Legfontosabb > Fürdő

Hogyan lehet zuhanyozni egy magánházban?

A faházban lévő zuhanykabin telepítése természetes vágy, hogy minimális kényelmet biztosítson otthonában vagy az országban. A készlet teljes rendszere készen áll és egyszerűen beszerelhető, megfelel az utasítások minden követelményének és figyelembe véve a helyiség jellemzőit.

Lehetőség van egy faházban zuhanykabin építésére a saját kezével. Ez lehetővé teszi, hogy optimálisan illeszkedjen az építési tervbe, és jelentősen csökkenti az ilyen fejlesztések költségeit. Fontos megérteni a telepítési szabályokat és biztosítani az egészségügyi szabványoknak való megfelelést.

A probléma lényege

Mi a lényeg a zuhanykabin? Ez egy kis elszigetelt szoba, ahol közvetlenül a saját otthonába zuhanyozhat, anélkül, hogy aggódna a víz öntésével és fröccsenésével. A funkciók ellátása érdekében a zuhanykabinban fel kell szerelni:

 • vízellátó rendszer;
 • olyan egészségügyi berendezések, amelyek lehetővé teszik a víz nyomásának és hőmérsékletének beállítását;
 • egy tálcát, hogy összegyűjtse a vizet és biztosítsa a csatornába való kifolyását;
 • falak a fröccsenés elkerülése érdekében.

A zuhanykabin kialakításának kérdésével foglalkoznia kell a terv alapvető követelményeivel:

 1. Terület és térfogat. A fülke méretét úgy választják ki, hogy az ember kényelmesen zuhanyozik, figyelembe véve a fizikumát, valamint azt a vágyat, hogy kiegészítő berendezést helyezzen be (pl. Mosógép).
 2. Vízszivárgás elleni védelem. Ha egy faházban fúvóka zuhanyozik, akkor különösen fontos, hogy a padlót és a falakat kizárja. Ehhez olyan falakkal kell rendelkezniük, amelyek kiküszöbölik a fülkén kívül eső vizek fröccsenő veszélyét, és a térfogatát összegyűjtik a serpenyőben, és a szennyvízcsatornába kerülnek. A zuhanyrendszer megbízható vízszigetelése a legfontosabb követelmény egy fa szerkezetben történő elrendezéséhez.
 3. Egészségügyi szabványok végrehajtása. A magánházban lévő zuhanykabinnak teljes mértékben meg kell felelnie az egészségügyi és higiéniai követelményeknek: nincs rajzolás, kellemetlen szagok és stagnáló szennyvíz eltávolítása, jó vízelvezetés biztosítása, állandó vízelvezetés, környezetbarát anyagok használata és penész, gombák és kórokozók megjelenésének megakadályozása. Fontos feltétel a szellőzés jelenléte.
 4. Távolítsuk el a csupasz lábak csúszásának következtében a leesés kockázatát.
 5. Esztétikai tényező. Természetesen a zuhanynak optimálisan és harmonikusan illeszkednie kell a ház teljes belsejébe.
 6. Isolation. Jobb zuhanyozni, ha a fülke belsejében lévő személy úgy érzi, hogy teljes védelmet nyújt a kíváncsiskodó szemektől.

A zuhanyzó kiválasztásának elvei

Hogyan telepítsek egy zuhanyzót magánházban? A telepítés a megadott követelményeknek megfelelően történik, és a helyet a vízellátó és szennyvízcsatorna közvetlen környezetében választják olyan területen, ahol egy zuhanyzó egy személy általi fogadása nem zavarja a többi családtagot. A szoba kialakítása kötelező feltételek meghozatalával kezdődik: a vízellátás forrása és a szennyvíz jelenléte.

Szerkezetileg 2 fő típus létezik: nyitott és zárt fülkék. Az első változatban a padló és a zuhanypanel állandóan van felszerelve. A falak függönyök formájában készülnek, amelyek csak a befogadási eljárás során csúsznak.

A zárt kivitel egy rögzített falat ajtóval szerel fel. Ő rendszerint saját mennyezetet épít és külön padlóburkolatot képez. Más szavakkal, egy elszigetelt, hermetikus, helyhez kötött típusú helyiséget biztosítanak.

A zuhanycsarnok kialakításakor különös figyelmet fordítanak annak méreteire:

 1. Kerület. Figyelembe véve, hogy egy felnőtt a fülke belsejében helyezkedik el, úgy kell tekinteni, hogy legkisebb mérete 80x80 cm legyen, vonzóbbak a szabványos méretek: 90x90, 90x100 és 100x100 cm A más berendezések elhelyezése vagy a kényelem növelése érdekében a fülke hossza gyakran 1,2 -1,8 m. Természetesen a méret kérdése összefügg a költséggel - a nagy struktúrák meglehetősen magasak.
 2. Magasságot. Ezt a paramétert a mennyezet magasságának megfelelően kell beállítani egy faházban. Természetesen egy személynek képesnek kell lennie arra, hogy teljes mértékben álljon a zuhany alatt, de ugyanakkor könnyedén elérheti a permetezőt kézzel, és a repedések nem érhetik el a fa mennyezetét. Általában a mennyezet és a zuhany spray közötti rés kb. 30-35 cm.
 3. Form. A zuhanycsarnok esztétikáját nagyrészt az alakja határozza meg. Ez a paraméter azonban nem csak ezen a ponton fontos - a szerkezet konfigurációja lehetővé teszi, hogy a helyiségben optimálisan jelölje meg. Különösen a leggyakrabban használt szögbeállítás. A zuhanyzók általában kör alakúak, téglalap alakúak (négyzet alakúak), sokszög vagy aszimmetrikusak lehetnek. A négyszög alakú vetülettel rendelkező szögletes kialakítás széles körben népszerű. Amikor a zuhanyzó a fal mentén helyezkedik el, egy téglalap alakú alak kerül alkalmazásra. Elvben lehetőség van eredeti fajták, például henger vagy akár spirálváltozat felhasználására is.

Számviteli követelmények

A faházba épített zuhanykabinnak megbízható vízszigeteléssel és jó szellőzéssel kell rendelkeznie. A vízszigetelés munkálatai a padlóburkolat kialakulásával kezdődnek. A legmegbízhatóbb módszer a betonhabarcs gyártása folyékony üveg hozzáadásával.

Ha lehetetlen konkrét réteget rendelni, a fa padlóburkolat vízszigetelő lemezzel van lefedve. Cementkötésű forgácslapok vagy ACEID panelek használhatók.

Az ilyen bevonatokon a tekercs vízszigetelő anyagot 2 rétegben (tetőfedő anyag, polietilén és más anyagok) kell elhelyezni. Végül kialakul a csempe, porcelán csempe, vízálló laminált padlóburkolat.

A falak vízszigetelése a kialakításuk figyelembevételével történik. A nyitott fülkékben használt műanyag függöny, amelyek a szükséges ellenállást. A helyhez kötött falak vastagított műanyagból is készülhetnek, amely esetben további vízszigetelésre nincs szükség.

Ha a falak fából vagy téglából készülnek, akkor vízszigetelésre van szükség, és kétrétegű bevonat formájában készülnek. A falakat leggyakrabban kerámia vagy műanyagból készítik.

A faházban lévő zuhanyozás telepítésekor a szellőzőrendszerre egyre nagyobb igények vannak. A kondenzátumnak nem szabad a fára telepednie, ezért egy szellőzőcsatornát kell elhelyezni, ami lehetővé teszi a párásított levegő eltávolítását a házon kívül.

Ennek biztosításához kipufogó-típusú ventilátort kell felszerelni. Optimálisnak tekinthető, ha a rendszer 105-115 köbméter / h-os légcserét tesz lehetővé. Ennek alapján a ventilátort a hatalom választja ki.

A kommunikáció elrendezése

A magánházban vagy a házban a zuhanyzók normál működésének biztosításához két fő technikai problémát kell megoldani: vízellátás és vízelvezetés.

Ha a központi vízellátó és szennyvízelvezető rendszer megközelíti a házat, akkor a problémát egyszerűen megoldják - a meglévő autópályákba történő beillesztés végbemegy. Központi szolgáltatás hiányában a problémát önállóan kell megoldani.

A vízellátás kétféleképpen biztosítható:

 1. Saját vízellátás kútból vagy kútból. Ebben az esetben a víz átszivattyúzódik. Elengedhetetlen eleme egy hidegkollektor vagy egy tárolótartály, amely bizonyos mennyiségű vizet biztosít a szivattyú működésének szükségességére a zuhanykeverő használatától függően.
 2. Tartály felszerelés. A zuhany akkor is működtethető, ha a vizet a padláson lévő tárolótartály biztosítja. Az ilyen kapacitás feltöltése manuálisan is biztosítható. A zuhanyban lévő vizet gravitáció táplálja.

Saját csatornahálózatnak biztosítania kell a szennyvízelvezetést. Az ilyen rendszer kétféleképpen felszerelhető:

 1. Tároló tartály a zuhany alatt. A zuhanytálcából származó víz közvetlenül belép a padló alatti tároló tartályba. Továbbá a tartályból származó víz bejuthat a szűrőrendszerbe, vagy vákuumos teherautókkal távolítható el. Fontos gondoskodni arról, hogy ne legyen szag a tartályból, amelyhez ütköző elemeket szereltek be (létra, szifon stb.).
 2. Saját csatornarendszer. A zuhanyzóból érkező víz bejut a lejtőhöz szerelt csőbe, amelyen keresztül a gravitáció a házon kívüli speciális szeptikus tartályokra (kútokra) áramlik.

A zuhany felszerelésének típusai

A zuhanycsarnok gyártásánál különféle változatai használhatók:

 1. A tipikus zuhany tartalmazza a falburkolatot, padlót és a raklap felszerelését. Az elülső falon egy ajtó. Gyakran előfordul egy mennyezet, amely teljesen elszigetelt kis szobát biztosít.

A modern építőipar óriási anyagcsomagot kínál, amely a zuhanyzókabinok gyártásához használható. A legelterjedtebbek a következők:

 • falakhoz: polikarbonát, üveg, tégla, műanyag panelek, padlóburkolat, fa, eurocube;
 • padló elrendezéséhez: fém raklap; raklapok betonból, téglából, kőlapokból.

A falakat és a padlót borító befejeződést leggyakrabban kerámialapból (cserép) hajtják végre.

A zuhanykabin egyre több privát házat és nyaralót vonz. Bármelyik szerkezetben is felszerelhető, pl. egy faházban, amely megbízható vízszigetelést biztosít. A telepítéshez olyan megvásárolt formatervezést használhat, amelynek teljes elemei vannak, vagy teljesen saját kézzel zuhanyozhat.

Egyéni telepítési lehetőségek zuhanyzóval

Zuhany - a magas páratartalom forrás. A nedvesség hatása alatt álló fa képes romlani. Ezért az alábbi ajánlásokat kell figyelembe venni, amikor egy faházat telepítenek egy faházba. Olvassa el cikkünk utasításait.

A faházban lévő zuhanyzó beépítésének jellemzői

Itt van a mi ajánlásunk:

1. Hajtsa le a falakat a helyiségben, ahol zuhanyzó, nedvességálló gipszkarton, csempézett padló lesz. A csempék és a gitt közötti gátakat gondosan lezárja vízálló oldattal. Ugyanez lehetséges üvegmozaik, PVC panelek, egyéb vízálló kikészítő anyagok használatával.

Példa egy faházban lévő zuhanykabin beszerelésére: a kabin melletti falat mozaiklapok védik

2. Szerelje fel a zuhanykabinot a tetőfedő lemezre.

3. Helyiség szellőzést kell biztosítani. A legegyszerűbb lehetőség: 3-4 lyuk a "kéz tenyerében" lévő terület (a tenyérterület 1/8 része) a szoba falának alján a zuhanyzóval szemben és 3-4 lyuk a fal fölé a zuhany felett. Gyakran a kabin oldalsó paneljei a rakodótérrel vannak felszerelve - így a kabinba beáramlik a levegő. De nem szabad belekeveredned a szellőztetésbe: egy zuhanás egy biztos hideg!

Ne felejtsük el, hogy tûzön dugókat vagy csappantyúkat biztosítsunk a szellõztetõ nyílásokhoz.

4. Ha nincs vágy, hogy rendetlenséget csempével, gipszkartonnal stb., Csak alaposan áztassa a rönkeket / táblákat lenmagolajjal.

5. Az optimális opció - bélés vörösfenyő bélés. A vörösfenyő nedvesség nem fél. Minden Velence az orosz vörösfenyőből áll. Természetesen költséges: négyzet. a vörösfenyő mérőműszer több mint 1 ezer rubel lesz. De jó!

Köralakú és bútorok vörösfenyőben a fürdőszobában

A zuhanytálca tálca nem szabványos szerelésének változatai

A legtöbb modern zuhanyozó esetében a raklapok akrilból készülnek (lásd az "Akril zuhanytálcák" c. A lábak a raklapokhoz úgy vannak elhelyezve, hogy a terhelés a megerősítésre kerüljön, és ne az akrilra. Ezért a támaszpontok elmozdítására irányuló bármilyen kísérlet, hogy a raklapot néhány "kenderre", "csappal", "oszlopra" helyezzük, csak arra a tényre vezethet, hogy a raklap megszakad.

Rajzoljon egy sablont a pódium építésére a zuhany alatt

Az acél és az öntöttvas tálcák természetesen több helyet biztosítanak a kézművesek képzelőerejének.

Ezenkívül néha szükség van a raklap emelésére pusztán gyakorlati okokból. Például a víz kiürülése érdekében. Vagy lábujj nélküli zuhanyt kaptak (ilyen formatervezési minták kaphatók), és a szifon tálca alatt van szükség. Ezután a zuhanytálca a pódiumra (talapzat) kerül. Ebben nincs semmi különös nehézség.

Ön is érdekelt a cikk: Stone zuhanyozó tálcák.

A fém zuhanytálcán - nézze meg a felülvizsgálatot a linken: http://remontspravka.com/metallicheskiy-dushevoy-poddon/

A kerámia zuhanytálcák részletes leírását megtalálja honlapunkon.

Zuhany behelyezése a dobogóra

1. Határozza meg, mennyit kell a padló fölé emelni. Ebből függ a dobogó anyagának megválasztása. Ha például egy raklapra 15 cm-rel magasabb a padlónál, akkor két téglából álló dobogót kell készíteni. 20 cm vastagságú, majd 10 cm vastag betonblokkból 30 cm vastag betonblokkból, 15 cm vastagságú habbeton blokkokból (két ilyen habblokk körülbelül négy téglával egyenlő).

2. Tegye a zuhanytálcát rétegelt lemezre (gipszkarton) és húzza meg ceruzával. Megkapta a kapott képet egy kirakós játékkal. Ez lesz sablon.

3. Helyezze a sablont a padlóra. Helyezzen téglákat rajta (habblokkok). A mintán kívülről téglákon jelölje meg a vágandó területeket.

4. A téglákat a háztartási körülmények között egy csiszolós permetezéssel kell feltűntetni. A szokásos géphez csatlakoztatható a kések megmunkálásához. A beillesztési téglák sok időt vesz igénybe, de gondosan meg fog történni. Elvileg ugyanezt lehet tenni egy közönséges kézi kerék segítségével, de minden második tégla megy házasságba. A legegyszerűbb megoldás a tégla sarkainak simítása simítóval. De durva munka lesz.

Tégla a mintára fektetve és habarccsal töltve. Láthatod a lyukat a lefolyó alatt

5.Ha a zuhanyfolyóka a zuhanyzóból áthalad a dobogón, akkor próbálja meg eloszlatni a téglákat úgy, hogy a cső átvezetése négy tégla kereszteződésére esik. Ezután a négy tégla sarkait vágja le, és egy lyukat kap a csatorna számára.

Egy lyuk létrehozása szilárd téglában otthon egyszerűen lehetetlen. Ha a dobogó belsejében szifont és csövet kell vezetni a szennyvízelvezetéshez, akkor biztosítson mélyedéseket.

By the way, annak érdekében, hogy ne keveredjen a helyét a tégla, számát.

6. Helyezze a sablont a padlóra, ahol a zuhany lesz. Vázolja meg krétával. Ezután távolítsa el a sablont, és tegye a téglákat a helyére úgy, hogy a téglafal kontúrja egybeesik a padlón lévő krétával.

7. Töltsük meg a hézagot a téglák között cementhabarcsokkal. Ugyanezzel a megoldással kiegyenesítheti a téglafal helyét, amely visszahúzódik a mintából.

8. Elvileg a dobogó készen áll. Az esztétika érdekében csempézheti vagy fedezheti fel a raklap "szoknyájának" folytatásával. És tedd egy zuhanyt.

A dobogó csempézett és készen áll a zuhanykabin felszerelésére

Tusolótelep telepítése téglákon (rudak, "kender")

Ha a zuhanytálca felső szélén vízszintesen kifelé ívelt karimák vannak, plusz a tálca acélból vagy öntöttvasból van, akkor az orosz személynek elkerülhetetlen vágya van arra, hogy a tálcát a vállára alapozza. Vagy más, nem erre a célra szolgáló, a raklap felületére.

Ways nagy változatosság. Valaki átterjed a tégla "szoknya" raklapjának peremén. Valaki testre szabja az oszlopokat vagy a gerendákat, és felhelyezi a raklapot a csúcsra.

Leggyakrabban ezeket a tevékenységeket szemmel és szeszélyként végzik. A munka kezdetének azonban az a fentebb ismertetett technikája, hogy a raklapot a dobogólemezre rétegelt lemez sablon segítségével szereljük fel, csak az új doboz dobogója üreges és kissé nagyobb a raklap méreténél, és falainak belső téglái a sablon szerint vannak felszerelve.

A súly ebben az ábrán olyan embert ábrázol, aki feltalálta az illusztrált módon a zuhanytálcát

Figyelmeztetni szeretnénk: ha a raklap valóban acél vagy öntöttvas, és a beton és a tégla között cementhabarcs van, akkor hat hónap múlva megijeszti a zuhanás bármely személyének mozgását. Az ok egyszerű: a cement egy kicsit összeomlik, az acél / öntöttvas nyomás betöltőanyagaként használt homok zúzódik, porba ömlik, és a hang szörnyű lesz.

A weboldalunkon részletes útmutatást talál a zuhanyzóház megfelelő összeszerelésére és összeszerelésére.

A darabos zuhanyzók megrendelésének módjáról, helyéről és módjáról a következő cikk olvasható: http://remontspravka.com/shtuchnyie-dushevyie-kabinyi-na-zakaz/

Hogyan lehet zuhanyozni egy magánházban egy fapadlón

A vidéki házakban, nyaralókban, nyaralókban a padlókat gyakran - nem több, mint 4 cm vastagságú fedvények borítják - a zuhanycsésze súlya egy személy belsejében körülbelül 300 kg, és az ilyen padlóburkolat ereje nem elegendő.

Ezért a padlót a padlóra kell ragasztani (vagy a padlózatra helyezni a gerendák fölött). Kardinális méreteként a ház alapja vagy az alagsor főterén alapuló cementburkolat elrendezése a kabin palettája alatt.

Hogyan kell ezt csinálni? Mondjuk az általánosított módszertant.

A készülék egy kuplung alatt egy zuhanykabin fém tartó a házban a pincével

1. Az aljzat padlóján lévő kréta a zuhanytálca tálca kivetítésével, ahol állni fog. Az alagsorban lévő helyiség padlóján levágja az azonos lyukat.

2. Szerezzen be legalább 5 cm átmérőjű acélcsöveket, és kalibrálja őket a hosszuk mentén - úgy, hogy amikor az egyik végét az alagsori padlóra szereli, a cső második vége az első emeleten lévő szoba padlójával egy síkban helyezkedik el.

3. A padlón lévő rajz sarkainál legalább 70 cm magasságú zsaluzatot helyezzen el, a zsaluzat alátétlemezes deszkákat és fedéllemezeket (lemezlemezből összeállított rétegelt lemez). Méretei körülbelül 12 cm-re helyezkednek el a doboz oldalától a doboz közepén elhelyezett csövekig. Ha a raklap kicsi, és sok cement van, akkor készítsen egy közös zsalut mind a négy csőre.

4. Szerelje be és rögzítse mind a négy csövet a zsaluzatban. A legegyszerűbb módja az, hogy csak függőlegesen tartsd őket a kezedekkel, bár a sínekkel vissza tudod őket támasztani. Töltse fel a zsaluzatot cementhabarcsokkal.

5. Önnek cementmagasságai vannak, amelyekből függőlegesen kiállóak a cső első emeletén. Miután a cement megkötődött, hegessenek egy acéllemezt nem kevesebb, mint egy centiméter vastag ("ujj") a csövek tetejére. Húzzuk meg az acélszalagot a lap oldalára - úgy, hogy egy felső dobozú, 3-5 cm-es falvastagságú fémdobozt kapjunk Ha a leeresztő edényt leeresztjük az alagsori csatornaba, ne felejtsük el, hogy a lefolyócső alatt lyukba tegyünk egy serpenyőt.

6. Állítsa be a raklapot a dobozban és igazítsa vízszintesen, csavarja be a lábak menetes csatlakozását. Ezután töltsön fel ezt a tartályt cementhabarcsokkal. Van egy platformja a csatlakozóval a zuhany alatt.

7. Annak érdekében, hogy a tartószerkezet stabil legyen, hegessze le a deszkákat az aljzatra, vízszintesen elfordítva a legközelebbi padlózárakhoz. Ezeket a csíkokat csavarokkal csavarja be az alagsorba a gerendák vagy az alsó lábak közé. Ennek köszönhetően a biztosítékkal ellátott csatlakozó platformja nem lesz oldalról oldalra süllyesztve. Töltse fel a rétegeket a padlólapok és a platform között. Fedezze le az egész szerkezetet a zuhanykabin "szoknyájával".

8. Ha az alagsorban nincs egy cementpadló, hanem egy földes padló, akkor először meg kell kalapálni a cölöpöket a zuhanytálca körvonala mentén, majd helyezze el őket egy zsaluzatba, hogy rögzítse a tartócsöveket, majd a fent leírtak szerint járjon el.

Áttekintés, ahol vásárolhat egy zuhanytálcát - lásd a linket: http://remontspravka.com/shower-tray-shopping/

Ajánlások, amelyekre a raklap jobb - olvasható a honlapunkon is.

Zuhanykabin felszerelése raklap nélkül

Az országházban vagy egyéni házban, ahol nincs fenyegetés a szomszédok kiengedésére, egy tálca nélkül telepíthet egy zuhanyzót. A padlón, ahol a kabin fel lesz szerelve, tegye le a leereszkedést a leeresztő nyílásba. Az esztrichbe szerelt profilok a zuhanyfülke falainak szereléséhez, az esztrich feletti burkolólapok. A szennyvíz-ártalmatlanítás gyakran cementtel vagy cinkhoronnyal szimulálódik a legközelebbi ágyra.

A padlót raklap nélküli zuhanykabin beépítéséhez készítik.

A padló a zuhany jobb meleg. Kiváló választás - a vörösfenyőből készült esztrichek tetején. És a lábak nem hidegek, és a lábak nem csúsznak, és gyönyörű, és nem rothad!

A jogi következményekről

Van-e a zuhanykabin beépítése a lakás felújítására, amelyet össze kell hangolni a felügyeleti hatóságokkal? Ne bírálják el? Ne kilopthassanak?

Az aggodalmak nem megalapozottak. A 2003. szeptember 27-i, az Orosz Föderáció Gosstroyjának 170. sz. Határozatával jóváhagyott, a lakás alapok technikai működésére vonatkozó szabályzat és rendeletek 1.7.1. Pontjának megfelelően "a meglévő ellátó- és kivezető csővezetékek, villamos hálózatok és eszközök a zuhanykabinok felszerelésére vagy cseréjére" "Az új generációs nagy teljesítményű mosógépek és egyéb vízvezetékek és háztartási gépek" kifejezés "lakó- vagy nem lakóhely-átalakításra" vonatkozik, és koordinációt igényel.

Készítsen előzeteket a helyiségek átalakításának, a címjegyzékek hitelesített példányainak a zuhanytálca helyisége, a helyiségek műszaki útlevelének, a családtagok beleegyezésének, a kulturális örökség védelmére jogosult hatóság engedélyének.

Valószínűleg a felújítási projekt nélkül, engedélyezett építési és formatervezési szervezet által kivitelezhető. De meg kell csinálnod a saját vázlatot a zuhanyzó beépítéséről a fürdőszobában.

Nem ért egyet...

Igaz, nem ismerjük a zuhanyzók vagy a "nagy teljesítményű mosógépek" illegális telepítésével kapcsolatos ítéleteket. Nincs nyílt forráskód és ilyen események koordinálása a Moszhilinspektsiey-szel. Feltételezhetően, és a polgárok jól érzik magukat az illegális zuhanyzókban, és az ezred bűnüldözési tisztjei elég más aggályokkal. Egyébként csak a bíróság szankciójával ellenőrizhetik. Kinek van sok dolog is.

A zuhanytálca fapadlóra helyezése: mit kell figyelembe venni a telepítés során?

A palettával felszerelt zuhanykabinok modern, kompakt és többcélú épületgépészeti konstrukció. Azonban, ha azokat egy faházba helyezzük, beleértve a fapadlót is, vannak objektív problémák.

Főként az a tény, hogy a falak felületét és a helyiség padlóját megbízhatóan védeni kell a nedvességtől.

Egy raklap felhelyezése egy fapadlóra meglehetősen bonyolult.

Problémák a vízvezeték szereléséhez faházban

A fát antiszeptikus kezeléssel kell kezelni.

A fa higroszkópossága ugyanakkor a fő plusz és mínusz az építőiparban. Ennek az az előnye, hogy a fa szerkezetének köszönhetően lélegzik, és ezáltal normalizálja a beltéri klímát.

A hátrányok - alább.

 1. Az anyag erősen elnyeli a vizet, káros hatása alatt a felületek élettartama évekig csökkenthető.
 2. A nedves terület ideális környezet a káros mikroorganizmusok kialakulásához.
 3. A fa hőmérséklete és páratartalma deformálódik. Más szóval - leül, összezsugorodik és duzzad.

Mindezekből az utasítások számos védelmi intézkedés végrehajtását feltételezik, amikor egy faépületben zuhanyt rendeznek.

Fontos, hogy a helyiséget jó minőségű szellőzéssel állítsuk be.

 1. A helyiségben kell elhelyezni a hatékony szellőztetést, ami megakadályozza a gomba, a penész és más mikroorganizmusok reprodukcióját.
 2. A fát antiszeptikus készítménnyel kell kezelni.
 3. Mielőtt a zuhanytálcát fapadlóra helyezi, a helyiség minden felületét vízszigeteléssel kell védeni.
 4. Annak érdekében, hogy a zsugorodás hatásait mérsékeljük, a zuhanyt fel kell szerelni, figyelembe véve a fa lineáris méreteinek állandó változását.

Figyelj! Kiváló lehetőség lenne egy csúszó keret beszerelésére. Nem teszi lehetővé a fürdőszoba magasságának megváltozását. Valójában a design egy fém profil.

A falakat úgy rögzítik, hogy a lyukak függőlegesen hosszabbak legyenek, mint a jövő zsugorodása.

Helyiség előkészítése

Korábban nagyon nehéz volt berendezni egy nedves helyiséget egy faházban. Most minden sokkal könnyebb a modern anyagok és technológiáknak köszönhetően.

Telepítheti a zuhanytálcát:

 • házi vagy gyári fémkerettel, lábakkal;
 • téglából vagy műanyagból való támasztékkal;
 • közvetlenül egy sík padlón, egy lefolyó lyukkal.

Fa padló esetén a tégla és a raklap közvetlen felszerelése nyilvánvaló okokból eltűnik.

Először is, minőségi előkészítésre van szükség a zuhanyzó alatt tervezett helyiségben. A padlószinteket ki kell egyenlíteni, majd a helyiség minden felületének vízzárónak kell lennie.

Zuhany vízszigetelés

A fő vízszigetelő rétegként bármilyen tekercsanyagot használhat - a hagyományos tetőfedő anyagoktól a modern vízszigetelésig, hidraulikus üvegekig, speciális polimer filmekig stb.

 1. A vízszigetelésnek száraz és vízszintes felületeken kell lennie. Előzetesen alkalmazzák bitumen alapon.
 2. A faépületek vízszigeteléséhez a szakértők tanácsot adnak üvegszálas vagy poliészterrel polimer adalékokkal megerősített bitumen használatával. Az ilyen anyag öntapadó és felhalmozódhat (munka esetén gázégőt igényel).
 3. A vízszigetelő rétegek mind a padlóra, mind a falakra burkolnak.

Figyelj! A munka megkezdéséhez szükség van a padlóról. Az anyagot a falra kell helyezni 20 cm magasságig.

 1. A felületek csomópontjait a leginkább megerősítik. Ezt üvegszálas hálóval lehet végezni, amely kis cellákkal rendelkezik. A lefedettség ára kissé emelkedni fog, de különösen fontos helyeken növeli a szigetelési szilárdságot.

Felület előkészítés és bevonat

Ez a vízszigetelési lehetőség nagyon megbízható, de drága.

A padlók szintjének emeléséhez általában beton vagy cement-homokos habarcsot használnak. Azonban, ha fa alap, ez a lehetőség nehéz és drága.

Ha a deszka padló egyenetlen, akkor a legjobb, ha két réteg DSP (cementkötésű forgácslap), falat pala (lapos) vagy nedvességálló rétegelt lemez.

Ezenkívül ezt a padlót a nedvességtől elkülönítjük, amint azt fentebb leírtuk.

Ezután folytathatja a mennyezet és a falak vízszigetelését. A két rétegben lévő hengerelt anyagot felépítik vagy rögzítik egy építőipari tűzőgép segítségével.

Mint burkolat, a mennyezet és a falak a zuhanytálca lehet bevonni gipszkarton (nedvességálló gipszkarton lapok), majd festett nedvességálló festék. Egy jó lehetőség a polivinil-klorid panelek használata. A mennyezetre is alkalmas feszítő rendszer.

Raklapszerelés

Gyári keret lábbal.

Most, hogyan kell a zuhanytálcát egy fapadlóra telepíteni.

A legjobb az egészben, ha a készülék magasságban állítható lábakkal van ellátva, a konzolok a könnyű rögzítéshez és a tartó kerethez.

A lábak beállításához csavarkulcs és buborékszint szükséges. Segítségükkel a raklap a padlóhoz képest megfelelő vízszintes síkba kerül.

Az acélból, üvegszálból és akrilból készült tartozékok egyik hátránya: a középső részük alatt gyakran nincs támogatás. Ezt rögzítheti úgy, hogy a tálat stabil pódiumra helyezi, vagy tartós és vízálló anyagból.

Ezután saját kézzel a zuhanytálcát a fa padlóra helyezheti.

Szedjük a raklapot, majd jelöljük ki.

 1. A jelölést először meg kell tenni. Egy buborékszintű tálat vízszintesen helyezzünk el. Továbbá, a falak jelölői jelölik a profil jelölési vonalát, és a padlóra a leeresztő nyíláshoz.
 2. Ezt követően a raklapot el kell távolítani, a kivezetést el kell távolítani, egy szifont kell csatlakoztatni a konnektorhoz, és egy hullámos leeresztő csövet kell csatlakoztatni a csatorna aljzatához.

A fotón - a szifon összekapcsolása.

 1. A raklapot már helyreállították - már végre.
 2. Menetvízcsatorna: a tömítésen átnyúló kioldó rács az alulról indított kifúvóhoz vonzódik. A szerelvény vízzel szivárgott a szivárgásvizsgálathoz.
 3. Ezt követően rögzítheti a fülke zárt rendszerét, és csatlakoztathatja az összes szükséges kommunikációhoz.
 4. A szerkezet telepítésekor az utolsó érintés marad. Az alábbiakban a teljes fülke kerülete körül díszes műanyag panelekkel van ellátva.
 5. A fülkeelemek közötti valamennyi csatlakozást gondosan szigetelni kell szilikon tömítőanyaggal.

következtetés

A fa padlóján lévő zuhanytálca felszerelése sajátosságokkal bír. Először is az anyag nedvességállóságával járnak. A jövőben felmerülő problémák elkerülése érdekében a padlózat felületét a zuhany alatt, valamint a mennyezetes falakat megbízhatóan védeni kell a nedvességtől (lásd még az "Akril zuhanytálca a zuhanyzókar számára a legjobb választás").

A cikk ebben a cikkben segít megérteni a témát.

Hogyan telepítsünk egy zuhanytálcát egy fapadlóra

Zuhany a saját kezű faházhoz

elrendezés

A faházban lévő zuhanyzó kialakítása azon helyek jelzéséből indul ki, ahol a kabin, a mosdó, a bidé és a WC telepítve van (ha a fürdőszobát megosztják). Kívánságra, ugyanabban a szobában lehet mosogatni. A zuhanykabin hagyományosan a sarokba vagy a falhoz van szerelve. Gondold végig, hol helyezkedik el a fedél, az elhelyezés elemei. Vezesse el a csatorna- és vízvezetéket.

A zuhanyzó kialakításakor a szoba mérete nagy szerepet játszik. Ne helyezzen be WC-t az ajtó előtt, de nem tűnik esztétikailag kellemesnek. Jobb, ha a bejáratnál a nézet a tükörre esik, ami a tágasság illúzióját eredményezi, és látványosabb megjelenést ad a szobának. Egy kis zuhanytálcában el kell kerülni az elfojtott elemeket - a kozmetikumokat, a fürdést és a háztartási felszerelést rejtett rendszerekben kell elhelyezni, nem pedig az asztalra helyezve.

Tippek a kis zuhany tervezéséhez:

 • Minél szabadabb a padló, annál nagyobb a helyiség. Ezért a vízvezeték kiválasztásakor figyeljen a felfüggesztett modell mosogatókra.
 • A polcok helyett a fülkéket használják, vizuálisan növelik a helyet.
 • Annak érdekében, hogy helyet takarítsanak meg egy rést, akkor telepíthet egy mosógépet, és letenni egy szárítót vagy polcokat rajta.

Nagyméretű zuhanyozás tervezésénél problémák merülhetnek fel, nem kevésbé, mint amikor korlátozott helyet rendeznek. Ha egy kis helyiségben gondosan mérlegelni kell minden centiméter használatát, akkor egy tágas szobában el kell kerülni az üres zónák kialakulását.

Hogyan készítsünk egy nagy zuhanyozást, nehogy üres legyen:

 • Jelöljön ki egy ülősarkot székkel, üvegasztalral.
 • Helyezzen egy nagy szekrényt, fiókos fiókot vagy több állványt.
 • Zöldterületet készítsen élő növényekkel.

Tusolószoba nagy kabindal, WC-vel, szekrénytokkal Tágas zuhanykabin káddal, hosszú ceruzatartóval, mosdókkal és beépített talapzatokkal

Anyagkiválasztás

A zuhanyzók tálcával és anélkül jönnek. Az első lehetőség sokkal praktikusabb, a második pedig könnyebben telepíthető. A raklap helyett a padló lejtős, kis helyiségekben való használatra alkalmas. A zuhanytálca téglából készült vagy betonból öntve, majd csempével szemben. Az egyik legjobb lehetőség egy mozgatható fal készítésére üveg. A standnak ezt a részét más anyagból is készítheti. A mozgatható fal helyett műanyag függönyt használhat.

Tippek a stall anyag kiválasztásához:

 • Edzett üveg - a legsikeresebb megoldás, valamint a sokkterhelés.
 • A 6 mm vagy annál vastagabb sima üvegüveglapok használhatók. A külső oldalt ajánlott ragasztani öntapadó átlátszó fóliával. Ez megakadályozza, hogy az üveg kis darabokra kerüljön, ha a szerkezet sérült.
 • Akril és polikarbonát - ezen anyag ajtóinak elemeit alumínium profilban kell elhelyezni.

Szükséges eszközök

Az előkészítő időszak vége után el kell döntenie a stand kialakításáról. Ezután készítsen minden szükséges anyagot és eszközt.

Milyen eszközökre lesz szükség a fülkék gyártásához:

 • Mérőeszközök és épületszint.
 • Szalag, spatula.
 • Több tartály a habarcs, habarcs és ragasztó keveréséhez.
 • Lyukasztó és fúrógép.
 • Csavarhúzó, kalapács és csavarhúzó készlet.
 • Bolgár, kézfűrész vagy kirakó.
 • Villáskulcs.

Lépésenkénti utasítások a zuhanyzó helyiségének saját kezű felszerelésével

A fa szerkezetek a nedvesség hatása alatt duzzadnak, elhajlik, elveszítik a gyakorlati tulajdonságokat. A magas páratartalom hátrányosan befolyásolhatja a rönkházak vagy faanyagok állapotát. Ennek elkerülése végett vízzáródást kell végezni a zuhany minden felületén. A modern vízszigetelő anyagok bőségének köszönhetően minden faházban funkcionális és kényelmes szoba állítható elő.

Előcsarnok zuhanyzóval egy faházban:

 • Hozzon létre megbízható szellőzőrendszert a vízgőz eltávolításához.
 • Szerelje fel a vízelvezetést.
 • Vízálló a szoba.
 • Telepítse a zuhanyzóállványt.
 • Végezzen befejező munkát.

Szellőztető rendszer

Úgy ítélik meg, hogy a bárban vagy a nappali légáramban lévő házak természetes módon, a fák mikropórusain keresztül jutnak hozzá, és nincs szükségük teljes szellőztető rendszerre. Nem szabad elfelejteni, hogy a fapadlók nemcsak lélegzik, hanem jól felszívják és nedvességet adnak. A méltóság e tulajdonsága gyorsan hátrányba kerülhet. Különösen a túlzott páratartalmú szobák esetén: konyha, fürdőszoba, zuhanyzó, fürdőszoba. További levegőkiáramlás nélkül megjelenik a faforma és a gomba, ami a padló károsodásához vezet.

passzív légcsere egy magánházban

Egy kis faházhoz elegendő passzív szellőztető rendszer. Ezzel a módszerrel a levegőcsere természetesen a táplálék- és elszívóventilátorok használata nélkül történik. A levegő belép a házba az épületszerkezetekben lévő mikrohézagok vagy a nappali helyiségekbe beépített szelepek segítségével. A kifolyó levegő a kipufogó nyílásokon keresztül a fal felső részén a konyhában, a zuhanyzókban és a fürdőszobában.

A szellőztetőrendszer behelyezése a legjobb a házépítés színpadán kezdeni.

Szellőztetési tippek:

 • A közös kipufogócsőnek legalább 50 cm-rel a tető fölött kell elhelyezkednie.
 • A légcsatorna külső részét fel kell melegíteni, hogy megakadályozza a kondenzátum képződését.
 • Minden felszerelést éghetetlen anyagból kell készíteni.
 • A zuhanyszellőztető tengelyeket olyan szelepekkel kell felszerelni, amelyek tűz esetén megakadályozzák az oxigén áramlását.

A passzív szellőztető rendszerek levegője az épületen belüli és kívüli hőmérséklet és nyomásesés miatt változik. A levegő beáramlik a házba, felmelegszik, felfelé és kifelé áramlik a kipufogónyílásokon. Ez a légcsere-módszer hatékony a hideg évszakban. Nyáron a légáramlás nagymértékben függ a szél intenzitásától és a nyomáseséstől. Az offseasonben a légcsatorna gyakorlatilag leáll. A zuhanycsarnok légcsere hatékonyságának növelése érdekében ajánlatos egy kipufogó ventilátort telepíteni a kipufogó tengelyen. Ha a faház nem rendelkezik szellőztető rendszerrel, a zuhanyozót el kell távolítani egy elszívó ventilátorral.

Fali ventilátor beszerelése a zuhany alatt:

 1. Jelölje meg a helyet a falon, hogy megérintse a készüléket.
 2. Vágjon egy lyukat egy fúróval.
 3. Helyezze be a tengelykapcsolót és vágja ki a kiálló részeket.
 4. Csatlakoztassa a vezetékeket.
 5. Fúrjon lyukakat a kötőelemekhez.
 6. Szerelje be a testet és a hangtompítót.
 7. Zárja le a ház fedelét.
 8. Az utcai oldalról zárja le a szellőzőt egy szellőzőrács segítségével.

csatornahálózat

Egy fa vagy rönkház idővel összezsugorodik. Ezt a funkciót figyelembe kell venni a csatorna kiválasztásakor. Ezért jobb, ha a vízelvezető rendszereket a mechanikai sérülésektől mentes anyagoktól: polietilénből, kiváló minőségű műanyagból vagy fém-műanyagból kell használni.

A szennyvíz elvek:

 • A zuhany és a mosogató számára 50 mm átmérőjű csövet kell venni. 100 mm-es átmérőjű csövet szállít a WC-tálhoz (ha van ilyen).
 • Minden belső elvezető cső egy közös elosztócsőben látható.
 • A csövek enyhe lejtéssel vannak elhelyezve.
 • A rögzítéseknél jobb a mozgatható ízületek alkalmazása, hogy elkerülje a szennyvíz rendszer lebomlását a padló zsugorodása esetén.

Minimális csőméret mm-ben

A csatornarendszer több mint egy tucat évig tart, ha minőségi anyagokat használ.

Padló előkészítés

A padló alatt, amely a zuhany alatt van, további megerősítést igényel. E célból további támaszokat építenek be a befejező padló alatt az építési szakaszban azon a helyen, ahol a fülke található. A fapadlót víztaszító és antibakteriális vegyületekkel kell kezelni. Továbbá a padlót polimer masztix vagy öntapadó gumírozott membrán szigeteli. Ezt követően egy cement-polimer masztixkötést készítenek.

Gumírozott membrán elhelyezése

A padló előkészítésének módja:

 1. A fából készült burkolatot szennyezik a szennyeződés, az olaj és a festék foltjai.
 2. A felületet olyan vegyületekkel kezeljük, amelyek védik a vízfelvételt és a penészképződést.
 3. A padlóra egy gumírozott membránt vagy polimer bevonatú réteget helyeznek.
 4. A leeresztő lyukakat létrák zárják le.
 5. Felülről 2 réteg cement-polimer habarcsot öntünk. Az egyes rétegek vastagsága 2-3 mm. A második réteget az első után 2-3 órával kell bevinni.
 6. 6-10 óra múlva a padló befejező anyagokkal, például csempével díszíthető.

Ha a padlót a zuhanyzó helyén esztrichre vágja, akkor egy kis előfeszítést kell tennie a lefolyó lyuk felé.

Az eszköz falai

A fa házában szinte minden falnak van csapágya, ezért megbízható vízszigetelésre van szüksége, amelyet a helyiség peremén végzünk. A fa víztaszító vegyületekkel van kezelve. Ha úgy döntenek, hogy a falakat fából hagyják, akkor ez a feldolgozás véget ér. A felületkezelés előtt a vízszintes gipszkarton burkolja a függőleges felületeket.

Fal- és mennyezetburkolat nedvességálló giposzkontollal

A zuhanykabin gyártása és csatlakoztatása

A legegyszerűbb módja annak, hogy egy sarokdoboz négyszögletes vagy téglalap alakú legyen. A szerkezet minimális méretei -1x1.3x2.2 m, kényelmesebbek - 1.9x1.4x2.5 m.

A gyártási sorrend fülkék:

 • Ragasszuk fel a víztaszító filmeket a falakra, amelyeket védőszerekkel előzetesen kezelünk.
 • A falakat víztaszító gipszkarton zárjuk le.
 • Mi a csempe a falakat.

  Burkolólapok és esztrichek

 • Az egymásba ágyazott öltéseket dörzsöljük szilikon alapú vegyülettel.
 • Téglából vagy a raklap falaiból betonból töltöttük ki. Jobb, ha nem szilikátot, hanem vízzel szemben ellenálló kerámia téglát használnak.
 • A raklapot vízszigetelő masszával festjük.

  A raklap bevonása vízszigetelő maszkkal

 • A raklap falai és padlóburkolata csiszolóanyaggal van bevonva, amely meggátolja a csúszást.
 • A csatorna végén csavarja be.
 • A keverőt a mellékelt vízcsőhöz rögzítjük, a tetejére helyezzük a zuhanyzót.
 • Rögzítse a fali fürdőszobai polcokra.
 • Az oldalaknál állványok állnak rendelkezésre az átlátszó falak és ajtók számára. Rögzítse az építőelemeket rájuk. Alternatív megoldásként a külső falak műanyag függönyökkel is helyettesíthetők.

  A raklap burkolata

  A leeresztő létrák telepítésekor ne felejtsük el a lejtőt, figyelembe véve, hogy melyik a csatlakozót. A létra felső szintjének 2-3 mm-rel alacsonyabbnak kell lennie a padlószintnél.

  Tervezési és tervezési lehetőségek

  Sok lehetőség van a zuhanyzó kialakítására. A tervezés és a díszítés a szoba méretétől, az ablakok és ajtók elhelyezkedésétől, a fülke konfigurációjától stb. Függ.

  Természetes márvány - fényűző és gyönyörű élmény, a mozaik csempe gyönyörű és nedvességtől védett, kétféle típusú csempe: kerámia és mozaik kivitelezése, praktikus és tartós kerámia burkolatokkal.

  • Kerámia burkolólapok - tartós, megbízható és nedvességálló anyagok széles skálájú színpalettával.
  • Mozaiklapok - falakon, padlón, mennyezeten képeket készítenek. A színek, formák és méretek sokszínűsége lehetővé teszi, hogy bármilyen művészi ötletet megtestesd.
  • A márvány tartós és gyönyörű anyag. A természetes kő finomítást kölcsönöz bármilyen belső térnek. A márvány hátrányai közé tartozik a magas költségek és a feldolgozás összetettsége.
  • Műanyag PVC panelek - az egyik legegyszerűbb és leggazdaságosabb anyag. A panelek általában falakat és mennyezetet furnéroznak. Más anyagokat használnak a padló díszítésére.

  Videó: fürdőszoba egy faházban

  Annak ellenére, hogy a fa fél a tartós vízzel való érintkezésből, lehetőség van egy faházban lévő zuhanyzó kialakítására. Továbbá sok olyan anyag áll rendelkezésre, amelyek megbízható védelmet nyújtanak a fa mennyezetek számára.

  A zuhanytálca fapadlóra helyezése: mit kell figyelembe venni a telepítés során?

  A palettával felszerelt zuhanykabinok modern, kompakt és többcélú épületgépészeti konstrukció. Azonban, ha azokat egy faházba helyezzük, beleértve a fapadlót is, vannak objektív problémák.

  Főként az a tény, hogy a falak felületét és a helyiség padlóját megbízhatóan védeni kell a nedvességtől.

  Egy raklap felhelyezése egy fapadlóra meglehetősen bonyolult.

  Problémák a vízvezeték szereléséhez faházban

  A fát antiszeptikus kezeléssel kell kezelni.

  A fa higroszkópossága ugyanakkor a fő plusz és mínusz az építőiparban. Ennek az az előnye, hogy a fa szerkezetének köszönhetően lélegzik, és ezáltal normalizálja a beltéri klímát.

  A hátrányok - alább.

  1. Az anyag erősen elnyeli a vizet, káros hatása alatt a felületek élettartama évekig csökkenthető.
  2. A nedves terület ideális környezet a káros mikroorganizmusok kialakulásához.
  3. A fa hőmérséklete és páratartalma deformálódik. Más szóval - leül, összezsugorodik és duzzad.

  Mindezekből az utasítások számos védelmi intézkedés végrehajtását feltételezik, amikor egy faépületben zuhanyt rendeznek.

  Fontos, hogy a helyiséget jó minőségű szellőzéssel állítsuk be.

  1. A helyiségben kell elhelyezni a hatékony szellőztetést, ami megakadályozza a gomba, a penész és más mikroorganizmusok reprodukcióját.
  2. A fát antiszeptikus készítménnyel kell kezelni.
  3. Mielőtt a zuhanytálcát fapadlóra helyezi, a helyiség minden felületét vízszigeteléssel kell védeni.
  4. Annak érdekében, hogy a zsugorodás hatásait mérsékeljük, a zuhanyt fel kell szerelni, figyelembe véve a fa lineáris méreteinek állandó változását.

  Figyelj! Kiváló lehetőség lenne egy csúszó keret beszerelésére. Nem teszi lehetővé a fürdőszoba magasságának megváltozását. Valójában a design egy fém profil.

  A falakat úgy rögzítik, hogy a lyukak függőlegesen hosszabbak legyenek, mint a jövő zsugorodása.

  Helyiség előkészítése

  Korábban nagyon nehéz volt berendezni egy nedves helyiséget egy faházban. Most minden sokkal könnyebb a modern anyagok és technológiáknak köszönhetően.

  Telepítheti a zuhanytálcát:

  • házi vagy gyári fémkerettel, lábakkal;
  • téglából vagy műanyagból való támasztékkal;
  • közvetlenül egy sík padlón, egy lefolyó lyukkal.

  Fa padló esetén a tégla és a raklap közvetlen felszerelése nyilvánvaló okokból eltűnik.

  Először is, minőségi előkészítésre van szükség a zuhanyzó alatt tervezett helyiségben. A padlószinteket ki kell egyenlíteni, majd a helyiség minden felületének vízzárónak kell lennie.

  Zuhany vízszigetelés

  A fő vízszigetelő rétegként bármilyen tekercsanyagot használhat - a hagyományos tetőfedő anyagoktól a modern vízszigetelésig, hidraulikus üvegekig, speciális polimer filmekig stb.

  1. A vízszigetelésnek száraz és vízszintes felületeken kell lennie. Előzetesen alkalmazzák bitumen alapon.
  2. A faépületek vízszigeteléséhez a szakértők tanácsot adnak üvegszálas vagy poliészterrel polimer adalékokkal megerősített bitumen használatával. Az ilyen anyag öntapadó és felhalmozódhat (munka esetén gázégőt igényel).
  3. A vízszigetelő rétegek mind a padlóra, mind a falakra burkolnak.

  Figyelj! A munka megkezdéséhez szükség van a padlóról. Az anyagot a falra kell helyezni 20 cm magasságig.

  1. A felületek csomópontjait a leginkább megerősítik. Ezt üvegszálas hálóval lehet végezni, amely kis cellákkal rendelkezik. A lefedettség ára kissé emelkedni fog, de különösen fontos helyeken növeli a szigetelési szilárdságot.

  Felület előkészítés és bevonat

  Ez a vízszigetelési lehetőség nagyon megbízható, de drága.

  A padlók szintjének emeléséhez általában beton vagy cement-homokos habarcsot használnak. Azonban, ha fa alap, ez a lehetőség nehéz és drága.

  Ha a deszka padló egyenetlen, akkor a legjobb, ha két réteg DSP (cementkötésű forgácslap), falat pala (lapos) vagy nedvességálló rétegelt lemez.

  Ezenkívül ezt a padlót a nedvességtől elkülönítjük, amint azt fentebb leírtuk.

  Ezután folytathatja a mennyezet és a falak vízszigetelését. A két rétegben lévő hengerelt anyagot felépítik vagy rögzítik egy építőipari tűzőgép segítségével.

  Mint burkolat, a mennyezet és a falak a zuhanytálca lehet bevonni gipszkarton (nedvességálló gipszkarton lapok), majd festett nedvességálló festék. Egy jó lehetőség a polivinil-klorid panelek használata. A mennyezetre is alkalmas feszítő rendszer.

  Raklapszerelés

  Gyári keret lábbal.

  Most, hogyan kell a zuhanytálcát egy fapadlóra telepíteni.

  A legjobb az egészben, ha a készülék magasságban állítható lábakkal van ellátva, a konzolok a könnyű rögzítéshez és a tartó kerethez.

  A lábak beállításához csavarkulcs és buborékszint szükséges. Segítségükkel a raklap a padlóhoz képest megfelelő vízszintes síkba kerül.

  Az acélból, üvegszálból és akrilból készült tartozékok egyik hátránya: a középső részük alatt gyakran nincs támogatás. Ezt rögzítheti úgy, hogy a tálat stabil pódiumra helyezi, vagy tartós és vízálló anyagból.

  Ezután saját kézzel a zuhanytálcát a fa padlóra helyezheti.

  Szedjük a raklapot, majd jelöljük ki.

  1. A jelölést először meg kell tenni. Egy buborékszintű tálat vízszintesen helyezzünk el. Továbbá, a falak jelölői jelölik a profil jelölési vonalát, és a padlóra a leeresztő nyíláshoz.
  2. Ezt követően a raklapot el kell távolítani, a kivezetést el kell távolítani, egy szifont kell csatlakoztatni a konnektorhoz, és egy hullámos leeresztő csövet kell csatlakoztatni a csatorna aljzatához.

  A fotón - a szifon összekapcsolása.

  1. A raklapot már helyreállították - már végre.
  2. Menetvízcsatorna: a tömítésen átnyúló kioldó rács az alulról indított kifúvóhoz vonzódik. A szerelvény vízzel szivárgott a szivárgásvizsgálathoz.
  3. Ezt követően rögzítheti a fülke zárt rendszerét, és csatlakoztathatja az összes szükséges kommunikációhoz.
  4. A szerkezet telepítésekor az utolsó érintés marad. Az alábbiakban a teljes fülke kerülete körül díszes műanyag panelekkel van ellátva.
  5. A fülkeelemek közötti valamennyi csatlakozást gondosan szigetelni kell szilikon tömítőanyaggal.

  A fa padlóján lévő zuhanytálca felszerelése sajátosságokkal bír. Először is az anyag nedvességállóságával járnak. A jövőben felmerülő problémák elkerülése érdekében a padlózat felületét a zuhany alatt, valamint a mennyezetes falakat megbízhatóan védeni kell a nedvességtől (lásd még az "Akril zuhanytálca a zuhanyzókar számára a legjobb választás").

  A cikk ebben a cikkben segít megérteni a témát.

  Hogyan készítsünk és telepítsünk egy zuhanykabinot egy faházba

  A városi és magántulajdonban lévő fürdőszobai technológiának nagyon sok közösége van.

  De mélyen a kérdésbe, látsz néhány különbséget.

  Mielőtt egy faházba zuhanyozna, további tevékenységeket kell tartania.

  Ez magában foglalja: vízszigetelés helyiségek, szellőzés, huzalozás, csatorna rendszerek magas páratartalom.

  Melyik kabin választani

  Mielőtt felszerel egy higiéniát, el kell döntenie egy zuhanyzóról.

  A felszerelés kiválasztásánál figyelembe kell venni:

  • A fedélzeti méretek, amelyeknek elegendőnek kell lenniük ahhoz, Az optimális méret, amely lehetővé teszi a kanyarok felemelését, emelését és leengedését, nem kevesebb, mint 80x80 cm. A felszerelésnek világosan illeszkednie kell a fürdőszoba méretéhez. A perem mentén legalább 40 cm-t kell hagyni a könnyebb telepítés és a zuhany további karbantartása érdekében.
  • A zuhany alakja, amely négyzet alakú, téglalap alakú, kerek, félkör alakú, szögletes.
  • A zuhanyzó kabinja legyen ütésálló, hőálló. Az üvegelemek optimális vastagságának legalább 6 mm-nek kell lennie.
  • A választás során figyeljen a berendezés működésére. Lehet, hogy több masszázs zuhanyfej, egy trópusi eső funkció, egy mini szauna és egy török ​​fürdő.
  • Vásárláskor válassza ki az ilyen magasságú zuhanykabinot úgy, hogy 30 cm maradjon a dobogó telepítésének és elrendezésének megkönnyítésére. Figyelembe kell venni, hogy a faház a művelet során némi zsugorodást eredményez.
  • A zuhany kiválasztása során ajánlatos ilyen modellt választani, hogy a berendezés névleges nyomása egybeessen a vízellátó rendszer nyomásával.
  • A zuhany dekorációjának meg kell egyeznie a fürdőszobai dekoráció általános irányával.

  A faházban lévő do-it-yourself zuhanykabin háromféle lehet:

  • A raklapon, a kisülés
  • Gőzgenerátorral ellátott doboz formájában egy sor funkció
  • Alapfelszereltségként döntött padlóval

  Ügyeljen a következő pontokra:

  • A telepítés előtt gondosan olvassa el az utasításokat, ügyeljen a kötőelemek jelenlétére.
  • Minden nagyobb kommunikációs rendszert, vezetéket, csatornát, szennyvizet kell telepíteni a zuhany felszerelése előtt.
  • Az ízületeknél egy tömítőanyag réteget kell alkalmazni, amely erősen összekapcsolja a vezetőfülke alkatrészeit.

  Ügyeljen a berendezés és a fal, a padló és a mennyezet közötti ízületekre. Adjunk elegendő időt a tömítőanyagnak a száradáshoz, ami legalább egy nap.

 • Zuhany beszerelése

  1. Ha úgy döntenek, hogy egy tálca nélküli zuhanykabantyút telepítenek, akkor a padlózat vízállóságát meg kell támasztani, egy platformot kell elhelyezni a csempeből, és lyukat kell készíteni a lefolyóhoz. A víz leeresztéséhez a padló síkjának ferdén kell lennie.
  2. Amikor egy kabinat rakodnak fel, először terveznek. Meg kell határozni, hogy hol helyezkedik el a kabin. A falhoz csatlakozó sarokba vagy szabadon álló szerkezetű lesz.
  3. Vízvezeték, szennyvíz, áramellátó rendszerek telepítése előtt a zuhany telepítése. Minden elvonási pontot gondosan le kell zárni. A padlót szükség esetén cementhabarccsal kiegyenlítik.
  4. A vezetőfülkéből a tömlő csatlakozik a szennyvízcsatornához, az ízületeket tömítőanyaggal kezelik. A raklap leeresztőnyílása szilikon bevonattal ellátott tömítést helyez.
  5. A raklap felszereléséhez először rögzítse a konzolokat a panel rögzítéséhez. Telepítés után ellenőrizze a feszességet.
  6. A falak, ajtók szerelése oldalsó panelek, nyílászárók beszerelésével kezdődik. Az ízületeket le kell zárni, a szerkezeti elemeket koherens egészbe kell összeszerelni.
  7. Hagyja egy ideig a fülkét a tömítőanyag megszárításához. Ezután telepítse a zuhanyajtókat, ellenőrizze a szerkezet tömítettségét, a vízellátó rendszer működését és az áramellátó elemeket.

  Megbízható vízszigetelés - a siker alapja

  Mielőtt egy faházba behelyezné a zuhanykabinot, gondoskodnia kell a helyiség megbízható vízszigeteléséről. Minden szerkezeti falnak van csapágya, az elsődleges feladat a nedvességtől és a nedvességtől való védelem. Figyelemre méltó és a padló, amely szintén víz hatásának van kitéve, a hőmérséklet változik.

  Padló vízszigetelés

  A ház felépítésekor meg kell jegyezni, hogy a padlószint a fürdőszobában 100-120 mm-rel alacsonyabb, mint más helyiségekben. A különbség eltűnik az esztrich elkészítése után, dekoratív bevonattal.

  A padló a következő anyagokból készülhet:

  • Nedvességálló laminátum
  • Porcelán kőagyag
  • mozaik
  • Kerámia burkolólapok
  • linóleum
  • Ragasztós parafa, lakkozott
  • Nedvességálló fa, például teak, vörösfenyő
  • thermowood

  Ha a választás a fa céljára esett, akkor az anyagot komplex kompozíciókkal tovább kell feldolgozni. Megvédik a fát a nedvességtől, a bomlástól, a gombától, éles hőmérsékleti leeséstől.

  Lehetőségek a padló fektetéséhez egy faházban:

  A nedvesség elleni védelem érdekében a padlót az alábbiak szerint lehet kezelni:

  • Bevonat vízszigetelés, melyet polimer-bitumen masztix segítségével végzik, amelyet az esztrich alatt alkalmaznak. A tetejére egy réteg polimer cementcement készült.
  • Ha a választott vízszigetelő anyagok ragasztóanyagok, akkor az öntapadós bitumen-polimer membrán a legjobb megoldás a fürdőszobában.

  Betonpadlók

  1. Korábban a felületet alaposan megtisztítják a hulladéktól, a szennyeződésektől és a portól. Az olajat, a zsíros foltokat, a festékmaradványokat gondosan feldolgozzák.

  A tisztított felületet primer készítménysel kezeljük. Ezek gyorsan száradó bitumenek alapú alapozók, vízszigetelő festékek.

 • A tartályban található recept szerint fel kell hígítani a cement-polimer maszkot. A kompozíció konzisztenciájának ki kell alakulnia, mint egy sűrű krém.
  Az oldat egyenletes összekeverésére speciális szerszámokat, például beton keverő keverőt használhat.
 • A kapott készítményt a padló felületére spatulával viszik fel. A tömítőréteg vastagsága 1-3 mm legyen. Ezután az esztrich 5-6 órán át hagyja megszáradni, majd 2 réteget.

  Az ízületek, a veszélyes szivárgások szintén szigeteltek tömítőszalaggal. Egy nappal később, a kompozíció végleges rögzítését követően a padlót befejező anyagokkal díszítik. Ha a projekt biztosítja, a díszítő réteg felhelyezése előtt a padlófűtési rendszer telepítve van.

 • Fa padló

  Előzetesen lemásolja a 2 réteg vízálló rétegelt lemezréteget, amely az anyag tetején polimer-bitumen elasztikus maszkkal vagy öntapadó membránnal vízálló.

  A tetejét megerősített esztrichpadlóval kell bevonni, majd helyezzük el a befejező anyagot, amelyet vízálló ragasztóval ültetünk el.

  Vízszigetelő falak

  Mielőtt egy faházba zuhanyozna, védje a falakat a nedvességtől.

  A vízszigetelés a helyiség peremén történik. A falak legalább vízszintes vízszigetelést biztosítanak a padlóról egy speciális víztaszító filmmel. Mint a befejezett használt csempék, műanyag panelek.

  Ha úgy dönt, hogy elhagyja a falak falát, akkor az anyagot komplex kompozíciókkal is kezelik.

  Ez segít megvédeni a fa a penész, a baktériumok, gombák. Fontos szempont, hogy a helyiség jó szellőzést biztosítson.

  Mennyezeti vízszigetelés

  A fürdőszobai mennyezetet is védeni kell a nedvességtől, gőzzel szemben. A befejező anyag kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy:

  • Lángálló
  • Vízálló
  • visszatükröző
  • Hangelnyelés
  • környezetbarát
  • Könnyen kezelhető

  Gyakran díszítésre felfüggesztett mennyezeti rendszer használatával. A formatervezést vonzotta az a tény, hogy könnyű felszerelni a világítótesteket, szellőzőrácsokat. Opcióként fali ventilátorral is használható. A falhoz közvetlenül csatlakozik.

  A túlzott nedvesség visszavonásának egyik lehetősége a rejtett szellőzés telepítése. A ventilátor a mennyezet-mennyezeten van elhelyezve, a levegő légtelenítővel van a csatornába.

  A vízelvezetés elrendezése

  A fürdőház elrendezésének egyik kiemelkedő eleme - a zuhanyzó vízellátását összekapcsolja. Ha a közelben nincs központosított szennyvízcsatorna, akkor a fürdőszoba elhelyezésekor építés alatt egy nagy fém tartály kerül be a földbe.

  Tele van sziklákkal, a falakat vésővel lyukasztják. Ezután egy műanyag vagy fém cső merül be a tartályba. Ily módon a víz lefolyik.

  Egy másik lehetőség - a tálcákkal, csövekkel ellátott víz visszavonása. Ebben az esetben a folyékony hulladékot először egy speciális vízelvezető kútba bocsátják ki. Drain szerelt a színpadon az alapítvány az épület alatt, hogy a jövőben nem kellett átszúrnia a falat.

  Tégla zuhany

  Ha a fürdőszoba mérete kicsi, az egyik lehetőség lehet téglángú zuhanyzó. Hasznos abban az esetben, hogy további felületet biztosít a sarokmosó felszereléséhez.

  • Először készítsd el a szerkezet építésének helyszínét. Szükség esetén végezze el a régi csővezeték leszerelését és cseréjét.
  • A csövek felszerelése után a szennyvízcsatorna kivezetése a csatorna alatt történik. Ezután tegye ki a zuhanykabin keretét, és ne felejtse el a ház fő falához kötődni.
  • Amikor elkészül a zuhany, folytassa a vízszigetelést. A vízszigetelő keveréket a recept szerint hígítjuk, a falakon 1 réteget, a kabin palettát helyezünk. A felületeket szárazra hagyjuk, majd 2 réteg vízszigetelést alkalmazunk.

  Amikor a vízszigetelés száraz, elvégzik a belső falak befejezését, a kabin tégla tálcáját. Ezután állítsa be a keverőt.

  Mentse a falra, hogy ne veszítse el:

  Téli zuhany a saját kezükre fűtve - Nyáron, a nyári házban, egy fűtött kertészeti zuhanyzó biztosan praktikus. Ő biztosítja.

  Zuhanyozzák a saját kezükben az országban: fűtött zuhanykádat készítünk - Az elővárosi területek sok tulajdonosa valószínűleg arra gondol, hogyan készítsenek zuhanyozást a saját házukban.

  Meleg zuhany az országban: egy zuhanykabin, hogy a saját kezét - Az egyik legfontosabb épület az elővárosi területen, amely önállóan is beépíthető - zuhanyfülke.

  A zuhanykabin szerelési rendszere: zuhanykabinszerelési eljárás és a zuhanykabin helyes összeállítása - A zuhanykabin telepítése a házban egy minden szempontból indokolt, win-win lehetőség. Cons.

  Hogyan készítsünk zuhanykabint egy raklap nélkül? A fürdőszoba javítása érdekében mindenki megkérdezhetõ - hogyan kell zuhanyozni.