Legfontosabb > Fürdő

Hogyan készítsek csempéket a fürdőszobában és hol kezdjék el

A legnépszerűbb bölcsesség szerint: a megfelelő kezdet a csata fele, és még egy olyan dolog, mint a dohányzók burkolólapjának technológiája anélkül, hogy megfelelő mennyiségű tudás lenne, egyszerűen nem elegendő.

És valóban, a nem szakmabeliek számára, számos kérdés merül fel: hol kell kezdeni a csempe behelyezési folyamatát, mi a sorozata a falak és a padló befejezésének, és valójában hol kezdjük?

Először is, a padló előtt áll, és csak a falak

Mielőtt közvetlenül a falak és a padló felé néznének, egyértelműen meg kell adnunk magunknak a munka sorrendjét és a végeredményt. Tehát ha elkezdtük a helyiségek átalakítását, akkor a projektet a partíciók és ajtók helyével és méretével kell elvégeznie, hogy ott a vízvezeték- és szennyvízrendszerek optimális helyét biztosítsák, és biztosítsák a kommunikációs szelepek akadálytalan elérését. Ezenkívül előzetesen figyelembe kell venni a burkolólapok mintázatát.

A terem befejezésének lépései

 • A megfelelő szerszámok, lámpatestek és anyagok kiválasztása.
 • A szoba előkészítése.
 • Felületek előkészítése csempére.
 • A falak és a padló felé néznek.
 • Fugázás és véglegesítés.

A szükséges eszközök és anyagok listája:

 • Csempevágó szerszám (bármely gyémántvágóból elektromos csemperagóhoz).
 • Gumi vagy fából készült kalapács (kiyanka).
 • Sima és fogazott simító.
 • Ceruza vagy marker.
 • Szint.
 • Rulett.
 • Fúrás keverő fúvókával keveréshez.
 • A lyukasztó lapáttal.
 • Kalapács és véső.
 • Műanyag kereszt.
 • Csemperagasztó
 • Gipsz vagy gitt.
 • Ecset és lágy szivacs.

A sarokból kell csempézni, az ajtó felé vezető úton.

Előkészítés

A színpad elvileg egyszerű, de időigényes. Meg kell kezdeni a leszerelés a régi vízvezeték és dobogó, utólag élt csempe a falak és a padló a szobában. A munkát egy jól ismert kalapáccsal és vésővel végzik, miközben nem veszik észre az óvintézkedéseket és a védőfelszerelések kötelező használatát: szemüveget és kesztyűt.

Ha a falak felületét festették, akkor meg kell tisztítani őket a festékmaradványoktól, hogy megakadályozzák a lefektetett csempe leesését. Ezt spatulával, ciklussal lehet megtenni, spatulával vagy darálóval, speciális fúvókával fém ecsettel.

Felület előkészítés

Mielőtt a falra és a padlóra néző munkát megkezdené, előzetesen fel kell mérni a gipsz állapotát a helyiségben.

A minőségi végeredmény 90% -ban függ a csempe-burkolat felszíni előkészítésétől.

Ha hólyagosodást észlel, a vakolat a fal anyagához ütközik és a felületet vakoljuk. Ezután ellenőrizzük a függőleges falat, és ha szükséges, a fal "ápolásának" a gipszből vagy gittből történő függőleges helyzetének igazítását végezzük.

A padlófelületet vízszintesnek és üregek és kiemelkedések jelenlétének ellenőrizni kell. A helyzet orvoslására szokásos homok- és cementkeverékeket, valamint speciális önszabályozó vegyületeket használhat.

Miután nincsenek megjegyzései a padló és a falak felületének állapotáról, el kell kezdeni az alap feltöltését. Ezt úgy kell megtenni, hogy a ragasztókeverék a felülethez legjobban illeszkedjen.

A csemperagasztót az alábbiak szerint készítjük el: egy kis mennyiségű vízzel kiszerelt száraz ragasztókeveréket viszünk be egy edénybe, és egy keverőfúvókával ellátott elektromos fúróval keverjük. A kész ragasztót ajánlott kb. 1 négyzetméter.

A csempe ragasztási séma kiválasztása

Mielőtt egy csempe falra vagy padlóra történő felszerelését megkezdené, válassza ki a fektetési mintázatot, és határozza meg, hogy hova kell elindulnia. A padló felszínének megjelöléséhez meghatározzuk a helyiség geometriai paramétereit. Más szóval, a padló felszínén egy téglalapot kell rajzolnia, ahol a felső sarokban található, ahonnan tervezni kezd. A legtöbb esetben ez a szög lesz a leglátványosabb. A téglalapot határoló vonalak a csempe legkülső sorainak határai.

A falak jelölését a csempeburkolathoz kell kezdeni a helyiség magasságának mérésével, majd a csempe mint sablon használatával felülről lefelé jelölni kell a falon lévő csempe minden egyes sorának helyét. Így a ragasztás kiindulópontja. Az alsó sor ugyanakkor illeszkedik a szélső fordulathoz.

Mielőtt bedobja a burkolólapokat a padlóra, készítse el a lefektetés tervét

A padlón burkolólapok elhelyezése

Számos lehetőség közül választhat, ahol a padló a fürdőszoba felé néz:

 • Fektetve a "piros sarokba". Pontosabban, a messze látható szögből;
 • A küszöbön fekszik. A padlózatnak ebben a kiviteli alakban kell szembenéznie az ajtóhoz legközelebbi sarokban;
 • Fektetés a szoba közepétől. A módszer csak a meglehetősen tágas szobákban elfogadható, ahol a bútorok és a fürdőszoba körüli vízvezeték található.

Hol kell kezdeni a padló felé nézni. Itt az ideje, hogy elindítsa a formázási folyamatot. A csempézett ragasztót 10-15 mm-es réteggel ragassza fel egy simítóval a lapos, alapozott felületre. Ezután a ragasztókeveréket egy fogazott simítóval terítse el, és helyezze a padlót a cserépre. Kis erőfeszítéssel a ragasztóba nyomjuk, és fából vagy gumibakkal ütjük.

Mielőtt a burkolólapokat a padlóra kell kötni

Időről időre szükségszerűen ellenőrizzük a felszín felületének síkosságát egy szinttel, szükség esetén további mennyiségű ragasztót helyezünk a csempe alá, vagy fordítva, az egyes csempék erőteljesebb megnyomásával elérjük a padló abszolút síkosságát.

Technika a csempék elhelyezése a falon

A falfelületek lefelé és felfelé történő lebonyolításának folyamata. A csempe első sorát a síkra szerelt sínre szerelik fel, hogy az egymást követő sorok egyenletesen vízszintesek legyenek, függőleges csíkok vannak szerelve a falak sarkán, amelyekhez a kábel csatlakoztatva van, hogy az egymás után következő csempék sorai egymáshoz igazodjanak.

Mielőtt megkezdené a burkolólapokat, számolni kell a számukat

A ragasztós keveréket hornyolt simítóval tölti a falra, a csempe egy bizonyos helyre, majd enyhén nyomja le. Miután a következő lapkát felhelyeztük, speciális kereszteket helyezzünk közéjük, amelyek lehetővé teszik a varrás állandó vastagságát.

A burkolat közötti optimális vastagság 2-4 mm.

Ezután kopogtatjuk a csempe egy gumi kalapáccsal, és ellenőrizzük a kapott felület síkosságát. Ne felejtsd el adni egy "kap" csempe minden négy sorban. Amint a bélelt fal kiszárad, az alsó sorba ragaszthatja azt, amelyre a tartósínet eltávolítják, és amelyen a csempe a falra van szerelve.

Fugázás és véglegesítés

A varratok feldolgozása a csempe lefektetése után történik, és a felület megmaradása a maradék ragasztótól. A fugázás speciális kötőanyaggal történik. A kötéseket előnyösen antiszeptikus kezeléssel kell kezelni. A habarcsot gumihevederrel terítse. Ezután a falak és a padló felületét meg kell tisztítani és lemosni a ragasztó és a simító keverék maradványaitól, és tisztítani a helyiséget.

Fugázólapok - az utolsó szakasz

Amint kiderült, nem olyan lehetetlen feladat, hogy a csempéket a fürdőszobába helyezzük, a legfontosabb az, hogy legyen egy kis türelme és minden rendben lesz.

Hogyan kezdjük el a csempét a fürdőszobában?

A fürdőszoba nagyon igényes a felhasznált építőanyagokhoz képest. A magas páratartalom, a hőmérséklet változása, a gőz és a gyenge természetes levegőáramlás a bevonatok, a penész, a gomba és a kellemetlen szagok korai kopását okozza. Ezért a fürdőszoba javításához nedvességálló felületet, különösen kerámia burkolatot használnak.

Segítségével nyírja ki a falak falát és padlóját, ami megbízható és tartós vízzáró réteget teremt. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy hol kezdjék meg a csempe felrakását, hogy a végeredmény a szemnek tetszeni fog és hosszú ideig szolgáljon.

A csempe használatának jellemzői

A csempe leggyakrabban a padló és a falak falán helyezkedik el, hogy megvédje a betonpoharat a vízpusztítástól vagy a gombaképződéstől. Ez a bevonat tartós vízszigetelő réteget hoz létre, amely erősen ellenáll az agresszív vegyi anyagoknak.

Az építőüzletekben bármilyen színű, méretű és felületi topográfiai csempe található az olcsó kézműves gyűjteményekből, amelyeket olasz kézművesek gyártanak. A fürdőszoba elkészítéséhez csempe szükséges a padlóra, a falra, valamint az ügyfél dekoráció és a határok kérésére, hogy összetettebb kompozíciókat hozzon létre. A lapok elhelyezése a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Mielőtt a csempe burkolatának padlójára vagy falaira fektetné, előkészítse a furnérozott felületet. A régi roncsolt bevonatot a betonalapra visszahúzzák, majd kiegyenlítik. Mivel a csempék közötti varratok nem rejtenek el, és hangsúlyozzák a fal görbületét.
 2. Kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában nem szabad felülről lefelé haladni, mint más helyiségekben, de fordítva. A professzionális kézművesek először kinyomozzák a helyiség padlóját, majd csak a falakat.

Figyelj! Amikor megtervezzük a javításokat a fürdőszobában, először készítsük el a szükséges csempék számítását. Ehhez mérje meg a szobát, számítsa ki a felület nagyságát, majd oszd meg egy csempe területével. Ne feledje, hogy gyakran a padlóra helyezett csempe mérete eltér a faltól. Annak érdekében, hogy elegendő anyag legyen a minta szerinti vágáshoz és illesztéshez, a számítás során kapott mennyiséghez 10-15% -ot kell hozzáadni.

Munka sorrend

A lakástulajdonosok többsége, a fürdőszobát megjavítani tervezi, és azon gondolkodik, hogy hova kell először a csempe. A legtöbb szobában a professzionális építők "felülről lefelé" dolgoznak, vagyis először a mennyezetet, majd a falakat, végül a padlót ültetik be. A fürdőszobában ezt a technológiát nem használják.

A kerámia cseréjének simításához először be kell állítania a padlószintet. Ha a falról nézed, akkor kanyarodni fog, és problémamentes lesz a padló megfogása. A fürdőszoba csempe befejezése a következőképpen történik:

 • Először távolítsa el a régi bevonatot a padló felületéről, a helyiség falainak és mennyezetéről, kaparóval, spatulákkal vagy őrlésekkel, rugalmas csiszolótárcsával.
 • A nedvességálló beton szintjének használatával a falakat és a padlót öntötték kiegyenlítő esztrich. A kisebb hibák lezárása akril gitt használatával.
 • Ezután hozzon létre egy vízszigetelő réteget, amelyhez a falakat folyékony vízszigeteléssel és a tekercspadlóval kezelik.
 • Először a padlóburkoló lapokat helyezzük el, és ne felejtsük el, hogy egy épület szintjén ellenőrizzük a lefektetés helyességét.
 • Fedje le a padlót egy védőfóliával, majd folytassa a falak burkolását.

Fontos! A padlóburkolatokkal szemben a padlóburkolat vastagsága, valamint a csemperagasztó réteg miatt általában 2-3 cm-rel magasabb lesz, ami megmagyarázza, hogy a tapasztalt kézművesek nem kezdik el a fürdőszobai falak burkolását.

Elrendezési típusok

A hagyományos kerámia csempe négyszögletes és négyzet alakú. Azonban a gyártók termelnek és más modellek, a legkülönbözőbb méretű és formájú dekoratív elemek csempe. Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan helyezzük el a burkolandó felületeket a felszínen, létrehozunk egy elrendezést, majd megjelöljük a sorok helyét jelző jelöléseket. Az elrendezés a csempe alakjától és méretétől függ, úgy, hogy a bevonat a legimpozánsabbnak tűnt. A csempék elhelyezése a következő:

 1. Direct. Közvetlen módszer a megfelelő négyzet vagy téglalap alakú cserép megmunkálásához. A csempék egymás felcsavarása a fordulatok és elmozdulások nélkül. Ez a legelterjedtebb elrendezés, amely nem igényel részletes jelölést, ezért gyakran használják kézzel történő telepítéskor.

A tapasztalt kézművesek gondosan mérik a felületet a csempe számítása előtt, számsorolva a sorok számát és az egyes sorok számát. Ezen mutatók alapján meghatározza a megfelelő elrendezést, majd a jelölést lézersugárral végezzük.

Padlóburkolat

Mielőtt a padlóburkolatokkal szembenézne, alaposan tisztítsa és szintelje a felületet. A munka következő szakasza egy vízzáró vályog létrehozása, amely a csővezetékek szivárgása, a mosógép hibái vagy a fürdőszobák túlcsordulása miatt védelmet nyújt a szivárgás ellen. Ehhez folyadék vagy tekercs vízszigetelést kell használni. Ezen réteg tetején a padló alapozva növeli a csemperagasztó tapadását.

A csempe kezdete:

 • A jól látható szögből. Ez az a hely, ahol egy személy tekintete rohan, amikor belép egy szobába, ahol a díszítés nagyobb figyelmet szentel. Ahhoz, hogy megértsd, hol van ez a sarok, meg kell állnia a bejárati ajtón, és nézz előre. Ha ez a hely egy fürdőszoba, zuhanyzó vagy egyéb vízvezetékberendezés, ez a módszer nem megfelelő.
 • A küszöbértékről. Amikor a lapkát a küszöbről helyezzük el, a telepítés a sarkon kezdődik, amely a falon található, a bejárati ajtónál. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a padló látható részét láthassa szegély nélkül. Megfelelő, ha a vízvezeték az ellenkező falon található.
 • A középső címkéből. Ezt a módszert akkor használják, amikor nagyméretű fürdőszobákkal nézik, amelyekben a vízvezeték és a bútorok a kerület körül vannak elhelyezve, és a középen marad a padló szabad része. Ebben az esetben a helyiséget lézeres vonalzóval mérik, majd megkeressük azt a középpontot, ahonnan a tojást el lehet kezdeni.

Fontos! Egyszerű módja annak, hogy eldöntsük, hogy a fészkeket a sor közepétől kezdve, vagy az elejétől kezdjük-e. Ehhez mérje meg a sor hosszúságát, majd oszd meg ezt az értéket a csempe szélességével. Ha a felosztás mértéke kevesebb mint fele, akkor a sor elejétől kell kezdenie. Ez a módszer segít megtakarítani az anyagot, és pontosabbá teszi az elrendezést.

Falburkolat

A csempékkel bevont falakkal szemben támasztott technológia saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeken a végső munka eredménye és a befejező anyag élettartama függ. A professzionális kézművesek kezdik ragasztani a csempeit alulról felfelé, hogy egyenletes bevonatot kapjanak. Az ízületek kontrasztos habarcsja kisebb hibákat észlel a bélésen, így a kezdők számára jobb, ha a habarcsot a csempe illeszkedik.

A stílustechnika a következő:

 1. A falon levő csempe 2 sorral kezdődik. Ehhez az egyik csempe magasságát a padlóról kell mérni, és ezen a vonalon vonalat kell húzni. A kényelem érdekében a varázsló ideiglenesen rögzít egy fémprofilt vagy egy fadarabot, amely szigorúan a szintre van beállítva.
 2. Először, az első két csempe egy sorban van elhelyezve, majd az első csempe a következő szintre. A csempék között műanyag kereszteződés van, amely még a varratokat is teszi.
 3. Egy időben a ragasztót egy 1 négyzetméterig terjedő kis területre helyezzük, így nincs időnk megszáradni.
 4. Időközönként a telepítés helyességét az építési szint ellenőrzi, hogy javítsa a hibákat, amíg a ragasztó meg nem szakad.
 5. Legalábbis rendezze az első sort. A telepítés megkezdése előtt távolítsa el az ideiglenes fémszalagot, amelyet szintként használt.
 6. A ragasztó száradása után eltávolítják a műanyag keresztezést, majd az ízületeket speciális fugázással dörzsöljük.

Figyelj! A díszítésű csempék nehezebb elrendezése jobban illeszkedik a mesterekhez, mivel helyesen kiszámíthatja és elvégezheti a telepítést, hogy a csempe szép és sima legyen.

Hogyan kell megfelelően csempézni a fürdőben: alapvető tippek

Csempék - a háztartási szobák hagyományos belső díszítése. Megbízhatóan védi a falakat és a padlót a vízből, míg tartós, tartós és dekoratív. A csempézés költsége a csempe költségeinek összege és a ragasztás munkája. Sokat takaríthat meg, ha önálló csempeburkolatot készít. Hogyan tilos a csempe a fürdőben a falakon és a padlón? És mit keresnek a cserép megválasztásakor és vásárlásakor?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csempe

A különféle csempék lehetővé teszik, hogy pontosan kiválassza a falak és padlóburkolatok igényeit. Azonban gyakran nehéz kiválasztani, hogy melyik csempe közül választhat - nagy vagy kicsi, egyszólamú vagy mintás, sima vagy megkönnyebbült? Mindenekelőtt azt ajánljuk, hogy figyelj három dologra:

A csempe mérete. A modern iparág különböző méretű csempéket gyárt. Minél kisebb a csempe, annál hosszabb lesz, és annál nehezebb a padló vagy a fal sima felületének megszerzése.

Azonban a nagyon nagy lemezek elhelyezéséhez szakképzettségre van szükség. Helytelen akciók esetén a csempe megszakadhat, cserére szorul, ami növeli a fürdőszoba befejeződésének költségeit.

Válassza ki a lemezek átlagos méreteit (400x600 mm falakhoz és 600x600 mm padlókhoz). Könnyen hordozhatók, kényelmesek.

Felületi érdesség. A sima csempék könnyebben moshatók, de csúszósabbak. Ezért a padló a fürdőszoba kell választani csempe, a durva felület. Nem engedik, hogy nedves, csupasz lábú talpra esett a padlón.

A fürdőszoba falán mind a sima, mind pedig a durva cserépeket felakaszthatja.

 • Szín és minta. A sima csempe elhelyezése könnyebb. Ezért ha először tervezi megtenni a munkát, és nem biztos abban, hogy tudja, hogyan helyezze el megfelelően a csempe a fürdőszobában - válasszon egy monoton színű lapot vagy finom válásokat, kis mintát.
 • Helyiség előkészítése: régi csempék bontása

  Gyakran a kezdõ mesterek alábecsülik a felületkészítés szerepét. Ez helytelen. Minél jobban felkészítette a felületet, annál jobb egy új csempe.

  Szükséges eltávolítani a régi bevonatot. A festékfestés, az összezúzható vakolat, a régi csempe nem fog megbízhatóan és hosszú ideig tartani az új burkolatot. Így a munkának vissza kell állnia, és talán új befejező anyagot kell vásárolnia.

  A legnehezebb eltávolítani a régi cserép. Megfelelően elhelyezhető a falon. A szétszereléshez fúrót vagy perforátort használnak, valamint véső és kalapács.

  Előszintező falak és padló

  A falak összehangolása szinte mindig szükséges. Ez egy szintet igényel - egy különleges vonal légbuborékkal. A buborékok elhelyezkedése következtetést von maga után a padló (fal) egyenetlenségéről. A kis szabálytalanságok (legfeljebb 5 mm-ig) cementtel simíthatók ki. Nagy - igazodjon egy fémrácshoz, amely a falra és a cementre van szerelve.

  Egy ilyen rácsra is szükség van a csempézett falakhoz egy agyagházban. A padlószint kiegyenlítése a hálószemből történő felhasználás helyett.

  Ezen felül, gyorsan és gyönyörűen szintet a fal gipszkarton. Hogyan tegye csempe a fürdőszobába a gipszkarton? Nagyon egyszerű. A fürdőszobában vegyen nedvességálló lapokat - GKLV, amelyek fémprofilok segítségével vannak a falra szerelve. Ez a szintezési módszer azonban jobban megfelel a nappali helyiségeknek.

  Nedvességálló kezelés

  Szárítás után a betonfelületek speciális impregnálással vannak bevonva nedvességállóságra. Ez lehet Penetron. A felület teljesen vízzáróvá teszi a vizet, ezáltal megakadályozza a nedves falakat és a víz szivárgását a szomszédok számára (vészhelyzeti áradás esetén). Különösen óvatosan (kétszer) a fürdőszoba padlójának impregnálása.

  Ezután tegyen egy primert. Ez egy habarcs, amely javítja a csempe tapadását egy beton felületre.

  A gipszkarton falai különleges impregnálással készültek, amelyek javítják a gipszkarton nedvességállóságát.

  Hogyan kell alkalmazni a befejező kő a lakásban?

  Sor jelölés

  Annak érdekében, hogy a kezdő mester könnyedén elhelyezhesse a burkolólapokat, feltétlenül nyomon kell követni a padlót, a falakat és meg kell jelölni a jövő telepítésének sorát.

  A jelöléshez számítani kell, hogy hány csempe mennyire illeszkedik a fal (padló) szélességéhez és hosszához. Ehhez meg kell osztani a fal magasságát a csempe magasságával, a fal szélességével - szélessége szerint. Rendszerint ritkán előfordul, hogy egész sor sor van. Gyakran van egy további sor, amelyben a lapokat le kell rövidíteni.

  Ez a sor jobb helyzetben van a fal alján. Továbbá a falazás indításához a kiindulási sáv használatával. Az első sor magasságában van rögzítve. Ez az állvány fa táblákból, gerendákból vagy profilból készül. Erre támaszkodik az első sor. A munka végén a kezdőcsíkot levesszük, és lerövidítjük az alsó sorrendet.

  Az oldat elkészítése

  Ez a folyamat legegyszerűbb része. A csempék behelyezéséhez különleges cementtartalmú ragasztót kell vásárolnia. A főzés arányait a csomagolás tartalmazza. A száraz ragasztót egy fúvókás keverővel (a fúróba helyezve) keverik vízzel. Ez a fúvóka egyenletesen (csomók nélkül) keverje a száraz keveréket vízben.

  Csempézés

  A cement használatához speciális, simított (bordázott) szegélyű simító (simító). Ezzel a simítóval a ragasztókészítményt a falra helyezzük, majd átvágjuk a bordázott oldalra úgy, hogy a sekélyebb párhuzamos hornyok kialakuljanak a cementfelületen.

  A csempe behelyezése előtt egy ideig vízben áztassa. A csempe pórusai felszívják a vizet, és a csempe nem veszi a tapadóoldatból. Az áztatás után a csempe a fal felületére kerül (amelyen a ragasztó réteget előzetesen alkalmazzák). Enyhén nyomja le, ellenőrizze a függőleges szintjét, ha szükséges - állítsa le (nyomja le a sarkokat vagy a középső irányba).

  • Az első sor a falra van fektetve, majd 1 napig hagyja száradni.
  • A következő sorban a második sor. Ellenkező esetben néha meg kell újítanod, távolítsd el a cserépet, és rakd le újra, és megérintheted az alsó sort, amely még nem szárult ki.

  Naponta több sorozatot helyezhet el, ha jól alkalmazkodik, "kitölti" a kezét, és a csempe mindig fekszik veled.

  Hogyan készítsd el a szarufákat egy pódium tetőre?

  Ha a csempe között helyezkedik el, néhány milliméter távolságot hagy. Annak érdekében, hogy a bevonat szép legyen, a távolságoknak azonosnak kell lenniük. Ehhez használjon speciális műanyag kereszteződést, amely a csempe sarkában van elhelyezve, és miután a cement megszárad, eltávolítják őket.

  habarcs

  Az így létrejött hézag betöltve. Színét a csempe színe szerint választják ki. Ha a fugázó keverék a csempe felületére kerül, akkor azonnal eltávolítják (néhány kopott anyagot nem szárítanak le).

  Annak érdekében, hogy helyesen lehessen helyezni a lapkát, javasoljuk, hogy nézzen meg néhány videóutasítást arról, hogyan kell a csempe a fürdőszobába a saját kezével:

  Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

  Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

  Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

  Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

  A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

  Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

  A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

  A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

  Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

  A ragyogó csempe installáció a fürdőszobában egy ragyogó szakembertől

  Kerámia csempe

  Először is, a csempe a saját kezű fürdőszobában meglehetősen bonyolult és többlépcsős üzlet, sok más mű kapcsolódik ehhez, anélkül, hogy a dekoráció elveszti jelentését. Van egy bizonyos telepítési sorrend, de a különböző mesterek esetében kissé eltérhet, hiszen nem minden szivattyú lehet vízvezeték-szerelő és villanyszerelő.

  Nem leszek szerény - bevallom, hogy például magam végzem ezt a munkát, és szívesen megosztom veled a ragyogó eredményemet. Hasznos lehet Önnek és a videónak ebben a cikkben, hogy jobban megértse a folyamatot.

  Kerámia fürdőszoba kivitelben

  Előkészítő munka

  Általánosságban az előkészítés többféle munkát is magában foglal, de a bekezdésekben nem fogom feltörni, mivel mindenképpen egyszerre hajtanak végre. Ez azt jelenti, hogy ha egy asszisztenssel dolgozik, akkor minden szakaszban mindketten elfoglalják az adott üzletet.

  A régi vakolat leszerelése

  A fürdőszobában burkolólapok nem feltétlenül jelentik a régi gipsz szétszerelését. Bizonyos esetekben a csempe a ГКЛВ vagy a ГВЛВ-re kerül, ami egy keret befejezést jelent.

  Ennek következtében a régi réteg, ha jól megőrzik, sértetlen maradhat. Ha azonban ezt meg kell tennie, akkor:

  • A legcélszerűbb a régi réteget egy vésővel átütni, ha az ütős módra (kalapáccsal ellátott jelvényt) teszik, ez különösen erős az erős cement-homok vakolatoknál;
  • de főszabály szerint vannak kivételek a szabálytól - előfordul, hogy a réteg nagyon gyenge (az építők egyszerre saját igényeik szerint valósították meg a cementet), és szó szerint rétegekben repül - ebben az esetben a perforáló használhatatlan;
  • A lyukasztás mellett olyan szerszámokat is használnak, mint a fejszét, a feszítővas, a bokor vagy a véső. És bár a kézi bontás nehezebb, még mindig megtörténik;
  • nem alkalmaztak cement-homok habarcsot betonlapokra és padlókra - általában mészkeveréket használnak, amelyeket spatulával lehet eltávolítani;
  • csak itt a felső képen láthatja a szovjet spatula lebontását - van egy vastag és kemény fém. Napjainkban vékony és rugalmas acél spatulák készülnek, így a kényelem és a hatékonyság érdekében jobb, ha a penge 3-4 cm-re lerövidül;
  • ugyanúgy, egy spatula segítségével eltávolíthatja a régi tapétát, csak akkor kell nedvesíteni őket;
  • a vakolat lebontása után tisztítsa meg a felületet jól egy seprűvel vagy ecsettel, és a falazáshoz legalább 5-10 mm-re kell mélyíteni a rést,
  • de mint te megérted, egy ilyen folyamat túl sok időt vesz igénybe, és ezért a modern mesterek (magam is) szívesebben festik a falat egy primerrel csillogással - ez jó tapadást eredményez;
  • de ha a téglaszerkezete nem falazott, hanem betonlapok, akkor a festék alapozója üvegtá változtatja a felületet, amelyhez nem tapad a gipsz. Ilyen esetekben használja a "Concrete Contact" -t.

  Alternatívaként, ha nincs "Betonokontakt" (az ára sokkal magasabb, mint az alapozó), a betonlapra egy vékony réteg csempe ragasztóval lehet felvenni, legfeljebb 5 mm-es fésűvel. A ragasztó száradása után a cement-homok habarcs tökéletesen elhelyezett rajta.

  Festék eltávolító

  Ha van egy nagy gipsz, amely tetejére új réteget helyezhetünk vagy raknánk. De a probléma abban rejlik, hogy valamilyen festékkel és lakkanyaggal van borítva - ebben az esetben a festéket a saját kezével kell eltávolítania.

  Ehhez különféle eszközöket használnak:

  • Valamilyen oknál fogva sokan inkább a kézi fém keféket preferálják a festék eltávolítására, vagy elektromos fúró vagy csiszolókészülék tartozékai lehetnek;
  • itt tudsz tanácsot adni, de az ecset mindenképpen meggátolja - ez nagyon kellemetlen, ráadásul negatív hatással van a pszichére, mert irritálja az idegrendszert;
  • a legmegfelelőbb olyan eszközt használni, amelyet a legfelső képen látsz, különösen azért, mert megteheti magad;
  • Ehhez 70-100 mm-es, 8-12 mm átmérőjű csavarral kell rendelkeznie, amely a fejhez van menetelve, valamint két anyával és 3-55 láncszel (a mérettől függően);
  • tegye ezeket a láncokat a csavarra, szorítsa meg őket egy anyával és egy záróanyával, és helyezze be őket a patronba - a fröcskölt felhasználásra kész.

  Annak érdekében, hogy a festék- és lakkanyagok ne fújjanak a fejedre, a fal jobb oldalává váljanak. A patron elfordul az óramutató járásával megegyező irányban, és a fúvás felülről lefelé ütközik, ezért a kiütött töredékek nem repülnek fel, és a fejed sértetlenül marad.

  Ha a munkát egy lakóházban végezzük, akkor továbbra is várjuk a kifolyó bontását vagy a felemelő helyét:

  • a felhúzón van egy ventilátor póló, ahol egy pólót vagy kereszttartót helyeznek be a szennyvíz elvezetésére a lakáson keresztül. És ezeket a csapokat el kell távolítanod a ventilátor pólusától;
  • a bontás különböző módjai vannak, de szeretném megosztani veletek a ragyogó módszert, amit a sokéves gyakorlat bizonyított;
  • a ventilátor szerelvény aljzatában a tömítőanyag tartja a kivezetést - lehet cementhabarcs, kátrány, vontatás (néha még mészhabarcs is), amelyet egy régi vésővel és kalapáccsal húztam;
  • Miután megkaptam, hogy mennyi pecsét lehet, elkezdek lazítani és felcsavarni a szerelvényeket, majd tisztítani újra az aljzatot és mozgásban tartani - ilyen módon általában 20-40 perc alatt kezelnek;
  • Természetesen vannak olyan vis maior helyzetek, amikor a kémény felrobban, és részekre kell vinni - itt nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy károsítsa a szórakoztató aljzat aljzatát, különben meg kell változtatnia a felszállót;

  Az összekapcsolódás alapelve

  • Bizonyos esetekben azonban a felemelőt még változtatni kell. És jó, ha minden szomszéd beleegyezik abba, és felülről lefelé telepíthető. De az esetek 98% -ában ez nem történik meg - meg kell csinálnia egy oldalsávot;
  • kitaláljuk, mit tegyünk ehhez. Elõször is a mennyezet alá vágjuk a felemelkedõt, 25-40 cm-es darabot hagyunk ott, és néhány centiméternyi darabot vágunk, hogy a csõ mozogjon;
  • majd gondosan lazítsa meg a felszedőt, vegye le a ventilátorral együtt és tisztítsa meg a csengő alját;
  • új, műanyagból készült tétet helyezünk be, és a felső részen műanyag adaptert öntöttvasból PVC-be helyezzünk;
  • akkor cső nélküli csövet helyezünk be a szerelvénybe, és csatlakoztassuk a tetejére egy adapterrel, egy kapcsoló segítségével.

  Csatorna és vízvezeték

  A csatornázási és vízellátási rendszer rejtett telepítése

  Tehát elkészítettük az oldalt, és most szeretném eldönteni, hogy hol kezdjem el a befejező munkát. De nekik, sajnos messze! Először meg kell hígítani és elrejteni a csatornát vízellátással.

  Nem fogok részletesen beszélni ezeknek a csővezetékeknek a telepítéséről, és a szobák elrendezése mindenki számára más - meg fogom magyarázni, hogyan kell ezt elvben végrehajtani. És el kell kezdened a csatornával.

  Mivel azonban a csövek általában átmennek egymás mellett, gipsz esetén közös árnyékot készítenek rájuk. És ahol szükséges lesz, egy ilyen horog külön történik.

  A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

  A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

  A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

  Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

  A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

  Meg kell szintelni az alapot

  Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

  Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

  Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

  A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

  És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

  Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

  Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

  Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

  Hogyan vízálló a padló

  Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

  Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

  Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

  • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
  • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
  • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

  A primerek alkalmazásának sajátosságai

  Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

  Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

  Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

  Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

  Ragasztási alkalmazási szabályok

  A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

  Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

  Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

  Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

  És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

  Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

  Lefekvéskor szükségem van keresztre

  A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

  Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

  A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

  A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

  A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

  Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

  Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

  Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

  Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

  A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

  Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

  Ha a technikától való eltérések indokoltak

  A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

  És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

  • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
  • helyezze a készüléket a helyére;
  • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
  • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

  Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

  • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
  • Burkolólapok.
  • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
  • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

  Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

  Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

  A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

  Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

  Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

  A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

  A csempe esett ki a sorból

  Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

  Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

  A csempe süllyed

  Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

  Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

  A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

  By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

  Dömping a varratokba

  Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

  Különböző hosszúságú csempe

  Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

  Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

  Tippek kezdőknek

  • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
  • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
  • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
  • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
  • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
  • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

  Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!

  Hol kezdjen csempét a fürdőszobában

  Hogyan kezdjük el a csempét a fürdőszobában? Kerülje el a súlyos hibákat

  Ön is kiválaszthatja ezt a szomszédos lehetőséget: önállóan végezheti munkájának egy részét, és bevonhatja a másik részt a szakemberekkel, ha nem teljesen magabiztos a képességeidben. És akkor a javítás becslése jelentősen csökkenthető, és a nehéz időkben felmerülő költségek - csökkenni fog, ami szintén fontos.

  Hogyan kezdjük el a csempét a fürdőszobában? Általában az ilyen javítás és javítás több szakaszból áll - az elejétől a végső akkordig. Tekintse meg cikkünkben mindegyiket egy kicsit részletesebben. Reméljük, hogy ez az információ hasznos lesz elsősorban a kezdők számára egy nehéz javítási üzletben.

  Tapasztalt kézművesek figyelmeztetnek: mielőtt csempék a fürdőszobában, meg kell gondosan előkészíteni a falakat és a padlót (rendszerint a burkolólapokat a padlóra a javítás során). Először is, mielőtt elvégezné ezt a munkát, el kell távolítania az összes mozgatható dolgot a fürdőszobából, beleértve a polcokat és szekrényeket, a világítás és a vízvezeték szétszereléséhez. Néhányan szívesebben vesznek ki fürdőt, de egy ilyen eljárás megfelelő, véleményünk szerint, csak a meglehetősen nagy és kiterjedt helyiségekben, például nagy magánházakban és a mikrohullámú Hruscsov házakban egyszerűen haszontalan.

  A következő lépés az lesz, hogy határozottan megzavarja az összes régi bevonatot, ugyanúgy, mint a régi cserépen, hogy új mozdulatot tegyen. Mielőtt a burkolólapot ráhelyezné, a falat teljesen fel kell szabadítani a régi bevonatokból, tisztítani és kiegyenlíteni, ha szükséges. Ugyanez vonatkozik a padlóra. Ezután ellenőrizze a padló síkosságát, és ha szükséges, illesszen be.

  Egy másik jó előkészítési lehetőség az önszintező keverékek. De elválasztva őket, nagyon világosan követni kell az utasításokban feltüntetett összes arányt. Vannak, akik inkább padlóra esztrichet készítenek, de meg kell jegyezni, hogy ez egy problémás és hosszú száradási tevékenység. Tehát ha nem lehetséges az eljárás végrehajtása, akkor jobb, ha nem kerül kapcsolatba: a munka hosszú ideig késhet, és ellenőriznie kell a falak merőleges helyzetét a padlóhoz viszonyítva. Végtére is, ha valóban, akkor lelkiismeretesen - hosszabb ideig maradni. Miután mindent ellenőriztek speciális szintekkel, és ahol szükséges a szint, és a régi bevonatokat lebontják, és a szemetet eltávolítják - egy lapos téglalap alakú doboznak kell lennie. Csak akkor lehet az előzetes munkát befejezettnek tekinteni, a falak szinte teljesen tisztaak: nincs por vagy más szemetet. A legjobb megoldás a mosás.

  Fektetés csempe a fürdőszobában: hol kezdeni

  A legtöbb mester-kaszáló egyetért abban, hogy a bélésnek a falakkal kell kezdődnie, majd folytatni kell a padlóburkolatot. Ennek oka a különböző árnyalatok. Például azzal, hogy a padlót lefedve, majd a falak elkezdésével el lehet dobni egy frissen lefektetett padlót: a különböző módokon történő leesés, pontozás, kenetelés, karcolás. A leggyakoribb sérülések a vödörből és medencékből egy megoldással, attól a ténytől, hogy a csempe a padlóra esik. Elkerülhetetlen szennyeződés és ragasztó keverék.

  Ugyanakkor a padlóról kezdve 10-ből 1-ből 1-en feküdtek (csak a varratokat azonnal nem dörzsölni, hanem csak a falakon való elhelyezése után). A motiváció itt is meglehetősen egyszerű: a fürdőt a padlón kell elhelyezni, ezért először csempézni kell. De még mindig hajlamosak vagyunk a többségi véleményre: először a falakat helyezik el, kivéve az alsó sorokat, aztán a padlót, a legvégső - a fal alsó sorában.

  Ehhez a padlóról két csempe távolságban kell rögzíteni a rudat és a vezetőt a kerület mentén és felfelé úgy, hogy minden két réteg jó száraz legyen. A fektetést a mennyezetre végezzük, majd a padlót és az alsó két sort helyezzük el (egyesek inkább a padlót általában a legvégén fekszenek).

  • Az induláshoz a ragasztókeveréket hígítjuk az utasításoknak megfelelően (lehetőleg vízálló és nehéz felületek esetén).
  • Fontos pontosan meghatározni azt a helyet, ahol a csempék fektetése megkezdődik. Néhányan a sarkából állnak, és egyesek a fal középpontjából indulnak (különösen, ha a csempe mintás, és a fürdőszobaajtó középen van). Így a kép harmonikusabbnak tűnik, és szimmetrikusan lehet vágni a szögben.
  • Fontos: ha a kádat nem szétszedik, akkor sokan elkezdik a falat közvetlenül a padlólapon elhelyezni (a kád alatti csempe megegyezik a nullponttal kívülről), és a kádat meg kell védeni, hogy ne karcolja meg. maszkoló szalag és polietilén.
  • A csempe egyenletesen hat a falra, mintha süllyedne. Igazítsa az egyes szinteket. A rések a bélésekkel állíthatók be, és a varratokat speciális műanyag keresztezéssel (1,5 mm vastag varrással) egyenlítik ki. Amikor a megoldás meggyógyul, eltávolítani kell őket az ízületekből. A csempe illesztését rendszeresen ellenőrzik.
  • Ha a sarok elérésekor le kell vágni a lapkát, kézi csempevágót használunk. Kezdetben vonalat kell kötni egy ceruzával vagy egy markerrel. Ezután a vonalzó eszköz alatt töltsön el. Óvatosan nyomja le, és törje meg a csempe a mért. Ha még mindig vannak vágott darabok, használjon fogót. De jobb egy jó eszköz beszerzésére, hogy ne legyenek különleges problémái ezzel az üzletággal, mert a csempe (különösen elég nagy) gyakran le kell vágni - tehát nem sokat mentünk erre.
  • Minden két egymásra rakott sorban szünetet tartanak, hogy megragadják a cserépet, és egy kis száraz ragasztót.
  • Külső sarkokra speciális műanyag szögeket használunk.
  • A felesleges habarcsot eltávolítjuk a cserépről, amíg meg nem szárad, mert akkor sokkal nehezebb lesz. És amikor az összes befejeződést lefektetik, távolítsa el a felesleges mennyiséget a varratokból.
  Eredmények: Most már általánosságban tudjuk, hogy hol kezdjük a burkolólapokat a fürdőszobában és hogyan lehet ezt a folyamatot befejezni. Reméljük, hogy tanácsunk segíteni fog Önnek a terveink megvalósításában. Kellemes és könnyen javítható!

  Fektetés csempe a fürdőszobában

  Tény, hogy az új fürdőkád körüli csempék sokkal könnyebbek, mint képzelni. Erről szól ez a cikk, de a csempe lefektetése érdekében keményen kell kipróbálni és türelmesen eljárni, ez az eljárás sok erőfeszítést igényel.

  A styling első kézből fogunk beszélni, itt nem lesz nagyon összetett építési feltétel, így fontos javításokat is igénybe vehet, és kihasználhatjuk a javítások során.

  Hol kezdjem?

  Először meg kell határoznia, hogy milyen méretű lesz a csempe. Abban az esetben, ha a fürdőszobája nem túl tágas, és a mennyezet magas, akkor vízszintesen kell elhelyezni a csempe. Ez vizuálisan kibővíti a szobát, és kissé csökkenti a mennyezetet (kívül). Döntsön előzetesen a minta a csempe, akkor is képes bővíteni a szobát. Vásároljon lapokat és határokat, gondoljon az utolsó csempézett sorra. A ceruzahatárok különösen népszerűek.

  Ezután meg kell határozni, hogy hány lapot kell megjavítani a fürdőszobában. Vegyünk egy A4-es lapot, rajzoljon egy alaprajzot, rajzoljon egy ceruzával, majd számolja meg a csempék számát. Jelölje meg azokat a helyeket, ahol a járdák találhatók. Ha pontos tervet rajzol, akkor pontos számításokat végezhet, de ismét, 20% -kal többet kell vásárolnia.

  Annak érdekében, hogy a csempe a falon legyen, méréseket kell végezni. Egy szinttel, ellenőrizze a falak merőlegességét, ez nagyon fontos, mivel még a kis eltérések is megváltoztathatják a fürdőszoba megjelenését a javítás után. Ezért össze kell igazítani a falakat, és be kell igazítani őket a gipszkartonhoz és a vakolathoz. De komoly javítás nélkül is megteheti, ha az eltérések nem túl nagyok, csak vegyél egy szintetizáló keveréket a falakhoz. Ha a fürdőszobában már van olyan csempe, ami nem felel meg Önnek, meg kell szabadulnia egy kalapáccsal vagy törmelékkel. A falaknak tökéletesen laposnak kell lenniük, előzetesen meg kell őket állítaniuk, különben a csempe nem lesz képes a falhoz szorosan illeszkedni, és idővel leesik. A csempe eltávolítása után folytathatja a falak kiegyenlítését. Természetesen mentheti, ha új csempere rakja a régi cserépet. Ebben az esetben azonban az új csempe tökéletes stabilitását kell biztosítani. Töltsön át régi csempékre, ha valamilyen helyen hallja a homályos hangot - legyőzze a régi csempeit.

  Ugyanilyen fontos előkészítő szakasz a primer, ne felejtsük el, különösen akkor, ha kerámia vagy padlólapokat rakunk. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőszobában magas a páratartalom, olyan víztaszító hatású alapozót kell választani, amely különben forma alakulhat ki, és a csempe nagyon gyenge marad.

  A fürdőszobában végzett javítások elvégzéséhez a következő eszközökre és anyagokra van szükség:

  • Szint, vonalzó és mérőszalag - mérőeszközök;
  • Nagy teljesítményű elektromos fúró az alkatrészek keveréséhez;
  • Mikroszálas szövet;
  • Clay;
  • Habszivacs;
  • Spatula és kefe;
  • Faállványok kb. 6 db;
  • A csempe kell habarcs;
  • Vízszigetelés (erről a folyamatról, részletesen megírtuk a cikket - A padló vízszigetelése a fürdőszobában saját kezűleg);
  • Gitt.

  Ne felejtsük el, hogy a munka csak olyan jó minőségű eszközöket és anyagokat követel meg, amelyek egyszerűsítik a javítási folyamatot és hosszú ideig tartanak. Amikor mindent elkészít, amire szüksége van, elkezdheti a javítást.

  Mi a csempéket a falakra rakjuk

  A kis fürdőkben általában elkezdik a falakat lefektetni.

  Először le kell rakni a csempe a padlóra, és ellenőrizni kell, hogy milyen mintát kap. Ha a kőzet mintázata stabilan ismétlődik, a minta romolhat. Gyönyörű képet kell kapnod, mindegyik lapkát be kell alakítanod az Ön számára megfelelő sorrendben. Általában minden csempe elforgatott sorrendben. Előzetesen döntse el a csempe helyzetét a falakon, ha a csempe elég széles, és egyszerre 10 cserepeket helyezhet a falra, mivel a szélesség lehetővé teszi, hogy nem kell kijavítani. Az első függőleges sort minden sarkon kell elhelyezni, majd a sor alulról vízszintesen, a végén meg kell tölteni a maradék helyet. Ha a burkolat túl rövid, vagy éppen ellenkezőleg, hosszabb, mint a fal, akkor két lehetőség van a javításra:

  1. Jegyezd meg a probléma szögét, és a munka elkezd vele. Vágja le a csempe, majd feküdt egy láthatatlan sarokban. Ez a módszer akkor ideális, ha a vágott csempe legalább a fele a normál méretű csempe.
  2. Ha a csempe kevesebb mint felét le kell vágnia, fel kell osztania a falat, majd helyezze el a lapkát úgy, hogy a fal közepén lévő hely a csempék vagy a csempe közepén lévő varráson esik le. Ebben az esetben a díszített csempe a fal szélén lesz, és azonos szélességű lesz.

  Természetesen a padló vagy a kád szélétől kell megmunkálni. Ha a felszerelést a fürdő felső szélétől hajtják végre, vízszintes helyzetben kell rögzíteni a sínt a kerülethez képest. Ez szolgál alapul az összes sor felállításához. A sín csak akkor távolítható el, ha a megoldás száraz és a csempe nem mozdul el. Ezután minden sorban le kell számolni, és a sínt az első sor kezdetének helyére kell állítani. A lefektetést az alulról felfelé, a lamellákhoz kell elvégezni, hogy kitöltsük a hely maradékát. A hiányosságok és eltérések elkerülése érdekében elegendő számú függőleges vonal jelölése a falon ceruzával.

  Ha a fektetés a padlóról történik

  Itt be kell vonni a sínt az elhelyezett csempe első sorának alján, ez a második sor a padlóhoz képest. A csempe szigorúan fel van állítva. Pontos számításokkal a végén látni fogod, hogy a fürdőszoba felső széle és egy sor csempe kezdete egybeesik. Szerelje fel az első alagsort szükség szerint díszített csempékre. Kívánatos, hogy ezt a sorot csak a padló lefektetése után jelenítse meg, így elrejtheti az új padlólap egyenetlen széleit. Sokkal rosszabbak, mert nagy erejük van. De érdemes megjegyezni, hogy ez a folyamat csak akkor végezhető el, ha a padló vízszintesen vízszintesen van.

  Ahhoz, hogy a falon egy olyan fürdőszobában, amelyen az ajtót behelyezik, a fal felé kell néznie, a legvégső esetben szükséges. Először is a sarok felé néznek, amely a problémás sarokkal szemben helyezkedik el, majd az ajtó alatt fekvő felületre csempék. Ezután fel kell jegyezned a csempe közötti varratokat, ezekhez függőleges és vízszintes vonalakkal ellátott ceruza jelzéssel, a fennmaradó varratok folytatásaként.

  Minden varrás egyetlen vonalat képez, ezért a jelölés során erre kell összpontosítania. Természetesen a távoli kereszteződést is használni kell, mely esetben a varrat tökéletesen lapos. A kinyúló szög megjelenítéséhez egy műanyag sarokra van szükség, de a csempefelületet pontosan 45 fokkal érintkeztetheti. A fektetést a saroktól a falig kell irányítani.

  Ne feledkezzen meg előre arról, hogy a ragasztási megoldás nem tart több mint 30 percet, majd a tulajdonságai eltűnnek. Ezért azt a felületre kell ráhúzni, legfeljebb egy négyzetméter szélességgel. Ismerkedjen meg a csomagolóanyag ragasztóanyagának tulajdonságaival, a gyártó jelzi az aljzat típusát, a páratartalmat és a levegő hőmérsékletét, amelyet vegyen a helyiségben. Helyezze fel a ragasztót a spatula sima oldalára, majd használja a fogaskereket, hogy a ragasztót a felület fölé terítse. Győződjön meg róla, hogy megszabaduljon a múlt megoldástól, melynek nincsenek hasznos tulajdonságai.

  Azt is ajánljuk, hogy olvassa el a cikket - Hogyan helyezzen kerámia csempe a falra?

  A padlón csempéket rakunk

  Először meg kell dolgozni a padlót a fürdőszoba alatt, tisztítani és igazítani. Ezután hajtsa végre a feldolgozó alapozót és töltse fel az esztrichet. Amikor az oldat száraz, akkor vonja le a referenciavonalakat ceruzával vagy krétával. A vonalak útmutatásként szolgálnak a tojás során. Mielőtt megkezdené a fektetést, a fal mentén csempéket kell elhelyeznie, ezáltal eldöntheti, hogy melyik oldalon kezdjen lefektetni. Ne felejtsük el, hogy a vékony csempe ne maradjon a fal szélén, ajánlatos új csempe behelyezése a padló közepén.

  A cement vagy a ragasztó keverékét a padlólap típusa és az anyag, amelyről a padlót a csempe alatt készítik. Ha már ismeri a padló és a csempe típusát, akkor kapcsolatba léphet egy üzletemberrel, tanácsos a legváltozatosabb keveréket - a ragasztó rugalmas keverékét, amely egy adott felületre koncentrálódik. Például kerámia lapok ragasztására rétegelt lemez, fém, félfából vagy farostlemezből és forgácslapból.

  Meg fogjuk adni az utat "a fürdőközponttól a falig": Vegyünk egy vonalzót és krétát, majd jelöljük ki a padlót. Helyezzen egy csempe a közepére, majd folytassa a fennmaradó lapok fektetését a falhoz. Mérje meg a csempe mennyiségét a vágás végén a telepítés végén. Ugyanezen elven feküdt le a többi csempe.

  Tudjon meg többet a lefektetés árnyalatairól, olvassa el a cikket: "Hogyan készítsek csempe a padlón?".

  Fugázás és feldolgozás

  A csempe végén a fugázás. Ha a javítás során olyan falakhoz használt csempe, amelyekben a habarcsot apró intervallummal végezték, homoktartalom nélkül kell fugázni. Ha van homok a habarcsban, használnia kell a padlóburkolatokhoz, mert széles csomópontok között helyezkedik el. Annak érdekében, hogy a megoldás még jobb legyen, hozzáadhat latexet. Latex megoldást vásárolhat bármely hardverraktárban, ne mentse az oldatot, és ne csökkentse a koncentrációt, különben jelentősen csökken a tulajdonságai. A latex segít megnövelni a megoldás rugalmasságát és minőségét.

  Természetesen, mivel a latex takarítás után javítás nehéz, de a bevonat fog tartani sokkal hatékonyabban, és sokáig tart. Vegyünk egy latex adalékot és habarcsot, olvassuk el az utasításokat és keverjük össze a megfelelő arányt, majd alaposan keverjük össze. Használat előtt engedje fel a keveréket, hogy javítsa a tulajdonságait. A keveréket azonnal fel lehet készíteni az egész javításra, vagy bármely fal alapján számolhat, például készítse elő a keverék mennyiségét egy falra.

  Az oldatnak a falra történő elosztásához gumi-finisher-t kell használni. Tartsa szögben, és átlósan mozogjon a csempe felett, ha mindent helyesen teszel, akkor minden varrás kitöltődik. Ellenőrizze, csak abban az esetben, hogy az összes ízület betöltésre került-e. Ha befejezi a fúrás első falát a fürdő felett, akkor az a hely, ahonnan a felújítás kezdődik, tisztítható. Ne felejtse el elolvasni az injektálással kapcsolatos utasításokat, különben sok hibát követhet el.

  Ne felejtse el, hogy a kerámia burkolólapok védelmet igényelnek, ezért kezeljék tömítőanyaggal. A tömítőanyag alkalmazására egy festőhenger használható. Természetesen használhat ecsetet, ha csak feldolgozásra van szükség. Egy csempe évente egyszer kell feldolgozni, ne felejtsd el, és a csempe nagyon hosszú távra szól.

  A cikk végén szeretnék néhány hasznos videoutasítást adni, amelyek egyértelműen megmutatják az összes árnyalatot:

  Hol kezdeni csempét a fürdőszobában: a sorrend a tojás

  Hol kezdeni csempék a fürdőszobában: a sorozat és a technológia szóló

  Hol kezdjen csempét a fürdőszobában az építési szabályoknak megfelelően - ez a kérdés aggasztja sok kezdő mester, aki önállóan végez javításokat a házban. A csempe befejező felületének saját finomságai és árnyalatai vannak, amelyek nem csak a munka sorrendjére, hanem a technológia egészére vonatkoznak.

  A fürdőszoba csempézése során fontos a helyes sorrend követése.

  Munkavégzés

  Annak érdekében, hogy a javításokat helyesen végezze el, először ki kell találnia a fürdőszobai burkolólapok sorrendjét. Ha a "top-down" elvet gyakran használják a közönséges helyiségekben, akkor itt teljesen ellentétes módon kell eljárni. A burkolat sorrendje megváltozik, és először is gondoskodnia kell egy lapos padló eltávolításáról. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a habarcs és a burkolólap felhelyezése után a falak és a padló szintje megváltozik.

  Miután befejezte a padlót, elkezdheti befejezni a falakat. Ebben az esetben a munka alulról felfelé halad. Annak érdekében, hogy a bevonat vonzónak nézzen ki, és ne tartalmazzon a látható zónákban lévő hajlított elemeket, javasoljuk előre megnevezni a sorok helyzetét, és a második szalagról kezdeni a telepítést.

  Ha fürdőszobát tervez vagy kanyarokat hoz, akkor a faldíszítés kétféle módon történhet: a járdaszegélyről a falra vagy alulról a szokásos technikával. A legelőnyösebb az első lehetőség.

  A helyes sorrend a burkolólapok a fürdőszobában: először a padló és csak a falak

  Ezenkívül egy adott síkhoz viszonyítva a csempézett bélés egy sorát veszik figyelembe. Figyelembe veszi a bútorok és a vízvezetékek elhelyezkedését is. Bizonyos esetekben mentheti és elhagyhatja például a falat a fürdőszoba mögött, padló nélkül.

  Fektetés és elrendezés

  Mielőtt elkezdené a csempék falra vagy padlóra helyezését a fürdőszobában, el kell döntenie az elrendezési projektről, és megtudja, hol találhatók a befejező elemek. Ennek érdekében ajánlott kezdetben kidolgozni a formatervezési mintát papírra. A rajzok elkészítésénél figyelembe veszik a csempe méretét és pontos méreteit. Így vizuálisan értékelheti a helyzetet, és elvégezheti a szükséges kiigazításokat.

  Miután elkészült a projekt, megkezdheti a jelölést a munkahelyen. Először meg kell határoznia a padló peremét. A vonalaknak simanak kell lenniük, hogy a jövőben kiküszöbölhesse a torzulásokat. A jelöléshez a legjobb, ha lézeres szintet vagy krétával kezelt szálat használunk, a beton felületére helyezzük, és így a burkolat kontúrjait jelöljük.

  A leggyakoribb csempe elrendezések a fürdőszobában

  A falak megjelöléséhez maga a csempe kell használni. Csatlakoztassa a falhoz egy megoldás nélkül, felülről lefelé mozogva, és feltárva az egyes csempe helyzetét. Tehát meghatározhatja a tojás kiindulási pontját. Az alsó sor az utolsó menetes elemek közé kerül.

  Padlóburkolat

  Mivel a javítási munkák alulról felfelé indulnak, először a padlószobát egy csempével kell megkennie. A következő elvek valamelyikével elkezdheti a munkát:

  • A jól látható szögből. Ez a hagyományos módszer. Ebben az esetben az első burkolóelemet a leglátogatottabb pontból helyezzük el, vagyis a saroktól, amely a falhoz képest az ajtóval szemben helyezkedik el. Ha ez a zóna fürdőkád vagy zuhanytálca zárja le, az ilyen elvek célszerűsége részben elveszett.
  • A küszöbértékről. Ez a leggyakoribb módszer. Ebben az esetben a csempék gyártási folyamata az ajtóhoz legközelebbi szögből indul. Ennek a módszernek a racionalitása annak a ténynek köszönhető, hogy a fürdő távoli része a vízvezetékeket elrejti.
  • A középső címkéből. Ezt a módszert nagyon ritkán alkalmazzák, és alkalmasabb a tágas, nyitott központi területű fürdőszobákban. Ebben az esetben bútorokat és vízvezetékeket kell elhelyezni a falak mentén annak érdekében, hogy elrejtse az esetlegesen bevágott elemeket. A fürdőhely központját a jelölés határozza meg. Meg kell határozni az egyes falak középpontját és a vonalakat ezen pontok mentén. A kereszteződésnél, és a négy csempe központi ízületét fogja elhelyezni, ahonnan elkezdik a lefektetést.

  A padlózat burkolólapjának alapelvei

  Fal dekoráció

  A fürdőszobában lévő falakon lévő technológiai csempéknek is megvannak a maga finomságai. Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan kell megfelelően csempe, jobban meg kell vizsgálni a módszertan és a munkamenet. A kerámia burkolólapok technológiájának megköveteli a következő lépéseket:

  1. Kezdetben meg kell jelölni az oldalelemek hozzávetőleges helyzetét, figyelembe véve a varratkötést.
  2. Határozzuk meg a második sor alsó sorának helyzetét, és rögzítsünk erre a helyre egy fa deszkát, egy fém sarok vagy egy profilt, hogy egy lapos vonalat kapjunk, amely jelzi a tojás kezdetét. Ez a pánt lehetővé teszi, hogy a tojás alatt pontos szintet érjen el, és megakadályozza a csempe csúszását.
  3. Gyúrjuk össze a ragasztót, és hagyjuk 10-15 percig forralni.
  4. Ragadja fel a ragasztót a falra egy fogazott simítóval. A csempe hátlapja, miközben nem tudja kezelni.
  5. Csatlakoztassa a burkolólapot a kívánt helyhez, és nyomja meg enyhén.
  6. Miután rögzítette a második elemet, helyezzen műanyag keresztet a csomópontba, hogy beállítsa a varrat vastagságát.
  7. Érintse meg a csempe egy kalapácsot és ellenőrizze a szintet.
  8. Lépjen fel sorba, bizonyos esetekben két sávval párhuzamosan van értelme.
  9. Először helyezze el az egész elemet, majd vágja el a hiányzó darabokat.
  10. Minden 4 sorban hagyja a csempe száraz egy kicsit és zár.
  11. Az utolsó sor illeszkedik az alsó sorba, miután a teteje kiszárad, és eltávolíthatja a támogatási sávot.

  Ezt a technológiát konyhai kötény, homlokzatburkolat stb.

  Falakkal szemben a csempézés a második alsó sorból felfelé indul.

  Varrásfeldolgozás és hibák kiküszöbölése

  Miután a felület száraz volt, elkezdheti lezárni a varratokat. A csempe teljes burkolása és a ragasztó ragasztása után készül. Ehhez használjon speciális simítólemezeket. Ajánlott az ízületek antiszeptikus nedvesítéséhez.

  A habarcsot gumi spatulával vagy konstrukciós fecskendővel alkalmazzák, megjelenésük szerint édességet mutat, műanyag zsákból készülhet. Ez utóbbi módszer különösen fontos az epoxi keverékekhez való munkavégzés szempontjából, viszonylag viszkózusabbak, ezért nagyon nehéz lesz a csempe közötti térbe rendezni egy rendes simítóval.

  A fürdőszobában történő csempézés utolsó lépése a fugázás.

  A vízvezeték és a csempe közötti ízületeket tömítőanyaggal kell kezelni. Ezenkívül a sarkokat és a forgácsolt területeket ugyanúgy dolgozzák ki. A masztix segítségével kis hibákat maszkolhat és vizuálisan igazíthatja a varratok szélességét.

  A padló és a fal közötti csomópontok, valamint a cserép- és fürdőszobai szerelvények elrejtéséhez egy lábazattal vagy díszítőcsíkkal használható. Utoljára ragasztják egy tömítőanyaggal.

  A csempe és a fugázás után feltétlenül mossuk le a csempe felületét egy puha szivaccsal. Tehát tisztítsa meg az építőanyagok maradványaitól. A csillogás érdekében tisztítsa meg a csempe üvegtisztítóval.

  A fürdőszoba kerámia burkolásának folyamata átlagosan 3-4 napig tart. Ez elég lesz ahhoz, hogy felkészítse a munkaterületet, csempézze a felületet, hagyja megszáradni és lezárja a varratokat az elemek között. Ha követi a megfelelő burkolólapok sorrendjét, akkor képes lesz minimálisra csökkenteni a hibákat és sima felületet hozni.

  Csempék elhelyezése a fürdőszobában saját kezűleg

  Hogyan kell helyesen csempézni, hova kezdeni a javításokat a fürdőszobában, mikor kell felhelyezni egy kádat a padlólap felhelyezése előtt vagy után, mit kell tenni a padló vagy a fal előtt. Módszerek és technika burkolólapok.

  A WC-k és fürdőszoba díszítésének egyik legelterjedtebb anyaga a csempe. A helyiségek javítása során a háztulajdonosok gyakran vállalják a csempe burkolólapok megmunkálását. A kezdetben sima falaknál a kerámia burkolás könnyebb, mint egyenetlen. A fürdőszoba vagy a WC javítása során az egyenetlen falak gyakran további előkészítést igényelnek. A burkolólapok egyenetlen falakkal történő fektetése több pénzügyi és időbeli költséget igényel. Természetesen a csempe bármely falra fektethető, az egyetlen kérdés, hogy mit akarsz elérni a végeredményben.

  Mi kell keresni a munka megkezdése előtt?

  Az első dolog, amit alaposan meg kell vizsgálni a falak a szobában, és ellenőrizze őket egy szintet a témában a lejtőn, a rossz szögek (a szög, hogy legyen 900, nyitottabb, vagy fordítva szűkül).

  Miután elvégezte a szükséges méréseket, világosan meg tudja érteni a falak geometriáját és szükség van-e az összes fal vagy egyedi töredék előrendezésére.

  Ha a falnak lejtése vagy szöge van befelé nézve, a burkolólapokat egyenetlen falakra helyezve, akkor a következő problémák merülhetnek fel: nagy vagy egyenetlen rések a fürdőszoba felszerelésénél, zuhanytálcák telepítésének problémái (ha a falak nem szigorúan függőlegesek), probléma a süllyesztett mosogató beépítésével ) stb.

  Hogyan készítsek csempe

  Az első lehetőség (nem helyes) Ha megértjük, hogy a falak nem egyenletesek és nincs vágy, hogy kiegyenlítsük őket, akkor a csempe a fal előzetes összehangolása nélkül, a fogazott simító alatt helyezkedik el. Ezzel a telepítési módszerrel nem meglepő, hogy a csempe ékének sarkaiban és a csempe egyes helyeken áll és fekszik a fal síkjában különböző szögben.

  Második lehetőség (Nem kívánatos)

  Ezzel a módszerrel a falak nincsenek összehangolva, mivel az illesztést a ragasztóréteg hajtja végre a csempeburkolás során. A ragasztóréteg kötési szilárdsága ezzel a módszerrel jóval alacsonyabb, az egyetlen plusz egyidejűleg, a falak vakolásához és szárításához szükséges idő megtakarítása Mínusz: a ragasztó mennyisége ezzel a módszerrel jelentősen megnő. A finiserek ezt a lefektetési módot használják abban az esetben, ha a fal egyes helyeken egyenlőtlenséget mutat.

  3. lehetőség (helyes)

  A csempe behelyezése előtt a falak a szint alatt helyezkednek el, és a falak szintéziséhez vakolathabarcsot használnak. Ilyen összehangolás után a csempe örömmel feküdt, és a ragasztóréteg vastagsága megegyezik egy fogazott simítóval, és a ragasztóanyag-fogyasztás minimális.

  Ez a legelőnyösebb választás.

  A falak előkészítése a cserép felhelyezése előtt

  Mielőtt a csempeburkolatot meg kell tisztítani törmelék, festék és por. A csempe sima alapra (festék) történő helyreállítása nem helyes, kívánatos teljesen eltávolítani a festéket a falról. Hagyja, hogy a falak eltávolításának összetettsége ne legyen megfélemlítő, és hogy a csempe a jövőben megmaradjon, egy megfelelően előkészített bázistól függ.

  Alapozó és vízszigetelő falak

  Miután a falakat megtisztítják, azokat primerrel kell kezelni. Azokon a helyeken, a falak hosszan tartó érintkezés vízzel (a zuhany terület körül a kád vagy a mosogató), a fal lehet kezelni a speciális vízálló öntött amelyre utólag lehet ragasztani cserép, öntött védi a falat a nedvességtől, megakadályozza a nedvesség behatolását a hézagok a csempe.

  A szubjektum belső falain erős vízzel való érintkezés esetén kívánatos a vízszigetelés használata.

  Mikor telepíteni egy fürdőt

  Ha a padló már le van fektetve, és a padlónak nincsenek lejtései, csak a padlót lehet lefektetni. Sokan úgy vélik, hogy a helyes elején feküdt a csempe a falak, majd szexuális kapcsolatot, majd be, és feltett a falon egy fürdő, de van egy probléma a szakadék a fal és a fürdőszoba, és ha vízszigetelő nehezíti a tömítőanyagot, a kérdés az ápolt megjelenés ennek a varratnak az áttekintése ilyen esetekben még nem oldódott meg. Miután a padlót a padlóra helyezte, és a fürdőt állandó helyen helyezte el, a fal és a fürdőszoba közötti csomópont kitűnő minőségű szilikon tömítőanyaggal töltötte be, majd a fürdőszobában lévő műanyag sarkot felhelyezve helyezzük a csempe, a sarkot a fürdőszobába nyomva.

  Ez a lehetőség a leginkább esztétikusan néz ki, és a szilikon tömítőanyagot díszítő sarok zárja be, ráadásul a csempe, amely a fürdőfal falán van, emellett a fürdőt is megtartja, nem engedve emelkedni.

  Lásd a cikket - hogyan kell acélfürdőt telepíteni

  Hogyan helyezzük a csempe körül egy zuhanytálca

  Ha palackozott zuhanykabátot tervez, akkor tanácsos elhelyezni a csempe a raklap fölé, és a minőségi szilikon bevonatát a raklap és a csempe között lezárni.

  A zuhanytálca és a csempe közötti jó minőségű kötőelem létrehozása érdekében vastag perforált karton vagy bármilyen más sűrű és egyenletes anyag szegmenseit a fal mentén helyezheti el a fal mentén, így rést hozhat létre. A raklapnak vagy a fürdőszobának nem szabad érintkezésbe kerülnie a csempével, mivel a köztük lévő helyet speciális tömítőanyaggal vagy speciális rögzítési sarokkal tölti.

  Miután a raklap fölé helyezte az első raklapcsíkot, és folytatta az összes falon (ideiglenes vezetőket kell a falon rögzíteni), majd hagyja megszáradni a csemperagasztót, vegye le a raklapot és az útmutatókat, majd az alsó sorban feküdhet, és levágja a csempe magasságát.

  Ebben a kiviteli alakban a zuhanytálca felső éle a csempe alá esik, ami további merevséget és tömítettséget eredményez.

  Hol kezdeni csempét

  Ha a csempe még nem lett lefektetve a padlóra, vagy a padló nem eléggé megfelelő, akkor a padló alatti és szigorúan vízszintes rögzítéshez ideiglenes vezetőket kell rögzíteni. Később, amikor a ragasztó megszárad és a csempe megmarad, az útmutatók eltávolítják és levágják a csempe az alsó sor magasságába. A nehéz helyeken, ahol csempe vágás szükséges, soha ne helyezze a csempe közvetlenül a ragasztó, először meg kell próbálni a csempe a helyén, és csak miután megbizonyosodott arról, hogy felkegy a szokásos, akkor alkalmazni ragasztó. A ragasztót a falra jobban alkalmazzák, így a ragasztó nem szárad ki. A burkolólapok elhelyezésekor célszerű mindig vízszintes, vízszintes sík segítségével ellenőrizni.

  Mozaik legjobb, hogy verem a leglátványosabb és széles látószögű sor végén lehet nyírni kivitelben csempe, hogy elrejtse a vágott széleit a csempe a sarokban, vannak speciális műanyag fül egy fül az egyik sarokban, akkor csatlakoztassa a két vágott lapok. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy két szeletelt csempe összekapcsolása egy sarokban nagyon észrevehető, különösen akkor, ha ez a szög nyitva van.

  Amint a felső képen látható, a csempe beigazítását a ragasztóréteg növelésével végezzük, de ez a módszer rendkívül nemkívánatos Ha nem használunk műanyag sarkokat a csempékhez, akkor az összes falat az egyik falra helyezzük, és a másik falra helyezzük, így a tömör csempe a sarokban bezárja a csempe vágott szélét a másik falon.Az csempe közötti azonos és egyenletes csomópontok biztosításához különleges kereszteket kell használni.

  A falak összehangolása a ragasztóréteg miatt

  Olyan helyzetben, amikor a falnak kisebb hibái vannak, hogy a függőleges vagy a jobb szög megzavarása érdekében sok kézműves tiltja a vastagabb ragasztóréteget.

  Ebben a helyzetben a legfontosabb dolog nem haladhatja meg a tapadóanyag gyártó által bejelentett ragasztóréteg megengedett vastagságát. A cserépet öt helyen helyezzük el, majd a lapkát a falra kell nyomni, és a szabály szerint a lefektetett sorok szerint kiegyenlíteni, de még mindig érdemes megjegyezni, hogy ez a módszer rendkívül nemkívánatos, és nem garantálja a csempe megbízható rögzítését a falhoz.

  Ezért mindig jobb, ha a falakat előzetesen vakoljuk.

  Hogyan vágja le a cserépet

  A jól és pontosan díszített csempe hatással van a bevonat általános megjelenésére, ezért vágáskor célszerű speciális szerszámokat használni.

  Ez a legkényelmesebb, hogy csökkentsék a cserép egy csempe vágó, csempe vágó, villamos és ruchnye.Dlya kis mennyiségű munka elegendő és kézzel plitkoreza.Plitka fér bele a cserép mázas oldalról a felső, majd jó néhány alkalommal szállítható roller a vágás vonalát, és a csempe szélén egy szék vagy ceruza a vágóvonalon levág egy extra darabot. Ha a csempe helyileg illeszkedik, kis darabokat leválhatnak a fogókkal.

  Ha nem vagy szakember, és saját maga elvégzi a javításokat, még ebben az esetben könnyebb megvásárolni a cserépvágógépet, és nem használni a cserép vágásához rendelkezésre álló eszközöket, mivel a cserépvágó jelenléte időt és energiát takarít meg, és a csempe kevésbé károsodik.

  A csempe közötti kötések tömítése

  Az ízületek tömítésének legáltalánosabb módja az ízületek ragasztása egy kész simítóval.

  A fugázás a kerámia ragasztóréteg teljesen száraz állapotban történik.

  Először a varrásokat varrják (felületi ragasztó, por és más dolgok tisztítása).

  A varráshoz kényelmes a overlay spatula alkalmazása. A varratok tisztítása után megkezdheti a fugázást. A Grout egy kényelmes tartályban készül, sok gyártó már műanyag vödörben eladja. Az elkészített habarcs nem lehet nagyon folyékony a konzisztenciában és ugyanakkor a száraz, normál konzisztencia hasonlít egy vastag krémet. Fuga alkalmazott gumi spatula mozgások átlósan a varrás, a varratok legyen kellően tele habarcs és nincs átadás pustot.Nanesya habarcs egy bizonyos területen, akkor meg kell adni egy kicsit száraz, majd nedves, de nem túl nedves szivaccsal, majd minden a kezelt területre, akkor nem kell keményen nyomni a szivacsot a varráson, éppen ellenkezőleg, ha áthalad egy szivaccsal, csak egy extra habarcs kerül véletlenül eltávolításra. Szükség esetén ismétlődik a nagyon homályos varratok, újra feltöltve a habarccsal és az egész folyamatot.

  Varrásvédelem a csempe között

  Az ízületek legjobb minőségének biztosítása érdekében a habarcsot a száradás után többször meg lehet nedvesíteni, különös védőoldatokkal rendelkezik az ízületekhez a penész és a penész ellen.

  Miután a habarcs megszáradt, a varratokat ilyen védőoldatokkal kezelhetjük.

  Nézd meg a videót - A lyuk a kerámia burkolólapon

  Egyéb témák a témában:

  Hogyan kell szintetizálni a padlót és elhelyezni a padlólapokat

  Javítások saját - gipsz falak

  Hogyan számoljuk ki a csempék számát

  Meg kell áztatni a csempe

  Ha a természetes szellőzés megszűnt a szigetelés miatt, meg kell újítani mesterségesen. Számos lehetőség van erre. Hogyan kell elrendezni a szellőztetést?

  Mászó növények a nyári házakban

  A ház és udvar szépsége függ a tereprendezéstől. A hegymászó növények fontos szerepet játszanak benne. Melyik közülük díszítik telkek tulajdonosai házak és vidéki házak

  Fém ajtók - védi az otthont

  Az első ajtó fő célja - védő funkció ellátása. Az otthonában lévő személynek védettnek és védettnek kell lennie a külső támadásoktól.

  Kőműves falak

  Nagyon gyakran a lejtőkön problémák adódhatnak a talaj mozgásával. Ez az, amikor a megtartó falak mentek.

  Mi a különbség a PVC ablakok között?

  Első pillantásra minden PVC ablak egyforma. De ha jól nézel ki, sok különbséget látsz.

  A dobogó egy lakásban - mi az, és hogyan kell telepíteni?

  A dobogó a padló egy része, amely emelt helyzetben van a fõ padlófelület felett.

  Hogyan dalmák nőni

  Dahlias (latin dahlia) mindenütt megtalálható, a kertben, a kertben, a parkokban és más nyilvános helyeken. A gyönyörű fényes rügyek még a legkifinomultabb termelők szemébe is vonzzák.

  Hogyan kell használni a fából készült gitt?

  A fa padló, az asztalos vagy bútorok mechanikai károsodásnak vannak kitéve. Hogyan használjuk a gitt fa, akkor tanulni ezt a cikket.

  Milyen fedőlapok jobbak: vibropressed vagy vibrocast?

  A hagyományos járdát helyettesítő burkolat váltotta fel. A mai napig kétféleképpen állítják elő: casting vagy vibropressing.

  Melyik a labdarúgás számára jobb: fű vagy mesterséges gyep?

  A labdarúgás országunk egyik legnépszerűbb sportága. Számos sportközpontban beltéri futballpályák készülnek, és nagyon gyakran szabadtéri játszótéreket állítanak fel a futball számára.

  Page 2

  Különböző módszerek vannak a beltéri ajtók beszerelésére, lemezek, habok stb. Használatával. Ebben a cikkben megtanulhatja, hogyan fokozatosan, és tegye be az ajtót a dobozhoz a saját kezével, a tüskék-köröm használatával.

  Kezdjük meg, definiáljuk a szerszámot, amire szükségünk van: fúró-lyukasztó, toll furatok fúrásához, szint, mérőszalag, négyzet, ceruza, kalapács, véső kör és lapos, kézifűrész és blokkos hab.

  A szükséges anyagokból ajtókeret, ajtólap, lábszár, zsanérok, forgatógomb vagy rendszeres, befejező köröm, dűbelek (a doboz rögzítéséhez), hab (minimális kitágulás).

  Vizsgálja meg az ajtót hibák esetén, az ajtó szélét hibásan helyezheti a csuklópánt alá a belső részbe.

  Az ajtó zsanérok beszerelése Az ajtópántok jelölését és felszerelését a vászonra tervezzük. Ehhez az oldalra, ahol a hurkok az alulról és a vászon tetejéről helyezkednek el, a hurkok középpontjának mérésére van szükség (a középpont a hurok mindkét fele párhuzamos része). Az alsó és a felső távolság 25 és 30 cm közötti önkényes lehet.

  A zsanérok megjelölése után a vászonra vágjuk le a vésőt a csukló alá (ki van, használhatod az útválasztót), a csuklópántnak a mélyedésben kell lennie, kiugrás nélkül. A ceruzával megfogjuk a csavarok lyukakat, egy kisebb átmérőjű fúrógépet, mint egy önbefogó csavart a rögzítéshez, átmegyünk minden lyukon. Csavarja be az összes csavart, és nyomja meg a csuklópántot az ajtólapra. A kapu csuklópántja be van szerelve.

  Ezután jelölje meg az ajtókereten lévő csuklópántokat. Jelölje meg a felső csukló közepét, tegye a távolságot a doboz tetejétől a csuklópánt középpontjáig 4 mm-rel nagyobb, mint az ajtólapra, a felső csuklópánt irányába, jelölje meg az alsó csuklópántot.

  Vágja le a vésőt, helyezze a csuklópántok alá, rántsa fel és rögzítse a zsanérokat a dobozba. Rögzítse az ajtókeret keretét az ajtólapon, és jegyezze fel az ajtókeret aljának hosszát.

  Az ajtókeret felszerelése és szerelése

  Az ajtókeret felesleges részének megfigyelésével mérje meg a kapott állvány hosszát, és vágja le a doboz második rackének azonos hosszát. Az ajtólap és a padló közötti résnek legalább 10 mm-nek kell lennie, figyelembe kell vennie az anya, a szőnyeg vagy a szőnyeg padlójának (ha van ilyen) lejtését, különben az ajtó az aljjal érintkezik a padlóval. Ha még mindig durva padló van, akkor az ajtók behelyezésekor figyelembe kell venni a padlóburkolat toleranciájának növekedését + 10 mm-rel a résnél.

  Fűrészfűrés segítségével választjuk ki, és a felesleges felesleget a kereszttag mindkét végéről. Ne érjen hozzá az állványhoz. A doboz felső részének (kereszttartó) között helyezzük el, és ne felejtsük el, hogy a levél és a doboz közötti rés mindkét oldalon kb. 4 mm.

  Csavarral csavarral összekötjük a rácsot.

  Helyezze be a dobozt az ajtóba, tegye ki a szintet és a felső részét ékkel. Szerelje be a dobozt a nyílásba, kívánatos, hogy a doboz és a fal között azonos rések legyenek, így később egy burkolattal zárhatók le. A falhoz rögzítve a doboz első része, ahol a zsanérok találhatók. Ehhez három lyukat kell a dobozba tenni, a csomó-köröm számára, hogy a körömfej ne nyúljon ki az ajtókeretből. Lehetőség van előre lyukak készítésére, de van egy árnyalat, ha régi falai vannak, ahol nem lehet bárhol felhelyezni egy csavart, az előfúrt lyukak nem hasznosak lehetnek, ezért a lyukakkal ellátott laza falaknál jobb, ha lyukakat fúrt a dobozban helyben.

  A lyukasztót közvetlenül az előfúrt lyukakon, majd a falon haladjuk át. Ellenőrizzük az állvány függőleges helyzetét két síkban, és megcsavarjuk a tollcsomókat, előkészítünk egy fadobozt a doboz és a fal között. Miután az ajtókeretek egy részét csuklópántokkal rögzítettük a falra, az ajtót a csuklópántra helyezzük, és a doboz második rackjének függőleges helyzetét, valamint az ajtó kijáratát fedjük fel, majd ellenőrizzük a szintet. Három lyukat fúrunk a toll-körömhöz, a középső lyukat a padlóról 1 méteres magasságban készítjük el, majd bezárul a zárhoz. Mi rögzítjük a toll-köröm dobozt, ellenőrizzük a függőlegeseket ismét a szinttel, ha még a doboz és az ajtó közötti távolság sem áll rendelkezésre, akkor a rést úgy állíthatjuk be, hogy felengedjük a toll-körömot, és kiválasztjuk a különböző vastagságú ékeket.

  A doboz felhelyezése után a réseket gyengén felszívódó habjal tölti meg, szárítás után a habot levágják.

  A fémfűrész és a szegély segítségével a kereteket 45 fok alatt vágják le. Rögzítse a szegélyt a dobozba finomszögekkel.

  A burkolat sarkában lévő ízületek akril tömítőanyaggal elkeverhetők a burkolat színében, hogy jobb párosítási hatást érjünk el.

  Egyéb témák a témában:

  Az ajtókilincs felszerelése

  Bambusz a belső térben

  Fa lakkok

  A lakk meglehetősen bonyolult anyag, mivel az oldószerek különböző gyanták oldatainak keveréke, ugyanakkor nagyon egyszerű eszköze a tárgyak fizikai vagy kémiai hatásoknak.

  Folyékony tetőfedő anyag - modern burkolóanyag

  Mi a folyékony tetőfedő anyag, hogyan és hol kell alkalmazni? Az anyag tulajdonságai, jellemzői és felhasználása az építőiparban.

  Kiváló megoldások magas mennyezetű apartmanokhoz

  Amikor egy személy úgy dönt, hogy megváltoztatja a lakások formatervezését, a mennyezet és a padlóburkolat kialakítása különös figyelmet igényel.

  Minden szoba kényelmes és kényelmes egy személy számára, beleértve a konyhát is. Valóban, a lakásban a háziasszony ezen a részén töltik az idő nagy részét.

  Hogyan hívjunk villanyszerelőt?

  A modern személy nagyobb figyelmet szentel a munkának, a családnak, a barátainak és a rokonainak, és csak ezután fejlődése, tudásbővítése stb. Ennek alapján logikus feltételezni, hogy egy személy nem tud mindent.

  Fedjük le a tetőt ondulinnal

  Az Ondulin a közelmúltban egyre népszerűbb a tetőfedő anyagok között, és ez teljesen igaz.

  Kárpit szövet a lakásban lévő falakhoz

  Minden lakástulajdonos kényelmesen, kényelmesen és egyedülállóbbá kívánja tenni. A javítási kérdés egyik nem szabványos megoldásai lehetnek a falak befejeződése szövet vagy textil segítségével. Az ilyen anyag nem csak a kényelmet és a melegséget érinti, hanem gyönyörűvé és egyedülállóvá is teszi.

  Rose - az istenek ajándéka. A növények legnépszerűbb fajainak áttekintése.

  Rose - az istenek ajándéka! Így hittek az ősi görögöknek. Ez az egyik legősibb és legkedveltebb az emberiség kertjében. A kulturális művelés évezredei során az emberek több mint 30 ezer fajta rózsát tenyésztettek.

  Hullámos rozsdamentes cső: fűtési előnyök, padlófűtés

  A műanyag és öntöttvas anyagok mellett a hullámosított rozsdamentes csövek határozottan elnyerték a fogyasztók bizalmát. A leggyakoribb használat - fűtött padló, fűtési rendszerek. Vegye figyelembe a fő előnyöket.

  Otthoni kényelem

  A ház régen a mi erődünk lett, sem zivatarok, sem hóviharok nem szörnyűek itt. Mindent megtapasztalhat, ha egy hangulatos fészekbe jössz. Mindig kellemes, hajnalban emelkedik, hallja a palacsinták illatát, frissen főzött kávét, friss vágott virágokat.