Legfontosabb > Fürdő

Öntöttvas kádak telepítése - a szállítás és a felszerelés jellemzői

Egyesek tévesen úgy vélik, hogy a legfontosabb hely a házban - a konyhában. Azonban minden vízvezeték-szerelő meg fogja erősíteni, hogy nincs semmi jobb, mint egy kényelmesen felszerelt, tiszta és tiszta fürdőszoba, amelybe a háztartások közvetlenül az otthon után érkeznek.

Természetesen a fürdőszoba középpontja a fürdő, amely öntöttvasból, akrilból, acélból vagy alumíniumból készül. A mosogatásra szánt öntöttvas tartályok még az olcsóbb és könnyebb polimer anyagok megjelenése után sem veszítik el jelentőségüket, mivel egyenletesen melegítik és hosszú ideig megtartják a hőt. Az öntöttvas fürdő telepítése munkaigényes folyamat, és a mosás, a mosás és más háztartási igények kényelme a teljesítmény minőségétől és helyességétől függ. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogyan készítsünk öntöttvas betétet saját kezünkkel.

Jellemzők öntöttvas fürdők

Az öntöttvas fürdőt higiéniai eljárások elvégzésére és a tisztaság fenntartására használták 200-300 évvel ezelőtt, amikor figyelték a fém csodálatos tulajdonságait. Az öntöttvas a vízbevitel során egyenletesen felmelegszik és hosszú ideig tartja a hőt. A gyártók 60 cm-es mélységig, legfeljebb 175 cm hosszú és 90 cm-es szélességig képesek mosni e fémekből.

A termék jellemzői:

 • Nehéz súly. Az öntöttvas kád súlya a modell méretétől függően eléri a 150 kg-ot, ami gyakran megnehezíti az ilyen modellek szállítását és felszerelését.
 • Keskeny méret és modelltartomány. Mivel az öntöttvas nem nehéz feldolgozandó fém, a gyártók korlátozott számú szabványos modelleket és méreteket gyártanak, a sarokkád nélkül.
 • A bevonat törékenysége. A zománc bevonat, amely az öntöttvas mosóedény fehér színt ad, még a beszerelési fázis alatt is könnyen megsérül. Működés közben gyakran lecsapódik.

Figyelj! Az öntöttvas kád élettartama, amennyiben helyesen van felszerelve és gondosan működtetik, több mint 50 éve van. A modern modellek, amelyeknél a polimer bevonatot használják a zománc helyett, még tovább szolgálnak.

Szállítási szabályok

Az első komoly probléma, hogy az öntöttvas mosogatótartály független telepítése okozza a termék jelentős súlyát. Egyes nagy méretű modellek súlya meghaladja a 150 kg-ot, sőt a fürdőt nemcsak a házba kell szállítani, hanem a padlóra is fel kell emelni, néha lift nélkül. Öntöttvas vasaló felszerelése előtt az alábbi ajánlásokat követve kerül szállításra:

 1. Az öntöttvas tartály padlójához 2 ember szükséges a mosáshoz, mivel egy munkavállaló nem képes megbirkózni egy ilyen tömeggel, és három közülük nem fordul meg a lépcsők közelébe.
 2. Amikor a fürdőt a padlóra helyezi át és emeli fel, helyénvaló hordozni, és egy vízleeresztő nyílást a mozgás irányába irányítani.
 3. A fürdőszobában a mosogatótartály be van helyezve, függőlegesen fel van szerelve, hogy helyet biztosítson a hordozók és vízvezetők manővereinek.
 4. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a küszöböt vagy az ajtót, vagy ne karcolja meg a kádat, a szállítási akadályokat puha anyaggal (hab, karton, ruhával) borítják.

Fontos! Öntöttvas modelleket a lapított fürdőszoba padlójára szerelnek fel. Tehát az ilyen modellek sokat mérnek, vízálló a felületre, öntik beton esztrich, díszítő anyagot. A mosótartály felszerelése azonban a falak befejezése előtt megkezdődik, hogy biztosítsák a köztük lévő ízületek és a fürdőszoba közötti minimális rést.

Telepítési sorrend

Öntöttvas kádat a saját kezeivel a padló felületének kiegyenlítése és befejeződése után, de a falakon lévő kerámia burkolatok megkezdése előtt készítik el. Ebben a sorrendben telepítve minimális távolságot érhet el a mosogatótartály és a fal között, hogy a nedvesség ne essen be.

Szerelje be az öntöttvas fürdőt a következő sorrendben:

 • A mosogatógépnek a fürdőszobában való mosáshoz való megfelelő felszereléséhez le kell vágni a vízellátást a lakásban, majd a csövek nyitásával le kell engedni a megmaradt vizet a csövekből.
 • Amikor a fürdőt függőlegesen helyezzük a helyiségbe, óvatosan megfordítjuk, majd az oldalára, a falhoz alul, 70 cm-re távolítjuk el.
 • Csatlakoztassa a fürdő alját a gyártó által szállított két pár lábhoz. A rögzítés ékekkel vagy csavarokkal történik. A rögzítőelemek szorosan rögzíthetők, de nem túl nagy erővel, hogy ne zavarják meg a szálat.
 • A fürdő bekapcsolása nélkül csatlakoztassa a szifont túlfolyással. Az építési szabványok szerint a szifont 2-3 cm-re kell felhúzni a csatorna felett. A szivárgás elkerülése végett a csatlakozást gumitömítéssel végezzük.

Tapasztalt kézművesek azt mondják, hogy az öntöttvas fürdő jelentős súlya miatt csak a padlón lehet felszerelni, szilárd anyagokkal díszítve. A padlóburkolat terhelésének csökkentése érdekében a kések alatt 0,5 mm vagy annál kisebb vastagságú fémes platinát használjon.

Fürdő telepítési költsége

A szolgáltatás teljesítése: a fürdő telepítése, az árnak objektívnek kell lennie. Végül is ez a legnehezebb és legkomolyabb folyamat minden vízvezeték-szerelő számára. Minden hiányosság azonnal megütött. Ezért bízza meg ezt az eljárást. Remzak szakemberek ebben a szakmában.

 • Több fürdőt is beépítettünk. Ismerjük a fürdõcsere, a szerelés, a bontás minden finomságait.
 • Hatékony megoldásokat kínálunk egy fürdőszoba felszereléséhez, amely időt, pénzt és természetesen idegeket takarít meg.

Az Ön szolgálatában öntött mész, acél, öntöttvas, akril fürdők szerelése és csatlakoztatása. Sarkos és téglalap alakú fürdők hidromasszázzsal. Bármely modell, bármilyen méret, tömeg vagy térfogat. Moszkvában és a régióban szolgáltatásaink költsége a legdemokratikusabb, és a minőség mindig kifogástalan!

A fürdő telepítési árai

A fürdő felszerelésének biztosítása esetén az ár a további munkától függően változhat. A fürdõcsekk pontos bekerülési költsége a mi vezetõinkkel telefonon 8 (926) 381-00-93 8 (926) 381-00-93

A fürdő telepítésének jellemzői

A fürdőkád helyének cseréjéhez, felszereléséhez és csatlakoztatásához időben pontosan és pontosan a következők szerepelnek a telepítési listán:

 • Induló szakértő az ügyfélnél. Nemcsak Moszkvában, hanem a moszkvai régióban is dolgozunk.
 • A mester vízvezeték-szerelő összeállítja az összes fogyóeszköz becslését az ügyféllel való árkalkulációval.
 • Lehetséges lehetőségek a fürdőszoba felszerelésére a szoba jellemzői alapján.
 • Szükség esetén gondosan szüntesse meg a régi fürdőt.
 • Egy új fürdőt szerelnek, telepítenek és csatlakoztatnak.
 • Ha hidromasszázs kád van, akkor figyelembe kell venni a magas páratartalom esetén érvényes biztonsági előírásokat.
 • Az egész rendszert lezárják.
 • Ellenőrzi valamennyi alkatrész és egység teljesítményét.
 • 12 hónapos jótállási szerződést írtak alá.

A Moszkvában található fürdőszoba felszereléséhez a legjobb szakemberek, berendezések és árak állnak rendelkezésre. Hívjon bennünket, és rendeljen egy olcsó fürdőszobai felszerelést az Ön lakásában, vidéki házában vagy házában.

Öntöttvas fürdő telepítés: professzionális DIY do-it-yourself telepítés

Az öntöttvas fürdők még mindig népszerűek a szaniterek vásárlói körében, mivel egyedülálló képességük van a hő és a stressz ellenállóképességének hosszú ideig történő fenntartására. Az acél- és akrilfürdők túlsúlyos személy súlyának hatására "játszhatnak", míg a merev, megbízható öntöttvas termékek kiváló munkát végeznek ilyen tesztekkel.

Ezenkívül a gyártók új öntöttvas fürdőkád-modelleket fejlesztenek ki, amelyek sem a tervezésben, sem pedig a más alternatív anyagokból készült modelleknél nem rosszabbak. Az öntöttvas kád cseréje és felszerelése nagy fizikai erőfeszítésekkel jár együtt a kézművesek között, hiszen a termék súlya elérheti a több száz kilogrammot.

Ezért, amikor a saját kezével dolgozik, meg kell hívnia egy asszisztenst, aki segíti a fürdőkádat a fürdőszobába, és telepíti az állandó telepítés helyére. Az új fürdő legalább 50 évig tart, mivel az öntöttvas gyakorlatilag korrózióálló. Az ilyen élettartam érdekében nehéz felszereléssel begyűrődhet, de először gondoskodnia kell egy szilárd, szilárd alapjáról, amely ellenáll egy vízzel töltött tál nyomásának.

A szükséges eszközök listája

 1. Építési szint.
 2. Hosszú vonal vagy szabály.
 3. Marker vagy kréta.
 4. Kalapács, csavarhúzó, kulcsok.
 5. Rulett.
 6. Spatulával.
 7. Szilikon tömítőanyag.
 8. Bolgár, gyémánt tárcsa betonhoz.
 9. Vágófűrész vágócső vágásához.

A fürdő magassága a hozzá rögzített lábakkal

Mielőtt a fürdõszobát behelyezné a fürdõszobába, rögzítik azokat a lábakat, amelyek a készletben vannak, és amelyekre a terméket fejjel lefelé fordítják és a padlóra fektetik.

Számos lehetőség van a lábaknak a fürdőszobába való rögzítésére, ezért a gyártó utasításai szerint járjon el, amelyek rendszerint a művelet elvégzésére szolgálnak. Leggyakrabban kétféle kötőelem van a fürdőszobában:

 • fém ékekkel kalapált a furatba;
 • menetes csatlakozással, amelynek során a lábakat egy csavarral a fürdõhöz rögzítik és erõvel meghúzzák az anyát nyitott végzõvel.

Fontos, hogy szoros kötőelemeket érjünk el, megakadályozva a holtjátékok bekövetkezését a csatlakozó részeken, hogy végül egy olyan monolit szerkezetet kapjunk, amely ellenáll az intenzív napi működésnek.

Miután mind a négy szabályos lábat felhelyeztük, vízszintes pozíciójukat egy szint segítségével ellenőrizzük, majd a fürdő magasságát a támasztékokkal együtt mérjük annak érdekében, hogy a falon a horony áthaladásának helyét jelöljük.

Ellenõrzés és mérés után a lábak eltávolításra kerülnek, mivel a termékeket a keskeny ajtóba hozza, csak nem fog mûködni.

Vágják az úttestet a fürdőszobában: miért és hogyan?

Az öntöttvas fürdő stabil helyzetét nemcsak a rendszeres lábak biztosítják, hanem a termék lekerekített éleit is behelyezik a hornyokba, melyeket egy daráló segítségével falra vágnak. Ez a vízvezeték-szerelés technológiája nem teszi lehetővé, hogy a működtetéskor megdőljön.

Ennek a telepítési módnak egy másik pozitív aspektusa, hogy a csempe szélén, amely a fürdő oldalán végigfut, a felszínén nyugszik, ami minimálisra csökkenti a falon lévő víz behatolását.

A csempe alsó széle szorosan "ül" a szilikonon, ami száz százalékos tömítettséget biztosít a kapcsolatnak. Ebben az esetben nincs szükség olyan dekoratív sarkokra, amelyeket kifejezetten a fürdő oldalának befejezéséhez készítettek, mivel minden olyan szépen néz ki.

Ezzel a fürdőszerkezettel is gondoskodni lehet a sarkok gondos megfékezéséről, megakadályozva a rések megjelenését, amelyek hagyományos konstrukcióban, a termék szélei beágyazása nélkül, a falba tömítettek.

A habarcs feltörni és felbomlik az idő múlásával, megszüntetve a varrás feszességét és esztétikáját.

Annak érdekében, hogy a stroboszkópot a helyes helyen lehessen vágni, a fürdő két szomszédos falán jelölést kell végezni. Ha a termék hossza megegyezik a helyiség szélességével, akkor a hornyokat három falból vágják ki és fürdőben szülnek. Egy bizonyos magasságban egy épület szintjén, egy hosszú uralkodón vagy a szokásos szabályon két vonalat vonnak össze egy markerrel, 3-5 cm távolságban.

A fűrészelt falhoz hasonlóan "hasonlóan az óraműhöz" készítsen egy minőségi gyémántlemezt a betonhoz, amely biztosítja a biztonságos és megbízható működést. Ezt a műveletet nagy mennyiségű por kíséri. Csukja be a fürdőszobai ajtót egy nedves ruhával, hogy a por ne szivárogjon az egész lakásban. Védje légzőszerveit és szemét a porból.

Miután két párhuzamos kerfét készítettél, vegyél egy kalapáccsal és egy vésővel a kezedbe, hogy a beton darabokat szépen összezúzza egymás között, így kapjon egy csatornát. Ha vízcsövek vannak a falban, akkor különösen óvatosak legyenek a vágásoknál és a betonozásnál.

Az ékszerész pontosságával dolgozzon, hogy megakadályozza a vízellátó rendszer elemeinek károsodását. A fürdő felhelyezése előtt a teljes fürdőszobát laza betonfoltokból és porból kell tisztítani.

A termék felhelyezése után nehezebb tisztítani, mert a helyiség kicsi és a fürdőszoba alatti helyek nehezen hozzáférhetők.

A profil beállítása a fürdő szélén: mi és hogyan?

Van egy másik módszer egy öntöttvas fürdő telepítésére is, amelyben a termék rövid élét egy strobe-be süllyesztették, és a hosszú oldal egy 60x27 mm-es fémprofilra van fektetve, amelyet a gipszkarton beépítéséhez használnak.

Ebben az esetben a profilt csavarokkal csavarozzuk a falhoz. A szilikon a fürdő oldalán, a profil falán és a fürdőszoba falán helyezkedik el azon a helyen, ahol a tál szélét megérinti. Ez biztosítja a termék szoros kapcsolatát és stabil helyzetét.

Hogyan hozhatunk öntöttvas fürdőt a fürdőszobában?

A nehéz öntöttvas termék összekapcsolása. Az öntöttvas (150x70) szabványos fürdő súlya 100-120 kg, a hosszúkás (180x70) pedig akár 150 kg-ig is képes. Ezért partner nélkül, egy hétköznapi személy nem teheti ezt a műveletet.

Az eltávolított lábakkal ellátott tál vízszintes helyzetbe kerül a fürdőszobába vezető ajtóhoz, majd függőlegesen felhajlik. Általánosságban véve a terméket oldalra húzzuk és a falhoz támaszkodunk annak érdekében, hogy a lábakat a fürdő aljához rögzítsük.

Ezért előzetesen tegye a lábakat, a kötőelemeket és a szerszámokat a fürdőszobába, hogy minden a keze ügyében legyen. A tál élei fátyollal vagy más puha anyaggal vannak bevonva, ezzel kiküszöbölve a padló- és falburkolat karcolódásának lehetőségét.

Ha a vízvezetékeket a falak és a padló felé néző szakasz előtt helyezik el, akkor ez az óvintézkedés figyelmen kívül hagyható.

A rendszeres lábak csatlakoztatásával a fürdőt függőleges helyzetből vízszintes helyzetbe fordítják, gyakorlatilag a kézben tartják a nehéz terméket. Az öntöttvas kádat a padlóra helyezve óvatosan lenyomják a falra, ügyelve arra, hogy élei behatoljanak az üreges hornyokba.

Néhány mester előzetesen bevonja az ereszcsatorna falát szilikonnal, majd ezt a tömítőanyagot ráadásul ráhelyezik arra, hogy a fürdőkád "erősen" tapadjon az érintkező felületekhez.

Más mesterek ragasztóval vagy gipszel töltik be a stroboszkópot, és kb. Egy centiméterre befedik a fürdő széleit, és az extrudált keveréket egy spatulával eltávolítják. Amikor az oldat megszárad, a fürdőt falra forgatják.

A fürdő csatlakoztatása a csatornarendszerbe

Szifon rendszer, amelyet a szaniterek gyártója mellékelt fürdőszobával, a mellékelt utasításoknak megfelelően telepítve. A szifonok tipikus szerelésének követelményei szerint szilikon- vagy gumi tömítésekkel kell lezárni a lefolyót.

A szifon test és a fürdő külső felülete között szilikon vagy gumigyűrű van elhelyezve. Sok kézműves nem használ a tömítéssel ellátott tömítéseket, hanem szilikon tömítőanyagot helyez az összekötő részekre.

A szifon fürdőkád és a csatorna összekötésének módjai

Kétféleképpen lehet öntöttvas kádas szifont kötni egy csatornacsövvel:

 • az első esetben használjon hullámos csövet, amely tartalmazza;
 • a második esetben egy sima, műanyag csatorna-csövet használnak, amelyet a kívánt méretekhez igazítva önállóan állítanak össze, merev csatlakozással.

A tapasztalt vízvezetők inkább a második módszert választják, mivel a sima falak nem teszik lehetővé a cső számára, hogy elduguljon a szennyeződés és a haj. A hullámos falakon a szennyeződés gyorsabban helyezkedik el, ami akadályozza az áramlás előrehaladását és hozzájárul az elzáródáshoz.

Annak ellenére, hogy a süllyesztett csatorna nyílással van ellátva a hamis panelben, amelyen keresztül mindig lehetőség van a hullámcsövet új részre cserélni. A hullámosított cső felszerelése gyorsabb, mivel nincs szükség a rész méretének beállítására.

A fürdőből való gyors vízáramlás biztosítása érdekében ügyelni kell arra, hogy a termék telepítésekor a szifon könyökének szintje 50 mm-re legyen a csatorna felett. A tál vizes felszabadulásának sebességét és a lefolyónyílás átmérőjét befolyásolja. Ezt a tényt vegye figyelembe a fürdő modell kiválasztásakor.

A túlfolyó rendszer szorosságának ellenőrzése

A lefolyó-túlfolyó rendszer összeszerelése és a csatorna összekötése után teszteket kell elvégezni a fürdő feltöltésével vízzel a felső nyíláshoz. Helyezzen újságot vagy más papírt a szifon és a csövek alatt, amelyen a szivárgott víz azonnal látható lesz.

Amikor a túlfolyócsövön átfolyó víz megkülönböztető hangját hallja, a vízellátó rendszer legközelebbi forrásából leválaszthatja a kifolyócsőben lévő vizet. Ezután nyissa fel a sapkát és nézze meg, milyen gyorsan halad a víz a tálból a kifolyó lyukba.

Ha a víz teljesen eltűnik, és a papír a szalag alatt marad, akkor sikeresnek tarthatja a teszteket.

Gondoskodjunk arra, hogy továbbhaladjunk az eszközzel gyártott gipszkartonhoz, amelyet később csempével végzünk a tervezési projektnek megfelelően.

Öntöttvas fürdő telepítése téglaállványokra

Van egy másik módja egy öntöttvas vasaló felszerelésének, amelynek fő különbsége abból fakad, hogy a terméket nem a lábakra, hanem a téglafalra helyezzük. Ebben az esetben a fürdőt fából készült támasztókra helyezzük, lógatjuk a levegőben vagy az aljzatokon.

Azon a helyen, ahol a lábaik lettek volna, egy téglából és három téglából álló magasságból vannak elhelyezve. A fürdőkád kerekített része alatt a tégla elszakított részét szintén a habarcsra helyezzük. A hamis panel ebben az esetben szintén téglából áll, amelyet a szélén helyeznek el.

Így egy téglafedél határozottan a fürdő elülső élét tartja. A fürdőkád oldalán, a fal mellett helyezkednek el, és leütik a sávot, amely nem teszi lehetővé a termék lengését. Az alábbi videó lehetővé teszi, hogy megtudja, mennyire mesteri módon öntöttvas kádat építhet a téglákra saját kezével.

Az öntöttvas kád vízszintesítése

Az öntöttvas fürdő helyzetének igazítása az oldalak görbülete miatt nehézkes telepítés után. Ez különösen igaz az Oroszországban gyártott termékekre. Ezért a mester azt tanácsolta, hogy a tálat a csemperaghoz igazítsa, amely szigorúan a szintre van helyezve.

Ez a módszer lehetővé teszi a kis magasságkülönbségek vizuális elrejtését. Az öntöttvas fürdőket betonozott padlón kell elhelyezni. A padlólapok elhelyezése a fürdőszobában, vagy sem, minden tulajdonos saját maga dönt.

Ha a fürdőt süket hamis panel zárja le, akkor ne töltsön pénzt a padlólapok megvásárlásakor. Ha a termék gyönyörű lábakra fog állni, amelyek külön elemei a díszítésnek, akkor a csempe a padlóra esett vissza. A termék vízszintes helyzetének beállításához használja:

 • 5 mm vastag fémlemezek;
 • a csempe szilikonból ragasztott alátétek;
 • csavart lábak, amelyek lehetővé teszik az egyes támogatások hosszának egyedileg történő beállítását.

Meg kell jegyezni, hogy nincs szükség a vízelvezető lyuk felé történő előfeszítés létrehozására. A gyártó figyelembe veszi ezt az árnyalatot a fürdő gyártásának szakaszában.

Amint látja, egy nehéz öntöttvas fürdő saját kezével történő felszerelése lehetetlen partner nélkül. Tehát erős barátnak vagy szomszédnak hívnia kell segítségért. A telepítés többi szakaszai nem olyan nehézek, bár sok trükköt kapnak.

Ha magabiztos a képességeidben és bőven van szabadideje, akkor telepítse a fürdőt. Ellenkező esetben nem szabad "fürödni", sok hibát okozni, és drága vízvezetékeket elrontani. Kérjen olyan szakembereket, akik bizonyították magukat a piaci adatszolgáltatásokban.

Látni fogja, hogy a mesterek milyen gyorsan hajtják végre az összes műveletet, és a lehető leghamarabb átadják Önnek a kulcsrakész létesítményt. Végül is nincs ideje elhalasztani a holnapi dolgokat, ütemezésük sok nappal előre festett.

Öntöttvas fürdő felszerelése. Professzionális installáció jellemzői és árnyalata

A fürdőben való fürdés olyan öröm, amely semmihez nem hasonlítható össze. Egyetlen zuhany sem nyújt nyugtató érzést, komfortot és nyugalmat. De a fürdő más. És ha jó minőségű öntöttvas edényt szeretne használni, itt az ideje, hogy megtudja, mi az öntöttvas fürdő.

Öntöttvas fürdő: egy kicsit

A legmodernebb technológiai újításokkal készült fürdők között az öntöttvas fürdők számára is előnyös. Ennek több oka is van:

 • az ingatlan egyenletesen felmelegedjen és hosszú ideig melegben tart;
 • nagy teljesítmény;
 • hosszú élettartam;
 • bevonat szilárdságát.

Mindenesetre az öntöttvas betűkészleteknek vannak hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni az öntöttvas fürdő telepítésénél:

 1. Bowl súlya. Ne felejtsd el, hogy az öntöttvas fürdő nagy tömeggel rendelkezik, és a víz súlyának növelésével. Ezért a ház átfedése, ahol az öntöttvas vasaló kézzel történő megtervezése rendkívül tartós lehet.
 2. Törékenységét. A küvetta anyaga tartós, de ugyanakkor meglehetősen törékeny.

Fontos! Az öntöttvas fürdő megfelelő felszereléséhez előzetesen méréseket kell végezni a helyiségben, ahol a telepítést végezni kell. Ez annak biztosítására történik, hogy a fürdőt az ajtóban tartsák, kényelmesen elhelyezve az összeszereléshez és az azt követő felszereléshez.

Öntöttvas fürdő telepítés

Ha öntöttvas kádja megszakadt, és öntöttvas betűtípust szeretne, fontos tudni, hogyan kell kijavítani, kijavítani és telepíteni egy öntöttvas kádat. A fő probléma, amelynek szembe kell néznie a súlyával. Ezért minden munkát (szállítás, szállítás, telepítés) párban kell elvégezni. Egyedül nem éri meg a kockázatot, de a termék átadásakor három ember csak beavatkozik egymásba.

Fontos! A kád felemelését a padlóra (lift nélkül) úgy kell végezni, hogy a leeresztett lyukak a mozgással ellentétes irányban legyenek irányítva. A tálat függőlegesen helyezzük a helyiségbe. Ez egy biztonsági követelmény, ráadásul a betűtípus kevesebb helyet foglal el, és felszabadítja a helyet a manőverező rakodók számára. Annak érdekében, hogy az átrakás közben ne károsítsa a tálat, érdemes megkötni a küszöböt és a bejárati csoportot egy puha ruhával.

Az öntöttvas fürdő saját kezű használat nélkül történő telepítéséhez a fürdőszobának meg kell felelnie a masszív tárgyak telepítéséhez szükséges követelményeknek. A padló előkészítése - az első terv feladata. Beton esztrich, amelyre helyezett csempe - a legjobb választás. De a burkolatnak meg kell felelnie a szükséges erősségi követelményeknek. Ha egy öntöttvas fürdő egy csempére történő felszerelése nem kívánatos, akkor 0,5-5 cm vastagságú speciális acéllemezeket kell elhelyezni a betűtípus alá.

Fontos! Az öntöttvas fürdők elhelyezése gyenge padló esetén lehetséges, de ebben az esetben egy kompakt méretű betűtípust kell kiválasztani.

Fürdőszobai faldíszítés a telepítés előtt

A falpanelek munkálatai az öntöttvas fürdő telepítése előtt különleges figyelmet érdemelnek a cella tömege és az utóbbi mozgásának nehézsége miatt. A befejezést a következő módon lehet elvégezni:

 1. A csempe szokásos fektetése az egész területen. A befejezés a betű felszerelése előtt történik. Ez a lehetőség alkalmas helyiségek átalakítására.
 2. A fal felett a fürdőszoba fölé fektetve lehetőség van arra, hogy a "tálat" a falon belül "megfulladjon", csökkentve a betét és a fali panel közötti rést, ahol a víz már nem fog folyni. A kikészítés csak az öntöttvas fürdő helyes beszerelése után történik. A lezárást úgy kell elvégezni, hogy a tálat egy fóliával lefedik, hogy megóvja a cserépragasztótól.

Tipp A második befejező lehetőség hátránya az, hogy nehéz megtalálni a régi színű csempe burkolatának részleges cseréjét, és a szoba általános stílusát meg lehet szakítani.

Öntöttvas fürdő felszerelése saját kezével

Az öntöttvas kád helyes felszerelése előtt vízzárja a helyiséget úgy, hogy a padlón átfolyó víz ne okozzon gondot az alatta lévő szomszédok számára.

Tipp Ha nem elégedett öntöttvas káddal történő felszerelésével, akkor a szolgáltatást szakembertől rendelheti, de előtte ismernie kell a munka költségét. A szakemberek gyorsan, tisztán és problémamentesen végzik el az eljárást.

Telepítési berendezések szükségesek:

 • fürdőkád;
 • hordozók és tartókészletek;
 • szabályozócsavarok;
 • egyenletességi szint;
 • kalapács;
 • kulcs;
 • gumi tömítések;
 • szifon;
 • műanyag cső;
 • gátlószalag, kerámia lábazat, szilikon gél - a szakadék lezárásához.

Fontos! Sok felhasználó nem tudja, hogyan kell öntöttvas fürdőt fúrni. A szakemberek azt javasolják, hogy fúrták a lyukat, és csak ezután fúrjanak egy fúrót a fémhez. Az a tény, hogy az öntöttvas lehet a legkisebb légrés, és amikor a fúró fúrása "jár" oldalról a másikra. Ebben az esetben problémát jelent az öntöttvas fürdő fúrás, és a lyuk lehet egyenetlen és nagyobb, mint amennyi szükséges.

Betűtípus telepítés

Nem minden edénynek van olyan mérete, ami a fürdőszobához szükséges, ezért néha vágnia kell a széleket, és felmerül a kérdés, hogy lehet-e kivágni az öntöttvas fürdőt? Tudod! Hogyan vágjuk le az öntöttvas fürdő szélét:

 1. tegyen egy fűrészlapot az őrlőre, és lefűrte a szélét;
 2. cserélje ki a vágótárcsát durva csiszolással és durva éllel őrölje meg;
 3. cserélje át a durva lemezt apró frakciókra, és ismét átmegy a széleken.

Az eljárás hosszú, de a fürdő élei egyenletesek és egyenletesek.

A következő lépés a szennyvízcsatorna és a vízellátás kikapcsolása. A régi tartozékok eltávolításakor ne felejtse el a csövekből a vizet kiengedni a csapok megnyitásával. Most elkezdheti a telepítést!

Öntöttvas fürdő felszerelése:

 1. Amint a fürdőkádat bejuttatják a helyiségbe, be kell helyeznie a betűtípust az oldalára, az alját pedig a falpanel felé fordítva, amelyre később kerül sor. A faltól a tál aljától való távolság nem lehet kevesebb 50 cm-nél és legfeljebb 70 cm-nél.
 2. Most támogathat. Az öntöttvas fürdő rögzítése különleges lyukakat tartalmaz a lábak számára. A magasságot beállító csavarokat a felszerelés előtt rögzíteni kell a tartóhoz, és az anyát a padlóhoz képest a lábakhoz viszonyítva kell rögzíteni.
A betűtípus szintre történő felszerelése és szükség esetén a lábak rögzítése

Tipp A tartók felszerelése a készletben található ékekkel történhet. Az eljárást nagyon óvatosan kell elvégezni, anélkül, hogy túlzott erőt alkalmaznánk (elpusztíthatjuk a vasat). A második szerelési opció - csavar. Minden egyszerű: a támasztékok a készletben található csavarokkal vannak rögzítve. Az eljárást gondosan el kell végezni, miközben elfelejtjük az alátéteket, amelyek megakadályozzák a csavart.

 1. Ha a tartók meghibásodtak, ne aggódj: ebben az esetben egy öntöttvas fürdő telepítése látható a téglákon. Egy bizonyos vörös tégla falazatot hoznak létre, és a csésze erősebb támogatást nyújt. By the way, egy öntöttvas kád tégla (párna) jó választás a tömegeloszlás, ha a padlók a ház nem elég erősek.

Tipp A téglafedés vagy a téglák szokványos fektetése segítségével a támaszok alatt megoldhatja azt a problémát, hogy hogyan növelheti az öntöttvas fürdőt. Természetesen a magasabb lábak is illeszkednek, de érdemes támaszkodni a fém támaszok erejére, ha egy hatalmas öntöttvas árokról beszélünk?

 1. A tartók rögzítése után a tálat olyan helyzetbe kell fordítani, amelyben használják. Ha a padló csúszós, akkor jobb, ha további alátéteket helyez el a tartók alatt (pl. Jó a polimer ragasztóval vagy tömítőanyaggal ragasztani a tömítéseket. Így a fürdõ stabilabb lesz és nem fog menni az eljárások idején, vagy amikor elhagyja a tálat.
 2. Az öntöttvas fürdő helyes beszerelése telepítés után szükséges. De ne felejtsd el, nincs további előítélet a lefolyó felé! Az abszolút öntöttvas fürdők gyártói biztosítják ezt az árnyalatot az alacsony dagályú szakaszban. A táblák vízszintes síkban történő igazítása meglehetősen elégséges, ezért szükséges egy szint.
A betűtípus csatlakoztatása a szennyvízcsatornához szifonnal

Fontos! A betűtípus szintjének beállításához rendkívül óvatosnak kell lennie! A szögtartó alátámasztások alig tolerálják a változásokat és elmozdulhatnak. A tálca merevsége lehetővé teszi, hogy csak az egyik oldalt és a fal mellett lévő véget állítsa be. Az oldalak és a fal közötti rés nem lehet kevesebb 1 mm-nél! De az oldalak síkságának beállítása után, de az öntöttvas fürdő rögzítése előtt a tálat végül a falra költözik, könnyedén megérintve a lábakon.

 1. A következő lépés a csésze összekapcsolása a vízellátással és a szennyvízzel. Ez a legjobb, ha olyan műanyag csövek segítségével, amelyek káddal vannak ellátva, vagy külön vásárolhatók meg. Ha szükség van az öntöttvas fürdő furatának fúrására (vagy nagyításra), akkor jobb, ha a magot és a fém fúrófejeket használják. A tálca csatlakoztatásának módja a következő:
  • az alsó leeresztő lyuk szifonnal van felszerelve (nincs szükség az öntöttvas fürdő fúrására, a szifon átmérőjét a tálformátum szerint választják ki);
  • a tálban levő felső lyuk a leeresztő / túlfolyóhoz van lezárva;
  • szifoncső csatlakozik a szennyvízrendszerhez.

Tipp A vízvezeték-munka elvégzése a legjobb a gumibetétek használatával. Ezek az alkatrészek nagyobb tömítést biztosítanak.

Az öntöttvas fürdő telepítésének ismerete mellett meg kell értenie a tál földelését. Professzionális villanyszerelők jobban tudják elvégezni a munkát, biztonságosabbá válik számukra. A munka után csak az összes kapcsolat szorosságát kell ellenőrizni. Mivel az indikátort használják blotolás, toalettpapír vagy egy rendszeres újság. Szárazra törölje a padlót, vizet vonjon be a fürdőbe, leöblítheti és nyomon követheti a papírcseppek megjelenését. Minden száraz, ami azt jelenti, hogy minden egyes lyuk az öntöttvas fürdőben és az ízületeknél "kiváló", és nem jelent problémát.

Tipp Ne felejtsük el, hogy az öntöttvas fürdő furatai óvatosságot igényelnek! Minden rossz mozdulat elpusztíthatja az öntöttvas integritását, és a tálat vissza kell állítani.

Ha kérdése van, és nem világos, hogyan vágja le az öntöttvas fürdő szélét, állítsa be a betűtípust a téglákon vagy a falon a tartókon, nézze meg az alábbiakban javasolt videót. A professzionális mester elmondja a bonyolultságokat, és gond nélkül megbirkózik a telepítéssel!

Tipp A fürdő és a fal közötti csatlakozást tömítőanyaggal, lábazattal vagy szilikon alapú gélzel kell lezárni.

Do-it-yourself öntöttvas fürdőkád telepítés: Részletes lépésről-lépésre útmutató

Az öntöttvas fürdő felszerelése nem tűnik túlterheltnek és nagyon nehéz helyreállításnak, ezért részletesebben tanulmányozni kell a folyamatot. Miután megismerkedtünk a felszerelés árnyalatával, az ilyen munkát önmagában is meg lehet oldani. A legfontosabb dolog az, hogy mindent helyesen és következetesen tegyenek meg, elkerülve a gyakori hibákat.

Ez nagyszerű megtakarítást eredményezhet a megfelelő szakemberek szolgáltatásainál.

Felelős előkészítő szakasz

Nagyon nehéz választani egy öntöttvas fürdőt - annyi gyönyörű modellt kínál a gyártók, hogy nem tudja azonnal megérteni, hogy melyik kell. Vannak eredeti tervezői lábak, gyönyörű lábakkal, de rendes, szögletes, kerek, egyszerű téglalap alakúak, hidromasszázs funkcióval és zenei kísérettel - minden fogyasztó számára.

Fontos, hogy ne veszítsünk el mindezen sokszínűségben, és tanulmányozzuk a technikai jellemzőket.

Mit keres

Az első és legfontosabb dolog az önellátó berendezések optimális méretének megválasztása a szoba egyéni paraméterei alapján. A választott öntöttvas fürdők a piacon igen változatosak. Itt fontos figyelembe venni nemcsak a saját kívánságait, hanem a szoba, a padló és az épület emeletének szilárd méreteit is.

Ne felejtsük el az ajtók méretét, a teherlift lifttel való jelenlétét és méretét a házban, a lépcsők szélességét, hogy a vásárolt fürdő fizikailag a telephelyre kerüljön.

A termék súlya fontos. Ha ez egy régi építésű, keményfa padlóval rendelkező ház, egy nagyméretű öntöttvas fürdő hidromasszázs felszerelése nagyon rosszul zárulhat le - egy ponton a válaszfalak nem fognak állni, és minden összeomlik az alatta lévő szomszédok felé. Nos, ha ez az esés, senki sem szenved. Ezért fontos, hogy ésszerű legyen a telepítendő modell kiválasztásakor.

A magánház és a tartós átfedési lehetőségekkel rendelkező apartmanok - hazai és külföldi gyártók is. A termékek formája, számos további funkció és képesség, átfogó méretek - válassza ki a szívét. A kis apartman tulajdonosa, kombinált fürdőszobás modellekkel sokkal kisebb - a legfontosabb itt a berendezés belépése a szobába.

Egy másik fontos jellemzője a zománc minősége, amely lefedi a munkaterületet. A szabványok szerint vastagsága legalább 1 mm legyen a falak mentén, és legalább 1,5 mm a fürdő alján. Ahogyan a felhasználás gyakorlatában is kiderül, a külföldi gyártók öntöttvas fürdõje nagymértékben kihasználja ezt a mutatót. A bevonat tartósabb és tartósabb.

Ezenkívül külföldi technológiák teszik lehetővé az erősebb és könnyebb öntöttvas fürdők készítését. A hazai termékek fő előnye alacsony költség. Költségvetési javítások esetén ez az opció elfogadhatóbb lesz, és a 100 évig tartó szolgáltatás időtartama kellemes bónusz. Csak akkor kell megfelelően és azonnal gondoskodni az öntöttvas fürdőről, hogy megtartsa fellebbezését.

Berendezések és kísérő dokumentáció

A tökéletes fürdőkád kiválasztása érdekében ne habozzon kérni az eladótól a kísérő dokumentációt. A gyártók általában telepítési, használati és karbantartási utasításokat adnak. Továbbá a termékkel együtt a leggyakrabban a lábak lesznek, amelyek öntöttvas kádat építenek, kötőelemeket a csatlakozásukhoz, az elvezető szerelvényeket és az elektromos potenciálkiegyenlítőt.

Először gondosan ellenőrizni kell a fürdőt a zsetonok, repedések és karcolások jelenlétére. Ha minden rendben van, akkor gondosan ellenőrizni kell az összes alkatrészt, hogy azok alkalmasak legyenek használni. Néha a készletben hiányoznak bizonyos részletek - ezeket külön kell megvásárolni.

Különös figyelmet kell fordítani a fürdő lábának (lábára). Meg kell felelniük a termék súlyának, amivel teljesíteni kell. Ha a lábak vékonyak és megbízhatatlanok - jobb, ha megtagadja az ilyen fürdőt. Végtére is, a jóhiszemű gyártó nem fogja megmenteni a támogatást.

A fürdőszobai felületek összehangolása

Mielőtt elkezdené az öntöttvas fürdő telepítését, befejezi az előkészítő munkát a megfelelő helyiségben. Ez segít megvédeni a terméket a véletlen sérülések és a forgácsolás során a javítás során.

A termék alakjától, jövőbeli telepítési helyétől és a helyiség általános kialakításától függően ajánlott a falak és a padló szintjének felosztása. Ha feltételezzük, hogy a csempe jelen van a helyiségben, akkor azt a fürdő felhelyezése előtt helyezzük el. Néha csempéket helyeznek a fürdő szintjére. Ez lehetővé teszi, hogy a szomszédos falakon szilárdan elfedje a termék széleit, ami nagyobb stabilitást biztosít. Amikor a falakat és a padlót a megfelelő helyre csempézik, elkezdheti az egészségügyi felszerelés felszerelését.

Lépésről lépésre történő telepítés

Miután úgy döntött, hogy egy öntöttvas fürdőt installál szakemberek bevonása nélkül, mindent meg kell tennie magának. Érdemes először megérteni részletesen a telepítés elmélete, hogy könnyebbé és biztonságosabbá tegye a munkát. Ahhoz, hogy a fürdőt a kívánt padlóra szállítsuk és károsodás nélkül szállítsuk a helyiségbe, bérlőket bérelhet. De ez a lehetőség egyértelműen meg fog költeni egy szép penny. Jobb, ha meghívsz valakit a barátaidról, egy vagy két asszisztens gondozásával - önmagaddal nem tudsz megbirkózni az öntöttvas termék súlyával.

Az első szakasz: az alkatrészek összekapcsolása

Mindent nagyon óvatosan kell elvégezni, hogy ne karcolja meg a zománcfürdő csempe vagy felső rétege. Puha ruhát használhat annak érdekében, hogy véletlenül ne verje az éleket az elemek összekapcsolása és a termék egyik oldalról a másik oldal felé történő elforgatásához.

Először is gondosan meg kell fordítani az öntöttvas fürdő oldalát úgy, hogy kényelmesen csatlakoztassa a szifont és más alkatrészeket a víz leeresztéséhez. Ehhez csomagot kell mellékelni a szaniterekhez mellékelt tartozékokkal. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor előzetesen vegyen be egy szifont a vízvezeték üzembe, hogy összekapcsolja a fürdőt a csatornarendszerrel.

Először meg kell gyűjtened a szifont a kád alján lévő lyukhoz. Ez eléggé egyszerű lesz, a legfontosabb dolog az, hogy megfelelően szereljük fel a gumitömlőket és tegyük fel a tömítéseket, mielőtt meghúzzuk a dióféléket:

 • az összegyűjtött szifon a fürdő fenekénél lévő alsó lyukhoz van csatlakoztatva, és víz leeresztésére tervezték;
 • helyezze a gumi padot a megfelelő méretre;
 • aztán egy szifont csavarják be kívülről, és egy szifont a hálón belül.

Ezután összegyűjti a felső túlfolyást - egy lyukat, amely megakadályozza a tartály túlfolyását vízzel a fürdő falán. A felesleges víz leeresztésére szolgál. A megfelelő összeszereléshez a megfelelő kimeneti csatlakozót kell csatlakoztatni a túlcsorduláshoz. Csatlakoztassa a megfelelő túlfolyó részt az oldalsó nyíláshoz, mielőtt korábban a tömítés és a termék falának közé helyezte a tömítést. A vízelvezetést a vízellátás növeli.

Ez a rész a fürdőkád belsejébe van rögzítve, egy speciális csavarral, amely áthalad a túlfolyó nyíláson. Egyidejűleg a kupakot a víz belsejébe helyezi. Ennek a túlfolyónak a fő szifonnal való kombinálása továbbra is fennáll. Ezt a készletben lévő speciális cső használatával lehet elvégezni. A cső hullámosítható műanyagból vagy más típusú.

A felső túlfolyó eltávolítása speciális anyával történik, amely a csőhöz csatlakozik, és ezután a szifonhoz csatlakozik. Győződjön meg róla, hogy a csavaranya alá helyezett gumit helyezett be. Ez további szivárgást takarít meg. Továbbá a szifon másik oldalán egy lyuk van, amelyhez a csövet - az elvezetőt - rögzíteni kell a csatornába.

A szifon és a csatorna átmérőjének különbségét sikerült megoldani egy speciális mandzsettával. Kúpos. Tömítő zsírral van kenve, amelyet egy szifoncsőre helyeznek, amelynek átmérője általában 40 mm, és 50 mm átmérőjű szennyvízcsatorna aljzatába van behelyezve. Az ilyen kapcsolat általában nem szivárog, de ha hirtelen megjelenik egy szivárgás, a szerelvényt fel kell tölteni egészségügyi tömítőanyaggal.

A szifonok és túlfolyó fürdők gyártására szolgáló anyag műanyagként, alumíniumötvözetként vagy rézként használható. Az anyag típusától függetlenül fontos, hogy az elemeket gondosan össze kell tömíteni tömítésekkel és tömítésekkel, és ne húzza túl szorosan az anyákat, hogy semmi sem reped.

A padlófürdős szifon jön felülvizsgálattal vagy anélkül. Az első sokkal kényelmesebb, mert eltömődés esetén le tudja csavarni a revízió fedelét és tisztítani mindent. Ami a méretét illeti, a szifon általában nem magas. Könnyen szerelhető az aljzat alá, ha az alapvető telepítési szabályt nem sértette meg - a tartály aljától a padlóig tartó távolság legalább 145 mm legyen.

Ha a fürdő kialakítása magában foglalja a keverő felszerelését, akkor most a telepítés ideje. Ezután hajlékony tömlők használatával csatlakoztassa a vízelvezetőket.

Ne felejtsd el a statisztikai villamos energiát, amely károsíthatja az embert. Ez egy vízsugárnak a fürdő szélén jelentkezik. Az áramütés elkerülése érdekében elektromos potenciálkiegyenlítőt kell telepíteni - ez egy fémhuzal vagy lemez, amely a készletben megtalálható. Ha nincs ilyen alkatrész, használjon legalább 5 mm átmérőjű acélhuzalokat. Ennek egyik vége a második túlcsorduláshoz van csatlakoztatva, a másik pedig vízvezetékhez vagy földelve van.

Fontos, hogy amikor a fürdő földelt, minden csatlakozás alaposan ki van csiszolva, majd elszigetelt. Ehhez használhatja az ablaküveget vagy szalagot.

A második szakasz - a fürdő összehangolása

A fürdő önbeállításának második szakasza - a lábak csavarozása. Magasságuk a legtöbb öntöttvas modellben állítható. A legfontosabb az ellenállni az általánosan elfogadott normának:

 • a fürdő felső széle és a padló közötti távolságnak legalább 60 cm-nek kell lennie;
 • nem kevesebb, mint 50 cm, ha ezt a tartályt óvodai vagy fogyatékkal élő személy gyermekei használják;
 • A fürdő behelyezésekor a magasság meghaladhatja a normát, de minden esetben kevesebb lehet.

Könnyen rögzíthető a lábak, miközben a kád a fekvő helyzetben van. Ha gondosan rögzítik azokat a speciális csavarokkal és anyákkal, amelyek a készlethez a kötőelemekhez érkeznek, akkor a készüléket be lehet kapcsolni. Ezt megelőzően figyelembe kell vennie, hogy milyen bevonattal rendelkezik. Ha fennáll a veszélye annak, hogy a csempe megkarcolódik a lábakkal, akkor különleges műanyag bélésbe helyezhetők.

Néha gyenge mennyezetű házakban az öntöttvas fürdő lábai fadobozokra vannak helyezve, ami lehetővé teszi a terhelés egyenletes terjesztését az egész padlófelületen. Ez az opció nem alkalmas olyan helyiségek számára, ahol a tervező elképzelése szerint a nyílt lábakkal ellátott fürdőt úgy kell elhelyezni, hogy a képernyők használata nélkül.

A csavarozott tartókkal ellátott kádat megfordítjuk és a lábakra helyezzük. Itt különös figyelmet fordítanak a szerkezet stabilitására. Az építési szintet használva a tartály felső széleinek vízszintes elrendezését kell elérni. Ne felejtsen el egy kis előfeszítést a lefolyó lyuk felé. A normák szerint az értéke 1 cm termékhosszonként 2 cm.

Továbbra is biztonságosan meg kell erősíteni a fürdõt a diszlokáció állandó helyén. De egy ilyen fontos lépés előtt feltétlenül ellenőrizni kell, hogy a vegyületek szivárognak-e, és hogy az összes víz teljesen eltűnt-e. Ehhez a fürdő alatt mellékelt papír vagy fehér száraz ruhát, engedje a vizet és nézze meg az eredményt. Ha valahol a legkisebb szivárgás van, akkor papíron jól látható lesz.

A végső szakasz - a szaniterek felszerelése

Ha minden alkatrész be van építve, az egységek tömítettek és a lábak vízszintes helyzetben tartják a kádat, akkor a végső lépcsőhöz - a tartály felszereléséhez és az összes ízület és varrat tömítéséhez - folytathatja. Ez igaz a modellekhez, amelyek a falhoz közel állnak. Szabadon álló kádak nyitott lábakon elegendő ahhoz, hogy a tartószerkezeteket vízálló polimer ragasztóval szilárdan rögzítsék úgy, hogy a feltöltött tartály ne menjen sehova a tulajdonosával az ablúciós folyamat során.

Ha a burkolólapot a fürdő szintjére helyezzük, akkor a falon egy mélyedést hozunk létre - egy csatornát, ahol a tartály szélét megy. Fontos, hogy a perem ne essen mélyen a falba, ellenkező esetben a működés során kellemetlen pillanat lesz, és szépen el fogja rontani a megjelenést. Ne felejtse el azonnal eltávolítani a fürdő felületének minden szükségtelen, gondosan törlését. Kívánatos, hogy teljes védelmet nyújtson az egészségügyi berendezések zománcára, a felületet filmmel csomagolva.

Az ízületeket és a kis réseket cement vagy hab kezeli, melyet tetején szilikon tömítőanyaggal borítanak. Néha speciális műanyag sarok befejezéséhez használják. Ez könnyen tapad és jól néz ki, de gyorsan elveszíti vonzerejét és elkezdi átadni a vizet. Sokkal gyakoribb, ha a csempe sűrű csomópontját tetejére helyezzük és használjuk a habarcsot.

Az összes ízület feldolgozása után folytathatja a képernyők és a burkolólapok telepítését. Ebben a szakaszban fontos, hogy szabadon hozzáférhessenek a szifon felülvizsgálatához. Végül is senki sem biztosított a csövek eldugulása vagy szivárgás ellen. Ilyen esetekben szabadon kivehető ajtó vagy fedél van burkolva. Vagy egy külön csempe 4 mágnessel ültethető be - amennyit csak akar.

Hibák a telepítés során

Gyakran az öntöttvas kádak telepítéséhez felajánlott csapat sem mûködik jól. A legbosszantóbb dolog az, hogy minden hiba csak a működés során észlelhető. Első pillantásra úgy tűnik, hogy minden rendben történt, de kiderül, hogy az ellenkezője igaz. Figyelmet kell fordítani a leggyakoribb hibákra, amelyeket az otthoni mesterek tettek meg, akik először találkoztak az önálló telepítéssel.

Először is, az épület szintjén nincs vízszintes illesztés a fürdőben. Ez rossz vagy lassú vízáramhoz, vagy instabil tartályhelyzethez vezethet. Ezt a hibát azonnal rögzíteni kell - elvégre a telepített berendezés nem használható.

Másodszor, a lábak szerelésekor a csavarokat meg lehet húzni. Ennek eredményeképpen repedések vagy forgácsok jelennek meg. Ez a látszólag nem feltűnő baj a közeljövőben arra a szükségességre vezet, hogy a fürdet egy újabb helyre kell cserélni.

Harmadszor, nagyon nem kívánatos, hogy vastag gumilapokat helyezzenek a lábak alatt. Végül is, a fürdés folyamán a kád fel fog tűnni, és néhány hónap múlva az oldalak eltűnnek a helyiség falaiból. Víz jut ezekbe a résekbe, és a fürdő alatt folyik. Meg kell töltenie az időt, az erőfeszítést és a pénzt, hogy megszüntesse ezt a problémát.

Negyedszer, egy meglehetősen veszélyes hiba nem az, hogy földelje a fürdőt. Elektromos potenciálkiegyenlítő beszerelésekor különös figyelmet kell fordítani a szoros illeszkedésre a megbízható érintkezés biztosítása érdekében.

Ötödször, amikor mentés céljából egy szifont használtunk felülvizsgálat nélkül, vagy fel lettek szabadítva a felülvizsgálathoz. Elzáródás vagy meghibásodás esetén sok erőfeszítést kell tenni a probléma kiküszöbölésére.

Hatodszor, nagyon kellemetlen, ha a fürdőkád oldalai mélyen a falba kerülnek. Ez vizuálisan teszi a fürdőzést rendkívül kellemetlen helyzetbe, zavarja a polcok szerelését vagy az ülések beszerelését. Fontos, hogy ezt szem előtt tartsuk a falban lévő mélyedés szakaszában, nehogy túlzásba vegyük.

Hetedik, nem szabad polcot rakni a lábak oldaláról. Valóban, a működés közben a víz leesik rajta, és a padlóra esik. Ha nagyobb polcot készít a polcról, akkor nem tudsz palackokat elhelyezni samponokkal - lecsúsznak.

Vannak más problémák is, amelyek a fürdőkád telepítésekor előfordulhatnak, amelyek megzavarhatják a megjelenést. Például ha az idő nem törli a szilikont vagy a cementet a felszínről, akkor örökké ott maradhat.

Hasznos videó a témában

Videó utasítás a fürdő telepítési folyamatának részletes bemutatásával:

Vizuális klip a polimer szifon szerelésére és felszerelésére:

Kézikönyv a fal és a fürdőszoba közötti szivárgás rögzítéséről:

Miután megtudta a funkciókat és megállapította, hogy a folyamat során felmerülő főbb problémák önmagukban öntöttvas fürdőt hoznak létre. Lehetőség van a brigád nélkül, de asszisztens nélkül. Az egész probléma a termék súlya, melyet egy ember nem képes fizikailag megbirkózni.

Egy öntöttvas fürdő helyes felszerelése saját kezével

Öntöttvas fürdő felszerelése

Nem titok, hogy a legjobb módja annak, hogy lemossza magát, hogy fürödni. A zuhanycsapágy nem hasonlítható ahhoz a kellemes élményhez, hogy kényelmesen bemerül a forró vízbe. De a kád - viszály.

Az öntöttvas fürdő megfelelő felszereléséhez megfelelő méreteket és méreteket kell adni a helyiségnek, ahol fel kell szerelni.

Az összes fürdők (akril, acél, öntöttvas) közül az első hely természetesen öntöttvas, mert egyenletesen felmelegszik és melegen tartja hosszú ideig.

Az öntöttvas betűk hosszú élettartamát időben bizonyították, mivel sok régi házban az emberek még mindig öntöttvas fürdőket használnak, amelyeket a szovjet időkben alkalmaztak.

Ha a régi öntöttvas fürdõje megrongálódott, romlott, vagy egyszerűen nem, és öntöttvas kádat szeretne tenni egy zuhany vagy valamilyen más fürdõ helyett, akkor tudnia kell, hogyan kell megfelelõen felszerelni a saját kezével. A legfontosabb probléma, amikor a készüléket saját kezűleg telepíti, hogy az öntöttvas termékeknek meglehetősen nagy tömegük van - kb. 100 kg vagy annál több, így az összes munkát (a higiéniai cikk szállítása és felszerelése) együtt kell elvégezni. 2 ember csak fel tudja emelni és mozgatni az öntöttvas fürdőt (gyakorlatilag lehetetlen egyedül csinálni, mindenképpen ne kockáztathasson), és 3 a termék szállítása közben csak az egymásba ütköznek.

A fürdő rögzítése a falra és további kommunikáció összekapcsolása.

Ha az árufelvonó a megfelelő padlóra van felszerelve, az öntöttvas kádat a mozgás irányával ellentétes irányban leeresztő nyílásokkal kell felemelni. A tárgyat függőlegesen hozza be a fürdőszobába, ami a helyiség kényelmes elhelyezkedéséhez szükséges, mivel a fürdő így kevés helyet foglal el a kis teremben, így több helyet biztosít a mozgatók tevékenységéhez. Ugyanakkor a küszöböt és az ajtónyílást sűrű lágy anyaggal kell lezárni, hogy megakadályozzák az új fürdő károsodását.

A fürdőszobának meg kell felelnie az ilyen nehéz tárgyak telepítéséhez szükséges követelményeknek. A fő feladat a padlóburkolat megfelelő előkészítése. Ezt betonpadlóval kell lefedni, amelyre szilárd kerámia burkolólapokat helyeznek. Ha a padló nem elég kemény, de nem változtatható meg (pl. Annak érdekében, hogy ne zavarja a szoba általános stílusát), akkor legalább 5 cm vastagságú és legalább 0,5 cm vastagságú acéllemezeket kell elhelyezni a fürdő lábai alatt.

A falak díszítését gondosan meg kell fontolni a tárgy nagy súlyának és a mozgás összetettségének köszönhetően. A falburkolatokat kétféle módon állítják elő:

 1. A burkolólapok teljesen a csempék szokásos lefektetését jelentik a fal teljes felületén. Így a helyiséget az öntöttvas fürdő telepítése előtt le kell vágni. Ez a módszer jó abban az esetben, ha meg kell változtatnod a régi fürdőt, mivel az egész szoba elkészül.
 2. A fürdőkád felett végzett lezárás lehetővé teszi, hogy a fürdő széleit a falba fújja, ezzel csökkentve a termék és a fal oldalai közötti rést, csökkentve a padlón lévő víz mennyiségét. Ez a befejezés csak a kád felhelyezése után készült, hogy a fürdő szélét és a csempe falazó szegélyét a lehető legközelebb helyezzék el. Amikor a kád fel van szerelve, menjen a célba, zárja le a kádat egy rögzítőszalaggal rögzített fóliával, hogy megvédje a csempe ragasztót. A csempék gyártásának ez a hátránya, hogy a fürdőhely cseréjekor a szoba általános stílusa megszűnik, vagy az új vásárlást be kell állítani a már lefektetett csempebe, és a fürdőt a régi helyre kell állítani.

A helyiségnek megfelelően szigeteltnek kell lennie, hogy a padlón átfolyó víz ne okozzon problémát a szomszédoknak, és ezért Önnek.

DIY fürdő telepítés

Az öntöttvas fürdő megfelelő felszerelése megkíméli a hibákat, és segít a készüléket a saját kezével felszerelni a legalacsonyabb áron.

Szerszámlista

Fürdő alapozási rendszer.

 • öntöttvas fürdő;
 • lábak és csatolmányok;
 • állítócsavarok;
 • szinten;
 • kalapács;
 • csavarkulcs vagy állítható csavarkulcs;
 • gumi tömítések;
 • szifon;
 • műanyag csövek;
 • A műanyag szalagot, a kerámia lábazatot vagy a szilikon gélt.

DIY telepítési utasítások

Mielőtt a saját kezűleg felszerelné a vízvezetékberendezéseket, kapcsolja ki a lakásban lévő vizet és csavarja ki a csöveket a csapok megnyitásával.

Amikor a fürdőkád a fürdőszobába kerül, az oldalához, alul a falhoz kell helyezni, amelyhez utána be kell szerelni, körülbelül 70 cm távolságra kell lennie, majd az első pár lábak beszereléséhez. A csavarok magasságának beállítása a legmegfelelőbb a lábakra szerelés előtt, és az anyát a padlóhoz képest a lábakhoz képest kell elhelyezni.

A lábak felszerelése a vásárolt fürdőtől függően 2 módon történhet:

 1. Biztonságos ékekkel. Ezzel a rögzítési módszerrel a lábakat a fürdőkád alján található speciális rögzítésekre helyezzük, és speciális ékekkel kalapálni rögzítjük. Ezt óvatosan kell elvégezni, minden esetben anélkül, hogy túlzott erőt alkalmaznánk. A lábakat a helyükön kell rögzíteni úgy, hogy az alkatrészek részei szorosan illeszkedjenek egymáshoz, és mozogjanak, amikor erőt fejtenek ki rajta.
 2. Csavarokkal. A lábak rögzítve vannak a mellékelt csavarokkal ellátott rögzítőkhöz. Csakúgy, mint az előző rögzítésnél, a csavarok túlzott meghúzása káros hatással lehet a fürdőre, és akár a rögzítőelem töréséhez is vezethet, miután a fürdőt használhatatlannak tartják (ez a probléma megoldható úgy, hogy az öntöttvas tartályt nem a lábakra, hanem a téglafalra helyezi). A lábak rögzítése után a lábaknak szorosan illeszkedniük kell a rögzítésekhez, a tekercsek ki vannak zárva.

A 3-állású keverő bekötési rajza.

Fordítsa át a kádat, állítsa be, mert működnie kell. Ezután az oldalát, amelyen a lábak még nincsenek felszerelve, felemelkedik és egy erős, 60 cm hosszú, az egyik végére a padlóra vagy más alkalmas tárgyra pihentető tábla kerül. Fontos, hogy a fürdőkád szélét megfelelő magasságba emelje a lábak felszereléséhez. Ezt a munkát a partner biztonsági hálójával kell elvégezni a balesetek elkerülése érdekében. A lábak ugyanúgy vannak felszerelve, mint az előzőek. A lábak alatt a csúszós padlóburkolat kell szerelni tömítések, amelyek műanyag cső dugók tökéletesek. A tömítés alatt és belsejében hozzá kell adni egy kis polimer ragasztót. Tömítések és ragasztók szükségesek ahhoz, hogy a fürdő határozottan helyet foglaljon a szobában.

Az öntöttvas fürdő dőlésszögének beállításakor nem szabad elfelejteni a lefolyó felé irányuló további előfeszítést. A gyártó már előre látott mindent, miután megszervezte a szükséges lejtést a kialakításában. Elég, hogy a fürdő oldalát vízszintes síkban megfelelően illessze, és a szintre összpontosítson. A mérést a lehető leghosszabb ideig kell megtenni, hogy a mérések a lehető legpontosabbak legyenek. A beállításnál nagyon óvatosnak kell lenni, mert az ék alakú lábak nem tolerálják a beállítást, és a helyükön mozoghatnak. Az öntöttvas fürdő merevségének köszönhetően a vízszintes helyzet beállítása csak az egyik oldalon és a fal mellett lévő egyik oldalon történik. A kád behelyezésekor a kád és a fal között egy rést kell megfigyelni - minimum 1 mm. Miután beállította a kádat, végül a falakra költözhet, a támasztékkal megérintve a szomszédos falakhoz.

Az utolsó lépés az, hogy csatlakozik a beépített vízvezeték-kommunikációhoz. Ehhez használjon műanyag alkatrészeket, a legtechnológiailag legfejlettebb és egyszerűen használható. Csomagolhatóak a fürdőszobával, vagy külön megvásárolhatók. Az alsó leeresztőnyíláshoz egy szifon van csatlakoztatva, és a szifonhoz vezető ún. Leeresztő-túlfolyó is csatlakozik a felső leeresztőnyíláshoz. A szifonból a csöveken át vezetett csővezeték csatlakozik a csatornába. Az egészségügyi kommunikáció bekötése a fürdőbe gumibetétekkel történik.

Továbbá az öntöttvas fürdő igényel földelést, amelyet szakembereknek - villanyszerelőknek kell felszerelniük.

Az utolsó lépés, hogy ellenőrizze a csatlakozásokat a feszességhez. Ehhez a fürdőt teljesen fel kell tölteni vízzel, és szivárogni kell. Jelzőként használhat egy rendszeres újságot, amelyet a csövek ízületei alatt ültetnek. Minden olyan csepp, amely kiszivárgott a fürdőszobából, észrevehető jelölést hagy a papírra.

A saját kezű fürdő telepítésekor be kell zárni a fürdő és a szomszédos falak közötti rést. Ehhez kerámia lábazatot, műanyag szalagot vagy szilikon gélt kell venni.