Legfontosabb > Dekoráció

Do-it-yourself zuhanykabin beépítés

A zuhanykabin telepítésekor sokan használják a mesterek szolgáltatásait. Azonban a telepítési eljárást gyakran nem a technológia szerint hajtják végre, mivel a mester a lehető leghamarabb megpróbálja befejezni és pénzt keresni minden befejezett és nem teljesített művelethez. A telepítési technológia ismerete lehetővé teszi, hogy a zuhanytálca egyszerűen telepíthető legyen, vagy a mester felügyeli a telepítési folyamatot.

A fő árnyalatok a zuhanyzópult telepítésekor

A legfontosabb dolog, amikor a zuhanytálcát telepítik, a megfelelő hely kiválasztása. A készüléknek közel kell lennie a motorháztetőhöz, és ha a modell számos további funkcióval rendelkezik, a feszültségcsatlakozóhoz kötelező földeléssel kell összekötni. A raklap összeállításakor az építési szintet kell használni, mivel a raklapot szigorúan vízszintesen kell felszerelni. A csővezeték beszereléséhez győződjön meg róla, hogy tömítőanyagokat használ, ellenkező esetben a víz áramlása az összes munkát újra elvégzi. A fülke vízellátáshoz való csatlakoztatásakor legalább egy szűrőt kell felszerelni. Minden csővezeték alaplemez mentén vagy egy dobozban vagy falban rejtőzik.

Tekintsen egy részletes példát a zuhanyzópult felszerelésére a Massimo példáján. Ez egy szögletes kínai gyártású fülke, magas rakodóval. Méret - 100x100 cm, vásárolt 30 ezer rubel. Más modellek és gyártók esetében a szerelvény eltérő lehet.

műszerek

A telepítéshez szükségünk lesz:

 • csavarkulcs 19-én és 45-ös állítható csavarkulcs;
 • PH2 hosszú keresztbevágó csavarhúzó;

Raklapszerelvény

Csavarja be a záró anyát, és csavarja be őket a serpenyőbe. Rövid - a középpontba. Csavarja be kézzel, amíg megáll, rögzítse az anyát. Ha a feszítés nem szükséges nagy erőfeszítéseket tenni, megszakíthatja a szálat. A helyzet megmentése csak hideg hegesztést jelent.

Csavarja be a második záranyát mindegyik csappal.

A keretet a szegecsekre helyezzük, vonzzuk és rögzítjük mindkét oldalon anyával.

A 4 elülső csapszeg kapcsán rögzítse a műanyag zárójeleket. A perforált résznek le kell állnia.

A lábakat rögzítõ anyákkal rögzítjük és a raklapot helyezzük a helyére.

Állítsa be a képernyő magasságát a raklap oldala alsó széléig. Ez a szintet a lábak csavarásával állítja be.

A konzolok alsó szélét 20 mm-es résszel kell a padlóról beállítani, és nem a végére húzni.

Csatlakoztassa a csatornába

A lefolyó és a szifon felszereléséhez távolítsa el a védőfóliát a leeresztő nyílás körül. Javítani kell a felső gumitömítés szilikon tömítőanyaggal. Mi rögzítjük a szifont. A megbízhatóságot a szálas és az alsó csatlakozókkal is kezeljük.

Az adapteren keresztül csatlakoztatni kell a szifont a csatornába. Ez a vegyület szintén szilikon bevonattal van ellátva.

Oldalfal telepítés

A védőfóliát eltávolítjuk a raklap tetejéről, de egyelőre az alját védjük.

Távolítsa el a partíciót, és alkalmazzon 5 mm vastag szilikon réteget. Szerelje vissza a partíciót, és távolítsa el a felesleges szilikont. Továbbá nem írok a felesleg eltávolításáról, azonnal távolítsák el őket a részek sajtolása után.

Próbáljon meg egy fix, átlátszó partíciót. A ferde vágott fém profilnak alul kell lennie.

Telepítse a felső és az alsó profilot. A lekerekített részek egymás felé irányulnak, a felső profil szélesebb, mint az alsó. Az alsó részen szilikont alkalmazunk.

Mennyezeti szerelés

Mi összegyűjtjük a zuhanyfülke mennyezetét. A film eltávolításához csavarja le a szellőzőrácsokat és a hangszórót.
Annak érdekében, hogy a ventilátor működjön a motorháztetőn, rögzítse a jelzéssel.
A mennyezeti öntözés előnyösen egy tömítőanyaggal kezelhető úgy, hogy ne kerüljön ki.
Szerelje fel a mennyezetet a helyére, amíg szilikonmentes. Csavarozva az alsó 4 csavarra 16 mm-es rozsdamentes acél.
A tömlőcsatlakozók az öntöződobozokhoz vannak csatlakoztatva.
A vezetékek színekkel és címkézéssel vannak összekötve. A transzformátor a mennyezeten van.

Csatlakoztatjuk és ellenőrizzük a vizet és a villamos energiát. Ne áztassa a serpenyő felső szélét.

Helyezzük a standot és ellenőrizzük a stabilitást és a szintet.

Belülről szilikonnal dolgozunk az alsó perem és a központi rack között.

Ajtó felszerelése

Belső oldalán rögzítse a csavarokat 12 mm-es gumi dugókhoz az ajtókhoz.
Az ajtózárhoz rögzítjük. Kívülről a fogantyúk kupakjának alul kell lennie. Ha a csavar megfordul, helyezzen be egy műanyag betétet a lyukba. Illessze be a csempe keresztmetszetét.

A fogantyú oldalán mágneses díszléceket helyeztünk az ajtókra. A másik oldalon - L-alakú polcok kívül.

A görgőket az ajtókra helyezzük kerekekkel kifelé. A gombokkal ellátott görgők az ajtó alsó részén vannak elhelyezve (a gombnak fel kell néznie). A felső görgőkön lévő beállító csavarok lefelé nézzenek.

Felfüggeszteni az ajtót a felső görgőkön. Az alsó rész megnyitásához kattintson a gombokra.

Ellenőrizze az ajtó simaságát és a csatlakozási sűrűséget. Az ajtóknak nem szabad egymástól függetlenül kinyitniuk. Az összekötő csavarokkal állítható a felső görgőkön.

A képernyő beállítása

Állítsa be a képernyőt a helyére, ékkel támasztva. Ha a csövek nem engedélyezik a képernyő telepítését, készítsék el a kivágást egy finom fájlokkal ellátott kirakós játékkal.
Kiárusítjuk a képernyőt, és ceruzával kösse össze a padlót.

Távolítsa el a képernyőt, és készítsen címkéket a zárójelekkel.
A konzolokat egy négyzet segítségével állítjuk be a padlón lévő jelölésekkel, mínusz 2 mm-rel. A konzol alsó szélének a padlótól 2 cm távolságra kell lennie, húzza meg az anyákat.

Telepítse a képernyőt az alábbi ékekkel.
Igazítsa be és fúrja a nyílásokkal ellentétes lyukakat, 5 cm távolságra a padlóról.
Csavarja be a képernyőt a dekoratív csavarok záróelemeire.

Ellenőrizze, hogy a mennyezet szorosan csatlakozik-e a felső ívhez. Szükség esetén az összetevőt egy tömítőanyaggal dolgozzuk fel, és terheléssel vagy távtartóval nyomjuk meg.

Amikor a szilikon száraz, átszivárogtatjuk a kabin csatlakozását, ellenőrizzük az öntöződobozok és a kapcsoló működését.

A zuhanytálca telepítése meglehetősen egyszerű eljárás, feltéve, hogy betartja a vízvezeték-munka alapjait. Ha még soha nem foglalkozott a vízvezeték csatlakoztatásával, akkor a szerelési munkálatok jobban bízhatnak szakértőkkel.

A fürdő saját kezével történő felszerelésére vonatkozó utasítások. Hogyan helyesen rögzítse a fürdőt a falhoz, tömítéseket és tömítéseket. Akril, öntöttvas vagy acél fürdõk szerelése a lábakon és a dobogón.

Szerelési utasítások műanyag ablakok (PVC) videóval. Mérések, szétszerelés, kézzel történő felszerelés a GOST szerint. Hogyan lehet rögzíteni a vízelvezetést és az ablakpárkányt?

A konyhaszekrény hálózati csatlakoztatásához és a falra szereléshez szükséges utasítások. A szellőzés a konyhában.

Do-it-yourself zuhanykabin: lépésről lépésre összeállítási utasítások

A zuhanykabinok ma egyre inkább helyettesítik a szokásos fürdőt. Ha a hely nagyon kicsi, a fürdő luxus. Sokkal könnyebb, olcsóbb és praktikusabb a zuhanykabin felszerelése, mint a fürdő felszerelése.

Ha saját kézzel összeállított egy zuhanykabinot, akkor sokat takaríthat meg, bár ez nem könnyű feladat, különösen akkor, ha ez először történik.

A zuhanykabinok típusai

Mielőtt közvetlenül az összeszerelési folyamat leírásához megyünk, röviden megvizsgáljuk a kereskedelmi forgalomban kapható zuhanyzók fő típusát és kiválasztásuk fő kritériumát.

A zuhanyzósarok (vagy egy egyszerű zuhanykabin) egy egyszerű kialakítás a raklapról és a redőnyökről. A falak falának falai helyett, amelyek egy teljes palettázó zuhanyzópultra jellemzőek. A zuhanyzó sarokban nincs mennyezet. Fő előnyei az alacsony költségek és a tömörség.

A több "okos" modellek tetővel és falakkal rendelkeznek. A drága multifunkcionális egységek gazdag technikai felszereltséggel rendelkeznek: törökfürdő vagy hatalmas zuhanyzó, ízesített gőzforma, különböző típusú hidromasszázs, további üzemmódok, különböző fények.

Az ilyen fülkék vezérlését komplex elektronikus rendszer végzi. A hidromasszázs funkcióval ellátott, drága kabin vásárlása előtt először meg kell állapítani a víznyomás szintjét a csövekben.

A kombinált zuhanykabinok egyfajta kompromisszumot kínálnak azok számára, akik vízfürdőben fürödnek és otthonos tusolóval rendelkeznek. A kombinált modelleket az eredeti és stílusos dizájn jellemzi - gyakran piacra kerülnek mint otthoni SPA központok. Kiválaszthat egy olyan modellt, amely legjobban illik a fürdőszoba méretéhez és elrendezéséhez: kerek, négyzet, ovális, poligonális stb.

Egy kis fürdőszobában a sarokbemutató, amely nem sok helyet foglal el, a legjobb. A Corner fülkék nagyon népszerűek a tipikus tervezéssel rendelkező lakástulajdonosok számára, így a gyártók számos modellt gyártanak különböző árkategóriákban.

Paletta, mint a zuhanykabin szükséges eleme

A zuhanyzók egyik fő eleme egy raklap. Fő célja a piszkos víz gyűjtése és eltávolítása vízelvezető rendszeren keresztül. A raklap felszerelésének jellemzői közvetlenül függenek alakjától - szögletes, téglalap alakú, kerek, ovális.

Az oldalak magasságától függően a serpenyő lehet sekély (lapos) vagy mély, fürdőhöz hasonlítható.

A lapos termékek alacsony fedélzeti magassága miatt a fülke használatának kényelme jelentősen megnövekedett, mivel nem szükséges nagy akadályt lépni. Az ilyen raklapok azonban hatékony vízelvezető rendszert igényelnek, mivel nem képesek nagy mennyiségű folyadékot elszállítani.

Raklapfürdő. Az előző modelltől eltérően ez a raklaphoz elég mély, ami lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a vízelvezetés sebességétől. Egyes modellek kis fürdőként használják őket.

A zuhanycsarnok vásárlásakor mindenekelőtt figyelmet kell fordítani a funkciók és a megjelenés számára, de a termékpalettára, mivel ennek az elemnek egyre nagyobb követelményei vannak. A kiváló minőségű raklapnak nagy terhelésűnek kell lennie, és a felhasználó maximális megengedett súlyával nem szabad feltörni, kanyarodni vagy deformálódni.

A zuhanytálcák palettái különböző anyagokból készülnek - drágák és olcsóak, jó minőségűek és nem nagyon.

Például fajansz. A WC-tálak előállításához használt jól ismert anyag. A fajansz tálca teljesen higiénikus, könnyen tisztítható és nagy súlyt nyújt.

A mesterséges kő megbízható és tartós anyag, szép és higiénikus, de drága. De a zománcozott zuhanytálcák olcsóak és tartósak. A hiányosságok között csak a zománc törékenységét kell figyelembe venni (azonban a zománcburkolat könnyedén helyreállítható vagy akrilnal helyettesíthető), valamint a leeső víz összeomlása a raklap fémfelületén.

Az akril raklapok a legnépszerűbbek. Az akril felület egyáltalán nem szennyezi a szennyeződéseket, azonnal felmelegszik, nem sötétedik idővel.

Az akril paletták hiánya - kellemetlenség a telepítés során, mivel speciális keretet igényel. Mint ilyen, alumínium szerkezetet alkalmaznak beállítócsavarokkal, amellyel kiválaszthatja a raklap kívánt magasságát.

Melyek a függönyök

A második legfontosabb elem a kabinfüggöny, amely lendületet és csúszást jelenthet. A swing ajtók több helyet igényelnek. Egyszárnyúak és kétszeresek.

Ami a csúszó redőnyöket illeti, két-hat szárnyak vannak, amelyeket gumi mágnesszalag tart. A vakok a zuhany keretein belül rejtett görgőkön mozognak. A minőségi függönyöknek szinte hallgathatatlanul kinyílniuk és zárniuk.

A zuhanyzókabinok polisztirolból vagy magas minőségű edzett üvegből készülnek. A polisztirol termékek meglehetősen olcsóak, kis súlyuk van, de gyorsan elveszik az átláthatóságot, foltok maradnak. Az üvegfüggöny drága magas színvonalú termékek.

A víz és a szennyeződés nagyon könnyen lemosható az üveg felületéről, mivel nem szívódik fel, és az évek során nem zuhog. A klasszikus tiszta, színezett, színes és durva üvegből függönyökkel is megvásárolható.

A zuhanykabin lépésről lépésre történő felszerelése

Hogyan szereljük be a zuhanykabint megfelelően, anélkül, hogy bármilyen kritikus hiba lenne, ami befolyásolja a szerkezet működését? Ez nagyon lehetséges és nem is nagyon nehéz, ha szigorúan követi az utasításokat és követi a szaniter termékekre vonatkozó szerelési szabályokat.

Nehéz összeszerelni a zuhanytálcát a semmiből, ha szűk helyen kell dolgozni, ezért minden műveletet lassan, több lépcsőben kell végezni, a kész szerkezet összeszerelésével és beállításával. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy csak egy pár munkást végezzen, míg a szakemberek szinte mindig együtt dolgoznak, hogy időt takarítsanak meg.

Amire szüksége van a kiváló minőségű szereléshez

Teljes tartozékkészlet szükséges. A vásárlás előtt alaposan ellenőrizni kell minden alkatrész elérhetőségét és minőségét. A hibák, a károk és a méretek következetlenségei esetén meg kell követelnie az alkatrész kicserélését vagy a megvásárolt modell megvásárlásának megtagadását.

A saját kezű zuhanykabin szereléséhez és felszereléséhez speciálisan előkészített helyre és szerszámkészletre van szüksége:

 • fúró és jobb csavarhúzó az akkumulátoron;
 • fém fúrók (6 és 3 mm), bitek csavarokhoz;
 • építési szint (a rakodó padlóhoz viszonyított szabályozása);
 • lapos és lapos csavarhúzók;
 • állítható csavarkulcs vagy a kívánt méretű kulcstartók;
 • fum-tape vagy tow;
 • tömítőanyag az ízületek tömítésére.

Ha nincsenek tömlők a forró és hideg víz csatlakoztatásához, akkor előtte is aggódnia kell.

Útmutató a zuhanykabin beépítéséhez

A munka előkészítő szakaszában egy munkatervet választanak ki, ahol valójában a fülke összeáll. Meg kell jegyezni, hogy sok modell nagy, ezért ajánlatos összeszerelni egy egységet a fürdőszobához tartozó másik szobában.

Minden eszközt úgy kell elhelyezni, hogy szabadon elérhesse a folyamatot. Maga is összeállíthatja a standot, de még mindig erősen ajánlott ezt összeállítani, mert a szerelvény egyes szakaszaiban bizonyos részletek pontos beillesztése szükséges.

A fülke és a padló mellett a kabinnak kell egyenletes, csepp nélkül. Indítsa el a lefolyó telepítését. Az akrilból készült raklapokhoz az ízületet átlátszó tömítőanyaggal dolgozzák fel.

A következő lépés a szerkezet felépítése az acélprofilról az aljára. Ez a keret egy kis lábszárral lesz felszerelve.

Következő - rögzítő csapok. Az erre a célra szolgáló lyukakat a keretbe fűzjük, a raklapon lévő nyílásokon a lehető legszorosabban csavarodunk.

A keret rövid része különleges, mereven hegesztett anyával rendelkezik, amely a központi láb rögzítéséhez szükséges. Miután a láb be van csavarva, a csavaranya a pálca alátét után, majd egy másik anyával van felszerelve.

Az összes többi lábat a csapokra helyezzük, miután a raklapot áthelyezzük a telepítés helyére és egyenletesen beállítjuk egy szinttel. A mélykádas tálcáknál többé-kevésbé lapos vízszintes lesz elég, de a sekély raklapokat szigorúan az utasításoknak megfelelően kell beállítani, ragaszkodva a jelzett dőlésszöghez.

Ezután ellenőriznie kell a szifon szivárgását és nem szivárog. Ehhez le kell fedni a leeresztő lyukat, és összegyűjteni a vízedény kb. Felét. Fél óra múlva alaposan megvizsgáljuk a raklapot, hogy érzékeljük a szivárgásokat és a mikrotömböket. Végül húzzuk meg az összes anyát, rögzítsük helyüket. Csatlakoztatjuk a raklapot a lefolyórendszerhez rugalmas tömlővel.

Mostantól a falak, függönyök összeszerelésére és az összes többi felszerelésre - különösen a keret szerelésére - kerülhet. A korrózió elkerülése érdekében a keretek leggyakrabban alumíniumból készülnek. A keret mindkét oldalát, a fülke típusától függően, külön kell összeszerelni.

Minden külső csatlakozást ajánlott akril alapú tömítőanyaggal kezelni. A belső ízületeknél jobb a színtelen szaniter tömítés használata. Az olcsó modellekben szinte minden tartót fémcsavarokkal készítenek. Az ízületek nagyobb szilárdságát és tartósságát javasoljuk az M5 csavarokkal, csavarokkal és alátétekkel ellátott csavarok cseréje.

Az összes rögzítőelemet nem kell azonnal rögzíteni az ütközővel szemben - ez csak a végső beszerelés után történik. A lámpatest véglegesen rögzítésre kerül, miután a zuhanykabin minden elemét ellenőrizzük. Ezután lezárhatja az összes varratot, illesztést és továbbléphet a keretprofilok összeszerelésébe.

Amint látható, a zuhanykabin felszerelése és összeszerelése kézzel is elvégezhető. A telepítés megkezdése előtt azonban feltétlenül meg kell ismerkedni az utasításokkal és figyelembe kell venni a munkamegrendszert.

Nyitott modellek beszerelésének jellemzői

Mivel a nyitott típusú kabinok kialakítása meglehetősen egyszerű és egyetlen alumínium keretből áll, a szerelvény általában nem okoz különleges nehézségeket. Miután összegyűjtött egy alumínium keretet, azonnal rakétára helyezze át.

Az alumínium keret vége az átmeneti profil szárnyához van rögzítve vagy speciális reteszekkel. Az ízületek minden varratját tömítőanyaggal kezeljük. Amint a keret biztonságosan rögzítve van a falhoz, szerelje fel a siket átlátszó elemeket. A készletnek feltétlenül tartalmaznia kell speciális rögzítőkapcsokat, amelyek a süket üvegek rögzítéséhez szükségesek a zuhanykabin keretén belül.

Az üveg rögzített, szorosan nyomja rá a keretre, és rögzítse klipszel, de nem szorítja meg úgy, hogy ne szakadjon meg. Nyitott fülkésmodellekben a tolóajtók a leggyakrabban. Az ajtókereten speciális hengerek vannak. Az alsó és a felső vezető nyílásokba vannak szerelve. Az ajtók szoros egymáshoz közelítéséhez mágneses műanyag burkolatot helyeznek a külső végükre.

Zárt szerkezetek összeszerelése

Ez az opció majdnem megegyezik a fent leírt módszerrel, de kisebb eltérésekkel.

A zuhanytálcák falai külön-külön össze vannak szerelve és a raklapra rögzítve, kész, összeállított formában. Először is, a kabin hátsó falai, amelyekben a hidromasszázs fúvókák találhatók, fel vannak szerelve, és csak az elülső rész van felszerelve.

A telepítés során betartják a biztonsági előírásokat, és a forró és hideg vízellátó rendszerhez csatlakoztatják a fülke rugalmas tömlõit is.

Zárt modellekben az elülső panel vak részei eltérőek. Ebből a célból gyakrabban használnak további részleteket az alumínium alakból. A lap felszereléséhez a keret szélére kerüljön, jelölje meg a szerelőerősítő profil helyét, amely egyben a merevítők szerepét is betölti az egész szerkezetre.

Ezután egy fúróval vagy csavarhúzóval készítsön lyukakat a csavarok vagy öncsavarró csavarok számára, szorosan nyomja be a profilt az üveghez és rögzítse a keretre. Minden pecsétet és tömítést lezárnak, ellenőrizzük a zuhanytartó elemeit a funkcionalitás érdekében, majd helyezzük el a díszítőelemet (kötényt) a raklapra. Ne felejtsük el, hogy a használati utasításokra és a zuhany összeállítására vonatkozó tervre kell összpontosítani.

Az árnyalatok a sarokház felszerelésére

Corner - a zuhanyzók leggyakoribb lehetőségei, mivel kevés helyet foglalnak el és olcsóak.

Telepítés előtt győződjön meg róla, hogy a különböző magasságú falak közötti távolság megegyezik. A sarokpajzs vázszerkezete nagyon merev, és a telepítés után a fal összes szabálytalansága látható a keret alatt, ráadásul a helyiségek repedésein keresztül víz keletkezik. Ha megpróbálja húzni a keretet közelebb a falhoz, deformálódhat, ami után lehetetlen lesz a kapu ajtók és vak részek beszerelése.

Hasznos videó a témában

A következő videók megtekintésével többet tud megtudni a zuhanytartó összeszereléséről.

Rendelkezésre áll és gyorsan az összeszerelés minden szakaszában:

A "Liza" zuhanykabin beépítésének finomságai:

Amint látja, a zuhanytálca összeállítása nem különösebben bonyolult, kivéve az okos, gazdag funkciókkal rendelkező modelleket. Ne felejtse el ellenőrizni a teljesítmény minden részletét. Valószínűleg újra kell forgatni valamit, meg kell húzni és rögzíteni, de a telepítés tapasztalata nagyon hasznos lesz, ha cserélni vagy javítani kell a zuhanyzóállványt.

Zuhany beszerelése: képekkel ellátott utasítások

A zuhanykabin az apartmanban, a magánházban nem csak szép és bemutatható, hanem hozzájárul a kényelmes élethez. A zuhanykabin felszerelése - az utasítások, amelyek a művek teljes listáját tartalmazzák, nem jelent különösebb nehézséget.

A legfontosabb dolog az, hogy minőségi anyagok, eszközök, szabadidő és természetesen a vágyakozás legyen. Ebben a cikkben leírjuk, hogy miként kell megfelelően telepíteni a zuhanykabinot, így a kabin használata megbízható és kényelmes, és hosszú ideig is tart.

Telepítési lehetőségek

A zuhanykabinok berendezései a formatervezettől, a gyártási anyagtól függően változnak.

 • zuhanykabin tálcával és hagyományos vízelvezetővel;
 • többfunkciós doboz gőzfejlesztővel;
 • egyszerű kabinok, lejtős padlóval, rendszerint gyakran a tornatermekre szerelve.

Modellekben kapható, mind tágas, mind kis méretben. Jobb, ha legalább 80x80 cm-es kabinból választhatsz, mivel a zuhanyzás folyamán meg kell hajlítani, mozgatni és felemelni.

Egy ingyenes kabinban nem fog kellemetlenséget tapasztalni.

Ami a zuhany formáját illeti, lehet normál négyszögletes, négyzet alakú, kerek vagy félkör alakú.

Nagyon fontos a zuhanykabin kiválasztásakor, hogy figyeljen a 6 mm-nél vastagabb üvegből készült elemek minőségére. Ez a kabin sokkal tartósabb és ütésálló.

Ami a kabin díszítő oldalát illeti, itt előnyös lehet az Ön ízlése. Mivel a modellek rendelkezésre állnak fülkék különböző színű, minták, matt vagy átlátszó üveg.

A zuhanykabinok felszerelése magában foglalja a berendezések felszerelését, amelyeknek a raklapon és kerítésen kívül egy zuhanyfejjel ellátott keverőt is tartalmaz.

Vannak kabinok termosztatikus keverővel, amely fenntartja az optimális hőmérsékletet a víz hőmérsékletének megváltozásával a rendszerben.

Jobb választásnál a fülke, hogy előnyben részesítse a design, amely két zuhany fúvókák - kézi és kaszkád.

A fülke elrendezése lejtős padlóval

Zuhanykabin, lejtős padlóval

A zuhanykabin független beépítése hajlékony padlóval is kivitelezhető.

Ebben a kiviteli alakban a létra (lefolyó) felszereléséhez a padlóba mélyedést kell kialakítani.

Ilyen esetekben a burkolólapokat a padlóra fektetve a leeresztőnyílás felé kissé lefelé kell helyezni. A padló ilyen elrendezése megakadályozza a stagnáló szennyvizet. Ezután a vezetőfülke az állványra van szerelve, a víz a keverőhöz kerül.

A csempe behelyezése előtt a zuhanykabin felhelyezése előtt a mennyezetet szigetelje a nedvességtől.

Zuhany funkciók

A hidromasszázs zuhanykabin teljes készlete

Most már csaknem ritkán használták a zuhanytelepet magánházban, raklap nélkül.

Alapvetően a fogyasztó olyan fülkét telepít, amelynek csomagja a következőket tartalmazza:

 • tálca;
 • oldalfalak és hátlap;
 • az ajtót;
 • felső panel;
 • egyéb kiegészítők.

A hidromasszázs funkcióval rendelkező kabinok nagyon kényelmesek.

Az ilyen típusú zuhanykabinok felszerelése olyan speciális fúvókák felszerelését jelenti, amelyek bizonyos intenzitással permetezik a vizet.

A masszázs hatás akkor érhető el, ha a változtatható frekvenciájú injektorok automatikus aktiválása megtörténik.

A vezetőfülke rendszerének összetettsége határozza meg a fúvókák számát.

A fülkék ilyen funkcióval is felszerelhetők:

 • gerincvesedés;
 • ágyéki és nyaki masszázs;
 • nyirokmasszázs.

Egyes kabinok gőzfunkcióval vannak felszerelve.

A legfontosabb dolog, amikor ilyen zuhanyokat rendezünk, hogy megfelelő légáramlás következik be, és a gőz egyenletesen oszlik el a kabinban. Rendszerint az ilyen kabinokat ventilátorral kell felszerelni.

A hidromasszázs funkcióval ellátott zuhanykabin telepítési utasításai szerint a vízvezeték-rendszerben több mint 2 atm nyomást fejt ki.

Nagyon fontos, hogy vízvisszanyerő rendszer kerüljön telepítésre. Ez meghosszabbítja a vízvezeték-berendezés élettartamát.

A telepítés kiemeli

Kabin szög

Fontos tudni, hogy a zuhanyzók telepítése gyakran a vízvezeték-rendszer megváltoztatásával történik.

A zuhanyzó helye:

 • a szoba sarkában;
 • szomszédos a falon.

Annak érdekében, hogy a kabin gyorsan meghiúsuljon, vagy a hornyok nem jelennek meg, maga a zuhanykabin felszerelése az ilyen pillanatok figyelembevételével történik:

  1. Villamos energia, víz, szennyvíz bevezetése megkezdődik;
  2. A kabin szennyvízének felszabadulása nem lehet 70 mm-nél nagyobb a padlóról a csatornába.
   Ellenkező esetben a zuhanytálca felhelyezése a dobogóra történik;
  3. A telepítést a gyártó utasításai szerint kell végrehajtani;
  4. Az alkatrészek ízületére egy tömítőanyagot kell alkalmazni. A márkanévtől függően szárítási ideje legfeljebb 24 óra.

Mérnöki hálózatok felszerelése

Megbízható zuhanytálca - melynek felszerelését szilikon vagy akril tömítőanyaggal végezzük, a kabin belsejéből és az akril kívülről alkalmazott szilikonnal kell elvégezni.

Csatorna- és zuhanytálca telepítése

Kilátás a serpenyő alján, a beépített szennyvízzel

Előfordulhat, hogy a fenti információ nem elegendő ahhoz, hogy kiderítse, hogyan kell a zuhanykabinot telepíteni. Ezért részletesebb leírást kínálunk Önnek.

A telepítés lefolyócsatlakozással kezdődik:

 1. Csatlakoztassa a fülke leeresztő tömlőjét a szennyvízelvezető csatornába;
 2. Folyamatcsuklók tömítőanyagokkal;
 3. Tegyen egy tömítést a raklap leeresztő nyílásába;
 4. A tömítés felületét szilikon tömítőanyagokkal kezeljük. A tömítés a raklap alatt található, és a hulladékegységet csavarokkal rögzítik.

A telepítés következő lépése a raklap és egyéb kabin elemek telepítése:

 • A készletben lévő záróelemek a falhoz rögzítve vannak a raklap díszlapjának magasságáig.
  Ha a panel hiányzik, a magasságot a csatorna csatlakoztatásának lehetősége határozza meg;

Tömítések beszerelése a lefolyóba

 • A zuhanykabin felhelyezése előtt a serpenyőcsatorna csomópontjának helyét tömítőanyaggal kezeljük.
  Ezután ellenőrizzük a feszességet, ha vizet engedünk a serpenyőbe;
 • ha a szivárgást ebben a helyiségben nem észlelik, akkor a raklap szintjének szigorú (szigorúan vízszintes) kiegyenlítésével és a láb beállításával történő rögzítésével folytathatja.

A raklap felszerelése meglehetősen egyszerű folyamat. Ezenkívül a raklapon elhelyezett konstrukciók előnyösek a tágas padlószintű zuhanykabinoknál.

Összeszereléskor nincs szükség higiéniai és egészségügyi intézkedésekre.

Annak ellenére, hogy a raklapot könnyű felszerelni, mielőtt telepítené, konzultáljon a szakértőkkel.

Zárt vezetőfülkeelemek felszerelése

Teljes felszerelés - zuhanyzók, összeszerelve az összes elemhez, beleértve a kerítést és a szerelvényeket.

Sidebar telepítés

Amikor az oldallapokat egy raklapra szereli fel, a vezetőfülkékhez tervezett vezetőket kell beszerelni.

Közöttük ezek az elemek szabványos kötőelemekkel köthetők szilikon tömítőanyag felhasználásával.

Ügyeljen arra, hogy a tömítőanyag ne töltse be a serpenyőben lévő hornyokat, és jobb vízáramlást tervezzen.

Az oldalfalak szereléséhez használt tömítőanyag és rendszeres hardver. Az elemek összeszerelésének egymáshoz viszonyítva kell lennie.

A kabin (tető) felső paneljének felszerelése után ellenőrizni kell a kabin elektromos berendezéseinek működését (fény, szellőzés, rádió).

Az így összeszerelt szerkezetnek meg kell állnia, amíg a tömítőanyag megszárad. Csak akkor tegye le az ajtókat. Miután vízbe helyezték a szerkezetet, ellenőrizni kell a kabin elemei és a vízellátó rendszer közötti csatlakozások szorosságát.

A zuhanykabin működésében fellépő zavarok vagy eltérések hiányában szükség van az ajtók beállítására és a díszítő panel rögzítésére a kabinban (ha van).

A zuhanyzók beépítése magánfaházakba, különös figyelmet kell fordítani a vízszigetelés kérdésére.

Azt mondhatjuk, hogy a vízszigetelő réteget nemcsak a padlóra kell helyezni, hanem a falakra és a mennyezetre is.

Egy faházban lévő zuhanykabin telepítése önmagában egy újabb lépés a városi kényelem felé. Ezenkívül a zuhanykabin jellemzői: kényelem, beépítési sebesség, napi használatra való alkalmasság, gazdaságosság, funkcionalitás, ergonómia. Reméljük, hogy a cikkünkben ismertetett tippek és javaslatok segítenek Önnek abban, hogy bármilyen problémával megoldani ezt a feladatot. Vigyen magával zuhanyozni!

műszerek

A zuhanykabin kiváló alternatíva a fürdőszobának, különösen, ha kis méretű fürdőszobát kell felszerelni. A tágas fürdőszobák tulajdonosai azonban egyre inkább választanak kényelmes és többfunkciós zuhanyzókat.

Az optimális modell kiválasztása, az illetékes telepítés és a gondos működés a legfontosabb a zuhanykabin hosszú, kényelmes és zavartalan használata.

tartalom

A zuhany használata előnyei

A zuhanykabin egy speciálisan felszerelt, körülhatárolt hely a zuhanyozáshoz. Napjainkban nőtt a zuhanytálca használatának lehetősége, különböző kiegészítő funkciók jelentek meg: hidromasszázs, gőzfejlesztő, sztereó rendszer és mások.

Sok fogyasztó rámutat a fürdőszobában lévő zuhanykabin számos előnyére:

 1. Tömörség. A zuhanyfülke kevesebb helyet foglal el, mint egy hagyományos kád, míg felszabadítja a helyiséget kazán, mosógép vagy mosodai kosár felszerelésére.

 • A vízfogyasztás megtakarítása. A zuhanyzáshoz ötször kevesebb víz szükséges, mint fürdéskor.
 • A sérülések csökkentése. A zuhanykabin alján egy megkönnyebbülés található, ami jelentősen csökkenti a csúszást és megkönnyíti a gyermekek fürdőzését. Ugyanez a kritérium fontos az idősek számára, akik nehezen vesznek fürdőzést önmagukban.
 • Funkcionalitás. A fülkék széles választéka lehetővé teszi, hogy a legmegfelelőbb modellt válasszák optimális funkciókészletekkel.
 • Zuhanykabinok: vélemények

  Annak érdekében, hogy a zuhanykabin teljes előnyei teljesüljenek, meg kell választani a megfelelő modellt és helyesen telepíteni.

  A zuhanyzótípusok: tervezési és beépítési jellemzők

  Az összes zuhanykabin két fő csoportra osztható:

  1. Zuhanykabinok - nyitott kabinok.
  2. Zuhanykabinok - zárt kabinok.

  Zuhanykabinok

  Corner zuhany - az egyik legnépszerűbb modell. Az utastér kialakítása nem tartalmaz hátsó falat és tetőt. A zuhanytálca körül elhelyezkedő helyiség egy vagy két oldalán korlátozódik a csarnok falai, másrészt a fürdőszoba falai.

  A nyitott zuhanytálcák lehetnek zuhanytálcával vagy közvetlenül a kád padlójára telepíthetők.

  A zuhanykabin felszereléséhez kész készkabin készletet (falak, ajtók és tálcák) vásárolhat, vagy külön-külön felveheti az elemeket.

  A raklap mélységétől függően a nyitott kabinok több típusra oszthatók:

  1. Alacsony zuhanyzók - a rakfelület magassága 0-3,5 cm. Ezek a fülkék kizárólag zuhanyozás fogadására szolgálnak. Az alacsony tálcát általában kis zuhanykabinok (80 * 80 cm, 90 * 90 cm, 70 * 100 cm) telepítésekor használják. A sekély modellek kényelmesek lehetnek az idősebbek számára.
  2. Kis zuhanyzók 10-18 cm raklap mélységgel.
  3. A mélysugarak mélysége körülbelül 45 cm, az ilyen mélységű raklap jobb választás a 100 * 100 cm-nél nagyobb méretű zuhanykabinhoz - ez nemcsak zuhanyozni, hanem a kabinban fürdőként is használható.

  Az alacsony raklapok nem képesek újratelepíteni őket, mivel azok fel vannak szerelve. A mély raklapok fém keretre történő felszerelése lehetővé teszi a rejtett kommunikáció fenntartását, és szükség esetén a másik helyre mozgatását

  Záporok: fotó

  Nyílt zuhanyozók kialakításának és felszerelésének jellemzői:

  1. A zuhanykabin beépítése kiváló minőségű előkészítést biztosít: padló és falak összehangolása, vízszigetelés.
  2. A fülke felszerelését a fülke vagy a fürdőszoba sarkában végezzük.
  3. A tető hiánya miatt a zuhanykabinnak nincsenek további funkciói: "aromaterápia", "törökfürdő", "trópusi zuhany".
  4. A zuhanyzó felszerelhető a padlón. Ebben az esetben gondoskodni kell egy speciális vízelvezető rendszernek - a létrának.

  A tágas üveges zuhanykabinok vizuálisan bővítik a teret, eleganciát és könnyedséget biztosítanak a fürdőszoba tervezéséhez

  Zuhanykabinok

  Zuhanyzósarok - teljesen zárt tér a bejárati ajtókkal. A zárt kabin tetővel és falakkal rendelkezik.

  Ez a doboz kényelmesebb a használata és a könnyebb telepítés. A zárt modellek költsége azonban magasabb, mint a nyitott zuhanyozóknál (30 000 rubel áron és egy zuhanyzónál 7 000 rubel áron vásárolhat egy hagyományos dobozt speciális funkciók nélkül).

  A zárt típusú zuhanyok ára közvetlenül függ a beépített funkciók számától, a doboz méretétől és a gyártás anyagától.

  A zuhanykabinok rendelkezhetnek ilyen funkciókkal:

  1. Whirlpool. A hidromasszázs zuhanás után egy nap után enyhíti a feszültséget, javítja a vérkeringést és tonizálja a bőrt. Meg kell jegyezni, hogy egyes betegségekben a hidromasszázs ellenjavallt.
  2. "Török fürdő". A beépített gőzfejlesztő növeli a dobozban lévő páratartalmat 100% -ra. E funkció használata csak akkor lehetséges, ha elegendő nyomás van a vízellátó rendszerben - legalább 3 bar.
  3. Aromaterápiás. Egy speciális tartályt illóolajjal töltöttek. A tartályon áthaladó gőz és víz kellemes és hasznos illatú dobozokkal töltik be a helyet. Belélegezhető.
  4. "Trópusi zuhany". A doboz tetején olyan fúvóka helyezkedik el, amelyen keresztül a víz kis cseppekkel van ellátva.
  5. Szellőztetés - a gőz egyenletes eloszlása ​​a kabinban. A szokásos modellekben a szellőzés hozzájárul a levegő normál keringéséhez a dobozban.
  6. Színterápiás. A LED-ek különböző színű vízfolyásokat festenek. A vezérlés a távvezérlő segítségével történik.
  7. Kontraszt zuhany - alternatív hideg és meleg víz.
  8. A hangvezérlés a legdrágább modellekben történik. Ahhoz, hogy a víz melegebb legyen / hidegebb legyen, kapcsolja ki ezt a funkciót hangutasítással.

  A zárt kabinok legprimitívabb modelljeihez rádió, felső és oldalsó világítás, ülés, polcok, mosogatószerek és tükör is tartozik.

  A minőségi zuhany kiválasztásának kritériumai

  A család igényeinek és a fürdőszobai paramétereknek megfelelően egy zuhanyzópultot kell választani.

  1. Szabad hely rendelkezésre. A kabin vagy doboz mérete a fürdőszoba méretétől függ. A 90 * 90-es zuhany egy kis fürdőszobához, és egy nagy fürdőszobában egy nagyobb téglalap alakú kabinat kell elhelyezni.
  2. Víznyomás a csövekben. Fontos mutató, ha egy "Hydromassage" és "Turkish bath" funkcióval rendelkező dobozt szeretne vásárolni.
  3. A zuhanytálcának víztaszító bevonattal kell rendelkeznie, ezért szükséges, hogy a víz leálljon a falon.
  4. A kabin palettának ellenállnia kell a mechanikai sérülésnek, gyorsan fel kell melegíteni, és hullámos bevonattal kell ellátnia.
  5. A legtartósabb keretes zuhanykabin acélprofilból hegesztve.
  6. A kabin szerelvényeit és záró- és szabályozószelepeit szilárdan rögzíteni kell.
  7. A box vagy cockpit ajtóknak szorosan, de simán kell haladniuk. Az ajtók rögzített helyzetben történő rögzítésének egyértelműnek kell lennie.

  A zuhanykabin megvásárlása előtt tesztelni kell: ellenőrizni kell a raklap erősségét (sétálni a kabin alján), nézze meg a keret szerelését a tálcával, próbálja meg rázni a dobozokat (a jó minőségű kabin nem taszítson)

  A mellékelt zuhanykabin független beszerelése

  A zuhanyrendszer telepítési sémája a tervezés összetettségétől függ, és a legtöbb modell esetében a szerelési szekvencia azonos.

  Előkészítő munka

  Annak érdekében, hogy elképzelhető legyen a zuhanykabin összeszerelésének módja, olvassa el a készlethez tartozó utasításokat.

  A szerelés előtt elő kell készíteni az ilyen eszközöket és anyagokat:

  • építési szint;
  • szilikon tömítőanyag;
  • kulcsok;
  • éles kés;
  • Phillips csavarhúzó;
  • festeni;
  • kefe;
  • kesztyűk;
  • szifon a kisüléshez;
  • rugalmas tömlők;
  • fum-tape vagy tow;
  • véső;
  • kalapács;
  • ütni;
  • egyszerű ceruza;
  • utasítás a zuhanyra.

  Az előkészítő szakasz számos tevékenység végrehajtását foglalja magában:

  1. Ellenőrizze a zuhany minden szükséges részének rendelkezésre állását:
   • tető;
   • tálca;
   • az ajtót;
   • oldalfalak;
   • hátlap;
   • függőleges állványok;
   • kötény.
  2. Végezze el a zuhanyzó próbatestét - ez segít:
   • győződjön meg róla, hogy minden tétel jelen van;
   • cserélje ki a hibás alkatrészeket;
   • ellenőrizze a lyukakat;
   • megérteni a szerelés helyességét és sorrendjét.
  3. Illessze a padlót a fürdőszobában és hajtson végre vízszigetelést.
  4. Csatlakoztassa a vízelvezető rendszert rugalmas tömlőkhöz.

  Raklapszerelés

  A zuhanykabin felépítése egy raklap beszerelésével kezdődik:

  1. Fordítsa fejjel lefelé a serpenyőt. A kényelem érdekében kívánatos kesztyűt viselni.
  2. A hosszú csavarokat szorosan be kell húzni az ülésekbe.
  3. A csapokon húzza meg a csavarokat és dobja le az alátéteket.
  4. Helyezze a fém csapokat a csapokra.
  5. Csatlakoztassa a központi lábat a kerethez két anyával.
  6. Fordítsa el a raklapot, helyezze a padlóra és állítsa be a lábak magasságát.
  7. Ellenőrizze a raklap helyzetét az épület szintjén.
  8. Telepítse a szifont. A tömlő egyik vége a raklaphoz csatlakozik, a másik a csatornahálózatba.
  9. Öntsön vizet a serpenyőbe, és ellenőrizze a lefolyó tömítettségét és minőségét.

  Rögzítőpanelek és kerítések

  A panelek telepítésének megkezdése előtt meg kell határoznia az üveg helyét. Ha nincsenek jelek a kerítéseken, amelyek jelzik a rész felső és alsó részét, akkor a rögzítő lyukak számára összpontosíthat - általában több van a tetején.

  A panelek és kerítések telepítésének folyamata:

  1. Szerelési útmutatók:
   • a szélesebb útmutató tetején;
   • alulról a vékony alakos vágás vezető létrehozására.
  2. Szereljen speciális állványokat. Az eredménynek az oldalsó panelek további felszereléséhez szükséges íveltségnek kell lennie.
  3. Helyezze az üveget a vezetőbe, és helyezze fel a tömítőanyagot.
  4. Minden alkatrészcsukló tömítőanyag.
  5. Oldalsó panelek a raklap csavarokhoz történő csatlakoztatáshoz. A raklapon erre a speciális lyukakra van szükség.
  6. Csatlakoztassa a hátlapot a raklaphoz, valamint az oldalpanelhez. Az önmetsző csavarok nem lehetnek túl szorosak.

  Ebben a szakaszban ellenőrizni kell az elektromos eszközök (világítás, szellőzés) működését.

  A tető és az ajtók szerelése

  Mielőtt rögzítené a tetőt, telepítenie kell a háttérvilágítást, az öntöződobozt és a hangszórókat.

  A mennyezet és a kabin teteje közötti távolság legalább 25-30 cm legyen

  A tető szereléséhez használhatja a meglévő lyukakat, és ha szükséges, készítsen újakat. A tetõt csavarokkal és csavarokkal rögzítik.

  A zuhanykabin nyílása az oldal, a hátsó fal és a tető beépítése után történik

  Az ajtók szerelésének sorrendje:

  1. Csatlakoztassa a görgőket az ajtókhoz, tegye be a tömítéseket.
  2. Az ajtók az útmutatókban vannak.
  3. Állítsa be a görgőket úgy, hogy az ajtók szorosan záródjanak, és ne engedje a vizet.
  4. Szerelje fel a kupakokat a görgőkre.

  Most megcsavarhatja a kiegészítőket (polcok, tükör, adagoló) és kiegészítők (fogantyúk, korlátok).

  A fülkapcsolat a kommunikációhoz

  A kabinba hideg és meleg vizet kell biztosítani. Kívánatos, hogy a fülke üzemi nyomása (1,5-4 bar) egybeessen a vízvezeték nyomásával.

  A zuhany csatlakoztatásához külön vízálló csatlakozót kell telepíteni. A csatlakozót úgy kell elhelyezni, hogy ne legyen feszültség a vezetéknél (optimálisan - az oldalán vagy a fülke mögött).

  A fürdőszoba aljzatához ajánlatos egy RCD-t telepíteni és kiválaszthat egy külön elektromos vezetéket.

  A zuhanykabinok összeszerelése (oktatás): videó

  A zuhanykabin beépítése raklap nélkül

  A zuhanykabinnak egy raklappal való felszerelése gyakorlatilag nem különbözik a zuhanykabin beépítésétől. Különbségek merülnek fel, ha a zuhany fel van szerelve a padlón a padlón.

  A kabin felhelyezése előtt készítse el az alapot az alábbiak szerint:

  1. Határozza meg a sarok méretét, és válasszon ki egy helyet.
  2. Vízálló a padló és a szomszédos falak.
  3. Szereljen fel egy lefolyót a padlóra - egy olyan rácsot, amelyen keresztül a vizet a csatornarendszerbe vezetik.
  4. A zuhany padlóján lévő csempeburkolatoknak nagyon alacsony a csúszásuk.

  A kiváló minőségű vízelvezetéshez a padló lejtése a létra területén legalább 3 °

  Meghibásodás és javítási zuhanyzás

  A zuhanykabin fontos, hogy tisztán tartsa és figyelemmel kísérje valamennyi elemének munkáját.

  A legfontosabb alkatrészek (keverő, fúvókák, gőzfejlesztő) meghibásodásának megakadályozása érdekében gondoskodni kell a víz minőségéről és telepíteni a mechanikus víztisztító szűrőket. Ezek az intézkedések jelentősen csökkentik a kalciumképződés kockázatát a munkahelyeken.

  Háromhavonta cserélni kell a patronokat vagy a patronokat a szűrőkben

  Idővel a zuhany elkezd szivárogni. A hiba legfőbb oka a szilikon tömítés rossz fugázása vagy romlása.

  Ebben az esetben a szivárgás helyén lévő vezetőfülkét le kell szedni, és az alkatrészeket tisztítani kell a szennyeződéstől és a régi tömítő réteg maradékától. Ezután új szilikon tömítő réteget alkalmazzon, szerelje össze a vezetőfülkét, és jól dörzsölje a varratokat.

  Jobb, ha egy összetett konstrukció egy multifunkcionális kabinjainak összeszerelését professzorra bízza, és egyszerűen egy egyszerű dobozt vagy sarkot szerelhet be, a legfontosabb dolog nem sietni, és tisztán követni az utasításokat.

  Zuhanykabin elhelyezése

  Körülbelül tíz-tizenöt évvel ezelőtt egy zuhanykabin egy luxuselem volt. De most egyre több ember szabadul meg a régi, túlméretezett fürdőkből, és helyette egy zuhanyt telepít.

  Zuhanykabin elhelyezése

  Ez lehetővé teszi, hogy növelje a szabad helyet, ami általában nem elegendő a városi lakásokban. Az ilyen fülkék jelenlegi skálája meglehetősen széles, de egy adott modell helyes megválasztása nem elegendő - még mindig telepíteni kell és kommunikálni kell. A cikk olvasása után megtudhatja ezt és még sok más dolgot.

  Figyelj! A telepítés nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet. De annak érdekében, hogy elkerüljék a lehetséges problémákat, először el kell döntenie a fülkék fõ típusairól.

  Tartalom lépésről lépésre:

  A zuhanyfülkék típusairól

  A zuhanytálca zárt doboz a higiéniai eljárásokhoz. Sok modell létezik, de mindegyik két nagy csoportra osztható.

  1. Nyissa meg

  A kabinok nyitott terét csak a doboz és a fürdőszoba falai korlátozzák. Ilyen kialakításokat is neveznek zuhanyzók sarkainak.

  Az ilyen modellek drágák, de a telepítést gyorsan és problémamentesen végezzük (tekintettel arra, hogy a padló és a falak összehangolása és vízszigetelése).

  Figyelj! A legtöbb esetben a zuhanyzók sarkai kis lakásokban vannak elhelyezve, ahol a teljes méretű zuhanyzás telepítése nem lehetséges a szabad hely hiányában. De ha a fürdőszoba területe túl kicsi, akkor a sarokban ki kell választani egy átlátszó ajtóval, amely befelé nyílik.

  2. Zárt

  Zárt zuhanyzó

  A zárt kabinokban falakon kívül egy "mennyezet" is található. Egyszerűen fogalmazva, teljesen le vannak zárva. Az ilyen fülkék nagyon különböző méretűek lehetnek, de általában 0,7 x 0,7 m-ről 2 x 2,1 m-re vannak osztva. Ezek egyszerű és többfunkciós részekre oszthatók, az utóbbi számos további lehetőséget kínál:

  • aromaterápiás;
  • pezsgőfürdős
  • "Nyári" zuhany;
  • színkezelés;
  • „Szauna”;
  • rádióvevő.

  Zuhanykabin elhelyezése

  A zuhany felszerelését és csatlakoztatását meglehetősen könnyű kezelni, csak követni kell a gyártó utasításait és maximális erőfeszítést kell tenni a munkához.

  1. lépés: Telepítési hely kiválasztása

  Telepítés helyének kiválasztása

  A zuhanykabin felszerelésének helye két követelménynek kell megfelelnie:

  • kívánatos, hogy egy kabinat a kapucnihoz közel helyezzen el;
  • Sok kiegészítő funkcióval ellátott modell tápfeszültséget igényel, ezért ne felejtse el a földelést.

  A zuhanykabin felszerelésének követelményei

  2. szakasz

  A zuhanykabin összeszerelése a saját kezével

  A zuhanykabin összeszerelése a saját kezével

  A zuhanykabin összeszerelése a saját kezével

  A telepítés a szerkezet összeszerelésével kezdődik, amely segít a kapcsolódás valamennyi árnyalatának kezelésében és annak valós méretének meghatározásában.

  Figyelj! Az összeszerelési technológiát illetően itt nem fogunk tanácsokat adni, mivel minden egy adott modell tervezési jellemzőitől függ. Amint korábban említettük, csak a gyártó utasításai segíthetnek.

  3. szakasz Csatlakozás a szennyvízcsatornához

  Zuhanyfolyóka

  Zuhany beszerelése

  Zárja le a kifolyó lyukat a tálca alján

  Csatlakozás a csatornarendszerhez

  Csatlakozás a csatornarendszerhez

  A csatlakozásnak egy raklap beszerelésével kell kezdődnie. Az alábbiak az eljárással kapcsolatos javaslatok.

  1. A raklapot szigorúan vízszintesen kell felszerelni, ezért a munkában jobb a hosszú építési szint használata.
  2. A vezetőfülkébe mindig speciális támaszok vannak, amelyek segítségével a raklap vízszintes helyzetét beállítjuk. Szükség esetén a kiegészítő támogatást a központban rögzítheti.
  3. A raklapnak merőlegesnek kell lennie a falra.
  4. A padlószintnek tökéletesen egyenletesnek kell lennie (ugyanazt a szintet kell használni). Ha ez nem érhető el, a serpenyő nem tapad megfelelően a falakhoz, és ennek következtében szivárgás következik be.

  A raklap összeszerelése után megkezdődik a kapcsolat. Itt van egy sor művelet.

  1. lépés: Vegye ki a kötény összes elemét.

  2. lépés: Emelje fel a raklap egy részét.

  3. lépés: A hullámtörlő csövet a raklap alján található vízelvezető könyökre helyezzük (egy speciális oldalsó csonk található a rögzítéshez). Ez a tömlõ csatlakoztatja a fülkét a csatornába.

  Figyelj! Javasoljuk, hogy a szükségesnél nagyobb hosszúságú tömlőt használjon - szükség lehet a terv jövőbeli mozgatására.

  4. lépés: A tömlő második vége rögzítve van a padlóban lévő lefolyóhoz.

  5. lépés: A raklap behelyezése.

  Figyelj! Rendkívül jó minőségű telepítés csak akkor érhető el, ha a padló a helyiségben tökéletesen egyenletes, és a falak 90 ° -os szögben vannak.

  A szerkezet összeszerelése előtt "teszt" leeresztést hajtanak végre. A zuhanykabin telepítése előtt sokkal könnyebb korrigálni az összes hibát.

  Csatlakozó egy közös szennyvízelvezető csatornához

  Paletta beállítása

  4. szakasz Vízellátás

  Ugyanilyen fontos szerepet játszik a fülke megfelelő összekapcsolása a vízellátó rendszerrel. Ehhez csak kiváló minőségű csöveket és szerelvényeket kell használni. Ezenkívül minden csatlakozást gondosan lezárni kell.

  Csatlakozási követelmények

  1. A csővezeték az alaplap mentén fekszik, vagy egyáltalán elrejti.
  2. A léleknek a víz a mosogató alá kerül.
  3. Legalább egy vízszűrő vezet be a csővezetékbe.

  Lépésről lépésre

  A zuhanykabin összeszerelésének és felszerelésének rendszere

  1. lépés: először a vízellátás megakadt, majd a forró / hideg vizes fürdőcsapokban kinyílik - így a rendszerben lévő nyomás a kívánt szintre csökken.

  2. lépés: A régi zuhanyt leveszik - ebből a célból az összes rögzítőelemet meglazítják és eltávolítják fogóval.

  3. lépés Ugyanazok a fogók segítségével a régi tengelykapcsoló csavarja ki. A csővezeték minden része kompressziós szerelvényekkel van felszerelve.

  4. lépés. A szerelvényeket kenõsítik (elõnyösen gépi olajjal). A fülke adaptereket csavarták és meghúzták fogóval.

  A zuhany csatlakoztatása a vízellátó rendszerhez

  5. lépés Az utasításoknak megfelelően rögzítenek horgonyokat, ha szükséges, a lyukak kicsit többet készítenek. Ezután a csavarokat csavarják.

  Figyelj! Ajánlott a maszkoló szalaggal levágni a rögzítés helyét, ellenkező esetben esély van a csempe megrongálására a munka során.

  6. lépés: A tömlők csatlakoznak az átmeneti szerelvényekhez, a csatlakozások rögzítve vannak.

  A zuhany csatlakoztatása a vízellátáshoz

  A zuhany csatlakoztatása a vízellátáshoz

  7. lépés: A zuhanypanel a horgonyokra támaszkodik. A tartó a tetején kezdődik. A vízvezetékeket a panel külső részére szerelik fel, díszítőlemezeket szerelnek fel.

  8. lépés: A rendszer teljesítményét ellenőrizni kell. A víz a felemelőn folytatódik, minden csatlakozást ellenőrizni kell. Csak ezután fogantyú van.

  Csak a fal megjavításához marad. Ezt a gyártó utasításainak megfelelően kell elvégezni, és szilikon tömítőanyagot és tömítő tömítéseket kell használni.

  Zuhanykabin eszköz

  Záró ütemek

  A gyülekezés végén számos tevékenységet kell végezni a zuhanycsarnok végleges elrendezésével kapcsolatban.

  1. Villamos energia

  Csak azokat a modelleket, amelyekben van hidromasszázs funkció vagy gőzgenerátor van csatlakoztatva az elektromos hálózathoz. 3 cm² keresztmetszetű szigetelt háromvezetékes huzalt használnak.

  Gőzfejlesztő zuhanyozáshoz

  2. Mennyezeti panel

  Általában a mennyezethez tartozik egy kabin. Ebben az esetben a mennyezethez egy öntöző kanna és más alkatrészek csatlakoztathatók a mennyezethez - egy hangszóró, lámpák és minden, amit a gyártó biztosít. A hangszóró és a panel között kialakított csatlakozások tömítőanyaggal vannak kezelve, hogy elkerüljék a "zümmögést".

  A felső fedél behelyezése

  A mennyezet a szerkezet felső részében található megfelelő rögzítőelemekre van felszerelve. Az ízületeket ebben az esetben is tömítőanyaggal kezelik.

  3. Szerelvények

  Ezután a következő eljárásokat kell végrehajtania.

  1. lépés: A hengereket az ajtó felső és alsó részein helyezik el. A tetején elhelyezkedő görgők, amennyire lehetséges, kijönnek a beszerelés előtt.

  2. lépés: Az ajtót tömítőanyaggal körülvágjuk és a helyére helyezzük.

  A zuhanyzópult összeállításának folyamata

  3. lépés Az optimális pozíció meghatározásához a felső görgőket beállítjuk.

  4. lépés: A csavarok, amelyekkel a görgők rögzítettek, dekoratív dugóval vannak lezárva.

  5. lépés Telepítse a tartozékok többi részét - tükör, gombok, stb.

  A telepítés befejezése után elvégzik a végső vizsgálatot. Amint a fentebb említettük, az összes csatlakozás légmentesen történik, és a raklaphoz nem szabad felszúrni működés közben (különben a lábak helyzete ismét szabályozott).

  A zuhanytálca üzemeltetése és tisztítása

  Minden modell esetében a működési szabályoktól függetlenül azonosak. A mosási eszközök csak akkor különböznek egymástól - az egyik vagy másik választása az adott szerkezeti elem anyagától függ.

  Mûködés közben meg kell emlékezni néhány követelményre.

  1. Az alkatrészek egyikét sem lehet csiszolóanyaggal vagy anyaggal megtisztítani - még a csempe vagy triplex üvegen is hagyja a karcolásokat.

  Egyik alkatrész sem tisztítható csiszolóanyaggal vagy anyaggal.

  A mosdó mosása

  Érdemes megjegyezni azt is, hogy a fülke tisztítása frekvenciánként több típusra oszlik.

  1. A jelenlegi tisztítás minden zuhany után történik. Ebben az esetben minden felületet meleg vízzel öblítünk és szárazra töröljük.
  2. A fő tisztítás a működés gyakorisága. Általában ilyen takarítást végeznek havonta egyszer tisztítószerek használatával és a fülke további törlésével.
  3. Az intenzív tisztítás az egyes elemek vagy az egész kabin teljes körű tisztításából áll, erős eszközökkel. Célszerű a sótartalmak, a nagy szennyeződések megjelenése, valamint az olyan esetekben, amikor a zuhanyt hosszabb ideig nem használták.

  A jelenlegi tisztítás minden zuhany után történik

  Videó - Zuhanykabin mosás

  megállapítások

  A zuhanykabin felszerelése egyszerű, ezért csak minimális készség szükséges a fürdőszobai berendezések kezeléséhez és a szükséges utasításokhoz. Az első vagy a második hiányában jobb, ha a telepítést szakemberre bízza.

  Élvezze az eljárást a beépített zuhany alatt.