Legfontosabb > Bútor

Hogyan telepítsem a fürdőt a téglákon?

A fürdő megfelelő felszerelése 15 vörös téglával kezdődik, amelyen később állni fog. Az a dolog az, hogy a standard lábakon, hogy jön, akkor soha nem lesz a tökéletes telepítése a fürdő. A szabványos lábak általában ugyanabból az öntöttvasból készülnek, mint a fürdõ, vagy ha a fürdõ vasból vasból készült, és csavarokkal a fürdõhöz csatlakoznak.

A változó terhelésekkel való ilyen kapcsolat nagyon megbízhatatlan, és nem képes a fürdő teljes működésképtelenségének biztosítására működés közben. A fürdőkád immobilitása, különösen hosszú időn keresztül, segít elkerülni a fürdőkád falán lévő repedések megjelenését, ami a víz mögötti vízáramlás mellett a víz rendkívül hosszú szárítása következtében a penész megjelenéséhez vezethet. Általánosságban elmondható, hogy megszüntesse a fürdőkád tekercselésének okait és alkalmazza a fürdő telepítését a téglákon.

A téglaszekrénynek bizonyos magasságúnak kell lennie, ami szükséges ahhoz, hogy a fürdő felhelyezése után a felső része a padlóról 60 cm magasságban legyen. A téglalapok hozzávetőleges magassága elöl 17 cm, a második pedig a kész padló szintjétől 19 cm-re van, ha a kinyúló kupak rögzítő részei a rackre kerülnek, le lehet vágni vagy csökkenteni. A téglák habarcsának használata helyett jobb a csemperagasztó használata, ami vékonyabbá teszi a varratokat, és a ragasztó megnövekedett tapadása a polcok összeszerelését monolitikusabbá teszi. Egyes fürdők eltérő mélységben is vannak, és a munka elvégzése előtt tanácsos a fürdő mélységét mérni és ennek megfelelően beállítani a rekeszek magasságát.

A rekeszek közötti távolságot a hosszú fürdő határozza meg, és az átlag 50-60 cm. A téglaszekrények ilyen elrendezése optimális, ha egy fürdőkádra vagy a medencékre egy vagy két rést hagy. Ha további tervezést tervez, teljesen lezárja a fürdőképernyőt, az állványok méretei nem játszanak nagy szerepet, és növelik a megbízhatóságot, két állvány helyett három.

Ez a harmadik támasz a széles és hosszú acélfürdőben kötelező, amelynek vékony vasja a súlya és a víz súlya alá süllyed. Ha ilyen nagyméretű fürdőszobákat szeretne hagyni, akkor a harmadik téglaszám helyett a legtávolabbiakra támaszkodhat. Mint ilyen tartó, az egymáshoz közel hegesztett acélcsövek optimálisan illeszkednek, ami majdnem rugalmatlan platformot hoz létre, mivel számos merevítő képződik.

Öntöttvas fürdő telepítése a téglákra saját kezűleg: a folyamat utasításai és videói

Az öntöttvas fürdő jelentősen nagyobb súlyt képvisel, mint az akril, és ezért a szokásos beépítési módszer nem alkalmas rá: szinte lehetetlen az egész szerkezet stabilitását és egyenletességét elérni a lábakon. A legjobb megoldás egy öntöttvas fürdő telepítése téglákon.

Többféleképpen is megteheti önmagát: alapot építhet, amely a tartályt a kerület mentén tartja, támogatja a fürdők sarkainál, vagy lábait építi a téglából. A lépésenkénti utasítások és egy videó, amellyel a folyamatot filmezik, segíteni fognak a feladat megoldásában, még egy nem professzionális felhasználók számára is.

A módszer előnyei

A tégla támaszpontja megbízhatóbb, mint a termékkel szállított lábak. Idővel az utóbbi megfordulhat, rossz helyzetbe kerülhet. Ez önmagában a tartály deformációjához vezet, ami megakadályozza a víz normális kiáramlását a fürdőből.

Korrózió jelenhet meg a fém lábakon a helyiség magas páratartalma miatt, és a téglák ellenállnak.

A téglákon elhelyezett öntöttvas kád nagy teherbírásokat képes ellenállni, megtartva az eredeti helyzetét, míg a fémtartókon kialakított formatervezés nem ellenállhat, ha a súlyos ember kihasználja.

Helyiség előkészítése

Az öntöttvas fürdő telepítése a téglákra az előkészítéssel kezdődik.

A régi fürdő lebontása

A régi fürdő eltávolításának módjai az építési anyagtól függenek:

 1. A termék öntöttvasból vagy acélból készül. Először is, a szilvákat eltávolítják - a műanyag szerkezetet leszerelik, az öntöttvasot vésővel és kalapáccsal törik meg. Eltávolítom a régi fürdőtartót, óvatosan tedd a tartályt a padlóra. Az öntöttvas fürdőt, ha nem alkalmas további felhasználásra, le lehet bontani és kivonni, de ez a módszer nem alkalmas acélra.
 2. Akril kád. A régi tartály akrilból történő eltávolításához csavarja le és távolítsa el a műanyag pántot.

Ha a helyiségbe történő beszerelés előtt javítanak és megváltoztatják a falak felületét, akkor a burkolólapot cementhabarcsra kell helyezni, és nem ragasztóra. A csemperagasztó alkalmazása során a betonpálya és a csempe között levegő üregek maradnak, és nehéz kád felhelyezésekor a bevonat megrepedhet.

Vigyázzon a kommunikációra is: tiszta csatornák, csatlakoztassa a pólót, a vízelvezető rendszert és így tovább.

Anyagok és eszközök

Az öntöttvas fürdő téglákra történő felszereléséhez a következőkre van szüksége:

 • 15 vagy több tégla (a pontos mennyiség függ a fürdő méretétől, a padló síkjától a helyiségben, az alap -2 támaszok típusától vagy a teljes körzet körüli övtől);
 • tömítőanyag;
 • építési szint;
 • a cementhabarcs kapacitása;
 • cement, homok;
 • simítóval.

A munka téglák mind fehér, mind pirosak lehetnek, de fontos, hogy ne legyen üreg belül. A tömítőanyag a legalkalmasabb szalag, ezért könnyebb lesz a varratok izolálása.

Ha acélfürdőt szeretne felszerelni, akkor szükség lesz gumi védőbetétekre is. Ebben az esetben több téglára lesz szükség, mivel a könnyű termék kevésbé stabil, és nehezebb megbízható pozíciót biztosítani.

A helyiség- és fürdő paraméterek mérése

Először határozza meg a tartály jövőbeli helyét, figyelembe véve a többi vízvezeték és mosógép elhelyezését. Ezután végezzen méréseket. A munkálatok csak az öntöttvas termék vásárlása után kezdődnek, mivel a folyamat pontos adatokat igényel.

Fürdő mérés

Mérőszalag használatával ismernie kell a következő paramétereket:

 • szélessége;
 • mélység (ha a kapacitás szűkül az egyik oldalon, mindkét értéket meg kell kapnia);
 • hossz;
 • távolság a végektől a jövőbeni támogatásig.

A két téglaszerkezet közül a legmegfelelőbb távolság, amely lehetővé teszi a szerkezet stabilitását, 50 cm. Ha a termék hossza eltér a szabványtól, a tartók mindkét végétől 25 cm távolságra vannak elhelyezve. Emlékeztetnie kell arra is, hogy a lefolyó lyuk mennyire van a fémszerkezet aljára.

Helymeghatározás

A fürdő telepítésekor gondosan meg kell vizsgálni a helyét. A derék és az egyik oldalnak szorosan illeszkednie kell a falakhoz, különben a vízkezelések során a folyadék átjuthat a fürdőben felhalmozódott réseken, és kedvező feltételeket teremt a penész fejlődéséhez.

A harmadik fal és a termék második vége közötti kis technikai hézagot kell hagyni - ezért szükséges, hogy a magas hőmérsékleten terjedő öntöttvas kád nem deformálódjon. A tartály összes csatlakozását a falakkal gondosan bevonják egy tömítőanyaggal, hogy megakadályozzák a víz áramlását.

Egy másik mutató, amelyet meg kell határozni, az optimális fürdőmagasság. Egyénileg választják, preferenciájuk alapján. Nyilvánvaló, hogy a magasságnak egy tégla magasságának többszörösének kell lennie.

Számítsd ki a megfelelő mennyiségű téglákat

Amikor ezeket az adatokat megkapjuk, számítsd ki, mennyi anyag fog működni.

A kalkuláció képlete két támasz használatakor: 2,5 tégla szorozva a fürdőszoba szélességével és a kiválasztott magassággal hajtogatva 2-3 téglával megszorozva.

A beépített fürdőnek kissé lejtősnek kell lennie, hogy a tartályban lévő víz szabadon áramolhasson stagnálás nélkül. Ennek elérése érdekében készítsen téglaszekrényt különböző magasságokból - a hátsó rész kb. 2 cm legyen magasabb, mint az első.

Szerelési támogatás

A fürdőt a téglákhoz saját kezével kell felszerelni, először meg kell gyúrnod a megoldást. Ehhez 4 rész homok és 1 rész cement szükséges.

 1. Fektesse az első sor téglákat. Ellenőrizze egyenletességét egy szinttel, állítsa be az elemek helyzetét néhány perccel a fektetés után, amíg a habarcs be nem áll.
 2. Folytassa a 2-es és 3-as lefektetéshez, ha vannak (a fürdő 1 sorra helyezhető).
 3. Amikor a munka befejeződik, a téglák felét a tartók felső felületére két végére helyezzük annak érdekében, hogy a fürdőszoba alatt egy rést találjanak. A videó megtekintése segít megérteni a stílustechnológiát pontosabban.
 4. Hagyja a konstrukciót legalább 24 órán át száradni.
 5. Ezután a szifont túlfolyással szerelik fel: az öntöttvas termék oldalra van helyezve, a leeresztő nyílás tömítőanyaggal van bevonva.
 6. Szerelje fel a szifont túlfolyással. Telepítéskor ügyelni kell arra, hogy a csatorna a szifon aljzat alatt legyen.

Fürdő telepítése

Az öntöttvas tartály nehéz, ezért a munkához egy asszisztens szükséges.

A termék veremszintjének alján, amely a telepítés során megmutatja a pozíciót. A fürdőt mindkét végénél a szélek veszi, áthelyezik a telepítés helyére és alaposan leeresztik a tégla tartóra.

Fontos! Lehetőség van arra, hogy a kapacitást a behelyezett szintre tegye ki, csak akkor, ha alja szigorúan vízszintes. A fürdőhöz, amelynek alja meredek, a szerszámot kívülről alkalmazzák.

Ha sikerült elérni egy szint pozíciót, akkor a szerkezetet erősségre vizsgálják. Ehhez vigye az oldalt, kissé húzza oldalra. Ha ugyanakkor a fürdő elmozdul, akkor helytelenül van felszerelve, nincs stabilitás.

Meg kell vizsgálni az egész szerkezetet, meg kell találni egy problémás helyet, téglát kell elhelyezni, és rögzíteni kell egy cement-homok keverékkel.

A végső szakasz - alapos promazyvanie hézagok az oldalak és a fal tömítőanyag.

A szerelő acél és akril fürdők jellemzői a téglákon

Az akrilfürdő telepítése téglákra némileg eltér a fent leírt módszertől. Az acél és akril szerkezetek sokkal kisebb súlyúak, ezért a jobb stabilitás érdekében kiegészítő támasztékokkal támogatni. Például egy rack (ha a tároló három fal mellett van) vagy egy fal (ha a fürdő csak egy falat ér hozzá).

Amikor az akril termék beszerelése befejeződött, az oldalakat rögzítik a falakhoz horgonyok vagy tüskék segítségével. Ez az intézkedés segít megelőzni a repedéseket működés közben.

A zajszigetelés növelése érdekében a fürdő alja zenen lehet

A termék falának hőszigetelésének javítása érdekében ajánlatos habot alkalmazni a termék alján kívülre. A kezelés után az akril vagy acélfürdő sokkal hosszabb lesz, hogy melegen tartson. Ezt még akkor is megteheti, ha a tartály tégla tartóra van felszerelve.

Annak érdekében, hogy az alján levő hab nem feltűnő legyen, a fürdőszobában lévő helyet egy képernyővel vagy egy válaszfal nedvességálló gipszkarton burkolhatja, miután ráhelyezik a burkolólapokat.

Az öntöttvas fürdő telepítése nagyon egyszerű, és csak néhány napot vesz igénybe, azonban a munka során fontos, hogy kövesse az összes felsorolt ​​ajánlást, hogy az emelt szerkezet hosszú ideig szolgáljon és ne veszítse el az évek során fennálló stabilitást.

Hogyan telepítsd a fürdőt téglákra: lépésről lépésre telepítési útmutató

A fürdőkád lábának hagyományos beépítése nem mindig képes garantálni a szerkezet stabilitását. A csavaros rögzítés az idő múlásával a lerakódás elkezd lazítani, ezáltal csökkentve a statikát. És mivel a legmegbízhatóbb telepítés öntöttvas vagy acél tál - erős támaszt, készült tégla.

Hogyan épül fel a fürdő a téglákon, és hogy kézzel elvégezhető-e, fontolja meg a cikket.

Alagút építése öntöttvas fürdő alatt

A szovjet időkben használt öntöttvas fürdők nem veszítik el népszerűségüket ma. És a népszerűség titka könnyen magyarázható a vas-szén ötvözet magas hőteljesítményével.

Maga a termék súlya, valamint a benne lévő személy súlya, megbízhatatlan támogatással, a működés során vízvezeték torzítást okozhat. Ez pedig a szög megsértését, a csomópontok nyomáscsökkentésének valószínűségét és a szennyvíz rendes ürítésének nehézségét okozza a csatornarendszerben.

A téglára telepített fürdő szabadon felhasználható vízkezelésre szinte bármilyen testtel rendelkező személy számára, anélkül, hogy félne a falak hajlata és a tál csavarodása.

Mint támogató struktúra, építhet:

 • két különálló platform;
 • több oszlop a tál oldalán és sarkain;
 • tömör téglaszelet a termék kerületén;

Az építés súlyossága miatt az öntöttvas fürdő telepítését a téglákra csak két ember végzi. A munkákat több egymást követő szakaszban végzik.

Az öntöttvas fürdő telepítésének konkrét pillanatait egy téglaalapra egy sor fotó mutatja be:

Szerszámok és anyagok kiválasztása

Az öntöttvas vasfürdő alatt a tartószerkezet felépítéséhez elő kell készíteni:

 • téglák;
 • beton márka M: 400;
 • szitált folyami homok;
 • csempe ragasztó;
 • szalag tömítőanyag.

A téglák fehér szilikátból készülhetnek, sajtolt homokból vagy vörös égetésből, agyagból készülnek. A legfontosabb az, hogy nincs benne üreg.

Ezenkívül 20 db téglára van szükség az ágy ásatásának szélein.

A szükséges eszközökről:

 • kanál;
 • építési szint;
 • kapacitás a megoldás összekeverésére;
 • Bolgár és csavarok.

A csiszolt téglák megakadályozásához védőgumi tömítéseket lehet elhelyezni a kád alja és az emelt tartók felső széle között.

Az alap készítése és mérési munkák elvégzése

Mielőtt a fürdőt a téglára telepítené, távolítsa el a bevonatot a padlóról a talpra. Szükség esetén a padlón lévő rést cementhabarccsal tisztítják és tömítik. Ha az alapszint egyenetlen, akkor jobb, ha az esztrich bármilyen olcsó módja, mint hogy állítsa be a vízvezeték pozíciót a dobozokat a fedélzeten, vagy valami hasonló.

Arra is gondolni kell, hogy a csésze a vízvezetékberendezéssel, a vízcsatlakozóval, a vízelvezetéssel és a háztartási készülékekkel kapcsolatosan hogyan helyezkedik el. Először mérje meg a tartály hátsó végétől a fürdőszoba vastag faláig tartó távolságot.

A pontos méretek eltávolításakor tisztázni kell:

 • a termék hosszát és szélességét;
 • a tál mélysége (ha egyik oldalról a másikra változik, akkor a mélységet mindkét oldalon meg kell mérni);
 • a csapágyak javasolt szerelési helyétől a vízvezeték végeig tartó távolság.

A szerkezet méreteinek kiszámításánál figyelembe kell venni, hogy a fürdő felső szélének magassága 55-70 cm-re eléri a magasságot.

Az elülső állvány magassága 17 cm, az állványzat pedig az ellenkező oldalon néhány centiméterrel magasabb. Ha a tálat már a lejtés szempontjából tervezték a megakadályozatlan áramlás érdekében, akkor nem szükséges különböző magasságú állványokat elhelyezni.

Nem szükséges mesterségesen kialakítani a tál lejtőjét, mert a kisüléshez képest bizonyos mértékű csökkentés szerkezetileg benne rejlik.

A mérési munka végeztével papírra kell rögzíteni, hogy a centiméteres távolság a tolócső aljától a kifolyónyílásig terjedjen.

Cementhabarcs elhelyezése

Az oldat elkészítéséhez a cementkeveréket hígítjuk homokkal 4: 1 arányban. Keverés közben vizet adunk hozzá, amíg krémszerű konzisztenciájú keverék keletkezik.

Miután az egyik támasztó téglák első sorát betették, amíg a habarcs meg nem szerezte a szükséges erősséget, szintre helyezze a falazót. Ezután helyezze el a második sort, amelyet a vízszintes, majd a harmadik szerint igazít.

A tartó felső szintjén a tengelykapcsoló külső oldalán a habarcsot a féltégla burkolattal rögzíti. A cementhabarcának az építőtéglákhoz való jó ragasztása érdekében legalább az első két napban lehetővé kell tenni, hogy "álljon fel" az emelt tartókhoz. Ellenkező esetben a vasaló súlya alatt az újonnan épített állványok eltolódnak, vagy akár összeesnek.

Lehetőség van szilárd téglából készült állvány építésére is. A termék a négy láb közé van építve.

A tömör állvány egy egyenes tégla, amely üregekkel van ellátva, amely kényelmesen elfér a tál alján. A "párnák" kialakításakor figyelembe kell venni a lefolyó felé irányuló előítéletet is.

Szifon felszerelése

A túlfolyó szifon olyan fürdőre van szerelve, amely még nem került a tartókra. Ehhez a tálat az oldalára kell helyezni. A szifon alatt lévő leeresztőnyílás szilikon tömítésekkel van ellátva és hermetikusan kezelik.

A tálat egyenletesen, szintre irányítva hozza létre. A fürdő külső szélének fél centiméter belsőnek kell lennie. Ez lehetővé teszi, hogy megakadályozza a víz túlcsordulását a helyiség padlójához.

A szifon kimeneti csöve csatlakozik a csatorna csövéhez. A csatornahüvellyel történő leeresztés kétféleképpen csatlakoztatható:

 • kemény - 45 ° -os és 90 ° -os szögben térdelt műanyag cső használatát jelenti;
 • rugalmas - műanyag mozgatható hullámok segítségével.

A csatorna kifolyónyílásának szoros illeszkedése érdekében a csatlakozó elemeket egy tömítőanyag réteggel borítják.

Annak érdekében, hogy megbízhatóan lezárják a lyukakat és megakadályozzák a víz kiszivárgását a bozót ürítése során, az alkalmazott kompozíciónak elegendő időt kell biztosítania a szárításhoz és a kikeményedéshez.

Mielőtt a tálat egy tégla talapzára helyezi, a támasztékkal való érintkezés helyett a tömítéseket tömítheti. Ha a tartályt a tartókra helyezik egy szinttel, ellenőrizze az oldalak vízszintes helyzetét. A hosszirányú tábláknak szigorúan vízszinteseknek kell lenniük.

Ha a tartálynak nincsenek speciális hornyai a vízelvezetők kerületén, akkor keresztirányban a horizontirányításnak bizonyos eltérést kell mutatnia. Ezután a fürdőt úgy kell elhelyezni, hogy a külső tábla kb. 0,5 cm-rel magasabb legyen, mint a fal melletti belső, ez az eltérés csökkenti vagy teljesen megszünteti a padlón történő fröccsenést.

Rögzítse a tálat a fürdő falaira

A tál éleit a lehető legközelebb helyezik a falhoz. A szerkezet stabilitásának ellenőrzése érdekében vegye be a kád szélét, és mozgassa egymást oldalról a másikra, mintha megpróbálná rázni. Ha az instabilitás miatt az építkezés költözött, akkor meg kell vizsgálni a tartókat, és ha szükséges, helyezze a tégla darabokat a tálba, az új részeket cserépragasztóval vagy cementhabarccal rögzítve.

Kívánt esetben a szerkezet oldalát egy fémprofil rögzíti, "beültetve" a dűbelekre és csavarokra. De leggyakrabban a mesterek csak a csempe ragasztóval vagy habarccsal töltik ki az üregeket. A nagyobb tartósság érdekében a fürdő oldalsó felületét csempe ragasztóval is le lehet takarni. Az ilyen ragasztószalag lezárja a varratokat, és erős "falfali" kötést hoz létre.

Annak érdekében, hogy a telepítés helyes legyen, töltse fel teljesen a tálat vízzel, majd nyissa ki a lefolyót. Ideális esetben a víz gyorsan és szabadon kell hagynia, és az ízületek területén szivárgás nem keletkezik. Ha a víz nem hagyja el olyan gyorsan - van torzítás.

A befejező vízvezeték

A vízvezeték-díszítés befejezése csak a szoba belsejében és a mester preferenciáitól függ. Ahogy a bélés tökéletes:

 • Nedvességálló gipszkarton lapok;
 • kerámia csempe vagy porcelán cserép;
 • falpanelek műanyagból vagy PVC anyagból;
 • kész dekoratív képernyő.

Az egyedüli követelmény a burkolóanyag számára, hogy ellenáll a nedvességnek.

A csempe ugyanabba a cementhabarcsba vagy egy speciális csemperagasztóba helyezhető. A felületkezelő anyagnak a falakhoz való tapadásának növelése érdekében a felületet előzetesen hígított PVA-val elő kell készíteni és homok hozzáadásával.

A fürdőszoba használata azonnal engedélyezett, amint a cement-homok habarcs megreped. A várakozási idő két-öt napig tarthat.

Acél állványok gyártása

Az acélszerelvény súlya, az öntöttvas fürdővel ellentétben, mindössze 50 kg. De a vízvezeték csekély súlya kulcsfontosságú ok és instabilitás. A termékekhez tartozik a lábak. Ezért a tálat kétféle módon telepítheti:

 • Csak tégla támaszték nélkül lábak és további keretek.
 • Kombinált telepítés, amely magában foglalja mind a tégla tartó, mind a termék lábát.

A horgonypontok támogatása a móló elrendezésével valósítható meg.

Annak meghatározása, hogy mi a jobb mólók vagy támaszok, összpontosítson a vízvezeték felszerelés helyére. Ha a fürdő a szobának csak egy falához van szomszédos - építsünk egy mólót. Ha a csészéje a fürdő három falára korlátozódik, elég tégla oszlopok.

A szükséges anyagok előkészítése

Az anyagoktól meg kell vásárolnia előre:

 • téglák;
 • beton márka M: 400;
 • fém profil;
 • víztaszító impregnálás;
 • roll gerlen;
 • csempe ragasztó

A Gerlen műanyag hengerelt anyag polietilénhabból bitumenes tömítőanyagon alapul. Az anyag tökéletesen felmelegíti az acélt.

Mivel az acél fürdők jelentős hátránya a zajcsökkentés a töltési folyamat során, a zaj csökkentése érdekében a kézművesek azt javasolják, hogy a tálak külsejét habosították. A fürdő habosításához átlagosan 1,5-2, 65 literes üveg kerül.

Támasztó lábak a magasság növeléséhez

Gyakran van vágy, hogy felemelje a tálat a szokásos távolság fölé a tetejétől a szintetikus padlóig. Ez a helyzet akkor, ha javításokat végez, ha a padlózat mentes része a vízvezetékektől már fel van szerelve meleg padlófűtéssel. Szükséges, ha az építők hibát követnek el a lefolyó helyén, vagy a tulajdonosok kicsit módosítani akarják a tartály kis magasságát.

A szerelési sémát az emelőoszlopokra tervezzük, először csavold a lábakat a tál aljára. Ebből a célból a lábakat egy speciálisan fúrt lyukba helyezzük és összekötő elemek segítségével rögzítjük.

Miután meghatározták a fürdő helyét, elkezdik mérni a vízvezetéket. Ehhez meg kell mérni a tálca alja és a padló közötti távolságot, valamint a lábak közötti szélességet. A mérések alapján körvonalakat készítenek a téglák támogatására.

A rekeszek magassága úgy van kialakítva, hogy a fürdő felső szélétől a padlóig terjedő távolság a szükséges szám, lásd leggyakrabban egy vagy két téglából álló kiegészítő támaszt.

Az emelt téglaoszlopok közötti távolságot ugyanakkora méret határozza meg a csavarozott lábak között. De az acélszerelvények számára, ami a rugalmasság megkönnyítése érdekében figyelemre méltó, javasoljuk az alsó oszlopok kiegészítését a fent említett teljes téglákkal a tartály közepén.

A tartók alakja a tál alsó részének megfelelően történik. Végül is a fürdőkád eladásában bemutatott konfiguráció nagyon változatos lehet:

 • ovális és szegélyezett;
 • háromszög alakú a sarokmodell alatt;
 • négyszögletes, enyhén lekerekített sarkokkal.

A falazatok támogatják ugyanazt a technológiát, mint az öntöttvas vasalat állványainak kialakításakor.

Ha az alak a alján a tál lehetővé teszi a rack, a felső széle, amely egy félkör alakú, és sík felületre, hogy hozzon létre egy lapos alaplap, akkor használja vízálló rétegelt lemez. Ehhez az állványok tetején egy cement "párna" alakul ki, amelynek felső rétege előre megfogalmazott nedvességálló rétegelt lemezt helyez el.

A fürdő tálat a felépített szerkezet tetejére helyezzük, amint a tartó cementhabarcsja megszerzi a szükséges erőt.

Fagyasztott acél tál

Legalkalmasabb a fürdővizes hab felhúzása, fejjel lefelé fordítva. Munkavégzés előtt a felületet nedves ruhával vagy szivaccsal törölje le. A hab eloszlik a tányér peremén, fokozatosan a 0,5 négyzetméteres területekre.

A speciális pisztoly használata hab alkalmazása esetén az anyagfelhasználást másfélszeresére csökkentheti. Segítségével kényelmesen szabályozható a bejövő hab mennyisége és a tágulás mértéke.

A felesleges felhordott habot nem nehéz megkötni, amikor keményedik, egy építő kés segítségével. A fürdő alja feldolgozásakor a téglaszekrény telepítési helyét puha pufferre kell hagyni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy idővel a hab elakadhat, és a fürdőszobája kevésbé lesz stabil.

A térbeli hézagok távolsága

Miután a kádat a tartókra szerelték, a szifont és a túlfolyást / túlfolyást összekapcsolta, a térbeli rések feldolgozásával folytatódnak.

A képződött repedések tömítéséhez és a fürdő oldalainak tapadásához a cementhabarcs segítségével a téglákat gömbölyítéssel ragasztják. A gerlen részét képező szövetréteg egyfajta kompenzátorként működik a fürdő és a cement habarcs között.

A felületek közötti légzónák és az anyagok jobb ragasztásának kiküszöbölése érdekében a burkolólapot egy rétegben a közbenső rétegre helyezzük. A legegyszerűbb a csemperagasztóval hígított folyékony cementrel kis lyukakat bezárni.

Annak érdekében, hogy növelje a tapadási megbízhatóságot a fürdőszoba alja és a megszáradt téglafalú habzóanyag között. A fürdőszoba szélei, a díszítő képernyő és a fal közötti csuklók átlátszó tömítőanyaggal vannak lezárva. A megszilárdulás után majdnem láthatatlan lesz.

Az akrilfürdő telepítésének jellemzői

Az akrilfürdők telepítési folyamata hasonló. A könnyűszerkezetek nem igényelnek egy komplex kialakítását a tartószerkezet kialakításában. Az akril kád tartószerkezetének hagyományos változata egy lapos párna, amelyet az alsó és az oszlop támaszai alatt az oldal szélére szereltek.

A vázszerkezet létrehozása a kád méreteinek megfelelően, körvonalazza a falazat elrendezését. Fontos, hogy egy centiméteres hézagot biztosítson a tálca oldalai és a tartó között. A falhoz való csatlakozás helyén célszerû a szerelési horogokat használni. Az oldat megszilárdulása után a fürdőt az emelt keret belsejébe helyezzük. Az emelt keret és a tál külső falai közötti hézagok habosak.

Hasznos videó a témában

Tippek a tartók építéséhez és a kád felszereléséhez:

Videó felülvizsgálata a fürdő tégla telepítésének lehetőségéről:

Hogyan telepítsem a fürdőt habozás előtt:

A téglaoszlopok és a keret szerkezete semmi bonyolult. Ezért, ha fürdőre telepíti a téglákat, használhatja a leírt módszerek valamelyikét. A legfontosabb dolog - erősíteni a gyenge pontokat a fürdő, miközben egy erős és tartós támogatási struktúra.

A fürdő telepítése a téglákon

Szükséges a fürdő felemelése - az alsó magassága 25 cm a padlóról (a felemelő vízleeresztője felemelkedik). Rögzített lábak rövidebbek.
Öntöttvas fürdő.

Azt hiszem, a lábak alatt hajtogatott téglaoszlopokat. Kiderül, hogy 4 téglára van szüksége a magasság felállításához.

A kérdés az, hogy szélessége féltégla vagy tégla? Hogy tetted?

A szélesség a padló tégla - a téglák egymásra vannak helyezve.
A tégla szélessége - 2 tégla egymás mellett helyezkednek el, a felső réteg, stb.

Természetesen csináltam volna egy téglát, de a szerkezet súlya összezavar. Minden oszlop legalább 30 kg. lesz.
4 pillér - 120 kg. Fürdő 100 kg. + Víz a fürdőben 150 kg.
További terhelés 370 kg + esztrich.

Igen, még a létrának is szüksége lesz a fürdőbe.
Hasonlóképpen, a felszállóban olyan magas póló van, és nem tehet semmit?
Egy másik lakásban egy fürdőszobát helyeztem kövekkel - 1 darab per láb (10 centiméter), és fent - ez túl sok, nehéz lesz mászni.

Hasonló okok miatt most a nadichbil lakásban lévő összes vasat megfigyeljük.
Itt van, milyen szörnyű volt - a fényképen.
A vasaló megsemmisült a felemelőhöz.

Fél órát egyedül vájt fal eltávolítjuk en (acél) shell kicsavart és végrehajtani, fűrészelt Chugunin, ő tépte, szerelt a helyére egy ideiglenes nélkül rögzítő, de a teljes műanyag csatornába, életbe, és a mosdó, hozzáadjuk őket.
(Igaz, a vasalónak a felemelkedő részének lebontása külön történet.)

Öntöttvas fürdő felszerelése - 2 munkamódszer, kiváló eredményt nyújtva

Nagyon gyakran hallom a fejlesztők véleményét, hogy egy öntöttvas fürdő telepítése csak a szakemberek számára lehetséges. Nem tudom, honnan származik ez a vélemény, de biztosíthatom Önöket, hogy bármilyen segítséget nélkül elvégezhetik a minőségi telepítést, ha követik a későbbiekben ismertetett ajánlásokat. Az egyetlen probléma lehet a szerkezet nagy súlya, ezért előzetesen fel kell hívni egy asszisztenst.

A képen: az öntöttvas fürdőszoba időtlen klasszikus minden belső tér számára.

Hogyan történik a munka?

Most részletesebben és részletesen foglalkozunk az egyes telepítési módokkal. Meg kell ismernünk magunkat a technológia sajátosságaival, majd válasszuk ki az adott esethez legjobban illő lehetőséget.

Lábra szerelés

Ez lényegében a legegyszerűbb megoldás, mert a készlet összes termékének négy lába van. Először nézzük meg, hogy milyen támogatási típusok vannak:

 • Fontos figyelni, hogy van egy építési képes beállítani a magasságot a láb, ha nem, akkor készüljön fel arra, hogy meg kell majd leszorította a támogatást a kívánt magasságba, majd doshlifovyvat őket, hogy a tökéletes eredményt. Az a folyamat, amit mondok, nem a legkellemesebb és nem a legkönnyebb, sok időt és energiát kell eltöltenie, ezért jobb választani egy olyan rendszert, amelyet ki lehet igazítani;

Itt vannak az állítható lábak

 • A rögzítőelemek konfigurációja a fürdőtesthez is eltérhet, két lehetőség is létezik. Az első közülük egy ékrögzítő rendszer, ezt az opciót hosszú ideig használják, és egyszerű, ha minden rendben van, akkor a design nagyon megbízható lesz. A második típusú tengelykapcsoló csavarok, amelyekkel a fürdő egy bizonyos helyzetben van rögzítve.

Úgy néz ki, mint egy ékrögzítő rendszer öntöttvas fürdőtámogatás

Egy másik fontos megjegyzés a kád felhelyezésének alapját jelenti, ha annak megbízhatósága kétséges, jobb, ha a lábak alatt legalább 5 mm vastag és legalább 50 mm átmérőjű kiegészítő támaszt helyezünk. Ez biztosítja a szerkezet stabilitását és kiküszöböli működésének torzulását.

Most nézd meg, hogyan telepít egy öntöttvas kád kezével, a folyamat áll, több egymást követő lépésben, először fogok bemutatni a rendszert, majd részletesen ismertetjük az egyes szakaszok:

Úgy néz ki, mint egy munkaterv

 • Először elő kell készíteni a padlót, két lehetőség van: az első egy cementágyazással vagy önszintező habarccsal lesz egyenlő, fontos sík sík elérése. A második megoldás tartós kerámia burkolólapok elhelyezése, ez további megbízhatóságot biztosít. Ha kerámiákat választott, ne felejtsük el, hogy legalább két napig tart a ragasztó beállítása;
 • A kommunikáció kommunikációja a munka fontos része, amelyet szintén el kell végezni. Az ideális megoldás, ha a falakat falra helyezzük, és a csöveket a felszínre helyezzük, ez nagymértékben leegyszerűsíti a későbbi munkákat. Ami a szennyvízrendszert illeti, egy bizonyos helyen található, és a legfontosabb dolog, amit ellenőrizni kell, a fúvóka megfelelő magassága;
 • Ami a falak előkészítését illeti, a kerámia burkolólapok padlóról mennyezetre vagy egy már beépített szerkezet oldalára helyezhetők. Nagyon ajánlom az első megoldást, mert ha öntöttvas vasalást kell szétszerelni, egyszerűen húzza ki a csatlakozót, és telepíthet bármely más lehetőséget, mert a falak teljesen le vannak fedve;

Itt van egy tökéletes előkészítő szoba lehetőség - csak be kell állítanod a fürdőt

 • Ezután be kell hozni a fürdőt a szobába, ha a terület kicsi, akkor a legegyszerűbb módja annak, hogy a szerkezetet függőleges helyzetben tartsuk. A formatervezés oldalára fordul, úgy, hogy az alja körülbelül 70 cm-re legyen a faltól, két lábat rögzítenek, a munka az elemek típusától függ, az elemek kombinációját és az ékeket kell kalapálni, vagy húzza meg a csavarokat a láb és a test illeszkedő furatait ;

A lábak felszerelése az öntöttvas fürdőre két lépésben történik.

 • Ezután a szerkezetet az egyik oldalon megerősített lábakra helyezzük, a másik oldalon pedig kb. 70 cm hosszú tartószerkezet, ellenőrizzük, hogy megbízható-e, különben a fürdő leeshet. A lábak felszerelése ugyanakkor ugyanúgy történik, gyorsan meg tudod csinálni, ahogy már tapasztalatod van;
 • A szifon túlcsordulással történő felszerelése mind a lábak, mind az előlapok csatlakoztatása után elvégezhető. Véleményem szerint könnyebb a rendszer rögzítése, ha a szerkezet már a lábán van, és minden részéhez szabad hozzáférést biztosít. Nem szükséges előzetesen összegyűjteni, legalább azért, mert károsíthatja a törékeny műanyagot, és elfordítja a fürdőt;

Válasszon ki egy szifont, amelyben a leeresztőrács acélból készül, a műanyag veretek idővel deformálódnak, és az ízületek folyamatosan szivárognak.

A fém rács sokkal biztonságosabb, mint a műanyag

 • Az utolsó szint a szerkezet összehangolása, ehhez az épület szintjét kell használni, ami oldalra van állítva. A légbuborék megmondja, hogyan kell beállítani a támaszt, a folyamat elég egyszerű, így gond nélkül kezelheti. A mosogatóhoz való lejtőre nincs szükség, a fürdőben már ott van, ne feledje.

A szint lehetővé teszi a struktúra pontos helyzetének ellenőrzését

A munka befejezése után folytathatja a befejező műveleteket - a fürdőszoba és a fal összekötése, dekoratív képernyő telepítése stb.

Telepítés egy téglaalapra

Most meg fogjuk érteni, hogyan kell egy öntöttvas fürdőt installálni a téglákon. Ez a lehetőség, sok fejlesztő a nagyon nagy megbízhatóság miatt választja meg, ilyen formatervezés, a lábaktól eltérően, nem lazul idővel, és a teljes működési idő alatt fenntartja az erőt. Ez a megoldás olyan helyekre is alkalmas, ahol a padló állapota sok kívánnivalót hagy maga után.

Itt van az ábra szerinti szerkezet

Meg fogjuk érteni, hogy mi szükséges a munkához, kivéve a fürdőt:

Egy tégla ára kicsi, ezért nem fogsz nagy kiadásokat okozni

Most meg fogjuk érteni a munka sorrendjét, az utasítás a következő:

 • Az első lépés a helyiség mérése, hogy pontosan meghatározzák a fürdő helyét. Ezután meg kell jelölnie a tartók telepítésének helyét, nehogy ezt elterelje, és ne keverjen semmit;
 • Ezután meg kell győződnie arról, hogy minden szükséges kommunikáció össze van foglalva, mivel a munka után nem lesz kényelmes. A vízvezeték- és csatornarendszereket ott kell elhelyezni, ahol kell;
 • A kőműves munkát óvatosan és lassan végezzük, folyamatosan figyeljük az építési szintet, ha szükséges, a tömörítő elemeket. 2 vagy 3 sor elhelyezését követően a munka nagy része befejezettnek tekinthető. A széleken félig téglával készíthetünk különös bordákat, de ezt nem tehetjük meg - a fürdő felhelyezése után oldja meg;

Úgy néz ki, mint ez a konstrukció, minden nagyon egyszerű

 • Ezután szifont kell a fürdőhöz csatlakoztatni, mivel ezt később nehéz lesz elvégezni. Már írt ajánlást ennek az elemnek a megválasztására;
 • Telepítés a fürdőkád téglákon könnyű: az asszisztenssel együtt a tartószerkezetre helyezzük, majd a falazóhabarccsal rögzítjük. Nem kell eltéréseket tenni, fontos, hogy a rendszert teljesen simán helyezzük el, mert ehhez az építési szintet használjuk, ami oldalra van állítva, ha minden rendben van, akkor nem lesz probléma ebben a vonatkozásban;

A rendszer beállítása esetén megoldható.

 • Ezután a szifon fel van szerelve, a legegyszerűbb módja a csatlakozás rugalmas hullámosság, mivel könnyen használható és megbízható. Fontos, hogy a rendszer a kívánt lejtőn helyezkedjen el, és a víz gyorsan elhagyja magát. Ha a víz kiáramlása nem túl jó, akkor ellenőriznie kell a lefolyó rendszerét.

Végül, amikor az összes munkálatok befejeződnek, javítani kell az építkezést, ehhez speciális képernyőt kell létrehozni. A legegyszerűbb módja szerint a gipszkartonhoz egy fémprofilot kell használni, amelyre bármilyen anyagot rögzíthet. Ismét a nedvességálló gipszkarton lehet egy nagyszerű megoldás.

A profilból gyorsan létrehozhat egy megbízható keretet a fürdőszoba képernyőjén

A fürdőszobában és a falakon lévő ízületeket speciális bordázószalaggal kell lefedni, ez nem a legjobb megoldás egy habarccsal való fényezésre - a nem túl vonzó megjelenés miatt.

következtetés

A telepítési lehetőség választása öntől függ, az első könnyebb, a második megbízhatóbb. A jelen cikk videója segít megérteni a munka egyes árnyalatait, és ha kérdései vannak, írja meg azokat a megjegyzésekben a felülvizsgálat alatt.

Hogyan telepítsem a saját kezű fürdőjét a téglákon?

A fürdő már régóta minden otthon elengedhetetlen tulajdonságává vált, de a modern zuhanyozók nem érik el ezt a hagyományos egészségügyi felszerelést a kényelem és a kényelem szempontjából. A megbízhatóság, a stabilitás és a hosszú élettartam biztosítása érdekében gondoskodni kell a betűk kiváló minőségű telepítéséről, különösen akkor, ha ez a művelet saját kezűleg történik.

Számos telepítési módszer létezik, amelyek közül a legegyszerűbb a fürdetés telepítése a téglákon. A téglaalap egyenletesen elosztja a súlyt és a terhelést a padlóra. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell önállóan előállítani a tartószerkezetet és rögzíteni a fürdőt.

A módszer előnyei

A fürdők telepítése tégla-támasztékok segítségével megbízható módszer a acél, akril vagy öntöttvas betétek rögzítésére, amelyeket saját kezével végezhet. Ennek "lábának" előállítására csak egy teljes testű vörös téglát használnak, amely ellenáll az intenzív súlyterhelésnek, a víznek és a káros mikroflórának.

Annak ellenére, hogy minden kádban szabványos fém lábak vannak felszerelve, a mester installálja a vízvezeték szerelvényeket egy téglaalapra, mivel egyenletesebben osztja el a terhelést és nagyobb stabilitást biztosít. Ez a telepítési módszer a következő előnyökkel jár:

 1. Stabilitását. A téglaalapon történő mosásnál a tartályok nagyobb stabilitást érnek el, ez a jelző különösen fontos az acél és a könnyű súlyú akril termékek beszerelésekor. Ezeknek az anyagoknak a modelljei rossz minőségű rögzítési lengéssel, elcsúszással, csúszással járnak, ami befolyásolja a használat biztonságát.
 2. A fal deformációjának megelőzése. Az aljzat alátámasztására szolgáló szilárd alap rögzítéséhez megakadályozza a termék falainak deformálódását, hogy a zománc tovább tartson. Az a tény, hogy a vékony falú modellek falai a súlyterhelés hatására deformálódnak, ami a zománcburkolatot megrepedni, hámozni. Ezenkívül ez a telepítési módszer csökkenti a zajokat, amikor a fémeket fürkészik.
 3. Sokoldalúságát. A tégla lábak segítségével minden típusú fürdõt beállít, súlytól, alaktól vagy mérettõl függetlenül. Ezenkívül ez a módszer lehetővé teszi, hogy könnyen felemelje a betűtípust bármilyen magasságra.

Figyelj! A betűkészlet téglákkal való felszerelése saját kezével drágább, mint a készletben található szabványos lábak segítségével. A munka költsége a megoldás elkészítéséhez használt téglák és cement-homokkeverék költségeiből áll. A téglaoszlopok gyártásához szükséges legkevesebb anyagmennyiség, de ez a módszer nem sokkal hatékonyabb, mint a szabvány.

eszközök

A vörös tégla egy univerzális építőanyag, amellyel mindenfajta fürdet támogat. A termék tömegétől, alakjától és típusától függően a telepítési módszer kerül kiválasztásra. Megkülönböztetik a következő típusú tégla-támaszokat betűkhöz:

 • Oszlopok. Ebben az esetben a vörös szilárd tégla oszlopai, amelyek a fürdő alját támasztják alá, a standard lábakat helyettesítik. Ezt a módszert gazdaságosabbnak tartják, mert kevesebb anyagot igényel. Azonban két tégla függőleges tartó nem nyújt megfelelő támogatást az eszköz aljához, ezért ezt a technológiát csak olyan öntöttvas modellek készítésére használják, amelyek falai nem torzulnak működés közben és intenzív súlyterhelés esetén.

Fontos! A fürdő kiváló minőségű telepítése a téglákra minimálisra csökkenti az olcsó, vékonyfalú, hátrányos helyzetű modellek hátrányait. A stabil és megbízható rögzítésnek köszönhetően a termék hosszabb ideig tart, mivel a falak működésük során nincsenek deformálva. Ezenkívül a téglaalapra történő szerelés során csökkentheti a fémmodellek zaját és hővezető képességét az aljzat szigetelésével.

Telepítési technológia

A saját kezével könnyedén telepíthető öntöttvas, acél vagy akril öntöttvasból. Mielőtt a kádat a téglákra telepítené, be kell igazítania a padlót, és csempéznie kell a padlóra, de a fal dekorációval jobb várni. A munkához tégla, nedvességálló habarcs, hab és építési szint szükséges. A beépítési technológia egy tégla alapon a következő:

 1. A fürdőt a fürdőszobába helyezzük, és szépen elhelyezzük az oldalán, a falról 70-100 cm távolságra, hogy hozzáférést biztosítsunk a munkahelyhez.
 2. Csatlakoztassa a kádat a szennyvízcsatornához szifonnal és túlfolyóval. Ha nem csatlakoztatja a tartályt mosáshoz ebben a pillanatban, akkor ez problémás lesz.
 3. A mosogatótartály alját egy mérőszalag segítségével mérik, majd meghatározzák a téglaalap magasságát, hosszát és szélességét, amelyre a telepítéshez szükség lesz. Ne feledje, hogy a fürdő furatától a padlóig terjedő magasság nem haladhatja meg a 60-65 cm-t, mivel nem biztonságos.

Ne feledje, hogy a fürdőkád és a falak közötti csatlakozásoknak tömítőanyaggal vagy más módszerekkel vízzárónak kell lenniük. Ha a köztük lévő rés több mint 1 cm, akkor jobb nedvességálló megoldást használni a tömítéshez.

Hogyan telepítsem a fürdőt a téglákon?

A fürdő telepítése a téglákon - a folyamat egyszerre kellemetlen és egyszerű. Nem szakember, aki alapvető tennivalókkal rendelkezik a téglákkal való munkavégzésben, jól meg tudja tanulni.

A legtöbb fürdőkben van fém lába a készletben, de a kézművesek biztosítják, hogy a tégla alapozású fürdő sokkal hosszabb ideig tart, köszönhetően a biztonságosabb illeszkedésnek.

A fürdés előnyei a téglákon

Helyezze el a kádat, ahol különböző feladatokat kell ellátnia. A választás a szoba típusától és területtől, a fürdőszobával való kombináció jelenlététől, a fürdő méretétől és formájától, valamint a mozgásszabadságot korlátozó tárgyak jelenlététől függ.

A fürdés a lábakra való rögzítése nem garantálja a stabilitását, mivel a kötőelemek idővel lazulnak, javításra szorulnak. Az egyik legmegbízhatóbb módja a fürdőnek a téglára való felszerelése. Előnyei a következők:

A fürdő áramköre téglatartóban.

 • növeli a termék élettartamát;
 • nagyobb stabilitás;
 • fokozott erő;
 • a vízvezeték terhelésének növelésének lehetősége;
 • csökkentve a vészhelyzetek valószínűségét.

A tégla talapzata, az építészet minden szabálya szerint összehajtva, jó alapot nyújt nemcsak a műemlékekhez, hanem egy figyelemre méltó egészségügyi felszereléshez is.

Lehetőségek a fürdés alatt

A kőműves fürdő más lehet. A szoba sajátosságaitól, a fürdő sajátosságaitól, a termelési igényektől, a képességektől és a képzelettől függ. Összegezve az összes ilyen sokszínűséget, kiválaszthatja a következő legnépszerűbb lehetőségeket:

 1. Két támasztó kis falak formájában, amelyek támogatják a fürdőt. Általában homorúakkal készülnek a tetején egy edény alakjában.
 2. Egy szilárd talapzat, amely támogatja a fürdő teljes bázisát.
 3. Téglafal építése a fürdő szélén. Leggyakrabban ilyen szerkezetet állítanak fel egy sarok akril fürdő telepítésekor.

Nincs alapvető különbség a karmai kialakulásának technológiájában. A különbségek csak a felhasznált építőanyag és munkaerő mennyiségéből állnak.

A fürdő telepítése téglákra: egy algoritmus a cselekvésre

A fektetés megkezdése előtt minden mérést meg kell tennie. Ezt meg kell tenni annak érdekében, hogy megértsük, hogyan lehet optimálisan elhelyezni az egészségügyi kapacitást. A további munkák szakaszosak:

 1. A fürdőszobában kiadott területen tégla állványokat kell elhelyezni, hogy azok a fürdésre kerüljenek, anélkül, hogy csúsznának. Az állványokat úgy kell elhelyezni, hogy közöttük olyan távolság legyen, amely az 50 és 60 cm közötti tartományba esik.
 2. Miután a téglafal megszáradt, maga a termék telepítése kezdődik. Az akrilfürdő telepítése téglákra a legkevésbé bonyolult és időigényes. A termék könnyűszerkezete megkönnyíti a telepítési folyamatot, de nem csökkenti a falazat minőségének és méretének követelményeit, mivel mindig figyelembe kell venni a termék vízzel és az abban elhelyezett személy sajátosságait.

A termékek mindössze 2 fajtája van - lábakkal és anélkül.

Az első kiviteli alakban a fürdő egy tégla talapzaton és lábakon nyugszik, amely megfelel a termék modelljének. A második - az egészségügyi tárgy teljes egészében a téglafalon fekszik.

Általában a téglákkal és a lábakkal kombinált változatot nehéz tárgyakra választják. Néha téglatámaszt képeznek, miután a fürdőt a lábakra állították és egy ideig használták.

Mielőtt az acélfürdőt a lábakra telepítené, az összevont verzióval először meg kell őket rögzíteni, majd mérni kell a padlófelület és a termék alja közötti magasságot, valamint a lábak közötti távolságot. Ez lehetővé teszi, hogy helyesen kiszámolja a téglák számát a falazat számára.

A kombinált lehetőség megválasztása néha esztétikai megfontolásokból ered. Amikor a fürdőkád a lábánál van, és a téglák csak azt segítik, hogy szilárdan tartsanak, a formatervezés simára néz.

Mielőtt a fürdőt a téglákra telepítené, tetejére kell tenned őket, amikor kiszáradnak, habot kell alkalmazni. Ezután újabb fürdőt építünk a még friss habra. Annak érdekében, hogy a habra gyorsabban és biztonságosan lehessen ülni, a fürdőt vízzel kell kitölteni, és össze kell szerelni a szélét. Ez azért szükséges, hogy nyomon követhesse a felmerülő meredekséget, ahogy a hab ül.

Miután a téglákat saját kezűleg helyezték el, a kád fel van szerelve és megfelelően kiegyenlített, itt az ideje, hogy lezárja a réseket és állítsa be a hibákat. A fürdő alsó felületének az oldattal való tapadásának fokozása érdekében rendszerint habarcsot használnak. Használható rések lezárására is. Kívánt esetben cementlemezzel ragaszthatók csemperagasztóval.

A fürdőszoba és a fal közötti ízületeket ragasztószalaggal zárják. Ennek érdekében használhat egészségügyi szimulált, amely jól maszkolja a szabálytalanságokat, a lyukakat és a réseket.

A tömítés nem csak azért szükséges, hogy megakadályozza a víz bejutását a fürdőkádon kívüli helyre, hanem mindenekelőtt annak megakadályozására, hogy a nedvesség bejusson a falazatba és építse fel a habot.

Részletek és folyamatadatok

A leírt eljárás egyszerű, de ismernie kell néhány funkcióját:

 1. A fürdő teteje nem haladhatja meg a padló felületétől 60 cm-t.
 2. Különös figyelmet kell fordítani arra a dőlésszögre és irányra, amelyen a tárgyat elhelyezik. Ez azért szükséges, hogy helyesen kiszámítsák a csatornacsövek elhelyezését. A hibák ebben a kérdésben problémákba ütköznek a víz kiürítésével. A táblák magassága általában 2 cm-es.
 3. A talapzat kialakításánál figyelembe kell venni nemcsak a fürdő méretét és konfigurációját, hanem az anyagot is, ahonnan készült. A legtöbb problémát az öntöttvas és fémtermékek képezik. Ezek nehézek, ami terhet ró a téglaalapra.
 4. Ne telepítse a fürdőt közvetlenül miután befejezte a tégla tartószerkezetét. Először is mindent meg kell szárítani.
 5. Néha az építési hab nemcsak a téglaalapot, hanem a fürdő külső felületét is fedezi. Ez a jobb hangszigetelés érdekében történik. A teljes akril fürdőt nem szükséges habosítani, mert maga is elnyeli a hangot.
 6. Állítsa be a hajlásszöget téglák és cementhabarcsok segítségével. Ha akril fürdővel dolgozik, gondoskodnia kell arról, hogy a téglafragmentumok éles sarkai ne szúrják át.

Annak ellenére, hogy az egyszerűség, az árnyalatok ennek az üzletnek sokat. De mindenben megbirkózhatsz, ha követed a fürdés telepítésének tippjeit.

Hogyan telepítsem a fürdőt a téglákon? Mi a nem szabványos lábak jelentése?

A fürdőszoba javításának egyik fő problémája a fürdő telepítése. Többféleképpen is megtehető. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk, hogyan lehet fürdőre telepíteni a téglákat, ami az egyik legmegbízhatóbb. Az ilyen típusú telepítéssel meghosszabbíthatja a berendezés élettartamát, növelheti az erősséget. Egy ilyen kád súlyosan súlyos terhet képes elviselni, még akkor is, ha egy nagyon teljes ember fürödhet benne.

Telepítés téglákra: hogyan kell csinálni és miért?

Miért kell felszerelnem a fürdőszobát a téglákon?

Az Ön adatai: A legtöbb kézműves kínálja a téglából való telepítést, elsősorban azért, mert megbízhatóbb, mint a lábak használata (általában káddal vannak felszerelve). Idővel a csavar rögzítése meglazul, mivel a fürdőben végzett bármely mozgást továbbítják. Körülbelül 10-12 év elteltével a lábak rozsdásodni kezdnek, deformálódnak és kanyarodnak.

Ez nem csak az esztétikai oldalról, hanem a feszesség szempontjából is rossz. A torzulás és deformáció miatt a lefolyó lyuk is elmozdul, és a szennyvíz helyett a víz a padlóra áramlik, és sok problémát okoz az alatta lévő szomszédokkal.

Kétféle módon lehet fürdőt téglára tenni:

 • a fórumot;
 • a téglaalap megteremtése.

Leggyakrabban az építtetők javasolják a második lehetőség használatát, mivel ebben az esetben hozzáférést kapnak a vízvezetékhez közvetlenül kapcsolódó csövekhez. Ez a módszer alkalmas bármilyen fürdésre.

Fürdetettünk a téglára

Hogyan telepítsem a fürdőt a téglákon? Minden építés kezdődik a jelöléssel és a mérésekkel.

edzés

A fürdő hosszáról és szélességéről adatokat kell szerezni. Fontolja meg, hogy hol telepíti azt.

A fürdő szélétől a padló alatti magasság nem haladhatja meg a 60 cm-t. Ellenkező esetben elég nehéz belépni. Ahhoz, hogy a víz a szennyvízelvezető csatornába jusson, kis előfeszítésre van szükség. Ehhez az alapzat alapjaihoz egy téglát 17 cm-re kell feltölteni, és a távoli szerkezetet 19 centiméter magasra kell állítani. Egy szabványos alakú fürdő esetében a támaszok közötti távolságnak 50-60 cm-nek kell lennie.

A betűtípust szigorúan a szintnek megfelelően állítjuk be

A következő lépés az anyagok feldolgozása lesz. Ha azt akarja, hogy a fürdőt ne töltsék le egy idő után, akkor dolgozzon fel a falat azon a helyen, ahol speciális összetevővel szerelik fel. Azok, akik a kész helyiségben gyülekeznek, kihagyhatják ezt a részt.

Nedvességálló készítményt kell alkalmazni a penész és a penész falának elkerülése érdekében. A kád alatt lévő téglákat Gerlen D. szalaggal ragasztják be, a kád pedig kívülről is be lehet ragasztani. Segít felvenni a legjobb padlóburkolatot a fürdő alatt.

Tipp: Lehetőség van egy réteg csempe ragasztóra helyezni a téglára, amelyet Gerlengel ragasztanak át. Ezzel a technikával a lehető legerősebb kapcsolatot hozza létre, valamint csökkenti a zajszintet a fürdéskor. Ha acélfürdőt szerel be, akkor a legjobb választani a Gerlen fólia alapját.

telepítés

A legegyszerűbb módja annak, hogy egy akril fürdőt építsenek a téglafalra, hogy könnyű. Ha van öntöttvas vagy acélszerelvény, akkor a legjobb megoldás a kombinált szerelési lehetőség és a lábak rögzítése. A szerelés során a falazat megerősítésre kerül. Ebben az esetben a fürdő telepítése a téglákra a következő:

 • Szerelt lábak;
 • Téglákkal (habarcs nélkül) kiszámolják a szükséges téglák számát: a magasság és a szélesség a lábak között;
 • Miután elvégezték a számításokat, a téglákat habarccsal rögzíthetjük.

Ugyanazon akció algoritmusa szerint fürdőre habblokkokra is fel lehet szerelni.

Tipp: A falazóhabarcs használata helyett csempe ragasztót használhat. Egyes kézművesek úgy vélik, hogy sokkal erősebb és tartósabb.

A fürdő szélén, hogy elrejtse a kommunikációt és a falazatot, fel tudja szerelni a falat. Annak érdekében, hogy támogatást nyújtsanak a lábak részvétele nélkül, meg kell találnunk, hogy mi legyen a fürdő alá. A legnépszerűbb a fadoboz használata, mint ideiglenes támogatás. Amint a tartószerkezeteket elkészíti, óvatosan fürödjen rá és szüntesse meg az ideiglenes állványzatot. Legyen különösen óvatos az akril kád kezelésénél, mivel nagyon könnyen károsodhat bármilyen kiálló éles szög esetén.

A perem szélén lévő fal is alkalmas a fürdő megerősítésére. Ebben az esetben a téglát nem lábakként, hanem a vízvezeték kerületén helyezik el. Ez a módszer magasabb a költségen, és van egy másik nagy hátránya - amikor cső szakad el, vagy egy másik rendellenes helyzet fordul elő, akkor nem fér hozzá a kommunikációhoz.

következtetés

A fürdőszoba javítása során nemcsak szépnek, hanem funkcionálisnak kell lennie. Minden vízvezetéket megfelelően kell felszerelni a szivárgás elkerülése érdekében. Világosabbá téve a fürdő telepítését a téglákon, megnézheti a videót.