Legfontosabb > Tartozékok

Az acélkád lábai: állítsa be a saját kezét

Oroszországban a fürdőkben lakástulajdonosok hagyományosan népszerűbbek, mint a zuhanyzók, mert sokkal kényelmesebbek a mosáshoz, mosáshoz vagy más háztartási munkákhoz. Az acélmodellek a leginkább praktikusak és megfizethetőek, ezért gyakrabban vásárolhatók meg.

A mosógép kapacitásának a saját kezeire történő felszereléséhez a lábakra egy acélkádra van szükség, amely különös támaszként szolgál, amely elfogadja és terjeszti a terhelést. A gyártók termékeiket különféle típusú állványokkal töltik, különböző rögzítési módokkal. Megmondjuk mindenféle lábakról és technológiáról az acélból készült mosdó önszerelését ebben a cikkben.

Az acél fürdők jellemzői

Az acélból készült fürdők olyan nehéz öntöttvas termékeket cseréltek, amelyeket nehezen lehetett szállítani, behelyezni egy lakásba és telepíteni. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az acél hajlékonyabb fém, az anyag mosására szolgáló tartályok modellje és mérettartománya igen változatos.

 • Könnyű. Az acélmosás kapacitása 4-szer kevesebb, mint az ugyanolyan méretű mintából készült öntöttvas. A termék könnyedsége csökkenti a lábak és a padló terhelését, ennek következtében könnyebbé válik egy ilyen fürdő felszerelése saját kezűleg.
 • Nagy rezonáló képesség. Az acélnak nagy rezonancia-kapacitása van, ami sok vizet okoz a vízbe való belépéskor. A zaj csökkentése érdekében a tál alját műanyaghabgal vagy más szigetelőanyaggal kezeljük.
 • Hűtsük le gyorsan. Az acélnak nagyobb a hőátadási tényezője, ami miatt a víz sokkal gyorsabban hűl le, mint az öntöttvasban. A hiba kiküszöbölése érdekében a fürdő alját hőszigetelő anyaggal vagy habmal kezeljük.

Figyelj! Egyrészt az acélkád könnyű súlya előnyös, amely lehetővé teszi a tálca felszerelését univerzális tartókra. Másrészről, mivel a gyenge szerelés miatt alacsony tömeg következik be, a mosogatótartály tágulhat, csúsztathatja vagy más instabilitás jeleit mutathatja.

Láb típusok

A saját kezű acélkád használatához speciális lábakat kell használni. A beszereléshez használt támaszokat általában a gyártó biztosítja. A "natív" lábak optimálisan alkalmasak a tál aljának hajlítására, és a termék tömegének megfelelően készülnek. Az alábbi típusú fürdőtámaszok megkülönböztethetők:

 1. Reference. Az ilyen típusú fürdők felszerelésére szolgáló kések támogatási funkciót nyújtanak. Lehet, hogy szerény, kiszámíthatatlan megjelenésű, de a design lehetővé teszi számukra, hogy ellenálljon a súlya a tálat, a folyadék gyűjtött és a személy hosszú ideig. A támasztólábakat általában merev rögzítéssel szállítják a csavarokra vagy ékekre.

Fontos! Úgy gondolják, hogy az acél fürdők túl könnyűek ahhoz, hogy a keretet rögzítsék. De a tapasztalt kézművesek azzal érvelnek, hogy célszerűbb egy komplex alakú vagy nagy méretű modellek telepítése a keretszerkezetre, mint az univerzális lábak használatára.

A tartók típusai

Az acél fürdők gyártói azt állítják, hogy az ilyen modellek beszereléséhez felhasznált lábak merevsége nem túl magas követelmények, mivel az öntöttvasnál kisebb súlyúak. Azonban ezeknek az elemeknek a helyes megválasztása hatással van a telepítés minőségére és a használat kényelmére. Az acéltartály alátámasztása nemcsak megjelenésében, hanem az alkalmazott rögzítőelem típusában is különbözik:

 • A csavarokra. A fürdőkád lábak, amelyek csavarokkal alul vannak rögzítve, fém állványok, a termék felületén speciális, "fül" elnevezésű kiemelkedésekkel csavarták őket. Az ilyen rögzítési rendszert meglehetősen merevnek tekintik. Ha a tartószerkezeteknél túl nagy erőt alkalmaz, véletlenül károsíthatja a fürdő zománcát. A csavarokra szerelt lábak csak akkor használhatók, ha különleges "füle" van a fürdőszoba alján.

A tapasztalt kézművesek azzal érvelnek, hogy egy acéltartály felszerelése egy nem tervezett padlón történő mosáshoz a legmegfelelőbb a láncszemek segítségével, mivel lehetővé teszik, hogy pontosan beállítsák a tálat. Ha a felület, amelyen a tálat kívánja felszerelni, lapos, könnyebb az univerzális támasztékokat használni öntapadó lemezeken.

Az acélkád alátámasztásának kiválasztása

Ahhoz, hogy a saját kezével egy acéltartót telepítsen, előzetesen gondoskodnia kell a megbízható tartókról. Új fürdő vásárlásakor jobb, ha azonnal kérdezed az eladót a vele járó lábak rögzítésének típusától és módjától, és ha szükséges, válasszon több alkalmas és bemutatható elemet. Az acéltartályok felszerelésére szolgáló támaszok kiválasztása a következő kritériumok szerint:

 • A modell súlya. Minél nehezebb a fürdő, annál erősebbnek kell lennie a lába számára a beszereléshez. A támogatások általában a maximális terhelést jelzik, amelyre tervezték.
 • A modell mennyisége. Minél nagyobb a tálca mennyisége, annál több vizet helyeznek el. A nagy térfogatú fürdők esetében erősebb lábakat kell használni merev tartókkal.
 • A szilva helye. A szerelési ütközők nem akadályozhatják a szifoncsatlakozást.
 • Alsó alak. Támogatja az alakját a tál alján. Minél szűkebbek a lábak a fürdőfelülethez közelebb, annál jobb.

Érdekes, hogy az acéltartály mosáshoz való felszereléséhez és rögzítéséhez nem kell figyelembe venni a súlyt. Az a tény, hogy ez a mutató olyan kicsi, mint a víz súlya és maga a tál, ami elhanyagolható.

A lábak szerelése az acélfürdőben. Telepítési szabályok

Az acélfürdő sokkal könnyebb öntöttvas, ezért a szállítás és a telepítés sokkal könnyebb lesz. Az ilyen berendezések súlya kicsi, mivel a fürdőszoba közepére nem lehet a falakra támaszkodni. Kezdetével acélfürdőt kell telepíteni a lábakra. Megbízható és stabil lábak az acélfürdőhöz - azok, amelyek követik a termék aljának körvonalát, ráadásul kívánatos, hogy öntapadósak legyenek.

A készletben lévő gyártók néhány gyártója magában foglalja az acél fürdőkámaszokat a csavarokon. De ez a kötőelem nem ártalmatlan a termékek felületén, mert károsíthatja a zománcozott réteget. Túlzott terhelés esetén a zománc feltörhet a rögzítési területen. Ráadásul egyes gyártók fürdőinek "szabályos" lábai, sajnos, nem különböznek minőségükben. Ezért előnyös az öntapadós alapon az acél fürdőkádak univerzális lábai megvásárlása.

Általánosságban elmondható, hogy a fém vízvezeték-berendezések telepítése gyakorlatilag nem különbözik az öntöttvas felszerelésétől (ráadásul persze, hogy könnyebb mozgatni őket). De léteznek bizonyos különbségek.

Az acélfürdő felszerelésének jellemzői

A nagy súly és masszív hatás miatt öntöttvas fürdőkádak helyezhetők el a fürdőszoba közepén, de az acéltermékek ugyanilyen módon történő felszerelése lehetetlen: a fürdőnek feltétlenül három falhoz kell csatlakoznia.

Ennek alapján először telepítenie kell a fürdőt, majd helyezze el a falazót. A fürdetés szabad áthaladása a falak között az egyik falról a másikra való távolságnak meg kell egyeznie a termék lineáris méreteivel, plusz 5-6 milliméterrel.

Rögzítse a lábakat

Hogyan szereljük fel az acélfürdő lábát? Tehát már eldöntöttük, mi a legjobb az öntapadó alapon. Az ilyen támaszok "P" betű alakúak, és a talapzat bizonyos eltérései vannak. Rájuk csavarok a műanyag csúszkákkal történő beállításhoz. A legmegbízhatóbb lábak az acélfürdőben kis méretű tartókkal és hosszabb csavarokkal állíthatók be.

Mivel a fémtermékek nem túl súlyosak, és a víz súlya vagy egy személy súlya alatt tudnak csúsztatni, számukra további támogatást nyújtanak falazat vagy tégla formájában. Természetesen ez a támogatás a készülék külsején található.

Miután elvégezte az egészségügyi berendezés telepítéséhez szükséges összes alapmunkát, a téglából csempézett, ezért kezdeti megjelenése nem játszik különleges szerepet. Ha szándékozik ilyen támogatást nyújtani, akkor győződjön meg róla, hogy a helyszín alatt hagyja a szabad hozzáférést a szifonhoz.

A lábak acélkádra történő felszereléséhez a következő műveleteket kell végrehajtania:

edzés

Helyre kell helyezni a berendezés felszerelését. Azonnal meg kell szerveznünk következtetéseket a szennyvíz és a jövőbeli keverők számára. A következő lépés a falak nedvességvédő szerekkel való kezelése. Ha a falak közötti szögek nem egyenesek, ki kell egyenlíteni őket. Ezt követően elkezdheti telepíteni egy egészségügyi berendezést.

Szerelési lábak

 • Először a fürdő alját kell felfelé fordítani. Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a zománcréteget, jobb, ha aljzatként kartonpapírt vagy habgumit használnak. Amikor egy terméket vásárol egy dobozban, egyszerűen nem távolíthatja el.
 • A fémfürdő lábai először meg kell próbálni a jövő telepítésének helyén. Az egyik lábpárt körülbelül két centiméter távolságra kell elhelyezni a kifolyónyíláson a termék középpontja felé.
 • A második pár lábak a készülék második szélénél helyezkednek el.

Tipp: Ha a lábak nagyon közel vannak az aljához, manuálisan lecsökkentheti a csatorna eltérítés mélységét. Mindenesetre egy ilyen eljárás kívánatos, hogy ne a fürdő alatt, hanem valahol a szubsztrátumon.

 • A termék ízületében a felületét hígítatlan alkohollal vagy acetonnal kell zsírtalanítani. Ezután eltávolítania kell a védőréteget a betétekről, helyezze a lábakat a megfelelő helyre, és erősen nyomja le a berendezés aljára. Ajánlatos az alkohollal való felszerelés helyét zsírtalanítani, de semmiképpen sem használhat oldószert.
Univerzális készlet ragasztóval

Tipp: A bélésről könnyen leereszkedő védőréteghez fűthető épület vagy rendszeres háztartási hajszárító.

 • A menetes csapokat a beállítástól óvatosan és lassan óvatosan kell a műanyag csúcsokhoz vezetni, miközben biztosítani kell, hogy a szál ne sérüljön meg. Ha nincs gumi kalapáccsal, akkor jobb, ha a kalapácsok előtt meg kell húzni a teljes csavaranyákat. Ezt követően az anyákat be kell csavarni, amíg a csúcsok meg nem halnak, és a csapokat be kell csavarni a rájuk helyezett tartópontokba.
 • Annak elkerülése érdekében, események, azonnal ki kell értékelni a paramétereket a fürdőszoba ajtaját, mert lehet szűk. Ebben az esetben a helyiséggel ellátott lábakkal ellátott berendezés nem fog sikerülni anélkül, hogy károsítaná a tartószerkezetet. Ezután kívánatos, hogy a lábakat már a fürdőszobában is felhelyezzük.

Állítható vízszintes fürdő

 • Miután a terméket megfelelő helyen helyezte el, ne felejtse el, hogy a lábakkal ellátott acélfürdő magassága minden oldalról azonos szinten legyen. Ehhez használhatja a szintet és a magasság különbségét a berendezés egyik és másik oldalán, egyszerűen állítsa be azokat a csavarok segítségével, amelyek maguk a lábak beállítására szolgálnak.
 • Továbbá a fürdőkád oldalai és a falak közötti sarkokban négy keskeny ékanyagot kell kalapálni. Az acélszerkezet éle és a fal közötti hézagokat fel kell tölteni speciális habszivacs habarccsal. Teljes megszilárdulása után ki kell húzni a fa ékeket.
 • Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a vizet a fürdő alá öntve, a hab tetején, a termék oldalán lévő szinttel, akkor egy szilikonréteget helyezhetünk.

következtetés

Minden szakasz befejezésekor egy helyet a vízvezeték-felszerelés alatt téglával lehet elhelyezni, vagy egyszerűen csak egy dekoratív csúszdát telepíthet. Ezután a fémtermékek beszerelése teljesnek tekinthető.

Acél fürdő lábak

A fürdés normál működése csak akkor lehetséges, ha megfelelően és biztonságosan be van építve. Ehhez olyan minőségi lábakat kell használni, amelyek nem mindig szerepelnek a kád szállítása során.

Ezenkívül gyakran a rendszeres lábak nem felelnek meg a minőségi és funkcionalitási követelményeknek. Ebben az esetben használhat univerzális lábakat az acél fürdők számára, amelyeket kínálunk az internetes áruházunk nyereségében.

Egyszerű és megbízható telepítés gond nélkül

Az alacsony tömeg az acélfürdő jelentős előnye. Ez nemcsak egyszerűsíti a telepítési munkát, hanem szinte minden korlátozást eltávolít a telepítéshez. Beleértve azt sem, hogy falra kell helyezni egy fürdőszobai támaszt. Ennek köszönhetően könnyen felszerelhető bárhol a helyiségben. Fontos azonban, hogy kiváló minőségű acélkád-tartókat használjunk.

Ez a funkció tökéletesen kezelhető speciális lábakkal, amelyeket a vezető speciális vízvezetékgyártók kínálnak. Nagy szilárdságú acélból készülnek, és könnyen ellenállnak a töltött kád súlyának. Ebben az esetben a kialakítás a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb rögzítést biztosítja.

A modern fürdő lábak előnyei:

nagy megbízhatóság a működésben;

egyszerű és gyors telepítés;

egyszerű szintbeállítási lehetőség.

A lábak különböző méretben kerülnek forgalomba, amely lehetővé teszi szinte minden fürdéshez, beleértve a nem szabványos paraméterekkel rendelkező termékeket is.

Ajánlatunk

A "Santekhkomplekt" cég a lábak nagykereskedelmi értékesítését végzi Moszkvában. A legjobb márkák elérhető termékei:

A katalógusunkban kínált minden kád láb megfelel a magas minőségi és megbízhatósági követelményeknek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy maximális hatékonysággal használják őket.

A gyártók közvetlen szállításai révén ügyfeleinknek lehetősége nyílik arra, hogy a kiváló minőségű támogatást olcsóbban és gyakorlatilag a kötegeltség korlátozása nélkül vásárolhassák meg.

Hogyan válasszuk ki a fürdő lábát?

Ha fürdőzésre gondolsz, azonnal figyelmet kell fordítanod a lábak kiválasztására. A mi korunkban, a választás a töltés a fürdőszobában - az egyik kihívás. Végtére is olyan sok ajánlat van, a választék olyan nagy, hogy a szemek eltérnek egymástól. Olyan termék kiválasztásához, amely hosszú ideig tart, és elegáns elem lesz a ház belsejében, figyelembe kell vennie az alábbi ajánlásokat.

Különlegességek

Lehetséges, hogy a kecses kialakítású kényelmes kád a szoba közepén helyezhető el. A modern design, egy ilyen lépés a luxus kiegészítése a belső, tekinthető elegáns megoldás, úgy tűnik, méltóságteljes. Ma a fürdők elhelyezkedéséről számos lehetőséget választottak. De ne felejtsük el, hogy nemcsak gyönyörűnek, hanem megbízhatónak is kell lennie. Napjainkban a kecses lábakon lévő modern fürdők már nem tekinthetők egzotikus elemnek, egyszerűen vásárolhatók egy rendszeres vízvezeték-üzletben.

Fontos kritérium ezeknek a lábaknak a mérete. Mielőtt megvásárolná ezeket a tartozékokat, meg kell fontolnia az öntöttvas vagy acél fürdő tényleges magasságát. Ha a magasságban nem állítható modelleket és a beállítandó modelleket választja, vegye figyelembe, hogy a támogató elemek típusától függ a választás is.

A szabályozatlan lábak normál magassága: rövid 19-20 cm és magas - 40 cm. Határozza meg azonnal, hogy a fürdőszoba felszerelésének milyen szintje legyen. Vonja le a betű magasságát a kapott számból és adja meg a pontos adatokat, melyik szinten kell a lábakat telepíteni. A nem szabályozott modellek optimális magassága 120 mm.

Ellentétben a szabályozatlan modellekkel, az állíthatóak praktikusabbak, lehetővé teszik az acél vagy öntöttvas fürdő tényleges magasságának megváltoztatását. A standard magasság szintén húsz milliméter. Az ilyen szerkezetek messze vannak attól, hogy a fürdetéshez szükséges támogatást ellátják.

A modern, gyönyörű fürdő a ház díszítése lehet az eredeti lábakba való beépítésének köszönhetően. Különleges támaszok szükségesek lehetnek a fürdő megfelelő működéséhez és stabilitásához.

A díszítő és eredeti modern lábak széles választékát olyan kiváló minőségű fémből készítik, mint a bronz. Szokatlan mitikus mancsok, varázslatos színek, elfek és mágikus tündérek képei lehetnek. Nagyon elegánsnak és relevánsnak tűnik mind a modern designban, mind az ókorban díszített szobákban.

Melyek a típusok és a választás módjai?

A lábak a fürdő egyik alkotóelemei, a tálhoz együtt megvásárolhatók. Jobb, ha azonnal megcsinálod, hogy a tál mérete megegyezzen. Ez a további egyszerű telepítés szükséges feltétele. A lábak, amelyek feltétlenül szerepelnek a készletben minden fürdő esetében, a gyártó felelős a teljes készletért, az alábbi funkciókat támogatja, kompenzálja és dekorálja. Mindezek a funkciók nagyon fontosak mind aggregáltak, mind külön-külön.

Ezen funkciók alapján három típus különböztethető meg: lábak, eredeti híres lábak és segédlábak. A mai piacon az ilyen tartozékok gazdag választéka nem észrevehető. Rögtön világossá válik, hogy minden fajnak saját funkciója van, és fontos szerepet játszik a fürdő telepítésében. A gyártók felajánlhatják a vevőt és az egyesített lehetőségeket, itt is széles választékot kínál mind az árkategóriában, mind a tervezésben.

Ma könnyű megtalálni a legoptimálisabb opciókat és lábakat az öntöttvas, akril vagy acél tartályok számára.

Tekintsük a legfrissebb támogatási típusokat.

 1. Megbízható tartószerkezetek, amelyek ellátják a támogatási funkciót. Ezeknek a termékeknek merev tartójuk van, amely nem teszi lehetővé, hogy csúsztassa vagy lengesse a tartály használatakor.
 2. Szükséges fenntarthatósági segédelemeket biztosítani. A fürdőkád lapos felületre történő felhelyezésére szolgál rögzítés és mozgékonyság biztosítása érdekében.
 3. Végleges - változó, állítható lábak. Itt a lábak magassága csavarokkal testre szabható, ami nagyon kényelmes és praktikus.

Érdemes megjegyezni, hogy a lábak fő különbségei olyan jellemzőkkel rendelkeznek, mint az erő, a rögzítő megbízhatóság, a teher ellenállnak. A lábszár feszességétől és a rögzítés helyességétől függ, hogy a tálca biztonságosan rögzítve van. Napjainkban az arany vagy a kovácsolt felsőruházat egyre népszerűbb.

A lábak kiválasztása a választott fürdő típusától függ és attól függ, hogy milyen anyagból. Vegyük figyelembe a három fő fürdőszobát és határozzuk meg, hogy melyik lábak alkalmasak mindegyikük számára.

Öntöttvas esetén

Az apartmanok egyik legnépszerűbb választéka az öntöttvas kád, amely bizonyítottan megbízható, tartós és könnyen használható. Ennek megfelelően az ilyen modelleknek magas ára van, ami nem meglepő, mivel nagy mennyiségű öntvényt használnak termelésük során. Mivel ez a kétségtelenül győztes fürdő nehéz, a táltervezésnek megbízhatónak és biztonságosnak kell lennie. Ezért a hordozóelemek nagy szilárdsága kötelező ebben az esetben.

Számos szerelési lehetőség van ezeknek a lábaknak. Ezek közül az egyik a csapágy támaszok beszerelésére szolgál, amelyeket speciális nyúlványok közötti ékkel rögzítenek. A második rögzítőanyák főleg díszítő lábakhoz használatosak, hogy egy esztétikai típusú támasztékot eltakarjanak. Továbbá a hidromasszázs rendszerek a modern öntöttvas fürdőbe épülnek az új technológiáknak megfelelően. Sokkal több lesz. Az öntöttvas lábak úgy lettek tervezve, hogy egy terjedelmes és nagyon nehéz fürdőt tartsanak, és együtt kerüljenek eladásra, a mellékelt csomagolásban.

Javasoljuk, hogy vásároljon egy dekoratív készletet, amely elrejti a fő támogatást. Az ilyen szokatlan és eredeti díszítő elemekkel berendezett fürdőszoba kényelmet és komfortérzetet teremt a szobában. A különálló öntöttvas öntöttvas gyakran magas oldalú.

Az öntöttvas fürdőhöz szánt lábak következő jellemzői megkülönböztethetők: közvetlenül öntöttvasból készülnek; a téglaépületek dobogószerkezetének építésén túlmenően ki kell javítani; néha a díszítő tartók rögzítésére szolgáló anyák segítségével; még az egyszerű támasztólábak ék is beágyazódnak a süllyesztett fülekbe.

A legtöbb fogyasztó inkább a könnyű acélból készült keretet részesíti előnyben. Köszönet illeti, beállíthatja a szobát a csúcstechnika stílusának irányába, és ezzel egyidejűleg megbízható és biztonságos designt kaphat.

Az akril esetében

Az akril modellek ma hatalmas népszerűségnek örvendenek. Az akril fürdők elegáns lábai két fémrudak, amelyek közvetlenül a kád aljához vannak rögzítve, és a lábak maguk is be vannak csavarva. Ez egy sokoldalú, kényelmes és könnyen használható formatervezés.

Az akril fürdők fő előnye az általános elérhetőség a viszonylag alacsony költségek miatt. Van egy nagyon nagy választéka a színek, méretek, tervek készleten, ami egy plusz, amikor kiválasztja az ajánlatok piacán. Az akril fürdõk kis súlya megkülönböztetõ jellemzõ, amely befolyásolja a lábak kiválasztását. Végül is a lábak formájának stabilnak és biztonságosnak kell lennie. Bár a lábak ebben az esetben még dekoratívabb funkciót hordoznak, hiszen a kiegészítő keret veszi át a támasztékot, ez az, amely támogatja az egész szerkezetet.

A fürdő lábszárai és egyéb tartozékok a beépítéshez

Melyek a vasöntvény fürdő lábai? És acélhoz? Hogyan szereljünk fel akril fürdőt, kivéve a deformációját és elmozdulását? Milyen magasnak kell lennie az oldalaknak és a fenéknek? Megpróbálom válaszolni ezekre és néhány más kérdésre a cikkemben.

Acélkád rendszeres lábakon.

Magasság és lejtés

A vas és acél fürdők szabványos beépítési magasságát a GOST 18297-96 és a GOST 23695-94 szabvány írja elő:

Ezenkívül a GOST 18297 azt javasolja, hogy a kifolyó és a padló közötti távolság legalább 145 mm legyen. Szükséges a kényelmes karbantartáshoz és (ha szükséges) a pántok cseréjéhez.

A kád fenekének meredekségének kell lennie a körülbelül 2 cm-es lineáris mérő felszabadulás irányában. A lejtő jelenlétét könnyű ellenőrizni, ha egy vödör vizet öntünk a vízvezeték-szerelvénybe: teljesen le kell üríteni a csatornába, és nem szabad tócsát hagyni. A lejtõt általában a készülék táljának alakja biztosítja, vízszintes felszereléssel az azonos magasságú lábakra.

A fürdő úgy van beállítva, hogy az oldalak vízszintesek.

Milyen legyen az akrilfürdő magassága?

Az ilyen típusú készülékekre vonatkozóan nincsenek egységes szabályozási dokumentumok: különböző előírásokat (műszaki feltételek) gyártanak. Ugyanakkor az akril, öntöttvas és acél fürdők használatát végző személyek anatómiája ugyanolyan volt, így logikus lenne ugyanazon 600 - 630 milliméteres magasság korlátozása.

Bizonyos esetekben a csatornarendszer kialakítása miatt néhány centiméterre fel kell emelni a készüléket, hogy biztosítsa a víz áramlását. Hogyan lehet ezt tenni?

 • Acél- és akrilfürdőkben, valamint modern öntöttvas készülékeknél az állítható fürdő lábak szolgálják ezt a célt. A csavaros lábat a kívánt hosszúságúra kell csavarni és anyával rögzíteni. Ebben az esetben természetesen a fürdõnek stabilnak kell lennie, és a felszabadulással kell rendelkeznie;

Állítható lábak modern öntöttvas fürdővel.

 • Retro öntöttvas fürdő lábakkal díszítő képernyő jelenlétében egyszerűen csak négy vörös tömör téglára van kitéve. Pontosan vörös és testes: a porózus téglának nincs elegendő ereje, és a szilikát fél a víztől. Nyitott fürdő az oroszlán lábán vagy más díszítő állványokon egy alacsony téglagyárra vagy más vízálló anyagokra szerelhető.

A dobozon álló, lánctűlyével stilizált lábakkal ellátott önálló kád található.

Ha a fürdőt 10 vagy több centiméterrel emeli fel, jó ötlet lenne hozzá egy csempézett lépcső közelébe. A gyermekek, az idősek és a mozgáskorlátozott családtagok kényelmetlenül lépnek fel a készülékbe, ha a táblák magassága meghaladja a 70 cm-t.

Súlyproblémák

Öntöttvas

A szovjet minta öntöttvas fürdőjének telepítése? Igen, nagyon egyszerű:

 1. A fedélzetre vagy függőlegesen helyezkedik el;
 2. A lábakat a tálca alján lévő öntöttvas fülekhez nyomják;
 3. Az egyes fülek és a lábszárak között egy acél ék van. Miután mind a négy ék eldugult, a fürdő vízszintes helyzetbe kerülhet. Egyenletesen stabil lesz: a készülék szilárd tömege kiküszöböli a spontán elmozdulást.

A soviet minta egészségügyi eszközén lévő sertésvas lábak.

A klasszikus lábak az öntöttvas fürdőhöz masszív öntöttvas tartók, amelyek magasság-beállítást nem tartalmaznak. Az új készülékek azonban állítható lábakkal vannak felszerelve. A beállítás nagyon hasznos lesz, ha a fürdőkád egyenetlen padlón mozog: ilyen szabályozatlan támaszok alatt ilyen esetekben szükség van a lenolajjal impregnált fából készült ékkel, vagy cementelni őket.

Akril, acél

A téglalap alakú fürdőkád klasszikus méretei, melyek kis lakások fürdőszobákba és fürdőszobákba történő beépítéséhez alkalmasak, a következők:

 • Hossz - 150 - 170 cm;
 • Magasság - 60 - 63 cm;
 • Szélesség - 70 - 75 cm.

Ezekkel a méretekkel az öntöttvas fürdő súlya 96-120 kg, az akril és acél pedig legfeljebb 35-et tesznek ki. Áruk akril és öntöttvas javára szól: ezek a fürdők 3-4-szer olcsóbbak, mint az öntöttvas analógok.

Acélkád 170 cm hosszú Súly 28 kg.

Az alacsony súly természetes következménye az a tény, hogy az acélkád vagy az akril vízvezeték szerelvények számára kialakított lábak nem teszik lehetővé az abszolút rögzítésüket. Az asztalra ültetve vagy ülve elkerülhetetlenül a fürdetés eltolódását vagy döntését okozza.

Gyakorlati következmény: az acél vagy akril fürdők felszerelése biztonságos rögzítést igényel a falhoz. Alternatív megoldásként a készülék merev vázra szerelhető - hegesztett, víztaszító impregnáló vagy horganyzott profilból álló rúdból.

Személyzeti felszerelés

A hagyományos lábak az acél fürdőkhöz kettővel vannak összekötve és a csuklóval rögzítve vannak a fülekhez az elején és a sima alsó rész végén. Rendszerint a szerelési készletek univerzálisak és alkalmasak ennek a gyártónak a teljes skálájára.

Az acélszerkezet lábai.

Az akrilfürdő beszerelési készlete általában:

 • Könnyű keret vagy két iker láb, amelyek az egészségügyi berendezés vastagított aljához vannak rögzítve horganyzott öncsavarral;
 • Műanyag vagy horganyzott sarkok - bélés, amelyek a fő falhoz vannak rögzítve és a fürdő oldalán vannak elhelyezve. A gyöngynek ezekkel a sarkokkal való rögzítésének megbízhatósága, őszintén szólva, komoly kétségek merülnek fel. Ezenkívül gyakran a fürdőt nem a fő falra telepítik, hanem egy könnyű válaszfalra, amelyre a szabványos kötőelemek elvileg nem telepíthetők.

A rendszeres rögzítés eleme.

Az értékesítés során megtalálhatja azt a keretet, amelyen a fürdőt nem csak az alsó, hanem az oldalak is támogatják. Az ilyen szerelési készletek a legjobb megoldás: elég, ha a kádat egy szilárd keretre fektetik a falhoz, és biztosítják az illesztés tömítettségét.

Az ilyen akrilfürdőkeret minden dicséretet érdemel.

Gyakorlati telepítési ajánlások

Hogyan rögzítsd a vasfürdőt a saját kezedben, kiküszöbölve a hajlamokat és elmozdulást?

Amikor először találkoztam ezzel a problémával a saját lakásomban, megoldtam ezt a problémát:

 1. A fürdőt a szabályos lábakon a fal közelében helyezték el;
 2. Egy csempézett kötényt a falon közvetlenül a fedélzet mentén helyeztek el, minimális résszel. A csempe matricánál kőből készült lisztet használtam, ami rendkívül erős varrást eredményezett. A kötény oldalára felakasztva kiküszöböli a kád dőlését, amikor a fedélzeten lévő terhelés távol van a falról;

A csempe alsó sora a fürdő polcán lóg.

 1. A fürdő csatlakozását a kötény alá a falhoz szilikon tömítőanyaggal lezártuk. Nem csak a varrás tömítettségét biztosította, hanem a ragasztó funkcióját is teljesítette, megbízhatóan összekötötte a falat a táblával.

És itt van néhány évvel később, hogy egy gipszkartonfalon lévő fürdőszobában egy akrilfürdőt telepítettek:

 1. A táblák alatt 15 mm-es vastag rétegelt lemez készült és szerelt fel.
 2. Az ugyanolyan magasságú rétegelt lemezcsíkokat a gipszkarton falának keretébe rögzítették;
 3. Ezután a rétegelt lemezeket közvetlenül a gipszkarton keresztül csavarokkal húzták meg. Így határozottan megnyomtam a fürdő oldalát a válaszfalhoz, és magasságba rögzítettem. A fürdõt csaknem három éven keresztül állították rétegelt lemez tartókon; deformációk, szivárgási csomópontok és egyéb problémák nem jelennek meg.

A fotó - az egyik a rétegelt állványok, általában rejtett dekoratív képernyőn.

Természetesen ez nem az egyetlen módja annak, hogy biztonságosan rögzítsük az akril fürdőt. Íme néhány ötlet:

 • Telepítés téglaállványra;
 • A keretet egy horganyzott profilból, amelyet már említettem.

Hogyan telepítsem a fürdőt egy téglára? Az utasítás több, mint egyszerű:

 1. Az alsó fenek alatti alacsony pódiumot vörös téglából szerelik fel cementhabarcsokkal;
 2. Fürdő a habszerelvényre ül, és több vödör vízzel vagy más rakománnyal van betöltve. A hab megbízható hordozót hoz létre, megszünteti a zaj megjelenését a víz beírásakor és a ragasztó szerepének betöltésében, kiküszöböli a készülék mozgását.

Akril fürdő telepítése tégla és poliuretán habra.

Hogyan készítsd el saját kezedet a profilból?

Szintén nagyon egyszerű:

 1. A keret egy CW rack profilból és egy 50 mm átmérőjű UW-vezetőből áll össze 9 mm hosszú, fém horganyzott öncsavarral. A felső vezetőprofil a gyöngy teljes peremén helyezkedik el. Az állványok közötti lépés nem több mint fél méter;
 2. Az elülső oldalról a keretet nedvességálló gipszkarton burkolja a csempe alatt. A burkolat további merevséget kölcsönöz a keretnek, így ellenáll a teljes fürdő tömegének.

A csempeburkolatú képernyő sokkal vonzóbbá teszi a fürdőszoba belsejét, és lehetővé teszi, hogy a mosdók, mosóporok és más háztartási cikkek tárolására szolgáló helyiséget a fürdőszobában használhassa.

A vázszerkezet profiljának helyett a lenszéllel impregnálható.

A kádkeret feloldása ellenére nem védi meg. Itt érdemes egy legalább 60 cm szélességű, illetve a padlóról a fürdő oldalán levő csúszó vagy csuklós ajtót felszerelni. A heveder és a szifon hamarabb vagy később kell hozzáférni; Higgye el, hogy a kis csatorna és a zseblámpa fényében való átváltás vagy tisztítás öröm az átlag alatt.

A falra támaszkodás

Hogy fürödjünk - kitaláltuk. Azonban csak véletlenül említettem, milyen módon pecsételjem a falhoz. Gyorsan fogom kijavítani ezt a hibát.

A varrás kicsi vastagsága egyszerűen szilikon töltött. Ez az egyszerű munka azonban számos finomsággal rendelkezik:

 • Nem univerzális, de az egészségügyi tömítőanyag előnyös. A gombaellenes adalékanyagok megkülönböztetik azokat, amelyek nem engedik meg, hogy a varrat nedves helyiségben sötétedjen;

Az egészségügyi tömítőanyag nagyon ellenáll a penésznek.

Az átlátszó tömítőanyag jóval hosszabb ideig megőrzi eredeti megjelenését, mint a fehér.

 • A varratot teljes mélységig kell betölteni. Ez biztosítja, hogy a falon ne legyen szivárgás, még akkor sem, ha a tömítések részben sérültek. Ezenkívül a szilikon szilárdan ragasztja a fürdő oldalát a falhoz, megint megakadályozza annak elmozdulását;
 • Mielőtt a tömítőanyagot lezárná, a polcot és a falat maszkoló szalaggal lezárják. Ez megvédi Önt attól, hogy tisztítsa meg a szorító szilikont. A maszkolószalag közvetlenül a varrás kitöltése és a felesleges tömítőanyag eltávolítása után jön ki.

Tömítse össze a csomópontot szilikon tömítőanyaggal. A fürdőfelületek és a falak maszkoló szalaggal vannak védve.

Mi lehet a falhoz csatolni, ha a varrás jelentős falvastagságú falvastagságokat okoz? A probléma megoldásához dekoratív műanyag sarkokat adnak el a befejező anyagok tárolóhelyeiben. A sarok ragasztva van a csomópont tetején ugyanazon szilikon tömítőanyagon.

Amikor a sarok matricát alkalmazzák, a szilikont nem rá, hanem a fürdő polcára és a falra helyezzük. Ebben az esetben kevésbé valószínű, hogy megfestik a fürdőt.

A csomópontot dekoratív sarok zárja le.

következtetés

Remélem, hogy ajánlásaim hasznosak lesznek a megkülönböztetett olvasó számára. Tudjon meg többet arról, hogy mi a lábak a fürdőhöz és hogyan vannak felszerelve, segít a videó ebben a cikkben. Várja a kiegészítéseit és megjegyzéseit. Sikerek, elvtársak!

lábak acél kádakhoz 2 db.

Az ár nem tartalmazza az árengedményt.
A telefonkezelővel kapcsolatos pontos információk megtalálhatók az áruk elérhetőségéről:

lábak acél kádakhoz 2 db.

Kosárba helyezett cikk

Acélkádhoz
Tartalmazza: 2 db.
Ragacsos alapon
Szín: fehér

A lábakat acél fürdők szerelésére tervezték.

 • jellemzői
 • leírás
 • Vélemények

A lábakat acél fürdők szerelésére tervezték.

Fej a Kaldewei 5030 fürdő univerzális

Ezt a terméket csak egy készlet részeként adják el.

Készletek, amelyek tartalmazzák a "Kaldewei 5030 Universal Bath Feet"

Termék kód: 00170815 Gyártó: Kaldewei Sorozat: Saniform Plus

Termék kód: 00155380 Gyártó: Kaldewei Sorozat: Cayono

Az online áruházban a Plumbing Shopban "Kaldewei 5030 univerzális fürdő láb" vásárolható meg Moszkva és Oroszország legjobb árán. Az áruk minőségét igazolja a minőség tanúsítása és a gyártó garanciája. A "Kaldewei 5030 univerzális fürdőkád" szállítása a megrendelés napjától számított 2 munkanapon belül történik. Minden kérdést, amit telefonon kérhet 8 (800) 500-89-61.

A lábak minden fürdők számára

Cikkek és tippek a választáshoz

A fürdőszobában levő lábak nemcsak díszítő funkciót látnak el, mint első pillantásra. Az ilyen tartóra szerelt tartály kevésbé érzékeny a penészképződésre, mivel minden oldalról szellőztetett. Kényelmesebb a padló mosása a fürdőszobában, ami azt jelenti, hogy a fürdőszoba tisztább lesz. Még ha a fürdőszobában lévő padló szabálytalanságokkal is rendelkezik, a fürdő lábak magasság-beállító funkcióval is megvásárolhatók, hogy pontosan bármilyen tartályt felszereljenek.

A tartót a készítéshez használt anyagtól függően kell kiválasztani. Ezek lehetnek univerzális fürdő lábak, amelyek kizárólag támogató funkciót, vagy gyönyörű dekorációs elemeket végeznek.

Öntöttvas lábak

Az öntöttvas fürdők sokat mérnek, ezért a lábak kiválasztásánál figyelembe kell venni a súlyt. A lábaknak stabilnak kell lenniük, képesek ellenállni egy vízzel töltött, teljesen öntöttvas fürdőnek. Ideális esetben a nehéz öntöttvas fürdőkhöz speciálisan gyártott öntöttvas tartókat kell használni.

Ha bármilyen kétség merül fel arról, hogy milyen magasságúnak kell lennie a lábnak, válasszon az állítható. Nagyszerű ívelt termékekre számít, amelyek ellentétesek az öntöttvas fürdő masszázssal, és ugyanakkor a formatervezésnek köszönhetően jó támogatást nyújtanak.

Acél fürdő lábak

Az öntöttvas modellekhez képest az acél fürdők nem sokat tesznek, ezért a lábakra vonatkozó követelmények egyszerűbbek. Egy szabványos fürdő lábat csinál. Újra - az állítható tartók praktikusabbak, mivel lehetővé teszik, hogy a fürdő telepítéséhez optimális szintet válasszon.

Akril fürdő lábak

Nincs külön követelmény a lábak számára egy akril fürdő számára - szinte bármilyen modell használható, mert az akril nem olyan lenyűgöző súlyú, mint az öntöttvas. Természetesen egy akril fürdõt dekoratív lábak segítségével lehet elõkészíteni, mert a bonyolult minták, érdekes design megoldások mindig divatosak. A Quarilla fürdők némileg nehezebbek, mint az akril modellek, de itt is egyetemes készletekkel lehet.

Bármely fürdő állhat a lábakon!

Függetlenül attól, hogy mi a fürdőd, megtalálod a tökéletes lábakat. A kereskedelmi forgalomban kapható készletek nemcsak abban különböznek egymástól, hogy azok milyen anyagból készültek, hanem formában, megjelenésben és színben is. A téglalap alakú fürdõknek a geometriai vonalak pontossága jellemzi. Nem szabványos fürdők alatt szükség lehet olyan lábakra, amelyek atipikus alakúak és a tartóelemek számához hasonlóak.

Ebben a részben választhatsz és vásárolhatsz lábakat fürdőként, olyan egyszerű és nem egyszerű modellektől kezdve, amelyek kizárólag támogató funkciót töltenek be, az oroszláncsák formájával. Meglepő módon, de egy tény: a helyesen kiválasztott lábak segítenek a fürdőszobában nem csak praktikusabb és kényelmesebb, hanem sokkal vonzóbbá is tenni!

A hírlevélre való feliratkozással tájékoztatást kaphat a promóciókról, árengedményekről és különleges ajánlatokról. Az előfizetés után elküldjük Önnek a "Csalás varázslók, vagy hogyan lehet felismerni a gátlástalan építőket".

* Szükséges mezők

Az acélkád lábai: állítsa be a saját kezét

Oroszországban a fürdőkben lakástulajdonosok hagyományosan népszerűbbek, mint a zuhanyzók, mert sokkal kényelmesebbek a mosáshoz, mosáshoz vagy más háztartási munkákhoz. Az acélmodellek a leginkább praktikusak és megfizethetőek, ezért gyakrabban vásárolhatók meg.

A mosógép kapacitásának a saját kezeire történő felszereléséhez a lábakra egy acélkádra van szükség, amely különös támaszként szolgál, amely elfogadja és terjeszti a terhelést. A gyártók termékeiket különféle típusú állványokkal töltik, különböző rögzítési módokkal. Megmondjuk mindenféle lábakról és technológiáról az acélból készült mosdó önszerelését ebben a cikkben.

Az acél fürdők jellemzői

Az acélból készült fürdők olyan nehéz öntöttvas termékeket cseréltek, amelyeket nehezen lehetett szállítani, behelyezni egy lakásba és telepíteni. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az acél hajlékonyabb fém, az anyag mosására szolgáló tartályok modellje és mérettartománya igen változatos.

Az acél fürdők jellemzői:

 • Könnyű. Az acélmosás kapacitása 4-szer kevesebb, mint az ugyanolyan méretű mintából készült öntöttvas. A termék könnyedsége csökkenti a lábak és a padló terhelését, ennek következtében könnyebbé válik egy ilyen fürdő felszerelése saját kezűleg.
 • Nagy rezonáló képesség. Az acélnak nagy rezonancia-kapacitása van, ami sok vizet okoz a vízbe való belépéskor. A zaj csökkentése érdekében a tál alját műanyaghabgal vagy más szigetelőanyaggal kezeljük.
 • Hűtsük le gyorsan. Az acélnak nagyobb a hőátadási tényezője, ami miatt a víz sokkal gyorsabban hűl le, mint az öntöttvasban. A hiba kiküszöbölése érdekében a fürdő alját hőszigetelő anyaggal vagy habmal kezeljük.

Figyelj! Egyrészt az acélkád könnyű súlya előnyös, amely lehetővé teszi a tálca felszerelését univerzális tartókra. Másrészről, mivel a gyenge szerelés miatt alacsony tömeg következik be, a mosogatótartály tágulhat, csúsztathatja vagy más instabilitás jeleit mutathatja.

Láb típusok

A saját kezű acélkád használatához speciális lábakat kell használni. A beszereléshez használt támaszokat általában a gyártó biztosítja. A "natív" lábak optimálisan alkalmasak a tál aljának hajlítására, és a termék tömegének megfelelően készülnek. Az alábbi típusú fürdőtámaszok megkülönböztethetők:

 1. Reference. Az ilyen típusú fürdők felszerelésére szolgáló kések támogatási funkciót nyújtanak. Lehet, hogy szerény, kiszámíthatatlan megjelenésű, de a design lehetővé teszi számukra, hogy ellenálljon a súlya a tálat, a folyadék gyűjtött és a személy hosszú ideig. A támasztólábakat általában merev rögzítéssel szállítják a csavarokra vagy ékekre.

Támasztó lábak

 • Dekoratív. A díszítő lábakat olyan béléseknek nevezik, amelyek nem végzik el a támogatási funkciót, nem hordják a tál túlsúlyát. A fürdő megjelenésének javítása érdekében dekoratív típusú támasztékokat építenek. Ezek a lábak nem feltétlenül fémből készültek, műanyagból, gipszből, kerámiából vagy cserépből készültek. Az állati mancsok, növények vagy oszlopok formájában lévő modellek klasszikus stílusban és luxusban járnak a szobába.

  Dekoratív lábak

 • Ideiglenes. Az ideiglenes lábakat csak a fürdő telepítése során szabad használni. Ezeket a téglák pódiumán elhelyezett edény magasságának emelésére vagy emelésére használják. Egyes modellek lehetővé teszik az egyes támogatások magasságának beállítását.

  Fontos! Úgy gondolják, hogy az acél fürdők túl könnyűek ahhoz, hogy a keretet rögzítsék. De a tapasztalt kézművesek azzal érvelnek, hogy célszerűbb egy komplex alakú vagy nagy méretű modellek telepítése a keretszerkezetre, mint az univerzális lábak használatára.

  A tartók típusai

  Az acél fürdők gyártói azt állítják, hogy az ilyen modellek beszereléséhez felhasznált lábak merevsége nem túl magas követelmények, mivel az öntöttvasnál kisebb súlyúak. Azonban ezeknek az elemeknek a helyes megválasztása hatással van a telepítés minőségére és a használat kényelmére. Az acéltartály alátámasztása nemcsak megjelenésében, hanem az alkalmazott rögzítőelem típusában is különbözik:

  • A csavarokra. A fürdőkád lábak, amelyek csavarokkal alul vannak rögzítve, fém állványok, a termék felületén speciális, "fül" elnevezésű kiemelkedésekkel csavarták őket. Az ilyen rögzítési rendszert meglehetősen merevnek tekintik. Ha a tartószerkezeteknél túl nagy erőt alkalmaz, véletlenül károsíthatja a fürdő zománcát. A csavarokra szerelt lábak csak akkor használhatók, ha különleges "füle" van a fürdőszoba alján.

  Csavaros rögzítés

 • Öntapadó lemezeken. Az univerzális lábak egy acéltartályhoz vannak rögzítve, egy fémlemezre tapadó ragasztóréteggel. Egyfajta padot képviselnek, megismételve a fürdő alja hajlítását. Ez a szerelési módszer kiküszöböli annak lehetőségét, hogy a tégely zománca rétegét károsítsa a telepítés során a saját kezével.

  Öntapadó lemezek

 • A szemekre. A lábakkal rögzített lábak 4 különálló konzolból állnak, amelyek az acéltartály fenekén lévő vetületek ellen helyezkednek el, majd hosszú csavarral összeragasztják őket. Ha a fürdőt a szemüveg segítségével helyezi el, akkor biztonságosan rögzítheti a betűtípust, de óvatosan kell eljárnia, nehogy a szaniterek alját deformálja.

  Rögzítés a szemmel

 • A tapasztalt kézművesek azzal érvelnek, hogy egy acéltartály felszerelése egy nem tervezett padlón történő mosáshoz a legmegfelelőbb a láncszemek segítségével, mivel lehetővé teszik, hogy pontosan beállítsák a tálat. Ha a felület, amelyen a tálat kívánja felszerelni, lapos, könnyebb az univerzális támasztékokat használni öntapadó lemezeken.

  Az acélkád alátámasztásának kiválasztása

  Ahhoz, hogy a saját kezével egy acéltartót telepítsen, előzetesen gondoskodnia kell a megbízható tartókról. Új fürdő vásárlásakor jobb, ha azonnal kérdezed az eladót a vele járó lábak rögzítésének típusától és módjától, és ha szükséges, válasszon több alkalmas és bemutatható elemet. Az acéltartályok felszerelésére szolgáló támaszok kiválasztása a következő kritériumok szerint:

  • A modell súlya. Minél nehezebb a fürdő, annál erősebbnek kell lennie a lába számára a beszereléshez. A támogatások általában a maximális terhelést jelzik, amelyre tervezték.

 • A modell mennyisége. Minél nagyobb a tálca mennyisége, annál több vizet helyeznek el. A nagy térfogatú fürdők esetében erősebb lábakat kell használni merev tartókkal.
 • A szilva helye. A szerelési ütközők nem akadályozhatják a szifoncsatlakozást.
 • Alsó alak. Támogatja az alakját a tál alján. Minél szűkebbek a lábak a fürdőfelülethez közelebb, annál jobb.
 • Érdekes, hogy az acéltartály mosáshoz való felszereléséhez és rögzítéséhez nem kell figyelembe venni a súlyt. Az a tény, hogy ez a mutató olyan kicsi, mint a víz súlya és maga a tál, ami elhanyagolható.

  Univerzális lábak acélfürdőhöz

  Válassza ki a várost

  • Moszkva
  • Szentpétervár
  • Szurgut
  • lepedék
  • Kazan
  • Nizhny Novgorod
  • Novosibirsk
  • Kurszk
  • Jekatyerinburg
  • Nizhnevartovsk
  • Tyumen
  • Krasnodar

  Ha a város nem szerepel a listán, akkor:

  • Válts Moszkva honlapjára, és rendelje meg a szállítmányozó által szállított árukat
  • Váltson a legközelebbi város webhelyére, amelyet automatikusan meghatároz.