Legfontosabb > Tervezés

Hogyan tegyük csempe a fapadló a fürdőszobában

A cserép alap leggyakrabban cement beton, de néha nem lehet különféle okokból előállítani. Lehetséges, hogy ebben az esetben csempéket helyeznek a faalapra? És ha igen, hogyan kell csinálni, mert a fa és a cserép nem kompatibilis anyagok? A válasz: lehet, de csak akkor, ha alaposan előkészíti a felületet, és ragaszkodik a speciális technológia. Nézzük meg, hogyan kell csempe a fürdőszoba a fapadló szerint az összes szabályt.

A csempe árnyalatai egy fa alapon

A fa deformációnak van kitéve, megrepedhet és megduzzadhat, és ezek a tulajdonságok egyáltalán nem járulnak hozzá a padlón elhelyezett kiváló minőségű és tartós csempeburkolatok kialakításához. A statikus jelleg hiánya miatt a ragasztó megtörik, a csempe elmarad a felszíntől. Ezért szükség van egy szigetelő csillapító réteg létrehozására vagy arra, hogy a bázis nagyobb merevséget biztosítson.

Ha a fából készült padlóról beszélünk a fürdőszobában, fontos, hogy gondoskodjunk a nedvességtől való védelemről, ami a penész és a penész kialakulásához, a rothadó lapokhoz, a fa deformációjához vezet. A kerámia megbízható védelmet nyújt a nedvesség ellen, ha megfelelően felkészíti az alapot, majd minőségi módon feldolgozza a varratokat.

Miután a cserépet egy faalapra telepítette, fel kell készülnie az alábbi problémákra, amelyeket csak a felső bevonás előtt lehet rögzíteni:

 • a felület lehajlása, ha a rönkök közötti lépés több mint 0,5 m, vagy ha az aljzat vastagsága kisebb, mint 20 mm;
 • a csempe elmarad az alaptól;
 • egy sikoly, amelyet egy kerámia réteg nem kíméli.

Vizsgáljuk meg a bázis és a fektetési csempe előkészítését.

Az aljzat előkészítése a cserépbeállításhoz

Mielőtt csempével dolgozna, felméri a felület állapotát.

 1. Eltávolított díszítő bevonatok linóleum, laminált formában stb.
 2. Régi vízszigetelés cserélje ki. A védőrétegnek kiváló minőségűnek kell lennie.
 3. Különös figyelmet fordítanak az aljzat ellenőrzésére, amely olcsó fából készül.
 4. A lerakódások csúcsminőségű fából készültek, amelyeket antiszeptikus anyagokkal kezeltek. Nem változtathatók meg, de ellenőrizni kell.

A régi padlólapon nincs elhelyezve, mert a sikoly nem kerül ki, és a csempézett padló mindig veszélyben van.

A faalap készítésének eljárása:

 • Teljes körű leszerelés a bevonatok eltávolításával, befejeződésével és aljzatával történik. A szétszerelés munkaigényes, de a jó eredmények érdekében meg kell csinálni.
 • Az alap szintre van állítva.
 • A szétszerelt padlókat mélyen behatolva fertőtlenítő és égésgátló anyaggal kezeljük. A rétegeket többször alkalmazzák teljes száradással. Ha a mennyezet beton, a felületet egy primerrel és a gipsz-résekkel kell kezelni.
 • A laptömítő lapokat szétszerelik és kicserélik, ha kopás észlelhető.

A késések közötti távolság nem haladhatja meg a 0,5 mt. A fa nem képes ellenállni a terhelésnek, és a padló leesik. Ha ez a távolság nagyobb, logokat kell hozzáadni, az optimális lépés 0,4 m.

 • Torzulások jelenlétében a formatervezés egyenetlen lesz, vagy béléscsillapítók használatával.

A késleltetés alatt vízszigetelést kell biztosítani: tetőfedő anyag, polietilén vagy speciális filmek, amelyek nem engedik meg a nedvességet, és megakadályozzák a felületen a kondenzáció kialakulását.

 • Az alap és a késések közötti tér tele van finom expandált agyaggal. Hő- és hangszigetelőként működik, és felszívja a felesleges nedvességet. Fent van egy 5 cm-es hézag a szellőzéshez. Szükség van a levegő kilépésére a padló alatti térből.
 • A csempe alapja egy tábla vagy vastag vízálló rétegelt lemez. A lakkot vagy a festéket eltávolítják a régi felületekről. A lapok között 3-5 mm-es rés marad a nedvességtől való deformáció kompenzálására. A padlót egy darálóval egyenlítik ki, a nyílások fel vannak szerelve.

Az izoláló réteg létrehozása

Az esztrich vagy csemperagasztó merevsége lényegesen magasabb, mint az alapként használt faé. Ezért a csempe és a padló között egy olyan réteg, amely kompenzálja a fa mozgását, valamint egy vízszigetelő réteget képez.

Különleges multifunkcionális film használata esetén a párnázó réteget a kemény oldalon kell elhelyezni a csempe és a rugalmas oldal felé - a táblákhoz. Annak érdekében, hogy lélegezzenek, az anyagnak gőzzel és levegővel kell átmennie, de meg kell akadályoznia a nedvesség behatolását.

A vízszigetelés lehet tekercs vagy folyadék.

 • A tömör anyagot a padlón tekerjük és Scotch-szalaggal rögzítjük.
 • A szárítóolajat vagy a latex impregnációt egy fa felületre helyezzük, és a festékhálót azonnal lefektetjük.

A csappantyú a fa mozgása ellenében rugalmas aljzatragasztó lehet, amelyen a csempe fel van szerelve.

A csempe és a fa közötti közbenső réteg: lehetőségek

Nem ajánlott a csempe közvetlenül a fapadlóra helyezni. A padló deformálódhat és repedhet. A kerámia burkolólapok alatt merev alapot kell használni, amelyet a következő anyagok egyikeként használnak:

 • rétegelt lemez, OSB;
 • önterülő vegyület;
 • gipszrost.

Rétegelt lemez és szélezett deszkák készítése

Ha a faanyag burkolását az alap további stabilizálása nélkül olyan rétegként alkalmazzák, amely kompenzálja a fa paramétereinek ingadozását, akkor a ragasztás után is fennmaradó speciális ragasztók elasztikus tulajdonságokkal rendelkeznek. Megfelelő készítmények: Lacrysil, Liokol, "Kreps", "Ceresite". A ragasztó alkalmazása előtt szükségessé válik az ízületek csiszolására és tömítésére.

A rétegelt falemez vagy OSB lapok elhelyezése a lemezeken növeli az alap megbízhatóságát, habár ajánlott ugyanazt az epoxi-poliuretán kompozíciót használni, mint ragasztót.

Önterülő padló

Kompatibilis, száraz, önterülő keverékeket választanak ki a fa számára. Nem tartalmaznak kazeint - olyan anyag, amely elpusztítja a fa szerkezetét, és rostos adalékanyagok vannak a tapadás javítása érdekében.

 • A peremetrét a töltet és a csempe magasságával ellátott csillapítószalaggal előzetesen beillesztették.
 • Az elkészített keveréket egy alaposan tisztított padlón kell felhordani. Rétegvastagság - 2,5-5 mm.
 • Míg a kompozíció folyadék, a tűgörgők segítségével a levegőbuborékokat eltávolítják.

Az ilyen alapra csempe ugyanúgy van elhelyezve, mint egy hagyományos esztrich.

Száraz esztrich (GVL)

Először a gipszrostot helyezzük a táblákra, és a csempe fel van szerelve. A fa közelében lévő nedves eljárások egyáltalán nem, ami megakadályozza a nedvesedést. Az ideális lehetőség a "Knauf-superpol" a GVL-tól.

 • A GVL lemezeket egy lapos aljzatra rakják egymás mellett, egymás melletti csíkok segítségével, egy kocka mintán.
 • Az egymáshoz való kapcsolódás zárókupak segítségével történik, ragasztóval vagy tömítőanyaggal a kiálló részeken.
 • Az egyes blokkok lefektetése után a gipszrost lemezeket csavarokkal rögzítik a padlóra.
 • A csempe rögzítése előtt a gipszkarton lap felületére primert alkalmaznak, amelynek összeegyeztethetőnek kell lennie a ragasztó összetételével.

Cserép telepítése fa felületre

A műveletek sorrendje a következő lesz:

 • A falak közepétől merőleges vonalak húzódnak, és a szoba középpontja található.
 • A padlót keresztezéssel és épületszinttel díszítik. Az egyes elemek egyenletességét ellenőrzik. A fektetés az ajtóval ellentétes oldalon kezdődik.

A közvetlen elrendezési séma lehetővé teszi a szegélyezés és az átlós elrendezést - a padló görbületének javítása az ellentétes falak eltérő falain keresztül.

 • Az első az összes szilárd csempe. Miután a ragasztó megkötődött, amikor már lehetséges a padlón járni, a csempe el van vágva és a csatlakozási pontokon van felszerelve.

következtetés

Padlólapok - a legjobb megoldás a fürdőszobában. Faanyagot is fel lehet használni, ha megfelelően felkészíti az alap felületét. Fontos, hogy tartós, sima és megbízható védelmet nyújtson a nedvességtől. A folyamat minden részletét - az alábbi videóban.

Hogyan helyezzünk csempe a padlón - a lépcső lefektetésével

Kezdve javítani a fürdőszobát, az ingatlantulajdonosok arra gondolnak, hogy melyik padlóra szeretnék használni, hogy megfeleljen minden olyan követelménynek, ahol a magas páratartalmat szinte teljes egészében megfigyelik. Mint azt a gyakorlat azt mutatja, a csempe a padlón a fürdőszoba ideális megoldás, és te magad is ezt a munkát.

Aljzatkészítés

A burkolólapok, mint bármely más padlóburkolat, az aljzat előkészítésével kezdődnek. Először is, bútorok, egészségügyi berendezések és tükrök kerülnek a helyiségből. A javítás akkor kezdődik, amikor a fürdőszoba teljesen üres.

A padlólapok elhelyezése a fürdőszobában a legegyenletesebb és legteljesebb felületen van. Néha hallja azt a véleményt, hogy a telepítés megengedett a régi padlóburkolatokon. De ez a módszer jelentős hátrányban van: valószínű, hogy az új csempe nem tapad a régi sima felületre, és a csempe nem marad a padlón.

Ezért jobb lenne szétszerelni a régi csempe és a megoldás, amelyre lefektetett. Az eszközökön egy kalapács és egy véső szükséges. Annak biztosítására, hogy az alap felülete teljesen sima legyen, az optikai szint aktiválódik. Kis szabálytalanságok esetén önszabályozó keveréket alkalmaznak. Egyszerre nem lehet 1,5 cm-nél nagyobb réteggel felhordani, mert a megoldás nem szárad.

Ha az alapnak repedések és mélyedések formájában jelentős hibái vannak, akkor valószínűleg a padlót a padló alá kell simítani a csempe alá, amelyet cementhabarcs felhasználásával készítenek.

A padlózat előkészítése a padló alatti fürdőszobában befejeződik egy alapozó segítségével, hogy javítsa a ragasztó tapadását.

Vízszigetelés a csempe alatt

Mielőtt a padlólapot a fürdőszobába rakja, végezze el a padló vízszigetelését. Egyes tulajdonosok, akik pénzt és időt akarnak megtakarítani, kihagyják a padló telepítésének e fontos szakaszát. A szakemberek azonban erősen javasolják a vízszigetelést minden olyan területen, ahol fűtést, vízellátást és / vagy szennyvízkezelő rendszereket helyeznek el.

A burkolólapok anyagának megválasztása

Mielőtt a padlólapot behelyezné a fürdőszobába, meg kell vásárolnia az összes szükséges anyagot és szerszámot:

 • csempe;
 • kész ragasztó vagy speciális ragasztókeverékek;
 • habarcs;
 • szinten;
 • kalapács;
 • gumi spatula;
 • műanyag keresztek a csempecsatlakozásokhoz;
 • fém termékek jelzőfényekhez.

A szerelés előtt készítsen elő a kívánt konzisztenciájú ragasztóanyag-keveréket, a gyártó utasításaira összpontosítva.

A padlóelemek megválasztása a csempeburkolat előtt történik a padlón.

Ezt az eseményt minden felelősséggel kell megközelíteni, figyelve az ilyen pillanatokra:

 1. Az abszorpciós gőzök mértéke. Mindenki tudja, hogy a fürdőszobában magas a páratartalom. Ha az anyag elnyeli a nedvességet, akkor nehezebbé válik, és a burkolat leválik a padlóról. A mesterek azt javasolják, hogy a csempe előnyben részesítse a pórusokat a hátsó részén (olvassa el a "Hogyan tegye a padlót a fürdőszobába a saját kezével").
 2. Nem csúszó felület jelenléte. A fürdőszobák számára ez fontos pont, mivel meg kell védenünk a családtagokat abban, hogy megsérüljenek a padlón, ahol van egy pocsolya.
 3. Ellenállás agresszív szerekkel szemben. A padlóburkolatok esetében fontos, hogy a mosószer készítmények használata ne rontsa fel a felületét, mivel a fürdőszobában nagyon fontos a helyiség tisztítása.
 4. A termékek hátsó felületének szerkezete. Nem lehetnek rendellenességek és egyéb hibák, ellenkező esetben nem lesz jó tapadás a padló aljához. Ennek eredményeként a padló nem tart sokáig.
 5. A csempe mérete. Ez a paraméter a helyiségtől függ. A fürdőszoba padlólapjának leggyakrabban használt mérete 30x30 cm.
 6. A mintázat állapota a felszínen. A kiváló minőségű padlóburkolatokat mindig modern technológiai folyamatokkal alkalmazott kép vagy minta díszíti. A képnek világosnak és egyenletesen telítettnek kell lennie, mint a képen.

A csempe behelyezése a padlóra

A szerelés előtt meg kell tervezni, hogyan lehet a padlólapot elhelyezni a fürdőszobában, így a jövő padlóelemeinek elrendezése megkapja a kívánt eredményt.

Fektetés végrehajtása a fenti lehetőségek közül választhat:

 • sakktáblaszerűen;
 • átlósan;
 • kép formájában;
 • párhuzamosan.

Nem fáj, hogy tudni akarja, hogy az átlós csempézés több csempét igényel - a hulladék ebben az esetben legalább 30% (további: "A burkolólapok elhelyezése a padlón átlósan - hogyan kell"). Miután kiválasztotta az alap száraz felületének lefektetését (miután a padlót a padló alatt a fürdőszobában töltötte), a padlóburkolat elemeit az ábra szerint rendezik. Ez azért van így, hogy lássa, hogyan fog kinézni a helyben. Ezután dobja a csempéket.

A telepítés szakaszos:

 1. Amíg a csempe a fürdőszobai padlóra kerül, a bázis egy kis területére egy fogazott simítóval megoldást alkalmaznak. Ezután óvatosan alkalmazza a padlóterméket, amelyet többször is megérintett egy gumi kalapáccsal.
 2. Az optikai szint használatával könnyedén ellenőrizheti a burkolólapok helyességét - laposnak kell lennie. Ha a burkolat túlságosan elmerül a megoldásban, akkor el kell különíteni a ragasztótól és újra kell dolgozni, és hozzá kell adnia egy kevés ragasztót. Abban az esetben, ha az elem túl kinyúlik a felszín felett, akkor a cserépet el kell távolítani, majd távolítsa el a felesleges keveréket, és helyezze vissza a helyére.
 3. Amikor a csempe a fürdőszoba padló befejeződött, meg kell várni, amíg a padló kiszárad. Ezután az elem felületét ragasztással kell megtisztítani, és a csempe közötti kötéseket gumi lapáttal kell betölteni. A simítóelegyet addig alkalmazzák, amíg teljesen meg nem töltötték, és nem engedik meg, hogy az üregek maradjanak. Lásd még: "Hogyan tegyük egy csempe a padlóra a saját kezével - a cselekvési eljárás."

Néhány hasznos ajánlás

A szakértők tanácsának köszönhetően a padlóburkolat elrendezése a fürdőszobában gyorsabban és könnyebbé tehető:

 1. Mielőtt a padlót a saját csukló alá öntötte a fürdőszobába, gondosan tanulmányoznia kell a vonatkozó információkat.
 2. A cserép vágása előtt ajánlott nedvesíteni vízzel. Jobb használni a csempevágót, nem a csiszolót. A csempék feldolgozásánál nagy mennyiségű por keletkezik, így nem lehet légzésvédő és speciális szemüveg nélkül.
 3. A ragasztókeverék elkészítéséhez tiszta vödröt kell használni. A ragasztó előkészítésének megkezdése előtt tegye fel a légzőkészüléket. A por kiömlött a csomagolásból, vízbe öntötte, várjon 10 percet, és tartalmazzon egy fúrógépet. Az oldatban lévő adalékanyagok nagy nedvességtartalmúak.
 4. Készítse elő a ragasztót egy fúvókás keverővel ellátott fúróval. A tapadóoldat alkalmazásához használjon fogazott simítót, 45 fokos szögben tartva.
 5. Nem szabad túlságosan ragasztani, mert gyorsan szárad (további információ: "Hogyan készítsek padlólapokat - telepítési utasítások").
 6. Mielőtt a burkolólapot a ragasztó oldatba nyomná, akkor gondoskodnia kell róla, hogy nincs benne levegő, különben a padlóburkolat üregek miatt nem tart sokáig.
 7. A habarcs színének kiválasztásakor figyelembe kell vennie ezt a tulajdonságot: a kontrasztos árnyalat a varratok egyenlőtlenségét hangsúlyozza. Ezért a habarcs színét a csempe hangjának megfelelően választják ki.
 8. Tisztítsa meg a csempe az oldatból vízzel és tisztítószer nélkül. Lásd még: "Hogyan készítsek csempe a padlón - utasítás".

A szakemberek fenti ajánlásai segítenek egy csempézett padló kialakításában a fürdőszobában, és ezáltal jelentős mennyiségű pénzt takarítanak meg. A legfontosabb feladat a felelősségteljes és komoly munka.

Hogyan készítsek csempe a padlón a fürdőszobában - útmutató a tojás

Ha felújítást tervez vagy nagy fürdőszobai felújítást tervez, gyakorlati lehetőséget keres a padló befejezésére, hallgathatja azokat a tervezők ajánlásait, akik azt állítják, hogy semmi sem jobb, mint a kerámia burkolólapok. A fürdőszoba újbóli felszerelése komoly költségeket eredményez, ezért bármilyen módon meg kell szabadulnia.

Mivel egy professzionális kagyló munka költsége meghaladja az átlagos árkategóriás csempe költségeit, jobb, ha megtagadja szolgáltatásait azáltal, hogy saját kezűleg végzi a telepítést. Ez a cikk segít abban, hogy kitaláljuk, hogyan lehet a padlóra csempézni, milyen eszközöket igényel, és hogyan készítse el megfelelően a helyiséget a munka megkezdése előtt.

A tojás fajtái

A padlólapok változatossága a fürdőszobában elképesztő, néha megnehezíti a választást. Formája lehet négyzet alakú, téglalap alakú és más, összetettebb formák formájában. A burkolást különböző módokon végezzük, az elemek geometriájától függően:

 • Párhuzamos módszer. Megfelelően megfogalmazva, a csempe hasonlít egy lapra egy noteszgépből egy szakaszban, különösen akkor, ha kontrasztbetöltést alkalmaztak a fugázáshoz. Ez a módszer jó négyszögletes és négyzetes csempékhez. A párhuzamos munkavégzés a legegyszerűbb a saját kezével, így még egy kezdő finiser is elhelyezheti ezt a rendet;
 • Sakk módszert. A burkolólapok ilyen módon történő kialakítása téglafalra van szükség, ha "féltégla" -ra rakod. Ez a megoldás látványosabbnak tűnik, de még nehezebb megtenni magad is. A legjobb eredményt téglalap alakú csempékkel érik el. A csempe lefektetése a kockarendszer-minta nem könnyű, de a hatás megéri az erőfeszítést;
 • Átlós módszer. Leggyakrabban négyszögletes csempékkel díszített fürdőszoba padlójának díszítésére használják. Mivel a halmozódás átlósan történik, mintha egy saroktól az ellenkező szögig, a négyzetek úgy néznek ki, mint a gyémántok;
 • Mozaik módszer. A gyártók teljes csempegyűjteményt kínálnak, amellyel a padlón minta vagy mintázat jön létre. Általában ezek az elrendezések sokkal drágábbak, célszerű használni őket a fürdőszobában, egy terület több mint 20 négyzetméter. m, hogy a kép jól látható legyen. Hihetetlenül nehéz kezelni a saját kezét, és ha figyelembe veszi az anyag magas költségeit, helyes lesz a munkát egy szakemberrel megbízni.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kerámia burkolólapok átlós módszere növeli az anyagfelhasználást, mivel a vágás és az üzembe helyezés miatt a nem megfelelő maradványok 30% -a elvész.

Eszközök és anyagok előkészítése

A fürdőszobai padlóburkolatok készítéséhez saját kézzel a tapasztalt kézművesek ajánlják a következő követelményeknek megfelelő csempe vásárlását:

 1. A csempe vastagságának 9-12 mm-en belül kell lennie;
 2. II. Vagy magasabb stabilitási osztály;
 3. Nagy kopásállóság, keménység, AA nedvesség elleni védelem, agresszív mosószerek ellen.

Fontolja meg egy nagy csempe, különösen, ha sötét színű, vizuálisan csökkenti a fürdőszoba méretét, ezért válassza a közepes méretű lehetőségeket, ugyanolyan színű, mint a fal díszítése.

Ezenkívül a fürdőszoba padlójának megfelelő csempézéséhez a következő eszközre lesz szükség:

 • Építőgép;
 • Gumi spatula;
 • Fogazott simító;
 • Üvegvágó;
 • Maszkoló szalag;
 • Épület szintje;
 • Gumi kalapács;
 • Csemperagasztó, fugázás, alapozó;
 • keresztezi;
 • Víz, keverő tartály, rongy.

A munka sorrendje

Általánosságban elmondható, hogy a padlózat burkolatának lefektetése ugyanúgy történik, mint más helyiségek befejeztével. Azonban vannak olyan titkok, amelyek lehetővé teszik, hogy tökéletes eredményt érjen el a saját kezével. A szaniterhelyiségben végzett munka legfőbb nehézsége az egészségügyi berendezések és csövek rendelkezésre bocsátása, amelyek különleges rendben vannak.

Mint tudják, a mosogatótartályt a dekoratív falburkolat felszerelése előtt szerelik fel, de hogyan kell a padlólapot elhelyezni, nehogy piszkos vagy sérüljön a javítási folyamat során? A szakképzett kézművesek a következő mintát követik:

 1. Először meg kell tenni a csempe a padló azon a területén, amelyen a kád fel lesz szerelve;
 2. Ezután állítsa be a fürdőt;
 3. A következő lépcső - a falak felületén lévő csempe;
 4. Csak a piszkos munkák befejezése után kell kitöltenie a padlót.

Ha a szaniter helyiségben zuhanykabin telepítését tervezik, akkor a telepítés sorrendje eltérő: először telepítse a zuhanyzót, majd a falburkolatot, és a javítás befejeztével közvetlenül befejezik a padlót.

A padló előkészítése a befejezéshez

A javítás kulcsfontosságú szakasza, amely garantálja a jó eredményt és a burkolólapok hosszú bontását, a padlóburkolat előkészítése a csempe lefektetéséhez. Mielőtt a cserépet a padlóra rakja, megfelelően fel kell készülnie:

 • Távolítsa el a régi díszítő bevonatot, az esztrich és a vízszigetelést, optimális esetben, ha tisztítja a padlót a földre;
 • Ha lehetséges, a felületet az építés szintje, a cementcsípés és a repedt cementhabarcs segítségével kell szintetizálni;
 • Az új réteg vízszigetelést bitumennel vagy gumi alapú masztix vagy hengerelt anyaggal kell felújítani;
 • Öntsük át az esztrichet. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rétegvastagító réteg maximális vastagsága, amely egyszerre alkalmazható a saját kezével, 1,5 cm;
 • Az esztrich kikeményedése után nedves tisztítással távolítsa el a porból és szennyeződéseket a padlóról;
 • A lágyítót ecsettel kell felhordani, mintha dörzsölné az esztrichbe. Amint fehér hab keletkezik a padló felületén - befejezheti a primert, a beton már mindent elnyel, amennyit csak tud.

Az alapozó néhány óra múlva megszárad, de jobb, ha ezt a műtétet esténként elkezdjük, hogy reggel felrakja a csempe.

Tipp Próbálja meg a padlót a padló teljes felületén egy nap alatt kiküszöbölni, amíg a ragasztó meg nem keményedik, ha meg kell szakítania, akkor tegye meg ezt a sor befejezése után, és távolítsa el a megmaradt megoldást a széleiből.

Fektetési technológia

Amikor a fürdőszoba készen áll a padló befejezésére, egy különleges csemperagasztót kell készíteni egy száraz keverékből. Ehhez a zsák tartalmát tiszta vödörbe öntse vízzel, és csak 10 perc elteltével keverje össze. A további munka a terv szerint megy:

 1. A padlót vékony réteg csempe ragasztóval alapozzák meg, ezzel javítva a réteg és a csempe közötti tapadást;
 2. Ragasztás a padló felületére fogazott simítóval történik, a szerszámot szigorúan egy irányban használják, egyenletes réteget alkotva;
 3. Elkezdik felhúzni az első sort, vékony réteg ragasztót helyezett a csempere, és szorosan a padlóra nyomja, hogy ne legyen köztük légbuborék, ami növeli a bevonat törékenységét. Biztosítani kell, hogy a csempe helyesen legyen elhelyezve a falhoz és a horizonthoz képest, az épület szintjén ellenőrizni kell;
 4. Az első csempe lefektetése után a sarokba egy kereszt húzódik, hogy sima, tiszta varratokat képezzen, majd a következő csempe van rögzítve. A padlóra nyomva, óvatosan kell gumírozni az oldalán;
 5. Hasonlóképpen, a csempék elhelyezése során a fürdőszoba egész területére hatnak. Nem osztja el a szintet, lassan, eltávolítja a felesleges ragasztót, még egy kezdő kaszáló is képes lesz a munkát minőségi módon elvégezni. Ha le szeretné vágni a cserépet, használjon üvegvágót.

A párhuzamos halmozódás a falról indulhat, de átlós halmozódás szükséges a fürdőszobai középpontból, hogy a mintázat szimmetrikus legyen. A padlólapok elhelyezése a saját kezével jó módja annak, hogy elsajátítsák ezt a fajta felületet, tapasztalatokat szerezzenek, és összetettebb építési feladatokra költözzenek.

A kerámia burkolólapok elhelyezése a padlón a fürdőszobában

A fürdőszoba, a konyha és a folyosó modern belső terét a színek és anyagok kombinációján alapuló érdekes tervezési megoldások különböztetik meg, de egyáltalán nem működik. A legtöbb szoba csempével díszített. És ez nem a választás hiánya miatt történt. A fő ok a népszerűsége a csempe - könnyű karbantartása és betartása számos működési követelményeket is kapcsolódó nagy forgalmú területeken. A csempe burkolásának lehetőségei a fürdőszoba padlóján kissé kisebbek, mint az anyag saját maga által kínált lehetőségei, a gyártók különböző méretekben, mintákban és textúrákban kínálják. De ez elegendő egy exkluzív belső kialakításához.

Cserép vásárlása: számolás és választás

Egy csempe elhelyezése a padlón lévő fürdőszobában egyszerű, ha tudod, hogy mennyire van szükség. Az olyan helyzetek, ahol a falazaton nincs egy vagy két elem, nem ritka, mint a fennmaradó csomagolás.

Az akvizíció legnehezebb része - a választás. A széleskörű idegesség és az egyik lehetőségtől a másikig rohan. Itt a legfontosabb az, hogy a következő mutatókra összpontosítsunk, amelyeket a vásárlás előtt meg kell határozni:

 • mérete;
 • formálni;
 • színtartomány;
 • design (klasszikus, mintázatok, színes düh);
 • árat.

Pontos számításokkal kell vásárolni. A legfontosabb dolog, amit ki kell számítani a kötet. Ezt megteheti önmagában vagy egy online számológép használatával, amely figyelembe veszi a csempe méretét és a helyiség területét. Jobb értelme számolni az egyes tételek számát. Préselésnél és bizonyos elrendezésnél a fogyóeszköz végső számjegye felfelé változhat.

A műveletek sorrendje a számítások során:

 1. A burkolat felületmérése.
 2. Egy részletes alaprajz kidolgozása, a méretaránynak megfelelően, egy ajtó kijelölése.
 3. Rajz terület rajzolás lemezek alkalmazásával és 3-5 mm-es adagolással a csempe ízületeken.
 4. Az ábrákon dekoratív elemeket és határokat kell feltüntetni.
 5. A vágott cserépet nem észrevehető helyeken használják, az egész a bejáraton, az ajtókon és a nyílt falakon.

A falazás papírra történő jelölése után kiszámíthatja a kívánt csempék számát. De még mindig jobb, ha marginális áron vásárolni, mint a csempe törések és összeomlások folyamatában, ami nem teszi lehetővé, hogy használják a szembenézéskor. Tehát ajánlott 5-10% -ot hozzáadni a küzdelemhez és a házassághoz kapcsolódó eredményekhez, amelyek elkerülhetetlenek még az ékszer munka során is.

Amellett, hogy a bélés kerámiákhoz szüksége van egy alapozóra és ragasztóanyagra. Minden tételt közvetlenül a munka előtt kell megvásárolni, és nem egy évvel a használat előtt. Nem, a csempe nem fog romlani, de ha ez nem elég, akkor találja meg ezt a gyártási tétet vagy árnyék lehetetlen feladat.

Ne féljen nagy mennyiségű csempék készítéséhez, ha a szoba bélését a közeljövőre tervezik. A többi lapot vissza lehet adni, a legfontosabb az ellenőrzés megtartása. Fontos! Ezért ajánlatos megvásárolni az építőanyagokat a láncraktárakban, amelyekben nincs visszatérési probléma.

Eszközök és anyagok

A fürdőszobában, a folyosón, a konyhában vagy a WC-n lévő helyiség megfelelő csempézéséhez a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • csempe;
 • nedvességálló csemperagasztó;
 • fugázó ízületekhez;
 • gumi simító habarcs;
 • primer;
 • fogazott simító;
 • roller;
 • bolgár;
 • fúvóka "ballerina";
 • lézer szint;
 • műanyag keresztek;
 • rongyok a megoldás eltávolítására egy csempe.

A legnehezebb megoldás a ragasztás összetételének keverése. Azonban a legegyszerűbb, ha a munkát nem manuálisan, hanem fúvókás keverő segítségével végzik.

A legfontosabb anyag a nedvességálló csempe ragasztó. A javítások nem egy évre készülnek, ezért a legapróbb komponenseknek is kiváló minőségűnek kell lenniük. Ezenkívül a magas páratartalom rendkívüli figyelmet igényel az ízületek ragasztása és fugázása során, amelyeknek nemcsak elsődleges feladataikat kell elvégezniük, hanem nem szabad félniük a túlzott nedvességtől és a hirtelen hőmérsékletváltozásoktól.

Laying csempék a fürdőszoba a padlón

Mielőtt a csempe a padlóra a WC-ben kell elvégezni előkészítő munkát. Tehát a lefektetési folyamat három szakaszból áll: az alap készítése, jelölése és elhelyezése. Mindegyik rendelkezik saját árnyalatával, titkaival és technológiájával. Ezért érdemes minden folyamatot fokozatosan megszüntetni, fontos szempontokat figyelembe véve.

1. Padló előkészítése

A homlokfelület fő követelménye a látható hibák hiánya és a tökéletes egyenletesség. Még a legkisebb árnyalatokat is meg kell szüntetni egy vékony esztrichréteggel. A következő lépés a vízvezeték szétszerelése.

A padló kiegyenlítése esetén egyszerű beton megoldást vagy önszintező keveréket használhat. A töltés vastagsága befolyásolja az alap állapotát. A szárítási idő vastagsága a vastagságtól függ. Ha a munkakörnyezet kicsi, akkor ajánlott nem menteni és megállni egy önterülő keverékben, amelynek összetétele felgyorsítja a keményedési folyamatot, és lehetővé teszi, hogy gyorsan haladjon a következő munkafolyamatig.

Azt is ajánljuk, hogy tanulmányozzák a cserép cseréjére vonatkozó cikket a padlón.

2. Jelölés

A padló nem igényel olyan lelki jeleket, mint a falak. A csempe még mindig le kell vágni, ezért a fő követelmény ebben a szakaszban az aszimmetria hiánya, amely negatívan befolyásolja a burkolat és a szoba átfogó érzékelését.

A munka az egyik falról indul. Jobb, ha a leglátványosabbat választja, vagy az ajtóból kilép. A kiválasztott fal a falazat kezdete. A kiindulási pontból rajzolhatja azokat a lapok sorát, amelyek nem igényelnek vágást.

3. Falazat

Ragasztani a csempe a padlón kell egy hasonló falburkoló technológia. Az egyetlen különbség a kúszás hiánya és az első sor rögzítésének szükségessége.

 • Primer óvatosan emelt bázis.
 • A padló megjelölése. Ugyanezek az elvek érvényesek - a minimális darabszámra számítva. Kerülje a keskeny szeleteket. Jobb kiszámítani a sémát, és jelölni a padlót úgy, hogy a vágott csempe szimmetrikusan helyezkedjen el az ellenkező falakon.
 • Alkalmazzon egy fogazott simítóval az elkészített ragasztókeverék csempealapjára és kézzel a padlóra nyomva. A kinyúló burkolólapot "gumiabroncs segítségével" lehet helyezni.
 • A rések állandó méretének ellenőrzése műanyag keresztezéssel.
 • A burkolat elülső felületének időben történő tisztítása roncsból a megoldásból.
 • Fugahézagok a falburkolat elvén.

A padló vízszigetelése

A fürdőszobai padló vízszigetelése szükséges. Lehetővé teszi, hogy megakadályozzuk a gomba megjelenését és a baktériumok sokszorozódását, megóvva az épületet és a befejező anyagokat a nedvességtől, ami destruktív.

A megfelelően kiválasztott vízszigetelés és a kiváló minőségű munka közvetlenül befolyásolja a padló hosszát. A hiba nemcsak a gomba megjelenését okozhatja, amelyet nehéz eltávolítani, hanem a cserép cseréjének szükségességét is. Ezenkívül egy vízálló padló védi a vízszivárgást az áradás alatt az alábbi lakásban.

A vízszigetelő anyagok az alábbi változatokban szerepelnek:

 • obmazochnye;
 • impregnáló;
 • tekercsek, filmek, bitumen;
 • hidrofób gipsz;
 • vízálló festékek;
 • gumi alapon.

Minden típusnak saját szerkezete, tulajdonságai és ajánlott terhelése van. Gyakorlatilag mindenféle vízszigetelés alkalmas padlózat vízszigetelésére a fürdőszobában, kivéve a műanyag fóliát. Az anyag gyenge páraáteresztő képességgel rendelkezik, ami hatalmas hátrányt jelent a fürdőszobában való használathoz.

Fektetési lehetőségek - hogyan lehet csempe a padlón a WC és fürdőszoba

A kőművesség kialakítása szabványos vagy exkluzív lehet. A kezdők jobban használják a hulladék mintákat és rendszereket. Minél bonyolultabb az elrendezés és annál sokrétűbb a felhasznált anyagok, annál több ügyességre lesz szüksége a kezelőtől. A csempe burkolása a fürdőszobában igényel figyelmet, számítást és élményt.

A csempe lehetőségek kombinációja a fürdőszoba, a fürdőszoba, a konyha és a folyosó érdekes kialakításának megteremtéséhez sok. A legnépszerűbb kombinációk a következők:

 • Átlósan. A fektetés vizuálisan növeli a szoba szélességét és magasságát.
 • Pepita. A csempe egy kockarendszer-mintázatban van elhelyezve. Egy meglehetősen egyszerű módszer és könnyen megjelölhető rendszer. Fontos! Csak azonos méretű lapokat kell használni. Az ideális lehetőség - négyzet alakú cserép.
 • Modult. Ehhez a módszerhez használja a különböző méretű csempeit, amelyek, ha hozzáadva, egy négyzet vagy téglalap alakú szilárd modulot alkotnak. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy ne csatlakozzon a sablonhoz, hanem olyan exkluzív dizájnt hozzon létre, amely szokatlan és kifinomultnak tartja.
 • Művészi rendetlenség. Költségvetési lehetőség. Különböző típusú anyagokat használnak. Így kombinálhat több drága típust, és akár húsz olcsó is lehet, így egy exkluzív panelet kaphat. A lényeg az, hogy ugyanarra a színtartományra ragaszkodjunk. Különböző árnyalatokat választhat. A művészi hátrányban tervezett fürdő nagyon kreatívnak tűnik.
 • Patchwork paplan. Egy másik költségvetési lehetőség a csempe elhelyezése. Ez magában foglalja 2-3 anyagtípus használatát, szimmetrikusan kombinálva egymással egy adott ciklussal. A feltűnő kialakítás elkerülhető az azonos típusú csempe 60-70% -ának, 40-30% -ának pedig mintázatával.

A nedvességálló ragasztó választéka

A fő tulajdonsága a csempe burkolóanyag ragasztásának megválasztása a fürdőszobában. A jó ragasztó a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Jó tapadás. A cserép sokat mér, különösen porcelánból készült, vagy csak nagy méretű. A markolatnak tőke kell legyen. Ez nagyfokú tapadást eredményez.
 • Plaszticitás. A jó minőségű vastag vagy folyékony ragasztó nem kevésbé jó plaszticitás - könnyen alkalmazható a csempe és a padló belső felületére, és nem terjed.
 • Kenhető. Fontos minőség. A szóródó ragasztó meg tudja tölteni a repedéseket, csiszolt bázisokat és hibákat.
 • Lassú szárítás. Minél lassabb a ragasztó, amely felszívja a vizet és kiszárad, annál több lehetőség nyílik, ha szükséges, hogy kiigazításokat és korrekciókat hajtson végre a telepítésen és hibákon. Ráadásul annál lassabban szárad a ragasztó, annál erősebb a csempe az alapra.

A ragasztó választékát további tényezők is befolyásolják:

 • Felületi anyag a béléshez. A beton padlócement habarcs, gipszkarton - diszperzió.
 • Csempe. Minél nehezebb, annál rugalmasabb a ragasztó.
 • Színes. A halmozott csempe árnyékában van kiválasztva.
 • A csempe mérete. Minél nagyobb és nehezebb a csempe, annál nagyobb az adszorpció.
 • További követelmények. Például a penész elleni küzdelem, amelyet antiszeptikus vagy fungicid készítmények bejuttatásával érnek el a ragasztóban.

Mi mást keres a ragasztó kiválasztásakor? A lefekvés rovására. 1 m2-es arculattal. átlagosan 5 kg-ot kell használni. ragasztó. A vásárlás előtt elegendő pontosan kiszámítani a tojás felszínét.

Ezt követõen a ragasztó legfontosabb márkáját tartjuk szemlélõnek, ami jól bizonyított a fürdõszobákkal szemben.

 • Mira 3100 unfix. Ez a kerámia csempe ragasztóanyaga a fürdőszobában, amely minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik, beleértve a nedvességállóságot, a fagyállóságot és a magas tapadási szintet. Falra és padlóra történő fektetéshez, valamint kültéri használatra is alkalmas. Vékony rétegtípusú keverék és minden típusú felülethez alkalmazható, és mozaikos mozaikozásra engedélyezett a rácson. A csomagolás ára 5 dollár 25 kg.
 • Kreisel Maxi-Multi. Általában falikárpitok ragasztására használják a fürdőszobában és a zuhanyzókban. A ragasztó egyedülállósága a víz rugalmasságának növelésével vagy javításával képes önmagát beállítani. Száraz keverék formájában készül, és rendelkezik a nedves helyiség összes szükséges jellemzőjével. Tegyük fel a tégla cserép, a kő, a porcelán csempe és a csempe. Az átlagos költség 4,8 dollár 25 font.
 • Knauf Flexkleber. Egy másik ragasztó a csempe a fürdőszobában, amely használható kültéri és beltéri használatra. A kompozíció ideális nagyméretű csempékhez, mivel rugalmassága és az összes szükséges mutató a fürdőszobában. Nagy fagyállósággal rendelkezik, és a fűtött padlók rendszerének felállításakor is alkalmazható.

Információért. A fenti típusú ragasztók száraz formában készülnek és Portland-cementet használnak kötőanyagként. A konzisztenciát szükség szerint beállíthatja a hozzáadott víz aránya. Hogyan ragasztjuk be a fürdőszobában száraz keverékeket a gyártónak. A kompozíciókat konstrukciójú konstrukcióban keverjük össze, és a felszínre fogazott spatulákat alkalmazunk. A fogak spatulájának magasságát a ragasztó vastagságától függően választjuk ki.

 • Ceresit CU Ez egy vízálló csempe ragasztó, amely kétkomponensű, és lehetővé teszi a csempék bármilyen típusú hordozó, beleértve a műanyag és egyenletes fém. Ugyanazt az összetételt alkalmazzák ízületek habarcsjaként. A ragasztó ellenáll a kémiai komponenseknek, hideg ellenállása és nagy tapadású. Lehetővé teszi, hogy nagy lapokat helyezzen a falra. Mindazonáltal magas ára van, 8, 10 és 12 kg-os műanyag tartályokban csomagolva. A ragasztó ára 50-77 dollár csomagonként.

Ezek a ragasztók főbb márkái, amelyeket mind a szakemberek, mind a kezdők használnak a nedves helyiségek cseréjéhez. Amikor egy fürdőszobai kompozíciót választanak, nem annyira fontos, hogy mennyi ragasztót kell fizetnie egy csempére a fürdőszobában, mennyire fontos a megfelelő választás a kiválasztott csempe és a felületi minőség tekintetében. A mentés erre nem ajánlott.

A nagy nedvességtartalmú habarcs választása

A csempe fő funkciója a bevont felületek nedvességtől és víztől való védelme. A fektetési technika a varratszerkezetre épül, így a burkolólapok közötti rések hiányoznak. A nedvesség áthatolhat, ami penész és penész képződését eredményezi. Ez is az egyik oka a csempe-delaminációnak a felületről. Ezért kell a varratokat dörzsölni. És válassza ezt a jobb vízszigetelő habarcsot. Csak így lesz a csempézett padló és a falak nemcsak vonzónak, hanem könnyen tisztíthatónak is.

A gyártók háromféle nedvességálló habarcsot kínálnak:

 • cement alapú;
 • epoxi;
 • szilikon.

A legtartósabb fugázó cement. Ez a fő előnyük. A készítményt lágyítószerekkel, polimer adalékokkal és szervetlen eredetű pigmentfestékkel dúsították.

A cementhabarcs készen és szárazan kerül eladásra. Két csoportba sorolhatók: legfeljebb 5 mm széles és nagy indexű fugázáshoz. A száraz habarcson keveredési arányokat tartalmaz.

A cementhabarcs előnyei:

 • könnyű előkészítés;
 • az alkalmazás egyszerűsége;
 • jó jelzés a fagyállóságra;
 • megfizethető költség.

A hátrányok közé tartozik egy kis színpaletta, gyenge tolerancia a mechanikai terhelésekhez és a meghibásodáshoz, amikor agresszív környezetben lép fel.

Az epoxi habarcs kétkomponensű, epoxi gyantából és keményítőből készült anyag. A vegyes megoldás nagy rugalmasságot és viszkozitást eredményez, ami akadályozza a munkát. A végeredmény azonban megéri, mert magas színvonalú. Epoxi habarcs, amely az autómosókhoz, zuhanyozókhoz, mosodákhoz és más olyan létesítményekhez tartozik, amelyek sok vizet használnak.

 • nagy nedvességállóság;
 • a vegyi eszközök közömbössége;
 • a penész és gombák képződésének megakadályozása;
 • hosszú élettartam;
 • széles árnyalatok kiválasztása.
 • magas költségek;
 • alkalmazási komplexitás.

Az epoxi habarcsot zsákként kell használni, hasonlóan a tőzeghez vagy a viasz által hőkezelt területek előfeldolgozásához, amelyet munka után eltávolítanak kaparóval és forró vízzel.

Az utolsó típusú habarcs a legelasztikusabbra és szilikonra utal. A velük való munkavégzés egyszerű és kényelmes. Különösen fontos a kis területeken történő munkavégzés során. Eladott szilikon habarcs készen, csövekben vagy patronokban csomagolva.

 • fokozott tapadás;
 • kiváló tapadás bármilyen felületre;
 • nedvességállóság;
 • egyenletes eloszlás az ízületeknél;
 • széles színválasztékban.

A fő hátrány a rövid élettartam. Ezért jobb, ha szilikon habarcsot használnak a falakhoz, a padlón gyorsan kudarcot vallanak és rendszeres frissítéseket igényelnek. Másik hátránya a szilikon szennyeződése, függetlenül attól, hogy milyen jól van törölve, aminek következtében a varratok árnyékolódnak.

Amint láthatja, a padlón lévő csempe a fürdőszobában vagy a falban könnyen illeszkedik, ha tudja, hogy mik, hogyan és mikor. A lépésenkénti utasítások segítenek nemcsak a helyiségek gyors furnérálásában, hanem minőségi teljesítésében is.

Fektetés csempe a fürdőszobában

A fürdőszoba csempe falainak díszítése nemcsak a szobát gyönyörűen díszíti, hanem a lehető legbiztosabb és tisztítható és tisztítható. Hogyan tegyük azt helyesen és a lehető leghatékonyabban, amit az alábbiakban vizsgálunk. Hogyan készítsünk csempeburkolást a fürdőszobában, hogyan készítsünk fel felületeket, milyen csempe ragasztót kell használni, és miért van szükség műanyag keresztre - mindezt a mi cikkünkben!

Hogyan készítsük el a falak felületét

Az előzetes munkálatok a régi csempe vagy festék felületének tisztítását, a szintezést és az alapozást tisztítják.

A régi csempék eltávolítása

Egy élettartamú csempe el van távolítva egy spatulával, és a spatulával felveszi a szélét. Ugyanazt a szerszámot kell tisztítani ragasztós nyomok a falon. A régi kötőelemek maradványai elfogadhatatlanok, nagy karcolásokra kell kitakarítani, és ha nem működik, tisztítsák meg nagy smirkeszövetrel. Jobb használni vízálló kivitelben, mivel a régi vakolat gyorsan eltömíti a pórusokat, és a legjobb, ha vízzel áramlik a szennyezés.

A falburkolat eltávolítása után a nagy gömböket és repedéseket homokkal kell felhordani és lezárni. Nagy nyúlványok jelenlétében eltávolítják egy spatulával vagy vésővel, majd lezárják. A kendőknek időt kell adniuk a végső kikeményedésnek a nap folyamán, igazítsa a csiszolópapírt.

A falak tisztítása régi festékektől

Ritkán lehet a mechanikusan tisztítani a falat a saját kezével. Ehhez jobb speciális folyadékot használni. A falakra ecsettel történik és egy napig marad. Ez idő alatt a festék lehúzza a falakat, és könnyen eltávolítható egy spatulával. Ha nehézségekbe ütközik, akkor egy épületszárítót is használhat, a 600 fokos légáramlási hőmérséklet pedig hozzájárul a régi festék falak elkülönítéséhez.

Falszintezés

A falak ferdeségének vízszintes igazolása egy feszített vezetékkel végezhető el, mérve a fal és a fal közötti távolságot. A függőleges görbület értékének tisztázására plumbot használunk.

A 12-15 mm-es görbület értékét gipsz korrigálja, de ezt a munkát csak tapasztalt mesterrel lehet megbízni.

A második, legfontosabb módja a görbület korrigálására egy gipszkarton lapjának telepítése a falra.

Mielőtt megkezdené a munkát a csempeburkolat befejezésével, azokat alapozóval kell kezelni. A készítményt a falfelület anyagától függően választjuk ki, a csomagolóeszközökre vonatkozó ajánlásoknak megfelelően.

Tile Required Calculator

Padlófelület előkészítés

A munka a következő sorrendben történik:

 1. Távolítsa el a régi cserépet. Ehhez használjon egy spatulát, prédikálva és rántva őket régi csempe. Ha az erőssége nem elegendő, akkor az anyagot vésővel vagy vésővel eltávolítjuk ütőképes módon.
 2. A felületi, tömítő repedések és a nagy forgácsok vizsgálata cement - homokhabarcsokkal.
 3. A lejtők mérése a kisülés irányában.
 4. A készülék cementkötésű homokbeton. Figyelem! A padlószintet a fürdőszobában a szomszédos helyiségek szintje alatt 7 - 10 mm-rel kell csökkenteni. Ha a tisztított padló megfelel ennek a követelménynek, és a magasság további emelése nem kívánatos, akkor csak a tényleges szintre kell csiszolni. A finom esztrichek gyártásánál az oldat összetételébe erősítő adalékokat kell bevezetni szálas zseton formájában. Az önterülő esztrichek használata a fürdőszobában nem kívánatos, és a lefolyó felé történő lejtése nem lehetséges. A lejtő létrehozása során ellenőrizni kell a padló egyenességét azon a helyen, ahol a falakkal társul.
 5. Padló vízszigetelés. Ezt a műveletet vízben oldódó bitumen masztix végzi.
 6. Vigyázat! A masztix használata zárt helyiségben, oldószerekkel szemben, veszélyes az egészségre. Ugyanezen okból veszélyes a szigetelés szigeteléssel való fúziójának használata tetőfedő anyaggal. A vízszigetelést a szomszédos falakon 15-20 cm magasságig kell elvégezni, mielőtt a primert alkalmaznánk, alaposan tisztítsuk meg a felületet és távolítsuk el az olajfoltokat. A csempe elkezdése előtt a nyakkendő felületét megfelelő alapozóval kell előkezelni.

Csempézési eszköz

A munkálatok csempék a fürdőszobában használt különféle eszközök, mind az általános használatra és konkrét:

 • 0,8-1,0 kg súlyú gumi sisakot használnak a csempe kicsapódásakor az összehangolás során;
 • Fogazott simító - ragasztókészítmény alkalmazása a csempe felületére és a furnér felületére. A 30 cm-nél nagyobb csempe esetén 10 mm-es fogak használatosak, kisebbek méretük 4-6 mm;
 • kaparó - a régi ragasztó eltávolítása a felületről;
 • hordozó- és hosszabbítókábelek - az elektromos kéziszerszámok és a kiegészítő világítóberendezések csatlakoztatásához;
 • konstrukciós ceruza és markerek;
 • fly ecset vagy görgő láncindítóhoz;
 • 3 méteres rulett;
 • Buborék vagy lézer szint;
 • építési szög - 2 db, nagy és kicsi;
 • zuhannak;
 • Drachnye, kerek és lapos fájlok a vágások és lyukak felületének feldolgozásához;
 • festő vonal jelölési vonalak megjelölésekor;
 • 1,5 és 2,5 méter hosszúságú alumínium szabályok - a felületek betartásának ellenőrzése a burkolólapok elhelyezésekor;
 • passatizhi, kapcsok;
 • cserépvágó;

A folyamat során szükség lehet egy másik eszközre vagy eszközre.

A burkolólapok elhelyezésekor a távtartók gyakran 1,0-3,0 mm közötti távolságban vannak elhelyezve. Vásárlásuk összefüggésben áll a minőségellenőrzés szükségességével. A fő követelmény - a terméknek rugalmasnak és tartósnak kell lennie.

Ragasztók, osztályozás, előkészítés

Az alkalmazási feltételektől függően a csempe ragasztóanyaga öt fő kategóriába sorolható:

 1. Ragasztó belső használatra, tartalmazza a minimális számú speciális összetevőket. Emiatt az ilyen anyagok legolcsóbb képviselője.
 2. Mindennemű ragasztókompozíciók kerámia burkolólapok mind belső, mind kültérben történő kikészítéséhez.
 3. A padlólapok lefektetésére tervezett szerkezetek. Jelentős mennyiségű lágyítószer használata miatt nagy folyósíthatóságú, ami alkalmatlan a függőleges síkok használatára.
 4. A javított tapadási tulajdonságokkal rendelkező keverékeket nagy méretű csempékkel dolgozzák fel, beleértve a nem szabványos felületek kikészítését is.
 5. Magas nedvességállóságú ragasztók. A hidrofób lágyítók jelenléte a kompozícióban elengedhetetlenül szükséges a szökőkutak vagy medencék befejezésekor.

Ragasztókeverékek vásárlásakor a csomagoláson, beleértve az összetevők listáját, gondosan olvassa el a megfelelő választékot.

A kész ragasztókészítmények készítéséhez alaposan keverje össze vízzel a szigorúan meghatározott arányban. Miután elértük az egységes összetételt, hagyjuk 10-15 percen át állni, hogy elindítsuk a speciális adalékanyagok kémiai reakcióit. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kész készítmény korlátozott használati idővel rendelkezik, és ezután megkezdődik. Ez a keverék nem lehet "újraéleszteni" a víz hozzáadását. Ezért a ragasztót korlátozott mennyiségben, 1,0-1,5 négyzetméter alapon kell elkészíteni.

A ragasztókészítmény vízzel való összekeverését általában egy műanyag edényben hajtják végre, egy speciális fúvókánál, amely egy fúrógépen van.

A padlóburkolat felhelyezéséhez magas teherbírású és durva felületű kerámia vagy porcelán kőzetgyártmányok készülnek. A fal díszítése kerámia csempe.

Csemperagasztó terület számológép

Fürdőszoba burkoló technika

A csempefelületek népszerűségének köszönhetően meglehetősen egyszerű technikát fejlesztettek ki ilyen anyagok készítésére, amely a saját kezeikhez áll rendelkezésre.

Hogyan tegyük csempe a padlóra: az építési technológia áttekintése

A fürdőszoba burkolásánál nagyon fontos, hogy a technika minden követelményét kielégítse az ilyen típusú munkákhoz, mivel a hibák súlyos következményekhez vezethetnek. A fürdőszobában a padlón jól elhelyezett burkolólapok nem csak díszítik a helyiség belsejét, hanem védik az alsó padlókat az elárasztástól, ha hirtelen meghibásodik a kommunikáció vagy a fürdőszobába szerelt berendezés. A gyönyörű, tartós és biztonságos padlóburkolatokhoz kiváló minőségű csempeeket kell választani, amelyeket kifejezetten a padlóra történő helyezéshez terveztek.

A padlócsempe különbözik a falak méretétől, szerkezetétől és rázkódásmentes felületétől. A ragasztó megfelelő választása is fontos szerepet játszik az egész esemény sikerében. A végeredményt befolyásoló másik fontos lépés az alap készítése, amelynek sima, tiszta, vízálló és alapozva kell lennie. Ha a padlóburkolatot az építési szabályzatok és szabályok betartása során kell elhelyezni, akkor nincs semmi kétség a javítás minőségével kapcsolatban.

A padló kiegyenlítése a fürdőszobában

Lehetetlen a burkolólapok nem megfelelő alapra helyezése a ragasztó jelentős hulladékának köszönhetően, amelynek segítségével a bevonat sima felületét érdemes elérni. Mivel a ragasztó "lebeg", nem lehet elkerülni a szabálytalanságok jelenlétét, kinyúló sarkokat és leeső burkolatokat, megrongálva a csempézett padló megjelenését és zavarni a járást. Ezért a tapasztalt mesterlakók a bázist az alábbiak szerint használják:

 • homokbeton esztrich;
 • önterülő keverékek (önterülő padlók).

A régi csempézett burkolat jelenlétében szétszerelt, vésővel vagy kézi vésővel ellátott lyukkal felfegyverkezve. Az utóbbi opció akkor használható, ha a csempe teljes egészében a másodlagos telepítéshez szükséges. A perforátor lehetővé teszi a leggyorsabb szétszerelést, ugyanakkor eltávolítja a régi esztricheket is.

A bontás befejezése után a beton alapra és a fal alsó részére vízszigetelő réteget alkalmaznak.

Ezt követően a világítótornyok a padlóra kerülnek, amelyen a homok cementcementet egyenesen a szabály szerint szintetizálják.

További munkát végzünk az alkalmazott betonoldat teljes száradása után, amely rendszerint körülbelül három napig tart.

Az önszintező keverékek nem igényelnek beaconokat és sokkal gyorsabban száradnak. Ezért ezeket az anyagokat egyre inkább a padló szintjének emelésére használják. Ne feledje, hogy alkalmazásukhoz speciális eszközre van szükség - egy tűgörgővel, amely segíti a keverék eloszlását a padlón, és "kiüríti" a légbuborékokat.

Ha a fürdőszobában az alapfa lapos, akkor a padlólap alapozásának előkészítése csak a por és a törmelék tisztítására szolgál. Ezeket a műveleteket hagyományos séllal vagy maklovitsy-vel (az egyik festékkefével) végzik.

Kiválasztás módja csempék

Három szokásos módja van a burkolólapok burkolásának a fürdőszobában, amelyek mindegyikének saját előnyei vannak. A fő különbség ezen módszerek között a burkolat kezdetének megválasztása áll.

1. opció: a jól látható szögből

Ez a lehetőség hagyományosnak tekinthető. Ebben az esetben az első csempe illeszkedik a szoba sarkába, amely az ajtóval szemben helyezkedik el. Ez a hely a leglátványosabb, mivel azonnal belép a szobába belépő személy kilátásába. Ha ezt a területet szeretné használni a zuhanyzó vagy a fürdő telepítéséhez, akkor jobb, ha másik csempét választasz.

2. opció: a küszöbön

A padlólap elhelyezésének ez a módja a gyakorlatban a legáltalánosabb, mivel a kis fürdőszobákban ez a padlórész látható marad, míg a fennmaradó zónák az épületgépészetben vesznek részt. A névből nyilvánvaló, hogy az első csempe a belső ajtóhoz legközelebb eső sarokban van elhelyezve.

3. opció: A középső címkéből

Ez a lehetőség tágas fürdőszobákhoz készült, amelyeket nyitott központi zóna jelenléte jellemez. A legtöbb lakóházban a fürdőszobáknak van egy kis területe, ezért nagyon ritkán alkalmazzák ezt a módszert.

A fürdőszoba körüli környezetbe épített speciális bútorok és vízvezetékek bezárják a befedt elemeket, amelyek a fal közelében helyezkednek el. A fürdőhelyet egy jelölés határozza meg, amelyben:

 • a falak középpontjai meghatározásra kerülnek, és megjelölik a jeleket;
 • a védjegyek között, a krétával korábban megdörzsölő jelölőkábelt nyújtottak, hogy a vonalak maradjanak az esztrichen;
 • a vonal metszéspontja a szoba középpontja lesz.

A krétaszek metszéspontja négy csempe csomópontját jelzi, amelynek felhelyezésével kezdődik a padló felé néző folyamat. Átlós telepítés esetén egy másik vonalat rajzolnak, amely felfelé osztja a derékszöget.

Csempe elrendezés projekt készítése méretarányra

A cserép költséges anyag, ezért ki kell rakni a hibák lehetőségét. Ehhez alaposan meg kell fontolnia az elrendezési tervet a munka megkezdése előtt, és különböző opciókat rajzol a papírra kisebb méretben. Ezzel:

 • a padló megjelenését különféleképpen ábrázolja;
 • kiszámítja az anyag pontos mennyiségét és a lekerekített töredékeket;
 • vázolja a dekoratív elemek elhelyezkedését;
 • szükség esetén kiigazításokat végez;
 • használja a fejlett rendszert a munka során, ami csökkenti a végrehajtásuk idejét.

A projekt elkészítésekor figyelembe kell venni nemcsak a hely tényleges méreteit, hanem a padlólap méretének pontos méreteit is.

Jelölés a munkafelületen

Mielőtt elkezdené a csempéket a fürdőszoba szintjén lévő padlóra helyezni, egy hagyományos jelölő használatával jelölje fel a munkafelületet pontosan a korábban kidolgozott projekt szerint. A vonalak simára húzódnak a vonalzó mentén annak érdekében, hogy elkerüljék a torzulás kialakulását a lefektetés során. Használhat még korszerűbb felszerelést is, például lézeres szintet. Még a tapasztalt kézművesek is megkezdték a munkát, miután megkezdték a munkát, és ezzel újra megvizsgálták a megtervezett mintázat helyességét.

A kezdőknek ez a színpad biztosan nem szabad kihagyni, mert a csempe ragasztása után nem lesz semmi megoldás. A ragasztókészítmény jellemzőitől függően a hibák kijavításának ideje 15 és 30 perc között változik.

Milyen csemperagasztó használata?

A csempegyártók speciális ragasztóanyaga a következő formákban készül:

 • a kész keverékek poliuretánnal a bázison;
 • száraz keverékeket, amelyek vízzel hígítanak az utasításokban meghatározott arányban.

A tartály felnyitása után azonnal készen kell készíteni, és a száraz anyagokat fokozatosan el kell fogyasztani. A fürdőszobában jobb víztaszító ragasztót vásárolni, amely egyedülálló hidrofób tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a típusú ragasztó drága anyagokhoz tartozik, de a jövőben nem lesz gond, ha a helyiséget magas páratartalom jellemzi.

Különleges ragasztók is rendelkezésre állnak a padlóburkolatok lefektetéséhez, amelyek hajlékonyabbak, mint a falburkolatban használt hasonló anyagok. Amikor ilyen ragasztót vásárol, forduljon figyelmet a fürdőszobában való használat lehetőségére.

A munkálatok sorrendje

Először is olyan eszközt kell készítenie, amellyel dolgozni fog. A spatulák készlete az egyik legfontosabb fajtájú eszköz, amire a csempe a padlón fekszik a fürdőszobában. A lapos, fésűs és gumi spatulák mellett egy csempevágó és egy építési szint is szükséges, amely szerint az egyes elemek vízszintes pozicionálását meghatározzák. Egy másik hasznos lehet a kiyanka (gumi kalapács), bár a tapasztalt kézművesek erszényüket fizetik. A ragasztó gyors és egyenletes keveréséhez egy keverőre van szükség.

Most beszéljünk a csempék gyártásának folyamatáról. Kezdetben egy impregnáló alapozót kell alkalmazni egy cement-homokos esztrichre, és a terméket a padlófelületre széles festékkefével (festékkefével) teríttetjük. Ne mentse a primert, mivel javítja a ragasztott felületek tapadását.

Célszerű kiválasztani a primer antibakteriális adalékanyagokat penész ellen. Valóban, a nedves és meleg szobákban minden feltétel a gyors reprodukcióra. Hagyja, hogy a permet a padlón megszáradjon. Ehhez várjon egy órát.

Ezután egy kis lapos spatulát használva csavarja le a csempe ragasztót a padló egy darabjára, amelyet csempe burkol. Ezután vegyen egy fogazott vagy fésű spatulát, és egy ragasztóréteggel szintelje el, egy irányba. Gyűjtse össze a tapadóoldat maradványait egy spatulán, és ragasztással dobja vissza a tartályba.

Ezután vegye be a burkolólapot, és óvatosan vegye figyelembe az első részét. Ha az élek körül csiszolt mázot észlel, akkor hagyja ezt a hibás cserépet a vágáshoz. Nedvesítse meg a minőségi csempe vályogos oldalát vízzel, majd csempe ragasztót alkalmazzon, és egy hornyolt simítóval terítse rá a felületre.

Ugyanakkor győződjön meg róla, hogy a padlón és a burkolólemezen található ragasztócsíkok egyenes irányban helyezkednek el egymáshoz képest. A ragasztó ilyen alkalmazása hozzájárul az esztrich jobb tapadásához a csempehez.

Ezután helyezze el a burkolatot, a pozícióját a korábban tervezett jelöléshez igazítva, szigorúan figyelve a derékszöget. Egy kis eltérés további látható torzulásokhoz vezet, ami nagyon nehéz lesz korrigálni. Könnyedén érintse meg a csempe öklével vagy cecilttel. A csemperagasztó maradványai ugyanabban az időben extrudálódnak az élek mentén, összegyűjtik a spatulát, és doboznak egy tartályba.

Most tegye a csemperagasztót egy nagy területre, azonnal készítsen egy munkaállványt több elem behelyezésére. Ne felülbecsülje képességeit, mivel a ragasztó viszonylag gyorsan szárad. Helyezze a következő csempeit ugyanazon algoritmus szerint. A szomszédos elemek között helyezkedik el a keresztmetszet vagy az oszlopok, amelyek átmérője 2-2,5 mm. Ezek a segédelemek ideális esetben egyenletes szélességet biztosítanak a csempecsatlakozások között. A spatula sarok segítségével távolítsa el a ragasztót a csempe ízületekből, mivel ezt a helyet később fel kell tölteni díszítő habarccsal.

A munka során ne hagyja el a szintet, folyamatosan ellenőrizve a csempe lapos helyzetét a padlón! Bár a tapasztalt kézművesek a kezük segítségével meghatározhatják a burkolat vízszintes helyzetét, és többször is megtartják őket a felszínen. De egy ilyen szakmai hangulat csak tapasztalattal jön, és az újonnan érkezők nem támaszkodhatnak rá. Jobb bízni a pontos mérőműszerekben.

Miután befejeztük a homlokzati munkát, meg kell tartani a napot, így a ragasztó megfelelően megereszkedik. Egy nap után indítsa el a csempecsuklók fugázását speciális gumi spatulával. Ezzel a kis szerszámmal gyorsan kitöltheti a csempék közötti helyet és eltávolíthatja a felesleges simító keveréket a felületükről. Fél óra várakozás után rendszeresen habszivacsot vegyen be, és meleg vízzel megnedvesedve mossa le a simító keveréket, kissé megnyomva a dörzsölött varratokat. Szükség esetén hozzáadhat a habarcsot azokhoz a helyekhez, ahol ez nem elegendő, kissé kiegyenlítve az alkalmazott keveréket nedves szivaccsal.

Az utolsó lépésben öblítse le többször a nedves szivacsot a padlólemezzel, majd törölje száraz ruhával, amíg a ragyogás meg nem jelenik.

Ebben a videóban a padlóburkolatok mesterkurzusát láthatja, valamint tanácsot kap a padló és a fugázás szintjének kiegyenlítéséről.

Amint láthatja, a padlólap burkolásának csempézése a saját kezével végezhető. Azonban csak a befejező munkálatok technológiájának követelményeit kell elviselni anélkül, hogy megzavarná a műveletek sorrendjét, és nem mentené a megvásárolt anyagokat. Tapasztalt kézművesek, akik többször megteremtették a csempe, tanácsos, amikor vásárol csempe alaposan tanulmányozza az információkat minden dobozban. Ez lehetővé teszi, hogy megvásárolja az anyag egy sorozat, nem különbözik a méret, szín, szerkezet. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz megbirkózni ezzel a munkával, ne rontsd el a drága anyag rossz minőségű telepítését. Kérjen szakembert, aki gyorsan és gyönyörűen ragyogni fogja a fürdőszobáját.