Legfontosabb > Tartozékok

Akril bélés a fürdőben - állítsa be a saját kezét vagy hívja a mestert?

A hófehér, tiszta fürdő az összes hostess büszkesége. Annak érdekében azonban, hogy a tartályt többször naponta használják, a háztartási szükségleteket is beleértve, sok erőfeszítést kell végrehajtani.

Még a gondozásra és kezelésre vonatkozó ajánlásokkal együtt a fürdő végül is használhatatlanná válik, a fehér felület sárga színűvé válik, apró repedésekkel vagy forgácsokkal borítva. Szerencsére a lakástulajdonosok gyors, olcsó megoldást nyújtanak erre a problémára - egy akril bélés a fürdőben. Ebben a cikkben megismerjük a hajó helyreállításának technikáit és hátrányait a saját kezű polimer anyagból készült speciális betét segítségével.

Technológiai jellemzők

Az akrilbélés telepítése a fürdőbe viszonylag új technológia a do-it-yourself mosó tartályok gyors, de olcsó felújításához. Leggyakrabban az öntöttvas termékeket frissítik, mivel gyakorlatilag korlátlan élettartamuk van, és az új modellek igen drágák. A módszer lényege, hogy a méretre illesztett akril betétet egy különleges habanyaggal tömítjük.

Ennek a technológiának a előnyei:

 • Sokoldalúságát. A mosott öntöttvas tartályok szovjet modelljei nem különböztek különböző modellekben, ezért könnyű volt kiválasztani egy bélést egy akril fürdőre, ismertté a termék méreteit.
 • Gyorsaság. A másik ok, ami ezt a helyreállítási módot választja - a sebesség. A bevonatot 2-3 órán belül akril betét segítségével frissítheti a fürdőszobában, amelyből az előkészítő munka nagy részét felveszi. A hab kiszáradása nem haladja meg a 24 órát.
 • Egyszerűség. A tömeges technológia helyreállításának hátrányai - összetettség és hosszú szárítás. Az akril fürdő fürdőkádja könnyedén és gyorsan beállítható a saját kezével, és az eredmény sokkal jobb, mint a folyékony polimer javításakor.

Fontos! Az öntöttvas fürdőkád bélésének kiválasztásához a modell szélességét, hosszát és mélységét pontosan meg kell mérni. A mélységet a lefolyónyílás közelében lévő legmélyebb ponton, a belső falak hosszának és szélességének mérésével mérik.

Öreg fürdő elkészítése

Az öntöttvas tartály mosogatásának helyreállítására szolgáló technológia hátrányait nem kell hosszabb időn keresztül feltüntetni, amelyek közül az egyik az a nagy időtartam, amire a régi bevonat elkészítéséhez szükség van a telepítéshez. Ha azonban a fürdőhöz megfelelő bélést választasz, az eredmény meghaladja az elvárásokat. Ahhoz, hogy a betét tökéletesen álljon, a következő tevékenységeket kell elvégeznie:

 1. Először is a mosogatógép melletti dekoratív csempe vagy műanyag panelek szétszerelésére van szükség ahhoz, hogy hozzáférjenek a széleihez.

Fontos! Ha a megfelelő akril betétet választja, és gondosan előkészíti a régi öntöttvas fürdő munkát, a saját kezével történő rekonstrukció nem okozhat nehézséget. Fontos, hogy egyenletesen távolítsa el a zománcot, és ne kezelje a kezeletlen helyeket. Köszörülésnek köszönhetően a sima zománcburkolat durvává válik, ami javítja a ragasztást a tömítőanyag vagy a hab között.

Bélés előkészítése

Miután elkészült a régi mosóvíz-rekonstrukciós tartály, meg kell készíteni a vásárolt akrilbélést a fürdőben. Megjegyezzük, hogy a termék megjelenésének helyreállításának eredménye minősége és tartóssága a betét választásának helyességétől függ. Annak érdekében, hogy a legjobban illeszkedjen, ki kell választania a betétet a betű hosszának, szélességének és mélységének megfelelően, amelyet a következők szerint készítenek el:

 • Az akrilból készült bélés egy tiszta, zsírtalanított fürdőbe kerül, a zománc bevonat eltávolításával, majd a kerületén túlmutató helyeket jelölővel vagy ceruzaikkal jelölik.

A szakmabeliek megjegyzik, hogy fontos, hogy pontosan megjelölje és vágja le a lyukakat a vízelvezetés és a túlfolyás érdekében, hogy megfelelően és pontosan telepítse a betét az öntöttvas fürdő saját kezével. A vágási lyukaknak olyan fúróra van szüksége, amely alacsony sebességgel működik az eljárás során, nem károsítja az anyagot. A repedésekkel vagy forgácsokkal ellátott betét nem használható.

Akril betét felszerelése

Az elkészítési munkálatok befejezése után, amely a legtöbb időt veszi igénybe, itt az ideje, hogy az akril bélést telepítsük. Ehhez a mesternek speciális habot, tömítőanyagot, bilincseket és szerszámokat kell használni a szifon csatlakoztatásához. A fürdőben lévő akril betét a következő technológia szerint van felszerelve:

 1. A lefolyó és a túlfolyó lyuk körül speciális tömítőanyagot, valamint a mosó tartály szélei mentén helyezkednek el, biztosítva a csukló szoros illeszkedését és tömítettségét.
 2. A tartály felülete egy speciális habot egyenletesen eltakarja. Fontos, hogy a habot a lehető legegyenletesebben osztják el annak érdekében, hogy kiküszöböljék az üregek kialakulását. A réteg vastagsága az akril bélés kiválasztásának és illesztésének pontosságától függ.

Az öntöttvas fürdő megjelenésének helyreállítását szolgáló technológia előnyei az akril betét önszerelésének, a megfizethető árnak és a hab gyors száradásának. Például a folyékony akril mosogatás után a tartály rekonstrukcióját követően 3 nap után csak zuhanyozni lehet. Ezenkívül a kész bélés használata lehetővé teszi, hogy gyönyörű és tartós eredményt érjen el, amely 10-15 évig megnöveli a termék működését.

Az akril betét behelyezése a fürdőbe: a bélés felszerelésére vonatkozó utasítások

A régi fürdő pótlása szükségessé teheti a leginkább váratlan pillanatot. Nem mindig a családi költségvetésben tartalékot biztosít az ilyen javításokhoz. Alternatívaként a fürdőben egy akril betétet is lehet használni, amelynek költsége nagyságrenddel olcsóbb. Igen, és a hatalom munkája, hogy magad csináld. A lényeg az, hogy megértsük a folyamat lényegét, és foglalkozzunk az összes árnyalattal.

Mi a jobb: bélés vagy csere

A kopott fürdő nem illeszkedik egy tiszta helyiségbe - a fürdőszobába. Definíció szerint ez az egészségügyi tartálynak nemcsak tisztának, hanem biztonságosnak kell lennie a lakó minden lakója számára.

Milyen biztonsággal tudunk beszélni arról, hogy mindenféle kórokozó élhet és reprodukálható-e a fürdőkabát kopogó darabjai között?

Még egy alapos tisztítás sem képes megbirkózni velük. Itt a két lehetőség egyike segít:

 • új fürdő telepítése;
 • a régi bíboros megújulás.

Az első lehetőség előnyösebb. De óriási pénzügyi kiadásokat biztosít. Ezenkívül sok időt és erőfeszítést igényel a javítás befejezése, mert a régi fürdő cseréje sok belső részletet változtat, többek között a padlón és a falakon, a csöveken és így tovább.

A második lehetőség olcsóbb. Az utolsó költség függ a kiválasztott frissítési opciótól. A 3 legnépszerűbb módszer létezik:

 • ömlesztett akril;
 • zománc bevonat;
 • helyezze be a bélést.

Az első két módszer egy speciális folyadékkompozíció alkalmazása az öreg fürdő előkészített felületére. Itt jó eredmény elérése érdekében jó szakemberre és jó minőségű anyagokra van szüksége. Továbbá mindent meg tudsz csinálni. A fő nehézség a sima, szivárgásmentes felület.

A harmadik lehetőség a gyárilag gyártott formanyomtatvány telepítése. Ezt a munkát önmagában elvégezheti, gondosan betartva a telepítési szabályokat. Jó anyag nélkül és némi erőfeszítés nem képes. De az eredmény megéri - teljesen tiszta és fényes fürdő.

A frissített fürdő megjelenése és a fürdés tapintási érzékelése nem okoz csalódást. Ha minden rendben van, akkor nagyon, nagyon hosszú ideig használható lesz. Ilyen esetekben a frissítés helyett inkább az új fürdő vásárlás helyett előnyös:

 • nincs pénzügyi lehetőség arra, hogy újat vásároljon és telepítsen;
 • ha egy bérelt lakásba költözött, akkor nem akarja a fürdőt használni valaki után;
 • amikor nagyon rövid idő alatt maximális eredményre van szüksége;
 • Nem akarok javításokat végezni;
 • fáradt a peeling fürdő.

Az új fürdőbe beépített akrilbélések legalább 10 évig tarthatnak, ha a telepítést a szabályok szerint végezték, és maguk a termékek kiváló minőségűek.

Akril lap: mit kell tudni

Az akril fül, amely a régi fürdő megjelenését helyreállítja, vizuálisan hasonlít a tetején viselt köpenyre. Ez lehetővé teszi néhány órát, hogy visszatérjen az egészségügyi kapacitás elveszett teljesítményéhez.

Az ilyen jellegű helyreállításokat évtizedek óta használják az amerikaiak, az európaiak és a polgárok két évtizede. Ez egy megfizethető és kényelmes módja annak, hogy a kívánt eredményt túl sok szennyeződés nélkül kapja meg.

A legfontosabb dolog az akril betétben a minőség. Ezért ha otthon választja ezt a terméket, figyelmet kell fordítania a jó hírnevű gyártókra. Egyébként még a lelkiismeretes telepítés sem fogja megmenteni a helyzetet - a betét egy hónap múlva felrobbanhat.

Az egészségügyi termékek piaca ilyen anyagok betétje:

 • orvosi akril;
 • kétrétegű műanyag - ABS / akril;
 • rendes műanyag;
 • technikai akril.

A sima műanyagot és a műszaki akrilát a gátlástalan gyártók használják. Ők üres mint kiváló minőségű termékek megfizethető áron. De az ilyen megtakarítások kijönnek oldalirányban egy hónappal később a második.

Az egészségügyi orvosi akril (PMMA) kettős réteget váltott ki az elmúlt években. Az a tény, hogy az ABS / akril anyag a legjobb teljesítményt nyújtja. Így sokkal ütésállóbb a törékeny akrilhoz képest.

A betétek gyártásának technológiai folyamata összetett, és igényli a mester készségét és a drága eszközök rendelkezésre állását. Kézműves körülmények között a minőségi termékek gyártása lehetetlen.

A bélések gyártásához egyhuzamos 0,6 cm vastag öntött akril lapot, vákuum és magas hőmérséklet hatására a gépen a kívánt alakot adják. A formázáshoz az alumínium vagy a szintetikus kompozitok speciális formáit használják.

A kétrétegű műanyag lényegében egy monolit anyag, amely önthető, valamint tiszta akril. Fontos, hogy az akril réteg vastagsága legalább 0,5 cm legyen. Valójában a 2 mm-es rétegben lévő termékekben a működési felület gyorsan megsérül.

A külföldi gyártók és az összes háztartási felhasználású ABS / PMMA túlnyomó többsége. A felső higiénikus réteg szennyeződéstől mentes és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és az alsó biztosítja a termék megbízhatóságát.

A régi fürdő alakja fontos. Nem minden modell vásárolhat akril bélést. A nagyméretű növényeknél legfeljebb 20 különböző szerszám található a betétek gyártásához a leggyakoribb öntöttvas és acéltermékekhez. Ha a mérés során kiderült, hogy a fürdő nem szabványos, akkor alternatív frissítési opciót kell választania.

Ne bízz a privát gyártókban, akik megígérik, hogy betétet készítenek egy adott modellhez. Nagyon drága lesz, és senki sem lesz képes garantálni a termék minőségét.

Továbbá, egy nem szabványos modell esetében egy kicsit kisebb bélést nem lehet vásárolni. A "fürdő a fürdőben" helyreállítási technológiának megfelelően olyan, mint egy régi bőrön át viselt második bőr.

Akril betét: hogyan kell vásárolni egy jó

Mielőtt egy új béléscsövet helyezne el egy peeling fürdőbe, ki kell választania egy minőségi beállítást. Végül is a piac tele van vonzó ajánlatokkal, és senki sem mentes a pénzt megtakarító vágytól. De a megtakarításokat indokoltnak kell alávetni - jobb, ha a telepítési munkát a sajátjánál, mint egy olcsó hamisítványt vásárolni.

Jó doboz megvásárlásához kövesse az alapvető szabályokat. Először is, egy minőségi terméknek rendelkeznie kell kísérő minőségi dokumentumokkal, a gyártó garanciájával legalább 3 évig, a berendezés logójával és a felhasználási és gondozási ajánlásokkal.

Másodszor, a gyári bélések fedettek a tetején egy védőfóliával. Csak használat előtt távolítsa el, amikor az összes ragasztási munka befejeződött és minden száraz.

Harmadszor, a szaniterek nem ragyoghatnak. Ellenőrizni kell, hogy a választott lehetőség megfelel-e ennek a követelménynek, ha átnézi a bélést a napsütésben, egy világító lámpát vagy a zseblámpát a hátsó oldalról.

Negyedszer a minőségi betét akril felülete sima és egyenletes. A megvásárolt példány karcjai és zsetonjai elfogadhatatlanok. Ha a terméket egy futár hozta, akkor írja alá a dokumentumokat, és csak a szállított áru alapos ellenőrzését követően szabadítsa fel.

Ötödször, a vastagsága a kiváló minőségű akril bevonat - 5 mm. Ezt kísérő dokumentumokkal kell támogatni.

Hatodszor, csak megbízható cégektől kell megvásárolnia. A jó hírnévvel rendelkező szorgalmas gyártóknak nincs értelme megtéveszteni az ügyfelet. Tehát az orosz piacon az LLC ISKomp, a Plastall, a SevenLux, a Multiplast és a Grand Plast bebizonyították magukat. Az osztrák nyersanyagokat és a német felszerelést használják.

Hetedszer, a megvásárolni kívánt bélés méretének egyértelműen meg kell felelnie a frissítendő fürdő méretének. Ehhez a vásárlás előtt meg kell mérni a kapacitásának magasságát, szélességét és mélységét. Elfogadhatatlan, hogy kisebb vagy irreleváns bélést vegyen be, még akkor is, ha az eladó az ellenkezőjét állítja. Arra vonatkozó érvei, hogy minden üreg jól kitölti poliuretán habot, a szakmaiságot jelzi.

Útmutató a bélés telepítéséhez

A jó akril betét megvásárlása csak az első lépés a fürdő megújulása felé. Nem kevesebb felelősséget kell vállalnia a telepítéshez. Ezt saját magaddal teheti meg, vagy szakembert hívhat meg.

A betét beillesztése: hova kell kezdeni

Ha komoly kétségek merülnek fel a képességeikben, akkor jobb, ha egy megbízható cég képzett alkalmazottját hívják. Nem érdemes együttműködni a kézművesekkel, akik ígérnek mindent a névleges díjért. Nem csak rosszul illessék be a betétet, hanem el is rontják.

A telepítési technológia megsértése esetén néhány hónap alatt a felújított fürdő öröme csalódást okoz. Kellemetlen szag, fekete penész, repedések jelennek meg, az alsó rész csökkenni kezd. Néha lehet, hogy megszabadulhat a rossz minőségű berendezés következményeitől, ha egy javító szakembert hív fel, gyakran fordul elő, amikor betétet kell cserélni.

Miután úgy döntött, hogy elvégzi a fürdő helyreállítását, meg kell mérnie. Ha a kapott mérések lehetővé teszik a gyári lapot, akkor biztonságosan megrendelheti a kívánt színt. Ebben a szakaszban nem számít, hogyan kell vásárolni - személyesen a boltban vagy az interneten keresztül. A legfontosabb dolog - a gyártó jó hírneve.

Ha a mérések egy nem szabványos formát jeleznek, helyes lesz a szaniteráruk helyreállításának alternatív opciójának megválasztása.

A bélés kívánt modelljének kiválasztása és megrendelése esetén azonnal meg kell vásárolnia a ragasztandó anyagokat. Gyakran az eladók a legjobb habot, ragasztót, tömítőanyagot kínálják, ami jól illeszkedik a megvásárolt termékkel való munkavégzéshez.

A frissítés második szakasza

Miután alaposan megvizsgálta a fürdőszobát, meg kell határozni, hogy milyen eszközökre lesz szükség a munka során. Minden attól függ, hogy pontosan a régi fürdő telepítve van-e. Ha oldalai a falba süllyednek, akkor meg kell szabadítanod őket. A szükséges idő függ a falak felületétől.

Amikor a falak drágák és új csempe, akkor helyes lesz kiválasztani a restaurálás egy másik változatát.

Ha a tartály kerületét sarokkal szegélyezi, akkor azt el kell távolítani. Egy régi csempe, amely a fürdőkád széléhez közel helyezkedik el, gyémánt tárcsa néhány centiméterrel felfelé, a teljes kerület mentén körültekintően körbevágható.

Ezután eltávolították a régi szifont és a lefolyó- és túlfolyó rácsokat. Ha mindez szorosan csatlakozik a régi öntöttvas fürdőhöz, akkor az eltávolításhoz a darálót kell használni. A készletben sok béléscsővel új szifon jön egy csatorna- és túlfolyó rácskal.

A régi fürdő felülete jobb tisztítani a lakkfény maradványait, csiszolópapírral. Ezután öblítse le és szárítsa meg.

A fürdő helyreállításának harmadik szakasza

A felület előkészítésével befejeződve megkezdheti a bélés illesztését. Ideális, ha minden jól illeszkedik, és nem kell elvágnia. A régi fürdőben lévő akrilbélések telepítésekor azt feltételezzük, hogy a technikai oldal a víz behatolás elleni védelem funkcióját látja el.

A fő probléma a hely hiánya az egész betét befogadására. Itt le kell vágnod a felesleget. Ehhez meg kell próbálnia egy új ruhadarabot a fürdőn, és észreveszve a széleket, távolítsa el a feleslegeseket. Ennek a műveletnek a pontos elvégzéséhez elektromos vágólapot használhat.

Ebben a szakaszban a kiáramlás és a túlfolyás helyét jelölik. Az új fül ilyen furatok nélkül készül. Meg kell vágni magukat. Annak érdekében, hogy a helyükön ne tévesszék meg, a fürdő lefolyójának és túlfolyásának szélei grafitos ceruzával, fogkrémet vagy más színező összetétellel jelölhetők.

A kívánt átmérőjű speciális koronával továbbra is lyukakat vágnak a bélésen.

A negyedik szakasz: a borítás ragasztása

Most itt az ideje, hogy az akril betétet a régi fürdő belsejébe helyezzük. Kétkomponensű habot, vízálló szilikont vagy speciális ragasztót használ.

Egyes szerelők rendszeres habarcsot és etilénglikolt adnak hozzá. Ez téves tanácsadás - ezek a tevékenységek katasztrofális következményekhez vezethetnek. Egy habszivacs egyszerűen megtörhet.

A betét ragasztásához kiváló minőségű kétkomponensű keverékre vagy speciális ragasztókompozícióra van szükség. A cselekvés jelentése - óvatosan ragasszuk le a fedelet a régi fürdő felszínén. Ha száraz helyet hagysz, akkor elkezdenek felhalmozni a kondenzátumot, és a buborék megduzzad.

A kiválasztott munkadarabot a teljes felületre alkalmazzák. A lefolyó és a túlfolyó lyuk körül egy tömítőanyag kerül alkalmazásra, hogy megakadályozza a víz bejutását a két termék közé.

Ezután a bélést alaposan behelyezzük a fürdőbe. Súlyosan megnyomva az oldalakon és az alján. A rögzítéshez a helyükön azonnal rögzíteni kell a lefolyót és a túlfolyó rácsokat. Az oldalakon a klipeket jól rögzítheti. Ezen kívül szilikon gyűrűs tömítések is használhatók rácsok telepítésekor.

A bélés telepítésének utolsó szakasza

Amikor mindent ragasztunk, elkezdhetjük helyreállítani a szépséget a fürdő szélei mentén. A fal csupasz részének elrejtéséhez ragasszon kerámia járókeretet a perem körül. Ezután tömítőanyagot alkalmaznak az ízületekhez, hogy megóvják a nedvességtől.

Mindezen munkák során a védőfóliát nem távolítják el a betétből. Annak érdekében, hogy a ragasztó megszáradjon, a fürdőt tiszta vízzel kell kitölteni anélkül, hogy pár centiméterrel elérné a túlfolyó lyukat. Hagyja az éjszakát.

Reggel a víz leeresztésére - minden teljesen száraz és ragasztott.

A hosszú élettartamú akril fül titkai

A betét minősége 70% -kal biztosítja a szolgáltatás tartósságát, 20% -kal a telepítés helyességét. A fennmaradó 10% - a termék gondozásának és felhasználásának feltételei. Így a telepített bélés élettartamának utolsó lépése a megfelelő működés és karbantartás.

Amikor jó vonalhajózást vásároltak, de a Krivoruk mester felszerelte, a víz a fedél alatt felhalmozódni kezd. Idővel stagnált - van a penész és undorító szag a fürdőszobában. De ezt a helyzetet az illetékes javítási munkák eredményeképpen lehet megoldani, és a betét hosszú időre szolgál.

A frissített fürdőszobát akrilfedélben is használhatja, mint korábban. Nem tudsz csak forró vízbe önteni, dobni késeket és téglákat.

Ha meg kell javítania a fürdőszobában, akkor a tartály felülete jobban fedezi a filmet és egy puha ruhát. Végtére is, a csempe kopogott a falak súlyosan károsíthatja az akril réteg. A bontott mosdót vagy WC-t nem dobhatja le - a bélés feltörhet. További helyreállítás nem lehetséges - csak távolítsa el és illessze be az új terméket.

Ami a gondozást illeti, az akril réteg fél a csiszolófolyadéktól és a porszerű termékektől. Továbbá nem tolerálja a hosszú távú sár stagnálását.

A megújult fürdő használata után puha szappanos szivaccsal kell kezelni és vízzel ki kell öblíteni. A bélés mosásához használhat akril fürdõkre gyártott termékeket.

Mély karcolások és apró repedések és más típusú károk esetén az akril betét javítható. Ehhez megvásárol egy speciális javító készletet, redukálószert és polírozó pasztát. Az alkalmazott szerek hangja nem különbözik a natív bevonattól, ugyanabból a gyártóból kell megvásárolnia.

Miért válasszon akril

Amikor eldöntöd, hogy van-e régi akrilbélés a régi fürdőkádban, figyelmet kell fordítani a jelentős előnyökre. Talán ismerősei vagy rokonai már használják, és pozitív tapasztalattal rendelkeznek. Jól működjön együtt egy olyan céggel, amely hivatalosan képviseli a gyártót, és jó vélemények az igazi emberekről.

Az akril betét esztétikus megjelenésű. Szennyeződésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Magában a polimerben nincsenek pórusok, amelyekben a baktériumok szaporodhatnak, így a termék biztonságos a fürdésre szánt gyermekek és a kényes vagy érzékeny bőrű emberek számára.

Az allergiás betegek biztonságosan fürödhetnek - az akril betét természetes hófehér színű. A gyártási folyamatban a festékeket nem használják.

Az ABS réteg felett alkalmazott PMMA anyag ellenáll a kisebb karcolásoknak. Ha bármilyen károsodás történt, javíthatók az akril javítására szolgáló speciális készlet segítségével.

Egy másik előny az egyszerű karbantartás. Elég lágy szivacs és szappanoldat az akril betét felületének tisztításához.

De mindez csak olyan minőségi termékekre vonatkozik, amelyek a gyártó megfelelő dokumentumait tartalmazzák.

Néha előfordulhat, hogy szomorú tapasztalattal találkozik az akril betét felszerelésével kapcsolatban. Itt leggyakrabban a tulajdonos túlzott gazdaságát hibáztatják. Kiválasztása olcsó kínai héj helyett egy minőségi bélés és felvétele Krivoruk mester telepíteni, hogy egy gyönyörű olcsó fürdő 1 hét / hónap. Rövid idő elteltével a pszeudo-akril bélés kitör a javítás lehetősége nélkül.

Videó akril bélések telepítéséről

Lépésről-lépésre a betét beillesztése a fürdőbe:

Videóklip az akrilbélés használatának előnyeiről:

A kiváló minőségű akrilfóliák gyártási technológiájának részletes áttekintése:

Miután megismertük az akrilból készült betétek kiválasztásának és telepítésének finomságait, biztonságosan eljuthat a tudás gyakorlati alkalmazásához. Óvatosan kövesse az ajánlásokat és az utasításokat, 2-5 óra után csodálatos eredményeket kaphat. Ugyanakkor a készpénz jelentős részét megtakaríthatja. A személyesen frissített fürdő több mint egy éve örömet okoz minden háztartásban.

Az akril bélés felszerelése a fürdőbe

tartalom

A régi fürdõ gyakran sérti a fürdőszobai design kifinomultságát, és teljes helyettesítést igényel. A festés vagy az új zománcozási réteg alkalmazása ilyen esetben nem fogja teljesen kiküszöbölni a termék csúfosságát, és egy új modell megvásárlása jelentős beruházásokat igényel. A legjobb megoldás az akril bélés telepítése.

Akril beillesztéshez a beépített fürdő paraméterei alapján kell, hogy legyen. A megvásárolt terméknek kiváló minőségűnek és tartósságúnak kell lennie, hogy elkerülje a jövőbeni működési problémákat. A megfelelő termékválasztással és a megfelelő munkafelkészítéssel a frissítési folyamat körülbelül 2 órát vesz igénybe. Ezenkívül az akril bélés telepítése a fürdőben nem igényel speciális készségeket, és minden előadó képes lesz telepíteni.

Fürdő előkészítési eljárás

Annak érdekében, hogy a régi fürdőhöz a béléshez megbízhatóan csatlakozzon, meg kell tisztítani a szomszédos lábazatok széleit.

A tisztítást óvatosan kell végezni, hogy ne sérüljön a termék, és ne hagyja el a zománc hornyainak kerületét. A fürdőt körülvevő helyiségnek teljesen szabadnak kell lennie, ezért a régi képernyőt is le kell bontani.

A legnehezebb előkészítési szakasz a régi vízelvezető / túlfolyó rendszer eltávolítása lesz.

Az akril bélésen a beszerelés előtt telepíteni kell az oldalsó füleket (szállítási oldalak).

Működés közben meg kell próbálni egy akril betétet a meglévő fürdőbe. Különös figyelmet fordítanak a hevederek vágására szolgáló nyílásokra: ideális méretben és helyiségben kell megfelelniük a régi fürdő furataiban.

Az új lefolyó és túlfolyás szilárd és megbízható telepítéséhez azonnal össze kell szerelni a rendszert tömítőanyaggal.

A professzionális fotók segítenek ebben a szakaszban helyesen elvégezni, és kizárják a kötőanyagnak a heveder ízületében lévő kiemelkedését.

Lépésről lépésre Telepítési útmutató az akril linerhez

Az akril betét a kézbe helyezésével kezdődik, amikor a szifont a központosított leeresztő rendszerhez rögzítik. A fürdő alatt pántolva van, és a korábban felszabadított lyukakba táplálja. További munkákat a következő algoritmus szerint végzünk:

1. Annak elkerülése érdekében, hogy a víz és a kád között szivárgó víz ne szivárogjon, a tömítések körül tömítőanyagot kell alkalmazni.

2. Kétkomponensű habot kell felvinni a fürdő felületére, oldalára.

3. Az akril betétet behelyezzük a fürdőszobába, szorosan benyomva az alapra.

4. A beépített béléscsövön fel vannak szerelve vízelvezető és túlfolyó rácsok.

5. A leeresztő nyílás lezár és a hideg víz teljes fürdője összegyűlik: ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a bélés szilárdan "üljön le" a rögzítő habra.

6. A műanyag lábazatok felszerelése a bélés peremén és az ízületek tömítőanyaggal történő lezárásával.

7. A törmeléket eltávolítják, és maga az akril betétet szennyezik a telepítési folyamatból.

Ebben a szakaszban befejeződik az akril betét behelyezése a fürdőbe, és a tulajdonosnak meg kell várnia a kompozíciók teljes lefagyását. A beállítás időtartama a kötőanyag-keverék jellemzőitől függ. Általában a szárítási folyamat körülbelül 30 percet vagy 1 órát vesz igénybe. Ezért hamarosan védőlemezek felállítása és a bélés tisztítása után a háztartások élvezhetik a vízkezelést a frissített fürdőszobában.

A leírt munkák elvégzése előtt tanácsos megismerkedni a mellékelt videóval. A szakemberek által elvégzett beszerelés árnyalatainak vizsgálata segít elkerülni a bélés előkészítésével kapcsolatos problémákat, felhelyezi a pántot és az azt követő akrilbélés telepítését a fürdőszobában. A követelményeket és a végrehajtás pontosságát követve a legfontosabb a minőségi frissítés a régi fürdő és a javulás a belső terem.

A fürdő helyreállítása: Hogyan szereljünk be egy akril bélést a fürdőbe a saját kezünkkel

A vékony lemezanyagból készült új fürdő olcsó. Különböző vállalkozásoknál vannak bélyegezve, és meglehetősen színesek. A régi betűtípus egy újabb cseréje egy pillanat. Az öntöttvas termékhez szokott emberek sokáig nem érzik a korábban érezhető kényelem állapotát. Még az eső sugár hangja teljesen más.

A melegvízzel való töltés után az öntöttvas fürdő önmagában hőtároló. A nehéz fémes betűk hihetetlen biztonságérzete hasonlít máshoz. Ezért a régi termékek tulajdonosai, akik negyven-ötven évet töltöttek, nem akarnak részt venni velük. Természetesen vásárolhat valami hasonlót, de szétszerelni a régi öntöttvas tartályt, majd telepíteni egy újat, jelentős kiadásokat és időt vehet igénybe.

Különböző mesterek olyan hirdetéseket helyeznek el, amelyek képesek festeni a betűtípust, és visszaadják a korábbi megjelenésükre. Ugyanezek a mesterek 3-5 évig beszélnek a munkájuk garanciájáról. Mi következik? Ismét hívjon szakembert és újratörténjen?

Nem minden olyan szomorú. A technológia nem áll meg. Kifejlesztettek és széles körben használják a fürdő helyreállítását akril béléssel. Nagyon vékony (legfeljebb 3 mm a legvastagabb helyen) a meglévő betűtípus analógja. Telepítéskor teljesen és szorosan illeszkedik a rendelkezésre álló helyre. Telepítés után a felhasználó nem fogja észrevenni, hol volt a régi termék, és hol és hogyan jelenik meg az új.

A javítás előnyei a következők:

 • az akrilbélés telepítése önállóan, kívülállók segítségével történhet;
 • ilyen javítások végrehajtása során nem kell nagy változtatásokat végrehajtani a fürdőszobában, a berendezés bontása nem szükséges
 • az öntöttvas alap nem fog kárt szenvedni, további előnyökkel jár. Az akril bársonyos felülete kellemes tapintású lesz, új tapintati érzetek lesznek;
 • a költségek arányosak egy olcsó, lefedett fürdő megszerzésével, amely nem befolyásolja a családi költségvetést;
 • még a legtöbb "halott" termék is új formát ölt. Gyakran ez igaz a másodlagos ház megszerzésére, amikor egy jó szobában van egy nagyon kopott font.

Hol kezdjem?

Minden javítási munka mérésekkel kezdődik. Itt is meg kell mérni. Az ipar a Szovjetunióban és összeomlása után többféle fürdõt produkált. Az importált termékeket bizonyos mérettartományokhoz is hozzák létre. Csak az alapméretek helyes elvégzésére van szükség, és a szükséges akril betétet választják ki (1.

Figyelem! A bélések széles választékával senki nem elsajátította az akril betétek előállítását a sitz fürdők számára.

1. ábra A fürdő paramétereinek mérése: D1 - a fürdő hossza (a méret jellemző fő paramétere); D2 - a betűkön belül lévő tér hossza (a különböző öntőgyártóknak volt némi különbségük); W1 - a lefolyó belsejében lévő tér szélessége; W2 - a betűk szélessége az oldalak szűkítésének helyén a mosogatóval szemben lévő zónában; Dl - mélység a mosogató felett (egy sima lapot mérünk át, majd egy mérést szalagos mérettel végzünk)

Ezek a méretek megtekinthetők az akril betéteket megvalósító üzletek katalógusában. Szerintük a választás megtörtént. A bélésméretek kívül esnek. Miután meghatározta a paramétereket, maga is megvásárolhatja a segédterméket (2.

Ábra. 2 Az akril bélés kiválasztása az építési bázison

Fogyóeszközök és segédeszközök

A telepítés elvégzéséhez fogyasztási cikkeket kell vásárolnia:

 • A kétkomponensű habszerelvény (3. ábra) a legtöbb akrobatikus bélésű tapasztalattal rendelkező mester ajánlja a Purfoam -2K (a "Den Braven", Hollandia gyártó céget). Megmagyarázzák választásukat egyszerűen, a polírozott felületre tapadó nagy tapadás nem teszi lehetővé a termék mozgását vagy csúszását, minőségi telepítést biztosítva; Ábra. 3 Kétkomponensű akrilhabarcs
  szilikon tömítőanyag (fehér) lesz felszerelés után, hogy megakadályozza a víz áthatolását a fürdő és a fal között;
 • új leeresztő szifon és túlfolyócsövek;
 • dekoratív védő ütközők, gyakran öntapadó alapot használnak, de szükség esetén kétoldalas szalagra is felszerelhetők.

Amikor munkaeszközökre van szükség. Ha nem állnak rendelkezésre, akkor megvásárolható, bérelhető is (egy városi lakásban kevés szerszámraktár van, így sok ember inkább bérelt eszközöket szeretne használni):

 • fúrófej, amelynek átmérője megfelel a leeresztő és a túlfolyó furatoknak (4. Ábra. 4 lyukú korona
 • elektromos fúró;
 • durva szemcsézettségű, például 60-as csiszolópapír (számérték mutatja a szemek számát négyzetcentiméterenként);
 • rugalmas fúvóka az elektromos fúrógépen csiszolópapírhoz (megkönnyíti a tisztítási munkát);
 • elektromos vágólap fémfájlokkal vagy műanyag fűrészeléshez (25 mm-es rövid fájlok). Egyes kézművesek forgácslemezekkel ellátott sarokcsiszolókat használnak;
 • szerszám szétszereléshez és a szifon felszereléséhez (csavarhúzó és fogó);
 • A bilincsek segítenek a bélés elemeinek rögzítésében a beszerelés folyamán, a pisztoly típusú bilincsek használata lehetővé teszi a rögzítést egy kézzel (5.

Ábra. 5 Pisztoly típusú rögzítők

Előkészítő munka

Az akrilbélés magas színvonalú beszereléséhez számos munkát kell elvégeznie a fürdőszobában.

 1. Vegye ki a meglévő díszítő keretet. Távolítsa el a csempe érintkezését a szélekkel (legalább 50 mm-es rés szükséges).
 2. Távolítsa el a régi szifonokat az ürítés és a túlfolyás érdekében, a bontás után eldobható, újak lesznek telepítve.
 3. Csiszolópapírral távolítsa el a zománcréteget a fürdő belsejéből. Itt a fúró rugalmas fúvókája nagy segítséget fog nyújtani, a munka termelékenysége sokszor növekszik.
 4. A munka befejezése után meg kell tisztítani a fürdőt a porból és a piszokból (ki kell cserélni egy kis medencét, hogy összegyűjtse a leeresztő vizet).

Az akril betétnek is fel kell készülnie. Az alábbi opciók lehetségesek:

 • ideiglenesen mozgassa a fürdőt. Ha eltolás lehetséges, akkor a fal melletti szélek vágása nem szükséges;
 • a fürdõ nem mozog, akkor a bélés széleit le kell vágni. Itt van szüksége vágólapra (2. ábra) a vágólapra vagy egy darálóra. A bélés szélét gondosan meg kell vágni annak biztosítása érdekében, hogy érintkezzen a falakkal.

Ábra. 6 A bélés szélének levágása

Szükség van a betétkés lecsapására és a túlfolyó nyílásokra. Ehhez a munkához szüksége van.

 1. Szerelje fel a bélést a fürdőbe.
 2. Külső jegyzet egy ceruzával, és jobb a marker a helyzete a lyukak.
 3. Fúrjon lyukat egy kicsit.

Figyelem! Egyesek remélik, hogy a mérések segítségével elkapják a lyukak pozícióját. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy meg kell mérnie azokat az ívelt felületeket, amelyeken hiba léphet fel. Ezután a fürdőszobában lévő lyukak és a bélés nem illeszkednek egymáshoz. Új betétet kell vásárolnia.

Akril bélés telepítése

Itt az ideje a végleges szerkesztésnek. A cselekvés sorrendje meglehetősen egyszerű.

 1. A belső felületre kétkomponensű habot (7. Vannak bizonyos funkciók. Az alsó részen sűrűbben kell alkalmazni, mivel a jövőben a fő terhelés rá fog esni. Az oldalsó falakon megengedjük, hogy a habszalagok legfeljebb 10 cm távolságra legyenek, különösen óvatosan öntsünk habot a lefolyó és a túlfolyó nyílások körül. Ábra. 7 Töltse fel a habot
 2. A bélés a helyén van felszerelve. Annak érdekében, hogy az éleknél megbízhatóbb rögzítésre kerüljön sor, a bilincseket használják, a felső részen lévő széleket vonzzák egymáshoz.
 3. Szerelje fel a szifonok kifolyását és túlfolyását. Vonzzon legalább 5 kGm erővel.
 4. A laza habot egy rongyal távolítsa el.
 5. Töltse fel a fürdőt forró vízzel (kb. +40 ° C). Az ilyen töltés lehetővé teszi a betét nyomóerejének egyenletes elosztását a belső felületre (8. A teljes polimerizáció 24 óra elteltével befejeződik, így ebben az időben a fürdőt nem lehet használni. Ábra. 8 Meleg víz öntése
 6. A munka befejezése a víz leeresztését és a védőfólia eltávolítását a bélés belső felületéről (9.

Az akril bevonat működése

A régi fürdő belsejében lévő bélés évtizedekig szolgál. Könnyű mosni, itt mosogatószereket használnak.

Nem kívánatos a felület mechanikai károsodása. Sokan háziállatokat tartanak. Fürdésüknél az akril termékek gyártói javasolják az alján fekvő szőnyegeket, majd a karmok nem hagynak karcolást az akril betéten.

Ha karcolások jelennek meg, akkor folyékony akrilrel önthető (10. A javítási készlet olcsó. A használatára vonatkozó utasítások segítenek fenntartani a kiváló állapotot sok éven át.

A bélés felszerelése a fürdőszobába

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy helyreállítsák a fürdőszobát, telepíteni kell az akrilbéléseket. Ez rövid idő alatt lehetővé teszi a fürdő belső felületének visszaállítását, és visszaadja eredeti fehérségének. Egy akril betét behelyezése a fürdőszobába a saját kezével meglehetősen egyszerű feladat, így bármelyik földesúr vagy magánház tulajdonosa képes kezelni.

Az akrilfürdő előnye, hogy nagy szilárdságú, kis súlyú és könnyen felszerelhető.

A betétek behelyezése a fürdőszobába gyorsan. Minden beépítési munka, ideértve az előkészítő munkát is, nem haladja meg a 3 órát. Ugyanakkor a napi használat során a fürdőszobát rendeltetésszerűen használhatja.

A fürdő kiváló minőségű helyreállítása kézzel megoldható.

Kádbélés kiválasztása

A helyreállítási munkák elvégzéséhez olyan eszközökre és anyagokra van szükségünk, amelyek:

Az akrilfürdő méretei.

 • mérőszalag;
 • durva smash csiszolópapír;
 • marker, egyszerű ceruza;
 • elektromos kirakós játék;
 • bit-bit fúró;
 • szilikon tömítőanyag;
 • speciális összeszerelő hab;
 • akril bélés.

Az ilyen módon történő helyreállítást leggyakrabban öntöttvas termékekhez használják, mivel szinte kifáradhatatlan hajlító ereje van.

A bélés kiválasztása nagyon fontos feladat, hiszen a fürdő további felhasználása a rendeltetésszerű használat függvényében történik.

A bélés kiválasztásakor mérje meg a kád méreteit (magasság, szélesség és hossz), és a kapott értékek alapján válassza ki a megfelelő bélést. A mélységet a fürdő legmélyebb részén (a leeresztőnyílás területén) mérik, a hosszat és a szélességet a felső fal belső falain mérik.

A fürdő elkészítése a helyreállításhoz

Az akrilfürdő beszerelési terve.

Mielőtt az akril betétet saját kezével telepítené, el kell végeznie néhány előkészítő munkát, amely nem fog több mint egy órát megtenni, de a végeredmény a végrehajtásuktól függ.

Az első lépés a műanyag panelek vagy a fürdőkád melletti régi csempe leszerelése. Erre azért van szükség, hogy hozzáférjenek minden éle számára. Ezután folytassa a régi zománc tisztítását egy durva smaragdos ruhával.

Miután a zománcot egyenletesen csiszolópapírral kezelték, megkezdheti a fürdést. Ugyanakkor az előző művelet során keletkezett töredékeket és szennyeződéseket gondosan el kell távolítani. A végső szakaszban leszereljük a szifont.

A bélés felszerelése a fürdőbe

A fürdő elkészítése után közvetlenül a bélés telepítéséhez járhat. Az első lépésben elkészül a szerelvény, amelyhez az akril betétet a fürdőbe helyezzük, ennek a betétnek a kilyukasztását a fürdő széleinél jelölőjelöléssel jelöljük, majd a betétet eltávolítjuk.

Elektromos kirakós játék segítségével a kijelölt peremre vágja le a felesleges akril. Ugyanígy kijelöljük a lefolyó és a túlfolyó lyukak belsejét, és speciális fúvókával fúróval vágjuk le őket. Annak érdekében, hogy pontosan megjelölhesse ezeket a lyukakat, egyszerű ceruzával dörzsölheti őket, majd szorosan illessze hozzá a bélést. A kapott védjegyek alapján biztonságosan vághat lyukat.

A következő lépésben egy tömítőanyagot használjon a túlfolyó és a kifolyónyílások peremén. Ez azért van így, hogy biztosítsa a szerkezet maximális feszességét és védje meg a lehetséges szivárgástól. Ezután ragasszon tömítőanyagot a fürdő peremén a széleken. Ezután a fürdő belső felületét egy speciális habjal fedjük le, amely folyamatos rétegben van alkalmazva, üregek és rések nélkül.

A tömítőanyag és a hab felhasználása után a bélés beépítése megtörténik, amelyhez a lehető legszorosabban kell megnyomni a fürdőt. A bélés felhelyezése után csatlakoztatjuk a szifont, amely megbízhatóan lezárja a víz túlcsordulásának helyét.

Az utolsó lépcsőn egy parafával dugaszoljuk a csatornát, és vizet gyűjtünk a fürdőbe, amelynek szintje 20-30 mm-re nem érheti el a túlfolyó lyukat. Ebben az esetben a víz szerepet játszik a rakományban, biztosítva a bélés maximális rögzítését és a hab polimerizációját. Ebben az állapotban a fürdőnek legalább 24 órán át kell állnia, majd felhasználható a rendeltetésszerű használat céljára.

Ez a technológia a fürdő saját kezűleg minden tulajdonos erejéig történő helyreállítása. A legfontosabb dolog az összes szükséges eszköz és anyag, és pontosan kövesse az utasításokat.

Akril betét a fürdőben a saját kezével - a terméket nehézség nélkül helyreállítjuk

Szükséges eszközök és anyagok

Miután a saját kezével egy akril betétet helyeztek a fürdőbe, megmentheti magát egy új és drága termék megvásárlásában. Igen, és a fürdő cseréje nehéz előkészítéssel jár. És itt minden egyszerű! Vizsgáljuk együtt, hogyan kell dolgozni.

Vizsgáljuk az akril bélés jellemzőit és előnyeit

Az akril bélés telepítése nem az egyetlen módja a régi fürdő visszaállításának. Az összes helyreállítási lehetőséget elemezzük, hogy pontosan tudjuk, melyik módszer megfelel Önnek. Az első lehetőség - zománcfürdő. Ennek a módszernek az előnyei közé tartoznak a zománc megfizethető költsége, a korlátok eltávolítása nélkül történő helyreállítás lehetősége, valamint az új bevonat hosszú élettartama - körülbelül 12 év. De sok hiányosság van. Ha például a technológiát megsértő zománcozásra kerül sor, akkor az élettartam 5 évre csökkenthető.

A második lehetőség az önterülő fürdő használata. A garancia körülbelül 20 év, a felület a felületkezelés után lapos lesz és elkenődés nélkül, ráadásul a helyreállításhoz nem kell eltávolítani az oldalakat, ami kiküszöböli a burkolat károsodásának kockázatát. Igaz, meg kell emlékezned a fürdő hátrányairól. Például ez az anyag nagyon szeszélyes, és helyes alkalmazása igényel szakértelmet és tapasztalatot.

Az utolsó lehetőség akril betét beillesztése. A helyreállítás módjának legfontosabb előnyei az akadálymentesítésnek és a könnyű telepítésnek nevezhetők, így a munkát a saját kezeivel is gyorsan elvégezheti, még akkor sem, ha szakember lenne. A bélés telepítéséhez nem szükséges szétszerelni a lefolyót, mivel elég csak a fedél eltávolításához. De itt nem volt semmi hátránya. Például el kell távolítania a járdát, aminek következtében kárt okozhat a csempe. A második hátrány az, hogy az akril betétek nem mindig pontosan illeszkednek a mérethez, vagyis habszivacs korrekciót kell alkalmazni.

Az akril bélésnek más fontos jellemzői vannak. Például a termék nem fél a rozsdától. Könnyű és gondoskodik a friss termékről - törölje le a fedelet egy nedves ruhával, és próbálja meg, hogy ne áztassa a fürdőruhát erősen festett szövetek hosszú ideig. Ha akril betétet szeretne felvenni a fém fürdő frissítésére, számos más előny is van. Például a vízkezelések sokkal kényelmesebbek lesznek, mert az akril olyan anyag, amelynek alacsony hővezető képessége van. Az ilyen fürdőben lévõ víz sokkal lassabban hûlhet.

Méréseket végzünk és megtisztítjuk a fürdőkészüléket - a folyamat előkészítését

Először pontosan ki kell választania a bélés méretét, így nem kell módosítani. Méréseket végezhet a saját kezével, itt nincs semmi bonyolult - csak három paramétert kell ismernie:

 • a fürdő teljes hossza, beleértve az oldalak hosszát;
 • fürdõmélység - tegye a sávot a fürdõbe a középen és mérje meg a távolságot alulról;
 • a fürdő belső szélességét, míg az oldalak közötti távolságot kétszer meg kell mérni - a lefolyó helyén és az ellenkező oldalon.

Akril bélés a fürdőben

Ezután folytassa a készítményt. Az első dolog, amit meg kell tennünk, hogy távolítsuk el a burkolólapokat és lefékezzék a fürdőt. Szükség van a fürdőkád körüli peremekhez való hozzáférésre. Ezután tisztítjuk a régi bevonatot. Durva csiszolópapírt használhat: a kényelem érdekében egy műanyag tartóhoz rögzítse. A régi zománc tisztítása csiszolópapírral segít a régi felület akril béléscsillapításának javításában. Alaposan öblítse le a fürdőt, távolítsa el a régi bevonatot a portól, a szennyeződésektől és a lapoktól.

Csak ezt követően szétszerelheti a szifont, és nem szabad elfelejtenie, hogy a maszkoló szalaggal lezárja a lyukat, hogy a hab a szivárgáskor ne kerüljön a padlóra az akril bélés telepítése során.

Hogyan szereljünk fel egy akril bélést a saját kezünkkel?

A bélés telepítése több órát is igénybe vehet, ha rendelkezik egy lépésről-lépésre tervezett munkatervre. Csak kövesse tippjeinket, hogy jó eredményt érjen el.

Hogyan válasszunk és telepítsünk egy bélést akrilból a fürdőben

A fürdőcsere költséges és problémás kérdés. Sokkal gyorsabb, költséghatékonyabb és kevésbé problémás a fürdő saját kezével történő helyreállítása. A helyreállítás a legelmaradottabb módja a frissítésnek: a szennyvízelvezetés kikapcsolása nélkül, a régi fürdő lebontása. A bevonat élettartama körülbelül 15 év - nem meglepő, hogy a fürdő idővel megromlik, repedések és rozsdafoltok jelennek meg. De ha a deformáció nélküli testet a károsodás nem sérti meg, a kádat helyreállíthatjuk komoly költségek nélkül.

A fürdő frissítésének különböző módjai vannak, itt van az összehasonlító jellemzőjük

- anélkül, hogy eltávolítaná a járdaszegélyt, hogy az átalakulást jelentősvé tegye;

- a bevonat élettartama 12 év

- zománc egyenetlenül helyezkedik el, foltokkal, oldószerekkel hígítva, minőségüket elveszítjük

- 15-20 éves garancia;

- sima felület, elmosódások nélkül;

- anélkül, hogy eltávolítaná az oldalakat, nem veszélyezteti a burkolatot

- szeszélyes anyag és a helyes feldolgozás csak a minősített mester számára érhető el

- rendelkezésre álló szerszámok és anyagok - poliuretán hab, vágókorong, szilikon tömítőanyag;

- a lefolyó szétszerelése nélkül - csak ki kell venni a dekoratív burkolatot;

- olcsóbb, mint az új akril fürdő

- a bélés néha nem felel meg a profilnak (helyes hab);

- el kell távolítani a járdát, fennáll annak a veszélye, hogy megsérül a csempe;

-komoly képzésre, ragasztó előkészítő képességekre van szüksége

Az akril betétek jellemzői

A betét kialakítása kétrétegű - ASB-műanyag és akril. Ők ilyenekből készülnek, először azért, mert az akril megtakarítása - drága anyag, és másodszor, az ABS műanyag erősíti a szerkezetet a nagy szilárdság miatt. Két réteg ugyanolyan színű, karcolások vagy forgácsok esetében a hibák nem láthatóak.

A bélés telepítése a kevésbé problémás, mint a helyreállítás egyéb módszereire. Eléggé alaposan tanulmányozhatja a lépésenkénti instrukciókat, felveheti a meglehetősen kedvező árú anyagokat és eszközöket, és pár órán belül visszaállíthatja a fürdőt.

Az akril nem fél a víz rozsdától és más szennyeződésektől - könnyen eltávolítható és károsodás nélkül. Az ellátás érdekében jobb, ha nem koptató termékeket választanak, és nem hagyják foltok hosszú ideig a hajfesték felületén, ne áztassák az erősen elhalványuló szöveteket több órán át.

A fémből készült fürdőszoba akrilbéléssel nagyon alacsony zajszinttel rendelkezik. A vízkezelés kényelmesebbé válik az anyag alacsony hővezetőképessége miatt - a bevonat meleg lesz, akár forró víz nélkül is. By the way, a víz, hála ennek a tulajdonságnak, megtartja eredeti hőmérsékletét hosszú ideig.

Az akrilbélés nem csak praktikus, hanem gyönyörű fürdőt is tartalmaz, tökéletesen illeszkedik a modern fürdőszobai tervezéshez, így a jövőben nem szükséges a fürdőszoba cseréje.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bélés többszörösen olcsóbb, mint egy hasonló anyagból álló fürdő, pénzt takarít meg a régi fürdő szétszerelésére, kikapcsolja a szennyvízcsatornát, új fürdőt telepít.

Egy gazdag választék egyszerűsíti a választékot, a két fő fürdőkád szabványos betétjei tetszőleges vízvezetékben vásárolhatók, függetlenül a fedélzet magasságától; Kóstolhat és rendelhet vagy vásárolhat az interneten. Előzetesen még mindig meg kell ismerkednie a termék jellemzőivel, nem a képeken, felbecsülve megjelenését és minőségét. Meglátogathat barátait, akiknek már van tapasztalata az ilyen bélés telepítésével vagy a részletek tisztázásával közvetlenül a boltban. Az áruk megrendelésének előnyei az ajánlatok széles választéka, viszonylag alacsony ár (nem a minőség rovására, hanem az értékesítési terület bérleti költségének megtakarításával szemben), így időt takarítva meg az opció keresésében.

Ahhoz, hogy a bélés pontosan a fürdőszobájába illeszkedjen, bizonyos méréseket kell tennie. Nagyon egyszerűek, és ehhez nincs szükség szakemberre. A pontos modellek kiválasztásához a tanácsadóknak három paramétert kell tudniuk:

 • a fürdő teljes hosszúsága (az oldallal együtt);
 • mélység (a lemezt a központi részen lévő fürdő felett kell elhelyezni, és mérni a sávtól az aljáig terjedő távolságot);
 • a fürdő belső szélességét és az oldalak közötti távolságot kétszer mérik - az ürítés helyén és az ellenkező oldalon.

A "fürdő a fürdőben"

Az akril betét ára függ a fürdő méretétől: Moszkvában 150 cm hosszú fürdő esetében 2500 - 4000 dörzsölővel lehet beszerezni. a bevonat és a gyártó vastagságától függően. 1400 - 1800 rubel költsége a legvékonyabb bélés (4 mm) az interneten. A fürdők 170 cm méretűek, az ár emelkedni fog 200-500 rubel. A telepítési szakember szolgáltatásai 5550 - 5850 rubel értékben vannak. figyelembe véve a szifon cseréjét, a régi bevonat eltávolítását (ha szükséges), a városon kívüli utazás.

A bélés telepítéséhez saját kezével további kétkomponensű habot, szilikon tömítőanyagot, új szifont kell vásárolnia. Összesen összesen további 1000 rubelt kell hozzáadni.

Akril bevonatok felszerelése

Akril bélés - a legmodernebb módja annak, hogy gyorsan frissítse a fürdőt. A bélések bármilyen formában és színben rendelhetők, de készen is vásárolhatók, különösen, mivel a legtöbb standard fürdő 150 cm és 170 cm, kis különbségek alakban - ovális, téglalap alakúak. Az akril egy sokoldalú anyag - elég erős, hosszú ideig tartja meg a színét, normális körülmények között elviseli a magas hőmérsékletet. Környezetbarát, nem igényel különösebb gondosságot, de célszerű választani neki a műanyag ellátásának eszközeit.

A bélés telepítésének elve - "fürdő a fürdőben". A már behelyezett fürdőbe egy új, illessze be a lyukakat és a ragasztót speciális ragasztóval. Működik 1,5-2 óráig, garancia a működési szabályok szerint - 20 év.

A bélés telepítésekor szükséges eszközök és anyagok:

 • fúró, kalapács fúró vagy véső;
 • kis bolgár vágókoronggal;
 • egy fúrófej fúvókával;
 • szúrófűrészhez;
 • tömítőanyag és hab;
 • rögzítőpisztoly;
 • Bilincs.

Lépésenkénti utasítások a kád akril bélés helyreállításához

 1. Kiengedjük az oldalakat a fürdőben - lecsapjuk a fürdőkád melletti régi cserépet perforátorral, távolítsuk el a padlót a táblákról.
 2. Vörömpap vagy csiszológép a fürdő teljes felületének feldolgozásához, így a fény nem zavarja a hab és a betét erős és egyenletes tapadását.
 3. Óvatosan vegye le a pókot a leeresztő nyílásba és fordítsa meg vagy vágja le a túlfolyó anyát.
 4. Az adapter telepítéséhez határozza meg a lépcső vagy metrika típusát.
 5. Jelölje meg az akrilbélés méreteit egy markerrel, és vágja le a kirakós játékot a felesleggel. A szélét tisztítani kell. Kézzel csak a káddal próbáljuk meg a kádat, kalapácsot és egyéb szerszámokat nem lehet használni - a bélés könnyen beléphet a kádba.
 6. Kivesszük a munkadarabot és lezárjuk a leeresztőnyílást egy dugóval. Az elő-dugó és a hely túlcsordulását fogkrémmel kell ellátni.
 7. Hajtsa vissza a bélést a fürdőbe, és rögzítse a lyukat a kezével. A lyukakat beillesztik a behelyezésre. Jelölje meg a központot.
 8. Kívülről fúrni kell egy lyukat (a lefolyó és a túlfolyás) - ezek vezető koronák.
 9. A következő lépés az, hogy 54 mm-es átmérőjű furatokat készítsenek a lefolyóban, és a bélés belsejéből egy koronát használjanak. A sérülések elkerülése érdekében megtisztítjuk az éleket.
 10. Határozza meg a hab mennyiségét, amelyhez ellenőrizni kell a betét illeszkedését. A szintet a lefolyás határozza meg a teljes vízkibocsátáshoz - 1,5 - 3%.
 11. Vegye ki a bélést. Szorítóanyagot kell alkalmazni a menetes túlfolyásra és csavarozni az adaptert. Most a tömítést az adapterre kell felhúzni és 23 cm sugarú, 1-2 cm szélességű kört kell kialakítani a lefolyó lyuk körül. A réteg magassága állítható az illeszkedés sűrűségétől függően.
 12. Az összeszerelő habot egyenletes rétegben alkalmazza a fürdő oldalán, alján és falán. Fontos! A habnak kétkomponensűnek kell lennie, és telepítés közben nem menthető meg! Kb. 5 perc elteltével (ellenőrizze a habszivacs tartályának idejét), helyezze be a bélést.
 13. Kézeket kell megnyomni az oldalról, - láb alján, a csatorna kezdetétől. Mozgás az ellenkező oldalra, a kézzel simogatta a falat. A leeresztő rács szélén helyezzen be egy tömítőanyagot, és helyezze be a csavart egy horgonnyal. Mindent lemerünk a mosogatóba. A horgony és a leeresztő nyílás összekapcsolása után húzza meg a csavart és a túlfolyó anyát. Ennek következtében a bélés szoros rögzítése növeli a fürdő felületéhez tapadást.
 14. Kiegészítő rögzítés biztosítható a bilincsek segítségével, egyenletesen elosztva a fürdőkád peremén. Annak érdekében, hogy a bélés felületét ne károsítsa, műanyag vagy faanyagot helyezhet a fém alá.
 15. Zárja le a leeresztő lyukat, és töltsön be egy teljes fürdő hideg vízzel, 1-2 cm távolságra a túlfolyás szintjét. Ebben az állapotban a fürdőnek legalább 6 órát kell tartania.
 16. A behelyezett betétet 13 órán belül üzemeltetheti.

Láthatja az akril bélés rögzítésének folyamatát.

Talán a módszer viszonylag időigényes és költséges, de még mindig olcsóbb egy új akril fürdő telepítésére. A kellően tartós, meleg és környezetbarát akril a fürdőt új életre kelti, a tulajdonosok pedig példátlan komfortérzetet biztosítanak.