Legfontosabb > Dekoráció

Puffok a fürdőszobában - miért van szükség?

Gyakran a javítási munka során felmerül a kérdés, hogy a készülék a fürdőszobai küszöbön van-e.
A javítási munkálatok befejezése után a lakásellenőrzés ellenőre megérkezik a lakásba, hogy ellenőrizze a javításnak az összes építési szabályzattal való megfelelését, és az egyik legfontosabb dolog, amire figyelmet szentel a lakás / fürdőszoba és a folyosó közötti küszöb jelenlétének.

Miért szükséges a küszöb?

Ha dokumentumokra támaszkodik, ezt a szabályokat a "Padlók, technikai követelmények és a telepítésre, átvételre, üzemeltetésre és javításra vonatkozó szabályoknak" (SNiP 2.03.13-88 és SNiP 3.04.01-87) szabályzatának kell megkövetelniük.

A 4.11 részben azt mondja, hogy a padlószint ezen helyiségekben 15-20 mm-rel alacsonyabb, mint a szobákban, vagy küszöbértéktől elválasztva.

Figyelembe véve jelenlétét és a vízszigetelő berendezést egy növényen, a falon 15-20 cm-nél, elegendő időt vehet igénybe a szivárgás észleléséhez és megszüntetéséhez.

Négyféle típusú eszközpárna vagy az SP szabályainak betartása lehetséges:

1. A fürdőszoba padlója ugyanolyan szinten van, mint a lakás emeletén:


A legáltalánosabb megoldás: ebben az esetben minden egyszerû - a fürdőszoba padlója és az azonos szintû folyosó, de egymástól 15-20 mm magasak. A javítások során vízszigetelést kell felszerelni.

2. Fürdőszoba padló a padló alatt a lakás:


Valamit kevésbé gyakori lehetőség - mivel nem sok tulajdonos akar lépni, még egy kicsit a fürdőszobában. Ezt a fürdőt fürdőkádnak vagy fürdőkádnak nevezik.

3. Fürdőszoba padló a padlószint felett a lakás:


Nagyon gyakori választás, különösen akkor, ha a panelházak II-49, II-57, P3, P44, P44T stb. Ezeknek a házaknak az a jellemzője, hogy az egészségügyi kabinok falai meglehetősen könnyen lebontásra kerülnek, de a serpenyő nagyon szilárd és nehéz szétszerelni.

Ezért sok tulajdonos lebontja a falat, és hagyja el a raklapot. Ennek a lehetőségnek az a hátránya, hogy magának a fürdőnek a szintje magasabb, mint a padló szintje, és még mindig szükség van egy küszöbérték létrehozására, és ennek eredményeként csaknem teljes lépést lehet elérni.

4. A fürdő padlója alacsonyabb a lakó padlójánál, de nem egy küszöbértéket, hanem egy sima lejtést, hogy megfeleljen a közös vállalat követelményeinek:


De ez ritka eset, néhány tulajdonos ezt az opciót hajtja végre. Nem írja le bárhol, de elméletileg megfelel a közös vállalat követelményeinek.
Az anyacsavar jelenlétére van szükség, de az anyacsavar konfigurációja nincs feltüntetve.
És ha a követelmény teljesül, mert a padlószint a fürdőszoba és a fürdőszoba alacsonyabb, mint a teljes padlószint a lakásban, akkor elméletileg a küszöb lehet sima.

Fotók a megfelelő küszöbértékekről a fürdőszobában és a WC-ben:

Megsértés: A fürdőszobákban és a WC-kben hiányzó párnák:

Meg kell jegyezni, hogy a "küszöb" fogalma valós küszöbértéket jelent. Az alábbiakban olyan "dekoratív" küszöbökről készült fotók láthatók, amelyek nem helyettesítik a valódiakat.

"Dekoratív" porok:

Kiegészítő információk:

Gyakran a tulajdonosok nem akarják a küszöböket a fürdőszobában megtenni és nagyon hasznos rendszereket telepíteni a vízszivárgásokból, amelyek szivárgás közben megakadályozzák a víz teljes vízelvezetését. Ezzel a rendszerrel úgy tűnik, hogy "küszöböli" a küszöbök hiányát. Mint például, miért van szükség, ha a rendszer még mindig szivárgás ellen dolgozik, és nem lesz árvíz.

De objektíven a helyzet úgy néz ki, hogy az összes koordináló testület olyan dokumentumok alapján dolgozik, amelyek nem olyan szivárgásvédelmi rendszerek telepítéséről szólnak, amelyeknek a feltalálója még nem született.

De a ponyókról mindent részletesen megírtak, ezért akkor is, ha telepíteni kívánja a rendszert.

És minden egyes felújítási projektben van egy szakasz, ahol ez a küszöb egyértelműen tükröződik:

A küszöbértékek felszínén gyakran felmerültek a különböző vélemények, és kizárni őket, kérelmet írtunk a lakás pékségének, és a válaszunk kimerítő és egyértelmű választ adott ki, amit alább láthatunk:

Building codes and regulations SNiP, fürdőszoba

A 3.8. A SNiP 31-03-2003 SaNPiN2.1.2.2645-10 és 9.22 Fürdőszoba felújítása

Az egyik legelterjedtebb lehetőség a fürdő és fürdőszoba felújítására, leggyakrabban különálló fürdőszobák és WC-k újjáépítése, azaz átépítése egy helyiségbe történő egyesüléssel. A fürdőszoba és a WC felújítása nehézségekbe ütközhet, mivel az ilyen jellegű átépítést általában egyedileg kell figyelembe venni, és sok nehézség van. Az ilyen helyiségek szabályainak és szabályainak helyes megválasztása az Orosz Föderáció építési szabályzata és szabályai szerint történik.

Annak megértéséhez, hogy mit kell tennie, fontolja meg az SNiP-ket és az Orosz Föderáció normáit:

1. A 3.8. SaNPiN2.1.2.2645-10 és p.9.22 a SNiP 31-03-2003:

"A lakások nem rendelkeznek fürdőszobával és WC-kkel, amelyek közvetlenül a nappali és konyhák fölött helyezkednek el, kivéve a kétszintes apartmanokat, amelyekben a WC és a fürdőszoba (vagy zuhany) a konyha felett helyezkednek el."

Ha például a fürdőszobát, a fürdőszobát, a WC-t és más, magasabb páratartalmú és nedves területű helyiségeket kívánja növelni vagy bővíteni, akkor az ilyen átépítést csak nem lakáscélú helyiségek (folyosó, kamra, melléképületek stb.) Végezheti. Tilos ilyen létesítményeket terjeszteni a nappali és a konyhák rovására. Még akkor is, ha jó vízszigetelést teszel, a törvény értelmében nincs jogod ilyen átépítésre, hiszen az alulról szomszédaink életkörülményeit rontja, ezért az illegális átépítés során már elvégzett javítási munkák felfedése esetén biztosan értesíteni fogják a megrendelést, hogy mindent visszaadjanak az eredeti a javítást megelőzően.

A fürdőszobának, a fürdőszobának, a WC-nek és más nedves területeknek a nappali terem növelésével történő tilalma el kell távolítani, ha nincs lakószobája a lakása alatt (az első vagy a második emeleten), mert akkor nem kerülnek a szomszédok nappali helyisége fölé.

2. Az SNiP 2.03.13-88 "padlók" szerint a padlózat építéséhez szükséges fürdőszobák, fürdőszobák, fürdőkádak és egyéb nedves helyiségek vízszigetelése szükséges. Így a fürdőszoba vagy a fürdőszoba növelésekor szét kell szedni a régi padlókat a kiterjesztett területen, és helyette újakat kell elhelyezni vízszigeteléssel. A vízszigetelést a rejtett munkákról szóló törvény bocsátja ki, amelyet az építészeti felügyelet képviselője és az építtető vagy a DES képviselője írtak le, ha javításokat végez. Meg kell jegyezni, hogy a padló kialakításának változása az 508. számú moszkvai kormányrendelet 1. számú mellékletével összhangban olyan projektet igényel, amelyet egy SRO jóváhagyó tanúsítvánnyal (tervezői tanúsítvánnyal) rendelkező szervezet végez. Ugyanabban az alkalmazásban elmondják a projekt követelményét, amikor új fürdőszobát (fürdőszoba, WC) építenek. Más szavakkal, a bővítés vagy az eszköz egy új nedves zóna tervezése során (fürdőszoba, WC, WC stb.) Megköveteli a projektben való megegyezést.

3. A "Tervezés, telepítés, átvétel, üzemeltetés és javítás technikai követelményei és szabályai" (az SNiP 2.03.13-88 "padlók" kifejlesztésénél) 4.11. Pontja szerint:

- "A padlószintet a WC-kben és a fürdőszobában 15-20 mm-rel a szomszédos helyiségek padlójánál kell elhelyezni, vagy a helyiséget küszöbbel kell elválasztani."

- Ezért szükséges, hogy a padlószintet a többi helyiség padlószintje alatt nedves helyiségekben, vagy a küszöböt a bejáratnál (legalább a házvizsgálati bizottság érkezésének idején) telepítsék.

4. Az ilyen jellegű újjáépítés megvalósításában gyakran akadályozó tényező leírása a 3.9-es számú, 2.1.2.2645-10:

- "A konyhából és a nappaliból közvetlenül a konyhából és a nappaliból álló helyiségbe nem szabad belépni, kivéve a bejáratot a hálószobából a kombinált fürdőszobába, feltéve, hogy a lakásban van egy második, WC-vel ellátott szoba és a folyosón vagy a csarnokban lévő bejárat."

Így ha csak egy szobája van a lakásában, WC-vel (fürdőszoba, WC), akkor nem végezhet olyan átépítést, ahol a bejárat a konyhából vagy a szobából származik.

Ha az Ön lakásában van két WC-vel ellátott szoba, akkor egyikük bejárata a nappaliból (a "hálószobában") történhet.

A szoba bejárata, amely nem rendelkezik WC-vel (zuhanyzó, kád, mosdó, stb.), Bármely helyiségből engedélyezett.

A padlószint 7 cm a folyosó felett

Uraim, előzetesen elnézést kérek, ha rosszat írtam. Jó nap mindenki! Tehát a helyzet a következő: a padló a fürdőszobában 6,7 cm-rel magasabb, a beton réteg alatt van egy tégla, amely nagy mélységben van a fő szinten. Hogy legyenek? A fal mentén, ahol a gödröt tervezzük egy nyelv- és horonylapra helyezve. Egy konkrét betonréteg nagyon keményen lett eltávolítva. House panel Su-155 (155 sorozat) 10 év. Szeretnék egy padlót a folyosó szintjén.

Ne szenvedjen ettől a hülyeségtől. A fejlesztőnek egy réteg vízszigetelést kell használnia. A fürdőben lévő küszöbnek - árvíz esetén egyfajta vályúnak kell lennie. Hagyja, ahogy van, és emelje fel a lábad.

Figyelembe véve, hogy más helyiségekben történő javítás nem történik meg, akkor csak a fürdőre lehet számítani.
És ha a kádban lévő padló magasabb, akkor le kell bontani a lebontást
Ha az esztrich minőséget igényel - jackhammerre van szükség
Bár a perforátort eltávolítják
Megpróbálta felhúzni az alját?
Vigyázzon, nehogy megtörje a perf
Még mindig lehet kapni egy pecsétet és magot (puncs)
Ez az, ha a büntetés gyenge vagy sajnálja őt

Számomra - az ügyfél mindig igaza van!

A vízszigetelés, ahogy ezt megértem, ez az ívelt tetőfedő anyag, amely a falon nem fekszik, és közvetlenül a téglára fekszik. Azt is találtam sok cigaretta csikk betonba öntött és néhány építési kesztyű is betonozott. A fejlesztő látszólag nagyon magas minőséget kipróbált)

Ez nem ok arra, hogy mindent lebontsunk, ami azt jelenti, hogy az esztrich bal oldala nem jobb. Tegye a vízszigetelést a fürdőszobában. Nagyszerű "hirdetést" tett a fejlesztőnek).

Master-Spec, javítás csak a fürdőszobában. Amikor felemelte mindazt, ami a képen van, függőlegesen dolgozott egy lyukasztóval, szinte egyáltalán nem kopogott. És az alulról felhúzni, ez egy tégla és egy beton között van-e, vagy megpróbálja legyőzni egy tégla alatt? Általában hogyan lehetne mindent forgatni? És tégla és beton? Vagy próbáld óvatosan csupaszítani a téglát, majd a tetején egy önterülő padlón? Ideálisan azt hittem, hogy mindent lefednek a fürdőszobába, és a fürdőszobája maga is a dobogóra maradt, de a kérdés az, hogy mi a helyzet a téglával?)

SB3, az esztrich többi része, egy 2,3 cm-es beton réteg alatt egy tégla, vagyis normális a téglák, a ruberoid, amelynek nincs növénye a falakon, majd egy 2,3 cm-es betonréteg? De hogyan írják, hogy a fürdőszoba szintje alacsonyabb, mint az egész lakás szintje? Elég készen állok dolgozni, ha el kell távolítanom, de helyesnek találom! Ehhez kérdezte ezt a kérdést.

Stempi, de nem lehet egy fürdőszoba a stop szintje alatt. lakás. A "vályú" hasonlóságának kell lennie, a küszöbértéknek az lehet az, hogy a víz nem túlfolyik a lakásban. Az esztrich többi részének szintje alatt - mindent eltávolítasz, és nem lesz semmilyen zajszigetelés (valószínűleg nem lesz ott) - a szomszédok nem lesznek boldogok. Hagyja úgy, ahogy van, ha az esztrich erős és meglehetősen lapos, akkor készítse elő a padlót, a vízszigetelést és a cserépet.

SB3, igen, az esztrich a téglán erős, ha mindent hagysz, ahogy van. De még nem is, és ha padlót tölt fel a padlón, a szint még magasabb lesz + csempe. És ez a lépés 10 cm. És akkor mi a jobb megjavítani, amit már megtörtem, hogy visszaállítsam a lépést?

Stempi, itt nem vagyok szakember. Valószínűleg beton (cement vagy valamilyen keverék előzetes primerrel) megerősítéssel. A fürdőszobában és a WC-ben a küszöb 12 cm, és nem aggódom.
És várjon, hogy bezáruljon, talán valaki jön valami hatékonyabb mondani.
Mint véleményem - ugyanaz a szint a padló lehet, ha a fürdőszobában van egy lefolyó a padlón a fürdőszoba közvetlenül.
A különböző padlók általános esztricheit tekintve - a szélszalag (pl. Poliuretán hab vagy amelyből ott) a kerület körül kell lennie.

SB3, igen igen) A fürdőszoba leeresztése alapvetően nem jelent problémát, ha elhagyja a kádat a régi serpenyőben, és levágja a fő zónát a kerület mentén, és összehangolja a folyosót (vagy még alacsonyabb). Nos, és a mosogató már meg is van.. (a különféle magasságú mosdók alatt található szekrények stb.). És igen, lássuk, ki tudna tanácsot adni valamit) Érdekes, hogy milyen gyakran vannak az esztrichek, ha ilyen téglát raknak fel? Normális? És lehetséges-e ráönteni a Ceresit 175-et, például, esetleg még egy téglát is eltávolítunk, és egy 60 mm-es réteget öntünk az alapból. Mivel a tartósság, stb, úgy szárad, mint gyorsabb, mint egy hagyományos esztrich. Mindenesetre fel akartam tenni a vízszigetelést fentről (Flehendicht, szalaggal a kerület mentén)

Stempi, a Knauf minden nagyon jól meg van írva és festett a vízszigetelésre - olvassa el (!), Ne felejtsd el a Knauf csempe alapozóját és rugalmas ragasztót. A téglák - FIG tudják, miért vannak ott, nem egyáltalán a norma. Például 10 cm hab műanyagot helyeztek el (és ez a projekt szerint)), majd betonról felfelé öntöttek, lásd még 10-et is - ez történt. És ne rejtse el a csöveket a falakon, de ne esztétikusan, akkor valahogy lezárhatja, de gyorsan hozzáférhet.
Hány esetben - javításokat végeztek, mindent lefektetett, és valami kiáradt - szinte mindent lebontott, ami történt.

SB3, egyetértek a csővel. a legfontosabbak lesznek az alátét mögött, a mosogató. de azt gondoltam, hogy a fürdőcsap alatt lévő vízcsatlakozók egy sajtolt csuklópántban lesznek elrejtve. Vagy a fürdőszoba mentén, ahol a keverő lépés lesz. Most csatolok egy képet, én biztosan nem vagyok művész, de rajzolok rajta, hogyan lesz velem. Szóval azt akartam kérdezni, hogy lesz minden? Akár egy nyelv-horony hidrát kell feldolgozni, hogy mennyire lenne magas, hogy más csöveket is kiválasszon, és különösen, hogy ez a szakasz ne essen a fő fúvókák alá.

A Pazogreben nagyon törékeny dolog, és hány ember csinál valamit ebből - aztán megpördültek és megígérték, hogy elrontják.
Próbálja ki a Google RPG-paneljeit
Egyszerűen el tudom képzelni), hogy milyen könnyű csinálni és milyen jó lesz.
A födém egy rétege a falhoz két részből - egy rés a csövek alatt stb. Összekötett a daruval - zárja be a második panelhez, vízzáró, ha szüksége van rá + csempézésre. Fogadj egy gondolatot? Valószínűleg a lehetséges nedvességálló gipszkartonként.

SB3, Pazogrebneva már sokat vásárolt ((Van valami gondolkodni vele).

Stempi, a nyelv fésű vízálló, néha nem. Rendesnek tűnik.

SB3, RPG nézett. szép) De újra a keret. és td.. fogom gondolni, hogy már a PGP. Remélem, hogy nem születek, bár kezdetben úgy gondoltam, hogy a fürdőszobában levő szöget nem szabad megtenni, és a keverőt be kell ágyazni a fém fürdőszobába, és a mosogató mögé, a mosóba stb.

SB3, PGM Forman nedvességálló (zöld)

Stempi, oké, próbáld ki, de valahogy csak megsérted az integritását (részeg, megpróbálsz strobe-t készíteni), egy törékeny dolog elég lesz.
Próbáld ki a vízvezeték szekcióban, hogy az ötleted szerint kérdezzen - az elmélet szerint a srácok megkérdezik, hogy el fogják-e érni, vagy sem.

Ez valamiféle ón. Természetesen mindent el kell távolítani, a fürdőszobának szintje le kell esnie, vagy legalábbis a padló többi részével. De biztosan nem magasabb. Ráadásul ez többletterhelést okoz az átfedésben. Szerintem azt javasolnám, hogy a padlót felemelték, hogy a szennyvíz lejtőjét biztosítsa. De miért is 7 cm-rel, és figyelembe véve a szükséges magasságkülönbséget, majdnem 10 cm-t a szabványoknak megfelelően? Igen, még a tégla falazat is (talán olcsóbb volt). Szükséges a könyvvizsgálat elvégzése és a padló normál állapotba hozása az összes felesleg eltávolításával. Ezután öntsön önt és vízszigetelje a tetejét.

Stempi írta:
ha elhagyja a fürdõt a régi serpenyõben, és levágja a fõ zónát a kerület körül, és a folyosóval (vagy még alacsonyabb)

Tehát ne. A kádnak ajánlott magassága van. Minél alacsonyabb, annál jobb (általában 50..60 cm). A fürdő a derék szintjén kényelmetlen és traumás emelkedni. A padlómagasságnak csak a bemeneti szennyvíz magasságát kell korlátoznia. A szifonfürdő központja nem lehet magasabb

10 cm (a fürdőtől függően), a lejtéshez legalább 1%, jobb, mint 1,5%, ehhez és tánchoz. Például egy 14 milliméteres padlót öntöttek az egész területre egy WC-vel, hogy növeljék a lefolyó szintjét, és a téglákon fürdésre rémületek és kollektív tanyák legyenek, ezért ne tegye meg.

A padlószint ugyanazon a szinten eredetileg csak a többi lakás padlószintjére emelkedett. Nincs semmi baj ezzel: a téglák az esztrich helyett stb. - Ez egy másik kérdés.

SB3 írta:
Semmi baj ezzel.

A SNIP-k megsértése, amelyet senki sem törölt? :) Ne kérdezd meg a számot, túl lusta vagyok, hogy megnézzem.

SB3 írta:
A padlószint ugyanazon a szinten eredetileg csak a többi lakás padlószintjére emelkedett.

Hinting arra a tényre, hogy a padló a többi lakás nélkül esztrich?

Egyébként valószínűleg nincs hidra is, sőt megsértés.

Van egy 12 cm-es, fél cm7-es felső küszöböt pontosan, és nem szünteti meg semmit, valószínűleg a lakó többi részén esztrich van. A kérdés a "pite" és vastagsága. Ha nem létezik - a szerző észrevette volna: a szerző ruberoidja hazudik, legalább olvassa el a témát.

valódi, csatornafotó

És már nem kell leengednie (a fő csatorna magas), hacsak a cső kisebb dőlést nem kapott. A fürdőszoba 54,55 magas. Ezért úgy gondoltam, hogy átfedik a kerületet, és ha 5 cm-t távolítottak el a fő sétálóutcán, akkor a fürdőszobának 60 cm + maradnia kellene - és a fő sétálóhely csökken és a folyosó szintjétől lesz alacsonyabb. Ami a hidrát illeti, a tetőszerkezethez hasonló lap fekszik a téglákon, növényzet nélkül a falon, de még mindig ismeretlen, mi van a tégla alatt?

Elhanyagolható: Tegyük fel, hogy rendben tartom (a fürdőszoba egész területén vagy teljesen). Mi a következő lépés? Mélység, a főlemezről a folyosón lévő szintre 30,40 cm (pontosabban, tudok írni egy kicsit később a leszerelés folyamán). Az önterülő padlózatot, hogy egy ilyen pite? És szükség van-e valamire bánni a bázist (nos, a primer kivételével), hogy ne töltsék be vele szomszédjaikat? Nem akarok konkrét (peskobeton), mert megértem, hogy sok időre van szüksége kiszáradni?

Stempi szerint az elmélet szerint "lebegő esztrichek" -nek és vízszigetelésnek kell lennie, amint akarták - a csempe lefektetése előtt.
A lapok például "Obi" -ként láttak - enyhén rózsaszínűek és ellenállnak a tömörítésnek, ezért a csatlakozó szintje felé kell állítani, egy cm 10-es csatolóval és rohant ki.
Ha feltétlenül mindent megértettem az én megértésem szerint) - azok, akik szeretnék, javítani fognak.
Mindent eltávolítottak, a bázist szintbe helyezték, legalább egy ruberoidot vagy egy filmet készítettek a falakhoz, a következő réteg vastagságához - valami "elszigeteltséghez". Tedd "elszigeteltség". A film a falakon a következő esztrich magasságáig van elhelyezve, valamivel magasabbra. Szalag szegélyezés, ha a kerület körül szükséges. Legfeljebb 10 cm-es megerősített esztrich. Ezután minden, ami az esztrich felett van - a filmet (szalagot) vágták. Ezután vízszigetelést két rétegben szalaggal a kerület mentén. És folytatta).

SB3, vagyis ezt a módszert nyerik - van-e száraz, száraz betonból álló száraz homok, ezek a lapok (rózsaszín) a tetején vannak, majd egy öntés? Vagy tisztán lapok, majd például ömlesztett padló?

Miért csökkent a padlószint a szovjet építésű fürdőszobában?

Jó napot 50 évvel ezelőtt épített lakásban javítok. Jelenleg a konyha és a fürdőszoba fejlesztésében. Szeretném megkérdezni a szakértőket: miért volt szovjet időkben a padlószint a fürdőszobában alacsonyabb, mint más helyiségekben? Csak az élettapasztalat azt sugallja, hogy mindenki "lelkiismeretesen" és a normák szerint csinálta, és ma "bárki is akarja". Most kétlem, hogy hogyan kell elvégeznie a padlóburkolatot az én lakásomban (kombinált fürdőszoba) - igazítani, vagy megtenni ugyanazt, mint eddig.

Néhány magyarázatot egy olyan jelenségre, mint a padló alulbecsült szintje a fürdőszobában valójában megtalálható a szakirodalomban. Azt mondja, hogy a fürdőszoba vagy a WC kialakítása során szándékosan megvalósított egy ilyen tervet, amikor ezeken a helyeken szándékosan elrendezték a padló különböző szintjeinek különbségét a lakószobában. Ez azért történt, hogy megvédje a víz túlcsordulását, szivárgását stb. Más szóval, ha valamilyen oknál fogva (elfelejtették kikapcsolni a csapot, feltörni egy csövet stb.), A padlón több vödör víz jutott ki, majd egy alacsony emelet nem engedte elterjedni más helyiségekbe.

Véleményünk szerint ez a helyzet nem tükrözi a fürdőszoba használatának jelenlegi feltételeit. Nem látunk semmilyen objektív akadályt, így a fürdőszoba helyreállításakor nem lesz a padló szintje a szükséges szintre. Ha a padlón elfolyó víz súlyos lesz, akkor a padlóban lévő cseppek nem mentik el a fürdőszobából a külső áramlásra való áramlást - ez tény. Ráadásul a modern piacon bőven kínálnak speciális túlfolyó érzékelőket, amelyek az adott körülmények között egyszerűen átfedik a vizet. Egyébként az ilyen eszközök háztartási készülékekkel, például mosógépekkel és mosogatógépekkel vannak felszerelve.

Egyszóval a padló alatti alulbecsült fürdőszoba padlóburkolat egyfajta védelmi gát a vízszivárgások ellen. A modern körülmények között azonban anélkül is megtehetjük. A fürdőszoba elrendezésének legfontosabb feladata a padló és az egészségügyi felületek kiváló minőségű vízszigetelése, valamint a szükséges lejtők megfigyelése.

Fürdőszoba padlószint

Posted grika, március 22, 2012 a padlók és padlóburkolatok

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

Fürdőszoba padlószint

Fórum - lakások javítása

Nem vagy bejelentkezve. Kérem jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Fürdőszoba padlószint

Javítás Fórum → Általános → Fürdőszoba padlószint

Oldalak 1

Be kell jelentkeznie, vagy regisztrálnia kell, hogy válaszoljon.

Hozzászólások 4

 • Vaszilij

1 téma a feketétől 2013-05-05 23:57:42

 • fekete
 • tag
 • tétlen
 • Regisztrált: 2012-11-11
 • Üzenetek: 90

Tárgy: Fürdőszoba padlószintje

Az új épület javításával teljesen megbíztam az építők csapatában. És elvben nincs nagy panaszom róluk. Az egyetlen dolog, ami összezavar engem, a padlószint a fürdőszobában. A többi szoba padlójához süvítik, és azt mondják, hogy a szabályok szerint. De úgy tűnik számomra, hogy a fürdőszoba padlójának alacsonyabbnak kell lennie, mint más helyiségek padlószintjén. Mondja meg, kérlek, melyikünk igaza van, és mit tegyünk, ha mindenképpen igaza lesz.

2 Válasz Ivanovichtől 2013-05-05 23:58:10

 • Ivanovics
 • tag
 • tétlen
 • Regisztrált: 2012-11-11
 • Üzenetek: 175

Re: Fürdőszoba padlószint

Természetesen igazad van. A padlót minden szobában, ez az építők leggyakoribb hibája. Ellenkezőleg, különösen a munka elvégzése után, elég nehéz. Megpróbálhatja megvitatni velük ezt a pillanatot.

3 Válasz Alexandertől 2013-05-05 23:59:09

 • Alexander
 • tag
 • tétlen
 • Regisztrált: 2012-11-11
 • Üzenetek: 107

Re: Fürdőszoba padlószint

Kérem, mondja meg, milyen anyagokat kell javítanom a padlózatnak a fürdőszobában, és milyen lépéseket terveznie kell. Azt akarom, hogy ne használjon semmilyen "mester" segítséget, hogy megváltoztassa a padlót a fürdőszobában. Csinálja le a szintet, és helyezzen el egy új csempe. Remélem, hogy a kezek ott nőnek, és mindenki kijön.

4 Válasz szakembertől 2013-05-05 23:59:46

 • szakember
 • tag
 • tétlen
 • Regisztrált: 2012-11-11
 • Üzenetek: 74

Re: Fürdőszoba padlószint

Ha még nem tette ezt meg, akkor nehéz lesz magadnak megtenni, és egyáltalán nem a mesterek segítségével. De ha annyira biztos vagy magadban...
Nos, először meg kell terveznie mindent. Ez lesz a színpadszám 1. Meg kell értened, mi lesz a javítás után.
2. lépcső. Szerelje le a régi vízvezeték- és padlólapokat.
3. lépés Ha a padlót alacsonyabb szintre kívánja helyezni, akkor a régi padlót ütésszel le kell ütni, és újra meg kell tenni az esztrichet és a vízszigetelést. Plusz, azt tanácsolom, hogy készítsen vészhelyzetet, amely csatlakozik a szennyvízcsatorna rendszerhez, és a padlónak a lefolyó felé mutat.
4. lépés. Ha azonnal cserélni és kommunikálni.
5. lépcső. A csempe elhelyezése.
Fázis száma 6. Szerelje fel a vízvezetéket.
Valami ilyesmi. Az anyagoktól azt javasolhatom, hogy az izofólium-diszperziós bevonó membránt vízszigetelésre használjuk. Ön is rögtön elhelyezhet csempéket, így menteni a befejező rácson.

A padlószint magasabb

Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

Oleg Zarinsky
Ha a fürdőszoba padlószintje alacsonyabb lenne, mint az egész lakásban, vagy sem? A fürdőszobában a padlón, közvetlenül a padlóba teszik, majd felemelik a padlót, és enyhén hajlik a kád felé, ha a fürdőszobába öntötte a chtont, akkor mindezt. Igen, kívánatos, mert véletlen baleset esetén a problémák kevesebbek lesznek. Valójában nincsenek normák. És a fürdőszoba padlója senkinek nem tartozik senkinek. Azt hiszem, mindez attól függ, hogy melyik emeleten és hol laksz. Ha nem vagy a földszinten, és van valaki, aki elsüllyed, állítsa le a padlószintet. mert

a padlószint a fürdőszobában és a lakásban

a mester a padlózat szintjén 4 cm-rel magasabbra emelte a csempe a lakásban az új épülethez, és azt mondja, hogy lehetetlen bármilyen módon összehangolni, a padlólapot üríteni, vagy fel kell töltenie az egész lakásban, ami nem elfogadható számomra. minden javítás.

Legjobb válasz

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

A lakás az első emeleten van, egy falat a lépcső határolja, szemben a bejárati bejárati ajtóval. Meg akarom őrizni ezt a falat a hidegtől, és megszabadulni (csökkenteni) a lift zaját és a szomszédai járását. Ezek a panelek felkeltették a könnyű telepítés figyelmét.

Az új épület téglafalain só (?) Előadások. Meg kell mosni őket, és tényleg? Vagy csak alapozott és zashpatlevat? És mit kell mosni? Kérlek, kérlek.

Kérem, mondja meg: mit lehet eltávolítani üvegfólia fémfestett felületről? Köszönöm.

Bõvítse a fürdőszobát a konyha felé. Most egy téglafal, lebontva. Mi a teendő?

Hello, mondja meg, ki tudja az árat 1sq.m. Esztrich - 300 rubel, gitt - 180 rubel, gipsz - 280 rubel, anyag nélkül - drága vagy mi? És ki tudja, mennyibe kerül, hogy megemeli az anyagot a csörlőben? A ház körül álló állvány daru költsége 4500 ezer.

15 tipikus hiba a fürdőszoba javításában

A fürdőszoba az egyik legfontosabb szobája a házban, melynek kényelmét naponta használják minden modern személy: reggel, hogy frissítő és éltető zuhanyt vegyen igénybe este este, hogy fáradtságot vegyen fel és lazítson egy fárasztó munka után.

A lakóépületekben a szoba legnagyobb része kicsi. Ebben a tekintetben sok tulajdonosnak szembe kell néznie a hely megfelelő használatának szükségességével.

Szintén fontos szerepet játszik az esztétikai megjelenés. Ezért a megfelelő tervezés, figyelembe véve az objektumok funkcionalitását, fontos tényező a fürdőszoba kialakításában. Tehát akkor elmondjuk Önt a főbb hibákról, amelyek a fürdőszoba javításakor fordulnak elő.

1. Hibák a számításokban

A szükséges mennyiségű csempe számításakor ne feledje, hogy árréssel kell megvásárolnia. Végtére is, néhány elemet a folyamat lefektetés kell benyújtani.

A 45 fokos szögben történő elhelyezésekor a "többlet" 15%, a vízszintes sorok esetén pedig legalább 10%. Ne dobja el a javítás után megmaradt cserépet. Végtére is, bizonyos időközönként egyes töredékek eltörhetnek vagy felrobbanhatnak, és az ehhez szükséges modell nem feltétlenül létezik.

2. Trust but Verify

Nagyon gyakori (még a tisztességes gyártók esetében is), hogy a csomagoláson feltüntetett csempe mérete nem egyezik meg a tényleges értékkel. Még egy kis eltérés is 2 mm a 10-15 csempe sorban már jól látható. Vásárlás előtt először meg kell mérni a kiválasztott csempe mintáját.

3. Gipszkarton mennyezet

A gipszkarton mennyezetének használata a fürdőszobában csak nagyon jó szellőzéssel megengedett. A legjobb alternatíva a feszített mennyezet, nedvességálló és szivárgás esetén nincsenek foltok.

4. Alacsony padló

Az egyik gyakori hiba a nemek közötti egyenlőtlenség. A javítás során kérjük, vegye figyelembe, hogy a padlószintnek a fürdőszobában sokkal alacsonyabbnak kell lennie, mint más helyiségekben. Ez az elővigyázatosság segít megvédeni saját lakását az árvíz ellen. Ha nincs lehetőség a padló szintjének csökkentésére, akkor körülbelül 8 cm-es küszöböt kell biztosítani.

Szintén hasznos lesz egy további vízelvezető csatorna a padlóba, amely a csatornarendszerhez csatlakozik. Ehhez a padlófelületnek kissé lejtősnek kell lennie a mosogatóhoz.

5. Falikarítás a fürdőszobában

Nem szabad úgy döntenie, hogy a sötét árnyalatok falai (szürke, fekete, barna) csempézhetnek. Mert a sötét reflexek eldobásával kissé torzítja a vizuális felfogást, ezáltal egészségtelen megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Ezért bölcsebb lenne könnyű csempe vagy pasztellszínű kerámiamozaik használata.

6. Fűtött törölközőtartó "hozzáféréstől"

Általában a fal mellé helyezzük a zuhany közelében. De lehetetlen elérni, ha a rögzítő hurkok a fal oldalán helyezkednek el, és nem a fogantyúkon.

7. Slippery floor

Sima porcelán vagy más fényes bevonatok nem alkalmasak a fürdőszobában. Amikor a víz rájuk kerül, könnyű elcsúszni. Biztonsági okokból jobb, ha előnyben részesítjük a lappatirovannuyu lapkát. A csempe részlete itt található.

8. Törékeny fürdő

Gyakran az akril fürdők meglehetősen törékenyek, különösen az oldaluk. Az ilyen modelleknél jobb, ha egy csontvázat készítenek, különösen akkor, ha tulajdonosai a testben lévő emberek, és nagy terhelésük van.

9. Hibák a vízvezeték szerelése során

Ha a fürdőszoba javításának terve a vízvezeték átvitelével jár, akkor meg kell jegyezni, hogy a csatorna hajlásszögének a kád vagy mosdó közötti távolság 3-5% -ának kell lennie. Vagyis, ha eltávolít minden egészségügyi eszközt a szennyvízcsatornából, akkor 1-5 cm-t kell felemelni.

10. Bath telepítés

Ha a beépített fürdőkád dobozában nem nyújt technikai kikötőt, akkor problémák esetén nehéz lesz javítani. A kád behelyezésekor ügyeljen arra is, hogy a tál lejtése a mosogatóba kerüljön, jobb vízkiáramlásra.

Ha a hely lehetővé teszi a helyiséget, akkor a forró kád tulajdonosai a legjobbat telepítik a fürdőszoba középpontjába, szemben a közös sztereotípiával, hogy a sarokban legyen. Emellett szükség esetén ez nagymértékben megkönnyíti a problémák okainak megszüntetését. Olvassa el a cikket is - Melyik fürdőt jobb választani: öntöttvas, akril vagy acél?

11. Magas mosogató

A mosogató standard beépítési magassága 85 cm, az embereknek 1,65-1,80 cm magas, de ha a családtagok magasabbak vagy éppen ellenkezőleg rövidek, akkor a mosogatót a megfelelő magasságban kell felszerelni. Ehhez figyeljen a felfüggesztési modellre. Az ilyen mosogatók magasságát a szerelés során a szerelési rendszer szabályozza.

12. Meleg padló

A meleg padlókat úgy kell kialakítani, hogy a fűtőelemek legalább 10-20 cm távolságra legyenek a tárgyaktól. A természetes fából készült bútorok, amelyek egy hőforrás közelében vannak, megszakadhatnak az állandó melegítésből. Ez a faforgácslapra is vonatkozik.

13. Világítás

A fő mennyezeti lámpán kívül gondoskodni kell az egyes zónák világításáról: a tükörben és a zuhanykabinban. Nagyon kényelmes tükrök speciálisan beépített felső vagy alsó megvilágítással. Javasoljuk, hogy zárt patronnal ellátott speciális lámpákat használjon a nedvesség behatolásának elkerülése érdekében.

14. Kábelezés

A fürdőszobában nem lehet a foglalatok nélkül. De telepíteni őket a közvetlen környezetben a vízvezeték nem ajánlott, a megengedett minimális, amely közöttük kell lennie - 60 cm.

15. Tárolórendszerek

Annak érdekében, hogy minél több szabad terület maradjon, ne felejtse el a mosó- és tisztítószerek tárolási helyét. A csuklós szekrények segítenek megoldani ezt a problémát és helyet megtakarítani.

A fürdőszobában sok időt töltünk. Ezért kell mindent gondosan átgondolni és tervezni annak érdekében, hogy megakadályozzák a javítási folyamat tipikus hibáit.

Hogyan lehet emelni a padlószintet a fürdőszobában: lépésről lépésre

Új épületben végzett felújítás, újbóli fejlesztés vagy kezdeti befejezési munkálatok során gyakran szükséges a padló emelését 20 cm-rel növelni, vagy növelni a kádat. Ez a folyamat meglehetősen bonyolult és időigényes. A magas színvonalú kivitelezéshez némi ismeretekre és tapasztalatra van szükség az építési munkában.

Előkészítő munka ↑

Mindenekelőtt meghatározzuk a padló kívánt szintjét. Ehhez az építési szintek segítségével elhelyezünk jeleket a falakon. Ez a művelet leginkább lézeres eszközzel végezhető el. A készülék úgy van beállítva, hogy a sugár befogja az egész szobát, és bekapcsol. A jeleket az ajtókon, a sarkokban és a falak közepén megjelenő vörös tükröződésre alkalmazzák. Ezekből a szükséges távolságot lefelé halasztják, és a vonalat tervezik.

A lézersugárral való munkavégzésnél a jelölésnél figyelembe kell venni, hogy a padlószintet a fürdőszobában alacsonyabbnak kell mondani, mint más helyiségekben. A cseppnek kb. 1,5-2 cm-nek kell lennie, ebben az esetben a lehetséges szivárgás következményei minimálisak. Ha ez nem lehetséges, állítson be egy speciális küszöböt. A tervezett vonalról a padlóburkolat szélességét helyezze el. Ha terepet tervez, ne felejtse el hozzáadni a csemperagasztó réteg vastagságát. Az így kapott vonal az aljzat vagy az esztrich megmunkálandó szintje lesz.

Példa az ajtószárnyra a fürdőszobában A falon feltüntetett szintre összpontosítva megállapíthatja, mennyit kell a padlón a fürdőszobában felemelni. Ha ez a magasság 6 cm-nél kisebb, egy cement-homok esztrich lesz elég, ha több, akkor további anyagokat kell használni. Ez lehet expandált agyag, polisztirol beton, hab, stb. Ez annak köszönhető, hogy a cement bevonat nagy tömege túlságosan nagy, és a réteg túlságosan nagy terhet jelenthet a padlón.

Emelje fel a padint szintet ↑

A munkák több szakaszban zajlanak:

 • Az alap készítése. Szükség esetén szüntesse meg a régi bevonatot és ellenőrizze az alapot. Bundle és crack javítás. Por és törmelék eltávolítása.
 • Vízszigetelést végzünk. A fal alapja és alsó szintje vízszigetelő réteggel van lefedve. Hengerelhető vagy bevonható. Az első esetben két rétegben bevonatot alkalmazunk egy különleges masztixra, 15-20 cm-es lapok átfedésére, a második esetben ecsettel vagy hengerrel kell szigetelni. A falakat 20-25 cm magasságig dolgozzuk fel a kész padlószint felett.

A padlószint növelése a fürdőszobában a vízszigetelő réteg kötelező elrendezését jelenti

 • Töltjük agyagot. A szigetelőréteg segítségével gipsz rögzítse beaconok és tedd őket egy szintre. Agyagot készítünk, kiszámítjuk a réteg szélességét, és a magasságra összpontosítva, melyre a padlót fel kell emelni. Az anyag tetejére helyezzük a megerősítő hálót, hogy a szükséges merevséget biztosítsuk.
 • Csatlakoztatunk egy csatolót. A kivitelezéshez homok cementhabarcsot használunk. A réteg szélességének legalább 4 cm-nek kell lennie, húzza át az oldatot a hálón, és egyenlővé tegye a szabálytalansággal, a jelzőfényekre összpontosítva. A befejeződéshez kiválasztott anyagtól függően önterülő vegyületeket lehet használni a sáncozáshoz.

Az expandált agyagréteg fölött az esztrich alá kell erősíteni a rácsot, ami merevséget biztosít

A padlószintnek egy kis magasságra történő emelésére irányuló munkát hasonló módon hajtják végre, kivéve az expandált agyag hozzáadását. Az alap teljes száradása után továbbhaladhat a célba.

Hogyan lehet felemelni a padlót a padló felett?

Gyakran, különféle okok miatt szükség van a padló fölé emelésére. A művelet meglehetősen egyszerű, de a technológiai technológia a fürdő típusától függően változik.

Az első út: a tégla talapzata ↑

A nagy tömegű öntöttvas fürdőt leginkább tégla- vagy padlólemezzel lehet felemelni. Ezenkívül a második lehetőség előnyös, mivel az anyagot nagyobb szilárdság jellemzi. A téglából vagy cserépből az eredeti talapzat, amelyen a kád fel van szerelve, lefektetett. Figyelembe kell venni, hogy a falazatnak habarcsot kell használnia, nem tömítőanyagot vagy poliuretán habot. Ellenkező esetben a szerkezet összeomlik működés közben. Ha nem szereted a struktúra megjelenését, kivághatod.

Ha a szoba területe lehetővé teszi, a fürdő közelébe kényelmes lépcsős téglákat helyezhet el a téglából

A második módszer: fém keret ↑

A fém sarkokból egy hegesztett keret van, amelyre a fürdőt minden oldalon támogatja. Miután a szerkezet a kívánt magasságban van felszerelve, további támaszok helyezkednek el a lábai alatt. Faanyagból vagy habarcsból készült téglából készülhetnek. A feltörés megakadályozása érdekében a fém lábtörlők alatt a fém tömítések kerülnek.

A fém váz úgy van kialakítva, hogy a fürdőt minden oldalával támasztja alá.

A harmadik út: acél csapok és alátétek ↑

A padló felett a padló fölé emelésére vonatkozó javaslatok között megtalálható az acél csapok és alátétek alkalmazása. Az M10 méretű mérőcsapot négy darabra vágják. A lyukak fúrták a tégla tartóban. A csap minden töredékét teljesen a kád lábába helyezzük, és egy alátét segítségével rögzítjük. Az ilyen módon előkészített szerkezet téglából készült lyukakba van szerelve.

Negyedik út: esztrich ↑

Könnyedén felemelheti a kádat a helyszínen kialakított nyakkendő segítségével, ahol a szerkezetet felszerelik. Az esztrichnek fel kell emelkednie a padló felett. Ahhoz, hogy a víz jól megy, a kád felhelyezése a kész esztrichre, a lejtő a lefolyó felé halad. Ebből a célból egy csatorna vagy egy négyzet alakú csövet helyeznek a lábai alatt az egyik oldalon.

Eredeti tervezési megoldás

Videó bemutató a padló szintjének növeléséről a fürdőszobában ↑

Úgy tűnhet, hogy a padlószint növelése a fürdőszobában vagy a fürdő felemelése nagyon egyszerű feladat, amit egy tapasztalatlan építtető is képes kezelni. De nem az. Annak érdekében, hogy kompetensen végezzen munkát, ismereteket és tapasztalatokat igényel. Nem szabad megmenteni, jobb, ha meghívjuk a szakértőket, és rövid idő alatt minőségi eredményt érünk el.