Legfontosabb > Bútor

A fürdő telepítése a csempe felhelyezése után - technológiai jellemzők

A fürdőszoba javítása hosszú, drága és technikailag nehéz folyamat, amelynek a technológiának való megfelelés a helyiség könnyű használatától és a lakat élettől függ. A helyzet legegyszerűbb módja a tapasztalt kézműves csapat bérbeadása, amely segít Önnek kiválasztani a minőségi anyagokat, a falakat és a padlót kivenni, és telepíteni a vízvezetéket.

Azonban sok lakástulajdonos, akik pénzt keresnek, saját kezükben próbálnak kezelni. Miután nincs tapasztalata, gyakran megkérdezik, mikor helyezzük el a fürdőkád helyét, mielőtt vagy miután a kerámia burkolólapokat a falra, a padlóra helyezték. Ebben a cikkben elmondjuk Önnek a mosogatótartály üzembe helyezésének titkait, melyeket a szakmai befejezők osztottak meg velünk.

Beszerelés előtt

Általában a tapétázott kézművesek felszerelése közvetlenül a csempe falon történő elhelyezése előtt történik. Ez a technológia optimálisnak tekinthető, mivel a bélés folyamán változik a helyiség mérete. Ha a mosogatótartályt előre üzembe helyezték, akkor a csempe a fürdő oldaláról indul, így nincs rés.

Ebben a telepítési munkában a következő sorrendben történik:

 1. Először is, egy régi dekoratív burkolatot távolítanak el a falakon, a mennyezeten és a padlón a fürdőszobában.
 2. A falak, a mennyezet és a padló padlófelülete óvatosan illeszkedik az épület szintjéhez a kerámia burkolólapok elhelyezése vagy a műanyag panelek véglegesítéséhez.
 3. Ezután folytassa a mennyezet befejezését. Ehhez használhatja a felfüggesztett, felfüggesztett vagy rugalmas mennyezetek technológiáját.
 4. Mielőtt a fürdőt behelyezné, végezzen csempe lefektetését a szoba padlóján. Fontos a padló szintjének fenntartása.
 5. A tartály felszerelése mosáshoz és csatlakozáshoz a csatornahálózathoz. A fürdőt a lehető legközelebb kell a falhoz mozgatni, és az oldalakat gondosan ki kell emelni az épület szintjére. Nem szükséges a lefolyó irányába dönteni, mivel van egy tál, és alul van olyan alakja, amely elősegíti a víz hatékony kiáramlását.
 6. A kád felhelyezése után a falakat kerámia burkolólapokkal nyírja. Az első sor a mosógép fedélzetére kerül, mintha egy csempe lenne rajta.
 7. A csempe behelyezése után a fürdőszoba és a fal közötti összekötő tömítőanyaggal van lezárva, mivel a köztük lévő rés minimális.

Figyeljen oda. A tartály felszerelési technikája a falakkal szemben a csempékkel való szembenézés előtt egy kevés pénzt takarít meg az építőanyagokra, mivel ebben az esetben a fürdőszoba mögötti hely nem fejeződött be.

Szerelés csempézés után

A javítás során felmerülő ideális feltételek ritkán fordulnak elő, és vannak olyan helyzetek, amikor a mosóedény felszereléséhez nem megfelelő a megfelelő technológia. A kád felhelyezése után a csempe teljesen tapasztalt kézművesek ereje alatt áll. Ha azonban a telepítést kézzel végezzük, némi nehézséget okozhat.

Az a tény, hogy meglehetősen nehéz megmagyarázni a mosogatótartály pontos méreteit, mivel a fal és a fürdő oldalán nagy szakadékok keletkezhetnek, amelyeket habarcs és kerámia oldalakkal kell kitölteni. A betonozás telepítésének technológiája a csempézés után a következő lépésekből áll:

 1. Először is, a fürdőszobában lévő összes felületet régi, befejező anyagokkal és szennyeződéssel tisztítják.
 2. Ezután eltávolítják a régi esztricheket a padlóról, új hidrogátot rendeznek és alaposan szintetizálják a padlót, és mélyen behatolnak.
 3. Szintezze fel a falak felületét, felkészülve a csempék behelyezésére. Minél simább a falak a szobában, annál könnyebb a csempe egyenletesen feküdni.
 4. Ezután a falak és a padlók kerámia burkolólapokkal vannak bevonva, és a mennyezetet levágják.
 5. Ezután szerelje be a fürdőt. A mosó tartályt a falakhoz a lehető legközelebb kell nyomni, magasságban és szintben állítva.
 6. A fal és a betűszél közötti rés nedvességálló betonnal van lezárva, ha az 1 cm-nél szélesebb, majd kerámia vagy műanyag oldalon van.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy meglehetősen nehezen lehet a tartályt mosogatni a csempe lefektetése után. A helyes munkamegszakítás megsértése gyakran károsítja a felület megjelenését és a hatalmas rés megjelenését, amelybe a víz áramlik.

Technológiai jellemzők

Minden mester meg fogja erősíteni, hogy sokkal könnyebb a fürdőkád felszerelése először, majd a falak béléséhez. A fordított munkamódszer azonban akkor is lehetséges, ha bizonyos tapasztalatok és készen állnak arra, hogy többletköltséget szerezzen a szakadék megszüntetéséhez a rés megszüntetéséhez. A fürdőszoba felújítása ebben a sorrendben számos funkcióval rendelkezik:

 • Magas anyagköltségek. Ha a mosogatótartály felszerelése a falak befejezése után történik, akkor nem lesz képes a kerámia burkolatok mentésére. Ez a technológia átlagosan 2-2,5 négyzetméteres cserépet igényel, mint a hagyományos. Ezenkívül egy kerámia oldalra van szükség ahhoz, hogy a fürdőszoba és a fal közé illeszkedjen.

Figyelj! A cserép átlagos vastagsága csemperagasztóval 1 cm, ami azt jelenti, hogy a szoba mérete nagymértékben változik. Ezenkívül a tapasztalatlan díszítő számára nehéz a ragasztóréteg stabilitásának biztosítása a tojás alatt, ezért ezek a számok jelentősen eltérhetnek. Ha nincs elég tapasztalata a díszítéssel kapcsolatban, javasoljuk, hogy telepítse a kádat, mielőtt elkezdené a falak burkolását, hogy megkönnyítse feladatát.

Hogyan telepítsek egy fürdőt a cserépre?

Napi 6-szor egy személy néz a fürdőszobába: mosson kezet, zuhanyozzon. Néhány perc vagy óra (idejében) elköltése kényszer és hasznos dolog: a test ellazul, megtisztítja az elmét. És mindenki valószínűleg álmodik feltölteni egy forró vízzel töltött, illatos habos fürdőszobában.

A fürdő telepítési terve a mérettől függően.

Fából, kerámiából, bronzból és rézből - ahonnan csak a tálakat nem hozták létre. Az utóbbi években a tartós öntöttvasból, műanyag akrilból, könnyű Corianból és öntött öntött márványból készült.

Különbözőek

A séma egy példa a fürdő telepítésére.

A vasöntvények már a tizenkilencedik században már használatban voltak. Korunkban használják, mert mi lehetne jobb, mint amit már teszteltünk és teszteltünk. Egy kicsit, de 50 évig elég, tisztelettel. A meleg, vagy inkább a test számára kedvező hőmérséklet a hideg fürdőben hosszú ideig marad, mivel egy ilyen fürdőben nagyon kellemes pihenni egy munkanap után. Az öntöttvas fürdő egyetlen, talán hiánya a nehézség, de ez nem olyan nagy probléma. A legfontosabb dolog az, hogy a fürdőszobában a kezdetektől fogva legyen sima és károsodás nélkül.

A divatirányzatok közé tartozik az akrilfürdő beszerzése és telepítése. Bármilyen méretű és konfigurált fürdőszobába illeszkedik. Akril kupak megvásárlásakor meg kell vizsgálnia annak vastagságát: legalább 6 mm legyen.

Az acél fürdők felkeltik azokat, akik nem érzékenyek a gyönyörűségre. Formájuk általában téglalap alakú, súlya körülbelül 30 kg, de az acél fürdőkben lévő víz sokkal gyorsabban hűl, ezért gazdaságos felvásárlásoknak tekinthetők.

Fürdők bronz vagy réz anyagból - a kiváltságok a biztosított. Az ilyen és óvatos gondossággal kell eljárni.

Csempe vagy kád: mi az első

A fürdőkád lábakra szerelésének rendszere.

A fürdőkád anyagának változatossága befolyásolja a csempézés folyamatát a helyiségben. Ha akril könnyű, akkor könnyű szétszerelni (ha szükséges) használat közben. Az öntöttvas fürdő felszerelése figyelembe veszi azt a tényt, hogy a jövőben nem lesznek lebontva.

Amikor az első típusú fürdő egy helyiségbe kerül, a burkolólapokat először a padlóra kell helyezni, majd a falakon. Az öntöttvasból vásárolt, a fürdő felszerelésének szabályai alapján a burkolólapot a padlóra helyezi, aztán behelyezi a fürdőt, és visszahelyezi a lapot a tartály szintjétől kezdve.

A szoba mérete és maga a fürdőszoba is meghatározzák a választást: először helyezzük el a csempe vagy jobb felszerelni a fürdőt.

Amikor a fürdõ nem illeszkedik a falak közé, elõször telepítse a kádat, félig öntse be a vizet, hogy megfelelõen telepedjen, majd a burkolólapot lefektetni.

Ezt óvatosan kell végrehajtani, hogy ne rontsák el a tartály felületét. Ehhez le kell fednie valamit.

A csempe és a fürdőszoba mögött kell elhelyezni - ezt a hidrogénvédelmet és nem csak a szépség megköveteli.

Klasszikus fürdőtelepítés

A fürdő dekorációs panelének felszerelési terve.

 • csempe;
 • öntöttvas fürdő;
 • cement;
 • műanyag sarkok;
 • állítható lábak;
 • csatolócsavarok;
 • tömítőgyűrűk;
 • fém ékek;
 • csavarok anyával;
 • vízálló ragasztó;
 • képernyőn;
 • szifon;
 • csatorna-túlfolyó rendszer;
 • elektromos szalag;
 • scotch szalagot
 • építési szint;
 • miter doboz;
 • kanál;
 • bolgár;
 • a szabály;
 • egy kés;
 • villa kulcsok;
 • gumi sisak.

Hogyan szereljünk be hagyományos öntöttvas fürdőt?

"Valencia" hidromasszázs kád - Csatlakozási diagram.

Az egyenlő és megbízható alap megfelel minden jónak. Ezt cementréteggel érik el. Miután a csempe - a stabilitás érdekében. Szerelje fel az öntöttvas fürdőt bizonyos idő várakozás után. Ezután a falakat csempével borítják (teljesen vagy részben).

A következő lépcső - a lehető legkényelmesebbre van szükséged ahhoz, hogy füröddesz, és helyezze az oldalára. 70 cm - ez a rés az alsó és a fal között. A leeresztendő lyuknak a megfelelő irányban kell lennie.

A szifon felszerelése magában foglalja a speciális gumibetétek használatát. Fel kell tüntetni őket. A hasonló gumi gyűrűkkel a fürdőt szifonzárral és túlfolyással kombinálják, amely a túlfolyócsőhöz van csatlakoztatva.

Miután megalapozott erős támogatást nyújtott öntöttvas fürdők. Ezeket ékekkel lehet rögzíteni (itt többször kell kopogtatni őket) vagy a tengelykapcsoló csavarokat. Először ellenőrizze a rögzítést, és szükség esetén távolítsa el a hibákat. Az öntöttvas fürdőtámasztók rögzítése előtt mindegyikre felszerelni kell a csavart (az állításhoz) és az anyát (rögzítéshez). A kalapácsos ékekkel meg kell húzni a csavarokat, mielőtt a támasztékokat rögzítenék. A következő lépés az, hogy a szifonokat a kimenetekkel és a kimenetekkel egyesítsük a meglévő csatornarendszerhez, majd a tartályt a végső helyzetbe helyezzük.

A fürdőt úgy kell átfordítani, hogy az alja alul legyen, és kissé felemelkedett a padló felett. A fürdő egyik oldala a korábban rögzített lábakon nyugszik. A második oldal egy biztonsági másolat készítését igényli (kb. 60 cm). A fennmaradó támaszok létrehozásával megszűnik.

A fürdő beépítési helyzete.

Ha az öntöttvas fürdő állítható támasszal rendelkezik, akkor az illesztés csavarokkal történik. Ezt az eljárást a fal melletti oldalról és a végéről végezzük. A lúgszintet (vagy az épület szintjét) a kiegyenlítendő oldal közepére kell helyezni.

A beállító pillanatok befejeződnek - az öntöttvas kád pontosan a helyén van elhelyezve. Ne felejtsük el, hogy hagyjuk a rést a falról - 1 mm elég.

Mivel egy öntöttvas vasaló felszerelése csúszós csempe felületén történik, a tartószerkezeteket ragasztóval rögzítik. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a feldarabok későbbi kialakulását a csempe felületén, az öntöttvas fürdőkádra kell helyezni a műanyag hegyeket, amelyeket nedvességálló polimer ragasztó segítségével kell a csempere rögzíteni.

A fürdő stabil - telepíteni kell a csatornákat. A fürdőszoba alatt lévő hely jobb, ha lefedi a képernyőt. A szifon kimenet a csatorna helyén található a csatornába.

Gumigyűrűt kell elhelyezni a lefolyóba és a kifolyócsatornába a csatornába. Ennek a csőnek a felszabadulása be van vezetve a csengőbe a csatorna végső rögzítése előtt.

Miután a fürdőt meg kell alapozni. Jobb, ha ilyen felelős ügyet szakemberre bízol, vagy saját magad. Az öntöttvas fürdőben van egy párkány - speciális öblítés. Ehhez meg kell rögzíteni a karmester végét, és a második részt - a vízellátáshoz. Ez a módszer csak a hagyományos tartályokra vonatkozik.

Befejezi az öntöttvas fürdők vízszigetelésének telepítését.

Ha a tartály már falazott falakra van felszerelve, a műanyagok anyaga hidrogénvédelmet jelent. Egyébként használjon kerámiákat.

A fürdő sarka segít a hiányok kijavításában

Gyakran a fürdő és a fal közötti résen megfigyelhető a folyadék szivárgása. Ezt a hátrányt kiküszöbölheti úgy, hogy a csempe ragasztóval rögzül, vagy egy sarokba állítja a fürdőt. Az utóbbi megfizethető módszer. A boltban meg kell vásárolni jó minőségű sarkokat, amelyek akkor nem válnak sárga. Ezenkívül meg kell vásárolnod őket, ismerni a mennyiséget.

A blokk beállítása megkönnyíti a megadott érték (45 °) szögét. Miután ezt a sarkot a második szélére helyezte, rajzoljon egy sarok alakját, és vágja le újra. Ez a folyamat kiküszöböli a repedéseket. Hasonlóképpen a második sarokból származnak: 45 ° -os szöget zártak le, a sarkok szintjét.

Miután a műanyag sarkokat a hozzájuk rendelt helyekre alkalmazzák, megjelölik, eltávolítják a feleslegeseket. Aztán eltávolítják a szalagot, a sarok véglegesen rögzül. Szükség van az utolsó művelet végrehajtására, különösen szorgalmasan és gyorsan, mert nem lesz újabb kísérlet a sarok ragasztására. Amikor a sarok leválik a ragasztóval fedett síkról, maga a sarok deformálódik.

Minden készen áll, a fürdőszoba felszerelésének minősége ellenőrzött, most ellenőriznie kell, hogy a kapcsolatok megbízhatóak-e.

Ennek érdekében az öntöttvas fürdőt lehetőleg a folyadékkal kell feltölteni, majd nyissa ki a leeresztő dugót, és ellenőrizze az ízületeket: van-e szivárgás? A pontosság érdekében érdemes újságot elhelyezni a kapcsolat alatt.

Helyezzen be öntöttvas fürdőt, ha a csempe a fürdőszobában már teljesen le van fektetve.

Kérem, mondja meg, hogyan kell. Acélsapka öntöttvashoz. A fürdőszoba csempézett (teljesen a falakon és a padlón). A szoba hossza 155 cm, kád -150 cm, meghívtak egy mestert, aki azt tanácsolja, hogy a cserépet 2 rétegben lezárja az eltávolítandó fürdőkerületen és hogyan kell varrni a fürdőt a falba. Igazán nem akarok ilyen nagyjavítást végezni, a csempe jól meg lett rakva, és csak 3 évvel ezelőtt. De én sem akarok habot használni. Jó és biztonságos lenne. Hogy legyenek? Remélem, tanácsot adok.

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Tisztelt szakértők és fejlett szerelmesek :) kérjük, válaszoljon. Ez a helyzet - elfogadom egy lakást egy új épületben. A csatorna felépítésű fürdőszobában csak 1 csaptelep 100 mm. Meg tudja-e kezelni a csatorna a terhelést? Tervezett WC.

Maggie Belrado fürdőjét megrendelték a csempe lefektetése előtt. A régi csempe mérése. A falról a törülközőcsőre 141 cm volt, a fürdő 140 cm volt, elkezdtük telepíteni - nem elég centiméter. Horror. Mi a teendő Elvileg az eladó egyetért vele.

Jó napot! Telepítette a telepítést, a GROHE gipszkartonhoz volt zárva, a WC-t csempével felfüggesztették, ÉS A PROBLÉMA, amikor leül, vagy egy kicsit nehéz marad, tavasszal le kell mit csinálnunk. Hogyan kell helyesen kijavítani, mert.

A nagy és nehéz öntöttvas kád, és a lábak nem inspirálnak egyáltalán a bizalmat. A fürdõ, a víz és a test (majdnem 500 kg.) 4 csavarozón áll, nagyon ijesztõ!

Nagyon szükséges a mérnöki vízvezeték-elemek háromdimenziós modelljeinek könyvtára: Szűrők, sebességváltók, csapok, pólók stb. Vagy egy olyan tervezőre van szüksége, aki képes háromdimenziós projekteket készíteni a szanitáris vízkezelő létesítmények, kazánházak

Helyezhetek egy öntöttvas fürdőt egy cserépre, el kell vágnom lyukakat, vagy mi?

Telepíthetek öntöttvas kádat padlólapra? Vágott lyukat a lábak alatt? A fürdő nem csúszik?

Az öntöttvas kád közvetlenül elhelyezhető a padlólapon, teljesen választható a lábak lyukainak vágására. Alapvető feltételek: 1) lefektetése után a csempe legyen teljesen száraz és megragad. 2) A beszerelés során nagyon fontos, hogy ne dobja le a fürdőt a csempere, különben a burkolat megszakadhat az ütés miatt.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a fürdő a cserepekről a beépítés után csússzon, szilikon tömítőanyagot vagy vízálló polimer ragasztót kell önteni a fürdő lábai alatt. Ajánlott továbbá, ha a fürdő nem falról falra helyezi a helyet, hanem valamivel kisebb, mint a szabad hely fektetéséről a fürdőre. A fürdőszobában és a fal között vízzárral kell ellátni, hogy megakadályozzák a víz áramlását a fürdő felett.

A kád felhelyezése előtt és után - mi módon kényelmesebb?

Lehetőség van a fürdőszoba felszerelésére a csempézés előtt és a munka befejezése előtt. Az akciók sorrendjét számos tényező határozza meg, amelyek között szerepel a fürdő mérete, mérete és alakja. Fontolja meg, hogy e kettő melyik lehetősége jobb választani, és miért.

A javítási szekvencia megfelelő karbantartásával lehetővé válik a fürdő kényelmes működésének meghosszabbítása. Nagyon fontos a munka során, hogy kellő figyelmet fordítsanak a szennyvíz és a villamosenergia-vezetékezésre, általában a szakemberekhez forduljanak. Ma már nem ritka az a lehetőség, amikor a vízvezeték szerelése a fal és padló befejezése után történik. Leggyakrabban az öreg fürdőt egy új helyettesíti: acél, öntöttvas vagy akril. Rendszerint a tulajdonosok ritkán vásárolják meg az azonos típusú eszközt, amelyet a javítás előtt működtetett, ezt a tényt a kényelmesebb megoldások keresése magyarázza.

Az akril fürdők vonzó designt mutatnak, de törékenyek.

Amikor a zuhany és a vízellátás be van kapcsolva, egy acéltermék sok zajot kelt, gyorsan felmelegszik és lehűl. Az öntöttvas fürdő falai hosszabb ideig felmelegednek, hosszú ideig tartják a hőt, nagyon megbízhatóak, de súlya nem teszi lehetővé, hogy a termék zökkenőmentesen mozogjon a beépítési területen. Az akrilból készült termék viszonylag hosszú ideig hőt tart, vonzó kialakítású, kényelmes telepítést, de érzékeny a háztartási vegyszerekre és törékeny.

Az akrilfürdő elhelyezése egy csempe után történik, miután a csatorna és a vízvezetékek csatlakoznak a munkapadhoz. A helyiségeket úgy kell elhelyezni, hogy az egészségügyi berendezések telepítése után a be- és kiáramló rendszer továbbra is elérhető legyen a karbantartáshoz. Ebben az esetben a csövek nem zavarhatják a termék széleinek a falhoz történő csatlakozását.

Az akrilfürdő állítható lábakkal van rögzítve

A készlethez mellékelt utasításoknak megfelelően rögzítse a kádat a szabályozó lábak segítségével, a vízcsatorna segítségével csatlakoztatjuk a csatornarendszert. Telepítjük a keverőket és a zárt paneleket. Szükség esetén a fürdőszobát hidromasszázs segítségével különös figyelmet fordítsuk az elektromos vezetékek kialakítására. A tápkábel a lehető legközelebb van ahhoz a zónához, ahol az örvénykamrás berendezések elemei találhatók.

A vízkezelés helyisége a méretétől függ:

 • Ha a szoba tágas (ha elegendő hely van a WC-vel kombinált fürdőszobával), akkor a fürdőszobát nem kell közvetlenül a fal mellé helyezni. Ebben az esetben az akrilfürdő felszerelése a helyiség közepén történik, a legfontosabb az, hogy egy fém keretkeret tartja biztonságosan, amelyet meg lehet vásárolni vagy megvenni.
 • Egy kis helyiségben a termék mindig a falhoz közel helyezkedik el (a támasztólábak segítségével). De az a tény, hogy négyzetméterre illeszkedik, gondoskodik a dobogólapok állapotáról. Ehhez ellenőrizze, hogy a fal és a fal közötti távolság mennyivel csökken a készítésük után.

A burkolólapok és a tömítőanyaggal töltött oldalak között ez a módszer abban az esetben alkalmazható, ha a termék nincs beágyazva a falba. Javasoljuk, hogy az akril kádat a csempe alá helyezze. Az a tény, hogy az akril hajlamos deformálódni a terhelés alatt, és egy járó perem elszakíthatja a bélést az idő múlásával.

Ha nem vagy készen a többletköltségekre, vagy nincs tapasztalat a vízvezeték-szerelésben, akkor a legjobb módszer az alábbi módszer:

 1. 1. helyezze a fürdőt a szabályhoz illesztett esztrichre;
 2. 2. a szint használatával meghatározzuk a telepítés pontosságát, rögzítsük a terméket a padlóra;
 3. 3. Ezután dobja a csempéket.

Fektesse a csempeet nem a padlószintre, hanem a fürdő széleire, néhány milliméter mélyedéssel. A kialakított rés tömítőanyaggal van lezárva. Az ilyen befogadást követően úgy tűnik, hogy a fürdőszoba oldalai be vannak ágyazva a falba.

Általában a kád csempézés után kerül telepítésre.

A fürdőszoba javításának sorrendje jelentősen eltérhet a fenti opciótól. A műveletek sorrendje így néz ki:

 1. 1. kádat és egyéb egészségügyi berendezéseket hozunk a helyiségbe, hogy "beilleszkedjünk"; jeleket rajzolunk a falakon;
 2. 2. vegye ki a vízvezetéket és folytassa a befejező munkálatokat;
 3. 3. a mennyezet irányába helyezett csempe, az oldalak szintjén lévő jelölésre összpontosítva;
 4. 4. a befejező munkálatok befejezése után visszaadjuk a vízvezetékberendezést, a szomszédság pontjait a falakkal egy szilikonkompozícióval rögzítjük.

Annak ellenére, hogy a felületek felülete úgy tűnik, átengedés nélkül halad, nem javasoljuk, hogy egy centiméterrel eltérjenek a tervezett kiviteli tervtől, különben a fürdő nem illeszkedik az előkészített térbe.

Amint már említettük a cikk elején, ebben az esetben iránymutatásként szolgálnak:

 • szobai paraméterek;
 • termék anyag;
 • a fürdő alakja és mérete.

Ha a fürdőszoba helyisége korlátozott, akkor jobb, ha a csempe behelyezése előtt telepíteni kívánja a terméket, különben nehéz lesz a fürdőszobába behelyezni a helyre, és ezzel egyidejűleg nem károsítja a felületet. A változat, amikor a fürdőt először behelyezzük, és rögzítjük a helyén, szintén alkalmazható egy tágas helyiségre. Például ha nehéz acélötvözetet telepít, majd problémamentesen mozgatja a rendeltetési helyre, valószínűleg nem fog működni. Ezért egy ilyen vízvezetékszerelőt kell felszerelni a cserép felhelyezése előtt. Acél és akril vízvezeték sokkal könnyebb, de ennek a terméknek hátrányai vannak. A termékek oldalai nem telepíthetők a cserépbe, mert terhelés alatt lazítják meg a befejező réteget, és idővel összeomlik.

Ha a fürdőszobai hely korlátozott, akkor a csővezeték felhelyezése előtt a vízvezetékeket telepítik

Ha szükség van a falba ágyazott vízvezeték szerelvények cseréjére, meg kell szüntetni a csempe alsó sorát, a mellette lévő fürdőkád pedig eltávolítható a felület integritásának zavarása nélkül. Mindössze annyit kell tenni, hogy levágja a tömítőanyag réteget egy késsel, amelyet az oldal és a fal közötti rés lezárására használt.

Normál fürdőkád alakú téglalap kialakításakor általában nem merül fel. De ha egy szögkészülék hidromasszázzsal történő felszerelésére kerül sor, akkor nehézségek merülnek fel az elektromos vezetékek bekötése és a lefolyó csatlakoztatása során. Az ilyen termékeket nem javasoljuk a falba ágyazni, mivel a hidraulikus berendezés lebomlása esetén lehetetlen hozzáférni az elemeihez. Ezért a hidromasszázs rendszerrel ellátott sarokkád csak a csempézés után telepíthető, ha hidromasszázs nélkül van, ez a befejezés előtt elvégezhető.

Ha a munka befejeztével szükség van a fürdőszoba üzemeltetésére, javasoljuk, hogy azonnal válassza ki a végső telepítési lehetőséget. Még akkor is, ha a kád könnyű anyagból készült, nagyon kevés ember képes nap mint nap megtalálni az időt a vízvezeték beviteléhez és eltávolításához.

Fürdő telepítése "a csempe" vagy "a csempe alatt"?

Segítsen meghatározni egy öntöttvas fürdő felszerelését:
Van-e "helyes módszer", ha nem, mi a két előnye / hátránya? Mennyire mély a fürdő a csempe és / vagy milyen közel van a fürdő a csempe?

Ui a fürdőszoba mérete az egyik vagy másik lehetőség választásától függ

Köszönöm a tanácsot.

Tisztelt szakértők, mondja meg legalább valaki, hogyan kell elhelyezni?
Hétvégén egy falat kell elhelyezni, és ezzel a kérdéssel nem tudok eldönteni.

Először megterítettük a csempe, majd a fürdőt. A fürdő hossza mentén 2 cm-es tartalék volt. Ugyanakkor habbetettünk, de aztán hosszabb ideig gondoltuk, hogy hogyan zárjuk le 2 cm-rel jobbat. A végén zárt egy speciális lábazatot a konyhához és a fürdőszobához.
Az előny - ha szükséges, megváltoztathatja a fürdőt, ha a cserépfürdő nem piszkos.
Hátrányok - nehéz a fürdetést a térbe pontosan pontosan illeszteni, több csempe különbözik

MosEug írta:
Tisztelt szakértők, mondja meg legalább valaki, hogyan kell elhelyezni?

A fürdőkád padlólapra való felszerelése során a fürdőkád előnyeit a csempeburkolás után állítják be, kivéve a fürdőszoba által elfoglalt helyet, ezáltal lehetővé válik az egyenetlen, egyenetlen csempézés, a pontos 90 fokos szög hiánya, könnyebb biztosítani a fürdőfali csatlakozás tömítettségét Hátrányok - Nehéz kicserélni a fürdőt a csere cseréje nélkül. Ez a telepítés jó a képernyő telepítéséhez vagy a fürdő kerámiák elülső oldalához képest.

A fürdőszoba geometriáját kell kiszámítani. Bárki, aki az iskolából végzett, ezzel megbirkózik. A fürdőt a csempe után helyezzük el. Azokban az esetekben, amikor a csempe a fürdőszobába kerül, jelezheti a tiler analfabetitását vagy a projekt hiányát, még akkor is, ha "kézzel", de dimenziókkal. A fürdőkád bármely fürdőszoba alatt választható. A fürdők nem helyezkednek el, a helyükön ragadnak. Természetesen van egy rés a fürdőszoba és a bélelt fal között, de körülbelül egy milliméter vagy két. Végy egy kis időt, vegyél egy mérőszalagot, egy papírlapot, egy köszörűt - készíts el egy fürdőszobai tervet, fürdhetsz és visszahelyezheted a helyére. A méret alapján válasszon fürdőt. Ha valami nem világos, kérdezd meg.

Szavazz a módszer "fürdő alatt a cserép." Bár elhanyagolható, helyet takarít meg. A vízszigetelés pedig megbízhatóbb.
Egy másik választás attól függ, hogy később kicserélik-e a fürdőt vagy zuhanyozni. a fülke. Ha valaha is leszállni fog, akkor az egész felületet csempével kell lefektetni, és a fürdőt "a csempere" kell helyezni, mert a fürdőkád szélénél a strobe ilyen hiányában csúnya. Bár az egész területet átviheti, és csak a fürdő szélén fekszik. A többi - ha szükséges.

PS. Ha a fürdő gyönyörűen dekoratív, akkor a falhoz történő csatolása általában bűn.

Makarone írta:
Természetesen van egy rés a fürdőszoba és a bélelt fal között, de körülbelül egy milliméter vagy két.

És hogyan zárja le a fürdõfal megbízható csatlakozását? A fórum többször felvetette a kérdést, hogy hogyan és hogyan lehet megbízhatóan lezárni a fürdők falának csomópontját, és nem okoz problémát, amikor egy cserép belépett a fürdőbe, és ne felejtsük el, hogy a mérsékeltség törvénye szerint minden tűrés hozzáadódik és nem törlődik. És hol kaphatok egy gipszkarton-szerelőt, egy gipszkartont és egy gipsztermet, amely a fürdőszoba méretének részleges megváltozásával és egy fürdőszobai vízvezeték-szerelővel, és mindezt normál áron szerezte, hogy tökéletes falakat és méreteket kapjon? Tehát mi van

Makarone írta:
Azokban az esetekben, amikor a csempe a fürdőszobába vezet

Segít feloldani néhány hibát.

bore írta:
És hol kap egy gipszkarton szerelőt, csempét és gipsztert, és részleges változást a fürdő területén

így meg kell keresni a mester univerzális.

bore írta:
A fürdőlemez telepítésekor a fürdőbe mennek

+100 mindig csinálja

Köszönöm a véleményekért.
Annak ellenére, hogy meg lehet határozni a fürdőszoba méretét, és ennek eredményeképpen a fürdőt a csempere kell helyezni, hajlamos vagyok felborítani a fürdőszobát.
Az említett előnyök / hátrányok közül a leghatározottabb a kerámia képernyő és a fürdőkapu-interfész szorossága.

Makarone írta:
Azokban az esetekben, amikor a csempe a fürdőszobába kerül, jelezheti a tiler analfabetitását vagy a projekt hiányát, még akkor is, ha "kézzel", de dimenziókkal.

Ne gondoljon magára okosabbnak, mint mások. Nem válaszolt a kérdésre, hogyan zárja le ezt a varratot?

Makarone írta:
Természetesen van egy rés a fürdőszoba és a bélelt fal között, de körülbelül egy milliméter vagy két.

A csempe nem ragaszkodik megfelelően a csempékhez, és a falra eső víz a kád alatt található.

ty-lev írta:
. Nem válaszolt a kérdésre, hogyan zárja le ezt a varratot?

igen, igen, igen, én is érdekes vagyok? kérlek, kérlek

stroika írta:
így meg kell keresni a mester univerzális.

Úgy gondolom, hogy mindenkinek meg kell tennie a munkáját, és amikor minden egy kicsit, akkor az eredmény megfelelő. Soha nem találkoztam olyan kocsiral, aki mindent ugyanolyan jól tehetett volna.

MosEug írta:
Az említett előnyök / hátrányok közül a leghatározottabb a kerámia képernyő és a fürdőkapu-interfész szorossága.

gondolkodj a rejtett nyílásokról a szifoncsatornához való hozzáféréshez, és ha van ilyen, a bulbulátor mechanizmusaihoz.

Nem ez az első alkalom. Ismétlem.
Könnyebb és biztonságosabb a fürdőt nem a lábakra helyezni, hanem a fürdőkád peremén kialakított falon.
Vagyis a fürdőszoba fel van szerelve oldalra, amely erre szolgál.

 • sy: a kád sokkal keményebb és működés közben nincs szivárgás a kádfalak találkozásánál. Miért? Mivel az elmozdulás = 0 (nulla).
  Ui A kerület megszakítható - az elülső oldalon opcionális.
  Ezzel a telepítéssel nem kívánatos a falba süllyedni a fürdést egyszerűen elvégezni.

2ty-lev Megpróbálom nem az orrát ragaszkodni csak a vízvezetékhez és az elektromossághoz - és én magam az asztrális FSE-t

ty-lev írta:
Hiszem, hogy mindenkinek meg kell tennie saját dolgait

ty-lev írta:
Soha nem találkoztam olyan kocsiral, aki mindent ugyanolyan jól tehetett volna.

Hiszek neked - tozhe prikladilas fstrechatsa ilyenekkel

Samar írta:
Könnyebb és biztonságosabb a fürdőt nem a lábakra helyezni, hanem a fürdőkád peremén kialakított falon.

nő, és milyen fürdő?

stroika írta:
nő, és milyen fürdő?

Az összes fürdőkért, amelyeket tisztességes üzletekben vásárolt, van egy telepítési útmutató.
Gyakorlatilag minden fürdõszoba (acél, öntöttvas, műanyag) a kerülete körül elhelyezett oldalán elõnyösen olyan oldalra szerelik fel, amely a falon (vagy állítható lábakon álló fémrácson) fekszik a kerület mentén.
Ui megnézed a lábakat.
Gyakran a lábak nem tartoznak a csomagolásba a fürdők 70% -ában.
p.p.s.
Ha a méretek lehetővé teszik, a 40/50 faanyagot rögzíthetjük a horgonyokra a falra. És a fürdõ, például az acél csak tekercseli ezeket az útmutatókat. Az egyszerűség kedvéért a fürdőszoba behelyezése egyszerűen hasonlít a konyhában lévő rozsdamentes acél mosogató szereléséhez a munkaasztalon lévő lyukba.

2Samar aha - köszönet - Megértettem, hogyan telepíted

Samar írta:
előnyösen oldalra szerelve, amely a fal kerületén van elhelyezve

És a fürdő alja alatt csinálod?

Samar írta:
Könnyebb és biztonságosabb a fürdőt nem a lábakra helyezni, hanem a fürdőkád peremén kialakított falon.

Ez igaz, de nem öntöttvas fürdőkre.

Samar írta:
a fürdő sokkal keményebb

A sertés vasaló és a lábak folyamatosan költséget jelentenek, ha megfelelően fel vannak szerelve.

ty-lev írta:
A sertés vasaló és a lábak folyamatosan költséget jelentenek, ha megfelelően fel vannak szerelve.

2 ty-lev
semmiképpen sem gondolom "okosabbak, mint mindenki más"! te vagy, aki izgatott volt. >: /
A tömítésről... szilikont használok. Fektettam a falra, tedd a fürdő oldalára, visszavontam a fürdőt, használtam egy speciális teflon spatulát, hogy eltávolítsam a felesleget. Kiderült, nagyon szép és szoros közös.
most a tapadásról.. néha a mosdókagylók-tulipánok is vannak.. még a szilikonon is, és a közelmúltban sok rosszat hallottam a kiszolgáló vízvezeték-szerelőből, aki ki akarja nyitni a szifont, keresni a gyűrűt vagy a fülbevalókat. három ember húzta fel a tálat, ennek eredményeképpen levágták a tálat a csempe és a hyproc töredéke között. De a víz alatt folyó vízcsapok, amelyek a "csempe alatt" találkoznak. És az esztétikai oldalról a "fürdő a csempe alatt" elfogadhatatlan számomra, de ez számomra. a megfelelő fizetésért az egészségügyi felszerelést tetszésem szerint helyeztem el!

Makarone írta:
Kiderült, nagyon szép és szoros közös.

Igen, gyönyörű, gyönyörű, de mennyire elég neki - egy-két vagy három év?

A fürdő telepítése a csempére: telepítés

Napi 6-szor egy személy beugrik a fürdõszobába: mosson kezet, zuhanyozzon. Néhány perc vagy órányi időtöltés szükséges és hasznos: a test ellazul, tisztítja az elmét.
És pihent egy forró vízzel töltött fürdőkádban, illatos habokkal, mindenki gondolja.

Fürdőszobai telepítés a mérettől függően.

Fa, kerámia, bronz és réz - amelyekből csak a mosási kapacitást nem építették. Most elengedték az erős öntöttvas, műanyag akril, könnyű Corian és öntött márvány.

A rendszer példája a fürdőszoba felszerelésének.

Az öntöttvas fürdők már a 19. században már használatban voltak. Ma használják őket, mert ami jobb, mint amit már teszteltek és teszteltek. Ezek drágák, de elég 50 évig, pontos hozzáállás mellett. Hő, vagy inkább a test számára kedvező hőmérséklet a hideg fürdőben hosszú ideig marad, mivel egy ilyen fürdőben jó munkát végezhet. Az egyik, mellesleg, az öntöttvas fürdő mínusz az a nehézség, de ez nem olyan kis probléma. A legfontosabb, hogy a fürdőszoba először tökéletes volt és mentes minden hibától.

A jelenlegi tendenciák közé tartozik az akril fürdők beszerzése és telepítése. Bármilyen méretű és kombinált fürdőszobába illeszkedik. Az akrilfürdő készítéséhez meg kell vizsgálnia annak vastagságát: legalább 6 mm-nek kell lennie.

Az acél fürdők felkeltik azokat, akik nem vigyáznak a gyönyörűségre. A forma legtöbb esetben téglalap alakú, a súly körülbelül harminc kilogramm, de az acél fürdőkben lévő víz sokkal gyorsabban hidegszik, ezért előnyös akvizíciónak tekinthetők.

Bronz vagy réz anyagból készült furgonok - a biztosíték előjogait. Hasonló és gondozási igényeket igényel.

Csempe vagy kád: mi az első

A fürdőkád szerelőköre a lábakon.

Különböző anyagok, amelyekből a fürdőt gyártják, a lakóövezetben lévő csempeburkolás folyamata. Ha az akril könnyű, akkor könnyű lesz szétszerelni (ha szükséges) az alkalmazás során. Az öntöttvasfürdő felszerelése úgy történik, hogy a jövőben nem lesz szétszerelés.

Amikor az első típusú fürdőt egy nappaliba helyezzük, először a padlólapot helyezzük el, majd a falakon. Az öntöttvasból vásárolt személy a fürdőszoba felszerelésének szabályai alapján csempét helyez a padlóra, majd a kádat behelyezi, és a tartály szintjétől kezdve visszahelyezi a cserépet.

A szoba méretei és maga a fürdőszoba is meghatározzák a választékot: először feküdjön le a csempe, vagy jobb a fürdő telepítése.

Amikor egy fürdő nem illeszkedik a falak közé, először fürdeszik, részben vizet öntenek bele, hogy jól ürüljenek, majd egy cserépet helyeznek.

Ezt óvatosan kell végezni, nehogy károsítsa a tartály felületét. Ehhez szükség van valamire.

Szükséges a csempe és a fürdőszoba mögött elhelyezni - ez a hidrogén védelemre és nem csak a szépségre van szükség.

Hagyományos fürdőtelepítés

A panel bekötési rajza elemek fürdő dekorációval.

 • csempe;
 • öntöttvas fürdő;
 • cement;
 • műanyag sarkok;
 • állítható lábak;
 • csatolócsavarok;
 • tömítőgyűrűk;
 • vas ék;
 • csavarok anyával;
 • vízálló ragasztó;
 • képernyőn;
 • szifon;
 • szilva-túlcsordulás kialakítása;
 • elektromos szalag;
 • scotch szalagot
 • építési szint;
 • miter doboz;
 • kanál;
 • sarokcsiszoló;
 • a szabály;
 • egy kés;
 • villa kulcsok;
 • gumi kalapács.

Hogyan épül fel egy hagyományos öntöttvas fürdő?

Fürdő hidromasszázsval Valencia - Csatlakozási diagram.

Az ideális és jó alapítvány minden praktikusan illeszkedik. Ezt cement alapú kötéssel lehet elérni. A csempe lefektetése után - a kötőelem ellenállása miatt. Szükséges egy öntöttvas fürdő telepítése, egy bizonyos időre várva. Ezután a falakat csempék borítják (egészben vagy részben).

Egy másik szakasz - a lehető legnyomottabbra van szükséged ahhoz, hogy füröddesz, és helyezze el az oldalára. 70 cm - ez a rés a fal és az alja között. A leeresztendő lyuknak a megfelelő irányban kell lennie.

A szifon felszerelése speciális gumi tömítéseket tartalmaz. Azokat fel kell helyezni és alatta. Hasonló gumi gyűrűkkel a kádat egy szifonzárral és túlfolyóval egyesítik, amely a túlfolyócsőhöz csatlakozik.

Miután erős támogatást nyújtott az öntöttvas fürdőhöz. Ezeket ékkel lehet felszerelni (itt kell néhányszor kopogtatni őket) vagy a csavarokat. Előzetesen meg kell látni a kötőelemeket, és szükség esetén eltávolítani a gyenge minőségűeket. Az öntöttvas fürdőjének rögzítése előtt a csavar felszerelését (az állításhoz) és az anyát (rögzítőelemek) bármelyik felületen elvégezzék. Az ékszíjak meghajtásához húzza meg a csavarokat, mielőtt a tartók teljesen fel vannak erősítve. A következő lépés az, hogy a szifon tágulási és kimeneti csatlakozóihoz csatlakozzon a meglévő szennyvízcsatornához, majd - a tartályt a végső helyzetbe helyezze.

A fürdőt úgy kell átfordítani, hogy az alja alul legyen, és egy kis emelkedés a padló felett. A kád egyik oldala a korábban rögzített lábakon nyugszik. A második oldal egy támaszt (kb. 60 cm) való felszerelést igényel. Más tartók beszerelésével távolítják el.

A fürdő beépítési helyzete.

Ha az öntöttvas fürdő önbeállítható, akkor a szintezés csavarokkal történik. Ezt az eljárást a fal melletti oldalról és a végéről végezzük. A lúgszintet (vagy az építési szintet) a kiegyenlítendő oldal közepén kell elhelyezni.

A beállítási pontok túl vannak - az öntöttvas fürdő feltétlenül telepítésének helyén van. Ne felejtsük el, hogy hagyjuk a rést a falról - 1 mm elég.

Mivel az öntöttvas fürdő telepítése csúszós csempe, a tartók szilárdan ragasztóval vannak rögzítve. Annak érdekében, hogy a jövőben ne legyenek szakadások a csempere, szükség van plasztikus tippek készítésére az öntöttvas fürdőre, amelyet nedvességálló polimeralapú ragasztó segítségével kell a csempere rögzíteni.

A fürdő stabil - szükség van egy csatorna felszerelésére. A fürdőszoba alatti hely jobb, ha bezárja a képernyőt. A szifon kimenet a csatorna felett helyezkedik el.

A kifolyócsövön és a csatorna kifolyására egy gumigyűrűt kell viselnie. Ennek a csőnek a felszabadulása be van helyezve a csengőbe, mielőtt a végső rögzítő a csatornarendszerbe kerülne.

Miután meg kell alapozni a kádat. Jobb, ha ilyen fontos dolgot bízhat egy szakemberrel, vagy elvégezheti önmagát. Az öntöttvas kádakban van egy párkány - speciális öblítés. Meg kell csavarni a vezeték végét, és a második részt - a vízvezetékhez. Ez az opció csak egyszerű konténerekhez használható.

Befejezi egy öntöttvas vízszigetelő munkafürdő felszerelését.

Amikor a tartályt a falakra helyezzük, amelyeken már bevonták a burkolólapokat, a műanyagok hidroprotekcióként szolgálnak. Egy másik esetben használjon kerámiát.

A fürdőben egy sarok segíthet a mínusz javításában

Gyakran a fal és a fürdőszoba közötti résen látható a folyadék szivárgása. Ezt a mínuszt távolíthatja el, ha ragasztóval ragasztja a csempe vagy a kádban egy sarkot. A végeredmény könnyen hozzáférhető. A boltban meg kell vásárolni kiváló minőségű sarkokat, amelyek nem sárgulnak utána. Szintén meg kell szereznie őket, ismerve a számot.

A készüléknek képesnek kell lennie a beállított érték (45 °) szögének levágására. Miután ezt a sarkot a második szélére kell helyezni, rajzolj egy sarok figuráját, és vágd le újra. Ez a folyamat mentes lesz a szakadéktól. Hasonlóképpen, a második sarokból jönnek: levágják a 45 ° -os szöget, egyenlőek a szögekkel.

Miután a műanyag sarkokat helyezték el azokon a helyeken, amelyeket rájuk terveztek, jelzik, eltávolítják a feleslegeseket. A szalag eltávolítása után a sarok teljesen rögzített. A fennmaradó műveletet különösen szorgalmasan és lassan kell végrehajtani, mert nem lesz második kísérlet a sarok ragasztására. Amikor a sarok kinyílik a ragasztóval borított felületről, maga a sarok mérete megváltozik.

Minden készen áll, ellenőrzi a fürdőszoba felszerelésének minőségét, most már ellenőrizni kell, hogy a csatlakozások mennyire megbízhatóak.

Ebből a célból a vasfürdőt maximálisan folyadékkal kell kitölteni, majd kinyitni a leeresztődugaszt, és megnézni a csatlakozásokat: van-e szivárgás. A pontosság érdekében újságot kell elhelyezni a kapcsolat alatt.

Hogyan kell megfelelően elhelyezni és biztonságosan rögzíteni a fürdőt a csempe

A fürdőszoba felújítása során gyakran feltesszük a kérdést - hogyan kell a fürdőt elhelyezni, vagy hogyan kell a fürdőt a csempere helyezni. Különleges ismeretek és készségek nélkül nem tehetünk meg, nagyon fontos megakadályozni a csempe károsodását. Hasonló probléma van azok számára, akik úgy döntöttek, hogy helyettesítik a fürdőt javítás nélkül.

tartalom

Miért kell a fürdő stabil?

Stabilitás és megbízható rögzítésű vízvezeték - a biztonságos napi működés alapja. A nedves szaniterek és a nedves fürdő önmagukban háztartási sérüléseket okozhatnak, és bizonyos óvatosságot igényelnek, amikor megérintik vagy támogatják. A "játék" elemek rendkívül kellemetlen meglepetéseket tesznek lehetővé, amelyek a padló vagy a falak károsodásából erednek, és kudarccal zárulnak.

A fürdő legnagyobb terhelést jelent. A súly, ha a termék öntöttvasból készült, szintén jelentős. Átlagosan 100 kg-ban ingadozik és elérheti a 180-at. A népszerű fém és akril modellek sokkal könnyebbek - akár 30 kg-ig. Csak a legmegfelelőbb megközelítésre van szükségük a rögzítéshez.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát fürdőszoba felszerelésére ванны

Kerámia csempe a fürdőszobában a falakon és a padlón nem csak kényelmes, racionális és higiénikus. A végső vízálló bevonat golyót helyez a vízszigetelő rendszerre.

Ezért nem ajánlott, hogy a fürdőszobában lévő helyiség ne legyen megfelelően védve. A négyzetméteres cserép nyilvánvalóan nem érdemli meg a jövőbeli tapasztalatokat és sajnálja. Különös gonddal kell elhelyezni a padlót. Az ízületek sima felülete és derékszöge jelentősen leegyszerűsíti a vízvezeték szerelését és meghatározza a munka minőségét.

Maga a fürdő torzulása gyors kopáshoz vezethet, repedések kialakulásához, forgácsok kialakulásához. Lehetséges a szifon tömítése megtörni Ennek eredményeképpen fennáll a szivárgás, a nedvesség és a gomba kialakulásának veszélye.

 • csempe integritás;
 • padlószint;
 • a fürdő feszessége a falakhoz képest;
 • alaposan tisztítsa meg és mossa le a felületet - a jövőben a fürdőszoba alatti terekhez való hozzáférés korlátozott lesz.

Vannak olyan esetek, amikor különbség van a padlószintben. Ezt a mutatót a telepítés előtt kell kiszámítani, hogy megfelelő intézkedéseket tegyen.

A fürdő rögzítésének alapvető módszerei ↑

A fürdőszobában általában mellékelt lábak és rögzítők vannak. A gyártóknak nehézségei vannak a tartály felszerelésével kapcsolatban. A standard tartó felszerelhető magasságállítással. Ebben az esetben elegendő a fürdést a helyén és a fürdő oldalán levő szint segítségével megtenni a szükséges paraméterek elérése érdekében.

 • a fürdőt úgy szerelje fel, hogy három falra támaszkodjon (a tartály hosszának 3-5 mm-rel kisebbnek kell lennie, mint a fal hosszának mindkét oldalán), majd helyezze el a csempeburkolatot, zárja le a széleit egy sarokba vagy egy sarokba;
 • ragasztja a lábakat a padlóhoz egy speciális ragasztóval;
 • rögzítse szorítócsavarokkal;
 • a fürdőt egy fém keretre helyezzük;
 • tegye a fürdőt egy téglából vagy cementblokkból.

A vízszint kiegyenlítésénél a kád feletti vízszint felett nem szabad a vízelvezetésnél. Ez akadályozhatja a víz áramlását.

Hogyan lehet elkerülni a hibákat a vízvezeték szerelése során?

Vegye figyelembe az összes fázist, hogy miként telepítse a fürdőt a csempe, meg kell előtt a munka megkezdése előtt. A felmerülő problémák megoldása nem sikerül. Tehát kezdetben a szexuális burkolólapnak jelentős biztonsággal kell rendelkeznie.

Először is fontos a nehéz öntöttvas fürdők számára. A kerámiák egyszerűen nem képesek ellenállni a megnövekedett terhelésnek. Az anyag jellemzői ellenőrizhetők az eladóval, de helyesebb a szakemberekkel való konzultáció és a segítségük igénybevétele. Meghozzák a helyes döntést, mert közvetlenül érdeklik az elvégzett munka minősége és felelősek számukra.

A fürdőkád szintjének népszerű módja a lábak alatt van. Gyakran a tanfolyam hasznos anyagok - fa, csempe vágás, gumi vagy poliuretán. Ezekben az esetekben az önellátást ritkán koronázzák sikerrel - pár hónap múlva, a fürdõ elkezd uralni, a padlón feltérképezni. Minden mű megy le a csatornába.

Videó történet arról, hogyan kell egy fürdőszobát elhelyezni egy csempe padlóra ↑

Annak érdekében, hogy ne tapasztalja a csalódás sorsát és keserűségét, jobb, ha azonnal fordul a szakértőhöz. A Masters segíteni fog a projekt fejlesztésében, anyagokat felvenni és elvégezni a vízvezeték szerelésének minden munkáját, amely évekig tart, és nem okoz problémát.

Öntöttvas fürdő telepítés: professzionális DIY do-it-yourself telepítés

Az öntöttvas fürdők még mindig népszerűek a szaniterek vásárlói körében, mivel egyedülálló képességük van a hő és a stressz ellenállóképességének hosszú ideig történő fenntartására. Az acél- és akrilfürdők túlsúlyos személy súlyának hatására "játszhatnak", míg a merev, megbízható öntöttvas termékek kiváló munkát végeznek ilyen tesztekkel.

Ezenkívül a gyártók új öntöttvas fürdőkád-modelleket fejlesztenek ki, amelyek sem a tervezésben, sem pedig a más alternatív anyagokból készült modelleknél nem rosszabbak. Az öntöttvas kád cseréje és felszerelése nagy fizikai erőfeszítésekkel jár együtt a kézművesek között, hiszen a termék súlya elérheti a több száz kilogrammot.

Ezért, amikor a saját kezével dolgozik, meg kell hívnia egy asszisztenst, aki segíti a fürdőkádat a fürdőszobába, és telepíti az állandó telepítés helyére. Az új fürdő legalább 50 évig tart, mivel az öntöttvas gyakorlatilag korrózióálló. Az ilyen élettartam érdekében nehéz felszereléssel begyűrődhet, de először gondoskodnia kell egy szilárd, szilárd alapjáról, amely ellenáll egy vízzel töltött tál nyomásának.

A szükséges eszközök listája

 1. Építési szint.
 2. Hosszú vonal vagy szabály.
 3. Marker vagy kréta.
 4. Kalapács, csavarhúzó, kulcsok.
 5. Rulett.
 6. Spatulával.
 7. Szilikon tömítőanyag.
 8. Bolgár, gyémánt tárcsa betonhoz.
 9. Vágófűrész vágócső vágásához.

A fürdő magassága a hozzá rögzített lábakkal

Mielőtt a fürdõszobát behelyezné a fürdõszobába, rögzítik azokat a lábakat, amelyek a készletben vannak, és amelyekre a terméket fejjel lefelé fordítják és a padlóra fektetik.

Számos lehetőség van a lábaknak a fürdőszobába való rögzítésére, ezért a gyártó utasításai szerint járjon el, amelyek rendszerint a művelet elvégzésére szolgálnak. Leggyakrabban kétféle kötőelem van a fürdőszobában:

 • fém ékekkel kalapált a furatba;
 • menetes csatlakozással, amelynek során a lábakat egy csavarral a fürdõhöz rögzítik és erõvel meghúzzák az anyát nyitott végzõvel.

Fontos, hogy szoros kötőelemeket érjünk el, megakadályozva a holtjátékok bekövetkezését a csatlakozó részeken, hogy végül egy olyan monolit szerkezetet kapjunk, amely ellenáll az intenzív napi működésnek.

Miután mind a négy szabályos lábat felhelyeztük, vízszintes pozíciójukat egy szint segítségével ellenőrizzük, majd a fürdő magasságát a támasztékokkal együtt mérjük annak érdekében, hogy a falon a horony áthaladásának helyét jelöljük.

Ellenõrzés és mérés után a lábak eltávolításra kerülnek, mivel a termékeket a keskeny ajtóba hozza, csak nem fog mûködni.

Vágják az úttestet a fürdőszobában: miért és hogyan?

Az öntöttvas fürdő stabil helyzetét nemcsak a rendszeres lábak biztosítják, hanem a termék lekerekített éleit is behelyezik a hornyokba, melyeket egy daráló segítségével falra vágnak. Ez a vízvezeték-szerelés technológiája nem teszi lehetővé, hogy a működtetéskor megdőljön.

Ennek a telepítési módnak egy másik pozitív aspektusa, hogy a csempe szélén, amely a fürdő oldalán végigfut, a felszínén nyugszik, ami minimálisra csökkenti a falon lévő víz behatolását.

A csempe alsó széle szorosan "ül" a szilikonon, ami száz százalékos tömítettséget biztosít a kapcsolatnak. Ebben az esetben nincs szükség olyan dekoratív sarkokra, amelyeket kifejezetten a fürdő oldalának befejezéséhez készítettek, mivel minden olyan szépen néz ki.

Ezzel a fürdőszerkezettel is gondoskodni lehet a sarkok gondos megfékezéséről, megakadályozva a rések megjelenését, amelyek hagyományos konstrukcióban, a termék szélei beágyazása nélkül, a falba tömítettek.

A habarcs feltörni és felbomlik az idő múlásával, megszüntetve a varrás feszességét és esztétikáját.

Annak érdekében, hogy a stroboszkópot a helyes helyen lehessen vágni, a fürdő két szomszédos falán jelölést kell végezni. Ha a termék hossza megegyezik a helyiség szélességével, akkor a hornyokat három falból vágják ki és fürdőben szülnek. Egy bizonyos magasságban egy épület szintjén, egy hosszú uralkodón vagy a szokásos szabályon két vonalat vonnak össze egy markerrel, 3-5 cm távolságban.

A fűrészelt falhoz hasonlóan "hasonlóan az óraműhöz" készítsen egy minőségi gyémántlemezt a betonhoz, amely biztosítja a biztonságos és megbízható működést. Ezt a műveletet nagy mennyiségű por kíséri. Csukja be a fürdőszobai ajtót egy nedves ruhával, hogy a por ne szivárogjon az egész lakásban. Védje légzőszerveit és szemét a porból.

Miután két párhuzamos kerfét készítettél, vegyél egy kalapáccsal és egy vésővel a kezedbe, hogy a beton darabokat szépen összezúzza egymás között, így kapjon egy csatornát. Ha vízcsövek vannak a falban, akkor különösen óvatosak legyenek a vágásoknál és a betonozásnál.

Az ékszerész pontosságával dolgozzon, hogy megakadályozza a vízellátó rendszer elemeinek károsodását. A fürdő felhelyezése előtt a teljes fürdőszobát laza betonfoltokból és porból kell tisztítani.

A termék felhelyezése után nehezebb tisztítani, mert a helyiség kicsi és a fürdőszoba alatti helyek nehezen hozzáférhetők.

A profil beállítása a fürdő szélén: mi és hogyan?

Van egy másik módszer egy öntöttvas fürdő telepítésére is, amelyben a termék rövid élét egy strobe-be süllyesztették, és a hosszú oldal egy 60x27 mm-es fémprofilra van fektetve, amelyet a gipszkarton beépítéséhez használnak.

Ebben az esetben a profilt csavarokkal csavarozzuk a falhoz. A szilikon a fürdő oldalán, a profil falán és a fürdőszoba falán helyezkedik el azon a helyen, ahol a tál szélét megérinti. Ez biztosítja a termék szoros kapcsolatát és stabil helyzetét.

Hogyan hozhatunk öntöttvas fürdőt a fürdőszobában?

A nehéz öntöttvas termék összekapcsolása. Az öntöttvas (150x70) szabványos fürdő súlya 100-120 kg, a hosszúkás (180x70) pedig akár 150 kg-ig is képes. Ezért partner nélkül, egy hétköznapi személy nem teheti ezt a műveletet.

Az eltávolított lábakkal ellátott tál vízszintes helyzetbe kerül a fürdőszobába vezető ajtóhoz, majd függőlegesen felhajlik. Általánosságban véve a terméket oldalra húzzuk és a falhoz támaszkodunk annak érdekében, hogy a lábakat a fürdő aljához rögzítsük.

Ezért előzetesen tegye a lábakat, a kötőelemeket és a szerszámokat a fürdőszobába, hogy minden a keze ügyében legyen. A tál élei fátyollal vagy más puha anyaggal vannak bevonva, ezzel kiküszöbölve a padló- és falburkolat karcolódásának lehetőségét.

Ha a vízvezetékeket a falak és a padló felé néző szakasz előtt helyezik el, akkor ez az óvintézkedés figyelmen kívül hagyható.

A rendszeres lábak csatlakoztatásával a fürdőt függőleges helyzetből vízszintes helyzetbe fordítják, gyakorlatilag a kézben tartják a nehéz terméket. Az öntöttvas kádat a padlóra helyezve óvatosan lenyomják a falra, ügyelve arra, hogy élei behatoljanak az üreges hornyokba.

Néhány mester előzetesen bevonja az ereszcsatorna falát szilikonnal, majd ezt a tömítőanyagot ráadásul ráhelyezik arra, hogy a fürdőkád "erősen" tapadjon az érintkező felületekhez.

Más mesterek ragasztóval vagy gipszel töltik be a stroboszkópot, és kb. Egy centiméterre befedik a fürdő széleit, és az extrudált keveréket egy spatulával eltávolítják. Amikor az oldat megszárad, a fürdőt falra forgatják.

A fürdő csatlakoztatása a csatornarendszerbe

Szifon rendszer, amelyet a szaniterek gyártója mellékelt fürdőszobával, a mellékelt utasításoknak megfelelően telepítve. A szifonok tipikus szerelésének követelményei szerint szilikon- vagy gumi tömítésekkel kell lezárni a lefolyót.

A szifon test és a fürdő külső felülete között szilikon vagy gumigyűrű van elhelyezve. Sok kézműves nem használ a tömítéssel ellátott tömítéseket, hanem szilikon tömítőanyagot helyez az összekötő részekre.

A szifon fürdőkád és a csatorna összekötésének módjai

Kétféleképpen lehet öntöttvas kádas szifont kötni egy csatornacsövvel:

 • az első esetben használjon hullámos csövet, amely tartalmazza;
 • a második esetben egy sima, műanyag csatorna-csövet használnak, amelyet a kívánt méretekhez igazítva önállóan állítanak össze, merev csatlakozással.

A tapasztalt vízvezetők inkább a második módszert választják, mivel a sima falak nem teszik lehetővé a cső számára, hogy elduguljon a szennyeződés és a haj. A hullámos falakon a szennyeződés gyorsabban helyezkedik el, ami akadályozza az áramlás előrehaladását és hozzájárul az elzáródáshoz.

Annak ellenére, hogy a süllyesztett csatorna nyílással van ellátva a hamis panelben, amelyen keresztül mindig lehetőség van a hullámcsövet új részre cserélni. A hullámosított cső felszerelése gyorsabb, mivel nincs szükség a rész méretének beállítására.

A fürdőből való gyors vízáramlás biztosítása érdekében ügyelni kell arra, hogy a termék telepítésekor a szifon könyökének szintje 50 mm-re legyen a csatorna felett. A tál vizes felszabadulásának sebességét és a lefolyónyílás átmérőjét befolyásolja. Ezt a tényt vegye figyelembe a fürdő modell kiválasztásakor.

A túlfolyó rendszer szorosságának ellenőrzése

A lefolyó-túlfolyó rendszer összeszerelése és a csatorna összekötése után teszteket kell elvégezni a fürdő feltöltésével vízzel a felső nyíláshoz. Helyezzen újságot vagy más papírt a szifon és a csövek alatt, amelyen a szivárgott víz azonnal látható lesz.

Amikor a túlfolyócsövön átfolyó víz megkülönböztető hangját hallja, a vízellátó rendszer legközelebbi forrásából leválaszthatja a kifolyócsőben lévő vizet. Ezután nyissa fel a sapkát és nézze meg, milyen gyorsan halad a víz a tálból a kifolyó lyukba.

Ha a víz teljesen eltűnik, és a papír a szalag alatt marad, akkor sikeresnek tarthatja a teszteket.

Gondoskodjunk arra, hogy továbbhaladjunk az eszközzel gyártott gipszkartonhoz, amelyet később csempével végzünk a tervezési projektnek megfelelően.

Öntöttvas fürdő telepítése téglaállványokra

Van egy másik módja egy öntöttvas vasaló felszerelésének, amelynek fő különbsége abból fakad, hogy a terméket nem a lábakra, hanem a téglafalra helyezzük. Ebben az esetben a fürdőt fából készült támasztókra helyezzük, lógatjuk a levegőben vagy az aljzatokon.

Azon a helyen, ahol a lábaik lettek volna, egy téglából és három téglából álló magasságból vannak elhelyezve. A fürdőkád kerekített része alatt a tégla elszakított részét szintén a habarcsra helyezzük. A hamis panel ebben az esetben szintén téglából áll, amelyet a szélén helyeznek el.

Így egy téglafedél határozottan a fürdő elülső élét tartja. A fürdőkád oldalán, a fal mellett helyezkednek el, és leütik a sávot, amely nem teszi lehetővé a termék lengését. Az alábbi videó lehetővé teszi, hogy megtudja, mennyire mesteri módon öntöttvas kádat építhet a téglákra saját kezével.

Az öntöttvas kád vízszintesítése

Az öntöttvas fürdő helyzetének igazítása az oldalak görbülete miatt nehézkes telepítés után. Ez különösen igaz az Oroszországban gyártott termékekre. Ezért a mester azt tanácsolta, hogy a tálat a csemperaghoz igazítsa, amely szigorúan a szintre van helyezve.

Ez a módszer lehetővé teszi a kis magasságkülönbségek vizuális elrejtését. Az öntöttvas fürdőket betonozott padlón kell elhelyezni. A padlólapok elhelyezése a fürdőszobában, vagy sem, minden tulajdonos saját maga dönt.

Ha a fürdőt süket hamis panel zárja le, akkor ne töltsön pénzt a padlólapok megvásárlásakor. Ha a termék gyönyörű lábakra fog állni, amelyek külön elemei a díszítésnek, akkor a csempe a padlóra esett vissza. A termék vízszintes helyzetének beállításához használja:

 • 5 mm vastag fémlemezek;
 • a csempe szilikonból ragasztott alátétek;
 • csavart lábak, amelyek lehetővé teszik az egyes támogatások hosszának egyedileg történő beállítását.

Meg kell jegyezni, hogy nincs szükség a vízelvezető lyuk felé történő előfeszítés létrehozására. A gyártó figyelembe veszi ezt az árnyalatot a fürdő gyártásának szakaszában.

Amint látja, egy nehéz öntöttvas fürdő saját kezével történő felszerelése lehetetlen partner nélkül. Tehát erős barátnak vagy szomszédnak hívnia kell segítségért. A telepítés többi szakaszai nem olyan nehézek, bár sok trükköt kapnak.

Ha magabiztos a képességeidben és bőven van szabadideje, akkor telepítse a fürdőt. Ellenkező esetben nem szabad "fürödni", sok hibát okozni, és drága vízvezetékeket elrontani. Kérjen olyan szakembereket, akik bizonyították magukat a piaci adatszolgáltatásokban.

Látni fogja, hogy a mesterek milyen gyorsan hajtják végre az összes műveletet, és a lehető leghamarabb átadják Önnek a kulcsrakész létesítményt. Végül is nincs ideje elhalasztani a holnapi dolgokat, ütemezésük sok nappal előre festett.