Legfontosabb > Dekoráció

Mosogató a mosogató alatt: az írógép telepítésének titkai és az álcázó kommunikáció (115 fotó)

Kis Hruscsov nem büszkélkedhet tágas fürdőszobával. Sokaknak olyan lépést kell tenniük, hogy egy kis kompakt mosógépet szerezzenek be, amely könnyen elhelyezhető a mosogató alá vagy egy speciális szekrénybe helyezve.

Annak ellenére, hogy a nagy költségek az ilyen modellek, lehet hangsúlyozni a design stílus a fürdőszoba, hogy helyet takarítanak meg, hogy a kényelem és báj a belső térben.

Fontos, hogy ne csak a mosógépet válasszák, hanem a mosogatót is, hogy harmonikus és arányos legyen.

A cikk összefoglalása:

Kiválasztási funkciók

A miniautó kompakt modelljét a következő választja ki:

Magasságot. Először is - a mosogató. Mind a számla, mind a mortise lehet. Optimálisan - vegye fel a vízvezetéket 700 mm magasságig úgy, hogy minden családtag, még a legkisebb is, kényelmesen használhatja a mosdót.

Mélysége Az esztétikailag vonzó, ha a mosógép a mosogató alá van rejtve, nem esik ki alatta. 500 mm-es mélységű modellekben kapható, nem különbözik nagy kapacitástól.

Az ideális megoldás az, hogy telepítsen egy faltartó héjat, a táblagép alatt, ahol sikeresen elhelyezhet egy mosógépet, létrehozhat egy védősapkát fölé, hogy védje a fröccsenéstől.

Szélesség. Hely szerint - a szekrény paraméterei a mosogató alatt, ami lesz. Vagy - a mosogató szélessége. A legfontosabb az, hogy a mini-gép harmonikusnak néz ki, beilleszkedik a belső térbe, nem zavarja a mosogatóhoz való hozzáférést.

Erősségek és gyengeségek

A kompakt kis méretű vízvezeték szerelése során fontos figyelembe venni az ilyen megoldások előnyeit és hátrányait. A rendszer előnyei:

 • A fürdőszoba növeli a hasznos helyet.
 • A mosogató alatt lévő helyet racionálisan használják.
 • A tervezés stabil és megbízható.
 • Egy kis terheléssel megkülönböztetve, gyakrabban használhatja a szennyezett ruhaneműk kritikus felhalmozódása nélkül.
 • Víz és áram megtakarítása.
 • A kompakt vízvezetékek költsége - a standard alatt.
 • Az ilyen mosószeres modellek esztétikailag vonzóak, a belső kialakításnak köszönhetően.

A kompakt mini gépek vásárlásának vonzereje ellenére a következő hátrányok vannak, amelyeket a végső döntési folyamat során is figyelembe kell venni:

 • A készlet kiválasztásában nehézségek merülhetnek fel. Nem minden mosdókagyló és mosógép alkalmas erre a célra, harmonikusnak tűnnek (Megoldás: cserélje ki a szokásos mosogatót egy "vízililiommal").
 • Töltés - egy kicsit több mint három kilogramm! Lehetetlen megmosni az általános nehéz dolgokat. A mosófolyadékok gyakorisága kissé megnő.
 • Egy speciális, mellékelt szifon szükséges. Normál esetben a legtöbb esetben nem megfelelő.
 • A szennyvíz rendszer gyakrabban eltömődött.
 • Vigyük fel - nedvességvédelemmel, hogy a mosogatótól való kifröccsenés ne károsíthassa az alátétet, ne okozzon törést. Ideális esetben a mosdó a vízvezeték szerelvények felett lóg, 50 mm hosszúságú vizborítót hozva létre.

Telepítési szabályok

Miután kiválasztotta a mosogató alá helyezett mosógép szállítási és üzembe helyezési idejét. A modell kialakítása nem sok különbség, különös nehézségek merülnek fel a csatlakozásukkal kapcsolatban.

Az egész szerkezet összeszerelésénél az egyszerű szabályokat követjük:

 • Helyezzük a gépet a megfelelő helyre. Nem támaszkodunk a falra, ha minden kommunikációt elrejtünk egy speciális fülkében vagy dobozban.
 • Csatlakoztatjuk a vízvezetékhez és az egészségügyi berendezésekhez.
 • Egy külön csaptelepet használunk a víz leállításához, amikor a készüléket nem használjuk.
 • Szereljen fel megfelelő szifont.
 • A leeresztő az oldalra vagy hátulra van helyezve. Semmiképpen se függessze fel a vízvezetéket, hogy szivárgás esetén ne kerüljön el.
 • Rögzítse az asztallapot 30 mm-rel magasabbra a gép felületéről.
 • Szerelje fel a mosdót speciális tartókra. Ha be van ágyazva, azt a pultra helyezzük.
 • Használja a szintet.
 • Tömítse össze az összes ízületet, nehogy nedvességet okozzon a fürdőszobában a szivárgások következtében.

gyártók

Az európai gyülekezési modellek kis választékát a szokásos vízvezetékekhez képest magas költségek korlátozzák. A legnépszerűbb mosógépek a következők:

 • Olasz márka Candy Aquamatic 1D835-07 egy háztartási felszereléssel, optimális méretekkel (460 mm - mélység, 700 mm magasság).
 • Apró mini mosógép Zanussi FCS1020C (520 mm - mélység, 570 - magasság).
 • Lengyel összeszerelés intelligens vezérléssel ELECTROLUX EWC 1350. Kis méretben eltér (ugyanúgy, mint az előző modellben).
 • Drága mini-gép a svájci gyülekezés automatikus mosásához Eurosoba 1100 sprint. Jelentős hátrány a nedvességvédelem (szivárgásoktól) hiánya.

A stílusos, kis méretű vízvezeték kiválasztása érdekében fontos, hogy ne csak az ár, hanem a jellemzők is vezérelhessenek. Válasszon egy jó mosógépet, amely kényelmesen a mosogató alatt helyezkedik el, ahogyan a fotókatalógusban, és egy szaküzletben. A telepítéssel kapcsolatos problémák nem merülnek fel. Fontos, hogy először olvassa el az utasításokat, kövesse az utasításait. És akkor a mosógép nemcsak a belső tér csodálatos virága lesz, hanem évekig is szolgál.

Mosogató mosogatója (60 fotó): típusok, hogyan kell választani

Fürdőszoba - az egyik legfunkcionálisabb hely a lakásban. Ezt nem szabad elfelejteni a vízvezeték, bútor és háztartási felszerelés kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy egy kis helyiség ne váljon zsúfolt raktárká, a gyakorlatiasságra és többfeladatosságra összpontosítva. Minél több részlet kombinálható egyben - annál jobb. Az atipikus és nem a legnyilvánvalóbb megoldás az, hogy a mosogatót közvetlenül a mosógép fölé helyezzük. De annak érdekében, hogy minden működjön és nézzen szépen, ki kell választania a megfelelő alkatrészeket és alkatrészeket.

Előnyök és funkciók

A mosógép fölé helyezett mosdókagylónak van egy nyilvánvaló és legfontosabb plusz -megtakarítási helyük. Különösen fontos a kisebb helyiségekben, ahol egyébként egyszerre nem lehet mindkét fontos elemet elhelyezni. Még egy öltözőt is csatolhat. Ehhez a mosást kissé előre kell hajtani, és a mosás alatt semmi sem zavarja a térd szintjét.

Az ilyen telepítés az egyik leghatékonyabb módja a térhasználatnak. De van egy második jelentős előnye: a mosogatók különböző típusai és a telepítési módszerek. Bármelyik belső térben van egy alternatív lehetőség.

A közös telepítést hagyományosan a fürdőszobában használják. Ez nem a legjobb megoldás a konyhában. Kényelmes mosni a kompakt és sík mosdókon, de nem szabad az edényeket mosni és a házimunkát elvégezni.

Hátrányok és nehézségek

Ami a hátrányokat illeti, a legnehezebb a szifon felszedése, mivel a mosogató alatt van egy készülék. A telepítés bármilyen pontatlansága súlyos biztonsági problémákkal küzd, a rövidzárlattól kezdve. Jobb, ha egy speciális mosogatót választunk a készletben lévő szifonnal történő közös szereléshez. Ellenkező esetben nem lesz könnyű megtalálni a megfelelőt.

A lefolyó elrendezésének sajátosságai miatt magas a víz stagnálása. Ez sokkal lassabban jön ki, mint a hagyományos függőleges szerelésnél, és még egy kis folt is komoly zavarokhoz vezethet.

A hely helytelen megválasztása azt eredményezi, hogy a szoba kényelmetlen és mozgásban van. Ezért először alaposan ki kell dolgozni és értékelni kell a telepítési tervet.

Hogyan válasszunk mosogatót a mosógép felett?

A mosogató kiválasztásának fő tényezői nem változnak, függetlenül a telepítési helytől. Először is fontolja meg annak méretét, konfigurációját és telepítési módját. A legkényelmesebb - szinte lapos és sekély vízililiomok, amelyek helyet takarítanak meg. Ez az űrlap nem eszik fel értékes magasságokat. De ne feledje, hogy a teljesen lapos mosogatók nem tartalmaznak vizet, ezért nem védik a fröccsenéstől. Veszélyes a készülékre. Ezért fontos megtalálni a középső helyet.

anyagok

A leggyakrabban használt műanyag vagy földi vízi liliomok. Az öntött márvány modellek szintén népszerűek: speciális beton, polimerek és aggregátumok. Tartósak, gyönyörűek, szerények és ellenállnak a kémiai mosószereknek. A természetes kőhöz képest a utánzás fő előnye egy kis súly. Ezenkívül az öntött márvány bármilyen mélységet és alakot kaphat.

A kibocsátás két fő típusát a konfiguráció határozza meg: függőleges és vízszintes. Az első praktikusabb - nem teszi lehetővé a víz stagnálását. A második a megtakarítási magasság tekintetében kompaktabb. A vízszintes szilva a gép testén kívül, a mosogató oldalához vagy hátsó falához vezethet. Ez biztonságosabb, de egy ilyen lefolyó gyakran eltömődött, ezért rendszeresen meg kell tisztítani.

biztonság

A vízilipek közös felszerelésének legnehezebb része - biztonsági berendezés. Ezért a héjok speciális leeresztő-túlfolyó rendszerrel vannak felszerelve. A feladata egyszerű: a víz túlcsordulásának megakadályozása. A túlfolyó lyuk az oldalán helyezkedik el. Vannak olyan dugaszolható rendszerek, amelyek a legmodernebbek - az automatizálással.

méret

A mosogató méreteinek kiszámításához hozzon létre egy kis margót a mosógép paramétereihez. A legkisebb kifelé legalább 2 cm-re van az egyes élektől. Meg kell akadályozni a víz bejutását a berendezésbe. A szokásos mélység 18-20 cm, a mély héj túl magas, ha fel van szerelve, és ez kellemetlen és csúnya.

Hogyan válasszuk ki a mosógépet

Ilyen telepítéshez csak a mosógépet lehet előmelegíteni. Most már vannak speciális modellek a közös szereléshez. De felveheti a szokásos, ha helyesen kiszámolja a méretet.

Az optimális magasság 60-70 cm, a mélység legfeljebb 45 cm, a gép és a mosogató közötti távolság legfeljebb 3 cm, figyeljen a kompakt mini készülékekre, akár 3 kg terhelésig.

A speciális mosogatók dokumentációjában néha megnevezik, hogy a mosógép-típusok milyen kompatibilisek. Kész készletben is értékesíthetők. Sokkal kényelmesebb, mert a gyártó minden paramétert és árnyalatot már kiszámított, és sokkal könnyebb összeszerelni egy ilyen szerkezetet.

Telepítési jellemzők

A teljes szerkezet kényelmessége, funkcionalitása és biztonsága a telepítés minőségétől függ. Ezt a munkát szakértőknek kell kezelniük. Először megtörténik a mosdó, és csak ezután - a mosógép. Alapértelmezés szerint a készlet már tartalmaz minden zárójelet. De ha a fürdőszobában már vannak kötőelemek, amelyeket az építés alatt helyeztünk el, akkor jobb, ha hagyjuk őket - megbízhatóbbak.

Alapszabályok

Tehát a mosogató mosogatóval történő felszerelése során az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

- A mosogató teljesen lezárja a berendezést, hogy elkerülje a folyamatos fröccsenést és a vizet;

- A lefolyót nem lehet közvetlenül a gép felett elhelyezni, amely a centrifugálás során vibrál és mozog. Idővel károsíthatja a csővezetéket, és ez áttöréshez vezet;

- a mosogató átlagos szélessége - 50 cm-tõl a gép szabványosított szélessége vagy 58 cm-es csatorna-csõ jelenlétében;

- A padló, amelyen az ilyen szerkezet fel van szerelve, tökéletesen egyenletes. Ezért hibák vagy elfogultság jelenlétében először kompenzálni kell őket;

- Annak megakadályozása érdekében, hogy a gép mosolyogjon a mosás során, helyezhet el egy különleges gumitartót;

- Ha a fürdőszobai csaptelep és a mosdó közös, ellenőrizze, hogy a kifolyó szabadon mozog-e. Ellenkező esetben a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy a pereme átfedje a fürdőszobát.

Szerelőelemek

Ha a fal nem tartalmaz zárszerkezetet az építés során, csatlakoztassa azokat. Először csatlakoztassa a tálat a falhoz jelöléshez. Csak ezután fúrja meg a rögzítőelemek lyukakat. A csavarok nem húzódnak meg az ütközőhöz: 5-7 mm-t hagyni.

Mosogatószerelés

Mosogató szifonnal a tartóhoz rögzítve. Egy fémhorgot helyeznek be az előkészített lyukba a tálca hátsó falán, amely a falon van rögzítve. Minden csatlakozót és kiemelkedést speciális habmal lezárnak. Csak ezután lesz rögzítve a rögzítő csavarokat.

Mixer telepítés

A mosógépet a mosás után szerelik fel. A daruval ellátott csöveket speciális tömlők csatlakoztatják. Ideális esetben, ha sikerül észrevétlenül tartani őket. Az autó csatlakoztatásához vegye be a pólót.

Mosógép csatlakozás

Miután a mosogatót egy keverővel szerelték fel, helyezze a mosógépet a helyére. A falhoz közelíthető, de először távolítsa el a nyitott kommunikációt. A vízvezetékek egy rést rejtenek.

Biztosítsa a szifon és a leeresztő tömlő csatlakozását egy tömlőbilincskel. Erre azért van szükség, hogy a szerkezet hirtelen csökkenjen az intenzív kisülés alatt. Telepítés után ismét ellenőrizni kell az összes csatlakozás tömítettségét, és a rendszer készen áll a használatra.

Mosogató mosogató - kép

A mosogatógép fölé helyezett mosogatók felhúzása érdekében érdekes gyakorlati lehetőségeket készítettünk. Nézze meg, hasonlítsa össze és válassza ki a kényelmes megoldást a fürdőszobájához!

Tegyem egy mosogatót egy mosógépre?

A lakóterület kis lakásokban vagy házakban történő megtakarítása jelentős számú ember számára fájó pont. Ha a hely nem elég ahhoz, hogy elférjenek a legfontosabb dolgok, mint például a mosógép, akkor elkezd kitalálni különböző trükköket, hogy a rendelkezésre álló négyzetméterek leghatékonyabban használhassák. A mosogatógép mosogatóba helyezése az egyik jó megoldás, amely megtakarítaná a helyet, és kényelmesen elhelyezheti az "otthoni asszisztenset", ahol senkit sem fog bántani.

Lehetőség van arra, hogy a gépet az autómosóba helyezze?

Sokan kétségbe vonják a mosógép mosogatóba helyezésének technikai lehetőségét. És végül is, tényleg, a mosogató alatt mosogatógépet semmi sem költ, de hogy mi köze a kommunikációhoz, hol helyezzük el a szifont? Normális körülmények között a szifon függőlegesen helyezkedik el, és közvetlenül a mosogató közepére leereszkedik a leeresztő csőbe, de végül is ott helyezzük a gépet, hogy a szennyvíz lefolyik a lefolyóban?

Valójában ez nem az egyetlen olyan kérdés, amely felmerülhet a kezdők számára, mert először szembesült azzal a problémával, hogy egy mosógépet egy mosogatóba helyeznek. Mi történik a géphez, ha víz jut, mert a mosogató nem lehet száraz hely. A vezérlőegységen csak néhány milliméter víz van, és a gép talán a szemétbe kerül, nem beszélve a villamos áramütéshez kapcsolódó tulajdonosok kockázatáról.

Fontos! A vezérlőegység nagyon érzékeny a túlzott nedvességre, mint bármelyik elektronika, és ha figyelembe vesszük, hogy költsége akár 10-12 ezer rubelt is elérhet, akkor a gép kényelmes elhelyezésére valójában nem akar ilyen drága részt kockáztatni.

Valójában az alkatrészek megfelelő megválasztásával és a megfelelő telepítéssel a gép biztonságosan a mosogató alá helyezhető. A legfontosabb az, hogy minden telepítési munkát szigorúan a szakemberek szabályainak és tanácsának megfelelően végezzünk. Mi kell?

 • Egy alkalmas vízililiom mosogatóval van ellátva, amely a középső részből a mosogató széléhez képest eltolódott.
 • Speciális szifon.
 • Különleges mosogató szerelvények.
 • Mosógép, amelynek mérete kisebb lesz, mint a mosogató méretei.
 • Nedvességálló anyagok ajtókabinjai.

Ne feledje, hogy a mosogatónak szélesebbnek és mélyebbnek kell lennie, mint a gép testének minden oldaláról legalább 3 cm-re, lehetőleg még egy kicsit. Először is kevésbé esély van arra, hogy a víz bejusson a gépbe, másrészt könnyebb a szekrény felszerelése. Általában a szakemberek nem javasolják, hogy a mosógépet mosogató alá helyezzék, mert a falak és ajtók további védelmet nyújtanak az "otthoni asszisztensnek" a fröccsenésekből.

Ugyanezen okból előnyben kell részesíteni a mély héjakat, nem pedig a sekély és laposakat. Egy lapos héjból a víz nagyjából sűrűsödik. Lehet, hogy nem veszi észre ezt, de a mosógép észreveszi. Ezt követően észre fogod venni, hogy amikor a legmeglepőbb pillanatban áramütést okoz, érintse meg a kezelőpanelt. Sifonnak is szüksége van egy különlegesre.

 1. Kompaktnak kell lennie és könnyen illeszkednie kell a mosogató alá a géphez, miközben résnek kell lennie a gép és a test között.
 2. A szifon részeit hajlítottnak kell lenni úgy, hogy kényelmesebben helyezkedjen el a mosogatóba a fal és a mosógép között.
 3. A szifonnak függőlegesnek kell lennie, mivel a vízszintes szifonok gyakran eltömődnek, és sokszor kényelmetlen lesz a szifon tisztítására a mosogató alá.

A mosogatóhoz speciális rögzítőkre is szükségünk van, amelyekkel biztonságosan rögzíthető a falhoz. Ebben az esetben feltétlenül szükséges a héj merev rögzítése. A mosogató alá helyezett szekrénynek feltétlenül nedvességálló anyagból kell készülnie, eltakarja a mosógépet a kíváncsiskodó szemekből, és ezzel egyidejűleg a kifröccsenés további akadályává válik.

Az Ön információiért! A mosógép kiválasztásakor azonnal tüntesse fel a mosogató méretét és méretét, amely alatt elrejti, és a szekrényt később is rendelheti.

Előnyei és hátrányai a hasonló elhelyezése a mosógép

Meg volt győződve arról, hogy technikailag lehetséges volt egy mosógépet egy mosogatóba helyezni. Csak megfelelő anyagokat kell használni, mindent helyesen kell kiszámítani, és a felszerelést magas szakmai színvonalon kell végrehajtani, de megéri? Nézzük meg a mosogató alá helyezett mosógép előnyeit és hátrányait, talán ez segít egy ilyen fontos kérdés megválaszolásában, és az előnyökkel indulunk.

 • A mosógép nem fog sok helyet foglalni, ha a mosogató alá van rejtve, és az üres helyre további szükséges dolgokat tehet fel.
 • Ha a mosogatóba helyezi a gépet, a fürdőszoba sokkal esztétikusabb lesz, különösen akkor, ha maga a gép nem illeszkedik a színes vagy kialakított helyiségbe.
 • Ha a gépet megfelelően lezárják a mosogató alatti szekrényben, a működés közben kevésbé hallható, néhány ember számára nagyon fontos.

Miután beszéltünk a profikról, meg kell jegyezni, és hátrányai a mosogató ilyen elhelyezésének, különösen azért, mert ezek a hátrányok meglehetősen kevesek.

 1. A mosogató alá helyezéséhez szinte minden, a fürdőszobában lévő kommunikációt újra kell töltenie. Szükség van a mosógép csatlakoztatására, ami azt jelenti, hogy kifolyócsövet hozunk létre, részlegesen megfulladjuk a csöveket a falon, és következtetéseket vonunk le a gépre, emeljük fel a keverőt, mert normális körülmények között túl alacsony.
 2. Egy szabályos szifon nem illeszkedik, egy különlegesre van szükség, ráadásul, ha szükséges lesz a szifon tisztítása, nehéz lesz ezt megtenni, mert egy mosógép zárja le.
 3. Egy közönséges mosógép valószínűleg nem fog működni, és különleges keskeny első rakodógépet kell vásárolnia, mivel nem fog egy függőleges terhelésű gépet a mosogató alá helyezni.
 4. Lehetséges, hogy zavar keletkezik, és a mosogatóból származó víz leesik a mosógép elektromos és elektronikus részeiben, ami rövidzárlatot és meghibásodást okoz.

Figyelj! A mosogató alá történő bejutáshoz elegendő magasságot kell felakasztania. Vannak, akik nem szeretik azt a tényt, hogy a mosogató túl magas, de ez kevés lehet.

A munka jellemzői

A gép mosogatóba való telepítésének lehetőségei nem annyira, a mesterek által használt legáltalánosabbat az egész Oroszországban használjuk. Mi a teendő?

 • A mosógép összekapcsolására készülünk. A feladat a következő: a csövek és a kimenetek helyzetének kiszámításához szükséges, hogy a töltő- és leeresztő tömlők csatlakoztathatók legyenek, ugyanakkor ne zavarják a gép mosogató alá helyezését. A biztonságos elektromos kommunikációt külön készítjük el, hogy biztonságosan csatlakoztassuk a mosógépet az elektromos áramhoz.
 • Biztonságosan rögzítse a mosogató falához. Itt kell kiszámítania azt a magasságot, amelyen a mosdót helyezi el, úgyhogy a gép megy alá, és lesz egy rés a tál alja és a mosó felső fedele között.

Fontos! Szerelje fel a rögzítőket, tartsa a szélességet a rögzítők és a szint között, hogy a mosogató tökéletesen illeszkedjen.

 • Ha egy fürdőszobát és egy mosogatót szeretne használni, akkor gondoskodnia kell arról, hogy megfelelő magasságban legyen.
 • Telepítse a mosogatót egy keverővel és csatlakoztassa azt.
 • Ezután csatlakoztatjuk a mosógép működéséhez szükséges összes tömlőt és fúvókát.
 • Csatlakoztatjuk a szifont, és ügyeljünk arra, hogy ne zavarja a mosógép felszerelését.
 • A mosogató alatt szerelje fel a szekrényt, és nyomja rá a gépet.
 • A gépkocsi beömlő tömlőjéhez csatlakozunk, a gép lefolyótömlője a szifonhoz (vagy csatornához) van rögzítve.
 • Nyomja a mosogatógépet a mosogató alá, csatlakoztassa a hálózathoz, és végezzen el egy próbaüzemet.

Ne feledd! A mosógép és a mosogató tányérja közötti résnek, valamint a szekrény oldalfala közötti távolságnak legalább 3 cm-nek kell lenni, így amikor a gépet a lehető legrégebben kihasználják, a mosogató nem érinti a mosogatót.

Összefoglalásként megjegyezzük, hogy a mosogatógép beépítése a mosogatóba természetesen sokféle árnyalatot észlel a munkafolyamatban, azonban mindent megtehet a kezéből a kezdetektől a végéig. Ha a munka bármely szakaszában megakad, akkor mindig szakemberek tanácsát kérheti.

Mosogató a mosogatógépen: a do-it-yourself irányelvek a választáshoz és a telepítéshez

A standard előkonfekcionált házakban lévő fürdőszobák kis méretűek, és néha egyszerűen lehetetlen őket befogadni. A mosogató mosogatója a megoldás egyik megoldásává vált. Fotók és ajánlások a saját kezük telepítésével segítik a feladat megoldását önmagukban.

A mosogató előnyei a mosógépen

A mosogató és a mosógép kombinálása a már régen szűk helyet takarja. Ez is a fő előny.

A mosogató felhelyezése a mosógépen lehetővé teszi, hogy a szükséges vízvezetékeket és elektromos berendezéseket egy kis területen helyezze el. Sőt, nem kell keresni egy helyet az írógép alatt egy másik szobában (konyha, folyosó).

A dizájn gondolkodás nem áll meg, és minden nap a piacon megtalálhatók a mosogatók új modelljei, amelyek a gépek felett vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi számodra, hogy érdekesebb belső megoldásokat találjunk meg, amelyeket nehézzé tenni egy kis, zárt térben. Kétségtelen, hogy egy ilyen mosogató a fürdőszobában lesz, és a megtakarított hely kényelmesebbé teszi a fürdőszobában való tartózkodást.

Néha még néhány előny is képes többféle hátrányt fedezni. Egy ilyen eset egy mosógép mosogatója.

hiányosságokat

A mosógép mosogatójának hátrányai is elégek. A legfontosabb lehet azonosítani:

 1. Különleges kis méretű berendezések beszerzése. A nem szabványos berendezések mindig drágábbak és nem olyan gyakoriak. Ugyanazon hagyományos gép beszerelése bizonyos esetekben a mosogató használatának kellemetlenségéhez vezet.

Mindezen hiányosságok feltételesek. Megverheti őket. Például az új dolgok vásárlása sokkal szórakoztatóbb, mint negatív.

Mosógép kiválasztása a mosogató alá

Mosógép - drága beszerzés, különösen, ha nem szabványos modellről van szó. Ez a vásárlás meg kell kezdeni, hiszen a jövőben sokkal könnyebb felvenni a mosogatót a megvásárolt berendezésekhez, mint fordítva.

A mosógép kiválasztásának kritériumai:

 1. Szélesség. Ajánlott szűk, legfeljebb 43 cm szélességű modell. Ellenkező esetben vegye fel a mosogatót, és telepítse a gépet a falhoz közel. A készülék hangszórók sarkai zavarják a mozgást és a kényelmet.

A háztartási készülékek modern gyártói gyorsan reagálnak a piaci igényekre. Ezért mindegyik kis méretű modellekkel büszkélkedhet, bár áraik némileg magasabbak. Melyik márka kedveli Önt.

Melyik mosogató illik és mit keres?

A mosógép fölé telepítéséhez speciális mosogatóra van szükség - vízililiom. Az egyik jellemző a lapos alja, amint a képen látható. A liliomok mélysége 8 és 20 cm közötti.

Ugyanilyen fontos a lefolyó helye. Lehet, hogy:

A vízben liliomok inkább a vízszintes vízelvezetést. Ő megy a falhoz és biztosítja az összes biztonsági szabálynak való megfelelést.

Fontos! A függőleges vízelvezetés csak oldalsó leeresztő nyílásokkal lehetséges. Tehát a fal mentén helyezkedik el, és megakadályozza a víz bejutását a készülékbe üzemzavar esetén.

A vízi liliomok ugyanolyan anyagokból készülnek, mint a szokásos mosogatók:

A legmegfelelőbbek az akril és kerámia héjak. Ezek a felületek foltállóak, ami megkönnyíti azok gondozását.

A vízimadarak sok modellje nem rendelkezik lyukkal a csaptelephez. A falon lévő keverő helye további helyet takarít meg. Gazdasági lehetőségként mérlegelheti egy keverő használatát egy hosszú forgó kifolyóval a fürdő és a mosogató számára.

A vízililiom mosogatójának kialakítása más is lehet: a szokásos formáktól az exkluzív modellekig, amelyek megtestesítik a legmerészebb tervezési döntéseket. Négyzet, téglalap alakú, kerek - válasszon olyan alakot, amely illeszkedik a fürdőszobai belső térbe. A vízililiomok oldalsó asztallap segítségével minden szükséges higiéniai terméket elhelyezhet. A mosogató feletti mosogató különféle változatai, amelyek fényképét bemutatják, segítenek meghatározni a megfelelő választást.

Milyen árnyalatokat kell figyelnie a választáskor:

 • amely megfelel a gép és a mosogató méreteinek;
 • a tartóelemek készletének jelenléte;
 • személyzet csatorna szifon - hiányában a készletben megtalálni a megfelelő csere majdnem lehetetlen.

Számos háztartási és szaniteráru-gyártó összeállítja a mosogató és a mosógép megfelelő kiválasztásának problémáját. Az eladásra kész készletek találhatók, amelyek teljes mértékben megfelelnek az egyesítés követelményeinek.

A mosogató felhelyezése a mosógépre megtörténik

A mosogatók és autók felszerelése kézzel is elvégezhető. Nincs semmi nehéz. Csak néhány telepítésre vonatkozó kötelező követelményt kell betartani.

A telepítés a mosogató telepítésével kezdődik:

 • jelölje fel a rögzítőelemek alatt;
 • próbálja ki a mosogatót, értékelje helyét és kényelmét;
 • fali konzolok a falban;
 • telepítsen mosogatót;
 • szerelje szifont Ez a tétel érdemes különös figyelmet szentelni. Javasoljuk, hogy további csíptetőt szereljenek fel az összes csőcsatlakozásra. A végén a hullámcsövet a mosógép szifonjával vagy a csatorna tetejéhez kell csatlakoztatni;
 • szerelje fel a keverőt a rugalmas tömlőkre (ha a héj tervezése biztosítja);
 • rögzítse a mosogatót egy speciális kampóval (teljes mosdóval);
 • tömítse a mosogatót és a falat tömítőanyaggal.

Fontos! A lefolyórendszer alkatrészei nem kerülhetnek érintkezésbe a mosógéppel. A csőcsatlakozások rezgésétől való kitettség elveszíti a feszességet.

Miután a mosogatógépet feltelepítették és a szennyvízelvezető rendszer munkáját ellenőrizték, továbbhaladhat a mosógépbe. A fotók és a programok lehetővé teszik a telepítés elvégzését.

A mosógépet a lehető legközelebb kell elhelyezni a mosogató alá. A készülék vezetékeinek érintetleneknek és jól szigetelteknek kell lenniük, mivel még a vízzel való közvetlen érintkezés nélkül is a túlzott páratartalom a fürdőszobában rövidzárlatot okozhat.

Az írógép és a vízililiom közötti 2-3 cm távolság magában foglalja a gép pontos pontosságát. A fokozott rezgés ebben az esetben elfogadhatatlan.

Végezetül szeretnék még egyszer megjegyezni, hogy az ilyen fontos fürdőszobai jellemzők, mint mosogató és mosógép kombinációja felelősségteljes megközelítést igényel a választásukhoz. A végeredmény sikere attól függ. Az ajánlásoknak megfelelő, saját kezű eszközökkel történő felszerelése csak örömet és büszkeséget biztosít az elvégzett munkához.

Mosogató a mosogató alatt: kiválasztási paraméterek, előnyök és hátrányok

A legtöbb modern apartmanban a fürdőszoba nagyon szerény méretű. De annyi dolgot kell beültetni a fürdőszobába: WC, fürdő, mosodai kosár és természetesen új mosógép. A helytakarékosság és a korlátozott tér csökkentése érdekében új érdekes megoldás - egy háztartási készülék telepítése a mosogató alá. Ebben a cikkben megnézzük a mosogatógép mosogatóval, kiválasztási paraméterekkel, árakkal és az ezen háztartási készülékek legjobb márkáinak értékelésével kapcsolatos lehetőségeit.

Olvassa el a cikket:

A mosogató alatt lévő mosógép jellemzői

A mosógép telepítésének ez a verziója nem csak helyet takarít meg, hanem a belső térben is. Végül is ez a telepítés nem szabványos. Az érdekes mosogatók széles választéka lehetővé teszi a legjobb választást.

Típus kiválasztási lehetőségek

Mindenekelőtt a gépet hatékonyan kell mosni, de a kompakt modell kiválasztásánál a legnagyobb figyelmet kell fordítani a méretére.

Kapcsolódó cikk:

Melyik cég jobb, mint egy mosógép? A mosógép kiválasztásának folyamata kicsit bonyolult, mivel egy méltó márka azonosítására van szüksége, amely megbízható. Próbálja megérteni, hogy a háztartási készülékek sok jellemzője segít a felülvizsgálatunkban.

Magasságot. Mindez a választott héjtól függ. Például, ha behelyezzük a munkalapba, az alátétet a lehető legalacsonyabban kell megvásárolni. Mosdó esetén modellt és kicsit magasabbat vásárolhat. A második esetben a választás sokkal szélesebb, ezért ez a megoldás előnyös. Ideális 70 cm magas háztartási készülék kiválasztásához, így a mosdó nem lesz túl magas, és a legfiatalabb családtagok is könnyen elérhetik.

Mélység. Egyetértek, csúnya, ha valami kiborul a mosdó alá. Ezért az esztétikai fellebbezéshez szükséges, hogy a mosogató egy kicsit lehúzson a gépen (50 cm-es mélységű háztartási gépek kaphatók, ami kiváló megoldás a mosogató alá történő beépítéshez). Ha egy tágasabb háztartási készüléket szeretne vásárolni, fontolja meg az opciót a pulton található mosdóval, amely bármilyen formában és méretben készülhet.

Szélesség A kompakt modell szélessége nem térhet el a standardtól, ezért a helyszíntől függően választja ki.

Mosógép mosdó alatt a fürdőszoba: előnyei és hátrányai

A mosogató alá helyezett kompakt mosógépnek saját előnyei és hátrányai vannak.

 1. A fürdőszoba hasznos helyének növelése: egyesek a konyhában vagy a folyosón helyezik el a gépet, ami nem jó megoldás, mivel ezt a berendezést a fürdőbe kell helyezni (ideális esetben nincs csatlakoztatva, szivárgás még lehetséges). A beépített mosógép beépítésének köszönhetően a mosdó alatt a fürdőszoba nem lesz zsúfolt.
 2. A helyiség racionális használata a mosdó alatt.
 3. Vásárlás és üzemeltetés költsége. Az alacsony mosógépek ára a mosogatógép alatt általában alacsonyabb, mint a standard. Ezen túlmenően az ilyen háztartási készülékek terhelése általában nem haladja meg a 3,5 kg-ot, így a mosás alatt a vízfogyasztás jóval alacsonyabb, ami nagyszerű a kis családok számára.
 4. Esztétikus fellebbezés. A modern kis méretű mosógépek vonzó megjelenésűek és nagyszerűen néznek ki a mosogató alá.
 1. A mosógép készletek korlátozott választéka mosdókkal. Nem minden kagyló és gép alkalmas erre a célra. Sőt, nehéz kiválasztani a készletet.
 2. Kis letöltés. Ez a hátrány csak egy nagy család számára fontos, de ha 3 ember él a lakásban, akkor 3,5 kg terhelés elegendő. Ezenkívül nagy dolgokat (pl. Takarót vagy alsó kabátot) nem lehet mosni benne.
 3. Nem szabványos szifon, amelyet külön kell megvásárolni (nem minden esetben).
 4. A mosogató mosogató speciális kialakítása valószínűleg gyorsabb lesz.
 5. A kézmosás során a háztartási készülékekhez juthatnak, ami csökkenti az élettartamát és kárt okozhat.

A mosogató alá tartozó kompakt mosógépek népszerű márkáinak áttekintése

Nem minden mosógép alkalmas kis fürdőszobának. Sokan kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek (sok program és kiegészítő funkció), ugyanakkor nagy méretük van. Tekintsünk néhány olyan népszerű, alacsony és keskeny mosógépet, amelyek ideálisak a mosogató alá helyezéshez.

Hogyan szereljünk be egy mosógépet a mosogató alá

A kis fürdőszobák és konyhák legtöbb tulajdonosának nemcsak a helytakarékosságra van szüksége, hanem a helyiség funkcionalitásának növelésére is. Ezért olyan lépésre mennek, mint a mosogató felállítása a mosógépen. Ha helyesen történik, akkor nem lesz kényelmetlen. Ezért az a kérdés, hogy hogyan kell a mosogatót a mosógép fölé telepíteni, meg kell tanulnod, ahogy kellene.

Styralok típusok

A mosogató felhelyezése a mosógépre a legjobb megoldás, amely lehetővé teszi a készülék használatát és helytakarékos megtakarítást. A mosogató alatt kétféle típusú gép használható:

 • kompakt mosógépek;
 • rendes modellek a mosogatóval együtt.

Mielőtt vásárolni szeretne, alaposan meg kell fontolnia, milyen méretű a gép és a mosogató.

Telepítési jellemzők

Amikor mosogatógépet választ a mosogató alatt, akkor a következő paramétereket kell figyelembe venni:

 • a mosógép magassága nem haladhatja meg a 70 cm-t;
 • a gép szélessége megegyezzen a mosogató méretével - 50-60 cm;
 • 45-50 cm-es mélységben jobb, ha a 3-5 kg ​​vászonra tervezett modell előnyben részesítik;
 • Az elülső mosógépet úgy kell megválasztani, hogy a mosást a felső részen a "függőleges" helyzetbe töltik.

A funkciók szempontjából az alacsony mosógép nem rosszabb, mint egy teljes méretű modell. Ezenkívül 10 vagy több programot is tartalmaz, beleértve a finom és szintetikus textíliák mosását. Egy mosógép mosogatóval történő megvásárlása garantáltan jó eredménnyel jár, mivel a méretek aránya megegyezik. A kész készlet már előre meg van tervezve, hogy megvédje a gépet a nedvességtől. Ezenkívül a készlet vásárlása sokkal olcsóbb, mint külön.

Ajánlás! A 70 cm-es magasságú gépek kiválasztása korlátozott, mivel egy speciális boltban sokkal több mosógép található, standard paraméterekkel. Ha nem talált megfelelő modult egy hardverraktárban, akkor mindig növelheti az esélyeit az online áruházak modelleinek megtekintésével.

Előnyei és hátrányai a telepítés

A telepítéshez speciális szifont és egy "Water Lily" típusú mosogatót kell vásárolnia, hogy egy kis kocsi könnyen elférjen a fürdőszobában.

Mosogató kiválasztása

A szakértők azt javasolják, hogy vásároljanak mosogatót, mint egy mosógép. A legnépszerűbb mosogatónak tekinthető "Water Lily". A speciális mosogatók több jellemzővel rendelkeznek:

 • szinte minden modell fel van szerelve túlfolyással, dekoratív sapkával;
 • A "Waterlily" típusú mosogató általában lefolyócsövön van, ami nagyon könnyű a telepítés során;
 • lehetőség van egy mélységnek megfelelő mosdó kiválasztására.

Ha tetszik egy bizonyos mosogató, akkor megveheti, és csak ezután határozza meg a jövőbeli autó méretét.

A gép telepítése a mosogató alá

A mosogatógép mosogató alá helyezésének módja izgalmas a kis lakások tulajdonosai számára. A megfelelő telepítéshez kövesse az utasításokat:

 • Szerelje fel az alátétet egy tökéletesen sima felületre. Ha észrevehető torzításról van szó, használjon gumi tapétát - ez segíteni fogja a felületet.
 • A nedvesség behatolásának megakadályozása érdekében minden olyan mosogatót válasszon, amely teljesen megakadályozza a gépet.
 • A mosogató szélessége legalább 58 cm legyen, ha van csatorna. Ha nem áll rendelkezésre, válasszon ki legalább 50 cm szélességű mosdót.
 • Helyezze a leeresztő csöveket a géptől a lehető legnagyobb távolságban, mert a technikus vibrál és mozog a mosás során, ami a lefolyórendszer megsemmisítéséhez vezethet.

Meghívjuk Önt, hogy nézzen meg egy hasznos videót, amely a telepítési módról szól:

Ha mindent megtesz, akkor nem lesz semmi problémája a telepítés során, hanem a gép és a mosdó további használatával.

Kompakt modell áttekintése

Megfelelő modell megtalálása bizonyos méretű mosógép számára kellemetlen. Rövid áttekintést adunk a mosogató alá építhető gépekről.

Candy Aquamatic 1D835-07

Az olasz márka keskeny mosógépe. Az orosz szerelvény modelljének mélysége 46 cm, magassága 70 cm, és egy mosógépet ilyen mosógépre szerelhet. A modell kapacitása 3,5 kg, 800 fordulat / perc fordulattal. A gyártó 16 mosási módot biztosított, így a technikát úgy tervezték, hogy a különböző szövetekből származó dolgokat mosogassa. A legtöbb költségvetési modell.

Zanussi FCS1020C

A gépet, amelynek fényképét alább rögzítik, Olaszországban szerelik össze. 3 kg száraz ruhát helyeznek a dobba. A maximális centrifugálási sebesség eléri a 1000 fordulat / perc értéket. A modell mélysége 52 cm, magassága 57 cm, az autó mérete kicsi, a költség kétszerese az előző modellnek.

Electrolux EWC 1350

57 cm magas, 52 cm mély, a gép 3 kg vászonból áll. A maximális centrifugálási sebesség 1300 fordulat / perc. A lengyel szerelvény AGR 15 mosási programot tartalmaz, ezért kiváló minőségű bármilyen anyagból szennyezhető. A szellemi gazdálkodás az átlagos árkategória modelljének fő jellemzője.

Eurosoba 1100 sprint

A svájci gyülekezés legdrágább kompakt gépje. A maximális centrifugálási sebesség 1100 fordulat / perc. A mosási kapacitás 3 kg. A szivárgás elleni védelem biztosítja a hosszú élettartamot. De a gép magas költsége a gondolkodás.

Fontos! A kis alátétek drágábbak, mint a teljes méretű modellek.

A beépített mosógépek a fürdőszobában nem csak vonzóak, hanem helytakarékosak is. Ha követni fogja az összes ajánlást, komolyan megközelíti a mosogató és mosóválaszték kiválasztását, akkor optimálisan felszerelheti a szobát. Gyönyörű és kényelmes kialakítás, amire szüksége van egy kis fürdőszobában. Sok szerencsét.

A mosógép mosogatója: beépítési és szerelési funkciók

Standard fürdőszoba, valamint kombinált fürdőszoba, ritkán büszkélkedhet nagy mennyiségű szabad hely. Egy ilyen szoba tulajdonosának ki kell fejtenie, hogy hol és hogyan kell elhelyezni a szükséges vízvezetékeket és háztartási készülékeket.

A helyhiány miatt gyakran át kell vinni az utast az egyéb helyiségekbe, ami további kényelmetlenséget okoz. A vízvezetékgyártók gyakorlati megoldást találtak erre a problémára.

Szeretném felhelyezni a mosogatót a mosógépre?

Ennek a megoldásnak a legfőbb előnye nyilvánvaló: a szabad terület lehető legnagyobb kihasználása. Végtére is, még a legkisebb fürdőszobában sikerül mosogatógépet is elhelyezni.

Ezenkívül egy tükörrel ellátott szekrény helyezhető a csésze fölé, és így minden szabad centiméter aktiválható. Ugyanakkor a szoba kialakítása nem szenved.

A mosógép mosogatója nemcsak helyet takarít meg, hanem segít a helyiségnek a fürdőszobában történő lehető legegyértelműbb megszervezésében is.

Ez a mosógép elhelyezése segít a helyiség megtakarításában a fürdőszobában, és a lehető leghatékonyabban használja fel.

Az értékesítés során különböző színű és formatervezett mosogatók találhatók, amelyek csak a szoba belsejét díszítik.

De nem szabad úgy gondolni, hogy nincs ilyen hátrány. Ők és elég sokak.

A legjelentősebb a villanyszerelő figyelmeztetése az elektromos készülékek vízforrások közvetlen közelében történő telepítésének veszélyével.

A mosogató mosogatógép felhelyezése azt sugallja, hogy szivárgás esetén a víz károsíthatja a készüléket és a huzalozási problémákat. Az elektromos sokk nem zárható ki.

Ezért javasoljuk szakembereknek, hogy szigorúan tartsák be a gyártó által adott utasításokat. A hátrányok a következők:

 • A tálban és a szifonban lévő víz megtartása a mosogató alakjának köszönhetően. Lapos és sekély, és a leeresztő nyílás a készülék hátulján található. Ilyen körülmények között a víz nem mehet el teljesen, és szivacsos vagy puha ruhával kell eltávolítania. A tartós folyadék hozzájárul a gyakori elzáródáshoz. Ez különösen igaz a keskeny résszerű szilva.
 • Komponensek vásárlásával kapcsolatos nehézségek. Az eszköz külön lapos szifonnal van ellátva, ami nagyon nehéz megtalálni az eladást. Ha a mosogató nem teljesen felszerelt, akkor jobb, ha megtagadja a vásárlást, különben nagyon sok időbe telik, sokszor hiába, hogy megtalálja a szükséges részleteket. Ugyanezek a problémák várják a hibás eszközök tulajdonosait.
 • Enyhe kényelmetlenség a mosogató használatakor. A tálhoz közeledve emlékezned kell arra, hogy alatta van mosógép, tehát nem túl kényelmes ahhoz, hogy közel álljon hozzá. Elképzelhető, hogy először a géppanelt többször meg kell ütni, amíg a mosogatótól való bizonyos távolságban történő mosási szokás kialakul.

A mosógépek szinte minden ismert gyártója ilyen berendezést gyárt. Eszközeik ideálisan alkalmasak az együttműködésre. Ezenkívül egy látványos, átfogó dizájnnal rendelkezik, amely díszíti a fürdőszobát.

Fontos kérdés: hogyan kell kiválasztani a berendezést?

Még egy tapasztalatlan vízvezeték-szerelő is megérti, hogy a mosogatógép fölé helyezett mosdónak különlegesnek kell lennie.

És ez igaz. Kevés ember próbál felszerelni a készülék felett szabványos felszerelést. Nagyon veszélyes és nem praktikus.

A mosogatók, valamint az "alátétek", amelyeket "párban" dolgoznak fel, különböznek a hagyományos analógoktól, számos jellemzővel. A szakértők javasolják, hogy megvásárolják az ilyen berendezések sorozatait, amelyeket a háztartási készülékek szinte minden vezető gyártója gyárt.

Ebben a tandemben az eszközök tökéletesen alkalmazkodnak az együttműködéshez, ráadásul jól össze vannak építve, ami pozitív hatással van a megjelenésükre.

Ha nem vásárolhat készletet, akkor külön kell vásárolnia a készüléket.

Mosógép kiválasztása

A legjobb megoldás egy, a mosogató alá történő beépítésre tervezett készülék megvásárlása. Az ilyen gépek változó méretűek.

A mélységük 43 és 34 cm között változik, a magasság pedig nem haladhatja meg a 60 cm-t.

Általában az ilyen modellek maximális terhelése nem haladja meg a 3,5 kg száraz ruhát. Ez nem túl sok, és gyakran nem elegendő egy nagycsalád számára, így néhányan úgy döntenek, hogy megvásárolják a szabványos felszerelést.

Számos pontban ilyen döntés ellentmondásosnak tekinthető.

A berendezés kiválasztásához meg kell határozni a méretét. Az ábrán láthatóak az eszközök megfelelő és helytelen telepítésének lehetőségei, ami nagymértékben függ a készülék méretétől

Kezdjük a készülék magasságával. Elméletileg bármilyen lehet, de a gyakorlatban hozzá kell adnia legalább 20 cm-t a héj magasságához és a berendezés síkjai közötti réshez.

Ennek eredményeképpen a 70 cm magasságú gép fölé szerelt mosdó kb. 90 cm-es szintre fog kerülni, és a 85 cm felett a készülék felett lévő edény a padló fölött egy méterrel emelkedik.

Az ilyen mosdókagyló mosására egy gyermek, vagy akár egy kis magasságú ember egyszerűen lehetetlen.

A fürdőszobát egy speciális üzletbe kell felszerelni, vagy egy kis lépcsőállványt kell felszerelni, ami nem túl kényelmes.

A második nehézség a gép mélységének megfelelő kiválasztása. Meg kell értened, hogy a készüléket teljesen el kell helyezni a mosogató alá.

A legjobb, hogy a tál kissé átfedje azt, és védőablakként haladjon előre a készülék felső részén. Ebben az esetben a mosogatóból kifolyó víz nem esik a mosógépre.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a készülék közelében lévő készülék mozgatása nem működik. A háta mögött egy hézagnak kell lennie, körülbelül 7-8 cm-re, ami a műszaki kommunikációban lesz.

A gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon nehéz megtalálni a normál mosógépet, amelynek nagy terhelése megfelel ezeknek a követelményeknek.

Kiválasztjuk a mosogatót

A mosógépek fölé történő felszerelésre tervezett tálakat általában vízililiomoknak nevezik.

Szokatlan nevüket kapták kis méretük és jellegzetes lapos alakjuk miatt, amely hasonlít egy növény leveleire. De nem csak a szokatlan megjelenés különbözteti meg a készülékeket a standard analógoktól.

Az ilyen mosogatókban való leeresztés általában a tálca hátuljánál helyezkedik el, és nem a közepén. A keverő lyuk lehet bárhol vagy hiányozhat. A "liliomok" különböző anyagokból készülnek.

Modern mosogatók, amelyeket a mosógép felett kell felszerelni. nagyon különböző formák lehetnek, és különböző anyagokból készülhetnek

Nagyon jó termékek egy viszonylag új anyag polimerből, amelyet mesterséges kőnek is neveznek. Nagyon ellenáll a mechanikai igénybevételnek és a kémiai összetételnek.

A polimer beton jól hasonlít a különböző típusú természetes kőhöz, hogy vizuálisan nagyon nehéz megkülönböztetni a természetes anyagtól. Emellett az üvegből, akrilból, fémből és kerámiából készült héjak eladásra kerülnek.

A "vízi liliomok" nagyon eltérőek. Téglalap alakú, ovális, négyzet alakú, kerek vagy derékszögű tálakat gyártanak.

Kívánt esetben nem szabványos konfigurációjú termékeket talál. A színes vízvezeték-berendezések bármilyenek lehetnek. Mégis, amikor kiválasztunk egy terméket, különös figyelmet kell fordítani a megjelenésére, nem pedig a lineáris jellemzőire.

Optimális esetben a mosogató hossza a külső szélétől és a falig nagyobb volt, mint a mosógép hossza. A minimális különbség 10 cm, ebben az esetben a gépet a vízpermettel lefedik az ablakon, amely felülről néz ki.

Ez különösen igaz az elektromos készülékekre, amelyeknél a kezelőpanel a felső panelen található, és nem az előlapon.

Ezen kívül ne felejtsük el a technikai szakadékot a fal és a mosógép között. Még akkor is, ha egy csatornacsövet épít a falba, a csatlakozó cső kívül marad, ami szabad helyet igényel.

A szakértők azt javasolják, hogy legalább 50 cm hosszú mosogatógépeket vásároljon a szűk gépek 36-39 cm mélyére, a nagyobb gépek esetében, amelyek mélysége 50-51 cm, a tál nem lehet rövidebb, mint 60 cm.

Egy másik fontos pont a mosogatóleválasztás típusa. Különböző alakja, mérete és eszköze lehet, ami jelentősen befolyásolja a tál teljesítményét.

A rés formájában történő leeresztés esztétikailag kellemesnek tűnik, de gyakran eltömődik

A lefolyót a lehető legközelebb kell elhelyezni a mosogató hátsó falához, lehetőleg jobbra. Bizonyos esetekben a doboz oldala és hátsó falának csomópontjában a szappan dobozában lévő mélyedésbe kerül. A kibocsátásnak két fő formája van:

 • Round. Feltételezi egy lapos szifon jelenlétét, amely a leeresztő lyuk alatt található. A fő hátrány a szifon elhelyezése közvetlenül a készülék felett, amely rövidzárlat és a szivárgás során bekövetkező bekötési problémák miatt tele van. De a kerek lyukakon keresztül a víz gyorsan eltűnik, és ritkábban elakadnak.
 • Rés-szerű. A fő előny az, hogy a szifon ebben az esetben a tálba, azaz a mosógép mögött helyezkedik el. Ezért még akkor is, ha a szivárgó víz nem kerülhet a készülékre. A rendszer legfőbb hátránya: keskeny lefolyó lyuk, amely gyakran eltömődik és tisztítást igényel.

A mosogatók, a "vízi liliomok" néha el vannak látva egy vízelvezető rendszerrel, amely megakadályozza, hogy a tál túlcsorduljon és a víz bejusson a mosógépbe.

Az ilyen rendszer leeresztőnyílásait rendszerint úgy helyezik el, mint a standard mosogatókban, a tálca oldalán és alján. Ezenkívül a lefolyórendszer dugaszokkal, dugókkal is felszerelhető, egyes automata telepítések esetén.

Mosógépekkel, a "liliom párnákon" kívül megpróbálhatja kombinálni más típusú mosogatószereket is. Azonban ebben az esetben a helytakarékosság valószínűleg nem sikerül. A leggyakoribb lehetőségek a következők:

 • Beépített tálak, amelyeket asztalra, szekrényre vagy asztalra szereltek.
 • Hamis. Vízszintes alapra van szerelve, például ugyanazon asztallap vagy szekrény.

A mosogató alatti mosogatógép helyének ilyen változata is nagyon lehetséges, azonban a nagy helytakarékos megtakarítás itt nem működik

A mosogató felhelyezése az elektromos készülék felett

A felszerelés technológiája meglehetősen egyszerű, és három fázisból áll. Vegye figyelembe részletesen mindegyiket.

Megjavítjuk a tálat

A mosogató "vízililiomok" rögzítéséhez a falon a mellékelt konzolokat használják. A mester csak a megfelelő magasságban kell rögzíteni őket, és fel kell taszítania a tálat.

Az első lépések:

 • Végezzük el a fal jelölését. Rajzolj egy vonalat, amely megfelel a mosógép tetejének. A fennmaradó jelek e tulajdonságra vonatkoznak. Próbáld ki a tálat, ne felejtsd el, hogy hagyja a rést a mosogató és a mosógép között. Az érték a szifon típusától függ. Ütemezett lyukak a kötőelemekhez. Ha a tál a fürdő közelében van, és egy közös keverőt kell felszerelnie, ellenőrizze, hogy a kifolyó hosszúsága elegendő-e.
 • Fúrjon lyukakat. A kötőelemekhez horgonycsavarokat vagy rögzítőcsavarokat kell használni.
 • Szereljük fel a konzolokat. A csavarok még nincsenek teljesen meghúzva, így kis 5 mm-es rések maradnak.
 • Szilikon tömítést kell alkalmazni a mosogató hátulján. Az összetétel 5-10 mm távolságra helyezkedik el a tál szélétől. Hasonló eljárást végzünk a konzolok vetületeivel, ahol érintkezésbe kerülnek a mosogató felületével.
 • Állítsa be a tálat a tartókon. Ehhez a fémhüvelyeken lévő fémhüvelyek fűzőlyukaira helyezzük, és rögzítjük a falhoz dugókkal vagy horgonyokkal.
 • Teljesen húzza meg a zárócsavarokat rögzítő csavarokat.

A "vízililiom" mosogató lefolyója a lehető legközelebb fekszik a tál hátsó falához.

Szerelje fel a szifont

Ajánlatos a szifont a mosogatóhoz csatlakoztatni, mielőtt a záróelemeket meghúzzák. Telepítse az eszközt ebben a sorrendben:

 • Összeszereljük a rendszer által irányított csomópontot, amelyet a gyártó feltétlenül a termék csomagolásába fektet. Ne felejtse el alaposan kenni a tömítő elemeket és a menetes csatlakozásokat szilikonzsírral. Nagyon óvatosan húzzuk meg a szálat, különben a műanyag részek nem ellenállnak az erőnek és a törésnek.
 • Egy csövet találunk a szifonon, hogy csatlakoztassuk a mosógépet, és tegyünk rá egy lefolyótömlőt. A kapott csatlakozást csavaros rögzítővel kell rögzíteni. Tehát biztosak lehetünk benne, hogy a mosógép tartályából kiszivattyúzott víz nyomása nem zavarja meg a tömlőt.
 • Csatlakoztassa a szifon felszabadulását a csatornába. A mesterek azt tanácsolják, hogy térdszerűen hajlítsa meg a hullámcsövet, és szigetelje a szigetelőszalagot vagy a puha huzalt. Ez azért szükséges, hogy megakadályozza a kellemetlen szag kellemetlen megjelenését a csatornarendszerből, mivel a vízszivattyúk gyakran megtörik a lapos szifonokban, amelyekkel a "vízi liliomok" fel vannak szerelve tervezési jellemzőik miatt.

A mosogató lapos szifon speciális csővel van ellátva, amely a mosógép lefolyótömlőjét csatlakoztatja

Telepítse a keverőt

A lapos héj tervezési jellemzői arra utalnak, hogy nincsenek keverők. A legjobb megoldás ilyen készülékekhez - a falra szerelt keverő.

A leggyakrabban használt modell egy hosszú kifolyóval, a teljes fürdővel és mosdóval. Bizonyos esetekben a keverő beszereléséhez lyuk van a "vízililiomban".

A szifon felszerelését követően a gyártó utasításainak megfelelően szigorúan telepítve van, és a tálca véglegesen rögzítve van a konzolon.

A keverő beszerelésének folyamatában ne felejtsd el az alapos tömítést. Minden tömítést szilikonnal kell bevonni.

A csavarmeneteket vízvezeték-törölközővel pecsétes vagy fum-szalaggal lezárjuk. Húzza meg óvatosan a keverőtömlőkön lévő anyákat. Nagyon törékeny cink ötvözetekből készülnek, a túlzott erő egyszerűen elpusztíthatja őket.

A telepítés után elvégezzük a próbaüzemet, és gondosan ellenőrizzük az összes csatlakozást a lehetséges szivárgások miatt.

Ha a "vízililiom" a keverőhöz egy lyukkal van ellátva, a gyártó minden utasításának szigorúan betartja

A mosógép fölött elhelyezett mosdókagyló praktikus megoldás, amely segít megtakarítani és hatékonyan szervezni a szabad helyet.

Az otthonában történő megvalósítás egyszerű. Meg kell választani a megfelelő készüléket és a vízvezeték-felszerelést, a legkönnyebb módot egy speciális készlet beszerzésére. Számos gyártó cég kínálja őket. Ön ilyen típusú tandemet telepíthet.

A telepítés során fontos felidézni az elektromos biztonság biztosításának szükségességét, és alaposan végezze el az összes munkát, az összes utasítást követve.