Legfontosabb > Csapok

A padló lejtése a zuhany alatt.

Jó napot A "Hruscsov" fürdőszoba zuhanyzója Azt tervezem, hogy egy "háló" nélkül további kerítés, szennyvíz lehetővé teszi, hogy egy létrát a padlón. Nos, mi lenne a padló lejtése a létrához ahhoz, hogy a víz ne szivárogjon át a terem egész területére? A szoba mérete 1,4 és 1,6 méter. Köszönöm előre
Elfelejtettem azt mondani, hogy a létrát a padlószintre lehet helyezni, de a nyugágy lejtése minimális, kb. 2,5-3 cm és 1,5 m között van. a padlózat közös lejtése a létrához, akkor még mindig csökkentenie kell a napozóágy lejtését.

Közvetlenül a zuhanytálcában mérjünk le 2-2,5 cm-t méterenként, és a padlót a rámpa 0,5 cm-es lejtésével.

abc írta:
Azt tervezem, hogy a "kerítés" nélkül további kerítés

Amit a háló és a kerítés megértéséhez legalább a függönyöknek kell védeni a fröcsköléstől.

Hogyan készítsünk egy létrát a padló alatt a padló alá a zuhany alatt: egy útmutató az építéshez és a telepítéshez

Az önellátó higiéniai helyiségek az országban, a házban, a lakásban gyakran nem pénzt takarítanak meg, hanem a személyes igények helyreállítását. Ezért gyakran nem készen állnak javaslatokra, hanem egy létrát teszünk a padló alá a padló alá, és egy egyedi zuhanyzópultot építünk. A tökéletes eredmény elérése érdekében nem mindannyian tudjuk, hogyan történik ez a munka. Elfogadja?

Megosztjuk Önnel a zuhanykészülék valamennyi finomságát és árnyalatát a szokásos raklap és standard minták nélkül. Megmondjuk Önt az egészségügyi csatornák típusairól, az általuk választott iránymutatásokról és az ötlet megvalósításához szükséges anyagokról.

Az általunk benyújtott cikkben megtalálhatóak az önálló mesterek és az ügyfelek kérdéseire adott válaszok. Részletesen leírja a kézzel készített szerkezetek lelke folyamatát. Jelentősen megkönnyíti az információs rendszerek, fotók és videokollekció ismeretét.

A létrák típusai, azok jellemzői és különbségei

Az ilyen típusú lefolyóeszközök különböznek a külső megjelenésben, belső szerkezetben és magasságban. A díszítő rácsok az egyetlen látható rész, és természetesen először is alakjukat értékeljük, kör alakúak és oválisak, négyszögletesek és téglalap alakúak lehetnek, háromszög vagy hosszú tálca formájában.

A létrák rácsai különböző anyagokból készültek. A legtartósabb, minőségi és megfizethető - rozsdamentes acélból készült. Használt edzett üveg, króm, sárgaréz. Kevesebb tartós, de olcsó - műanyag. A műanyag szolgálja a megfelelő időt, de összehasonlítva ugyanabból a rozsdamentes acélból, túl gyenge lesz.

A rácsot általában választják, saját ízlésükre támaszkodva... De alaposabban és objektívebben meg kell vizsgálni a létrák sokféleségét, attól függően, hogy milyen típusú vízfogadó készülék van. A besorolás a következő:

 • Pont. Ezek egy kis beviteli tölcsért jelentenek, amelyet egy rács zár. Bármely helyen elhelyezhető: a közepén, a sarkok bármelyikében, közvetlenül a zuhanyzó öntöződoboz alatt stb.;
 • Lineáris. A beszívó rész egy tálca formájában van, rácskal borított analógiával. Fel vannak szerelve a fülke falán és a zuhany közepén.

A fogadott szennyvíz tekintetében a legerősebbek a lineáris létrák. Hosszúságra állíthatóak, kapacitásuk könnyen kiszámítható a vízáramlásnak megfelelően. Elengedhetetlen a zuhanyzóban, ahol ugyanakkor több embert is mosakodnak, és modern "öntöződobozokat" használnak a "trópusi eső" stílusában.

A zuhanyzókészletben a következő fő elemek szerepelnek:

 • test (műanyag, acél, öntöttvas);
 • eltávolítható dekoratív rács (elülső panel) és egy szitán haj és egyéb törmelék fogására - mindkét rész a létra testén tetején áll;
 • vízbevezető tölcsér tömítő elemekkel (vízszigetelő membrán és acél szorítóperem a rögzítéshez);
 • szifon;
 • az alján levő elvezető cső, amelyen keresztül a víz bejut a csatornába.

Most arról az anyagról, amelyről a létrát készítik. Az öntöttvas kizárólag ipari létesítményekben, nyilvános medencékben, szaunákban van felszerelve. Hátrányok: nehéz telepítés nehéz súly miatt. Előnyök: tartósság, megnövelt áteresztőképesség. A rozsdamentes acél olyan anyag, amely megfelel a szigorú egészségügyi és higiéniai előírásoknak megfelelő szobáknak (kórházak, óvodák, étkezdék). Az acéltermékek könnyen tisztíthatók és rendben tarthatók.

Otthon lehetséges a műanyag kihasználása, az anyagválasztás nem annyira fontos, bár természetesen a rozsdamentes acél előnyös. Korrózióálló, tartós, megbízható.

És végül figyelembe vesszük, amikor egy létrát választunk a magasságának, amely 55-180 mm között változik. Attól függ, hogy mennyit kell emelni a padlószintet. Nem szabad arra törekedned, hogy minimalizáld ezt a tulajdonságot, mivel a magas létráknak jobb áteresztőképességük van.

Az iparág állítható magasságú modellekkel állítható elő, amelyek könnyen beállíthatók az esztrich meglévő vastagságához. A modern lefolyócsatorna-modellek a +80-85 ° C-ig terjedő vízhőmérsékletre tervezettek, a rácsok akár 300 kilogramm vagy annál nagyobb súlyúak is.

A készülék szifon és kimeneti cső

A szifon célja - a kellemetlen szagok behatolásának megakadályozása a csatornacsövekből a fürdőszobában. Ezt a funkciót a szifonba helyezett hidraulikus zárral hajtja végre. De ha nem használja rendszeresen a zuhanyt, a lefolyó fokozatosan megszárad, és a szagok szivárognak.

Ebben az esetben a vízelvezető rendszert nemcsak hidraulikus, hanem "száraz" kapuval kell felszerelni. Megbízhatósága sokszor növekszik, mivel a létra több csillapítóval is rendelkezik, "száraz" kapuval, amely a saját súlya alatt zárolja a lefolyót. A csappantyúk folyóvízzel áramlik ki, majd újra bezárják.

A nem lakóhelyű hideg helyiségekben a létrákat mechanikus zárszerkezettel kell felszerelni, amely nem fagy meg hidegen, és speciális vízelvezető gyűrűvel rendelkezik. Ha a vízszigetelés szakad, a víz visszatér a csatornába a gyűrűben lévő lyukakon keresztül.

A lefolyócsövek szintén különböznek a szennyvízcsatorna keresztmetszetében, amelyhez csatlakoznak. Függőleges vagy vízszintes kimenettel rendelkezik. A fúvóka és a csatorna átmérőjének meg kell egyeznie egymással. Ha a függőleges leeresztő, akkor a keresztmetszet 110 mm. Ez az opció alkalmas vidéki házak és nyaralók számára, a szennyvíz ebben az esetben az aljára van kötve.

A második lehetőség, ahol a csatorna csőcsatlakozás oldalirányú (vízszintes), sokoldalúbbnak és többszintes épületben lévő apartmanoknak az egyetlen lehetséges. Ebben az esetben háztartási célra elegendő 40-50 mm átmérőjű.

A létra kiválasztásának fő kritériumai

Mivel a leeresztő létrákat a tartomány sokfélesége különbözteti meg, célszerű felsorolni, hogy mely paraméterek és milyen sorrendben kell figyelni.

Az első lépés annak meghatározása, hogy a szennyvíz vízszintesen vagy függőlegesen irányul-e. A vízszintes kimeneti csővel rendelkező létra kisebb magassággal és akkor használatos, ha az esztrich vastagsága korlátozott. A függőleges kimenettel rendelkező készüléket csak olyan csatornahálózathoz szabad csatlakoztatni, amely elég alacsony.

A második lépés a létra kapacitásának kiválasztása. E jellemző szerint a "dugó" 0,4-2,0 l / s. Minél nagyobb a nyílás átmérője, annál nagyobb a létra kapacitása.

A harmadik lépés - válasszon a vízzár és a "száraz" kapu között. A döntés attól függ, hogy milyen gyakran használják a zuhanyzót. A vízzár azt jelenti, hogy mindig van víz a létrán, és a "száraz" redőny a kellemetlen szagok ellen véd, még akkor is, ha a vízelvezető csatorna száraz. Hasznos nem csak azokban az esetekben, ahol a zuhanyzás ritkán van benne, hanem a létrának a "meleg padlóba" történő beágyazása esetén is.

És csak a negyedik lépésnél a kör a létra megjelenéséhez - vagy inkább annak külső részéhez (leeresztő rács). Fontos, hogy harmonizáljon a szoba általános kialakításával, a csempe méretével és színével.

Az ötödik lépés - végül arra gondolunk, hogy érdemes olcsóbb, szabályozatlan magassági létrát vásárolni, vagy jobb, ha fizetni akarsz egy állítható modellért. A telepítés pontossága, a telepítés műveleteinek piszkos és tiszta, nagy pontosságú csatlakozása a padlóburkolatok szintjével - ezek a magasságban állítható létrák előnyei.

Telepítési utasítások lépésekben

Ha a házat csak építik, nem merülnek fel komplikációk a zuhany leeresztéséről. A betonozott monolit padló lehetővé teszi, hogy függőleges csatornacsatornát rögzítsen. És egy magas épületben az esztrich vastagsága még vízszintes csaphoz sem elegendő, így a padlószintet 10-15 cm-rel kell emelni.

És a működtetett házakban el kell távolítanod a teljesen régi bevonatot, és tisztítsd meg a szemetet. Csupasz alapon csak egy csatornarendszer legyen. Valószínűleg öntöttvas, és hosszú élettartamú. A legjobb, ha egy ilyen csövet egy új műanyaggal cserélnek, amelybe a rámpa ágcsövét hozza.

# 1: Szerszámok és anyagok kiválasztása a munka számára

A létraszerelést vízálló padlószerkezettel egyidejűleg végezzük. Ennek alapján, és eszközöket kell készítenie. Az esztrich megmunkálásához például egy vödröt, lapátot (vagy keverőt) kell használni a habarcs, a trowelek, a spatulák és az úszó keveréséhez, hogy azt az alapra rakja és igazítsa. A meglévő padlóburkolat (ütvefúró), véső, kalapács bontásához.

Olyan eszköz lesz, mint ez:

 • mérőszalag, lézeres szint, kés, vonalzó, négyzet;
 • cserépvágók;
 • kulcsok és csavarhúzó készlet;
 • sodronyvágó;
 • fűrészgép, stb.

A szükséges anyagok listája (mennyisége az alapterülettől függ):

 • száraz DSP esztrichhez (5 kg / 1 m2);
 • habosított beton, hogy megkönnyítse az esztrich alsó réteget (a padlón lévő teher csökkentése érdekében);
 • polisztirol lemezek hőszigeteléshez (50 mm vastag);
 • vízszigetelő membrán (csillapító szalag);
 • tömítő masztix (a 3 kg / 1 m 3 eloszlás kiszámításával);
 • Izoplast;
 • csempe ragasztó (legfeljebb 5 kg / 1 m2);
 • habarcs ízületekhez, szilikon tömítőanyag.

És ami a legfontosabb: egy létra a teljes készletben (kötőelemekkel stb.), Műanyag csövek, kerámia padlólapok.

# 2: A létra eszköz alapjainak elkészítése

1. szakasz - csatorna leeresztése a csatornába. Vágja le a leeresztő csövet a szennyvízrendszerbe a szükséges lejtési szinttel (2 cm legyen méterenként), és töltse be a csatlakozókört paszta tömítéssel. Szükség esetén egyesítse a lefolyót a zuhanyzóval más csatornákkal - a konyhából, a mosógépből.

2. szakasz - a kötés magasságának kiszámítása (előjelzés). Végezze el a következő lépéseket:

 • állítsa be a szintet úgy, hogy a leeresztő cső tengelyét a csatorna felé mutassa;
 • tegye ki a létrát 1,5 cm-rel az elágazó cső felett (a tengelyre fókuszáljon);
 • mozgassa a gerendát a rácsos létra magasságába;
 • a rács vastagságát és további 1-1,5 cm-es magasságot a meredekség magasságához a normál vízáramhoz (lineáris méterenként 1 cm-rel);
 • a rácsszerkezet magasságát jelző vonaltól felfelé helyezzük a kiegészítő magasságot, és a szintező gerendát új jelre mozgatjuk.

Még mindig meg kell jegyeznünk egy ceruzával vagy jelzővel a gerenda falra vetülését - ez a magasság, amelyre a padlót fel kell emelni.

3. lépés - az alap készítése. Ebben a szakaszban egy nagyoló esztrichet készítünk:

 • tisztítsuk meg a padlót, javítsuk meg a repedéseket, javítsuk meg a károkat és szabálytalanságokat;
 • hogy 5 cm vastag polisztirolhabot fektetnek a fő esztrichbe, és az esztrich nem lehet 3 cm-nél rövidebb, 8 cm-t helyezünk el a falon a védjegytől (lásd az előző bekezdést), és új jelet kapunk - ez a durva esztrich felső éle ;
 • töltsük fel az esztrichet - a súly és a padló terhelésének csökkentése érdekében a könnyűbetonot (habbeton, kerámi beton) vagy habblokkokat rögzítjük, 3 cm-es réteggel megerősítő hálóval és cement-homok öntéssel.

A falak mentén egy zsalu szalagot hozunk létre, hogy létrehozzunk egy "lebegő" hatást és védjük az esztrichet a lehetséges repedésektől. Az esztrichet legalább 14 napig az építési kódok szerint kell szárítani, ha a felszerelt helyiségben a hőmérséklet hátterét a stabil + 20º-nál alacsonyabb hőmérsékleten kell tartani.

4. szakasz - vízszigetelő kezelés. Vízszigetelést használunk - bitumen vagy más tömítőanyag. Az átfedő falakkal az egész felületen több rétegben kell felhordani. Óvatosan fedjük le a falak sarkait és ízületeit a padlóval - a penész és a gomba legvalószínűbb terjedésével.

A rugalmas vízzáró filmet alkot. A megbízhatóság növelése érdekében az összes ízületet ragasztósított vízszigetelő anyaggal ragaszthatja, 25-30 cm magasságig ragaszthatja meg, majd más rétegben maszkolható fel. A vízszigetelést a jövőben többször meg kell ismételni, ahogy a padló rétegei nőnek.

5. szakasz - a hely kiválasztása a létra befogadására. Kísérletezzük a csempe elrendezést, és válasszunk helyet a létra felhelyezésére úgy, hogy a padló általános megjelenése esztétikailag kellemes legyen. A drain dekoratív rácsot szimmetrikusan kell elhelyezni a csempe és csempe ízületekhez képest. Jó lenne eltávolítani egy csempe és a helyén egy pontleereszt felszerelésére. Ha a csempe nagy, akkor a létrát két / három / négy elem csomópontjába helyezzük. A sarok és a lineáris létrák ajánlott szilárd burkolólapokkal kombinálni, elkerülve a felesleges vágást.

# 3: Hőszigetelés telepítése és építése

6. lépés - a létra felállítása. Összeszereljük a létra testét, rögzítjük, az alján lévő kisülőcsövet a vízelvezető csőbe helyezzük.

7. szakasz - a szigetelőréteg létrehozása. A polisztirol lemezeket darabokra vágtuk. Szigorúan állítsuk be a vágóvonalakat a meglévő csatornaösszetevők körvonalai alatt, a polisztirol habot a padlón. Hőszigetelő tulajdonságai miatt a polisztirol hab megakadályozza a hőnek a falak elhagyását.

A perem mentén egy csíkos szalagra is szükség van, de jobb kézzel vágni ugyanabból az anyagból, csak kisebb vastagsággal (3 cm). A polisztirolhabok közötti csomópontok ragasztása megakadályozza, hogy a hideg a betonból behatoljon.

# 4: Padlótisztító készülék

8. lépés - töltse fel az esztrich második rétegét és a padló lejtését. Zárja le a szigetelő erősítő hálót. Beaconokat állítunk be, hogy a lejtést a lefolyó irányába jelöljük. Különleges szabványlemezek vásárolhatók a boltban vagy fából készültek.

Ha szerencséje van a modell kiválasztásával, akkor egy létrával kiegészítve talál egy hosszúságú vastagságú vezetősíneket (ugyanazt a "jelzőtáblákat"). Ezek együttesen olyan kereteket jelentenek, amelyek megkönnyítik az esztrich kitöltését a leeresztő nyílás lejtésével.

Miután létrehoztuk a "jelzőfényt", és miután ellenőriztük az összes mérést, a cement és a homok szokásos oldatával öntöttük a padlót 3-4 rész homok és a cement első részéhez viszonyítva. Az esztrichnek teljesen el kell rejtenie a vízelvezető eszközt. Csak a karima marad nyitva. Arra törekszünk, hogy a felületet minél jobban el lehessen érni, egy lineáris méterenként 1 cm-es eltérést alakítunk ki.

A legegyszerűbb módja annak, hogy a lejtőn a fal mentén elhelyezkedő létra-tálca legyen, mivel egy irányba irányul. A középpontba helyezett létradiagramhoz a padló lejtését négy oldalról kell elvégezni, ami technikailag sokkal nehezebb. Miután befejeztük a munkát, 3-4 napig szárítjuk a csatlakozót.

9. szakasz - vízszigetelő kezelés. Stele a szárított esztrich vízszigetelő alapfelületén (izoplast lap). Elvágtunk egy lyukat, húztuk rajta egy karimát, rögzítjük csavarokkal a széleken. Az Isoplast a felületre van hegesztve, hátsó oldalát fúvókával fűti. Ismét megdörzsöljük a padlózat sarkait és csuklóit a falakkal, tömítő maszkkal.

# 5: befejezése

10. szakasz - létracsomag. A létraszerkezetben egy szifont helyezünk, próbálkozunk egy dekoratív rácson, egy gumitömítőgyűrűt helyezünk alá.

11. lépés - töltse fel az esztrich harmadik réteget. Ideiglenesen távolítsa el a rácsot a rámpából és fedje le a lyukat egy vízzáró anyaggal úgy, hogy ne szennyezze a rámpa belsejét. Az utolsó nyakkendőt úgy alakítjuk, mint korábban. Ugyanakkor fenntartunk egy kis magassági magasságot, amelyen a padlószintet az utolsó lépésben fel lehet emelni csempével. Ez a szélesség megegyezik a csempe vastagságával, plusz 1-2 mm-rel (a ragasztóréteghez való tartozás).

Az utolsó szárítás a leghosszabb. Az esztrichnek érettnek kell lennie, ami átlagosan 25-28 napot vesz igénybe, de jobb, ha 43 napos teljes ciklust elvisel. Ugyanakkor meg kell tartani a közepes páratartalmat (az első napokban rendszeresen be kell nedvesíteni a felületet), +20-22 ° C hőmérsékletet, valamint védeni kell a helyiséget a piszoktól és a közvetlen napfénytől.

12. szakasz - csempézés. A rámpától a falig lefektetünk csempéket, csempe ragasztóval és szépen vágjuk őket a megfelelő helyekre. 1-2 napig száraz.

A zuhanyrúd telepítésénél végül elkészül. Még mindig meg kell törölni a csempecsuklók vízálló rágcsálókkal.

Hasznos videó a témában

A zuhanyzó létrájának belső szerkezete (pl. Létra-tálca):

A zuhanyrács létrája:

A zuhanytálcában levő lapok lejtése:

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a mosdó a padlóban praktikus és eredeti ötlet. A nyitott zuhanykabinok népszerűségét nemcsak a modern design, hanem a kényelem is magyarázza. Az egyetlen dolog, ami sokakat megráz, azzal a kockázattal jár, hogy a szomszédos szobákat és az alsóbb szinteket vízzel elárasztja. De ha a telepítést szakmailag végezzük, nincs aggodalomra okot adó ok, és nem lehet!

Do-it-yourself zuhanyzó tálca - telepítése jeladó lefelé

Szakértő építőmunkás, Petrovics Viktor elmondja:

Most részletesen megvitatjuk veled, hogy hogyan lehet egy létrát felállítani a zuhanytálcába. Ezt megelőzően mi magunk készítettünk egy ilyen kavicscsontot. Most, hogy helyesen és helyesen telepítsük a létrát, be kell helyeznünk a jelzőtáblákat a padlón lejtőn, és kötődni kell.

A lefolyórendszer működésének biztosítása

Először ellenőrizzük az elvezető rendszert: vegyünk egy 1 literes műanyag palackot, öntsünk vizet és helyezzük be nyílt formába a lefolyó lyukba. A mi esetünkben a víz szinte azonnal egy csatornaba öntötték, ami a rendszer egészségi állapotáról szól.

Zuhanytálca csővel

Ezzel egyidejűleg egy alagcsövön keresztül folyunk egy tölcsércsőbe, amely a fal mentén (a tálcában nem) és az alsó két oldalán fut, 90 fokos szögben két összekapcsolt részből áll. Természetesen az ideális esetben ez a kötés nem lehet, de van egy sarokos fürdőszoba, ezért választottuk ezt a lehetőséget.

És maga a nagy ventilátorcső általában a másik oldalon van, így valahogy le kellett üríteni. Szükséges volt figyelembe venni azt a feltételt is, hogy a zuhanytálca csak ebben a sarokban helyezkedhet el. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az elzáródásokkal való munka megkönnyítése érdekében mindent előreláthatunk, és két aprócsöves csatorna találkozásánál, amely a fal alján található, a palettától mentes, eredetileg felülvizsgálatot készítettünk.

Vagyis egy pólót és egy sapkát helyeznek ide. Aztán, amikor csempézett a fürdőszobai falak, itt hagyunk ilyen furcsa lyukat. És akkor minden pillanatban, amikor itt valami eltömődött (itt még mindig szennyvíz van, és minden történik - haj vagy valami szemetet ér), akkor egyszerűen kinyitjuk a sugárvédő fedelét a sarkon a csomópontnál, és kezdenek tisztítani.

Ugyanakkor nem fogjuk látni ezt a kötést és a tépőzárat, mert a terv szerint mosogatógépünk lesz a fürdő sarkában, és minden csövünk közös lesz a háta mögött. Elzáródás esetén egy speciális fogantyúval ellátott vízvezetékkábelt használunk, és ennek köszönhetően a lyukkal való csatlakozásnak köszönhetően könnyen tisztítható mind az egyik irányban, mind a másikban.

Zuhanytálca létrehozása

A fürdőszobában egy ilyen zuhanytálca láttán sokan kíváncsiak, hogyan készülnek. Az előző videókban részletesen megismertük, és bemutattuk a folyamatot, de most röviden megismételjük. Ez különösen értékes azok számára, akik nem látták a videónkat. Tehát a munkához egy speciális kőzetet vettünk, melyet granit keresztezött. Nagyon nehéz, kemény és mérete 25 x 50 cm, vastagsága 8 cm.

Kő a zuhanytálcához

A megadott kőből egy raklapot építettünk a tervezésünknek megfelelően, mivel a szoba elrendezése lehetővé tette számunkra. Három réteget rendeltünk a padlóra, egy megoldással együtt. De korábban, mielőtt ezt a kőzetet felhelyeztük, jelzést készítettünk, vízszigetelő bevonatot tettünk a falakba, ahol raklapot kapunk. És aztán kezdték egymásba rakni a kőzetet hagyományos cement-homok keverék (CPS) alkalmazásával. Ebben a munkában az úton és a ragasztó megoldásként is használhatod.

Aztán három sornyi köveket készítettünk. Miért kell pontosan három sorban? Annak érdekében, hogy a raklapon előfordulhassunk. Van egy speciális ventilátorcső. Ebben van egy póló a "század" csőből és az "ötvenedik" cső bejáratából. Ahhoz, hogy a víz az üstből a tölcsérbe áramoljon, a padlónak a lejtő alatt kell lennie, mert maga az üreg található a tölcsér fő emelőjénél lévő leeresztő nyílás fölött.

Kihajtott kőpalettával oldalra

Ugyanabból a kőből készítettük az egyik oldalunkat a zuhanytálcánkban. Vagyis korlátoztuk: ehhez több kört helyeztünk el függőlegesen és egy keverékkel rögzítettük. Így megfordítottuk gyakorlati, kényelmes és eredeti raklapunkat.

Telepítési létrák

Most van még egy kérdésünk, hogyan kell a raklap felületét elkészíteni. Ugyanakkor a felszínt egy lejtővel kell összekötni, hogy a víz elfolyjon belőlünk a lefolyó lyukba. Ennek megfelelően itt fogjuk felállítani a létrát. Válasszuk műanyag és olcsó, de nagyon praktikus: könnyen használható. Letette a felső fedelet, mert ez egy másik részlet, amelyet szintén eltávolítanak. Mindez egyszerű és egyszerűen tisztítható, ami nagyon kényelmes.

Az általunk választott létra könnyen szétszerelhető és tisztítható.

Vízzáró is van, vagyis a víz kitölti, és a tölcsércső szaga már nem lép be a helyiségbe, mert megakadályozza a vizet. Ugyanakkor a benne lévő víz nem stagnál, hanem a tölcsér túlcsordulásába áramlik. És egy vastagságú létrát is választania kell. A mi esetünkben ez megfelel a kő szélességének. Ezután nem lesz szükség további lyukak vágására a kőben. Minden rögtön be kell állítani a méretét. Vagyis körülbelül 8 cm.

Szerelje fel a létrát a ventilátorcsövön

Ezután levesszük a létrát, és egy szűkebb véggel behelyezzük a serpenyőben található "ötven" ventilátorcsőbe. De ez lesz az előkészítő munkánk. Valójában itt lesz ez a létra, de kicsit más szempontból, vagyis egy kicsit fejlettebb szinten. Mindaddig, amíg nincs szükségünk a pontos szögre, mivel később rögzítjük a létrát. Most meg kell határoznunk, mi lesz a felületünk.

Beaconok telepítése a lejtő alatt

Most a 3D-s lézersugárszintet vesszük, és most telepítünk beaconokat. Szükségünk lesz egy kemény perforált jeladóra, így kényelmesen követhetjük szabályszabályozással, és nem hajlíthatjuk meg. Ugyanakkor, általában vannak világítótornyok vastag, vékony. Ebben az esetben javasoljuk, hogy vastagokat válasszon, mivel azok tartósabbak és kemények. A szélesség 6 mm.

Használjon lézeres szintet

A világítótorony segítségével a földön egy esztricheket készítünk lefelé, és ennek végén lesz egy folyosó, amelybe az erdőből származó víz lefolyik a jövőbe. Most a lámpa alatt testre szabjuk a világítótornyot. Különleges esetünkben később egy gyönyörű mozaikot tettünk a tálcába, és körülbelül 1 cm vastagságú ragasztóval rendelkezünk, és kb. 1 cm-re van a folyosón.

Ennek megfelelően a rámpa szélén is elindítjuk a jelzőfényeinket. Ezután mozaikot állít elő, és a pereme simán megy a rámpa oldalához. Ez azt jelenti, hogy a felületek szélei egybeesnek. Ezután a víz egyenesen a létra lyukába áramlik.

Elveszünk az első perforált sarkot, és helyezzük az egész serpenyőbe úgy, hogy egyik végét a létránk alatt feloldjuk. Másik világítótornyot is vállalunk, és az egész raklapra szereljük fel, de a másik oldalon a rámpa szélén. Ezután egy mérőszalaggal és egy lézerrel ellenõrizzük, hogy még a jeladó is van-e.

A lejtõnk kb. 1-1,5 cm-re lesz, ezért a megfelelõ jeleket a lézersugár vonalán helyezzük el, ahol beaconoknak kell lennünk. Ugyanakkor, ha azt akarjuk, hogy a serpenyőben lévő víz gyorsabban távozhasson, és ne felhalmozódjon ott, akkor a torzításnak nagyobbnak kell lennie. Van egy célunk - a víz jól megy -, és 1,5 cm-es lejtést választunk.

Ez a létra leeresztő lyuk és a raklap legtávolabbi fala közötti különbségre utal. Aztán eltávolítjuk a világítótornyokat. Végezze el a vonalat, ahol meg kell csinálni a nashlepki gipszet. Ezután keverje fel a vakolatot. By the way, a GSH-70 gipszt használjuk a fák befagyasztására. Nem távolítjuk el a lézeres szintet, szükségünk van rá. És körülötte, a vonal mentén óvatosan foltokat készítünk, amelyeket óvatosan helyezzünk beaconokra.

A ladder alatt kapunk jelzőt

Ne felejtsd el, hogy a világítótornyokat a létrán belül elindítjuk, úgy, hogy a tetején a létra tetejére kerüljön. Ugyanakkor a nashlepki beaconokat úgy helyezzük el, hogy 1,5 cm-es lejtés legyen. A pontos munkavégzés érdekében a vörös lézervonalokra összpontosítunk, a falain lévő jelzéseken. Szalagot is alkalmazunk, a szalagon, amelyről közvetlen lézersugár látható lesz. Ugyanígy telepítjük a második világítótornyot is.

Nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, hogy a raklap harmadik kõrétegét nem teljesen lefektetettük - egy kis mélyedést hagytunk a létra számára. Az a tény, hogy először nagy és hosszú létrát akartunk telepíteni, majd egy egyszerűbb és kompaktabb változatban állunk meg. Ugyanakkor, bár vannak kerek létrák, és a négyzet, de választottunk egy téglalap alakú.

Az ilyen munkaszélesség nagyon jó, hiszen azóta könnyen telepíthető a létra, hiszen minden vonal és felület jól látható. De a jövőben szigorúan 90 fokosra kell állítanunk, párhuzamosan az oldallal.

Akkor ismét figyeljen a gipsz megoldásba ágyazott beaconjainkra. Mielőtt még nem fagyasztották volna be, újra meg kell vizsgálnunk az expozíció helyességét lézersugárral - hirtelen kissé eltolódás történt, és mindent még mindig lehet javítani.

Szereljük fel a jelzõt a résünkre

Azt is meggyőződünk arról, hogy a világítótornyaink egyetlen hosszú hajlásszög mellett haladnak. Annak érdekében, hogy ellenőrizzük ezt a tényezőt, a szabályt egy buborékkal használjuk: bizonyos távolságok után helyezzük a két jeladóra, és nézzük meg a buborékot. Ez azt jelenti, hogy végül egy lapos felületet kell kapnunk, de egy kis torzítás alatt.

Ha valahol a szabály-szintű buborékban egyenlőtlenséget mutatunk, akkor azt jelenti, hogy ezen a helyen több megoldást kell elhelyeznünk egy jeladó alá, és így egyenletességet kell elérnünk. Vagy ellenkezőleg, a helyzet függvényében lehetséges, hogy a világítótorony kissé alacsonyabb lehet. Összességében az ilyen méréseknek 3-4-szeresnek kell lenniük a távolsági jelek mentén.

Ezután gondosan rögzítse a jelzőtáblákat egy kis rétegű oldat tetejére annak biztosítására, hogy ne mozduljanak el a zuhanyzó dobogó helyéről. Így előkészítettünk világítótesteket a csatoló alatt, amely a lejtőn lefelé esik a zuhanykikötőn, és a benne lévő víz gyorsan és jól összefonódik a létrán. Hadd emlékeztessem önöket, hogy ennek megfelelően a lejtõt elég nagyra állítottuk - 1,5 cm-t tettünk, bár gyakorlatilag csak 1 cm lehet.

A jelzőfények lézersűrűségre vannak állítva.

Miután megszáradtuk a vakolat keveréket, a padlón megmunkálunk egy olcsó palettán. Azt is elmondjuk nekik részletesen, és mindent megmutatnak az alábbi videó- ​​és szöveges üzenetekben. Ne hagyja ki!

Padlózatot készítünk egy zuhanykabin nélkül, raklap nélkül

A paletta nélküli zuhanykabin padlója meglehetősen bonyolult egészségügyi berendezés: a vízelvezetővel összekapcsolt és a légmentesen lezárt kommunikációnak kell lennie. A víz jobb kiáramlása esetén a padló lejtése az áramlás irányában.

Padló a zuhanytálban

előnyök

A paletta nélküli zuhanyzó olyan kialakítás, amely már jóval a zuhanykabinok megjelenése előtt létezett, és újra népszerűvé vált. A modern technológiák, anyagok és vízvezetékek kényelmesek, higiénikusak és elegánsak.

Milyen előnyei vannak a tálca nélküli zuhanyzásnak, a fürdőszoba padlójával párhuzamosan, de enyhe torzítással:

 1. Bármilyen méretű és konfigurált zuhanyozást hozhat létre;
 2. Gazdag lehetõségek egyéni tervezés megteremtésére;
 3. A fürdőszoba tágasabbnak tűnik;
 4. Van egy további vészhelyzet, amely védi a lakást és szomszédait alulról az áradástól vízvezeték-meghibásodások vagy figyelmen kívül hagyás esetén;
 5. A fürdőszoba egyszerűbb tisztítása;
 6. Létesítmények fogyatékkal élők és idősek számára.

A mellékelt zuhanyzó a felsorolt ​​előnyök többségétől megfosztja magát. Az oldalakat akkor kell megtenni, amikor lehetetlen a víz alatti padlóval öblíteni, majd fel kell emelni a padlószintet a zuhany alatt, és a víz kiürülése érdekében oldja fel az oldalát. Ez általában akkor fordul elő, ha a szennyvíz túl nagy.

Padlózuhany saját kezekkel

Általános szabályok

A raklap nélküli zuhanyozás megépítése több szakaszra osztható:

 1. Az alap elkészítése, masztirozással;
 2. A létra és a lefolyó felszerelése;
 3. Vízszigetelő tekercs anyag;
 4. Feltöltés és esztrich. Lejtő eszköz;
 5. A csatorna, az ízületek és a falak vízszigetelése;
 6. Burkolólapok.

Vízzáró műveletek kísérik a munka minden fázisát. A burkolat vízszigetelő tulajdonságait nem szabad túlbecsülni. A víz a zuhany alatt behatol a cement padlón keresztül a rések között a csempe, megsemmisítve a szerkezet, ami a megnövekedett páratartalom, elősegítve a fejlődését a gomba. A mikro repedések hamarosan kibővülnek, a víz elkezd szétmorzsolódni és a szomszédok alján lévő mennyezetről csöpögni. Ezért a zuhany alatt a padlóra több réteg hidrogénvédelmet.

Kötelező anyagok

 1. Vízszigetelő maszk 3 kg / m2 sebességgel;
 2. Gumi membrán (vagy fuzionált ruberoid);
 3. szifon;
 4. Műanyag csövek és csatlakozók a csatorna csatlakoztatásához;
 5. Kiterjesztett polisztirol lapok vastagsága 50 mm.
 6. Cement-homok keverék 5 kg / m2 sebességgel;
 7. 10 cm széles vízszigetelő szalag;
 8. Csemperagasztó, 5 kg / m2;
 9. Masszázs injektáláshoz (fúga);
 10. Szilikon tömítőanyag.

Alapítvány előkészítése

Nos, ha a csatorna kifolyó helye elég alacsony.

 1. Távolítsa el a padlólapot, nyakkendőt, hogy lehetővé tegye a kimeneti kifolyáshoz való hozzáférést.
 2. A fémszerelvények kiálló részei tiszták.
 3. Tisztítsa meg a felületet a portól és a piszoktól. Sima legyen, legfeljebb 2 mm-es eltérésekkel.
 4. A padlón és a falakon (20-25 cm magasságig) vízszigetelő maszk réteget kell felhordani.

Létrák és csatornák szerelése

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a pocsolyák megjelenését a zuhany alatt, a víz a rácson át a létrákra vagy csatornákra kerül. A beépítés, a zuhany padló magassága, a lefolyó hatékonysága és a fürdőszobában keletkező szagok jelenléte / hiánya a választott típusú vízelvezető rendszertől függ.

Az állomány típusai

Vízelvezető csatorna

A folyosók viszonylag kis méretű konténerek - ovális, téglalap alakúak, háromszög alakúak, rácskal fedettek -, amelyek elvezetik a csatornákat, és a csatornába vezetik őket. Rendszerint a zuhany közepén helyezkednek el, és a padló négy oldalról középen helyezkedik el.

A csatorna egy hosszúkás négyszögletes horony, amelyet egy rács vagy réselt csatorna zár le. Tágasabbak, a fal mentén helyezkednek el, a padló lejtését irányítják.

Nagyméretű zuhanyleeresztő rendszerek állnak rendelkezésre, melyek 100-30 mm magasak.

Kiválasztásakor figyeljen a szifon kialakítására, ők határozzák meg a zuhany padló magasságát. Minél alacsonyabb a szifon, annál kisebb a csatorna lejtése és annál kisebb a kapacitása. Az ilyen szifon vízcsapjában is alacsony vízszint van - kiszárad, és a szennyvízszagok behatolhatnak a fürdőszobába. Ezért a szifonok mechanikus szelephidraulikus zárral is készülnek.

Szintén figyelembe kell venni az áteresztőképességet - az alacsony szifonok csak 0,5 l / s sebességgel, 1,2 l / s helyett a nagy szifonok esetében. Ebben az esetben két csatorna és két szifon néha be van szerelve.

A rácsok külső befejeződését illetően elmondható, hogy változatos a formatervezésben - a csúcstechnológiás stílustól, a LED-es világítástól a sárgarézig. Lehetőség van arra, hogy kiválasszon egy nem feltűnő rácsot, összeolvadva a padlólapokkal vagy nagyon hatásos.

Beszerelési eljárás

 1. Jelölje meg a csövek és a létrák helyzetét (csatornák).
 2. Csatlakoztassa a csatornákat (csatornákat) a szifonokon és a csöveken keresztül a leeresztő csővezetékbe. A cső lejtése legalább 1 fok legyen.
 3. Rögzítse a létrákat (csatornákat) a tartón az utasításoknak megfelelően. A rács felső szélének a padlószintnek kell lennie.
 4. Ellenőrizze a lefolyó munkáját, öntsön vizet a rácsokon keresztül.
 5. Zárja le a rácsot ragasztószalaggal, hogy megvédje a szennyeződéstől.
 6. A habosított polisztirol lapokból nyerjenek ki olyan padlót, amely melegebb lesz.
 7. Töltse fel a helyet a cement-homok keverék jelzései szerint. Fokozatosan tamperezzük, nedvesítsük és a keverék új részeit 1-3 cm-re a rácsok alá helyezzük.

Padló vízszigetelés

 1. Ecsettel vagy spatulával egy réteg vízszigetelő masztixot kell alkalmazni a falak mentén és a csatornacsatornán.
 2. Fedje le az alját egy tekercses vízszigetelő anyaggal - gumi membránnal vagy öntapadós védőfóliával, hogy a fal körül húzódjon 20 cm magasságig.
 3. Vegye le az anyagot a kezével a jobb tapadás érdekében.

Csatlakozó és lejtés

 1. Az esztrich magasságának falán levő megjegyzés szintjén, figyelembe véve a 3-4% -os lejtést, bezárja a vízelvezető rendszert;
 2. Ha szeretné, hogy a polisztirolhab lemezeket üressé tegye, az ilyen padló melegebb lesz;
 3. Töltsük meg a helyet jelek segítségével egy cement-homok keverékkel, fokozatosan becsapjuk, hozzáadjuk a keverék új részeit;
 4. Felületi szint spatulával;
 5. Hagyja 3-4 napig keverni a keveréket.

A vízszigetelés befejezése

 1. Zsírozza meg az esztrich és a falak felületét (15-25 cm) vízszigetelő masztix;
 2. A padló és a falak ízületeinek, valamint a leeresztőnyílás határainak (a rács alatt) ragasztásához öntapadó vízszigetelő szalaggal;
 3. Felett, a falak és a padló felszínének megragadása nélkül, hagyja el a maszkokat;
 4. Szerelje fel a rácsot a lefolyóra, ne távolítsa el a védőfóliát a csempézett munka végéig.

Fektetés a létrán.

burkolólapok

Ha a padló lejtővel készült, először ragasztani kell a falakat, majd a padlót.

Nem nehéz a padlózat lejtése a falhoz képest. De a padló lejtése a közepén, akkor szükséges, hogy vágja a csempe szögben, vagy használja a kis mozaik csempe. Töltse fel a padlót és a falakat a szilikon tömítőanyaggal.

A padlószint a zuhany alatt. Hogyan készítsünk egy házi zuhany alatt a csatorna és a padló lejtését

A saját kezű zuhanytálcában lévő eszközben a legfontosabb pont, a helyes meghatározás és a padló szintje a serpenyőben, a helyes csatorna lejtés kiszámításánál. Erről a cikkről.

belépés

A saját kezű zuhanyzóban és zuhanykabinban sok árnyalat van. Úgy tűnik számomra, hogy egy lakóház zuhanyzójának egyik legfontosabb árnyalata a megfelelő szint és a padló megfelelő szintje a zuhany alatt.

A helyes csatorna lejtése (padlószint) a zuhany alatt

A megfelelő szexuális szint alatt a zuhany alatt meg kell értenie a következőket.

 • A zuhanytálcában a padlószintnek biztosítania kell a normál vízelvezetést a zuhanytálcából vagy a tálca nélküli padlóról a tusolóban;
 • A padlószintnek olyannak kell lennie, hogy a víz ne felhalmozódjon az üstbe és / vagy a zuhanyrámpa körül.

Ha egyszerűbb, akkor a zuhanyzás után nem szabad látni a víz felhalmozódását, és nem szabad további intézkedéseket tenni annak megszüntetésére.

Mi a normál vízkiömlés a zuhanyzóból?

A normál vízkibocsátás fogalmát a szabályozások határozzák meg, és a szennyvízvezetékek szükséges lejtésének nevezzük. Az SNiP 2.04.01-85-ben a 18.2. Bekezdés tartalmazza a csatornacsövek szükséges lejtésének kiszámítására szolgáló képletet. Nem fontos számunkra, fontos megjegyezni:

 • A 40-50 mm átmérőjű szennyvízcsatornáknál 0,03-as lejtés szükséges.
 • A 18.3. Bekezdés kiegészíti a feltételeket, de legfeljebb 0,15, ha a készüléket nem távolítják el 1,5 métert meghaladó magasságból.

Következtetés 1

A csatornacsatornák meredeksége keverővel ellátott zuhanyozáshoz legalább 0,03, de legfeljebb 0,15 legyen. Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy a csővezeték hosszának a magasságának emelkedése nem lehet 0,03-nál kisebb. Vagyis a d = 40-50 csatorna csatorna méterenként 3 cm-t kell emelni.

Megjegyzés: A gyakorlat szerint a fürdők, ahol a zuhany készül, nem nagy méretűek, ezért 0,02-es lejtőn van szó, de nem kevesebb.

A vízcsövek átmérője a zuhanyzó számára

A téma során a csatorna átmérőjére összpontosítok. Itt egyszerű. Ha zuhanyt készít egy keverővel és / vagy átjáróval, akkor a csatorna átmérőjét d = 50 mm-re kell beállítani. Ha a zuhany szélsőséges a készülékek körében és / vagy csak egy zuhany van benne, akkor d = 40 mm-es csövek elegendőek.

Zuhanyzós padló

A leeresztőcső lefolyójának lejtésével foglalkozunk. De ez nem minden. Szüksége van a padló meredekségére a zuhanytálcában?

A szabványos SNiP 2.04.01-85 szerint, a 16.9. Bekezdésben azt olvassuk, hogy a padló lejtését a zuhanyzóban 0,01-0,02-nek kell tenni a tálca vagy a létra irányában. Vagyis az 1 méteres raklap szélessége és a létra a raklap sarkában, a raklap padlóját 1-2 cm-re kell döntenie, ez elméletben van. A gyakorlatban: ha nem szeretné, hogy a víz felhalmozódjon a zuhanytálca fenekén, legalább 1 cm-es padlót kell lefektetnie a zuhanyzóban.

Ahhoz, hogy jobban megértsük a padló lejtőinek technológiáját a zuhany alatt, nézzük meg a nyugati vállalatok "segítőit".

Amint látja, ezek műanyag beaconok, amelyek ék alakú profillal rendelkeznek, amely a zuhanyzón a létra (tálca) szögében lévő lezáró nyakkendő szintjét biztosítja.

Az ilyen segítők nélkül és a fából készült lécek (2. kép) hajlított nyakkendőit vagy egyszerű gipszkartonokat (1. kép) készítjük.

Következtetés 2

 • A szennyvízcsatornák meredeksége a zuhanyzótól a felszállóig 3 cm 1 méter;
 • A padló lejtése a zuhany alatt legalább 1 cm méterenként.

példa

Számítsuk ki, hogy a csatornahálózat lejtőjének 1.7 és 1.7 méteres zuhanyzócsöveknek kell lennie egy fürdőszobában.

 • Tekintettel: A fürdőszoba alapszintje nulla;
 • Az emelkedés d = 50 szintje a bázis felett 30 mm-rel emelkedik (a cső alját veszi fel);
 • A felszálló és a létra közötti távolság 1500 mm;
 • Ez azt jelenti, hogy a folyosó telepítési helyén a szennyvízcsövet fel kell emelni: 1500 × 0.03 + 30 = 75 mm.
 • Ha ez nagyon sokat jelent, akkor 1500 × 0.02 + 30 = 60 mm-re csökkenhet.
 • Ez azt jelenti, hogy a zuhanytálcában lévő esztrich 6-8 cm körüli, ami elég elfogadható.

Hogyan kell zuhanyozni a szennyvízszint alatt?

Mi a teendő, ha a felszálló szennyvízcsatorna 30-40 cm-re van az alapfedőtől? Töltse fel az esztrichet fél méteres hülyeséggel.

Ebben az esetben könnyebb telepíteni egy zuhanytálcát egy vízelvezető szivattyúval. Hogyan csináljam ezt, megmondom a következő cikkeket, itt van egy fotó.

zuhany alatt csatorna szinten

Fektetés a padlón egy raklap lejtőn

Továbbra is az utolsó kérdés, hogy hogyan lehet a csempe a tálban egy szögben feküdni? Ha vázlatosan, akkor így:

A gyakorlatban az ékeket levágják a csemperől és a padló lejtőin helyezik el.

a csatorna lejtése és a padló a zuhany alatt

Általános következtetések

Ahogy láthatja a csatornarendszer lejtését és a padlót a zuhanyzóban, nem annyira fontos az esztétika, mint a víz gyors vízelvezetésének biztosítása. Ez különösen fontos a házilag készült kisoldalú zuhanytálcák számára, és kritikus a paletta nélküli zuhanyozás szempontjából, amit a következő cikkekben tárgyalunk.

A készülék két változata egy lejtős padlóval és egy lefolyóval

A javítás mindig problémás. Mindazok, akiknek szembe kell nézniük azzal, hogy meg kell kezdeniük ezt a munkát, arra törekszenek, hogy a lehető legjobban végezzék el őket. A helyiségek szabályai nemcsak funkcionálisak és szépek, hanem életük is nagyon hosszú lesz. A fürdőszobai javítás nagyon fontos esemény. A magas páratartalom és a folyamatos szivárgás veszélye miatt a tulajdonosok komolyan gondolják a víz elleni védelmet. Sokan úgy döntenek, hogy felszerelik a lejtős fürdőszoba padlóját. Ily módon további vészhelyzeti leeresztést hajthat végre, vagy tálca nélküli zuhanykabint helyezhet el.

tartalom

Sürgősségi csatorna: miért van szükség ↑

Az ilyen típusú padlók, bizonyos távolságon belül telepített leeresztő létrákkal, ipari helyiségekben, nyilvános fürdőkben és mosókonyhákban találhatók. A rendszer megakadályozza a vízvezeték-berendezések véletlen szivárgásának súlyos következményeit, és a vizet a talajra felgyülemlik a csatornarendszerbe. A lakásokban a létrákkal lejtős padlókat sokkal ritkábban használják, de mégis megtalálhatók. A többszintes épületekben található fürdőszobák tulajdonosai vészhelyzetként használják őket.

A padlózat lefolyóval történő felszerelésének jellemzői ↑

A padló lejtése nehézkes. Először ki kell választania a lejtő típusát. Lehetőség van kétfajta kibocsátás-típusra: borítékra és két síkra. Mindenesetre elkezdünk dolgozni az alap készítésével. Ha egy régi fürdőszobát felújítanak, akkor egy régi esztrich készül. Ebben az esetben meg kell szabadulnia a padlójától. Leggyakrabban az esztrich alázatos állapotban van, de még ha újnak is tűnik, meg kell szabadulnia tőle. Szükség esetén egy lyukasztót használjon, különösen gondosan feldolgozza a falak ízületét a padlóval.

 • Szigetelje a szigetelést. Ez egy tekercs anyag, ragasztva az alapra. A bevonatot kis átfedéssel alkalmazzuk, és a falakhoz körülbelül 15 cm magasságig vezetünk, hogy egyfajta vízálló edényt kapjunk. Az öntapadós anyagok jól rögzítettek és nem igényelnek speciális alkalmazási készségeket.
 • Bitumenes emulziós bevonat. Nagyon könnyen alkalmazható hengerrel vagy ecsettel. Az üzemidő azonban nagyon kicsi - csak öt év. Ezután a szigetelő hatás jelentősen csökken.
 • Bevonóanyagok. Különböző a kiváló vízzárás, száraz keverékek vagy kész szerkezetek. A tejföl konzisztenciájú anyagot hengerrel vagy ecsettel kell felhúzni, a falakat kb. 10 cm magasra kell felhúzni, mielőtt a felhordást javasolnánk, ajánlatos a padlózat és a falak ízületét speciális vízálló szalaggal elszigetelni. A bevonat típusától függően a rétegek száma és szárítási körülményei változhatnak.

A következő lépés - az esztrich levétele. A kivitelezéshez cement-homok keveréket használunk. Kezdjük a jelöléssel. A lézer szint határozza meg a jövőbeli vízszintes sík magasságának szintjét és állítsa be a speciális jelzőfények helyzetét. Ezek között húzzuk meg a kábeleket, amelyek a profilok függőleges igazításához szükségesek. A gyártó útmutatásai szerint elkészített oldatot a padlón kell elhelyezni. Állandóan töltse ki az összes helyet a jelzőfények tetejére. Szeletelje a keveréket egy spatulával vagy egy szabálytal. A nemkívánatos légbuborékok megszabadulása a betonban egy speciális hengerrel, tűvel átmegy az egész felületen.

A szárítás után az esztrich készen áll. A padlózat szükséges lejtését a fürdőszobában egy speciális alapréteg biztosítja, amelynek elrendezését el lehet kezdeni. A telepítéshez olyan jelzőt is használnak, amelyet a szükséges magasságkülönbség figyelembevételével szereltek fel, és ezt követően feltöltötték a megoldást. Elfogadható, hogy a ferde oldalak rámpát, és egy tálcát, amelyben a csatornák összegyűlnek - egy létrát. A dőlésszög kiszámítása meglehetősen egyszerű: ha a szint minden méter 1 cm-rel csökken, akkor a lejtés értéke 1 °. A nagyobb meredekség arányosan meghatározható.

Továbbá telepítjük a létrán futó háromszögekről. Először a vízszintes frízből a leeresztéshez húzzunk egy sort. Ahhoz, hogy simán járjon el, iránymutatásként húzza ki a vezetéket a jelzőfénytől a frízig.

A padlót vízszintesen orientált, egymásba illesztett csontozatvarrásokkal terítjük, amelyeknek párhuzamosnak kell lenniük a friezeivel. A mestereknek ajánlott az egész csempét használni. Miután a rámpa mezőket képező izoszceles háromszögek szembesültek, a vágási vonalakat folytatjuk. A velük való munkákhoz a vágott lapokat használják. A lemezek alakját egyenként határozzák meg mindegyikhez a vágás helye alapján.

Ahhoz, hogy az építmény rendben legyen, először egy rámpát helyezzen el a bejárattal szemben. Miután megszorította a "boríték" bal és jobb töredékét. Az utolsó bejárati terület a bejáratnál. Egyszerűbb lehetőség egy ferde padló rendezésére két sík közötti leeresztéshez. Ebben az esetben a törési vonal szigorúan a rámpa középpontja mentén működik, és a bélésvarrás is ráesik.

Zuhany a mosdó a padlón: az árnyalatok a megállapodás ↑

Előfordul, hogy a lejtős padlónak szüksége van egy kis helyiséget a fürdőszobában. Leggyakrabban zuhanyzó van a padlón. Az ilyen minták egyre népszerűbbek, mivel vonzó megjelenésűek és nagyon kényelmesek a fogyatékkal élők és az idősebb családtagok számára.

A padlóban lévő mosdóval felszerelt zuhanyzó elrendezése több lépcsőben történik:

 • A keret behelyezése, amely egy beton alapzat formájává válik. A megfelelő méretű 5x10 lapokból összegyűjtjük a dobozt.
 • Vízszigetelést tettünk. A legjobb, ha speciális gumimembránt használnak, úgy, hogy teljesen lefedje az elkészített forma alját, és a falakba a kívánt magasságba lép.
 • Rögzítse a membránt. A sarkából indítsa el a bevonatot, enyhén elszívja, szorosan nyomja be a lapokat, majd nagy sapkával körkörösen rögzítse. A kötőelemeket legalább 20 cm magasságban szerelik fel a szerkezet aljától.
 • Főzési leeresztő nyílás. Éles késsel vágja le a kívánt átmérőjű kört. Nem szabad meghaladnia a lefolyó méretét, különben a víz beáramlik a betonba. Szerelje be és húzza meg a csavarokat a leeresztő lemezen.
 • Szerelje fel a lefolyót. Csavarja fel a készüléket kb. 3 cm magasra, majd ragasztással védőszalaggal ragasztjuk fel a betonozásra.
 • Készítsük elő az oldatot és helyezzük az elkészített felületre spatulával. A fal vastagságának vastagsága kb. 6 cm legyen, kb. 3 cm-es csatorna körül. A munkát nagyon óvatosan végezzük, a lapát lapos oldalával. Az alapot megszárítjuk, utána készen áll a további csempelésre.

Szabályok a csempe burkolására a padlón csatorna ↑

A fürdőszobában a lejtős padló különféle célokra felszerelhető. Függetlenül a későbbi tervezési feladattól, a munkákat egy hasonló rendszer szerint hajtják végre. Úgy tűnhet, hogy nagyon egyszerűek, de nem az. Csak egy tapasztalt személy képes kompetensen felállítani a jelzőfényeket, és kitölteni egy kiváló minőségű esztricheket, ami a jó ferde padló kulcsa. Jobb, ha ezt a felelősségteljes munkát olyan szakemberek végzik, akik garantálják szolgáltatásaik kifogástalan minőségét.

Do-it-yourself zuhanyzó tálca - telepítése jeladó lefelé

Szakértő építőmunkás, Petrovics Viktor elmondja:

Most részletesen megvitatjuk veled, hogy hogyan lehet egy létrát felállítani a zuhanytálcába. Ezt megelőzően mi magunk készítettünk egy ilyen kavicscsontot. Most, hogy helyesen és helyesen telepítsük a létrát, be kell helyeznünk a jelzőtáblákat a padlón lejtőn, és kötődni kell.

A lefolyórendszer működésének biztosítása

Először ellenőrizzük az elvezető rendszert: vegyünk egy 1 literes műanyag palackot, öntsünk vizet és helyezzük be nyílt formába a lefolyó lyukba. A mi esetünkben a víz szinte azonnal egy csatornaba öntötték, ami a rendszer egészségi állapotáról szól.

Zuhanytálca csővel

Ezzel egyidejűleg egy alagcsövön keresztül folyunk egy tölcsércsőbe, amely a fal mentén (a tálcában nem) és az alsó két oldalán fut, 90 fokos szögben két összekapcsolt részből áll. Természetesen az ideális esetben ez a kötés nem lehet, de van egy sarokos fürdőszoba, ezért választottuk ezt a lehetőséget.

És maga a nagy ventilátorcső általában a másik oldalon van, így valahogy le kellett üríteni. Szükséges volt figyelembe venni azt a feltételt is, hogy a zuhanytálca csak ebben a sarokban helyezkedhet el. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az elzáródásokkal való munka megkönnyítése érdekében mindent előreláthatunk, és két aprócsöves csatorna találkozásánál, amely a fal alján található, a palettától mentes, eredetileg felülvizsgálatot készítettünk.

Vagyis egy pólót és egy sapkát helyeznek ide. Aztán, amikor csempézett a fürdőszobai falak, itt hagyunk ilyen furcsa lyukat. És akkor minden pillanatban, amikor itt valami eltömődött (itt még mindig szennyvíz van, és minden történik - haj vagy valami szemetet ér), akkor egyszerűen kinyitjuk a sugárvédő fedelét a sarkon a csomópontnál, és kezdenek tisztítani.

Ugyanakkor nem fogjuk látni ezt a kötést és a tépőzárat, mert a terv szerint mosogatógépünk lesz a fürdő sarkában, és minden csövünk közös lesz a háta mögött. Elzáródás esetén egy speciális fogantyúval ellátott vízvezetékkábelt használunk, és ennek köszönhetően a lyukkal való csatlakozásnak köszönhetően könnyen tisztítható mind az egyik irányban, mind a másikban.

Zuhanytálca létrehozása

A fürdőszobában egy ilyen zuhanytálca láttán sokan kíváncsiak, hogyan készülnek. Az előző videókban részletesen megismertük, és bemutattuk a folyamatot, de most röviden megismételjük. Ez különösen értékes azok számára, akik nem látták a videónkat. Tehát a munkához egy speciális kőzetet vettünk, melyet granit keresztezött. Nagyon nehéz, kemény és mérete 25 x 50 cm, vastagsága 8 cm.

Kő a zuhanytálcához

A megadott kőből egy raklapot építettünk a tervezésünknek megfelelően, mivel a szoba elrendezése lehetővé tette számunkra. Három réteget rendeltünk a padlóra, egy megoldással együtt. De korábban, mielőtt ezt a kőzetet felhelyeztük, jelzést készítettünk, vízszigetelő bevonatot tettünk a falakba, ahol raklapot kapunk. És aztán kezdték egymásba rakni a kőzetet hagyományos cement-homok keverék (CPS) alkalmazásával. Ebben a munkában az úton és a ragasztó megoldásként is használhatod.

Aztán három sornyi köveket készítettünk. Miért kell pontosan három sorban? Annak érdekében, hogy a raklapon előfordulhassunk. Van egy speciális ventilátorcső. Ebben van egy póló a "század" csőből és az "ötvenedik" cső bejáratából. Ahhoz, hogy a víz az üstből a tölcsérbe áramoljon, a padlónak a lejtő alatt kell lennie, mert maga az üreg található a tölcsér fő emelőjénél lévő leeresztő nyílás fölött.

Kihajtott kőpalettával oldalra

Ugyanabból a kőből készítettük az egyik oldalunkat a zuhanytálcánkban. Vagyis korlátoztuk: ehhez több kört helyeztünk el függőlegesen és egy keverékkel rögzítettük. Így megfordítottuk gyakorlati, kényelmes és eredeti raklapunkat.

Telepítési létrák

Most van még egy kérdésünk, hogyan kell a raklap felületét elkészíteni. Ugyanakkor a felszínt egy lejtővel kell összekötni, hogy a víz elfolyjon belőlünk a lefolyó lyukba. Ennek megfelelően itt fogjuk felállítani a létrát. Válasszuk műanyag és olcsó, de nagyon praktikus: könnyen használható. Letette a felső fedelet, mert ez egy másik részlet, amelyet szintén eltávolítanak. Mindez egyszerű és egyszerűen tisztítható, ami nagyon kényelmes.

Az általunk választott létra könnyen szétszerelhető és tisztítható.

Vízzáró is van, vagyis a víz kitölti, és a tölcsércső szaga már nem lép be a helyiségbe, mert megakadályozza a vizet. Ugyanakkor a benne lévő víz nem stagnál, hanem a tölcsér túlcsordulásába áramlik. És egy vastagságú létrát is választania kell. A mi esetünkben ez megfelel a kő szélességének. Ezután nem lesz szükség további lyukak vágására a kőben. Minden rögtön be kell állítani a méretét. Vagyis körülbelül 8 cm.

Szerelje fel a létrát a ventilátorcsövön

Ezután levesszük a létrát, és egy szűkebb véggel behelyezzük a serpenyőben található "ötven" ventilátorcsőbe. De ez lesz az előkészítő munkánk. Valójában itt lesz ez a létra, de kicsit más szempontból, vagyis egy kicsit fejlettebb szinten. Mindaddig, amíg nincs szükségünk a pontos szögre, mivel később rögzítjük a létrát. Most meg kell határoznunk, mi lesz a felületünk.

Beaconok telepítése a lejtő alatt

Most a 3D-s lézersugárszintet vesszük, és most telepítünk beaconokat. Szükségünk lesz egy kemény perforált jeladóra, így kényelmesen követhetjük szabályszabályozással, és nem hajlíthatjuk meg. Ugyanakkor, általában vannak világítótornyok vastag, vékony. Ebben az esetben javasoljuk, hogy vastagokat válasszon, mivel azok tartósabbak és kemények. A szélesség 6 mm.

Használjon lézeres szintet

A világítótorony segítségével a földön egy esztricheket készítünk lefelé, és ennek végén lesz egy folyosó, amelybe az erdőből származó víz lefolyik a jövőbe. Most a lámpa alatt testre szabjuk a világítótornyot. Különleges esetünkben később egy gyönyörű mozaikot tettünk a tálcába, és körülbelül 1 cm vastagságú ragasztóval rendelkezünk, és kb. 1 cm-re van a folyosón.

Ennek megfelelően a rámpa szélén is elindítjuk a jelzőfényeinket. Ezután mozaikot állít elő, és a pereme simán megy a rámpa oldalához. Ez azt jelenti, hogy a felületek szélei egybeesnek. Ezután a víz egyenesen a létra lyukába áramlik.

Elveszünk az első perforált sarkot, és helyezzük az egész serpenyőbe úgy, hogy egyik végét a létránk alatt feloldjuk. Másik világítótornyot is vállalunk, és az egész raklapra szereljük fel, de a másik oldalon a rámpa szélén. Ezután egy mérőszalaggal és egy lézerrel ellenõrizzük, hogy még a jeladó is van-e.

A lejtõnk kb. 1-1,5 cm-re lesz, ezért a megfelelõ jeleket a lézersugár vonalán helyezzük el, ahol beaconoknak kell lennünk. Ugyanakkor, ha azt akarjuk, hogy a serpenyőben lévő víz gyorsabban távozhasson, és ne felhalmozódjon ott, akkor a torzításnak nagyobbnak kell lennie. Van egy célunk - a víz jól megy -, és 1,5 cm-es lejtést választunk.

Ez a létra leeresztő lyuk és a raklap legtávolabbi fala közötti különbségre utal. Aztán eltávolítjuk a világítótornyokat. Végezze el a vonalat, ahol meg kell csinálni a nashlepki gipszet. Ezután keverje fel a vakolatot. By the way, a GSH-70 gipszt használjuk a fák befagyasztására. Nem távolítjuk el a lézeres szintet, szükségünk van rá. És körülötte, a vonal mentén óvatosan foltokat készítünk, amelyeket óvatosan helyezzünk beaconokra.

A ladder alatt kapunk jelzőt

Ne felejtsd el, hogy a világítótornyokat a létrán belül elindítjuk, úgy, hogy a tetején a létra tetejére kerüljön. Ugyanakkor a nashlepki beaconokat úgy helyezzük el, hogy 1,5 cm-es lejtés legyen. A pontos munkavégzés érdekében a vörös lézervonalokra összpontosítunk, a falain lévő jelzéseken. Szalagot is alkalmazunk, a szalagon, amelyről közvetlen lézersugár látható lesz. Ugyanígy telepítjük a második világítótornyot is.

Nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, hogy a raklap harmadik kõrétegét nem teljesen lefektetettük - egy kis mélyedést hagytunk a létra számára. Az a tény, hogy először nagy és hosszú létrát akartunk telepíteni, majd egy egyszerűbb és kompaktabb változatban állunk meg. Ugyanakkor, bár vannak kerek létrák, és a négyzet, de választottunk egy téglalap alakú.

Az ilyen munkaszélesség nagyon jó, hiszen azóta könnyen telepíthető a létra, hiszen minden vonal és felület jól látható. De a jövőben szigorúan 90 fokosra kell állítanunk, párhuzamosan az oldallal.

Akkor ismét figyeljen a gipsz megoldásba ágyazott beaconjainkra. Mielőtt még nem fagyasztották volna be, újra meg kell vizsgálnunk az expozíció helyességét lézersugárral - hirtelen kissé eltolódás történt, és mindent még mindig lehet javítani.

Szereljük fel a jelzõt a résünkre

Azt is meggyőződünk arról, hogy a világítótornyaink egyetlen hosszú hajlásszög mellett haladnak. Annak érdekében, hogy ellenőrizzük ezt a tényezőt, a szabályt egy buborékkal használjuk: bizonyos távolságok után helyezzük a két jeladóra, és nézzük meg a buborékot. Ez azt jelenti, hogy végül egy lapos felületet kell kapnunk, de egy kis torzítás alatt.

Ha valahol a szabály-szintű buborékban egyenlőtlenséget mutatunk, akkor azt jelenti, hogy ezen a helyen több megoldást kell elhelyeznünk egy jeladó alá, és így egyenletességet kell elérnünk. Vagy ellenkezőleg, a helyzet függvényében lehetséges, hogy a világítótorony kissé alacsonyabb lehet. Összességében az ilyen méréseknek 3-4-szeresnek kell lenniük a távolsági jelek mentén.

Ezután gondosan rögzítse a jelzőtáblákat egy kis rétegű oldat tetejére annak biztosítására, hogy ne mozduljanak el a zuhanyzó dobogó helyéről. Így előkészítettünk világítótesteket a csatoló alatt, amely a lejtőn lefelé esik a zuhanykikötőn, és a benne lévő víz gyorsan és jól összefonódik a létrán. Hadd emlékeztessem önöket, hogy ennek megfelelően a lejtõt elég nagyra állítottuk - 1,5 cm-t tettünk, bár gyakorlatilag csak 1 cm lehet.

A jelzőfények lézersűrűségre vannak állítva.

Miután megszáradtuk a vakolat keveréket, a padlón megmunkálunk egy olcsó palettán. Azt is elmondjuk nekik részletesen, és mindent megmutatnak az alábbi videó- ​​és szöveges üzenetekben. Ne hagyja ki!