Legfontosabb > Dekoráció

Műanyag fürdőszobai talp

A fürdõszoba különbözik a többiektõl a vízforrások jelenléte miatt megnövekedett páratartalom miatt. Ismeretes, hogy a nehezen elérhető és rosszul szellőző helyeken kialakuló nagy mennyiségű nedvesség miatt kedvező környezet alakul ki a penész kialakulása és szaporodása miatt. A legkiszolgáltatottabb helyek a betűtípus alatt lévő tér, ahol a víz áthaladhat a fürdő és a fal közötti ízületen. Ilyen esetekben van egy műanyag padló a fürdőszobához, amely átfedi a csomópontot és megakadályozza a nedvesség behatolását. Ebben a cikkben elemezzük, hogy milyen típusú alaplapok és milyen termékeket használunk a különféle fürdőkhöz, a szakértők visszajelzései alapján.

Mi a fürdőszoba lábazata?

A műanyag lábazat fő célja a fürdő szomszédos felületének a csomópontjának lezárása a nedvesség behatolásának megakadályozása érdekében. A második cél a csomópont dekoratív díszítése, de ez a funkció másodlagosnak tekinthető, és a legtöbb gyártó nem különös figyelmet fordít a megjelenésre. Az ilyen típusú pecsétvarrás fő előnye a beépítési sebesség és az alacsony költség.

Fontos! A legtöbb esetben a fürdőszobai műanyag sarkok csak az alap előkészítése után vannak felszerelve. Az előkezelés magában foglalja a nagy rés tömítését cementhabarcsmal, habtal vagy tömítőanyaggal, majd az alaplapot a végső szakaszba építve.

A határok típusai

A korszerű hajlékony sarkok a varratok lezárására többféle kivitelben, különböző színben és különböző alapanyagban készülhetnek. A választás megkönnyítése érdekében ezek a termékek különböző kritériumok szerint csoportokba sorolhatók. A felhasznált anyag szerint a lágy szegélyt fel lehet osztani:

 • szilikon vagy gumi;
 • akril;
 • műanyagból.

A tervváltozat szerint a modellek a következőkre oszthatók:

 • külső, amelyek a falburkoló anyag feletti csomópontban vannak elhelyezve;
 • belső, amelyek a csomópontban vannak elhelyezve, és csak ezután van a csempe a járda tetején.
Minta kerámia sarok

Fontos! A lágy zsaluzás a belső kialakítással nem nagyon népszerű a beépítési mód miatt. Mivel az ilyen termékek élettartama nem nagyon hosszú, 2-3 év alatt cserélni kell a lábazatot, de mivel a cserép a termék tetejére van helyezve, azután cserélni kell az első lapkát, ami további kényelmetlenséget és időköltségeket okoz.

Ugyanez a rugalmas sarok kétféleképpen osztható fel a telepítési módtól függően:

Az öntapadó taposónak egy speciális ragasztóanyag-összetétele van a belső felületén, amelyet védőfóliával borítanak. A film eltávolítása után a gerenda közvetlenül az ízület helyére kerülhet. Azok a termékek, amelyek nem rendelkeznek ilyen ragasztóréteggel, általában szilikonnal vagy akril tömítőanyaggal vannak felszerelve.

Előnyök és hátrányok

Minden, a gyártás anyagától függõen forgalomban levõ hajlékony hajófedélzetnek saját jellemzõi vannak, de mindegyiknek közös pozitív tulajdonságai vannak, például:

 • nedvességállóság;
 • mechanikai károsodással szembeni ellenállás;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • olcsó;
 • rugalmasságát;
 • egyszerű használat.

Ezután figyelembe vesszük az egyes anyagtípusok jellemzőit, amelyeket ismerni kell, és figyelembe kell venni a járdaszegély megválasztása és megvásárlása során.

A fürdőszoba szilikon sarkában nagyon nagy rugalmasságban különböznek az analógoktól, és gyakori kanyarokban helyezkednek el. Ez az anyag nem fél a deformációtól, és nagy hőmérsékleti tartományban használható. Az anyag anyagát gumi sarokként is nevezik, mivel fizikai tulajdonságaiban nagyon hasonlít. Azonban ez a fajta határ szegény toleranciát mutatott a modern mosószerek hatására, amelyeknek többsége agresszív vegyi vegyületeket tartalmaz. Továbbá a tömítés gumitömítése sem tolerálja a tisztítószerek hatását csiszolóanyag jelenlétével.

Információért. A szilikonból készült fürdőszobai modern korlátok vásárlásakor fordítson különös figyelmet a termék eltarthatóságára. Ezeknek a modelleknek a legtöbbje ragacsos felületet tartalmaz a belsejében a szerelés megkönnyítése érdekében, de a ragasztókompozíció eltarthatósága rendszerint legfeljebb két év a gyártás időpontjától. Ha lejárt terméket vásárol, ebben az esetben a kötés tömörsége nem garantált.

Tartós akril sarok a pillanat alatt

A fürdő akril határa rendkívül népszerű, annak ellenére, hogy a szilikonos tárggyal szemben magasabb a költség. Az ezen anyagokból származó termékek különböző díszítési lehetőségekkel és színpaletták széles palettájával rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy az akril sarok bármely stílust vagy színteret válasszon. Annak ellenére, hogy az opciók széles választéka és az anyag nagy szilárdsága ellenére ilyen típusú határok továbbra is vezető szerepet töltenek be a hagyományos műanyag termékeknek. Ennek az az oka, hogy az akrilhatárt feltételesen hajlékonynak tekintik, és nem alkalmas összetett alakzatok szegélyezésére, mivel ez felrobbanhat, ha túlzottan hajlik.

Fontos. Az akrilból készült termékek nem tolerálják a hőtágulást, és a szakemberek nem javasolják, hogy az acél vagy öntöttvas kádak szigetelésére használják, mivel az anyagok fűtése és hűtése során az anyagok tágulása eltér. Javasoljuk továbbá, hogy ilyen járdaszegélyt egy folyékony ragasztóval szereljünk fel egy szilikon alapra, amely a kikeményedés után rugalmas marad.

PVC sarokelem

A fürdőszoba PVC szegélye joggal foglal állást, mivel jó rugalmassággal, alacsony költséggel és sokféle dekorációs variációval rendelkezik bármilyen típusú belső tér számára. Ezek a modellek szinte minden esetben alkalmazhatók. Ez a sarok lehet öntapadó befejező határ egy olyan fürdőszoba számára, amely egy már kész bélésbe vagy egy belső változatba illeszkedik, amely a burkolat alatt a bélés kezdeti szakaszában van felszerelve.

Fontos. Az egyik hátránya ennek az anyagnak a rövid élettartama, átlagosan 2-4 év, a minőségi telepítésnek megfelelően. Továbbá a fehér műanyag idővel sárgára vált, ami kissé megzavarja a szoba általános megjelenését.

Műanyag kanyarulat telepítése

Ezután megnézzük, hogyan kell egy külső műanyag műanyag alaplapot a fürdőszoba és a fal összekötésére telepíteni a saját kezével. A munkához olyan anyagokat kell előkészíteni, mint:

 • poliuretánhab a varratzáráshoz;
 • szilikon, hogy biztosítsa a kapcsolat szorosságát;
 • műanyag járda;
 • irodai kés;
 • mérőszalag;
 • maszkoló szalag

Mielőtt a PVC-sarkot behelyezné a fürdőszobába, a felületet megfelelően fel kell készíteni, mert a készítmény minősége meghatározza a kötés tömítettségét és a termék élettartamát. Az első lépés, hogy távolítsa el a régi sarkot vagy bármilyen más anyagot, amelyet korábban használtak.

Fontos! Mielőtt elkezdené a munkát, javasoljuk, hogy fedje le a betűtípust egy újsággal, bármilyen ruhadarabbal vagy rögzítőfóliával annak érdekében, hogy elkerülje a zománc károsodását az eszköz leesése vagy a hab gondatlan kezelése miatt.

Példa a csempeburkolat belső sarkára

Ha van egy gumírozott sarka, amely a belsejében speciális gumibetét van a tömítettség javítása érdekében, akkor nem használhat szilikont. Emlékeztetni kell arra is, hogy a savalapú szilikon elpusztíthatja a gumitömítést, ezért semleges alapon alkalmazza a szilikont további tömítéshez.

Ezután a telepítési folyamat a következő:

 • a falon és a fürdőn lévő közös felületet zsírozni kell szokásos fehér szellem segítségével a lehetséges zsírfoltok és szennyeződések eltávolítása érdekében;
 • tovább mérje a betűtípus oldalát a roulette építésével;
 • a rendelkezésre álló méreteknél vágunk egy műanyag sarkot a szükséges darabokra

Fontos. Mérések elvégzésénél és a talapzat vágásánál ügyelned kell arra, hogy a határ mindkét oldalának sarkait 45 fokos szögben kell vágni, hogy gyönyörű ízületet kapjunk. Ha kétségei vannak, hogy helyesen vágja le a sarkokat, akkor jobb, ha speciális sarok adaptereket előre.

Habbal alkalmazzuk a sarok matricához

 • miután minden területet levágtak, össze kell kötni őket a jövő telepítési helyére a megbékéléshez és a részletes kiigazításhoz;
 • ha minden terület tökéletesen illeszkedik, akkor meg kell védeni a fal felületét a felesleges szilikon vagy poliuretán hab felől való érintkezésben. Ehhez ragasszuk be a maszkoló szalagot az alaplap fölé, 1-2 mm-re a felső széltől a sark egész hossza mentén;
 • majd vegye le a műanyag oldalt a fürdőszobában, és fújja a réteget a fürdő és a fal között habszerővel és szerelje vissza a szegélyeket. A mi esetünkben a habarcs egyszerre használ felragasztó alapot. A járdaszegélyt kis erőfeszítéssel le kell nyomni, és a felszerelés után várjon 15-20 percet, amíg a hab meg nem erősödik.

Fontos. Ha Önnek van öntapadó kádfürdője, akkor nem használhat habot. De a szakértők mindenképpen javasolják, hogy lezárják a rést a fürdőszoba és a fal között, ha szélessége meghaladja az 5 millimétert. Ebben az esetben habot vagy szilikont lehet alkalmazni a rés semleges alapú lezárására.

A munka végső szakaszában a műanyag sarkokat tömítőanyaggal tömítik a sarokkötések helyén és a határ teljes hosszában. A sarok anyaga lehetővé teszi, hogy kissé hajlítsa le a felső lapot a falról, és öntsön benne a szilikont, majd kissé nyomja meg a lapot az ujjával úgy, hogy a szilikon egy része túlmutat rajta. Ezután nedves ruhával távolítsa el a felesleges szilikont, és távolítsa el a maszkoló szalagot. Ebben a szakaszban azt feltételezhetjük, hogy a fürdőszobában lévő műanyag sarok kvalitatív módon van felszerelve, és a telepítés után 12 órával már vízvezetési eljárásokat is lehet alkalmazni.

Fürdő szalagok - könnyen lezárható varratok!

Túlzott páratartalom - a főbb negatív tényezők befolyásolják a megjelenését és időtartama működésének befejező és egészségügyi berendezések a fürdőszobában. Annak ellenére, hogy a helyiségben történő javításhoz különleges ellenállóképességű anyagokat fejlesztettek ki, miközben a mikroklíma sajátosságait figyelembe véve fejlesztették ki, a nedvesség, amely a legkisebb résekbe süllyedt, a festék, a gombák és a kellemetlen szag gyorsabb kopását eredményezi.

A víz hatásainak minimálisra csökkentése érdekében a fürdőszoba és a fal közötti ízületek teljes tömítését szilikon tömítésekkel, kerámia vagy műanyag sarkokkal végzik. Jelentősen leegyszerűsíti a tömítések lezárásának folyamatát, speciális tapadószalagot a fürdőhöz, ragasztóréteggel ellátva.

A használat okai

A fő feltétel a hiányzó nedvesség és a gomba a fürdőszobában - alapos tömítése az összes ízületek és rések, amelyekben a víz szivároghat. Gyakran előfordul, hogy a rések a fürdőszoba falához közel helyezkednek el, mivel a modell és a szoba mérete nem egyezik meg. A varrat lezárásához szélességétől, szilikon tömítőanyagtól, gátlószalagtól, kerámia vagy műanyag saroktól nedvességálló oldatot használnak. Ha nem adja meg a varratokat, a fürdőszobában a következő kellemetlen következmények merülnek fel:

 1. Túlzott páratartalom. Kád vagy zuhany használata esetén a víz a tartály és a fal közötti résbe esik, ami miatt a padlón nem szárító pocsolya alakul ki.

Figyelj! A pálcákon és a falburkolatokon kialakított pálca nem csak egy kozmetikai hiba, amely megzavarja a helyiség megjelenését, súlyos megsértése az egészségügyi szabványoknak. A gombák által elterjedt spórák bejutnak a személy tüdejébe, nehézséget okozva, ami allergiás reakciókat okoz.

eszköz

A szegélyszalag speciális eszköz a varratok lezárására, amely egy hosszú polimer alapú szalag, amelyet egyik oldalon butilragasztóval impregnálnak. 3 méter hosszú tekercsekként értékesítik. Egy ilyen tömítőanyag egy csomagja elegendő ahhoz, hogy lezárja az ízületeket a fürdőszoba és a falak között. A határon lévő öntapadó szalag a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Nedvességállóság. Olyan polimerek esetében, amelyeknél a fürdőszobában levő ragasztók tömítőanyaga készült, a nedvesség romboló hatásának nincs kitéve. Ezenkívül a tömítéshez használt szalag nem veszi fel a vizet, visszaszorítja.
 • Vegyszerállóság. Az anyag, amelyről a tömítést elkészítették, eltűrte a fürdő tisztítására használt agresszív háztartási vegyszerek hatásait.
 • Fenntartható kötés. A tapadó butilrétegnek és az aktív tapadásnak köszönhetően a tömítés szilárdan rögzíthető a befejező anyagok bármely változatára.

Fontos! Az öntapadó szalagot a fal és a fal közötti csatlakozások tömítésére csak akkor használják, ha a varrat szélessége nem haladja meg az 5-6 cm-t, ha a felületek közötti rés nagyobb, akkor érdemes lezárni egy nedvességálló résszel vagy egy kerámia sarokkal.

méltóság

A fürdőkád szalag olcsóbb és praktikusabb alternatíva lett a kerámia sarkok számára, amelyek a fal és a fürdő oldalán lévő ízületek tömítésére szolgálnak. A polimer tömítés tökéletesen alkalmazkodik a fürdőszoba körülményeihez, hatékonyan küzd a víz behatolásával a legkisebb résekbe. Az ízületek tömítési módjának előnyei:

 1. Megfizethető ár. A polimer szalag legfontosabb előnye a varratok szigetelésére alacsony költség. Alacsony árának köszönhetően még a legkisebb javítási költségvetéssel is használható.
 2. Rugalmasság. A polimer öntapadó tömítés jól megmunkál, a felület alakját veszi, így akár a nem szabványos fürdők tömítésére is használható - kerek, ovális, aszimmetrikus.
 3. Különféle színek. A fürdőszobában a varratok legalsóbb árnyalata fehér. De a széles színválaszték lehetővé teszi, hogy pontosan illeszkedjenek a szalaghoz a falburkolat színéhez, hogy a szoba dekorációja harmonikus legyen.

Vegyük figyelembe, hogy ez a módszer a fürdőszobában levő varratok lezárására létezik, és hátránya, amelynek fő szempontja a savtartalmú vízvezeték tisztítószereknek alacsony ellenállása. Ezenkívül a tömítőszalagnak viszonylag rövid élettartama van. A gyártók csak egy év garanciát vállalnak erre a termékkategóriára, de gondos használatra, legfeljebb 5 évig tarthatnak.

faj

A gyártók meglehetősen nagy mennyiségű pecsétet kínálnak a fürdőszobában, mert a tömítés minősége nagyobb mértékben függ a szalag helyes kiválasztásához bizonyos körülményekhez. Megkülönböztetik a következő varratok besorolásait a varratok lezárására:

 • Szélességben. A tömítőszalag szélessége 1-6 cm lehet, a keskenyebb modellek nem rontják be a rést, ezért csak kis résszélességgel működnek. A széles szalag jól szigeteli a varrást, de nem olyan esztétikusan néz ki.

A tapasztalt mesterek ajánlják, hogy egy tömítőszalagot válasszanak, annak szélessége 0,5 cm-rel nagyobb, mint a varrat szélessége. Ez a választás elve lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározzuk a rés lezárásához szükséges határt.

Technológiai felhasználás

Egyszerűen használhatsz szalagkeretet a varrások vízszigeteléséhez a fürdőszobában. Még egy olyan ember is, aki nem rendelkezik tapasztalattal, képes megbirkózni ezzel a feladattal. Ezenkívül az öntapadó modellek használata a telepítéshez nem igényel további szerszámokat vagy anyagokat. A tömítés rögzítése a következő technológiákkal történik:

 1. Először a csempe és a kád felületét, amelyre ragasztják a szalagot, felkészülnek a munkára. Ehhez alaposan meg kell tisztítani, zsírtalanítani, majd alaposan szárítani.

Ne feledje, hogy a szalag ragasztása után a fürdőszobában lévő ízületek vízállóságát követően jobb, ha 24 órán keresztül nem használ vízzel, így a ragasztó megfelelően illeszkedik a csempefelülethez, és a rögzítés megbízhatóvá válik.

Hogyan lehet lezárni a rést a fürdőszoba és a fal között

A falak és a fürdőszoba közötti rések rendszerint az utóbbi és a fürdőszoba méretei közötti eltérések miatt alakulnak ki. Bizonyos esetekben ez a különbség a falak egyenetlenségének következménye lehet (a hely pontos geometriai méreteit nem tartják fenn, például ha a szög 90 ° -tól eltér).

A rések és a felhasznált anyagok tömítési módját végső soron a telepítés során keletkezett rés nagysága alapján választjuk ki, ezért ezt a paramétert vesszük alapul a számunkra érdekes kérdés tanulmányozásához.

Akár 10 mm-es nyílás

Az ilyen méretű rés lezárásához fehér színű külső sarkot kell készíteni, amelyet általában cserépként és fehér szilikon tömítőanyagként használnak. Ebben az esetben a rések lezárására irányuló műveleteket a következő sorrendben kell végrehajtani:

 1. Vágja le a sarok üres felületét, pontosan a fürdőkád hosszában mérve, és vágja le végeit 45 ° -os szögben.
 2. Töltsön be a fürdőszoba és a fal közötti rés szilikonnal.
 3. A felső tömítés műanyag sarokkal van lezárva.

A szilikonnak olyannyira enyhén kell lennie, hogy amikor egy sarokba nyomódik, úgy tűnik nemcsak a falnak, hanem a fürdő oldalának is. A felesleges szilikont nedves ruhával távolítják el. Akril kád esetén a nyílások lezárását vízzel történő feltöltés után 12 órán keresztül kell tartani.

A tisztítás mérete 10 mm és 30 mm között van

Mivel a csempe speciális sarkának maximális szélessége ritkán meghaladja a 12 mm-t, nem alkalmas a 10 mm-nél nagyobb méretű nyílások lezárására. Ebben az esetben két lehetőség közül választhat:

A műanyag lábazat felszerelése a fent leírt eljárásokhoz hasonlóan történik; az egyetlen különbség az, hogy ebben az esetben a rést nem szilikon lezárja. Ez azonban nem szükséges, mivel a rések lezárásának ez a módját csak az alaplemez falhoz és a fürdő testéhez történő ragasztásának megbízhatósága határozza meg. Mindössze annyit kell tennie, hogy a csuklós felületeket megszáradja és zsírtalanítsa.

A fentiek mindegyike akkor is igaz, ha a réseket öntapadó határral zárjuk. Egy ilyen anyag beszerelésekor szigorú eljárást kell követni, amely szerint az egyik oldala először ragasztva van a falhoz, és csak azután a másikhoz.

Nagy távolság

A 30 mm-nél nagyobb repedések lezárásához keretet kell készíteni, és nedvességálló gipszkartonra kell felhúzni. Kerámia csempe tetején van elhelyezve a színét a cserép a falakon. Részletesebben a második videóban mondják.

videó

Az alábbi módon mutatjuk be a fürdőszoba és a fal közti összekötés egyik lehetséges beállításának módját:

Ez azt mutatja, hogyan lehet bezárni egy nagy rést, ha van egy üres a fürdőszoba és a fal között:

Szilikon és mágneses tömítések zuhanyozókhoz.

Minden zuhanytálcának nagyon tömör doboznak kell lennie, amely biztosítja a szükséges kényelmet a fürdőszobában és kiterjeszti az összes egészségügyi berendezés élettartamát.

A tömítéshez külön zuhanyzókabinokat használnak, amelyeket külön szállítanak vagy vásárolhatnak.

A hidroboxok használatának folyamata során ezek a termékek bizonyos idő elteltével elveszítik fizikai-kémiai tulajdonságait, ami a tömítőelemek cseréjét igényli. Ellenkező esetben forró víz és gőz áramlik a helyiségben a repedéseken keresztül, ennek következményeként. Az online áruházunkban a zuhanyzókabinok ajtóihoz különféle méretekben és konfigurációkban megfelelő választékot kínálnak.

Mi a zuhanyzók tömítése

Jelenleg a szigetelő szerelvények következő három fő kategóriáját különböztetik meg:

 • Szilikon tömítés a zuhanyhoz. A leggyakoribb lehetőség rugalmas nedvességálló szilikon. Jól illeszkedik a szilikon tömítőanyaghoz, könnyen tolerálja a magas hőmérsékletet és a nedvességet.
 • Mágneses tömítés a zuhanyhoz. Ezek a tartozékok mágnescsíkkal ellátott szilikon szövetből állnak. Ez a megoldás biztosítja az ajtók maximális illeszkedését.
 • Termoplasztikus elasztomer tömítőelemek - egyedi anyag, amely ötvözi a gumi és a műanyag tulajdonságait. A hő hatására a hőre lágyuló elasztomer meglágyul, és hűtés után az eredeti alakját veszi át.

Ezenkívül a kabin, a padló és a mennyezet közötti, valamint az ízületek közötti rések lezárására széles választékot használnak.

Zuhanytálcák tömítései

A zuhanyzó stílusos, kényelmes és funkcionális alternatívája a rendszeres fürdőnek. Igaz, a kabin kényelmes használatához nem elég csak telepíteni, és összekötni a kommunikációt. A tulajdonosnak számos fontos aprósággal kell foglalkoznia, beleértve a tömítéseket is - olyan speciális eszközöket, amelyek biztosítják a szerkezet szorosságát. Új zuhanás vásárlásakor ezek szerepelnek, de vannak olyan esetek, amikor a pecsétet külön kell megvásárolni.

Zuhanytálcák tömítései

A nehézség abban rejlik, hogy az ilyen részek eltérő konfigurációjúak és különböző anyagból készülnek, ezért nem könnyű felvenni, amire szüksége van.

A tömítések különböző formájúak.

Mi a pecsét?

A tömítés fő feladata, hogy megakadályozza a víz bejutását a zuhanykabinba, így a fürdőszobában mindig a pocsolyák lesznek, és a szobában lévő páratartalom túl magas.

Tömítések szükségesek annak megelőzésére, hogy a víz bejusson a padlóba a zuhanykabinba.

Ez egy sűrű szalag, amely illeszkedik a panelek és a szerkezet más részeinek köré, így biztosítva a szoros érintkezést:

 • hinta vagy tolóajtó;
 • szomszédos zuhanypanelek;
 • a szerkezet és a raklap függőleges részei;
 • ajtók és raklap;
 • paneles kabinok és fürdőszoba falak.

A képen látható a telepített tömítések

Annak érdekében, hogy a tömörítő teljesen teljesíthesse funkcióit, a következő kritériumoknak kell megfelelnie:

 • ellenáll a magas páratartalomnak;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • rugalmasság és jó tapadás a felületre;
 • tartósságot és megbízhatóságot.

Fontos: annak ellenére, hogy a lezárási profil kicsi részletességgel tűnhet fel, a vásárlás megtakarítása nem ajánlott. Az olcsó termékek nem csak a gyorsan elhasználódnak, hanem a szennyeződés és a nedvesség felhalmozódásához vezetnek, ami gumi, penész és a baktériumok növekedéséhez vezethet.

Pecsétfajták

Számos lehetőség van a tömítésekre, amelyek egymástól különböző méretűek és keresztmetszetűek, és különböző anyagokból készülnek.

A tömítés alakja (típus)

A fenti típusú tömítéseken kívül speciális profilokat is terveztek a sugárberendezésre történő felszerelésre. Mivel a szokásos szerelvények a hajlított tálcákon rosszul tartanak, szélső pontokból repülnek, összegyűlnek és nedvességet adnak, bizonyos sugárzással ellátott termékek gyártása sugárhajtásokhoz.

Radius ajtó tömítés zuhanykabinhoz

Anyagtípusok

A tömítőanyag kiválasztásakor figyelembe veendő egyik fő jellemző a profil (általában gumi, szilikon, PVC, hőre lágyuló elasztomer) előállításához használt anyag, mivel mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Gumi tömítések

Tartozékok gumi kabinokhoz - a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás. A tartósság és a kopásállóság szempontjából a modern anyagoknál gyengébb, ráadásul por és piszok felhalmozódhat, de nincsenek bizonyos előnyei. A gumi nem adja át a vizet, ellenáll a nedvességnek, a legtöbb kémiai reagensnek, és ellenáll a -50 és +100 fok közötti hőmérséklet-csökkenésnek.

Szilikon szerelvények

Tömítőanyag (szilikon) üveghez a zuhany alatt

A szilikon termékek jó teljesítményt nyújtanak, beleértve az erőt, a magas hőmérsékletnek, a tartósságnak és a rugalmasságnak ellenállást. Ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, nem szakadnak meg és nem okoznak fémkorróziót, jól illeszkednek az utastér szerkezetéhez, biztosítva a feszességet, de drágábbak, mint a gumitömlők.

Fontos: szilikon tömítőanyag kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy mérgező anyagok ne legyenek az anyag összetételében, különben káros párolgást okoznak.

A szilikon tömítőprofilok egyik fajtája mágneses tömítés. Ezek bizonyos alakú csíkok formájában készülnek, amelyek teljes hosszában mágneses elemekkel vannak ellátva. Az ilyen tömítések a vezetőfülke ajtóira vannak felszerelve, hogy zárt helyzetben rögzítsék őket. Mágneses termékek megvásárlásakor figyelembe kell venni azt a tényt, hogy mindegyik olyan ajtó, amelyet meghatározott szögben zárnak (90, 135 vagy 180 fok). Ha a profilok egyike sem megfelelő, akkor ajánlott tartozékokat vásárolni egy reteszel, amelynek szöge függetlenül beállítható.

Mágneses tömítés a zuhanyhoz

Szilikon mágneses tömítő

Meg kell jegyezni, hogy a mágneses tömítésnek az ajtó végein történő felszerelése feltétlenül magában foglalja a zsanérok jelenlétét rögzítés és az ajtózárás nélkül. Ha a szerkezet fel van szerelve hurkokkal, közelebb és rögzített "nulla" pozícióval, akkor a szivárgás elleni védelem érdekében ún. Mind a lengőajtóknak, mind pedig a fröccsenő víz elleni védelemnek szolgál.

Tusoló ablak falra szerelhető profilhoz

Polivinil-klorid tömítések

A PVC profilok szinte ugyanolyan előnyökkel járnak, mint a szilikon. Leggyakrabban a kabin mozgó részeihez vannak felszerelve, hogy biztosítsák a kényelmes illeszkedést. A polivinil-klorid tömítések nem alakulnak ki deformálódásnak a magas hőmérséklet hatása alatt, egészségük vannak, és nem változtatják színüket a működés során. A PVC tömítések széles választéka lehetővé teszi, hogy a kívánt szélességű terméket bármelyik résznél válasszák ki.

Termoplasztikus elasztomer profil

A termoplasztikus elasztomer a legújabb generációs szintetikus polimer anyag. Normál körülmények között a szokásos gumik jellemzői, de ha a hőmérséklet emelkedik, akkor a termékek lágyulnak és hőre lágyulnak. Az anyagnak sima felülete és egységes szerkezete van, de a deformáció után eredeti megjelenésű. Ennek következtében a polimer tömítő profiljai tartósak (átlagosan 10 évnél hosszabb élettartamúak), nem repedt vagy mechanikai károsodásnak van kitéve és gyakorlati használatban van. Az anyag profiljainak egyetlen hátránya magas költségnek mondható.

Fontos: a zuhanyzók tömítőprofilja puha és kemény, és a szakértők javasolják a puha csövek formájában készült termékek használatát. Sokkal jobban illeszkednek a szerkezet ízületéhez, biztosítva a teljes szorítást.

A tömítés méretei

A zuhanykabinban lévő üvegtáblák vastagsága 4 és 12 mm között változhat, a tömítések szintén különböző vastagságúak (általában 8-12 mm). Külön kell említeni a csepegtetőkről, vagyis a tömítésekről, amelyeket raklapra szerelnek. Ebben az esetben a szalag magassága 11-29 mm, ezért a vízvezeték tervezési jellemzőitől függően kell kiválasztani.

Szilikon tömítés a zuhanyajtó ajtaján. Hosszúság 183 cm

Szilikon tömítés a zuhanycső hosszában 200 cm-es 45 fokos szög. Üveg 6 mm

A zuhanyfülkék tömítőanyagainak kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy a termék felületén ne legyenek ráncok, repedések vagy más hibák, és hogy a szerelvények profilja pontosan megegyezzen a telepítés helyével.

Hogyan szereljük fel a pecsétet?

Új zuhanyozás vásárlásakor a tömítés rendszerint be van építve és fel van szerelve a szerkezet összeszerelése során. Az üveg és a keret közötti ízületeket helyezi el, majd jól tömíti a tömítőanyaggal.

A tömítések a zuhanyzóba kerülnek

Az utastér összeszerelése és felszerelése után szükséges, hogy a kerület mentén tömítse azt - azokon a helyeken, ahol a részei a fal mellett helyezkednek el. A munkálatok során ajánlatos a fülke gyártójának utasításait betartani, ahol feltüntetik, hogy milyen módon és milyen sorrendben kell összeszerelni az építési adatokat, és fel kell szerelni a tömítéseket.

Mikor kell a tömítést kicserélni?

Idővel még a legmagasabb minőségű és megbízható szerelvények is használhatatlanná válnak, és nem hajlandók teljes mértékben teljesíteni funkcióikat. Ha a fürdő falai megkezdenék a kondenzátumot, és a víz kifolyik a kabinból kívülről, ne habozzon a pecsét cseréjével. A kabin elégtelen feszültsége azt eredményezi, hogy folyamatosan megnő a páratartalom a helyiségben, megjelenik a gomba és a penész (nincs értelme foglalkozni velük, mivel ismét megjelenik). Annak érdekében, hogy a szerelvényeket a zuhany alatt lehessen cserélni, nem szükséges kapcsolatba lépni egy szakemberrel - önmagától is elvégezheti a munkát.

Cserélje ki a zárakat a zuhany alatt

Lehetséges a tartozékok cseréje nélkül?

Nem szükséges új pecsétet vásárolni csak akkor, ha teljesen működőképes, és csak bizonyos helyeken szivárog. Ezek megszüntetéséhez el kell távolítania a régi tömítőanyagot, majd egy új réteget kell alkalmazni a megfelelő területeken. Ha ez nem segít, a kabin tulajdonosának új felszerelést kell vásárolnia, mivel a probléma csak rosszabb lesz.

A tömítés cseréjére vonatkozó utasítások

A zuhanyzáró cseréjéhez szüksége lesz a megfelelő tartozékokra, egy egyszerű háztartási vegyi anyagra (zsírtalanító szerek, oldószer), valamint egy speciális tömítőanyagra, amelynek megválasztása különös figyelmet igényel.

Hogyan válasszunk tömítést a zuhanynak?

Tömítőgyűrű tömítőanyaga

Annak érdekében, hogy a tömítőanyag a lehető legszorosabban illeszkedjen a szerkezet részleteibe, a beszerelés során feltétlenül tömítőanyagot kell használni. A zuhanyozók kezelésére több lehetőség van a tömítőanyagok számára. A poliuretán alapú vegyületek ma nagyon népszerűek, de fontos megjegyezni, hogy egyes komponensek reménytelenül elrontják az akril vagy műanyag felületet.

Jó tanács: a tömítőanyag használata előtt egyszerű teszt lehet. A szokásos műanyag zacskóba kis mennyiségű szerkezetet helyezzen, majd várjon, amíg merevít. Ha a táska hólyagos vagy ráncos, az anyag nem ajánlott a plexi vagy akril konstrukciókhoz.

Egy másik lehetőség az akril tömítőanyag, de nedves területeken nem ajánlott. A zuhanyzók optimális megoldása a szilikon szaniter tömítés. Nemcsak a tömítéseket és az ízületeket jól lezárja, hanem meggátolja a gomba és a penész fejlődését is. A zuhanyzókabin lezárásához a legjobb kompozíciónak legalább 45% szilikongumót, ugyanolyan mennyiségű hidrofób töltőanyagot, lágyítót, valamint speciális adalékokat (fungicideket stb.) Kell tartalmaznia.

Szilikon egészségügyi tömítőanyag

Zuhanykabin cseréje

Annak érdekében, hogy a tömörítő teljes mértékben elvégezhesse funkcióit, és ameddig csak lehetséges, a régi vagy kopott szerelvények cseréjéhez megfelelő munkát kell végezni.

Tömítés, melyet ki kell cserélni

Lépés 1. Távolítsa el a régi tömítést. Ez általában kézzel történik, de néha késsel kell dolgozni (ebben az esetben a munkát óvatosan kell elvégezni, nehogy megkarcolják a vezetőfülkét).

A pecsétet könnyű eltávolítani az ajtóüvegről.

2. lépés: A tömítést, amelyen a régi tömítést ragasztották, el kell távolítani. A leghatékonyabb és legbiztonságosabb módja az alkohollal vagy oldószerekkel történő használat. Az egész területet, ahol az anyagot fel kell itatni, egy alkohollal nedves betétet kell nedvesíteni, majd gélszerűvé válik, és könnyen tisztítható a felületről. Ha az eljárás után sárga foltok maradnak a paneleken, könnyen eltávolíthatók alkohollal is.

Hogyan lehet eltávolítani a tömítést a falak találkozásánál

Törölje le az ízületet a falra egy régi fogkefével

3. lépés: A kezelt felületeket jól öblítse le, zsírtalanítsa és szárítsa. Ebben az esetben elfogadhatatlan a szappanoldatok alkalmazása, mivel károsan befolyásolják a szerelvények tapadását az építési részletekre.

Várja meg, amíg minden felület száraz vagy száraz.

4. lépés: Először a fólia a vezetőfülke belsejébe van szerelve. Annak érdekében, hogy a paneleket ne károsítsa, a széleiket maszkoló szalaggal vagy szalaggal le kell zárni.

A bal oldali pecséten, a jobb oldalon - új

5. lépés: A helyeket, ahol a tömítést lefektetik, egy vékony réteg tömítőanyagot kell elkenni. A felesleges anyag azonnal eltávolítható egy ruhával, ellenkező esetben szinte lehetetlen megszabadulni a foltoktól.

Nyomja össze a tömítést, irányítsa a varrat mentén

A pecsétet hajtsuk rá a varratokra

6. lépés Helyezze a szerelvényeket szorosan az előkészített helyeken, nyomja meg a felületeket.

A tömítőanyagot a kabin irányába egy csepegtetőre helyezzük, hogy a vízcseppek kifolyjanak a serpenyőbe

Mozgassa a tömítést, amíg a kívánt helyre nem kerül az üvegen.

7. lépés: Miután a pecsétet a kabin belsejébe helyezte, ugyanolyan módon kell lezárni.

8. lépés Miután a szerelvényeket a kabin teljes kerületén telepítették, a padló, a padló és a fürdőszoba falai közötti összeköttetést ismét tömítőanyaggal kell kezelni.

Miután a tömítőanyag megszáradt (az idő az anyag használati utasításában van megadva), ellenőrizni kell a tömítések tömítettségét a vezetőfülke részeihez. Ehhez küldjön egy vízáramot az ízületekhez - ha nem áramlik át az áramkörön, akkor a telepítés helyesen történt. Ha szivárgást észlel, akkor a problémás területeket újra meg kell tisztítani és tömítőanyaggal kell kezelni.

Üveg ajtó tömítés

Seal Care

Az, hogy a tömítőanyag elég hosszú ideig működött, a mögötte megfelelő leválasztás szükséges. Ehhez be kell tartania a következő szabályokat:

 • rendszeresen tisztítsa meg a bútorokat szappannal, amelyhez puha háztartási vegyi anyagokat kell használni;

Legnépszerűbb tisztítószerek

Ellenőrizze a ventilátort a fürdőszobában

Irányítsd felé a vízsugarakat, ne a tömítésekkel ellátott ajtók felé. Ez meghosszabbítja az utóbbi életét.

Annak érdekében, hogy a zuhanykabin működése kényelmes legyen és ne okozzon problémákat, rendszeresen ellenőrizni kell a tömítõszerelvényeket, ellenõrizni kell a szivárgásokat és hibákat, valamint haladéktalanul módosítani kell a használhatatlanná vált termékeket.

A fürdő összekötése a falhoz: hogyan kell a készüléket

A fürdőszobának - kozmetikai vagy tõke javításával kapcsolatban mindig ott van a zuhanás zárolása a fürdőszoba és a falak között. A falfedéstől, a fürdő formájától és anyagától függően számos lehetőség van a fürdőnek a falhoz való csatlakozásának megszervezésére.

Ezenkívül a cikk figyelembe veszi mindegyikük előnyeit és hátrányait, valamint a munka elvégzésével kapcsolatos esetleges nehézségeket.

A helyiség és a fürdő falainak viszonylagos helyzete több lehetőség közül választhat:

 • "Bath a niche" - amikor a fürdő jól illeszkedik a méret a szoba "a falról a falra"
 • A sarok elhelyezkedése - ha a kád kettő szomszédos fal mellett van
 • Egyoldalas csomópont - ha a fürdőszoba egyik oldala, hosszanti vagy vége, a falhoz csatlakozik
 • A sziget helyzete - amikor a kád a falakkal érintkezik

Anyagok, amelyek a fürdőszoba és a fal közötti rés kialakításakor használják:

 • Vízszigetelő anyagok
 • Különleges ízületek
 • Bélésszögek
 • Szabotázs sarkok
 • Kerámia fürdő alaplapok
 • Tömítőszalag
 • Szeletelt csempe + habarcs neki

Időnként a házi készítésű kézművesek kísérleteznek más lehetőségekkel, ám ezek a kísérletek általában nem ér véget, ezért nem gyökeret vállalnak.

Vízszigetelő anyagok és speciális ízületek

Az anyag nagyon gyakori, és a szerelési és befejező munkák. Segítségével nagyon egyszerű a fal és a fal legegyszerűbb összekapcsolása. Vannak azonban árnyalatok is. Gyakran a lakás tulajdonosai nem elégednek meg egy ilyen döntés meglehetősen szerény megjelenésével, különösen - átlátszó tömítőanyag, sőt minőség mellett - panaszok merülnek fel.

A fürdőszobai akril tömítőanyagok jelentős része, a bakteriális fertőzésekre érzékeny gyártók nyilatkozatai ellenére. Egy-két év múlva az interfész szürke lesz, majd fekete lesz, ami károsítja a fürdő megjelenését. És ez a támadás nagy erőfeszítésekkel szűnik meg. Különleges ásványi foltokat készítenek, így sokkal praktikusabbak, mivel a gomba sokkal rosszabbá válik velük.

De ha használjuk őket, az ízület nem tűnik túl esztétikusnak. Néha meglehetősen nagy a rés a fal és a fürdőszoba között. Ha legalább 15 mm - mindkét típusú anyag használata szinte lehetetlen.

Felülső és alsó sarok

Dekoratív sarokba helyezve

A csomópont problémája nagyon jó megoldás a fürdőszoba és a fal közötti sarok. Rendszerint PVC alapú anyagokból készül. A tapasz szögének rögzítését ugyanaz a szaniter szilikon végzi, de a tömítőanyag kívülről nem látható.

A sarok használatának legfőbb problémája az olyan alakos részek jelenléte, amelyek lehetővé teszik a díszítőelem sarokcsuklóinak csatlakozását, valamint a "végtagok eltüntetését".

A padló alatti sarkában az egyik polc perforált, és a burkolat alatt a burkolólap alatti tömítésre szolgál. Ez az egyik legvonzóbb a szerkezet esztétikai oldalán, de szerkezete bizonyos nehézségekkel is jár.

Szükséges vagy a kád nagyon pontos beállítása a sarokba történő beépítéskor, majd óvatosan vegye ki, amíg befejezte a befejezést, majd helyezze vissza a végét. Vagy még a cserepek végének vége előtt, hogy a fürdőt helyhez rögzítsék.

Ebben az esetben a kellemetlenség az, hogy esély van a fürdő bevonatának megrongálódásakor. Ennek elkerülése érdekében - védőszemüveget használjunk, lehetőleg olyan anyagból, amely sűrűbb, mint a "szokásos" film. Valóban, ha a csempe leesése zsetonokat és súlyosabb károkat okozhat. Egy másik probléma - a fal és a fürdőszoba közötti távolság elég nagy lehet. Mindkét típus sarkai megakadályozhatják a rést 25-30 mm-re.

Jelenleg nagyon sokféle mélyedésű csempe van (legalább 5 mm). A szűk fitt ebben az esetben szinte lehetetlen elérni.

Ha a "hibákat" lezárja egy tömítőanyaggal - a nézet elmosódik.

A csempék sorát előre kell kiszámítani, hogy az alaplemez, amely bármely gyűjteményhez érkezik, alatta marad, vagy - az összes csempe szomszédos fürdőjében a sarokpolc magasságához csiszolja le a csiszoló szerszámot.

Kerámia alaplap és csempe

Ha a fürdőszobai falak kerámia burkolattal vannak készítve, akkor a fürdőszoba és a fal közti szöget bezárhatjuk szabványos lábazat segítségével, amelyet az alapburkoló anyaggal együtt vásárolnak.

A módszer ideális azokban az esetekben, amikor javításokat végeznek, amikor a fürdőszoba már be van szerelve - nincs szükség speciális számításokra, csak próbálkozzon a csempe alsó sorában, és vágja el a megfelelő távolságot.

Csatlakoztatás vágott csempék használatával

Majdnem ugyanaz, mint az előző módszer, amikor a fürdőszoba és a fal közötti helyet átfedik díszített csempe. Ebben az esetben azonban a fürdőszoba oldalának elég szélesnek kell lennie, különben a csempe le lesz húzva.

Igaz, itt is vannak hátrányai - ha ki kell cserélned a fürdőszobát, akkor a befejezést komolyan elkényeztetni kell. De a kerámiák használata további fontos előnyt jelent - az ásványi ragasztóra helyezték, ásványi habarcsokkal hímezve. Ilyen körülmények között a gomba ritkán kezdődik.

Van egy olyan mód, amikor a kád "vágja" közvetlenül a csempe padló. Azonban előzetes felszerelést és speciális pontosságot igényel. A falon az oldal alsó és felső szélét jelölik, amikor a fürdőszoba be van szerelve.

Ezután az egészségügyi berendezést kihúzza a helyiségből, és a bélés a megjelölt vonalak felett és alatt található. A végleges szerelést követően az ízületet szabványos csemperagasztóval kell lezárni.

Tömítőszalag

Szalagok - szinte univerzális tömítés a fürdőszoba és a fal között. Használhatók csempékhez is (ebben az esetben ugyanúgy vannak rögzítve, mint a csempék sarka), és a fürdőszobában más típusú bevonatok lezárására. Öntapadó kivitelben kapható, vagy tömítőanyaggal vagy cserépragasztóval van felszerelve. 100 mm-ig terjedhet.

Hosszú távra

Készülék polcok fürdőkhöz

Néha a fürdőkészülék egy vagy több falon kívül helyezkedik el, és a vízszigetelésre vonatkozó megfontolások miatt ezt a távolságot le kell vágni. Ilyen esetekben gyógyszer van - egy polc a fürdőszoba és a fal között.

A fal oldaláról, mint általában, azt támogatja a profil keret, másrészt - a fürdőszoba oldalán.

Ugyanakkor több szabályt is követni kell:

 • A polc anyagának kellően merevnek kell lennie (rétegelt lemez, gipszkarton)
 • Az anyagnak nagy vízállósággal kell rendelkeznie.
 • Jól érthető, hogy a polcokat kerámia burkolattal koptatjuk - ez szinte garantálja a vízszigetelést
 • A polc alapzatának végeinek vízzárónak is kell lenniük.

Ha az ajtót ilyen polcra lehet helyezni, minden háztartási vegyszer számára szekrényként lehet átalakítani - a felső sík és az alatta lévő helyiség kerül felhasználásra, és az esztétika javulni fog.

Minden fürdőkád és minden egyes falburkolat saját legjobb módja az ízületek tömítésére. Egy dolog világos - és a belső épségének és a vízszigetelésnek köszönhetően a fürdőszoba és a fal közötti helyiség bezárása szükséges. A modern anyagok segítségével egyszerűen és jó minőségben lehet megtenni.

Kényelmes és praktikus új!

Kényelmes és praktikus új!

Az "1Mark" cég elkezdte értékesíteni az akril fürdők tömítéseit. Rugalmas, többfunkciós tömítőprofil segít a zuhanyt szorosan és biztonságosan lezárni a fürdőszoba és a fal között. Könnyen telepíthető a saját, a csomagolás utasításait követve.

A tömítőanyag akrilból készül, így nem nyúlik ki, és nem sárga idővel, és a szín teljesen egybeesik az "1MarCa" fürdőkkel.

Használható zuhanyzók, mosogatók és egyéb ívelt felületek lezárására.

Szilikon tömítések zuhanykabinokhoz

Termék kód: 99-3220 Cikkszám: 070002
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-32242 Cikkszám: 070031
Márka: HUPPE

TONAX, 6mm, mágneses 45gr
2db készlet

Termék kód: 99-2540045 Termék: T000561NU
Márka: IDEAL STANDARD

Termék kód: 99-3221 Cikkszám: 070004
Márka: HUPPE

880mm, íves (félköríves ajtó esetén)

Termék kód: 99-32220 Cikkszám: 070043
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-2520 Termék: T181067
Márka: IDEAL STANDARD

Termék kód: 99-32243 Cikkszám: 070032
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-32276 Cikk: 070035
Márka: HUPPE

6mm, mágneses 45gr
2db félköríves zuhanyzóhoz

Termék kód: 99-253653 Cikkszám: T182767
Márka: IDEAL STANDARD

Termék kód: 99-32201 Cikkszám: 070003
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-322201 Cikk: 070044
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-13620 Cikkszám: 81083200
Márka: TEUCO

üveghez 8 mm
L = 1998 mm

Termék kód: 99-32241 Cikkszám: 070036
Márka: HUPPE

üvegen 6mm
L = 1998 mm

Termék kód: 99-3224 Cikkszám: 070033
Márka: HUPPE

üvegen 5mm
L = 1932 mm

Termék kód: 99-32240 Cikkszám: 070037
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-311405 Cikkszám: 406154.011.998
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-32922 Cikkszám: 600310.000
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-2941772 Cikk: 045209.541059.091
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-32233 Cikkszám: 070039
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-3223 Cikkszám: 070038
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-3226 Cikkszám: 070017
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-32251 Cikkszám: 070016
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-3225 Cikkszám: 070015
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-32265 Cikk: 070018
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-32275 Cikkszám: 070034
Márka: HUPPE

6mm, mágneses 45gr
2db a téglalap alakú zuhanyhoz

Termék kód: 99-253653 Cikkszám: T182867
Márka: IDEAL STANDARD

Termék kód: 99-3222 Cikkszám: 070005
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-3228 Cikkszám: 070027
Márka: HUPPE

Termék kód: 99-89701 Cikkszám: 29953450
Márka: Hansgrohe / Pharo

Termék kód: 99-2535 Cikkszám: T181167
Márka: IDEAL STANDARD

Cím: 23, 5. Donskoy Proezd, Moszkva, 119334, Moszkva, 3. emelet, Térkép

Telefon: +7 (495) 937-2237, +7 (495) 921-3242 E-mail: [email protected]

Nyitva tartás: Hétfő - Szombat 10.00-18.00, vasárnap - Zárva

Fióktelepei Oroszország: St. Petersburg, Krasznodar, Rosztov, Novoszibirszk, Crimea, Nyizsnyij Novgorod, Szimferopol, Stavropol, Jalta, Omszk, Szevasztopol, Kazan, Kerch, Samara, Voronyezs, Jaroszlavl, Vlagyivosztok, Orenburg, Izhevsk, Jekatyerinburg és mások.

Szilikon tömítések

 • 10mm
 • 4-6mm
 • 4mm
 • 6 mm-es
 • 8mm
 • -
 • 10mm
 • 4-6mm
 • 4mm
 • 6 mm-es
 • 8mm
 • -
 • 10mm
 • 4-6mm
 • 4mm
 • 6 mm-es
 • 8mm
 • -
 • 10mm
 • 4-6mm
 • 4mm
 • 6 mm-es
 • 8mm
 • -
 • 10mm
 • 4-6mm
 • 4mm
 • 6 mm-es
 • 8mm
 • -
 • 20mm
 • 22mm
 • 23mm
 • 25mm
 • 26mm
 • 27mm
 • 16mm
 • 18,3mm
 • 18,5 mm
 • 18,8mm
 • 18mm
 • 19,5mm
 • 19,8mm
 • 19mm
 • 20,5mm
 • 21,5mm
 • 21mm
 • 24mm
 • 28mm
 • 29mm
 • -

Hogyan dolgozunk


Hívás / Vásárlás Online


Konzultáció, segítség a termék kiválasztásában


Tárgyalási / szállítási idő tárgyalása


Fizetés készpénzben vagy készpénzben szállításkor

Tömítők

Sealant APPOLLO 8819. cikk

Üveg tömítés APPOLLO.

T-alakú tömítés, üveghez 4 mm (200 cm) HDL-206 cikk

Leírás: H-alakú kompaktor.

0000 Tömlő csatlakozáshoz és csatlakozáshoz 57

Ár 1 méterre

0 Sealer Appollo cikk 010509

T-alakú tömítő szilikon.

0 Sealer Appollo cikk 040703

U alakú szilikon tömítő.

Szilikon szegély (öntapadó) SH801. Cikk

Mágnesszalag 5 sorozat (8 mm-es üveghez)

Hosszú - 200 cm (kettős készlet.

Mágneses szalag 5 sorozat hosszú (5 mm üveghez)

zuhanyhoz, 1796 mm-es készlet.

Mágneses szalag 5 sorozat rövid (4 mm üveghez)

egy zuhanykabinhoz, 1516 mm-es készlet.

Egyenes mágneses szalag (5 mm üveghez)

Mágneses profil (szalag) 5 sorozat (6 mm-es üveghez)

Leírás: Hosszú - 200 cm (bekapcsolva.

Mágneses profil (szalag) egyenes (6 mm üveghez)

Mágneses profil (szalag) egyenes (4 mm üveghez)

Mágneses profil üveghez (8 mm üveghez)

MAGNETIC SEAL (8 mm) cikk HDL-209

A szög 180 °. Hosszú - 220 cm (set.

MAGNETIC SEAL (10 mm) cikk HDL-208

Szög - 135 °. Hosszú - 220 cm (set.

Mágneses tömítés (10 mm) HDL-209 cikk

A szög 180 °. Hosszú - 220 cm (set.

Mágneses tömítés (8 mm) HDL-210 cikk

Szög - 90 °. Hosszú - 220 cm (set.

 • A kezdethez
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • A végén
 • előre
Oldal 1/4

Alacsony ár garanciája!

Akció vásárlása után 5000 tonna, kézbesítés (kézipoggyász) A Ring Roadon ingyen!

Tömítések típusai (profilok):

 • A alakú alkalmazás: falüveg, üvegüveg
 • H alakú alkalmazás: falüveg, üvegüveg, az ajtó alján
 • T alakú alkalmazás: falüveg, üvegajtó az ajtó alsó részén
 • C alakú alkalmazás: falüveg, üvegajtó az ajtó alsó részén
 • H alakú alkalmazás: üveg-üveg
 • F alakú alkalmazás: az ajtó és az első rögzített falhoz
 • U alakú alkalmazás: üvegprofil
 • Horgászbotos tömörítő alkalmazás: üveg profil
 • Öntapadó alkalmazási profil: az alsó részen a raklapajtó
 • Mágneses profil alkalmazás: ajtó-ajtó, ajtó-fix üveg

Üzletünkben nagyméretű üvegtáskát tartalmazó zárakat talál. Tömítések (profilok), eltérő konfigurációm van, és nem csak szemüvegekhez, hanem különböző területeken való csatlakozásokhoz is használhatók. A zuhanykabin profiljának kiválasztásánál figyelembe kell venni az üveg vastagságát, a tömítőanyag használatát (az alsó ajtóhoz, az oldalfalakhoz vagy a csatlakozódobozhoz). A mágneses profil az ajtók csatlakoztatását szolgálja, különböző típusú (egyenes és ferdeséges) kialakítású, az egyeneseket általában tolóajtókhoz használják. Annak érdekében, hogy helyesen választhassanak, figyelembe kell venni az üveg vastagságát, maguk magasságának hosszát és távozását. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a választás, hozzon minket egy boltba, vagy küldjön nekünk egy fotót e-mailben. Szakembereink biztosan választani fogják a szükséges opciót. A Dushkabina.ru szolgáltatási központ segít kiválasztani a kiválasztott termékeket.

A Dushkabina.ru széles skáláját kínálja kiváló minőségű, zuhanykabinos kiegészítőkhöz. A termékek megkülönböztethetők a megbízhatóság, a stílusos design és a nagy választék a befejező. Kiegészítők arany, bronz, matt vagy polírozott króm, látványos fekete termékek tökéletesen illeszkednek a belső térbe. Üveg zuhany - igazi luxus a fürdőszobában. Meglehetősen lenyűgöző és modern, ugyanakkor vonzó a gondozásban, nedvességgel szemben ellenálló, évtizedekig képes megtartani eredeti megjelenését.

Tengelykabinok vagy profilok tömítése, az üvegcsatlakozások és a raklap közötti csatlakozások védelme. A tömítések különböző formákban és különböző felhasználásokban jönnek létre. A-alakú, N alakú, H-alakú, stb. Mindegyik pecsétként szolgál a víz szivárgása és a fal vagy üveg közti záródás ellen. Van egy mágneses tömítés is, amelyek a záróajtók közé vannak helyezve. Mind a tolóajtókhoz, mind a swing ajtókhoz. Elérheted a mintadarabodat, és elküldhetsz egy fotót, és feltétlenül megtalálod a legjobb lehetőséget az Ön számára.

Egyedülálló bónuszt adunk ügyfeleinknek - a teljes termékpalettán 3% kedvezményt és kedvező szállítási feltételeket biztosítanak. A nagykereskedelmi ügyfelek számára készen állunk arra, hogy egyedi kedvezményt nyújtsunk és jó együttműködési feltételeket kínáljunk. A Dushkabin tartozékok beszerzéséről további információt a +7 (495) 227-38-18 telefonszámon vagy a weboldalon található speciális űrlap használatával kaphat.

Ha ránk szól, akkor a konzultációtól a berendezés telepítéséhez teljes körű szolgáltatást kap. Szakembereink diagnosztizálják kabinját vagy kádát, a legrövidebb idő alatt megoldja a problémát! Üzemeltetőink a következő telefonszámon: 8968 388 47 35

A zuhanykabin, a kabin vagy doboz megvásárlásakor mindig megtalálja az összes szükséges tartozékot és profilt a készletben, hogy a fürdőszobája megbízhatóan védve legyen a szemüvegek szivárgásától. Megfelelő felszerelés esetén a kabin nem okozhat repedést a falak és a tányérok, az ajtók zárt helyei stb. Között. Ebben az esetben a tömítő funkciót az úgynevezett tömítések végzik.

A zuhanyfülkék pecsétje a következő lehet:

 • anyag;
 • megjelenés;
 • résvastagság;
 • a profil alakja és egyéb paraméterek a zuhany típusától és a tömítés rögzítési helyétől (felső, alsó, oldalsó és ajtócsuklók) függően.

De a mai vízvezeték-piac olyan univerzális modelleket is kínál, amelyek megfelelnek a tipikus fülkéknek.

Leggyakrabban a modern tömítőelemek szilikonból és műanyagból készültek, könnyen felszerelhetők, környezetbarátek, esztétikusak és minden zuhanyzó kialakításánál jól néz ki. A főként az ajtókhoz használt mágneses szalagok és a szűk és megbízható zárásuk garantálása szintén nagyon praktikus és népszerű.

Annak ellenére, hogy az anyagok jó minőségűek és tartósabbak, működés közben a zacskó tömítőanyaga fokozatosan elveszítheti tömítési tulajdonságait. Ez külső környezeti feltételek, például hőmérséklet-csökkenések, állandó páratartalom, a mosószerek és a mechanikai terhelések agresszív hatásai miatt következik be. Lehetőség van az elavult elemek kicserélésére a saját kezével, vagy vízvezeték szerelő segítségével. A legfontosabb dolog a megfelelő pecsétek kiválasztása a zuhanykabin jellemzői szerint.

Tájékozódjon a weboldalunkon bemutatott termékek széles skáláján, megteheti önmagát, vagy kapcsolatba léphet a tanácsadókkal.

Annak érdekében, hogy az Ön kabinja vagy szerkezete a fürdőszobában jól működjön, az ízületeken kell lezárni. Ehhez a csatlakozáshoz szükség van tömítő gumiszalagokra, amelyek védik Önt a szivárgástól. A boltban megtalálja a kínai és az európai gyártók baráti kabinjainak valamennyi márkáját. A tömítéseket ajtók, üres falak és a hátsó válaszfalak profiljaira tervezték, általában az üveg vagy a profil vastagsága szerint vannak kiválasztva. Különleges szilikon profilok a zuhanyajtókhoz: B alakú, D-alakú, F-alakú, T alakú oldalcsatlakozásokhoz, vízkivágással. A hátsó falakat a profilba helyezzük és U-alakú tömítéssel rögzítjük. Annak érdekében, hogy egy zuhanykabinhoz szilikonprofilt vásároljon, ismernie kell annak célját a zuhanykabinban, az üveg vastagságát. A mágneses profil a két ajtó közötti összeköttetés, vagy egy álló falú ajtó. A mágneses tömítőanyag fémalapú és PVC-alapú.

Bolt: +7 (495) 227-38-18,

+7 (968) 388-47-35 WhatsApp vagy Viber

Szervizközpont: + 7 (968) 388-47-35 WhatsApp vagy Viber

Email: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Cégünk üveges zuhanyzókat kínál. Mind a rendelkezésre állás, mind a megrendelés alatt dolgozunk. A bonyolultságtól függően 5 és 15 munkanap között készítünk üvegből bármilyen textúrát és méretű (ívelt és egyenes).

Teljes körű szolgáltatást nyújtunk a mérő távozásától a kulcsrakész szállításig. Kérjen tanácsot, és tegye megrendelését telefonon +7 (916) 287-76-56. Indulás szakember lehet Moszkvában és a moszkvai régióban egy kényelmes időben az Ön számára.