Legfontosabb > Tervezés

Lehetőség van a függőleges, vízszintes vagy felülről lefelé történő fektetéshez a falakon: lefektetni a technológiát, a változatokat

A cikk azokra a sok kérdésre ad választ, amelyek felmerülnek azok számára, akik a javítás során úgy döntenek, hogy önállóan helyezkednek el.

Magunknak a csempe volt: az összes válasz

Kerámia csempe - közös lehetőség fal- és padlóburkolásra a konyhában, a fürdőszobában és a WC-ben. Ez az anyag praktikus, tartós és könnyen tisztítható.

A fektetés könnyű folyamat. A legfontosabb, hogy figyeljen a felület előkészítésére és a ragasztókeverék kiválasztására.

Néhány finomság is van, miután megismerkedtünk velük, még az a személy is, aki semmit sem tud a javításról, meg tudja oldani az anyagot.

Lehetőség van csempék elhelyezésére a falon régi csempékkel

A tojásmegmunkáláshoz alaposan fel kell készíteni a talaj felszínét, ami a legelterjedtebb a régi kivitelben. A falon lévő régi bevonat mindig nagy kockázattal jár, mivel a csempe súlya és az ilyen "rétegzés" által okozott gyenge tapadás miatt az anyag leeshet. Kivételes esetekben a régi csempe burkolólapok elhelyezése lehetséges, de a tapasztalt szakemberek nem adnak garanciát az élettartamra. Más szóval, jobb, ha ezt a lehetőséget "saját felelősségére" tartózkodnánk, különösen a falakon.

Alapvető követelmények

Amikor a burkolólapokkal szembenézni látszik, a munka minősége elsősorban attól függ, hogy mennyire alkalmas az aljzat felületének elkészítésére. Különleges követelményeket szabnak ki egyenletességére.

Miért nem kívánatos az íves falakon a csempék elhelyezése

A kerámia burkolólapok hajlítási szilárdsága négyzetméterenként korlátozott. m., mert ez az anyag jobban elhelyezhető a lapos falakon. Emellett a fal szabálytalansága jelentősen növeli a ragasztó keverék fogyasztását.

Hogyan kell szintetizálni a felületet

Miután a falat szinttel mérte, 10-15 mm-es rendellenességek észlelésekor cement- vagy vakolatkeveréket használ a szintezéshez. Ha a számok magasabbak, a gipszkarton használatos.

A fal egyenletességének értékelésére vonatkozó szabályok

Mivel a kiváló minőségű falazat sík felületet igényel, a munka a fal síkosságának meghatározásával kezdődik.

Ezt a következőképpen lehet elvégezni:

 • reiki vagy szabályok;
 • lövedék terheléssel;
 • épület buborék szintje;
 • lézer szint (szintezés).

A legpontosabb és legegyszerűbb módja a szint használata.

Mi legyen a szög

Különösen nehéz a sarkok előkészítése. Az előkészítés és a kiegyenlítés után pontosan 90 ° -nak kell lennie, és az eltérés a vonal mentén nem haladhatja meg az 1 mm-t.

Fektetés a sima betonfalon

A betonot viszonylag kisebb agdesia különbözteti meg, mint a bélés alapjául szolgáló egyéb anyagok. Ezért a szerkezet tapadásának és érdességének javítása érdekében speciális típusú primert alkalmaznak, amelyet konkrét érintkezésnek neveznek.

De repedések és szabálytalanságok lehetnek a betonfalon. Ha az egyenlőtlenségek 3 cm-nél nagyobbak, akkor a ragasztás minimalizálása érdekében a falakat meg kell vakolni. Ezenkívül, ha a felületet 5 cm-nél nagyobb szabálytalanságok esetén nem vakoljuk fel, valószínű, hogy a burkolat idővel leesik. Ezt követően a falat újra meg kell kezdeni.

Számos alapvető módja van a csempe burkolásának a falra:

 1. Direct. A csempe függőlegesen elhelyezkedő varrása egy soron, vagy eltolódási féllel.
 2. Átlósan. Ezt a módszert különböző színek kombinációjában használják, valamint mintákat hoznak létre. A jelölés a csempe dőlésszögének figyelembevételével történik, míg a vágott lapok száma elkerülhetetlenül megnő, ami költséghatékonyabb.
 3. Az offset. A legnehezebb megoldás, amelyben a lapokat az előző sorból eltolva helyezik el.

Hogyan lehet nagy méretű csempe méretét elhelyezni?

Nagyméretű lapok használata esetén a bázis felszínét lehető legtovább megteremteni, különben a munka sok időt és több anyagfelhasználást igényel.

Ha ilyen anyaggal dolgozik, rendkívül fontos, hogy a ragasztóanyag-keveréket a fésűvel és a spatulával a lehető legközelebb terjessze annak érdekében, hogy megakadályozza a bevonat alatt lévő légrések kialakulását, ami csökkenti a tapadást a hordozóval. Javasoljuk, hogy az oldatot egy nagy irányban csempézze, mert ez megkönnyíti a levegő eltávolítását az anyag alatt. A ragasztókeverék felhordása után azonnal fel kell fektetni a terméket, amikor a tapadáserő maximális.

Kezdő útmutató

A kerámiák falakon való elhelyezése nem a legnehezebb típusú javítási munka, amellyel még a javítással foglalkozó "újoncok" is könnyen kezelhetők.

Hány sorot lehet egyszerre elhelyezni a falra

Feltéve, hogy a ragasztót megfelelően választották ki, és egy fémprofil használata, amely rögzíti az első sort, valamint a műanyag keresztezést, a sorok száma nem korlátozott. A jó ragasztó 15-30 perc alatt megragad. Ezután ne féljen, hogy a rangok feltűnnek.

Hogyan készítsek csempe a falakon: a falikaron

A falak elhelyezése a csomóponton, a sok tapasztalatlan kézműves kifeszített szögének helyén nehézséget okoz. Leggyakrabban ezek a helyek a fürdőszobában találhatók - mögöttük elrejtődik a kommunikáció.

Három fő mód van ezeken a területeken való munkavégzésre:

 1. Kanyarodva 90 ° -ban. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy az elemeket 90 ° -os szögben helyezzék el egymásnak. Egy vágással nyitva marad, és a habarcs használata szükséges, ami a munka eredményét kevésbé esztétikusvá teszi, mint más módszerekkel.
 2. Edge vágás. Vágja le a csempecsiszoló őrlőgépet vagy egy csempe vágógépet 45 ° -ra, majd egyesítse egymással.
 3. A berendezés használata. A szegélyek speciális műanyag profilok, a kiálló rész a középen helyezkednek el, amelyek a sarkoknál helyezkednek el és burkoltak.
 4. A csempe használata sarok formájában. A legegyszerűbb módja. Használatakor további telepítést végez a saroklap szélén.

Az első sor üzembe helyezése: szabályok

Az első sor elrendezése - döntő pillanat, mert ő egyfajta útmutatás az összes későbbiekben.

Ha a falon lévő első sorral dolgozik, jelölje meg az alatta elhelyezkedő burkolat felső szélét.

Ennek a szintnek köszönhetően ezek a jelek egyenes vonalban csatlakoznak a rögzítő egész területére, és rá vannak erősítve a fémprofil vagy a sín, amely megakadályozza, hogy az anyag lecsúszik az aljára.

Mit kell tudnia, hogy pontosan a betonfalra csempéket készít

Annak érdekében, hogy a kerámia laposan feküdjön a betonfalon, gondosan mérni kell a felületet. Ha nincsenek kifejezett különbségek, használjon konkrét érintkezést, hogy extra érdességet hozzon létre. Néha vakolásra van szükség.

Lehetőség van lapok felhelyezésére felülről lefelé

Ezt a módszert nem szabad megengedni, mert nincs lehetőség a rögzítési profil rögzítésére, és az alsó sorok a felsőbbek súlya alá csúsznak.

Hogyan tudom gyorsan ragasztani a lapokat

Olyan esetben, mint a javítás, a minimálisra kell csökkenteni a rohanást. De abban az esetben, ha 1-2 csempe leesett, használhat speciális típusú gyorsan száradó ragasztó "folyékony köröm".

Hogyan rögzítsük a csempe a falra ragasztó nélkül: alternatívák

A ragasztókeverék alternatívái a lemez cseréjekor nem léteznek. Az összes módszer, a fő mellett, kompromisszum, és kivételes esetekben is alkalmazható.

Egyes szakértők a lapkát a csavarokhoz rögzítik, abban az esetben, ha a sapkát a díszítő elemek vagy bútorok mögé lehet elrejteni.

A csempe burkolására vonatkozó szabályok egy agyag falon: hogyan kell elhelyezni és ragasztani

Az agyagfalakra helyezett csempe rendkívül bonyolult és időigényes folyamat, hiszen az agyag kevésbé tartós alapot jelent, mint a keményített csemperagasztó anyaggal.

Ezért szükséges a falak vízzel szemben ellenálló gipszkarton előhúzása, minimálisra csökkentve a fal és a fal közötti rést, vagy rögzíteni a csempe a fémprofilhoz. A további lefektetést a választott lehetőségtől függően megfelelő módon végezzük.

Fali burkolólapok - a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben végzett javítások szerves részét képezik. Bármely lakástulajdonos megteheti önmagában, miután megismerkedett a folyamat szabályaival és finomságaival. Ez csökkenti a költségeket és javítja a javításokat. Ezenkívül ebben az esetben a tulajdonos biztos abban, hogy a munkát lelkiismeretesen végzi.

Csempék elhelyezése a fürdőszobában fentről lefelé

Post Vadim »06 Augusztus 2014, 09:34

Lehetőség van lapok felhelyezésére felülről lefelé

szponzor

Re: Lehetőség van a lapok felhelyezésére felülről lefelé

Az üzenet a Nail »06 Augusztus 2014, 09:50

01.jpg (88.21 KB) 4289 megtekintés

Re: Lehetőség van a lapok felhelyezésére felülről lefelé

Hozzászólás: Chenmuhin »augusztus 14, 2014, 18:42

Re: Lehetőség van a lapok felhelyezésére felülről lefelé

Post Hang »augusztus 18, 2014, 05:19

Re: Lehetőség van a lapok felhelyezésére felülről lefelé

Üzenet lina »19 aug. 2014, 19:15

Re: Lehetőség van a lapok felhelyezésére felülről lefelé

Hozzászólás Il_St_Ir »19 Augusztus 2014, 19:20

Re: Lehetőség van a lapok felhelyezésére felülről lefelé

Az Aurora üzenete »augusztus 27, 2014, 19:12

Re: Lehetőség van a lapok felhelyezésére felülről lefelé

A római B üzenete "2014. szeptember 12., 19:45

top-down csempe

Kérem, mondja meg, hogyan lehet csempézni a fürdőszobában "felülről lefelé". Melyek az ilyen jellegzetességek, milyenek a csempe ragasztók,. Van UNIS XXX raktáron, jó?

Felülről lefelé nehezebb a megrendelés, és miért, ha nem titok?

Általában a szépségre gondolnak. úgyhogy az egész csempe tetején feküdt és vágott az alján, a nem feltűnő helyeken.

Anélkül, hogy a ragasztó márkájába lépne, az egyik elvette a lapkát a falhoz, azt a szintre vagy a vonalra helyezte - nem lebeg, engedje el, törölje a vízszintes vonalat.

A cserépet felfelé helyeztem. először a mennyezetet a panelek segítségével, és a felső lapkák elkerülése érdekében. Tegye fel a CM11 csemperagasztót. A lefektetés módja és az eredmény látható ">
„>
„>
Sikeres javítás

oleg stroy írta:
Általában a szépségre gondolnak. úgyhogy az egész csempe tetején feküdt és vágott az alján, a nem feltűnő helyeken.

Mérjük meg, figyelembe véve a varratokat, hány csempe lép be, hogy az egészek a tetején legyenek. Ezután húzza le az alját egy sorból, horizontálisan csavarja be a profilot vagy a sínt. Tőle és tegye a sorokat. Szárítás után csavarja le a profilt és jelentse az alját, ha szükséges, vágja le a lapkát.

A legfontosabb dolog a csempeburkolásnál egy általános vízszintes vonal rajzolása,
amely egy ponton konvergál, ha minden fal körül sétál. Ma speciális lézeres síképítők vannak, amelyek egyszerűsítik ezt a feladatot, de "megéri a pénzt".

De a szokásos szinten is (több iterációban) ilyen vonalat lehet építeni.
És akkor általában nem számít, hol kezdjünk - alulról vagy felülről. Alsó természetesen könnyebb -
tegye a támasztót, ragasztja az első sort, és amint megragadja a következőt stb.
és ha a tetején a támasztórúdat át kell rendezni minden sorhoz.

 • a ragasztóval közvetlenül kell megírni, hogy lehetővé teszi a lefektetést felülről lefelé.
  A Yunis + -on látszik

Nem csak a véleményem: A csempe lefektetésének kiszámítása úgy történik, hogy felülről lefelé, jobbról balra nincsenek szűk darabok, a vágott csempe legyen teljes egészében több FÉL, majd a díszes csempe * nem tapad a szemnek *, és szimmetrikusnak érzi magát. de több vyadit, a szépség áldozati anyagot igényel.
By the way, egyetlen ügyfél sem fogadta el a * gazdaságos opciót *, amikor a plique falán állsz, és magyarázd el, hol van gyönyörű és ahol gazdaságos.
És a tetejétől vagy aljától kezdve a fektetéshez, és nem annyira fontosnak. Középről indulok el, a fal méretétől függ.

oleg stroy írta:
úgyhogy az egész csempe tetején feküdt és vágott az alján, a nem feltűnő helyeken.

A problémát egyszerűen megoldja egy műanyag panelekből készült álmennyezet behelyezése - először a falakat helyezzük el, majd felhelyezzük a hamis mennyezetet úgy, hogy az egész csempe maradjon (vagy amíg szükséges).

A fürdőszobában az egész csempe jobb a fürdő oldaláról indulni, a felső és az alsó részen - ahogy ez megtörténik.

A fürdőszobában lévő csempe ragasztott a fal közepétől, és már rajzolta a vízszintes vonalat a kerület mentén.
Mielőtt a vonalat rajzolnánk, a varratok figyelembevételével kiszámítottuk, hogy mekkora méretű csempe, amit a felső és alsó sorban "látni" akarunk. Miután elkészült egy kész verzió, a felső lap megegyezik, a mérete több mint felének kell lennie (a felső és az alsó 3/4 - vizuálisan látható, hogy a vágás nem észrevehető). A fürdő oldalán a cserép közepén fut.
A PVA-t cementtel ragasztották. Az alsó sorok csempeinek egyik nehézsége a kellékekhez szükséges. 10-15 percig álltak.
Műanyag panelek a mennyezeten. Mivel a mennyezet egyenletes, ragasztották őket a mennyezethez (a csempe felső rétegének lefektetése után).

VinEl írta:
Mivel a mennyezet egyenletes, ragasztották őket a mennyezethez (a csempe felső rétegének lefektetése után).

A mennyezeti üres hely hiánya csökkenti a megvilágítás választékát és hátrányosan befolyásolja a szellőztetés módját.

Hogyan kezdjük el a csempét a fürdőszobában?

A fürdőszoba nagyon igényes a felhasznált építőanyagokhoz képest. A magas páratartalom, a hőmérséklet változása, a gőz és a gyenge természetes levegőáramlás a bevonatok, a penész, a gomba és a kellemetlen szagok korai kopását okozza. Ezért a fürdőszoba javításához nedvességálló felületet, különösen kerámia burkolatot használnak.

Segítségével nyírja ki a falak falát és padlóját, ami megbízható és tartós vízzáró réteget teremt. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy hol kezdjék meg a csempe felrakását, hogy a végeredmény a szemnek tetszeni fog és hosszú ideig szolgáljon.

A csempe használatának jellemzői

A csempe leggyakrabban a padló és a falak falán helyezkedik el, hogy megvédje a betonpoharat a vízpusztítástól vagy a gombaképződéstől. Ez a bevonat tartós vízszigetelő réteget hoz létre, amely erősen ellenáll az agresszív vegyi anyagoknak.

Az építőüzletekben bármilyen színű, méretű és felületi topográfiai csempe található az olcsó kézműves gyűjteményekből, amelyeket olasz kézművesek gyártanak. A fürdőszoba elkészítéséhez csempe szükséges a padlóra, a falra, valamint az ügyfél dekoráció és a határok kérésére, hogy összetettebb kompozíciókat hozzon létre. A lapok elhelyezése a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Mielőtt a csempe burkolatának padlójára vagy falaira fektetné, előkészítse a furnérozott felületet. A régi roncsolt bevonatot a betonalapra visszahúzzák, majd kiegyenlítik. Mivel a csempék közötti varratok nem rejtenek el, és hangsúlyozzák a fal görbületét.
 2. Kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában nem szabad felülről lefelé haladni, mint más helyiségekben, de fordítva. A professzionális kézművesek először kinyomozzák a helyiség padlóját, majd csak a falakat.

Figyelj! Amikor megtervezzük a javításokat a fürdőszobában, először készítsük el a szükséges csempék számítását. Ehhez mérje meg a szobát, számítsa ki a felület nagyságát, majd oszd meg egy csempe területével. Ne feledje, hogy gyakran a padlóra helyezett csempe mérete eltér a faltól. Annak érdekében, hogy elegendő anyag legyen a minta szerinti vágáshoz és illesztéshez, a számítás során kapott mennyiséghez 10-15% -ot kell hozzáadni.

Munka sorrend

A lakástulajdonosok többsége, a fürdőszobát megjavítani tervezi, és azon gondolkodik, hogy hova kell először a csempe. A legtöbb szobában a professzionális építők "felülről lefelé" dolgoznak, vagyis először a mennyezetet, majd a falakat, végül a padlót ültetik be. A fürdőszobában ezt a technológiát nem használják.

A kerámia cseréjének simításához először be kell állítania a padlószintet. Ha a falról nézed, akkor kanyarodni fog, és problémamentes lesz a padló megfogása. A fürdőszoba csempe befejezése a következőképpen történik:

 • Először távolítsa el a régi bevonatot a padló felületéről, a helyiség falainak és mennyezetéről, kaparóval, spatulákkal vagy őrlésekkel, rugalmas csiszolótárcsával.
 • A nedvességálló beton szintjének használatával a falakat és a padlót öntötték kiegyenlítő esztrich. A kisebb hibák lezárása akril gitt használatával.
 • Ezután hozzon létre egy vízszigetelő réteget, amelyhez a falakat folyékony vízszigeteléssel és a tekercspadlóval kezelik.
 • Először a padlóburkoló lapokat helyezzük el, és ne felejtsük el, hogy egy épület szintjén ellenőrizzük a lefektetés helyességét.
 • Fedje le a padlót egy védőfóliával, majd folytassa a falak burkolását.

Fontos! A padlóburkolatokkal szemben a padlóburkolat vastagsága, valamint a csemperagasztó réteg miatt általában 2-3 cm-rel magasabb lesz, ami megmagyarázza, hogy a tapasztalt kézművesek nem kezdik el a fürdőszobai falak burkolását.

Elrendezési típusok

A hagyományos kerámia csempe négyszögletes és négyzet alakú. Azonban a gyártók termelnek és más modellek, a legkülönbözőbb méretű és formájú dekoratív elemek csempe. Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan helyezzük el a burkolandó felületeket a felszínen, létrehozunk egy elrendezést, majd megjelöljük a sorok helyét jelző jelöléseket. Az elrendezés a csempe alakjától és méretétől függ, úgy, hogy a bevonat a legimpozánsabbnak tűnt. A csempék elhelyezése a következő:

 1. Direct. Közvetlen módszer a megfelelő négyzet vagy téglalap alakú cserép megmunkálásához. A csempék egymás felcsavarása a fordulatok és elmozdulások nélkül. Ez a legelterjedtebb elrendezés, amely nem igényel részletes jelölést, ezért gyakran használják kézzel történő telepítéskor.

A tapasztalt kézművesek gondosan mérik a felületet a csempe számítása előtt, számsorolva a sorok számát és az egyes sorok számát. Ezen mutatók alapján meghatározza a megfelelő elrendezést, majd a jelölést lézersugárral végezzük.

Padlóburkolat

Mielőtt a padlóburkolatokkal szembenézne, alaposan tisztítsa és szintelje a felületet. A munka következő szakasza egy vízzáró vályog létrehozása, amely a csővezetékek szivárgása, a mosógép hibái vagy a fürdőszobák túlcsordulása miatt védelmet nyújt a szivárgás ellen. Ehhez folyadék vagy tekercs vízszigetelést kell használni. Ezen réteg tetején a padló alapozva növeli a csemperagasztó tapadását.

A csempe kezdete:

 • A jól látható szögből. Ez az a hely, ahol egy személy tekintete rohan, amikor belép egy szobába, ahol a díszítés nagyobb figyelmet szentel. Ahhoz, hogy megértsd, hol van ez a sarok, meg kell állnia a bejárati ajtón, és nézz előre. Ha ez a hely egy fürdőszoba, zuhanyzó vagy egyéb vízvezetékberendezés, ez a módszer nem megfelelő.
 • A küszöbértékről. Amikor a lapkát a küszöbről helyezzük el, a telepítés a sarkon kezdődik, amely a falon található, a bejárati ajtónál. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a padló látható részét láthassa szegély nélkül. Megfelelő, ha a vízvezeték az ellenkező falon található.
 • A középső címkéből. Ezt a módszert akkor használják, amikor nagyméretű fürdőszobákkal nézik, amelyekben a vízvezeték és a bútorok a kerület körül vannak elhelyezve, és a középen marad a padló szabad része. Ebben az esetben a helyiséget lézeres vonalzóval mérik, majd megkeressük azt a középpontot, ahonnan a tojást el lehet kezdeni.

Fontos! Egyszerű módja annak, hogy eldöntsük, hogy a fészkeket a sor közepétől kezdve, vagy az elejétől kezdjük-e. Ehhez mérje meg a sor hosszúságát, majd oszd meg ezt az értéket a csempe szélességével. Ha a felosztás mértéke kevesebb mint fele, akkor a sor elejétől kell kezdenie. Ez a módszer segít megtakarítani az anyagot, és pontosabbá teszi az elrendezést.

Falburkolat

A csempékkel bevont falakkal szemben támasztott technológia saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeken a végső munka eredménye és a befejező anyag élettartama függ. A professzionális kézművesek kezdik ragasztani a csempeit alulról felfelé, hogy egyenletes bevonatot kapjanak. Az ízületek kontrasztos habarcsja kisebb hibákat észlel a bélésen, így a kezdők számára jobb, ha a habarcsot a csempe illeszkedik.

A stílustechnika a következő:

 1. A falon levő csempe 2 sorral kezdődik. Ehhez az egyik csempe magasságát a padlóról kell mérni, és ezen a vonalon vonalat kell húzni. A kényelem érdekében a varázsló ideiglenesen rögzít egy fémprofilt vagy egy fadarabot, amely szigorúan a szintre van beállítva.
 2. Először, az első két csempe egy sorban van elhelyezve, majd az első csempe a következő szintre. A csempék között műanyag kereszteződés van, amely még a varratokat is teszi.
 3. Egy időben a ragasztót egy 1 négyzetméterig terjedő kis területre helyezzük, így nincs időnk megszáradni.
 4. Időközönként a telepítés helyességét az építési szint ellenőrzi, hogy javítsa a hibákat, amíg a ragasztó meg nem szakad.
 5. Legalábbis rendezze az első sort. A telepítés megkezdése előtt távolítsa el az ideiglenes fémszalagot, amelyet szintként használt.
 6. A ragasztó száradása után eltávolítják a műanyag keresztezést, majd az ízületeket speciális fugázással dörzsöljük.

Figyelj! A díszítésű csempék nehezebb elrendezése jobban illeszkedik a mesterekhez, mivel helyesen kiszámíthatja és elvégezheti a telepítést, hogy a csempe szép és sima legyen.

Fektetés csempék nélkül és felülről lefelé.

Miért kell a lapkát felfelé mozdulni?

A hó leesik és a fű nő. Miért bonyolítja a dolgokat?

- Hát, legalább azért, hogy ne alakítsak ki ilyen épületeket:

Cserép a standokon.

Az alátét nélküli csempe időt takarít meg. Ráadásul a lécek és profilok nem mentesek a szélsőségektől

Emellett az első sor telepítése (lógása) a fal közepén, és az alumínium szabály követése egyértelműbb varrásvonalat biztosít a szem szintjén. Ez a probléma érthetőbb itt:

Ez filozófiai válasz.

Lehet, hogy ez a pillanat nem jön. Nem mindig szükséges.

Ilyen eset fordul elő, ha a mennyezet a fürdőszobában, akkor meg kell megközelíteni az egész csempe és minimális varrás. Hamis frittek és sarkok nélkül.

Nehéz kiszámítani mindent az első sorból. A bélés megközelíti az utolsó sort, általában 3-5 mm-es különbséggel. A mennyezetnek is 2-3 mm-es különbsége van. Ha mindkét eltérés átfedi egymást, 6-8 mm-es varrat jelenik meg.

A pillanat, amikor le kell rakni a lapokat felülről lefelé, akkor jön, ha a falakkal szemben van.

Nem igazán lehet olyan hosszú ideig beállítani a támasztórúdat, hogy egyetlen vonalat ad. Még akkor is, ha ezt a vonalat egy zsinórral lyukasztja, egy kis ív van a szálból.

Cserép "felülről lefelé" a tartó falon.

Továbbá a világítótoronyok előzetes felszerelésére van szükség a sínek alumínium ékkel történő további vezérléséhez. A nap oldalirányú sugarai a legcsekélyebb eltérést tárják fel.

És hogyan lehet lapos vonalat ragasztani a tartópánttal a polisztirolhabos béléssel? Hogyan lehet rögzíteni a rögzítő rudat a habban?

Csempék hordozótámasz nélkül.

Vagy csempe sertés a homlokzaton.

Szeretnék látni rajta a rajongókat - milyen vonalon fognak elérni a sapka tetején:

A DOKUMENTÁTOROK FELSZERELÉSE LEVEGŐ.

Az alábbi videóban a japán fiú jó módszert alkalmaz a keskeny csempe homlokzatánál:

 • A homlokzat minden harmadik sorát a teljes hossz mentén egy vonal jelzi. Ez garantálja, hogy vízszintes sorokat fognak megfigyelni, függetlenül a cserép méretétől.
 • A végleges igazítás a szabályt hozza létre:

Amikor ilyen pillanatok jönnek, akkor új készségeket kell tanulnunk, és feltalálhatunk valamit.

A csempeburkolat technológia felülről lefelé.

Minden készség időt vesz igénybe a tanuláshoz. De ez az egész csomópont. Kevés ember szeretne időt fizetni a nem fizetett eredményekre. Ezért kevesen használják ezt a technológiát. Bár nincs semmi bonyolult. A sikertelen kísérletek vizsgálata, megszorozva az ismétlések számával, megadja az eredményt.

Az első szabály.

 • A varróvonalat (lézer, ceruza vagy zsinór) meg kell szakítani a falon.
 • A ragasztót egy vagy két csempe alá helyezze a sor alá.
 • Az első csempe 3-5 mm-re van a vonal felett. Mindez függ a ragasztóanyagtól (méretének csúszása).
 • A fal hosszú szakaszán az ültetett csempe első sorát egy vonal mentén egy ékkel kell szintetizálni (az idő múlásával, a ragasztó alatta - lehet, hogy nincs ideje). A rövid szegmensben helyezheti el a második sort, és szorosan támaszkodik az elsőre. A csempe utolsó mozgása (a rögzítés előtt) felülről lefelé, és nem fordítva kell lennie. Ez annak köszönhető, hogy a ragasztó általában visszaállítja a burkolólapot eredeti helyzetébe. Ha a csempe leereszkedik, akkor a tömeg miatt nem tud felkelni. És ha az utolsó mozgás felállt (még a ragasztott ragasztón is), akkor a csempe leesik.
 • Minél gyakrabban emelik fel a csúszó csempe, a ragasztó vékonyabb lesz, és minél gyorsabban megy le.

A második szabály. Clay.

A ragasztónak megnövekedett duktilitásnak kell lennie. Jobb, ha az első kísérleteket a "C2" ragasztóval (hasonló a "CM117" -hez). A kezdeti készségek elsajátítása után a megtakarítás érdekében 50% "C2" + 50% "C1" összetételt használhat.

Az idő múlásával készségeket nyerhetünk arra, hogy bármilyen ragasztóval dolgozzunk. A "C1" ragasztónak kevesebb ideje van a rögzítéshez, de a csempe is csúszik többet.

A harmadik szabály.

Ha már létezik egy támaszték egy csomó sor formájában, akkor könnyebb és gyorsabb (leggyakrabban) lefektetni az alulról fölfelé kereszteket használva. Senki sem vitatja ezt.

Hogyan tanulhatunk? Hol kezdjem.

A készség megszerzéséhez vastagabb keveréket használhat kettős alkalmazással.

Gyorsabban kiderül, ha egy 7-8 mm-es fésűt használ egy lapos falon.

Vannak őrült ötletek is:

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

Csempék elhelyezése felülről lefelé

Bizonyos esetekben a javítási munkálatok során szükségessé válik a csempe elrendezése, nem a szokásos módon, alulról felfelé, de felülről lefelé. Ezzel egyidejűleg a felső sorot helyezzük először, a többit pedig utána. A csempe lefektetése felülről lefelé például a konyhában történik, ha pontosan tudja, hogy a felső polcok melyik szinten lesznek elhelyezve. Ők lesznek a csempe kötény felső határai. Fokozatosan kell megfontolni az ilyen munkák elvégzését.

A burkolólapok felhelyezését felülről lefelé általában a konyhában végzik.

A fal előkészítése a csempék felhelyezéséhez fentről lefelé

Anyagok és eszközök:

 • a szükséges számú csempék;
 • gitt vagy festék;
 • csemperagasztó "Eunice plus";
 • fogazott simító (fogak mérete 6 × 6 mm);
 • fúró, fúró, fúrólap csavarokhoz, keverőfúvóka;
 • gumi sisak;
 • dimenziós építési szint;
 • scotch szalag;
 • műanyag kereszt.

Kerámia burkolólapok elhelyezése a padlón.

A munkálatok megkezdése előtt a falat meg kell tisztítani a korábbi bevonatoktól, majd egyenesen szintre kell helyezni és le kell fedni. Teljesen vegye le a régi bevonatot a falról. Ha van egy csempe, el kell távolítania a csempe ragasztó maradványait.

Egy szinttel mérje meg a falfelület eltérését a függőleges helyzetből. Az eltérés nem haladhatja meg a 3 mm-t a kötény szélességében. Húzza vízszintesen egy vízszintes sínt a kötényre, és győződjön meg arról, hogy a fal és a sín közötti hézagok nem haladják meg a 4 mm-t. Ha a függőleges és a vízszintes eltérések megfelelő eltérései meghaladják a megengedett legnagyobb értékeket, akkor folytassa a falak vakolását, amíg teljesen nem igazodik.

A cserép felhelyezése előtt kétszer kell előkészíteni a falat.

Az alapozó festékhengeret végez. A felület előkészítése szükséges, hogy a teljes felület egyenletesen elnyelje a nedvességet. Ebben az esetben a javítóréteg minden fajtája, amely a falra kerül, egyenletesen kiszárad. Ez vonatkozik a gitt, gipsz, csempe ragasztó vagy festék.

Csempézés technológiája felülről lefelé

A csempe burkolatának felépítése padlóról fentről lefelé.

Hogyan helyezzük el a lapkát a tetejétől az aljáig? Jelölje meg a csempe kötény felső határát vízszinttel, épületszinttel vagy lézeres szinten. Tiszta síkvonalat rajzoljon. Kezdettől kezdve a csempéket felülről lefelé helyezte. A felülről lefelé történő lefektetés az "Eunice" csemperagasztó segítségével történik.

Győződjön meg róla, hogy a csempe nem sérült, csiszolt. Válassza ki az első sorhoz szükséges alkatrészek számát. Szükség esetén válasszon ki egy képet.

Hígítsuk fel a ragasztót, szigorúan kövessük az utasításokat a csomagoláson. Ez fontos: száraz keveréket kell hozzáadni a vízhez, és nem fordítva. A csemperagasztó kézzel vagy keverőfúvókával ellátott fúró segítségével hígítható.

A csemperagasztót egyenes spatulával alkalmazza a falra, ahol a kötény található. A ragasztóréteg 5 mm lehet, és egyenletesen kell elosztani a felületen. Fogazott simítóval készítsen egyenletes hornyokat a ragasztórétegen. Távolítsa el a felesleges ragasztót a spatuláról a tartályba ragasztóval.

Kezdje a fektetést a csempe kötény szélső határaival. A szélsőséges csempe ne sérüljön meg. Csatlakoztassa a fal felületéhez, miközben pontosan illeszkedik a falon lévő jelzett vonalhoz. Nyomja erősen a csempe a habarcsba. Használjon egy kis szintet annak biztosítása érdekében, hogy nincs hiány. Javítsd ki a gyenge ütésű gumi sisak helyét. Rögzítse mindkét oldalán szalagot. Az első csempe lefektetése után az egész felső sort a nagyon sarokba helyezze. Ha ez utóbbi nem illeszkedik a sarokba, meg kell vágni, majd fel kell tenni, mint mindenki másnak.

A csempe elhelyezési lehetőségei.

Szükség van lyukakra a nyílásokhoz. Ehhez jelölje meg a lyuk csempehelyét. Fúrjon lyukat a megjelölt részbe. Fúrjon alacsony fordulatszámon az elülső oldalon egy speciális fúróval.

Egy sorban 3 sorba rakja. Ebben az esetben szigorúan meg kell határoznia minden egyes későbbi sor felső sorát. A második falat a sarkából kell elhelyezni. Az első falon lévő alátámasztásokat egy másik fal függőleges sorának egyenletes szélével le kell zárni. Amikor munkát végez a csempézés a varratok között a csempe kell elhelyezni speciális keresztmetszetek műanyagból. Ez biztosítja a csempe kötény felületén lévő összes varrat egyenletességét. Rendszeresen tisztítsa meg a csempe ízületeket egy spatulával és egy nedves szivaccsal.

Miután a burkolólapot lefektetik, és a csemperagasztó kiszárad, fugázza a csempe ízületeket. Annak érdekében, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon, 35-40 órát kell elhaladnia, majd a habarcsot fel kell hígítani egy krém vastagságára. Nedvesítse meg a varratokat vízzel. Használjon gumihevedert, hogy megnyomja a habarcsot a csempe közötti ízületekbe. A kötény sarokkötését akril tömítőanyaggal kell lezárni. Ebben a munkában a lefektetési módszer felülről lefelé befejeződött.

Ragasztó a lapok felhelyezéséhez felülről lefelé

Fektetés a csempe a fürdőszobában.

A csempék felfelé és lefelé történő felhelyezéséhez ajánlott az Eunis Plus csemperagasztó használata. Ezzel a ragasztóanyaggal lehetséges csempe és kerámia burkolólapok elhelyezése. A ragasztó nagy szilárdsággal és nagy tapadóképességgel rendelkezik. Vízzel érintkezve megőrzi tulajdonságait. A ragasztó környezetkímélő anyag és ártalmatlan az egészségre munka és üzem közben. Beton-, cement- és téglaalapokra alkalmazzák. A tapadóoldat elkészítéséhez kizárólag tiszta szerszámokat és tartályokat kell használni.

Öntsük a száraz keveréket egy tál vízbe, és keverjük 5 percig, amíg sima. 1 kg száraz keverékhez 0,25 liter vízre van szükség. Az oldatnak 10 percig kell állnia, majd újra fel kell keverni. Az elkészített ragasztóoldat egy részét 180 percen belül el kell tölteni. A ragasztóoldat elkészítésénél a víz kivételével más komponensek nem megengedettek. Nem lehet felesleges mennyiségű vizet hozzáadni az elkészített ragasztó oldathoz, mivel ez a keverék minőségének és hatékonyságának romlásához vezethet. A szerelést 7-30 ° C-os levegő hőmérsékleten és 75% -os légnedvesség mellett kell végezni.

A tetőcserepek lefektetése nem olyan nehéz, mint első pillantásra. A legfontosabb, hogy szigorúan betartsák a technológiát. A burkolólapokkal ellátott falakkal szemben az egyik legdrágább befejeződést tekintik, de a szépség és a praktikusság teljesen kompenzálja az összes költséget.

Miért mindenki felfelé helyezi a lapkát, mert az ellenkezője kiderül, hogy simább?

Megpróbáltam lefektetni a csempe, és így és így.

Így hát alulról felfelé sokkal nagyobb a valószínűsége, mintha a padlóról indulna volna, mintha a fal közepétől kezdve indulna.

De az interneten mindenütt tanácsos alulról felfelé menni. Miért?

Négy évvel ezelőtt javításokat végzett a lakásban. Mivel a csempe soha nem feküdt ki, meg kellett hívnom.

A technológia ez volt: A falon a fémprofil csavarja a felső sor alatt lévő szintet. támaszkodva fekszik egy sor - a felső. A profilt eltávolították, és a lapkát felülről lefelé helyezték. Az alsó sor piszkos volt a helyén. Pontosan olyan volt, mint a sorban.

Az interneten hazudnak.
Néhány szovjet tankönyvben (egy hivatkozás, sajnos nem tudok adni), ajánlatos a tetőlap aljától lefektetni. mert ebben az esetben a tetején (a legszembetűnőbb helyen) teljes csempe lesz, a vágás pedig leesik, és mindenfajta padlótáblával ellátott padlóburkolat borítja. Most, egy normál szerszám bérletének fejlesztésével, ez nem releváns (és nem szakember vághatja le a cserépet csempevágóval). És korábban, amikor egy csempe vágott egy üveg vágó és törött fogóval, talán ez volt a hely..

A lemezt alulról felfelé kétszer három méterrel raktam a mérőre, mert a felső sorok az alsó sorokban maradtak, és a csempe nem "lebeg" a fal mentén. Ha a felsőt lefelé helyezi és még egy kicsit vékonyabb is ragaszt, akkor minden egyes sorra fel kell ajánlani

Nos, hogy a tetején egy egész csempe volt, számoltam, hogy hány csempe van a mennyezeten, figyelembe véve a varratokat. Ezután vágja le a csempe méretét, és tegye az első sorra, majd egész csempe a mennyezetre.

Normálisan elkészített megoldásnál a csempe nem úszik - azonnal megáll. 5 perc elteltével csak stamestkoy otkovyryat.

Ez így van, meg kell raknod a csempe, kezdve a láthatóság zónájával - egy nyitott helyről. Az első sorok mindig tökéletesek, majd a fal üregei és buborékok felhalmozódnak. a beállítások megkezdődnek.

A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

Meg kell szintelni az alapot

Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

Hogyan vízálló a padló

Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

 • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
 • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
 • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

A primerek alkalmazásának sajátosságai

Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

Ragasztási alkalmazási szabályok

A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

Lefekvéskor szükségem van keresztre

A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

Ha a technikától való eltérések indokoltak

A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

 • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
 • helyezze a készüléket a helyére;
 • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
 • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

 • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
 • Burkolólapok.
 • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
 • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

A csempe esett ki a sorból

Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

A csempe süllyed

Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

Dömping a varratokba

Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

Különböző hosszúságú csempe

Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

Tippek kezdőknek

 • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
 • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
 • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
 • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
 • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
 • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!

A csempék felhelyezése a kötényre fentről lefelé - egyedi falburkolás a konyha falán

belépés

A konyhai kötényt felülről lefelé elhelyezve technikailag megmagyarázzák, egyszerűen - először a kötény felső sorát helyezzük el, majd a többiet. A gyakorlatban problémák merülhetnek fel, és vannak apró trükkök.

Ellentétben a klasszikus módszerrel a csempék elhelyezése kötényen, csempék tetejétől alulról használják, ha tudod pontosan hol a felső szekrények konyhabútor véget ér. Ez lesz a konyhai kötény felső határa a csempe. Arról szól, hogy a kötényt a csempe felől, felülről lefelé helyezzük, ebben a cikkben elmondom.

Betonlapok felhelyezése felülről lefelé - fal előkészítés

 • A burkolólapok felülről lefelé történő fektetésére szolgáló falat ki kell tisztítani a régi bevonatokból, amelyek egyenetlenek és alapozottak.
 • Távolítsa el teljesen a régi falburkolatot. Ha a falon a csempe van, akkor a régi csemperagó maradványai le kell ütni mindent.
 • Mérje meg a fal függőleges eltérését az épület szintjén. Az eltérés nem haladhatja meg a kötény szélességének 3-4 mm-t.
 • A lapos sínt vízszintesen a kötényhez rögzítse, ellenőrizze, hogy a sín és a fal közötti rések nem haladják-e meg az 5 mm-t.
 • Ha a vízszintes és függőleges eltérések meghaladják a megengedhető értékeket (3-4 mm és 5 mm), akkor a falak vakolatát addig kell készíteni, amíg teljesen be nem illeszkedik.
 • A fektetés megkezdése előtt alapozni kell, lehetőleg kétszer. A képen a falat permetezővel alapozzák, általában egy festékhengeret használnak a láncindítóhoz.

Minden felület alapozója (alapozó) azzal a céllal történik, hogy az egész alapozott felületnek ugyanolyan hidegsavasnak kell lennie, vagyis egyenletesen fel kell venni a nedvességet. Ez megteremti a szükséges javítási réteg egységes szárítását. Ez lehet gipsz, gitt, festék vagy csemperagasztó.

A kötény felhelyezése felülről lefelé - a munka kezdete

3. Válassza ki az első sorhoz szükséges csempék számát (ellenőrizze a csempe zsetonjait, kárát, szükség esetén válasszon ki egy képet)

4. Helyezze el a falat. Az alapozáshoz használjon görgőt vagy, mint a fotón, egy permetezőt.

5. A csemperagasztót szigorúan a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően oldja fel. Ne felejtsük el: a száraz keveréket hozzáadjuk a vízhez, és nem fordítva. A csemperagasztó tenyésztésekor használjon keverőfúvókát, ha lehetséges, ragasztóval. De a gyakorlatom szerint a csempézett ragasztó teljesen kézzel elválik.

6. Helyezzen csempézett ragasztót a kötény falához egyenes spatulával. A ragasztórétegnek többé-kevésbé egységesnek kell lennie az egész felületen, és 5-6 mm legyen.

7. Használjon fogazott simítóval (6x6 mm-es foggal), és készítsen egyenletes hornyokat a ragasztórétegen. Tegye fel a felesleges ragasztót a spatuláról a tartályba ragasztóval.

8. A csempe fektetése felülről lefelé kezdődik a kötény szélső határával, így a szélsőséges burkolólapnak nincsenek alábecsülései. Csatlakoztassa a burkolólapot a falhoz, igazítva a csempe tetejét a falon lévő jelzéssel. Nyomja mindkét lapkát a habarcsba mindkét kezével. Rövid épületszint esetén ellenőrizze a csempe és a felület vízszintes és függőleges széleit. Rögzítse a szinteket könnyű fúvókákkal a gumi kalapáccsal.

9. Biztosítsa a burkolólapot a szalag két oldalával. Egyszerűen ragassza fel a szalagot a csempe és a fal függőlegesen. Az első csempe után a felső sarkot a sarokba helyezzük. Szükség esetén vágja az utolsó csempe a sarokban.

Fúrási lyukak a csempe kötényben a nyílásokhoz

A kötényen lévő aljzatok alatt lyukakat kell kialakítani a cserépben.

Jelölje ki a kivezető csempe nyílásán. A csempék fúrásához speciális bitet használva, fúrjon lyukat a cserépbe. Ugyanakkor fújja le a csempe az elülső oldalon alacsony fordulatszámon.

A fúrás előtt 30 percig áztassa a csempéket a vízben. Ez csökkenti annak lehetőségét, hogy a fúrás során csempéket szétváljon.

Fektesse mindhárom sor csempe, miközben rögzíti minden alsó sorban a csempe a felső sorban.

Egy másik falat a sarokból. A második fal első függőleges sávjának sima felülete bezárja az első fal csempeinek alsó részét, a csempe behelyezésekor speciális műanyag kereszteket kell behelyezni a csempecsatlakozásokba, ez biztosítja az ízületek egyenletességét a kötény teljes felületén.

Az egyes négyzetek elhelyezésekor. méter csempe kell tisztítani a csempe ízületek. Ezt műanyag spatulával és nedves szivaccsal kell elvégezni.

A kötőelemek közötti fugázás

Miután befejeztük a kötést, és miután a csemperagasztó teljesen megszáradt (30-40 óra), meg kell törölni a burkolatok között a varratokat.

A habarcsot a vastag tejföl konzisztenciájára helyezzük, majd a habarcsot gumi-spatulával az ízületekbe öntjük, az ízületeket vízzel nedvesítjük.

A konyhai burkolólapon a gerincburkolatok tömítése

A csemperagasztó száradása után a kötény sarokcsuklóját akril tömítőanyaggal kell lezárni. Távolítsa el a felesleges tömítést nedves ujjal vagy speciális eszközzel (lásd a fényképet)