Legfontosabb > Dekoráció

A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

Meg kell szintelni az alapot

Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

Hogyan vízálló a padló

Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

 • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
 • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
 • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

A primerek alkalmazásának sajátosságai

Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

Ragasztási alkalmazási szabályok

A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

Lefekvéskor szükségem van keresztre

A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

Ha a technikától való eltérések indokoltak

A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

 • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
 • helyezze a készüléket a helyére;
 • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
 • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

 • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
 • Burkolólapok.
 • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
 • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

A csempe esett ki a sorból

Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

A csempe süllyed

Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

Dömping a varratokba

Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

Különböző hosszúságú csempe

Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

Tippek kezdőknek

 • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
 • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
 • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
 • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
 • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
 • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!

Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

Hogyan helyezik a csempe a fürdőszobába saját kezűleg

Öntömlő csempék a fürdőszobában - olyan felelősségteljes esemény, amely bizonyos készségeket és a technika megfelelő betartását igényli.

Fontos, hogy ne csak kiváló minőségű vízszigetelést végezzen, hanem óvatosan közelíti meg a ragasztó kiválasztását.

Hogyan tegye csempe a fürdőszobába a saját kezüket

A magas páratartalmú helyiségben lévő fal és padló kialakítása kiváló módja a hagyományos cserép vagy modern kerámia burkolólapok, valamint a nagyon szép és tartós kerámia-gránit elemek.

Az ilyen bélés hátrányait a saját kezűleg mutatják be a beépítés néhány jellemzője és árnyalata, valamint a finom anyag kiválasztásának szükségessége:

 • A csempézett elemek méretei. A kisméretű burkolólapok nagyobb készségeket igényelnek a padló és a falfelület nagyon magas minőségű előkészítésében. A legkényelmesebb a közepes méretű, a legegyszerűbb önmegmunkáláshoz szükséges lapok kivitelezéséhez.
 • Durva vagy hornyos felületelemek. Nagyon könnyű mosni egy sima csempe, de egy ilyen felület csúszósabb és traumás, ami rendkívül fontos fontolóra venni a padló tervezésénél. A falfelületek mind sima, mind pedig durva csempékkel bevonhatók.
 • A színséma és a tervezési elemek. A monokromatikus burkolólapokat egyszerűbbé teszik, ami nagyon fontos a szakképzettség és tapasztalat hiányában az ilyen típusú befejező anyagokkal való munka során. Hasonló hatások különböző dekoratív elemek, kis minták vagy egyszerű válások.

A befejező csempe nem csak a leghiginikusabb, nedvességálló és erős, hanem a leginkább univerzális anyag, amelyet a helyiségekben a hőmérsékletkülönbségek és a megnövekedett páratartalom különböznek.

Telepítés helye: padló, falak

Mielőtt folytatná a szoba burkolat nélküli befejezését, el kell választania az elrendezés típusát és az előnyben részesített telepítési lehetőséget. A bélés módszerét a felület és a befejező anyag jellemzői, valamint az ilyen munkák elvégzésének tapasztalata alapján választják ki.

A csempeelemek padlóra vagy falra helyezésének fő módjai:

 • közvetlen - a legegyszerűbb és leggyakrabban használt kialakítása a fürdőszoba;
 • átlós - ideális választás, ha egy négyzet alakú szobát alakít ki görbék és egyenetlen felületek jelenlétével;
 • sakk - a legnépszerűbb módja egy klasszikus beltéri kialakításnak a különböző színű elemek használatával;
 • offset - egy olyan lehetőség, amelyet egyediség és kiemelkedő varratok hiánya jellemez, ami különösen fontos egy téglalap alakú helyiségben.

Cserép a falakon - fényes megoldás

Az alacsony mennyezetű fürdőszobában ajánlatos a téglalap alakú elemek előnyeit választani, a közvetlen elrendezés technológiájára helyezve.

Szükséges eszközök és anyagok

A felületi burkolólapokon végzett munkák:

 • elektromos vagy kézi csempe vágó, és egy kis mennyiségű befejező anyag vágható szabványos üveg vágó;
 • hagyományos csiszológép speciális fúvókával a ragasztó keveréséhez;
 • építési szint;
 • alumínium vezető;
 • kis ragasztóanyag a ragasztó összetételéhez;
 • fogazott simító;
 • Cement típusú csempe ragasztó vagy "folyékony köröm";
 • kosarak (gumi sisak);
 • plasztikai jelölő keresztezések a szúnyogirtó öv varratokhoz;
 • gumi spatula a varróhabarcshoz;
 • simítóvegyület.

A kézi vágók a csempézett elemek számára egyszerűek és könnyen kezelhetők, és igen kedvezőek. A vágás megfelelő elvégzéséhez először körvonalat kell fűzni egy ceruza sorhoz.

A gyémántlemezzel ellátott csiszológép gyorsan vágja a befejező lapkát, de a vágás minőségi jellemzői nem elég magasak, ezért a finomításhoz arctisztítást használunk egy fájllal vagy kéztörlőpapírral.

vízszigetelés

A fürdőszobát különleges mikroklímával jellemezik, ami a megnövekedett páratartalomnak, állandó párologtatásnak és hőmérsékletváltozásoknak köszönhetően megbízható és jó minőségű vízszigetelést biztosít a befejező anyagok elhelyezése előtt. Erre a célra a hidro-barrier számos változatát alkalmazzák:

 • Festék vízszigetelés bitumen vagy polimer masztix alapján, szükségszerűen több réteggel. A kapott vízszigetelés sima és nincsenek kötések, ami nagyon fontos a csempe befejezésekor.
 • Obmazochny típusú vízszigetelés, amelyet egy száraz keverék finom szemcsézett homok, polimer adalékok és cement alapján. A keveréket spatulával és simítóval alkalmazzák, amely lehetővé teszi a vastagabb esztrichréteg kialakulását a rések és szabálytalanságok kiküszöbölésére.
 • A bevonási technológia, amely magában foglalja a "nedves zónák" sérülékeny területeinek védelmét nedvességálló öntapadó vagy irányított anyagokkal bitumen vagy üvegszál alapon, egyfajta "hidrogénhulladék" létrehozásával.

Obmazochnoy vízszigetelés a fürdőszobában

A vízszigetelő technológia választása közvetlenül számos tényezőtől függ, amelyek magukban foglalják az egészségügyi helyiségbe beépített berendezés változatát, a hőmérséklet és páratartalom mutatóit, valamint a padlóburkolatot.

Progruntovka

A fürdőszobában használt alapozó készítményeket két fő csoport képviseli, amelyek jellemzőikben és tulajdonságaikban gyökeresen eltérőek, és lehetővé teszi a legjobb választást.

A mély penetráció alapja széles körben elterjedt a pozitív tulajdonságok nagy száma miatt:

 • a használat általánossága. A készítmények alkalmasak gipsz, falazat és beton, gáz- és habblokkok, valamint gipszkartonok feldolgozására;
 • megfizethető költség. Az átlagár széles tartományonként változik, ami az ilyen anyagot a fogyasztók rendelkezésére bocsátja bármilyen jövedelemmel;
 • egyszerűség, könnyű használat és önfelhasználás, tekintet nélkül a kezelendő felület típusára;
 • számos olyan adalékanyag széles választékát kínálja, amely növeli a bevonat nedvességállóságát és a bevonat antiszeptikus tulajdonságait.

Kevésbé gyakoriak az adhéziós típusú vegyületek, amelyeknek számos tagadhatatlan előnye van:

 • az ilyen típusú felületeken végzett munkák elvégzésére alkalmas, mint a beton alapanyag, az alkid- és olajvegyületekkel bevont anyagok, beleértve a fémeket és a nagy szilárdságú műanyagokat;
 • A kvarc töltőanyag jelenléte jelentősen javítja a felületi elemek tapadást a kezelt felületen.

A ragasztóanyag-alapozó kompozíciók különböző konzisztenciájúak és csak kész formában valósulnak meg, különféle térfogatú tartályokban csomagolva.

A modern láncindítók ragasztási tulajdonságait sikeresen kiegészíti a nagy víztaszító jellemzőkkel, ami a polimer alapösszetételének köszönhető.

Piling eljárás

Az a technológia, amely lehetővé teszi a falak és a padló csempe befejezését a fürdőszobában, nincsenek észrevehető, alapvető különbségek:

 • a csempézett elemek elrendezési tervének tanulmányozása;
 • a szükséges anyagmennyiség kiszámítása;
 • a lézer szint munkaterületén lévő vázlatnak megfelelő jelölés.

A falburkolat szakaszos jellemzői:

 1. az oldalsó elemek hozzávetőleges elhelyezése;
 2. meghatározza a második sor helyzetét egy fa deszka, acél szög vagy fém profil rögzítésével a csempe csúszásának megakadályozása érdekében;
 3. ragasztóoldat elkészítése;
 4. ragasztóval ragasztott ragasztóval a falfelületre;
 5. rögzítőelemek rögzítése ragasztóval kezelt felületen, plasztikus szabályozó keresztjelzők felszerelésével;
 6. az elemek elrendezésének való megfelelés ellenőrzése;
 7. az alsó sor felszerelése és a tartóoszlop eltávolítása.

A padlóval szemben a látható legtávolabbi sarkon, a küszöbértéktől vagy a középső jelzettől származik. Az utóbbi lehetőség optimális a tágas szaniter helyiségben, egy központi nyitott területen.

Melyik csempe ragasztó használata

A fürdőszobában lévő csempe ragasztókészítményeknek elegendő nedvességállósági mutatóval kell rendelkezniük:

 • cement ragasztók univerzális, könnyű, speciális és erős keverékek;
 • Epoxi kétkomponensű ragasztók ásványi és finom töltőanyagok keverékei, valamint folyadék típusok formájában állnak rendelkezésre;
 • A diszperziós ragasztók nagy tapadást mutatnak, de nem jutnak túl mélyre az alaphoz, ezért jól tapasztalták magukat a gipszkarton felületeivel való munkavégzés során.

Nem lehet univerzális keveréket használni a nagyméretű kerámia gránit felületi kikészítéséhez, ezért magas tapadási fokú ragasztó szükséges: 1,3-1,5 MPa tartományban.

A magas tapadási sebességgel rendelkező ragasztókat, valamint a megfelelő nedvességet és hőállóságot a Litokol, a Knauf, a Vetonit Ultra fix, a Ceresit és az Eunice Plus márkák képviselik.

Csempék telepítése

 • a falfelületek hosszának és magasságának mérése, az ajtó vagy ablak nyílása és fülke méretének mérése, valamint a befejező alkatrészek helyes elhelyezésére szolgáló bármely szerkezeti elem;
 • vakolat és szintező felületek;
 • a ragasztók ragasztásával és a beépített elemek nyomásával történő felhelyezése és elhelyezése.

A szobatermelés befejezése után csak a ragasztó teljesen megszáradt.

Fugázó

Az önfenntartó lapok végső stádiuma - a díszítő elemek közötti feldolgozási ízületek megvalósítása. A fugázás helyessége és a varrat térének feldolgozása befolyásolja a bevonat és a higiénia használatának időtartamát.

A simítóvegyület fő kiválasztási kritériumai:

 • A színséma alapvető tényező, amely lehetővé teszi, hogy a bélés szép megjelenését megkapja. Ha szükséges, a Kohler standard fehér keverékeket adjuk hozzá;
 • tulajdonságai és összetétele. A kész keverékek alapját gipsz, portlandcement, alabástrom és epoxigyanták képezik. A legmagasabb nedvességtartalmú helyiségekhez optimális az utolsó lehetőség.

A szabványos csemperagasztó önfenntartó falvarrási helyre vonatkozik, de ezeket az anyagokat rendszeresen frissíteni kell. A padlóburkolat varrásaihoz célszerűbb a tartósabb, viszkózusabb és vastagabb formák alkalmazása.

A csempeburkolás technológiája előre meghatározza azokat a szabványokat és szabványokat, amelyeknek az elemek telepítése során kell irányulniuk. A csempék közötti javasolt tér 2-5 mm.

Varrás feldolgozása

 • a zsugorodási folyamat a befejező elemek kis elmozdulását okozza;
 • fal- és padlófelületek "lélegeznek" a bélés repedésein keresztül;
 • a kezelés segít megóvni a falakat a víz behatolásától és megakadályozza a gombák kialakulását vagy az ízületek formázását;
 • a megfelelő feldolgozás javítja a töredékek összekapcsolásának folyamatát.

A varrás helyes feldolgozásával nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy a csempe szélén csiszolópapír vagy forgácsolás formájában maszkolási hibákat kapjunk.

A kész csempék díszítő tulajdonságai közvetlenül függenek a befejező technológia minden szakaszától. A csempézett padló és a fal közötti ízületek elrejtéséhez egy lábazattal vagy díszítőcsíkkal lehet használni, amelyek a bélés utolsó szakaszában vízálló tömítőanyaggal vannak rögzítve.

A kerámia burkolólapok falakon történő elhelyezése

Kerámia csempe - ideális minden mutató számára, amely a falak falát takarja.

Ezen túlmenően a kivitelezésben ma már számos különböző típusú kerámia burkolólap található, a legegyszerűbb és olcsóbb művészettől a különböző rajzok és minták alapján.

Nem minden mester vesz a fürdőszoba, ezek a munkák nem nagyon nyereséges számukra. Számos oka van.

A fürdőszobák kicsiek, sok sarkok és átmenetek vannak. Ezenkívül a víz- és szennyvízszerelvényekre is szert kell vesztegetni. Mindez sok erőfeszítést igényel, és a fizetést a mester számára egy négyzetméterből kell kiszámítani.

Az esetek abszolút többségében a fürdőszobákhoz használt gipszkeverékek minősége a legalacsonyabb, különösen a régebbi lakások esetében.

Ha a nappaliban többé-kevésbé egyenletesen megpróbálták megtenni a gipszet, akkor a fürdőszobában sok építész megengedte magának a bütyköst.

Gyakran előfordul, hogy a fürdőszobák régi falai túlnedvesednek, vagy már gombás károkat okoznak, és több időt kell vesztenünk e problémák kiküszöbölésére. A falak végső bevonata olajfestékekkel készült - ezeket a bevonatokat teljesen eltávolítani kell.

Előkészítő munka

A kiváló minőségű előkészítés és az ésszerűség minden tevékenység függ a bélés a fürdőszoba kerámia burkolólapok. Hogyan kezdjünk?

 • A fürdőszobafalak állapotának vizsgálata, valamint a kerámia burkolólapok saját kezével történő lefektetésének módszere és módja.
 • Az előírt mennyiségű anyag számítása. A csempék számát a fal teljes területétől függően számítják ki.

Előfeltétel - a kapott adatokat 10% -kal kell növelni, a fürdőszobáknak az építőanyagok anyagtalanul káros veszteségei vannak.

Ugyanazt a számítást a ragasztó mennyisége határozza meg.

A ragasztók összetételének sajátos márkája nem játszik nagy szerepet, még a legolcsóbb anyagokat is, amelyek az elkészítésük technikáján alapulnak, és a falon a csempe burkolatát biztosítják, biztosítsák, hogy ez utóbbi szilárdan a falhoz kapcsolódjon.

Szüksége lesz egy lapos simító, fésű, csemperagó, gumi kalapács (lehetőleg fehér gumi), simító, szint, vízszint és kék fonal, hogy megverje a vonalakat. Cserépcsövek vízcsövekhez történő vágásához közönséges gyémántvágó, drótvágó és bolgár gyémántlemezzel kell rendelkeznie.

A különbség az, hogy az elsőnek szilárd síkjai vannak, a második pedig sugárirányú szakaszokkal rendelkezik. A radiális vágások mindig megtörik a csempeburkolatot a vágási helyen.

 • A falak állapotának felmérése és döntésük elkészítése.

Ezt a kérdést részletesebben meg kell vitatni.

Gyakorlati tanácsok a fal előkészítéséhez

Egy nagyon fontos pont a falak előkészítésének optimális módjának kiválasztásánál nagymértékben függ a munka további teljesítményétől.

Ha lehetséges, ki kell szabadítani a szobát a bútorokból, át kell alakítani a foglalatokat és a kapcsolókat.

Szükség esetén húzza ki a vezetékeket úgy, hogy az új aljzatok és kapcsolók a csempere telepíthetők legyenek.

Távolítsa el a régi falfestéseket - tapéta, kerámia csempe vagy festék. A legtöbb probléma a festékkel lesz, nem csak hosszú ideig, hanem poros is.

A következő lépés a falak és a sarkok függőlegességének ellenőrzése. Ideális - a falak simaak, függőleges helyzetben vannak, és minden szög 90 ° között van. De ez csak akkor történik meg, ha az igazi szakember elvégezte a vakolást, vagy a falazó előkészítette a falakat.

A legtöbb esetben a vakolat minősége messze nem ideális. Ezután a döntést minden egyes mesternek egyedileg kell meghoznia, figyelembe véve nemcsak a falak gyakorlati állapotát, hanem a képességek, a pénz és az idő rendelkezésre állását is.

A legdrágább és legdrágább módja annak, hogy a falakat minden felületen megmérjék, sok esetben teljesen vakolni kell őket.

Különböző modern masztixok használata a tapadás növelése érdekében nem szükséges.

A csempe már szilárdan rögzítve van a cement vakolathoz, a ragasztók kiváló teljesítményt nyújtanak. Számos lehetőség van arra, hogy a falakat olcsóbban és gyorsabban készítse el.

A falak kiegyenlítése a cserép lefektetése közben

Ez a módszer legfeljebb 1,5-2 cm függőleges változattal használható.

Ezt egyszerűen végezzük - a ragasztót a falra és a csempere nem fésűvel, hanem egy hagyományos fém spatulával alkalmazzuk.

Az a tény, hogy a fésű után a ragasztó vastagsága lehetővé teszi, hogy csak néhány milliméter szabálytalanságot kijavítson, és spatulával akár két centiméter vastag ragasztót is alkalmazhat, ami lehetővé teszi a "rossz falak" szintjét.

A ragasztót nem szabad a csempe teljes felületén alkalmazni, hanem csak a széleken és a közepén - így az anyagot meg lehet menteni.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a kapcsolat erőssége teljesen elfogadható (ez nem padlólap, ahol a bevonat terhelése eléri a szignifikáns értékeket). Mielőtt ezt a módszert használná, meg kell vizsgálnia a falak körül a falak körüli eltérés maximális értékét.

A falak részleges összehangolása

Készíts egy új vakolatot csak a leginkább "problémás" helyeken, minden más felületet a ragasztás során ragasztással kell ragasztani. Ez a módszer lehetővé teszi a munkát minőségi, gyors és nagy anyagköltségek nélkül, még a legnehezebb felületeken is.

Ha van időd és pénzed, teljesen újragondolhatod a falakat. Még a kis hibák sem érdemlik meg, akkor a csempe lefektetése során az első módon igazodnak.

Különböző "divatos" impregnációk és további bevonatok használata önkéntes. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy használatuk nélkül a tapasztalt mester garantálja a telepítés megbízhatóságát a meglévő "régi" technológiák pontos betartása miatt. És fordítva.

Egy másik fontos pont. Meg kell tudnod az olcsó és régi ragasztók közötti technológiai különbségeket, az ár és egyéb jellemzők nem érdemesek megállni, ez érthető.

Ami a közvetlen technológiai jellemzőket illeti, akkor meg kell állniuk. A drága ragasztók a tartályokban történő hígítás után megfelelő formában maradnak, nem keményítik, és nem oszlanak meg nehéz frakciókról és vízről. És miután rajzolódott a falra és a cserépre, éppen ellenkezőleg - gyorsan meggyulladt. Ez nagyban megkönnyíti a csempék gyártásának folyamatát.

Az olcsó ragasztók ellenére az ellenkezője igaz - nem maradhatnak hosszú ideig főtt formában, és sokkal hosszabb ideig keményítik a fal alatt a cserép alatt.

A falak elrendezése és az első sor csempék

Ez a helyzet akkor, amikor "meg kell mérni hétszer, és egyszer vágni." A vízszint használata szükséges.

Természetesen megvásárolhatja a lézeres szintet, de az ára meglepően kellemes meglepetést okoz.

Másodszor, a fürdőszobában olyan sok akadály van a lézersugárral szemben, hogy az előnyei egyenetlenek.

Harmadszor, a lézersugár telepítésekor könnyedén hibát követhet, és minden jelölés hibás lesz.

A jelölést a fal tetején kell elindítani, ezeken a helyeken a lapnak sértetlennek kell lennie. A padló közelében lévő kötések vághatók, nem feltétlenül észlelhetők és nem fogják el a szemet. A jelölés során figyelembe kell venni a csempe méreteit és a műanyag keresztezések szélességét, hogy meghatározzuk az egyik sor magasságát.

A vonalakat három vagy négy sorban lehet átverni. Ha nincs elegendő gyakorlati tapasztalat, akkor lehetőség van több függőleges vonal visszaszorítására a burkolat feltételezett varrása mentén.

Általános telepítési tippek

A csempe többféleképpen is létezhet, de mindenképpen van egy általános eljárás az alapmunkák elvégzésére.

 • A ragasztót közvetlenül a munka megkezdése előtt kell elkészíteni.

A mennyiséget a mester maximális teljesítménye és az anyag hozzávetőleges fogyasztása alapján kell kiszámítani, figyelembe véve a beépítési módot és a falfelület állapotát.

Két vagy három órán belül kívánatos a főtt ragasztó előállítása.

 • A száraz ragasztó a vízbe öntött, és nem fordítva.

Keverjük össze jobb fúróval és egy különleges fúvókával a keveréshez. Ha nem, akkor használja a simítógépet.

A csomók nem megengedettek. A keveréknek teljesen homogénnek kell lennie.

Keverés után engedje fel a ragasztót körülbelül 15-20 percig.

 • Ha a fürdőszobában nincs még csempe, akkor tanácsos elkezdeni a falak felhelyezését a második sorból.

A második sor elején lévő vonal mentén egy lapos fából készült vasalót rögzítenek, és a lapok behelyezése rajta kezdődik.

 • Az első sor a munkával való befejezése után van elhelyezve.

Az a tény, hogy nehezebb a padlólapokkal dolgozni, vastagabb és erősebb, rosszabb, a forgácsolás kockázata magas. A falburkolat a padló tetejére esik, és elrejti az esetleges hibákat.

 • A belső és külső sarkok és a csempe végeinek javítása érdekében speciális műanyag betétek használata ajánlott.

Nem csak a falazóasztal munkáját segíti elő, hanem nagymértékben javítja a falak megjelenését, elrejti a vágás után az élek rendellenességét.

 • Az egyes lapkák helyzetét sík vagy sín segítségével ellenőrizni kell.

A térbeli helyzet ellenőrzést több irányban kell végrehajtani. Még a legkisebb eltéréseket sem szabad megengedni, nagyon nehéz később kijavítani, és a tapasztalt szem mindenesetre észrevesz minden nyomot.

 • A végső és legpontosabb tesztet az ujjaival végezzük - a szomszédos csempecsatlakozások mentén kell tartani őket, azonnal észreveszik a szabálytalanságokat.
 • Műanyag keresztezések vannak a csempe között a rés beállításához.

A síkok mindkét oldalán kereszteket helyeznek kétszer.

A legfejlettebb kézművesek keresztezés nélkül rakják le a cserépeket, közvetlenül mellette fekszik, ez a legmagasabb "pilótafutó".

De ahhoz, hogy ilyen munkát végezzen, nem csak a készségre, hanem a megfelelő minőségű csempere is szükséged van - tökéletesen laposnak és ugyanolyan méretűnek és geometriai formának kell lennie.

Mielőtt vásárolna egy cserépet, ellenőriznie kell. Ehhez csatolja őket egy-egy felületre. Nem szabad rések vagy kiálló részek között, a sarkok pontosan ugyanolyanok lesznek.

Ha a csempe felületének mintázata van, akkor a tojás során ellenőrizni kell helyes elhelyezkedését. A helymeghatározó gyártók korrektségének megkönnyítése érdekében speciális címkéket helyeznek a hátoldalra.

A csempe helyzetét egy gumi kalapács könnyű megérinti. A kisebb hibákat keresztekkel korrigálhatjuk.

Csak ezt kell tenni fokozatosan, a résszélesség módosítása több mint egy milliméterrel nem javasolt azonnal. Ellenkező esetben észrevehető lesz.

Egy másik praktikus tanács - a gitt varrás jelentősen elrejti a csempék közötti távolságok egyenlőtlenségét, ne aggódj, ha csempecsík nélkül kisebb szabálytalanságok vannak.

Csempézési lehetőségek

A csempe burkolásának számos módja van: a csempe függvénye (több elemből állhat, amelyek különböző méretű és konfiguráló mutatókat tartalmaznak), az ügyfél vágya és a kályha készsége.

Közvetlen stílus

A csempe ilyen módon történő elhelyezése nagyon egyszerű. A függőleges csemperagasztások igazíthatók vagy fél szélességű eltolással rendelkeznek.

Különböző árnyalatokat használhatsz és függőleges és vízszintes csíkokat helyezhetsz el, letapolhatod őket egy ellenőrzőlapra, különböző csíkok zónáit stb.

A diagonális lefektetés módja

Bonyolultabb módszer. A jelölés a csempe szögének figyelembevételével történik, a csempék száma növekszik. Ez alatt a módszernél a színekkel is kombinálható, különböző minták és minták létrehozásához.

Offset offset

A legnehezebb. Különlegessége, hogy különböző, lineáris méretű lapokat kell elhelyezni. Emiatt az elmozdulás hatása érhető el.

Leegyszerűsítheti - ugyanolyan méretű csempékkel dolgozva, és csak az ízületek vonalainak bármely irányban történő elmozdítására, de ez a módszer máris hasonlít egy közönséges egyenes lefektetésre.

A gipszkarton burkolólapjának tulajdonságai

A fürdőszoba nem a legjobb hely a gipszkarton használatára. Nagyon óvatosnak kell lennie annak minősége miatt. Azon túl, hogy az anyag nedvességállóságára figyelni kell, annak vastagsága és a gipszkarton behelyezési módja fontos.

Legalább 2 cm vastagságú lapokat kell kiválasztania, és csak a folyékony körmökhez kell ragasztani, maximális alkalmazási területükön. Ily módon lehetővé válik a gipszkartonok ellenállásának statikus és dinamikus terhelésekhez való némileg növelése.

A gipszlapok fizikai szilárdságának alacsony indikátorai - fő hátrányuk. A jövőben a telepítés minden munkáját a hagyományos technológiával végezheti a következő módszerek egyikével.

Fugázó

A csempe közötti ízületek fugázására néhány "elméleti mester" azt javasolja, hogy ne használjon fémt, csak egy speciális gumihevedert. Állítólag nem hagy karcolásokat a csempe felületén.

De azok, akik hosszú évekig csempék, nem akarják használni. Kényelmetlen vele dolgozni, hajlítsa és nem teszi lehetővé, hogy sűrűn töltse be a csempéket a teljes mélység mentén a gitt. És ez a legfontosabb feltétel a kiváló minőségű fugázáshoz. Ami a "fémes spatulák" karcolódását illeti, akkor tényleg "meg kell próbálnod" megkarcolni a csempe felületét.

A felhordó habarcsot száraz vagy enyhén nedves ruhával vagy szivaccsal törölje le kb. 30-40 perccel az alkalmazás után. Természetesen a műanyag keresztezést el kell távolítani.

A munka végrehajtásának felgyorsítása érdekében körülbelül fél órát kell alkalmazni a habarcsra, majd törölje le a kész területről.

Így a habarcs részeit felhordják és eltávolítják a falak teljes felületéről.

Várja meg, amíg az egész habarcs teljesen száraz, majd mossa a falakat praktikus.

Először is sokkal nehezebb. Másodszor nehéz korrigálni a hiányzó vagy rosszul kitöltött varrási területeket, és ezek a helyek mindig a munka során keletkeznek.

Harmadszor, a még nem teljesen fagyasztott habarcs könnyen korrigálható a varrat vastagságában és mélységében.

Néhány szó a lényegről

Ha a gyakorlat nem elég - el kell kezdenie a csempe lefektetését a legkevésbé észrevehető helyről vagy a legkevésbé észrevehető szögből. Ezután megjelenik némi tapasztalat, és lehetőség nyílik arra, hogy a "nyitottabb" területeken megjelenítse munkáját.

A burkolólapok elhelyezése az egyik legdrágább építési munkálat. Ez azt jelenti, hogy ez az egyik legnehezebb és legigényesebb munka. Csak a képességek és képességek józan felmérése után kezdheti el őket.

Vannak esetek, amikor a "független tesztek" szükségessé teszik a teljes átdolgozást és az igazi mestert. A költség a befejező falak a fürdőszoba, illetve, megkétszerező. És ez nem számít az elveszett időknek és az idegeknek.

Fektetés a csempe a fürdőszobában

A kerámia csempe vagy csempe a nedves helyiségek (fürdőszoba és konyha) legfőbb típusának tekinthető. A mi cikkünkben leírjuk, hogyan épülnek fel a csempe, hogyan készítik fel a felületet, meg fogjuk tudni, milyen eszközök szükségesek a munkához.

Falfelület előkészítés

A szakértők szerint a csempe lefektetését előre beállított alapon kell elvégezni. Távolítsa el a régi bevonatot többféleképpen, amelyek felhasználása a befejező anyag típusától függ. Ha a falon a vakolatot fából készült zsindelyek segítségével rögzítik, akkor ezt a réteget teljesen el kell távolítani, majd a megoldást az előre beállított jelzőfények segítségével ki kell egyenlíteni.

Abban az esetben, ha a felületet csempéről készítik, akkor a hasonló termékeket teljesen eltávolítják, majd a felületet ragasztó maradékot tisztítják. A munka előkészülete a varratok tisztítása és az anyag nedvesítése. Körülbelül két-három órával azután bontani kezd. A burkolatot kissé fel kell húzni egy vésővel, miközben a szerszám több kalapácsütés után a habarcsba süllyed. Az összes fedőelemet ugyanúgy eltávolítjuk.

Ha a fal felülete festékkel előkezelt, akkor egy hasonló réteget el kell távolítani a vakolat előtt. A festék- és lakktermékek szétszerelését csiszoló tárcsával végezzük, amelyet a csiszológépre szerelünk. A falról történő meszelést speciális kaparóval vagy fém spatulával távolítjuk el. A régi tapétát teljesen eltávolítják a falról, ezután az alapot megőrzi a maradék ragasztó.

A régi bevonat lebontása után az alapot csiszolópapírral tisztítják és polírozzák. Ezután felhalmozódott törmeléket távolítják el a felületről (erre a célra általában puha, nedves ruhát használnak). Annak érdekében, hogy javítsa a csempe tapadását a bázissal alapozó segítségével. Az ilyen készítményt ecsettel vagy hengerrel alkalmazzuk, ez nemcsak javítja az adhéziót, hanem megakadályozza a penész megjelenését a falon.

A régi bevonat lebontása után meg kell vizsgálni az alapréteg sérülését. A felszínen lehet dudorok és kis gödröcskék, repedések és forgácsok, érdesség, valamint különböző irányban irányított lejtők. A felszíni szintezési technológia a kár jellegétől függ. Tehát a legfeljebb 6 centiméteres magasságkülönbség esetén a vakolat a cement-homok habarcs alapjainál használható. A mutatók növekedésével a gipszkartonok használata javasolt.

Kezdetektől kezdve fontolja meg a gipsz alapú szintező technológiát. Először meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell az alapréteget, majd csak a fő munkához kell folyamodnia. Ha a magassági különbségek 1 centiméteren belül vannak, akkor nincs szükség a szintezésre, mivel a ragasztókeverék teljesen megakadályozza ezt a rést. Ha jelentős különbségek vannak a fal felső és alsó részében, akkor húzza meg a horgászzsinórt vagy zsinórt, amelyen a jelzőfények felszerelik.

Ezután készítsen cement-homok habarcsot, és tegye be a világítótornyok közé. A keveréket spatulával vagy speciális vakolatvödörvel lehet dobni. Ezután a megoldást a szabály szabályozza, és várja meg a szárítást. Ezután a fal felületét a fürdőszobában antiszeptikus és alapozóval kezelik.

A második módszer az összehangolás a lapok használata gipszkarton. Az ilyen termékeket alulról felfelé kell telepíteni. A bázis típusától függően a nedvességálló gipszkarton lapjai gipszhabarccsal vagy csavarokkal rögzíthetők, amelyek egy fémprofil előkészített keretébe sodródnak. Ha az összes terméket behelyezik, az ízületeket gitttel lezárják, majd a bevonatot egy alapozóval kezelik.

A felület előkészítésével kapcsolatos különös nehézségek felmerülnek, ha fapadlóburkolatot készítenek. Kezdetben az alapot több rétegben speciális alapozóval kell kezelni. Ezután helyezze el a gipszrácsot, és oldja meg az alapréteget. A szakértők nem javasolják, hogy fából készült burkolatot használjanak a csempék behelyezéséhez. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a ragasztók és csempe rétegei alatt lévő hasonló anyag elveszíti a lélegzés képességét. A jövőben egy gomba jelenik meg az erdőn, ami jelentősen lerövidíti az élettartamát.

Szükséges eszközök és anyagok

Először ki kell választania a megfelelő kerámia burkolatot a hardverraktárban. Vásárlásakor figyelni kell a termék stabilitására a nedvesség hatására (a fürdőszobában az 1. vagy 2. osztályba tartozó alkalmas anyagok). A csempe erőssége is fontos, ebben az esetben az 5. osztály legtartósabb termékei szükségesek. A csempe számítása a falak vagy a padló felületén történik, plusz a készlet 10-20% -a.

Mielőtt elvégezné a saját javítási munkáit, elő kell készíteni a következő anyagokat és építési eszközöket:

 • Kerámia csempe a kiválasztott szín és textúra WC-hez;
 • műanyag keresztek, hogy a varratok azonos méretűek maradjanak;
 • csempe ragasztó;
 • műanyag fólia vagy maszk a padló vízszigeteléséhez;
 • keverék az alap előzetes beállításához;
 • a szabály;
 • építési szint;
 • nedvességálló gipszkarton lapok;
 • fém profil és csavarok;
 • csavarhúzó;
 • gitt a befejező falszintezéshez;
 • primer;
 • cserépvágó;
 • bolgár;
 • elektromos fúró;
 • gumi sisak;
 • fém jelzőfények;
 • mérő és ellenőrző műszerek (zuhanásgátló, mérőszalag, szint).

Az összes szükséges építőanyag és eszköz elkészítése után a ragasztókeveréket össze kell gyúrni, és el kell kezdeni a fő munkákat.

Csemperagasztó

Ha a ragasztót a padlóra ragasztja vagy kerámia burkolólapokat telepíti a falak falaira, ügyeljen a következő tényezőkre:

 • Az alapítvány típusa. Ez lehet gipszkarton, régi csempe vagy vakolt felület.
 • A csempe típusa, valamint a termék vízelnyelő tulajdonságai. Ezek a paraméterek határozzák meg azt a habarcsmennyiséget, amelyet a csempe elnyel.
 • Az egyes termékek vastagsága és síkja. Az alkalmazott ragasztó vastagsága ezen tulajdonságoktól is függ.
 • Anyagfogyasztás. Ez a paraméter a réteg vastagságától, valamint a fal összehangolásának minőségétől függ. Átlagosan 1 kilogramm habarcsot használnak fel 1 m2 hasznos területre, de ezek a mutatók egy vagy több irányban változnak.

Miután figyelembe véve az összes követelményt, akkor menjen a boltba a vásárlás a ragasztó. A figyelembe vett építőanyagot késztermék vagy száraz keverék formájában lehet forgalomba hozni. A fürdőszobába való bevonás érdekében cement alapú száraz építési keverékek használata ajánlott. Készítsen ilyen megoldást a csomagban található utasításokon.

A ragasztókeverék gyorsan megszilárdul, ezért szükséges egy ilyen megoldás elkészítése a négyzetméter felhasználható területre vonatkoztatva. Annak ellenére, hogy az összetevők alapösszetétele a csomagoláson van feltüntetve, a vizet a tartályba öntjük a jelzett térfogat körülbelül 65% -ára, majd hozzáadjuk a száraz keveréket. Ezután az összetevőket egyenletes konzisztenciához keverjük, és a folyadékot tovább adagoljuk.

A gyúrási minőségi megoldás kézzel nem lesz sikeres. Ehhez általában egy speciális fúvókával ellátott elektromos fúrót, keverőt kell használni. A keverés befejezése után a kapott massza 20 percig állhat. Ezt követően a keveréket egy spatulára helyezzük és megfordítjuk, szükséges, hogy a szerszámon legyen. Ha a ragasztó elkezd feltérképezni, akkor egy kicsit szárazabb port adunk az alapkészítményhez és összekeverjük.

A csempe lefektetése megteheti magának

Kezdjük, ismerkedjünk meg a padlózat burkolásának technológiájával. Ebben az esetben a munkának a fürdő sarkával kezdődik, és a sarkából, amely folyamatosan a látogató szeme előtt áll (ez a követelmény a falfelületen lévő anyag beépítésére is vonatkozik). Ezen a helyen teljes termékeket kell telepítenie. A kerámia termékeket előre beállított felületre szerelik fel. A kombinált fürdőszoba kialakításától függően azonnal határozza meg és helyezze el a csempeit a számok szerint, hogy ne zavaródjon a jövőben.

A munka megkezdése előtt meg kell határozni a jövő padlózatának mintázatát. Ehhez az aljzat felszínén hosszirányú és keresztirányú terméksorozatot kell elhelyezni a varratok vastagságának függvényében (műanyag kereszthornyokat is behelyezhet). A hagyományos lerakási módszer használata esetén a munka a szoba közepétől a nagy szobákig vagy a második sorból indul (kis fürdőhöz).

Ha a padlóburkolat eszközén egy átlós lerakási módszert alkalmaznak, akkor a munka kezdeti szakaszában fel kell tüntetni a frieze jelölését, majd csak az egész csempe behelyezése után kell vágni, majd vágni a termékeket a szükséges darabokra. Amikor az első sor le van helyezve, a talajszintet az építési szint szabályozza. Vágja le a csempét a kívánt méretre, vagy adja meg a kívánt formát a termékekhez különböző módon: egy hagyományos üvegvágó használatával (kis falburkolatokhoz), speciális kört vagy csemperavágó darálóval.

Különös figyelmet fordítanak az elemek összekapcsolására. A varratok helyén műanyag ékek vagy sarkok vannak. A fektetés során a varrásoknak merőleges irányban meg kell egyezniük. Vigyázzon a csempe sarkainak kitágítására is, hogy elkerülje a szabálytalanságok megjelenését, az anyag a beállított szint alatt ül.

A munka kezdeti szakaszában a világítótorony burkolatát az alap legmagasabb pontjai közé helyezzük. Ezután a csempe rögzítésének helyén a ragasztókeveréket felvisszük, és az oldatot egy fogazott simítóval állítjuk be. A kerámia termék a megfelelő helyre van felszerelve, és helyzetét gumi kalapáccsal állítja be. A csempék között műanyag keresztezések vannak. Ezután ellenőriznie kell a vízszintes padlót, és folytathatja a további telepítést.

A fal felületén kerámia csempe van elhelyezve egy hasonló algoritmus szerint. Ebben az esetben a fő munka a falból indul, ami jól látható a látogatónak, vagyis a bejárati ajtókkal szemben. Számos módszer létezik a falon:

 • a kötés klasszikus változata;
 • a felület átlóján;
 • halmozott csempe tágas sorrendben.

Az első módszer a legegyszerűbb. Ebben az esetben szükséges a termékek méretének mérése, valamint a varratok összehangolása. A munkálatok a fal aljáról kezdődnek, az elkészített habarcsot a falfelületen egy fogazott simítóval terítjük, majd a csempe be van építve és könnyedén megérinti. Az egyes termékek helyzete és az ellenőrzések száma az építési szintek segítségével. Keresztek vannak elhelyezve a csempe szélein, ezeket a varratok vastagságának szabályozására használják.

A lépcsős rakodási módszer használata esetén a termékek a szomszédos sorokban vannak elhelyezve. Ugyanakkor az alsó sorlap csempe központi része a felső sorban lévő csempe varrása alatt van. Az ilyen munkák elvégzésének folyamata némileg egyszerűbb, mivel a mester nem tudja követni az anyag méretének egybeesését, a legfontosabb feladat a függőleges varratok összehangolása.

És még egy út, az átlós burkolólapot leggyakrabban a nagy fürdőkben használják. Ezt a módszert az egyik legnehezebbnek tekintik, ezért csak szakemberek használják. Az ár négyzetméterenként elrendezett fedél elég nagy. Ennek a módszernek a használatakor figyelembe kell venni a varratok merőleges helyzetét, valamint a csempe megfelelő illeszkedését a fal sarokrészéhez.

Fugázó

A szakértők szerint a csempék a fürdőszobában saját kezűkkel teljesen megvalósíthatóak. Ezen eljárás után a bevonat pontos és teljes megjelenést kölcsönöz. A fugázóanyag megakadályozza a penész megjelenését és a csempe további megsemmisítését. Azok számára, akik nem rendelkeznek tapasztalattal a fugázással, ajánlott gyorsan száradó keveréket választani kézzel. A jövőben az ízületek kezelése sokkal gyorsabban megy.

A minőségi munkához szüksége van egy olyan szerszámra, mint a habarcskeverő tartály, gumi spatula, szabványos ecset és éles kés, hogy tisztítsa az ízületeket a szennyeződésektől, valamint nedves ronggyal és több szivacsjal. Agresszív keverékek használata esetén gumi kesztyű segítségével meg kell óvnia a kezét.

A munka kezdeti szakaszában kést és a ragasztó maradványainak repedéseit törlik. Ezután folytassa a habarcs elkészítését. Ehhez öntsön egy kis vizet szobahőmérsékleten egy tiszta edénybe, és adjunk hozzá száraz keveréket. A habarcsot kis adagokban kell elkészíteni, hogy ne merevítse.

A munka következő szakaszában a habarcscsíkok vízzel vannak nedvesítve, erre a célra általában egy ecsetet használnak. Ezután folytassa a keverék alkalmazását, és az oldatot rugalmas spatulákkal helyezze az ízületekbe a résen merőleges irányban. A keveréket gyorsan, de nagyon óvatosan kell alkalmazni, hogy az anyag kitöltse az egész helyet. A feldolgozás során a habarcsmaradványokat spatulával távolítják el.

A munka végső szakaszában, amikor a keverék teljesen száraz, törölje le a fal felületét egy ronggyal. Ennek a műveletnek a célja a maradék megoldás eltávolítása. A puha ruhadarabot keresztirányban kell mozgatni, nehogy a keveréket a varratból kifeszítse. A munka végső szakaszában szivacsot használnak, a varratok összehangolására használják, így gyönyörű megjelenést kölcsönöznek nekik.

A varázsló költsége a cseréptetéshez

Számos ingatlantulajdonos számára továbbra is problémát jelent a padlózat vagy a falak falburkolásának költsége. Az a tény, hogy nem mindenki tudja ezt a munkát saját kezével elvégezni, így sok felhasználó igénybe veszi a szakemberek segítségét. A kerámia burkolólapok ára számos tényezőtől függ, például az alap (gipsz vagy gipszkarton) szintjének szükségességétől.

Általában minden négyzetméter kész felület lesz fizetni 400 550 rubel. Számos dolog függ a szervezettől vagy a magánszemélytől, aki elvégezte a javítási munkát.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!