Legfontosabb > Tartozékok

Lehetséges-e műszakilag telepíteni 2 WC-t egy lakásban?

Az építészmérnökök nem tisztelik, hogy felépítik a házakat, amelyek 2 WC-vel készülnek. Azt javaslom, hogy a kombinált fürdőszoba, ahol a WC és a fürdő hozzá szobát a WC-vel. Ez egy kis szoba WC-vel és kombinációval. Ennek eredményeként 2 WC. Szoba WC-vel és fürdőszoba WC-vel. Ez olyan okos vagyok?

Minden vállalkozás - egy műanyag "tee" -et a csatornacsövön. Vezesse be a vízvezeték-szerelőt, és menjen vele a legközelebbi vízvezeték-szerelvényhez.

Ui Mit érdekel? Ő maga fogja mondani.

Egy szabványos lakásban, amit hozzá kell adnod? Le kell csökkentened a konyha vagy a folyosó, és nincsenek technikai problémák, egy plusz teát helyeztek a WC-hez, tízet tudok telepíteni, de miért? Fiziológiailag ritkán fordul elő, hogy mindkettőnek a WC-n kell lennie, a fürdőben ugyanaz a szennyvízrendszer, míg egy (a) "ül" a másikba (a) talán a kádban egy kicsit (ezek extrém esetek, de ez történik).

A modern házak (legalábbis Kijevben) úgy lettek kialakítva, hogy egy egyszobás lakásban még van egy WC és fürdőszoba, és egy kétszobás lakásból kettőre. És egy mosdóval és néha zuhanyzóval ellátott WC a lakás bejárata közelében található. A második tágas (8-12 méteres) szoba a hálószoba közelében található. Van WC és bidé, valamint tágas pezsgőfürdő (néha két fő részére). Még egy kis elektrosleáris is elhelyezhető. A Hruscsovban ez nagyon nehéz. De ha egy háromszobás lakásban két vagy három ember él, akkor a falu ilyen tágas fürdőszobává alakítható, és az egyik szoba egy konyha-nappali-étkezőbe is beépíthető.

Válaszom Chamberlainra: fürdőszoba egy további WC-vel

Amint ígértem, átadom a fürdőszobát.

A beszéd az, hogy a WC-ben a WC-ben egy WC-vel ellátott, élő és teljesen funkcionáló natív toalett található. Fürdőszoba 185 210, kád 70 170. A pulton egy mesterséges kő, 43 széles, mosdókagyló mélysége 35. A miniatűreket egy asztalra szerelték egy gyártó Ulyanovszkban.

A fürdőszoba melletti szekrényről.

Külső méretek 38 * 52.
A járókerék egy külön doboz, melynek fiókja van a zárakon. Van egy meleg padlóm, mert mindent magában hordoz. Csak éles méretben. Itt a legfontosabb dolog az volt, hogy helyesen építsenek egy dobozt, és csempéket tegyenek a vonalak belsejébe és kívülről. Kellemesen hihetetlen. Och ajánlja. Még akkor is, ha a fülke mérete kisebb. Az oldalon található csempe a baloldali áramlat, ahol a csukló az ajtónál helyezkedik el. Jobbra nem tettem fel, először nem láttam, másrészt láttam: az egyetlen közös (én) meg kellett győznie a mérőt, hogy a designt úgy alakítsa ki, hogy teljesen felhasználható legyen. És ő, egy rossz ember, lenyűgözött a formatervezéssel és elfogyasztotta a törvényt, és 10 cm-t szenvedett, vagyis nem tettem börtönbe a háztartási házat ((((((((De nem feltűnt, hogy a doboz feltöltésére szolgáló hely megtakarítása nem feltétlenül nyilvánvaló) ))
Sok szerencsét.

A fürdőszobában további WC-t szerelnek be

Cím: Nemchinovka, Moszkva régió

Lásd még:

Kapcsolódó feladatok

5 m2, burkolólapok a WC-szobában, a falak 13m2 és a padló 1,5m2 beépítése mosogató a fürdőszoba, telepítés.

A "Javítás és kivitelezés" kategóriába tartozó egyéb feladatok

 • Megbízható ár

Egy üres telken építsen házat minden kommunikációval, kerítéssel, tolókapuval, fedett parkolóval stb. Van: egy otthoni szakmai projekt, villany. A szerződés szerinti munka. A tulajdonos ajánlása szükséges.

Davlat H. MO, Istrinsky kerület, Sorokino falu

A személygépkocsival rendelkező partner az acélajtók szállítására és szerelésére van szüksége. A telepítés 2-3. Napján. Fizetés az elvégzett munka tényéről (napi számítás) összköltség 70 000. A munka átmeneti.

Mikhail R. Moszkva, Okhotny Ryad utca, 1

Telepítenie kell az ajtót a fürdőszobában, kívánatos azonnal hívni.

Anastasia K. Nedorubova utca, 14, Moszkva, Oroszország

Három csaptelep egy ajtón és egy a másodikban. Van anyag. Szükség van egy arcfűrészre.

Timofey Z. Khlobystova, 8k2, Moszkva, Oroszország

A kábel a csatlakozóaljzat alatt található

Alexey Chekhov utca, 1k3, Pushkino, Moszkva régió, Oroszország

Hogyan és hol helyezze el a WC-t a fürdőszobában

Általában a lakások mindig kész fürdőszobával vannak ellátva, ahol WC, mosdó és kád vagy zuhanyzó már be van szerelve. Gyakran a fürdőszobát WC-vel kombinálják, vagy a tulajdonosok egymástól függetlenül ötvözik ezt a két szobát a szoba racionálisabb használatához. Mindenesetre a fürdőszobában néha javításra van szükség. És itt a kérdés merül fel, hagyja el a WC-t ugyanazon a helyen vagy mozgassa. Ebben az esetben olyan projektet kell létrehoznia, amely a legmegfelelőbb a tulajdonos számára, és lehetővé teszi a terület hatékony és kényelmes használatát.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy a tervezésnek építési szabályzatoknak kell lenniük.

Minden országnak saját igényei vannak. Oroszországban különféle SNiP-k szabályozzák, amelyek meghatározzák a vízvezeték szerelvények (fürdőkádak, zuhanyzók, mosogatók, WC-k és bidék) elhelyezkedését.

Építési követelmények

A kombinált fürdőszoba tervezésénél figyelembe kell venni az SNiP alábbi normáit:

Kábelezés a fürdőszobában.

 1. A kombinált fürdőszoba minimális területe, ahol a mosdó, a WC, a fürdőkád és a mosógép területe 3,8 m².
 2. A kád vagy a zuhany előtt legalább 70 cm szabad terület legyen, az optimális érték 105-110 cm.
 3. a mosdó vagy bidé előtt legalább 60 cm-es WC-teret kell hagyni, és mindkét oldalán 40 cm-t kell elhelyezni a vízvezeték hossztengelyének oldalán.
 4. A mosogató előtt a szabad helynek legalább 70 cm-nek kell lennie, és legalább 95 cm-es résszel kell rendelkeznie.
 5. A mosogató és a fal közötti távolság legalább 20 cm legyen, a mosdó és a mosdó között legalább 25 cm legyen.
 6. A mosogató a padlóról 80 cm-nél nagyobb magasságban van felszerelve.
 7. A vízszintes tálca mosófolyadékának 45 fokos szögben kell lennie, a falhoz való nyílással együtt.
 8. A legjobb megoldás - egy ablak jelenléte a fürdőszobában, amely természetes megvilágítást és szellőzést biztosít. Azonban az építkezés a modern sokemeletes épületek, mint egy fürdőszoba design rendkívül ritka. Az ablakot egy kényszerített szellőztető berendezés váltja fel, amely eltávolítja a kondenzációt és a szagokat a fürdőszobából.
 9. Fürdőszoba tilos a konyha és más nappali helyiségek fölött. Ebből a szabályból csak a kétlakásos lakások találhatók, ahol a konyhába helyezhető a WC és a bidé.

Mindezen követelmények teljesítéséhez megfelelő fürdőszobát kaphat.

Fejlesztési ajánlások

A WC kialakítása keskeny fürdőszobában.

A házak építésénél a tervezési fázisban a fürdőszoba és a fürdőszoba úgy van kialakítva, hogy egy kis területet használjon a maximális hatékonysággal. Ennek ellenére sokan folytatják a helyiségek átalakítását, és külön helyiségek - kombinálják. Ezenkívül a vízvezeték szerelvényeket új felszereléssel váltják fel vagy egészítik ki: a fürdőkádat a zuhanyzópultra cserélik, és a WC mellett egy bidét is elhelyezik.

A munka megkezdése előtt hozzon létre egy fürdőszobai projektet. Ha bármilyen "grandiózus" változást hajtanak végre, akkor össze kell hangolni őket az illetékes állami testületekkel. Ezenkívül nem csak a preferenciákra, hanem az építési szabályokra is figyelni kell.

A legjobb folyamat érdekében ajánlott a következő szakértői tanácsok meghallgatása. Új vízvezeték szerelvények megvásárlása és telepítése előtt (pl. Bidé) figyelembe kell venni a vízellátó és szennyvízelvezető rendszerek valamennyi árnyalatait. Bármely apró változás a jövőben szükségessé teheti a teljes rendszer elemzésének szükségességét.

Különös figyelmet kell fordítani egy kis fürdőszoba tervezésére. Rögtön el kell döntenie, hogy hova kerülnek a fontos vízvezeték-elemek. Ugyanakkor figyelembe kell venni a vízvezeték méreteit és a köztük lévő távolságok mércéit.

A tervezést és a beszerzést megelőzően ajánlatos meghatározni a vízvezeték-modelleket: kád vagy zuhanyzó, WC, mosdó, bidé.

A WC-csésze felszerelésének rendszere.

A WC és bidé felszerelése különös figyelmet igényel. A szennyvízcsatornák közvetlen közelében kell elhelyezni. Ellenkező esetben a vécécsészéből és a bidécből levezetett csatorna eltömődésének valószínűsége jelentősen megnő. Ez annak köszönhető, hogy a dőlésszög nem elegendő a tartalom minőségi áramlásához. Javasoljuk, hogy a WC-t legfeljebb 1 m távolságban helyezzék el a központi csővezetékből és egyéb vízvezeték-felszereléstől legfeljebb 3 m távolságig. Különben légcsatorna beszerelésére lehet szükség.

Egy nagy fürdőszobában ez a probléma megoldható úgy, hogy egy WC-tálat vagy bidétet helyez el egy magasságra (például a kifutópályán).

Vécécsésze felszerelése saját kezével

A mosdó beépítése a fürdőszobába kézzel is elvégezhető. Először is, a régi mosdó bontása. A folyamat a következő:

 1. Cserélje ki a tartályból a vizet.
 2. Kapcsolja ki a vízellátást.
 3. Vegye le a WC-t a padlóról. Ha csavarokkal van rögzítve, először le kell csavarni; ha a cement, akkor gondosan meg kell szakítani.
 4. Az aljzat eltávolítása: a hullámosságot egyszerűen eltávolítják, ha az aljzat vasból vagy műanyagból készült, szétszedik vagy fűrészelik.

A régi WC lebontása után előkészítő munkát végeznek:

 1. A szennyeződés, a cementmaradványok, a ragasztó, a szilikon padlójának tisztítása.
 2. Felület előkészítés. Szükséges a padlószint kiegyenlítése, ha a bontás során sérült az egyenletesség. Ezután elő kell készíteni a szerelőfuratokat az új WC-re. Régi lyukak is használhatók, ha jó állapotban vannak, ne törje össze és tartsa jól a dugókat.

A WC felépítésének terve.

Miután elvégezte a munkát, menjen közvetlenül egy új WC-vel a fürdőszobába. Csavarokkal, cementtel vagy epoxigyantával rögzíthető. A legalkalmasabb és legelterjedtebb módszer a csavarok és csavarok használata. A fejek alatt gumibetéteket kell elhelyezni. A csavarokat fokozatosan kell húzni az egyik és a másik oldalon, váltakozva, ahogy a WC megrepedhet. Pontosan telepíteni kell a vízvezetéket.

Epoxi gyantát lehet használni, ha a padló tökéletesen egyenletes. A felületet meg kell tisztítani a törmelékből, zsírtalanítani kell, majd korundkővel meg kell érdesíteni és újra zsírtalanítani. Ezután készítsük el az oldatot az utasításoknak megfelelően, a keveréket 4-5 mm-es réteggel felviseljük a felületre. A WC szoros, a felszínre nyomott erővel, és legalább 12 órán át ebben az állapotban tartja.

Ezután a következő sorrendben kell eljárnia, amely minden WC-tál esetében megegyezik:

 1. A kívánt méretű hullámok csatlakozása. Ehhez az aljzat tömítőanyaggal van kenve és a hullámosításhoz van csatlakoztatva.
 2. A toalettálca cseréje és a csavarok csavarozása (ha ezt a szerelési módot választotta).
 3. A padló és a toalett szétnyitása szilikonnal. Ezt meg kell tenni annak megakadályozása érdekében, hogy a víz bejusson az egészségügyi berendezés alapjaiba.
 4. Szerelje be a tartályt. A rögzítők rögzítésekor ellenőrizni kell a tartály síkosságát. A beszerelés után ellenőrizni kell a leeresztő tartály szorosságát és megfelelő működését.
 5. A vízszintes mechanizmusok felszerelése.
 6. A WC összekötése a vízellátáshoz hajlékony béléssel. Az ideális megoldás szemceruza - megerősített tömlő lánganyákkal.
 7. Ellenőrizze a csatlakozás tömítettségét. Meg kell engedni a vizet, és győződjön meg arról, hogy nincs szivárgás.
 8. A teljes rendszer végső ellenőrzése, magas színvonalú üzemi állapota.

Javasoljuk, hogy ellenőrizze a rendszert 1 óra elteltével. Ebben a telepítés a WC a fürdőszobában elkészült. És ha az egészségügyi berendezés megfelelően működik, akkor az egész folyamat helyesen és hatékonyan zajlott le.

A fürdőszoba és toalett felújítása. Minden árnyalat.

A fürdőszoba és a WC felújítása az egyik legelterjedtebb felújítási forma. Az ilyen jellegű átépítésnek azonban meglehetősen jelentős hányada van az SNiP-k és az Orosz Föderáció normái által. Tekintsük őket részletesebben.

Fürdőszoba átalakítás - illesztés.

Annak megállapításához, hogy megegyezhet-e a fürdőszobai átalakításáról és mennyibe kerül, kérjük, küldjön nekünk egy fotót vagy a lakás átvizsgálását a fejlesztés előtt és után a [email protected] oldalon (a tervezett vagy a változtatásokat vázlatosan jelölheti a kezével vagy bármely grafikus szerkesztővel). Vagy töltse ki a visszahívási űrlapot, vagy hívjon minket a +7 (495) 507-74-67 számon.

A fürdőszoba és a WC átalakítása - törvények és árnyalatok.

A fürdőszoba és toalett felújítása. Felbontás.

1. Növelje a fürdőszobát a terem rovására.

A 3.8. A lakásokban az 54.13330.2014 számú közös vállalkozás SaNPiN2.1.2.2645-10 és 9.25. Sz. Oldala nem engedélyezi a fürdő és a WC átalakítását, amely alatt a szomszédos nappali vagy konyha felett lesz, kivéve a kétszintes apartmanokat, amelyekben a fürdőszoba és a WC elrendezése megengedett közvetlenül az első szint konyhájának felett.

Más szavakkal, a fenti szabványok szerint tilos és lehetetlen a fürdőszobának a nappali vagy a konyha kárára való kiterjesztése. Ez vonatkozik a WC-vel, zuhanyzóval, WC-vel és így tovább. Ez a rendelkezés nem vonatkozik a mosókonyhára (mosókonyha), mivel maga a mosógép nem szerepel a KTF tervében.

Ebből következik, hogy a fentiekből az épületkódok szempontjából olyan munkákat végeznek, mint a fürdőkád konyhába történő áthelyezése, WC áthelyezése a konyhába, további fürdőszoba behelyezése a helyiségbe vagy a konyhába, stb.

A nappali kihúzható fürdőszobához és WC-hez való átalakítás csak akkor lehetséges, ha az Ön lakása alatt (az alagsorban vagy az első emeleten) van egy nem lakóhelyiség, mert a fürdőszoba és a WC nem ér véget a szomszédos nappali helyiségek fölött, és normákat nem sértenek.

2. Növelje a fürdőszobát a folyosó miatt.

Azonban nincsenek olyan szabályok, amelyek megakadályoznák a fürdőszobában és a WC-n belüli átadást vagy terjeszkedést a nem lakáscélú helyiségekbe (folyosó, kamra, beépített szekrény, mosókonyha stb.). Ezért lehetséges az ilyen átépítés teljesítése és összehangolása. A nem lakóhellyel rendelkező helyiségeken kívül további WC-t vagy fürdőszobát is elhelyezhettek.

Gyakran előfordul, hogy egy további fürdőszobát áthelyezve vagy elrendezve nem lehet a falak mentén a szennyeződést a szükséges dőlésszel elvégezni, mivel a szennyvízcsatornától elvezetett bármely út esetén az ajtónyílással találkozik. Ilyen esetekben speciális szivattyúk (a legáltalánosabb sololift) kerülnek beépítésre a fürdőszobába és a WC-kbe, amelyek lehetővé teszik a szennyvíz eltávolítását szinte mindenhol.

Videó megjegyzés:

A tétel megváltozott: a Moszkva 508. számú rendelete (a padló átépítése) 1. mellékletének 2.2.6. Pontja nem írja elő a fürdőhely bővítésének jóváhagyását, de az ugyanazon állásfoglalás 1. mellékletének 2.2.1. Pontja szerint (a 2017. december 29-i 1104. számú MRP kiadása után ).

3. A készülék vízszigetelése a fürdőszobában és a WC-ben.

A SNiP 2.03.13-88 "padlók" szerint a fürdőszobákban vagy WC-kben a felújítás után vízszigetelésre van szükség a padlószerkezetben. Így, ha megnöveli a fürdőszobát vagy a WC-t, szét kell szednie a régi padlókat a kiterjesztett területen, és helyette újakat kell vízszigeteléssel ellátni. A vízszigetelést az építészeti felügyelet képviselője és az építő, illetve a DES (alapkezelő társaság) képviselője által aláírt rejtett munkákról szóló törvény bocsátja ki, ha Ön javításokat végez.

Jelenleg két fő típusú vízszigetelő padló van: tekercs és obmazochnaya. Az utóbbi években egyre inkább terjed. Az a tény, hogy a tekercs vízszigetelését az esztrich szintező rétegére kell helyezni. Ha közvetlenül a mennyezetre van helyezve, akkor a padló felső rétegei által terhelve, egyenetlen átfedés esetén enyhe nyúlványokkal megtörheti, és a töltés során ezen a ponton szivárgások fordulhatnak elő. Technológiája miatt a bevonat vízszigetelése nem igényel további ilyen rétegű ilyen szintező esztrichek telepítését.

Engedély a fürdőszoba áthaladására a folyosón keresztül

4. Készülék padló a fürdőszobában és WC-vel.

A technikai követelmények és tervezési szabályok, eszköz, átvétel, üzemeltetés és javítás (az SNiP 2.03.13-88 "padlók" fejlesztésében) 4.11. Pont szerinti fürdőszobai javításokat úgy kell elvégezni, hogy a padlószintet 15 - 20 mm-rel a szomszédos helyiségek tiszta padlószintje alatt, vagy elosztási küszöböt szereltek fel.

Tehát szükséges vagy a padlószintet a többi helyiség padlószintje alatt lévő fürdőszobákban és WC-kben elhelyezni, vagy a küszöböt a bejárathoz (legalábbis a házvizsgálati bizottság érkezésének idejére) telepíteni.

5. Az eszköz fürdőszoba a hálószobához való hozzáféréssel.

A lakásban lévő WC-k és fürdőszobák átalakítása gyakran a következő SanPiN 2.1.2.2645-10. §-ban leírt következő tényező miatt illegálisvá válik, ami azt sugallja, hogy a WC-vel felszerelt nappaliból, nappaliból és konyhából tilos belépni, kivéve a bejáratot a hálószobából egy ilyen helyiségbe, feltéve, hogy a lakásban van egy második szoba, amelyhez a folyosón lévő bejárattal ellátott WC tartozik.

Így, ha csak egy szobája van a lakásban, WC-vel (fürdőszoba, WC, WC), akkor ne végezzen olyan átépítést, amelyen a bejárat a konyhából vagy a szobából készül.

Ha az Ön lakásában van két WC-vel ellátott szoba, akkor egyikük bejárata a nappaliból (a "hálószobában") történhet.

A szoba bejárata, amely nem rendelkezik WC-vel (zuhanyzó, kád, mosdó, stb.), Bármely helyiségből engedélyezett.

6. A zuhanyzókáddal ellátott fürdőszoba cseréje újjáépítés, vagy sem?

Sokan vonzóvá teszik számunkra a kérdést: ha nem érintjük a fürdőszoba és a WC falát, és csak belülről szeretnénk áthelyezni az egészségügyi felszerelést, akkor ez kapcsolódik a felújításhoz, és ez koordinációt igényel? Megpróbáljuk röviden válaszolni erre a kérdésre. Ha hordozható vízvezeték szerelvényt észlelnek a KTF-k lakás tervében, a pozíciójának megváltoztatása azt jelenti, hogy ezeket a KTF-terveket módosítani kell, és ezt a vázlat alapján megkötött, 508. számú moszkvai kormányhatározat 1. függeléke szerint kell elvégezni. A BTI tervei a mosogató, a zuhanyzó, a WC, a higiéniai zuhany és a fürdő helyét jelölték. Így olyan munka, mint a mosdó mozgatása a fürdőszobában, a fürdőkád mozgatása a fürdőszobában, a fürdőszoba cseréje zuhannyal stb. koordinációt igényel. Másrészt a KTF-tervek nem jeleznek fűtött törölközőt és mosógépet. Ezért például egy fűtött törülközőtartó átadása a fürdőszobában nem igényel megfelelő koordinációt.

7. Vécé vagy fürdőszoba átalakítása a bányák bevonásával.

Gyakran a fürdőszobákban és a WC-kben szellőztető és szennyvízcsatornák vannak elhelyezve, megfelelő szellőztető csatornákkal és csövekkel. Gyakran van egy csomó szabad hely, amelyet a fürdőszobában és a fürdőszobában újra kell tervezni a belső térhez. A törvények (a moszkvai kormány 508. sz. Határozatának 1. melléklete 10.5. Pontja) csak azt mondják, hogy tilos a természetes szellőztetés csatornáinak szétszerelése vagy csökkentése, és semmi sem szól a bányák csökkentéséről anélkül, hogy befolyásolná a csatornákat. Mindazonáltal nem minden egyszerű. Ezeknek a bányáknak a területe nem szerepel a lakás területén (a KTF nem tervezi), ami azt jelenti, hogy a tulajdonos nem vásárolta meg és nem tartozik hozzá. A gyakorlatban a koordináló hatóságok e területet közös tulajdonra utalják, hivatkozva az Orosz Föderáció Lakhatási Kódexének 36. cikkére (bár ez nincs kifejezetten feltüntetve), amely felsorolja a közös tulajdonhoz tartozó lakóház tárgyait. Annak érdekében, hogy ugyanaz a rendelet 2. melléklete 2.5.1.1.1.9. Szakasza szerint a közös tulajdon tulajdonjogát (bérlésre vagy ingyen használhassák) a ház lakóinak, amennyiben ilyen hozzájárulást adnak, össze kell szervezni. Más szóval, a szellőztetés helyének tizedik négyzetméterenként való hozzáadása a fürdőszoba vagy a fürdőszoba cseréjekor gyakran nem kerül olyan magas munkaerőköltségekbe, és a szellőztetés helyének méretét a BTI tervének megfelelően könnyebben elhagyni.

8. A wc és fürdőszoba felépítését vagy bővítését a felújítási projekt szerint végezzük.

Ha egy fürdőszobát és WC-t kell átadni, bővíteni vagy telepíteni, akkor a moszkvai kormány fent említett 508. rendelete 1. kiegészítésének 2.2.1. Szakasza világosan kimondja, hogy az ilyen munkát a megszerzett átépítési engedély alapján kell elvégezni a megfelelő áttervező projekt alapján, amelyet a megfelelő SRO jóváhagyással rendelkező tervező szervezet végez. Olvasson többet a lakások átépítéséről itt.

Amint az a fenti szövegből is kitűnik, a felújításra szoruló fürdőszoba javítása sok ellentmondást eredményezhet a törvényekkel. Reméljük, hogy ez a cikk segít elkerülni őket, de néha könnyebb megbízást adni a fürdőszobának vagy a nedves helyiségeknek a szakembereknek történő átszervezésének összehangolására.

A cikk megkötéséhez néhány példát szeretnénk bemutatni a fürdőszobák és a WC-k összehangolt átalakítására. Egyébként azt javasoljuk, hogy olvasson el egy külön cikket arról, hogyan lehet egy lakás átalakítását egyeztetni.

A fürdőszobához és a WC-hez illeszkedő átalakítási lehetőségek.

A p-44t ház fürdőszobájának átalakítása.

lakás terv felújítás után

A fenti a p-44t fürdőszobájának tipikus átalakítása, kombinációja és terjeszkedése folyosón keresztül, valamint külön bejárat a konyhába a szobán keresztül. A legtöbb lakásban a fürdőszoba és a WC az "üveg" vagy "sapka" típusú egészségügyi kabinok segítségével készül. Nem hordozó és a bontásuk fájdalommentes. A legfontosabb, amint azt fent említettük, nem befolyásolja a szellőzőkamrát.

A fürdőszobának megváltoztatása Hruscsovban.

Az ábrán egy többszobás lakás látható, amely nem szabványos Hruscsovnak. Hruscsov egy kis fürdőszobával és a folyosón keresztül terjeszkedő Hruscsov újjáépítése volt.

A fürdőszoba felújítása a panelházban.

Ezek az ábrák mutatják a WC-k és a fürdőszoba egy panelházban történő átalakítását. Számos szempontból hasonló eseményeket hajtottak végre a már átgondolt átszervezéssel, csak ezúttal további WC-t helyeztek a folyosó térre, miközben maga a fürdőszobát bővítette.

A Hruscsovban lévő fürdőszoba átalakítása.

De ez a lehetőség már a tipikus Hruscsov és Stalinok esetében. A gázosított konyha felé vezető folyosó a kombinált és kibővített fürdőszoba részévé vált, és maga a konyha a redőnykapukon keresztül egyesítette a szobát.

A fürdőszoba és a WC felújítása az új épületben.

Gyakran, a kis fürdőszobák nem csak átalakítani, nem csak panel házak és tégla Hruscsov, hanem a modern új épületek. Az ilyen lakásokban jó néhány lehetőség van a fürdőszobák átalakítására, bár a legelterjedtebb maradványok, mint korábban, kiterjedtek a folyosó rovására.

Válasz küldése

195 Megjegyzések: "A fürdőszoba és a WC átalakítása, minden árnyalat."

A WC behelyezése a fürdőszobába, egy rendes panelház

15 év a helyszínen
Felhasználó # 8832

valójában ilyen kérdés

14 év a helyszínen
Felhasználó 20910

Pavlusha, hasonló elképzelésem van.

17 év a helyszínen
felhasználó # 100

pavła, az ilyen házak fejlesztése tilos

15 év a helyszínen
Felhasználó # 8923

pavła, az ilyen házak fejlesztése tilos

Pavlusha, és azonnal csatlakozhat a fürdőhöz és a WC-hez?

Távolítsuk el a vasbeton fülkét, + 10-15 cm-t mindegyik oldalon és a folyosó egy részét. Szerezzen normális szobát egy nagy fürdőszobával, mosógéppel, zuhanyzóval és WC-vel.

A javaslatot egyszerűen hajtják végre, a vízcsatorna a felemelőben 90 fokosra forgat, a szövedékcsövet vezeti a fürdőszobába, és ott a tee a WC-hez, ötven dollárt vesz be a zuhany és a mosdó között.

15 év a helyszínen
Felhasználó # 8832

Anjei elvileg nem akarok egy fürdõt és egy WC-t kombinálni, hogy elkerüljék a család elcsendesedését és zavarását - a család már 4 ember (két különbözõ nemû gyermek)

A javaslatot egyszerűen hajtják végre, a vízcsatorna a felemelőben 90 fokosra forgat, a szövedékcsövet vezeti a fürdőszobába, és ott a tee a WC-hez, ötven dollárt vesz be a zuhany és a mosdó között.

köszönöm.. valami ilyesmit

BIGKEBAB, pontosan ugyanabban a lakásban vagyok.. egy-egy.. és szeretem az ötleteidet... ellophatok? természetesen nem lehetséges, de lehetséges

13 év a helyszínen
Felhasználó # 29036

pavła, az ilyen házak fejlesztése tilos

A barátomnak van egy ilyen fürdőszobája és egy folyosója - egy normál nagy sarokkádba, egy WC-vel és zuhanyzóval.

A konyha bejárata a szobájából készült, melyet a konyhával kombinálnak.

13 év a helyszínen
Felhasználó # 29036

Pavlusha, a te esetedben, ha csak két sokkot akarsz - a folyosóval kombinálva egy nagyobb fürdőszobába és egy kis fürdőszobába szétválaszthatod. De általában, ha korábban vágyakoztak erre, de az ilyen javítások költsége és az elrendezés legitimálásának költsége miatt valószínűleg találni egy lakást két fürdőszobával egy keretházban

15 év a helyszínen
Felhasználó # 8832

A barátomnak van egy ilyen fürdőszobája és egy folyosója - egy normál nagy sarokkádba, egy WC-vel és zuhanyzóval.

A konyha bejárata a szobájából készült, melyet a konyhával kombinálnak.

a barátom ugyanazt az áramot használja zuhany nélkül

De általában, ha korábban vágyakoztak erre, de az ilyen javítások költsége és az elrendezés legitimálásának költsége miatt valószínűleg találni egy lakást két fürdőszobával egy keretházban

tudod a freebie-t... 1,6 lámának egy 5% -os kölcsönnel. ostobaság lenne elutasítani

és mi is szörnyű az ilyen javítások költségén? vegyél egy WC-t, egy zuhanykabint, egy csatornacsatornát, két csatornahálót + egy munkát (lyukasztás és telepítés) és legitimáljon. Nem hiszem, hogy nagyon ijesztő.. Biztos vagyok benne, hogy 3-4 éves leszek

17 év a helyszínen
felhasználó # 100

pavła, az ilyen házak fejlesztése tilos

Pavlusha, és azonnal csatlakozhat a fürdőhöz és a WC-hez?

Távolítsuk el a vasbeton fülkét, + 10-15 cm-t mindegyik oldalon és a folyosó egy részét. Szerezzen normális szobát egy nagy fürdőszobával, mosógéppel, zuhanyzóval és WC-vel.

A javaslatot egyszerűen hajtják végre, a vízcsatorna a felemelőben 90 fokosra forgat, a szövedékcsövet vezeti a fürdőszobába, és ott a tee a WC-hez, ötven dollárt vesz be a zuhany és a mosdó között.

A jelenlegi szabályok szerint tilos az ilyen házak átalakítása. Emlékszel 15 évvel ezelőtt, hogy lehetett legalizálni. de ne legitimálj. Ráadásul az egyik szomszéd el fogja dobni - kényszerítik őket, hogy mindent visszaadjanak.

PS. kapott válasz az építész

15 év a helyszínen
Felhasználó # 8832

Nos, az eredeti verzióban azt javaslom, hogy átépítésnek számít?

8 év a helyszínen
Felhasználó # 189970

Sammy, tudsz biztonsági szabályokat készíteni?

17 év a helyszínen
Felhasználó # 142

És a fürdőszoba lebontása nélkül a második WC nem igaz? IMHO, rengeteg hely

PS. Feküdj a fürdőszobában, fél órát vigyél fel, mi lehet szebb?

12 év a helyszínen
Felhasználó # 67116

Elnézést kérek az offtopic miatt. Mint egy tipikus panel lakás korai tulajdonosa, azon tűnődöm, hogy reális-e ilyen méretű fürdőszobát a fürdőszobában (

3,2 m2) egy kis zuhanyzó és egy kis sarokkád?

12 év a helyszínen
Felhasználó # 56364

Szereljen be egy második WC-t technikai nehézségek nélkül és ne okozzon problémát. A csatornarendszert csak enyhe lejtéssel kell felszerelni.

15 év a helyszínen
Felhasználó # 8923

Valójában, mit akartál legalizálni?

Ha mindenkinek engedélyt kapsz, akkor bármilyen ügy az abszurditás pontjára vezethető vissza.

17 év a helyszínen
felhasználó # 100

Sammy, tudsz biztonsági szabályokat készíteni?

A választ az illetékes szakembertől érkezett. Senkit sem bizonyítok. mindezt saját belátása szerint. ne csináld.

9 év a helyszínen
Felhasználó # 150922

ahol a WC-t a séma szerint rajzolják, akkor kevés helyed van - térddel pihentél a kabinban. a csatornát az ellenkező sarokhoz kell húzni, vagy a mosdót 90 fokkal az óramutató járásával megegyező irányba forgatni

és miért cserélni a fürdőt a standon? a fürdőkád sikeresen végzi a fülke funkcióját, és a fülke nem fürdőként működik. Ezen kívül ezek a fülkék nagyon finomak, hajlamosak a szivárgásra és a penészgombákkal való túlszaporodásra. Miért keresi a fejét a problémákat?

A falhoz szorosan illeszkednék a fürdõszobába, a csapot a fürdő hosszú oldalának közepére (a csövek a falba rejtõdnek), és ott tûzpántot készítek. a hátlapot egy függöny zárja le. a design eléggé légmentes. Kóstolhat és zuhanyozhat. és ha már kialakíttat egy kabinet, akkor rakja le a monolit anyagból - például betonblokkból, és burkolólapokkal.

Do-it-yourself WC-tányér telepítés: áttekintés a szerelési technikáról a tüskékre, ragasztóra és taftra

A vízvezeték-felszerelést az építési szabályzatoknak megfelelően kell felszerelni. Ennek tudatában sok hazai mester bizonytalanná válik a képességeikben és még a valóságos félelemben is.

Segítségre fordulnak a szolgáltató cégeknek, amelyek megfelelő összegeket igényelnek szolgáltatásaikért. De a WC-nek a saját kezével történő felszerelése nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet.

A vízvezeték szerelésének számos módja van, részletesen elemezve mindegyiket.

Válassza ki a berendezés felszerelésének módját

A WC-tálca telepítési módja a készülék típusától és szerkezeti jellemzőitől függ. Az értékesítés során két alapvető típusú berendezés található, a telepítés technikája minden esetben teljesen más lesz. Ez a következő:

 • Padló WC. Közvetlenül a padlóra szerelve a befejező munka végén.
 • Lógó WC-tálak. Speciális rögzítőelemek a padlószinttől bizonyos magasságban vannak felszerelve. A felszerelést a javítás megkezdése előtt kell végrehajtani.

A beépített vízvezeték szerelvényeket olyan speciális szerkezetekkel szerelik fel, amelyekre a rendszer rögzítve van.

A kültéri felszerelés kétféle módon szerelhető fel:

 • belső, meglehetősen nehezen kivitelezhető, de esztétikusabb;
 • külső, amikor a rögzítés speciális technológiai lyukak segítségével történik a készülék alján.

Ezenkívül az egészségügyi berendezés telepítési módja attól függ, hogy milyen módszerrel csatlakozik a szennyvízcsatornához. Három lehetőség közül választhat:

 • Vízszintes felszabadulás. A készülék pontosan a derékszögben van a csatorna rendszerhez csatlakoztatva.
 • Függőleges felszabadulás. A készülék csatlakoztatásához szükséges csatorna aljzatnak a padlón kell lennie.
 • Ferde kérdés. Az ilyen berendezés bizonyos távolságra van a ventilátorcsőhöz rögzítve, leggyakrabban 45 ° -os.

Részletesen megnézzük, hogyan kell a saját padlós flush WC-t felszerelni.

A készülék csatlakoztatása a csatornába

A szaniterberendezésnek a csatornahálózathoz történő csatlakoztatásához különböző csatlakozóelemeket használhat:

 • A szórakoztató cső. Forma félig porcelán, fajansz vagy porcelán alakú termék. Nagyon nehéz telepíteni, leggyakrabban a professzionális kézművesek.
 • Műanyag cső. A szennyvízcsatorna közelében található berendezések felszereléséhez használják.
 • Az excentrikus. Műanyag rész, amely két elosztott központból álló fúvókával rendelkezik. Az excenter különlegessége lehetővé teszi, hogy a vécécsésze és a csatorna kijáratát is csatlakoztassa, még akkor is, ha a berendezés kissé eltolódott. Az elem különböző méretekben kapható.
 • Hullámosítás. Rugalmas műanyag eszköz, amely lehetővé teszi bármilyen vécé csatlakoztatását csatornafoglalattal. Ebben az esetben a felnyitó vagy a cső helye, valamint az eszköz maga lehet bármi is. Ideális a berendezések önszereléséhez.

Vigyázzon a WC-k és a csatorna összekapcsolására.

1. módszer: Hulladékcső vagy műanyag mellbimbó

Az ilyen rögzítés feltételezi, hogy az alakos elemek összekapcsolják a vécécsésze kimenetét a csatorna csengőjével. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ilyen elemekkel végzett független munka meglehetősen bonyolult lehet, különösen, ha valamilyen oknál fogva a WC-t a megfelelő távolságban lévő helyre mozgatja.

Ebben az esetben más kapcsolódási elemeket vagy szakértőket kell hívnia. Ha a csatorna nyílása kényelmesen helyezkedik el, és a WC hozzá illik hozzá, maga elvégezheti a munkát.

Függőleges vagy vízszintes csatlakozás telepítésekor fontos, hogy speciális gumitömítést használjunk: bilincsek, betétek stb., Amelyeket összekötő elemekkel kell ellátni. Az alkatrészek megbízható és szoros összeköttetést biztosítanak, de a tömítőanyagot ezenkívül a biztosításra is felhasználhatják.

Helyezzük az egészségügyi berendezést a csomópontra, és a kimeneti részt beillesztjük a csatorna aljzatába, a fóliákat és a tömítőanyagot nem szabad megfeledkezni.

Ezt követően a WC-t a padlóhoz lehet rögzíteni.

2. módszer: excentrikus

Nem szükséges tömítőanyagot használni, ha a csatornahálózatba excentrikusan csatlakozik, mivel a rész alakja biztosítja a szükséges tömítettséget. Az excentrikus mandzsetta kimeneti része a csatorna aljzatába kerül. Fontos, hogy az alkatrész átmérőjét helyesen választották ki.

A megbízhatóság érdekében még mindig hiányzik a szilikon tömítőanyag csatlakozási pontja. Helyettesítjük a WC-t, és a mandzsetta második végére helyezzük. A berendezés rögzíthető a padlóra.

3. módszer: hullámosítás

A legegyszerűbb az összes módszer, lehetővé téve, ha szükséges, hogy csatlakoztassa a pipát és a WC-tál bármilyen típusú. Egy törlőruhával töröljük. Tegyen egy szilikon szalagot a gumi bordákra, és ezután a csatorna csonkjába kerül.

Ugyanazt a műveletet hajtjuk végre a hullámosságok ellentétes szélén, feldolgozzuk azt a területet, amelyet a WC-tál nyakába rakunk.

A hullámcsövet behelyezzük a csatorna csengőjébe, és felhelyezzük a második végét a berendezés felszabadítására. Nyomja meg ujját határozottan műanyaggal, ellenőrizve a kapcsolat megbízhatóságát.

A padlóeszköz tálca felszerelése

A WC-csésze padlóhoz történő csatlakoztatásának módjától függően a készüléknek a szennyvízcsatornához történő csatlakoztatása erre a pontra vagy közvetlenül e művelet során végezhető el. A mosdó telepítése a tálba történő beszereléssel kezdődik, ami különböző módon megvalósítható.

1. módszer: Telepítés dugókra

Ez a módszer a leggyakoribbnak tekinthető. Leggyakrabban ezt a módszert választjuk a vécé csempézett padlóra szereléséhez. Ennek megvalósításához előkészítő munkát kell végeznünk.

Először készítsd el az alapot, amelyen a berendezést telepítik. A padlónak teljesen laposnak kell lennie, a legkisebb különbség nélkül. Ellenkező esetben a készülék egyenetlenül emelkedik, és fellazul. Ha kerámia cserépet tervez a padlón, ezt meg kell tennie a telepítés megkezdése előtt.

Lehetőség van egy már beszerelt WC-vel bevonni, de ez egy nagyon időigényes eljárás, amely minden csempe pontos vágását igényli. Sokkal könnyebb előre megtenni a szükséges tevékenységeket.

Ezenkívül a munkához olyan fogyóeszközökre van szükségünk, amelyek üveg-, beton- és szilikon tömítésekhez szükségesek.

Nézzük részletesebben a készülék külső felszerelési módját. A munkát a következő sorrendben végezzük:

 • Elkezdjük a felszereléssel. A WC-t a felkészített földre helyezzük, és ellenőrizzük a hajlásszöget, a csatorna és a nyak magasságának egybeesését stb. Ha találunk ellentmondásokat, azonnal felszámoljuk őket.
 • Végezzük el a jelölést. Ehhez először meg kell határoznia a WC központi tengelyét. Optimális, ha átmegy a szoba közepén. Fókuszálva, szerelje fel a készüléket kb. 15 cm távolságra a csatorna aljzatától. Fogja meg a jelölőt, és gyengéden körbejárja a készülék kontúrját. Szorosan függőlegesen helyezze be a jelzőt a technológiai szerelő lyukakba, és tegye a címkéket a lyukak alá.
 • Főzőnyílások a kötőelemekhez. A WC-t az irányba távolítjuk el, és lyukasztással vagy fúrással elvégezzük a szükséges lyukakat. Ha a csempe a padlóra van fektetve, először fúrjon az üvegre, fúrja le a bélést, és cserélje betonra. Óvatosan tisztítsa meg a lyukat a portól és öntsön szilikonba. Vízszigetelő anyagként szolgál. Ezután helyezze be a műanyag tüskéket.
 • Telepítse a WC-t. Előzetesen leírtuk a készülék ülését egy jelölővel. Különleges gumitömítést helyezünk rá, vagy bőségesen réteg szilikonból, amely tömítésként szolgál. Helyezzük a berendezést és nyomjuk a padlóra. Helyezze be a perselyt a rögzítő furatokba és óvatosan húzza meg a csavarokat, rögzítse a dugókat. A felesleges szilikonot nedves ujjával vagy gumi spatulával távolítják el.

A belső rögzítésű készülék kicsit más lesz. A beszerelés előtt győződjön meg arról, hogy a mérnöki rendszerek valamennyi kimeneti nyílása a WC alatt van. A telepítést az alábbiak szerint végezzük:

 • A rögzítő rendszert a WC-tálhoz rögzítjük.
 • Végezzük el a jelölést. Helyezzük a készüléket arra a helyre, amelyre szántuk, és rajzoljuk a vázlatot egy jelölővel vagy egy ceruzával. A berendezést eltávolítjuk, és az így létrejövő kontúr belsejében a kötőelemek nyílásait tervezzük, anélkül, hogy megfeledkeznénk arról, hogy mindegyik csukló rögzítve van a padlóhoz két csavarral
 • Végezze el a szükséges lyukakat. A csempe előtt először egy üvegfúróval dolgozunk, majd egy betonfúróval. Öntse a tömítőanyagot lyukakba és telepítse a tüskéket.
 • A rögzítők a padlóra csavartak. Vigyük a WC-t, tegyük fel a szerelt kötőelemekre, és speciális oldalsó lyukakon rögzítjük a csavarokat. Erősen húzza meg a rögzítőelemeket. Lehetséges, hogy a készüléknek a mérnöki rendszerekhez történő csatlakoztatásakor kis módosításokra van szükség.

További részletekért tekintse meg a videót:

2. módszer: ragasztóval történő felszerelés

Ha különféle okok miatt a WC-tálat nem lehet a tányéron elhelyezni, akkor ragasztóval szerelhető fel. A módszer csak sima padlókra alkalmas. A működéshez kiváló minőségű ragasztókészítmény szükséges. Ez lehet folyékony tömítőanyag, szilikon ragasztó vagy epoxigyanta, különböző keményítőkkel.

Ön ilyen kompozíciót készíthet. Ehhez 100 rész ED-6 epoxigyantát, 50 ° C-ra melegítjük, 20 rész oldószert vagy lágyítószert adunk hozzá, jól keverjük össze. Ezután öntsön 35 rész kovasót, és jól keverje össze.

200 tömegrész cementet adunk a kapott tömeghez, és keverjük, amíg egy műanyag homogén masszát nem kapunk.

A telepítés a következő sorrendben történik:

 • Végezzük el a jelölést. Helyezze a vízvezeték szerelvényt a helyére, és rajzoljon körvonalat ceruzával.
 • Az alap készítése. Először is alaposan tisztítsa meg a padló és a WC alját az esetleges szennyeződésektől. A ragasztóval való tapadás javítása érdekében érdességet kell adni a felületnek, ezért smaragdos ruhával tisztítjuk. Ezután zsírtalanítsuk fel a készülék és a padló alját bármilyen oldószerrel vagy acetonnal.
 • A gyártó utasításainak pontosan követésével elkészítjük a ragasztókompozíciót.
 • Óvatosan ragasszon ragasztót a WC-tál fenekének belsejébe és a padlón lévő kontúr belsejébe. A rétegösszetétel nem lehet túl nagy.
 • Helyezze a WC-t a helyére, és erősen nyomja rá a padlóra.

Miután ragasztottuk a készüléket, meg kell várnunk, amíg a ragasztó teljesen megszárad. Általában körülbelül 12 óra van. Ez alatt az idő alatt a készüléket nem szabad megérinteni, sokkal kevésbé ülve rajta.

Ellenkező esetben az oldalra elmozdulhat, és a tartó nem lesz elég erős.

3. módszer: Telepítés taftán (fa bélés)

A módszer úgy tűnt, hogy az egészségügyi felszerelést fa padlóra telepíti, de más bevonatokhoz is alkalmazható. Ahhoz, hogy helyet tudjon elhelyezni a tafton, meg kell tennie a következő műveleteket:

 • Főzött taft. Ez a tartós fából készült tömítés neve, amelyhez a szaniter szerelvény csatlakozik. 2,8 - 3,2 cm vastagságú lemezről vágjuk le. A munkadarabot alaposan feldolgozzuk lenmagolajjal vagy más megoldással a rothadás ellen. Annak érdekében, hogy a racket biztonságosan rögzítse a padlóra, rögzítse a horgonyt. A legegyszerűbb módja annak, hogy a körmöket elcsúsztassa, 2-3 cm-re fekszik.
 • A padlón egy résszel telepítjük az eszközt. Formájának és méretének meg kell egyeznie a taftal. Töltse fel az üreget cementes oldattal.
 • Fordítsa le a taft horgonyait és süllyedjen bele a cementbe. Ha helyesen történik, akkor a tábla legyen a padlóval. Várjuk a cement teljes szárítását.
 • Elindítjuk a berendezések felszerelését. A WC-t a taftára helyezzük, és a grafit vagy zsírozott csavarokkal rögzítjük, így később könnyedén lecsavarozható. A csavarok fejek alatt gumi alátéteket, tömítéseket kell elhelyezni, hogy ne károsítsák a kerámiákat.

A hagyományos fából készült taftalán gumi alapanyagot is használhatunk. Erre a célra 5-15 mm vastagságú megfelelő lapanyagot kell használni.

Eléggé használhatunk régi gumitálcát.

Ciszterna szerelése és a vízellátáshoz való csatlakozás

A berendezés rögzítése után folytathatja a leeresztő tartály felszerelését. Az eszköz két típusa létezik, úgy vesszük figyelembe a rögzítés jellemzőit.

Egy öblítőtartály felszerelése a WC-polcra

Az ilyen berendezések egyszerűen felszerelhetők. Egyáltalán nem számít, ha a tartály belső elemei telepítésre kerülnek: az eszközöknek a polcon történő felszerelése előtt vagy után. A munkát általában a következőképpen végezzük:

 • Helyezze a tartályt a helyére. Préseljen speciális gumitömítést és mindkét oldalon kenje meg szilikonnal a jobb tömítés érdekében.
 • A tömítéseket a mosdópálcára helyezzük, közvetlenül a lefolyónyílások felett, és szereljük fel a tartályt.
 • Egy polcot és egy tartályt csavarokkal rögzítünk. Várjuk, hogy a szilikon megszilárduljon. 15-20 percet vesz igénybe.
 • Ellenőrizze a létrejött kapcsolat tömítettségét. Ehhez öntsön vizet a tartályba, és ellenőrizze, van-e szivárgás. Ha hibákat fedeznek fel, megszüntetjük azokat.

Miután telepítettük a leeresztő tartályt, folytassuk a belső elemek beszerelését:

 • A tartályhoz csatlakozunk a vízvezeték cső csatlakoztatásához.
 • Csatlakoztassa a tengelykapcsoló úszószelephez.
 • Mi rögzítjük a túlfolyócsövet.
 • Szereljük fel a víz leereszkedését.
 • Szerelje be a nyerget és a függőleges szelepet.
 • A vontatáson keresztül csatlakoztatjuk a víz leereszkedését és a függőleges szelepet.
 • Rögzítse az úszószelepet.
 • A beállított szög beállításával állítjuk be a csavart térd térdét. Minél kisebb a szög, annál kevesebb víz jut be a leeresztő tartályba.

Ne felejtsd el beállítani a nyereg helyzetét - sokan elfelejtik ezt a pillanatot!

Tartály felerősítése

Építés egy WC-tál fölött rögzített ciszternával. Telepítése a következő:

 • Miután az egészségügyi berendezést feltelepítettük, a tartályból egy leeresztő csövet hoztunk létre.
 • Rögzítse a csövet a WC-hez egy speciális csatlakozóval.
 • A lefolyócső magasságának figyelembevételével a falon vázoljuk a tartály rögzítési pontjait.
 • Húzza ki a csövet a tartályból, majd szerelje fel a berendezést a falra. Biztonságosan rögzítse. Helyezze el a leeresztő csövet.

A tartály felszerelése után végezze el a belső elemek beszerelését:

 • Szerelje fel a ravasztörzset.
 • Rögzítse a függőleges szelepet, az ülést és a túlfolyó mechanizmust.
 • A függőleges szelep, a túlfolyó és a trigger mechanizmus a tolóerő segítségével van összekötve.
 • A tartályba egy vízcsövet helyezünk, és egy gumitömítés kötelező használatával összekapcsoljuk.
 • Rögzítse a tengelykapcsoló úszószelepét.
 • A megfelelő szögben összekapcsoljuk a csavart úsztatott térdet egy szeleppel.
 • Állítsa be a nyereg helyzetét.
 • Javítsa ki a WC-t és a leeresztő csövet összekötő csatlakozó helyét.

A leeresztő tartály és a vízcső csatlakoztatásához a kívánt hosszúságú hajlékony tömlőt használjuk.

Miután befejeződött a csatlakozás a vízvezetékhez, mindenképpen tesztelje a készüléket. A tartályban vizet gyűjtünk és öblítünk. Minden mechanizmus munkáját irányítjuk. Ha problémák merülnek fel, azonnal eltávolítjuk őket.

A WC-fedél felszerelése

A padlóra szerelt WC-k saját kezével történő felszerelésének utolsó szakasza az ülés és a fedél felszerelése. Ez egy nagyon egyszerű művelet. Az üléshez speciális rögzítőelemek tartoznak, rendszerint műanyagból készülnek.

Az ilyen részek nagyon könnyűek lesznek csavarni és csavarni. Ráadásul a magas páratartalom nem károsítja a műanyagokat.

Egy másik plusz a műanyag kötőelemek kevésbé mozgó szaniter fajansz. A WC-t a fedélre helyezzük, úgyhogy a kötőelemek a rájuk szánt résekbe illeszkednek.

Mozgassa az egész szerkezetet előre, szorosan húzza meg az anyákat, ezzel rögzítve az ülést.

A mosdó önálló felszerelése - az otthoni mester számára nagyon megvalósítható. Fontos, hogy pontosan meghatározzuk a készülék típusát, és ennek megfelelően válasszuk ki a legjobb telepítési módszert.

Fontos, hogy alaposan olvassa el a berendezés gyártójától származó utasításokat, amelyek részletesen leírják a telepítési eljárást és a munkafolyamatot, szigorúan kövessék. Ha teljesíti ezeket a feltételeket, akkor a telepített berendezés hosszú ideig és problémamentesen működni fog.

A vízvezeték szerelése magánházban, saját kezűleg

A vízvezeték felszerelés minden otthon alapvető jellemzője. A vízvezeték szerelése magánházban, saját kezűleg minden ember ereje alatt - minden felszerelést mindig részletes utasításokkal látnak el, így a szükséges eszközök és elméleti képzés nélkül ez a munka függetlenül elvégezhető. Az alábbiakban részletesen ismertetjük, hogyan lehet csaptelepet, szifont telepíteni, WC-t kötni egy csatornahálózatba, installálni egy fürdőt, egy mosdót és egy konyhai mosogatót.

Annak érdekében, hogy a vízvezeték-szerelő berendezés megszakítás nélkül működjön, először is hozzá kell járulnia a telepítéshez és az azt követő működéshez. A vízvezeték-szerelés helyes elvégzésének módja függ a berendezések élettartamától, és ez mind a drága elemekre, mind a legdemokratikusabb mosogatókra, csapokra, WC-kre stb. Vonatkozik.

A szifon felszerelése a fürdőszobában és a konyhában a saját kezével

A szifon szükséges eleme az összes mosogatónak és mosogatónak. Ha a készülék helyett egy szilárd leeresztő csövet helyeztek el, akkor nem lehetett tisztítani az eltömődés esetén. A szifon ezenkívül megakadályozza a szagok beszivárgását a csatornából. Ahhoz, hogy teljes mértékben teljesíthessék küldetésüket egészségügyi szempontból, a szifonnak mindig jó állapotban kell lennie.

Három fő típusú szifon van - palack, hullámosított és kétszeres (térd).

Abban az esetben, ha a vízszifont egy vízelvezetővel kell felszerelni, akkor először egy leeresztő rácsot kell elhelyezni, és húzza meg az anyát az aljáról, majd csatlakoztassa a szifont és rögzítse a reteszelő anyáját a leeresztő csőhöz.

Ha a konyhában két leeresztőnyílású mosogató található, akkor két vízelvezető csővel ellátott szifon felszerelésére kerül sor.

Nehéz egyesíteni a szifon felszerelését mosógéppel vagy mosogatógéppel. Ebben az esetben különleges szifont kell felszerelni egy további csaptelep segítségével. A nem használt lyukat dugóval kell dugaszolni, hogy megakadályozzuk a víz szivárgását.

A fürdőhöz túlfolyó szifont használnak. A szifon és a szennyvízcsatornák csomópontjánál, amely a túlfolyócsőhöz csatlakozik.

A fürdőkád felső részén egy lyuk van, amelyen keresztül a víz kifolyik, ha a fürdőt feltölti a kupola, és a póló kialakításának köszönhetően elkerülhető a víz túlfolyása a fürdő szélén és a padlóra esés.

A zuhanykabin felszereléséhez a szifont egy padlóba kell szerelni vagy a raklapon kell kialakítani. A szifon felszereléséhez fel kell emelni a raklapot, vagy akár lépéseket is kell hajtani, ezért minél kisebb a szifon magassága, annál kényelmesebb lesz felszerelni. Az ilyen szifonok magassága 8-20 cm.

A gyártók automatikus szivattyúval ellátott szifonokat is gyártanak, amelyekben a leeresztő és a túlfolyó rácsokat kábellel köti össze.

Amikor egy szifont telepít a fürdőszobában vagy a konyhában a saját kezével, miután csatlakoztatta a vízvezeték szerelvényhez, csatlakoznia kell a szennyvízcsatornához. Csavarja le a szifon fém bypass csövet, és helyezze a tömítőgyűrű egyik végét 1,5 cm vastagsággal, mivel a csőátmérő kisebb, mint a csatorna átmérője.

A tömítőgyűrűnek köszönhetően a cső külső átmérője az aljzat belső átmérőjétől 7-10 cm távolságra van. A szivárgás elkerülése érdekében a szivárgás és a szennyvízcsatorna összekötése szilikon tömítőanyaggal (mosáshoz vagy mosogatóhoz) vagy cementhabarcs (pórus- vagy vécécsésze) lezárásával történik.

A "Saját kezű magánházban lévő vízvezeték" videó azt mutatja, hogy a szifon a fürdőszobában vagy a konyhában van elhelyezve:

Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszobában: csináld magad telepítés (video)

A keverőket meleg és hideg víz keverésére használják. A víz a megfelelő vízvezetékekből származik. 5 típusú keverő van - egykaros, kétszelepes, szenzoros, érintésmentes és termosztatikus.

Egykaros keverő rendszeres egykaros keverő a közepén. Ezzel beállíthatja a víznyomást (a kart felfelé és lefelé mozgathatja), valamint a hidegvízből a szelepet melegre (jobbra-balra).

A kétszelepes keverő talán a legelterjedtebb modell, két oldalsó csapokkal. Egyikük segítségével melegvíz van bekapcsolva, és a másik - hideg víz segítségével. Amikor ilyen csapokat a saját kezével a fürdőszobába telepít, ne feledje, hogy sajnos az ilyen vízvezeték szerelvények nem tartósak, gyakran javítani kell őket.

A mixer szétszerelési módjától függően változik. A kétszelepes széles bázisú szelepet szétszerelik, a csapokkal kezdve, majd a mosogató és a csaptelep összekötő anyákat le kell csavarni.

A keskeny szelepen lévő szűk szelepet szétszerelik, a diófélékből kiindulva. Ebben az esetben a mosogató hátulján lecsavarodnak.

A keverőben - "fenyőfa" rögzítés található a közepén. Az ilyen keverő eltávolításához meg kell oldani az anyát a menetes hüvelyből. Az egykaros csaptelepen található a középen is. A szétszereléshez elegendő, ha csavarja le az anyát a csapról.

Az érintőképernyő speciális érintőképernyőkkel vezérelhető. A gyönyörű és modern megjelenés ellenére ezek a keverők sajnos gyakran megszakadnak.

A keverő beszerelése előtt előzetesen le kell vonni a hideg és meleg vizet a falban. A belső szálnak 72 hüvelyknek kell lennie, és a tengelyek közötti távolságnak 15 cm-en belül kell lennie. A pontos felszerelést rendszerint a keverő közvetlen felszerelésével végezzük, ezért tranziens excentrikumok feltekerhetők.

A mester választja a keverő magasságát a keverő típusától, a beépített funkcióktól, a kifolyó hosszától stb. Függően. Ezután folytathatja a keverő telepítését. Először a vízellátó szelepeket le kell zárni és a dugókat le kell csavarni a csatlakozókról.

Az excenterek szűk részének menetes csatlakozásainak lezárásához az FUM szalagot az óramutató járásával megegyező irányba kell feltekerni, és ha nincs kéznél - vontatni.

Az excentrikákat csavarkulccsal kell feltekerni. A keverő felszerelése a díszítő csészék tekercselését végzi.

Nézze meg a videót: "A csaptelep beszerelése a fürdőszobában a saját kezével", hogy jobban megértse, hogyan történik ez a munka:

Ezután megtudhatja, hogyan kell helyesen telepíteni a mosogatót a konyhába és mosogatni a fürdőszobában.

Hogyan szereljük fel a mosdót és mossuk meg a saját kezünket

A mosogató legegyszerűbb a konzolra helyezni. A legfontosabb dolog, amikor a tartóelemeket figyeli arra a falra, amelyhez hozzá vannak kötve.

A mosogatót az összes befejező munkálat befejezése után kell felszerelni. Mielőtt a mosogatót saját kezűleg telepítené, jelölést kell tennie. Először is meg kell mérni a vízszintes vonalat, amely a mosogató beépítési szabványainak megfelelően a padlón 80-85 cm magasságban van. Miután a konzolokat a mosogatóhoz rögzítette, mérje meg a távolságot, majd csatlakoztassa a falhoz, és jelölje meg a lyukak helyét.

A megjelölt pontokon lyukakat kell fúrni, majd dugós dugókat kell bedugni és rögzíteni kell a zárójeleket. Ezután telepítheti a mosdót a konzolokra, és javíthatja azt a tervezési jellemzőkkel összhangban. Telepítés után ellenőriznie kell a megbízhatóságot.

A mosogató telepítése után elkezdheti telepíteni a szifont. Miután a lefolyót behelyezte a mosogatóba, azt gumi tömítéssel kell lezárni, majd egy alulról anyával kell meghúzni.

Ezt követően egy ék alakú reteszelőgyűrűvel ellátott záróanyát helyeznek be. A leeresztő csövet le kell választani a szifonról. Kivételt képez, ha a cső rugalmas és maradhat. Ezután egy tömítőanyagot kell alkalmazni a gumi gyűrűre, amelynek külső átmérője 70 mm, belső 35 mm (a szifoncső mérete szerint), és be kell illeszteni a csatorna aljzatába, amíg le nem áll.

Miután a talapzat fel van szerelve, a mosdóhoz egy szifont rögzítenek. Ahhoz, hogy a mosogatót a csatornahézaghoz csatlakoztatni lehessen, egy szigetelőcsővel ellátott szifoncsövet kell elhelyezni a csatorna aljzatába.

Az ilyen vízvezeték szerelése egy magánházban, mint egy konyhai mosogató, bár alapvetően nem különbözik a mosdó beépítésétől a fürdőszobában, még mindig van néhány sajátossága.

Mielőtt a mosogatót saját kezűleg telepítené, először telepített vízszerelvényeket - keverőt és egyéb tartozékokat. Ezután egy kombinált mosdócsatorna-rendszer vagy egy egyszerű leeresztő csomópont van felszerelve, és a mosogató szifon tömörítési csatlakozása megtörténik.

A hideg és melegvíz átfedések. Új mosdót szereltek fel a pulton konyhai készletre. Általában a mosás alsó keretén nincs hátfal, ami megkönnyíti a vízvezetékek szabad összeköttetését a csővezetékkel. Ezután új vízvezetékek vannak felszerelve.

Most már tudod, hogy helyesen telepítsd a konyhába a mosdót a fürdőszobába és a mosogatóba, ami azt jelenti, itt az ideje, hogy megismerjük a WC-t a csatornába.

A WC-nek a szennyvízhez való megfelelő csatlakoztatása önmagát teszi

A WC-hez való csatlakozás a csatorna számára az, hogy a csőcsatlakozó egyik vége, amely gumi mandzsettával van ellátva (gumi tömítéssel, amely szorosan illeszkedik a WC-kagyló kimenetéhez), a kifolyón helyezkedik el, a másik pedig a csatorna csatlakozójához van csatlakoztatva. A szerelés előtt minden ízülethez higiénikus zsírt kell alkalmazni.

A WC közvetlenül a padlóhoz vagy a taftal rögzíthető. Az egészségügyi betétet a padlóra rögzítik a csavarok meghúzásával. A taffeta egy betonozott fa alap, amelyhez a WC-t csavarral rögzítik.

Biztos hermetikus csatlakozás az oldalsó WC-k esetében excenteres mandzsettákkal. A WC-tálak telepítése nem különbözik a különálló vízvezeték-berendezések telepítésétől. A legfontosabb az, hogy megbízhatóan és szorosan rögzítsék a bemeneti csöveket, mivel a WC-tálat szinte vakon kell tolni.

Szabadon álló WC-k beszerelésekor először a kipufogócsövön kell elhelyezni egy mandzsettát vagy egy lefolyót az egészségügyi kenőanyag használatával.

Amikor a szennyvízzel a saját kezűleg csatlakozik, a WC-t óvatosan nyomja a kívánt helyre, ugyanakkor kivezetést indít a csatornába.

Miután a ceruzával körvonalazta az egészségügyi berendezés alapját és a szerelőfuratok középpontjait, ki kell húzni a WC-t, be kell fúrni a lyukakat az aljzatba, és be kell dugni a dugós dugókat.

A tálca és a padló alja közötti hézagokat csemperagasztó vagy cement-homok habarccsal kell lezárni.

A vécécsésze megfelelő összekapcsolása azt sugallja, hogy a leeresztő tartály bármilyen telepítési módra kerül telepítésre. Fontos szem előtt tartani, hogy ha helytelenül van elhelyezve, akkor szivárog.

A modern WC-tálak tartályát a polcra szerelik fel. Ez egy tömítést használ, amelynek egyik oldala gyakran öntapadós. A WC-tálca polcán lévő tartályt speciális tartókkal rögzítik, amelyek kúpos formájú tömítéssel vannak ellátva, amely illeszkedik a tartály belsejébe. Az anyacsavar meghúzásával a tömítés megbízhatóan lezárja a tartály nyílását és a víz nem szivárog. Miután a csavarok be vannak csavarva, a tartály a WC-re van szerelve. A magánházban történő vízvezetékezés folyamatában a tartály csavarjai a WC-tálca polcán lévő lyukakkal vannak összehangolva és a szorító anyákat meghúzzuk. Húzza meg alaposan a csavarokat, különben a fajansz felrobbanhat.

A végein rugalmas, megerősített tömlővel ellátott kupakot használnak a víz bejutására a tartályba. A lefolyót úgy kell beállítani, hogy a tartály vízszintje legalább 0,5-1 cm legyen a széle alatt. A szivárgást meg kell szüntetni többször, és felismerés esetén ellenőrizni és szorítani kell a csatlakozásokat.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy miként hozhatunk létre egy fürdőt a saját kezünkkel.

A fürdő telepítése: csináld magad telepítéssel (videóval)

A kádat saját kezével kell összeszerelni a vízelvezető rendszerből, amelynek sajátossága, hogy alul van egy lefolyócső és egy túlfolyó a fedélzet felső részén. A "leeresztő-túlfolyó" típusú rendszer szivárral vagy a teljes készletben fürdővel is megvásárolható.

A fürdőkád megfelelő behelyezése előtt a leeresztő nyílásba egy lefolyórács kerül behelyezésre, és az alsó tölcsérre egy tömítőgumi, nyomásos fém vagy műanyag gyűrűk vannak felszerelve. A rácsot csavarral csavarták, miközben meg kell győződni arról, hogy a nyomásgyűrű nem mozog. A szorító anyával ellátott pólót a rögzítőgyűrű külső menetéhez csavartuk, majd a tömítőgyűrűt behelyezzük. A póló úgy van elhelyezve, hogy az oldali kimenet a fal felé forduljon. Ezután be kell illeszteni a túlfolyó rácsot a túlfolyó nyílásba úgy, hogy a szerkezet kisülőcsöve lefelé legyen. Ezután a bypass cső csatlakozik a pólóhoz - felülről egy hüvely segítségével, levágja felső részét, és felhelyezi a csőre, és alulról csavarja be a csőből a menetes anyát a póló menetére.

A lábak rögzítéséhez fürödhet a fürdőszobában és elhelyezheti a helyén. Az egészségügyi termékek gyártása során alsó lejtő van, amely biztosítja a víz természetes leeresztését a leeresztő nyílásba. A fürdõ nagyobb stabilitása érdekében húzza meg az alsó rögzítõ anyát a termék lábának beállító csavarjain.

Ezután állítsa be a szifont. Ehhez távolítsa el a rongyot a csatorna aljzatából, és tegyen be egy 70 mm-es külső átmérőjű tömítőgyűrűt. Ezután a szifon elvezető csövet behelyezzük a gyűrűbe, és felső vége csavarja a pólót.

Nézze meg a videó "Kádfürdő telepítése saját kezével", mielőtt elkezdi a telepítést: