Legfontosabb > Tartozékok

Do-it-yourself zuhanykabin beépítés

A zuhanykabin telepítésekor sokan használják a mesterek szolgáltatásait. Azonban a telepítési eljárást gyakran nem a technológia szerint hajtják végre, mivel a mester a lehető leghamarabb megpróbálja befejezni és pénzt keresni minden befejezett és nem teljesített művelethez. A telepítési technológia ismerete lehetővé teszi, hogy a zuhanytálca egyszerűen telepíthető legyen, vagy a mester felügyeli a telepítési folyamatot.

A fő árnyalatok a zuhanyzópult telepítésekor

A legfontosabb dolog, amikor a zuhanytálcát telepítik, a megfelelő hely kiválasztása. A készüléknek közel kell lennie a motorháztetőhöz, és ha a modell számos további funkcióval rendelkezik, a feszültségcsatlakozóhoz kötelező földeléssel kell összekötni. A raklap összeállításakor az építési szintet kell használni, mivel a raklapot szigorúan vízszintesen kell felszerelni. A csővezeték beszereléséhez győződjön meg róla, hogy tömítőanyagokat használ, ellenkező esetben a víz áramlása az összes munkát újra elvégzi. A fülke vízellátáshoz való csatlakoztatásakor legalább egy szűrőt kell felszerelni. Minden csővezeték alaplemez mentén vagy egy dobozban vagy falban rejtőzik.

Tekintsen egy részletes példát a zuhanyzópult felszerelésére a Massimo példáján. Ez egy szögletes kínai gyártású fülke, magas rakodóval. Méret - 100x100 cm, vásárolt 30 ezer rubel. Más modellek és gyártók esetében a szerelvény eltérő lehet.

műszerek

A telepítéshez szükségünk lesz:

 • csavarkulcs 19-én és 45-ös állítható csavarkulcs;
 • PH2 hosszú keresztbevágó csavarhúzó;

Raklapszerelvény

Csavarja be a záró anyát, és csavarja be őket a serpenyőbe. Rövid - a középpontba. Csavarja be kézzel, amíg megáll, rögzítse az anyát. Ha a feszítés nem szükséges nagy erőfeszítéseket tenni, megszakíthatja a szálat. A helyzet megmentése csak hideg hegesztést jelent.

Csavarja be a második záranyát mindegyik csappal.

A keretet a szegecsekre helyezzük, vonzzuk és rögzítjük mindkét oldalon anyával.

A 4 elülső csapszeg kapcsán rögzítse a műanyag zárójeleket. A perforált résznek le kell állnia.

A lábakat rögzítõ anyákkal rögzítjük és a raklapot helyezzük a helyére.

Állítsa be a képernyő magasságát a raklap oldala alsó széléig. Ez a szintet a lábak csavarásával állítja be.

A konzolok alsó szélét 20 mm-es résszel kell a padlóról beállítani, és nem a végére húzni.

Csatlakoztassa a csatornába

A lefolyó és a szifon felszereléséhez távolítsa el a védőfóliát a leeresztő nyílás körül. Javítani kell a felső gumitömítés szilikon tömítőanyaggal. Mi rögzítjük a szifont. A megbízhatóságot a szálas és az alsó csatlakozókkal is kezeljük.

Az adapteren keresztül csatlakoztatni kell a szifont a csatornába. Ez a vegyület szintén szilikon bevonattal van ellátva.

Oldalfal telepítés

A védőfóliát eltávolítjuk a raklap tetejéről, de egyelőre az alját védjük.

Távolítsa el a partíciót, és alkalmazzon 5 mm vastag szilikon réteget. Szerelje vissza a partíciót, és távolítsa el a felesleges szilikont. Továbbá nem írok a felesleg eltávolításáról, azonnal távolítsák el őket a részek sajtolása után.

Próbáljon meg egy fix, átlátszó partíciót. A ferde vágott fém profilnak alul kell lennie.

Telepítse a felső és az alsó profilot. A lekerekített részek egymás felé irányulnak, a felső profil szélesebb, mint az alsó. Az alsó részen szilikont alkalmazunk.

Mennyezeti szerelés

Mi összegyűjtjük a zuhanyfülke mennyezetét. A film eltávolításához csavarja le a szellőzőrácsokat és a hangszórót.
Annak érdekében, hogy a ventilátor működjön a motorháztetőn, rögzítse a jelzéssel.
A mennyezeti öntözés előnyösen egy tömítőanyaggal kezelhető úgy, hogy ne kerüljön ki.
Szerelje fel a mennyezetet a helyére, amíg szilikonmentes. Csavarozva az alsó 4 csavarra 16 mm-es rozsdamentes acél.
A tömlőcsatlakozók az öntöződobozokhoz vannak csatlakoztatva.
A vezetékek színekkel és címkézéssel vannak összekötve. A transzformátor a mennyezeten van.

Csatlakoztatjuk és ellenőrizzük a vizet és a villamos energiát. Ne áztassa a serpenyő felső szélét.

Helyezzük a standot és ellenőrizzük a stabilitást és a szintet.

Belülről szilikonnal dolgozunk az alsó perem és a központi rack között.

Ajtó felszerelése

Belső oldalán rögzítse a csavarokat 12 mm-es gumi dugókhoz az ajtókhoz.
Az ajtózárhoz rögzítjük. Kívülről a fogantyúk kupakjának alul kell lennie. Ha a csavar megfordul, helyezzen be egy műanyag betétet a lyukba. Illessze be a csempe keresztmetszetét.

A fogantyú oldalán mágneses díszléceket helyeztünk az ajtókra. A másik oldalon - L-alakú polcok kívül.

A görgőket az ajtókra helyezzük kerekekkel kifelé. A gombokkal ellátott görgők az ajtó alsó részén vannak elhelyezve (a gombnak fel kell néznie). A felső görgőkön lévő beállító csavarok lefelé nézzenek.

Felfüggeszteni az ajtót a felső görgőkön. Az alsó rész megnyitásához kattintson a gombokra.

Ellenőrizze az ajtó simaságát és a csatlakozási sűrűséget. Az ajtóknak nem szabad egymástól függetlenül kinyitniuk. Az összekötő csavarokkal állítható a felső görgőkön.

A képernyő beállítása

Állítsa be a képernyőt a helyére, ékkel támasztva. Ha a csövek nem engedélyezik a képernyő telepítését, készítsék el a kivágást egy finom fájlokkal ellátott kirakós játékkal.
Kiárusítjuk a képernyőt, és ceruzával kösse össze a padlót.

Távolítsa el a képernyőt, és készítsen címkéket a zárójelekkel.
A konzolokat egy négyzet segítségével állítjuk be a padlón lévő jelölésekkel, mínusz 2 mm-rel. A konzol alsó szélének a padlótól 2 cm távolságra kell lennie, húzza meg az anyákat.

Telepítse a képernyőt az alábbi ékekkel.
Igazítsa be és fúrja a nyílásokkal ellentétes lyukakat, 5 cm távolságra a padlóról.
Csavarja be a képernyőt a dekoratív csavarok záróelemeire.

Ellenőrizze, hogy a mennyezet szorosan csatlakozik-e a felső ívhez. Szükség esetén az összetevőt egy tömítőanyaggal dolgozzuk fel, és terheléssel vagy távtartóval nyomjuk meg.

Amikor a szilikon száraz, átszivárogtatjuk a kabin csatlakozását, ellenőrizzük az öntöződobozok és a kapcsoló működését.

A zuhanytálca telepítése meglehetősen egyszerű eljárás, feltéve, hogy betartja a vízvezeték-munka alapjait. Ha még soha nem foglalkozott a vízvezeték csatlakoztatásával, akkor a szerelési munkálatok jobban bízhatnak szakértőkkel.

A fürdő saját kezével történő felszerelésére vonatkozó utasítások. Hogyan helyesen rögzítse a fürdőt a falhoz, tömítéseket és tömítéseket. Akril, öntöttvas vagy acél fürdõk szerelése a lábakon és a dobogón.

Szerelési utasítások műanyag ablakok (PVC) videóval. Mérések, szétszerelés, kézzel történő felszerelés a GOST szerint. Hogyan lehet rögzíteni a vízelvezetést és az ablakpárkányt?

A konyhaszekrény hálózati csatlakoztatásához és a falra szereléshez szükséges utasítások. A szellőzés a konyhában.

Do-it-yourself zuhanykabin: lépésről lépésre összeállítási utasítások

A zuhanykabinok ma egyre inkább helyettesítik a szokásos fürdőt. Ha a hely nagyon kicsi, a fürdő luxus. Sokkal könnyebb, olcsóbb és praktikusabb a zuhanykabin felszerelése, mint a fürdő felszerelése.

Ha saját kézzel összeállított egy zuhanykabinot, akkor sokat takaríthat meg, bár ez nem könnyű feladat, különösen akkor, ha ez először történik.

A zuhanykabinok típusai

Mielőtt közvetlenül az összeszerelési folyamat leírásához megyünk, röviden megvizsgáljuk a kereskedelmi forgalomban kapható zuhanyzók fő típusát és kiválasztásuk fő kritériumát.

A zuhanyzósarok (vagy egy egyszerű zuhanykabin) egy egyszerű kialakítás a raklapról és a redőnyökről. A falak falának falai helyett, amelyek egy teljes palettázó zuhanyzópultra jellemzőek. A zuhanyzó sarokban nincs mennyezet. Fő előnyei az alacsony költségek és a tömörség.

A több "okos" modellek tetővel és falakkal rendelkeznek. A drága multifunkcionális egységek gazdag technikai felszereltséggel rendelkeznek: törökfürdő vagy hatalmas zuhanyzó, ízesített gőzforma, különböző típusú hidromasszázs, további üzemmódok, különböző fények.

Az ilyen fülkék vezérlését komplex elektronikus rendszer végzi. A hidromasszázs funkcióval ellátott, drága kabin vásárlása előtt először meg kell állapítani a víznyomás szintjét a csövekben.

A kombinált zuhanykabinok egyfajta kompromisszumot kínálnak azok számára, akik vízfürdőben fürödnek és otthonos tusolóval rendelkeznek. A kombinált modelleket az eredeti és stílusos dizájn jellemzi - gyakran piacra kerülnek mint otthoni SPA központok. Kiválaszthat egy olyan modellt, amely legjobban illik a fürdőszoba méretéhez és elrendezéséhez: kerek, négyzet, ovális, poligonális stb.

Egy kis fürdőszobában a sarokbemutató, amely nem sok helyet foglal el, a legjobb. A Corner fülkék nagyon népszerűek a tipikus tervezéssel rendelkező lakástulajdonosok számára, így a gyártók számos modellt gyártanak különböző árkategóriákban.

Paletta, mint a zuhanykabin szükséges eleme

A zuhanyzók egyik fő eleme egy raklap. Fő célja a piszkos víz gyűjtése és eltávolítása vízelvezető rendszeren keresztül. A raklap felszerelésének jellemzői közvetlenül függenek alakjától - szögletes, téglalap alakú, kerek, ovális.

Az oldalak magasságától függően a serpenyő lehet sekély (lapos) vagy mély, fürdőhöz hasonlítható.

A lapos termékek alacsony fedélzeti magassága miatt a fülke használatának kényelme jelentősen megnövekedett, mivel nem szükséges nagy akadályt lépni. Az ilyen raklapok azonban hatékony vízelvezető rendszert igényelnek, mivel nem képesek nagy mennyiségű folyadékot elszállítani.

Raklapfürdő. Az előző modelltől eltérően ez a raklaphoz elég mély, ami lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a vízelvezetés sebességétől. Egyes modellek kis fürdőként használják őket.

A zuhanycsarnok vásárlásakor mindenekelőtt figyelmet kell fordítani a funkciók és a megjelenés számára, de a termékpalettára, mivel ennek az elemnek egyre nagyobb követelményei vannak. A kiváló minőségű raklapnak nagy terhelésűnek kell lennie, és a felhasználó maximális megengedett súlyával nem szabad feltörni, kanyarodni vagy deformálódni.

A zuhanytálcák palettái különböző anyagokból készülnek - drágák és olcsóak, jó minőségűek és nem nagyon.

Például fajansz. A WC-tálak előállításához használt jól ismert anyag. A fajansz tálca teljesen higiénikus, könnyen tisztítható és nagy súlyt nyújt.

A mesterséges kő megbízható és tartós anyag, szép és higiénikus, de drága. De a zománcozott zuhanytálcák olcsóak és tartósak. A hiányosságok között csak a zománc törékenységét kell figyelembe venni (azonban a zománcburkolat könnyedén helyreállítható vagy akrilnal helyettesíthető), valamint a leeső víz összeomlása a raklap fémfelületén.

Az akril raklapok a legnépszerűbbek. Az akril felület egyáltalán nem szennyezi a szennyeződéseket, azonnal felmelegszik, nem sötétedik idővel.

Az akril paletták hiánya - kellemetlenség a telepítés során, mivel speciális keretet igényel. Mint ilyen, alumínium szerkezetet alkalmaznak beállítócsavarokkal, amellyel kiválaszthatja a raklap kívánt magasságát.

Melyek a függönyök

A második legfontosabb elem a kabinfüggöny, amely lendületet és csúszást jelenthet. A swing ajtók több helyet igényelnek. Egyszárnyúak és kétszeresek.

Ami a csúszó redőnyöket illeti, két-hat szárnyak vannak, amelyeket gumi mágnesszalag tart. A vakok a zuhany keretein belül rejtett görgőkön mozognak. A minőségi függönyöknek szinte hallgathatatlanul kinyílniuk és zárniuk.

A zuhanyzókabinok polisztirolból vagy magas minőségű edzett üvegből készülnek. A polisztirol termékek meglehetősen olcsóak, kis súlyuk van, de gyorsan elveszik az átláthatóságot, foltok maradnak. Az üvegfüggöny drága magas színvonalú termékek.

A víz és a szennyeződés nagyon könnyen lemosható az üveg felületéről, mivel nem szívódik fel, és az évek során nem zuhog. A klasszikus tiszta, színezett, színes és durva üvegből függönyökkel is megvásárolható.

A zuhanykabin lépésről lépésre történő felszerelése

Hogyan szereljük be a zuhanykabint megfelelően, anélkül, hogy bármilyen kritikus hiba lenne, ami befolyásolja a szerkezet működését? Ez nagyon lehetséges és nem is nagyon nehéz, ha szigorúan követi az utasításokat és követi a szaniter termékekre vonatkozó szerelési szabályokat.

Nehéz összeszerelni a zuhanytálcát a semmiből, ha szűk helyen kell dolgozni, ezért minden műveletet lassan, több lépcsőben kell végezni, a kész szerkezet összeszerelésével és beállításával. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy csak egy pár munkást végezzen, míg a szakemberek szinte mindig együtt dolgoznak, hogy időt takarítsanak meg.

Amire szüksége van a kiváló minőségű szereléshez

Teljes tartozékkészlet szükséges. A vásárlás előtt alaposan ellenőrizni kell minden alkatrész elérhetőségét és minőségét. A hibák, a károk és a méretek következetlenségei esetén meg kell követelnie az alkatrész kicserélését vagy a megvásárolt modell megvásárlásának megtagadását.

A saját kezű zuhanykabin szereléséhez és felszereléséhez speciálisan előkészített helyre és szerszámkészletre van szüksége:

 • fúró és jobb csavarhúzó az akkumulátoron;
 • fém fúrók (6 és 3 mm), bitek csavarokhoz;
 • építési szint (a rakodó padlóhoz viszonyított szabályozása);
 • lapos és lapos csavarhúzók;
 • állítható csavarkulcs vagy a kívánt méretű kulcstartók;
 • fum-tape vagy tow;
 • tömítőanyag az ízületek tömítésére.

Ha nincsenek tömlők a forró és hideg víz csatlakoztatásához, akkor előtte is aggódnia kell.

Útmutató a zuhanykabin beépítéséhez

A munka előkészítő szakaszában egy munkatervet választanak ki, ahol valójában a fülke összeáll. Meg kell jegyezni, hogy sok modell nagy, ezért ajánlatos összeszerelni egy egységet a fürdőszobához tartozó másik szobában.

Minden eszközt úgy kell elhelyezni, hogy szabadon elérhesse a folyamatot. Maga is összeállíthatja a standot, de még mindig erősen ajánlott ezt összeállítani, mert a szerelvény egyes szakaszaiban bizonyos részletek pontos beillesztése szükséges.

A fülke és a padló mellett a kabinnak kell egyenletes, csepp nélkül. Indítsa el a lefolyó telepítését. Az akrilból készült raklapokhoz az ízületet átlátszó tömítőanyaggal dolgozzák fel.

A következő lépés a szerkezet felépítése az acélprofilról az aljára. Ez a keret egy kis lábszárral lesz felszerelve.

Következő - rögzítő csapok. Az erre a célra szolgáló lyukakat a keretbe fűzjük, a raklapon lévő nyílásokon a lehető legszorosabban csavarodunk.

A keret rövid része különleges, mereven hegesztett anyával rendelkezik, amely a központi láb rögzítéséhez szükséges. Miután a láb be van csavarva, a csavaranya a pálca alátét után, majd egy másik anyával van felszerelve.

Az összes többi lábat a csapokra helyezzük, miután a raklapot áthelyezzük a telepítés helyére és egyenletesen beállítjuk egy szinttel. A mélykádas tálcáknál többé-kevésbé lapos vízszintes lesz elég, de a sekély raklapokat szigorúan az utasításoknak megfelelően kell beállítani, ragaszkodva a jelzett dőlésszöghez.

Ezután ellenőriznie kell a szifon szivárgását és nem szivárog. Ehhez le kell fedni a leeresztő lyukat, és összegyűjteni a vízedény kb. Felét. Fél óra múlva alaposan megvizsgáljuk a raklapot, hogy érzékeljük a szivárgásokat és a mikrotömböket. Végül húzzuk meg az összes anyát, rögzítsük helyüket. Csatlakoztatjuk a raklapot a lefolyórendszerhez rugalmas tömlővel.

Mostantól a falak, függönyök összeszerelésére és az összes többi felszerelésre - különösen a keret szerelésére - kerülhet. A korrózió elkerülése érdekében a keretek leggyakrabban alumíniumból készülnek. A keret mindkét oldalát, a fülke típusától függően, külön kell összeszerelni.

Minden külső csatlakozást ajánlott akril alapú tömítőanyaggal kezelni. A belső ízületeknél jobb a színtelen szaniter tömítés használata. Az olcsó modellekben szinte minden tartót fémcsavarokkal készítenek. Az ízületek nagyobb szilárdságát és tartósságát javasoljuk az M5 csavarokkal, csavarokkal és alátétekkel ellátott csavarok cseréje.

Az összes rögzítőelemet nem kell azonnal rögzíteni az ütközővel szemben - ez csak a végső beszerelés után történik. A lámpatest véglegesen rögzítésre kerül, miután a zuhanykabin minden elemét ellenőrizzük. Ezután lezárhatja az összes varratot, illesztést és továbbléphet a keretprofilok összeszerelésébe.

Amint látható, a zuhanykabin felszerelése és összeszerelése kézzel is elvégezhető. A telepítés megkezdése előtt azonban feltétlenül meg kell ismerkedni az utasításokkal és figyelembe kell venni a munkamegrendszert.

Nyitott modellek beszerelésének jellemzői

Mivel a nyitott típusú kabinok kialakítása meglehetősen egyszerű és egyetlen alumínium keretből áll, a szerelvény általában nem okoz különleges nehézségeket. Miután összegyűjtött egy alumínium keretet, azonnal rakétára helyezze át.

Az alumínium keret vége az átmeneti profil szárnyához van rögzítve vagy speciális reteszekkel. Az ízületek minden varratját tömítőanyaggal kezeljük. Amint a keret biztonságosan rögzítve van a falhoz, szerelje fel a siket átlátszó elemeket. A készletnek feltétlenül tartalmaznia kell speciális rögzítőkapcsokat, amelyek a süket üvegek rögzítéséhez szükségesek a zuhanykabin keretén belül.

Az üveg rögzített, szorosan nyomja rá a keretre, és rögzítse klipszel, de nem szorítja meg úgy, hogy ne szakadjon meg. Nyitott fülkésmodellekben a tolóajtók a leggyakrabban. Az ajtókereten speciális hengerek vannak. Az alsó és a felső vezető nyílásokba vannak szerelve. Az ajtók szoros egymáshoz közelítéséhez mágneses műanyag burkolatot helyeznek a külső végükre.

Zárt szerkezetek összeszerelése

Ez az opció majdnem megegyezik a fent leírt módszerrel, de kisebb eltérésekkel.

A zuhanytálcák falai külön-külön össze vannak szerelve és a raklapra rögzítve, kész, összeállított formában. Először is, a kabin hátsó falai, amelyekben a hidromasszázs fúvókák találhatók, fel vannak szerelve, és csak az elülső rész van felszerelve.

A telepítés során betartják a biztonsági előírásokat, és a forró és hideg vízellátó rendszerhez csatlakoztatják a fülke rugalmas tömlõit is.

Zárt modellekben az elülső panel vak részei eltérőek. Ebből a célból gyakrabban használnak további részleteket az alumínium alakból. A lap felszereléséhez a keret szélére kerüljön, jelölje meg a szerelőerősítő profil helyét, amely egyben a merevítők szerepét is betölti az egész szerkezetre.

Ezután egy fúróval vagy csavarhúzóval készítsön lyukakat a csavarok vagy öncsavarró csavarok számára, szorosan nyomja be a profilt az üveghez és rögzítse a keretre. Minden pecsétet és tömítést lezárnak, ellenőrizzük a zuhanytartó elemeit a funkcionalitás érdekében, majd helyezzük el a díszítőelemet (kötényt) a raklapra. Ne felejtsük el, hogy a használati utasításokra és a zuhany összeállítására vonatkozó tervre kell összpontosítani.

Az árnyalatok a sarokház felszerelésére

Corner - a zuhanyzók leggyakoribb lehetőségei, mivel kevés helyet foglalnak el és olcsóak.

Telepítés előtt győződjön meg róla, hogy a különböző magasságú falak közötti távolság megegyezik. A sarokpajzs vázszerkezete nagyon merev, és a telepítés után a fal összes szabálytalansága látható a keret alatt, ráadásul a helyiségek repedésein keresztül víz keletkezik. Ha megpróbálja húzni a keretet közelebb a falhoz, deformálódhat, ami után lehetetlen lesz a kapu ajtók és vak részek beszerelése.

Hasznos videó a témában

A következő videók megtekintésével többet tud megtudni a zuhanytartó összeszereléséről.

Rendelkezésre áll és gyorsan az összeszerelés minden szakaszában:

A "Liza" zuhanykabin beépítésének finomságai:

Amint látja, a zuhanytálca összeállítása nem különösebben bonyolult, kivéve az okos, gazdag funkciókkal rendelkező modelleket. Ne felejtse el ellenőrizni a teljesítmény minden részletét. Valószínűleg újra kell forgatni valamit, meg kell húzni és rögzíteni, de a telepítés tapasztalata nagyon hasznos lesz, ha cserélni vagy javítani kell a zuhanyzóállványt.

A zuhanykabin felszerelése: a megrendelés és a kivitelezés finomsága

Sokan fordulnak a szakértőkhöz, hogy telepítsenek egy zuhanyt. De a lakástulajdonosok többsége ezzel is meg tudja birkózni, a szükséges eszközök használatával, valamint az ilyen telepítés összes módjának tanulmányozásával.

Ma a piac számos formájú és méretű zuhanyzótárcsát kínál. Néhányat már összeszerelt állapotban értékesítenek, és csak megfelelő telepítésre van szükség. De nem népszerűek. Ez annak köszönhető, hogy méretük miatt nem mindig kényelmesek, ami nem megy keresztül az ajtón. Az összeszerelést igénylő zuhanykabinok a leginkább igényesek. Sok szakértő javasolja, hogy fordítsanak figyelmet főként ezekre a modellekre.

Kabinok és berendezések típusai

Meg kell jegyezni, hogy a zuhanykabinok minden típusának alakja, a gyártási anyagok és a beszerelési mód a fürdőszobához viszonyítva eltérő. Vizsgáljuk meg részletesebben az egyes típusokat:

Zárt modellek

A leggyakoribb lehetőség. Minden második, aki inkább a zuhanyzókat kedveli, pontosan megfelel ennek a fajnak. Zárt falak jellemzik, és külön kis helyiség. A zárt zuhanykabinban van egy ajtó, egy tálca, egy tető és egy öntöződoboz is. Belül beépített kiegészítő funkciók, amelyek szükségesek a kényelmes zuhanyozáshoz. Opcionálisan telepíthet egy vízmelegítőt és még egy rádiót is. Az ilyen típusú zuhanyzó legfőbb hátránya a költség, ami magasabb, mint a piacon lévő átlag.

Nagyon függ a gyártó, valamint az anyag, ahonnan a fülke készül. Az ilyen modellek egyik fő előnye a jó hangszigetelés. Az előnyök további szolgáltatásokat is tartalmaznak, a különböző modellek a piacon és a gyors telepítés.

Nyitott kabinok

Ebben az esetben a fal maga lesz a fal. Az ilyen típusú zuhanykabin teljes készlete csak egy ajtót, egy raklapot tartalmaz, amelyen a személy válik, és egy öntöződoboz zuhanyzóhoz. Az opció nagyon egyszerű, és nincsenek további funkciói. Leginkább ilyen modellek vannak felszerelve a fürdőszoba sarkában. Természetesen a fő előnye a költség. Ez a stand a legmagasabb költségvetés a piacon képviselt összes közül. Ezenkívül lehetőséget nyújt arra is, hogy bármilyen méretű utast kínáljon, ami szükséges a kényelmes használathoz.

Fő hátránya a szennyvízcsatornák és vízművek nehéz helyreállítása. A nyitott modelleknek nincs felső bázisa, vagyis tetője. Így a "trópusi zuhany" ebben az esetben lehetetlen. Rendszeres zuhanyfejet használnak, amely a keverőhöz van csatlakoztatva. Ez a fajta zuhanycsap csak egyszerűen mosható, de nem meleg víz alatt.

Palettákra van szükség a víz gyűjtésére, valamint a csatornába helyezésére. A raklapok alakja szögletes és téglalap alakú.

Kiválasztásakor először figyelmet kell fordítani a mélységre, amely a következőkre oszlik:

 • Mély vagy magas raklap. Nagyon hasonlít egy kis fürdőkádra, ahol lehetőség nyílik arra, hogy üljön és vizet kapjon.
 • Közepes méretű raklap. Ezek a legszélesebbek, és sokkal gyakoribbak, mint más fajok.
 • Alacsony raklap. Nagyon kompakt. Gyakran laposnak nevezik. Ez annak köszönhető, hogy szinte láthatatlanok. Az ilyen raklapok speciális felszerelési technológiát igényelnek. Ellenkező esetben problémák merülhetnek fel, és a víz nem esik le a csatornába.

A leggyakoribb raklapok akrilból készülnek.

Termékek egyéb anyagokból is megtalálhatók:

 • öntöttvas;
 • acélból;
 • cserép;
 • mesterséges márványból;
 • természetes kő.

Rendszerint a legnépszerűbb és leggyakrabban használt pontosan az akril tál. Megkülönböztethető a tartósság, az egyszerű gondozás és az olcsó költségek. A legdrágább a természetes kőből készült raklap. Fő előnye a gyors fűtés. Rendszerint a raklap hosszabb ideig hőt tart, ami kényelmesebbé teszi a zuhanyzást.

A falak szükséges zuhany kiegészítők. Fő feladata a víz behatolása ellen védeni, amely messze túlmutat a kabinban. Az ajtók gyártásához nyersanyag műanyag, üveg vagy alumínium. Az üvegajtók a legkeresettebbek. A piacon két változatban szerepelnek: matt és színezett üveg.

A következő elemek a zuhanyzókabinban szabványosak:

méretek

Számos különböző méretű zuhanykabin található a piacon. A kiválasztásnál fontos először meghatározni a méretet, majd nézd meg a tervezést és a felszerelést. A lakások kis méretének köszönhetően sokan inkább zuhanyzókat építenek be, nem fürdőket. Ezzel helyet takarít meg, és a legmegfelelőbb módja a zuhanyozásnak.

Abban az esetben, ha a modellek bemutatott modelljei közül egyik sem lesz alkalmas a vevő számára, akkor mindig biztosítani kell a nem szabványos alakú és méretű egyedi zuhanykabin gyártását.

szélesség

A legkisebb szélességi paraméter 0,75 m. Csak aszimmetrikus modelleknél lehetséges. Alkalmas egy kis fürdőszobához. Az ilyen kis méretű helytakarékos a fürdőszobában, ami lehetővé teszi a legkisebb helyiségben való felszerelést is. Az egyetlen negatív - a képtelen teljesen lazítani.

Egy ilyen zuhany csak álló helyzetben lehet. Még csak üldögélés vagy lefekvés sem kérdéses. A további funkciók általában nem szerepelnek. De azonnal érdemes megjegyezni, hogy ilyen méret csak kis embereknek fog megfelelni. Például magas és masszív férfiak kényelmetlenül érzik magukat. Ezért vásárlás előtt be kell mennie, és értékelni kell a helyzetet. Egy ilyen intézkedés nem fog hibázni a választással.

A szabványos modellek minimális szélessége 0,8 m, ezek nagyon népszerűek a felhasználók körében. Ez annak köszönhető, hogy a fürdőszobához rendelt legtöbb szoba kicsi. Ez a lehetőség sok helyet takarít meg, és lehetővé teszi, hogy további fürdőszobákat vagy berendezéseket telepítsen. Az ilyen zuhanykabin költsége alacsony, és egy átlagos személy engedheti meg magának. A fülkében lévő funkciók tökéletes légkört teremthetnek a zuhanyozáshoz.

A zuhanyzókabinok maximális szélessége akár 1,8 métert is elérheti. Ez a legkényelmesebb lehetőség, amely lehetővé teszi két ember számára, hogy bent maradjon. Ezt a modellt általában a WC-hez csatlakoztatott nagy szobákban használják. A nagy méret miatt a zuhanykabin számos további funkciót tartalmazhat, például hidromasszázs, aromaterápia, rádió, telefon és így tovább. A terv költsége sokkal magasabb, mint az előző. De igazolja a beruházást.

Zuhanyzók is rendelkezésre állnak, amelyek káddal készülnek. Ezeket kombinációnak is nevezik. A fürdők falának peremén helyezkednek el, és a felső lehet nyitott és zárt is. Az egész zuhanykabinhoz hasonlóan ez a kialakítás meglehetősen nagy, így csak nagyméretű szobákhoz alkalmas. A felhasználó számára nemcsak a zuhanyozás alatt áll, hanem vízszintes helyzetben is. Ez a design előnyei és hátrányai.

Előnyök:

 • Mind a zuhanyzó, mind a fürdőkád. Tökéletes a szerelmeseknek, hogy forró vízben felszedjenek.
 • Tágas zuhanyzó. Ez a fürdõ igen nagy méretének köszönhetõ.
 • A megbízás leginkább megbízható. A magas oldalak biztonságot nyújtanak, és szabályozzák a vízszintet a raklapon.

hátránya:

 • Ha kilép az ilyen zuhanykabinból, akkor egy nagy raklapra kell lépnie, ami nem minden ember számára kényelmes.
 • Költség. Az opció ára meglehetősen magas a szokásos zuhanyhoz képest, még a legnagyobb méretben is.
 • A design elég magas, és eléri a 2,5 m.

Meg kell érteni, hogy minél szélesebb a zuhanykabin, annál kényelmesebb használni. A belső térnek elegendőnek kell lennie a zuhanyozás közben történő mozgáshoz.

A zuhanycsúcs magassága szintén fontos tényező a választásnál. A legkisebb magasság 1,98 m. Kényelmes, de nem mindenki számára alkalmas. A legmagasabb fülke 2,3 m. A redőny kényelmes magassága 2 méter.

Érdemes megjegyezni, hogy a magasságot egyedileg választják ki. A vásárláskor figyelembe kell venni a családtagok növekedését. Célszerű az "állomány" megtartása. Ezért javasoljuk, hogy azonnal vegye be a legnagyobb zuhanykabinot. Általában a mennyezet a fürdőszobában fogja telepíteni egy ilyen design.

Ha a zuhanykabin mérete megfelelően lett kiválasztva, akkor a telepítés nem jelent problémát a felhasználó számára. A legfontosabb az, hogy a bemutatott modellek piacára összpontosítsunk. A legnépszerűbbek és legnépszerűbbek a zuhanyzók mellékmodellei. Ez annak köszönhető, hogy faluk tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba falaihoz, ami a legkényelmesebb és legbiztonságosabb lehetőség. Az ilyen kabin felépítése szintén egyszerű.

Egy széles körben elterjedt lehetőség a zuhanycsarnok négyzetes alakja. De nem nagyon népszerű, bár a modell telepítése nem nehéz.

Előkészítés és eszközök

A munkában részt vevő összes szükséges eszköz felkészítése az első lépés a telepítés során. Így a zuhany felszerelése nem tűnik nehéznek és problémásnak.

Szüksége lesz a következőkre:

 • különböző típusú csavarhúzók;
 • gáz kulcs;
 • vízcsövek;
 • tömítőanyag;
 • szifon;
 • drill;
 • habszerelvény.

A telepítés megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy a padlószint eléggé magas. Problémák esetén fel kell mérni a felületet, például a burkolólapokat.

A munka szakaszai

Rendszerint a zuhany összeszerelése mindig a raklap felszerelésével kezdődik. A doboz saját kezével történő összekapcsolása mind a kereten belül, mind anélkül megtörténhet.

Minden módszernek van némi árnyalata, amelyet figyelembe kell venni.

Raklapszerelvény

A raklap egy fém keretre van szerelve. A legfontosabb dolog a szerkezet megbízható rögzítése. A keret vázszerkezet formájában van kialakítva, amely keresztirányban rögzített fémrudakból áll.

Minden műveletet egymás után kell végrehajtani:

 • A csapokat a serpenyőben lévő speciálisan kijelölt lyukakba csavarják.
 • Két csavaranyát csavaroznak a szegecsekre. Az egyik az alábbiak közé van szerelve, a másik pedig támogatja.
 • A tartószerkezet az előzőleg csavarozott csapokhoz és anyákhoz van szerelve.
 • A központi lábat egy alátét segítségével csavarják be és rögzítik.
 • Továbbá rögzítjük a csavarokat rögzítő gerendákat.
 • A képernyő alátámasztására szolgáló konzolokat helyettesíti.
 • Helyezett raklap.

A legfontosabb feladat a raklap felszerelése során a lefolyó megfelelő szervezése. Szifont kell elhelyezni, ha nincs elhelyezve. A legfontosabb, hogy ellenőrizze a feszességet a csomópont a raklap és a szifon. Ha szivárgást észlel, könnyen eltávolítható tömítőanyaggal.

Ha a raklap kicsi, akkor a keret nem szükséges. Ebben az esetben a szifont helyesen kell felszerelni. A tömlő le van húzva a bilincsről. A szifon csatlakozik a rakodóhoz, előtte áthaladva a tömítést a felületen, hogy elkerülje a szivárgást. Várjon, amíg a tömítőanyag teljesen megszárad. Ezután a tömlő és a bilincs ismét helyére kerül.

Miután mindent rögzítettek, ellenőrizni kell a szerkezet tömítettségét. Ehhez vizet öntünk, és ellenőrizzük, hogy van-e szivárgás. Ez egy nagyon fontos pont, és jobb, ha ezt a kezdet kezdetén végezzük, amikor minden probléma esetén mindent meg lehet oldani. Ezután a szerkezetet kb. 5 cm-re fel kell emelni és habot kell feltölteni.

A raklapot meg kell tölteni. És a súlynak elég nagynak kell lennie. Ehhez illeszkedő cementes táskák. Ajánlatos az egész teret egyenletesen elterjeszteni.

közlés

A zuhanytálca telepítésének fontos része a csatornába vezet.

Ehhez számos munkát kell elvégeznie:

 • Van egy védőfilm a leeresztő lyuk körül, amelyet el kell távolítani.
 • A gumi tömítés, amely a tetején található, a legjobb a szilikon tömítőanyag cseréje.
 • Ezután a szifont csavarják.
 • Az alsó csatlakozás és a menet a megbízhatóság érdekében van megmunkálva.
 • Ezután a szifon csatlakozik a csatornához. Megjegyzendő, hogy a vegyületet megbízhatósággal kell kezelni egy tömítőanyaggal.

Fontos, hogy a fürdőszobában helyezze el a zuhanyzó megfelelő helyét, és vegye figyelembe, hogy mit tervez telepíteni a kabin mellett. A vízellátáshoz és a vízmelegítőhöz csatlakozó elektromos hálózatot szigetelni kell. A vízszigetelésnek egy kis lakásban rendkívül megbízhatónak kell lennie.

Fal, ajtó és tető

Ez a fázis a legkönnyebb a zuhanykabin telepítéséhez. De még mindig jobb kérni egy másik személyt, hogy segítsen neked. Így a telepítési folyamat még könnyebb lesz. A telepítés során tanácsos követni a gyártó ajánlásait, mivel minden zuhanyzóban vannak különbségek egymástól. A falak rögzítése speciális csavarokkal történik.

A munka szakaszai:

 • A védőfóliát eltávolítják a raklap tetejétől, de az alj védett marad.
 • A fal felhelyezése után a raklap elmozdul a falról.
 • A serpenyőben lévő lyukakat a sarokhoz kell csatlakoztatni és csavarokkal rögzíteni. Célszerű, hogy ne tegyen külön erőfeszítéseket. A mozgás ebben az esetben legyen puha.
 • Meg kell jegyezni azokat a jelölő sarkokat, amelyek különleges lyukakat tartalmaznak.
 • Ezután távolítsa el a partíciót, és alkalmazzon egy kis szilikonréteget.
 • A partíció visszatér a helyére, és a felesleges szilikon részeket eltávolítják.

Zuhanykabin elhelyezése

Körülbelül tíz-tizenöt évvel ezelőtt egy zuhanykabin egy luxuselem volt. De most egyre több ember szabadul meg a régi, túlméretezett fürdőkből, és helyette egy zuhanyt telepít.

Zuhanykabin elhelyezése

Ez lehetővé teszi, hogy növelje a szabad helyet, ami általában nem elegendő a városi lakásokban. Az ilyen fülkék jelenlegi skálája meglehetősen széles, de egy adott modell helyes megválasztása nem elegendő - még mindig telepíteni kell és kommunikálni kell. A cikk olvasása után megtudhatja ezt és még sok más dolgot.

Figyelj! A telepítés nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet. De annak érdekében, hogy elkerüljék a lehetséges problémákat, először el kell döntenie a fülkék fõ típusairól.

Tartalom lépésről lépésre:

A zuhanyfülkék típusairól

A zuhanytálca zárt doboz a higiéniai eljárásokhoz. Sok modell létezik, de mindegyik két nagy csoportra osztható.

1. Nyissa meg

A kabinok nyitott terét csak a doboz és a fürdőszoba falai korlátozzák. Ilyen kialakításokat is neveznek zuhanyzók sarkainak.

Az ilyen modellek drágák, de a telepítést gyorsan és problémamentesen végezzük (tekintettel arra, hogy a padló és a falak összehangolása és vízszigetelése).

Figyelj! A legtöbb esetben a zuhanyzók sarkai kis lakásokban vannak elhelyezve, ahol a teljes méretű zuhanyzás telepítése nem lehetséges a szabad hely hiányában. De ha a fürdőszoba területe túl kicsi, akkor a sarokban ki kell választani egy átlátszó ajtóval, amely befelé nyílik.

2. Zárt

Zárt zuhanyzó

A zárt kabinokban falakon kívül egy "mennyezet" is található. Egyszerűen fogalmazva, teljesen le vannak zárva. Az ilyen fülkék nagyon különböző méretűek lehetnek, de általában 0,7 x 0,7 m-ről 2 x 2,1 m-re vannak osztva. Ezek egyszerű és többfunkciós részekre oszthatók, az utóbbi számos további lehetőséget kínál:

 • aromaterápiás;
 • pezsgőfürdős
 • "Nyári" zuhany;
 • színkezelés;
 • „Szauna”;
 • rádióvevő.

Zuhanykabin elhelyezése

A zuhany felszerelését és csatlakoztatását meglehetősen könnyű kezelni, csak követni kell a gyártó utasításait és maximális erőfeszítést kell tenni a munkához.

1. lépés: Telepítési hely kiválasztása

Telepítés helyének kiválasztása

A zuhanykabin felszerelésének helye két követelménynek kell megfelelnie:

 • kívánatos, hogy egy kabinat a kapucnihoz közel helyezzen el;
 • Sok kiegészítő funkcióval ellátott modell tápfeszültséget igényel, ezért ne felejtse el a földelést.

A zuhanykabin felszerelésének követelményei

2. szakasz

A zuhanykabin összeszerelése a saját kezével

A zuhanykabin összeszerelése a saját kezével

A zuhanykabin összeszerelése a saját kezével

A telepítés a szerkezet összeszerelésével kezdődik, amely segít a kapcsolódás valamennyi árnyalatának kezelésében és annak valós méretének meghatározásában.

Figyelj! Az összeszerelési technológiát illetően itt nem fogunk tanácsokat adni, mivel minden egy adott modell tervezési jellemzőitől függ. Amint korábban említettük, csak a gyártó utasításai segíthetnek.

3. szakasz Csatlakozás a szennyvízcsatornához

Zuhanyfolyóka

Zuhany beszerelése

Zárja le a kifolyó lyukat a tálca alján

Csatlakozás a csatornarendszerhez

Csatlakozás a csatornarendszerhez

A csatlakozásnak egy raklap beszerelésével kell kezdődnie. Az alábbiak az eljárással kapcsolatos javaslatok.

 1. A raklapot szigorúan vízszintesen kell felszerelni, ezért a munkában jobb a hosszú építési szint használata.
 2. A vezetőfülkébe mindig speciális támaszok vannak, amelyek segítségével a raklap vízszintes helyzetét beállítjuk. Szükség esetén a kiegészítő támogatást a központban rögzítheti.
 3. A raklapnak merőlegesnek kell lennie a falra.
 4. A padlószintnek tökéletesen egyenletesnek kell lennie (ugyanazt a szintet kell használni). Ha ez nem érhető el, a serpenyő nem tapad megfelelően a falakhoz, és ennek következtében szivárgás következik be.

A raklap összeszerelése után megkezdődik a kapcsolat. Itt van egy sor művelet.

1. lépés: Vegye ki a kötény összes elemét.

2. lépés: Emelje fel a raklap egy részét.

3. lépés: A hullámtörlő csövet a raklap alján található vízelvezető könyökre helyezzük (egy speciális oldalsó csonk található a rögzítéshez). Ez a tömlõ csatlakoztatja a fülkét a csatornába.

Figyelj! Javasoljuk, hogy a szükségesnél nagyobb hosszúságú tömlőt használjon - szükség lehet a terv jövőbeli mozgatására.

4. lépés: A tömlő második vége rögzítve van a padlóban lévő lefolyóhoz.

5. lépés: A raklap behelyezése.

Figyelj! Rendkívül jó minőségű telepítés csak akkor érhető el, ha a padló a helyiségben tökéletesen egyenletes, és a falak 90 ° -os szögben vannak.

A szerkezet összeszerelése előtt "teszt" leeresztést hajtanak végre. A zuhanykabin telepítése előtt sokkal könnyebb korrigálni az összes hibát.

Csatlakozó egy közös szennyvízelvezető csatornához

Paletta beállítása

4. szakasz Vízellátás

Ugyanilyen fontos szerepet játszik a fülke megfelelő összekapcsolása a vízellátó rendszerrel. Ehhez csak kiváló minőségű csöveket és szerelvényeket kell használni. Ezenkívül minden csatlakozást gondosan lezárni kell.

Csatlakozási követelmények

 1. A csővezeték az alaplap mentén fekszik, vagy egyáltalán elrejti.
 2. A léleknek a víz a mosogató alá kerül.
 3. Legalább egy vízszűrő vezet be a csővezetékbe.

Lépésről lépésre

A zuhanykabin összeszerelésének és felszerelésének rendszere

1. lépés: először a vízellátás megakadt, majd a forró / hideg vizes fürdőcsapokban kinyílik - így a rendszerben lévő nyomás a kívánt szintre csökken.

2. lépés: A régi zuhanyt leveszik - ebből a célból az összes rögzítőelemet meglazítják és eltávolítják fogóval.

3. lépés Ugyanazok a fogók segítségével a régi tengelykapcsoló csavarja ki. A csővezeték minden része kompressziós szerelvényekkel van felszerelve.

4. lépés. A szerelvényeket kenõsítik (elõnyösen gépi olajjal). A fülke adaptereket csavarták és meghúzták fogóval.

A zuhany csatlakoztatása a vízellátó rendszerhez

5. lépés Az utasításoknak megfelelően rögzítenek horgonyokat, ha szükséges, a lyukak kicsit többet készítenek. Ezután a csavarokat csavarják.

Figyelj! Ajánlott a maszkoló szalaggal levágni a rögzítés helyét, ellenkező esetben esély van a csempe megrongálására a munka során.

6. lépés: A tömlők csatlakoznak az átmeneti szerelvényekhez, a csatlakozások rögzítve vannak.

A zuhany csatlakoztatása a vízellátáshoz

A zuhany csatlakoztatása a vízellátáshoz

7. lépés: A zuhanypanel a horgonyokra támaszkodik. A tartó a tetején kezdődik. A vízvezetékeket a panel külső részére szerelik fel, díszítőlemezeket szerelnek fel.

8. lépés: A rendszer teljesítményét ellenőrizni kell. A víz a felemelőn folytatódik, minden csatlakozást ellenőrizni kell. Csak ezután fogantyú van.

Csak a fal megjavításához marad. Ezt a gyártó utasításainak megfelelően kell elvégezni, és szilikon tömítőanyagot és tömítő tömítéseket kell használni.

Zuhanykabin eszköz

Záró ütemek

A gyülekezés végén számos tevékenységet kell végezni a zuhanycsarnok végleges elrendezésével kapcsolatban.

1. Villamos energia

Csak azokat a modelleket, amelyekben van hidromasszázs funkció vagy gőzgenerátor van csatlakoztatva az elektromos hálózathoz. 3 cm² keresztmetszetű szigetelt háromvezetékes huzalt használnak.

Gőzfejlesztő zuhanyozáshoz

2. Mennyezeti panel

Általában a mennyezethez tartozik egy kabin. Ebben az esetben a mennyezethez egy öntöző kanna és más alkatrészek csatlakoztathatók a mennyezethez - egy hangszóró, lámpák és minden, amit a gyártó biztosít. A hangszóró és a panel között kialakított csatlakozások tömítőanyaggal vannak kezelve, hogy elkerüljék a "zümmögést".

A felső fedél behelyezése

A mennyezet a szerkezet felső részében található megfelelő rögzítőelemekre van felszerelve. Az ízületeket ebben az esetben is tömítőanyaggal kezelik.

3. Szerelvények

Ezután a következő eljárásokat kell végrehajtania.

1. lépés: A hengereket az ajtó felső és alsó részein helyezik el. A tetején elhelyezkedő görgők, amennyire lehetséges, kijönnek a beszerelés előtt.

2. lépés: Az ajtót tömítőanyaggal körülvágjuk és a helyére helyezzük.

A zuhanyzópult összeállításának folyamata

3. lépés Az optimális pozíció meghatározásához a felső görgőket beállítjuk.

4. lépés: A csavarok, amelyekkel a görgők rögzítettek, dekoratív dugóval vannak lezárva.

5. lépés Telepítse a tartozékok többi részét - tükör, gombok, stb.

A telepítés befejezése után elvégzik a végső vizsgálatot. Amint a fentebb említettük, az összes csatlakozás légmentesen történik, és a raklaphoz nem szabad felszúrni működés közben (különben a lábak helyzete ismét szabályozott).

A zuhanytálca üzemeltetése és tisztítása

Minden modell esetében a működési szabályoktól függetlenül azonosak. A mosási eszközök csak akkor különböznek egymástól - az egyik vagy másik választása az adott szerkezeti elem anyagától függ.

Mûködés közben meg kell emlékezni néhány követelményre.

 1. Az alkatrészek egyikét sem lehet csiszolóanyaggal vagy anyaggal megtisztítani - még a csempe vagy triplex üvegen is hagyja a karcolásokat.

Egyik alkatrész sem tisztítható csiszolóanyaggal vagy anyaggal.

A mosdó mosása

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a fülke tisztítása frekvenciánként több típusra oszlik.

 1. A jelenlegi tisztítás minden zuhany után történik. Ebben az esetben minden felületet meleg vízzel öblítünk és szárazra töröljük.
 2. A fő tisztítás a működés gyakorisága. Általában ilyen takarítást végeznek havonta egyszer tisztítószerek használatával és a fülke további törlésével.
 3. Az intenzív tisztítás az egyes elemek vagy az egész kabin teljes körű tisztításából áll, erős eszközökkel. Célszerű a sótartalmak, a nagy szennyeződések megjelenése, valamint az olyan esetekben, amikor a zuhanyt hosszabb ideig nem használták.

A jelenlegi tisztítás minden zuhany után történik

Videó - Zuhanykabin mosás

megállapítások

A zuhanykabin felszerelése egyszerű, ezért csak minimális készség szükséges a fürdőszobai berendezések kezeléséhez és a szükséges utasításokhoz. Az első vagy a második hiányában jobb, ha a telepítést szakemberre bízza.

Élvezze az eljárást a beépített zuhany alatt.

Hogyan telepítse a zuhanykabinot?

A zuhanykabinok kényelme és széles funkcionalitása miatt fokozatosan kicserélik a hagyományos kádakat egy kis lakásban. Azonban a zuhanykabin felszerelése sokkal nehezebb, mint a fürdőkád felszerelése. Azonban ez a szerelvény önmagában is összeállítható, ha a megfelelő szerszámokat és minőségi anyagokat használja, és kövesse az utasításokat arra vonatkozóan, hogyan kell a zuhanykabinot a saját kezével felszerelni. Ebben a cikkben részletes információkat talál a zuhanykabin megfelelő összeállításáról.

Az előkészítő munka sorrendje

Az előkészítés során ajánlatos megvizsgálni az összes olyan ábrát és utasítást, amelyet a gyártó a kabinba szerelt. Útmutató a zuhanytálca beszereléséhez vásárláskor. Gyakran nehéz megérteni az összes kézikönyvet és ábrát először, de jobb, ha türelmes és alaposan meg fogod érteni mindent. Minél jobb megérteni a lényeget, annál jobban el fogják képzelni a zuhanykabin jövőbeli összeszerelését, és kevesebb hibát okoz a telepítés során.

Önnek is meg kell fáradnia, hogy megkapja a megfelelő engedélyeket. Ha a zuhanykabinok felszerelését a fürdőhely helyén végzik el, akkor semmi sem kell aggódnia, de ha a kabin a fürdőszobával együtt kerül, akkor értesítenie kell a megfelelő szolgáltatásokat, mivel a fürdőben lévő további vízbeviteli pontot díszíteni kell.

 • olvassa el a telepítési utasításokat a munka megkezdése előtt;
 • ellenőrizze, hogy a telephelyen lévő padló tökéletesen legyen;
 • Szigetelje le a leeresztő csatlakozókat;
 • azokat a helyeket, ahol a raklap és a keret csatlakozik, le kell zárni.

A zuhanykabin felszerelése saját kezével nem nehéz, ha követi ezeket az ajánlásokat.

Milyen eszközökre van szükség?

Bármely modellt is vásárolt, amelyhez egy zuhanykabin telepítését és összeszerelését végezte, ugyanabból a lépésekből áll. A legnépszerűbb sarokbeállítások. Mindegyikük ugyanazokból az elemekből áll, amelyek a következők:

Mielőtt összeállítja a zuhanykabinot a saját kezével, a következő eszközökre lesz szüksége:

 • csavarkulcs 19-én és 45-ös állítható csavarkulcs;
 • PH2 hosszú Phillips csavarhúzó;
 • átlátszó egészségügyi szilikon;
 • építőpisztoly tömítőanyaghoz;
 • szilikon spatula;
 • szórópisztoly;
 • eszközt edények;
 • fúrás 3 mm-es fúróval;
 • mérőszalag;
 • buborékszint 1 m;
 • szúrófűrészhez;
 • mosható marker;
 • egy kés;
 • menetes zár vagy hideg hegesztés;
 • vízcső ½ "anyacsavarhoz - 2 db. A hosszt a helyén választják;
 • csatorna átmenete 40 × 50;
 • WC-papír.

Jobb, ha a szemek előtt mindig a zuhanykabin összeszerelési rendszere lenne.

A zuhanykabin beépítésének fő lépései

A vezetőfülke összeszerelési technikáját következetesen tanulmányozzuk.

A tálca tálca összeszerelése a következő lépésekből áll.

 1. A szegecseken meg kell csavarozni a záró anyákat és csavarni a serpenyőbe. Rövid csavar a középpontban. Manuálisan végezzük, amíg meg nem áll, miután rögzítettük az anyát. Ha egy szál lecsökken, menetes zárat vagy hideg hegesztést kell használni.
 2. Mindegyik csavart egy másik csavaranyával kell csavarozni.
 3. A keret illeszkedik a szegecsekhez, vonzza és rögzíti mindkét oldalon dióféléket.
 4. A zuhanytálca műanyagból készült tartók a 4 elülső csaphoz vannak csavarozva. A perforált résznek alul kell lennie.
 5. Miután a lábakat rögzítõ anyákkal csavarták, a raklapot helyezték el.
 6. A képernyő magassága állítható a raklap oldal alsó szélénél. A lábszár csavarásával minden szintet kiolvassunk.
 7. Anélkül, hogy meghúzná, amíg le nem áll, a tartók alsó szélét 20 mm-es résszel a padlóról tesszük ki
  A saját kezű zuhanykabin telepítése elképzelhetetlen anélkül, hogy a fürdőszobába csatornacsövekhez lenne csatlakoztatva.

Csatlakozás szennyvízhez:

 1. Telepítse a szifont és a lefolyót. A leeresztő lyuk körül el kell távolítania a védőfóliát. A felső gumitömítés javasolt szilikon cseréjéhez. A szilikon csavarozva van. Az alsó csatlakozások és a megbízhatósági szál szilikonnal is feldolgozható.
 2. Az adapter szifon segítségével a csatorna csatlakozik. Ezt a kapcsolatot is le kell zárni.
 3. Ha minden a helyére került, húzza ki a csatornából és folytassa a telepítést.

A saját kezű zuhanytálca összeszerelése szükségszerűen magában foglalja az oldalfalak felszerelését:

 1. A raklap felső részét a védőfólia felől engedjük szabadon, de ne érintse meg az alsó részt.
 2. A raklap egy falról elmozdul, és ezen a helyen egy átlátszatlan fal van felszerelve.
 3. A serpenyőben levő lyukakat 35 mm-es önbefogó csavarokkal (könnyű) csatlakoztatjuk a sarokba.
 4. Jelölje meg a lyukakat úgy, hogy markolást tart a sarkon.
 5. A partíciót eltávolítjuk és 5 mm-es szilikonréteget alkalmazunk.
 6. Helyezzük a partíciót, és azonnal nyomjuk le a felesleges szilikont.
 7. A raklapot egy falra helyezzük, és annak megértéséhez, hogy szükség van-e további bélésre, próbálkozzon a központi panelen.
 8. A központi panel és az oldalfal szilikon ízülete.
 9. Csatlakoztatjuk őket 10 mm-es csavarokkal.

Rögzítse a második oldalsó falat az első falhoz hasonló zuhanyzó beszerelésének utasításai szerint:

 1. Egy fix, átlátszó partíciót próbálnak ki. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fémprofil ferde vágása az alján legyen.
 2. Ha minden megfelel, a profil szilikonozott és a partíció telepítve van.
 3. A fal süllyesztett felső élével.
 4. Fúrjon egy 3 mm-es lyukat a profilból a külső felső oldalról, és csatlakoztassa a válaszfalakat a falhoz öncsavarokkal.
 5. Szereljük fel a felső és az alsó profilot. Kerek részek küldtek egymásnak. Az alsó profil már felső, alatta szilikont alkalmazunk.

A zuhanykabin felszerelése előtt össze kell szerelni a mennyezetet.

Tetőszerkezet:

 1. Összegyűjtjük a zuhanykabin felső határát. Annak érdekében, hogy a filmből szabaddá váljon, ki kell húzni a hangszórót és a szellőzőrácsokat.
 2. Annak érdekében, hogy a ventilátor kipufogódobozként működjön, jelöléssel kell ellátni.
 3. A mennyezeti öntözés kovácsolásának megakadályozása érdekében ajánlott szilikon alkalmazása.
 4. A mennyezet szilikon nélkül szerelt. Csavarozni kell az alsó 4 csavarra 16 mm-es rozsdamentes acélból.
 5. A tömlők rögzítésével az öntöződobozba csatlakoztatjuk a tömlőket.
 6. Jelöléssel és színhuzalokkal a terminálokon keresztül csatlakoznak. A mennyezeten egy transzformátor.
 7. Minden csatlakoztassa és ellenőrizze a villamos energiát és a vizet. Próbálja meg nedvesíteni a raklap felső szélét.
 8. A vezetőfülke helyén van, és ellenőrizni fogja annak szintjét és stabilitását.
 9. Az alsó kerület és a középső rack belülről szilikonozott.

Ajtóbeépítés:

 1. Az ajtókhoz készült gumidugókat belülrõl csavarják 12 mm-es önbefogó csavarokkal.
 2. Rögzítse a fogantyúkat az ajtókhoz. A fogantyúkon lévő kupaknak alul kell lennie. Ha a csavar nincs rögzítve, ajánlott lezárni a lyukat egy műanyag betéttel, például a csempék keresztmetszete alkalmas lehet erre.
 3. Mágneses díszléceket helyeznek a fogantyú oldalán lévő ajtókra. A másik oldalon - polc az L-alakú formákon kívül.
 4. A külső kerekeket az ajtókra helyezik. Az ajtó alján egy olyan nyomógombot szerelnek fel, melynek fel kell keresnie. A felső görgőkön pedig a beállító csavarok lefelé néznek le.
 5. Az ajtók a felső görgőkre felfüggesztve vannak. Az alsó rész elindításához meg kell nyomnia a gombokat.
 6. Ellenőrizze az ajtó csuklós sűrűségét és simaságát. Az ajtóknak semmilyen pozícióból való független nyitása nem lehetséges. Állítható szerelvény a felső görgőkön található csavarokkal. Lásd az utasításokat a zuhanykabin felszereléséhez.

Képernyőbeállítás:

 1. Az ékek segítségével rögzítjük a képernyőt a helyére. Ha a csövek zavarják, használjon kirakós játékot vagy kis kézifát, hogy kivágjon.
 2. Megpróbáljuk a képernyőn, és ceruza jeleket a padlón.
 3. Eltávolítjuk a képernyőt, és felhelyezzük a jeleket a zárójelekkel szemben.
 4. A négyzet segítségével a jelölés mínusz 2 mm a padlón állítható konzolok. A padlóról 2 cm-es hézaggal kinyitjuk a konzol alsó szélét.
 5. Rögzítse az anyákat teljesen.
 6. Az éknyom alatt telepítse a képernyőt.
 7. Ellenőrizze, hogy az 5 cm-es padlótól távol eső jelek ellenkezőleg illeszkedjenek-e és lyukak fúrásához.
 8. A dekoratív csavarokkal rögzítjük a képernyőt a konzolhoz.
 9. Ellenőrizze a mennyezet csomópontjának sűrűségét a felső ívhez. Ha szükség van szilikon vegyületre és nyomja meg a távtartót vagy a terhelést.
 10. Miután a szilikon megszáradt, ellenőrizze, hogyan működik az öntöződoboz és a kapcsoló. Átszivárogtatjuk a fülke ízületeket.

Most már tudod magad telepíteni a zuhanykabinot - a legfontosabb, kövesse az utasításokat. Kiválaszthatja bármelyik termékét ízlésének megfelelően, és összegyűjti a zuhanytálca saját maga. De a készletek is összeállított verziót kínálnak, ami sokkal könnyebb telepíteni. Az ilyen modellek azonban drágábbak, és nem minden ajtóban vannak elhelyezve.