Legfontosabb > Dekoráció

Mosogató mosogatója (60 fotó): típusok, hogyan kell választani

Fürdőszoba - az egyik legfunkcionálisabb hely a lakásban. Ezt nem szabad elfelejteni a vízvezeték, bútor és háztartási felszerelés kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy egy kis helyiség ne váljon zsúfolt raktárká, a gyakorlatiasságra és többfeladatosságra összpontosítva. Minél több részlet kombinálható egyben - annál jobb. Az atipikus és nem a legnyilvánvalóbb megoldás az, hogy a mosogatót közvetlenül a mosógép fölé helyezzük. De annak érdekében, hogy minden működjön és nézzen szépen, ki kell választania a megfelelő alkatrészeket és alkatrészeket.

Előnyök és funkciók

A mosógép fölé helyezett mosdókagylónak van egy nyilvánvaló és legfontosabb plusz -megtakarítási helyük. Különösen fontos a kisebb helyiségekben, ahol egyébként egyszerre nem lehet mindkét fontos elemet elhelyezni. Még egy öltözőt is csatolhat. Ehhez a mosást kissé előre kell hajtani, és a mosás alatt semmi sem zavarja a térd szintjét.

Az ilyen telepítés az egyik leghatékonyabb módja a térhasználatnak. De van egy második jelentős előnye: a mosogatók különböző típusai és a telepítési módszerek. Bármelyik belső térben van egy alternatív lehetőség.

A közös telepítést hagyományosan a fürdőszobában használják. Ez nem a legjobb megoldás a konyhában. Kényelmes mosni a kompakt és sík mosdókon, de nem szabad az edényeket mosni és a házimunkát elvégezni.

Hátrányok és nehézségek

Ami a hátrányokat illeti, a legnehezebb a szifon felszedése, mivel a mosogató alatt van egy készülék. A telepítés bármilyen pontatlansága súlyos biztonsági problémákkal küzd, a rövidzárlattól kezdve. Jobb, ha egy speciális mosogatót választunk a készletben lévő szifonnal történő közös szereléshez. Ellenkező esetben nem lesz könnyű megtalálni a megfelelőt.

A lefolyó elrendezésének sajátosságai miatt magas a víz stagnálása. Ez sokkal lassabban jön ki, mint a hagyományos függőleges szerelésnél, és még egy kis folt is komoly zavarokhoz vezethet.

A hely helytelen megválasztása azt eredményezi, hogy a szoba kényelmetlen és mozgásban van. Ezért először alaposan ki kell dolgozni és értékelni kell a telepítési tervet.

Hogyan válasszunk mosogatót a mosógép felett?

A mosogató kiválasztásának fő tényezői nem változnak, függetlenül a telepítési helytől. Először is fontolja meg annak méretét, konfigurációját és telepítési módját. A legkényelmesebb - szinte lapos és sekély vízililiomok, amelyek helyet takarítanak meg. Ez az űrlap nem eszik fel értékes magasságokat. De ne feledje, hogy a teljesen lapos mosogatók nem tartalmaznak vizet, ezért nem védik a fröccsenéstől. Veszélyes a készülékre. Ezért fontos megtalálni a középső helyet.

anyagok

A leggyakrabban használt műanyag vagy földi vízi liliomok. Az öntött márvány modellek szintén népszerűek: speciális beton, polimerek és aggregátumok. Tartósak, gyönyörűek, szerények és ellenállnak a kémiai mosószereknek. A természetes kőhöz képest a utánzás fő előnye egy kis súly. Ezenkívül az öntött márvány bármilyen mélységet és alakot kaphat.

A kibocsátás két fő típusát a konfiguráció határozza meg: függőleges és vízszintes. Az első praktikusabb - nem teszi lehetővé a víz stagnálását. A második a megtakarítási magasság tekintetében kompaktabb. A vízszintes szilva a gép testén kívül, a mosogató oldalához vagy hátsó falához vezethet. Ez biztonságosabb, de egy ilyen lefolyó gyakran eltömődött, ezért rendszeresen meg kell tisztítani.

biztonság

A vízilipek közös felszerelésének legnehezebb része - biztonsági berendezés. Ezért a héjok speciális leeresztő-túlfolyó rendszerrel vannak felszerelve. A feladata egyszerű: a víz túlcsordulásának megakadályozása. A túlfolyó lyuk az oldalán helyezkedik el. Vannak olyan dugaszolható rendszerek, amelyek a legmodernebbek - az automatizálással.

méret

A mosogató méreteinek kiszámításához hozzon létre egy kis margót a mosógép paramétereihez. A legkisebb kifelé legalább 2 cm-re van az egyes élektől. Meg kell akadályozni a víz bejutását a berendezésbe. A szokásos mélység 18-20 cm, a mély héj túl magas, ha fel van szerelve, és ez kellemetlen és csúnya.

Hogyan válasszuk ki a mosógépet

Ilyen telepítéshez csak a mosógépet lehet előmelegíteni. Most már vannak speciális modellek a közös szereléshez. De felveheti a szokásos, ha helyesen kiszámolja a méretet.

Az optimális magasság 60-70 cm, a mélység legfeljebb 45 cm, a gép és a mosogató közötti távolság legfeljebb 3 cm, figyeljen a kompakt mini készülékekre, akár 3 kg terhelésig.

A speciális mosogatók dokumentációjában néha megnevezik, hogy a mosógép-típusok milyen kompatibilisek. Kész készletben is értékesíthetők. Sokkal kényelmesebb, mert a gyártó minden paramétert és árnyalatot már kiszámított, és sokkal könnyebb összeszerelni egy ilyen szerkezetet.

Telepítési jellemzők

A teljes szerkezet kényelmessége, funkcionalitása és biztonsága a telepítés minőségétől függ. Ezt a munkát szakértőknek kell kezelniük. Először megtörténik a mosdó, és csak ezután - a mosógép. Alapértelmezés szerint a készlet már tartalmaz minden zárójelet. De ha a fürdőszobában már vannak kötőelemek, amelyeket az építés alatt helyeztünk el, akkor jobb, ha hagyjuk őket - megbízhatóbbak.

Alapszabályok

Tehát a mosogató mosogatóval történő felszerelése során az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

- A mosogató teljesen lezárja a berendezést, hogy elkerülje a folyamatos fröccsenést és a vizet;

- A lefolyót nem lehet közvetlenül a gép felett elhelyezni, amely a centrifugálás során vibrál és mozog. Idővel károsíthatja a csővezetéket, és ez áttöréshez vezet;

- a mosogató átlagos szélessége - 50 cm-tõl a gép szabványosított szélessége vagy 58 cm-es csatorna-csõ jelenlétében;

- A padló, amelyen az ilyen szerkezet fel van szerelve, tökéletesen egyenletes. Ezért hibák vagy elfogultság jelenlétében először kompenzálni kell őket;

- Annak megakadályozása érdekében, hogy a gép mosolyogjon a mosás során, helyezhet el egy különleges gumitartót;

- Ha a fürdőszobai csaptelep és a mosdó közös, ellenőrizze, hogy a kifolyó szabadon mozog-e. Ellenkező esetben a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy a pereme átfedje a fürdőszobát.

Szerelőelemek

Ha a fal nem tartalmaz zárszerkezetet az építés során, csatlakoztassa azokat. Először csatlakoztassa a tálat a falhoz jelöléshez. Csak ezután fúrja meg a rögzítőelemek lyukakat. A csavarok nem húzódnak meg az ütközőhöz: 5-7 mm-t hagyni.

Mosogatószerelés

Mosogató szifonnal a tartóhoz rögzítve. Egy fémhorgot helyeznek be az előkészített lyukba a tálca hátsó falán, amely a falon van rögzítve. Minden csatlakozót és kiemelkedést speciális habmal lezárnak. Csak ezután lesz rögzítve a rögzítő csavarokat.

Mixer telepítés

A mosógépet a mosás után szerelik fel. A daruval ellátott csöveket speciális tömlők csatlakoztatják. Ideális esetben, ha sikerül észrevétlenül tartani őket. Az autó csatlakoztatásához vegye be a pólót.

Mosógép csatlakozás

Miután a mosogatót egy keverővel szerelték fel, helyezze a mosógépet a helyére. A falhoz közelíthető, de először távolítsa el a nyitott kommunikációt. A vízvezetékek egy rést rejtenek.

Biztosítsa a szifon és a leeresztő tömlő csatlakozását egy tömlőbilincskel. Erre azért van szükség, hogy a szerkezet hirtelen csökkenjen az intenzív kisülés alatt. Telepítés után ismét ellenőrizni kell az összes csatlakozás tömítettségét, és a rendszer készen áll a használatra.

Mosogató mosogató - kép

A mosogatógép fölé helyezett mosogatók felhúzása érdekében érdekes gyakorlati lehetőségeket készítettünk. Nézze meg, hasonlítsa össze és válassza ki a kényelmes megoldást a fürdőszobájához!

Mosogatóval mosogatóasztalok: hogyan válasszuk ki?

A mosógép a legismertebb háztartási készülékek, amelyek szinte minden otthonban megtalálhatók. A tényleges probléma az elhelyezése. Ez különösen fontos, amikor egy kis helyet szervezünk. Azok, akik szokásos lakásokban élnek, eljutnak a mosógép különböző trükkjeihez, amilyen ergonómiai szempontból lehetséges.

Típusok és tervek: jellemzők

Az Ön által választott modell és telepítési mód elsősorban a fürdőszoba méretétől függ. A kiválasztott mosdókagyló asztallal határozza meg a szoba szépségét és kényelmét.

A táblaszerkezeteket általában két nagy csoportra oszthatjuk.

 • Szilárd, ahol a mosdó és a padló egy. A bemutatott modellek általában üvegből vagy természetes kőből készülnek. Előnye az, hogy nincs olyan hely, ahol a káros baktériumok felhalmozódhatnak és gomba alakulhatnak ki. Hátrányként érdemes kiemelni azt a tényt, hogy a bemutatott attribútum drága, különösen más típusokhoz képest.
 • Munkaasztal, amelyen egy héjhéj található. A bemutatott típus sokkal olcsóbb, mint az előző, míg a telepítés nagyon egyszerű. Ez a kialakítás nemcsak mosógépet, hanem mindenféle fiókot, polcot stb. Ennek a moduláris asztalnak a negatív oldalán érdemes kiemelni azt a tényt, hogy a mosogató közelében lévő varrások nem védettek. Ebben a szakadékban valószínűleg felhalmozódik a nedvesség, ami a káros baktériumok szaporodásához vezet.

Fontos megjegyezni, hogy a munkaterület a fürdőszobában különböző verziókban kivitelezhető.

Különböző anyagokból készülhet. A választás megállítása erre a változatra, úgy véli, hogy nedvességálló, különben a tabletta hamarosan alkalmatlanná válik.

Tekintsük a legáltalánosabb anyagokat a termék gyártásához.

 • Természetes vagy műkő. Az ilyen asztallap fényűző és drága lesz. Nagyon tartós, különböző vegyszerekkel tisztítható, melynek jellemzője a tartósság és az ellenállóképesség a különböző típusú külső agresszorokkal szemben.
 • Fa, amellyel kényelmesen és kényelmesen kialakíthatja a fürdőszobát. Ez drága fát használ, melyet viszonylag rövid élettartam jellemez, ezért nem praktikus a fadoboz használata a fürdőszobában.
 • Üveg, amely Oroszországban nem különösen népszerű. Ahhoz, hogy ilyen asztalt használjon, olyan tökéletes csövekkel kell rendelkeznie, amelyek vonzónak tűnnek. Ezenkívül az üveg különös gondot fordít.
 • Forgácslap és MDF, melyet csak különleges bevonattal lehet használni a fürdőszobában. Meg kell azonban jegyezni, hogy ha egy ilyen asztallap megsérül, akkor a felesleges nedvesség miatt tovább megduzzad. Emiatt a termék hamarosan használhatatlanná válik.

Előnye és hátránya

Azok, akiknek asztal alatt van mosogatógépük, vegye figyelembe az ilyen elrendezés sok előnyét.

 • A mosogató, amelyet a munkaasztal egészíti ki, a leginkább ergonómikusan szervezi meg a háztartási eszközök fölötti helyet. A kapott felületen kozmetikumokat, törölközőket, higiéniai termékeket és különböző apró tárgyakat helyezhet el.
 • A tabletta jelenléte lehetővé teszi a mosógép megóvását a károktól és a különböző negatív hatásoktól. Ne felejtse el, hogy a nehéz tárgyakat közvetlenül a háztartási készülékekre helyezi, és károsítja a felületét. Az alaplap képes teljes mértékben megbirkózni a terheléssel. Ezenkívül a mosógépet nedvességtől és mosószerektől védik.
 • A tervezett megoldás lehetővé teszi, hogy a fürdőszobát ugyanabban a stílusban rendezzék. A tábla teteje más belső részletekhez kapcsolódó tárgyaként működhet.

Ennek a kialakításnak két fő hátránya van.

 1. Amikor kiválasztják az asztallapot, kiválasztják egy adott háztartási készülék modelljére. A mosógép mérete és műszaki jellemzői alapján. A legjobb megoldás egy olyan beépített írógép kiválasztása, amely harmóniában áll a bútorok színével és stílusával.
 2. Ha az Ön választása megállt egy mesterséges vagy természetes kőből készült asztallapon, akkor készen kell állnia a nagy pénzkiadásokra. Az egyéb anyagok sokkal kevesebbet költenek, de a kőpadok látványosabbnak tűnnek.

Hogyan válasszunk?

Ha úgy döntenek, hogy a mosdó egy asztali tetején a fürdőszoba, akkor figyelembe kell vennie a sokféle meglévő struktúrák. A megfelelő választáshoz fontos szempontokat és bizonyos ajánlásokat kell figyelembe venni.

Figyelembe kell venni a gyártás anyagát. Az ilyen munkalapok gyártói különböző nyersanyagokat használnak a szóban forgó termék előállításához. El kell ismerni az alapanyagok előnyeit és hátrányait.

 • Az MDF viszonylag alacsony költséggel rendelkezik, de számos hátránnyal rendelkezik. Ez az anyag alacsony nedvességállósággal rendelkezik, különösen, ha a laminált bevonat sérült. Érdemes megemlíteni az alacsony erőt, ezért gyakran fordul elő ilyen károsodás. Előnyt érdemes kiemelni a legigényesebb projektek megvalósításának lehetőségét és a nagyszámú tárolódoboz létrehozásának képességét.
 • Az akril kiváló nedvességállósággal jellemezhető. A piac a különböző színű termékekre összpontosít, amelyek fontosak az eredeti belső kialakítás szempontjából. Ez az egyik leginkább elfogadható lehetőség, ahol kiváló ár-érték arány áll rendelkezésre. Ezeknek a munkalapoknak a megjelenése nagyon vonzó, míg az anyag nem fél a nedvességtől és nedvességtől. Határozott előnyt jelent az a lehetőség, hogy az egyéni vázlatok szerint munkalapokat készítsenek.
 • Az egyik leggyakoribb anyag a munkalapok gyártásához mosogató alatt műkő. Fő előnye a különböző textúrák és árnyékok jelenléte, kiváló mechanikai károsodással szembeni ellenállás és különböző külső agresszorok hatása, amelyek lehetnek tisztítószerek és tisztítószerek. Ebben az esetben rendkívül fontos választani azt az opciót, amely tökéletesen harmonizál a fürdőszoba más elemeiben.
 • Természetes kő, melyet a gyönyörű textúra és a kiváló megbízhatóság jellemez. Ez a tabletta több évtizedig tart, mert a kő kitűnő kopásállósággal rendelkezik, és az évek során nem változtatja meg eredeti tulajdonságait. A penész és a penész ellenáll, mely rendkívül fontos a fürdőszobában. Hátrányként csak az anyag magas költségeit és elég nagy építési súlyát lehet kimutatni.

A rendelkezésre álló helytől függően kiválaszthatja az egyik tervet.

 • A mosdót speciálisan kialakított mélyedésbe helyezzük. A héj ebben az esetben nagy, ezért érdemes megfontolni egy ilyen hely rendelkezésre állását. Ilyen szögletes modell kombinálható, és teljesen megteremthető.
 • A padlóburkolat beépített mosdóval rendelkezik, amely egy bizonyos alakú oldalsó tálca résszel van felszerelve. Hasonló lehetőség van arra, hogy tömített ízületek jelenjenek meg, hogy megakadályozzák a nedvesség bejutását.
 • Felfogó mosdók, amelyek a tervezők között keresletet igényelnek. Ebben az esetben lehetséges megvásárolni egy eszközt egy szív, egy ovális vagy egy virág alakjában. Ez a design nagyon eredetinek tűnik, és finomabbá teszi a belső teret.
 • Az értékesítés során vannak olyan modellek, amelyek a falhoz történő beszerelést biztosítják. Ez a lehetőség helyet takarít meg.
 • A tartószerkezetből álló konzolok. A falhoz és a padlóhoz vannak rögzítve. A hasonló megoldás bármely helyiségben alkalmazható, a tartósság és a biztonság szempontjából eltérő. Lehetőség van egy hasonló konstrukció elkészítésére önállóan, gipszkarton vagy tégla bevonásával.
 • Kültéri munkalapok, a szekrényhez hasonlóan. Különféle szekrényekkel vannak ellátva, ahol mosogatószerek, higiénia és kozmetikumok tárolhatók.

Gépi követelmények

Figyelembe kell venni, hogy a mosogató alatt lévő berendezésnek kompakt méretűnek kell lennie. A gyártók olyan kisméretű eszközöket kínálnak, amelyek legfeljebb 3 kg maximális terheléssel jellemezhetők. Ezek a modellek rendszerint nem többek mint 70 cm-es magasságban. Az ilyen eszköz egy mosogatóval történő összekapcsolása esetén a padlószint a padlóról 90 cm-re lesz. Ebben az esetben lehetetlen megállítani a választást egy függőleges fedélen lévő mosógépen, mivel ezek a termékek nem kompatibilisek az asztallappal.

A felszerelés helyét fel kell szerelni a szükséges kommunikációval.

Le kell fednie egy vízelvezetőt, áramot és vizet. Megállíthatja a választását egy olyan mosógéppel, amely maximálisan 5 kg-ig terjed, de szűk modelleket kell választania.

Gyakorlatilag a mai napon értékesített mosógépek fehérben készülnek, de manapság olyan háztartási készülékek találhatók, amelyek színe hasonló lesz a kályhához és a mosdóhoz. Nem kell ugyanazt az árnyékot választania, de összhangban kell lennie a fürdő teljes belsejével. Egy mosógépet egyszerre kell kiválasztani az asztallap és a mosogató között, vagy a kiválasztás után.

telepítés

Ebben az esetben szükség van egy asztali, mosogató és mosógép telepítéséről. Ebben a helyzetben egymással kapcsolatban állnak egymással. Mind a 3 elem telepítésénél kell gondolkodnod. Ha valahol hibát követ el, akkor az arra vezethet, hogy például a mosógép egyszerűen nem tud belépni az elkészített nyílásba.

Gyakran előfordul, hogy az emberek hibát követnek el a pulton kiválasztásában, és megszerzik azt a modellt, amely nem illik a háztartási készülékekhez. A felszerelés előtt figyelembe kell venni a különböző pontokat.

Fontos, hogy figyeljünk néhány árnyalatra:

 • Mielőtt megvásárolná és felszerelné a pultot, a mosót és a mosógépet, meg kell korrelálni a felsorolt ​​elemek méreteit. Felhívjuk figyelmét, hogy a szükséges kommunikációhoz elengedhetetlen bizonyos mozgástér.
 • Különös figyelmet kell fordítani a mosógép magasságára. Számos szabványos modellt viszonylag nagy magasság jellemez, mivel fontos a táblagép jelentős növelése. Jobb, ha leállítja a választást az alacsony mosógépeken, mivel a magas asztallap bizonyos kényelmetlenséget okoz a használat során.

Mosogató mosogató (41 fotó): a választás és a beépítés jellemzői

Hogyan helyezhetek mosógépet a mosogató alá? Milyen méretű mosáshoz, mosáshoz és mosógéphez szükséges? Milyen ajánlásokat kell követni a telepítés során és hogyan kell a mosogatógépet rögzíteni? Kitaláljuk.

Érdekes és racionális megoldás kis helyiségméretekhez.

Miért van rá szüksége?

Miért van szüksége mosógépre a mosdó alá? Nincs más hely rá?

A hely ebben az esetben egy kulcsszó. A kis lakásokban gyakran hiányzik.

Ne feledje: Hruscsovban és kis családokban a konyha gyakran nem haladja meg az 5 négyzetmétert. Az egyik olyan kevés hely, ahol még mindig megpróbálhat egy mosógépet - egy fürdőszobát elhelyezni. De itt van a probléma: a medencében egy keskeny átjáró fekszik a mosogatón, ahonnan nem akarsz megszabadulni.

A megoldás nyilvánvaló: használja a helyet alatta.

Lehetséges problémák

Miért nem ilyen népszerű megoldás, még a szűk lakáskörülmények között is?

 • A mosógép magassága - akaratlanul - korlátozott lesz. Ha a mosogatót egy teljes méretű (85 centiméteres) egységet felemeli, akkor a teteje a padlóról 105-110 cm távolságra lesz. Nem okoz kellemetlenséget egy magas embernek, de a gyerekek biztosan kellemetlenek lesznek.
  A kompakt automata gépek korlátozottak (legfeljebb 3,5 kg száraz vászon), és az ár 10-30% -kal magasabb, mint a teljes méretű.

A mosogató kényelmes magassága megvizsgálja a kompakt készülékeket.

 • Minden gépet elektronikusan vezérelnek. Ami természetesen nem szereti a vízzel való érintkezést. Elkerülve azt, amikor a készülék közvetlenül a mosogató alatt van, nem triviális feladat.
 • Végül, a vászon egyenetlen eloszlása ​​a tartályban a centrifugálás során... jól érted. Az egység egy kis hippóvá változik, akinek mániákus vágya van a táncra. Minden, ami közel van, nem illuzórikus veszélynek van kitéve; mindenekelőtt a mosogató mosogató a kockázati zónában van.

Annak tisztázása érdekében, hogy a mosogató és a mosógép egy ellentétes pulton belül helyezkedik el, az elmúlt két probléma mentett.
Továbbá: a padló alatti 90 cm magasságú asztallap alatt egy teljes méretű autót helyezhet el; természetesen, az extra tér költsége miatt.

A képen látható kialakítás egy mosógép szabványos formájú tényezőt is tartalmazhat.

bevásárlás

Tehát mi kínálhat a modern piac?

Mosógépek

Valójában a követelmény egy tömörség. A fő kritérium alacsony magasság; emellett kívánatos, hogy a gép minimális mélységben legyen (távolság az elülső falról a hátulra).

Nézzünk néhány javaslatot a vezető gyártókról.

 • Electrolux EWC 1150 - 3 kg-os terhelésű és 67x50x55 cm méretű termék. Kiskereskedelmi ára körülbelül 16 ezer rubel. Nincs szárítás és gőzfunkciók; de a kitermelés nagyon tisztességes sebességgel zajlik - akár 1100-ig.
 • A Candy Aqua 100 F3 kissé nagyobb terhelést (3,5 kg-ig). Méretek - 70x51x44 cm; a minimális mélység lehetővé teszi a készülék nagyon szűk helyeken történő használatát.
 • A Zanussi FCS 1020 C egy termék, amelynek mérete 67x49x51,5 cm, három kilogramm terhelés és 1000 fordulatú spin.

Ahogy könnyen látható, a jellemzők meglehetősen szabványosak, és a méretek ugyanazon értékek köré változhatnak.

"Baby"? Nem, nem rokonok.

mosogatók

Nos, mi legyen a mosogató a mosógép alatt?

Rögzítés - általában fal. A talapzat eltűnik: a mosogató alatt lévő tér foglalt. A némileg ritkább telepítési mód a mosogatógép mosogatójának szekrénye; Rendszerint házi készítésű laminált faforgácslapból vagy rétegelt lemezből és felületi rétegből készült szerkezetek használatosak.

A szélesség megegyezik vagy meghaladja a mosógép szélességét. A fő feladat az, hogy megvédje a fedelet fröccsenéstől és vízcseppektől.

A mosogató mélysége legalább 7-8 centiméterrel meghaladja a mosógép mélységét.

Mi az oka ennek az utasításnak?

 1. Rendszerint a fal melletti helyet forró és hideg víz és a szennyvízcsatorna szállítja. Még az ideális esetben is - ha 50 mm átmérőjű csatornacsövet használnak, és a falhoz közel van felszerelve - a gép előre mozog. Végül is apró résre van szükség a berendezés és a szennyvízrendszer között, ami nem teszi lehetővé a fonás során keletkező rezgések megtörését a csőszerelvények és csatlakozások között
 2. Ezenkívül, ha a készülék elülső felülete a mosdókagyló elülső élével van felszerelve, akkor a felhasználónak tisztán anatómiai jellegű problémái vannak: a térdeinek ütköznek. Ideális esetben a mosogatónak kb. 5 centiméterrel előre kell lennie.

A magasság minimális. Minél kisebb az alulról a mosogató tetejére eső távolság, annál valószínűbb, hogy a padlóhoz képest kényelmesen állítja be.

A felszabadulást a nagyon hátsó falra visszük vissza. A lefolyószerkezet ilyen elrendezése a szifont a kockázati övezetből hozza ki: közvetlenül a csatorna felett van, garantáltan nem sérül meg, ha túlzott rezgés van a centrifugálás során.

Jobb és rossz mosdókagyló.

Tisztázzuk még egyszer: az összes fenti követelmény releváns abban az esetben, amikor a mosdó közvetlenül az automatikus gép fölött helyezkedik el.
A mosógép mosogatófelületén található mosdófelület felszerelhető szabványos lefolyóval.
Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, amikor a mosogató és a mosógép alatti szekrény szélessége legalább egy méter: a mosdó vagy a mosdó a rezgésforrástól távol van.

felszerelés

Hogyan rögzítsük a mosogatót vagy a mosogatót a mi esetünkben? Nehéz megtenni ezt a munkát a saját kezével? Nézzünk néhányat a legnépszerűbb módokon.

Horgony csavarok

Valójában ugyanezt a módszert használják a mosdókagylók talpra való rögzítésénél: lyukak vannak fúrva a falon, amelybe a sapka helyére hosszú csavarral ellátott csavarokat csavarják. Aztán egy mosogató van lógva a szálak kiálló a falból; rögzítse két anyáját műanyag béléssel.

A mosdót csak horgony csavarokkal lehet megtartani.

Ezt a csatolási módot a mi esetünkben használjuk, de számos fenntartással.

 • A terhelés, amelyet a talapzat általában magára emel, itt lesz a mosdó hátsó falán (pontosabban a szerelési lyukak fajanszján). Ezért a hátsó falnak olyan vastagnak kell lennie, amennyire csak lehetséges - ellenkező esetben nem ellenáll a tehernek.
 • Az a platform, ahol a mosdó a falhoz illeszkedik, a lehető legnagyobb területre van szüksége; annál közelebb vannak a szerelőfuratok felső széléhez, annál erősebb a tartó.
 • Az ilyen rögzítéssel ellátott mosdókagyló tömegének mérsékeltnek kell lennie; nincs további terhelés. Például a mosógép horgonycsavarokkal ellátott asztallapját tartalmazó notorikus mosogató nem elvileg rögzített.
 • A mosogató és a fal között szükség van egy csillapító szalag gumi vagy szilikon. A szélsőséges esetekben az egyik felületen alkalmazott szilikon tömítőanyag kialszik.

zárójelben

Egy sokkal robusztusabb megoldás, amely maximális szerkezeti erőt biztosít. A mosdó teljes súlya egy acélpárra vagy egy öntöttvas vasalóra merül fel, amely mereven fel van szerelve a fő falra; A mosogatógépen lévő masszív mosdókagyló általában asztalra van rögzítve.

Nuance: a konzolok falra történő rögzítéséhez jobb, ha nem műanyag dübelekkel horgonyt használnak, hanem egy horgonyt.
Először is egy mészkőből, mészkőből és habszivacsból származó falakra vonatkozik.

Tartók és horgonyok - a legjobb kombináció a megbízhatóság szempontjából.

konzol

A mosogató és a mosógép padlódeszka nemcsak a szekrény függőleges falaira, hanem fémkonzolokra is képes. Ebben az esetben a falra szerelhető horgonyok előnyben részesíthetők; emellett a konzolnak legalább a képrész szélességének kétharmada legyen.

Számos konzolfajta alkalmas a mi céljainkra.

következtetés

A mosogatógépek mosogatószerkezetének telepítésével világosabbá válik a bemutatóban bemutatott videó. Sok szerencsét!

A mosogató és a mosógép munkapultja kiválasztása a fürdőszobában

Nem mindenki rendelkezik tágas fürdőszobával. Egyre nagyobb méretű, kis méretű fürdőszobák, amelyek túl sok különböző nem megfelelő alkatrésszel, polcokkal és szekrényekkel vannak tele. Ebben a fürdőszobában nincs elegendő hely a mosógép befogadására, amely a modern élet szerves részét képezi. Azonban egy kis fürdőszoba is esztétikusabbá, gyönyörűvé, praktikusabbá és nem rosszabbá tehető a nagy fürdőszoba funkcionalitásában. A mosogató és a mosógép megfelelő kiválasz- tott munkalapja segít megtakarítani a helyet, és tágabbá és kényelmesebbé teheti fürdőszobáját.

A modellek típusai és jellemzői

A típus típusa és beépítési módja teljesen függ a fürdőszoba méretétől, és hatással van a szépségre és a könnyű használatra. Az összes munkalapot két csoportra lehet felosztani a telepítés és elhelyezés módja szerint:

 1. Szilárd öntött tömbök. Ebben az esetben a munkalap és a mosdó egyetlen egység. Szabályszerűen szilárd modellek üvegből vagy természetes kőből készülnek (gazdaságos változatként, műkőből). A szilárd tabletta jó, mert nincs helye a patogén baktériumok felhalmozódásának. Van hátránya is - jelentős készpénzt igényel.

A munkaasztal beállításai

Tehát az optimális konstrukciót választottad, most itt az ideje, hogy eldöntsd, milyen anyagból készül a munkalap.

Fontos! A táblagép kiválasztásakor ne feledje, hogy a nedvességtől nem ellenálló anyag hamar elveszítheti eredeti megjelenését, és az egész szerkezetet újra kell cserélni.

Az ilyen anyagokat használó, a fürdőszobában használt munkalapok gyártásához:

 1. Kő (természetes vagy mesterséges). Az asztallap felülete különösen tiszteletre méltó, drága és gyönyörű. Nagyon tartós, nem tisztítható mosószerekkel, nagy kopásállósággal, nem fél a hirtelen hőmérsékletváltozásoktól és a túlzott nedvességtől.

Mit kell keresni, amikor egy pultot választanak a fürdőszobába

A mosogató és mosógéppel ellátott egy munkalap kiválasztásánál előnyben részesítsük a csuklós szerkezeteket. Bár a padló lehetőségei olcsóbbak és ergonómikusabbak, a felszín alatti autó felépítése meglehetősen nehéz feladat. Semmi esetre sem szabad az anyagokat megtakarítani, mert egyszer minőségi munkafelületet készített, sok éven át szolgál.

Egyetlen munkalap előnyei és hátrányai

Egy fürdőszoba a fürdőszobában megoldja a háztartások számát, amelyek számos apró szórakoztató területre vonatkoznak:

 • a mosógép fölött további munkafelület, amelyre higiéniai termékeket helyezhet el anélkül, hogy több helyet lenne a polcokon vagy a szekrényben. Azonban nem hoz létre további polcokat és rekeszeket, mivel a szabad helyet a gép fogja elfoglalni.
 • a kommunikáció kiváló maszkolása, ha nem lehetséges, és ideje a csőnek az esztrich vagy a falak alatt történő tisztítására. Az asztallap munkafelülete elrejti az összes hibát.
 • harmonikusabbá teszi a dizájnot, segít enyhíteni a készülékek, szekrények, szappanok és egyéb apróságok fürdőszobájának telítettségét, amelyek szükségesek a háztartások számára a napi higiénia érdekében.

Az ilyen struktúrák fő hátránya a pénzügyi költségek, amelyek néha igen jelentősek. Azonban, miután egyszer kiváló minőségű, egységes munkalapot készített, sok éven át komfortot kölcsönöz a fürdőszobában.

Táblázatfőzési tanácsok

A kőpadló felülete egy speciális impregnálással nedvesített ruhával tisztítható. Ez az eszköz olyan átlátszó filmet alkot, amely nem látható a szemnek, és képes védeni a természetes anyagot a túlzott nedvességtől.

Az üveg és a fényes asztallapok tisztításához ne használjon súroló súrolószivacsokat és porszerű anyagokat, könnyen karcolhatja a felületet, aminek következtében a felület dekoratív hatása csökken. Ha gondoskodik róla, használjon üvegtisztítót és puha ruhát vagy papírtörölközőt.

A fafelületeket időről időre olajozni kell. A jobb abszorpcióhoz speciális olajat alkalmaznak egy meleg asztallapra.

A keményfából és a forgácslapból készült munkalapokat száraz, puha ruhával vagy papírtörölközővel minden használat után szárazra kell törölni. Még vízcseppeket sem szabad a felületükre hagyni, különben rövid idő alatt egy ilyen asztallapot használhatatlanná válik.

Mosogató a mosogatógép alatti munkafelülethez

Az automatikus típusú mosógép életünk szerves részévé vált, amely nélkül a modern háziasszony olyan, mint kéz nélkül. A probléma azonban az, hogy a tipikus szovjet építésű apartmanok fürdőszobái nem mindig igazodnak ilyen nagy és erőteljes háztartási berendezések telepítéséhez.

Az eszköz telepítéséhez nemcsak a megbízható elektromos vezetékek és a vízellátás és a szennyvíz ellátása szükséges, hanem elegendő szabad terület is. És ha megoldható a villamos energia és a víz problémája, akkor továbbra is nyitva kell állni az űr szabadításának kérdésében. Ebből a helyzetből egy praktikus megoldás a mosogató asztalánál lévő mosogató, amely lehetővé teszi, hogy két hasznos elemet egyesítsenek és egy helyet takarítson meg a fürdőszobában.

Miért kell mosógépet telepíteni a fürdőszobába?

A mosógép egy nagyon hasznos és praktikus háztartási készülék, amely nem csak a háziasszonyok idejét takarítja meg, hanem csökkenti a mosáshoz használt víz fogyasztását is. Egyetlen modern család egyetlen írógéppel sem képes, ám gyakran előfordul az elhelyezése, mivel a tipikus Hruscsov házak épültek, amikor senki sem hallott róluk.

Gyakran próbálják kijutni ebből a helyzetből, a lakástulajdonosok "mosót" telepítenek a konyhában vagy a folyosón. Bár a tapasztalt építők azt mondják, hogy a fürdőszoba a legjobb hely a következő okok miatt:

 • A fürdőszobák a padló vízszigetelését biztosítják. A fürdőszobák javítása során az úgynevezett "hideg öntözés" be van építve, vagyis a padló vízszigetelése, amely 20-25 cm magasságig áthatol a falakon. A vízszigetelés nem teszi lehetővé a víz számára a szomszédok elárasztását, ha a mosógép hirtelen szivárog vagy megszakad.
 • A piszkos cipők általában felhalmozódnak a fürdőszobában. Leggyakrabban a mosodai kosár be van szerelve a fürdőszobába, hogy meztelenül elférjen a zuhany előtt, és azonnal tegyen piszkos ruhát. Annak érdekében, hogy a kosarat ne mozdítsa előre és hátra, könnyebb egy mosógépet elhelyezni ugyanabban a helyiségben, mert a fürdőben áztatja és mossa a dolgokat.
 • A fürdőszoba egy elszigetelt hely, ahol egy működő háztartási készülék hangja elnyomott. Mindannyian tudjuk, hogy a gép nagyon sok zajot okozhat a centrifugálás során, de ha be van építve a fürdőszobába, akkor egy szorosan lezárt ajtó hatékonyan megoldja ezt a problémát.
 • Nedvességálló bevonat. Mivel a fürdőben lévő mikroklíma nedves, a béléshez használt összes befejező anyag erősen ellenáll a víznek, és nem fél a mosógép szomszédságától.
 • A kommunikáció közelsége. A fürdőszobában víz és szennyvízcsatorna van, így a gép könnyebben csatlakoztatható.

Fontos! Mint már megállapítottuk, a fürdőszoba optimális hely egy háztartási mosó felszereléséhez. Az egyetlen dolog, amely általában megakadályozza a fürdőszobába való helyezést, a szabad terület legerősebb hiánya, hiszen 3-4 négyzetméteres területen nem könnyű gondoskodni az összes szükséges egészségügyi felszerelésről. Azonban még egy nagy autó is be lehet szorítani a fürdőszobába, ha a mosdó alá helyezi.

A mosogatógépbe szerelt mosdók típusai

Mind a mosdó, mind a mosógép a fürdőszobában szükséges vízvezeték-felszerelés, így egy alkalommal adományozva és egy másik felszereléséhez csak buta. Annak megoldása, hogy miként lehet ergonomikusan elhelyezni az összes készüléket a fürdőszobában, a tervezők elegáns megoldást találtak - egy mosógépet a mosogató alá helyezni, hogy ne kerüljön több helyre.

A mosógéphez többféle mosdókagyló tartozik:

 1. Mosogatók közvetlenül a mosógépre szerelve. A gyártók, akik a fürdőszoba ergonómiáján gondolkodtak, elkezdtek olyan mosogatómodell-modelleket gyártani, amelyek közvetlenül a gép testén helyezkednek el. Téglalap alakúak, lapos szifonnal vannak ellátva. Ennek a lehetőségnek az a hátránya, hogy általában ezek a mosogatók csak kis méretű, keskeny mosógépekhez alkalmazhatók, oldalra rakva. A modellek megválasztása kicsi, de gazdaságilag a leginkább jövedelmező megoldás.

Figyelj! A tervezők azt állítják, hogy a pulton mosogató és a mosógép - a legjobb megoldás, amely lehetővé teszi az összes szükséges felszerelést, de nem zavarja fel a helyet. Vannak, akik egy ilyen szekrényben még egy piszkos mosodai kosár helyét is biztosítják.

előnyök

Ha minden fürdőszobát és egyéb felszerelést a fürdőszoba kerületén helyeznek el, akkor a központban csak kis hely áll a manőverekhez, ami nem elegendő a normál tisztításhoz.

Ezért a helyes döntés az lenne, ha egyszerre egyszerre több funkciót is össze lehetne illeszteni. Ebből a szempontból, a mosogató, kombinálva egy mosógép a fürdőszoba - a legjobb választás. A mosogató és mosófelület előnyei:

 • Az ilyen elhelyezés a háztartási készülékek és a vízvezeték lehetővé teszi, hogy megfelelően használja a szabad hely a fürdőszobában. Ilyen szekrényben kényelmesen elhelyezhetjük a törülközőt, a háztartási vegyszereket, a kozmetikumokat és még a díszítőelemeket is. A legjobb módja az, hogy megszervezze a helyet, ha egyedi bútorokat használ.
 • A mosogatógép tetején elhelyezett asztallap egyfajta pajzs, amely megvédi a készülék fehér, fényes felületét a karcolásoktól, károktól, fokozott terheléstől és nedvességtől, miközben megőrzi eredeti megjelenését.
 • Ha mosogatót építesz a pulton, és ott telepítesz egy mosógépet, akkor a fürdőszobában egyetlen, szilárd képet adhatsz, mert általában két ilyen különféle tárgyat nehéz egyesíteni.

Ne feledje, hogy a mosogatógép asztalának fontos minőséget kell biztosítania - magas nedvességállóság. Ellenkező esetben lágyul, deformálódik és elveszíti megjelenését kevesebb, mint egy év használat során.

hiányosságokat

Valójában a tapasztalt tervezők rámutatnak arra, hogy nem sok hiányosság van ezzel a lehetőséggel, hogy a fürdőszobába vízvezetékeket helyezzenek el. Végül is a mosogatás és a mosás asztalánál a leghatékonyabban szervezheti meg a helyet a fürdőszobában. Alapvetően az alábbi funkciók minuszként számítanak:

 1. Ennek a technikai megoldásnak az a fő hátránya, hogy a mosogatók a mosógép egy meghatározott modelljéhez illeszkednek, amelynek szélessége a szokásosnál kisebb. Ezért, ha már van egy gép, akkor nem lesz könnyű felvenni egy mosogató számára.
 2. Magas ár Általában a beépített mosdóval és mosógéppel ellátott asztallap mesterséges kőből készül, ami miatt a késztermék ára sokszorosára nő, és a nappali asztalra szabott.

Ne felejtse el menteni a táblagépet. Nem csak az olcsó anyagokból készült modellek kevésbé látványosak, hanem többször is kevesebbet szolgálnak.

A munkalapok típusai

A bútorgyártáshoz használt anyagok sokfélesége miatt az építőipari boltok készen állnak a kész munkaterületek széles választékával, és a gyártók szinte bármilyen méretű és összetett termékeket rendelhetnek.

Az összeszereléshez az összes integrált mosógépet a következő típusokra osztják:

 • Emeleten. Ezek a munkalapok a lábakon lévő fürdőszobában vannak elhelyezve, ami miatt stabilabbak, mint a felfüggesztettek. Különlegességük, hogy rögzített magassággal rendelkeznek, és nem hagynak helyet a lábak számára, így nem lehet őket közelről megközelíteni.

Összhangban a design a táblázat fel van osztva 3 típusok:

 1. Munkalapok felületi mosogatóval. Ezek egy munkafelületet jelentenek, amelyre egyrészt vagy a közepén egy tálban lévő kerámia vagy kőből készült mosdó található. Ezek a modellek nagyon hatásosnak tűnnek, de meglehetősen drágák.

Ne feledje, hogy a mosogató kényelmes használatához a táblagépnek legalább 85 cm magasságúnak kell lennie, egyébként a tervezők úgy vélik, hogy a legjobb megoldás az otthoni készülékek beágyazott modelljeinek használata.

Munkaasztal a mosógép fölé

Termékkatalógus

A mosógépek a modern lakhatás elengedhetetlen tulajdonságává váltak, ami a szükséges kényelmet biztosítja, de a felszerelés elhelyezkedésének problémája mindig is releváns. A mosógép fölött lévő asztallap stílusos és elegáns, ami a belsőépítészet vonzó harmóniáját nyújtja.

Fotó példák a munkára

Munkalapok a mosdó alatt a fürdőszobában - a legjobb megoldás

A termékek számos előnnyel járnak, amelyek népszerűségükhöz vezetett:

 • a mosógép mosdójában lévő asztali tálca, amelyet a MAG-Stone-nél vásárolhat, kiváló lehetőséget nyújt a készülékek feletti helyiség hatékony és kézzel fogható előnyeinek kihasználására. A felszínen különféle eszközöket készíthet a zuhanyzás és a higiénia igénybevételére: samponok, zselék vagy fürdőhabok. A belső tér eredetisége a potot mesterséges virágokkal, szokatlan szobrokkal vagy más érdekes díszítő elemekkel emeli ki;
 • a mosogatógép mosdója alá tartozó mosdófelület a védőfunkcióval szembeszáll. A termék megakadályozza a mechanikai károsodást és egyéb negatív hatásokat a berendezésre. A nehéz tárgyak gyakran károsíthatják a készüléket, és a praktikus anyagból készült minőségi megoldás ellenáll a terhelésnek és megszünteti a vízbe való belépés veszélyét;
 • a mosogatógépre szerelt munkalapok, amelyek elfogadhatóak, lehetővé teszik, hogy eredeti helyiségben díszítse a szoba belsejét és ellenálljon egy stílusiránynak.

Rendelje meg az ellenséges mosdó mosógép mosógépének mosdóját

A színes és formatervezett megoldások széles választékát kínáljuk, a termék megrendelésének lehetősége, a személyes ízlés alapján, kiváló lehetőséget kínál egy asztali tányér megvásárlására egy mosógépen a fürdőszobában, amely teljes mértékben megfelel az ügyfél igényeinek és érdekeinek.

A modern technológiák használata, a munka minden fázisának szigorú ellenőrzése és a munkavállalók kompetenciája lehetővé teszi a kínált termékek magas színvonalának garantálását.

HOGYAN MŰKÖDIK

1. szakasz

Mérési kérelem. A mérési idő koordinálása

A mosogatógép mosdója és mosogatója mosogatója

A tetején lévő mosdókagyló egy modern fürdőszoba kényelmes dekorációja. Nem könnyű megtalálni a mosogatógéphez alkalmas asztalfelületet, és mindezt egy gyönyörű és funkcionális mosogatóval kombinálhatja. De ha sikerül mindezt megtenni, akkor nem lesz semmi baj, hogy sajnálja. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen kiválasztani és telepíteni ezt a bútorokat, úgy döntöttünk, hogy kiadunk egy kiadványt ebben a témában, ahol a lakosság sok árnyalatát lefedtük.

A megállapodás előnyei

A mosógép nagyon szükséges, ugyanakkor nagyon nagy bútor. Nemcsak, hogy meg kellett találnia a helyet a szűk "Hruscsov-apartmanban", hanem szervesen be kellett illeszkednie a belső térbe, és ha nem lép be, akkor legalább bújjon el egy rést vagy egy bútorban. Willy-nilly, meg kell fontolnunk az emberekben népszerű belső megoldásokat, amelyek lehetővé teszik a mosógép "csatlakoztatását", hogy az ne zavarja és a lehető legkevesebb hasznos helyet foglalja el.

A "Hruscsov" lakásokban a fürdőszobák olyan kicsiek, hogy nehezen lehet megfordulni benne, ami nem elég jó ahhoz, hogy mosógép legyen, ennek ellenére megtörtént.

Az egyik legkedvezőbb választási lehetőség az, hogy egy mosógépet a mosdó és a padló alatt mosogasson a fürdőszobába. Ebben az esetben szinte semmit sem veszünk. Bíró maga.

 1. A táblagép lehetővé teszi, hogy gondoskodjon róla a háztartásban szükséges dolgok sokaságáról, amely mindig elérhető.
 2. A mosogató lehetővé teszi, hogy mosson kezet és mosson apró dolgokat.
 3. A mosógépet a padlódeszka alá kell rejteni, és nem lesz nyilvánvaló, ami nem zavarja a használatát, mint korábban.
 4. A mosogató és a mosógép teste fölött lógó asztallap nem csak magának a mosónak, hanem különböző egészségügyi kommunikációnak, például csöveknek, tömlőknek és szifonoknak is.
 5. A mosdó, a padló és a mosógép szokatlan kombinációja érdekes lehet a fürdőszoba belsejében, ami végül szokatlan designt eredményez.

Vízvezeték és bútor kiválasztása

Jobb gondoskodni a mosogatógép mosogatóval való felszereléséről a mosdókagyló alatt a helyiség javítása előtt. Sokkal nehezebb belépni az új belső elemekbe egy már felújított helyiségbe, különösen ha nem tervezte előre. Mielőtt kiválasztaná asztalát vagy mosogatóját, minden lehetséges lehetőséget megfontolnia kell. Csináljuk ezt és csináljuk.

 • Egy darab design. Ebben az esetben a pultról beszélünk, amely a mosdóval kombinálva, ami egy egészet képvisel. Ezeket a munkalapokat azonnal kagylóval öntik. Kicsit nehézkes és nehéz, de meglehetősen vonzó design. Legyen egy pult a fürdőszobában lehet természetes és mesterséges kő is, bár a modern anyagok sokasága miatt a lehetőségek sokkal többek lehetnek.

Egy egyszemélyes mosdóasztal asztallappal egy nagyon erős szerkezet, amely nem rendelkezik résekkel vagy ízületekkel, amelyek végül eldugulnak a szennyeződéssel, ami azt jelenti, hogy könnyebb lesz mosni és tisztábbnak tűnni.

 • Pulttal a mosogatók megérintésével. Ebben az esetben a munkalap és a mosogató külön mennek, bár gyakran ugyanabba a készletbe kerülnek. Az asztalos anyagból készült anyagok nagyon eltérhetnek a legolcsóbb forgácslaptól a természetes kőig. A mosogatót az asztallap anyagának és megjelenésének megfelelően választják ki, és az előre elkészített nyílásba kerülnek. A mosogatóhoz nincs rögzítés.
 • Munkaasztal mosdóval (éjjeliszekrények, fiókok) és mosogató. Ez valójában ugyanaz az asztallap, amely lehetővé teszi egy mosogató szerelését, de még mindig van egy mosogató, amelyben egyébként nagyon kényelmes mosogatógépet is elhelyezni. Bizonyos esetekben, a mosogató mellett, apró éjjeliszekrények, fiókos fiókokkal és polcokkal vannak felszerelve.

Külön megemlítjük, hogy jobb gyakorlati és szép bútorok kiválasztása. Az olcsóság elérése azt a tényt eredményezheti, hogy a fürdőszobában egy laminált faforgácslapból készült asztallapot vásárol, és ez 1,5-2 év alatt felborul, és elveszíti a megjelenés maradványait. Jobb, ha egy laminált MDF asztallapot vásárolnak, bár ez az anyag is nagyon feltételes a fürdőszobában, de természetes vagy mesterséges kő ideális, de az ilyen anyagok nem lesznek olcsóak.

Szintén jegyezze fel, hogy a hozzá csatlakoztatott munkalapot szereljük fel. Vannak bútorok padló és fel van szerelve. Mind az első, mind a második nagyon sok előnnyel és hátránnyal jár, ezért nézd meg magad, hogy jobb vagy.

A mosógép felszerelésének jellemzői

A mi esetünkben helyesebb többet beszélni nem egy mosógép telepítéséről, hanem egy asztali, mosogató és mosógép telepítéséről. Meg kell gondolnod, hogy egyszerre három elemet telepítesz, például egy hiba és egy mosógép, például nem esik egy olyan mosogató alá, amely túl alacsony vagy valami más történik.

Nagyon gyakran a lakók, akik saját mosogató alá akarják mosogatógépet telepíteni, egy nem megfelelő szifont vásárolnak, ami nem teszi lehetővé, hogy az "otthoni segítséget" a helyére tegye. Általánosságban elmondható, hogy a táblázatok, mosdók és mosógépek beszerelését olvassa el a kiadványban található utasításokat Mosógép a konyhában a pulton alatt. Esetünkben egy fürdőszobáról beszélünk, de a kiadványban szereplő rendelkezések meglehetősen alkalmazhatóak a bútorok fürdőszobába történő beszerelésekor.

Nem szándékosan fókuszáltunk ezen belső elemek telepítésének általános sorrendjére, hogy a cikket ne összezsugorítsuk nagy mennyiségű adattal. Mindazonáltal néhány árnyalatnál fogunk élni.

 1. Mielőtt a mosogatót, a pultot és a mosógépet vásárolná és telepítené, gondosan igazítsa be az elemek méreteit az állomány tekintetében a kommunikációhoz.
 2. Ügyeljen arra, hogy fontolja meg a mosógép magasságát. Ne feledje, hogy a magassági mosógépes szabvány arra kényszeríti Önt, hogy emelje fel a mosogatót az asztallapra egy tisztességes magasságra, ami problémákat okoz azok használata során.
 3. Kap egy speciális mosogató szifon egy mosógép. Különleges kialakítású, és nem árt, hogy helyezze el az "otthoni asszisztenset".
 4. Vigyázzon az automatikus mosógép kommunikációjára: egy nedvességálló kifolyócsatornát, egy csatornát a csatornahálózatra, egy cső hideg vízzel történő leeresztését.
 5. A mosogató és a mosógép asztalát jól rögzíteni kell, különösen akkor, ha a rögzítőelem csak a falhoz van kötve. Elővigyázatosan vegyen be speciális rögzítőket.

A csövek és a tömlők összes csatlakozását gondosan szigetelni kell, majd többször ellenőrizni kell, hogy van-e szivárgás.

Bútorok és szerelvények gondozása

A fürdőszoba padlója megfelelő gondosságot igényel, különben a bútorok és a vízvezeték nagyon gyorsan elveszítik megjelenésüket. Kétszeresen szomorú lesz, ha pénzt költenek drága anyagokból készült belső tárgyakra. Különösen a kőfelületet rendszeresen speciális impregnálással kell kezelni, amely a hardverraktárakban megvásárolható. Az impregnálás védő réteget hoz létre, amely nem teszi lehetővé a szennyeződés megszilárdulását a bútor felületén.

Üveg- vagy kerámia munkalapok ápolásához használjon üvegtisztítót. Bármelyik eszköz meg fog tenni, segít a felület kristálytiszta tisztításában. Egy kis permetet a felületre, majd száraz, puha ruhával törölje le a terméket. Ismételje meg az eljárást egy tiszta ruhával - ez eltávolítja a foltokat.

Ha Ön egy laminált faforgácslapból vagy MDF-ből készült olcsó munkafelület tulajdonosa, gondosan kezelje az ellátást. Vegyünk egy fürdőszobát, vagy csak véletlenül nedvesítsük meg a pultot, győződjön meg arról, hogy rongyot törölje le. Tisztítsa meg a szellőztetést, helyezze el a szellőztetést, nem engedheti meg, hogy a fürdőszobában állandóan magas páratartalmat tartsanak. A pulton kívül törölje le a mosdót, a fürdőszobai széleket és a mosogatót. Ne feledje, nedvesség - az első ellensége a bútorok készült forgácslap és MDF, különösen bútorok forgácslap. A laminált felület rosszul takarít meg.

Sok az interneten olyan házi készítésű termékek, amelyek megkérdezik, hogyan kell a pultot a mosogató és a mosógép alá önteni. A kezdeményezés természetesen érdekes, talán ezt a kérdést egy későbbi kiadványban fogjuk megválaszolni, ezért maradjunk hangosan.

Végül meg kell jegyeznünk, hogy még egy kis, még egy nagy fürdőszobában is a belső elem központi eleme, a fürdőszobán kívül, mosogató és mosógép mosogatója lehet. Ez a kombinált tervezési elem nem csak díszíti a szobát, hanem az integrált funkcionális komponensét is. Csak helyesen kell kiválasztania és telepítenie, de itt problémák merülhetnek fel!