Legfontosabb > Tervezés

Puffok a fürdőszobában - miért van szükség?

Gyakran a javítási munka során felmerül a kérdés, hogy a készülék a fürdőszobai küszöbön van-e.
A javítási munkálatok befejezése után a lakásellenőrzés ellenőre megérkezik a lakásba, hogy ellenőrizze a javításnak az összes építési szabályzattal való megfelelését, és az egyik legfontosabb dolog, amire figyelmet szentel a lakás / fürdőszoba és a folyosó közötti küszöb jelenlétének.

Miért szükséges a küszöb?

Ha dokumentumokra támaszkodik, ezt a szabályokat a "Padlók, technikai követelmények és a telepítésre, átvételre, üzemeltetésre és javításra vonatkozó szabályoknak" (SNiP 2.03.13-88 és SNiP 3.04.01-87) szabályzatának kell megkövetelniük.

A 4.11 részben azt mondja, hogy a padlószint ezen helyiségekben 15-20 mm-rel alacsonyabb, mint a szobákban, vagy küszöbértéktől elválasztva.

Figyelembe véve jelenlétét és a vízszigetelő berendezést egy növényen, a falon 15-20 cm-nél, elegendő időt vehet igénybe a szivárgás észleléséhez és megszüntetéséhez.

Négyféle típusú eszközpárna vagy az SP szabályainak betartása lehetséges:

1. A fürdőszoba padlója ugyanolyan szinten van, mint a lakás emeletén:


A legáltalánosabb megoldás: ebben az esetben minden egyszerû - a fürdőszoba padlója és az azonos szintû folyosó, de egymástól 15-20 mm magasak. A javítások során vízszigetelést kell felszerelni.

2. Fürdőszoba padló a padló alatt a lakás:


Valamit kevésbé gyakori lehetőség - mivel nem sok tulajdonos akar lépni, még egy kicsit a fürdőszobában. Ezt a fürdőt fürdőkádnak vagy fürdőkádnak nevezik.

3. Fürdőszoba padló a padlószint felett a lakás:


Nagyon gyakori választás, különösen akkor, ha a panelházak II-49, II-57, P3, P44, P44T stb. Ezeknek a házaknak az a jellemzője, hogy az egészségügyi kabinok falai meglehetősen könnyen lebontásra kerülnek, de a serpenyő nagyon szilárd és nehéz szétszerelni.

Ezért sok tulajdonos lebontja a falat, és hagyja el a raklapot. Ennek a lehetőségnek az a hátránya, hogy magának a fürdőnek a szintje magasabb, mint a padló szintje, és még mindig szükség van egy küszöbérték létrehozására, és ennek eredményeként csaknem teljes lépést lehet elérni.

4. A fürdő padlója alacsonyabb a lakó padlójánál, de nem egy küszöbértéket, hanem egy sima lejtést, hogy megfeleljen a közös vállalat követelményeinek:


De ez ritka eset, néhány tulajdonos ezt az opciót hajtja végre. Nem írja le bárhol, de elméletileg megfelel a közös vállalat követelményeinek.
Az anyacsavar jelenlétére van szükség, de az anyacsavar konfigurációja nincs feltüntetve.
És ha a követelmény teljesül, mert a padlószint a fürdőszoba és a fürdőszoba alacsonyabb, mint a teljes padlószint a lakásban, akkor elméletileg a küszöb lehet sima.

Fotók a megfelelő küszöbértékekről a fürdőszobában és a WC-ben:

Megsértés: A fürdőszobákban és a WC-kben hiányzó párnák:

Meg kell jegyezni, hogy a "küszöb" fogalma valós küszöbértéket jelent. Az alábbiakban olyan "dekoratív" küszöbökről készült fotók láthatók, amelyek nem helyettesítik a valódiakat.

"Dekoratív" porok:

Kiegészítő információk:

Gyakran a tulajdonosok nem akarják a küszöböket a fürdőszobában megtenni és nagyon hasznos rendszereket telepíteni a vízszivárgásokból, amelyek szivárgás közben megakadályozzák a víz teljes vízelvezetését. Ezzel a rendszerrel úgy tűnik, hogy "küszöböli" a küszöbök hiányát. Mint például, miért van szükség, ha a rendszer még mindig szivárgás ellen dolgozik, és nem lesz árvíz.

De objektíven a helyzet úgy néz ki, hogy az összes koordináló testület olyan dokumentumok alapján dolgozik, amelyek nem olyan szivárgásvédelmi rendszerek telepítéséről szólnak, amelyeknek a feltalálója még nem született.

De a ponyókról mindent részletesen megírtak, ezért akkor is, ha telepíteni kívánja a rendszert.

És minden egyes felújítási projektben van egy szakasz, ahol ez a küszöb egyértelműen tükröződik:

A küszöbértékek felszínén gyakran felmerültek a különböző vélemények, és kizárni őket, kérelmet írtunk a lakás pékségének, és a válaszunk kimerítő és egyértelmű választ adott ki, amit alább láthatunk:

A padlószint 7 cm a folyosó felett

Uraim, előzetesen elnézést kérek, ha rosszat írtam. Jó nap mindenki! Tehát a helyzet a következő: a padló a fürdőszobában 6,7 cm-rel magasabb, a beton réteg alatt van egy tégla, amely nagy mélységben van a fő szinten. Hogy legyenek? A fal mentén, ahol a gödröt tervezzük egy nyelv- és horonylapra helyezve. Egy konkrét betonréteg nagyon keményen lett eltávolítva. House panel Su-155 (155 sorozat) 10 év. Szeretnék egy padlót a folyosó szintjén.

Ne szenvedjen ettől a hülyeségtől. A fejlesztőnek egy réteg vízszigetelést kell használnia. A fürdőben lévő küszöbnek - árvíz esetén egyfajta vályúnak kell lennie. Hagyja, ahogy van, és emelje fel a lábad.

Figyelembe véve, hogy más helyiségekben történő javítás nem történik meg, akkor csak a fürdőre lehet számítani.
És ha a kádban lévő padló magasabb, akkor le kell bontani a lebontást
Ha az esztrich minőséget igényel - jackhammerre van szükség
Bár a perforátort eltávolítják
Megpróbálta felhúzni az alját?
Vigyázzon, nehogy megtörje a perf
Még mindig lehet kapni egy pecsétet és magot (puncs)
Ez az, ha a büntetés gyenge vagy sajnálja őt

Számomra - az ügyfél mindig igaza van!

A vízszigetelés, ahogy ezt megértem, ez az ívelt tetőfedő anyag, amely a falon nem fekszik, és közvetlenül a téglára fekszik. Azt is találtam sok cigaretta csikk betonba öntött és néhány építési kesztyű is betonozott. A fejlesztő látszólag nagyon magas minőséget kipróbált)

Ez nem ok arra, hogy mindent lebontsunk, ami azt jelenti, hogy az esztrich bal oldala nem jobb. Tegye a vízszigetelést a fürdőszobában. Nagyszerű "hirdetést" tett a fejlesztőnek).

Master-Spec, javítás csak a fürdőszobában. Amikor felemelte mindazt, ami a képen van, függőlegesen dolgozott egy lyukasztóval, szinte egyáltalán nem kopogott. És az alulról felhúzni, ez egy tégla és egy beton között van-e, vagy megpróbálja legyőzni egy tégla alatt? Általában hogyan lehetne mindent forgatni? És tégla és beton? Vagy próbáld óvatosan csupaszítani a téglát, majd a tetején egy önterülő padlón? Ideálisan azt hittem, hogy mindent lefednek a fürdőszobába, és a fürdőszobája maga is a dobogóra maradt, de a kérdés az, hogy mi a helyzet a téglával?)

SB3, az esztrich többi része, egy 2,3 cm-es beton réteg alatt egy tégla, vagyis normális a téglák, a ruberoid, amelynek nincs növénye a falakon, majd egy 2,3 cm-es betonréteg? De hogyan írják, hogy a fürdőszoba szintje alacsonyabb, mint az egész lakás szintje? Elég készen állok dolgozni, ha el kell távolítanom, de helyesnek találom! Ehhez kérdezte ezt a kérdést.

Stempi, de nem lehet egy fürdőszoba a stop szintje alatt. lakás. A "vályú" hasonlóságának kell lennie, a küszöbértéknek az lehet az, hogy a víz nem túlfolyik a lakásban. Az esztrich többi részének szintje alatt - mindent eltávolítasz, és nem lesz semmilyen zajszigetelés (valószínűleg nem lesz ott) - a szomszédok nem lesznek boldogok. Hagyja úgy, ahogy van, ha az esztrich erős és meglehetősen lapos, akkor készítse elő a padlót, a vízszigetelést és a cserépet.

SB3, igen, az esztrich a téglán erős, ha mindent hagysz, ahogy van. De még nem is, és ha padlót tölt fel a padlón, a szint még magasabb lesz + csempe. És ez a lépés 10 cm. És akkor mi a jobb megjavítani, amit már megtörtem, hogy visszaállítsam a lépést?

Stempi, itt nem vagyok szakember. Valószínűleg beton (cement vagy valamilyen keverék előzetes primerrel) megerősítéssel. A fürdőszobában és a WC-ben a küszöb 12 cm, és nem aggódom.
És várjon, hogy bezáruljon, talán valaki jön valami hatékonyabb mondani.
Mint véleményem - ugyanaz a szint a padló lehet, ha a fürdőszobában van egy lefolyó a padlón a fürdőszoba közvetlenül.
A különböző padlók általános esztricheit tekintve - a szélszalag (pl. Poliuretán hab vagy amelyből ott) a kerület körül kell lennie.

SB3, igen igen) A fürdőszoba leeresztése alapvetően nem jelent problémát, ha elhagyja a kádat a régi serpenyőben, és levágja a fő zónát a kerület mentén, és összehangolja a folyosót (vagy még alacsonyabb). Nos, és a mosogató már meg is van.. (a különféle magasságú mosdók alatt található szekrények stb.). És igen, lássuk, ki tudna tanácsot adni valamit) Érdekes, hogy milyen gyakran vannak az esztrichek, ha ilyen téglát raknak fel? Normális? És lehetséges-e ráönteni a Ceresit 175-et, például, esetleg még egy téglát is eltávolítunk, és egy 60 mm-es réteget öntünk az alapból. Mivel a tartósság, stb, úgy szárad, mint gyorsabb, mint egy hagyományos esztrich. Mindenesetre fel akartam tenni a vízszigetelést fentről (Flehendicht, szalaggal a kerület mentén)

Stempi, a Knauf minden nagyon jól meg van írva és festett a vízszigetelésre - olvassa el (!), Ne felejtsd el a Knauf csempe alapozóját és rugalmas ragasztót. A téglák - FIG tudják, miért vannak ott, nem egyáltalán a norma. Például 10 cm hab műanyagot helyeztek el (és ez a projekt szerint)), majd betonról felfelé öntöttek, lásd még 10-et is - ez történt. És ne rejtse el a csöveket a falakon, de ne esztétikusan, akkor valahogy lezárhatja, de gyorsan hozzáférhet.
Hány esetben - javításokat végeztek, mindent lefektetett, és valami kiáradt - szinte mindent lebontott, ami történt.

SB3, egyetértek a csővel. a legfontosabbak lesznek az alátét mögött, a mosogató. de azt gondoltam, hogy a fürdőcsap alatt lévő vízcsatlakozók egy sajtolt csuklópántban lesznek elrejtve. Vagy a fürdőszoba mentén, ahol a keverő lépés lesz. Most csatolok egy képet, én biztosan nem vagyok művész, de rajzolok rajta, hogyan lesz velem. Szóval azt akartam kérdezni, hogy lesz minden? Akár egy nyelv-horony hidrát kell feldolgozni, hogy mennyire lenne magas, hogy más csöveket is kiválasszon, és különösen, hogy ez a szakasz ne essen a fő fúvókák alá.

A Pazogreben nagyon törékeny dolog, és hány ember csinál valamit ebből - aztán megpördültek és megígérték, hogy elrontják.
Próbálja ki a Google RPG-paneljeit
Egyszerűen el tudom képzelni), hogy milyen könnyű csinálni és milyen jó lesz.
A födém egy rétege a falhoz két részből - egy rés a csövek alatt stb. Összekötett a daruval - zárja be a második panelhez, vízzáró, ha szüksége van rá + csempézésre. Fogadj egy gondolatot? Valószínűleg a lehetséges nedvességálló gipszkartonként.

SB3, Pazogrebneva már sokat vásárolt ((Van valami gondolkodni vele).

Stempi, a nyelv fésű vízálló, néha nem. Rendesnek tűnik.

SB3, RPG nézett. szép) De újra a keret. és td.. fogom gondolni, hogy már a PGP. Remélem, hogy nem születek, bár kezdetben úgy gondoltam, hogy a fürdőszobában levő szöget nem szabad megtenni, és a keverőt be kell ágyazni a fém fürdőszobába, és a mosogató mögé, a mosóba stb.

SB3, PGM Forman nedvességálló (zöld)

Stempi, oké, próbáld ki, de valahogy csak megsérted az integritását (részeg, megpróbálsz strobe-t készíteni), egy törékeny dolog elég lesz.
Próbáld ki a vízvezeték szekcióban, hogy az ötleted szerint kérdezzen - az elmélet szerint a srácok megkérdezik, hogy el fogják-e érni, vagy sem.

Ez valamiféle ón. Természetesen mindent el kell távolítani, a fürdőszobának szintje le kell esnie, vagy legalábbis a padló többi részével. De biztosan nem magasabb. Ráadásul ez többletterhelést okoz az átfedésben. Szerintem azt javasolnám, hogy a padlót felemelték, hogy a szennyvíz lejtőjét biztosítsa. De miért is 7 cm-rel, és figyelembe véve a szükséges magasságkülönbséget, majdnem 10 cm-t a szabványoknak megfelelően? Igen, még a tégla falazat is (talán olcsóbb volt). Szükséges a könyvvizsgálat elvégzése és a padló normál állapotba hozása az összes felesleg eltávolításával. Ezután öntsön önt és vízszigetelje a tetejét.

Stempi írta:
ha elhagyja a fürdõt a régi serpenyõben, és levágja a fõ zónát a kerület körül, és a folyosóval (vagy még alacsonyabb)

Tehát ne. A kádnak ajánlott magassága van. Minél alacsonyabb, annál jobb (általában 50..60 cm). A fürdő a derék szintjén kényelmetlen és traumás emelkedni. A padlómagasságnak csak a bemeneti szennyvíz magasságát kell korlátoznia. A szifonfürdő központja nem lehet magasabb

10 cm (a fürdőtől függően), a lejtéshez legalább 1%, jobb, mint 1,5%, ehhez és tánchoz. Például egy 14 milliméteres padlót öntöttek az egész területre egy WC-vel, hogy növeljék a lefolyó szintjét, és a téglákon fürdésre rémületek és kollektív tanyák legyenek, ezért ne tegye meg.

A padlószint ugyanazon a szinten eredetileg csak a többi lakás padlószintjére emelkedett. Nincs semmi baj ezzel: a téglák az esztrich helyett stb. - Ez egy másik kérdés.

SB3 írta:
Semmi baj ezzel.

A SNIP-k megsértése, amelyet senki sem törölt? :) Ne kérdezd meg a számot, túl lusta vagyok, hogy megnézzem.

SB3 írta:
A padlószint ugyanazon a szinten eredetileg csak a többi lakás padlószintjére emelkedett.

Hinting arra a tényre, hogy a padló a többi lakás nélkül esztrich?

Egyébként valószínűleg nincs hidra is, sőt megsértés.

Van egy 12 cm-es, fél cm7-es felső küszöböt pontosan, és nem szünteti meg semmit, valószínűleg a lakó többi részén esztrich van. A kérdés a "pite" és vastagsága. Ha nem létezik - a szerző észrevette volna: a szerző ruberoidja hazudik, legalább olvassa el a témát.

valódi, csatornafotó

És már nem kell leengednie (a fő csatorna magas), hacsak a cső kisebb dőlést nem kapott. A fürdőszoba 54,55 magas. Ezért úgy gondoltam, hogy átfedik a kerületet, és ha 5 cm-t távolítottak el a fő sétálóutcán, akkor a fürdőszobának 60 cm + maradnia kellene - és a fő sétálóhely csökken és a folyosó szintjétől lesz alacsonyabb. Ami a hidrát illeti, a tetőszerkezethez hasonló lap fekszik a téglákon, növényzet nélkül a falon, de még mindig ismeretlen, mi van a tégla alatt?

Elhanyagolható: Tegyük fel, hogy rendben tartom (a fürdőszoba egész területén vagy teljesen). Mi a következő lépés? Mélység, a főlemezről a folyosón lévő szintre 30,40 cm (pontosabban, tudok írni egy kicsit később a leszerelés folyamán). Az önterülő padlózatot, hogy egy ilyen pite? És szükség van-e valamire bánni a bázist (nos, a primer kivételével), hogy ne töltsék be vele szomszédjaikat? Nem akarok konkrét (peskobeton), mert megértem, hogy sok időre van szüksége kiszáradni?

Stempi szerint az elmélet szerint "lebegő esztrichek" -nek és vízszigetelésnek kell lennie, amint akarták - a csempe lefektetése előtt.
A lapok például "Obi" -ként láttak - enyhén rózsaszínűek és ellenállnak a tömörítésnek, ezért a csatlakozó szintje felé kell állítani, egy cm 10-es csatolóval és rohant ki.
Ha feltétlenül mindent megértettem az én megértésem szerint) - azok, akik szeretnék, javítani fognak.
Mindent eltávolítottak, a bázist szintbe helyezték, legalább egy ruberoidot vagy egy filmet készítettek a falakhoz, a következő réteg vastagságához - valami "elszigeteltséghez". Tedd "elszigeteltség". A film a falakon a következő esztrich magasságáig van elhelyezve, valamivel magasabbra. Szalag szegélyezés, ha a kerület körül szükséges. Legfeljebb 10 cm-es megerősített esztrich. Ezután minden, ami az esztrich felett van - a filmet (szalagot) vágták. Ezután vízszigetelést két rétegben szalaggal a kerület mentén. És folytatta).

SB3, vagyis ezt a módszert nyerik - van-e száraz, száraz betonból álló száraz homok, ezek a lapok (rózsaszín) a tetején vannak, majd egy öntés? Vagy tisztán lapok, majd például ömlesztett padló?

Jó kérdés: Kell egy küszöb a fürdőszobában?

Meg lehet-e szüntetni a küszöböt a fürdőszobában? Meg kell? És hogyan fog megjelenni

Néhány "árvíz" esetben a mi tapasztalatunkból:
1. Elment a látogatásra, és egy csaptelep csapódott le a fürdőszobában. Amikor megérkeztek, a víz a folyosón és a szomszédos szobákban volt. A folyosón lévő parketta megváltozott, ahol lehetséges - balra, a következő javításig nyúlik. A kapuk nem segítenek. Ha volt akkori érzékelő, valószínűleg segítene. Miután ez az eset, egyszerűen kapcsolja ki a vizet, és hagyja a házat néhány órára. És ugyanakkor ellenőrizzük a szelepek működését.

2. A tartály tömlõje le volt szakadva, a víz erõteljes nyomás alatt felfelé fordult az ajtóba, és csöpögött. a folyosó mennyezetéről. Elõször úgy döntöttünk, hogy felülrõl elárasztották a szomszédokat, és rájuk rohant. Aztán nehézség nélkül megnyílt a mosdó nyílása - előtte kinyitották, és a víznyomás olyan nagy volt, hogy észrevehető ellenállást fejtett ki. Aztán kiderült, hogy a szelepek, amelyek megakadályozzák a vizet, tele voltak az utolsó javítással. Sürgősségi banda volt. Itt is, nem adna semmit.

Amikor pontosan eltávolítottuk a küszöböt, nem emlékszem. De nagyon hasznos volt, amikor anyám határozottan elment, és sétálgatott a WC-vel és a fürdővel. És aztán a székre kellett vinnie a fürdõszobába. Porozhek számára ő és az elnöke számára elszállíthatatlan akadály.

. csak a saját otthonában lehet megtenni. és a tervezési és építési szakaszban. Nagyon zavarban volt ez a kérdés, mert A padló fából készült. három fürdőszoba (egy a másik felett) három emeleten. két fürdőszobai (1. és 2. emelet) esztrichpadlójában a csövet "beágyazották" a fürdőszobában és a WC-tálban lévő "ki" kimenettel. „Is” egy cső egy külön függőleges akna (NEM csatornázás), amely „levelek” (gondolom, daru formájában „Manneken Pis csatolja) felett a zuhanytálcát a pincében, igen, a földszinten nem védett, bár nincs védelem elérhető:... A kazánházban egy gödör Úszószelep az árvízvédelemhez Általában egy "rendkívül megbízható" karbantartásmentes rendszert kaptak. "csatlakozás" a szennyvízzel a zuhanytálca szifonján keresztül.

. Az ilyen "változat" küszöbértéke szükséges. Igen, a konyha "nedves" része (a fürdőszobával szomszédos) szintén "védett".

Különböző esztrichek a fürdőszobában / WC-ben és a folyosón, mit tegyünk?

Írta: bekmasha, május 18, 2016 a padlók és padlók

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

A fürdőszoba és a folyosó közötti küszöbérték

A küszöb a fürdőszobában - fontos dolgokat javítani

Elindította a javítást? Szeretne gyönyörű, kényelmes és otthonos otthonában? Fontolja meg a fürdőszoba javításának fontos pontjait, a csempék feldolgozásának részleteit, melyet jobb választani, nézzünk részletesen a régi szerkezeti elemek szétszerelésére és egy új telepítésre.

A minőségi munka érdekében figyelembe kell venni a jövő belsejének minden apró részletét. A fürdőszobai anyagok csak nedvességállóak, nem szabad félniük a hőtől, a hidegtől és az agresszív detergensektől. Miután elolvasta ezt az anyagot, világos tájékoztatást kap arról, hogy miként javíthatja a fürdőszobában a jó minőségű és hosszú évekig tartó javításokat. Hogyan helyezzük el a burkolólapokat, és logikus véget érjünk el, beleértve a javítás olyan fontos elemét, mint a küszöb a fürdőszobában, és teljes mértékben felkészüljünk a váratlan hazai bajokra.

A létesítmény fő funkciója, hogy megakadályozza a víz behatolását az egész házban árvíz esetén. Ez a design további hangszigetelést eredményez a szobában, és megakadályozza a por, a piszok és a kellemetlen szagok belépését a fürdőszobába. Amikor a küszöböt a fürdőszobában lévő ajtó küszöbére építik, akkor jobb, ha olyan anyagot használunk, mint a kerámia gránit. A hagyományos csempékhez képest nagyobb szilárdság jellemzi.

Fontos szempontok, amikor kiválasztunk egy ajtót a fürdőszobában

Ennek a kialakításnak az a fő feladata, hogy megakadályozza a víz bejutását a padlóba és a fürdőszobába. Ezért különös figyelmet kell fordítani a küszöb magasságára, jobb, ha magasabb a padlónál a folyosón és a nappaliban. Természetesen egy szint feletti magasság nem elegendő, és ami a legfontosabb, nem más, mint a többi. Fontos, hogy teljesen lecsökkentse a teljes padlószintet a fürdőszobában, így egy "különleges helyet" teremt a váratlan vízfelhalmozódáshoz.

Előkészítő munka a küszöb felállításához a fürdőszobában

A kényelem és a sérülés elkerülése érdekében elsősorban személyi védőeszközöket vásároljon. A hardverraktárban különleges védőszemüveget, kesztyűt, régi fejdíszt, zárt ruhát és használhatatlan cipőt találsz otthon. A dolgok valószínűleg elkényeztetettek, ezért a legjobb, ha valami olyat visel, amit a mindennapi életben nem használnak.

Javító eszköz

Szükséges eszközök a csempe és szivacs telepítéséhez a fürdőszobában:

 1. Építési szint az anyagok helyes vízszintes helyzetének megállapításához.
 2. Spatula: sima, fogakkal és gumival.
 3. Bolgár.
 4. Speciális tartály a keveréshez és a ragasztó munkájának előkészítéséhez.
 5. Szabály (az esztrich beállításához).
 6. Puncher.

A csempe és küszöb elhelyezése a fürdőszobában

A régi ajtókeret és az ajtó eltávolítása a fürdőszobában, ha van ilyen. Vessünk egy pillantást az ajtókeret és a küszöb lebontásának szakaszára. Ehhez lesz szüksége: kalapács; fémfűrész és törmelék közepes méretű. Vágja ki mindkét oldalán egy fűrészszalag a középső része a fürdőszoba ajtó és óvatosan kezdenek nyitni. Ezt nagyon óvatosan kell elvégezni, nehogy megsérüljön a doboz és az ajtó. Aztán egy kalapáccsal és egy törmelék segítségével kivonjuk a maradványokat, általában ami marad a küszöbnek. Tisztítsa meg a por felületét a felesleges por, piszok nedvességében, és alkalmazzon primert.

A burkolólapok előkészítése. Ebben a szakaszban meg kell mérni és fel kell készíteni a burkolólapot, azaz vágja be a kívánt darabokra a daráló segítségével. Nehéz használni a darálót a munkahelyén, azonban ennek az eszköznek a használatával a tojás minõsége a legjobb. Jobb, ha ugyanazt a cserét választja, mint a padlót, hogy elkerülje a minta eltérését és más kellemetlen helyzeteket.

A vágott vonalak jelölése a lapon

Csemperagasztót készítünk. Az utasításokat jól követjük, apró részletekben gyúrjuk és győződjünk meg arról, hogy ne keletkezzen csomók. A fogazott simító segítségével ragasztót alkalmazunk a csempe hátoldalán. Ez a típusú spatula lehetővé teszi, hogy gazdaságosan és egyenletesen elosztsa az anyag szükséges mennyiségét.

Dagasztó csemperagasztó

Porcelánt helyezünk és könnyedén nyomjuk. Ne felejtse el használni az épület szintjét a pontos vízszintes beállításhoz. A csempe behelyezése után használjon speciális összetételt a fugázáshoz. Ehhez szükséged van egy gumi spatulára, ennek az eszköznek köszönhetően nem okoz kárt a csempe elülső oldalán.

Az anya behelyezése a cserépből

A küszöbök különböző anyagokból készülnek. A legszélesebb körben használt küszöbök fából és műanyagból készülnek. Készíthet egy fából készült por a saját kezével, és a legegyszerűbben illeszkedik a ház belsejébe. Általában tölgyből vagy fenyőből készültek, mivel ezek a fafajok keményen és tartósan alkalmazkodtak. A leginkább megfizethető és megfizethető műanyag, hatalmas mínusz ilyen küszöbértékek - törékenység.

Fontos: egy fa küszöb felállításakor kövesse annak magasságát. Az ajtó és a küszöb közötti távolságnak legalább 5 mm magasságú résnek kell maradnia. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a fürdőben lévő levegő jobban cirkuláljon, és biztosítsa a szellőztetés tökéletes működését.

Fa küszöb beépítés

Elkészítjük a helyet, tisztítsuk meg a szennyeződéstől és a portól, eltávolítsuk az összes felesleges elemet az esztrich után, és megoldjuk a felületet. Ne felejtse el az előkezelt felületet. A telepítést csak a megoldás teljes száradása után szabad elvégezni. Az ajtókeret alján az oldalsó oszlopok alján szükség van az anyacsavar tervezett magasságának hornyolására, és egy fából készült üveget készítsen. A megfelelő helyre tettük, kalapáccsal.

A fúró segítségével két, három lyukon keresztül egyenletesen végezzük a teljes hosszúságot. Eltávolítjuk a küszöböt, és a fennmaradó jeleknél a kalapácsokat ütköztetjük. Szerelje fel, rögzítse csavarokkal. És helyezze fel a megformált lyukakat. Kész!

Faanyák telepítése

Ne felejtsük el, hogy a lakásban lévő fürdőszobában magas a páratartalom, és a falburkolatok cseréje önmagában is nyilvánvaló, mivel nagy terhelésnek ellenállhat, nem fél a nedvességtől és az éles hőmérséklet-csökkenéstől. A rés a fürdőszobában biztosítja a megfelelő szellőzést, és kényelmesebb életkörülményeket biztosít.

A tapasztalatokkal rendelkező építők mindazonáltal javasolják a cementküszöböt, kerámia gránit béléssel. Ilyen struktúra az árvíz esetén lehet a legjobban visszatartani a vizet, és nem engedheti meg, hogy belépjen a lakásba vagy a házba, természetesen a tiéd a választás. Állítsa be a fürdőszobában egy funkcionális és kényelmes küszöböt - a feladat egyszerű. Mindazonáltal számos fontos árnyalatot figyelembe kell venni, és ügyelni kell arra, hogy minőségi eredményt érjen el.

Videó utasítás

Itt van itt Home »Minden a javításról» Poroshek a fürdőszobában - miért van szükség?

Puffok a fürdőszobában - miért van szükség?

Gyakran a javítási munka során felmerül a kérdés, hogy a készülék a fürdőszobai küszöbön van-e.
A javítási munkálatok befejezése után a lakásellenőrzés ellenőre megérkezik a lakásba, hogy ellenőrizze a javításnak az összes építési szabályzattal való megfelelését, és az egyik legfontosabb dolog, amire figyelmet szentel a lakás / fürdőszoba és a folyosó közötti küszöb jelenlétének.

Miért szükséges a küszöb?

Ha dokumentumokra támaszkodik, ez egy szabálykészletet igényel "Padlók. Műszaki követelmények és az eszköz szabályai, elfogadása, működtetése és javítása "(kiegészítések SNiP 2.03.13-88 és SNiP 3.04.01-87).

A 4.11 részben azt mondja, hogy a padlószint ezen helyiségekben 15-20 mm-rel alacsonyabb, mint a szobákban, vagy küszöbértéktől elválasztva.

Figyelembe véve jelenlétét és a vízszigetelő berendezést egy növényen, a falon 15-20 cm-nél, elegendő időt vehet igénybe a szivárgás észleléséhez és megszüntetéséhez.

Négyféle típusú eszközpárna vagy az SP szabályainak betartása lehetséges:

1. A fürdőszoba padlója ugyanolyan szinten van, mint a lakás emeletén:


A legáltalánosabb megoldás: ebben az esetben minden egyszerû - a fürdőszoba padlója és az azonos szintû folyosó, de egymástól 15-20 mm magasak. A javítások során vízszigetelést kell felszerelni.

2. Fürdőszoba padló a padló alatt a lakás:


Valamit kevésbé gyakori lehetőség - mivel nem sok tulajdonos akar lépni, még egy kicsit a fürdőszobában. Ezt a fürdőt fürdőkádnak vagy fürdőkádnak nevezik.

3. Fürdőszoba padló a padlószint felett a lakás:


Nagyon gyakori lehetőség, különösen akkor, ha a II-49. II-57. P3. P44. P44T stb. Ezeknek a házaknak az a jellemzője, hogy az egészségügyi kabinok falai meglehetősen könnyen lebontásra kerülnek, de a serpenyő nagyon szilárd és nehéz szétszerelni.

Ezért sok tulajdonos lebontja a falat, és hagyja el a raklapot. Ennek a lehetőségnek az a hátránya, hogy magának a fürdőnek a szintje magasabb, mint a padló szintje, és még mindig szükség van egy küszöbérték létrehozására, és ennek eredményeként csaknem teljes lépést lehet elérni.

4. A fürdő padlója alacsonyabb a lakó padlójánál, de nem egy küszöbértéket, hanem egy sima lejtést, hogy megfeleljen a közös vállalat követelményeinek:


De ez ritka eset, néhány tulajdonos ezt az opciót hajtja végre. Nem írja le bárhol, de elméletileg megfelel a közös vállalat követelményeinek.
Az anyacsavar jelenlétére van szükség, de az anyacsavar konfigurációja nincs feltüntetve.
És ha a követelmény teljesül, mert a padlószint a fürdőszoba és a fürdőszoba alacsonyabb, mint a teljes padlószint a lakásban, akkor elméletileg a küszöb lehet sima.

Fotók a megfelelő küszöbértékekről a fürdőszobában és a WC-ben:

Megsértés: A fürdőszobákban és a WC-kben hiányzó párnák:

Meg kell jegyezni, hogy a "küszöb" fogalma valós küszöbértéket jelent. Az alábbiakban a "dekoratív" küszöbökről készült fotók láthatók, amelyek nem helyettesítik a valódiakat.

Gyakran a tulajdonosok nem akarják a küszöböket a fürdőszobában megtenni és nagyon hasznos rendszereket telepíteni a vízszivárgásokból, amelyek szivárgás közben megakadályozzák a víz teljes vízelvezetését. Ezzel a rendszerrel úgy tűnik, hogy "küszöböli" a küszöbök hiányát. Mint például, miért van szükség, ha a rendszer még mindig szivárgás ellen dolgozik, és nem lesz árvíz.

De objektíven a helyzet úgy néz ki, hogy az összes koordináló testület olyan dokumentumok alapján dolgozik, amelyek nem olyan szivárgásvédelmi rendszerek telepítéséről szólnak, amelyeknek a feltalálója még nem született.

De a ponyókról mindent részletesen megírtak, ezért akkor is, ha telepíteni kívánja a rendszert.

És minden egyes felújítási projektben van egy szakasz, ahol ez a küszöb egyértelműen tükröződik:

A küszöbértékek felszínén gyakran felmerültek a különböző vélemények, és kizárni őket, kérelmet írtunk a lakás pékségének, és a válaszunk kimerítő és egyértelmű választ adott ki, amit alább láthatunk:

A küszöböt a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba szép, kényelmes és kényelmes legyen, nagyon fontos, hogy helyesen és helyesen közelítse meg a javítás végrehajtását. Ez azt jelenti, hogy a helyiség (falak, padló, mennyezet) minden egyes elemét nem csak gyönyörűen, hanem nagyon magas minőségben is meg kell tenni. Ez lehetővé teszi a következő javítás későbbi elhalasztását. A falak, a padló és a mennyezet felé fordulva - ez egy nagyon nehéz feladat, amelyet a lehető legsúlyosabb megközelítéssel kell megközelíteni. Ez magában foglalja a küszöbérték létrehozását a fürdőszobában. Számos fejlesztő nem tartja komolyan, vagy fontosnak a küszöbérték létrehozásának eljárását, ezért nem számíthat rá komolyan. Ezt semmiképpen sem szabad elvégezni. A fürdőszobában egy küszöbérték létrehozása ugyanolyan szükséges és kötelező feladat, mint a vízszigetelés!

Küszöb a fürdőszobában

Különlegességek

Gyakran a fürdőszoba és a folyosó közötti küszöb csempe. És mindez azért, mert a csempe nem lenne alkalmasabb a magas páratartalmú szobákban, például a fürdőszobában. A csempe, mint ismert, nem fél a nedvességtől és a magas hőmérsékletektől, amelyek gyakoriak a fürdőszobában. Figyelemre méltó az is, hogy a kerámia burkolatok ellenállnak a nehéz terheknek. Ha nem szeretné használni a burkolólapokat a küszöb létrehozásakor, akkor a porcelán kőzetet is előnyben részesítheti, ami szintén nagyszerű ebben a célra. A porcelán-kőzetet a fürdőszoba minden jellemzője tekintetében nagyobb megbízhatóság jellemzi.

Minden alkalommal, amikor a fürdőszobát használja, a víz a padlóra esik. A háztartások óvatosságától függően ez a szám lehet nagy és nagyon kicsi. Ha nagyon kevés a víz, akkor könnyedén törölheti le egy padlóruhával, és nem lesz gond. Abban az esetben, ha sok víz van, könnyen elhagyhatja a fürdőszobát, és az ajtó és a padló közötti résen keresztül lehet a folyosón. Annak megelőzése érdekében, hogy a nedvesség ne kerülhessen a folyosóra, az építési előírások szerint a folyosó és a fürdőszoba között elegendően nagy küszöböt kell kialakítani.

Külön figyelmet kell fordítani arra, hogy az ajtónyitás szintjének emelése nem megfelelő, és még inkább a probléma minőségi megoldása. Ez az eljárás éppen ellenkezőleg, csak növeli a kizsákmányolás veszélyességi fokát, mert a süllyedés valószínűsége és a különböző súlyosságú sérülések száma sokszor nő.

Alacsony küszöb a fürdőszobában

Ezért kell a fürdőszobában lévő küszöböt másképpen felállítani. Építési kódok lehetővé teszik a padlószint enyhén csökkentését a fürdőszobában. Ez egy nagyon kényelmes platformot hoz létre a padlóra jutó víz tárolására. Ez a lehetőség egy küszöbérték létrehozásának kényelmesebbé, biztonságosabbá és természetesen teljesen kiküszöböli annak lehetőségét, hogy a víz kívül esik a fürdőszobában.

A fürdőszobában a küszöbértékek különbözőek. És a választás attól függ, milyen célokat követnek a telepítés során. A gyártási anyagok szerint a küszöbértékek a következők lehetnek:

 1. Wood. Ebben az esetben olyan anyagokat használnak, mint a fenyő és a fa. Ők híresek a tartósságukról és nagyon, nagyon hosszú ideig szolgálnak Önnek.
 2. Metal. Ezek a küszöbértékek lehetnek egyszintűek, többszintűek és akár szögletesek is. Fő jellemzője a kopásállóság.
 3. Műanyag. Az ilyen műanyag anyag alkalmas azoknak, akik gondoskodnak a küszöb rendes és könnyű megjelenéséről. Ne feledje azonban, hogy a műanyag meglehetősen törékeny anyag.
 4. Kő. Ezeket a küszöbértékeket helyesen lehet a legtartósabbnak tekinteni, de ugyanakkor a legdrágábbak is. Figyelmet kell fordítani arra a tényre is, hogy egy ilyen küszöb beiktatása a fürdőszobába egyáltalán nem lesz könnyű.
 5. Intelligens küszöb. A közelmúltban ez a küszöbérték nagyon gyakori. Nagy szilárdságú gumiból készült. Az ajtólapra úgy vágódik le, hogy amikor az ajtó nyitva van, a küszöb szinte észrevehetetlen.

A régi sokemeletes épületeknél a küszöb fő funkcióit az ajtókeret faeleme végzi. A panel típusú épületekben azonban a küszöbértékhez hasonló elem ugyanabból a betonból készül, mint a fürdő alja. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az első változat (fa) hamarabb vagy később romlik (elkezd rothadni, elhajlani) a vízzel való érintkezésből. A második a víz és a magas hőmérséklet, semmi sem, és nagyon szép és esztétikailag kellemesnek tűnik.

Műanyag por a fürdőszobában

Felkészülés a létrehozásra

Mielőtt elkezdené létrehozni a küszöböt a fürdőszoba és a folyosó között, megfelelően fel kell készülnie. Tehát először is gondoskodni kell a jogorvoslat elérhetőségéről. Annak érdekében, hogy megvédjék magukat az építési mester alatt:

 • speciális szemüvegek, amelyek segítenek megakadályozni a port a szemébe;
 • kesztyű cementhez és egyéb anyagokhoz való munka;
 • olyan ruhák, amelyek biztosan fedezik a test minden részét;
 • cipők és fejfedők, amelyek nélkül az építkezésben nem lehet:

Miután felkészülsz a jövőbeli eseményre, fel kell készíteni egy helyet a küszöbértékre. Emiatt a régi ajtókeretnek és ennek megfelelően a régi küszöbnek minden bizonnyal le kell bontani. Ha a fenti elemeket már lebontották, alaposan meg kell tisztítani a jövő munkaterületét. Nagyon fontos, hogy előzetesen gondoskodjon az összes szükséges eszköz elérhetőségéről. Szükséged lesz:

 • tartály, ahol előkészíti a ragasztóanyagot;
 • kifejezetten a cementszilárdság kiegyenlítésére tervezett eszköz;
 • építési szint, amelynek segítségével a felületek síkosságát ellenőrzik;
 • három spatula: sima, gumi és behúzott;
 • Bolgár, amelynek különleges fúvókája csempék és porcelán lapok vágására;
 • perforátor, amellyel eltávolíthatja az összes felesleges töredéket;

Ne felejtsük el, hogy anyagot kell készíteni és befejezni. Ezt mérések elvégzésével lehet elvégezni, majd áthelyezik őket porcelán kandallólapra. Ehhez szükség van egy korábban készített bolgárra.

A bolgárnak telepítenie kell az anyát a fürdőszobában

A ragasztóanyagot elő kell készíteni. Ha porcelán kőből készült küszöböt szeretne készíteni, speciális keverékre lesz szüksége, amely segít a burkolat anyagának megbízható és ugyanakkor nagyon magas minőségben történő rögzítésében. Ez a hét, szinte minden hardverraktárban. Az előírásokat az utasításoknak megfelelően kell elkészíteni, amelyeknek a csomagolóedényben (vagy rajta) kell lenniük. Az utasítások szerint a készítményt vízzel kell keverni. Ezt egy speciális tartályban kell elvégeznie, amelyet korábban készítettél. A ragasztót kis részecskékbe öntse vízbe, miközben keverés közben segít a ragasztás jobb minőségének (csomók nélkül).

A küszöb felállítása előtt ellenőrizze a munkaterületet. Meg kell tisztítani a szennyeződéstől és a portól, és természetesen talajkompozícióval kell ellátni. Ez biztosítja az összes használt építőanyag magas tapadási fokát.

Összeszerelési folyamat

Ha a munkaterületen szabálytalanságokat észlel, vagy alacsony szinten van, akkor esztrichet kell elvégeznie. Speciális fából készült zsaluzatot kell kialakítani, amely megakadályozza, hogy a habarcs túlhaladjon a kívánt küszöbön.

Annak érdekében, hogy az építőanyag ne tapadjon a fából készült zsaluzathoz, lefedhető celofánnal vagy műanyag fóliával. Csak akkor lehet az előkészített teret tölteni habarccsal. Az emelt oldalakra támaszkodva a keveréket megfelelően kell szintetizálni. A létrehozott felület egyenességének és vízszintességének meghatározásához használja az épület szintjét.

Az esztrich teljes kikeményedése a munka befejezését követő néhány napon belül megtörténik. Ez alatt az idő alatt az esztricht folyó vízzel meg kell nedvesíteni. Ez kiküszöböli a repedés lehetőségét. Miután az anyag végül megragad, el kell távolítania a zsalut. Most kezdődik a küszöb a porcelán kőből, de mielőtt, a kapott felületet le kell fedni egy földi kompozíció.

A csempe hátsó oldalát lefektetés előtt egy ragasztóval kell lefedni. Az osztályokhoz szüksége lesz egy fogazott simítóval. Ez a technika lehetővé teszi, hogy egyenletesen oszthassa meg a megoldást a csempe felületén, ezzel megtakarítva a ragasztóanyagot. Most a kerámia gránit a cementbázisra kerül, és néhány másodpercig nyomódik. A porcelán burkolólapok ugyanolyan építési szinttel egyenrangúak. A fektetést és burkolást követően fugázás szükséges. Ebben az esetben speciális összetételt kell alkalmazni. A csempék ízületére egy gumi spatulával kerül alkalmazásra, hogy ne károsíthassa a porcelán kőlapátot. Amikor az anyag kiszárad, maradványait egy egyszerű szivaccsal távolítják el a cserépről.

Várjon, amíg az oldat teljesen megszárad, majd ellenőrizze a munkájának minőségét. Csak annyit kell tennie, hogy kopogtat a csempe. Ha nincs hang, ami jelzi az üregek jelenlétét, egyáltalán nem aggódhat - minden munkád megfelelően működik. Ez viszont azt jelenti, hogy az Ön által létrehozott küszöb hosszú ideig tart - sokáig.

Miért nem alkalmas az intelligens küszöb a fürdésre?

Egy ilyen küszöb mechanizmusa egyszerű és egyben egyedi. Amikor az ajtó becsukódik, a porozhek óvatosan leengedi az ajtót. A teljes leeresztés után a küszöb elrejti a rést a padló és az ajtó között. Amikor kinyitod az ajtót, az intelligens küszöb némán emelkedik. Meg kell jegyezni, hogy az intelligens küszöbnek a következő előnyei vannak:

 1. Az automatikus szintezés egyedülálló tulajdonságai egyenetlen padlón.
 2. Ez megkönnyíti az összes bérlő egyszerű és akadálytalan mozgását.
 3. Hozzájárul továbbá a hang- és hőszigeteléshez.
 4. Amikor az ajtók zárva vannak, soha nem fognak rajzolások.
 5. A mechanizmus nagyon kényelmes és biztonságos.

Ha az ilyen típusú küszöbnek olyan sok előnye van, miért nem használható a fürdőszobában? Az a helyzet, hogy az intelligens küszöb nem statikus. Vagyis ez a küszöb a szó szokásos értelemben, és az ajtóból merül fel.

Gyönyörű poróhek a fürdőszobában

Ha hirtelen árvíz van a fürdőszobában, amikor az ajtó becsukódik, akkor a víz nem kerül ki a fürdőszobából, de amint kinyitja az ajtót, a víz azonnal belerohan a folyosóra, mert már nem tart vissza.

Ezért a tapasztalt fejlesztők javasolják Önt, hogy a fürdőszoba és a folyosó cement küszöb között legyen, kerámia gránit béléssel.
Reméljük, hogy cikkünk segít abban, hogy kényelmes és funkcionális küszöböt hozzon létre a fürdőszobában. Ez a feladat meglehetősen egyszerű, de a közvetlen munkával sok árnyalatot kell figyelembe vennie. Ezért legyen óvatos és minden munkát elvégezzen magas színvonalon, így az eredmény nagyon, nagyon hosszú ideig kérheti Önt.

Hogyan készítsük el a küszöböt a fürdőszobában és miért kell megbotláncolnunk: 6 csaló lapot válaszol

A küszöb képe a folyosó és a fürdőszoba között

Hogyan kell a küszöböt a fürdőszobában megfelelően kiépíteni, és miért van szükség erre? Egy napon, miközben ismét megbotlott rajta, felkértem magam egy második kérdésre, és amikor megtaláltam a választ, amire kíváncsi voltam, átváltottam az elsőre, amit azonnal kihasználtam a gyakorlatban.

Mi változtatta meg ezt a látszólag jelentéktelen bútorlapot? Ezután összeállítottem néhány egyszerű csalólapot minden szükséges információval azok számára, akiknek nincs ideje, hogy belevágjanak a leírt probléma tanulmányozásához a fejjel.

Cheat Sheet 1: És mindazonáltal szükség van rá

Lehetséges, hogy az én lábamon lévő nagy lábujj nem ért egyet az összes alábbi érvvel, de az agy a szükséges következtetések levonásával értékelte őket.

Szükségünk van egy küszöbre a fürdőszobában? Határozottan szükséges, mert:

 1. Anélkül, hogy nem is tudná eladni a lakást, mivel ez a belső elemnek jelen kell lennie a BTI normái szerint. Természetesen lehetséges, hogy nem tervezed ezt, de az élet nagyon változékony, ezért jobb, ha nem lesz probléma legalizálása a lakhatás átépítése esetén, ha sürgős szükség van az eladásra;
 2. Megakadályozza a víz elterjedését a fürdőszobából a többi helyiségbe árvíz esetén. A fürdőszobában a padlózat leggyakrabban vízálló csempékkel van bélelve, és ha betölti a keverőt sürgősségi vagy gondatlan használat esetén, akkor valójában elegendő csak a folyadék kinyerésére és a szoba száradására. De ha az árvíz meghaladja a nedvességálló zónát, akkor ennek következtében a jövőbeli javítások ára nemcsak a folyosó padlóburkolatából alakulhat ki, hanem az alatta lévő szomszédok mennyezetének és falainak befejezésével is;

A folyosó és a fürdő közötti küszöb árvíz esetén gát szerepet játszik

Annak érdekében, hogy a vízcsövek vagy más hasonló bajok megszakadásának lehetőségéből adódó lehetséges fenyegetés maximálisan lokalizálható legyen, azt javaslom, hogy a falakat legalább 200 mm magas vízszigetelő anyaggal borítsa be a fürdőszobába. Akkor biztosak lehetsz benne, hogy a víz nem fogja leküzdeni a szoba határait.

 1. Késlik a felesleges hangokat. A víz gyűjtésének zöme nagyon nyugtalan lehet, különösen, ha valaki késő este próbál aludni egy nehéz nap után, és valaki csak elkezdett vízkezelésre;
 2. Megakadályozza a piszkozatok kialakulását a fürdőszobában és a por behatolásával. Az első jelenlétének köszönhetően a forró kád elhagyása után könnyen elfogyhat a hideg, és a második jelenléte tönkreteszi a fürdés általános érzetét, és arra kényszeríti Önt, hogy gyakran tisztítsa meg az állandóan eltömődő kapucnivalot;

A fürdőszobában lévő küszöb hiánya negatívan hat majd a kapucnira is

Tehát van egy fürdőszobaajtó küszöbértékkel vagy anélkül? Ha biztos vagy benne, hogy örökségül átadja a lakását a gyermekeknek, nem kétséges a fürdőszobai berendezéseinek megbízhatósága, minden körülmények között elaludtál egy hősies álmoddal, jó egészséged van, hogy ne féljenek a rajzolástól, és hozzászokott a rengeteg porhoz, biztonságosan figyelmen kívül hagyhatja a vizsgált létesítményt a belső tér eleme.

Azt is tervezem, hogy a házat egy tágasabbra cseréljem, és nem rendelkezem az említett istállókkal, ezért nem tudom a küszöbértéket nélkülözni.

alternatív

Igaz, igaz, hogy a fürdőszobának a lakás többi részétől való megvédése hasonló hatással jár, és a lakás másik része a fürdőszobából más módon érhető el: a padló emelésére a folyosón, de ehhez további pénzügyi és munkaerőköltségekre van szükség, valamint "enni". Sokkal könnyebb és olcsóbb a két szoba határán lévő sáv elhelyezése a saját kezével.

Lehetséges, hogy a különböző szintű padlók drágábbak és nehezen megvalósíthatók

Cheat Sheet # 2: Az álmok küszöbe

Az a tény, hogy az ajtó behelyezése a fürdőszobába egy küszöbértéket a védelmi szempontok határozzák meg, egyértelmű, de milyen követelményeket terjesztenek elő közvetlenül a belső tér ezen elemeire? Ideális esetben az alábbiak mindegyikének meg kell felelnie:

A fürdőszoba és a folyosó közötti küszöbérték az idő, a nedvesség és a láb hosszadalmas vizsgálata után

Cheat Sheet 3: Tehát mi ez ugyanaz, amit csinálni

Az előző "csalólapon" meglehetősen szigorú követelményeket írtam le, de milyen anyagokat tudtak kielégíteni? Lássuk:

 • Steel. A legtöbb ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Ugorj rá, téveszd, ő maradhatatlan abban a vágyában, hogy hűségesen szolgáljon. De azonnal felhívom figyelmedet, hogy egy ilyen párkányon megbotlik, különösen fájdalmas. Ne felejtsük el a korróziós folyamatok lehetőségét állandó nedvesség miatt;

Az acélanya nagyon erős, de rozsdásodhat

Acéltermék vásárlásakor azt javaslom, hogy ezt a választást lefedje a porfestékkel festett festékre, vagy saját kezdeményezésére ezt az eljárást elvégezheti. Ebben az esetben már nem félek a nedvesség káros hatásai miatt bekövetkezett idő előtti pusztulásának.

 • Rozsdamentes acél. Ebben az esetben egyáltalán nem kell aggódnia a vízért, de ez az anyag némileg drágább, mint az egyszerű fém. Ne feledje azonban, hogy a rozsdamentes acél a legmodernebb stílusok, mint például a high-tech és a modern;

Rozsdamentes acél "halhatatlan" küszöb

 • Bronz. Nagyon szép termék, hangsúlyozva a tulajdonosok gazdagságát, de ez is nagyon drága, és megköveteli a fürdőszoba megfelelő díszítését;
 • Brass. Az ilyen anyagokból készült termékek némileg olcsóbbak, mint a bronzminta, de különleges szépségükre és a közös belső tér követelményeire is büszkélkedhetnek;

A sárgaréz dió gazdagnak tűnik

 • Alumínium. Ez a fémtermékek legelterjedtebb képviselője, mivel viszonylag olcsó, nem fél a nedvességtől és kis tömege van, ami a szállítás és a beszerelés során kényelmes;
 • Fa. Gyönyörű és nagyon gyakori a lakásokban lehetőség, de itt, természetesen, meg kell emlékezni a legfontosabb hiánya a fa, ami a hidrofóbicitás. Vagyis egy fából készült minta egyszerűen elkezd rothadni magas páratartalmú körülmények között.

Ezért a tölgy vagy a fenyő küszöbét meg kell vásárolnia vagy meg kell vásárolnia, amelyek a legkönnyebben tolerálják a nedvességet és kiváló kopásállóságot mutatnak, és ne felejtsük el a nedvességálló bevonatot;

Fa küszöb jól illeszkedik az ajtóhoz és a padlóhoz a folyosón.

A padlószint magasabb

Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

Oleg Zarinsky
Ha a fürdőszoba padlószintje alacsonyabb lenne, mint az egész lakásban, vagy sem? A fürdőszobában a padlón, közvetlenül a padlóba teszik, majd felemelik a padlót, és enyhén hajlik a kád felé, ha a fürdőszobába öntötte a chtont, akkor mindezt. Igen, kívánatos, mert véletlen baleset esetén a problémák kevesebbek lesznek. Valójában nincsenek normák. És a fürdőszoba padlója senkinek nem tartozik senkinek. Azt hiszem, mindez attól függ, hogy melyik emeleten és hol laksz. Ha nem vagy a földszinten, és van valaki, aki elsüllyed, állítsa le a padlószintet. mert

Különböző esztrichek a fürdőszobában / WC-ben és a folyosón, mit tegyünk?

Írta: bekmasha, május 18, 2016 a padlók és padlók

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk