Legfontosabb > Fürdő

A szifon felszerelése a konyhában: hogyan szereljük fel és telepítsük a készüléket + diagramokat és telepítési példát

A legegyszerűbb vízellátási intézkedések végrehajtásához nem szükséges szakembert felkeresni, szabadságot kérni a munkától és pénzt költeni a szolgáltatásokért. Például egy szifon felszerelése a konyhában egy egyszerű eljárás, amelyet még egy nő is képes kezelni.

Ha helyesen veszi fel a készüléket, tanulmányozza meg az utasításokat és emlékezzen néhány általánosan elfogadott szabályra, a szifon megtisztításának, cseréjének vagy telepítésének folyamata gyorsan és kellemetlen meglepetések nélkül halad.

Konyhai szifon minták

A szifon felvásárlásának vagy cseréjének kérdése akkor merül fel, amikor a régi modell meghibásodik, valamint olyan okok miatt, amelyek nem kapcsolódnak az eszközhöz.

Tegyük fel, hogy egy új konyhai készlet megszerzésével meg kell változtatnunk a mosogatót, és az új mosogatószerkezet kialakításához a készülék eltérő konfigurációjára van szükség. Fontolja meg, hogy milyen típusú szifonok kínálnak modern gyártók.

Számos osztályozási eszköz található a csapóvíz készítéséhez, de minden típus két általános kategóriába sorolható:

A térd viszont merev vagy rugalmas (hullámos) részekre oszlik, és minden típusnak összetettebb szerkezete lehet, ha a mosogatóval túlfolyóhoz csatlakozik. Érdemes megemlíteni a lapos szifont is (a zuhany alá helyezés szempontjából fontos) és kettős - az ikeres mosdók alatt történő telepítéshez.

A konyha számára a palack modell ideális, de szabad hely hiányában vagy egyéb okokból, a térd használata (U-alakú és S alakú). Racionálisabb az egészségügyi berendezések legutolsó típusainak felszerelése, minimális szabad hely - például a fürdők alatt.

Mielőtt egy szifont telepítene a konyhában való mosáshoz, meg kell határoznia a modellt. Több lehetőséget is bemutatunk, melyek közül az egyik hasznos lehet.

Így az új eszköz kiválasztásakor a mosogató alatt lévő szabad hely nagyságára kell összpontosítani, a műszaki jellemzők (az anyag és a tömítések megbízhatósága, az átjárhatóság), a karbantartás megszüntetésének lehetősége, és ha a szifont nem kötötte le a köveken, akkor a megjelenés.

Szerelési és telepítési utasítások

A modellek különböző módon vannak összeszerelve: egyeseket először össze kell kötni, majd hermetikusan csatlakoztatni kell a mosogató és a csatorna leeresztőnyílásához, míg mások részben össze vannak szerelve a mosogató szerelése közben. Tekintsük a népszerű fajok összeszerelésére és telepítésére vonatkozó lehetőségeket

Az üvegszifon felszerelésének lépései

Amikor egy eszközt vásárol egy boltban, vegye figyelembe, hogy a műanyag modellek 2 típusból állnak:

 • olcsó, amely 10 (vagy több) részből áll;
 • márkás, integrált tömítésekkel.

A második típus a jó minőségű polimerek - mind a műanyag a testhez és a tömítőgyűrűk anyagához - használható. Költsége magasabb, de tovább tart. Ezenkívül sokkal könnyebb összeállítani: mindössze 3 darabból áll, amelyek könnyen csatlakoztathatók és beállíthatók. A tipikus eszköz legalább 10 darabot tartalmaz, amelyeket a megfelelő helyeken kell elhelyezni anélkül, hogy összekevernék a tömítéseket.

A konyhai mosogató szifon felszerelésének folyamatát a szennyvízcsatorna teljesen lefektetett és a bútorok telepítése után kell megkezdeni, más szóval az utolsó.

Fontolja meg, hogyan kell folyamatosan gyűjteni a szifont mosáshoz. Például, vegyen egy olcsó modellt, amely sok elemből áll. Először csomagolja ki a készletet, ellenőrizze, hogy minden alkatrész a helyén van-e. Fontos, hogy a csövek és a palackrészek sima és szorosak legyenek, a hullámok rugalmasak és a tömítések sűrűek, hibák nélkül. Akkor járunk el a fotó utasítás szerint.

Hullámosított szifon a mosogatóhoz: műszaki jellemzők, kiválasztás és telepítés

A mosogató szifonfúvója a vízelvezetés eszközének egyszerű és kényelmes módosítása, amely a leginkább kényelmetlen és szűk helyre telepíthető. Sikeresen szembeszáll a feladattal, nem engedve kellemetlen szagokat a lakásba, és még könnyebb ilyen szifont csatlakoztatni, mint más típusú termékeket.

A különböző hullámosított szifonok előnyei és hátrányai

Először is érdemes megmagyarázni, hogy mi alkotja az úgynevezett hullámosságot. Rugalmas, hajlított cső műanyagból, kevésbé fémből, összekötő elemekkel és nyílással, amely a mosogatóból vagy más vízvezetékből történő vízelvezetéshez vezet. Az ilyen szifonban lévő vízzárás azért van kialakítva, hogy a cső a beszerelés alatt hajlított (azaz térdet képez), és műanyag rögzítőkkel van rögzítve.

Ennek a kialakításnak az előnyei azonosíthatók:

 • alacsony ár;
 • mobilitás - a mosás áthelyezése esetén a hullámosított vízelvezető eszköz könnyű mozgásban van a szerződéskötés és a nyújtás tulajdonsága miatt;
 • tömörség;
 • univerzalitás - a hullámosság szinte bármilyen vízvezetékhez (mosogató, fürdőkád, zuhanyzó, bidé) alkalmas, továbbá vannak olyan modellek, amelyek több csaptelepet tartalmaznak háztartási készülékekhez (mosó- és mosogatógépekhez);
 • a könnyű telepítés - a hullámosított szifon összeszerelése és felszerelése könnyű lesz szakember nélkül.

De ennek az eszköznek hátrányai vannak. Ezek közé tartozik a cső kis szilárdsága (könnyű mechanikusan károsodni), valamint a zsír és a kis hulladék összegyűjtése a hajtásokban. Ezért egy hullámosított szifonnal rendszeres tisztítást igényel, amely nemcsak speciális vegyi vegyületek használatából áll, hanem folyóvízzel végzett mosással is, szétszerelt állapotban.

Ne felejtsük el, hogy lehetetlen a csövet összetörni, éles tárgyakkal befolyásolni, ez repedések megjelenéséhez és ennek megfelelően szivárgáshoz vezethet.

A fém szifon-hullámzás stílusos és esztétikai szempontból kellemes, tartós, a merevség miatt nincs szükség rögzítésre a bilincsekkel, ezért nyitott mosogatókhoz használják.

A hullámosságot üvegszifonokban is használják, ahol a szabványos merev csövet helyettesíti, és megkönnyíti a készülék csatlakozását a csatornába. Ez a termék mindkét típusú szifon előnyeit ötvözi. Ezenkívül a lombik jelenléte miatt a készülék könnyen tisztítható, ami miatt a hullámosított rész nem igényel gyakori mosást.

A termék ára attól függ, hogy milyen anyagból készült.

 1. A műanyag szifoncsík vagy a palackos eszköz hullámos csővel 100-300 rubel lesz.
 2. A krómozott műanyagból készült termékek ára 350-700 rubel lesz.
 3. Fém összecsukható szifon sokkal drágább, mint a műanyag - 3-5 ezer rubel.

Hogyan válasszunk ki egy szifon fúvót a mosogatóhoz

A hullámos szifon kiválasztásakor a következő jellemzőket kell figyelembe venni:

 • A készülék méretei. A terméket problémamentesen kell elhelyezni a mosogató alatti vagy mögött lévő helyiségben vagy a szekrényben. Hosszát gyakran értéktartományként jelöljük (például 32-65 cm), mivel a cső megszakadhat vagy nyújthat. Ha az érték egy, akkor azt jelenti, hogy a hullámok maximális hossza.
 • A beömlő és kimenő fúvókák átmérője. Megfelelnek a csatorna és a mosdócsatorna átmérőjének. Nem szabványos méretű szaniteráruk használata esetén tanácsos konzultálni a szaniterárus szakembereivel vagy rendelni szifonnal.
 • Teljes készlet. Javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy a készlet tartalmazza a szereléshez szükséges összes részt: kipufogó, csatlakozások, tömítések, rögzítők és bilincsek. Ha ezek az elemek nem állnak rendelkezésre, azokat külön kell megvásárolni.
 • Csapok száma. Ha nemcsak mosogatóhoz, hanem egy másik eszközhöz (például mosógéphez) kíván csatlakozni a szifonhoz, ki kell választania egy terméket további csapokkal. A konyhában lévő dupla mosogatóhoz két csatlakozású szifonra van szükség.

Ha van egy lyuk a mosogatóban, ami megakadályozza a túlzott feltöltést vízzel, akkor válasszon egy szifont egy ún. Túlfolyóval (további leeresztőcső). Ez a funkció megvédi a szobát az elárasztástól, ha elfelejtette kikapcsolni a csapot.

 • Gyártó. Nem mindig érdemes azonnal figyelni a drága külföldi modellekre. Egyes orosz vállalatok termékei alacsony áron, de tisztességes minőségük van.

Fontos biztosítani, hogy a termékrészek felületén ne legyen repedések, karcolások, gyűrődések és egyéb hibák (különösen a hullámosságon). Mindez az eszköz helytelen működéséhez és szivárgáshoz vezethet.

Ha a választás megtörtént, és a szifont megvásárolták, folytathatja a telepítést.

Hullámos szifon felszerelés

A szifoncsíkok szerelése és szerelése egyszerű. Ha egy olyan modellt telepített, amely nem volt előre összeszerelve a boltban, az alábbi utasítások segítenek.

 1. A mosogató ürítőnyílásánál egy gumitömítés helyezkedik el. Az alkatrészek e szakaszban való jobb csatlakoztatásához tömítőanyagot (akril vagy szilikon, mindig vízálló) kell használni.
 2. Ezután a védőhálót és a szifon nyakát a kioldóval behelyezzük a lyukba. A csatlakozás csavarral történik (a készülékcsomagban kell lennie).
 3. A hullámosság hosszú anyával van rögzítve a nyakra.
 4. Ha a mosógéphez kíván csatlakozni, ezt egy elágazó csővel végezzük.
 5. Ezután az "N" betű alakjában hajlítsa le a hullámcsövet, és rögzítse ezt a helyzetet egy műanyag klip segítségével.
 6. A termék alsó harangja rögzítve van a csatorna leeresztő csőben.

A készülék telepítése után ellenőrizni kell az üzemképességet és szivárgást. Ezt úgy teheti meg, hogy a mosogató teljes kapacitással nyitja a csapot, és a szifon alatt egy papírtörülközőt helyez el: a cseppek így észrevehetők. Ha nincs szivárgás és a víz könnyen átjut a szennyvízrendszerbe, és nincs kellemetlen szag, a készülék helyesen van felszerelve.

Még egy kezdő, akinek nem kellett foglalkoznia a vízvezeték-berendezésekkel, képes kezelni egy hullámos szifont. Az ilyen szifon megvédi a szennyvízcsatorna rendszert az elzáródástól, és a lakás nem lesz rosszabb a lakásnál, mint a drágább csövek vagy palackok.

műszerek

Még egy kezdő is megbirkózik a telepítés a szifon alatt mosogató vagy fürdőszoba, anélkül, hogy a vízvezeték-szerelő. A legtöbb esetben a modern szifonszerkezeteket kézzel összeszerelik, ritka esetekben csavarhúzót kell használni.

Tekintsük a különböző típusú szifonok funkcionális jellemzőit, ajánljuk a csatorna és a csatorna közötti szalagok kiválasztását. Ezenkívül lépésről lépésre leírjuk, hogyan kell helyesen telepíteni a szifont a mosdó, fürdőszoba és mosógép alatt.

Szifon eszköz

A szifon a csatorna és a mosdó közötti összekötő elem. A készülék eltávolítja a vizet, megakadályozza a kellemetlen szagokat a szobába való belépéshez és megakadályozza a csővezeték eldugulását. A szifont általában a szaniter eszköz közelében (mosogató, mosogató, fürdőkád vagy mosógép) közvetlenül a csatornarendszer mellett helyezik el.

A szifon standard teljes készlete a következő elemeket tartalmazza:

 1. Védőrács - a mosogató / kád leeresztő nyílásába van szerelve. Ez a tétel nem késlelteti a nagy mennyiségű hulladékot, megakadályozva a szennyvíz eldugulását.
 2. Gumi tömítés - a kifolyó és a mosdó teste közé helyezve. Általában a tömítés vastagsága 3-5 mm.
 3. Kipufogócső. Néhány szivási lehetőség egy további csatlakozóhelyet biztosít a mosogatógép vagy a mosógép csatlakoztatásához. Ez lehet egy csatorna az alsó szeleppel rendelkező keverőkhöz.
 4. Tömítés kipufogócső gumiból.
 5. A kipufogócső. Termelési anyagok - műanyag.
 6. Gumi ütköző a mosogató / fürdőleeresztő dugó csatlakoztatásához.
 7. Rozsdamentes acél csatlakozó csavar, átmérő: 6-8 mm. Egyes gyártók az áruk költségének csökkentése érdekében a szokásos vasnak ezt a részét nikkel és króm bevonattal készítik el. Az ilyen megtakarítások azt eredményezik, hogy a csavar gyorsan rozsdásodik és összeomlik. Ellenőrizze, hogy a fém minősége mágneses-e - a rozsdamentes acél nem mágneses.
 8. Sifon tok - "térd" vagy "palack".
 9. Rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy rézből készült fémanya.
 10. Esztrich műanyag anya.
 11. Műanyag vagy gumi tömszelencék - 2 db.
 12. Üveg vagy szifon fedél.
 13. Csatorna kimenet - a szifonház oldalán helyezkedik el.
 14. Anya a műanyag adapter rögzítéséhez.
 15. Lapos gumi tömítés - biztosítja a test és a szifon borításának megfelelő rögzítését.
 16. Szennyvízelvezetés: rugalmas tömlő, műanyag cső, műanyag cső vagy hullámcső.

A készlet leírja a szifon felszerelésének részletes leírását. Az összeszerelés és a telepítés csak az olvasás megkezdése után kezdődik.

A szifonok a konyha és a fürdők számára: a választás jellemzői

Számos vízvezeték-eszköz adat létezik. A modellek különböznek egymástól a tervezési jellemzők, a gyártási anyagok és a megjelenés tekintetében. A megfelelő választás megkönnyítése érdekében meg kell érteni a szifon konstruktív megoldásainak lehetőségeit.

Pipe. Általában a mosogató alá van szerelve a fürdőszobában. Nem ajánlott ilyen szifont használni a konyhában, mert nagyon gyakran tisztítani kell. Plusz csőmodell - kompakt és vonzó. Kívülről ívelt csőre hasonlítanak - ez a kanyar vizes tömítést hoz létre.

Rendszerint a modell alsó térde eltávolításra kerül a tisztításhoz. A csőszifon mínusa nem eléggé mély hidegköd, aminek következtében a víz gyorsabban párolog, és egy bizonyos szag megjelenését idézi elő.

Palack - a leggyakoribb lehetőség. A merev kialakítás emlékeztet egy lombikot vagy palackot formában. Az ilyen szifonok számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek:

 • az a rész, amely rendszerint elakad a rossz minőségű víz vagy a hulladék kiürítése miatt, könnyen lecsavarozható;
 • a szifon könnyen karbantartható;
 • hosszú élettartam;
 • a víz soha nem hagyja teljesen ki a vízzárást, ezért az "üveg" design megbízhatóan megtartja a szagokat;
 • a szifon túlfolyással van felszerelve - ha a csövek eldugulnak, a víz nem fog emelkedni a rendszer által beállított határokon túl, és nem árasztja el a helyiséget;
 • ha kisebb értékek jutnak a mosogatóba, akkor a tartályban maradnak - a szifon fenékének kicsavarásával kapják meg.

A csomagtartó modell hátrányai vannak:

 • csak a szabványos csatornahálózatra van felszerelve, mivel a készülék merev kialakítású;
 • a mosdó alatt sok helyet foglal el.

A hullámos szifon könnyen felszerelhető. Az eszköz hullámosított csőből áll egy hajlított kereten.

A hullámosított modellek előnyei:

 • a nem csatornahálózatba való csatlakozás képessége nem szabványos;
 • a könnyű telepítés és a "mérsékelt" árképzés;
 • a legelmaradottabb megoldásnak;
 • a szerelő önállóan kanyarodik a vízdugó számára, megakadályozva a kellemetlen szagokat a mosogatón keresztül a helyiségbe;
 • a szivárgás veszélye minimális, mivel a csőnek nincsenek csatlakozások;
 • kiváló minőségű vízelvezetést biztosít a padló és a mosogató közötti távolságtól függetlenül.

Hullámosított szifonok hátrányai:

 • a lerakódások gyors felhalmozódása a cső belső felületén;
 • A hullámcső végül elveszíti erejét forró víz miatt - lehetetlen forrni a forró vizet a mosogatóba ilyen szifonnal.

A szifon kiválasztásakor néhány tippet kell követnie:

 1. Egy szabványos alakú mosogatóhoz könnyű felvenni a szifont. Az exkluzív modellek jobban fel vannak szerelve szifonnal, ami mosogatóval van felszerelve.
 2. A szifon kapacitását a csövek víznyomását és a készülékhez csatlakoztatott további eszközök rendelkezésre állásával kell kiválasztani - annál többet, annál szélesebbnek kell lennie a kimeneti szakasznak. Egy kis szelvényű lapos szifon megvásárlásakor ebben a helyzetben el kell hagyni.
 3. Vásárláskor a mosogató, a fürdő és a mosogató paramétereit ellenőrizni kell a szifon paramétereivel. A boltba előre meg kell mérni: a leeresztő / túlfolyó átmérőjét és a csatornahézagoktól való távolságot.

Hogyan telepítsük a szifont a konyhában: az eljárás

Előkészítő munka

A szifon beszerzése után ellenőrizni kell annak teljességét - függetlenül attól, hogy minden alkatrész rendelkezésre áll-e. A műanyag modelleket lágy csomagolásban értékesítik, így egyes elemek a szállítás során karcolódhatnak vagy deformálódhatnak. A szálakon ne legyen sérülés vagy csavar.

A telepítéshez szükséges szifonon kívül:

 • szilikon tömítőanyag vagy tömítés;
 • elektromos szalag;
 • lapos kis csavarhúzó.

Mielőtt a szifont a fürdőszobába vagy a konyhai mosogatóba telepítené, szét kell szednie a régi készüléket:

 1. A mosogató alatt egy vödröt rakott.
 2. A törött szifon a szennyvízcsatornával együtt.
 3. Ha az elavult csatlakozó nem alkalmas további használatra, akkor azt ki kell cserélni.
 4. Távolítsa el a szennyeződéseket az aljzatból és a lefolyóból. Csatlakoztassa a csatorna egy rongyot és zsákot.

A régi vaskommunikáció cseréjekor, szilárdan betonozott cementben, nehézségek merülhetnek fel. Az öntvényt ki kell üríteni a cementből, de ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy a törmelék ne essen a csőbe. Egyébként a csővezeték rendszerint piszkos lesz. A csőben elhelyezett csíkokat fogóval kell eltávolítani.

Hogyan szereljünk szifont a mosogatóhoz? Lépésről lépésre

Ha a szifont eladták összeszerelve, akkor szét kell szedni és ellenőrizni, hogy az összes részlet rögzítve van-e és szigorúbb-e.

Tanács. A konyhai szifonokat kézzel kell összeszerelni, hogy ne károsíthassák a terméket, és ne ellenőrizzék a szorítóerőt.

 1. Szerelje fel a gumibetétet az öntöttvas csőre. A műanyag csatorna csővezetékét a kívánt szintre (legfeljebb 40 cm-re a padlóról) vigye fel, és helyezzen rá speciális adaptert.
 2. Csatlakoztassa manuálisan a csövet a mosogató alá és a szifon fő részébe.
 3. A szabad kezével helyezze be a hálót a tömítéssel és csavarja be a leeresztő nyílásba, csavarja be, és nyomja le teljesen.
 4. Illessze be a hullámcsövet a leeresztő aljzatba, és húzza le a szárnyas anyát.
 5. Szereljen fel egy hullámos csövet a csatornacsatornába.
 6. Egyes instrukciókban további eszközök csatlakoztatása javasolt ebben a szakaszban. Kívánatos azonban először csatlakoztatni a szifont a szennyvízcsatornához és ellenőrizni. A további csapok ekkor zárják le a szifonnal ellátott dugókat.
 7. Ellenõrzés után - csatlakoztasson további berendezéseket. Biztosítsa a mosogatógépet és a leeresztő tömlőket tömlőbilincsekkel.

Tanács. Fontos gondoskodni arról, hogy a szifonból kifolyó csatorna ne forduljon sehova és hajlítsa meg. A víz szabadon áramoljon.

Hogyan szereljünk szifont egy túlfolyó mosogatóhoz: videó

Hogyan telepítsünk egy szifont a fürdőre

A fürdőnek általában két lyuk van. Az egyik az alján található, a másik az első falon. Ebből a tulajdonságokból a fürdő szifonjának kialakítása határozza meg ezeket a részleteket:

 • műanyag csövek hullámosítása;
 • tál lefolyóhoz;
 • térd csővel.

Megadjuk az algoritmusnak, hogyan kell egy szifont telepíteni a fürdőszobában:

 1. Szerelje össze a szifont és próbálja meg, hogy miként fog a kád alatt feküdni. A szifon felszerelésének megkezdése előtt figyelembe kell venni a csövek elhelyezését, meghatározni a csővezeték vastagságát és hosszát.
 2. A fürdőszoba felső részében (az elülső falon) szereljen fel egy fém keretet. Rögzítse a csövet.
 3. A csavarral rögzítse a leeresztő edényt az alsó ürítő nyílásba.
 4. Ahhoz, hogy a szifont a lyukakkal összekapcsolja, meg kell oldani a fémcsavart (amely a fürdőn található). Ezután rögzítse a csövet egy lyukkal ellátott csavarral.
 5. Amikor a szifon alkatrészek összeszerelésre kerülnek, a hullámok szabad vége csatlakoztatható a csatornába.
 6. Ellenőrizze az ízületek tömítettségét - hagyja a vizet a fürdőben alacsony nyomás alatt. Ha nincs szivárgás, fokozatosan növelje a nyomást. Tekintse meg a helyet a fürdőszobában - ha nincs víz, akkor a szifon normál használatra kész.

A szifon felszerelése: videó

Szifon felszerelése mosógéphez

A mosógépekhez használt szifonokat használtak. A beépítési technológia az építés típusától függ.

Szifon nyitott típusú fix rögzítő konzol:

 1. Helyezze a falra feltüntetett kötőelemeket.
 2. Fúrja ki a lyukakat és csavarja be a szifont a falhoz.
 3. Csatlakoztassa a szifont a pólóhoz rugalmas tömlő segítségével.
 4. Az utolsó szakasz - a mosógéphez való csatlakozás.

Beépített szifon felszerelése - több munkás munka. eljárás:

 1. A falba ütni, hogy egy lyukat.
 2. Rögzítse a csatorna és a vízvezetékeket a lyukhoz a rögzítő konzollal.
 3. Szerelje fel a szifont a hajlítással.
 4. Csatlakoztassa a szifont a kommunikációhoz.
 5. Nyissa ki a lyukakat cementhabarccsal, rögzítse az alkatrészeket.
 6. Csatlakoztassa a mosógépet az utasításoknak megfelelően.

Általános szifon telepítési tippek

 1. Folytassa a szifon felszereléséhez, miután tanulmányozta a készlethez tartozó utasításokat.
 2. Az akril vagy fém fürdők szifonjának telepítésekor a leeresztő lyukat higanypapírral kell kezelni - ez hozzájárul a tömítések szoros illeszkedéséhez.
 3. A szivárgás sugárhajtású réshez merev rögzítést igényel a falhoz.
 4. A szifon meghúzása előtt ellenőrizni kell, hogy a tömítések nincsenek-e eltolva.
 5. A leeresztő cső átmérőjének legalább 5 cm-nek kell lennie.

Hogyan lehet szifonnal felszerelni egy jet-szünetet: a tervezési funkciók és a telepítés.

Szifon tisztítása és javítása

Ha a szifon eldugult, és a víz nem halad át a lefolyóban, akkor megpróbálhatja megtakarítani a következő módon:

 1. Öntsön forró vizet a mosogatóba / mosogatóba, hogy feloldja a zsírt. Az akció intenzívebbé válik, ha szódát ad a vízhez.
 2. Használat háztartási vegyi anyagok csövek tisztításához.
 3. Helyezzen egy vödröt, vegye le az alsó dugót, csavarja le és tisztítsa meg a térdet kézzel.

Ha a szifon szivárog, akkor szükséges:

 1. Szifon zsír, tömítőanyag. Ez segít azokban az esetekben, amikor szivárgás történt a dokkolóban a mosogatóval.
 2. Húzza meg a dugót.
 3. Minden olyan alkatrész, amelyet javítottak, megtakarították a régi tömítőanyag-rétegről és "friss" kompozícióval kezeltek.

A szifon működésének tartóssága nagyban függ a készülék minőségétől és a telepítés pontosságától.

A mosogatóhullámok jellemzői

A konyhai mosogató csatlakoztatása munkaigényes, időigényes és költséges folyamat. A mosogatóhoz mosogató vagy egyéb konyhai eszköz csatlakozik a csatorna csővezetékéhez, szifonnal és hullámossággal. Egy egyszerű rendszer az egyes részek hosszú távú kiválasztását teszi szükségessé, biztosítva a csatornában használt víz kibocsátását.

Hullámhúzás - összekötő elem, amely nélkül lehetetlen házat mosni vagy mosogatni

A kényelem és a megbízhatóság érdekében az elemek összekötése különleges tömítésekkel történik. Nem kevésbé fontos konyhai részlet az erős telepítés a hullámosság a szifon. Az összekötő elem, amely nélkül lehetetlen a mosogató vagy mosogatós házat elhelyezni, olyan paraméterekben különbözik, mint a hossz, az átmérő és az anyag tömörítési foka.

Hogyan válasszuk ki a hullámosságot egy hosszú és megbízható szolgáltatásért?

A konyhai vagy fürdőszobai hullámok kijelölése

A hullámosított elem közvetlen célja az elszívó cső csatlakoztatása a szennyvízcsatornába és az elfolyó vízelvezető csatornába (bármely házi vízvezetékhez). A modern hullámosítás lehetővé teszi a csövek szifon nélküli csatlakoztatását, ami nagyban leegyszerűsíti a konyhában lévő mosogató vagy mosogató telepítésének folyamatát.

A gyári hullámcsövek kialakítása biztosítja a vízminőség és -mennyiség kiszorítását. A tartós elem átmérője és hossza a ház vagy a lakás tulajdonosainak kívánsága és kívánsága szerint történik. A hullámosságot konyhai berendezések, valamint fürdőszoba vagy WC-k rendezésére használják.

A kényelem érdekében a speciális csövek hajlékonyak és rögzítettek, és az anyag szilárdsága függ a leeresztő csövekhez rendelt funkcióktól. A mosogató vagy mosogató összekötésére alkalmas alkatrészek kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a hullámosságok jellemzőire, mivel egy elhanyagolható elem úgy tűnik, hogy garantálja az egész komplex struktúra integritását.

Nuances, amelyeken a hullámcső választása sikeres lesz:

 • a cső felülete (nincs hornyok, lyukak, karcolások);
 • a rész rugalmassága;
 • csőanyag mozgékonyság;
 • termékinformációk (kerület, hossz).

A hullámosság kiválasztása érdemes megmutatni a meggondolatlanságot és a lelkiismeretességet, mert megfelelő rész nélkül nem lehet mosogatót telepíteni.

A redőnyök előnyei a konyhaszekrény beépítéséhez

A mosogató vagy mosogató telepítése nem sok időt vesz igénybe, ha alaposan megközelíti az ügyet, és egy jól átgondolt tervet készít összetett munkákra. Könnyen felszerelhető a konyhával a kényelem, a tulajdonos a lakás két egyszerű módon telepíteni mosogató:

Műanyag csövek soros csatlakoztatása

Egy egyszerű módszer a csatorna szennyvízelvezető rendszerhez történő csatlakoztatására biztosítja a mosogató hosszú távú, folyamatos működését, de idővel a műanyag alkatrészek elhasználódnak, és a statikus szerkezet a folyadékáram folyamatos terhelésében szenved. A csövek törése elkerülhetetlen, és az alkatrészek cseréje meglehetősen drága.

Ennek a módszernek az előnyei, gyors kapcsolat nélkül, a vízvezeték szerelésének további készségei nélkül, nem fizetnek ki gyakori javításokkal és nemkívánatos következményekkel a csövek és csövek szivárgása formájában.

A szifon és a szennyvíz összekötése a hullámosságon keresztül

Ez a csatlakozási mód hosszabb időt vesz igénybe, mint a mosogató műanyag csövek beépítésével, de tagadhatatlan előnyei vannak. A hullámosításra vonatkozó döntés nyilvánvaló előny (a komplex struktúra eszközének költsége a tartósságával együtt fizet).

A műanyag cső előnye, hogy a csövek olyannyira nyúlnak ki, hogy a csatornákon áthaladó folyadék nyomása megköveteli. A sorozatgyártású műanyag csövek hasonló hatásának elérése lehetetlen feladat.

Hullámosított mosogató - univerzális elemcsatorna

Ezenkívül további hullámosított elemek használata megoldja a cső kiválasztásának problémáját egy adott hosszúságra. A hullámhossz könnyen nyújtható és, ha szükséges, csökkenthető, és így bármilyen konyhai eszközhöz alkalmazható. Az univerzális vízelvezető elem felhasználóbarát és könnyen tisztítható és tisztítható.

A hullámosítás telepítése esetén a mesternek nem kell alkatrészeket összekötnie a csövek elforgatásához. Rugalmas, rugóhoz hasonlítva az elem a kívánt alakhoz igazodik, és könnyen hajlik (a megfelelő helyeken).

A helyhez kötött csövek kompakt analógja - hullámosság, nem igényel sok szabad területet, és helyettesíti az általános kialakítást. A kész hullámcsövek költségei egy ház vagy apartman óvatos tulajdonosának is tetszenek.

A kényelmes, egyszerűen használható, kompakt eszköz sokkal kisebb költséggel jár, mint a különböző hosszúságú és funkcionális csövek, amelyeket a lefolyó és a csatorna összekötésére használnak.

Jellemzők összekötő fuvolák

Nyilvánvaló előnyökkel együtt egy ilyen kényelmes hullámos cső a mosogató telepítésekor bizonyos feltételek teljesülését teszi szükségessé. A rész bordázott felülete jelentősen késleltetheti az élelmiszer vagy élelmiszer maradványok eltávolítását a csatornarendszerbe, ezért érdemes aggódni a konyhában lévő hulladék megszakítás nélküli eltávolítása miatt.

A fürdőszobában ilyen problémák nem fordulnak elő, ezért a hullámosság telepítése a mosdókagylóra problémamentesen és késedelmesen fog működni. Az elem rugalmasságát, amely a hullámosságok kétségtelen előnye, a cső vékony felülete biztosítja. Az instabil bevonat könnyen sérülhet éles tárgyakkal és kemény törmelékkel.

Előzetesen előre kell látni ezeket az apróságokat, és csak miután alaposan tanulmányozták a csatlakozócső hiányosságait, egy szifont csatlakoztattak egy hullámosított mosogatóhoz. A csatornahálózathoz egy törékeny rugalmas anyag felhasználásával egyetlen lépésben kerül sor.

Bármilyen meghibásodás esetén a lefolyó bordázott részének szellőzőnyílással történő tisztítása nem lehetséges. A rugalmas mozgó alkatrészek törése megköveteli az egész szerkezet lebontását, amely sok időt vesz igénybe és elveszi az erőt.

A csővezetékeken belüli további nyomás létrehozása speciális szerszámokkal a szennyezett vízelvezetők tisztítására szintén nemkívánatos következményekkel jár. A hullámtörések szakadása csak az összes részlet kicserélésével javítható.

A nyereséges, de különösen az eszköz működtetése előtt gondoskodni kell arról, hogy minden műszaki követelmény teljesüljön.

Előkészületek a hullámok felszerelésére

A vízvezeték szerelésének megkezdése előtt konzultálnia kell a szakértőkkel. Oldalról úgy tűnhet, hogy a folyamat nem igényel speciális ismereteket, de a gyakorlatban a szifon és alkatrészeinek felszerelése sokkal nehezebb és még életveszélyes is. Ez különösen igaz azok számára, akik korábban nem foglalkoztak a csatornacsatlakozással.

A szifon felszerelése összetett vállalkozás, amely megtapasztalja a tapasztalatot

A vízvezeték-szerelés titkos szabályainak végrehajtása jó eredményeket fog nyújtani:

 1. A hullámosítás telepítése előtt minden elemet össze kell kötni és ellenőrizni kell az ízületek tömítettségét. Nem kívánatos az ilyen előkészítő szakasz figyelmen kívül hagyása, a későbbi kudarcok csak csövek komoly szivárgásával válnak észrevehetővé.
 2. Az ízületek tömítései nem csak a teljes lefolyócső megbízhatóságát biztosítják, hanem megakadályozzák a kellemetlen szagok beléptetését a lakóterembe.
 3. A hullámosítás megfelelő hajlítása megakadályozza az eltömődést és a csővezeték gyakori szennyeződését. A mosogató csatlakoztatásakor meg kell vizsgálni, hogy a víz mennyi vízbe kerül a csatornahálózatba, annak biztosítása érdekében, hogy a cső ne folyjon sehova. A fúvókán belüli nyomást egyenletesen kell elosztani.
 4. A tömítetlen csőszakaszok, amelyek még mindig szivárognak, további védő réteggel vannak szigetelve. Azokban az esetekben, amikor a víz által okozott nyomás meghaladja a standard értékeket, az ilyen intézkedések kötelezőek.
 5. A rugalmasság garantálása érdekében a szifon és a hullámosítás közötti tömítéseket len ​​vagy füstszalaggal egészítik ki. Különleges vízvezeték anyagok hosszú ideig tartó tömítettségét biztosítják.

Az ilyen árnyalatok, melyeket minden tapasztalt kézműves ismeri, hasznosak lehetnek a mosogató beépítéséhez vagy a régi konyhai felszerelések javításához.

Hullámosított csőszerelés

A vízvezeték szerelési munkái mind a régi konyhatechnikai berendezések cseréjét, mind a konyhai vagy fürdőszobai új vízelvezető kialakítását foglalják magukban. Ha ilyen igény mutatkozik, a csövek és a hullámos szifon régi alkatrészeit eltávolítják (szétszerelték), és helyükön új, funkcionálisabb, kényelmesebb és megbízhatóbb kialakítást kapnak.

Számos lehetőség van a mosogatók csatlakoztatására. De a legmegbízhatóbb és legelterjedtebb megoldás egy hullámosított cső az üvegszifonhoz. A konzisztens szerelési munkák biztosítják a víz elvezetését a csatornába:

Szifongyűjtemény

A kezdeti feladat a ház tulajdonosa vagy a mosogatót telepítő master, az alapvető részek összegyűjtése. A mosdószifon ellenáll a legnagyobb terhelésnek, így a tartozék fedélnek a rész alján történő elhelyezése rendkívül fontos. A nem látható elemnek köszönhetően az egész szifont lezárják.

A horony részek rögzítése

Egy speciális elemben van a tömítés. Természetes vagy mesterséges anyag, amely a vízszivárgás legfőbb akadályaként szolgál, hermetikus oldattal kenve. A horony csavarja a fedelet.

A cső felszerelése

A rész jól illeszkedik a ház belsejébe, hogy elkerülje a túlzott súrlódást a mosogató alján. Így a cső akadály nélkül áthaladhat a vízen.

Szerelő szilva

A mosogatóba háló és tömítés van felszerelve. Minden alkatrész szépen rögzített.

Az aljzat a héjhéjhoz vagy mosogatóhoz van rögzítve.

Rögzítési hullámok

A szifon közvetlenül a hullámossághoz van erősítve, amely szilárd vagy több részből hajtogatható. A kényelem érdekében a gyártók kombinált rendszereket gyártanak a szifon és a hullámcső csatlakoztatásával. A kész szerkezet cigliddal van rögzítve, amely biztosítja a víznek a csatornahálózatból való megfelelő vízmozgását.

A szerkezeti elemeket ismét ellenőrizzük, a vizet az utolsó vizsgálathoz továbbítjuk.

A mosogató tapasztalt mester telepítése nem nehéz

Egy tapasztalt mester számára a mosogató telepítésének folyamata és további csatlakozása a szennyvízcsatornákhoz nem nehéz, de az első olyan személy számára, aki hasonló feladattal szembesül, némi türelemre és kis élességre lesz szüksége. Az egyszerű konstrukció készenléti elemeit bármely vízvezetékboltban értékesítik, csak a szükséges konstrukció befejezéséhez marad.

A különböző helyiségekben lévő hullámcsövek felszerelése

A konyhai szifonok és a szomszédos funkcionális csövek úgy vannak beszerelve, hogy a háztartás szükségleteinek teljes mértékben megfeleljenek. A konyhák gyakran mosógépekkel vagy mosogatógépekkel vannak felszerelve, amelyek otthoni közös vízellátó rendszerekkel vannak összekötve. A leeresztő terhelés is növekszik, ezért elő kell látnia mindenféle kiegészítést az alapkonfigurációhoz. E célból szerelvényeket biztosítanak.

A szifon hullámosodását a fürdőszobában előzi meg a túlcsordulás megszervezése, és csak akkor folytathatja a lefolyó elrendezésének fő munkáját. Hullámosított cső ideális fürdőszobákhoz. A leggyorsabb telepítési eljárás a hagyományos általános rendeltetésű mosogatókra vonatkozik.

A hullámtörés elengedhetetlen része a konyhai, fürdőszobai vagy WC-k vízelvezetésének megszervezéséhez.

Egy egyszerű, kényelmesen telepíthető és későbbi szétszerelés mindenki számára vonzó lesz, aki kevés pénzért értékeli a minőséget.

A hullámosítás telepítése minimális időt és erőfeszítést igényel, és az eredmény sok éven át a ház tulajdonosa számára fog kielégülni. A nehéz, túlméretezett csöveket, amelyek gyakran szétszakadnak, rugalmas, gazdaságos választási lehetőség váltja fel.

Hullámosított szifon a mosogatóhoz: műszaki jellemzők, kiválasztás és telepítés

A mosogató szifonfúvója a vízelvezetés eszközének egyszerű és kényelmes módosítása, amely a leginkább kényelmetlen és szűk helyre telepíthető. Sikeresen szembeszáll a feladattal, nem engedve kellemetlen szagokat a lakásba, és még könnyebb ilyen szifont csatlakoztatni, mint más típusú termékeket.

A különböző hullámosított szifonok előnyei és hátrányai

Először is érdemes megmagyarázni, hogy mi alkotja az úgynevezett hullámosságot. Rugalmas, hajlított cső műanyagból, kevésbé fémből, összekötő elemekkel és nyílással, amely a mosogatóból vagy más vízvezetékből történő vízelvezetéshez vezet. Az ilyen szifonban lévő vízzárás azért van kialakítva, hogy a cső a beszerelés alatt hajlított (azaz térdet képez), és műanyag rögzítőkkel van rögzítve.

Ennek a kialakításnak az előnyei azonosíthatók:

 • alacsony ár;
 • mobilitás - a mosás áthelyezése esetén a hullámosított vízelvezető eszköz könnyű mozgásban van a szerződéskötés és a nyújtás tulajdonsága miatt;
 • tömörség;
 • univerzalitás - a hullámosság szinte bármilyen vízvezetékhez (mosogató, fürdőkád, zuhanyzó, bidé) alkalmas, továbbá vannak olyan modellek, amelyek több csaptelepet tartalmaznak háztartási készülékekhez (mosó- és mosogatógépekhez);
 • a könnyű telepítés - a hullámosított szifon összeszerelése és felszerelése könnyű lesz szakember nélkül.

De ennek az eszköznek hátrányai vannak. Ezek közé tartozik a cső kis szilárdsága (könnyű mechanikusan károsodni), valamint a zsír és a kis hulladék összegyűjtése a hajtásokban. Ezért egy hullámosított szifonnal rendszeres tisztítást igényel, amely nemcsak speciális vegyi vegyületek használatából áll, hanem folyóvízzel végzett mosással is, szétszerelt állapotban.

Ne felejtsük el, hogy lehetetlen a csövet összetörni, éles tárgyakkal befolyásolni, ez repedések megjelenéséhez és ennek megfelelően szivárgáshoz vezethet.

A fém szifon-hullámzás stílusos és esztétikai szempontból kellemes, tartós, a merevség miatt nincs szükség rögzítésre a bilincsekkel, ezért nyitott mosogatókhoz használják.

A hullámosságot üvegszifonokban is használják, ahol a szabványos merev csövet helyettesíti, és megkönnyíti a készülék csatlakozását a csatornába. Ez a termék mindkét típusú szifon előnyeit ötvözi. Ezenkívül a lombik jelenléte miatt a készülék könnyen tisztítható, ami miatt a hullámosított rész nem igényel gyakori mosást.

A termék ára attól függ, hogy milyen anyagból készült.

 1. A műanyag szifoncsík vagy a palackos eszköz hullámos csővel 100-300 rubel lesz.
 2. A krómozott műanyagból készült termékek ára 350-700 rubel lesz.
 3. Fém összecsukható szifon sokkal drágább, mint a műanyag - 3-5 ezer rubel.

Hogyan válasszunk ki egy szifon fúvót a mosogatóhoz

A hullámos szifon kiválasztásakor a következő jellemzőket kell figyelembe venni:

 • A készülék méretei. A terméket problémamentesen kell elhelyezni a mosogató alatti vagy mögött lévő helyiségben vagy a szekrényben. Hosszát gyakran értéktartományként jelöljük (például 32-65 cm), mivel a cső megszakadhat vagy nyújthat. Ha az érték egy, akkor azt jelenti, hogy a hullámok maximális hossza.
 • A beömlő és kimenő fúvókák átmérője. Megfelelnek a csatorna és a mosdócsatorna átmérőjének. Nem szabványos méretű szaniteráruk használata esetén tanácsos konzultálni a szaniterárus szakembereivel vagy rendelni szifonnal.
 • Teljes készlet. Javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy a készlet tartalmazza a szereléshez szükséges összes részt: kipufogó, csatlakozások, tömítések, rögzítők és bilincsek. Ha ezek az elemek nem állnak rendelkezésre, azokat külön kell megvásárolni.
 • Csapok száma. Ha nemcsak mosogatóhoz, hanem egy másik eszközhöz (például mosógéphez) kíván csatlakozni a szifonhoz, ki kell választania egy terméket további csapokkal. A konyhában lévő dupla mosogatóhoz két csatlakozású szifonra van szükség.

Ha van egy lyuk a mosogatóban, ami megakadályozza a túlzott feltöltést vízzel, akkor válasszon egy szifont egy ún. Túlfolyóval (további leeresztőcső). Ez a funkció megvédi a szobát az elárasztástól, ha elfelejtette kikapcsolni a csapot.

 • Gyártó. Nem mindig érdemes azonnal figyelni a drága külföldi modellekre. Egyes orosz vállalatok termékei alacsony áron, de tisztességes minőségük van.

Fontos biztosítani, hogy a termékrészek felületén ne legyen repedések, karcolások, gyűrődések és egyéb hibák (különösen a hullámosságon). Mindez az eszköz helytelen működéséhez és szivárgáshoz vezethet.

Ha a választás megtörtént, és a szifont megvásárolták, folytathatja a telepítést.

Hullámos szifon felszerelés

A szifoncsíkok szerelése és szerelése egyszerű. Ha egy olyan modellt telepített, amely nem volt előre összeszerelve a boltban, az alábbi utasítások segítenek.

 1. A mosogató ürítőnyílásánál egy gumitömítés helyezkedik el. Az alkatrészek e szakaszban való jobb csatlakoztatásához tömítőanyagot (akril vagy szilikon, mindig vízálló) kell használni.
 2. Ezután a védőhálót és a szifon nyakát a kioldóval behelyezzük a lyukba. A csatlakozás csavarral történik (a készülékcsomagban kell lennie).
 3. A hullámosság hosszú anyával van rögzítve a nyakra.
 4. Ha a mosógéphez kíván csatlakozni, ezt egy elágazó csővel végezzük.
 5. Ezután az "N" betű alakjában hajlítsa le a hullámcsövet, és rögzítse ezt a helyzetet egy műanyag klip segítségével.
 6. A termék alsó harangja rögzítve van a csatorna leeresztő csőben.

A készülék telepítése után ellenőrizni kell az üzemképességet és szivárgást. Ezt úgy teheti meg, hogy a mosogató teljes kapacitással nyitja a csapot, és a szifon alatt egy papírtörülközőt helyez el: a cseppek így észrevehetők. Ha nincs szivárgás és a víz könnyen átjut a szennyvízrendszerbe, és nincs kellemetlen szag, a készülék helyesen van felszerelve.

Még egy kezdő, akinek nem kellett foglalkoznia a vízvezeték-berendezésekkel, képes kezelni egy hullámos szifont. Az ilyen szifon megvédi a szennyvízcsatorna rendszert az elzáródástól, és a lakás nem lesz rosszabb a lakásnál, mint a drágább csövek vagy palackok.

Hogyan szereljük fel a mosogató szifont

A szifon felszerelése a mosogatóhoz nem trükkös üzlet, azonban vannak némi árnyalatok. A telepítés változhat az építés típusától függően.

Ezért az alábbiakban figyelembe vesszük az egyes típusok és beépítési módok jellemzőit.

A mosogató szifon felszerelése

Általános információk

A szifont könyöknek nevezik, amely a mosogató alatt található. Ez a design látható minden konyhában. Ez felteszi a kérdést - miért van szükség, milyen funkcióval működik?

Először is, ezen a térdön keresztül a szennyvíz beszállt a csatornába. Másrészt a vízzárás megakadályozza a kellemetlen szagokat a szennyvízrendszerből. Ha eltávolítod, akkor egy óra múlva a helyiséget egy bizonyos kellemetlen szaggal tölti meg.

A szifon típusai

Amint fentebb említettük, a mosogató szifonhoz használt eszköz nagymértékben változhat típusától függően.

A tervek a következő típusokból állnak:

 • Cső - térdig hajlított cső. Leggyakrabban a szovjet időkben találhatók, amikor a csatorna öntöttvas csövekből készült. Ez a kialakítás sok helyet foglal el, ráadásul csak nagy törmelékektől tisztítható.
 • A szifon hullámossága - az előző kialakításhoz hasonlít, de ebben az esetben a cső puha, hajtogatott. A cikcakk kanyar műanyag klipszel van rögzítve. Más fajoktól való eltérés a mobilitás, ami lehetővé teszi a mosogató mozgását rövid távolságokra.
  Általában az ilyen termékek ára alacsonyabb, mint más típusú szerkezeteknél, de a hullámosított nem a leginkább praktikus típus, ennek hátránya a megkönnyebbülés, amely gyorsan eltömődik zsírral. Ezért ez a termék nem a leginkább praktikus.
 • A palack-design a palackhoz hasonló forma miatt kapta a nevét, ma ez a leggyakoribb térd a mosogató számára.
  A terméknek van egy lombikja, amely egy kút funkcióját végzi. Ha véletlenül egy láncot vagy más tárgyat lerakod a leeresztőnyílásban, akkor könnyen nyerheti meg, ha kicsavarja az edény fedelét.
  Általában az öntő csövek a lombik belsejében helyezkednek el, így vízzáróak. Ez a kialakítás, ha szükséges, könnyű lazítani és tisztítani.

A fotózott szifonokban

A fenti tervek mellett vannak más, speciális termékek is, amelyek sokkal ritkábbak. Például, ha a mosogatónak két tál van, akkor a kettős kialakítást használják.

Vannak olyan szifonok is, amelyekben a mosógép csatlakoztatható. Vannak olyan tervek is, amelyek automatikus leeresztéssel és túlfolyó lyukkal rendelkeznek, lehetővé téve számukra, hogy tárcsázzanak a mosogatóba, és ha szükséges, egy gombnyomással leengedni.

Szifoncsere

Palack design

Tehát észreveszi, hogy a szifon a mosogató alatt folyik, vagy csak egy szifon nélkül vásárolt mosogatót. Ebben az esetben Önnek új tervet kell telepítenie.

Tipp
Szifon vásárlásakor ellenőrizni kell a teljes készletet, mert néha le lehet hagyni a tömítéseket, vagy egy kúpos helyett egy két sík.

Mielőtt a szifont a mosogatóba helyezi, akkor le kell szednie a régi térdet:

 1. Ehhez csavaros csavarhúzóval csavarja ki a csavart, amely összeköti a vasalat hálóját a kimeneti fúvókával.
 2. Ezután ki kell húzni a hullámcsövet a csatornacsőből, majd el kell távolítani a régi térdet.
 3. A régi szerkezet lebontása után törölje le a mosdót nedves ruhával.

Tipp
A fúvókák felszerelése során a vízszintes szakaszok (a puha vagy merev szerkezettől függetlenül) minimálisnak kell lenniük, hogy megakadályozzák a sagging működés közben.

Rendszer - hogyan szereljünk szifont egy palackos mosogatóhoz?

Ezután új szifont kell gyűjteni, rendszerint egy utasítás található a csomagoláson, amely világosan mutatja a munka sorrendjét.

Ha azonban nem értesz valamit, olvassa el az alábbi tervet:

 1. Az első lépés a tömítés behelyezése az edény hornyába, majd húzza meg a szifon alján.
 2. Ezután felváltva viseljük el az elágazó csövet:
  • összekötő műanyag anya;
  • egy kúpos tömítést (általában kék), amelyet a fúvóka szélétől néhány centiméter távolságra kell elhelyezni.
 3. Az előkészített csövet be kell helyezni a lombikba, és ezáltal a palack forma alakú lesz. Ugyanakkor az anyát meg kell feszíteni a kézzel, és nem egy szerszámmal, ellenkező esetben felrobbanhat.
 4. Ezután helyezze fel a tengelykapcsoló anyát a tömítéssel és rögzítse a szifonra. A cső másik végére kúpos tömítést helyeznek, amely után a csövet behelyezzük a csatornába.
 5. Ezután a fém hálót a mosogató leeresztő nyílásába kell helyezni, miután a tömítést lefektetett. Ezután egy hosszú fém csavart helyeznek a rácsba, és a fúvóka csavarja úgy, hogy ne keletkezzen torzítás.

Csővezeték szerelési séma

Figyelj!
A csőnek nem szabad megérintenie az üreg alját, különben a víz nem fog áthaladni rajta.

Miután a szifoncserét a mosogató alá helyezte, csak a szerkezet szoros ellenőrzésére lesz szükség. Ehhez meg kell nyitnia a vizet, és gondosan figyeljen szivárgásra.

Ha a víz nem csöpög semmire, ez azt jelenti, hogy a telepítés kiváló minőségű. Ha az ellenőrzési folyamat során szivárgást észleltek, akkor ezt a helyet le kell zárni. A rés szilikon tömítőanyaggal rögzíthető.

Hullámos szifon

A hullámos szifon felszerelése a mosogatóra még egyszerűbb, mint az előző típus, mivel még kevesebb alkatrész van. Valójában fő eleme egy hullámosított cső, amely vízzáró tömítést képez és csatornaként működik.

Összeszerelt hullámos szifon

Ezért a berendezést a csővezeték egyik vége és a mosdókagyló összekötésére kell csökkenteni, a másik pedig a szennyvízelvezető csatornába. Ebből a célból csatlakozó anyákat és tömítő alátéteket használnak. Hajlítsa meg a csövet műanyag rögzítővel.

Tipp
Ha a cső nem egyezik a lefolyó átmérőjével, használhat átmeneti hüvelyt.
Figyelembe kell venni, hogy a számított átmérő csőével való kapcsolat mindig megbízhatóbb, mint a mandzsetta használata.

következtetés

Megvizsgáltuk, hogyan telepítsünk szifont a mosogatóra. Most, az alapelv ismeretében, a telepítés végrehajtása a bemutatott utasításoknak megfelelően nem nehéz. A legfontosabb dolog az, hogy minden csatlakozást szorosan hozzanak létre annak érdekében, hogy elkerüljék a lehetséges szivárgást.

A témával kapcsolatos további információk a jelen cikkben ismertetett videóból szerezhetők be.

Hogyan telepítsünk szifont a mosogató alá?

Szifon a konyhában való mosáshoz: hogyan szereljük fel és telepítsük a saját kezüket

A konyhában a mosogató alá helyezett szifon felállításával akár egy kezdő is kezelheti szakember segítségével. A modern szifonok tervezése kézi összeszerelésre készült, és csak ritka esetekben lehet csavarozó.

A szifon egy cső (kevésbé több cső), amelynek kanyarulata a piszkos vizet a csatornarendszerbe áramlik. Pontosan a hajlítás miatt a víz egy kis része marad a csőben, és egyfajta ülepítő tartályt képez. Ő viszont nem enged kellemetlen szagokat és zajokat a csatornacsövön belépni a szobába.

Szifon eszköz

A lefolyók szifonjai gyakran krómozott műanyagból vagy műanyagból készülnek (propilén, polietilén, PVC). A sárgaréz termékek idővel oxidálódnak és szennyeződnek. Jobb, ha előnyben részesítjük a műanyag szifont. Az ilyen termék nem korrodál, nem rothad, kopásálló és tartós.

A konyhai szifonok típusai

A műanyag termék példáján vegye figyelembe a készülék szifont. A standard szifon berendezések a következőket tartalmazzák:

 1. védő grill. Ez közvetlenül a mosogató vízleeresztő nyílásába kerül, és megakadályozza, hogy nagy mennyiségű hulladék kerüljön be a szennyvízcsatornába.
 2. gumidugóval. A mosogató ürítőnyílásának blokkolására szolgál (olcsó szifon-modellek hiányában).
 3. gumi tömítés 3-5 mm vastag. A mosogató és a kiömlőnyílás között helyezkedik el.
 4. kipufogócső. Néhány fúvóka-modellnek van egy további lefolyója, amelyhez a mosó / mosogatógép csatlakoztatva van, vagy az alsó szeleppel ellátott csaptelepek.
 5. gumi tömítés kipufogócső
 6. műanyag anya kipufogócső
 7. Csatlakozó csavar Ø 6-8 mm rozsdamentes acél. Az olcsó szifon modellekben ezek a csavarok egyszerű vasból készülnek, vékony króm vagy nikkel bevonattal. Az ilyen csavar nem megbízható, gyorsan rozsdásodik és összeomlik. Ha egy szifont vásárol egy kiváló minőségű csavarral, akkor ajánlatos egy kis mágnest magával vinni a fém megvizsgálására (a rozsdamentes acél nem mágnesez).

 • fém anya. Sárgaréz, réz vagy rozsdamentes acél. Ne vegyen be egy szifont egy vasanyával. Gyorsan rozsdásodik és legfeljebb egy évig tart.
 • szifon tok palack vagy térd formájában.
 • összekötő műanyag anyával.
 • 2 kúpos gumi vagy műanyag tömítés.
 • csatorna csap. A szifonház oldalán található.
 • megfelelő átmérőjű anya a műanyag adapter felszereléséhez.
 • fedél vagy üvegszifon. Ez a részlet sokkal gyakoribb, mint másoknak, hogy le kell csavarni, hogy tisztítsa meg a szifont.
 • nagy lapos gumi tömítés. A fedelet (csésze) szifont a testhez zárja.
 • csatorna csap. Rugalmas tömlő, szabványos műanyag cső, hullámcső vagy műanyag cső lehet. Mindez függ a megszerzett szifon típusától és a kimenetének átmérőjétől.
 • ↑ vissza a tartalomhoz

  Szifon szerelvény konyhai mosogatóhoz

  A boltban vagy a raktárban vásárolt szifont a termék összeszerelési diagramjaival együtt kell mellékelni. A szerelvény nem okoz nehézséget még azok számára sem, akik először felvetették a szifont. De a további szivárgás elkerülése érdekében figyelembe kell venni a termék összeszerelésekor a következő pontokat:

  1. A termék összeállításakor a legfontosabb dolog az összes csatlakozás szorossága. A szivárgásvizsgálatot a parafa aljából kell elvégezni, mivel a csatorna állandó nyomás alatt áll. Miközben még mindig a boltban van, szifon vásárlásakor gondosan ellenőrizze a terméket hibák esetén (zseton, sorja, stb.), Mivel károsíthatja a tömítést.
  2. Ha a szifont eladták, akkor szét kell szedni és ellenőrizni kell az összes tömítés jelenlétét, valamint annak ellenőrzését, hogy a termék minden részét szorosan rögzítsék és rögzítsék.

 • A konyhai szifonokat kézzel kell összeszerelni, hogy ellenőrizhesse a szorítóerőt, és ne károsíthassa a készüléket.
 • Az alsó dugó és egyéb csatlakozások beszereléséhez rögzíteni kell a tömítéseket. Tömítőanyagot használnak erre a célra. A szifon alkatrészek csavarását az ütközővel szemben, de erős nyomás nélkül kell végrehajtani.
 • A kimeneti csatlakozó felszereléséhez meg kell húzni a rögzítőcsavart és fel kell venni a felesleges tömítőanyagot. A fúvóka kioldódása következtében a beépítési magasság állítható.
 • Szifon telepítés

  1. A szifon felszerelésének megkezdése előtt előkészítő munkát kell végezni. Ha a szifon csatlakozik a régi öntöttvas csőhöz, akkor tisztítani kell a szennyeződésektől, és szereljen be egy gumitömítést. Ha a cső műanyag, akkor először a csúcsát egy bizonyos szintre (de legfeljebb 40 cm-re a padlóról) hozza. Ezután egy speciális adapter van telepítve rajta.
  2. A következő lépés a régi szifon leszerelése. Ehhez használjon olyan csavarhúzót, amellyel a rögzítőcsavar lecsavarozható.
  3. Ezután óvatosan tisztítsa meg az ülést a jövő zsír, szennyeződés és rozsdás szifonra.
  4. Csak ezután lehet a szifont felhelyezni a mosogatóra, és rögzíteni egy csavaros rész a csaptelep csapdával.

 • Manuálisan csatlakoztassa a szifon fő részét egy csővel a mosogató alá.
 • A szifonhoz mellékelt sok utas esetén azonnal csatlakoztasson további berendezéseket (mosógép, mosogatógép stb.). Azonban célszerű csatlakoztatni a készüléket a szennyvízcsatornához, és elsődleges ellenőrzést kell végrehajtani. A csavarkulcsban további csapok zárva vannak a szifonhoz csatlakoztatott speciális dugaszokkal.
 • Ha a szivárgás ellenőrzése során nem találta meg, akkor további eszközöket csatlakoztathat. A mosófolyadékok és mosogatógépek a megbízhatóság érdekében rögzítők segítségével rögzíthetők.
 • Fontos gondoskodni arról, hogy a szifonból kilépő kifolyócső ne legyen hajlított vagy csavarva bárhol. A víz szabadon áramolhat rajta.
 • DIY Tippek szifon telepítéshez

  • Szifon vásárlásakor ellenőriznie kell a készüléket az eszköz összes részletének jelenlétére. Gyakran előfordul, hogy még zárt csomagban sem elegendő rész van.
  • A szifon összeszerelésekor minden elemnek száraznak és tisztanak kell lennie. A szivárgás vagy homok a gumitömítésen vagy a szálon csapódhat.
  • A szifon felszerelésénél a padló alatti szifonnyílás magasságának nagyságrendje magasabb, mint a csatorna bemeneti nyílásának magassága. Ha ezt a feltételt megfigyelik, akkor kialakul egy bizonyos dőlés, amely kedvező a vízáramlás szempontjából.

  A következő cikkben olvassa el a vízvezeték fűtőkábelét. Miért van szükség, és hogyan kell használni?

  A kapcsolódó cikkek megtekintése:

  Mennyire egyszerű az, hogy telepítse az akkumulátort, és hogy mire van szüksége ehhez? Mosogató beépítése egy talapzattal - mindent megtenni a saját kezével Hogyan cserélheti ki a csapot a konyhában minden probléma nélkül: szétszerelni és telepíteni Zuhanykabin: összeszerelési jellemzők és csatlakozási technológia a saját kezével

  Hogyan gyűjtsük össze a szifont a saját kezük mosásához

  A kellemetlen szagok kiküszöbölése érdekében otthoni vízellátó rendszerből gondoskodni kell a szifon helyes kiválasztásáról és helyes telepítéséről. Ez az elem nagyon fontos az egész rendszerben, és a konyhában sincs mosogató nélkül. Ennek köszönhetően minden folyadék áramlik a csatornarendszerbe. Most részletesen megmagyarázzuk, hogyan gyűjtsünk szifont a saját kezű mosáshoz.

  Tippek a szifon kiválasztásához mosáshoz

  A megfelelő szifon kiválasztásához figyelembe kell venni számos olyan jellemzőt: a gyártó, a típus és az anyag, ahonnan az eszközt gyártják. Jelenleg nagyon sokféle modell létezik, amelyeket egy lefolyórendszerre terveztek. A szifonok lehetnek polimer vagy fémek. Az első megoldást gyakran használják a konyhai mosogatókban, mivel nem rothadnak, és nem félnek a korróziótól. A készülék belsejében kevesebb szennyeződés és zsír van. A fémszerkezeteket általában réz, króm acél vagy sárgaréz készítik. Ezek jobban megfelelnek a belsőépítészetnek.

  A szifonok palackok (flashover), térd, hullámos és lapos. Ha egy konyhai tisztításra szolgáló eszközt választ, akkor ésszerű megoldást találni arra, hogy pontosan megvásárolja a palackot, és ezzel elkerülheti a szennyvíz eltömődését. Minden szennyeződés és zsír az üvegben ülepedik, és nem megy tovább. Az ilyen üveg tisztítása nem nehéz: csavarni, eltávolítani, mosni és tisztítani. Minden nagyon kényelmes és egyszerű.

  A térdszifonok ívelt csövek és több kanyar. A tisztítási eljárás némileg bonyolultabb, mint a palackkészülékeknél. Az ilyen konstrukciókat legjobban a fürdőszobákban használják.

  Most, mint a hullámos és lapos készülékekre. Ezek tökéletesek a kis terekre. De készülj fel arra a tényre, hogy nagyon nehéz tisztítani, és nagy a valószínűsége a csúnya szagnak. A szifon kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyeljen a beömlő átmérőjére. Meg kell választanod azt az opciót, amely megegyezik a konyhai mosogató lyuk átmérőjével. Nagyon fontos, hogy figyeljen a gyártóra, építse fel a minőséget, az anyag szilárdságát, a lehetséges hibákat és a csomagolást. Ha arra törekedtél, hogyan szerelje össze a szifont a saját kezével való mosáshoz, akkor ellenőrizze a készlet utasításainak elérhetőségét.

  Sifon készülék mosása

  Nem számít, milyen szifon van, munkája jelentése nagyon egyszerű. A víz az Ön autómosójában található beömlőcsőn keresztül áramlik keresztül. Ezután áthalad a kifolyócsövön (a bemenet alatt található) és belép a csatornaba. De ebben az építésben van egy közbenső összekötő, ahol mindig van víz - ez egy vízblokk (hidraulikus zár). Nem engedi meg a csatorna bűzét a szobájába. Mint korábban említettük, rendszeres időközönként meg kell tisztítani. Az ilyen eszköz fontos részlete egy túlfolyó rendszer, amely megóvja az egész szerkezetet a víz túlcsordulásáért. A szifonberendezésben nincs semmi bonyolultság, ezért szinte mindenki önállóan kitalálhatja, hogyan szerelje össze a szifont a mosáshoz.

  Szerszám a mosogató szifonjának összeszereléséhez

  Ha úgy dönt, hogy összegyűjti a szifont a mosáshoz, vízvezeték bevonása nélkül, akkor ismernie kell néhány funkciót. Már mindent megtalálsz, amire szükséged van az összeszereléshez, mivel mindent már tartalmaz ez a készülék: anyák, tömítések, csavarok, csavarok stb. Minden, ami műanyagból készül, kézzel csavarozódik, szerszám nélkül, hogy ne szakadjon el. Vigyázzon előre, hogy keresztben és széles lapos csavarhúzóval, szilikon higiéniai tömítőanyaggal és írószerrel (szokásos) késsel rendelkezzen. Hogyan gyűjtsük össze a szifont a tisztításhoz egy kicsit alacsonyabb lesz.

  Hogyan gyűjtsük össze a szifont a mosáshoz - lépésről lépésre.

  Folytatjuk a telepítést, különösen azért, mert mindannak, amire szükségünk van, már elérhető.

  - Mielőtt összeszedné a szifont a mosáshoz, szüntesse meg a régi készüléket, és gátolja a víz áramlását a mosogatóba. De ne felejtsük el, hogy még mindig van víz a csatornarendszerben. Helyezzen egy tartályt a szerkezet alá, nehogy kifolyjon maradékot.

  - A régi szifont eltávolítva, csatlakoztassa a csatorna egy régi nedves ruhával, hogy megakadályozza a kellemetlen szagokat.

  - Tisztítsa meg a lyukat a mosogatóban, ahol a cső csavarja.

  - Csomagolja ki a csomagot a szifon részleteivel - kapjuk a következőket

  - Kiválasztjuk a fémrácsot és a tömítést

  - A védőhálót a mosogató nyílásába helyezzük a tömítésen keresztül, tömítőanyaggal kenve.

  Minden tömítést ajánlok a szifon összeszerelésekor a tömítőanyag kenésére. Ezután nem kell erőteljesen húzni a csatlakozókat, ami a műanyag anyák töréséhez vezethet, és ezzel egyidejűleg könnyen elérheti a csatlakozások szorosságát.

  - Keresse meg a dokkoló portot és a tömítést.

  - Mozgassa le a mosogatót, és telepítse a dokkoló portot

  - Rögzítse a fúvókát hosszú csavarral a rácsra. Ez segít egy egyszerű, széles csavarhúzóval (vésőt használok)

  Hogyan gyűjtsük össze a szifont túlfolyó mosáshoz.

  - Gyűjtjük a túlfolyó rendszert. Ehhez válassza a következőket

  - A lefolyó alakjának megfelelő hullámosságot és tömítést az elágazócső fölé helyezzük a túlfolyáshoz (általában téglalap alakúak).

  - Csavarozza fel a túlfolyó rendszert a mosogatóhoz

  - A hullámtörések másik végén a műanyag anyagra, a megfelelő méretre és tömítésre.

  - Helyezze be ezt a hullámosságot a dokkolócsőbe és kézzel húzza meg a műanyag anyát. A túlfolyó rendszer készen áll.

  - Ezután kövesse az alábbi részleteket. És gyűjtsük össze a szifont.

  - Tömszelõt helyezünk a lombikra és kézzel meghúzzuk a kupakot.

  - A lombikot teljesen összegyűjteni. Ehhez egy hosszú csővel kúpos tömítéssel és műanyag anyával kell összekötni. Szerezd meg a következőket.

  Ez egy fontos szakasz, amelyen a szifon magasságát is beállíthatja.

  - Vessük magunkkal a szifont, és rögzítjük a dokkoló fúvókához, rögzítjük a rögzítést egy speciális anyával, amit nem szabad elfelejtenünk.

  - Kiveszünk egy rongyot a szennyvízcsatornából, és behelyezzük a kimeneti hullámcsöveket.

  - A hullámok másik vége egy karmantyúval ellátott kupakkal van rögzítve a lombikhoz.

  - Végül összegyűjtjük a hálós dugót és telepítjük a mosogatóba

  Látod, hogy a szifon mosáshoz való összegyűjtése kérdésében nincs semmi bonyolult és különleges. Ne felejtsd el ellenőrizni az egész rendszerműködést a végén, hogy sehol ne legyenek elmosódások, és minden szűk. A vizsgálatot a víz bekapcsolásával végezzük, amely szabadon kell haladnia a rendszeren. Következésképpen azt javaslom, hogy nézze meg a videót, hogyan gyűjtse össze a szifont a konyhában túlfolyással.

  Tisztelt olvasók, biztos vagyok benne, hogy a cikk cikkében részletesen megtanultad, hogyan szerelje össze a szifont a mosáshoz, és nyugodtan megbirkózzon ezzel a feladattal.

  Köszönjük, hogy megosztotta a cikket a közösségi hálózatokban!

  Szifon felszerelése a mosogatóra: hogyan kell kiválasztani, összeszerelni és telepíteni

  A szerelvényeket szifonnal kell felszerelni. Ez keresztül vezet lefolyók. A készülék megbízhatóan megakadályozza a csatornákban felhalmozódó gázokat, megakadályozva őket abban, hogy belépjenek a helyiségbe. Valójában ez egy hidraulikus szelep, amely lehetővé teszi a folyadék áteresztését és a gázok bejutását egy vízdugóval. A mosogató leeresztő szifonja meglehetősen magas, így a méretei nem jelentenek sokat, ha telepítésre kerül.

  Szerelje fel a szifont a mosogatóra vagy a mosogatóba könnyen, a saját kezével végezhető el

  A palack típusú szifon előnyei és hátrányai

  Mielőtt elkezdi keresni a megfelelő berendezést, el kell döntenie, hogy milyen típusú lesz telepítve. A szifonok négy típusa van, amelyek közül a leggyakoribb az üvegszifon. A név azért van megadva, mert a vízzárás területén a design formájú palack. A palacktípus a legáltalánosabb, bár ez a legösszetettebb eszköz a többiekhez képest. Az ilyen típusú preferenciát kétségtelen előnyei adják:

  • kompakt, könnyen felszerelhető szűk helyeken;
  • a könnyű szerelés és az egyszerű szétszerelés. Ezért könnyen tisztítható a szerkezet, nem igényel sok időt.
  • a véletlenül beléptetett tárgyak nem fognak elveszni, de a lombik aljára süllyednek;
  • csak lehetővé teszi a túlfolyáshoz és a mosógép bejáratához való integrációt.

  Fontos tudni! Észrevehető tervezési hiba: a szennyezés felhalmozódik a vízáramlás átmeneti pontján, amely az üvegből egyenes szakaszba került.

  Palack típusú szifon - a hasonló termékek legelterjedtebb modellje

  A palacktípus változata a szifon rejtett típusának tekinthető. Az üveg a falba épül, csak egy vízszintes cső jön ki. Ez egy drága eszköz, és alkalmanként használják.

  Cső és hullámosított szifon típusok

  Pipe. Ez egy merev cső, S vagy U betűs betű alakú. A csőszifon kialakítása összecsukható vagy nem összecsukható. Vannak olyan modellek, amelyeken az alsó nyílással ellátott dugó van, így tisztíthatja a lefolyót. A csőszerkezet merevsége nagyobb követelményeket támaszt a szerelés pontosságával szemben. A mosogató kifolyónyílását és a csatorna bemeneti nyílását pontosabban össze kell kapcsolni.

  A hullámos szifon hajlékony csöve hajlítható, ha szükséges, valahogy. Ez akkor fontos, ha probléma a csatlakozáshoz. A köztitermékek hiánya csökkenti a szivárgás valószínűségét. A vízzáráshoz vezető meredekség a cső egyszerű kézi hajlításával jön létre. Az olcsóbb és könnyű összeszerelés nyilvánvaló előnye a mosogató rugalmas leeresztő szifonjának. A tolerálandó hátrányt a hullámos szerkezet rugalmassága generálja. A felület érdessége az üledékek felhalmozódásához vezet, amelyek tisztításra szorulnak.

  Berendezések és anyagok a gyártáshoz

  A szabványos elvezető szifon készlet tartalma:

  • védőrács vagy háló, legfeljebb tíz milliméter átmérőjű lyukakkal;
  • gumi tömítések. Vastagságuk 3-5 mm. A drága modellekben helyezzük a párnákat fehérre, és ne a szokásos fekete színre;
  • ágcső, ág vagy végleges, a tojás felszereléséhez. Két vagy három megkönnyebbítő gyűrűvel és egy kis kerettel rendelkezik. Bizonyos modellekben a fúvóka el van választva egy mosógép vagy mosogatógép csatlakoztatásához;
  • legfeljebb nyolc milliméter átmérőjű csavarkötés. Nagyon ajánlott a modell kiválasztása rozsdamentes acél csavarral;
  • ház;
  • diófélék;
  • vízelvezető csatornába.

  A szifonok rozsdamentesek, réz vagy polimer anyagok lehetnek - ezek az anyagok ellenállnak a korróziónak, és termékeik tartósak

  A kialakításnak ellenállónak kell lennie a kémiai és a termikus hatásokkal szemben. Ezért a gyártás során használt műanyagok és fémek.

  A műanyag, polietilén vagy polipropilén minták olcsóbbak és egyszerűbbek a készülék kialakításában és szerelésében. A polipropilén alkatrészek nehezebbek, jobban megtartják a vegyületek alakját és stabilitását. Miután csatlakoztatta a mosógépet, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a menetes csatlakozásokat hamarosan meg kell húzni, hogy nincs szivárgás.

  Hasznos információk! A rozsdamentes acél eszközök drágák és kevésbé gyakoriak. A sárgaréz és a bronz galvanizált, így nem oxidálódnak, ellenállnak a korróziónak és a tartósnak.

  Hogyan válasszunk szifont a mosogatónak?

  A mosogató szifon típusának kiválasztásakor több tényező kombinációját kell figyelembe venni. Ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye:

  • árat. Nem határozza meg az eszköz minőségét, jóllehet tükrözi az élet időtartamát;
  • esztétika. Egy pohár nélküli mosdóban a króm részek láthatóvá válnak és bizonyos benyomást keltenek. A talapzat jelenlétében rejtve lesznek, esztétikai tökéletességük nem lesz elérhető a látáshoz;
  • a nyak átmérője;
  • a jelenléte a túlfolyó;
  • hogy egy mosógép vagy mosogatógép csatlakoztatva van-e, amelyhez további leeresztés szükséges;
  • mi a vízszintes távolság, amely elválasztja a száját a szennyvízcsatornától?
  • Tartalmazza a kiadást?
  • a csatorna kimeneti helyéhez viszonyítva. Ha az elmozdulás meghaladja a 2-4 cm-t, ajánlatos egy hullámos szifont vagy palackot rugalmas csővel felszerelni;
  • A szifon beömlőcsövének átmérője ne legyen nagyobb, mint a csatorna bejáratánál. Jobb, ha megegyeznek. A bemeneti cső átmérőjének kisebb értékéhez adapter szükséges.

  A szifon kiválasztása a mosogató vagy mosogató kialakításának függvénye, valamint a háztartási készülékek vízelvezető rendszerhez történő csatlakoztatásának szükségessége

  A szifonokat a mosogatók számára választjuk

  A mosogató számos funkcióval rendelkezik, amelyeket figyelembe vesz a szifon kiválasztásakor:

  • a mosásnak nem lehet egy része, hanem kettő vagy három. Az egyik szakasz a zöldségek mosásához lapos, a másik kettő mély, túlfolyó (felső lefolyó). A konyhai mosogatónál a bejárat külső csővel történik a szifonba. Más kiviteli alakoknál a véletlen árvíz elleni védelmet nyújtó túlfolyó közvetlenül a konnektorhoz vezet. A mosó készletben való felszabadulás jelenléte a készülék minőségének közvetett jele;
  • a mosogató közepétől a falig való távolság igen jelentős;
  • a mosogató megfelelő lyukánál nagyobb mosogatómérő nyílásánál;
  • talán egy mosogatógépet szerelnek fel, az összekötéshez további oldalsó bejárat szükséges.

  A szokásos, legegyszerűbb minta nem alkalmas mosáshoz. Szükséges kiszámítani, hogy hány vízelvezető áramot egyesítenek egy kialakításban.

  Hogyan gyűjtsük össze a szifont a mosogatóhoz

  Minden mosogató szifon szerelését megelőzni kell a régi szerkezet szétszerelésével. Ne felejtsük el, hogy alá helyezünk egy medencét, hogy ne gyűjtsük össze a kiömlött folyadékot a nem kellemes szaggal. Ha nem sikerült azonnal lecsavarni a rögzített csavart a leeresztő lyuk rácsának közepére, akkor először távolítsa el a szifon alsó részét. Csak egy cső lesz. A forgatással általában csavar és anyát lazíthat. A hulladékszerkezet eltávolítása után óvatosan törölje le a leeresztő nyílást.

  A szifon szerelése meglehetősen egyszerű gyakorlat, de különös figyelmet kell fordítani a termékhez mellékelt összes tömítés telepítésére.

  1. A szifon legnagyobb nyílásánál a legnagyobb lapos tömítés található. Oldalsó kupak csavaros sapka.
  2. A csavaranyát az elágazó csőre helyezzük, majd a tompa véggel felfelé a kúpos tömítést megfeszítjük. A hüvely a felső furatba van behelyezve, és elég feszes, de csípés nélkül csavarodik. (Egyes modellekben a fúvóka csatlakozását a tölcsérrel is biztosítja).
  3. (Csak a túlcsordulással rendelkező minták összeszerelésére vonatkozik). A túlfolyó csatlakozik a kimeneti csőhöz. Először a csavaranya, majd egy gyűrű alakú tömítés. Ez egy tompa véggel kerül a túlfolyóba. A túlcsordulást a könyökbe helyezzük, és az anyát meghúzzuk.
  4. A hullámcsövön az előző lépéshez hasonlóan egy csavaranyát és egy kúpos tömítést helyeznek. A csövet a szifonhoz csavarják, és a szerelvényt kitöltik.

  Fontos! Összeszereléskor, hogy ne sérüljön a tömítések és a szálak, ne szorítsa túl szorosan az alkatrészeket.

  A mosogató szifon felszerelése

  A telepítést sikeresen befejezte, folytassa a telepítést. A műveletek sorrendje a következő:

  1. A hornyolt tömítőgyűrű felcsavarodik a szifon fúvókáján. A fennmaradó gyűrűt a fémrácsra feszítik.
  2. Egy gyűrűvel ellátott fémrácsot a mosogató tetejére helyezzük. Állítsa be a szifont a mosogató ürítőnyílásába, óvatosan tartsa és igazítsa.
  3. A csavar be van sodródva a rácsba.
  4. Az összeszerelt készülék merev csővel vagy hullámosított anyaggal van összekötve a csatornahálózatra. A hullámcsövek használata könnyebb. Nyújt, hogy megkapja a kívánt hosszúságot. A kemény cső beszereléséhez hosszabb időre lesz szükség, de sokkal megbízhatóbb és tartósabb.
  5. Ellenőrizze. A design tele van vízzel, ami vízzárást hoz létre. Jól összeszerelve és felszerelve a szivárgás kizárt.

  A szifon összeszerelése és felszerelése után feltétlenül ellenőrizze az összes csatlakozást.

  Dupla szifon konyhai mosogatóhoz: kiválasztás és szerelés

  Ha az egyszifon nem illik, válassza a kettős. Van egy vagy két szintje. A lombik (vagy egy csőszerkezetben), amelyben a víz felegyenesedik, vagy középen helyezkedik el a mosogatók között (mosogatók) vagy oldalra tolva.

  Egyszintes rendszerben a szerkezet közvetlenül a mosási szakaszok egyikébe kerül. Az abból kilépő cső szögben van csatlakoztatva a csőhöz, amely a második szelvény lefolyójához csatlakozik. A kétszintű rendszerben a mosogatókhoz csatlakoztatott csöveket a mosogatók közé középen elhelyezett lombikba kell bekötni. A kettős kialakítások túlcsordulókkal is felszerelhetők.

  A telepítés számos olyan árnyalattal rendelkezik, amelyek több alkatrész összekapcsolásával járnak:

  1. Egy csavart csavarni kell minden egyes lefolyóhoz.
  2. A lyukak leengedése az anyákkal telepített csatlakozások.
  3. A leeresztőcsatlakozó a másikhoz van csatlakoztatva, amelyhez az ernyő tartozik. A jövőben további kihívást is beállíthat.
  4. Az üreg az összekötő csőre van rögzítve. Gumi tömítések és különleges csavarok szükségesek. A nem savas szilikon tömítőanyaggal végzett feldolgozás növeli a tömítés megbízhatóságát.
  5. A kifolyócsatlakozó a csatornarendszerhez van csatlakoztatva.
  6. Ellenőrizze.

  A konyhát gyakran kettős mosogatóval szerelik fel, de a kettős szifon felszerelése ehhez hasonlóan egy készülék felszereléséhez hasonló.

  Sifon felszerelése mini mosogatóhoz

  A mini mosdók gyakran vannak telepítve. Ez nem csak a fürdőszoba vagy a WC kis méretének köszönhető. A kiváló funkcionalitás mellett elegánsak és elegánsak, jól illeszkednek a szoba kialakításába, és nem zavarják fel a helyet. Természetesen csak kisméretű szifonokat kell választanod az ilyen kagylókhoz, hogy ne rontsd az esztétikai benyomást. Megfelelő eszköz kiválasztását a termékminőségre vonatkozó általános megfontolások vezérlik. A kivétel természetesen az eredeti méretre vonatkozó követelmények. Az ilyen szerkezet felépítése és csatlakoztatása nem rendelkezik technológiai jellemzőkkel.

  Fontos! A telepítési folyamat különös gondot igényel a munkakörülmények miatt: a beépített szerkezet kis méretei és korlátozott hely. Minden rögzítésnek és csatlakozásnak megbízhatóan rögzítve kell lennie, a csatlakozásoknak megbízhatóan le kell záródniuk.

  A mosogató szifonok egyszerű eszközök, amelyek nyugodtan és megbízhatóan szolgálják az emberi mindennapi igényeket. Ezek nem különböznek a tervezés összetettségétől, nem igényelnek speciális ismereteket és különleges eszközöket a szereléshez és a telepítéshez. Ugyanakkor hibátlanul dolgozhatnak, anélkül, hogy különös gonddal kellene lenniük. Ahhoz, hogy dolgozhassanak, megfeleljenek elvárásainknak, felelősségteljes megközelítést kell vállalnia a kívánt típusú termék kiválasztásánál. És győződjön meg arról, hogy az összeszerelésre, telepítésre, karbantartásra és működésre vonatkozó egyszerű szabályok nincsenek megsértve.