Legfontosabb > Fürdő

DIY do-it-yourself akril fürdő telepítés

Az utóbbi időben a nagyteljesítményű öntöttvas és zajos acél fürdők átengedték az akril modern, technológiai modelljeit. A polimer anyagból készült termékek híresek a kellemes textúrájukról, gyönyörű fényes ragyogásukról és színtelen fehérségükről. A formák, színek széles választékát és az árak hatalmas skáláját teszi az akril fürdők a legjobb választás szinte minden helyiségben.

Ezeknek a termékeknek a legfőbb előnyei, amelyek kedvezően megkülönböztetik őket az elavult fémmodellektől, könnyűek, ami lehetővé teszi az egészségügyi berendezések beszerelését a szakmák bevonása nélkül. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogyan kell egy akril fürdőt telepíteni, csak olyan eszközökkel, amelyek minden házban léteznek.

Telepítés a keretre

Az akrilfürdő felszerelése meglehetősen egyszerű és gyors folyamat, amely könnyen elvégezhető a professzionális kézművesek bevonása nélkül. Az akrilgyártmányok összeállításának kényelme érdekében állítható lábakkal ellátott gyári fémkerettel egészítik ki, amely lehetővé teszi a polimer anyagból a kívánt magasságig történő mosási kapacitást. A keretszerelési készlet különböző hosszúságú fémprofilból áll, előregyártott szerelőfuratokkal, lábakkal, csapágycsapággyal, önzáró csavarokkal, anyákkal és támasztékokkal.

Minden elem már méretre van vágva, és készen áll az összeszerelésre, így a saját akrilfürdő telepítéséhez csak egy csavarhúzó, egy csavarhúzó és egy építési szint szükséges, csavarkulcs, fogó. A telepítés a következő sorrendben történik:

 1. Csomagolja ki a kád és a keretszerelési készletet, majd óvatosan helyezze az összes alkatrészt puha kendővel borított tiszta padlóra.
 2. A fürdőt az oldalán felfelé, az installáló oldalán forgatják úgy, hogy minden oldalról megközelíthető legyen.
 3. A telepítés a keret felépítésével kezdődik. A kereteket össze kell szerelni az utasításoknak megfelelően hosszú csavarokkal.

Figyelj! A fém keret kialakítása nagy merevséggel bír, képes ellenállni az intenzív terhelésnek. A tartósság növelése és a rögzítés megbízhatóságának növelése érdekében egy akrilfürdő beszerelését egy hegesztett kereten végezzük.

Telepítés téglákra

Fém keret hiányában az akrilfürdő telepítését egy téglagyáron végzik. Ez a módszer a szerkezeti szilárdság ellenére nem gazdaságos, hiszen a telepítés nagyszámú téglát igényel. Ezenkívül a kész dobogó súlya sokat jelent, növelve a terhelést a padlón. Az építés költségeinek megkönnyítése és csökkentése érdekében telepítheti az akrilfürdőt téglaoszlopokra. Ez körülbelül 12 téglát, valamint egy kis habarcsot igényel.

A telepítés a következő sorrendben történik:

 1. A védőfólia eltávolítása nélkül a fürdőbe lépett be a helyiségbe, a kívánt helyre állítva, majd jegyezze fel a tartók helyét.
 2. A modell hossza szerint 2-3 oszlop elrendezését jegyezzük meg, amelyek közül kettő a fürdő kanyar szélén helyezkedik el, a fennmaradó rész pedig az alsó rész közepén.
 3. A fürdőt kiveszik a szobából, és 17-19 cm hosszú oszlopokat helyeznek el úgy, hogy a padló alatti fürdő magassága ne haladja meg a 60-65 cm-t.
 4. A téglafalat 12-24 órán át száradni hagyják, majd egy szifont csatlakoztatnak a kádhoz, a támaszokra helyezve, szorosan a falhoz mozgatva.
 5. A tartály alja és az oszlopok közötti rés szilikon tömítőanyaggal van feltöltve.
 6. A fürdőkád szélét fém sarkai vagy horgokkal rögzítik a falhoz.

A tapasztalt kézművesek azt javasolják, hogy az akrilfürdő beszerelése előtt a tartály alsó felületét felhordó hab segítségével alkalmazzák, csökkenti az anyag hővezető képességét és rezonáló képességét. A fürdő bevezetése hab felhasználásával csökkenti a tartály alján található mechanikai károsodás valószínűségét téglablokkok támasztásával.

Telepítés a tégla dobogóra

Sok lakástulajdonos arra kíváncsi, hogyan kell megfelelően elhelyezni az akril fürdőt, ha a fém profilokból készült gyár nem jön vele. Ha nincsenek fémtámaszok egy adott modellhez, a telepítést egy téglagyáron végezzük. A szakemberek szerint ez a módszer nem rosszabb a megbízhatóságnál, mint az előzőnél, de több időt vesz igénybe, és "piszkos "nak is tekinthető. A pódiumon lévő akril fürdők telepítése tégla, habarcs, hab, nedvességálló rétegelt lemez, fűrészek segítségével történik.

A telepítést az alábbi technológiák szerint végezzük:

 • A védőfólia eltávolítása nélkül ideiglenesen helyezze be a fürdőt, majd jelölje meg a lefolyó lyuk helyét. A dobóvíz csatlakoztatásához elengedhetetlen a dobogón.
 • A habarcs használatával a téglákat a tálca teljes alátámasztó része alatt helyezik el, olyan magasságban, hogy a felnik nem emelkednek fel a padló fölött 60 cm-rel, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy 2-3 cm hab van a fürdőszobában és a tojás között.

Figyelj! A modern akril fürdőknek lejtős alja van, ami felgyorsítja a víz kifolyását a lefolyóba, ezért telepítéskor nem kell a lejtős tartályokat elhelyezni.

Do-it-yourself akril kádak telepítése: részletes telepítési útmutató

Az akril fürdők előnye a könnyűség, azonban ez a pillanat hátránya is ezeknek, hiszen egy eléggé törékeny és vékony szerkezet nem képes ellenállni és felszakadni, amikor egy nehéz tárgy leesése során megsérül vagy megsérül. Ezért a telepítés során figyelembe kell venni az összes lehetséges árnyalatot.

Az akril fürdő saját kezekkel történő felszerelése többféleképpen is elvégezhető, amiről ez a cikk foglalkozik.

Az akril fürdők előnyei és hátrányai

Az akril fürdők nagyon szépek, eredeti formatervezésük és sokféle színük van. Ugyanakkor vannak gyengeségeik és sebezhetőségeik.

Ezért nem feltétlenül kell megtudni, hogy milyen problémák merülhetnek fel a telepítés és a következő műveletek között, és hogyan akadályozhatja meg őket.

Az előnyök között meg lehet határozni:

 • Plaszticitás. Az akril jól adódik a formázáshoz és a későbbi feldolgozáshoz. Ez az anyag tulajdonsága határozza meg az akril tálak hatalmas különféle formáinak jelenlétét.
 • Könnyedség. Az akrilfürdő kis súlya (15-25 kg), így egy felnőtt ember könnyen megbirkózik a felszereléssel.
 • Elsődleges hőtechnika. Az akril maga meleg anyag. Ezenkívül alacsony hővezető képességgel rendelkezik, az akril fürdők hosszabb ideig képesek megtartani a hőt, és a víz sokkal lassabban hűl le, mint az öntöttvas szerkezetekben.
 • Karbantarthatóság. Vízvezeték és akril munkákból készült általános termékek javításra és helyreállításra. Ha a károsodás jelentős, akkor a fürdőt akrilbéléssel helyreállíthatjuk, amely egy adott kialakításra készült, majd egyszerűen beilleszthető a régi tartályba.

Ami a hiányosságokat illeti, azok is jelen vannak, nem szabad megfeledkeznünk az akril termékek hátrányairól. Az alábbi ajánlásoknak megfelelően segít elkerülni a lehetséges problémákat és meghosszabbítani az akrilfürdő élettartamát.

 • Érzékenység a magas º-ra. Az akril nem bírja a magas hőmérsékletet. Ha 60 fok felett melegszik, deformálódhat, ezért ne öntsön forró vizet a fürdőbe.
 • Törékenységét. Ha véletlenül egy nehézfém tárgyat dob ​​a fürdőbe, egy lépcső, mint egy egyenetlen felület, az alja átfúrható.
 • A biztonsági rés. Az akrilfürdőket nem lehet kemény kefével dörzsölni, csiszolóanyagokat tartalmazó porokkal lemosni, mert a zománc nagyon érzékeny, és könnyen megkarcolhatja a kemény részecskék hatásait.

És azt is meg kell jegyeznünk, ha nem hátrány, akkor az akril fürdőben először jelentkező kényelmetlenség. Az anyag finomsága miatt az alsó rész kissé elcsúszik egy személy súlya alatt. Azonban gyorsan megszokja az akrilfürdő e tulajdonságát.

Az akrilfürdő felszerelésének öt módja magad

A fürdőszobában végzett javítások és az öncserélő vízvezeték szerelésekor mindig olyan probléma merül fel, mint a betű helyes behelyezése, mivel ez a művelet jól működik, az olyan szempontoktól függ, mint az eljárás során a kényelem és a teljes szerkezet élettartama. Az akrilfürdő helyes behelyezése a saját kezeivel olyan műveletek pontos sorozata, amelyek magukban foglalják a szerkezet felépítését, a telepítési helyszín előkészítését és magát a telepítést. Ebben a cikkben megfontoljuk az akril fürdő megfelelő felszerelésének lehetőségeit.

Az ilyen szerkezetek egyik legfontosabb pozitív tulajdonsága, amely kedvezően megkülönbözteti őket az elavult fémmodellek hátterétől, az alacsony súlyuk, ez a minőség lehetővé teszi az akril fürdők telepítését saját szakemberek nélkül. Az akrilfürdő telepítése meglehetősen bonyolult folyamat, mivel ez az anyag nagyon érzékeny az éles vagy nehéz tárgyak mechanikai károsodására. Nem is érdemes sokáig tartani a telepítést, mivel az anyag fürdősége rossz vagy hosszú tárolás alatt kellemetlen tulajdonsággal rendelkezik, megváltoztathatja eredeti formáját.

Előkészítő munka és akrilfürdő készítése

Mielőtt az akril kádat saját kezűleg telepítené, telepítenie kell a helyet és magát a fürdőt, el kell távolítania a felesleges tárgyakat a fürdőszobából, szét kell szednie a régi berendezéseket, elő kell készíteni a szükséges eszközöket és anyagokat a beszereléshez. Szükséged lesz:

 • fürdő;
 • lábak vagy keretek, amelyeken a tálat felhelyezik;
 • kalapács;
 • bolgár;
 • ütni;
 • összeszerelő tömítőanyag;
 • szinten;
 • állítható csavarkulcs;
 • elektromos szalag;
 • rögzítőszalag (építőszalag);
 • hullámosított cső;
 • Olyan alkatrészek, amelyek akril fürdőt rögzítenek falra vagy padlóra.

Mielőtt új akril fürdőszobát telepítene, előkészítő munkát kell végeznie:

 • először zárja le a központi csaptelep vízellátását;
 • majd szüntesse meg a régi fürdőt;
 • majd becsapni vagy látni a régi lefolyót;
 • tisztítsa meg a csatorna lyukat;
 • helyezze be az új hullámcsövet a csatorna aljzatába;
 • zsírozó tömítések ívek hullámosítása és csatorna lyukak;
 • szintet a padló egy akril fürdő.

Most már közvetlenül az új vízvezeték-szerelésre léphet.

Az új akrilfürdő beszerelését az alábbi módszerek valamelyikével végezzük:

 • fém kereten;
 • a támasztó lábakon;
 • téglákon;
 • a tégla dobogóra;
 • kombinált telepítési módszer.

Az akrilból készült egészségügyi termékekre vonatkozó szabályok és beépítési utasítások lehetővé teszik, hogy az ilyen módszerek bármelyike ​​a fürdőt falához vagy padlójához csatlakoztassa, típusának és típusának megfelelően. Tehát, ha a készletnek van egy fémkerete, akkor telepítse a betűtípust, és használja a mellékelt utasításokat. És ha különleges lábakat adnak el a fürdőszobával együtt, akkor az akrilfürdőt a lábakra kell felszerelni, mivel az ilyen tartószerkezetet kifejezetten erre a modellre tervezték, figyelembe véve a legnagyobb feszültségű zónákat.

Nézzük meg részletesebben, hogyan kell az akrilfürdőt rögzíteni a felsorolt ​​ötféle módon.

Az akrilfürdő felszerelése a támasztó lábakra

Ez a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a telepítésnek, nem igényel eszközöket és speciális készségeket. A fürdőkád lábak összeállítása egyszerű, ha a termékhez mellékelt utasításokat használja. Ha az utasításoknak vagy a szerelési munkáknak megfelelően fúrni kell a betűtípust, akkor ezt fúrással kell elvégezni a fa lassabb sebességén. A támasztó lábakra való rögzítés a lábak csavarozását jelenti a tálhoz, és a helyükön tartja őket.

 1. A lábcsavarozás. A fürdőkád alsó részén speciális ülések vannak, amelyeket matricákkal vagy megfelelő szimbólumokkal jelöltek meg. Az akril kádak önszerelésének megkönnyítése érdekében egyes gyártók a már fúrt lyukakat kínálnak. És ha nem, akkor önállóan kell ezeket a lyukakat tenni. Ezután a lábak be vannak csavarva ezekbe a lyukakba, különben a terhelés egyenletesen el nem oszlik, és a fürdõ gyorsan meghibásodik.
 2. Kiigazítási támogatás. A szinte minden fürdőláb kialakítása lehetővé teszi a tartó magasságának beállítását, hogy a tálat a kívánt lejtéshez csatlakoztassa a szinttel. Először a fürdőt a falra állították, majd csavarták a lábakat, feltárva a kívánt magasságot. Ezután folytassa a vízszintes beállítást, amikor a vízszintes vízszintes helyzetet a fürdő oldalán állítja be. Szükség esetén a lábak csavarkulccsal felfelé vagy lefelé fordulnak.

Amikor az optimális teljesítményt megállapítják, a lábakat a kívánt helyzetben lévő anyákkal rögzítik. Néha a nagyobb megbízhatóság érdekében a fürdőt speciális falakkal vagy fémhorgokkal rögzítik a falhoz, amelyek előre vízszintesen előre vannak felszerelve a fürdő teljes peremén a falba ugyanolyan távolságban egymástól. Horgokat csavarják a falak burkolatához.

Szerelés fém keretre

A legmegbízhatóbb módja, viszonylag egyszerű, a legfontosabb, hogy szigorúan kövesse a termékre vonatkozó összeszerelési utasításokat. Ebben az esetben az akrilfürdő az alábbiak szerint van felszerelve:

 1. Mindenekelőtt a készletben található hosszú csavarok segítségével össze kell szerelni a keretet az utasításoknak megfelelően.
 2. A termék oldalra vagy fejjel lefelé fordul, így a keretet rögzítheti.
 3. Ezután a keret az alsó rész közepén található akril kádra van felszerelve, és a lábak a tartóhoz vannak rögzítve.
 4. A középső rész keretéhez két támasztóelem van rögzítve, kettő a fal mentén, és még három a betű külső szélén.
 5. Ezután a lábak ugyanolyan magasságba vannak állítva, hogy a fürdő magassága ne haladja meg a 65 cm-t a biztonság és a könnyű használhatóság érdekében.
 6. Ezután a termék átfordul, ellenőrizze az építési szintet, függetlenül attól, hogy a fürdő pontosan lapos-e.
 7. Ezután a szifon és a túlfolyó csatlakozik.
 8. Szükség esetén a betűtípust horgokkal vagy fém sarkokkal kell a falhoz rögzíteni.
 9. Végül helyezzen be egy dekoratív képernyőt.

Lehetséges telepítési lehetőség is, ha a lábaikon lévő keretet közvetlenül a padlóra szerelik fel, majd felerősítik a fix keretes fürdő tetejére. Legtöbbször a kiegészítő keret nem igényel telepített keretet, de ha ez nem tűnik megbízhatónak, megerősítheti azt a fent említett kiegészítő rögzítőhorogokkal.

Hogyan telepítsem a fürdőt téglákra?

Abban az esetben, ha a fémkeret nem áll rendelkezésre, egy akril kád felszerelése egy téglagyáron történik. Ez a módszer nem gazdaságos, annak ellenére, hogy a formatervezés különösen tartós, mivel nagy mennyiségű téglát igényel. Ezenkívül túlterhelést okoz az átfedésben, a kész dobogó viszonylag nagy tömegének köszönhetően. Az építési költségek csökkentése, valamint a padlón lévő terhelés csökkentése érdekében ajánlott akril kádat installálni a téglaoszlopokra. A kialakításhoz kis mennyiségű habarccsal és 12 téglával juthat hozzá.

A telepítést a következő sorrendben végezzük:

 1. A védőfólia eltávolítása nélkül a fürdőt behelyezzük a helyiségbe és telepítjük a jövőbeli telepítés helyére, majd jelöljük meg az oszlopok elhelyezkedését.
 2. A fürdő hossza szerint meg kell jegyezni, hogy hol lesz 2-3 oszlop, ahol az egyik a fenek közepén helyezkedik el, a másik kettő a fürdő kanyarulatának szélein helyezkedik el.
 3. A kád kivétele után folytassa a 17-19 cm-es oszlopokat úgy, hogy a padló feletti magasság legfeljebb 60-65 cm legyen.
 4. A falazat 12-24 óráig szárad meg, majd egy szifont csatlakoztat a fürdőhöz, és szorosan a korábban kialakított oszlopok falához szorítja.
 5. Szilikon tömítőanyaggal töltse fel a rést az oszlopok és a tartály alja között.
 6. A fürdő élén lévő fém horgok és sarkok használata a falhoz van rögzítve.

Tapasztalt szakemberek azt javasolják, hogy mielőtt az akrilfürdő alsó felületére telepítenének egy összeszerelő habot, ez a kis trükk csökkenti az anyag hővezető képességét és rezonáló képességét. A poliuretán hab felhasználása a telepítés során is csökkenti az akril fürdőtégla alján lévő károk károsodásának valószínűségét.

A telepítés módja a tégla dobogóra

Abban az esetben, ha egy adott modellhez nincsenek fémtartók, a telepítést tégla futópályán végezzük. A szakértők szerint ez a módszer semmiképpen sem rosszabb a megbízhatósági paraméterek tekintetében az előző változathoz képest, az egyetlen dolog, ami megkülönbözteti azt, hogy ez a módszer több időt vesz igénybe, míg némileg "szennyesebb", mint az előző változat. Az akrilfürdők telepítése a dobogóra fűrészekkel, habokkal, téglákkal, habarccsal és nedvességálló rétegelt lemezekkel történik.

A telepítés a következő technológiát követi:

 1. A fürdőt ideiglenesen a helyére helyezzük, a védőfóliát nem szabad eltávolítani, majd a helyet, ahol a leeresztő nyílás található. Ez a művelet szükséges ahhoz, hogy a dobogón a résen egy rés maradjon.
 2. A teljes alátámasztó rész alatt a megoldás segítségével a tégla olyan magasságba kerül, hogy az oldalak a padlószinthez viszonyítva 60 cm magasak. Azt is figyelembe kell vennie, hogy a falazat és a fürdőszoba között 2-3 cm hab marad.
 3. A tégla dobogó körül keretet vágnak nedvességálló rétegelt lemezből. Nem szabad elfelejteni, hogy a rétegelt lemez magassága a habréteg vastagságával magasabb, mint a dobogóra.
 4. A tégla dobogóra egyenletesen töltse fel egy réteg habot, majd ezt a réteget megfelelő méretű, nedvességálló lemezréteggel borítja.
 5. A fürdőt elforgatják, a dobogóra szerelik fel, majd a konstrukció segítségével ellenőrizzük, hogy a fürdő mennyire egyenletes.
 6. A fürdőt félig töltik le a lefolyócsap zárásával, ezt a habot egyenletesen keményedik. A szárítási időszak 12-24 óra.
 7. A fürdõ túlfolyóval csatlakozik a mosogatóhoz, a dobogóra szerelt és a harmadik falakhoz horgokkal és fém sarokkal van összekötve.

Érdemes megfontolni! Napjainkban az akril kádaknak lejtős alja van, ami felgyorsítja a víz kifolyását a lefolyóba, ezért telepítés közben nem kell fürdőre telepíteni a lejtőn.

Fürdő telepítése házi keretre és téglákra

Az akril fürdők rögzítésének legismertebb módja egy kombinált módszer, amikor a felszerelést alumíniumból készült fém keretre hajtják végre, és az alsó rész megdöntése vagy deformálása érdekében szokásos téglákat használnak. Annak érdekében, hogy ilyen struktúrát építsenek fel:

 • téglák, amelyek támogatják a betű alját;
 • a tartószerkezet gyártásához fém vagy alumínium profil szükséges;
 • a cementgyár szükséges a téglafal rögzítéséhez;
 • az ízületek tömítésére ajánlott tömítőanyagot használni;
 • a keret összeszereléséhez segít a csavarok;
 • cementhabarcs keveréséhez használjon speciális tartályt és simítót.

Érdemes emlékezni! Éles és nehéz tárgyakkal történő munkavégzés során ügyelni kell arra, hogy a véletlenül leesett szerszámok könnyedén lyukakká váljanak a fürdőszobában, ezáltal tönkreteszi a terméket. Előzetesen elővigyázatossági intézkedéseket kell tenni, ha vastag papírra vagy vastag filmre fedi a betűtípust.

Annak érdekében, hogy helyesen telepítse a fürdő akril a falon meg kell jegyezni, mi lesz a jövőbeli magasság, kezdve, hogy mi lesz a magassága a tégla. Mérést végzünk a padlóról a meghatározott vonalra, a kapott eredményekből kivonjuk magunknak a fürdő magasságát, és mi történik a vastagsága azon a téglafalon, amelyen a fürdőt fel lehet szerelni.

Javasoljuk, hogy az akril kádat a falhoz rögzítse a fémprofil felszerelésével, ami később a fürdést támogatja. Ezután a fürdőkád oldalának alsó szintje mentén egy fémprofilot kell felszerelni, amelyek a perem teljes hosszában, ahol a kád a falhoz érintkezik. Hogy ez a fürdő oldalán fog állni. Ezután az akrilfürdő telepítése előtt egy tégla párnát készítünk a szükséges magasság fürdőjén.

Tudnia kell! Mielőtt az akril fürdőket ilyen módon rögzítené, mindent úgy kell megtervezni, hogy a telepítéskor az előzőleg beillesztett profil oldalai mentén legyenek elhelyezve, és az alsó rész kissé érintkezzen a téglafalazattal. A falhoz történő rögzítés ebben a helyzetben egy olyan tömítőanyag segítségével történik, amely a profilra vonatkozik, és ugyanakkor tömítőanyag is megakadályozza a vízáramlást.

Így a keret gyártása teljesnek tekinthető, de létrehozhat egy azonos fémprofil arcvédőt. Ez a képernyő lehetőséget nyújt arra, hogy elrejtse a belső felületet, és további védelmet nyújtson a külső oldal számára, valamint lehetővé teszi a szifon javításához és karbantartásához szükséges különleges kikötőt. Megtanulta, hogyan helyesen telepítse az akril fürdőt a saját maga által készített keretre.

Az akril fürdő felszerelése a kereten

Az akril fürdők népszerűsége idővel változik. Az első megjelenés óta meglehetősen nagy igény mutatkozott a felhasználóktól, ennek fő oka a gyártók sikeres reklámkampánya volt. De a felhasználók elkezdték felismerni, hogy a tényleges hátrányok sokkal nagyobbak, mint az előnyök. Ráadásul csak fürdõket adtak el, a készletben nem szerepelt külön keret. A vízvezeték-szerelők maguk is megoldották a stabilitást növelő problémákat, különböző alátétekkel ellátott téglafestékeket, a falakat falazották stb.

Az akril fürdõk erõssége kissé javult fémkeretek miatt. A keret javítja a mechanikai stabilitást, de sokkal nehezebbé teszi a telepítési folyamatot. És nem csak bonyolítja, hanem további követelményeket támaszt a fal dekorációs anyagokhoz.

Az akril fürdő felszerelése a kereten

Akril kád a kereten

Mielőtt vásárolna ilyen típusú fürdőt, és elkezdené a felszerelés felszerelését, hasznos lenne tudni a termék tényleges teljesítményéről. Mit ígérnek a gyártók a fogyasztók számára, és mi is valójában?

Kiváló hővisszatartás

Nagyteljesítményű külső bevonat, az anyag környezettudatossága

Van még egy nagyon kellemetlen tulajdonság az akril fürdőben. Csak olyan helyiségekbe telepíthetők, amelyeken padló alatt betonpohár van, és téglafalak. Nem ajánlott a kádakat a habblokkok falaira rögzíteni, és szigorúan tilos a vízvezetékeket a nedvességálló gipszkarton falaira rögzíteni. Ezeknek a feltételeknek kötelezőnek kell lenniük.

Milyen szigorú követelmények vannak, amit a telepítési utasításban ismertetünk.

Előkészítő munka

Az akrilfürdő élettartamának növelése érdekében ne rohanjon a vásárláshoz. A legjobb döntés meghozatalához számos tényezőre kell figyelni.

 1. Méretek. Kívánatos, hogy a bordáknak megálljanak a kerület mentén. Ez azt jelenti, hogy a hossza pontosan megegyezik a helyiség méretével. Három oldalt rögzítenek a falakra, a negyedik pedig a fém keretre. Ha ez a feltétel nem teljesül, az oldalak deformációja még jelentéktelen terhelés mellett is megjelenik. Ennek eredményeként - a vízveszteség a szakadék a fal és a fürdőszoba között.

Mi a véleményed, a méret kiválasztása

Javaslatok az akril fürdők kiválasztására.
A méret meghatározása

Akrilfürdő építése

Fekete akril fürdőkád, mintával

Zöld akril fürdő

Akrilgyártók

Akril kád RAVAK Domino

Akril vízfürdő

Javaslatok az akril fürdők kiválasztására.
A leeresztőnyílás helye

Keretek az akril fürdő "Aquatek" termeléséből

A telepítéshez fúrótoronyra, csavarhúzóra vagy csavarhúzóra, mérőszalagra, szintre, ceruzára vagy jelölőre van szükség.

Egy sor alapvető eszközök

Fontos. A gyakorlók javasolják egy csavarhúzó használatát, egy csavarhúzó a szigorító erő helytelen beállításával károsíthatja a fürdőt, új helyet kell találni a csavar csavarozásához, és ez nem mindig technikailag lehetséges.

Javasoljuk, hogy ellenőrizze a szállítás teljességét a boltban az eladó jelenlétében.

Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a berendezést, ellenőrizze a részek számát utasításokkal

Az otthon nehézségeit nehéz megoldani. A fürdőt a padlóra lehet gyűjteni, de sokkal kényelmesebb az asztalon. Nem kell hosszú ideig hátrálni a hátaidat, és hosszú idő telik el az összes elem összeszereléséhez.

Algoritmus szerelő akril fürdő egy fém keretben

Minden kádat utasítások kísérnek, gondosan olvassa el a szerelés megkezdése előtt. Ellenőrizze a hardverek, keretelemek, zárak stb. Teljességét. Ismerje meg magának, hogy mit kell telepíteni és milyen sorrendben, milyen hardvereket kell az egyes elemek javításához. A fémkeretek szerkezete kissé változhat, figyelembe véve a kád geometriáját és méretét, de nincs alapvető különbségük. Mindannyian ugyanazt a feladatot végzik - a mosás súlyát veszik és megakadályozzák a nagy deformációk megjelenését.

Először is össze kell szerelni a fémkeretet és a szifont, majd helyezzük el az építést, és sarokkal rögzítsük a falhoz, hogy megállítsuk az oldalakat. Ne feledje, hogy ha a fürdő három oldalról pihent a falhoz, akkor nagyon nehéz rá. Ezt nem teheti meg, segédszemélyeket kell hívnia és speciális eszközöket kell készítenie. Ezeknek a munkáknak a megkönnyítése, amelyeket az összeszerelési technológia leírása során ismertetünk.

1. lépés Helyezze a fürdőt fejjel lefelé az asztalra. Ha nincs egy nagy asztal, akkor használj két kisebbet. A lényeg az, hogy többé-kevésbé illeszkednek magasságba. Távolítsa el az eredeti csomagolást.

Akril kád alulról felfelé

2. lépés Helyezze a keretet a fürdő aljára, válassza ki a megfelelő pozíciót. A kezdeti szakaszban ne telepítse pontosan a keret végső helyét, ahogy a lábak rögzítve vannak. Csak a lábak felszerelése után csavarozható, és figyelembe veszi a dekoratív képernyő helyzetét.

Fektetve a fürdő keret aljára

3. lépés: A keretösszetevők megértése.

A különféle fürdők különböző összetevőket tartalmazhatnak.

A függőleges állványok száma függ a fürdő méretétől, a standard paraméterekből álló termékek közül öt elegendő - négy a sarkokban és egy a középen. Ügyeljen a speciális sarkokra, amelyeken keresztül a fürdő oldalai a falhoz vannak rögzítve. Ezek olyan fontos elemek, amelyek a doboz végső szerelésénél már a falhoz rögzítve vannak, mielőtt a terméket a helyére telepítenék.

Lépés 4. Csavarja be a csapokat a függőleges állványokba, és helyezze be a laza végeket a keret lyukaiba.

Mindkét csapszegnek két anyával kell rendelkeznie, segítségükre, majd a támaszok magassága állítható és a kívánt helyzetben rögzíthető. A fürdő magassága műanyag lábakkal állítható be, de ez nem kívánatos. A szakemberek azt javasolják, hogy húzza meg a szálakat, ezáltal megnöveli a műanyag csatlakozás erejét és a fémcsapokat a függőleges állványon. Rögzítse az összes csapot a keret előkészített részeihez tartozó függőleges tartóhoz.

A lyuk fúrása és a csapok csavarozása

Az alsó anyát meghúzva

Húzza meg a csavarokat az állványok rögzítéséhez.

Fontos. Mielőtt rögzítené a függőleges állványok második végeit a fürdőszobába, ellenőrizze a helyét. Ehhez terítse a dekoratív oldalpanelt a fürdőszobába, és ügyeljen arra, hogy a lábak ne okozzanak akadályt. Az oldal szélétől mért távolságnak kissé nagyobbnak kell lennie, mint a panelszerkezet vastagsága.

5. lépés: Ismét ellenőrizze a keret helyzetét.

Állítsa be a keretet és ellenőrizze a helyzetét.

Minden rendben van - folytassa a melléklethez. Ehhez megfelelő hosszúságú csavarok vannak. A megbízhatóság érdekében a csavarás előtt ellenőrizze a hosszukat, tartsa be a keretet, és nézze meg, mennyire vastagak lesznek a fürdőkádba. A lábak rögzítésének helyén a fürdők fából vagy más anyagokból készülnek. A csavar vége nem érheti el a kád elülső felületét legalább 5 mm-re. Az állványt szorosan rögzíteni kell a perem aljára, az orsók tilosak.

Fontos. A jelzálogtermelés mérete és anyaga jelentősen befolyásolja a létesítmény erősségét. Ha a jelzálogok kicsiek, és a csavart nagy erőfeszítés nélkül csavarják be, akkor ne reméljük, hogy a kád biztonságosan be van építve. További lépéseket tesz a stabilitás növelése érdekében: tégla burkolatok készítéséhez, blokkok szitálásához stb.

Ellenőrizze a keret összes rögzítési pontját, ha szükséges, óvatosan húzza meg a csavarokat. Ügyeljen arra, hogy a támaszok szigorúan függőleges helyzetben legyenek, folyamatosan használja a szintet, és csak az elemeket rögzítse a fürdő felületére.

Lépés 6. Legyenek fém lábak a lábakhoz. Állítsa be őket a képernyő méretének megfelelően. Ellenőrizze a szalag magasságát, ugyanolyan legyen minden rúd esetében. Húzza meg a záróanyákat csak a végleges magasságállítás után. Minden csapot csavarni kell egy műanyag lábon, és újra ellenőrizni kell helyzetüket. A lábak szokásos magassága körülbelül 60 cm, a specifikus értékek a képernyő paramétereitől függenek.

Fordítsa meg a csapot, állítsa be a lábak hosszát

Helyezze az ujjakat a lábszárra

Biztosítsa a lábakat anyákkal

Gyakorlati tanácsok. Néhány lábnak különleges sarka van, amellyel a fürdő a padlóhoz van rögzítve. Szükséges a csapágyak rögzítése nagyon kellemetlen helyzetben fürdés alatt, ezt tartsa szem előtt. Gyakorlatilag csak két közeli láb rögzíthető. Csavarja meg a dugókat a szélsőségesen nagyon nehéz. De a legtöbb esetben elegendő kettő. Ha a fürdőt három oldalról rögzítik a helyiség falaihoz, akkor a lábak nem ülhetnek a dűbeleken. De végezze el a végső döntést a sajátjától, figyelembe véve a működés jellemzőit és a fürdő méretét.

Lépés 7. Csavarja be a dekoratív képernyő rögzítésének sarkait oldalra. Három kis sarok van, kettő a széleknél és a közepén egy. Helyezze őket a belső oldalra, tegye a képernyőt, és jelölje meg a sarkok helyzetét. Csatlakoztassa a sarkokat a fürdőbe. Ha nem rendelkeznek gyári lyukakkal az önfúró csavarokhoz, fúrja le őket.

Képernyőklip

Csavarozza meg a bilincseket csavarokkal

8. lépés: A képernyő elején jelölje meg a csavarok lyukak helyét. Nagyon óvatosan vegye figyelembe a méretet, minden először ki kell dolgoznia. Ellenőrizze az elemek helyzetét, maga a képernyő az utolsó bekapcsolás után a fürdő teljes felszerelését követően kerül telepítésre.

A fémkeret összeállításánál folytassa a szifon és a túlfolyás telepítését.

Először is, mint mindig, gondosan olvassa el a gyártó utasításait és ellenőrizze a szállítást a teljesség érdekében. Az utasításoknak nemcsak elemek listája, hanem szakaszos összeállítási rendszere is lehet. Ne rohanjon, hogy azonnal munkához jusson, előre gondoljon a cselekvések sorrendjére és az egyes részek céljára. A készletekben nincs semmi felesleges, ha maradt pótalkatrészek, ez hibát jelez az összeszerelés során.

A fürdő szifon felszerelése és felszerelése

A szifon és a túlfolyás összes elemét csak kézzel kell megszorítani, túl nagy erőfeszítéssel, a gumipárnák sérültek. Lehetetlen helyrehozni őket, cserébe kell keresni. És ez nem olyan könnyű, nem találja külön-külön az összes tömítést.

Soha ne használjon tömítőanyagokat a szerelés során, a csatlakozásoknak megbízhatónak kell lenniük. A tömítőanyagok nem rendelkeznek olyan hosszú élettartammal, mint a gumi, idővel, biztosan vannak problémák. Ha szivárgás van, akkor nem a hibás szifon, hanem az, aki összegyűjtötte. Legyen figyelmes a telepítésre. Miért?

 1. A fürdés alatt lévő szivárgásokat nem észlelik azonnal. A tartós víz jelenléte rendkívül kellemetlen helyzeteket idézhet elő, a gomba felületén a falak felületén. A gomba felszámolása érdekében egy komplex építési tevékenységet kell alkalmazni, drága, hosszú és nehéz. Ezenkívül teljesen el kell távolítani a fürdőt a negatív eredményekkel.
 2. A fürdőszobában végzett javítások kényelmetlenek. Sokkal jövedelmezőbb, ha minden munkát egyszerre végeznek a lelkiismereten, mint szenvedni akkor a problémák megszüntetésével és következményeivel. Ez az elv minden vízvezeték beszerelésére vonatkozik, és nem csak fürdőszobákra.

Miután a keret összes eleme összeszerelésre került, a szifon és a túlfolyó be van építve, elkezdheti felhelyezni a fürdőt. Saját szabályaival és nehézségeivel is foglalkozik, megfontolja a munkák előállításának lépcsőzetes utasításait.

A fürdő helyreállítása

Három műveletet kell megtenni: csatlakoztatni kell a szifoncsövet a szennyvízcsatornába, rögzíteni a falon lévő speciális sarkokat a fürdő oldalainak támasztására és dekoratív képernyőt felszerelni. Mivel az első problémák nem merülhetnek fel, a hajlékony tömlőt egyszerűen a csatorna csengőjébe helyezzük. De a sarkok felszerelésével, majd a fürdőkádon való rögzítéssel nehézségek merülhetnek fel.

Gyakorlati ajánlás. Javasoljuk, hogy az akril kádat a zuhany csatlakoztatása előtt szerelje fel. Az a tény, hogy a felhasználó számára kényelmes helyen áll, ami teljesen logikus, és gyakran ez a hely nagy nehézségeket okoz a fürdő telepítése során. Ha a zuhany csaptelep nagyon közel van a fürdő oldalához, akkor a telepítés helyén bonyolult.

1. lépés Helyezze a keretes fürdőt a padlóra, és használja a szintet, hogy ellenőrizze a helyét. Ne feledje, hogy az alsó résznek lejtőnek kell lennie a leeresztő nyílásnak, különben a mosás után nem minden víz megy. A maradványai kiszáradnak, és alul vannak a kellemetlen és nehéz eltávolítani foltok. Szükség esetén állítsa be a helyzetet a lábak völgyének megváltoztatásával. Ez kellemetlen erre, akkor le kell feküdnie a padlón és ebben a helyzetben csavarja / húzza meg a beállító anyákat. Különösen nehéz elérni a két szélső lábat.

2. lépés. Jelölje meg az egyik támasztóelem peremének helyét. A legkönnyebb eltávolítani a címkéket a fürdő végéről, ahol a hozzáférés a legkényelmesebb. A tartóelemeket egyenletesen elosztva oszd meg a megtartott oldalak hosszát az elemek számával.

3. lépés: Egy szint használatával rajzoljon vonalat a falakon az elemek rögzítésének helyén. Ez egy nagyon fontos művelet. A támasztó elemeknek kissé meg kell érinteniük az oldalak belső felületét, a rések tilosak. Ráadásul a kidudorodások nem megengedettek - a fürdő szélét deformálják vagy teljesen összeomlik.

4. lépés Fúrjon lyukakat a falakba dugókhoz, rögzítse a tartóelemeket.

Fix tartóelemek

Most a fürdőt a helyén kell elhelyezni, hogy az oldal szélét fém elemeken tartsa. Ezt nem könnyű megtenni, a fürdő legalább két oldalról a falakon nyugszik, ezekben a helyeken nem lehet kézzel tartani. Ha a helyiség mérete pontosan illeszkedik a fürdõ méretéhez, akkor három oldal támaszkodik a falhoz. Hogyan kell fürödni ezeket az eseteket? Ezenkívül ezt úgy kell megtenni, hogy a szélek a hátoldalon lévő támasztóelemekhez tapadjanak. Kétféle lehetőséget kínálunk.

 1. A kád körül egy fém keret, amely két kötelet köt össze. Helyezze el a megfelelő helyre, amíg meg nem áll a tartóelemeken. Ezután emeljük fel a köteleket 5-10 cm-rel, pihenjük az oldalát a falhoz és lassan engedjük le. Ezután a köteleket vágják és eltávolítják.
 2. Használja ki a hosszú láncokat, mint karokat. Emelje ki az alját, emelje fel és tartsa a kádat a kívánt helyzetbe, lefelé a helyére.

Fix kád

Fürdő- és falcsukló

A fürdő oldalának rögzítése a falhoz szerelő készlettel

Ezután győződjön meg róla, hogy ellenőrizni fogja a lábak helyzetét, a padlóra kell támaszkodnia. Ha egy kicsit elcsúszik - állítsa be helyzetüket. Most még csatlakozni kell a lefolyóhoz és egy díszítő képernyőt csatolni.

Hogyan telepítsünk egy dekoratív fürdő képernyőt

Előkészítő munka már elkészült a keret összeszerelése során. Most már csak a képernyőt rögzítette. Ehhez csavarok, alátétek és dekoratív dugók vannak a készletben. Mindent helyezze el a helyére és rögzítse a csavarokat. Ha helyesen történik, a rés a padló és a képernyő között nem lehet.

Képernyő retesz

Állítsa be a keret lábának hosszát még szerelés közben is

Egy akril kád kombinációja - 5 fázisban ideális eredmény

Az akrilszerkezetek egyre népszerűbbek minden évben, és ez nem meglepő - az anyag olyan jól néz ki, és olyan könnyű, hogy egy ember hordozhatja a fürdőt. De a kiváló minőségű konstrukció kiválasztása és az akrilfürdő helyes beszerelése nagyon fontos, majd minden fontos szempontról beszélek, hogy önmagában megbirkózhassanak ezekkel a munkákkal, és ne legyenek rosszabb eredmények, mint a szakembereké.

A képen: Akril fürdőkádok jól néz ki.

Első szakasz - minőségi választás.

A folyamatnak ezt a részét külön-külön megfontolom, mert ha alacsony minőségű terméket vásárol, még a legideálisabb telepítés sem segít, és a tervezés hamarosan deformálódik vagy elveszíti vonzó megjelenését.

Jó eredményt csak jó termékkel lehet elérni, a Triton fürdőkkel foglalkoztam, és teljesen elégedettek voltak azok jellemzőivel, de európai és amerikai termékek is megvásárolhatók, ára jóval magasabb, de nem kell aggódnia a minőség miatt.

A "Triton" márkanév széles választékot kínál

Megmondom, milyen tényezőkre kell figyelnie, amikor kiválasztja:

A divatosabb módosítások jobbak a tágas fürdőszobák befogadására, kisebb esetekben pedig jobb, ha klasszikus modellek vannak.

Azt javaslom, hogy válasszon olyan termékeket, amelyek vastagsága legalább 4 mm, könnyű látni: nézzük meg a perem végét, minden réteget és annak vastagságát láthassuk rajta.

Amikor vásárolsz, kopogtass a falra - a hangnak süketnek kell lennie, nem cseng. Használhat még egy zseblámpa ellenőrzést is - csillogjon kívülről a fürdő falán, és ellenőrizze, hogy a fénypont látható-e belőlük, ha nem, akkor jó választás.

Szükséges a szoba méretének tisztázása annak érdekében, hogy megtalálja a fürdő optimális méretét és formáját.

Egy másik fontos tényező a fürdőkád felszerelése, sok ember az ár kiválasztásakor választja, és figyelmet kell fordítania a felszerelésre, mert az olcsó opciók gyakran csak fürdőt tartalmaznak, míg a jó minőségű termékek számos további elemet tartalmaznak:

 • Szerelőkeret állítható lábakkal;

A keret felelős a szerkezeti szilárdságért

 • Csavarok, tányérok, falra szerelhető tartók. Az európai gyártók, többek között, kiegészítik a fürdőt a fúrókkal, amelyek munka közben szükségesek.

Összeszerelés

Ez a folyamat négy szakaszból áll, mindegyiket külön-külön megvizsgáljuk. Kövesse őket ugyanabban a sorrendben, amelyben le van írva, így nem kevered semmit, és nem fog hibákat elkövetni. Az akrilfürdő saját kezűkkel való felszerelése felelősségteljes folyamat, legalább egy ajánlás megsértése azt a tényt eredményezheti, hogy a tervezés nagyon gyorsan meghiúsul.

Második szakasz - Előkészítő események

Ebben a szakaszban először is meg kell győjteni az összes szükséges eszközt és tartozékot, másrészt helyet kell készíteni a jövőbeni munkához. Kezdjük az első szemponttal:

 • A falon lévő lyukak fúrásához szükségünk van egy kalapácsfúróra, amelynek átmérője és hossza szükséges.
 • A csavarhúzót a szerkezet összeszereléséhez és a rögzítők szorításához szükséges. Ezen kívül nagyon jól fúrhatnak lyukat akrilból, ha szükséges;
 • A fürdőszoba lábának beállításához szükség van egy megfelelően méretezett nyitott csavarkulcsra (17 éves voltam);
 • A tégla tartószerkezet felépítéséhez tartályt kell készíteni a habarcs elkészítéséhez és egy simító simítóhoz az elemekhez való hozzáadásához;
 • Méréséhez szükség van egy szalagmérésre, a szögek vezérlésére - egy négyzet, és annak érdekében, hogy az építést ideálisan simán ki lehessen hozni, az épület szintjének használata nélkül nem lehet. A jelölés egy konstrukciós ceruzával vagy filctollal készült.

Rulett nélkül ilyen munkák nem tehetnek

Ne feledkezzen meg további anyagokról sem:

 • A kupola és a fal közötti csatlakozás lezárásához különleges tömítőszalagot használhat, speciális határvonalat helyezhet el. Egyszerűbb megoldás a szilikon tömítőanyag használata, ellenáll a nedvességnek, és jól tömíti a kötést;

Különleges határ a felületekhez szoros és a csuklózárást zárja le

Mielőtt elkezdené az akrilfürdők telepítését, elő kell készítenie a helyiséget:

 • Ha a padlóra kerámia burkolólapok felhelyezését tervezik, akkor a munkát előre kell elvégezni;
 • Ugyanez érvényes a falakra is, bár néha a befejezés a fürdő oldaláról indul, ebben az esetben a bélés a fürdő felhelyezése után történik;
 • A legfontosabb, hogy a falfelületnek egyenletesnek kell lennie, és a köztük levő szögnek egyenesen kell lennie, szükség esetén ellenőriznie kell a síkot, annak érdekében,

A jelentős szabálytalanságokkal rendelkező falak könnyebben igazíthatók a jelzőfényekhez.

A harmadik szakasz - építse fel a szerkezetet

Ez a munka része, amely leggyakrabban számos kérdést vet fel azoktól, akik soha nem vettek részt ilyen tevékenységekben. Az emberek félnek valamit károsítani vagy hibákat követni az összeszerelés során.

Valójában nincs semmi baj ezzel a munkával, gondosan kell eljárnia, és néhány egyszerű ajánlást kell követnie:

 • Először is meg kell vizsgálnia a fürdőszobával kapcsolatos dokumentációt. Ha magas színvonalú termékkel rendelkezik, akkor szükségszerűen jelen lesz a részletes ábrákkal és az elvégzett munka lépésenkénti algoritmusaival, ez nagymértékben egyszerűsíti a folyamat egyes árnyalatait;

A keret a legnehezebb része a tervezésnek, ha megérted összeszerelését, nem lesz gond

 • Először ki kell nyomtatni a fürdőszobát, helyezni egy kartonot a padlóra, és fejjel lefelé fordítani. Ez biztosítja a könnyű hozzáférést a rögzítési pontokhoz, a legfontosabb az, hogy a padlón elhelyezett kartonpapír réteg elegendő, és a munka közben nem karcolja meg oldalát;
 • Ezután szét kell szerelni a teljes hardvert, és sík felületre kell helyezni, hogy a folyamat során kényelmesen legyenek, és ne kelljen megtörölni egy halom vas és műanyag darabokat. A rendszer szerint meg tudja határozni, hogy melyik elem van telepítve, ahol egyszerűsíti az összes további munkát;
 • Eddig két lehetőség van a keret felszerelésére. Az első a lyukak fúrásához szükséges a rögzítőcsavarok számára, ebben az esetben a jelölés a keret alja és a fúrás egy bizonyos mélységhez rögzítése történik. A második esetben a lyukak már ott vannak, és semmit sem kell fúrni, az utóbbi időben leggyakrabban találkozom az elkészített struktúrákkal, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munkát;

Meg kell fúrni egy bizonyos mélységben, hogy ne csináljon egy átmenő lyukat. Vezesse be az elektromos szalagot a fúrógépre vezetőnek, így egyértelműen szabályozhatja a folyamatot.

 • A vezetékek rögzítése csavarok segítségével történik, rögzítve és rögzítve kell. A legjobb, ha csavarhúzót használsz, de szélsőséges esetekben egy szokásos csavarhúzóval lehet megfelelő konfigurációt kialakítani.

Először az alsó építőelemek csatlakoznak

 • Ezután a lábak fel vannak szerelve, és függőleges oszlopok vannak csatolva, ezeket a munkákat az utasításoknak megfelelően végzik. A keretek konfigurációja változhat a fürdő és a gyártó formájától függően, de az összeszerelési eljárás megközelítőleg azonos. Bizonyos nagyméretű fürdőszobákban szükség lehet további lábak rögzítésére az aljára, a megfelelő munkasorozatot az összeszerelési sémában feltüntetik;

Itt van a keret összeszerelve és a tálhoz rögzítve.

 • Ezután csatlakoztatnia kell a szifont, a munka három szakaszból áll: először a túlfolyó van rögzítve, majd a leeresztő lyuk, amely után a szerkezet teljesen össze van szerelve. A modern változatok viszonylag egyszerűen összeszerelhetők, mindig van egy rajz a csomagon, amely szerint a legfejletlenebb mester is képes kapcsolatot létesíteni (miután egyszer először összeszereltem és telepítettem egy szifont).

Négyszakasz - Tégla tartószerkezete

Ami a munkának ezt a részét illeti, a gyártók nem rendelkeznek, de a gyakorlat szerint az alsó rész további erősítése csak az akril fürdők javát szolgálja. Kevésbé deformálódnak, és jobban ellenállnak azoknak a terheknek, amelyek elkerülhetetlenül rájuk kerülnek. Egy akrilfürdő beszerelése egy tégla egy további bázis használatával lehetővé teszi a szerkezet deformációjának kizárását a kötőelemek helyén.

Ha csak a lábakat használja, a szerkezet idővel gyengülhet, és nem valószínű, hogy a kötőelemeket szorosabbra feszítik. A tégla alapja jelenléte megmenteni fogja a problémát, hogyan kell megerősíteni, hogy a tartórendszer ne rázza fel, mert a kereten a terhelés legalább kétszer olyan kicsi.

A munkafolyamat a következő:

 • Először telepítenie kell a fürdőt a jövőbeli helyére és több lábra igazítani, ebben a stádiumban nincs szükség pontosságra, fontos, hogy meghatározzuk a szerkezet helyét a jövőbeli rendszer méretének és magasságának meghatározásához;
 • Téglából készült támasz lehet a keret támogató elemei közé középen helyezkedik el, és ezek alatt is áthaladhat, minden a tál mérete és a padló feletti szerkezet magasságától függ. Ne felejtsük el, hogy a tégla és a fürdőszoba vagy a keret között legalább 1 cm szabad hely legyen, majd eltávolításra kerül;

A padlóról az utolsó elemre való távolság a referenciapontunk.

 • Ezt követően elkészítik a habarcsot, a legegyszerűbb módja a kész falazószerkezet megvásárlása, amely elegendő ahhoz, hogy vízzel hígítsa, és keverje használat előtt. Általában egy 25 kg-os súlyú zsák elegendő egy szerkezet megépítéséhez, de mindegyik a letelepedett téglák számától függ;
 • A fektetés nem igényel különleges pontosságot és szépséget, ugyanakkor nem lesz látható később, különböző téglákat lehet használni. A lényeg az, hogy a magasság olyan legyen, amilyennek lennie kell, és az elemek biztonságosan vannak, nincs más követelmény;

Az alapítványnak erősnek kell lennie - ez az egyetlen követelmény rá.

 • Az oldatnak legalább 24 órán keresztül szárazon kell lennie, de a munka azonnal folytatható, mivel nem fogunk nyomást gyakorolni az épített alapra.

Ötödik lépés - Telepítési tervezés

Most kitaláljuk, hogyan kell helyesen telepíteni az akril fürdőt, a munkafolyamat a következő tevékenységekből áll:

 • Először is a struktúrát a jövőbeli helyére kell helyezni, és a lehető legközelebb kell a falhoz mozgatni. Amint azt fentebb megjegyeztem, ha a kerámiákat csak a tál szintje felett helyezik el, akkor jobb, ha a fürdőszoba behelyezése után elvégezni, mivel a csempék alá helyezés feltételezi a rendszer pontos helyzetének meghatározását még a munka megkezdése előtt, és a megfelelő tapasztalat nélkül nehéz megtenni. Lehet, hogy tévedés történt, és ki kell jutnia egy utat;

Ha helyesen történik, akkor kis rés lesz a fürdőszoba és a tégla alapja között.

 • A fürdő szintjének beállítása a munka másik nagyon fontos szakasza. Minden egyszerű: a szint az oldalra van helyezve, és a lábakon lévő szálat használja a kívánt helyzetbe. Minden oldalról ellenőrizni kell a gépet, nem kell megdöntenie a lefolyót, maga a tál alakja van a szükséges dőlésszel, és a víz minden probléma nélkül folyni fog a csatornarendszerbe, a legfontosabb az, hogy a munkadarab végén rögzítse a támasztékok helyzetét reteszelő anyákkal;

Javasoljuk, hogy ellenőrizze a síkot és átlósan

 • Ha a szerkezet egy vonalban van, meg kell jelölni az oldal alsó szélét a falon, majd a fürdőt félretesszük. Ezután vegye be a szerelőlemezt, és jelölje meg a helyüket a falon, csatlakoztassa az elemeket, és meg kell jelölni azokat a helyeket, ahol a rögzítőelemek lyukakat kell fúrni. Alacsonyabbra kell fektetni a falra - kb. 3 mm-re annak érdekében, hogy kompenzálja az akril süllyedését a terhelés alatt;

Mielőtt a konzolokat a falhoz rögzítené, pontosan meg kell határoznia a helyzetüket.

 • Ezután az építmény be van állítva, jobb, ha egy asszisztenssel dolgozik, óvatosan helyezze el a kádat úgy, hogy az oldala a beépített konzolhoz illeszkedjen. Sokan azt kérdezik, hogyan rögzítsék a tálat szorosan a falhoz, de ez nem szükséges - a konzolok csak azért szükségesek, hogy megakadályozzák a szerkezet felborulását, és legyen köztük egy kis rés köztük és a perem között, mivel a víz súlya alatt lévõ anyag hajlamos elhajlik;
 • A telepítés után minden kommunikáció csatlakoztatva van, elsősorban a szennyvízrendszerre vonatkozik. Fontos, hogy a szifon ellenőrizze a tömítettséget, ezért legalább néhány liter vizet kell öntenie, és minden csatlakozást szivárgásra kell ellenőriznie, ha minden rendben van, akkor ez a szakasz sikeresnek tekinthető;
 • 3-4 nappal az építkezés után a tégla alapja, akkor folytassa a következő szakaszában az építési az alap. A tartó és a fürdőszoba közötti tér fel van töltve habarccsal, ez az anyag lehetővé teszi, hogy szorosan kitölti az ürességet, és jó ellenáll a stressznek;

A poliuretán hab erős, ugyanakkor rugalmas párnát hoz létre.

 • A legutolsó telepítés egy díszítő képernyő, amely lefedi a csúnya alsó részt, és vonzóbbá teszi a fürdőt. Az ilyen elemek beszereléséhez szükséges utasítások mindig a termékkel vannak ellátva, a munka egyszerű, mivel mindig vannak rögzítőelemek a fürdőszobában.

Leírtam, hogyan kell egy biztonságos akril fürdőt installálni egy kerettel és egy tégla támasztékkal. Ez a módszer meglehetősen egyszerűen megvalósítható, és egyúttal hiányozhat a keret hátrányaiból (időbeli lazítás) és a téglából (az oldalak nem elég megbízható rögzítése).

Meg fogjuk érteni, hogyan kell a pecsétet a peremhez rögzíteni. Ha van egy különleges szalagja, akkor középen hajlik és a fürdő falához és oldalához van ragasztva, egy különleges lábazatot helyeznek be a nyílásba és szilikon tömítőanyaggal lezárják.

És ha csak szilikont használsz, akkor meg kell kitöltened a rést, majd egy gumi spatulával távolítod el a felesleges összetételt, ez a csomópontot egyenletes és tiszta lesz.

Annak érdekében, hogy a kötés tökéletesen sima és finom legyen, mindkét oldalán felragaszthatja a szalagot

És még egy olyan árnyalat, amiről szeretnék elmondani, hogy meg lehet erősíteni a fürdőt és javítani lehet a hőszigetelés jellemzőit. Ehhez külső felületét egy habréteg borítja, csökkenti a vízből származó zajokat, és lassú vízhűtést biztosít a tálban.

A poliuretánhabnak köszönhetően a fürdő erősebbé és melegebbé válik.

következtetés

Az akrilfürdő beszerelése meglehetősen egyszerű folyamat, ha megértette az utasításokat és követi az összes ajánlását. A jelen cikkben szereplő videó segít abban, hogy még jobban megértse a munkát, és ha kérdései vannak a témával kapcsolatban, ne habozzon megírni azokat a megjegyzésben szereplő megjegyzésekben.