Legfontosabb > Tervezés

A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

Meg kell szintelni az alapot

Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

Hogyan vízálló a padló

Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

 • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
 • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
 • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

A primerek alkalmazásának sajátosságai

Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

Ragasztási alkalmazási szabályok

A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

Lefekvéskor szükségem van keresztre

A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

Ha a technikától való eltérések indokoltak

A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

 • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
 • helyezze a készüléket a helyére;
 • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
 • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

 • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
 • Burkolólapok.
 • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
 • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

A csempe esett ki a sorból

Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

A csempe süllyed

Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

Dömping a varratokba

Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

Különböző hosszúságú csempe

Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

Tippek kezdőknek

 • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
 • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
 • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
 • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
 • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
 • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!

Mennyi ideig tart a csempék a fürdőszobában

Fektetés csempe a fürdőszobában.

A padló- és fürdőszobafalak kikészítése kerámialapokkal már klasszikusnak tekinthető. Sok éven át ez az anyag nincs versenytársakkal, köszönöm.

Amikor a csempék a fürdőszoba a saját kezét az új, könnyen beismerni a hibát. Azonban nem szabad idegesíteni, még akkor is, ha a megoldás kiszáradni kezd, megszabadulhat az egyenlőtlenségektől egy építési poluterki segítségével.

Lehetőség van gipszkarton burkolására?

Sok tulajdonos "javítása" szóra gyanakszik. Sok kérdés és árnyalat van. Az egyikük - lehetséges a gipszkarton burkolását? Minden lehetséges.

Először is a vakolt felület szintetizál. A szabálytalanságok megszűnnek:

Melyik csemperagasztó a legjobb a fürdőszobában.

Melyik csemperagasztó a legjobb a fürdőszobában? Alig van egy másik szoba a lakásban vagy a házban, amelynek befejezése minden olyan nyilvánvaló lesz -.

Amint azt a név is jelzi, a ragasztó kiegyenlítése (úgynevezett "vastagrétegű") úgy van kialakítva, hogy egyidejűleg szintre emelje a létesítmény alapját és helyezze el a lapkát. Bárki, aki valaha is látta a "csupasz falakat", tökéletesen tudja, miről van szó. Gyakran (az úton - leggyakrabban), még az új épületekben is, a falak és a padló olyan egyenetlen, hogy biztonságosan egy "hullámvasútot" tarthat rajta.

Cserépezhetek a gipszkartonra és hogyan kell csinálni.

A gipszkarton egy nagyon népszerű anyag a belsőépítészeti munkákhoz. Több fajtája van, különösen nedvességálló.

A gipszkarton felületeinek befejeződéséhez a csempe kiválasztása nem korlátozódik semmilyen különleges csempefajtára. Bármilyen fajta lehet. Azonban az esztétikai íz és a pénzügyi lehetőségek hasznos lehet ebben a kérdésben.

Csempék elhelyezése a gipszkarton padlóján.

A gipszkarton használata a padló kialakításához elég ritka helyzet. A magas hosszirányú szilárdság ellenére az anyag nem képes.

Mielőtt elkezdené a szintezési folyamatot, helyezze a gipszkartonlemezeket a padlóra azon a helyiségben, ahol azokat telepítik. Ez egy egyszerű szükségesség. A helyiséghez (páratartalom és hőmérséklet) való alkalmazkodás folyamatában az anyagnak itt legalább tíz órán át kell lennie.

Kerámia burkolólapok elhelyezése.

Hosszú ideig a kerámia csempe belépett a ház minden család, mint szerves részét a belső. Még a nagymamáink és a nagyapáink is ezzel a kályhával béleltek.

Ez a módszer tökéletesen alkalmas a kis terekre.

Csempe a gipszkarton a fürdőszobában - az anyagok lefektetése, kiválasztása, a saját kezük szakaszai.

Csempe a gipszkarton a fürdőszobában - az anyagok lefektetése, kiválasztása, a saját kezeik szakaszai A fürdőszoba klimatikus feltételei bizonyos határokat szabnak az építkezés használatára.

Kerámia választásakor figyeljen minden pillanatra. Még a híres márkájú csempék felvásárlását is, ne felejtsd el a csempe minőségét.

A hagyományos módszerrel a gipszkartonra csempéket készítünk.

A falak díszítésére a szobákban gyakran használják gipszkarton, amelyet jellemez az egyszerűség és a könnyű használat. Érdemes megjegyezni, hogy.

Gipszkarton burkolólapok készítésére szolgáló eszközök: 1 - cserépvágó, 2 - építő keverő, 3 fogazott simító, 4 - gumi kalapács, 5 - szintű, 6 - távú kereszt.
A gipszkarton burkolólapok elhelyezése szinte egyáltalán nem különbözik a más felületen történő felszerelésétől. Ezért az eszközöknek meg kell felelniük a szabványos csempézési munkákhoz használt eszközöknek:

Hogyan tedd a csempe a gipszkarton a saját kezét.

Az a kérdés, hogy miként lehet egy gipszkarton burkolólapot elhelyezni, sok kezdõt kérnek varázsló. A leggyakoribb hely, ahol van.

Valójában ez a folyamat így megy:

Fektetés csempe a fürdőszobában - a technológia és a munka költsége

A burkolás az egyik legdrágább lehetőség egy szoba befejezésére, de a fürdőszobában, a magas páratartalmú helyiségben a legmegbízhatóbb. A fektetést önállóan lehet elvégezni, de a profi mesterek gyorsabbá és jobbá tehetik ezt a fáradságos munkát.

A közelmúltban a legnépszerűbb a fellebbezés közvetlenül a javításokat végző magánmesterekhez. Természetesen az ilyen mester szolgáltatások olcsóbbak, mint a szervezetek. De ha nem szájüregi szakembert találsz, hanem egy hirdetést, fennáll annak a veszélye, hogy egy nem szakemberrel kell szembenéznie. A szervezet szakembere köteles megállapodást kötni az ügyféllel, amelyben nyilvántartásba veszi a művek listáját, árait és feltételeit. A szerződés garanciát is nyújt.

Fektetési technológia

A hivatásos mester előtt feltétlenül meg kell vizsgálnia és mérnie kell a fürdőszobát. Ez a szolgáltatás általában ingyenes. Az ellenőrzés alapján becslés készül, figyelembe véve az előkészítő munka jellegét és mennyiségét.

Ha a falakról gipsz, a régi bevonat marad, nem csak eltávolítani kell, hanem a falakat és a padlót is egy újabb szintre kell helyezni. A 3 mm-nél nagyobb csepp hatással lesz a telepítésre.

A szakképzett kézművesek szolgáltatásokat nyújtanak a régi bevonat szétszerelésére, a felület szintre és feltöltésére. Szükség lehet a falak falának falazására, bontására vagy szétszerelésére a tégla- vagy betonfal esetén - ha a helyiségek javításával foglalkozó szervezet ilyen szolgáltatásokat nyújt, ez végső soron befolyásolja a munka költségeit.

Anyagok és eszközök

Először is, azonnal meg kell vásárolnia egy csempecsomagot, miután kiszámította a szükséges mennyiséget a fürdőszoba méretének megfelelően, figyelembe véve a zsetonok tartalékát. Ha a munkafolyamatban vásárolja meg, valószínű, hogy a következő tétel színe eltér, és ez különösen kritikus, ha egy bizonyos mintát választ ki.

Ezután meg kell választanod a ragasztót a fektetéshez - mindez a csempe minõségétõl és méretétõl, a felszíntõl függõen (beton, tégla, fém, műanyag) és mûködési körülményektõl függ.

Korábban a bélés egy cement-homok habarcs felhasználásával készült, most ez a gyakorlat elavult, és számos speciális ragasztó található, amelyek homokot és cementet tartalmaznak bizonyos arányban különböző adalékokkal.

És egy másik fontos összetevő - az ízületek ragasztása, amely elrejti az összes szabálytalanságot, és megakadályozza a nedvesség bejutását a csempe alá.

A tapasztalt kézművesek általában rendelkeznek alapvető eszközökkel a rakodáshoz: ez a szint, spatulas, csempevágó (vagy bolgár), fúró, keverő, simító, csipesz.

A professzionális kézművesek segítenek a legmegfelelőbb csempe kiválasztásában, figyelembe véve valamennyi tulajdonságát (méret, zománcvastagság és alkalmazásának minősége), valamint további anyagokat.

Csempézési folyamat

A teret a második sorral kezdjük, mert a jövőben az utolsó sorban kell a padlóhoz kötni az első sort. A fürdőszoba minden fala állandóan, sorban sorban. A falra és a cserépre ragasztót ragasztóval alkalmaznak spatulával.

Fontos, hogy körülbelül ugyanazt a réteget alkalmazzuk, különben a fal felülete végül egyenetlen lesz. Ennek elkerülése érdekében, a csempe tetején feszítse meg a zsinórt, és állítsa egymáshoz egy szintet.

A ragasztóoldat elkészítéséhez speciális keveréket keverünk vízzel speciális keverővel - így a kompozíció homogén, csomók nélkül.

Azokban a helyeken, ahol a tömör csempe nem lép be (szabályosan a szoba sarkai), rajta van egy vágóvonal, és csempézés történik.

A varratok ugyanolyan vastagságát speciális keresztek segítségével lehet elérni. A felhelyezés végén a varratok betöltik a habarcsot.

A csempézett munka költsége

Általánosságban elmondható, hogy a fürdőszobai burkolat költsége a régió és a nyújtott szolgáltatás típusától függően változik, és a következő munkákból áll:

 1. Szereljük le a régi csempéket.
 2. Felület előkészítés.
 3. Lefedettségi terület.
 4. Niches, polcok, nyílások eszköze.
 5. Ragasztott minta létrehozásának szükségessége.
 6. A telepítési folyamat követelményei.
 7. Ragasztókészítmény típusa.

A befejeződés költségeit nem csak a fürdőszoba mérete befolyásolja, hanem olyan pillanatok is, mint pl. A csempe mérete, a hely komplex geometriai alakja, műanyag vagy fém nyílások, csövek stb. Jelenléte. Például a mozaikpanelek nehezebbek, mint a hagyományos cserép.

Ha a fürdőszobában sok szabálytalanság van, a vetületeknél nagyobb számú csempét kell eltakarítani.

A táblázat mutatja a minimális árat a csempézett munkák a fürdőszobában.

Fektetés csempe a fürdőszobában

Fektetés csempék a fürdőszobában - az egyik legkeresettebb szolgáltatások a cég "Case Masters Fél." És ez nem meglepő! Végül is a csempe ideális és sokoldalú anyag a fürdőszoba befejezéséhez. A minőségi eredményeket illetően javasoljuk, hogy csak a szakembereket hívják fel a fürdőszobai csempékbe. Szakembereink széleskörű tapasztalattal rendelkeznek, valamint az összes szükséges eszközzel, hogy élvezhesse az eredményt! Szeretné megrendelni a csempe lefektetését a fürdőszobában? Hívjon most!

Indulás ingyenes!

Az árak a csempe burkolására a fürdőszobában

Ön kiszámíthatja a munka költségeit a számológépünk segítségével a weboldalon, vagy forduljon a "Case of the Master Afraid" cég minősített vezetőitől a számításhoz.

Fektetés csempe a fürdőszobában - fotó

Mi határozza meg a fürdőszoba kerámia burkolólapok befejezésének költségeit?

Az árlistánk egy fix szolgáltatási díjat tartalmaz egy adott szolgáltatásért. A javítás végső költségeit számos tényező befolyásolhatja:

a bontás nagysága (a fürdőszoba és a WC közötti elválasztás, a szemét eltávolítása, a régi vízvezeték elhelyezés);

a felület előkészítésének mértéke;

csempe méret és minta;

az igényt 45 fok alatt le kell mosni;

csempék nem szabványos módon (átlósan).

A kivitelezés a kivitelezés a csempék a fürdőszoba

A csempe kiváló minőségű telepítése megköveteli a folyamat technológiai jellemzőinek való megfelelést. Elsőként számos előkészítő munkát kell elvégezni, amelyek magukban foglalják:

 • a régi csempék bontása (önmagad is megteheti, de jobban bízhatja ezt szakemberekkel);
 • felületszintezés;
 • a falon levő hornyok a falhoz való jobb rögzítéséhez.

Az előkészítés után a csempe a falon és a padlón fekszik, majd egy nappal a csempe ízületek csempézéséhez.

A doboz dátumát a csempe a fürdőszobában

Minden esetben a javítások ütemezése a fürdőszobában változó lesz. Ezt befolyásolja a felület előkészítése, a burkolat mérete és díszítése.

Annak érdekében, hogy jobban meg tudja tervezni az egész javítási folyamatot, javasoljuk szakemberekkel való konzultációt. Átlagosan a bontási és előkészítő munkákkal ellátott fürdőszobai csempék 1-2 hetet vesz igénybe.

Garancia - 1 naptári év minden típusú munkához!

Előnyök

csontozat elhelyezése megfizethető áron;

csak tapasztalt, képzett kézművesek;

Garancia nyújtásával egy megállapodást kötünk;

tisztítás után végezhet munkát;

ingyenes mérés és költségvetés;

a hitel vagy részletben történő javítás lehetőségét.

Együttműködési rendszer

Szeretne gyorsan, hatékonyan és időben csempézni?

Hagyja az alkalmazást a weboldalon vagy hívja a (495) 769-5321 számot.

Előzetes számítást fogunk készíteni, és teljesen ingyenes lesz az Ön számára egy becslés a pontosabb mérésekhez.

Ön elfogadja a becslést, készíteni fogunk egy szerződést.

Segítünk anyagbeszerzésben és dolgozni.

Elfogadod az eredményt, és fizetsz.

Mennyi időbe telik a WC felrakása? Mesterek, kifejezett vélemények.

Ezt megadják.
Standard wc brezhnevkában.
1,5 * 0,8 méter. Fedési magasság - 2,5 méter. A falak készen vannak. vízvezeték eltávolítása. Nincsenek csövek.
A 0,6 * 1,0 * 0,12 méteres résszel és 0,8 * 0,4 méteres ellenőrző kapu gipszkarton burkolattal rendelkezik.

csempe 25 * 33,3 fal
50 * 50 emelet

Kérdésre. Mennyi idő (munkaidőben) a szakképzett mester jól végzi a munkát?

Köszönöm a véleményekért.

Tudom, hogy egy nappal egy fürdőszobával 3 napig) 7 és 20 óra között a munka területén hal meg)

szinte senki sem válaszol szigorúan az érdemiekben. mint 1. sok árnyalat.
2 minden olyan vitákra korlátozódik, mint a "nifiga-sew-salary, you-yourself-try"..

maxox írta:
Mennyi idő (munkaidőben) a szakképzett mester jól végzi a munkát?

Fogom mondani immodest, olyan, mint én vagyok képzett mester, de. Meg fogok halni, ha ugyanazt a munkát végzem el, belefáradtam például a napi csempékbe. A fizetés általában a teljesítmény minősége.

És részletezheti az árnyalatokat? Imho kifejezetten leírta a munkaterületet.

csempe mérete. a fal előkészítésének minősége.. a külső és a belső szögek száma, ez befolyásolja a vágás számát, és ennek következtében a sebességet. a varrás nagysága és a csempe minősége is számít. + a lefektetés módja, és néha rajzolódik a számítógépen, és állsz és gondolod, hogy hol kezdjem.
Becslékeznék az első posztban leírt munka időtartamát, néhány hét alatt.

spawn54 írta:
Tudom, hogy egy nappal egy fürdőszobával 3 napig) 7 és 20 óra között a munka területén hal meg)

Feltéve, hogy a falak már vakolva vannak, az esztrich már elkészült. A WC külön fürdőszobával rendelkezik, és maga a csempe még kevesebb, mint 3 napig tart.
Én csak egy ilyen kocsit ismerek.
Egy másik, csempe 20 X 20, mozaik padló 1 X 1 cm, mozaik bardyur.
11 munkanap 9 órától 21 óráig
Mindez függ a csempe, az adott mintázat és a szakember

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

A fenébe, miért van 3 nap arra, hogy valami összegyűjtsünk valamit? Ha minden készen van? Úgy tűnik, az igazi mestereknek vannak szörnyű titka.
Ha a csemperagasztó jó, tegye a zsákba. Úgy tűnik számomra, hogy mindent el tudsz tenni egy nap alatt. aranyér csak vágott csempe, de ha van egy kis gép - akkor mindent általában gyors és egyszerű..

sarkok (lecsúszás vagy elrendezés?), niche, (megüt egy csempe többször?) hatch. amely a csempe után nehéz és squeezes. habarcs, lyukak száma az aljzatok és csapok.. három nap csak egy hiba.

maxox írta:
csempe 25 * 33,3 fal

maxox írta:
A rés 0,6 * 1,0 * 0,12 méter

Nem egyezik a csempe méretével.

maxox írta:
Mikor

Tapasztalatom szerint - a munkahétről. Egy tisztességes eszköz jelenlétében. Az óra nem számít, mert néha később eljövök (forgalmi dugók stb.), néha elhalaszkodok (később elmegyek), de átlagosan úgy gondolom, 8-9 órát. szolga. nap.

Igen, elrendezések, lineáris mérők (és ez a rezanina), a kapu - lopakodás és csempék felszerelése rajta stb. Stb.

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

Egy gyors pillantást vetettem, amikor lefutottam a seggfej ellenkezőjét

_Dmitry_ írta:
Úgy tűnik számomra, hogy mindent el tudsz tenni egy nap alatt.

Látjátok, hogy néha és néha hatalmas különbségről van szó

Munka nélküli művészet - barbarizmus!

Támogatom a munkát, 2 hetekig dolgozom (még mindig vis maior nélkül), azt kell gondolnom, hogy szükség van rá, és még egy kilátó (félelmetes szó), a 2. nap nem kevesebb, mint ő, könnyebb lenne vele átdolgozni, hanem egy rést, teljes, sötétséggel metszett, csak ivott és ivott. A kötet sem kicsi, úgy gondoltam, hogy körülbelül 12 négyzet közeledik ki.

maxox írta:
1,5 * 0,8 méter. Fedélmagasság - 2,5 méter

Nem tudom megérteni, hogy miért van egy külön WC, és még ilyen méretűek is, a csempe ilyen magasra emelkedik?

maxox írta:
A falak készen vannak. vízvezeték eltávolítása.

A falak tiszták-e valamit, ami a falakon vagy a szintre állt?
Lapos falakkal - három munkanap.

otyan írta:
Tapasztalatom szerint - a munkahétről. Egy tisztességes eszköz jelenlétében.

Támogatom is, valószínűleg valahol időről időre.

TARLEV írta:
Támogatom a munkát, 2 hetekig dolgozom (még mindig vis maior nélkül), azt kell gondolnom, hogy szükség van rá, és még egy kilátó (félelmetes szó), a 2. nap nem kevesebb, mint ő, könnyebb lenne vele átdolgozni, hanem egy rést, teljes, sötétséggel metszett, csak ivott és ivott. A kötet sem kicsi, úgy gondoltam, hogy körülbelül 12 négyzet közeledik ki.

és a nyílás a pecsét körül a perem és a 48 órát a keményedés a tömítés elfelejtették itt van 3 héttel közelebb

Igen, kollégám, elfelejtettem, hosszú ideig nem csináltam ilyen nehéz és szorgalmas munkát. : yu

csempe ragasztott a csempe ragasztó, és ne tegye fel
munkaidőben dolgozik

C2h5-OH írta:
nifiga-yourself-fizetés a-you-yourself-try

Ha beszélünk róla, a fizetésről, az illetékes és professzionális csemegepitányok véleménye az időzítésről szól (átlagosan 2 hét), ki tudná hozzáadni az IMHO-t napokban, hetekben?
Aggódom azon kérdést illetően, hogy mennyi lenne az ilyen munkák értékelése, számításaink szerint (a fogyasztói kosarat vettem) kevesebb mint 7000 rubelre. m2 nem vett volna be, + a hozzáférési nyílást (brrrr) külön-külön, 10k rubelt. És te?

_Dmitry_ írta:
A fenébe, miért van 3 nap arra, hogy valami összegyűjtsünk valamit? Ha minden készen van? Úgy tűnik, az igazi mestereknek vannak szörnyű titka.
Ha a csemperagasztó jó, tegye a zsákba. Úgy tűnik számomra, hogy mindent el tudsz tenni egy nap alatt. aranyér csak vágott csempe, de ha van egy kis gép - akkor mindent általában gyors és egyszerű..

Wow, milyen gyors. A WC-ben ne fordulj meg, ne forduljon meg. 8 órás munkavégzés + fugázás = 3-3,5 nap. Ha az ajtó lejtése egy fél nap. Ha vannak dobozok egy mennyezettel, akkor még mindig nap lesz a szűk helyiségben, egy fülledt légkörben. Sok homályos szemmel a homlokán. Hogyan lehet 3-5 nap egy kis szobában, hogy rendetlenséget? Azt tanácsolom, hogy menjen a WC-ba.

_Dmitry_ írta:
a hám mesterei)

Láttam azokat a nem mestereket, akik a napi WC-ben csempézettek. Az ügyfél a munkára nézett, és bánta magát.

A ragyogó csempe installáció a fürdőszobában egy ragyogó szakembertől

Kerámia csempe

Először is, a csempe a saját kezű fürdőszobában meglehetősen bonyolult és többlépcsős üzlet, sok más mű kapcsolódik ehhez, anélkül, hogy a dekoráció elveszti jelentését. Van egy bizonyos telepítési sorrend, de a különböző mesterek esetében kissé eltérhet, hiszen nem minden szivattyú lehet vízvezeték-szerelő és villanyszerelő.

Nem leszek szerény - bevallom, hogy például magam végzem ezt a munkát, és szívesen megosztom veled a ragyogó eredményemet. Hasznos lehet Önnek és a videónak ebben a cikkben, hogy jobban megértse a folyamatot.

Kerámia fürdőszoba kivitelben

Előkészítő munka

Általánosságban az előkészítés többféle munkát is magában foglal, de a bekezdésekben nem fogom feltörni, mivel mindenképpen egyszerre hajtanak végre. Ez azt jelenti, hogy ha egy asszisztenssel dolgozik, akkor minden szakaszban mindketten elfoglalják az adott üzletet.

A régi vakolat leszerelése

A fürdőszobában burkolólapok nem feltétlenül jelentik a régi gipsz szétszerelését. Bizonyos esetekben a csempe a ГКЛВ vagy a ГВЛВ-re kerül, ami egy keret befejezést jelent.

Ennek következtében a régi réteg, ha jól megőrzik, sértetlen maradhat. Ha azonban ezt meg kell tennie, akkor:

 • A legcélszerűbb a régi réteget egy vésővel átütni, ha az ütős módra (kalapáccsal ellátott jelvényt) teszik, ez különösen erős az erős cement-homok vakolatoknál;
 • de főszabály szerint vannak kivételek a szabálytól - előfordul, hogy a réteg nagyon gyenge (az építők egyszerre saját igényeik szerint valósították meg a cementet), és szó szerint rétegekben repül - ebben az esetben a perforáló használhatatlan;
 • A lyukasztás mellett olyan szerszámokat is használnak, mint a fejszét, a feszítővas, a bokor vagy a véső. És bár a kézi bontás nehezebb, még mindig megtörténik;
 • nem alkalmaztak cement-homok habarcsot betonlapokra és padlókra - általában mészkeveréket használnak, amelyeket spatulával lehet eltávolítani;
 • csak itt a felső képen láthatja a szovjet spatula lebontását - van egy vastag és kemény fém. Napjainkban vékony és rugalmas acél spatulák készülnek, így a kényelem és a hatékonyság érdekében jobb, ha a penge 3-4 cm-re lerövidül;
 • ugyanúgy, egy spatula segítségével eltávolíthatja a régi tapétát, csak akkor kell nedvesíteni őket;
 • a vakolat lebontása után tisztítsa meg a felületet jól egy seprűvel vagy ecsettel, és a falazáshoz legalább 5-10 mm-re kell mélyíteni a rést,
 • de mint te megérted, egy ilyen folyamat túl sok időt vesz igénybe, és ezért a modern mesterek (magam is) szívesebben festik a falat egy primerrel csillogással - ez jó tapadást eredményez;
 • de ha a téglaszerkezete nem falazott, hanem betonlapok, akkor a festék alapozója üvegtá változtatja a felületet, amelyhez nem tapad a gipsz. Ilyen esetekben használja a "Concrete Contact" -t.

Alternatívaként, ha nincs "Betonokontakt" (az ára sokkal magasabb, mint az alapozó), a betonlapra egy vékony réteg csempe ragasztóval lehet felvenni, legfeljebb 5 mm-es fésűvel. A ragasztó száradása után a cement-homok habarcs tökéletesen elhelyezett rajta.

Festék eltávolító

Ha van egy nagy gipsz, amely tetejére új réteget helyezhetünk vagy raknánk. De a probléma abban rejlik, hogy valamilyen festékkel és lakkanyaggal van borítva - ebben az esetben a festéket a saját kezével kell eltávolítania.

Ehhez különféle eszközöket használnak:

 • Valamilyen oknál fogva sokan inkább a kézi fém keféket preferálják a festék eltávolítására, vagy elektromos fúró vagy csiszolókészülék tartozékai lehetnek;
 • itt tudsz tanácsot adni, de az ecset mindenképpen meggátolja - ez nagyon kellemetlen, ráadásul negatív hatással van a pszichére, mert irritálja az idegrendszert;
 • a legmegfelelőbb olyan eszközt használni, amelyet a legfelső képen látsz, különösen azért, mert megteheti magad;
 • Ehhez 70-100 mm-es, 8-12 mm átmérőjű csavarral kell rendelkeznie, amely a fejhez van menetelve, valamint két anyával és 3-55 láncszel (a mérettől függően);
 • tegye ezeket a láncokat a csavarra, szorítsa meg őket egy anyával és egy záróanyával, és helyezze be őket a patronba - a fröcskölt felhasználásra kész.

Annak érdekében, hogy a festék- és lakkanyagok ne fújjanak a fejedre, a fal jobb oldalává váljanak. A patron elfordul az óramutató járásával megegyező irányban, és a fúvás felülről lefelé ütközik, ezért a kiütött töredékek nem repülnek fel, és a fejed sértetlenül marad.

Ha a munkát egy lakóházban végezzük, akkor továbbra is várjuk a kifolyó bontását vagy a felemelő helyét:

 • a felhúzón van egy ventilátor póló, ahol egy pólót vagy kereszttartót helyeznek be a szennyvíz elvezetésére a lakáson keresztül. És ezeket a csapokat el kell távolítanod a ventilátor pólusától;
 • a bontás különböző módjai vannak, de szeretném megosztani veletek a ragyogó módszert, amit a sokéves gyakorlat bizonyított;
 • a ventilátor szerelvény aljzatában a tömítőanyag tartja a kivezetést - lehet cementhabarcs, kátrány, vontatás (néha még mészhabarcs is), amelyet egy régi vésővel és kalapáccsal húztam;
 • Miután megkaptam, hogy mennyi pecsét lehet, elkezdek lazítani és felcsavarni a szerelvényeket, majd tisztítani újra az aljzatot és mozgásban tartani - ilyen módon általában 20-40 perc alatt kezelnek;
 • Természetesen vannak olyan vis maior helyzetek, amikor a kémény felrobban, és részekre kell vinni - itt nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy károsítsa a szórakoztató aljzat aljzatát, különben meg kell változtatnia a felszállót;

Az összekapcsolódás alapelve

 • Bizonyos esetekben azonban a felemelőt még változtatni kell. És jó, ha minden szomszéd beleegyezik abba, és felülről lefelé telepíthető. De az esetek 98% -ában ez nem történik meg - meg kell csinálnia egy oldalsávot;
 • kitaláljuk, mit tegyünk ehhez. Elõször is a mennyezet alá vágjuk a felemelkedõt, 25-40 cm-es darabot hagyunk ott, és néhány centiméternyi darabot vágunk, hogy a csõ mozogjon;
 • majd gondosan lazítsa meg a felszedőt, vegye le a ventilátorral együtt és tisztítsa meg a csengő alját;
 • új, műanyagból készült tétet helyezünk be, és a felső részen műanyag adaptert öntöttvasból PVC-be helyezzünk;
 • akkor cső nélküli csövet helyezünk be a szerelvénybe, és csatlakoztassuk a tetejére egy adapterrel, egy kapcsoló segítségével.

Csatorna és vízvezeték

A csatornázási és vízellátási rendszer rejtett telepítése

Tehát elkészítettük az oldalt, és most szeretném eldönteni, hogy hol kezdjem el a befejező munkát. De nekik, sajnos messze! Először meg kell hígítani és elrejteni a csatornát vízellátással.

Nem fogok részletesen beszélni ezeknek a csővezetékeknek a telepítéséről, és a szobák elrendezése mindenki számára más - meg fogom magyarázni, hogyan kell ezt elvben végrehajtani. És el kell kezdened a csatornával.

Mivel azonban a csövek általában átmennek egymás mellett, gipsz esetén közös árnyékot készítenek rájuk. És ahol szükséges lesz, egy ilyen horog külön történik.

Öt egyszerű szabály a csempék behelyezésére a fürdőszobában

A legnehezebb szakaszában a javítás a lakás - fekvő csempe a fürdőszobában. A mesterséges munkák költsége a teljes költség körülbelül 60% -a lesz, ugyanakkor magas színvonalú bélelt falakat és padlót garantálnak. Ha vágyakoznia kell arra, hogy a lapkát megtervezze, miután ezt a célt választotta, sokat menthet a szakemberek munkájáért.

Nagyon fontos tanács. Kérjük, mielőtt döntést hozna, álljon a tükör előtt, és nézze meg, hogy a kezei a megfelelő helyről nőnek-e ki. Ellenkező esetben jobb, ha azonnal elhagyod ezt a vállalkozást.

Első lépés - az anyag mennyiségének kiválasztása és kiszámítása

A kiválasztási szabályok meglehetősen egyszerűek. A kis helyiségekben nem használhat sötét telített színeket, kis mintázatot és bélést nagyon kicsi és nagy bordákkal. A legjobb megoldás a közepes méretű pasztell színek csemege.

A nagyméretű és közepes méretű fürdőszobát bármilyen méretű lemezekkel lehet elhelyezni. A legfontosabb dolog az, hogy helyesen kiszámolják a különböző méretű csempe kombinációját. A mozaik vásárok nagyon látványosak a tágas szobákban.

Ha a mennyezet alacsony, akkor a csempe négyszögletes alakot vesz, és függőlegesen rendezi őket. A terület kibővítéséhez az egyik sor vízszintesen vagy speciális dekorációs lemezekkel van ellátva.

Annak érdekében, hogy a szükséges mennyiségű burkolatot megfelelően kiszámítsuk, a falak vagy a padló felületét egy lapka területére kell osztani. Ehhez az összeghez 15% -ot kell hozzáadni a csatához és a metszéshez. Ha nem bízik az aritmetikai képességeiben, vagy valami megzavarja a számításokat, használhatja a fürdőszoba csempe számológépet.

Vásárláskor ellenőrizzük a felület minőségét, hogy ne legyenek foltok, zsetonok, légbuborékok. Ellenőrizze az egyes lapkák vastagságát is, ugyanaz legyen.

Második lépés - Felület előkészítése

Valószínűleg a legfontosabb. Ha nem állítja be a felületet, a burkolólemez rossz minőségű lehet.

A falakhoz két lehetőség van: gipsz vagy gipszkarton vagy rétegelt lemez lapok felszerelése, az utóbbi nedvességálló tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A falak burkolatának standard típusai a fürdőszobában nem fognak működni - magas páratartalom esetén megdagadnak.

A cementkeverékek segítségével nem csak a felület, hanem a sarkok is igazodnak. Minden munkát az épület szintjén végzik.

Van még egyfajta munka, amely megelőzi a falak vakolását - a régi csempék szétszerelését. Meg kell próbálnunk eltávolítani a fal minimális sérülését, hogy ne kelljen további munkát végezni.

Ismert módszerek a csempe felhelyezése a régi burkolat felett. Ugyanakkor biztosnak kell lennie abban, hogy a régi lemezek nem esnek le - ezúttal az új réteg "ellopja" a tér egy részét, körülbelül két centimétert vagy egy kicsit többet - kettőt. A kis fürdők számára ez elfogadhatatlan.

A padló szintjének kiegyenlítése érdekében készítsen cementköteget, ismét szigorúan a szintre.

Fontos. A vakolás és a cementmunkák után a munkálatokat meg kell állítani, amíg a megoldások teljesen megszáradnak. Néha ez a folyamat akár két hétig vagy még tovább is tart.

A harmadik lépés - a fürdőszobában lévő csempe a saját kezével

Szükségünk lesz tehát:

 • csempevágó vagy csiszológép;
 • ragasztott ragasztószalagok ragasztáshoz;
 • műanyag keresztek;
 • építési szint;
 • meghal, vagy az első sor támogatására.

Szabály. Az első sor a padló felett van, nem kevesebb, mint a csempe felét.

 1. Az egyik sarkon egy pont van beállítva, amelyet lézer vagy vízszinttel minden szögre átvisznek. Rajzolj egy vonalat. Ez lesz az a hely, ahol megkezdjük a csempét. Ugyanezen pontból egy függőleges vonalat készítünk.
 2. Papíron kiszámítjuk, hogyan rendezik a lemezeket. Ebben az esetben a felek és a felszínen lévő hibákkal rendelkező részek olyan helyekre tervezhetők, amelyek nem láthatóak a szemmel, vagy bútorokkal borítva. A munka kezdetekor teljes bontást kell végezni, figyelembe véve a díszítést, a felét és a varrási juttatásokat.
 3. Csatlakoztassa a gyöngyöt vagy egyéb tartó elemeket a kijelölt vonal mentén. Kerek az első három vízszintes sor, majd lépésről lépésre.

Fontos. Ha a kád a helyén marad, akkor azt polietilénnel vagy más anyaggal kell lefedni. Ez segít megőrizni a felületet a karcolásoktól és a forgácsoktól.

A padlót más sorrendben állították elő. Az ajánlások fő része az, hogy a kiindulási pont a szoba középpontja. Alternatív megoldásként az első csempe a távoli sarokban található. Mindenesetre világos elrendezéssel kell rendelkeznie a csempe, csíkok és egyéb részletek számára.

A kérdés továbbra is fennáll - hogyan kell a lapkát elhelyezni. Az oldatot a falra vagy a padlóra kell felhordani, fogazott simítóval, csempe van rá. A felesleges ragasztót azonnal eltávolítjuk. Ha ez nem megtörténik, a fürdőszoba kerámia csempe rendellenes megjelenést kölcsönöz. Ezenkívül a későbbiekben eltávolított ragasztó (leolvasás) problémás lesz.

Fontos. A fektetésnél ügyelni kell arra, hogy ne legyen üreg a csempék alatt, különösen a padlón. A jelenlétük a bevonat töréséhez és javításához vezet.

Az alsó sorban, amely nem volt szembenézve, az utolsó fordulóban dolgozik, de nem az első három sor lefektetése előtt.

Fontos. Minden lefektetett vízszintes és függőleges csíkot szintenként ellenőrzik. A legkisebb eltérés azonnal és azonnal kijavítható.

A negyedik lépés - a fugázással dolgozik

Miután a ragasztó szárazon van, a kör a tömítések közötti tömítést lezárja. Az úgynevezett fugázó, hogy megfeleljen a csempe alapszínének.

A csempe közötti kompozíció védi a falakat és a burkolólapok belső felületét a nedvességtől és a penészgomba behatolásától.

Alkalmazásához speciális gumi spatulákat vagy lapátokat kell használni. Abban az esetben, ha elfelejtette megvásárolni őket, használhat egy radírt egy iskolai ceruza esetében - idő múlva egy kicsit tovább tart, de senki sem kell sehova futnia.

Ötödik lépés - hozunk szépséget

Abban a pillanatban megvizsgáltuk, hogyan készítsünk csempéket a fürdőszobában magunk és saját kezünkben. Elvileg, és ha szükséges, ez helyesen, tisztán és szépen elvégezhető.

Az utolsó érintés a polírozás során, amelyhez puha mikroszálas törlőkendő szükséges. Nagyjából, lehet, hogy darab pamut vagy vászon. Nem fogod elhinni, de egy szivacs hátulját meg lehet mosni az edények mosásához. Minden olyan kifogás, hogy a felületet megkarcolják, megválaszolható - de mi van a nagy kopásállósággal, elfelejtve?

A végén

A munkálatok befejezése után kétségtelenül túl nagy büszkeséggel és elégedettséggel érkezik: én magam készítettem a styling-ot, magam is összehangoltam a falakat, én magam csináltam.

Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

Hogyan készítsek csempéket a fürdőszobában és hol kezdjék el

A legnépszerűbb bölcsesség szerint: a megfelelő kezdet a csata fele, és még egy olyan dolog, mint a dohányzók burkolólapjának technológiája anélkül, hogy megfelelő mennyiségű tudás lenne, egyszerűen nem elegendő.

És valóban, a nem szakmabeliek számára, számos kérdés merül fel: hol kell kezdeni a csempe behelyezési folyamatát, mi a sorozata a falak és a padló befejezésének, és valójában hol kezdjük?

Először is, a padló előtt áll, és csak a falak

Mielőtt közvetlenül a falak és a padló felé néznének, egyértelműen meg kell adnunk magunknak a munka sorrendjét és a végeredményt. Tehát ha elkezdtük a helyiségek átalakítását, akkor a projektet a partíciók és ajtók helyével és méretével kell elvégeznie, hogy ott a vízvezeték- és szennyvízrendszerek optimális helyét biztosítsák, és biztosítsák a kommunikációs szelepek akadálytalan elérését. Ezenkívül előzetesen figyelembe kell venni a burkolólapok mintázatát.

A terem befejezésének lépései

 • A megfelelő szerszámok, lámpatestek és anyagok kiválasztása.
 • A szoba előkészítése.
 • Felületek előkészítése csempére.
 • A falak és a padló felé néznek.
 • Fugázás és véglegesítés.

A szükséges eszközök és anyagok listája:

 • Csempevágó szerszám (bármely gyémántvágóból elektromos csemperagóhoz).
 • Gumi vagy fából készült kalapács (kiyanka).
 • Sima és fogazott simító.
 • Ceruza vagy marker.
 • Szint.
 • Rulett.
 • Fúrás keverő fúvókával keveréshez.
 • A lyukasztó lapáttal.
 • Kalapács és véső.
 • Műanyag kereszt.
 • Csemperagasztó
 • Gipsz vagy gitt.
 • Ecset és lágy szivacs.

A sarokból kell csempézni, az ajtó felé vezető úton.

Előkészítés

A színpad elvileg egyszerű, de időigényes. Meg kell kezdeni a leszerelés a régi vízvezeték és dobogó, utólag élt csempe a falak és a padló a szobában. A munkát egy jól ismert kalapáccsal és vésővel végzik, miközben nem veszik észre az óvintézkedéseket és a védőfelszerelések kötelező használatát: szemüveget és kesztyűt.

Ha a falak felületét festették, akkor meg kell tisztítani őket a festékmaradványoktól, hogy megakadályozzák a lefektetett csempe leesését. Ezt spatulával, ciklussal lehet megtenni, spatulával vagy darálóval, speciális fúvókával fém ecsettel.

Felület előkészítés

Mielőtt a falra és a padlóra néző munkát megkezdené, előzetesen fel kell mérni a gipsz állapotát a helyiségben.

A minőségi végeredmény 90% -ban függ a csempe-burkolat felszíni előkészítésétől.

Ha hólyagosodást észlel, a vakolat a fal anyagához ütközik és a felületet vakoljuk. Ezután ellenőrizzük a függőleges falat, és ha szükséges, a fal "ápolásának" a gipszből vagy gittből történő függőleges helyzetének igazítását végezzük.

A padlófelületet vízszintesnek és üregek és kiemelkedések jelenlétének ellenőrizni kell. A helyzet orvoslására szokásos homok- és cementkeverékeket, valamint speciális önszabályozó vegyületeket használhat.

Miután nincsenek megjegyzései a padló és a falak felületének állapotáról, el kell kezdeni az alap feltöltését. Ezt úgy kell megtenni, hogy a ragasztókeverék a felülethez legjobban illeszkedjen.

A csemperagasztót az alábbiak szerint készítjük el: egy kis mennyiségű vízzel kiszerelt száraz ragasztókeveréket viszünk be egy edénybe, és egy keverőfúvókával ellátott elektromos fúróval keverjük. A kész ragasztót ajánlott kb. 1 négyzetméter.

A csempe ragasztási séma kiválasztása

Mielőtt egy csempe falra vagy padlóra történő felszerelését megkezdené, válassza ki a fektetési mintázatot, és határozza meg, hogy hova kell elindulnia. A padló felszínének megjelöléséhez meghatározzuk a helyiség geometriai paramétereit. Más szóval, a padló felszínén egy téglalapot kell rajzolnia, ahol a felső sarokban található, ahonnan tervezni kezd. A legtöbb esetben ez a szög lesz a leglátványosabb. A téglalapot határoló vonalak a csempe legkülső sorainak határai.

A falak jelölését a csempeburkolathoz kell kezdeni a helyiség magasságának mérésével, majd a csempe mint sablon használatával felülről lefelé jelölni kell a falon lévő csempe minden egyes sorának helyét. Így a ragasztás kiindulópontja. Az alsó sor ugyanakkor illeszkedik a szélső fordulathoz.

Mielőtt bedobja a burkolólapokat a padlóra, készítse el a lefektetés tervét

A padlón burkolólapok elhelyezése

Számos lehetőség közül választhat, ahol a padló a fürdőszoba felé néz:

 • Fektetve a "piros sarokba". Pontosabban, a messze látható szögből;
 • A küszöbön fekszik. A padlózatnak ebben a kiviteli alakban kell szembenéznie az ajtóhoz legközelebbi sarokban;
 • Fektetés a szoba közepétől. A módszer csak a meglehetősen tágas szobákban elfogadható, ahol a bútorok és a fürdőszoba körüli vízvezeték található.

Hol kell kezdeni a padló felé nézni. Itt az ideje, hogy elindítsa a formázási folyamatot. A csempézett ragasztót 10-15 mm-es réteggel ragassza fel egy simítóval a lapos, alapozott felületre. Ezután a ragasztókeveréket egy fogazott simítóval terítse el, és helyezze a padlót a cserépre. Kis erőfeszítéssel a ragasztóba nyomjuk, és fából vagy gumibakkal ütjük.

Mielőtt a burkolólapokat a padlóra kell kötni

Időről időre szükségszerűen ellenőrizzük a felszín felületének síkosságát egy szinttel, szükség esetén további mennyiségű ragasztót helyezünk a csempe alá, vagy fordítva, az egyes csempék erőteljesebb megnyomásával elérjük a padló abszolút síkosságát.

Technika a csempék elhelyezése a falon

A falfelületek lefelé és felfelé történő lebonyolításának folyamata. A csempe első sorát a síkra szerelt sínre szerelik fel, hogy az egymást követő sorok egyenletesen vízszintesek legyenek, függőleges csíkok vannak szerelve a falak sarkán, amelyekhez a kábel csatlakoztatva van, hogy az egymás után következő csempék sorai egymáshoz igazodjanak.

Mielőtt megkezdené a burkolólapokat, számolni kell a számukat

A ragasztós keveréket hornyolt simítóval tölti a falra, a csempe egy bizonyos helyre, majd enyhén nyomja le. Miután a következő lapkát felhelyeztük, speciális kereszteket helyezzünk közéjük, amelyek lehetővé teszik a varrás állandó vastagságát.

A burkolat közötti optimális vastagság 2-4 mm.

Ezután kopogtatjuk a csempe egy gumi kalapáccsal, és ellenőrizzük a kapott felület síkosságát. Ne felejtsd el adni egy "kap" csempe minden négy sorban. Amint a bélelt fal kiszárad, az alsó sorba ragaszthatja azt, amelyre a tartósínet eltávolítják, és amelyen a csempe a falra van szerelve.

Fugázás és véglegesítés

A varratok feldolgozása a csempe lefektetése után történik, és a felület megmaradása a maradék ragasztótól. A fugázás speciális kötőanyaggal történik. A kötéseket előnyösen antiszeptikus kezeléssel kell kezelni. A habarcsot gumihevederrel terítse. Ezután a falak és a padló felületét meg kell tisztítani és lemosni a ragasztó és a simító keverék maradványaitól, és tisztítani a helyiséget.

Fugázólapok - az utolsó szakasz

Amint kiderült, nem olyan lehetetlen feladat, hogy a csempéket a fürdőszobába helyezzük, a legfontosabb az, hogy legyen egy kis türelme és minden rendben lesz.