Legfontosabb > Csapok

A fürdő lábak típusai - a funkció és a rögzítési rendszer szerinti osztályozás

A fürdő minden modern otthon állandó tulajdonsága, amelyet higiéniai eljárások, mosandó ruhák, nagy tárgyak mosása és egyéb háztartási igények kielégítésére használnak.

Annak érdekében, hogy ezt az egészségügyi eszközt biztonságosan használhassák, nem elegendő egy kiváló minőségű és kiváló minőségű modell kiválasztása, megfelelően be kell szerelni. Annak érdekében, hogy felemelje a szükséges magasságra és biztonságosan rögzítse a tálat, speciális fürdő lábakat használnak. Ebben a cikkben megmondjuk, milyen típusú támogatást a vízvezeték-tartályok telepítésének folyamatában a gyártók gyártanak.

funkciók

A fürdőkádak speciális támaszok, amelyeken a szerelés során öntöttvas, acél vagy akril mosó tartály kerül beszerelésre. A tálca fenekéhez speciális kötőelemekkel vannak rögzítve, és működés közben stabilan elhelyezik az egészségügyi berendezést. A lábak, amelyek feltétlenül szerepelnek a készletben minden fürdőként, a következő funkciókat látják el:

 1. A hivatkozás. A fürdő lábai hordják és egyenletesen elosztják a terhelést a termék súlyától, a víztől és a fürdőtől, megakadályozva ezzel a tartály aljának deformálódását. Az öntöttvas fürdő súlya a mérettől függően 100-150 kg-ig terjed, ezért a felszereléshez szükséges támaszokat kellően erősen kell használni.

Figyelj! Minden fürdőt a gyártó megfelelő lábakkal lát el, amelyeket a súlya és a rögzítő rendszerhez terveztek. Ha valamilyen oknál fogva a szabványos támogatások nem állnak rendelkezésre, használhat egyetemeseket a legtöbb modellhez. A választásnál figyelembe kell venni az öntöttvas termékek nagy tömegét, mivel nem minden lábat terveznek ilyen terhelésekhez.

A fürdő lábai jelentősen különböznek a terhelhetőségtől, az erősségtől, a tartósságtól és a rögzítés módjától. Szükséges a tartóeszközök kiválasztása, figyelembe véve az egészségügyi berendezés súlyát, az anyagot, amelyből készült, valamint a termék aljának alakja. A tálca rögzítésének megbízhatósága a lábak szorosságától és a rögzítés helyességétől függ. Az építési raktárakban a következő típusú tartóelemek állnak rendelkezésre az öntöttvas, akril és acél tartályok mosáshoz:

 • A fuvarozóknak. Főleg ellátási funkciót végeznek, hordoznak és egyenletesen elosztják a szaniteráruk súlyát, megakadályozzák a tál fenekének deformálását és a fürdőszoba padlóját. A csapágytartókat leggyakrabban az öntöttvas fürdők telepítésére használják, mivel nagy terhelésnek vannak kitéve. Leggyakrabban ezeknek a termékeknek merev tartójuk van, és nem engedik a tartály csúszását vagy lengését.

Vegyük úgy, hogy a modern gyártók igyekeznek univerzális lábakat gyártani öntöttvas, akril vagy acél fürdők szereléséhez, amelyek mindegyik típus funkcióit ötvözik. A tartó tartószerkezetének növelése érdekében a támasztékokat erősítő keret biztosítja, amely hatékonyabban terjeszti a terhelést, és megakadályozza, hogy az alj deformálódjon a víz súlya alatt, ami a vékony falú tálak modelljeinek szempontjából fontos.

A tartók típusai

A legmegbízhatóbb felszerelés a kád alatt lévő szabványos lábak, amelyeket a gyártó a termékkel együtt szállít, mivel azok optimálisan illeszkednek a beépített kötőelemekhez és a tál alsó részéhez. Attól függően, hogy a tartály alja legyen a tartály mosásához, a következő típusok vannak:

 1. Az ékekön. Ezeket a lábakat leggyakrabban öntöttvas szaniter tálak felszerelésére használják, így kis háromszögek formájában öntöttvasból készülnek. A támasztékok lyukai a fürdő alján lévő "fülekben" hasonló lyukakkal vannak ellátva, majd ékeket ütköznek beléjük, amelyek biztonságosan tartják a szerkezetet. A rögzítés előnye a viszonylagos mobilitás, amely miatt a zománc és a tál alja nem deformálódik.
 2. A csavarokon. Az ilyen rögzítési rendszer vas- és acélszerelvények beszerelésére szolgál. A csavarokkal és anyákkal rögzített lábak állítható típusúak, így megváltoztathatják a magasságot, ami megkönnyíti a fürdetés be nem illesztett felületre történő felszerelését. Az ilyen típusú rögzítés hátránya, hogy a csavarok meghúzása esetén a tál alját könnyen deformálhatja vagy a zománcot túlzott erõvel károsíthatja.

Fontos! Az egyetemes lábak a fürdéshez alkalmasak az egészségügyi tartályok mosogatására egy faj újraelosztásában. Az öntöttvas tálakhoz készült modellek nem alkalmasak akril vagy acél felszerelésére, mivel különböző rögzítő rendszerrel vannak ellátva és nagy terhelésnek vannak kitéve.

Öntöttvas fürdő lábak 19 x 2 x 5 kocsi

Részletes leírás

Öntöttvas fürdőkád lábak, állítható magasságú, fürdőkhöz ideális.

Méretek és súly (bruttó)

Hasonló termékek

Fischer S-RD 8x80 rögzítő készlet szaniter felszerelésekhez 2 db.

LUX mosogató készlet

A mosdóhoz rögzíthető a PWR 8 x 80

Online megrendelések szállítása

Az OBI online áruházból megrendelt áruk Moszkvában és a moszkvai régióban szállítják meg a Moszkvai körúttól 50 km-re. A szállítási költség automatikusan kiszámításra kerül az online megrendelés elhelyezésekor, az áru súlya és a szállítási terület alapján.

A minimális rendelési mennyiség ingyenes szállításhoz:

 • > 5 000,00 ₽ - legfeljebb 5,0 kg tömegű megrendelésekhez
 • > 10 000,00 ₽ - 30,0 kg-ig terjedő megrendelések esetén

A futárszolgálat kis megrendeléseket (legfeljebb 30 kg súlyig) szállít a vevő ajtóihoz, nagy méretű megrendeléseket a bejárathoz (wicket, kapuk) otthon. A kiszállítás magában foglalja az áruknak az autóból történő szabad kirakodását és az átszállítását 10 m-en belül.

A szállítás dátuma és időpontja

Másnapi szállítás lehetséges, ha 18:00 előtt megrendelünk. A következő két 7 órás szállítási időtartam közül választhat:

 • - 10:00 és 16:00 óra között
 • - 15: 00-22: 00 között

Ha a várakozási időt lerövidíti, felár ellenében választhat a 3 órás szállítási időközök közül:

 • - 10:00 és 13:00 között +350,00 ₽.
 • - 13:00 és 16:00 között +300,00 ₽.
 • - 16: 00-19: 00 között +300,00 ₽.
 • - 19:00 és 22:00 között +350,00 ₽.

A dátum átadása és a szállítási időintervallum megváltoztatása legkésőbb 24 órával korábban megkötött dátum és idő előtt lehetséges.

További információ a futárszolgálat feltételeiről az Internetes megrendelések kézbesítéséről szól.

Ezzel a termékkel vásárolni

Öntöttvas fürdő Universal Classic négyszögletes 150x70 cm

Öntöttvas fürdő Universal Gracia téglalap alakú 170x70 cm

Öntöttvas fürdő Nosztalgia Álló kocsi téglalap alakú 150x70 cm

Hogyan válasszuk ki a fürdő lábát?

Ha fürdőzésre gondolsz, azonnal figyelmet kell fordítanod a lábak kiválasztására. A mi korunkban, a választás a töltés a fürdőszobában - az egyik kihívás. Végtére is olyan sok ajánlat van, a választék olyan nagy, hogy a szemek eltérnek egymástól. Olyan termék kiválasztásához, amely hosszú ideig tart, és elegáns elem lesz a ház belsejében, figyelembe kell vennie az alábbi ajánlásokat.

Különlegességek

Lehetséges, hogy a kecses kialakítású kényelmes kád a szoba közepén helyezhető el. A modern design, egy ilyen lépés a luxus kiegészítése a belső, tekinthető elegáns megoldás, úgy tűnik, méltóságteljes. Ma a fürdők elhelyezkedéséről számos lehetőséget választottak. De ne felejtsük el, hogy nemcsak gyönyörűnek, hanem megbízhatónak is kell lennie. Napjainkban a kecses lábakon lévő modern fürdők már nem tekinthetők egzotikus elemnek, egyszerűen vásárolhatók egy rendszeres vízvezeték-üzletben.

Fontos kritérium ezeknek a lábaknak a mérete. Mielőtt megvásárolná ezeket a tartozékokat, meg kell fontolnia az öntöttvas vagy acél fürdő tényleges magasságát. Ha a magasságban nem állítható modelleket és a beállítandó modelleket választja, vegye figyelembe, hogy a támogató elemek típusától függ a választás is.

A szabályozatlan lábak normál magassága: rövid 19-20 cm és magas - 40 cm. Határozza meg azonnal, hogy a fürdőszoba felszerelésének milyen szintje legyen. Vonja le a betű magasságát a kapott számból és adja meg a pontos adatokat, melyik szinten kell a lábakat telepíteni. A nem szabályozott modellek optimális magassága 120 mm.

Ellentétben a szabályozatlan modellekkel, az állíthatóak praktikusabbak, lehetővé teszik az acél vagy öntöttvas fürdő tényleges magasságának megváltoztatását. A standard magasság szintén húsz milliméter. Az ilyen szerkezetek messze vannak attól, hogy a fürdetéshez szükséges támogatást ellátják.

A modern, gyönyörű fürdő a ház díszítése lehet az eredeti lábakba való beépítésének köszönhetően. Különleges támaszok szükségesek lehetnek a fürdő megfelelő működéséhez és stabilitásához.

A díszítő és eredeti modern lábak széles választékát olyan kiváló minőségű fémből készítik, mint a bronz. Szokatlan mitikus mancsok, varázslatos színek, elfek és mágikus tündérek képei lehetnek. Nagyon elegánsnak és relevánsnak tűnik mind a modern designban, mind az ókorban díszített szobákban.

Melyek a típusok és a választás módjai?

A lábak a fürdő egyik alkotóelemei, a tálhoz együtt megvásárolhatók. Jobb, ha azonnal megcsinálod, hogy a tál mérete megegyezzen. Ez a további egyszerű telepítés szükséges feltétele. A lábak, amelyek feltétlenül szerepelnek a készletben minden fürdő esetében, a gyártó felelős a teljes készletért, az alábbi funkciókat támogatja, kompenzálja és dekorálja. Mindezek a funkciók nagyon fontosak mind aggregáltak, mind külön-külön.

Ezen funkciók alapján három típus különböztethető meg: lábak, eredeti híres lábak és segédlábak. A mai piacon az ilyen tartozékok gazdag választéka nem észrevehető. Rögtön világossá válik, hogy minden fajnak saját funkciója van, és fontos szerepet játszik a fürdő telepítésében. A gyártók felajánlhatják a vevőt és az egyesített lehetőségeket, itt is széles választékot kínál mind az árkategóriában, mind a tervezésben.

Ma könnyű megtalálni a legoptimálisabb opciókat és lábakat az öntöttvas, akril vagy acél tartályok számára.

Tekintsük a legfrissebb támogatási típusokat.

 1. Megbízható tartószerkezetek, amelyek ellátják a támogatási funkciót. Ezeknek a termékeknek merev tartójuk van, amely nem teszi lehetővé, hogy csúsztassa vagy lengesse a tartály használatakor.
 2. Szükséges fenntarthatósági segédelemeket biztosítani. A fürdőkád lapos felületre történő felhelyezésére szolgál rögzítés és mozgékonyság biztosítása érdekében.
 3. Végleges - változó, állítható lábak. Itt a lábak magassága csavarokkal testre szabható, ami nagyon kényelmes és praktikus.

Érdemes megjegyezni, hogy a lábak fő különbségei olyan jellemzőkkel rendelkeznek, mint az erő, a rögzítő megbízhatóság, a teher ellenállnak. A lábszár feszességétől és a rögzítés helyességétől függ, hogy a tálca biztonságosan rögzítve van. Napjainkban az arany vagy a kovácsolt felsőruházat egyre népszerűbb.

A lábak kiválasztása a választott fürdő típusától függ és attól függ, hogy milyen anyagból. Vegyük figyelembe a három fő fürdőszobát és határozzuk meg, hogy melyik lábak alkalmasak mindegyikük számára.

Öntöttvas esetén

Az apartmanok egyik legnépszerűbb választéka az öntöttvas kád, amely bizonyítottan megbízható, tartós és könnyen használható. Ennek megfelelően az ilyen modelleknek magas ára van, ami nem meglepő, mivel nagy mennyiségű öntvényt használnak termelésük során. Mivel ez a kétségtelenül győztes fürdő nehéz, a táltervezésnek megbízhatónak és biztonságosnak kell lennie. Ezért a hordozóelemek nagy szilárdsága kötelező ebben az esetben.

Számos szerelési lehetőség van ezeknek a lábaknak. Ezek közül az egyik a csapágy támaszok beszerelésére szolgál, amelyeket speciális nyúlványok közötti ékkel rögzítenek. A második rögzítőanyák főleg díszítő lábakhoz használatosak, hogy egy esztétikai típusú támasztékot eltakarjanak. Továbbá a hidromasszázs rendszerek a modern öntöttvas fürdőbe épülnek az új technológiáknak megfelelően. Sokkal több lesz. Az öntöttvas lábak úgy lettek tervezve, hogy egy terjedelmes és nagyon nehéz fürdőt tartsanak, és együtt kerüljenek eladásra, a mellékelt csomagolásban.

Javasoljuk, hogy vásároljon egy dekoratív készletet, amely elrejti a fő támogatást. Az ilyen szokatlan és eredeti díszítő elemekkel berendezett fürdőszoba kényelmet és komfortérzetet teremt a szobában. A különálló öntöttvas öntöttvas gyakran magas oldalú.

Az öntöttvas fürdőhöz szánt lábak következő jellemzői megkülönböztethetők: közvetlenül öntöttvasból készülnek; a téglaépületek dobogószerkezetének építésén túlmenően ki kell javítani; néha a díszítő tartók rögzítésére szolgáló anyák segítségével; még az egyszerű támasztólábak ék is beágyazódnak a süllyesztett fülekbe.

A legtöbb fogyasztó inkább a könnyű acélból készült keretet részesíti előnyben. Köszönet illeti, beállíthatja a szobát a csúcstechnika stílusának irányába, és ezzel egyidejűleg megbízható és biztonságos designt kaphat.

Az akril esetében

Az akril modellek ma hatalmas népszerűségnek örvendenek. Az akril fürdők elegáns lábai két fémrudak, amelyek közvetlenül a kád aljához vannak rögzítve, és a lábak maguk is be vannak csavarva. Ez egy sokoldalú, kényelmes és könnyen használható formatervezés.

Az akril fürdők fő előnye az általános elérhetőség a viszonylag alacsony költségek miatt. Van egy nagyon nagy választéka a színek, méretek, tervek készleten, ami egy plusz, amikor kiválasztja az ajánlatok piacán. Az akril fürdõk kis súlya megkülönböztetõ jellemzõ, amely befolyásolja a lábak kiválasztását. Végül is a lábak formájának stabilnak és biztonságosnak kell lennie. Bár a lábak ebben az esetben még dekoratívabb funkciót hordoznak, hiszen a kiegészítő keret veszi át a támasztékot, ez az, amely támogatja az egész szerkezetet.

A lábak egy öntöttvas káddal az állomás kocsija 4 db.

A termékről

jellemzői

leírás

Azt is ajánljuk

A hírlevélre való feliratkozással tájékoztatást kaphat a promóciókról, árengedményekről és különleges ajánlatokról. Az előfizetés után elküldjük Önnek a "Csalás varázslók, vagy hogyan lehet felismerni a gátlástalan építőket".

* Szükséges mezők

"Legfeljebb 10 000 ₽"
A megrendelés teljes összege nem haladja meg a 9 999 rubelt. *

"10 000 ₽"
a megrendelés teljes összege nagyobb vagy egyenlő 10 000 rubel, de nem haladja meg a 39 999 rubelt.

"40 000 ₽"
A megbízás teljes összege 40 000 rubel vagy annál nagyobb.

Az árkategóriát meghatározó megbízás költségét a "legfeljebb 10 000 rubel" oszlop alapján kell kiszámítani. A következő küszöbérték elérése után a kosárba már áthelyezt áruk árai automatikusan újraszámolódnak.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a szállítási költség nem szerepel a megrendelés költségén az árkategória meghatározásakor.

A fürdő lábszárai és egyéb tartozékok a beépítéshez

Melyek a vasöntvény fürdő lábai? És acélhoz? Hogyan szereljünk fel akril fürdőt, kivéve a deformációját és elmozdulását? Milyen magasnak kell lennie az oldalaknak és a fenéknek? Megpróbálom válaszolni ezekre és néhány más kérdésre a cikkemben.

Acélkád rendszeres lábakon.

Magasság és lejtés

A vas és acél fürdők szabványos beépítési magasságát a GOST 18297-96 és a GOST 23695-94 szabvány írja elő:

Ezenkívül a GOST 18297 azt javasolja, hogy a kifolyó és a padló közötti távolság legalább 145 mm legyen. Szükséges a kényelmes karbantartáshoz és (ha szükséges) a pántok cseréjéhez.

A kád fenekének meredekségének kell lennie a körülbelül 2 cm-es lineáris mérő felszabadulás irányában. A lejtő jelenlétét könnyű ellenőrizni, ha egy vödör vizet öntünk a vízvezeték-szerelvénybe: teljesen le kell üríteni a csatornába, és nem szabad tócsát hagyni. A lejtõt általában a készülék táljának alakja biztosítja, vízszintes felszereléssel az azonos magasságú lábakra.

A fürdő úgy van beállítva, hogy az oldalak vízszintesek.

Milyen legyen az akrilfürdő magassága?

Az ilyen típusú készülékekre vonatkozóan nincsenek egységes szabályozási dokumentumok: különböző előírásokat (műszaki feltételek) gyártanak. Ugyanakkor az akril, öntöttvas és acél fürdők használatát végző személyek anatómiája ugyanolyan volt, így logikus lenne ugyanazon 600 - 630 milliméteres magasság korlátozása.

Bizonyos esetekben a csatornarendszer kialakítása miatt néhány centiméterre fel kell emelni a készüléket, hogy biztosítsa a víz áramlását. Hogyan lehet ezt tenni?

 • Acél- és akrilfürdőkben, valamint modern öntöttvas készülékeknél az állítható fürdő lábak szolgálják ezt a célt. A csavaros lábat a kívánt hosszúságúra kell csavarni és anyával rögzíteni. Ebben az esetben természetesen a fürdõnek stabilnak kell lennie, és a felszabadulással kell rendelkeznie;

Állítható lábak modern öntöttvas fürdővel.

 • Retro öntöttvas fürdő lábakkal díszítő képernyő jelenlétében egyszerűen csak négy vörös tömör téglára van kitéve. Pontosan vörös és testes: a porózus téglának nincs elegendő ereje, és a szilikát fél a víztől. Nyitott fürdő az oroszlán lábán vagy más díszítő állványokon egy alacsony téglagyárra vagy más vízálló anyagokra szerelhető.

A dobozon álló, lánctűlyével stilizált lábakkal ellátott önálló kád található.

Ha a fürdőt 10 vagy több centiméterrel emeli fel, jó ötlet lenne hozzá egy csempézett lépcső közelébe. A gyermekek, az idősek és a mozgáskorlátozott családtagok kényelmetlenül lépnek fel a készülékbe, ha a táblák magassága meghaladja a 70 cm-t.

Súlyproblémák

Öntöttvas

A szovjet minta öntöttvas fürdőjének telepítése? Igen, nagyon egyszerű:

 1. A fedélzetre vagy függőlegesen helyezkedik el;
 2. A lábakat a tálca alján lévő öntöttvas fülekhez nyomják;
 3. Az egyes fülek és a lábszárak között egy acél ék van. Miután mind a négy ék eldugult, a fürdő vízszintes helyzetbe kerülhet. Egyenletesen stabil lesz: a készülék szilárd tömege kiküszöböli a spontán elmozdulást.

A soviet minta egészségügyi eszközén lévő sertésvas lábak.

A klasszikus lábak az öntöttvas fürdőhöz masszív öntöttvas tartók, amelyek magasság-beállítást nem tartalmaznak. Az új készülékek azonban állítható lábakkal vannak felszerelve. A beállítás nagyon hasznos lesz, ha a fürdőkád egyenetlen padlón mozog: ilyen szabályozatlan támaszok alatt ilyen esetekben szükség van a lenolajjal impregnált fából készült ékkel, vagy cementelni őket.

Akril, acél

A téglalap alakú fürdőkád klasszikus méretei, melyek kis lakások fürdőszobákba és fürdőszobákba történő beépítéséhez alkalmasak, a következők:

 • Hossz - 150 - 170 cm;
 • Magasság - 60 - 63 cm;
 • Szélesség - 70 - 75 cm.

Ezekkel a méretekkel az öntöttvas fürdő súlya 96-120 kg, az akril és acél pedig legfeljebb 35-et tesznek ki. Áruk akril és öntöttvas javára szól: ezek a fürdők 3-4-szer olcsóbbak, mint az öntöttvas analógok.

Acélkád 170 cm hosszú Súly 28 kg.

Az alacsony súly természetes következménye az a tény, hogy az acélkád vagy az akril vízvezeték szerelvények számára kialakított lábak nem teszik lehetővé az abszolút rögzítésüket. Az asztalra ültetve vagy ülve elkerülhetetlenül a fürdetés eltolódását vagy döntését okozza.

Gyakorlati következmény: az acél vagy akril fürdők felszerelése biztonságos rögzítést igényel a falhoz. Alternatív megoldásként a készülék merev vázra szerelhető - hegesztett, víztaszító impregnáló vagy horganyzott profilból álló rúdból.

Személyzeti felszerelés

A hagyományos lábak az acél fürdőkhöz kettővel vannak összekötve és a csuklóval rögzítve vannak a fülekhez az elején és a sima alsó rész végén. Rendszerint a szerelési készletek univerzálisak és alkalmasak ennek a gyártónak a teljes skálájára.

Az acélszerkezet lábai.

Az akrilfürdő beszerelési készlete általában:

 • Könnyű keret vagy két iker láb, amelyek az egészségügyi berendezés vastagított aljához vannak rögzítve horganyzott öncsavarral;
 • Műanyag vagy horganyzott sarkok - bélés, amelyek a fő falhoz vannak rögzítve és a fürdő oldalán vannak elhelyezve. A gyöngynek ezekkel a sarkokkal való rögzítésének megbízhatósága, őszintén szólva, komoly kétségek merülnek fel. Ezenkívül gyakran a fürdőt nem a fő falra telepítik, hanem egy könnyű válaszfalra, amelyre a szabványos kötőelemek elvileg nem telepíthetők.

A rendszeres rögzítés eleme.

Az értékesítés során megtalálhatja azt a keretet, amelyen a fürdőt nem csak az alsó, hanem az oldalak is támogatják. Az ilyen szerelési készletek a legjobb megoldás: elég, ha a kádat egy szilárd keretre fektetik a falhoz, és biztosítják az illesztés tömítettségét.

Az ilyen akrilfürdőkeret minden dicséretet érdemel.

Gyakorlati telepítési ajánlások

Hogyan rögzítsd a vasfürdőt a saját kezedben, kiküszöbölve a hajlamokat és elmozdulást?

Amikor először találkoztam ezzel a problémával a saját lakásomban, megoldtam ezt a problémát:

 1. A fürdőt a szabályos lábakon a fal közelében helyezték el;
 2. Egy csempézett kötényt a falon közvetlenül a fedélzet mentén helyeztek el, minimális résszel. A csempe matricánál kőből készült lisztet használtam, ami rendkívül erős varrást eredményezett. A kötény oldalára felakasztva kiküszöböli a kád dőlését, amikor a fedélzeten lévő terhelés távol van a falról;

A csempe alsó sora a fürdő polcán lóg.

 1. A fürdő csatlakozását a kötény alá a falhoz szilikon tömítőanyaggal lezártuk. Nem csak a varrás tömítettségét biztosította, hanem a ragasztó funkcióját is teljesítette, megbízhatóan összekötötte a falat a táblával.

És itt van néhány évvel később, hogy egy gipszkartonfalon lévő fürdőszobában egy akrilfürdőt telepítettek:

 1. A táblák alatt 15 mm-es vastag rétegelt lemez készült és szerelt fel.
 2. Az ugyanolyan magasságú rétegelt lemezcsíkokat a gipszkarton falának keretébe rögzítették;
 3. Ezután a rétegelt lemezeket közvetlenül a gipszkarton keresztül csavarokkal húzták meg. Így határozottan megnyomtam a fürdő oldalát a válaszfalhoz, és magasságba rögzítettem. A fürdõt csaknem három éven keresztül állították rétegelt lemez tartókon; deformációk, szivárgási csomópontok és egyéb problémák nem jelennek meg.

A fotó - az egyik a rétegelt állványok, általában rejtett dekoratív képernyőn.

Természetesen ez nem az egyetlen módja annak, hogy biztonságosan rögzítsük az akril fürdőt. Íme néhány ötlet:

 • Telepítés téglaállványra;
 • A keretet egy horganyzott profilból, amelyet már említettem.

Hogyan telepítsem a fürdőt egy téglára? Az utasítás több, mint egyszerű:

 1. Az alsó fenek alatti alacsony pódiumot vörös téglából szerelik fel cementhabarcsokkal;
 2. Fürdő a habszerelvényre ül, és több vödör vízzel vagy más rakománnyal van betöltve. A hab megbízható hordozót hoz létre, megszünteti a zaj megjelenését a víz beírásakor és a ragasztó szerepének betöltésében, kiküszöböli a készülék mozgását.

Akril fürdő telepítése tégla és poliuretán habra.

Hogyan készítsd el saját kezedet a profilból?

Szintén nagyon egyszerű:

 1. A keret egy CW rack profilból és egy 50 mm átmérőjű UW-vezetőből áll össze 9 mm hosszú, fém horganyzott öncsavarral. A felső vezetőprofil a gyöngy teljes peremén helyezkedik el. Az állványok közötti lépés nem több mint fél méter;
 2. Az elülső oldalról a keretet nedvességálló gipszkarton burkolja a csempe alatt. A burkolat további merevséget kölcsönöz a keretnek, így ellenáll a teljes fürdő tömegének.

A csempeburkolatú képernyő sokkal vonzóbbá teszi a fürdőszoba belsejét, és lehetővé teszi, hogy a mosdók, mosóporok és más háztartási cikkek tárolására szolgáló helyiséget a fürdőszobában használhassa.

A vázszerkezet profiljának helyett a lenszéllel impregnálható.

A kádkeret feloldása ellenére nem védi meg. Itt érdemes egy legalább 60 cm szélességű, illetve a padlóról a fürdő oldalán levő csúszó vagy csuklós ajtót felszerelni. A heveder és a szifon hamarabb vagy később kell hozzáférni; Higgye el, hogy a kis csatorna és a zseblámpa fényében való átváltás vagy tisztítás öröm az átlag alatt.

A falra támaszkodás

Hogy fürödjünk - kitaláltuk. Azonban csak véletlenül említettem, milyen módon pecsételjem a falhoz. Gyorsan fogom kijavítani ezt a hibát.

A varrás kicsi vastagsága egyszerűen szilikon töltött. Ez az egyszerű munka azonban számos finomsággal rendelkezik:

 • Nem univerzális, de az egészségügyi tömítőanyag előnyös. A gombaellenes adalékanyagok megkülönböztetik azokat, amelyek nem engedik meg, hogy a varrat nedves helyiségben sötétedjen;

Az egészségügyi tömítőanyag nagyon ellenáll a penésznek.

Az átlátszó tömítőanyag jóval hosszabb ideig megőrzi eredeti megjelenését, mint a fehér.

 • A varratot teljes mélységig kell betölteni. Ez biztosítja, hogy a falon ne legyen szivárgás, még akkor sem, ha a tömítések részben sérültek. Ezenkívül a szilikon szilárdan ragasztja a fürdő oldalát a falhoz, megint megakadályozza annak elmozdulását;
 • Mielőtt a tömítőanyagot lezárná, a polcot és a falat maszkoló szalaggal lezárják. Ez megvédi Önt attól, hogy tisztítsa meg a szorító szilikont. A maszkolószalag közvetlenül a varrás kitöltése és a felesleges tömítőanyag eltávolítása után jön ki.

Tömítse össze a csomópontot szilikon tömítőanyaggal. A fürdőfelületek és a falak maszkoló szalaggal vannak védve.

Mi lehet a falhoz csatolni, ha a varrás jelentős falvastagságú falvastagságokat okoz? A probléma megoldásához dekoratív műanyag sarkokat adnak el a befejező anyagok tárolóhelyeiben. A sarok ragasztva van a csomópont tetején ugyanazon szilikon tömítőanyagon.

Amikor a sarok matricát alkalmazzák, a szilikont nem rá, hanem a fürdő polcára és a falra helyezzük. Ebben az esetben kevésbé valószínű, hogy megfestik a fürdőt.

A csomópontot dekoratív sarok zárja le.

következtetés

Remélem, hogy ajánlásaim hasznosak lesznek a megkülönböztetett olvasó számára. Tudjon meg többet arról, hogy mi a lábak a fürdőhöz és hogyan vannak felszerelve, segít a videó ebben a cikkben. Várja a kiegészítéseit és megjegyzéseit. Sikerek, elvtársak!

Alakok öntöttvas fürdőkhöz Univerzális

Készpénz a futár vagy a pickup
Cashless fizetési részletek

 • jellemzői
 • Termékleírás

© Santehnika # 1. Minden jog fenntartva.
E-mail: [email protected]

Hozzáadva a kosárhoz

Köszönjük, hogy megrendelését kiadta!

Képviselőnk telefonon 30 percen belül felveszi Önnel a kapcsolatot.

A megrendelés feldolgozása naponta 08:00 és 20:00 óra között zajlik.

Alakok öntöttvas fürdőhöz Roca 600224 univerzális

Alternatív lehetőség

A fürdő lábai Aquanet 00178682

Cersanit ZP-SEPW1000004 fürdő lábak

A Cersanit Smart ZP-SEPW1000001 fürdőhöz készült lábak

Lábak Roca 291021000 acél fürdőkádra

Cersanit ZP-SEPW1000006 fürdő lábak

A "Roca 600224 univerzális öntöttvas fürdő lábak"

Termék kód: 00204036 Gyártó: Roca Sorozat: Continental

Termék kód: 00204035 Gyártó: Roca Sorozat: Ming

Az online áruházban Vázlatos üzletben "Roca 600224 univerzális öntöttvas fürdők lábak" vásárolhatók Moszkvában és Oroszországban. Az áruk minőségét igazolja a minőség tanúsítása és a gyártó garanciája. Szállítás "Öntöttvas fürdők Roca 600224 univerzális" jelenleg nem elérhető. Minden kérdést, amit telefonon kérhet 8 (800) 500-89-61.

Megrendelése sikeresen befejeződött. Az üzemeltető visszahívja Önt.

Acél fürdő lábak

A fürdés normál működése csak akkor lehetséges, ha megfelelően és biztonságosan be van építve. Ehhez olyan minőségi lábakat kell használni, amelyek nem mindig szerepelnek a kád szállítása során.

Ezenkívül gyakran a rendszeres lábak nem felelnek meg a minőségi és funkcionalitási követelményeknek. Ebben az esetben használhat univerzális lábakat az acél fürdők számára, amelyeket kínálunk az internetes áruházunk nyereségében.

Egyszerű és megbízható telepítés gond nélkül

Az alacsony tömeg az acélfürdő jelentős előnye. Ez nemcsak egyszerűsíti a telepítési munkát, hanem szinte minden korlátozást eltávolít a telepítéshez. Beleértve azt sem, hogy falra kell helyezni egy fürdőszobai támaszt. Ennek köszönhetően könnyen felszerelhető bárhol a helyiségben. Fontos azonban, hogy kiváló minőségű acélkád-tartókat használjunk.

Ez a funkció tökéletesen kezelhető speciális lábakkal, amelyeket a vezető speciális vízvezetékgyártók kínálnak. Nagy szilárdságú acélból készülnek, és könnyen ellenállnak a töltött kád súlyának. Ebben az esetben a kialakítás a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb rögzítést biztosítja.

A modern fürdő lábak előnyei:

nagy megbízhatóság a működésben;

egyszerű és gyors telepítés;

egyszerű szintbeállítási lehetőség.

A lábak különböző méretben kerülnek forgalomba, amely lehetővé teszi szinte minden fürdéshez, beleértve a nem szabványos paraméterekkel rendelkező termékeket is.

Ajánlatunk

A "Santekhkomplekt" cég a lábak nagykereskedelmi értékesítését végzi Moszkvában. A legjobb márkák elérhető termékei:

A katalógusunkban kínált minden kád láb megfelel a magas minőségi és megbízhatósági követelményeknek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy maximális hatékonysággal használják őket.

A gyártók közvetlen szállításai révén ügyfeleinknek lehetősége nyílik arra, hogy a kiváló minőségű támogatást olcsóbban és gyakorlatilag a kötegeltség korlátozása nélkül vásárolhassák meg.

Az öntöttvas fürdő lábai. Hogyan kell kiválasztani és helyesen telepíteni?

A fürdőszobák fontosságának szükségessége sok felhasználó kérdése, de a zuhanyozók egyre növekvő száma ellenére a fürdők továbbra is igényesek. Tehát meg kell csinálnod a javításokat, cserélheted a tartozékokat, és felveheted a lábakat egy öntöttvas fürdőre. Az öntöttvas fürdőnek azonban saját követelményei vannak, ezért nagyon világosan meg kell érteni, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a tartószerkezetek annak érdekében, hogy ellenálljon a tál jelentős tömegének, valamint a víz és a higiéniai eljárásokkal foglalkozó személynek.

Öntöttvas fürdő lábak kiválasztása

A lábfürdő medencéje mindig is a klasszikus stílus luxusjává vált, de a tartozéknak ma már eltérő státusza van, hiszen egyre nagyobb a kereslet. És nincs többé szükség a gyertyákkal ellátott helyiségben, kővel díszítik, és ezáltal árnyalják a lábak szépségét - oroszláncsíkok vagy szobrászat heraldikus mintával. Minden sokkal könnyebbé vált. Az öntöttvas fürdőkádhoz univerzális, állítható lábak, erős támaszok, segédlábak és még sok más.

Nyilvánvaló, hogy a technológia fejlõdése új választási lehetõségeket adott a felhasználóknak, növelve a támogatások körét és csökkentve az árösszetevõt. De az öntöttvas fürdő támogatásának kiválasztása érdekében meg kell érteni a következőket:

 1. Az egyszerűség kedvéért az öntöttvas nagyon nehéz anyag, ezért a betétnek megfelelő lábaknak erőseknek kell lenniük;
 2. A segédeszközöket csak a fő lábak segítéséhez kell elhelyezni. Elosztva rájuk az öntöttvas fürdő súlya teljesen lehetetlen.
 3. A Scotch szalag nem megfelelő. Egy nehéz tál a saját súlya alá süllyedhet, és meg kell változtatnia a tartozékot.
 4. Megállít, ha van ilyen.
 5. A kereten lévõ lábakon kívül sarokvasvas fürdõt is elhelyez.

Tipp A szovjet öntöttvas fürdő dekoratív lábát nehéz kiválasztani, ezért jobb, ha megnézzük a lemezek lehetőségeit. Esztétikailag vonzónak tűnik, de a fő pillérei örömet okoznak a tartósságnak és a megbízhatóságnak.

A leggyakoribb lábak

A legfontosabb választás az anyag, a rögzítés módja és a tartók erőssége. A külső ellenőrzés nem biztos, hogy teljes képet ad, ezért jobb, ha az eladót a lehető legnagyobb terhelésről kérdezi a tartóktól, vagy megismerkedik a termék útlevelével. Ezenkívül a tálak felszerelése gyakran nem elég gyönyörű tartókat tartalmaz, ezért ne hagyja abba a tálat együtt járó lábakat, lásd még több lehetőséget, különösen, ha a dekoráció érdekel.

Tipp Az univerzális támogatások és a főbbek közül választhatnak egyet - univerzálisakat válasszanak. Ezek a lábak szinte minden típusú betűkhöz alkalmazhatók, és nagy tömegűek. Ugyanilyen fontos a támasztékok mindenfajta rögzítéséhez, magasságállításához és tömítések tömítéséhez. By the way, tömítések szükségesek, ha a fürdőszoba fel van szerelve egy "meleg padló" rendszerrel, karcolásálló bevonattal vagy a padlóburkolattal hajlamos a forgácsolásra (csempe).

Mely lábak az öntöttvas fürdő gyártók számára

Most el kell döntenie a támogatottság típusairól annak érdekében, hogy kiválassza, mi illik legjobban a fürdetéséhez. Tehát minden láb háromféle lehet:

 1. Támogatás - az összes fő terhelést viseli, ezért gondosabban telepíthető, és a tartószerkezet anyaga a legtartósabb.

Tipp Rendkívül fontos, hogy figyeljen az öntöttvas kádra ajánlott lábakra. Az a tény, hogy az akril, az acél, vagy akár az üvegtálak kisebb súlyúak, támogatják őket könnyebb ötvözetekből. Az öntöttvas fürdő alatt az ilyen lábak összecsukódnak vagy eloszlanak.

 1. A kiegészítő lábak a betét tálcájának beállításához szolgálnak a telepítés során, és semmiképpen sem a legfontosabbak.

Tipp A felszerelésnél és a megfelelő szint nélkül további lábak használata csak akkor lehetséges, ha a tál nagy része egy tégla párnán nyugszik!

 1. A dekoratív tartók nem végeznek csapágyfunkciókat, nem rendelkeznek a szükséges szilárdsággal, és bármilyen anyagból készülhetnek: gipsz, műanyag, fém.

Tipp A díszítő lábak nem mindig telepíthetők (például nincs hely a tálban), de még mindig szeretné bezárni a szabványos nem esztétikus kialakítást. Használja a bélést! Ez lehetővé teszi, hogy bezárja a csúnya támaszokat, és ne pazarolja az időt a szükséges támaszok keresésére.

 1. Univerzális - lábak, amelyek szinte minden típusú tálakhoz, szerelvényekhez illeszkednek és könnyen felszerelhetők.
 2. Állítható lábak - egy különálló tartószerkezet, amely nem mindig alkalmas öntöttvas fürdőre. Ha ilyen designt választunk, nagyon fontos, hogy megnézzük önmagában a beállítópálcát, annak erősségét, a mozgás szabadságát és a rögzítés lehetőségét.
Univerzális készlet öntöttvas modellekhez

Fontos! Az öntöttvas fürdő magassága a lábakon hatással van a tál erősítésére. Tehát, ha nem kalkulálsz egy kicsit a tál alján lévő szerelőlemezzel, akkor lecsúszhatsz. És meg kell változtatnod az egész struktúrát.

Gyakran egyes lábváltozatok kombinálhatók. Például az öntöttvas fürdőkádak univerzális lábai vonzó díszítő megjelenéssel rendelkeznek, és ugyanakkor rendelkeznek a szükséges magasságállítással.

Tipp Az öntöttvas tál súlya legfeljebb 150 kg-ig terjed, beleértve a vizet és az embert. Ezért nagyon fontos a lábak lerakása az öntöttvas fürdőhöz. És jobb, ha külön állítható támaszok közül választhatnak, megfelelő méretű leszorítólemezzel vagy alátámasztással ellátott rögzítőelemekkel, kinyúló konzolokkal, ahol lyukak vannak.

Öntöttvas oszlopok felszerelése

Mint minden munkához, a lábak öntöttvas káddal való felszerelése bizonyos készségeket igényel. De lehetséges, hogy megbirkózzanak önmagukkal, ha van egy eszköz, egy kis türelem és jó segítség. De először is, a támogatások jellemzőiről:

 1. az esztétika javára szóló választ nem fogadják el, csak az erőt és a megbízhatóságot;
 2. rögzítési módszer: csavarás a termék alján lévő kiálló részek vagy ékekkel rögzítve. Az ékverzió nagyon jó a szilárd, szilárd telepítéshez;
 3. a rakományokat figyelembe kell venni! Még egy kis tartozék is jelentősen befolyásolhatja a tál súlyát, ezért meg kell vizsgálnia a tömeg mutatóit.

Fontos! Helytelen számítások esetén nem csak a rögzítés sérült, hanem a fürdő alja is. A teljes súlyával az öntöttvas nagyon törékeny anyag, ezért az öntöttvas fürdő lábainak különösen erőseknek kell lenniük.

Aki emlékszik, vagy megfigyel otthoni öntöttvas fürdőket a lábakra, tudja, hogy nem mindig szükséges új támasztékokat új fürdőre telepíteni. Legtöbbször szükség van a régi tartók cseréjére újakkal, de a tálca ugyanaz marad. De érdemes megjegyezni, hogy a régi támogatásokat sokkal nehezebb telepíteni, mint az újakat. Ezért ha van szüksége lábra egy régi öntöttvas fürdőre, próbáljon meg vásárolni egy készletet, és nem keres és visszakereshet barátaitól már "élt" támogatást. Ezeknek a lábaknak még mindig vannak korróziós jelei, mivel a működési folyamat nagy páratartalmú és magas hőmérsékleti különbségek esetén következik be.

Szabványos támasztólábak felszerelése

Függetlenül attól, hogy ez egy öntöttvas fürdő a lábán, vagy a közönséges lábak a szovjet fürdő, telepítés lehetséges anélkül, hogy a szakemberek kívülről. Rendszerint a készletnek két lába van. Ebben az esetben a második oldal horoggal rögzítve a falra. Akár ékek, csuklócsavarok, akár állítható lábak használatosak, az öntöttvas fürdő lábakra szerelése a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb szerelési módszer. A folyamat árnyalatú, de vannak általános szabályok:

 1. Nézze meg a lábak rögzítését az öntöttvas fürdőhöz, és válassza ki a kívánt készletet.
 2. Helyezze a tálat az oldalára, vagy fejjel lefelé helyezze.
 3. Helyezze be a tartóelemeket a lyukakba, csavarja be teljesen.

Fontos! Ha nincs speciális rögzítő, akkor van egy hely a fürdőkád alján, ahol a szerkezet be van helyezve, vagy rögzíteni kell csavarokkal / önmetsző csavarokkal.

Csak arra van szükség, hogy finoman forgassa a betűtípust, és a helyén áll. A magasságot függetlenül határozza meg, csak figyelembe kell vennie a kényelmét. Ha dekoratív lábakat vásárolt öntöttvas fürdőhöz vagy béléshez, jobb az utolsó ragadós kompozíció rögzítése.

Öntöttvas fürdő a belső térben

Ha sok évvel ezelőtt a szovjet népnek nem volt lehetősége megváltoztatni a vasat valami mást, ma ennek a fürdõnek a trendje vált. A modellek különböző formáinak jelenléte miatt a felhasználók pontosan azt a betűtípust választhatják ki, amely teljesen megfelel nekik. Ugyanakkor szinte bármilyen díszítés megengedett: klasszikus, szüreti, eklektikus. Nem az utolsó szerepét játssza le a támogatás. Kiváló figurázott minták vagy mancsok formájában készült, az öntöttvas fürdő alatt lévõ lábak kiegészítik az általános stílust, és saját érzést adnak az egyéneknek.

Az öntöttvas kádak belső kialakításának és formatervezési megoldásának példái az alábbi ábrán láthatók. Ne felejtsük el, hogy a tálakat tökéletesen kiegészíti a világítás, a hidromasszázs, a hőmérséklet-támogató funkció és más hasznos funkciók. Ennek eredményeképpen egy igazi békés sziget jelenik meg otthon, ahol csendben töltheti az időt, és élvezheti a teljes pihenés pillanatát.

A modern esztétikai támasztékokkal ellátott öntöttvas kád lehetővé teszi, hogy ne takarja el a tálat a falhoz, hanem középen helyezze el a teljes megjelenés szépségét. Barokk stílusú vagy hi-tech, késő reneszánsz vagy valami más, minden felhasználónak két párja van, amelyek lehetővé teszik, hogy megtestesítsék a tervezési döntéseket a fürdőszoba tervezésében.

Állítható lábak az univerzális fürdőhöz (eredeti)

Raktáron

Szállítás: holnapután, szeptember 3-án, 9: 00-22: 00 között

 • információ
 • kézbesítés
 • fizetés
 • Kérdés?

Káddal kiegészítve Universal (gyári)

Szállítási megrendelések:

Szállítási költség Moszkvában (Moszkvai körgyűrű) - 500 rubel
Moszkvai régióban: 500 rubel. + 25r./km. a Moszkva Ring Road-tól.

A távoli külvárosba történő szállítás előre meghatározott költségekkel történik telefonon vagy azon városok listáján, ahová a szállítást leggyakrabban végzik.

Fizetési módok:

Az árut készpénzben lehet fizetni a futárnak (a legáltalánosabb módszer), vagy amikor a raktárból önfelszedik.

Bármilyen kérdés?

Ha bármilyen kérdése van a katalógusba tartozó tételekkel kapcsolatban, ne habozzon kérdezni. Tapasztalt vezetőink a termékek jellemzőiről fognak beszélni, hogy megkönnyítsék a döntéshozatalt.