Legfontosabb > Tervezés

Hogyan készítsünk egy meleg padlót a fürdőszobában saját kezűleg: egy lépésről lépésre

A fűtött padlók még mindig ritkaságnak számítanak a fürdőszobában, de már nem meglepőek. Komfortot és kényelmet biztosítanak. Évente növekszik azoknak a száma, akik ilyen fűtési rendszert kívánnak telepíteni. Mindenki tudja, milyen kellemetlen mezítláb a jégtáblán állni, és a padló a fürdőkád vagy a zuhany mellett állandóan nedves is.

Tehát megértjük, hogyan lehet meleg padlót készíteni a fürdőszobában, és mit keresni.

Típusú meleg padló + azok jellemzőit

Mi a legkedvezőbb - vízmelegítő rendszerek vagy elektromos? Nincs értelme a kilowatt villanyáramot égetni, hogy a padlót felmelegítse egy nagy teljesítményű kazánházban. Jobb lenne változtatni a meglévő fűtőrendszeren, hogy a forró hűtőfolyadékot a padlón lévő csövekre irányítsák.

Természetesen a fűtés padlózatának a fűtési tervezési szakaszban történő összekapcsolására gondolni kell. De a munkarendben könnyű megtalálni azt a pontot, amelyen meg lehet szakítani a csővezetéket egy kiegészítő elosztófés beillesztésére.

Elosztja a hűtőfolyadék áramlását és tudományosan úgynevezett kollektor. Mindegyik áramlás egy külön fűtőkörre irányul, a padlót több ilyen áramkör fűt. Mindegyik a kollektorhoz van csatlakoztatva, a kollektor hűtőfolyadékát speciális körkörös szivattyúval szállítjuk.

Ha a fürdőszoba alapterülete kicsi (legfeljebb 5 négyzetméter), akkor az elosztó fésű és a szivattyú elhagyható, és elzárócsapokat és termosztátot lehet használni. Nagyméretű helyiségekben ez a berendezés elengedhetetlen: a kazán túl sok energiát fogyaszt, és a padlófűtést nem hatékonynak kell tekinteni.

Az elektromos padlókban a fűtési "mag":

 • fűtőkábelek, szőnyegek;
 • infravörös kibocsátók.

Fűtőkábel vagy szőnyeg? A fő különbség a telepítés bonyolultsága és a padló emelkedésének magassága.

Fűtőtesthez elegendő 3-4 mm-es rétegvékony csempe ragasztó, melynek köszönhetően a csempe azonnal felmelegszik a padlón. A szőnyeg kábelét egy adott lépésnél egy nejlonhálóra rögzítik.

Ha a szőnyeg helyett kábelt használnak, azt kézzel kell a padlóra helyezni, a lefektetési lépést önkényesen állítják be. A kábel tetején egy réteg DSP vastagsága 30-50 mm. Minél kisebb a pályán, annál hidegebb a fűthető helyiség. A kábel hosszabb ideig melegíti a padlót, de az ilyen fűtés nemcsak kiegészítõként, hanem alapvetõen is használható. A matek nem tudnak megbirkózni ezzel a feladattal. Ráadásul magasabb árat kapnak.

Azonban az iparág egy vékony fűtőkábelt is gyárt, amelyet nem kell 30-50 mm-es megoldással lefedni. Egy ilyen kábelen, mint a szőnyegeken, azonnal alkalmazhatja a csemperagasztót, de lehetséges a lefektetési lépés beállítása. Ennek eredményeképpen a kábel- és fűtőszőnyegek előnyei össze vannak kötve.

Most az infravörös hőről... Ha mindannyian elgondolkoztunk az elektromos kábelekről, akkor az infravörös hő új. Ebben az esetben egy két rétegű vékony filmről beszélünk, amelynek belsejében az infravörös tartományban még sugárzó, még vékonyabb kristályrácsot helyeznek el.

A padlófűtés padlók sem jobbak, sem rosszabbak, mint az elektroakkumulátorok. Saját hatáskörük van. Az infravörös fólia jobban illeszkedik a padlólapon történő száraz felszereléshez, laminátumhoz habarcs és ragasztó használata nélkül, amelyek nem tapadnak sima felületére. Ezért az infravörös padlózat alá helyezése a csempe alatt a fürdőszobában nagyon bizonytalan döntés, annak ellenére, hogy a gyártók megengedik, hogy nedves helyiségekben használják (fürdőszobák, zuhanyzók).

Vannak más érvek is, amelyek nem támogatják a filmet. A behelyezett terület szélessége a film szélességének többszöröse lehet. Ellenkező esetben az egész terület nem melegszik fel, vagy a filmet darabokra kell helyezni, mindkét darabra külön feszültséget kell fektetni, és sok kapcsolatot kézzel kell csatlakoztatni. Mindez csökkenti a tervezés megbízhatóságát.

A fűtőtestek szintén szabványos szélességűek, de sokkal könnyebb lefedni bármilyen méretű és alakú területet, vágva a rácsot, amelyhez a kábel csatlakozik, de károsítás nélkül. Az elektromos biztonság szempontjából a kábelpadlók is előnyösek, mivel földi hurokjuk van, és a fűtési filmek nem.

Tehát ha elektromos padlófűtést végeznek a fürdőszobában, akkor kábel vagy szőnyeg alapján. Egy ilyen fűtési rendszert könnyű összeszerelni, elegendő ismerni az elektrotechnikai ismeretek alapjait. A vízszint felhelyezése sokkal nehezebb.

És mi más adja meg az elektromos és a vízszint összehasonlítását? Az esztrichbe ágyazott keringő vízzel ellátott fűtési rendszert nagy tömeg és balesetveszély miatt tilos használni lakóépületekben. Lehet, hogy a készülék csak az első emeleten van, majd megkapja az engedélyek halálát.

A központi fűtési rendszerhez való csatlakozás még az első emeleten lévő apartmanok számára sem ajánlható. Hol kaphatok hűtőfolyadékot ebben az esetben? A fűtőtesttől. De miután újabb utat tett be a fürdőszobában, a víz visszatér ugyanabban a hűtött toronyba. Az alábbi emeleteken található apartmanok nem kapják meg a hőt, tulajdonosai joggal kezdik kifejezni elégedetlenségüket. És nyáron a padló nem fog melegedni.

Nincsenek ilyen tiltások az elektromos fűtőkörökön. Ha nincs víz a rendszerben, akkor az árvíz kizárásra kerül - olyan események, amelyek sok bajt okoznak mind az elkövetők, mind a sérültek számára. Ha a készüléket nem használják erős és nehéz esztrichként, ami a vízfajtákhoz szükséges.

És vissza kell emelni a padló magasságát. Az elektromos padozattal ellátott változatban a fent említett szintje 30-50 mm-rel emelkedik. És vízzel - 80-100 mm. Nem szeretne túl magas dobozot felépíteni, de a vízmelegített padló gazdaságosabb a működés során, mint egy alternatív elektromos lehetőség.

Elektromos padlószerkezeti lépcsők

Fűtőkábel vagy szőnyeg megvásárlása előtt a fürdő szabad területére összpontosítunk. Nem vesszük figyelembe a tálban lévő területet képernyővel, zuhanytálcával, szaniter bútorokkal, mosógéppel, mosdóval és WC-vel. Ezeknél a fűtőelemeknél nincs értelme. Ráadásul a kábel túlmelegszik ilyen helyeken és meghibásodik.

Villamossági energia a fürdőszobában

Normál teljesítmény padló a fürdőszobákhoz - 170-180 W / m². mérő. Ezt a szabványt megszorozzák a tojásterülettel. Például a fürdő teljes területe 5,5 négyzetméter. m. Mínusz a különböző tárgyak által elfoglalt terület, akkor mondjuk szabadon 3 négyzetméter. m. Szorozzuk meg az átlagos standard értéket 175-gyel 3-mal, az eredményhez legfeljebb 10% tartalékot adunk és 525-575 W / m²-t kapunk. mérő. Ez a padlófűtő elemek szükséges teljesítménye.

Kábelek és szőnyegek szerelési útmutatója

Az előzetes számítások alkalmassá teszik az alkatrészek és fogyóeszközök megvásárlását a szükséges mennyiségben, ezután biztonságosan elindulhat a készülék tervezéséhez.

1. lépés: Tisztítjuk a törmelék alapját, eltávolítjuk a port egy porszívóval, szabályozhatjuk a rendszert (1-2 szintetikus folyadékréteg elegendő).

2. lépés. Hőszigetelést helyeztünk el. A szigetelőlemezeket fel kell fektetni a padlóra, és fel kell ragasztani az ízületeket ragasztóval (szalaggal).

3. lépés: Vízszigetelés. Húzza ki a film vagy tekercs vízszigetelő membránt, óvatosan emelje fel és nyomja rá az alapra, emelje fel a széleket a falakhoz (20 cm). Ha több panelt kell használni, akkor tegyük át 10 cm átfedéssel, rögzítsük az ízületeket ragasztószalaggal. A bevonat és a vízszigetelés több rétegben is használható. Minden korábbi réteget alaposan meg kell szárítani a következő alkalmazása előtt.

4. lépés Szélezés. A kerület mentén egy csillapító (szélsávos) szalagot rögzítünk a falak mentén. Létre kell hozni egy "lebegő" esztricheket, hogy elkerüljék a repedések, duzzanat. A szalagot legfeljebb 20 cm szélesre kell vinni, így elég a padló magassága, beleértve a csempézett padlót is.

5. lépés: A kábel (vagy szőnyegek) elhelyezése. Ellenőrizze a kábelek működőképességét és kezdje meg a fektetést. A fűtőkábel olyan aljzaton helyezkedik el, amelyhez csatlakoztatható. Ebben a minőségben alkalmas fém háló. A rögzítésen túl a kábel nem enged át a nyakkendőbe, és erőt ad. Megfigyeljük, hogy a kábel nem metszik egymást. Gondosan kezelje, hogy elkerülje a legkisebb károkat is.

A fűtőkábel vége az elektromos csatlakozóhoz van csatlakoztatva. Az esztrichbe kell fojtani, miközben a lehető legközelebb helyezkedik el a termosztáthoz (termosztát), de legalább 20 cm távolságra kell tartani a fal és az ízület között.

Sokkal könnyebb elektromos szőnyeget teríteni a padlón. A folyamat némileg hasonlít a vágószövethez.

6. lépés Telepítse a termosztátot érzékelővel. A falon lévő helyes helyen egy méterrel a padló felett egy furatot fúrunk a termosztát méretei irányába. Ettől függőlegesen lefelé fúrjuk a hosszirányú strobe-t, és folytatjuk a padló mentén az érzékelő helyének irányában. Kívánatos, hogy az érzékelőt a kábelek közé helyezzük, nem pedig egyikük közelébe, hogy megbízhatóan jelezze a hőmérsékletet. A fal távolsága fél méter.

A vezetékkel ellátott érzékelőt egy hullámosított csőbe helyezzük. A hullámzás védi a berendezéseket. Ugyanabban a hullámcsőben elindítjuk a huzalt a fűtőtestekből, és mindkét vezetéket a termosztátra irányítjuk. Ehhez húzzuk a hullámos csövet a padlóra, húzzuk a fal falába, és ne próbáljuk erősen hajlítani a padló és a fal összekötésére, hogy ne sérülhessen a vezetékek. Amikor a csatlakozó fel van töltve, az érzékelővel ellátott hullámos csőnek kissé ki kell húzódnia.

7. lépés: Esztrich. A telepítés befejeződik, ezért ismét megvizsgáljuk a kábelpadló minden elemét, győződjünk meg arról, hogy nincs hiba, és folytatjuk az öntést. Előkészítése Cementleves és szétosztása a felületen alaposan és egyenletesen egy minimális vastagsága 3 cm. A csatoló nem lehet üregek. Ha szőnyegeket helyeztünk el, kihagyjuk ezt a lépést.

8. lépés. A végső érzés - a csempe ragasztásához az esztrichhez vagy közvetlenül a szőnyeghez ragasztóval.

Ezt hosszú szárítási időszak követte. Az elektromos padozatot a munka befejezése után legfeljebb 28-30 nappal lehet bekapcsolni. Meg kell várni a habarcs teljes száradását és ragasztását, hogy az esztrich ne szakadjon meg.

Infravörös film telepítési tippek

Előkészítő munka - az előző változathoz hasonlóan. Az infravörös fóliát párhuzamos lapokat helyezik a szigetelőanyagra. Az átfedéses lapok elhelyezése szigorúan tilos. Ezután telepítsen egy termosztátot érzékelővel, és győződjön meg róla, hogy a rendszer működik.

Az összeállított szerkezetet polietilén és erősítő háló védi. Rögzítse a rögzítő rácsot önmetsző csavarokkal, de ügyeljen arra, hogy ne érintse meg az érintkezőket. A hálót felülről kell betonozni egy cement-homokos esztrichtel, és újra tesztelni kell a rendszert. Miután az esztrich kiszáradt, a csempe a ragasztóra helyeződik.

Az infravörös padozatot legfeljebb 28 napig lehet tesztelni, ha garantáltan szárad.

Készítsen vizet

Nehéz a meleg vizes padló elkészítése a fürdőszobában a saját kezével, de miért nem próbálja meg megbirkózni vele... A csövek felépítését össze kell kötni és forró vízforráshoz kell csatlakoztatnunk. Fémplasztikai és polietilén csövek alkalmasak a csővezetékhez. Mindkét anyag rugalmassága és alacsony hidraulikus ellenállása.

Mit kell tudni

Egy fűtőkör akár 20 négyzetmétert is lefedhet. méter, ami elegendő egy fürdőszobához, de ha a padlót autonóm zónákra tervezik, akkor a víz elosztócsövön keresztül kell őket átadni.

A kollektornak áramlásszabályozókkal kell rendelkeznie. Ugyanazt a vízellátást a különböző hosszúságú kontúrokban egyenetlenül hevítik. A hosszabb áramkör rosszabb lesz. Ráadásul a víz áramlása az erős ellenállás miatt is megállhat. A hibák kiküszöbölése érdekében a gyűjtőben áramlásszabályzókat használnak.

Számos szigorú feltétel a telepítés folytatása érdekében:

 1. Zárt fűtőrendszer jelenléte cirkulációs szivattyúval.
 2. A kettős áramkörű kazánnak rendelkeznie kell áramerősséggel.
 3. Minden munkát egy teljesen letiltott fűtési rendszerrel végzünk.

A csöveket ki kell szabadítani a hűtőfolyadékból.

A meleg padló vastagságában kiválaszthatja a szükséges funkcionális rétegeket:

 • az alap;
 • víz- és hőszigetelés;
 • a csővezeték erős csövekből;
 • beton esztrich vagy gipszrost;
 • dekoratív padló.

A faházakban a vízszintet is megteheti, de a megbízható vízszigetelés miatt aggódnia kell. Ezt több rétegben kell elvégezni, úgyhogy a padló fapadlója évekig nem javítható.

Vízszintes telepítési útmutató

A vízrendszer kialakítása olyan ciklus, amely magában foglalja a szabványos munkaterületeket.

1. lépés. Ha szükséges, tisztítsuk meg a padlót, szétszereljük a régi bevonatot.

2. lépés. A padló vízszigetelése. A padlón vízszigetelő filmet helyezünk. Kívánatos egy darabban, de ha a sávok száma, akkor meg kell átfedésben vannak a varratok összekötő blowtorch. A vízszigetelő anyagnak meg kell ragadnia és a falfelületet (akár 10 cm-t felfelé).

3. lépés: Töltsd meg a nyers kötést (3-5 cm vastagság) haydite és cement keverékével. Szárítsuk alaposan (legfeljebb egy hétig), a felszínre permetezzük az első napokban a repedések elkerülését.

Etap4. A felületet habosított műanyaggal, polisztirolnal vagy más hasonló anyaggal felmelegítjük. Több mint fekvő poliuretán fólia fényvisszaverő bevonattal. Összekötő szalag. Most a csövek hője csak a helyiség felé irányul.

5. szakasz. A csöveket lefektetjük. Hajlítási őket megfelelően a fejlett rendszer, tartunk a terek közötti csövek 15-20 cm. A kapott ívelt szerkezetet rögzítve. Csatlakoztassa a vízellátó vezetéket.

6. lépés: Kapcsolja be a hűtőfolyadék-ellátást és ellenőrizze, hogy van-e vízszivárgás a rendszerben.

7. lépés: A második nyakkendő ugyanolyan megoldással legyen, mint a durva. Ha nagyolás esztrich hagyjuk szabálytalanságok és 5 mm, de most az előre beállított lécek jelzők, hogy tökéletesen összehangolják a felületre.

Az esztrich befejező rétege 5-7 napig szárít - ugyanaz, mint a durva. Teljes szárítás után elkezdheti befejezni a padlót és elhelyezni a padlólapokat.

Hasznos videó a témában

Elektromos szőnyeg szerelése:

Fűtőkábel használata:

Hogyan szereljünk fel egy vízszintes csövet:

Minden család ma meleg padlóval rendelkezik, az ilyen padlójú fürdőszobák átalakulnak és kényelmesebbé válnak. A padlófűtés rendszer hosszú ideig tart, ha időben elvégzi a műszaki ellenőrzést és megelőzést.

Fűtött fürdőszoba padló

Ebben a cikkben meg fogjuk mondani és világosan megmutatjuk, hogyan készítsünk meleg padlót a fürdőszobában a saját kezünkkel. Minden ajánlást és utasítást fotó- és videóanyaggal egészítünk ki, és a cikk végén leírjuk a csempék gyártásának folyamatát.

Milyen fűthető padló alkalmas a fürdőszobának?

Miután úgy döntött, hogy egy meleg padlót tesz a fürdőszobában, azonnal felmerül a kérdés: mi a legjobb a fürdőszobában? A cikkünkben megpróbáljuk megérteni ezt a problémát és megtalálni az Ön számára a legjobb megoldást.

Azonnal meg kell mondanom, hogy háromféle padlófűtési rendszer létezik:

 • Víz - műanyag vagy rézcsövekből áll, amelyeken keresztül a víz kering. Ezt a padlót kell elhelyezni, ha a szoba még mindig építés alatt áll. Ez a fajta meleg padló is sok kellemetlenséget hordoz, ha egy lakásban történik. Csatlakoztassa a tápellátást egy ilyen padlóhoz a központi fűtési rendszerből. Azaz, amikor a fűtési szezon befejeződik, probléma merül fel egy ilyen meleg padló működtetésében.
 • Infravörös - csak nemrég került eladásra. Ez az opció 45 fokos infravörös sugarakkal fűthető. Hőt küldnek a környező tárgyaknak.
 • Az elektromos kábel most a legnépszerűbb és legkeresettebb. Nagy népszerűségnek örvendett annak köszönhetően, hogy a legegyszerűbb telepítés és a maguk elvégzése nem jelent problémát. Az elektromos padlózat egész évben üzemelhet. Leggyakrabban különleges szőnyegek formájában készülnek, amelyek fűtési szakaszokból állnak. Így a fürdőszoba alá a csempe a legalkalmasabb - kábel.

Vessünk egy pillantást az ilyen típusú padlófűtés beszerelésére.

A fürdőszobában fűtött padlórendszert szerelünk fel

A cikk további részleteket tartalmaz a fürdőszobai padlófűtés rendszer előkészítéséről és közvetlen telepítéséről.

Padlófelület előkészítés

A fürdő szigetelésének elvégzéséhez a helyiséget ki kell szabadítani mindazoktól, amelyek benne vannak, és zavarja a javítást. Ezután le kell szedni a régi bevonatot és eltávolítani a felszínt a törmelékről és a porról. Ha a felület egyenetlen, akkor a vastag cementkeverék segítségével el kell távolítani a szabálytalanságokat.

Amikor a felület lapos, akkor kezelje a talajösszetételt, ami hozzájárul az anyag erős tapadásához a padlófelülethez.

A kikeményedés után elkezdheti alkalmazni az esztrich alkalmazását. Egy ilyen kis helyiségben, mint egy fürdőszoba, az önterülő esztrich a legalkalmasabb. A padlószigetelés további munkáját sima felületen kell végezni, semmiféle repedés vagy más hiba nem keletkezhet. A következő munkafolyamat lesz szigetelés.

Milyen szigetelést kell jobban a meleg padló alá helyezni?

A padlófűtési rendszerben hőszigetelésre van szükség. Az ilyen szubsztrátum átirányítja a csövek hősugárzását, amelynek segítségével a helyiségben a maximális fűtési hatékonyság érhető el. A szigetelés telepítése segít az extrém hangok eloltásában is. És elrejti a kis felszíni hibákat, ha vannak ilyenek. Ez megkönnyíti a bevonat bevonását.

Mindemellett a kábelt fűtött padló legjobb hordozóanyaga olyan anyagok kombinációjából állhat, amelyek feltétlenül tartalmaznak egy fémezett (fólia) réteget. Ha a padlót a meleg padló alá helyezték el, a bevonat könnyebben illeszkedik, és nem torzul. A szakemberek úgy vélik, hogy a fólia szubsztrátja univerzális szigetelésnek számít a meleg padló számára. A hőt akár 98% -ig tartja, és segít a hőveszteség minimalizálásában a helyiségben. Az aljzat behelyezésekor a fólia oldalának a tetejére kell támaszkodnia. A lapokat végig kell helyezni, ragasztással kell ragasztani. A fűtőelemeket közvetlenül a fólia aljzatára kell felszerelni.

A termosztát felszerelése

A hőmérséklet szabályozására és a rendszer szabályozására speciális hőérzékelőt kell telepíteni. A termosztát a fürdőszobán kívül helyezkedik el kényelmes helyen, ahol nem szabad zavarni. A padlófelülettől legalább 30 cm-es magasságig a perforátorban lyuk van a vezetékek csatlakoztatásához a termosztát csatlakoztatásához.

Ezeket hullámosított kábelcsatornába kell csomagolni.

Az ilyen akadály megvédi a termosztátot a sérüléstől, és meghibásodás esetén egyszerűbbé teszi a berendezéshez való hozzáférést.

Meg kell próbálni, hogy a huzal az érzékelőtől a termosztátig legalább kanyarokkal megy. A vizsgálatot a padlóburkolat felszerelése előtt el kell kezdeni.

Kábel a padlón

A magas hőátadásnak, a könnyű kezelhetőségnek köszönhetően a kábelpadlók időnként nemcsak a fürdőszobát, hanem az egész lakást is melegítik. Az ilyen rendszer nagy hatékonysággal rendelkezik, és szinte az összes ellátható teljesítmény hõre kerül.

A kábel egy és két magos modellekre oszlik:

 • Egymagos kábel egy fémmagból (horganyzott acélból, sárgarézből stb.), Belső szigetelésből és egy pajzsból áll, amely a szerkezetet mechanikai sérülésektől védi.
 • A két mag két sorból áll, amelyek mindegyike lehet fűtés vagy egy fűtés és egy ellátás. Ez a kábelmodell könnyebben helyezhető el, de több kábelt igényel, mint egy kábel.

A padlófűtésre szolgáló fűtőkábel főként tekercsben vagy szőnyegek (tekercsek) formájában kerül értékesítésre. Ezek egy tekercs, amelyet egy kígyóval kell elhelyezni a szükséges szinttel, nem szükséges kiszámítani a kábelek közötti távolságot. Vezető üvegszálas hálóhoz. Fragmentumokra vágható, és a kábel integritásának sérelme nélkül. A háló általában egy ragasztóanyagot tartalmaz, és ragaszkodhat a felülethez, ami a telepítés során növeli a kényelmet. Ha ilyen alap nélkül van, akkor vinil-klorid ragasztót használnak a szőnyegek rögzítésére. A kényelem érdekében a fűtőszőnyegek szélessége 45 cm, eltérő hosszúságú. A szoba területének ismeretében egyszerűen kiválaszthatja a kívánt tekercs méretét, és elkerülheti a termék elvágását. A matracokat tiszta és száraz felületre kell ragasztani.

A kábelt nem szabad a fürdő egész területére szerelni, csak a matrac elhelyezése a felhasznált felületen, a fürdő és mosdó alatt nem helyezhető el. Telepítés előtt ne felejtse el mérni ellenállását, a névleges eltérés nem haladhatja meg a 10% -ot. Ha az ellenállás névleges, biztonságosan megkezdheti a fűtőelem felszerelését.

Az összes vezetéket a termosztátnak az utasításoknak megfelelően kell csatlakoztatni.

A ragasztóoldat beszerelését és szárítását követően ellenőrizni kell a csatlakozás helyességét, ezért meg kell mérni a multimeter ellenállását. Az értéknek meg kell egyeznie a telepítés előtt. Ha minden rendben van, elkezdheti a csempét.

A burkolólapok elhelyezése a meleg padlón

A csempézéshez speciális ragasztót kell használni a meleg padlóhoz. Meg kell felelniük a hőmérséklet 50-60 fok. A szakemberek azt javasolják, hogy a fűtőbetétet vékony rétegcsempergővel előfeszítse. Ezt meg kell tenni annak érdekében, hogy megakadályozzuk a kábel károsodását a cserép lefektetése során. A teljes száradást követően folytathatja a csempék elhelyezését.

A ragasztót a munkafelületre 7-8 mm-es réteggel kell felhordani, ugyanazzal a réteggel ragasztani a ragasztót. Szintén szükséges figyelni a padlószintet, távolítsa el a felesleges ragasztót. Ragaszkodjon a burkolólapok közötti egyenlő távolsághoz, ehhez különféle műanyag keresztezésű szerszámokat kell használni, amelyek a csempe sarkában lévő varratokba vannak beszerelve.

A ragasztót teljesen megszáradni kell, majd ezt követően a csatornák közötti csatorna lezárására. Ehhez speciális színű gitt kell használni. 20 perc elteltével nedves ruhával törölje le a burkolólapokat és a varratokat. Ezután folytassa az új bevonatot addig, amíg a varratok teljesen megszáradnak. Nem is kapcsolhatja be a meleg padlót, amíg a csemperagasztó teljesen száraz (legfeljebb két hónapig). Ha bekapcsolja a rendszert az idő előtt, akkor a csempe el lehet távolodni az alaptól.

A padlófűtés független telepítése a legtöbb ember számára lehetséges. Csak emlékezni kell - gondosan kell dolgozni és gondosan követni az összes telepítési követelményt. Miután a fürdőszobában meleg padlót szereltek fel, azonnal pozitív változásokat láthatsz - a nap bármely szakában a szoba száraz lesz és a falakon nem kondenzálódhat.

Meleg padló a fürdőszobában: 4 lehetőség a formatervezéshez és egy példa a saját kezük felszerelésére

A fürdőszobákat általában reggel vagy este látogatják meg - olyan időszakokban, amikor az emberek leginkább nyugodt és kellemes időtöltést éreznek. Ha a szoba hűvös vagy nedves, kényelmetlenséget, negatív érzelmeket okoz. Néha a magas páratartalom és a hideg csempe a padlón is okoznak megfázást. Meleg padló a fürdőszobában - a tökéletes megoldás erre a problémára.

A padlófűtés semmilyen helyiségben nem sérül, de a fürdőszobában tényleg szükséges. Leggyakrabban kerámia burkolólapokat helyeznek a padlóra. Ha alulról nem melegszik, szinte mindig nagyon hideg. A helyzet nem takarít meg még egy szőnyeget sem a fürdőszoba előtt. A fűtési rendszer felmelegíti a burkolólapokat, a levegőt, a falak és mennyezetek felületét.

Készülék padlófűtési rendszerek

Vannak víz és elektromos rendszerek. Az első fűtést a padlóburkolat alá helyezett csővezeték segítségével végezzük. A hűtőközeg a csövekben kering. Villamos rendszerekben fűtőelemek fűtése: kábelek, fóliák, szőnyegek, rudak.

Minden tervnek megvannak a saját előnyei és hátrányai, ár-különböznek, a telepítés bonyolultsága. Tehát a lakásban lévő fürdőszobában jobb az elektromos padlófűtés, és egy magánház számára bármilyen típusú rendszert választhat.

1. lehetőség - vízmelegítés

A padlófűtés jobban megfelel egy magánháznak, mint egy magas épületben lévő lakásnak. Ez annak köszönhető, hogy a padlófűtés rendszerint a központi fűtési rendszerhez kapcsolódik, ami nagyon nehéz megvalósítani a lakásban. Egy másik figyelmeztetés: a csövek komoly rohanása esetén a szomszédokat eláraszthatja alulról. Egy magánházban nincsenek ezek a problémák.

A fűtési rendszer egy csomópontból áll, amely összeköti a hűtőfolyadékot és a padló alatti esztrichelt csöveket. Leggyakrabban a lakástulajdonosok választják a csöveket fém-műanyagból vagy térhálós polietilénből. Ezek a termékek megbízhatóak, műanyagak, jó teljesítmény jellemzőkkel megkülönböztetve. A hűtőközeg keverési csomópontja egy komplex rendszer, amely tartalmaz egy szivattyút, keverőt, kollektorot.

A vízfelület előnyei a következő tulajdonságok:

 • Gazdaság. Ez a legolcsóbb padlófűtés használata.
 • Sokoldalúságát. A padlóburkolatot bármilyen bevonóanyag alá lehet helyezni - cserép, laminált, linóleum alatt.
 • Autonómiáját. A padlófűtés kontúrja külön működik a központi fűtéstől. Szükség esetén önállóan is használható, ami nagyon kényelmes az offseason-ban.
 • Viszonylag egyszerű telepítés. Telepítse a vízmelegített padló a fürdőszoba egyszerű, ha a készséggel kezelni eszközöket.

A víz hőszigetelt padló hurokjának egyszerűsítéséhez a tűző segítségével rögzíthető. Ezt a gyakorlatban az alábbi videó mutatja be:

2. opció - kábelpadló

A kábel fűtési rendszer kialakítása termosztátból, kábelből, hőmérsékletérzékelőből áll. Az alkatrészek kiválasztásakor különös figyelmet fordítanak a kábelre. A következő mutatók fontosak: teljesítmény, típus (egy vagy két), felszabadító forma (tekercs, szőnyeg), gyártó hírneve.

A kábel az üvegszálas hálón szőnyegek formájában lett elhelyezve, könnyebben telepíthető. A termo-mágneseket le lehet vágni, és így megváltoztathatja a rendszer konfigurációját. Ez nagyon kényelmes, mert a tervek felhasználhatók bármilyen helyiségek fűtésére. Az egyetlen figyelmeztetés: nem sértheti meg a kábel integritását.

Hőszabályozók szükségesek egy fűtött padló működéséhez, amely szabályozza a kábel fűtési fokát. A legjobb programozható modellek kiválasztása. Megbízhatóak, kényelmesek és a kétszámítógépes fizetési rendszer feltételei a villamos energia fizetési rendszere mellett is jelentős pénzmegtakarítást tesznek lehetővé.

A saját kezű fűtött padló beszerelésének megkönnyítése érdekében javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a szakértői ajánlásokkal:

Az elektromos padlófűtés előnyei:

 • Biztonság. A rendszerek megbízhatóak. Még akkor is, ha víz jut a fűtőkábelre, semmi szörnyűség nem fog megtörténni.
 • Sokoldalúságát. A fűtőkábelt az esztrichbe helyezzük, így a padlószint kissé felemelkedik. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen mennyezeti magasságú helyiségben használják.
 • Tartósság. Az elektromos rendszerek élettartama meghaladja a víz üzemidejét.

3. opció - film infravörös padlók

Az utóbbi években az infravörös padlófűtés rendszerek különösen népszerűek. Fűtőként vagy rudakat vagy szénalapú filmet használnak. Az áramforrás olyan elektromos hálózat, amelyhez a fűtőelem termosztáton keresztül csatlakozik.

A fűtési infravörös film univerzális. Bármely lefedettség alá szerelhető. Ha kívánja, akár saját mobil padlófűtőt is készíthet úgy, hogy a szőnyeghez csatlakozik.

Az infravörös film könnyen felszerelhető, azonban a munka megkezdése előtt a fűtőelemek működését alaposan meg kell vizsgálni. A filmek tetejére történő ragasztására különleges ragasztókkal.

4. opció - Szénsín

A szénszálas padozatot "okosnak" nevezik, a megnövekedett környezeti és tűzbiztonsági, önszabályozó rendszerek miatt. A fűtőelemek egymáshoz vannak kötve szőnyegek formájában. Hőmérséklet-szabályozó hőmérséklet-szabályozók és érzékelők.

A szén alapja az, hogy nem túlmelegszik, nem fél a nyomástól. Ennek az egyedülálló tulajdonságnak köszönhetően bútorok és nehéz tárgyak között is felszerelhető.

A szénszőnyegeket közvetlenül az esztrichre vagy a csemperagasztóba helyezzük. A meleg padló tetején bármelyik befejező bevonatot fel lehet szerelni, beleértve a természetes és mesterséges kőzetet.

A padlófűtés kiválasztásának kritériumai

Számos paramétert kell választani, amikor egy padlófűtést választanak a fürdőszobában:

 • Az épület típusa. Magánház vagy apartman önálló fűtéssel választhat vízstruktúrát. De egy központi fűtéses lakásban alkalmasabb elektromos rendszer - kábel vagy infravörös.
 • A szoba elhelyezkedése. Ha a magasház épületében lévő lakás nem található az első emeleten, a szomszédok árvízveszélye túl nagy, ezért a vízszerkezet telepítése nagyon nemkívánatos.
 • Kinevezés. Ha a padlófűtés csak a fürdőszobában van elhelyezve, akkor könnyebb a fűtőtestek telepítése, mint a vízszintes csövek elhelyezésére.
 • A padló típusa. Fontos figyelembe venni a fűtési rendszerek korlátait és azok kompatibilitását a különböző típusú bevonatokkal.
 • A telepítés bonyolultsága. Ha a helyiség tulajdonosa a munkát saját kezével tervezi megtenni, jobb választani a legegyszerűbb telepíteni kívánt verziót.
 • Rendszerköltség A végső döntés meghozatala előtt gondosan számítani kell az anyagok mennyiségét és költségét. Ez segíthet speciális online számológépeken, amelyek bizonyos helyeken vannak.
 • Gazdaság. A fűtésnek olcsónak kell lennie - ez egy axióma. Szükséges összehasonlítani a különböző típusú operációs rendszerek előnyeit, hátrányait és költségét.

Javasoljuk, hogy meghallgassa a szakember véleményét, hogy megkönnyítse a terv meghatározását:

Elektromos kábel padló szerelése

Minden rendszer rendelkezik saját telepítési funkciókkal, és a munka megkezdése előtt ismerkedjen meg egy adott típusú padlófűtés részletes telepítési utasításával. Szükség van továbbá a gyártó műszaki dokumentációjának és ajánlásainak alapos megismerésére.

Tekintse meg a fűtött padló beépítésének részleteit a fürdőszobában a fűtőkábel fektetésének példáján.

1. lépés: készletkészítés

A padló alatti fűtés telepítéséhez az alábbi összetevőkre van szükség:

 • egy vagy két fűtőkábel;
 • termosztát;
 • hőmérséklet-érzékelő;
 • műanyag hullámcső a hőmérsékletérzékelő lefektetéséhez;
 • rögzítőszalag;
 • hőszigetelő anyag.

A fűthető padló készlet önállóan szerelhető fel, vagy már készen is kapható - kábel, termosztát, érzékelő. Ebben az esetben csak egy fűtőberendezést kell vásárolni külön-külön (fólia penofol, penoplex vagy más hasonló hőszigetelő működik).

2. lépés: Telepítse a termosztátot

Az először telepítendő elem a termosztát. A rendszer összeszerelésekor egy hőmérsékletérzékelőhöz csatlakozik. Az eszközök együtt dolgoznak: amikor a padlót a kívánt hőmérsékletre melegítik, az érzékelő jelet küld a termosztátnak, és kikapcsolja a fűtést, amíg a hőmérséklet el nem éri a megadott minimális értéket, majd bekapcsolja.

A termosztát telepítéséhez 0,5-1 m-re kell szükség ahhoz, hogy a doboz méretét a falon belül megcsavarja. A padlón két hornyot készítenek, amelyekben hullámos műanyag csövek helyezkednek el - egy hőérzékelő vezetékkel és egy tápkábellel.

3. lépés: Alapozás előkészítése

A padlót szennyvízből tisztítják, leválasztják, esztrichteljesítik. Sima és egyenletes felületet kell elérni a cseppek eltávolítása érdekében, ellenkező esetben a fűtési rendszer károsodásának kockázata növekszik.

Amikor az alap készítésének fő munkája befejeződött, várjon, amíg a keverék teljesen megszárad. Ezt követően a padlót alaposan felszívják a felület megerősítésére. A következő munkafolyamat akkor kezdődik, amikor a primer száraz.

Az előkészített felületen egy réteg szigetelés. A hőveszteség megelőzésére van szükség. A kábel minden oldalról egyenletesen melegíti a környezetet. A meleg felfelé és lefelé halad. Ez azt jelenti, hogy a meleg padló nem csak a fürdőszobát, hanem a padlólapokat, a szomszédokat vagy akár az alagsort is hevíti.

Ennek eredményeként a lakás tulajdonosa túlfizet a villamos energia, mert a fűtési rendszer továbbfejlesztett üzemmódban működik, és a hő minimálisra csökken. Könnyen megoldható ez a probléma: csak válasszon egy jó szigetelés vastagsága legalább 20 mm, és tegye le a hajtogatott felfelé.

4. lépés: Cable Laying

A kábelt el kell helyezni azon a helyszínen, ahol a huzal csatlakozik a termosztáthoz. Egy speciális acélszalagra van szerelve, amely a szigeteléshez csatlakozik (lépés - 50 cm). A rögzítőszalaghoz rögzítőelemek találhatók a fűtőkábel könnyű rögzítéséhez.

A kábel rögzítésénél ügyelni kell arra, hogy a falhoz való távolság legalább 10 cm legyen, és a körök között legalább 6 cm legyen (a lépésméret legfeljebb 20 cm lehet). A kábelt lehetőleg a radiátoroktól és a csövekről kell elhelyezni. Távolság - 20 cm-tõl.

5. lépés: Telepítse a hőérzékelőt

A hőérzékelő felszereléséhez hullámos cső szükséges. Egy szenzort helyezünk be, dugót helyezünk be annak érdekében, hogy megakadályozzuk az építőelemek belépését a csőüregbe, és a kábelfordulatok közepén helyezkedjen el.

A hőérzékelő kapcsai a termosztáthoz vannak csatlakoztatva, a vezetékeket az előkészített tengelyekbe helyezve. Ezután a falon lévő hornyok gyengéden vakolhatók vagy összeragadhatnak.

A rendszer készen áll a tesztelésre. Az esztrich betöltése előtt ellenőrizni kell az összes elem funkcionalitását. A kábel ellenállása tesztelhetõ. Ha minden rendben van, folytassa az esztrich elrendezését.

6. lépés: Töltse fel az esztrichet

Egy speciális keveréket egy 3-10 cm-es rétegű meleg padlóra öntöttek a beiktatott fűtőrendszerre, és a padlón sem szabad járni, amíg teljesen száraz, és a rendszert nem kapcsolja be.

A keverék keményedési idejét fel kell tüntetni a csomagoláson, általában három napig. Ez után az idő alatt, már járni a padlón, feküdt a cél, de mielőtt az első kezdete a padlófűtés egy hónapig kell haladnia. Ekkor az esztrich csak felveszi a szükséges erőt.

Részletesebb videoeszközt kínálunk a padlófűtés telepítéséhez:

Leggyakrabban padlóburkolatoként a fürdőszobában csempével vagy porcelánnal. Ez a helyiségek üzemeltetésének különleges feltételeinek köszönhető. A padlófűtéseknek köszönhetően a fürdőszobában optimális mikroklímát, jó padlófűtést lehet elérni, ami azt jelenti, hogy más típusú bevonatok is alkalmasak - kő, laminált, linóleum vagy szőnyeg.

Fűtött padló a fürdőszobában

A sok ember számára népszerű meleg padló rendszerek jelenleg nem csak a főbb lakóövezetekben vannak telepítve. Például egy meleg padló a fürdőszobában jelentősen növelheti az egész lakásban a kényelmes életvitel szintjét, csökkentve a páratartalmat, és megfelelő szinten tarthatja a levegő hőmérsékletét.

Figyelembe véve azt a tényt, hogy sok fürdőszobában és fürdőszobában cserép használják befejező anyagként, ezekben a szobákban egy további fűtési forrás használata nagyon hasznos lehet. A fürdőszobák kétféle padlófűtést használnak: víz és elektromos padlófűtés a fürdőszobában.

A legkedvezőbb lakástulajdonosok adják a második lehetőséget - infravörös (elektromos) meleg padló. Nagyobb mértékben népszerűsége a telepítés tervezésének és működésének megkönnyítésének köszönhető.

Infravörös meleg padló

Fűtött padló a fürdőszobában infravörös utal az elektromos fűtési rendszer, amely alapja fűtőtestek. Ezek a szőnyegek olyan textilalapok, amelyekben a fűtőelemek be vannak ágyazva. Termosztát segítségével egyszerűen beállíthatja a padlófűtés kívánt hőmérsékleti módját.

A fürdőszobában lévő vízmelegített padló szintén az otthoni padlófűtés egyik rendszeréhez tartozik. Megkülönböztető jellemzője a telepítés során a forró víz használata hőforrásként a fürdőszobában vagy a WC padlójánál lévő műanyag csövekben. Ezt a padlófűtési módot a legtöbb esetben országos házakban és házakban használják.

Az elektromos padlófűtés a fürdőszobában számos előnnyel jár: elfogadható felszerelési költség, olcsó beszerelés és telepítés, könnyű kezelhetőség.

Ezenkívül a kész kialakítás csak 4 mm-rel növeli a padló magasságát. A fürdőszobában lévő vízszintes habarcsok általában 8-10 cm-rel emelik a padló teljes szintjét, természetesen nem túl kényelmes, ezért ez a tulajdonság biztonságosan az ilyen típusú szerkezetek hátrányainak tulajdonítható. De ugyanakkor a fürdőszobában fűthető víz sokkal gazdaságosabb, mint az elektromos kivitel.

Elektromos padlófűtés a fürdőszobában

Az elektromos fűtési rendszerek ideálisak bármilyen helyiségben, beleértve azokat is, ahol a vízmelegített padló működése lehetetlen vagy rendkívül nehéz. Az elektromos padlófűtés felszerelése és üzembe helyezése meglehetősen egyszerű a végrehajtás során, így bárki képes megbirkózni vele.

Még a lány is megbirkózik ezzel a feladattal.

A fürdőszoba egy magas páratartalmú helyiség, melynek köszönhetően a jólétet negatívan befolyásoló gombáknak nagyon jó feltételei vannak a fejlődésnek. Miután a meleg padló be van építve a fürdőszobába, a szoba sokkal szárazabbá válik, ami minimálisra csökkenti a gomba valószínűségét.

Hogyan készítsek meleg padlót a fürdőszobában?

Ha bízik a képességeiben, megismerheti a padlófűtés telepítésének technológiáját, és folytathatja a rendszer önálló telepítését.

Meleg elektromos padlóelemek a fürdőszobában

Valójában az elektromos padlófűtés egy különálló elem a fő padlóról, amelyet a padló szerelése előtt vagy alatt szereltek fel. Ez a rendszer olyan fűtőkábeleket vagy szőnyegeket tartalmaz, amelyeket betonalapra helyezett (vagy új csempe felrakása egy régiben), majd szilárdan ragasztva van a régi bevonattal. A matracok szövetből állnak, fonott elemekkel, megbízhatóan védettek és nedvességtől védettek. Annak érdekében, hogy az elektromos hálózathoz csatlakozhasson, a 4 méter hosszú, szabadon feltöltött vezetékek mindegyikhez csatlakoznak az elejétől és végétől.

A rendszert 220 V feszültséggel táplálja a hálózatról. A beépített érzékelőnek köszönhetően a fürdőszoba fűthető padlójának hőmérsékleti módját méri, és a szükséges fűtést egy elektronikus termosztát segítségével határozzák meg.

Annak érdekében, hogy a szőnyegek pontosan illeszkedjenek a különböző kiugrásokba és sarkokba a szobába, ollóval vágják őket, és a beszerelés során vinil-klorid ragasztót használnak. A ragasztós habarcs három nap múlva megszárad, miután elkezdheti a csempe lefektetését. A csempe ragasztót, amelyre a csempe van elhelyezve, egy fogazott simítóval van bevonva. Részletesebben a cikk általános technikájáról - hogyan lehet hőszigetelt padlót készíteni.

Ragasztás az elektromos szőnyegekre fogazott simítóval

Hőmérsékletérzékelő vezetékek és vezetékek vezetnek a csövekbe, amelyek után a csatlakozódoboz fedéllel van ellátva. A hőkezelés későbbi behelyezésének legjobb módjai a fürdőkád és a szoba sarkai. Szükség esetén apró darabok készülnek a szőnyegekben, megpróbálva kiküszöbölni a fűtőelemek károsodásának lehetőségét.

Függetlenül a padlófűtést a fürdőszobában minden ember erejéig a legfontosabb, hogy gondosan és gondosan kövesse az összes telepítési követelményt.

A vezetékek megcsípése, hajlítása vagy vágása tilos. A matracokat csak az alap tiszta és száraz felületén kell ragasztani egy speciális cserépragasztóval. A ragasztás befejezése után megkezdheti a fűtött padló beszerelését a fürdőszobában, a rendszer összes szükséges elemének további csatlakoztatásával.

A védőfilm eltávolítása a hőmérő ragasztócsíkjaiból

Meleg padló a fürdőszobában, amelynek áttekintése a legtöbb esetben pozitív, ideális megoldás a javításokhoz, mivel kis szobák fűtésére szolgálnak. A termosztát használatával beállíthatja a kívánt hőmérsékletet, és napközben a kívánt állapotban tarthatja.

Meleg padló a fürdőszobában - beépítési funkciók

A padló alapozására vonatkozó követelmények

Az alap munkafelületének sima és tiszta legyen (a méretek megengedett mérete nem haladhatja meg az 1 cm-t). A hőszigetelő réteg deformálódásának megakadályozása érdekében az átfedő felületet vékony réteg homokcement habarccsal kell egyenlíteni.

Szükséges munka a szigetelőréteg felhelyezése előtt

Mielőtt elkezdené felfektetni a szigetelő réteget, ügyeljen arra, hogy a ház projektje lehetővé tegye a meleg padló telepítését a fürdőszobában. Ha ezt a lehetőséget tervezik, akkor a gőz és vízszigetelés, amely tekercs, bevonat vagy ömlesztett anyagokból áll, tiszta alapra helyezik.

Ha az ömlesztett anyagok alapja bitumen kötőanyag, akkor a bitumennek alaposan meg kell száradnia, mielőtt a polisztirol habanyagok szigetelését megkezdené.

A fürdőszobának vízszigetelése töltőanyaggal

Milyen anyagokat használnak a hőszigetelés gyártásához?

Fűtött padló a fürdőszobában, melynek ára függ az alkalmazott mennyiségtől, mivel a fűtőelem polisztirolhab, kemény ásványi lapok, parafa szigetelés, valamint speciális fólia használatát jelenti.

Az alumínium fólia hőszigetelésre való felhasználásának szükségessége

Elektromos padlófűtés a fürdőszobában magában foglalja a fényvisszaverő bevonatot, amely tökéletes alumíniumfólia. De érdemes megjegyezni, hogy nem ajánlott a bevonat nélküli fólia használata, hiszen az esztrich-oldat lúgos közeggel nagyon hamar rontja az alumíniumot, ezért a fűtött padlók a fürdőszobában hamarosan további javításokat igényelnek.

Fólia fektetése parafa szigetelésre

Ez a fólia nagyobb mértékben alkalmas a páraelzáródás megszervezésére, mivel nem alkalmas a cement-homokos massza alá. Az alumíniumfólia csak gipszkötéses esztrich esetén ajánlott. Ilyen esetekben ajánlott jó vastagságú fóliát használni.

Meleg padló a fürdőszobában - videó a kész szigetelőlapok lefektetéséről

A kész szigetelőlemezeket kifejezetten a padlófűtés rendezésére használják. Az ilyen anyag behelyezésénél biztosítani kell, hogy ne legyen repedés vagy különböző rés, különben az esztrich oldata áthatolhat a lemezek között, ami akusztikus és hőmérséklethidakat eredményez.

Miután a fürdőszobában meleg padlót szereltek fel, azonnal észreveheti a kellemes változásokat - reggel friss és meleg szobába kerül, és nem egy sötét és nedves helyiségben, ahol a falak foltjai és páralecsapódása van. További információ a villamos padlófűtés kialakításáról a linken található.

Meleg padló a fürdőszobában saját kezével

Örülök, hogy mezítláb felállni a mosdó után a mosdó meleg padlóján, különösen ha télen rosszul melegszik a ház. Lehetőség van a tervezésre és a padlófűtésre önállóan, de ehhez kis ismeretekre és készségekre van szükség. Munka előtt el kell döntenie a padló típusát, következtetést kell levonni arról, hogy melyik az egyik jobb, és csak akkor vásárolja meg a szükséges anyagokat és eszközöket.

A fürdőszoba padlójának kiválasztása

A fűtött padlók több típusra oszthatók, amelyeket a felhasználó a kritériumok szerint választ ki: a telepítés és a működés jellemzői. Mindegyik telepített típusú meleg padló a saját kezével ellátja funkcióit, de mégis van különbség, és itt is jól kell kiszámítania a padló karbantartási költségeit működés közben, és figyelembe veszi az összes részletet a telepítéskor. Ha nincsenek nagy készségek az építőiparban, és nincs idő a kád javítására, akkor jobb, ha a padló elektromos.

Egy kis idő múlva veszi a vízszintet, ami szintén nem igényel sok költséget. És a legfiatalabb padlófűtés a fürdőszobában infravörösnek tekinthető, de használata nem annyira népszerű az elektromos vagy a vízhez képest.

A szakértők segítenek kiválasztani a típust, kiszámítani a kívánt anyag kívánt mennyiségét, és megmondani, milyen típusú padló alkalmas minden típusra.

elektromos

Elektromos padlófűtés a fürdőszobában áll egy elektromos szőnyegek készült speciális film és kábel felelős a fűtés. A kábelek egyvezetősek és erősek. A sodródás költsége magasabb a magas szintű biztonság miatt. A szőnyegekkel együtt a termosztát a készletben megtalálható a szükséges hőmérséklet meghatározásához és beállításához, valamint vezetékekhez a rendszer hálózati csatlakoztatásához. Ajánlatos a szigetelőfólia külön vásárolni, és ha nem szerepel, vegye fel a szalagot és a hullámcsöveket.

A következő műveletek szakaszokban történnek:

 1. Mielőtt az elektromos padozatot saját kezével telepítené, elő kell készíteni a felületet, le kell vágnia a régi bevonatot. Ezután az alapnak tökéletesen laposnak kell lennie, és nincs szennyeződése, porának, ütéseknek és lyukaknak. Az utolsó hibát konkrét megoldással lezárják, és szerszámokkal egyenlítik ki, és a dombokat eltávolítják speciális zománcpapírral.
 2. Miután elkészítette a szőnyegek elhelyezésének helyét, meghatározta a termosztát telepítésének területét. És már lehetséges, hogy elektromos vezetékeket csatlakoztasson a fűtött padló hálózatához.
 3. A fényezett oldalról a mennyezetre egy szigetelőfóliát alkalmaznak az első réteggel a szintelt tisztított padlón. Az illesztéseket ragasztószalaggal rögzítik. A szigetelőlemezek nem érhetik el a falakat.
 4. Az elektromos szőnyegeket főként tekercsekben és néha készítésű hálóval készítik el, és a rögzítéshez szalagot, ha ez nem elérhető, a rácsot meg kell vásárolni, és a kábelt bizonyos távolságra kell elhelyezni.
 5. A fürdőszoba nagyon kicsi, így a szőnyeget biztosan be kell fordítani egy szögben, ehhez a rácsot egyszerűen meg kell vágni és a kábelt a kívánt helyzetbe kell beépíteni.
 6. Az érzékelőt, amely rendszerint belép a komplexbe, jól hozzáférhető helyen helyezkedik el, hogy ne sérüljön a padló a meghibásodás vagy karbantartás során.
 7. A falon lévő termosztát az üzemeltetési és biztonsági előírásoknak megfelelően elektromos vezetékekkel van felszerelve. Majdnem olyan, mint egy aljzat érzékelővel, amely a doboz alatt falon rejtőzik.
 8. A telepítés után a rendszer működik, és a tápegység ellenőrzésre kerül. Ellenőrizheti az aktuális áramlásmérőt.
 9. Ha a rendszer működik, egy bizonyos vastagságú padlóburkolat készül, ahol csempe vagy más padlóburkolat van felhordva.

víz

A fürdőben lévő vízmelegített padló beépített műanyagból, réz vagy PVC csövekből áll, kis átmérővel. A padlófelületen a megfelelő sorrendben szerelik fel, és a forró víz segítségével melegítik fel, hőmérsékletük pedig termosztáttal szabályozható. Ugyanazokat a csöveket vagy anyagokat használják a radiátorok számára, így a rendszer hasonlít egy különleges típusú padlóra. A csöveket burkolólapok, beton vagy esztrichek burkolják.

A fürdőszobában a legjobb megoldás az alumínium anyagokra és kartonpapírpadlókra helyezett cserép a jobb hőátadáshoz. A telepített vízmelegítő feletti fapadló fel van szerelve, ha a helyiség jó szellőzéssel rendelkezik. Közelben a helyiséget a rendszer hőmérsékletének szabályozásához szükséges kollektorral látják el.

A meleg, önálló vízbázis viszonylag olcsó, és a rendszer telepítése egyszerű és biztonságos. Szakemberek részt vesznek a szakmai telepítése padlófűtés, javasoljuk, hogy a csöveket a padló alatt a házban, ez azért van, hogy megakadályozzák a víz belépő a vészhelyzet esetén a rendszerben. Hogyan készítsek meleg padlót a fürdőszobában, ha a lakás vagy a ház egyedi fűtéssel rendelkezik? Az összes szükséges anyag beszerelése után a rendszer a forró víz forrásához kapcsolódik, vagyis az egyéni fűtéshez.

Figyelj! Bizonyos építési és javítási munkálatok jóváhagyást és dokumentációt igényelnek az illetékes hatóságok engedélyével. Jobb biztosítani, és mielőtt vízfűtést helyezne el a fürdőszobában, kérdezze meg az engedélyeket, nehogy túlfizetjen később, és ne fizesse a bírságokat.

előnyök

Víz vagy elektromos padló a fürdőszobában csináld magadnak számos előnye van:

 1. Bármelyik rendszer rejtve van a látószögtől, olyan időben, amikor a radiátorok fűtése még egy helyet foglal el egy már kis térben;
 2. Minden kád vagy zuhanyzó kellemesebb lesz, ha a fürdőszobában kényelmes hőmérséklet nem csak a levegő, hanem a padlóburkolat is.
 3. Az egyéni fűtéssel összekapcsolt meleg padlókat mind apartmanokba, mind magánházakba telepítik, ez jelentősen megtakarítja a családi költségvetést, és ez a rendszer meglehetősen gyorsan kifizetődik, különösen ha saját kezűleg van felszerelve.

hiányosságokat

Mivel a ház bármely beépített rendszere hátrányai vannak:

 1. A rendszer költsége a vevő számára nem olcsó. De az első alkalmazások után indokolt, mert nem akar elhagyni a kényelmesen felszerelt fürdőt.
 2. Nem minden padlóburkolat használható a padlón, amit a fürdőszobában szeretnék használni. A leghasznosabb lesz kerámia csempe és önterülő padló. Racionálisan csak akkor lehet fapadlót elhelyezni, ha jó a szellőzés a fürdőszobában, különben hamarosan ilyen padlót kell cserélni.
 3. Az elektromos padlófűtés elektromos áramot igényel. Ezért bármilyen típusú fűtött padló telepítése előtt ki kell számolnia az előnyöket és hátrányokat, hogy kiválassza, melyik jobb, különben a padló nem lesz hasznos, mert nagyon költséges lesz.

A fűtött padló, elektromos vagy víz felállítása, ami jobb, csak egy ház vagy egy lakás tulajdonosát kell választania. A rendszer költségei nem olcsóak, de a padlózat telepítésekor kevésbé lesz rá mód. Ha az elektromos áram még nyáron is bekapcsolható, a padló vízfűtés csak egy egyedi fűtési rendszer indításával fog működni. A rendszer érzékelője 40 foknál magasabb hőmérsékletet mutat, de a termosztát segítségével a fűtés megváltoztatható.