük úgy, hogy a felemelt panelen egy felülettel kell ellátni, ezért 5-7 mm közötti rést kell hagyni közöttük és a csempe közel felső sorának;

  Folyamatos szakadék a fürdőszoba és a fal között

 • A hamis panel telepítése és a fürdő telepítése után a szint ellenőrzi a készülék geometriai síkosságát. Szükség esetén a magasság beállított lábak.

  Tervezési szint ellenőrzés

 • A fürdő oldalsó falának és a helyiség falburkolatának közötti rés kezeléséhez műanyag alaplapokat vagy sarokokat vásárolhat, vagy egyszerűen zárja le a távolságot egy tömítőanyaggal. Ha ez nem történik meg azonnal, a művelet során különböző kellemetlenségek lehetnek - nedvesség és penész a falakon, pocsolyák a fürdőszobában.

  Videó: Bath telepítés, 2 fontos pont

  Csatlakoztassa a csatornába

  Minden fürdőszobában már van egy csatorna a csatorna alatt, de ez nem így van a magánlakókon. Ha ez a te eseted, akkor a fürdő telepítése előtt három lyukat kell fúrnod a padlón - a csatorna alatt, meleg és hideg víz alatt. Továbbá a megfelelő csövek csatlakoztatva vannak hozzájuk. Csak az egészségügyi szerelvény telepítése után.

  Lépésenkénti utasítások a fürdőkád csatorna csatlakoztatásához:

  1. Hullámosodás és szifon használják a csatornacsatornát és a fürdőt. Telepítés előtt fontos, hogy ellenőrizze a kád szintjét, a leeresztő cső helyét és annak átmérőjét. Csak ezt követően választják ki a szükséges egészségügyi részeket;
  2. Az első telepített túlcsordulások. Ezek közül kettő - áthaladással (át, központi) és lezárással. A bemélyedés a mosogatófürdőbe van szerelve, és az oldalsó végén le van zárva. Az átfolyás előtt történő üzembe helyezés előtt szifont kell gyűjteni;

  Milyen a fürdőszoba központi és áttetsző játéka?

 • Nagyon könnyű összeszerelni a szifont a saját kezével. Maga a kivitelben fekete gumitömítés található. A középső túlfolyóba egy anyát helyeznek, 3-4 mm-es lyukba kell nyomni. Miután meg kell nyomni a tömítést a szifonban. Ehhez a túlcsordulás be van csavarva. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a műanyag szálat nem kell lezárni, ezért a FUM szalagot nem használják. Ezután állítsa be a kimenetet a hullámosságra. A szifon felső részén, a vízzár felett van szerelve, erre a csőre kúpos tömítést kell felszerelni. Nyomja a műanyag anyát;

  A fürdőszobai szifongyűjtemény lépésről-lépésre készült képe

 • Két hullámzás a fürdőben: lefolyó és csatorna. A lefolyó kis átmérőjű, az oldal túlcsordulásánál van elhelyezve. Ez a hullámosság a szifonnal együtt egy tömítéssel és anyával van összekötve. A csatorna hullámossága menetes módon van összekötve egy anyával, a túlfolyó is ugyanilyen módon van rögzítve;

  Csatornavezeték és szifon csatlakoztatása

 • Mindegyik szifonnál lyuk van a tisztításhoz, amely szilárd anyával van zárva. A tömítést gumi tömítéssel (fehér vagy sárgás) kell lezárni. Ez sürgős javításhoz szükséges, amikor eldugult lefolyó;
 • Ha van egy műanyag csöve, hogy kilépjen a csatornába, akkor valószínűleg már van egy tömítés. Ha ez nem így van, akkor tovább kell tömíteni a tartólapot. Ahhoz, hogy a műanyag csatorna hullámokat a fürdőből az öntöttvas vagy más csőhöz csatlakoztassa, speciális adapterre van szüksége;

  Adapter a hullámosság és a csatorna között

 • A szifongyártó gyűjteményének vége után ellenőriznie kell, hogy miként kerül telepítésre. A túlcsordulások a kijelölt helyeken vannak telepítve. Ehhez kettős rugalmas szalagot helyeznek a fürdő központi nyílásába, és egy vékony egy az oldalsó nyílásra. Ezután a szifon fel van szerelve, és a dobozok a lyukakhoz vannak rögzítve. Egy csavar segítségével a háló gyökeret verhet. Csatolt átmeneti túlcsordulás is;

  Oldalsó túlcsordulatok

 • Csatornák és hullámosságok csatlakoztatásához az oldalfelületeket szilikon tömítőanyaggal vagy szappannal kell kenni. Ez megkönnyíti a csőcsatlakoztatást. Miután tovább dolgoztak tömítőanyaggal. Hullámzás, lehetőleg úgy, hogy meghajoljon, különben nehéz lesz a víz áthaladni rajta.
 • Ezen a ponton vége a kádnak a csatorna összekapcsolására. Ellenőrizze a szifon és a túlfolyó csatlakozási pontjait - a víz ne essen le belőlük. A leírt módszer a legegyszerűbb és legkedvezőbb árú. A sárgaréz szerkezetek összekötése hasonló módon történik, de az ilyen szifonok 3-szor drágábbak, mint a műanyag.

  Videó: Hogyan csatlakoztassuk a fürdőt a csatornához

  Hogyan csatlakoztassunk egy fürdőt a vízvezetékhez?

  A csatornacsatlakozás telepítése után a keverő fel van szerelve. Ezzel a fürdő a vízellátáshoz kapcsolódik. A víz aljzatok lyukak a falban, amelyek a központi felszálló kanyarához kapcsolódnak.

  Keverőtervezés

  1. A FUM szalag az excentrikára van felcsavarva. Miután finom sima mozdulatok vannak a csavarba. A "csizmák" belsejében nincs tömörítés - lesz egy tömítés, amely tökéletesen megbirkózik a szivárgás elleni védelemmel. Csak ezután üvegek vagy reflektorok vannak felszerelve az excenterek nyitott részeihez;

  Vizmintavételi minták

 • A keverővel kiegészítve különleges tömítéseknek kell lenniük. Fel vannak szerelve az excentrikák vetületeire, és maga a daru fel van szerelve;

  A keverő telepítése a bohócra

 • A zuhanycső csatlakozik a keverőhöz. A rögzítőelemeket gumitömítéssel is lezárják, és a menet FUM szalaggal van lezárva. Ha kívánja, azonnal be tudja helyezni a zuhanó "eső" tartóját;
 • Megvizsgálta a munkáját. Ügyeljen arra, hogy vizsgálja meg az excentrikákat - semmi ne essen le belőlük. Ha a víz kiáramlik az ízületekből, akkor szorosabbra kell nyomni a szerkezet egyes részeit.
 • A legjobb módja annak, hogy ellenőrizze, hogy bekapcsolja a vizet, és vegye fel a fürdőt. E nyomáson minden törékeny vegyület azonnal megmutatkozik. Az észlelt szivárgásokat megszorítják, és tömítőanyagokkal kezelik.

  A fürdő felszerelése és csatlakoztatása

  Mivel az öntöttvas kád túl nehéz (egyes modellek akár 200 kg-ot is képesek elérni), a legfontosabb eleme a felépítésnek. A tervezés megbízhatóságától függ a fürdõ könnyû üzemeltetése. A platform leggyakrabban tégla. A fürdő alappal kell, és a termék lábai illeszkedjenek szorosan a padló felületéhez. Egy ilyen elrendezés lehetővé teszi a vízvezeték erős tapadását az összes felületen.

  A nagy öntöttvas fürdő felszerelését a vízelvezető rendszer csatlakoztatásának szabályai szerint kell végrehajtani. Az eljárásnak az alábbiak szerint kell eljárnia:

  • az ürítőcsatorna fürdő csatlakoztatását az oldalára helyezzük;
  • akkor a lefolyó csatlakozik, és miután a termék emelkedik a talpán és a lábakon;
  • a kádat a falhoz kell mozgatni és a magasságba állítani, majd a végső rögzítőelemet elvégezni;
  • a hermetikus kompozíció segítségével minden repedést lezárnak a fürdőkád oldalai és a falak közötti érintkezési pontokon;
  • a nedves tömítőanyag oldalra vagy aljzatra van szerelve, elrejti a varratokat.
  A szerelési akril fürdő finomságai

  Az akrilfürdő beszerelése termékvizsgálattal kezdődik. Először el kell távolítania a védőfóliát, hogy ne legyenek zsetonok, karcolások és egyéb károk. Ha nincs, akkor a következő lépés a termék aljának jelölése. Meg kell jelölni a középvonalat a tábla mentén, és 2 vonalat merőleges a tengelyre. Jelölésekor ne feledje:

  • a kötőelemek nem akadályozhatják a nyakat a szifon csatlakoztatásához;
  • a gerendákat a lehető legnagyobb távolságra egymástól kell elhelyezni.

  Ezután a varázsló a rögzítőelemek elrendezésére kerül, amely nem terjedhet túl a vetület szélén. Az armatúrák hegesztett keret vagy speciális profil. Ezenkívül vannak olyan helyek is, amelyekkel később fúrható csavarok csavarozhatók.

  Az akril kád felszedésének következő szakaszában a lábak össze vannak szerelve, majd a rögzített falvédővel szerelik fel. Az utolsó érintés szilikon feldolgozás és tömítés tömítéssel.

  A sarokkád beépítésének jellemzői

  A négyszögletes és ovális modellekkel ellentétben a sarokkád a falakhoz szorosan csatlakozik. Ehhez alapos tisztítás és a falak előkészítése szükséges a jövőbeli beszereléshez. Az egészségügyi berendezések felszerelése általában a következő lépésekből áll:

  • a fürdő telepítési helyének mérése és meghatározása;
  • a helyiség és a falak előkészítése;
  • konzol előkészítése és állvány felszerelése;
  • fürdő telepítés;
  • a termék rögzítése a csavarokra, lábakra;
  • vezető szennyvíz- és vízellátó rendszerek;
  • a lyukak tömítése tömítőanyaggal;
  • ellenőrizze, hogy a fürdők szivárognak, lefolyók, vízvisszatartásuk van-e.

  Ha a szögletes akrilfürdő beszerelését magas színvonalon végezték, akkor a fürdő működése nem okoz nehézséget.