Legfontosabb > Fürdő

Paletta nélküli zuhanykabin felszerelése: telepítési feltételek, részletes utasítások

A modern belső térben a teljes raklapon lévő zuhanytálcát gyakran helyettesíti a padlón elhelyezett, vékony, átlátszó vagy matt falú kialakítás. Első pillantásra a tálca nélküli zuhanyzó eszköz egyszerűnek tűnhet.

A gyakorlatban a kompakt kialakítás alapvető készségeket igényel és szigorúan beilleszti a telepítési szabályokat.

Zuhanykabinok a belső térben

A divatos modern belső terek kedvezően ergonómikusak, könnyedek és a szabad helyek jelenléte. Emiatt a tervezők kompakt és stílusos zuhanyterveket fejlesztettek ki serpenyő nélkül. A fürdőszoba padlóján vékonyabb, gyakrabban átlátszó kabinok vannak felszerelve, amelyeknek köszönhetően a praktikus zuhanytálca a belső tér szerves elemének szerepét játssza.

A doboz zuhanytálca nélkül egy kis fürdőszobát és egy tágas szobát rendez. A különböző modellek lehetővé teszik a kreatív tervezési ötletek belsőépítészeti tervezését. Mivel a zuhanyfülke falai általában a legfinomabb üvegből készülnek, a design levegőn és könnyűnek tűnik. A rakodó nélküli zuhanykabin fontos előnye - a felszereléshez minimális hely szükséges.

Mivel a partíciók zuhanytálca gyártók gyakran használnak átlátszó vagy szerves matt üveg. Az üvegfelületen zuhanyozás után nem marad vízcseppek nyoma. A fürdőszobabelső jellemzőitől függően lehetőség van a zuhanycsarnok felszerelésére műanyag panelekkel, blokk falakkal, üvegblokkokkal stb.

Ez egy eredeti belső zuhanytálcát hoz létre, amely dupla tartós üvegből áll, amelyeken belül LED-ek vagy fények vannak.

Annak érdekében, hogy a zuhanyzó elegáns legyen, a megfelelő anyagokat kell kiválasztania, így egy projekt létrehozásához érdemes felvenni a kapcsolatot a tervezőkkel.

Jelentősen javítja a nem szabványos padlóburkolat kialakítását. A kabin padlója kerámia burkolattal van burkolva, ami nem feltétlenül felel meg a falak stílusának és a fürdőszoba egyéb felületének.

A padló egy eredeti mozaiknak tűnik, rajzokkal díszítve, vagy további dekoratív elemekkel.

Raklap nélküli dobozok előnyei

A padlón elhelyezett zuhanás jelentősen megtakaríthatja a helyet, és különböző célokra és területeken használható. A kompakt ház felszerelése előtt értékelni kell annak előnyeit és hátrányait.

A készülék fő előnyei:

 • Kis méret. Zuhanytálca nélküli tálca kis fürdőszobába telepíthető.
 • Tervezési plusz. Az esztétikai kialakítás lehetővé teszi, hogy ízlésesen díszítse a fürdőszoba belsejét. A palack nélküli zuhanyzó doboz harmonikusan illeszkedik egy vidéki ház vagy városi lakás belsejébe.
 • Könnyen kezelhető. Ideális a fogyatékkal élők, az idősek és a gyermekek számára.
 • Nehézség gond nélkül. Egy egyszerű eszköznek köszönhetően a fülke gondozása és tisztítása nem lesz nehéz, nem sok időt vesz igénybe.
 • Az önellátás lehetősége. A telepítést személyesen lehet elvégezni, a szabályok szigorú betartása mellett.

Ezenkívül az ilyen higiéniai berendezések lényegesen olcsóbbak, mint a tálcákkal ellátott zuhanykabinok, ami megtakarítja a költségvetést.

Kényelmes és ergonomikus zuhanykabin, raklap nélkül, munkához, lakáshoz vagy magánházhoz való szereléshez. A kompakt kialakítás egy úszómedencében vagy egy sportkomplexumban is használható.

Palettás zuhanykabin tervezői

Ennek a kialakításnak a legfőbb megkülönböztető jellemzője a különleges, a jellegzetes oldalsó felnikkel ellátott raklap hiánya. Minden modell kabinja tusoló létrával van felszerelve, amely biztosítja a vizet a zuhanyfejen.

Miután kerestek egy zuhanyzó bokszát, a legjobb választás a hatalmas modellek között. A modern fülkék több alapvető típusra vannak felosztva, és különböznek az elemgyártás anyagában és a teljes készletben.

Elsőbbségi falanyag

A zuhanykabin optimális kialakításakor a szoba tulajdonosának először meg kell határoznia a falak anyagát. Tartós, kiváló minőségű műanyagból készülhetnek, ami látványos és súlytalan. Ennek az anyagnak az előnyei a kopásállóság, könnyű karbantartás és viszonylag alacsony költség.

Üveg - a legszükségesebb anyag a zuhanykabin falainak előállításához, egy terjedelmes raklap nélkül. Átlátható, matt vagy kombinált. Ma a piac képviseli az eredeti csillogó és színes lehetőségeket. Üveg válaszfalak a fürdőszobában vizuálisan növelik a helyiséget. A fedélzeti ajtók rendes vagy szerves üvegből készültek.

A doboz falainak legstabilabb megoldása üvegblokkok. Az átlátszó anyag falai zónázzák a szobát, és kényelmesen elkülönítik azt a sarkot, ahol a zuhanytálca tálca nélkül helyezkedik el. Üvegblokkokkal külön helyet kaphat a kényelmes zuhanyozáshoz.

Exkluzívan és közvetlenül a PVC-ből készült zuhanyzó függönyének nézete. Ezt az anyagot választva nyílt zuhanykabin szerkezetet hoz létre, amely a mosás során bezáródik. A függönyök hatékony védelmet nyújtanak a fröccsenések és szappanos habzás ellen. Az olcsó PVC függönyöket időnként megváltoztathatjuk, ami időről időre lehetővé teszi a fürdőszoba belsejét.

A házak tulajdonosai néha megtagadják a partíciók telepítését. Ez az opció lehetővé teszi a lakók számára a kellemetlenség fröccsenés és habszórás formájában a fürdő egész területét. Ez jelentősen károsíthatja a padlót és a bútorokat.

Zuhanykészülék létrájának kiválasztása

A rakodó nélküli kabin fontos eleme a zuhanykabin. Ő felelős azért, hogy a használt vizet a szennyvízrendszerbe irányítsa, míg a zuhanyzás kényelme a működésétől függ.

A választásnál figyelembe kell venni, hogy hol található a zuhanyzó és a csatorna létrája, amely több besorolást tartalmaz. A gyártók által bemutatott termékek eltérhetnek a gyártás anyagától és a zuhanyzóállvány helyétől.

Népszerűek a műanyag zuhanyfolyók, amelyeket gyakran használnak a fürdőszobákban. Ellenállnak az agresszív környezetnek és ellenállnak a jelentős terhelésnek. A könnyű karbantartást és a könnyű súlyt jellemzik, ami megkönnyíti a beépítési tervezést. A termékek speciális szifonnal vannak felszerelve, amely nem enged a szivárogtatást a szennyvízből a helyiség belsejébe.

A megbízható, rozsdamentes acélból készült zuhanykartályok általában speciális egészségügyi követelményeknek megfelelő helyiségekbe vannak beszerelve. A robusztus kialakításokat az egyszerű karbantartás és telepítés jellemzi. Vannak is csatornák öntöttvasból. Csak nagyvállalatoknál használják.

A fogadóeszköz típusának és helyének megfelelően a zuhanycsatorna kétféleképpen oszlik:

 • Pont. A vizet egy lyukba vezetik át, mint egy tölcsér, amelynek irányában a lejtő elrendezése történik. A tölcsér csatlakozik a csatornába. A fogadó készülék kis méretének köszönhetően a szennyvíz gyűjtőhelyét bárhol elhelyezheti: a zuhanyzó közepén, a sarokban, a fülke falánál.
 • Lineáris. A legkedveltebb létszámú létrák, maximális fogadó kapacitással. Ez egy hosszúkás csúszda vagy tálca, amelyet műanyag vagy rozsdamentes acél rács borít. Ez elsősorban a fülke egyik falának közelében található. Építés közben a tálca irányába kell szervezni lejtőn.

A kis zuhany pont típusának elrendezése jobban megfelel. A lineáris kialakítások főként nagy mosási területeken vannak meghatározva.

Ezen klasszikus típusok mellett egy hibrid változat is létezik - egy fallétra, amely lényegében egy pont vagy egy lineáris nézet, kiegészítve egy, a szomszédos falba épített mosogatóval. Meg kell jegyezni, hogy ezek az eszközök drágák.

A megfelelő működés mellett a mosogató vevőkészülékek és elágazócsövek beszereléséhez használt termékek képesek akár 300 kg-os terhelésnek is ellenállni, míg a kimenő víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 85 ° C-ot.

A szabványos kivitelek 8-15 l / perc vízelvezetési kapacitással rendelkeznek. A folyadék kisütésére is használható. Nagy teljesítménye (akár 40 l / perc).

A kivágó tálca hosszúkás alakú, hosszúsága pedig 30-120 cm lehet, ezért nagyobb mennyiségű folyadékot vesz igénybe, mint a hagyományos átjáró.

A zuhanykabin létesítése létrával

A zuhanykabin telepítésének megkezdése előtt tervezési munkát kell készítenie. A zuhanyzópálya felszereléséhez és a kabinfalak rögzítési pontjainak meghatározásához vízelvezető területet kell kiválasztani. A létra felállításához 15 cm-re kell emelni a beton esztrichtől a padlóig. Ez megnehezíti a városi lakásokban lévő raklap nélküli zuhanykabin beszerelését, mivel a padlószintet a szoba kerületén kell emelni.

Ha úgy dönt, hogy felemeli a padlót kizárólag a kabinban, akkor nem lesz kényelmes lépés a dobozba való belépéskor. A padló emelése az egész helyiségben egyenletes padozatot eredményez, de a fürdőszoba magassága csökken. A modern palack nélküli zuhanyzótelep elrendezésére szolgáló szerelési munkálatok több lépcsőből állnak.

# 1: A padló és a kommunikáció előkészítése

A kabin nélküli, raklap nélkül működő üzemeltetésének garantálása - a megfelelő padlószerkezet. A hatékony vízkibocsátás érdekében a padló alapját néhány fokos lejtéssel kell elhelyezni a lefolyó irányába.

A zuhanytálca középpontjában egy kerek vagy négyszögletes zuhanycsatorna helyezhető. Ebben az esetben a padlónak kissé lejtősnek kell lennie a perem és a középső sarkok különböző oldalain. Ha a "létra-tálca" szerkezetet úgy választotta ki, hogy a hossz mentén húzódjon, akkor a tálca irányában egy padlós lejtő alakul ki.

Miután a lefolyót a zuhanytálca alá szerelte, a csővezetéket el kell végezni. Meg kell jegyezni, hogy a csatornahálózatnak lejtő alatt is kell lennie. Mivel a padlónak 1-2 fokosnak kell lennie, ugyanazt a lejtést kell biztosítania a csatornacsövekhez.

A betonpótlást alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől, majd speciális, magas vízszigetelési tulajdonságokkal rendelkező masztix anyaggal kell kezelni. A padlóra és a falakra a zuhanyzóállvány körül (25 cm-rel a padlóról) kerül alkalmazásra. Ez megóvja a beton habarcsot a nedvességtől.

# 2: zuhanyrámpa behelyezése

A zuhanytálca és a tartóelemek a mellékelt utasításokat követve külön kell felszerelni a zuhanykabinból. Szükség van a tálca összes szerkezeti elemének - szifon, csapágyak, létrák és csövek összekötésére. Az összeszerelés után ellenőrizni kell a vízelvezető rendszer telepítésének minőségét, és a vizet a lefolyóba kell önteni. Ha minden rendben van, akkor a zuhanytálcát a padló alján elhelyezheti.

A munkálatok megkezdése előtt ragasztóval fel kell ragasztani a lépcsőház rácsát. Ezzel elkerülhető, hogy a szennyvízcsatorna-rendszerben különböző építési törmelékeket kapjon.

Miután a zuhanyrácsot a padló aljzatára telepítették, minden nyílt területet habos vagy polisztirol tömbökkel kell betölteni. A vastagságuknak 5 cm-nek kell lennie, figyelembe véve a padló lejtését (ez az épület szintjén is vizsgálható) és a cső lejtése, amelyen keresztül a víz kifolyik.

A rétegek és rések a padlóján a szerkezet vízzel, cementtel és homokkal keveredik. A zuhanytálca alappillére gondosan be van nyomva, és folyamatosan figyelnie kell a szintezési szintet. A munka befejezése után legalább 3-4 napot kell várni, amíg a zuhanyzópad padlója teljesen meg nem keményedett.

# 3: A kabin alja vízszigetelése

A következő lépcső tartalmazza a zuhanytálca alapozásának további vízszigetelését. A munka során elfogadható a vakolat és a bevonó anyagok használata is. Vízszigetelés elégedett 5-8 rétegben.

A kiváló minőségű építési munkák elkerülik az alsóbb szintek szomszédjainak áradását. Ebben a szakaszban használják a maszkot, amely tömítőanyag szerepét játssza. A falak alján és az alapon, habarcsokból készül.

Ezután egy tömör tetőfedő anyagot vagy üvegszálat használnak vízszigetelésként, a padló alján. A fektetés során nem lehet vágás vagy repedés, mivel a sérült területeken a szerkezet szivárgása és szivárgása fordulhat elő.

A lap széleit a fal felszínén, a padlószinttől 25 cm magasságban kell elhelyezni. A sarkokban az anyag összecsukva van, a falhoz nyomódik és ragasztóval van rögzítve.

# 4: Beton esztrich készülék

A paletta nélküli zuhanyzó elhelyezésének következő szakasza egy beton esztrich elhelyezése a fagyott padlóburkolat tetején. Ugyanakkor a beton esztrich vastagságának legalább 4 cm-nek kell lennie. Ez biztosítja a tervezés szilárdságát és megbízhatóságát. Az esztrich kivitelezésének folyamatában a padló lejtésének mértékét a lefolyó irányában kell szabályozni.

Javasoljuk előre megfontolni, hogy pontosan milyen kerámia burkolólapokat helyeznek a padló aljára, és helyezze őket az esztrichre. Ennek köszönhetően a betonpadló biztonságosan védett lesz a zuhanyzókabin működése során fellépő hőmérséklet-csökkenések miatt.

A betonhabarcsot masztix bevonattal látja el, amely a vízszigetelő anyag működését végzi. A zuhanycsarnok alapját és a fal alsó felületét 25 cm-esre helyezzük.

# 5: Befejezés és dekoráció

A következő szakaszban továbbhaladnak a szerkezet befejezésére. A zuhanykabin padlója és falai kerámia burkolattal vagy díszítő mozaikokkal vannak kiképezve. A befejező munka során először be kell díszíteni a szerkezet padlóját, majd a falakat. Emiatt a függőleges falburkolat lefedi az alsó vízszintes felületet. A csempe lefektetése után a falcsuklót és az összes ízületet óvatosan, vízszigetelő fóliával vagy szilikonnal kell kezelni.

A végső szakasz a végső terv. A zuhanytálcák határai lehetnek olyan megbízható válaszfalak, amelyek a salak kövek alapján épültek, kerámia burkolattal vagy mozaikokkal díszítve. A legtöbb fogyasztó telepíti az üvegajtókat.

Ha a zuhanytálca alapja kör alakú, kerek ajtókat használnak. A négyszögletes vagy négyzet alakú doboz kialakításakor a szerkezet nyílása egymásra merõleges.

A raklap nélküli telepítéshez kerítéssel kell felszerelni. Ehhez használhatja a tégla válaszfalakat, a padlót blokkok, műanyag vagy üvegszárny.

A legkedveltebb szelepek gyártásához használt anyag tartós üvegként szolgál. A mosogatás során nincsenek foltok és foltok. Az üveglap vastagsága 6-12 mm, míg az anyag átlátszó, matt vagy kombinált.

Az utolsó lépcsőben a zuhanyzóhoz egy öntöződobozt kell telepíteni.

Telepítési hibaüzenet

A modern palack nélküli zuhanykabinok eltérnek más modellektől, mivel a vízáramlás közvetlenül a szerkezet padlóján lévő létrán keresztül történik. A legfontosabb feladat a paletta nélküli zuhanyzó helyének beállítása a padló lejtése helyes beállítása és az alap alatti vízszigetelése.

Ha a technológia megsérül a padló és a zuhany padló telepítése során, a következmények súlyosak lehetnek. Lehetséges a szomszédok elárasztása, és ha a fürdőszobában "meleg padló" van, rövidzárlat lehetséges. Ezért a padló és egyéb szerelési munkálatokat a raklap nélküli zuhanykabinban a technológiai és szerelési előírásoknak megfelelően kell elvégezni.

A szifon helytelen behelyezése esetén kellemetlen szag keletkezhet, ami rendszerint a szennyvízcsatorna-rendszerből származik. Ezért ajánlatos egy népszerű gyártó által gyártott minőségi leeresztőcsövet választani. A szerkezet összeállításánál szigorúan követni kell a termékhez mellékelt utasításokat.

Hasznos videó a témában

A videókból származó információk segítenek megérteni a zuhanykabinok kialakítását, és jobban bemutatják a telepítési folyamatot.

A zuhanykabin beépítése a svéd szabványoknak megfelelően - Részletes lépésenkénti utasítások:

A zuhany nélküli zuhanyzó jellemzői és jellemzői:

A kényelmesen összeszerelt és stílusosan kialakított kabin a zuhany nélküli zuhanytálca nélkül, praktikus és vonzó tulajdonságaival jelentősen felülmúlja a tömeggyártású gyártmányok többségét. Ami a különféle kiegészítők rendelkezésre állását illeti, a zuhanypanel egyszerű felszerelése garantálja a szükséges funkciókat.

A zuhanykabin sarokkészletének felszerelésével csináld magad

Sajnos nem mindenki büszkélkedhet egy nagy tágas fürdőszobában, néhány ember számára ez a probléma, de mások számára ez a leginkább tetszett lehetőség. Mindenesetre a zuhanyzó sarok ideális megoldás a fürdőszoba elrendezéséhez. Még abban az esetben is, ha van egy nagy fürdőszobája, a zuhany nem rontja el a szobát, hanem éppen ellenkezőleg, díszíti. Azonban már létezik az ízek és elvek kérdése, mert sokkal kényelmesebb, ha valaki fürödni fog, és valaki még zuhanyozni fog a zuhany alatt. Nem szabad összekeverni egy zuhanyt zuhanyzóval, mert ezek kicsit más dolog. A zuhanycsarnok a saroktól eltér a mennyezeti panelek és a hátsó falak hiánya miatt. Ez a cikk a zuhanyzók sarokra fog összpontosítani.

Ha be van állítva, hogy a fürdőszobában zuhanyzót állítson be, de nem tudja, hogyan kell ezt a feladatot megfelelően elvégezni, akkor figyeljen a cikkbe foglalt tippekre, majd egyszerűen telepítheti a zuhanyzót. Azt is megtanulják, hogyan kell kiválasztani a zuhanyzót, és mit kell figyelni a vásárláskor.

A zuhanyzók sarok előnyei

Az ilyen eszköz, mint a zuhanykabin, a következő előnyökkel rendelkezik:

 1. Tömörség. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a zuhanyfülke függőleges helyzetben van, nem lesz sok hely. Így a fürdőszoba könnyen illeszkedik olyan elemek, mint a mosógép, mosogató, mosodai kosár, WC és egyéb elemek, amelyek nélkül nem tudja elképzelni a fürdőszobát.
 2. Megfizethető ár. Az ár a gyártótól, a méretektől, az elektronikus funkcióktól függ, amely a zuhanykabinban benne rejlik, valamint az anyag minősége.
 3. Egyszerű telepítés. A zuhanyzó felszerelése néhány óra alatt történik. Mindez a mester készségétől és az eszköz rendelkezésre állásától függ. A lakástulajdonosok, akik úgy döntenek, hogy zuhanyoznak, de soha nem tettek ilyet, nem aggódnak, mert szinte bárki képes kezelni ezt a feladatot.

Zuhanykamra kiválasztása tálcával

A zuhanyzókerületek alakja, mérete és anyaga eltér egymástól. Azt is eldöntsd, hogy a fürdőszoba melyik sarkában kerül telepítésre. Nem szükséges egy kabinban és egy raklapon vásárolni egy készletben, mint általában, az épülettárolókban mindkét raklapnak és kabinnak nagy választéka van, amely könnyen összeilleszthető. Érdemes megfontolni azt a tényt, hogy két különböző alkatrész megvásárlása a különböző gyártókból, a méretbeli különbséghez esetleg nehézségek merülhetnek fel. Ezért csak azokat a részeket választjuk ki, amelyek ideálisak egymáshoz.

A gyártók a következő típusú raklapokat gyártják:

A raklap legújabb verziója nagyon népszerű, és mindez annak köszönhető, hogy sok előnye van, például: közepes súly, tartósság és viszonylag alacsony ár. Az ilyen platform lehet négyszögletes, kerek vagy négyzet alakú. Különös figyelmet kell fordítani az ajtókra, mert abban az esetben, ha nyitva vannak, amikor érintkezésbe kerülnek a falzal, megsérülhetnek vagy teljesen megszakadhatnak. Ezért vásárlás előtt pontos méréseket végezzen. Megjelenésükben az üvegajtóknak is kis különbségeik vannak, mivel nemcsak átlátszatlanok vagy átlátszóak lehetnek, hanem egy meglehetősen eltérő és ugyanakkor vonzó textúra és színezőanyag is. Még a zuhanykabin sarkai is nagyon különböznek egymástól.

Anyagok és berendezések

Annak érdekében, hogy a sarok a saját kezével telepíthető legyen, az alábbi összetevőkre lesz szüksége:

 1. Raklap.
 2. A zuhanyzó sarok teljes készlete.
 3. A keverő.
 4. Fúrjon fúrócsomagolással fúrólapok készítésére.
 5. Zuhannak.
 6. Homokozó és homok cementhabarcs.
 7. Rulett.
 8. Marker.
 9. Csavarhúzó.
 10. Hammer.
 11. Szilikon tömítés pisztollyal.
 12. Csavarok és dugók.

Tusoló sarok beszerelése egy raklapon

Először is rakodjon fel egy raklapot, de mivel a raklapok többsége nem tartozék tartozékokkal, el kell végeznie őket. Az ilyen keret összeszerelésére leggyakrabban a 30-40 mm átmérőjű vas sarkok és csövek használhatók. Ezeket a részeket vágni és hegeszteni kell. Van egy másik lehetőség a raklap felszerelésére - ez egy telepítés téglákra és cement-homokpadlókra. A szerelt raklapnak nem szabad lazán lenni az alapján, hanem jól illeszkednie kell az alaphoz.

Elkezdjük telepíteni a leeresztő rendszer. A szifonnak a bázisra történő felszerelésének folyamata még a raklap vezérlése előtt a keretbe kerül. Előzetesen el kell gondolkodnunk, hogy a szifon helyre kerül a jövőben, mert előbb vagy utóbb eltömődhet. Helyezzen be egy kis szellőző ablakot, amelyen keresztül a jövőben végezhet javításokat. Miután telepítette a szifont, ellenőrizze, hogy szivárog-e. Ehhez néhány liter vizet kell összegyűjtened a serpenyőben, és ellenőrizni kell a lefolyórendszer működését. Figyeljetek arra is, hogy a csempe jó érintkezés volt a raklappal, és minden rés tömítőanyaggal van lezárva.

Most folytathatja a panelek telepítését. Először össze kell szerelni a kabin vaskeretét. Ezenkívül meg kell erősíteni az alsó vezetőt, ezt egy tömítőanyag segítségével lehet elvégezni. Hogyan szereljünk fel függőleges állványokat? Ehhez meg kell használnia a szerszámot és a szintet, így pontos dőlésszöget készíthet. A rögzítés helyén egy jelölővel húzza azokat a pontokat, ahol a lyukakat fúrni fog. Egy fúróval és egy speciális fúróval csempézéshez készítsen lyukakat a falba.

Mielőtt az oszlopokat a falak felületére rögzítené, egy tömítőanyaggal kenje be belülről, ennek köszönhetően jobban tapad. Ezenkívül önbefogó csavarokkal rögzítheti a függőleges vezetősínt. A fenti műveletek után biztonságosan léphet az üveg telepítéséhez. Ennek során azonban rendkívül óvatosnak kell lenni, mivel könnyen megsérülhet vagy károsíthatja az üvegt. Az üvegnek be kell jutnia az összes mechanizmusba, amelyet csak az üzem gyárt, csak utána képes normálisan működni. Annak érdekében azonban, hogy az ajtók normálisan záródjanak anélkül, hogy érintkeznének a zuhanykabin egyéb elemeivel, ezeket be kell állítani. Ezt az eljárást a sarokhoz mellékelt utasítások szerint végezzük.

A sarok összeállításának utolsó lépése az ajtószerkezet rögzítése és a tömítés. Gondoskodni kell arról, hogy mind a külső, mind a belső oldalakon minden rés megfelelően lezárt legyen. A tömítőanyag csak a felület tisztítása és zsírtalanítása után kerül alkalmazásra. A tömítés a csempe és a raklap közelében történik. Meg lehet mondani, hogy a raklap és a burkolat közötti rések lezárása az egyik legfontosabb feladat a zuhanykabin beépítésében.

A videó áttekintésével többet tud megtudni a zuhanykabin beépítéséről:

A cikkben szereplő információknak köszönhetően megtudhatja, hogy a zuhanytálca telepítése teljesen egyszerű feladat. Kívánjuk, hogy a zuhanykabin beépítése otthonába is könnyű legyen.

Fürdőszobai képernyők: tervezési jellemzők és beépítés

A fürdőszoba nagyon fontos hely az otthonban, mivel napi higiéniát tesz lehetővé. A fürdőszobában funkcionális feladataik ellátására szánt egészségügyi berendezésekben számos olyan modern eszköz található, amelyek működésük során maximális kényelmet biztosítanak az emberek számára. A lista vezető helyét a fürdőszobai képernyők foglalják el, amelyeket a piacon széles választékban kínálnak.

Jellemzők és cél

A fürdőszoba, dupla vagy merev redőnyök, redőnyök - ezek nem mindegyikének a neve. A nevek széles választéka ellenére a képernyő valójában egy feladatot lát el. A fürdőszobában a vízcseppek és a higiéniai termékek részben a helyiség minden felületére esnek, beleértve a bútorokat is. Ennek eredményeként a szoba nyers mikroklímával rendelkezik, amely tele van bútorkárral, valamint az emberi szervezet számára veszélyes gombák és penészgomba kifejlődésével, ami gyakran szükségessé teszi a gyakori javításokat vagy az új bútorok beszerzését.

Ezenkívül a nedves padló meglehetősen veszélyes felület, amelyen a felnőtt és a gyermek könnyen elcsúszik.

Annak érdekében, hogy kiküszöböljék az ilyen traumás helyzetek kockázatát, valamint a túlzott nedvesség és nedvesség kialakulását a fürdőszobában, elegendő lesz olyan különleges képernyő beszerzése, amely jelentősen csökkenti a helyiség nedvességtartalmát.

Ez a fajta védőhüvely a szupermarketekben kínálja a fogyasztókat egy hatalmas választékban, amely garantálja a csúszós, csuklós vagy egyéb konfigurációjú, tartós és kiváló minőségű nyersanyagokból készült, különböző színtartományú, a válaszfalak széles választékát.

A képernyők, mint a redőnyök és függönyök, egy nagyon hasznos tulajdonsága a fürdőszobának, de a fent felsorolt ​​analógokhoz képest számos vitathatatlan előnnyel jár.

 • a design maximális védelmet biztosít a falakhoz, a bútorokhoz és a padlóhoz a vízfoltoktól: az ajtóknak a függöny helyett történő beépítésével egyetlen vízcsepp sem esik ki;
 • A képernyőn nincs szükség külön gondosságra és a függönyök távtartójának felszerelésére;
 • A szokásos redőnyökön különböző mikroorganizmusok alakulhatnak ki - a kérdéses szerkezetek teljesen kiküszöbölik ezt a problémát;
 • a különböző modellek és formák széles választéka lehetővé teszi, hogy üvegből vagy polikarbonátból álló szerkezetet válasszon, keret nélkül vagy anélkül, ami miatt a kialakítás tökéletesen illeszkedik a fürdő teljes belsejébe;
 • Számos vevői értékelésen alapul, a képernyő mûködése több alkalommal kényelmesebb, mivel a szokványos függönyöket gyakran ragasztják a testhez, és úgy hajlítják fel, mint egy harmonika, nedves állapotban, nyíltak ki egy vázlatból;
 • a nyersanyag, amelyből a szerkezetek készülnek, magas tartósságú;
 • a megvásárolt termékek telepítése a ház tulajdonosa számára a saját kezével.

A fenti termék pozitív jellemzői alapján, a piacon bemutatott típusok és modellek tanulmányozása után, a megfelelő választást teheti meg.

faj

Minden kereskedelmi forgalomban kapható képernyő a következő kritériumok alapján osztályozható:

 • a szerkezet szelepek nyitásának módja;
 • konfigurációs jellemzők;
 • a képernyők előállításához felhasznált alapanyagok típusa.

Figyelembe véve az ajtók nyitásának módját, a fürdőszobai képernyők többféleképpen léteznek.

 • A harmonika formájában készült minták. Érdemes választani, ha egy kerek vagy kerek fürdőszobát helyeznek el a fürdőszobában. A hajtogatott zuhanyzóképernyő hátránya az, hogy bizonyos térben szükség van rá, ezért jobb, ha ilyen modelleket telepítenek a tágas fürdőszobákba. Ezenkívül a szerkezeti kötőelemek idővel romlanak, ami a teljes termék töréséhez vezethet.
 • Swing fajok. Ajánlatos nagy szoba sarokkáddal történő vásárlására.
 • Csúszó termékek. A leginkább igényelt modellt, népszerűségét a konfiguráció sajátossága magyarázza, melynek köszönhetően kivétel nélkül kivetíthető a szelepek ilyen megnyitása minden szobában, még a kis területű fürdőszobákban is. És nem utolsósorban ezek a termékek tökéletesen kompatibilisek a szabványos egyenes és félkör alakú fürdőkkel, amelyek szinte minden lakásban vannak felszerelve, mivel hasonlóan működnek a szekrényekkel.

A tervezési funkciók háromféle képernyő jelenlétére utalnak.

 • Keret nélküli termékek. Több elemből áll, amelyek főként üvegből készültek. A biztonság érdekében az ilyen termékek sarkai lekerekítettek.
 • Keret képernyők. Több övből áll (átlagosan 2-6) és egy tartó keretből. Az összes szakaszról általában egy ajtó játszik szerepet. Nyitva van. A szerelést állványokon végzik, és a vízvezetékhez való rögzítés útmutatók segítségével történik.
 • Kombinált modellek. Kombinálja a két korábbi struktúra típusát. A legtöbb ilyen modell egy részből áll, részben a profilra szerelve. E funkció miatt ez a beállítás.

A felhasznált nyersanyagok sokfélesége alapján a képernyőket üvegtermékekre és polikarbonát termékekre osztják. Minden anyagot egyedi pozitív és negatív jellemzőkkel jellemeznek.

Ami a polikarbonátot illeti, meglehetősen sokoldalú nyersanyagot jelent, amely a dacha épületek, például üvegházak rendezésére, valamint a különféle házrészek elrendezésére irányul.

Számos előnye van az ilyen szerkezeteknek, mint a fürdőszoba képernyője:

 • ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak;
 • mechanikai szilárdság, ami kiküszöböli a véletlen hatások repedésének kockázatát;
 • semleges a legtöbb kémiai tisztítószerhez;
 • kis tömegének köszönhetően nagy méretű ajtókat hozhat létre és telepíthet, például akár 190 cm magasra;
 • a beszerelés során az anyag károsodásának veszélye minimális;
 • Az e nyersanyagokból készült termékeket megfizethető áron különböztetik meg.

Az üveg meglehetősen törékeny anyag, de ez a tulajdonság nem befolyásolja népszerűségét fürdők és zuhanyzók részeként.

Ezt a nyersanyagok előnyeinek jelenléte magyarázza, melyek között szerepelnek a következők:

 • nem rothadó és korróziónak van kitéve;
 • jó ellenállóképességű a kémiai összetételekkel szemben;
 • semmilyen gomba vagy penész nincs kialakítva az üvegen;
 • az üvegablakok üzemi élettartama sokkal hosszabb, mint a műanyag termékeké, a textilfüggönyök felszerelése szintén nem különbözik a tartósságtól;
 • alacsony hővezetőképesség;

Különböző színű üvegtáblák lehetővé teszik a fürdőszoba belsejének színes ékezetek miatt történő átalakítását, ami műanyag válaszfalak használatával nem lehetséges.

Népszerű modellek üveg fürdőszoba képernyők:

 • csúszó üveges képernyő 170x150 cm-es kaszkád három ajtóval;
 • Primo 85x140 cm;
 • elülső képernyő törülközőtartóval Sensea Optima 140x85 cm;
 • Mezzo 170x150 cm átlátszó üvegből.

Kiválasztási kritériumok

A képernyő kiválasztásakor figyelembe kell venni számos fontos jellemzőt, amelyek egy adott modellben rejlenek:

 • a formatervezés megkezdése előtt megfelelő méréseket kell végezni a helyiségben, figyelembe véve, hogy a szellőzés biztosítása érdekében a termék mennyezetének és szélének meg kell egyeznie a távolsággal;
 • olyan falak esetében, amelyeknek nincsen tökéletesen lapos felülete, jobb, ha rendelhető csuklópántokkal van ellátva;
 • a képernyő egy modelljének kiválasztásánál figyelembe kell venni a szoba méretét, hogy a megvásárolt termékek ne akadályozódjanak a fürdőszobában;

Fürdőszobai képernyő

A zuhanyozás vagy a fürdés olyan módon, hogy a vízcseppek és a kifröccsenő víz nem minden irányban repül, gyakorlatilag lehetetlen, ezért a nedvesség és nedvesség gyakran uralkodik a fürdőszobában. Ennek eredményeként a penész és gomba, a költség a feldolgozó a fürdőszobában, vagy akár egy teljes cseréje a cél. De a higiéniai eljárások után a helyiségben maradt nedvesség csökkentése érdekében elegendő egyszerűen telepíteni egy szerkezetet, amelyet fürdőszűrőnek, partíciónak vagy védőablaknak neveznek.

Fürdőszobai képernyő

Fürdőszoba képernyő

A modern boltokban nagy választékban értékesítik őket, vagyis könnyedén választani egy megfelelő képernyőt, de a vásárlás előtt hasznos lesz megismerni a különböző termékek jellemzőit és jellemzőit.

A fürdő képernyők előnyei

A szokásos redőnyök, amelyek a közelmúltig nagyon népszerűek voltak az ügyfelekkel, fokozatosan válnak a múlté. Az egyetlen előny az alacsony költség, különben jelentősen elveszítik a képernyőket. A fürdőszoba képernyők előnyei:

 • jól védi a falak és a padló a szoba a víz - szó nélkül egyetlen csepp nem szivárog át ilyen konstrukció;

A swinging képernyő jól véd a padlón lévő víz ellen

A képernyő jól illeszkedik a fürdőszoba kialakításához

A fürdőszoba képernyője tartósabb, mint a hagyományos függönyök

Ennek megfelelõen a képernyõ bármi- lyen fürdõszobával is felszerelhetõ, függetlenül attól, hogy belseje van-e. És a megfelelő design kiválasztásához tudnia kell a fürdőszobák működési jellemzőiről és típusairól.

A fürdőkád típusai

A fürdőszobák valamennyi védőburkolatát két fő kritérium határozza meg: az ajtók, a kialakítás és a gyártás anyagának megnyitása.

Az ajtók megnyitása

Ebben az esetben három lehetőség van: a csúszó és a csuklós ajtók, valamint a összecsukható képernyők. A csúsztatható kialakítások a legkeresettebbek, mivel alkalmasak minden olyan egészségügyi berendezésre, beleértve a kis méretűeket is, valamint az egyenes és félkör alakú fürdők számára, amelyek a legmodernebb lakásokban és házakban vannak felszerelve.

A csuklós ajtókkal ellátott szellőzők nagyméretű, szögletes fürdőkádakba történő beépítéséhez ajánlott. A szekrény elvén működnek, ezért nem igényelnek szabad helyet.

Képernyő recseg egy fürdőszobához

Végül a "harmonikákat" leggyakrabban a kerek vagy ovális fürdővel ellátott fürdőszobákban használják. Elvileg bármilyen helyiségbe telepíthetők, de korlátozott térben, még mindig "felfalják" a szabad terület egy részét. A "harmonikák" másik jelentős hátránya az, hogy egy idő után a szerkezeti elemek egymáshoz való rögzítésének számos helyzete elhasználódik és megszakad.

Összecsukható a harmonika képernyő

Tervezési jellemzők

A tervezési jellemzők alapján a védő válaszfalak keret, keret nélküli és kombinált.

 1. Keret képernyők. A termékek tartókeretből és több részből állnak (általában 2-6), és közülük egy szárny, amely félre mozog. A kialakítás az oldalsó állványokra van szerelve és a fürdő oldalához vezetőkön keresztül rögzítve.

Rendszer keret csúszó eszköz

Keret nélküli fürdőszoba képernyő

Gyártási anyag

A fürdõszobák modern képernyõi üveg vagy műanyagból készülnek (polikarbonát), amelyek mindegyikének megvannak a maga elõnyei és hátrányai.

A fürdőkádak gyártásához használt anyagok összehasonlítása

Ha a képernyők tervezéséről beszélünk, akkor nem lesz gond a választással. A dizájn teljesen átlátszó, színezett, matt vagy mintázott, a fürdőt részben vagy egészben takarja le, ami a zuhanykabin megjelenését hozza létre.

Eredeti képernyő mintával

Mit kell figyelembe venni a képernyő kiválasztásakor?

A fürdőszobához tartozó megfelelő képernyő kiválasztásához figyelembe kell venni a különböző típusú szerkezetek fontosabb árnyalatait és jellemzőit.

 1. A képernyő telepítése előtt minden szükséges mérést el kell végezni, és ki kell választani a tervezést úgy, hogy a felső szélétől a mennyezetig kis szellőzés legyen.
 2. Ha a falak torzulnak vagy egyenetlenek, akkor jobb, ha az állítható csuklópántokkal ellátott válaszfalak előnyben részesülnek.
 3. Megfelelően értékelje a helyiség - lengőkarok méreteit, és a "harmonikák" csak nagy szobák esetén alkalmasak.
 4. Átlátszó képernyők - a legjobb megoldás a kis fürdőszobák számára, mivel nem "lopják" ki a szabad helyet.

Homokszórt átlátszó képernyő

A képernyő megbízhatóságának és tartósságának egyik legfontosabb szempontja a helyes telepítés, amely nem igényel speciális ismereteket vagy ismereteket, hanem pontosságot, pontosságot és az utasítások figyelmes betartását igényli.

Lépésenkénti telepítési utasítás egy csúszó üveg képernyőn

A csúszó képernyők felszerelése bizonyos megkülönböztető jellemzőkkel bírhat, de általában ugyanazon elven történik. Először elő kell készíteni a szükséges eszközöket a munkához:

 • kötőelemek (csavarok, dugók);
 • fúró vagy kalapács fúró;
 • szilikon tömítés és speciális pisztoly;
 • csavarhúzó;
 • építési szint;
 • mérőszalag;
 • maszkoló szalag

Képernyő telepítő eszközök

A csúszó válaszfal halmaza rendszerint profil-vezetőket tartalmaz, egy sínt, amely rögzíti a szerkezetet, üvegszelvényeket, szerelvényeket, speciális elemeket, amelyek megóvják az elemeket a nedvességtől.

1. lépés: Először meg kell javítania a képernyő falát rögzítő profilt. Ettől el kell távolítania a sínt, állítsa be helyzetét a szinttel, és jelölje meg a felszíni felerősítési pontokat.

A sín rögzítési pontjainak megjelölése

2. lépés: Fúrjon lyukakat a megjelölt pontokban. Ha a fürdőszobában lévő falak csempeburkolattal vannak ellátva, célszerű speciális fúrótornyokat használni a csempékhez. A maszkoló szalag megakadályozza, hogy a fúró a csempefelület fölé csússzon. Annak biztosítására, hogy a rögzítés a lehető legerősebb legyen, ajánlatos több mint két lyukat behelyezni, amelyekbe dugókat kell behelyezni.

Ragasztó maszkoló szalag

3. lépés: Szilikon tömítőanyagot kell alkalmazni a profil hátuljára és csavarokkal rögzíteni a falra.

Tegyen egy réteg tömítőanyagot

Lépés 4. A behelyezett profillal rögzítse az üveglapot, húzza meg a rögzítőelemeket, de ne legyen túl szoros, hogy ne zárja el teljesen az üveglapot.

Helyezzen be üvegt a profilba

Az oldalsó rögzítőcsavarokat meghúzzuk

5. lépés: A pecsét felszereléséhez szükséges maradék rés - az üveg aljára van helyezve, amely után a panel teljesen rögzíthető a csavarok rögzítéséhez.

Az üveg és a fürdőszoba között egy résnek kell lennie, hogy a tömítőanyagot fel lehessen helyezni.

6. lépés: Csúsztassa a speciális szigetelő sapkákat a rögzítőelemekre.

Helyezzen el dekoratív burkolatokat

A képernyő és a fal elemei közötti rést szilikon tömítőanyaggal kell feltölteni. Körülbelül egy nap vesz igénybe az összetétel megkeményedéséhez, vagyis jobb, ha nem használja a fürdőt ebben az időszakban.

Szilikon tömítést kell alkalmazni

Használja a zuhanyt egy nappal később, amikor a tömítőanyag megszárad

Videó - A fürdőszobában lévő képernyő telepítése önmagáért teszi

Lépésenkénti telepítési utasítás egy műanyag keret képernyőn

Egy másik közös lehetőség a fürdőkádakhoz - műanyag konstrukció az alumínium keretben. Az ilyen képernyők összeszerelése szintén meglehetősen egyszerű feladat - végrehajtásához ugyanazok az eszközök szükségesek, mint az előző esetben, de a munka elvégzésére szolgáló algoritmus másnak tűnik.

1. lépés: Szerelje össze a képernyő fő részét, vagyis a rögzített elemeket a vízszinteshez speciális csavarokkal rögzítse, amelyek általában a képernyővel vannak ellátva.

2. lépés Helyezze a tolóajtót a keretprofil felső részébe, illessze be az alsó részhez, és csavarja be a csapágyat a helyére.

3. lépés Jelölje be a falakon a függőleges vezetők felszerelését, fúrjon lyukakat.

A műanyagból készült keretes képernyő lépésről lépésre történő telepítési utasításai, 1-3. Lépés

Fúrás lyukak a függőleges vezetők számára

4. lépés: Függőleges vezetők csatlakoznak a képernyő keretéhez.

5. lépés: Minden olyan hely, ahol a szerkezet a falhoz csatlakozik, szilikon tömítőanyaggal kell kezelni.

6. lépés Telepítse a képernyőt a helyére, rögzítse a rögzítőelemekkel, és helyezze őket speciális betétekre.

Miután a tömítőanyag megszáradt, csatlakoztassa a fogantyút a képernyőhöz, óvatosan vágja le a védőfóliát a kerület mentén és távolítsa el.

Lépésről lépésre a műanyag keret képernyőn, 4-6. Lépés

Ne felejtse el eltávolítani a védőfóliát

Videó - Telepítési utasítások függönyök a fürdőhöz Coupé

Lépésről lépésre a képernyő elkészítéséhez szükséges utasítások

Nem vásárolhatsz egy fürdőszobai képernyőt, de csináld magad - az egyszerű műanyag megépítés nem igényel sok munkát, súlyos kiadásokat vagy különleges készségeket.

Ez több lemez átlátszó műanyagot, a kívánt hosszúságú alumíniumprofilt, dekoratív fogantyút és rögzítőelemeket igényel. Ezenkívül bizonyos eszközökkel kell feltölteni:

 • perforátor több fúvókával;
 • daráló vagy fémfűrész;
 • festő kés;
 • csavarhúzó;
 • építési szint;
 • ceruza, vonalzó, mérőszalag.

A munkák elvégzésének sorrendje egy egyszerű képernyő előállítása során a következő.

1. lépés: Mérje meg a jövő szerkezetének méreteit, figyelembe véve, hogy szabad területet kell biztosítani a felső szél és a szellőztetés felső szintje között.

2. lépés: A műanyag lemezeken helyezze el a megfelelő jelölést, vágja ki a képernyő elemeit, tisztítsa meg a széleket és rögzítse a fogantyút. Vágjon alumínium profilból a kívánt hosszúságú alumíniumvezetőket.

3. lépés: Egy szinttel jelölje meg a falakon lévő vezetők rögzítési pontjait, fúrja a lyukakat a tüskékhez, illessze a profilot a falfelületre, miután korábban már tömítőanyaggal kenni.

4. lépés: Az alsó vezetőt a fürdőkéllel ugyanazzal a tömítőanyaggal kell összekötni, és a következő lépések megkezdése előtt a készítményt hagyni kell jól megszáradni.

Miután a profil összes eleme rögzítve lett, megpróbálhatja behelyezni a műanyag részt az eredményezett keretbe, és győződjön meg róla, hogy nem ingadozik és könnyen halad az útmutatók mentén.

Képernyő DIY

A képernyő gondozása

Az ilyen struktúrák ápolása egyszerű folyamat, de számos szabály betartását igényli, mivel a képernyők megjelenése és élete függ ettől.

 1. Higiéniai eljárások után célszerű az ajtót nyitva hagyni, hogy a képernyő mögé ne kerüljön nedvesség.
 2. Az üvegtermékek minden tisztítószerrel lemoshatók, és műanyag esetében nem agresszív háztartási vegyi anyagokat kell választani csiszolószemcsék nélkül, ellenkező esetben a felület gyorsan karcolódni és elhalványulni fog.
 3. Ha a fürdőszobában csúszda van elhelyezve, időről-időre ellenőrizni és kenni kell a mechanizmust.
 4. A szerkezetek széleit nedvességtől védő pecséteket rendszeresen ellenőrizni kell a penész és a penész számára, és szükség esetén módosítani kell őket.

Ajánlatos a polikarbonát képernyőt száraz ruhával törölni minden fürdő után.

Az üvegszűrő mosható bármilyen nem abrazív termékkel.

A megfelelő választás, a gondos működés és a megfelelő gondozás érdekében a képernyő teljes kényelmet biztosít a higiéniai eljárások során, és valódi élményt jelent a fürdőszobák belsejében.

Hogyan telepítsek egy zuhanyzót?

Végezzük el az előkészítő munkát. Zárja le a vizet, és készítsen egy helyet a zuhanyzó képernyő felszereléséhez. A padlószintet a képernyő telepítésének helyén állítjuk, ha van egy kád vagy egy régi zuhanykabin, lebontjuk őket.

A zuhanytálca felszerelése. A leeresztő részek össze vannak szerelve, a tömítő tömítés a serpenyő alatt van. A szerkezet összeszerelésekor figyelembe kell venni, hogy a leeresztő részek műanyagból készülnek, és minden elem megsérülhet, ha megszorítják.

Csatornacsövek felszerelése. A csöveknek lejtőn kell lenniük a víz leeresztéséhez, és szigorúan a leeresztő edény alá kell kerülniük. Mi a raklap előtelepítése és a lefolyó helyének kijelölése.

Mielőtt felszerelné a zuhanyzót, csatlakoztassa és rögzítse a serpenyőt. Az építési szint segítségével szigorúan vízszintesen állítottuk be. A raklap dönthető szintje beállítható lábakkal állítható be. A raklapok telepítése során a legtöbb mester enyhe előfeszítéssel rendelkezik a lefolyó felé, ez biztosítja a víz teljes eltávolítását.

A tömítettség biztosítása érdekében a fal és a tálca közötti hézagokat szilikonos tömítőanyaggal lezárják. Ehhez a művelethez speciális fegyverre van szükség. A ragasztási varratok keverékek segítségével nem tanácsosak, mert idővel ezek a hőmérséklettől eltérő anyagok megrepednek, és lehetővé teszik a víz áthaladását.

A fal profilját a raklap szélére helyezzük. A szint segítségével kiemeljük függőlegesen és jelöljük a fúrás helyének falán. A nem megfelelően behelyezett zuhanytálcák a mozgatható zuhanypanelek zavarását eredményezik, és ennek következtében meghibásodnak.

Fúrja át a falon lévő lyukakat egy fúróval. A fúrólapok fúrásakor speciális fúróra van szükség, a fúrót közepes sebességgel kell fúrni, és semmilyen esetben sem kell bekapcsolni az ütőművet, a burkolat felosztható.

A szükséges számú furat fúrásával rögzítse a fal falprofilját a falra. Helyezze be a zuhanyzó képernyő rögzített részét a profilba. Mielőtt rögzítenénk a falakat, lefüggesztjük a képernyő ajtaját és beállítjuk őket. Ha megfelelően be van állítva, az ajtókban lévő réseknek hiányoznia kell, és a tömítésnek szorosan illeszkednie kell a teljes hosszhoz a raklap széléhez.

Miután rögzítettük a szerkezetet, a szalag rögzített elemeiben tömítjük le a varratokat szilikon tömítőanyag segítségével, és ha a zuhanyzószekrény megfelelően összeszerelve van, ne legyenek rések a szerkezetek különböző részei és a helyiség falai között. Minden, a képernyő telepítve van, lehet mosni.

Tusoló sarok - csináld magad telepítéssel

A közelmúltban a zuhanyzókák nagyon népszerűek lettek a lakástulajdonosok körében, amelyek nem csak a fürdőszobában helyet takarítanak meg, hanem érdekesebbé és modernebbé teszik. A zuhanykabinok felszerelése nem olyan nehéz feladat, így akár egy kezdő is képes kezelni. Más szóval, mindenki saját kezűleg készítheti el a zuhanyzókar felszerelését, de türelmesnek és hajlandónak kell lennie.

A zuhanyzó burkolatának ábrája.

Ahhoz, hogy a saját kezével zuhanyzót állítson be, szüksége lesz rá

 • építési szint;
 • elektromos fúró;
 • csavarhúzó;
 • szilikon tömítőanyag;
 • építőceruza;
 • betonfúrók;
 • fúró kerámia csempe.

Do-it-yourself zuhanyzókeret beépítés

A telepítés egy raklap beszerelésével kezdődik, ha ez abból adódik, hiszen például Európában a fenek nélküli zuhanykabinokat használják, ráadásul hazánkban ez az opció egyre népszerűbbé válik.

A legtöbb esetben a saját kezeik még mindig sarkokat raklapokkal. A zuhanykabin beépítése a raklap felépítésével kezdődik, és nem számít, hogy maga a szerelés, vagy a vízvezeték segítségével történik. A sarok egy előre kiválasztott helyre kerül, és beállítja a szintet. A raklap kiegyenlítése a beállító lábak segítségével történik, miután minden vízszintesen egyenletesen van beállítva, a lábakat anyákkal kell rögzíteni, és a raklapot rögzíteni kell a falhoz.

Ezután elkezdheti összekötni a csöveket. Ehhez a szifonból vezető hullámos csövet kell a ventilátorcsőbe tenni.

Gondoskodni kell arról, hogy a raklap alatt lévő összes rögzítés és csatlakozás megbízható legyen.

A sarokkád gyűjtésének rendszere.

Miután a raklapot beállították és csatlakoztatták a lefolyóhoz, ellenőriznie kell a kialakítást. Ehhez kis mennyiségű vizet kell öntenie a serpenyőbe, és figyelni kell, hogyan halad át a leeresztőnyíláson. Ezután ellenőriznie kell az összes csatlakozást szivárgás esetén.

Ezután a sarok falainak bejáratánál fordul el, erre a célra az alsó vezetőt a raklapon kell elhelyezni, és nedvességálló tömítőanyag segítségével rögzítik. Az alsó síntől a falhoz rögzített függőleges állványok eltérnek az egyes élektől. A rackek szigorúan függőlegesen vannak felszerelve egy szinttel. Ez így megy végbe: állványok vannak felállítva, és lyukakat rajzolnak fel. Egy elektromos fúró segítségével óvatosan fúrja le a burkolólapokat, helyezze be a műanyag tüskéket a lyukakba. A fiókot bőségesen kenjük tömítőanyaggal a falhoz való rögzítés oldalán, és önfúró csavarokkal rögzítjük. Az alsó sínt a falhoz kell rögzíteni, melynek csatlakozását tömítőanyaggal kell kezelni. Miután az összes falat feltelepítették, a felső sín felszerelésére léphet. Az aljához hasonlóan, csavarokkal rögzítve.

Csuklós zuhanyajtó

Csatlakozási diagram szögletes zuhany.

A sarokajtók műanyagból és tartós üvegből készülhetnek, természetesen az utóbbiak nagyobb prioritásúak. Amikor üveg elemekkel dolgozik, a lehető legpontosabbnak kell lennie. A zuhanyfülkékhez szinte minden ajtó hengerrel van felszerelve. Az ajtó felszereléséhez minden rendelkezésre álló görgőt az alsó és felső sínre kell ráhúzni. Ezután az ajtót úgy kell beállítani, hogy zárt állapotban az ajtók maximálisan konjugálódjanak. Más szavakkal, az ajtónak nincsenek hiányosságai vagy alja. Továbbá, amikor nyitás és zárás közben, az egyenletesen kell haladnia a vezetők mentén. Az ajtó felszerelése után a tartozékokat fel kell szerelni.

A végső szakasz a varratok, pontosabban tömítésük. Ebben a kérdésben gondosan hozzá kell járulni a tömítőanyagok kiválasztásához, mivel az életminősége minőségétől függ. A tömítőanyagot tisztított és száraz felületre kell felhordni, majd teljesen megszáradni. Ne felejtsük el, hogy az ízületeket ellenőrizni kell, zuhanyra van szükséged, vízzáratot kell küldened az ízületekbe, ha a víz nem szivárogjon sehol, akkor mindent megtettél, ha vannak problémás területek, akkor újra le kell üríteni és lezárni.

Fontos! Néhány raklap fel van szerelve a falhoz való csatlakozással ellentétes meredekséggel, ami nagy réseket eredményez. A raklapok elhelyezése a raklapból lehet a kiút.

Így a saját kezű zuhanyzókar felszerelése megtörtént, nincs semmi nehéz ebben a folyamatban, és bárki meg tudja csinálni.