Legfontosabb > Dekoráció

Building codes and regulations SNiP, fürdőszoba

A 3.8. A SNiP 31-03-2003 SaNPiN2.1.2.2645-10 és 9.22 Fürdőszoba felújítása

Az egyik legelterjedtebb lehetőség a fürdő és fürdőszoba felújítására, leggyakrabban különálló fürdőszobák és WC-k újjáépítése, azaz átépítése egy helyiségbe történő egyesüléssel. A fürdőszoba és a WC felújítása nehézségekbe ütközhet, mivel az ilyen jellegű átépítést általában egyedileg kell figyelembe venni, és sok nehézség van. Az ilyen helyiségek szabályainak és szabályainak helyes megválasztása az Orosz Föderáció építési szabályzata és szabályai szerint történik.

Annak megértéséhez, hogy mit kell tennie, fontolja meg az SNiP-ket és az Orosz Föderáció normáit:

1. A 3.8. SaNPiN2.1.2.2645-10 és p.9.22 a SNiP 31-03-2003:

"A lakások nem rendelkeznek fürdőszobával és WC-kkel, amelyek közvetlenül a nappali és konyhák fölött helyezkednek el, kivéve a kétszintes apartmanokat, amelyekben a WC és a fürdőszoba (vagy zuhany) a konyha felett helyezkednek el."

Ha például a fürdőszobát, a fürdőszobát, a WC-t és más, magasabb páratartalmú és nedves területű helyiségeket kívánja növelni vagy bővíteni, akkor az ilyen átépítést csak nem lakáscélú helyiségek (folyosó, kamra, melléképületek stb.) Végezheti. Tilos ilyen létesítményeket terjeszteni a nappali és a konyhák rovására. Még akkor is, ha jó vízszigetelést teszel, a törvény értelmében nincs jogod ilyen átépítésre, hiszen az alulról szomszédaink életkörülményeit rontja, ezért az illegális átépítés során már elvégzett javítási munkák felfedése esetén biztosan értesíteni fogják a megrendelést, hogy mindent visszaadjanak az eredeti a javítást megelőzően.

A fürdőszobának, a fürdőszobának, a WC-nek és más nedves területeknek a nappali terem növelésével történő tilalma el kell távolítani, ha nincs lakószobája a lakása alatt (az első vagy a második emeleten), mert akkor nem kerülnek a szomszédok nappali helyisége fölé.

2. Az SNiP 2.03.13-88 "padlók" szerint a padlózat építéséhez szükséges fürdőszobák, fürdőszobák, fürdőkádak és egyéb nedves helyiségek vízszigetelése szükséges. Így a fürdőszoba vagy a fürdőszoba növelésekor szét kell szedni a régi padlókat a kiterjesztett területen, és helyette újakat kell elhelyezni vízszigeteléssel. A vízszigetelést a rejtett munkákról szóló törvény bocsátja ki, amelyet az építészeti felügyelet képviselője és az építtető vagy a DES képviselője írtak le, ha javításokat végez. Meg kell jegyezni, hogy a padló kialakításának változása az 508. számú moszkvai kormányrendelet 1. számú mellékletével összhangban olyan projektet igényel, amelyet egy SRO jóváhagyó tanúsítvánnyal (tervezői tanúsítvánnyal) rendelkező szervezet végez. Ugyanabban az alkalmazásban elmondják a projekt követelményét, amikor új fürdőszobát (fürdőszoba, WC) építenek. Más szavakkal, a bővítés vagy az eszköz egy új nedves zóna tervezése során (fürdőszoba, WC, WC stb.) Megköveteli a projektben való megegyezést.

3. A "Tervezés, telepítés, átvétel, üzemeltetés és javítás technikai követelményei és szabályai" (az SNiP 2.03.13-88 "padlók" kifejlesztésénél) 4.11. Pontja szerint:

- "A padlószintet a WC-kben és a fürdőszobában 15-20 mm-rel a szomszédos helyiségek padlójánál kell elhelyezni, vagy a helyiséget küszöbbel kell elválasztani."

- Ezért szükséges, hogy a padlószintet a többi helyiség padlószintje alatt nedves helyiségekben, vagy a küszöböt a bejáratnál (legalább a házvizsgálati bizottság érkezésének idején) telepítsék.

4. Az ilyen jellegű újjáépítés megvalósításában gyakran akadályozó tényező leírása a 3.9-es számú, 2.1.2.2645-10:

- "A konyhából és a nappaliból közvetlenül a konyhából és a nappaliból álló helyiségbe nem szabad belépni, kivéve a bejáratot a hálószobából a kombinált fürdőszobába, feltéve, hogy a lakásban van egy második, WC-vel ellátott szoba és a folyosón vagy a csarnokban lévő bejárat."

Így ha csak egy szobája van a lakásában, WC-vel (fürdőszoba, WC), akkor nem végezhet olyan átépítést, ahol a bejárat a konyhából vagy a szobából származik.

Ha az Ön lakásában van két WC-vel ellátott szoba, akkor egyikük bejárata a nappaliból (a "hálószobában") történhet.

A szoba bejárata, amely nem rendelkezik WC-vel (zuhanyzó, kád, mosdó, stb.), Bármely helyiségből engedélyezett.

Puffok a fürdőszobában - miért van szükség?

Gyakran a javítási munka során felmerül a kérdés, hogy a készülék a fürdőszobai küszöbön van-e.
A javítási munkálatok befejezése után a lakásellenőrzés ellenőre megérkezik a lakásba, hogy ellenőrizze a javításnak az összes építési szabályzattal való megfelelését, és az egyik legfontosabb dolog, amire figyelmet szentel a lakás / fürdőszoba és a folyosó közötti küszöb jelenlétének.

Miért szükséges a küszöb?

Ha dokumentumokra támaszkodik, ezt a szabályokat a "Padlók, technikai követelmények és a telepítésre, átvételre, üzemeltetésre és javításra vonatkozó szabályoknak" (SNiP 2.03.13-88 és SNiP 3.04.01-87) szabályzatának kell megkövetelniük.

A 4.11 részben azt mondja, hogy a padlószint ezen helyiségekben 15-20 mm-rel alacsonyabb, mint a szobákban, vagy küszöbértéktől elválasztva.

Figyelembe véve jelenlétét és a vízszigetelő berendezést egy növényen, a falon 15-20 cm-nél, elegendő időt vehet igénybe a szivárgás észleléséhez és megszüntetéséhez.

Négyféle típusú eszközpárna vagy az SP szabályainak betartása lehetséges:

1. A fürdőszoba padlója ugyanolyan szinten van, mint a lakás emeletén:


A legáltalánosabb megoldás: ebben az esetben minden egyszerû - a fürdőszoba padlója és az azonos szintû folyosó, de egymástól 15-20 mm magasak. A javítások során vízszigetelést kell felszerelni.

2. Fürdőszoba padló a padló alatt a lakás:


Valamit kevésbé gyakori lehetőség - mivel nem sok tulajdonos akar lépni, még egy kicsit a fürdőszobában. Ezt a fürdőt fürdőkádnak vagy fürdőkádnak nevezik.

3. Fürdőszoba padló a padlószint felett a lakás:


Nagyon gyakori választás, különösen akkor, ha a panelházak II-49, II-57, P3, P44, P44T stb. Ezeknek a házaknak az a jellemzője, hogy az egészségügyi kabinok falai meglehetősen könnyen lebontásra kerülnek, de a serpenyő nagyon szilárd és nehéz szétszerelni.

Ezért sok tulajdonos lebontja a falat, és hagyja el a raklapot. Ennek a lehetőségnek az a hátránya, hogy magának a fürdőnek a szintje magasabb, mint a padló szintje, és még mindig szükség van egy küszöbérték létrehozására, és ennek eredményeként csaknem teljes lépést lehet elérni.

4. A fürdő padlója alacsonyabb a lakó padlójánál, de nem egy küszöbértéket, hanem egy sima lejtést, hogy megfeleljen a közös vállalat követelményeinek:


De ez ritka eset, néhány tulajdonos ezt az opciót hajtja végre. Nem írja le bárhol, de elméletileg megfelel a közös vállalat követelményeinek.
Az anyacsavar jelenlétére van szükség, de az anyacsavar konfigurációja nincs feltüntetve.
És ha a követelmény teljesül, mert a padlószint a fürdőszoba és a fürdőszoba alacsonyabb, mint a teljes padlószint a lakásban, akkor elméletileg a küszöb lehet sima.

Fotók a megfelelő küszöbértékekről a fürdőszobában és a WC-ben:

Megsértés: A fürdőszobákban és a WC-kben hiányzó párnák:

Meg kell jegyezni, hogy a "küszöb" fogalma valós küszöbértéket jelent. Az alábbiakban olyan "dekoratív" küszöbökről készült fotók láthatók, amelyek nem helyettesítik a valódiakat.

"Dekoratív" porok:

Kiegészítő információk:

Gyakran a tulajdonosok nem akarják a küszöböket a fürdőszobában megtenni és nagyon hasznos rendszereket telepíteni a vízszivárgásokból, amelyek szivárgás közben megakadályozzák a víz teljes vízelvezetését. Ezzel a rendszerrel úgy tűnik, hogy "küszöböli" a küszöbök hiányát. Mint például, miért van szükség, ha a rendszer még mindig szivárgás ellen dolgozik, és nem lesz árvíz.

De objektíven a helyzet úgy néz ki, hogy az összes koordináló testület olyan dokumentumok alapján dolgozik, amelyek nem olyan szivárgásvédelmi rendszerek telepítéséről szólnak, amelyeknek a feltalálója még nem született.

De a ponyókról mindent részletesen megírtak, ezért akkor is, ha telepíteni kívánja a rendszert.

És minden egyes felújítási projektben van egy szakasz, ahol ez a küszöb egyértelműen tükröződik:

A küszöbértékek felszínén gyakran felmerültek a különböző vélemények, és kizárni őket, kérelmet írtunk a lakás pékségének, és a válaszunk kimerítő és egyértelmű választ adott ki, amit alább láthatunk:

Fürdőszoba padlószint

Posted grika, március 22, 2012 a padlók és padlóburkolatok

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Miért csökkent a padlószint a szovjet építésű fürdőszobában?

Jó napot 50 évvel ezelőtt épített lakásban javítok. Jelenleg a konyha és a fürdőszoba fejlesztésében. Szeretném megkérdezni a szakértőket: miért volt szovjet időkben a padlószint a fürdőszobában alacsonyabb, mint más helyiségekben? Csak az élettapasztalat azt sugallja, hogy mindenki "lelkiismeretesen" és a normák szerint csinálta, és ma "bárki is akarja". Most kétlem, hogy hogyan kell elvégeznie a padlóburkolatot az én lakásomban (kombinált fürdőszoba) - igazítani, vagy megtenni ugyanazt, mint eddig.

Néhány magyarázatot egy olyan jelenségre, mint a padló alulbecsült szintje a fürdőszobában valójában megtalálható a szakirodalomban. Azt mondja, hogy a fürdőszoba vagy a WC kialakítása során szándékosan megvalósított egy ilyen tervet, amikor ezeken a helyeken szándékosan elrendezték a padló különböző szintjeinek különbségét a lakószobában. Ez azért történt, hogy megvédje a víz túlcsordulását, szivárgását stb. Más szóval, ha valamilyen oknál fogva (elfelejtették kikapcsolni a csapot, feltörni egy csövet stb.), A padlón több vödör víz jutott ki, majd egy alacsony emelet nem engedte elterjedni más helyiségekbe.

Véleményünk szerint ez a helyzet nem tükrözi a fürdőszoba használatának jelenlegi feltételeit. Nem látunk semmilyen objektív akadályt, így a fürdőszoba helyreállításakor nem lesz a padló szintje a szükséges szintre. Ha a padlón elfolyó víz súlyos lesz, akkor a padlóban lévő cseppek nem mentik el a fürdőszobából a külső áramlásra való áramlást - ez tény. Ráadásul a modern piacon bőven kínálnak speciális túlfolyó érzékelőket, amelyek az adott körülmények között egyszerűen átfedik a vizet. Egyébként az ilyen eszközök háztartási készülékekkel, például mosógépekkel és mosogatógépekkel vannak felszerelve.

Egyszóval a padló alatti alulbecsült fürdőszoba padlóburkolat egyfajta védelmi gát a vízszivárgások ellen. A modern körülmények között azonban anélkül is megtehetjük. A fürdőszoba elrendezésének legfontosabb feladata a padló és az egészségügyi felületek kiváló minőségű vízszigetelése, valamint a szükséges lejtők megfigyelése.

Esztrich a fürdőben magasabb, mint a lakásban, hogyan lehet jobb?

Apartman új épületben, a ház monolit. A lakás beérkezésekor az esztrich a fürdőszobában és a WC-ben már elkészült. A padlót a lakásban emelték, a legmagasabb ponttól 30-35 mm-re emelkedve. A fürdő legmagasabb pontján az esztrich körülbelül 15 mm-rel magasabb, mint a lakásban levő esztrich.

Ahogy én megértem, lehetőség van arra, hogy megtörjük a kádban levő nyakkendőt, és újratöltsük. A második lehetőség az, hogy a küszöbértéket és a padlót a fürdőszobában és a WC-ben a padlónál magasabbra emeljék az egész lakásban. Nem lenne kívánatos, kívánatos lenne, ha a padlószint a fürdőszobában és a WC-ben ugyanolyan volt, mint az egész lakásban.

Talán van még egy lehetőség? Nem tudja eltávolítani az esztrichréteget? Az esztrich 6-7 évvel ezelőtt készült.

Diadem írta:
Szeretném, ha a padlószint a fürdőszobában és a WC-ben megegyezne az egész lakásban.

Az a gondolat, hogy a fürdőszobában a padlószintnek alacsonyabbnak kell lennie, vagy egy küszöbértéket kell készítenie, ha egy szintet szeretne, akkor ne felejtse el figyelembe venni a burkolatok vastagságát a fürdőszobában és a folyosón.

Diadem írta:
Nem tudja eltávolítani az esztrichréteget?

Megpróbálhatja, például vágjon le egy darálóval, és vágjon le, csak mi az esztrich vastagsága, és akkor sem marad semmi.

mihamaster írta:
Elméletileg a padlószintnek alacsonyabbnak kell lennie.

Milyen alapon kell? Mi az "ötlet"?

Smic írta:
Milyen alapon kell? Mi az "ötlet"?

Az a gondolat, hogy a fürdőszobát vízzel elárasztják.
De sok apartmanban már a padló a fürdőszobában magasabb, mint a többi emelet - senki nem panaszkodik.
Ezért azt hiszem, minden a személyes irritáció tényezőjétől függ.

A szerző nem írja le, mit terveznek a padlóburkolatok a fürdőszobában és a lakás többi részében. Milyen anyagokat, milyen magasságot, stb. Ezen adatok nélkül a vita értelmetlen. Talán a többi lakás 15 mm vastag rétegelt lemez lesz, ami eltávolítja a cseppet.

parketta írta:
A szerző nem írja le, mit terveznek a padlóburkolatok a fürdőszobában és a lakás többi részében. Milyen anyagokat, milyen magasságot, stb. Ezen adatok nélkül a vita értelmetlen. Talán a többi lakás 15 mm vastag rétegelt lemez lesz, ami eltávolítja a cseppet.

A szobákban és a folyosón azt tervezem, hogy laminált - 8 mm + podlzhka, a fürdőszoba és a WC-csempe.

parketta írta:
Az a gondolat, hogy a fürdőszobát vízzel elárasztják.

Nincs víz a konyhában?

parketta írta:
De sok apartmanban a padló a fürdőszobában most magasabb, mint a többi emeleten.

Nemcsak most, hanem korábban is: Szentpéterváron az egész 137. sorozatot oly rendezik, és ez a sorozat már harminc éves. A fürdőszobákat nem úgy tervezték, hogy a padlót vízzel töltsék: nincs létrák a létrákon.

Diadem írta:
Nem tudja eltávolítani az esztrichréteget?

Eltávolíthatja, betonhoz (kézi és padló) is lehet csiszológép. Egy napra bérelhető.
És meg tudod csinálni a küszöböt. Egy hét múlva hagyja abba a különböző szinteket.

mihamaster írta:
Milyen vastag az esztrich?

Diadem Csaknem 3-4 cm lehet eltávolítani, csak ne húzza le a lyukasztást, de gyakori vágásokat végezzen egy darálóval felfelé és lefelé, ugyanolyan (ha lehetséges) mélységgel, majd nyugodtan vágja le ezeket a "négyzeteket" A vágást nagyon kívánatos egy porszívóval, majd fojtani tudsz.

mihamaster írta:
gyakrabban vágja le a csiszolót messze és széles

Mondja meg, kérem, milyen gyakran kívánatos a vágások vágása, hány mm-es vágások között?

100% -os valószínűséggel, a csiszoló négyzetekre vágott, majd az eltávolítás (ismét perforátorral) véget ér az esztrich leválásával és összeomlásával. És a porfelhők csak csendesek.

Letörölném a régi esztrichet, és újra meg újra. A terület nem nagy, nem sokáig.

Az építész írta:
Letörölném a régi esztrichet, és újra meg újra.

A fürdőszobában vízszigetelés van. Az esztrich kopogtatásakor romlik, és ismét vízszigetelésre van szükség? Vagy nem elrontani?

mihamaster írta:
Csak ne lyukassza le a perforátort, hanem gyakori vágásokat végezzen lefelé és lefelé, ugyanakkor (ha lehetséges) mélységgel.

és ha egy falazógép, akkor a mélység egyenletes és por kevesebb (alapértelmezett porszívó)

Diadem írta:
A fürdőszobában vízszigetelés van.

milyen anyagot?
ha nem vágja meg, akkor rendben van, csak csináld a falfelületet

baly írta:
milyen anyagot?
ha nem vágja meg, akkor rendben van, csak csináld a falfelületet

Milyen anyagot nem tudok, itt van egy fotó, mielőtt a nyakkendő a lakásban

Úgy értettem, ha nem vágja le, és teljesen levágja a nyakkendőt, szükséges-e a vízszigetelés újbóli elvégzése vagy sem?

Az építész írta:
100% -os valószínűséggel, a csiszoló négyzetekre vágott, majd az eltávolítás (ismét perforátorral) véget ér az esztrich leválásával és összeomlásával.

A valószínűség nulla, ha az esztrich normális, gyakrabban vágja le a "négyzeteket", a perforáló nem szükséges, egyszerűen csak kalapáccsal és kényelmesen, vésővel lesz eltávolítva.

Diadem írta:
Úgy értettem, ha nem vágják le, teljesen levágom a nyakkendőt, szükséges-e vízszigetelést újra vagy nem?

nagy valószínűséggel a ruberoid megrongálódásának valószínűsége, de ha igen óvatosan - mentheti, csak egy új hígítót nem szabad ezzel a szigeteléssel (ha nem különleges keverékeket)

Nyilvánvaló, hogy a minimális vastagságú esztrichek minimálisra esett a lakás körül, és a fürdőszobákban a tekercsek vízszigeteléséhez szükséges úszó vízszigetelést - ez az, amit
küszöb az ajtóból nincs esély?
PS. belefáradt benned a figyelmetlen monolit, ami lehetetlen itt és a csepp nélkül
Hruscsov cseppje kb. 10 cm-t lehajtottak a folyosókon

baly írta:
Nyilvánvaló, hogy a minimális vastagságú esztrichek minimálisra esett a lakás körül, és a fürdőszobákban úszó vastagság van a tekercses vízszigetelésen, ez a pepad

A ház monolit, az esztrichek az egész lakásban egyáltalán nem voltak, csak a WC-ben, a fürdőszobában és a kamrában voltak.

baly írta:
küszöb az ajtóból nincs esély?

Igen, de amikor elkészítették az esztrichet, lelőtték.

Így van egy esztrich, kivéve a fürdőszobát, és gyakorlatilag sehol máshol van.
Bár az elején írsz

Diadem írta:
A padlót a lakásban emelték, a legmagasabb ponttól 30-35 mm-re emelkedve.

de ez egy felháborodás, hogy a fürdő küszöbén kívül semmilyen fedelet nem lehet alkalmazni, és még mindig normális nyakkendőt kell hoznia. Ha egy esztrichet csinálsz a lakásban, még alacsonyabb fürdőszobaszint lesz, mint más helyeken. És nem kell lőni.

Vagy feltöltött egy régi fotót, és most minden rossz? Akkor jobb lenne a jelenlegi. És akkor ez a "probléma" nem látható.

baly írta:
és ha egy falazás, akkor a mélység egyenletes és por kevesebb

És ha egy speciális eszközzel, egy daráló a beton, akkor még kevesebb por, és nagyságrendi gyorsabb. Milyen szeretet a helyettesítő.

DiVO írta:
Vagy feltöltött egy régi fotót, és most minden rossz? Akkor jobb lenne a jelenlegi. És akkor ez a "probléma" nem látható.

Igen, ez a fotó régi, azt írtam, hogy van egy fotó, mielőtt a nyakkendő a lakásban. Most másképp néz ki, de nincs friss fotó.

DiVO írta:
És ha egy speciális eszközzel, egy daráló a beton, akkor még kevesebb por, és nagyságrendi gyorsabb. Milyen szeretet a helyettesítő.

Valószínűleg nem "szeretet a helyettesítő", hanem "az élet prózája". Nem valószínű, hogy egy személy nagy pénzt fog költeni egy speciális eszközön egyszeri munkára, így a legtöbb tippet.

A fürdőszobában vízszigetelés van. Az esztrich kopogtatásakor romlik, és ismét vízszigetelésre van szükség? Vagy nem elrontani?

És mi akadályozza meg a vízszigetelés újratermelését? perc.

Semmi sem akadályozza, csak meg akarom érteni a szükséges munka mennyiségét és a szükséges anyagok mennyiségét.

mihamaster írta:
Nem valószínű, hogy egy személy nagy pénzt fog költeni egy speciális eszközön egyszeri munkára

Autókölcsönzés 700r. Őszintén szólva szeretném fizetni ezt a pénzt, és egy órás vagy két másodpercre vágnék le az esztrich egy hüvelykét és másfél részét, ami szinte sík felületet eredményez, amely azonnal alkalmas a csempék behelyezésére, mint hogy egész nap rendkívül poros, kemény és zajos munkát végezzen a bejelentésen csiszológép és hornyoló perforátor. És a végén, hogy egy egyenetlen felületet kapjunk. Igen, jelen van a veszélye annak, hogy az esztrich leválik az alapból.

Bár egyáltalán nem foglalkozom ezzel az ügyemmel. Az 1,5 cm-es küszöbön keresztül észrevétlen marad.

25 kg-os, kb. 1 négyzetméter vastagságú, 1 cm vastagságú zsák. Ezután két zsák befejező rover. Ez az egész számtani.

Az építész írta:
25 kg-os tasak, kb. 1 négyzetméter, vastagsága 1 cm.

Legvalószínűbb, hogy a réteg vastagsága 2 cm.

Az építész írta:
Ezután két zsák befejező rover.

A burkolat alatt nem szükséges.

A lakásban az alábbiakat követtük el a padlót: a bal oldali képen a fürdő bejárata:

Ha úgy döntenek, hogy levágom az esztricht a fürdőszobában, akkor a fürdőszobában lehetőség lesz arra, hogy az esztrich ugyanúgy legyen, mint az egész lakásban? Meg lehet-e használni az esztrich alatt a fémszemből és az expandált agyagot? Vagy a fürdőszobában jobb, ha nem használsz fémszemből és kiterjesztett agyagot az esztrich alá?

DiVO írta:
ezen a 6 négyzetméteren

A fürdőszoba mindössze 3 négyzetméter. m.

DiVO írta:
És ha egy speciális eszközzel, egy daráló a beton, akkor még kevesebb por, és nagyságrendi gyorsabb. Milyen szeretet a helyettesítő.

majd egy maró

DiVO írta:
Őszintén szólva szeretném fizetni ezt a pénzt, és egy órás vagy két másodpercre vágnék le az esztrich egy hüvelykét és másfél részét, ami szinte sík felületet eredményez, amely azonnal alkalmas a csempék behelyezésére, mint hogy egész nap rendkívül poros, kemény és zajos munkát végezzen a bejelentésen csiszológép és hornyoló perforátor.

nem egy nap egyáltalán

Diadem írta:
Ha úgy döntenek, hogy levágom az esztricht a fürdőszobában, akkor a fürdőszobában lehetőség lesz arra, hogy az esztrich ugyanúgy legyen, mint az egész lakásban? Meg lehet-e használni az esztrich alatt a fémszemből és az expandált agyagot?

lehetséges, csak a rács szakadások nélkül a világítótornyok alatt, de minden lehetséges nélkül

DiVO írta:
Autókölcsönzés 700r.

milyen autó? 700 r - óránként vagy naponta?

baly írta:
majd egy maró

googled egy kicsit - csak Festul csinál ilyen vagy mi? Kínai elvtársak álom?

ash írta:
milyen autó? 700 r - óránként vagy naponta?

Naponta. Írja be a ">

A WC-ben egy ismerős padló magasabb volt, mint a folyosón - némi idióta úgy döntött, hogy a küszöbön lévő vécén süllyed a cementet a padlóra. Éjjel a WC-csésze áramlott és elárasztotta a folyosót és a kamrát.
A folyosón rétegeltem, annak ellenére, hogy ragasztották, a varrások azonnal megfeketlettek a cipőn levő piszoktól, és néhány állampolgár, akiknek csúszós csempe volt a bejárati ajtó előtt - majdnem elestem.
IMHO a folyosón meg kell szabni bordázott cserép (nem látható eladó), vagy linóleum.

DiVO, és mennyibe kerül, hogy bérel egy speciális szerszámot a vasbeton küszöbnek az erkélyre való vágására, 300x150 mm-es szakasza és a szellőzőcsatorna tartalék szívó része (bontott rész - 440x200mm). Az apartman lakóépület, így nincs szükség porra.
A szellőzőcsatorna teljes mérete 930x440mm

Hogyan lehet felemelni a padlót a padló felett és lejteni?

Miért kell a küszöb a fürdőszobában? Ez a kérdés gyakran a felhasználóktól származik, akik ugyanolyan magasságban javítják és simítják a padlókat. Az SNiP szabályok szabályzata azonban hangsúlyozza, hogy szükség van egy csavaranyára a fürdőszoba és a folyosó között, és hamis álarcok és egyéb trükkök nem takaríthatják meg, ha a szomszédai károsak lennének és ellenőrzésre szólítottak fel. Ezenkívül a helyreállítással történő javítás automatikusan magában foglalja a lakásfelügyelő látogatását a lakóterület ellenőrzésére, és a hatóságok egy képviselője minden bizonnyal figyelmet fordít a küszöb jelenlétére. A követelményt a SNiP 2.03.13-88, SNiP 3.04.01-87 tartalmazza.

A fürdőszoba és a folyosó közötti küszöbérték szabályai és követelményei

A dokumentumok szerint a padlószintnek a fürdő és a fürdő helyiségeiben 15-20 mm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint más helyiségekben, vagy küszöbértékkel kell elválasztani őket. A lakószobák és az előírt mennyiségű vízszigetelő anyag közötti szétválasztás függvényében a szivárgás nem károsítja a szomszédokat. Az SNiP szerint a küszöbértékek 4 megengedett elrendezéstípusai léteznek:

 1. A padló a fürdőszobában ugyanolyan szinten van, mint az összes szoba alapja, de 1,5-2 cm-es küszöbértékkel van elválasztva, a különbség nincs különbség, de a vízszigetelés a küszöbérték alá kerül;
 2. Fürdőszoba szint alatt a többi emeleten a lakásban. Egy kevésbé gyakori lehetőség, de még mindig megtalálható a régi házakban. Itt a csepp 5-7 cm-ig terjed;
 3. A fürdőszoba emeletei magasabbak, mint a többi szoba padlói. Olyan lehetőség, amely gyakran megismétlődik a II-49, II-57 és II-57 típusú panelek házainak átalakításakor. Ezeknek az épületeknek a sajátossága, hogy a falakat könnyen lebontják, de az alap sokkal nehezebbnek tűnik, és így könnyebb a szintek közötti különbségtételt sem könnyíteni, hanem teljes lépést tenni;
 4. A padló a fürdőszobában alacsonyabb, mint más bázisok, de a híd eltávolítása sima lejtőn. Az ilyen lejtés elfogadható, ha a magassága nem több, mint 7 cm és kevesebb, mint 20 mm. A lehetőség rendkívül ritka, bár a munka bonyolultsága sokkal könnyebb, mint a padlószint emelése a fürdőszobában ugyanolyan magasságban, mint a többi szoba.
A lakás elrendezésekor a tulajdonosok sokféleképpen próbálják megoldani a problémát.

A lakás rendezése során a tulajdonosok sokféleképpen próbálják megoldani a problémát, és hasznos rendszereket telepítenek a vízszivárgás ellen. Ugyanakkor az összes vízellátás megakadályozható. Ez a lehetőség helyettesítheti a küszöböt, de az illetékes hatóságok még dolgoznak olyan iratokon, amelyekről nem tudtak ilyen védelmi intézkedésekről. Ezért nem mindig lehet legitimálni ezt a változást.

A fürdőszobákra vonatkozó építési szabványokat és szabályokat a merevség különbözteti meg:

 • Az egészségügyi területek átalakítása csak a nem lakáscélú helyiségek rovására lehetséges: raktárak, folyosók. De csak akkor, ha nem zavarja a szomszédok békéjét és kényelmét. Bármely panasz esetén a tulajdonos kötelezhető arra, hogy visszaadja mindent a korábbi álláspontjába.

Figyelem! Az első emeletek lakói nem félnek az utasításoktól, mivel az ott lévő helyiségek nem lakáscélúnak minősülnek, és szinte bármilyen típusú felújításra van lehetőség. De a különbségi szint (legalább 20 mm és legfeljebb 7 cm) betartása kötelező!

 • Az SNiP03.13-88 a vízszigetelő réteg kikeményítését javasolja bármilyen nedves helyiségben. Ugyanakkor a munkálatokat szükség esetén a DEP képviselõje által aláírt cselekvés készítik el, az önbõvítõ esetén és a szervezet SRO engedélyének jelenléte esetén, egy szakembercsapat esetén.
 • A lakások padlószintjét a lakásban lévő összes többi helyiség alatti vagy fölötti szintre állíthatja, de ne felejtse el megosztani a küszöböt.

Figyelem! Azon apartmanok tulajdonosai számára, ahol a vízellátó rendszerek be vannak építve, lehetőség van egy átmeneti küszöb lehetőségére, vagyis a telepítés a jutalék megérkezésekor történik. Ez a hamis küszöb teljes mértékben kielégíti a hatóságok képviselőit, de később eltávolítható.

 • Az SNiP1.2645-10 szigorúan szabályozza a fürdőszobába való belépést (WC-vel). Elfogadhatatlan, hogy az ajtókat a konyhákból és más nappali helyiségekből, csak a folyosóról, de csak akkor, ha van ilyen szoba, ha két fürdőszobával és WC-vel van a lakásban, akkor az egyik bejáratát egy helyiségből vagy egy konyhából készíthetik. A WC-vel ellátott szobában (fürdőszoba) bejárhat bármely lakóövezetből.

Lehetséges, hogy az SNiP követelményei elavultak, de ezeket követni kell, és csak lakóépületek lakóinak. A magántulajdonosok számára engedélyezhető bármilyen tervezési túlzás és különc.

Hogyan lehet felemelni a fürdőt a padló felett?

Ami a küszöbök és a lejtésekre vonatkozó követelményeket illeti, minden világos. De gyakran szükség van a fürdő magasabb szintre emelésére, mint amennyit ér. Ez oka lehet olyan lefolyási problémáknak, amikor a lejtés kicsi vagy a magasságkülönbség negatív. És talán a termék lábai rövidek és kényelmetlenek a tálhoz. A legelterjedtebbek a fürdőszint növelésének négy módja, nem igénylik a nagy pénzügyi és munkaerő-befektetéseket.

A probléma megoldásában nehézségek merülnek fel, mert a betűk súlya nagy. Ez a fürdő maga, a víz és az emberi test, így a legközelítőbb számítások azt mutatják, hogy a fürdő tömege eléri a 400-450 kg-ot, míg a terhelés 4 felszállóra oszlik, a padlóval való érintkezés teljes területe nem haladja meg a 20 cm 2 -et. Itt kell gondolnunk, hogy a padló fölé emelésének módját választjuk, ugyanakkor megfelel az SNiP követelményeinek, jó elfogultságot és az esti relaxációs eljárások kényelmes elfogadását.

Jó kérdés: Kell egy küszöb a fürdőszobában?

Meg lehet-e szüntetni a küszöböt a fürdőszobában? Meg kell? És hogyan fog megjelenni

Hírek partnereinkről

Néhány "árvíz" esetben a mi tapasztalatunkból:
1. Elment a látogatásra, és egy csaptelep csapódott le a fürdőszobában. Amikor megérkeztek, a víz a folyosón és a szomszédos szobákban volt. A folyosón lévő parketta megváltozott, ahol lehetséges - balra, a következő javításig nyúlik. A kapuk nem segítenek. Ha volt akkori érzékelő, valószínűleg segítene. Miután ez az eset, egyszerűen kapcsolja ki a vizet, és hagyja a házat néhány órára. És ugyanakkor ellenőrizzük a szelepek működését.

2. A tartály tömlõje le volt szakadva, a víz erõteljes nyomás alatt felfelé fordult az ajtóba, és csöpögött. a folyosó mennyezetéről. Elõször úgy döntöttünk, hogy felülrõl elárasztották a szomszédokat, és rájuk rohant. Aztán nehézség nélkül megnyílt a mosdó nyílása - előtte kinyitották, és a víznyomás olyan nagy volt, hogy észrevehető ellenállást fejtett ki. Aztán kiderült, hogy a szelepek, amelyek megakadályozzák a vizet, tele voltak az utolsó javítással. Sürgősségi banda volt. Itt is, nem adna semmit.

Amikor pontosan eltávolítottuk a küszöböt, nem emlékszem. De nagyon hasznos volt, amikor anyám határozottan elment, és sétálgatott a WC-vel és a fürdővel. És aztán a székre kellett vinnie a fürdõszobába. Porozhek számára ő és az elnöke számára elszállíthatatlan akadály.

. csak a saját otthonában lehet megtenni. és a tervezési és építési szakaszban. Nagyon zavarban volt ez a kérdés, mert A padló fából készült. három fürdőszoba (egy a másik felett) három emeleten. két fürdőszobai (1. és 2. emelet) esztrichpadlójában a csövet "beágyazották" a fürdőszobában és a WC-tálban lévő "ki" kimenettel. „Is” egy cső egy külön függőleges akna (NEM csatornázás), amely „levelek” (gondolom, daru formájában „Manneken Pis csatolja) felett a zuhanytálcát a pincében, igen, a földszinten nem védett, bár nincs védelem elérhető:... A kazánházban egy gödör Úszószelep az árvízvédelemhez Általában egy "rendkívül megbízható" karbantartásmentes rendszert kaptak. "csatlakozás" a szennyvízzel a zuhanytálca szifonján keresztül.

. Az ilyen "változat" küszöbértéke szükséges. Igen, a konyha "nedves" része (a fürdőszobával szomszédos) szintén "védett".

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját saját kezűleg

Elrendezése a padló a fürdőszobában, talán a legnehezebb állapotának javítása a lakás. Kommunikációs csövek, amelyeket gondosan el kell rejteni, a hely magas páratartalmát, amely különleges anyagok használatát igényli - mindez csak bonyolítja a feladatot. És ha úgy döntesz, hogy magad csinálod a javítást, akkor valószínűleg arra gondolsz, hogyan kell helyesen elhelyezni a fürdőszobát, hogy szilárdan és szépen legyen, és ne árassza el a szomszédokat. Ebben a cikkben megpróbáljuk a lehető legszívesebben válaszolni erre a kérdésre.

DIY Fürdőszoba padló - Felelős feladat

↑ Készülék padló a fürdőszobában

A legtöbb esetben a készülék padlója a fürdőszobában csak a befejező padlóburkolatban különbözik. A többi alkotás ugyanolyan, különösen a lakóépületek esetében, és egyfajta sütemény különböző, különböző felhasználású anyagokból.

A készülék alaprajza a fürdőszobában

Leggyakrabban a készülék padlója a fürdőszobában így néz ki:

 • Betonpadló;
 • Vízszigetelés (bitumenből vagy tekercsből);
 • Az esztrich-cement-homok keverék vastagsága kb. 50 mm;
 • Vízszigetelés (beillesztés vagy festés);
 • Szintező esztrich (cement-homok vagy önterülő);
 • Padlóburkolat (cserép, linóleum, fa, laminált, önterülő padló).

A fürdő melegítéséhez és a lábak melegítéséhez a "meleg padló" rendszert kell felszerelni. Fel van szerelve a szintező esztrich kivitelezésének szakaszában, így előzetesen meg kell tervezni.

↑ Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját a saját kezünkkel

Döntsük el, hogy magunk végezzük az összes munkát, készüljünk arra a tényre, hogy a fürdőszobának "bütykölni" kell. A padló elrendezése sok erőt, türelmet és figyelmességet igényel. A munka egyes szakaszai viszonylag hosszú ideig késleltethetők. Annak érdekében, hogy az építkezés tartós legyen, az anyagoknak száraznak kell lenniük. Ezért ne siessen - nincs szükségünk egy rosszul végrehajtott padlóra.

A fürdőszobában lévő padló elrendezésének technológiája egységes, több szakaszból áll. További részletek mindegyikről.

↑ Előkészítő munka

Az előkészítő munkálatok elvégzéséhez két forgatókönyvet kell megfogalmazni, és azokat az állam határozza meg, amelyben a fürdőszobát jelenleg találják: "az építők után" vagy lakóépületek.

A lakóépületben történő javításhoz a padló és a szintező esztrich eltávolítása szükséges. Leggyakrabban, a fürdőszobák kerültek a padlóra kerámia burkolólapok, hogy távolítsa el, hogy szükség van egy kalapács fúró. Segítségével megtörik egy csempe, majd elvégezzük a maradványait. A csempe kiegyenlítésének folyamata valószínűleg megtörik. A lyukasztás után lyukak, repedések és felszakadások jelentkeznek. Ezért az esztrich is eltávolításra kerül. Ráadásul, ha a lakás régi, nem valószínű, hogy a szovjet időkben ez a csatoló minősített, így nem szabad megbánni. Ha a linóleumot padlóburkolatként használták fel, akkor óvatosan fel kell venni egy éles késsel, és szakítani kell. Ha a padló fából készült, észrevettük a táblák egy részét, majd lebontottuk a fennmaradóakat. A szintező esztrich eltávolítása során a padló magas minőségű vízszigetelését is meg kell valósítani.

Előkészítő munka a lakás "után az építők" lesz sokkal kevesebb. Csak akkor kell söpörni az összes szemetet, ha vannak ilyenek.

Ezután ajánlatos a padló betonpoharat vákuumozni és bezárni a látható réseket. Ez vonatkozik a lakóépületekre és új épületekre. Annak érdekében, hogy a lyukak és a nyílások ne növekedjenek idővel, pecsételtük őket csempézett ragasztóval. A szárítás után a következő lépcsőhöz juthat.

↑ Padló vízszigetelés

A vízszigetelő anyagnak a padlófelülethez való jobb tapadásához alapozónak kell lennie. Ezért először kezeljük a padlót talaj keverékkel, és csak ezután folytatjuk a vízszigetelést.

Több lehetőség van a padló vízszigetelésére: felépítés, tekercs, bevonat és festék. Mindegyikük jó az elrendezés színpadán.

Az egyik legmegbízhatóbb a burkolat burkolatának burkolása a fürdőszobában.

A beépített vízszigetelés a padlólemezek feldolgozására szolgál, legalább 25 cm-es átfedés esetén a falon át betonozott beton van, amelyre hegesztési varratot is alkalmazhat, és még modernebb anyagokat is használhat.

A hengerelt vízszigetelés hasznos a falakhoz történő alkalmazásra a zuhanykabin vagy a kád kereszteződésénél.

A festési módszer használható betonpadló vízszigetelésére, de ez a lehetőség rövid élettartamú. Az átlagos élettartam a festék vízszigetelés 3 - 5 év. Bár ez a módszer a legegyszerűbb és legegyszerűbb: ecsettel vagy hengerrel a 10 cm-es falakon átfedés szükséges a padlón.

A csiszolóvíz-szigetelés ebben az esetben a legoptimálisabb és tartósabbnak tekinthető.

Ahhoz, hogy befejezhesse, szüksége lesz:

 • Készítsük el a keveréket úgy, hogy a száraz komponenst a vízbe öntjük és alaposan keverjük. Az összetevők aránya 1: 1 legyen. A gyúrást gondosan kell kezelni ahhoz, hogy homogén masszát kapjunk.
 • A keveréket a padló teljes felületére hengerrel vagy ecsettel kell felhordani. A nehezen elérhető helyeken spatulával vagy ecsettel használható. A négyzetméterenkénti anyagfogyasztást a csomagolás jelzi, és próbálja figyelembe venni.
 • Vízszigetelő szalagot kell alkalmazni a padló ízületére falakkal és egyéb szerkezetekkel.
 • A szalagot és a falakat 10-15 cm-es felfelé kell felhordani, így "vályú" -ot alkotnak. Ez megvédi a vizet a falak és a padló közötti réseken keresztül, valamint a falakon keresztül. Ha hirtelen árvíz van a fürdőszobában, akkor a "vályú" képes lesz visszatartani a vizet, nehogy a szomszédokhoz vagy a szomszédos helyiségekhez áramlik.
 • A vízszigetelés keverékét két rétegben kell alkalmazni. Az első réteg után 4-6 óra szünetet tartson. Ezután töltsön be egy második réteget.
 • Várja meg, amíg a vízszigetelés teljesen száraz. A későbbi munkák csak egy nap után kezdődhetnek.

Ebben a szakaszban meg kell állnod és gondolkodnod: meg fogsz változtatni a fürdőszobában. Az a tény, hogy a változások, és hogyan hatnak a munkák következő szakaszaira, valamivel alacsonyabbak.

↑ Változások a fürdőszobában

Miután elkezdtük a javítást és teljesen megváltoztattuk a padlót a fürdőszobában, nagyon valószínű, hogy konstruktív változtatásokat akarunk tenni a szoba kialakításában. Azáltal, hogy megnöveli és növeli a fürdőszoba kényelmét, felszerelheti a "meleg padló" rendszert, felszerelhet vizet, vagy áthelyezheti a WC-tálat egy másik helyre, ha a fürdőszobát megosztja. Annak eldöntéséhez, hogy a fentiek bármelyikét elvégezné-e, ebben a szakaszban van szüksége, mielőtt a beton esztricheit öntjük.

Elektromos "meleg padló" a fürdőszobában feküdt az első esztrichréteg tetején

A "meleg padló" rendszer telepítése jelentősen növeli a fürdőszobában lévő mezítláb kényelmét és kényelmét. Végtére is, leggyakrabban a padlón feküdt csempe, és nagyon hideg az érintés. Különösen kellemetlen a reggelen egy csempere lépni, amikor éppen felébredtem, és kiszálltam egy meleg ágyból. A fürdőszobában elektromos "meleg padlót" és vizet lehet felszerelni. A népszerű kétségekkel ellentétben a "meleg padló" villamos fűtőkábel formájában biztonságosan felszerelhető a fürdőszobában. Ezenkívül nagyon könnyű telepíteni, és a szivárgás lehetetlen. De van egy nagyon jelentős hátrány: magas energia költségek. Az úgynevezett "vízmelegített padló", amely olyan csövekből áll, amelyeken keresztül a forró víz áramlik közvetlenül a fűtési csövekhez, forró vízhez vagy fűtött törölközőtartókhoz.

A vízáramlás berendezések megóvják a lakást és a szomszédokat a véletlen árvizektől. Igen, és a mindennapi életben a víz a padlóra öntve azonnal leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy a lefolyó, a felületet a padlónak kell végrehajtani egy kis torzítás az ő irányába. Ugyanakkor a padló általános szintje 10 cm-rel emelkedni fog. A leeresztő és a kisülő csövet fel kell szerelni, további munka során a lefolyó nyakának mindig az esztrich szintje fölé kell kinyúlnia. Ezt folyamatosan ellenőrizni kell, de mostantól egy ronggyal lehet dugaszolni, hogy ne csavarja el a csövet.

Ha a WC-t másik helyre szeretné vinni, számos tervezési változtatást is meg kell tennie. A vécét csatornacsatornával kell összekötni, a szellőzőnyílást a jó minőségű vízáramlásra helyezve. Ennek a csőnek a elrejtéséhez 15-20 cm-t kell emelni a teljes padlószintet, vagy külön WC-kat kell felszerelni. Ebben a szakaszban le kell szerelni a WC-t, és a csövet új helyre kell helyezni. A WC-t még nem lehet a helyén elhelyezni, hogy ne zavarja.

Fontos! A padló alaprétegének alacsony szintje a többi helyiségben segít elkerülni az egész lakás vagy ház áradását, valamint a szomszédokat. Ha nem tud ilyen padlót készíteni, magas küszöböt tudsz felállítani. Meg fogja akadályozni a víz áramlását is egy bizonyos pontig.

Mielőtt a padlót a fürdőszobába öntte volna, telepítenie kell az összes további kommunikációt, és pontosan tudnia kell, hogy a padlószint milyen szinten lesz. Miután minden készen áll, továbbhaladhat az esztrichre.

↑ Fürdőszobai padlóburkolat

Minél simább a padló alapja, annál jobb lesz a padlóburkolat elhelyezése, annál tartósabb a padló. Ezért a teljes padlózathoz szükséges a padlólap megmunkálása.

A padlót a fürdőszobában egy cement-homokos esztrich vagy önterülő kompozíció segítségével szintetizálhatjuk

A szintező esztrich kivitelezéséhez a legáltalánosabb anyag egy cement-homok keverék. Ennek alternatívája lehet egy önterülő keverék, de nem fog működni, ha a padló túl egyenetlen vagy jelentős hátrányokkal rendelkezik. Szélsőséges esetekben használhatja a második szintezési rétegre.

A beton esztrich kivitelezésének sorrendje így néz ki:

 1. A falakon meg kell rajzolni azt a szintet, amelyre a padlót kiöntik.
 2. Szerelje fel a jelzőfényeket egy 1 m-es résszel. A rögzítéshez a padlón el kell terjednie a cement-homokpadló dombjaira, amelyekhez alabástromot adtak. Beaconok illeszkednek rájuk, és szintek szintre vannak állítva, a falon levő jelek irányítják. Ugyanakkor kissé benyomódott a megoldásba.
 3. Készítse elő a habarcsot az esztrichhez, alaposan gyúrja be egy fúróval.
 4. Öntsük az oldatot a világítótornyok felső szélére.
 5. A kiegyenlítéshez olyan szabályt kell alkalmazni, amely legalább 20-30 cm-rel hosszabb, mint a jeladó távolsága. A szabályt a világítótornyokra alkalmazzák, és önmagában húzza át, az oldat felosztása a nyílásokon és a felesleg eltávolítása.
 6. Nagyon fontos várni, amíg az esztrich teljesen száraz. Ugyanakkor vegye figyelembe a csomagoláson feltüntetett mikroklízt a keverékkel, és kerülje a rajzolást.

Villamos "meleg padló" kötél telepítését két lépcsőbe kell önteni. Az első réteg öntése után várjon, amíg teljesen megszárad. Ezután bontsa le a szigetelést és elterelje a "meleg padlót". A megoldást a második réteggel végezzük.

↑ A padló burkolása a fürdőszobában

A padló elrendezésének utolsó lépcsője a padlóburkolat lefektetése. Lehetőségek a fürdőszobai padló elkészítéséhez.

Példaként tekintse meg az önterülő padló technológiáját:

1. Készítse elő a keveréket úgy, hogy a száraz komponenst a vízbe permetezi és keverő fúvókával keverje fel. Fontos tiszteletben tartani a csomagoláson feltüntetett arányokat.

Fontos! A öntési padló öntése során a helyiségben +15 - + 25 ° C, nedvességtartalma legfeljebb 80%.

2. Töltse fel az első sávot az ajtóval szemben lévő szögből kiindulva.

3. Sima, gumibetétes vagy spatulával, a réteg vastagságának beállításával.

Töltse fel a keverőt, amelyet egy tűgörgővel feltöltöttek a légbuborékok eltávolítására, a padlón járhat a "festékcsúcsok"

4. Távolítsa el a légbuborékokat egy tűgörgővel történő hengerléssel.

5. A fennmaradó sávokat öntsük ugyanazon algoritmuson.

A padlót 6-12 óra múlva használhatja, ez idő alatt elég erős lesz, de legalább 3 napon belül kiszárad.

Fontos! Ha a "meleg padló" rendszert a fürdőszobában szerelték fel, akkor legfeljebb egy hete a padló öntése után bekapcsolható.

↑ Fürdőszobai padlóburkolatok - melyiket válasszuk

A fürdőszobában több padlóburkolat is van. Annak meghatározása, melyiket válasszuk, figyelembe kell venni a személyes preferenciákat, a költségvetést és a működési jellemzőket.

↑ Cork padló a fürdőszobában

Parafa padló a fürdőszobában - környezetbarát, kellemes tapintású és hipoallergén

Az elmúlt években, egyre több a fürdőszobában stack dugóval. Tényleg sok előnye van: meleg és kellemes az érintésre, nem rothadás, rugó, nem veszi fel a vizet, a gombák nem szaporodnak rajta. A parafa padló szinte lehetetlen csúszni, ellentétben a cserép. A lábazat alatt a parafa szép rugó, mindig visszatér az eredeti helyzetbe. Ráadásul hipoallergén és teljesen természetes. De tartsd észben, hogy a nedvesség elnyelésének képessége csak egy sor útkereszteződést jelent. Az HDF alapú padlókra ez nem vonatkozik. Ezért válasszon egy 4-6 mm vastagságú parafa tömböt, ragasztva az alapra.

↑ Az ömlesztett padló a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő ömlesztett padló lehetővé teszi a legvadabb álmok megvalósítását

Az egyik legegyszerűbb egy önterülő padló. Nemrég népszerűvé vált. Fő előnyei: könnyű telepítés, vízszigetelési tulajdonságok, különböző minták és színek. Emellett a "meleg padló" rendszert is fel lehet szerelni. Ugyanakkor az önterülő padlónak van néhány tagadhatatlan hátránya: a frissen előkészített keverék mérgező összetételű és könnyen meggyullad, tökéletesen sima alapot igényel, természetellenes, ami jó érzést kelt.

↑ Csempe a padlón a fürdőszobában

Kerámia csempe a fürdőszoba padlóján - klasszikus műfaj

Még mindig a leggyakoribb és legnépszerűbb anyag a padló a fürdőszobában kerámia csempe. És bár a viszonylag bonyolult technológia a csontozás és a törékenység, a különböző formák és színek, valamint az anyag természetességét, hajlamosak a vásárlók választani a csempe. Még azt sem zárja le, hogy a művelet során egy csempe károsodása esetén egy teljes részt módosítani kell. Mert a sérült csempék szétszerelése során a szomszédok valószínűleg megsérülnek. Mégis fontosabb az esztétika és néhány hagyományos.

↑ Fürdőszobai padló

Fa padló a fürdőszobában - meleg és barátságos

Az ilyen emelet ma ritkaság, mert nem minden fa ellenáll a fokozott páratartalomnak. A fa padlóval teak és vörösfenyő használhatók, miközben további vízszigetelést biztosítanak. Ez a padló nagyon szép, egészséges és meleg.

A fa helyett szakemberek javasoltak nedvességálló laminátumot.

Linóleum

A linóleum a fürdőszobában befejező padlóként használható. További vízszigetelést nyújt, rendkívül könnyen tisztítható és felszerelhető. De jelentős hátránya van: gyorsabban törlődik és "kiszámíthatatlan" lesz. Ezért a linóleumot csak átmeneti bevonatként vagy gazdaságossági opcióként használják.

Bármilyen padlót választasz, tudod, a fő feladat az összes korábbi munkamenet magas színvonalú megvalósítása. A tökéletesen lapos nyakkendő fedezi a bevonatot. A megfelelően elkészített vízszigetelés megvédi az árvizet.

Hogyan lehet emelni a padlószintet a fürdőszobában? Részletes útmutató

Új épületben végzett felújítás, újbóli fejlesztés vagy kezdeti befejezési munkálatok során gyakran szükséges a padló emelését 20 cm-rel növelni, vagy növelni a kádat. Ez a folyamat meglehetősen bonyolult és időigényes. A magas színvonalú kivitelezéshez némi ismeretekre és tapasztalatra van szükség az építési munkában.

tartalom

Előkészítő munka ↑

Mindenekelőtt meghatározzuk a padló kívánt szintjét. Ehhez az építési szintek segítségével elhelyezünk jeleket a falakon. Ez a művelet leginkább lézeres eszközzel végezhető el. A készülék úgy van beállítva, hogy a sugár befogja az egész szobát, és bekapcsol. A jeleket az ajtókon, a sarkokban és a falak közepén megjelenő vörös tükröződésre alkalmazzák. Ezekből a szükséges távolságot lefelé halasztják, és a vonalat tervezik.

Emelje fel a padint szintet ↑

A munkák több szakaszban zajlanak:

 • Az alap készítése. Szükség esetén szüntesse meg a régi bevonatot és ellenőrizze az alapot. Bundle és crack javítás. Por és törmelék eltávolítása.
 • Vízszigetelést végzünk. A fal alapja és alsó szintje vízszigetelő réteggel van lefedve. Hengerelhető vagy bevonható. Az első esetben két rétegben bevonatot alkalmazunk egy különleges masztixra, 15-20 cm-es lapok átfedésére, a második esetben ecsettel vagy hengerrel kell szigetelni. A falakat 20-25 cm magasságig dolgozzuk fel a kész padlószint felett.
 • Töltjük agyagot. A szigetelőréteg segítségével gipsz rögzítse beaconok és tedd őket egy szintre. Agyagot készítünk, kiszámítjuk a réteg szélességét, és a magasságra összpontosítva, melyre a padlót fel kell emelni. Az anyag tetejére helyezzük a megerősítő hálót, hogy a szükséges merevséget biztosítsuk.
 • Csatlakoztatunk egy csatolót. A kivitelezéshez homok cementhabarcsot használunk. A réteg szélességének legalább 4 cm-nek kell lennie, húzza át az oldatot a hálón, és egyenlővé tegye a szabálytalansággal, a jelzőfényekre összpontosítva. A befejeződéshez kiválasztott anyagtól függően önterülő vegyületeket lehet használni a sáncozáshoz.

A padlószintnek egy kis magasságra történő emelésére irányuló munkát hasonló módon hajtják végre, kivéve az expandált agyag hozzáadását. Az alap teljes száradása után továbbhaladhat a célba.

Hogyan lehet felemelni a padlót a padló felett?

Gyakran, különféle okok miatt szükség van a padló fölé emelésére. A művelet meglehetősen egyszerű, de a technológiai technológia a fürdő típusától függően változik.

Az első út: a tégla talapzata ↑

A nagy tömegű öntöttvas fürdőt leginkább tégla- vagy padlólemezzel lehet felemelni. Ezenkívül a második lehetőség előnyös, mivel az anyagot nagyobb szilárdság jellemzi. A téglából vagy cserépből az eredeti talapzat, amelyen a kád fel van szerelve, lefektetett. Figyelembe kell venni, hogy a falazatnak habarcsot kell használnia, nem tömítőanyagot vagy poliuretán habot. Ellenkező esetben a szerkezet összeomlik működés közben. Ha nem szereted a struktúra megjelenését, kivághatod.

A második módszer: fém keret ↑

A fém sarkokból egy hegesztett keret van, amelyre a fürdőt minden oldalon támogatja. Miután a szerkezet a kívánt magasságban van felszerelve, további támaszok helyezkednek el a lábai alatt. Faanyagból vagy habarcsból készült téglából készülhetnek. A feltörés megakadályozása érdekében a fém lábtörlők alatt a fém tömítések kerülnek.

A harmadik út: acél csapok és alátétek ↑

A padló felett a padló fölé emelésére vonatkozó javaslatok között megtalálható az acél csapok és alátétek alkalmazása. Az M10 méretű mérőcsapot négy darabra vágják. A lyukak fúrták a tégla tartóban. A csap minden töredékét teljesen a kád lábába helyezzük, és egy alátét segítségével rögzítjük. Az ilyen módon előkészített szerkezet téglából készült lyukakba van szerelve.

Negyedik út: esztrich ↑

Könnyedén felemelheti a kádat a helyszínen kialakított nyakkendő segítségével, ahol a szerkezetet felszerelik. Az esztrichnek fel kell emelkednie a padló felett. Ahhoz, hogy a víz jól megy, a kád felhelyezése a kész esztrichre, a lejtő a lefolyó felé halad. Ebből a célból egy csatorna vagy egy négyzet alakú csövet helyeznek a lábai alatt az egyik oldalon.

Videó bemutató a padló szintjének növeléséről a fürdőszobában ↑

Úgy tűnhet, hogy a padlószint növelése a fürdőszobában vagy a fürdő felemelése nagyon egyszerű feladat, amit egy tapasztalatlan építtető is képes kezelni. De nem az. Annak érdekében, hogy kompetensen végezzen munkát, ismereteket és tapasztalatokat igényel. Nem szabad megmenteni, jobb, ha meghívjuk a szakértőket, és rövid idő alatt minőségi eredményt érünk el.