Legfontosabb > Bútor

Mosdószekrény a fürdőszobában: a modellek és a kiválasztási kritériumok jellemzői

Fürdőszoba - a lakás szerves része. A szoba sajátossága különös figyelmet igényel a berendezések és a bútorok kiválasztására. A kényelem és a kényelem fontos eleme a mosdó alatt lévő szekrény a fürdőszobában. A modern piac számos modellt és azok módosításait kínálja, és a tulajdonos, aki az ács ápolásának tulajdonosa, saját kezűleg önállóan készítheti el a fürdőszoba mosogatójának szekrényét. Melyik választani, vagy hogyan kell ezt a cikket önállóan megmondani.

A kényelmes mosdóállvány sok funkcionális feladatot megold.

A mosdó előnyei a mosdó alatt a fürdőszobában

Egy jó éjjeliszekrény felszerelése a mosdó alá a fürdőszoba segít a tulajdonosoknak megoldani számos funkcionális és hazai kérdéseket. A dobozok segítenek elrejteni a rosszul látható, de szükséges személyi higiéniai dolgokat, a háztartási vegyi anyagok tárolóhelyévé válnak. A tágas polcokon mindig elérhető a tiszta törölközők és a háztartási részletek tömege.

A Tumba szépen és szépen illeszkedik a belső térbe

A bútorok segítenek a nem esztétikus vízvezeték- és csatornacsövek díszítésében. Ugyanakkor az ellenőrzéshez és javításhoz való hozzáférés mindig nyitva lesz. A szekrény könnyen eltávolítható vagy a hátsó fal eltávolítható.

A megfelelően megválasztott éjjeliszekrény kitűnő kiegészítő a fürdőszobához, elengedhetetlen bútorhoz és a teljes dekoráció szerves részévé. A szoba kialakítása teljes és harmonikus. Ugyanakkor nem sok helyet foglal el, ami nagyon értékes, különösen a régi elrendezésű apartmanokban.

Így egy egyszerű éjjeliszekrény a fürdőszobában több funkciót egyszerre végez:

 • praktikus;
 • maszkolás;
 • esztétikai;
 • ergonomikus.

Fürdőszobai konfigurációk és modellek

Korábban a bútorok modellje csípős volt, és tartalmazott néhány típusú fürdőszobai szekrényt. A fogyasztónak nincs nehéz választása. A modern piac széles skáláját kínálja ennek a belső elemnek.

Különböző és érdekes, hiúsági modellek széles választéka áll rendelkezésre.

A héj kialakítása meghatározza a modellek tervezését, amelyek hallgatólagosan a következő típusokba vannak felosztva:

 • modellek a pulton beépített mosdóval;
 • szekrények a mosdó alatt a fürdőszobában (a mosdó fel van szerelve a felületen);
 • lógó szekrény a mosdó alatt a fürdőszobában kinyúló élek

A mérettől függően különbséget tegyen a hüvelykujjok következő módosításainak:

 • szabvány. Az ilyen emeletek szélessége 50 és 60 cm között változik, és minden fürdőszobában illeszkednek. A legelterjedtebb mosogató modellek;
 • széles. Az ilyen tartóállványok mérete meghaladja a 60 cm-t.
 • keskeny. Ez a sor állványok szélessége kevesebb, mint 45 cm.

A hüvelykujj különböző típusai különböző méretűek lehetnek

A legtöbb modell magassága normál - 72-80 cm, ez a mélységre is vonatkozik, ami általában nem haladja meg a 40-50 cm-t.

Az űrlap meghatározza a fürdőszoba hüvelykujjai közötti különbségeket is:

 • álló helyzetben A legnépszerűbb modellek. Különböző mosogatókhoz alkalmas. Ebben a kialakításban a fürdőszoba szekrények mosogató nélkül készülnek;
 • lógó szekrények a fürdőszobában. Előnyök - stílus és kényelem. A hátrány az, hogy összeegyeztethetetlenek és megbízhatóan kapcsolódnak a falhoz. Ezért a telepítés sokkal kellemetlenebb;
 • sarokban. Engedje meg, hogy racionálisan terjeszti a helyiséget kis helyiségekben, hogy a szabad sarkot a lehető legjobban működőképessé tegye.

A talapzatok különbözõ formákban különböznek egymástól.

Figyelj! Mielőtt vásárolna egy szekrényt a mosogatóhoz a fürdőszobában, figyelembe kell vennie a fajok közötti különbségeket annak érdekében, hogy kiválassza a legjobb megoldást. A fürdőszobai bútoroknak praktikusnak és tartósnak kell lenniük.

Típusú talapzatok a mosdó alatt a fürdőszobában

Nagyon népszerűek az ajtókkal ellátott modellek. A fő funkció a csövek összeesküvése és a háztartási vegyi anyagok megtakarítási helye. Előnyök - kis méret, a tágassággal kombinálva. Az éjjeliszekrény egy vagy két sor polccal vagy egy pár fiókkal van felszerelve. Az ilyen modelleknek alfajuk van: a kagyló alá vagy beágyazott szekrények. Forma - egyenes vagy szögletes.

A mosogató alatti sarokkabin ideális a kis fürdőszobás apartmanokhoz. Az ilyen kompakt modellek telepítése szállodákban és hostelekben. Tökéletesen illeszkednek a belső térbe, és elég tágasak.

A kabinet több ajtóval kényelmesebben tárolható.

A fürdőszobai padlóburkolat - nagyon népszerű és kényelmes modell. Az előnyök közé tartozik a jó stabilitás és az egyszerű telepítés, amely nem igényel további erőfeszítéseket és szakemberek bevonását.

Az éjjeliszekrény a mosdókagyló alatt a fürdőszobában a lábakon elemi telepítést, zökkenőmentes telepítést a kijelölt helyen és könnyű karbantartást. A padló és a talapzat közötti szabad tér levegőáramlást és a tisztítás során elérhetőséget biztosít. A tervezés ellenállhat az árvíznek is. Csak a lábak szenvedhetnek.

A fülke a fürdőszoba mosdója alatt - egy egyszerű és nagyon népszerű lehetőség. Ez a modell fix - a mosogató közvetlenül a tetejére van felszerelve. Az előző modellhez hasonlóan felszerelhetők fiókokkal és polcokkal is.

Padló állvány a fa mosogató alá

A mosogató alatt lógó talapzatnak van egy fontos előnye: könnyű és kényelmes a padló alatti mosása. Ez a funkció a terméknek a padlótól jelentős távolságra történő felszereléséhez kapcsolódik. Ez kiküszöböli a nedvesség és a penész kedvező környezetét. Ez egyfajta garancia a tisztaságra és a frissességre. A hátrány kisebb. Ezenkívül a mosogatót és a szekrényt biztonságosan rögzíteni kell a falhoz.

Fürdőszoba szekrény mosogató nélkül

Az ilyen szekrény egy további bútor lehet egy tágas fürdőszobában, felületét általában egy munkalap fedezi. A dobozok mosodai tárolóként is használhatók.

Egy különálló alcsoport kettős mosdókagylóból áll. A terveket nagy terekbe való beépítésre tervezték, főleg tágas magánlakásokban. A modellt telepíteni kívánóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a szélessége legalább 120 cm - a mosogatók legalább 50 cm távolságra vannak.

A többrétegű forgácslemezből készült szegélykő a két rétegelt mosdó alatt

Jó tanács! Mielőtt vásárolna egy kabinet a mosdó alá a fürdőszobában, meg kell
pontosan mérje meg azt a helyet, ahol telepíteni kívánja. Fontos, hogy legyen ingyen
a helyzet komponensei közötti terek. Tipikus modellek készülnek
70-80 cm magas és 40-50 cm széles.

A fürdőszoba szekrényeinek választéka

A fürdőszoba bútorok választéka számos kritériumon alapul. A fő szempont a dolgok biztonságának és minőségének biztosítása (a törölközőnek száraznak kell lennie, a csövek, palackok és palackok vízszintes helyzetben kell lenniük). A köveknek nedvességálló anyagból kell készülniük, stabil polcokkal, sejtekkel. Az ajtók szorosan becsukódnak.

Kompakt modern palást fényes sárga

A fürdőszobában lévő bútornak maximális funkciókat kell teljesítenie, de minimális helyet kell elfoglalnia. Függő szekrény a mosdó alatt a fürdőszobában - ideális egy kis helyiségben. A helyiség kialakításának összehangolása érdekében fontos, hogy a bútorokat a csempe és szaniteráruk hangja és szerkezete alapján válasszák ki.

A fürdőszobában lévő asztal tetején lévő könyöklő további helyet biztosít. Különös figyelmet kell fordítani az anyagokra. Különleges impregnálással kell kezelni, amely megvédi a nedvességtől, a hőmérséklettől és a gőzből, ellenáll a vegyi anyagoknak, gombáknak és baktériumoknak.

Így a fürdőszobában az éjjeliszekrény kiválasztásának kritériumai a következők:

 • palack anyaga;
 • a szerkezet méretei;
 • modell konfiguráció;
 • megfelel a belső térnek.

Fehér gardrób több polccal belül

Fürdőszoba mosogató szekrény: gyártási anyagok

A fürdőszoba egy olyan helyiség, amelyet a páratartalom, a különleges szagok és a hőmérséklet-csökkenések dominálnak. Ezért az éjjeliszekrény kiválasztásánál nem szabad menteni az anyagot. A bútorok tartóssága és a dolgok biztonsága függ ettől. A korszerű gyártási technikák és a speciális eszközökkel történő feldolgozás megakadályozza a kellemetlen következményeket a megformázott falak és ajtók formájában.

Kapcsolódó cikk:

A konyhai mosogatóra vonatkozó követelmények. A mosogatók méretei. Gyártási anyagok. Egy és dupla mosdók. A konyhai mosogató szerelési módja.

A mosogató szekrényének megválasztásakor figyelembe kell venni az alábbi anyagok tulajdonságait és tartozékait:

 • nedvességgel és gőzzel szembeni ellenállás;
 • megbízható védelem a mechanikai sérülések ellen;
 • Korrózió elleni védelem, gomba;
 • deformáció megelőzés.

Gyakorlati kétajtós talapzat

A gyártók inkább az ilyen típusú anyagokat preferálják:

A fürdőszoba szekrények anyagainak minőségi jellemzői

A finom frakció vagy a közepes sűrűségű farostlemez (MDF) a leggyakoribb anyag. A magas páratartalmú helyiségek bútorainak gyártásához a lemezeket speciális bevonattal látják el, amely ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásának. Figyelembe véve az árat, ez az anyag a legvonzóbb a vásárlók számára.

A forgácslap (forgácslap) a legalacsonyabb árkategóriájú anyagok. Speciális megoldásokkal is foglalkoznak, de a minőségi jellemzők tekintetében az MDF modellekhez képest is lényegesen alacsonyabbak. A drótkötél mosdója alatt a drótkötélpálya nem tart sokáig.

Kétajtós talapzat különböző belső részlegekkel

Jó tanács! Nedvesség visszaszorító bevonat, impregnálás és egyéb adalékanyagok
A forgácslap összetétele az anyagot tartósan tartja egy bizonyos ideig. Ezért hüvelyk a
ilyen lemezek rövid életűek.

A fából készült modellek tömörfa anyagból készülnek, ami a fürdőszoba mosdószekrényének magasabb árának feltétele. A felső réteg speciális nedvességálló megoldással van ellátva. De még akkor sem tudja megvédeni a fát a nedvesség negatív hatásaitól hosszú ideig. Az ilyen bútorok jó szellőzésű helyiségbe történő beszerelést biztosítanak.

Az üveg ellenáll a nedvességnek és párnak, magas esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik. Üvegszekrény eleganciát kölcsönöz minden fürdőszobának. Ugyanakkor az anyag nagyon törékeny, és az üvegen, a szappanon és a mészlerakódásokon jól látható csöpögések vannak, amelyek gondos karbantartást igényelnek. Az ütésálló üveg modellek megbízhatóbbak, de drágábbak.

Fekete szekrény fagyos ajtókkal

A fém praktikus anyag, de rozsdamentes acélötvözetek alkalmasak a fürdőszobában. A fémek nedvességálló részei meglehetősen hosszú ideig szolgálnak, miközben jól illeszkednek a belső térbe.

Az üveg és a fém egyesítése - tökéletes megoldás minden fürdőszobában. Az ilyen bútorok ellenállnak a gőz, a víz hatásának, és lehetővé teszik a különböző formatervezést és színteljesítményt. A fagyott üveg legnépszerűbb modellei ma a krómozott fém keretén belül. Mínusz - az ilyen bútorok magas ára.

Stone - a legdrágább és ritka anyag. A kőkemény szekrények szilárdak, ellenállnak a külső hatásoknak. Azonban nem illeszkednek a belső térbe. Természetes vagy mesterséges kő használják a hüvelykujj gyártásához a fürdőszobában egy pulttal.

A szekrények érdekes kialakítása a csempézett fal alatt

A szőlő - meglehetősen egzotikus anyag. Kizárólag mosdókagyló nélküli fürdőszobai szekrények gyártásához használják. A rúdból származó termék további impregnálást és távoli elrendezést igényel a vízforrásból.

Különös figyelmet kell fordítani a tartozékok kiválasztására is. Mivel a bútorok minősége nagymértékben függ az olyan apróságoktól, mint a fogantyúk, lámpák, lábak és előtetők.

Jó tanács! A műanyagból készült tartozékok arany vagy porszórással borítva
ezüst, elveszítik szépségüket és fényüket az első hónapban. részletek
a krómozott fémek jóval tovább tartanak és megtartják tulajdonságaikat.

Palástméretek

A szokásos szekrény a legkényelmesebb. A szélesség a mosdó méretétől függ, melynek legalább 50 cm-nek kell lennie. Kis méretű mosdók kis méretű fürdőszobákban vagy WC-ként kerülnek telepítésre. Nagyméretek, ellenkezőleg, hülyének és nevetségesnek tűnnek. A tál mérete kulcsfontosságú mérföldkő a hüvelykujj gyártásában.

A szekrény méretei a mosdókagyló alatt fiókokkal

A szekrény magassága szintén fontos részlet. Standard - 85-90 cm (a férfiak és a nők átlagos magasságának alapján számítva).

Így az univerzális fürdőszoba szekrénynek méretei vannak:

 • szélesség - 50-60 cm;
 • magasság: 80-95 cm;
 • mélység - 45-60 cm.

Jó tanács! Az oszlop mélysége egyszerűen ellenőrizhető. szorosan
álljon a szekrény falán és nyújtsa ki a kezét. Ideális esetben az ellenkező él
véget ér a tenyér közepén.

A keskeny szekrény szélessége nem haladja meg a 40 cm-t, a szögletes modellek 30 cm-es méretűek, kizárólag kis helyiségekben használhatók. A harminc centiméteres termékek külön WC-kbe vannak szerelve, vidéki házakban. A mosdókagyló alatti, 45 cm-nél kisebb átmérőjű mini szekrény mini méretű.

Az éjjeliszekrény mérete három ajtós sorral

A széles szekrény mérete legalább 100 cm, de a szabvány nem haladja meg a 60 cm-t, egyes modellek 120 cm-es méretűek, az ilyen bútorok beépítése további helyet foglal el a fürdőszobában, és tágasságának köszönhetően maximális kényelmet biztosít.

A szerkezet felépítésének módja szintén fontos a fürdőszobai éjjeliszekrény kiválasztásában. Ezen paraméterek alapján a következő típusú modelleket különböztetjük meg:

 1. Socleval. A telepítés nem sok időt és energiát igényel. A legfontosabb az, hogy biztosítsuk a szerkezet stabilitását. Az alapnak szorosan illeszkednie kell a padlóhoz. Mínusz - az alsó rész a nedvesség negatív hatásának van kitéve.
 2. Felfüggesztés. Ez a modell egy kis helyet vizuálisan bővít. A tartóelemek hiányoznak, ezért a falra és a falra szerelt tartónak megbízhatónak kell lennie. A legjobb, ha speciális szerelőhorogokat helyez a falba.
 3. A lábakon. A legkönnyebb telepíteni szekrényeket. Ellentétben a felfüggesztett, ellenáll a nehéz terhek.

Mosdó a mosogató alá

Éjjeliszekrény a mosdó alatt a fürdőszobában: a tervezés és a belső megfelelőség

A falak, a padló és a fajansz harmonikus kombinációja befolyásolja a szoba tökéletesítésének vizuális felfogását és teljességét.

Különös figyelmet kell fordítani a színsémára, amely ideális esetben nem haladhatja meg a három tónust. Napjainkban az egész paletta népszerű: az agresszív vörösszegtől a finom rózsaszín, semleges bézs és a klasszikus fehérig.

Az anyag felületének és szerkezetének megválasztása során fontos figyelembe venni a gondozás lehetőségét. A fényes bútorokat folyamatosan dörzsölni kell, durva tisztítással. A matt felület minimális figyelmet igényel.

Az éjjeliszekrény szokatlan dizájnjája vintage stílusban

Jó tanács! A bútoroknak meg kell felelniük a szoba általános stílusának.
Az ország vagy a Provence magában foglalja a fadoboz beépítését a mosogató alá
fürdőszobával, csúcstechnológiával - a fémekkel keretezett üvegelemek jelenléte. A finom kiegészítők segítik a szükséges ízeket a klasszikusoknak
stílusban.

A legszélesebb bútormodellek lehetővé teszik a modern fogyasztó számára, hogy az egyéni igényeket figyelembe véve egyszerűen vásároljon egy fürdőkádat. Azok számára, akik szeretik a bütyköst, és rendelkeznek bizonyos eszközök és anyagok rendelkezésre, könnyen és gyorsan készíthetnek fürdőszobai bútorokat.

Először is el kell döntenie a jövőbeli modell tervezését, amely a kiválasztott mosdófüllőtől függ. A beépített mosdókagyló megköveteli a tabletta gyártását, míg a félig süllyesztett mosdóhoz ajtók vagy falak szereléséhez van szükség. Elkerülheti a pult mosdó használatának problémáját.

Az éjjeliszekrényt a mosogató alá lehet tenni a fedélzeten vagy a lemezen, vagyis a semmiből. Régi bútorok jó alapul szolgálhatnak: szekrények, ruhák, asztalok.
Fürdőszoba szekrények padló nélkül mosogató - a legegyszerűbb opció házi bútorok. A gyártás során minden anyagot és pótalkatrészet a régi formatervezési mintákból készítenek. Az egyszerűség titka az, hogy nem kell zavarni a mosogató telepítését.

Szekrény a hüvelyes mosdó alatt

Ilyen szekrény készíthető a régi asztali szekrény vagy fiókos szekrény alapján. A folyamat nem sok időt vesz igénybe, az átalakított bútorokban pedig még sok tárolóhely marad.

Mielőtt elkezdené a munkát, ne felejtse el a hüvelykujj ideális méretét. Különösen a magassága 85-95 cm legyen. Ha a régi bútorok lábakkal rendelkeznek, akkor az ő segítségüknél fogva könnyű beállítani a szükséges magasságot. Vagy fordítva, csatlakoztassa az állványt, ha a szekrény alacsonyabb a szükségesnél.

Kompakt lógószekrény a mosdócsésze alatt

Könnyű találni egy kényelmes szekrényt a mosdó alatt a fürdőszobában a régi asztalterítő segítségével. Két ajtó elrejti az összes csövet, és a közepén rengeteg hely marad az ápolószerek, törölközők és háztartási vegyszerek tárolására.

Szekrény a régi konyhából

A konyhaszekrényből készült szekrény évjáratot és kifinomult megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának. Meg kell jegyezni, hogy a dobozokat le kell rövidíteni.

Az alábbiak a régi bútorok reinkarnációjának lépései:

 1. A mosogató körvonalainak megrajzolása, amelyet a mosdó fedelébe építenek.
 2. A mosogató lyuk kivágása.
 3. Mérés és jelölés a hátoldalon.
 4. A szekrény hátsó részét cső alá vágják.
 5. A fiókok olyan méretekhez való igazítása, amelyek a mosogató és a csövek elhelyezkedését jelentik.
 6. A hátsó fal felszerelése.
 7. A mosogató beágyazása, összekötő vízvezeték és szennyvízcsatorna.

A régi szekrényből készült szekrény

Függönyök a mosdó alatt a fürdőszobában a saját kezével a hajó rétegelt lemez

Miután rendelkezésre állt egy pár rétegelt lemez rétegelt lemez, több fészer és egy pár fogantyú, egyszerűen készíthet egy fürdőszoba kabinet a saját kezével, a lépésenkénti utasításokat.

Jó tanács! Hajó rétegelt lemez ideális a bútorok a fürdőszobában, így
mivel speciális impregnálással rendelkezik. MDF vagy forgácslemezből készült szekrények gyártásához,
Először elő kell készíteni az anyagot.

A gyártási lépések a következők:

 1. A struktúra tervezése például a SketchUp használatával.
 2. A rajz átvétele a lemezekre.
 3. Segítségével kirakós játék, alkatrészek méretre vágják.
 4. Az alkatrészeket folyékony körmök vagy ragasztók ragasztják. mert
  megbízhatóság megerősített sarkok.
 5. A konzolok segítségével a szekrény a falhoz csatlakozik.
 6. A pultonban levő lyuk a mosdó alatt.
 7. A mosdó be van helyezve, a vízellátás és a szennyvíz csatlakoztatva van.

A szekrény lakonikus kialakításánál kiemelkedik a belső tér.

A fogazott házi állványok nem csak tapasztalták az ácsmunkát. Igaz, a gyártás anyagokat, eszközöket és türelmet igényel. A legfontosabb dolog a rajzon feltüntetett dimenziók és sorrend követése. Az eredmény egy egyedülálló és többfunkciós szekrény lesz, és vele együtt - sok méltóság a mesterhez.

Így a szekrény alatt mosogató fontos és kényelmes eleme a bútorok a fürdőszobában. A helyes választás az ízétől, a modell kívánt konfigurációjától, a helyiség területétől, a dekoráció stílusától függ. Különös figyelmet kell fordítani - az anyag szekrények és a méretek mérete. A mosdó alatti éjjeliszekrény önállóan, önállóan, egy régi fiókos szekrény mellett, vagy a lépésenkénti utasításokat követve készíthető el. A modell fő célja annak használata és funkcionalitása.

Mosdószekrény a fürdőszobában: a modellek és a kiválasztási kritériumok jellemzői

Fürdőszoba - a lakás szerves része. A szoba sajátossága különös figyelmet igényel a berendezések és a bútorok kiválasztására. A kényelem és a kényelem fontos eleme a mosdó alatt lévő szekrény a fürdőszobában. A modern piac számos modellt és azok módosításait kínálja, és a tulajdonos, aki az ács ápolásának tulajdonosa, saját kezűleg önállóan készítheti el a fürdőszoba mosogatójának szekrényét. Melyik választani, vagy hogyan kell ezt a cikket önállóan megmondani.

A kényelmes mosdóállvány sok funkcionális feladatot megold.

A mosdó előnyei a mosdó alatt a fürdőszobában

Egy jó éjjeliszekrény felszerelése a mosdó alá a fürdőszoba segít a tulajdonosoknak megoldani számos funkcionális és hazai kérdéseket. A dobozok segítenek elrejteni a rosszul látható, de szükséges személyi higiéniai dolgokat, a háztartási vegyi anyagok tárolóhelyévé válnak. A tágas polcokon mindig elérhető a tiszta törölközők és a háztartási részletek tömege.

A Tumba szépen és szépen illeszkedik a belső térbe

A bútorok segítenek a nem esztétikus vízvezeték- és csatornacsövek díszítésében. Ugyanakkor az ellenőrzéshez és javításhoz való hozzáférés mindig nyitva lesz. A szekrény könnyen eltávolítható vagy a hátsó fal eltávolítható.

A megfelelően megválasztott éjjeliszekrény kitűnő kiegészítő a fürdőszobához, elengedhetetlen bútorhoz és a teljes dekoráció szerves részévé. A szoba kialakítása teljes és harmonikus. Ugyanakkor nem sok helyet foglal el, ami nagyon értékes, különösen a régi elrendezésű apartmanokban.

Így egy egyszerű éjjeliszekrény a fürdőszobában több funkciót egyszerre végez:

 • praktikus;
 • maszkolás;
 • esztétikai;
 • ergonomikus.

Fürdőszobai konfigurációk és modellek

Korábban a bútorok modellje csípős volt, és tartalmazott néhány típusú fürdőszobai szekrényt. A fogyasztónak nincs nehéz választása. A modern piac széles skáláját kínálja ennek a belső elemnek.

Különböző és érdekes, hiúsági modellek széles választéka áll rendelkezésre.

A héj kialakítása meghatározza a modellek tervezését, amelyek hallgatólagosan a következő típusokba vannak felosztva:

 • modellek a pulton beépített mosdóval;
 • szekrények a mosdó alatt a fürdőszobában (a mosdó fel van szerelve a felületen);
 • lógó szekrény a mosdó alatt a fürdőszobában kinyúló élek

A mérettől függően különbséget tegyen a hüvelykujjok következő módosításainak:

 • szabvány. Az ilyen emeletek szélessége 50 és 60 cm között változik, és minden fürdőszobában illeszkednek. A legelterjedtebb mosogató modellek;
 • széles. Az ilyen tartóállványok mérete meghaladja a 60 cm-t.
 • keskeny. Ez a sor állványok szélessége kevesebb, mint 45 cm.

A hüvelykujj különböző típusai különböző méretűek lehetnek

A legtöbb modell magassága normál - 72-80 cm, ez a mélységre is vonatkozik, ami általában nem haladja meg a 40-50 cm-t.

Az űrlap meghatározza a fürdőszoba hüvelykujjai közötti különbségeket is:

 • álló helyzetben A legnépszerűbb modellek. Különböző mosogatókhoz alkalmas. Ebben a kialakításban a fürdőszoba szekrények mosogató nélkül készülnek;
 • lógó szekrények a fürdőszobában. Előnyök - stílus és kényelem. A hátrány az, hogy összeegyeztethetetlenek és megbízhatóan kapcsolódnak a falhoz. Ezért a telepítés sokkal kellemetlenebb;
 • sarokban. Engedje meg, hogy racionálisan terjeszti a helyiséget kis helyiségekben, hogy a szabad sarkot a lehető legjobban működőképessé tegye.

A talapzatok különbözõ formákban különböznek egymástól.

Figyelj! Mielőtt vásárolna egy szekrényt a mosogatóhoz a fürdőszobában, figyelembe kell vennie a fajok közötti különbségeket annak érdekében, hogy kiválassza a legjobb megoldást. A fürdőszobai bútoroknak praktikusnak és tartósnak kell lenniük.

Típusú talapzatok a mosdó alatt a fürdőszobában

Nagyon népszerűek az ajtókkal ellátott modellek. A fő funkció a csövek összeesküvése és a háztartási vegyi anyagok megtakarítási helye. Előnyök - kis méret, a tágassággal kombinálva. Az éjjeliszekrény egy vagy két sor polccal vagy egy pár fiókkal van felszerelve. Az ilyen modelleknek alfajuk van: a kagyló alá vagy beágyazott szekrények. Forma - egyenes vagy szögletes.

A mosogató alatti sarokkabin ideális a kis fürdőszobás apartmanokhoz. Az ilyen kompakt modellek telepítése szállodákban és hostelekben. Tökéletesen illeszkednek a belső térbe, és elég tágasak.

A kabinet több ajtóval kényelmesebben tárolható.

A fürdőszobai padlóburkolat - nagyon népszerű és kényelmes modell. Az előnyök közé tartozik a jó stabilitás és az egyszerű telepítés, amely nem igényel további erőfeszítéseket és szakemberek bevonását.

Az éjjeliszekrény a mosdókagyló alatt a fürdőszobában a lábakon elemi telepítést, zökkenőmentes telepítést a kijelölt helyen és könnyű karbantartást. A padló és a talapzat közötti szabad tér levegőáramlást és a tisztítás során elérhetőséget biztosít. A tervezés ellenállhat az árvíznek is. Csak a lábak szenvedhetnek.

A fülke a fürdőszoba mosdója alatt - egy egyszerű és nagyon népszerű lehetőség. Ez a modell fix - a mosogató közvetlenül a tetejére van felszerelve. Az előző modellhez hasonlóan felszerelhetők fiókokkal és polcokkal is.

Padló állvány a fa mosogató alá

A mosogató alatt lógó talapzatnak van egy fontos előnye: könnyű és kényelmes a padló alatti mosása. Ez a funkció a terméknek a padlótól jelentős távolságra történő felszereléséhez kapcsolódik. Ez kiküszöböli a nedvesség és a penész kedvező környezetét. Ez egyfajta garancia a tisztaságra és a frissességre. A hátrány kisebb. Ezenkívül a mosogatót és a szekrényt biztonságosan rögzíteni kell a falhoz.

Fürdőszoba szekrény mosogató nélkül

Az ilyen szekrény egy további bútor lehet egy tágas fürdőszobában, felületét általában egy munkalap fedezi. A dobozok mosodai tárolóként is használhatók.

Egy különálló alcsoport kettős mosdókagylóból áll. A terveket nagy terekbe való beépítésre tervezték, főleg tágas magánlakásokban. A modellt telepíteni kívánóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a szélessége legalább 120 cm - a mosogatók legalább 50 cm távolságra vannak.

A többrétegű forgácslemezből készült szegélykő a két rétegelt mosdó alatt

Jó tanács! Mielőtt vásárolna egy kabinet a mosdó alá a fürdőszobában, meg kell
pontosan mérje meg azt a helyet, ahol telepíteni kívánja. Fontos, hogy legyen ingyen
a helyzet komponensei közötti terek. Tipikus modellek készülnek
70-80 cm magas és 40-50 cm széles.

A fürdőszoba szekrényeinek választéka

A fürdőszoba bútorok választéka számos kritériumon alapul. A fő szempont a dolgok biztonságának és minőségének biztosítása (a törölközőnek száraznak kell lennie, a csövek, palackok és palackok vízszintes helyzetben kell lenniük). A köveknek nedvességálló anyagból kell készülniük, stabil polcokkal, sejtekkel. Az ajtók szorosan becsukódnak.

Kompakt modern palást fényes sárga

A fürdőszobában lévő bútornak maximális funkciókat kell teljesítenie, de minimális helyet kell elfoglalnia. Függő szekrény a mosdó alatt a fürdőszobában - ideális egy kis helyiségben. A helyiség kialakításának összehangolása érdekében fontos, hogy a bútorokat a csempe és szaniteráruk hangja és szerkezete alapján válasszák ki.

A fürdőszobában lévő asztal tetején lévő könyöklő további helyet biztosít. Különös figyelmet kell fordítani az anyagokra. Különleges impregnálással kell kezelni, amely megvédi a nedvességtől, a hőmérséklettől és a gőzből, ellenáll a vegyi anyagoknak, gombáknak és baktériumoknak.

Így a fürdőszobában az éjjeliszekrény kiválasztásának kritériumai a következők:

 • palack anyaga;
 • a szerkezet méretei;
 • modell konfiguráció;
 • megfelel a belső térnek.

Fehér gardrób több polccal belül

Fürdőszoba mosogató szekrény: gyártási anyagok

A fürdőszoba egy olyan helyiség, amelyet a páratartalom, a különleges szagok és a hőmérséklet-csökkenések dominálnak. Ezért az éjjeliszekrény kiválasztásánál nem szabad menteni az anyagot. A bútorok tartóssága és a dolgok biztonsága függ ettől. A korszerű gyártási technikák és a speciális eszközökkel történő feldolgozás megakadályozza a kellemetlen következményeket a megformázott falak és ajtók formájában.

Kapcsolódó cikk:

A konyhai mosogatóra vonatkozó követelmények. A mosogatók méretei. Gyártási anyagok. Egy és dupla mosdók. A konyhai mosogató szerelési módja.

A mosogató szekrényének megválasztásakor figyelembe kell venni az alábbi anyagok tulajdonságait és tartozékait:

 • nedvességgel és gőzzel szembeni ellenállás;
 • megbízható védelem a mechanikai sérülések ellen;
 • Korrózió elleni védelem, gomba;
 • deformáció megelőzés.

Gyakorlati kétajtós talapzat

A gyártók inkább az ilyen típusú anyagokat preferálják:

A fürdőszoba szekrények anyagainak minőségi jellemzői

A finom frakció vagy a közepes sűrűségű farostlemez (MDF) a leggyakoribb anyag. A magas páratartalmú helyiségek bútorainak gyártásához a lemezeket speciális bevonattal látják el, amely ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásának. Figyelembe véve az árat, ez az anyag a legvonzóbb a vásárlók számára.

A forgácslap (forgácslap) a legalacsonyabb árkategóriájú anyagok. Speciális megoldásokkal is foglalkoznak, de a minőségi jellemzők tekintetében az MDF modellekhez képest is lényegesen alacsonyabbak. A drótkötél mosdója alatt a drótkötélpálya nem tart sokáig.

Kétajtós talapzat különböző belső részlegekkel

Jó tanács! Nedvesség visszaszorító bevonat, impregnálás és egyéb adalékanyagok
A forgácslap összetétele az anyagot tartósan tartja egy bizonyos ideig. Ezért hüvelyk a
ilyen lemezek rövid életűek.

A fából készült modellek tömörfa anyagból készülnek, ami a fürdőszoba mosdószekrényének magasabb árának feltétele. A felső réteg speciális nedvességálló megoldással van ellátva. De még akkor sem tudja megvédeni a fát a nedvesség negatív hatásaitól hosszú ideig. Az ilyen bútorok jó szellőzésű helyiségbe történő beszerelést biztosítanak.

Az üveg ellenáll a nedvességnek és párnak, magas esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik. Üvegszekrény eleganciát kölcsönöz minden fürdőszobának. Ugyanakkor az anyag nagyon törékeny, és az üvegen, a szappanon és a mészlerakódásokon jól látható csöpögések vannak, amelyek gondos karbantartást igényelnek. Az ütésálló üveg modellek megbízhatóbbak, de drágábbak.

Fekete szekrény fagyos ajtókkal

A fém praktikus anyag, de rozsdamentes acélötvözetek alkalmasak a fürdőszobában. A fémek nedvességálló részei meglehetősen hosszú ideig szolgálnak, miközben jól illeszkednek a belső térbe.

Az üveg és a fém egyesítése - tökéletes megoldás minden fürdőszobában. Az ilyen bútorok ellenállnak a gőz, a víz hatásának, és lehetővé teszik a különböző formatervezést és színteljesítményt. A fagyott üveg legnépszerűbb modellei ma a krómozott fém keretén belül. Mínusz - az ilyen bútorok magas ára.

Stone - a legdrágább és ritka anyag. A kőkemény szekrények szilárdak, ellenállnak a külső hatásoknak. Azonban nem illeszkednek a belső térbe. Természetes vagy mesterséges kő használják a hüvelykujj gyártásához a fürdőszobában egy pulttal.

A szekrények érdekes kialakítása a csempézett fal alatt

A szőlő - meglehetősen egzotikus anyag. Kizárólag mosdókagyló nélküli fürdőszobai szekrények gyártásához használják. A rúdból származó termék további impregnálást és távoli elrendezést igényel a vízforrásból.

Különös figyelmet kell fordítani a tartozékok kiválasztására is. Mivel a bútorok minősége nagymértékben függ az olyan apróságoktól, mint a fogantyúk, lámpák, lábak és előtetők.

Jó tanács! A műanyagból készült tartozékok arany vagy porszórással borítva
ezüst, elveszítik szépségüket és fényüket az első hónapban. részletek
a krómozott fémek jóval tovább tartanak és megtartják tulajdonságaikat.

Palástméretek

A szokásos szekrény a legkényelmesebb. A szélesség a mosdó méretétől függ, melynek legalább 50 cm-nek kell lennie. Kis méretű mosdók kis méretű fürdőszobákban vagy WC-ként kerülnek telepítésre. Nagyméretek, ellenkezőleg, hülyének és nevetségesnek tűnnek. A tál mérete kulcsfontosságú mérföldkő a hüvelykujj gyártásában.

A szekrény méretei a mosdókagyló alatt fiókokkal

A szekrény magassága szintén fontos részlet. Standard - 85-90 cm (a férfiak és a nők átlagos magasságának alapján számítva).

Így az univerzális fürdőszoba szekrénynek méretei vannak:

 • szélesség - 50-60 cm;
 • magasság: 80-95 cm;
 • mélység - 45-60 cm.

Jó tanács! Az oszlop mélysége egyszerűen ellenőrizhető. szorosan
álljon a szekrény falán és nyújtsa ki a kezét. Ideális esetben az ellenkező él
véget ér a tenyér közepén.

A keskeny szekrény szélessége nem haladja meg a 40 cm-t, a szögletes modellek 30 cm-es méretűek, kizárólag kis helyiségekben használhatók. A harminc centiméteres termékek külön WC-kbe vannak szerelve, vidéki házakban. A mosdókagyló alatti, 45 cm-nél kisebb átmérőjű mini szekrény mini méretű.

Az éjjeliszekrény mérete három ajtós sorral

A széles szekrény mérete legalább 100 cm, de a szabvány nem haladja meg a 60 cm-t, egyes modellek 120 cm-es méretűek, az ilyen bútorok beépítése további helyet foglal el a fürdőszobában, és tágasságának köszönhetően maximális kényelmet biztosít.

A szerkezet felépítésének módja szintén fontos a fürdőszobai éjjeliszekrény kiválasztásában. Ezen paraméterek alapján a következő típusú modelleket különböztetjük meg:

 1. Socleval. A telepítés nem sok időt és energiát igényel. A legfontosabb az, hogy biztosítsuk a szerkezet stabilitását. Az alapnak szorosan illeszkednie kell a padlóhoz. Mínusz - az alsó rész a nedvesség negatív hatásának van kitéve.
 2. Felfüggesztés. Ez a modell egy kis helyet vizuálisan bővít. A tartóelemek hiányoznak, ezért a falra és a falra szerelt tartónak megbízhatónak kell lennie. A legjobb, ha speciális szerelőhorogokat helyez a falba.
 3. A lábakon. A legkönnyebb telepíteni szekrényeket. Ellentétben a felfüggesztett, ellenáll a nehéz terhek.

Mosdó a mosogató alá

Éjjeliszekrény a mosdó alatt a fürdőszobában: a tervezés és a belső megfelelőség

A falak, a padló és a fajansz harmonikus kombinációja befolyásolja a szoba tökéletesítésének vizuális felfogását és teljességét.

Különös figyelmet kell fordítani a színsémára, amely ideális esetben nem haladhatja meg a három tónust. Napjainkban az egész paletta népszerű: az agresszív vörösszegtől a finom rózsaszín, semleges bézs és a klasszikus fehérig.

Az anyag felületének és szerkezetének megválasztása során fontos figyelembe venni a gondozás lehetőségét. A fényes bútorokat folyamatosan dörzsölni kell, durva tisztítással. A matt felület minimális figyelmet igényel.

Az éjjeliszekrény szokatlan dizájnjája vintage stílusban

Jó tanács! A bútoroknak meg kell felelniük a szoba általános stílusának.
Az ország vagy a Provence magában foglalja a fadoboz beépítését a mosogató alá
fürdőszobával, csúcstechnológiával - a fémekkel keretezett üvegelemek jelenléte. A finom kiegészítők segítik a szükséges ízeket a klasszikusoknak
stílusban.

A legszélesebb bútormodellek lehetővé teszik a modern fogyasztó számára, hogy az egyéni igényeket figyelembe véve egyszerűen vásároljon egy fürdőkádat. Azok számára, akik szeretik a bütyköst, és rendelkeznek bizonyos eszközök és anyagok rendelkezésre, könnyen és gyorsan készíthetnek fürdőszobai bútorokat.

Először is el kell döntenie a jövőbeli modell tervezését, amely a kiválasztott mosdófüllőtől függ. A beépített mosdókagyló megköveteli a tabletta gyártását, míg a félig süllyesztett mosdóhoz ajtók vagy falak szereléséhez van szükség. Elkerülheti a pult mosdó használatának problémáját.

Az éjjeliszekrényt a mosogató alá lehet tenni a fedélzeten vagy a lemezen, vagyis a semmiből. Régi bútorok jó alapul szolgálhatnak: szekrények, ruhák, asztalok.
Fürdőszoba szekrények padló nélkül mosogató - a legegyszerűbb opció házi bútorok. A gyártás során minden anyagot és pótalkatrészet a régi formatervezési mintákból készítenek. Az egyszerűség titka az, hogy nem kell zavarni a mosogató telepítését.

Szekrény a hüvelyes mosdó alatt

Ilyen szekrény készíthető a régi asztali szekrény vagy fiókos szekrény alapján. A folyamat nem sok időt vesz igénybe, az átalakított bútorokban pedig még sok tárolóhely marad.

Mielőtt elkezdené a munkát, ne felejtse el a hüvelykujj ideális méretét. Különösen a magassága 85-95 cm legyen. Ha a régi bútorok lábakkal rendelkeznek, akkor az ő segítségüknél fogva könnyű beállítani a szükséges magasságot. Vagy fordítva, csatlakoztassa az állványt, ha a szekrény alacsonyabb a szükségesnél.

Kompakt lógószekrény a mosdócsésze alatt

Könnyű találni egy kényelmes szekrényt a mosdó alatt a fürdőszobában a régi asztalterítő segítségével. Két ajtó elrejti az összes csövet, és a közepén rengeteg hely marad az ápolószerek, törölközők és háztartási vegyszerek tárolására.

Szekrény a régi konyhából

A konyhaszekrényből készült szekrény évjáratot és kifinomult megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának. Meg kell jegyezni, hogy a dobozokat le kell rövidíteni.

Az alábbiak a régi bútorok reinkarnációjának lépései:

 1. A mosogató körvonalainak megrajzolása, amelyet a mosdó fedelébe építenek.
 2. A mosogató lyuk kivágása.
 3. Mérés és jelölés a hátoldalon.
 4. A szekrény hátsó részét cső alá vágják.
 5. A fiókok olyan méretekhez való igazítása, amelyek a mosogató és a csövek elhelyezkedését jelentik.
 6. A hátsó fal felszerelése.
 7. A mosogató beágyazása, összekötő vízvezeték és szennyvízcsatorna.

A régi szekrényből készült szekrény

Függönyök a mosdó alatt a fürdőszobában a saját kezével a hajó rétegelt lemez

Miután rendelkezésre állt egy pár rétegelt lemez rétegelt lemez, több fészer és egy pár fogantyú, egyszerűen készíthet egy fürdőszoba kabinet a saját kezével, a lépésenkénti utasításokat.

Jó tanács! Hajó rétegelt lemez ideális a bútorok a fürdőszobában, így
mivel speciális impregnálással rendelkezik. MDF vagy forgácslemezből készült szekrények gyártásához,
Először elő kell készíteni az anyagot.

A gyártási lépések a következők:

 1. A struktúra tervezése például a SketchUp használatával.
 2. A rajz átvétele a lemezekre.
 3. Segítségével kirakós játék, alkatrészek méretre vágják.
 4. Az alkatrészeket folyékony körmök vagy ragasztók ragasztják. mert
  megbízhatóság megerősített sarkok.
 5. A konzolok segítségével a szekrény a falhoz csatlakozik.
 6. A pultonban levő lyuk a mosdó alatt.
 7. A mosdó be van helyezve, a vízellátás és a szennyvíz csatlakoztatva van.

A szekrény lakonikus kialakításánál kiemelkedik a belső tér.

A fogazott házi állványok nem csak tapasztalták az ácsmunkát. Igaz, a gyártás anyagokat, eszközöket és türelmet igényel. A legfontosabb dolog a rajzon feltüntetett dimenziók és sorrend követése. Az eredmény egy egyedülálló és többfunkciós szekrény lesz, és vele együtt - sok méltóság a mesterhez.

Így a szekrény alatt mosogató fontos és kényelmes eleme a bútorok a fürdőszobában. A helyes választás az ízétől, a modell kívánt konfigurációjától, a helyiség területétől, a dekoráció stílusától függ. Különös figyelmet kell fordítani - az anyag szekrények és a méretek mérete. A mosdó alatti éjjeliszekrény önállóan, önállóan, egy régi fiókos szekrény mellett, vagy a lépésenkénti utasításokat követve készíthető el. A modell fő célja annak használata és funkcionalitása.

Vanity egységek

Egy széles, megfizethető fürdőszobai bútorcsalád, az orosz és európai gyártmányú mosdó alatti szekrényekből, a 434 darabos készletekből áll. 2 127 RUB áron.

A San-DEKOR áruház készen áll arra, hogy segítsen felvenni és megállapodás alapján a mosdószekrény katalógusából kiválaszthatja a mosdószekrény katalógusából alacsony áron megvásárolható termékeket a gyártó minőségi garanciájával, egy Moszkva raktárból egy megfelelő időben és helyen.

Könyök alatt mosogató vásárolni olcsó

Moszkvában egy szekrényt vásárolni egy fürdőszoba mosogatóhoz - jöjjön, megrendelheti az oldalon a kedvenc modelljét 24 órában, a munkaidőben 10:00 és 20:00 óra között hívjuk vissza és tanácsot adunk az összes funkcionális megoldásról.

Itt megtalálja a mosogató szekrényét bármilyen szín és formatervezés, méretek és alakzatok számára. Fehér és wenge színek, bézs stb. - minden ízlésért. A fürdőszobája valódi büszkesége lesz a fogadónak.

Fürdőszobai mosdók

A mosdóval felszerelt fürdőszobai szekrény néha meglehetősen költséges vétel, hosszú távú működésre tervezve. Ezért vásárlásakor figyelembe kell venni nemcsak a modell tervezési és stílusbeli jellemzőit, hanem más paramétereket is.

A mosdókagyló a szekrényben a fürdőszobában, amelyet megvásárolhat az online áruházban, az egész szoba fogalmi központává válik. Nagy választékban vannak olyan modellek, amelyekkel bármilyen stílusirányt megvalósíthat: időigényes klasszikusok, luxus art deco, lakonikus minimalizmus. Tekintse meg a VANNA-VANNA elektronikus katalógust: ajánlataink teljes konstellációjában biztosan tökéletesen illeszkedik az Ön preferenciáihoz és költségvetéséhez!

Az éjjeliszekrény a mosdó alatt (35 fotó) - a választás és a működés jellemzői

Senkinek nem titka, hogy a mosogatóval ellátott éjjeliszekrény elengedhetetlen tulajdonsága, amelyen a fürdőszoba napi használatának kényelme függ. A kíséret ebben az elemében nemcsak a mosogató tálat helyezi el, hanem a vízvezetékek elrejtését is.

Így a mosdó alatt lévő szekrények nem csak gyakorlati, hanem esztétikai funkciókat is ellátnak. És ha ez a helyzet, akkor határozzuk meg, hogy mi a fürdőszoba, és hogyan kell kiválasztani azt az opciót, amely a legalkalmasabb egy adott lakáshoz vagy házhoz.

Fürdőszobabútor klasszikus változatban

Mi a bútor beépített mosdóval?

A képen - a design egy mortise mosogató.

Egy modern mosdó és egy éjjeliszekrény nem más, mint egyfajta bútor, amely többféle lehet. Függetlenül attól, hogy a bútorok átalakításra kerülnek, belül elhelyezhetjük a szennyvíz ellátására és kisütésére szánt csöveket. Ezenkívül speciális polcokon mosodai mosószereket és egyéb tisztítószereket is elhelyezhet, ami további előnyökkel jár, amikor kis fürdőszobákat üzemeltet.

Jelenleg kétféle fürdőszobai állvány létezik:

 • A padlószerkezet - a legnagyobb népszerűségnek örvend, mivel könnyen telepíthető és könnyen karbantartható.

Bútor mesterséges kőből készült mosdóval

Az ilyen termékeket a legkülönfélébb konfigurációkban és méretekben mutatják be a legtöbb szaküzletben. Ezért a választás az ilyen bútorok problémák akkor valószínűleg nem merül fel.

A talapzat módosításának egyik fajtája egy padlós sarok mosogató.

Ezt a fajtát sokáig széles körben használják elsősorban kis méretű fürdőszobákban.

 • A második típusú beépített vízvezeték egy mosogató, amelynek lehetősége a falra szerelhető.

Ez egy gazdaságos megoldás a szabad területfelhasználás szempontjából. Ezenkívül ez a fajta egészségügyi berendezés jelentősen leegyszerűsíti a helyiség rendszeres takarítását. De van egy feltétel: a falat, amelyen a vízvezeték szerelését elvégezni kell, elég erősnek és sűrűnek kell lennie.

Mosogató kiválasztása egy éjjeliszekrényt a fürdőszobába

Funkcionális állvány minden nap

Bútorok beépített szaniteráruk vásárlásakor számos paramétert figyelembe kell venni, többek között:

 • A termék mérete fontos paraméter, amely alapján eldöntheti, hogy a fürdőszobába illeszkedik-e vagy sem. Leggyakrabban a standard fürdőszoba méreteit használják a fürdőszobában lévő bútorokhoz, amelyet standard lakásokhoz terveztek. Ezért nem lesz könnyű választani a szükséges tartozékokat. Ráadásul a boltokban kínált ajánlatok széles választékát kínálja, és a standard modelleknél egy nem szabványos mosogatót is vásárolhat, amely jól néz ki egy vidéki házban vagy házban.
 • A szekrények és mosogatók gyártásához használt anyagok nem kevésbé fontosak a fürdőszobai mintavétel során figyelembe veendő paramétereknél.
  Mivel a mosogatók, a fajansz vagy a rozsdamentes acél előállításához szükséges anyagok előnyösek, míg a szekrényt vinil bevonattal kell ellátni, ami védi a bútorok szerkezeti elemeit a túlzott nedvesség negatív hatásaitól.
  A mesterséges kő egyre népszerűbb a mosogatókészítéshez. Az ilyen anyagból készült bútorok és vízvezetékek egyetlen hátránya a magas ár.
 • A funkcionalitás és a működési kényelem olyan paraméterek, amelyek függenek a különböző eszközök és eszközök számától, amelyek megkönnyítik a szerkezet használatát.
  A fürdőszobában lévő padlószekrény kiválasztásakor előnyben kell részesíteni azokat a bútorokat, amelyek mosodai kosárral vannak ellátva, mosogatószerek, kozmetikumok, illatszerek stb. Tárolására szolgáló speciális fiókok.
 • Az esztétikai tervezés olyan paraméter, amely meghatározza, mennyire vonzóvá válik a megvásárolt bútorok, és hogyan illeszkedik a szoba belsejébe. Az autómosás során ez a mutató a legnagyobb figyelmet fordítja.

Fontos: A szekrényt és a tálat össze kell kötni egymással.
Nos, és egyébként a megvásárolt terméket össze kell keverni a fürdőszoba elrendezésében használt befejező anyagokkal.

Szekrények készítése

Padlóállvány kupakkal

A saját kezű bútorok összeállítása a fürdőszobában - ez egy nehéz, többlépcsős munka, amely a következő eszközöket és anyagokat igényli:

 • szúrófűrészhez;
 • egy erőteljes csavarhúzó, amelynek a forrása a fúró alá és a fúvókák alatt a csavarok csavarozásához;
 • négyzet alakú;
 • mérőszalag;
 • ceruza;
 • mosogató;
 • laminált forgácslap és farostlemez;
 • kiegészítők;
 • bútorszélek;
 • csavarok 10, 20 és 40 mm;
 • szilikon tömítőanyag.

Eszközök mosogató szereléséhez

A szerelvény rövid leírása:

 • A kezdeti szakaszban egy bútorprojektet készítünk a méretek feltüntetésével. A könnyen kezelhető szekrény kialakítása két oldalfalból, egy felső asztallapból, egy alsó részből, egy előlapból és egy hátsó falból áll. Mindegyik elemet papíron ábrázoljuk.

A felfüggesztett mosdó tipikus rajza

 • Ezenkívül a tervnek megfelelően a táblát a mortise héj alatt készítjük. A fésűs tál a legkönnyebb a telepítéshez, és általában kevesebb mint egy masszív kerámia edény.
  Tegye a mosogató tetejét a pulton, és vázolja körbe egy ceruzával a kerület körül. Ezután távolítsa el a tálat, és 1,5 cm-rel visszahúzódjon a tervezett kontúrtól. Ez lesz a körvonal, amelyen a lyukat vágjuk.
 • Egy lyukat a sorban, amely átmérője nem kisebb, mint egy kirakós penge. Ezután helyezze be a vászont a lyukba, és vágja ki az asztal azon részét, ahol a mosogató esni fog.

Lyukak készítése a táblagépben

 • Ezt követően kivágtuk a laminált forgácslapból a rajz, az oldallapok és az aljzat szerint.
 • A következő lépésben az összes elkészített alkatrész összeszerelésre kerül. Összeszereléskor használja a négyzetet annak megakadályozására, hogy a szerkezet elcsavarodjon.

A hátsó fal és a bejárati ajtó felszerelése továbbra is fennáll.

 • Miután összeszereltük az összes elemet, a farostlemez lapról kivágtuk a hátsó falat, amelynek szélessége megegyezik az állvány szélességével és a hosszúsággal - a magassággal.
 • A hátsó fal felszerelése kis csavarokon történik, amelyek a lemez pereme mentén csavarozottak.

Fontos: a csavarok csavarozásakor próbálja meg pontosan elérni a lemez vágási középpontját, mivel ha az egyik oldalra költözött, a forgácslap falai megrepedhetnek.

 • Ezután vágja ki az első ajtót, amelynek ugyanolyan méretei legyenek, mint a hátsó fal.
 • A következő lépcsőben az összes faforgács vágást öntapadó szélre ragasztják. Ez egy fontos pont, mert ha ez nem történik meg, az anyag felszabadítja a toxinokat. Ezenkívül a vágott faforgács elnyeli a nedvességet, amely előbb-utóbb a szerkezet megsemmisítéséhez vezet. Öntapadó ragasztott vasalommal és páciens megközelítéssel a vállalkozások számára, garantált sikert garantál.
 • Ezenkívül az ajtó a csuklópántra van felfüggesztve, és a többi szerelvény (láb és ajtó fogantyú) fel vannak szerelve.
 • Az utolsó szakaszban a mosdó telepítve van. A szerelés előtt egy tömítőanyag réteget helyeznek a tabletta lyukának szélére, majd a tálat behelyezik és rögzítik a helyére.

Ütközőcsészék rögzítők

A személyes beállításoktól függően a fém edény helyett kerámia mosdót használhat. Az ajtók számát is növelheti, és a polcokba építhető.

következtetés

Amint láthatta, a fürdőszoba szekrényének megválasztására vonatkozó utasítás egyszerű. De még akkor is, ha nem találta meg, amit keresett, mindent egyszerűen elvégezhet, egyszerű eszközöket és rendelkezésre álló anyagokat használva. Minden kérdés a szekrények megválasztásánál a mosogató alatt? Több hasznos és érdekes információt szeretne kapni? Ebben az esetben nézze meg a videót ebben a cikkben.

Szekrény a mosogató alatt: melyiket válasszuk?

A fürdőszobában végzett javítások előbb-utóbb eljutnak a pillanatok, amikor a főbb munkálatok már befejeződnek, és ideje feltelepíteni a vízvezetékeket és a bútorokat. A fürdőszobák egyik legfontosabb eleme a mosogató alatti szekrény, amely nemcsak csúnya csöveket rejt, hanem funkcionális helyet is kínál a háztartási cikkek, tisztítószerek és mosodák tárolásához. És akkor felmerül a logikus kérdés: milyen szekrény, amely ötvözi a kényelmet és a kellemes megjelenést, a legjobb választani.

Különlegességek

A modern apartmanok legtöbb fürdőszobájában nincs sok szabad terület, kevés ember megengedheti magának, hogy extra szekrényeket telepít higiéniai cikkek és tisztítószerek tárolására. Ezért a mosdó alá helyezett szekrény kiváló megoldássá válik, lehetővé téve, hogy helyet takarítson meg, és nyereségesen használhassa a mosogató alatt lévő elkerülhetetlenül kialakult helyet.

A bútorok kétségtelen előnye az egészségügyi kommunikáció elrejtése, a vízelvezető csövek elrejtése. Így a palánk nemcsak egy funkcionális egység, hanem egy díszítőelem is, amely a fürdőszobában és a WC-ben található.

Nyilvánvaló, hogy ezek az állványok helyük miatt vízálló anyagokból készülnek, különben a bútorok nagyon gyorsan használhatatlanná válnak, és a szolgáltatás élettartama jelentősen csökken.

Csak a kiválasztási anyag néhány hátránya ennek a bútoroknak:

 • például a fajansztermékek, jóllehet könnyen tisztíthatók, meglehetősen törékenyek és repedést okozhatnak ütés vagy más mechanikai hatás esetén;
 • márvány szekrények, annak ellenére, hogy nagyon vonzó megjelenésűek, az utak könnyen piszkosak, hajlamosak különböző zsetonok kialakulására;
 • A nem túl gondos kezeléssel rendelkező polimer termékek gyorsan karcolódnak és elveszítik megjelenésüket.

Azon kívül, hogy az ilyen szekrények elrejti a csöveket és olyan helyet foglalnak el, ahol a tisztítószereket tárolják, háztartási vegyi anyagokat, mindenféle személyes higiéniai termékeket itt is elhelyezhetnek. Sok szekrény azt jelenti, hogy a vászon tiszta (pl. Törülköző) tiszta, és piszkos, ha a helyiségnek nincs helye külön használt kosárhoz.

Ennek megfelelően a szekrény belső részeit elválasztó dobozokra kell osztani, amelyek szükség esetén képesek ellenállni a nedvesség behatolásának.

modell

A fürdőszobai éjjeliszekrényt a szoba méretének megfelelően kell megválasztani: ha a méretek lehetővé teszik, hogy egy további szekrényt vagy szekrényt helyezzenek el, akkor érdemes kisebb és elegánsabb modellt vásárolni, ha nem - akkor nagyobb és tágabb dobozokról van szó.

Érdemes röviden megemlíteni a mosdók három fő típusát (azaz mosdókat és szekrényeket együtt):

 • Ez egy összevont mosdó, amelyben az asztallap a vízvezeték szerves része;
 • Mosogatóba helyezve - benne egy mosogató tálat egyszerűen egy éjjeliszekrény fölé helyezzük és rögzítjük rá;
 • Konyhai mosdókagyló - a szekrényben egy mélyedés található, amely megegyezik a mosdó illeszkedő edényének paramétereivel.

Tekintsük a hüvelykujj fő típusát.

 • A legnépszerűbb lehetőség, amelyet a tulajdonosok többsége választ ki, a klasszikus padlóállvány. Nagyon egyszerű telepíteni: erre szó szerint elegendő a szekrény behelyezése a fürdőszobába, a mosogató felszerelése és csatlakoztatása a vízellátó rendszerhez - további rögzítések és trükkök nem szükségesek. Ráadásul egy ilyen szekrény könnyen mozoghat helyről helyre.

Az egyszerű kialakításnak köszönhetően ez az opció nagy stabilitást mutat. Ezeknek a tartóállványoknak többsége képes ellenállni a nagyon nehéz márvány mosogatóknak, valamint tárgyaknak és tisztító- és higiéniai elemeknek a dobozokban, további rögzítések nélkül. Kétségtelen népszerűségének köszönhetően az ilyen állványokat a formatervezési megoldások és formatervezési minták nagy változata jellemzi: különböző színű és méretű bútorok vannak a piacon. Nem lesz nehéz megtalálni egy opciót egy megfelelő anyagból a belső konfigurációval, amelyet a tulajdonos és a bérlők követelnek.

De meg kell érteni, hogy alakja miatt az ilyen talapzatok meglehetősen átfogóak. Rengeteg szükséges tételt tartanak, de ugyanakkor túl nyilvánvaló, hogy előtérbe kerülnek, és megfosztják a drága teret.

 • A kompaktabb megoldás szögletes szekrények. A szoba sarkában helyezkednek el, előnyösen az általában üres helyet használva, ne lépjenek előre, és ugyanakkor elegendően tágasak maradjanak. Ezen kívül nagyon stílusosnak tűnnek.
 • A tágasabb szobákhoz nem szabad félni a nagy kétajtós éjjeliszekrény használatát. Minden szükséges háztartási tisztítószert, személyi higiéniai cikket, törölközőt és egyéb fürdőszobai felszerelést tartalmaznak. Továbbá, ha egy asztalra helyezett szekrényt választasz, akkor jó lehet egy öltözőasztal. Plusz: egy dupla mosogató csatlakoztatható az ilyen szekrényhez.
 • Az éjjeliszekrény mosodai kosárral jó és kényelmes lehetőség lehet. Mindez a tulajdonos preferenciájától függ: maga a szekrény kicsi, de a mosodai kosár meglehetősen tágas, és nem csak piszkos ruhát tárolhat a mosáshoz, hanem tiszta törölközőt, fürdőköpenyt stb.
 • Vannak félkör alakú talapzatok is, sok tervező igyekszik szabálytalan és ezért érdekesebb geometriai bútorokat készíteni, de ezek az opciók rendszerint sok helyet foglalnak el, és meglehetősen drágák, mert egyedi megrendelésekből készülnek. Az asztal teteje általában sokkal nagyobb, mint egy mosogató.
 • Ezenkívül külön-külön is kiemelheti az ún. Ezek egy olyan készlet, amely ötvözi a szekrényt, a szekrényt, amely a mosogató tálba és a tükör alatt van elhelyezve. Külsőleg ezek a minták hasonlítanak egy kis fiókos szekrényhez. Néha még egy beépített mosodai kosár is lehet - nyitott vagy rejtett (visszahúzható vagy legördülő) az egyik szekrényben.

Az űrlapokon kívül meg lehet jegyezni a hüvelykujjak másik fényes jeleit: a telepítésük.

 • A fürdőszobában a legkedvezőbb választás kétségtelenül az éjjeliszekrény a lábakkal. Először is nagymértékben leegyszerűsíti a tisztítási folyamatot, másodsorban a dobozokban tárolt tárgyakat, a nedvességtől és az áradástól való védelmet vészhelyzet esetén biztosítja. Mindent összevetve az éjjeliszekrények lábai stilisztikusan össze vannak hangolva a fürdőszobai és bútorszerelvények általános kialakításával.
 • Azonban előnyei és monolitikus szerkezete van, amely közvetlenül a padlóra van szerelve. Ez sokkal fenntarthatóbb (ami fontos a nehéz kagyló behelyezése esetén). Ha egy ilyen szerkezetet fűtött padlóra szerelnek, ez jelentősen csökkenti az éjjeliszekrények alsó részének deformálódásának kockázatát, mivel a nedvesség, amely ezeknek a falaknak megdagadhat, gyorsan elpárolog.
 • Egy másik telepítési lehetőség egy speciális állvány a szekrény alatt. Kiderül, hogy hatékony, ha olyan speciális anyagokból készült, amelyek ellenállnak a megnövekedett nedvességnek, a hőmérséklet-csökkenéseknek és a nagy tömegnek.
 • Váratlan megoldás lehet a felfüggesztett talapzat használata. Nagyon modernnek, sőt néha futurisztikusnak is tűnnek - mindez a fürdőszoba tervezésén és átfogó kialakításán múlik. Viszonylag kevés helyet foglalnak el, és a "lebegő" levegő hatásának köszönhetően vizuálisan kibővít egy kis helyet.

A lógóasztalok fennmaradó előnyeit természetesen a tartalom teljes biztonsága okozhatja az árvíz során. A bútorok és a padló közötti nagy tér a természetes és szabad levegőáramlást is biztosítja. Ez a palack levegőztetéséhez vezet, és ezáltal csökkenti a felszínen lévő kondenzáció és a káros baktériumok és mikroorganizmusok megjelenésének kockázatát. Ráadásul az éjjeliszekrény alatt lévő helyiség könnyen eltávolítható.

De nem felfüggesztett talapzatok és nyilvánvaló hibák. Ez az a nehézség, hogy a szekrényt a falra rögzítik (csak teherhordó, nagyon tartós fal alkalmas erre). Különösen akkor, ha nehéz márvány vagy kő mosogatásokat telepít. Az ilyen talapzat telepítéséhez fel kell hívnia a mestert, ellenkező esetben, ha a lakás tulajdonosa nem rendelkezik elegendő készséggel, akkor egy rosszul rögzített felfüggesztett szerkezet esik saját súlya miatt.

 • Nagyon ritka lehetőségek a görgős szekrények - roll-out vagy csúszó. Az analógoktól eltérően sokkal mobilabbak és funkcionálisak. Az ilyen szekrényeket ajtókkal vagy fiókokkal lehet felszerelni. A mosdó alá kerülnek, néha, ha a hely lehetővé teszi, a mosogató mellett helyezkednek el. Rendszerint a mosogatóval ellátott konzol továbbra is zűrzavarban van, és a gardrób külön-külön létezik.

Méretek

A szekrény mérete elsősorban a fürdőszoba méretétől függ. Az ilyen állványok magassága általában egyenlő a padló feletti mosogató magasságával. Normál paramétere a fogyasztók átlagos növekedésének felel meg, és 85 cm, de a lakástulajdonosok igényeitől függően nem lesz nehéz választani magasabb vagy alacsonyabb lehetőségeket.

A szélesség változik, néha csak kissé nagyobb lehet, mint a mosogató tál mérete. Néha, ha elegendő szabad hely van a fürdőszobában, akkor a konyhaszekrény valódi asztalhoz fordulhat, és a legtöbb falat elfoglalhatja. A nagyon kicsi fürdőszobákhoz megtalálhatók a ponyvák mini verziói: sarok vagy nagyon keskeny és hosszúkás szerkezetek fognak működni.

Űrlap és formatervezés

A négyszögletes vagy téglalap alakú mosogatóval ellátott padlóállvány ideális bármely klasszikus stílusú fürdőszobában. A kétszárnyú ajtók klasszikusnak számítanak, de a keskeny, kis helyiségekben nem feltétlenül kényelmesek, de egyikük sem tiltja meg az egyik éjjeliszekrényt.

Szokatlan lehetőség lenne egy kerek vagy félköríves tárcsa - az első alkalmas tágas szobák, a második sokoldalúbb. A Provence stílusában készült ülőgarnitúrák valódi műalkotásoknak tűnnek, és a fürdőszobát fényűző, ugyanakkor csábító, játékos megjelenésű fürdőszobával látják el.

A tetőtéri vagy modern stílusú lakásokban szabálytalan formájú fém szekrények találhatók, amelyek a szobát egyedivé és stilisztikai szempontból érzik.

anyagok

Nagyon sok olyan anyag van, amelyből napjainkban fürdőszoba szekrények készülnek. A fából vagy forgácslapból készült miniatűrök még mindig a legnépszerűbbek. Fontos azonban emlékezni arra, hogy a fából készült termékek általában hajlamosak a magas páratartalmú és hőmérsékleti ingadozások esetén romlani, ezért a termék élettartamának meghosszabbítása érdekében nagyon fontos, hogy az állványok, amelyekből az állvány készült, nedvességálló vegyületekkel vannak bevonva.

A forgácslemezeket eredetileg fedett réteg lamináló film vagy műanyag, néha csak festett. Mindenesetre még a nedvességálló bevonattal ellátott fürdőszobában, fából készült bútorokkal vagy fából készült elemekkel együtt, aktív szellőzést kell biztosítani. Természetesen a forgácslemezből készült szekrények sokkal olcsóbbak, mint a természetes tömbök. Szintén jó eszköz a túlzott nedvesség felhalmozódásának megakadályozására kiváló minőségű fürdőszobai fűtés.

Víztaszító bevonatról van szó, ezért a különböző típusúakat külön is figyelembe kell venni.

 • A lamináló film az egyik legmagasabb minőségű anyag, de a gyárakban a bútorok homlokzatára kézi üzemmódban alkalmazzák. Ezenkívül a laminálófólia mechanikai úton sérülhet a szállítás során, és más hibák jelentkezhetnek abban a hirtelen és instabil hőmérsékleti állapotban, amelyben a laminálás megtörtént. Mindez azt jelenti, hogy nem zárhatjuk ki az ilyen termékekkel kapcsolatos házasságkötés lehetőségét.
 • A festett felületek eltérőek: a festési folyamatot a gyárakban automatikusan hajtják végre, az emberi tényező itt szinte nullara csökken, ezért a hibás termékkel szembeni megbotlódás valószínűsége alacsonyabb. A festés során a termék legalább öt réteggel van bevonva.
 • Szintén aktívan gyártja hüvelykujját a fürdőszobában gipszkarton segítségével. Néha üvegből és csempebõl áll. Természetesen az üvegt is használják ütésálló, a legnépszerűbb fagyos.
 • Figyeljünk a szerelvényekre is: ha fém, akkor a fémt meg kell védeni a magas páratartalomtól, ugyanez vonatkozik a kovácsolt elemekre is.

Színes megoldások

Tekintettel a nagy keresletre, a gyártók és a tervezők igyekeznek kielégíteni a legkényesebb tulajdonosokat is. A piacon megtalálható a legtöbb váratlan, és első pillantásra a fürdőszoba színeinek nem megfelelő fajtái: fekete, piros, barna, kék, zöld, stb.

 • A legnépszerűbbek a gyengéd fényárnyalatok: ha nem fehér, akkor bézs vagy krém, szürke, halvány kék, mész stb.
 • Nagyon gyakran az üzletekben hüvelyk fehér. Ezek a legszélesebbek és könnyen illeszkednek majdnem minden belső térbe. Finom és nem feltűnő, de nagyon édes és nyugtató megjelenés. Ráadásul ne felejtsük el, hogy a fehér szín vizuálisan bővítheti a szobát, ami nagyon vonzóvá teszi a bútorokat kis és keskeny fürdőszobákban. Van azonban egy veszélyes extrém: ha a fürdőszobát világos színek készítik, a fehér bútorok vizuálisan csökkennek a helyiségben.
 • Érdekes színes megoldás lesz a fekete szekrények kiválasztása a mosogató alá. A fürdőszobában ez a szín általában nagyon elegáns és szokatlan; a belső elemek fekete elemei kedvezően illeszkedhetnek a fehér vízvezetékhez. A fekete-fehér kombinációja minimálisra nézhet, vagy ha a szekrény bútorzata aranyozott, fényűző és gazdag.

A gyártók áttekintése

A legváltozatosabb fürdőszobai bútorok piacvezető gyártói vannak, amelyek kiváló minőségűek a versenytársak körében, és pozitív véleményük van a fogyasztók körében. A magas vagyonigényű tulajdonosok és a bútorok minőségére vonatkozó magas igények figyelembe veszik egyes európai gyártók figyelmét.

 • Például a német-osztrák VilleroyBoch cég szokatlan formákból és színekből álló szekrényeket állít elő sokféle stílusban - a retro-hi-tech-tól. Ugyanakkor a tervezők nem csak a megjelenésről, hanem a bútorok funkcionalitásáról is gondoskodnak. Felületét feltétlenül laminálják és nedvességálló lakk vagy zománc borítja. Minden bútordarab tartalmaz minden szükséges alkatrészt és tartozékkészletet. A cég bútorait hosszú élettartam jellemzi, de ez meglehetősen drága, és sajnos nem létezik kiterjedt forgalmazói hálózat Oroszországban.