Legfontosabb > Bútor

Hol kezdeni csempét

Gyakran, azok, akik úgy tervezték, hogy önállóan csempéket készítenek, nem gondolják, hogy melyik oldalon kell elkezdeni a csempét. És ez egy nagyon fontos pont.
A tapasztalt kézművesek tudják, hogy ha megfelelően helyezi el a csempét a fürdőszobában vagy a konyhában, akkor az anyag kevesebb lesz, ezért a pénzeszközök kevesebbet költenek. Csökkenti a burkoláshoz szükséges időt is, és a fürdőszoba és a WC kialakítása jobban fog kinézni.

Általánosságban elmondható, hogy a kérdés, hogy "honnan kezdeni a csempét", nincs határozott választ. De vannak olyan pontok, amelyeken a mester meg tudja határozni, hogy melyik oldalon kezdjen meg a cserépet.

Hol kezdjem?

Először is el kell döntenie a fürdőszoba vagy konyha burkolólapjának sorrendjét. Azt tanácsoljuk, hogy elkezdje a falak falazásának helyét, és nem a padlóról, mert munka közben az anyag, amellyel a csőszerelő működhet, leeshet a falakról, és az új csempe a padlón megsérül. Egy másik ok, amiért a fektetésnek a falakról kell kiindulnia, az az idő, amire a cserépnek száraznak szüksége. Annak érdekében, hogy a ragasztó teljesen megfogódjon, néhány napig egy hétig kell várnia. Ebben az időben meg kell állítani a javításokat a fürdőszobában vagy a WC-ben, és ez túl sok idő.

Fektetési terv

Mielőtt elkezdené a csempe burkolását a fürdőszobában vagy a WC-ben, meg kell határoznia a csempe helyét. Ehhez húzzon rajzot papíron, és végezze el a szükséges számításokat.

Ezután sima jelzést kell készíteni a falra, és megoldás nélkül mozogni kell a csempe felülről lefelé. Meg kell jegyezni az egyes lapkák helyzetét, ezáltal meghatározva a csempe helyzetét. Az alsó sor helyesen lesz elhelyezve az utolsó darabban.

Hogyan helyezzünk csempéket a falakon?

A falakon lévő csempéket el kell kezdeni a szögtől, amelyet először ütöttek a szobába való belépéskor, általában a bejárati ajtó másik oldalán. A második sorban, melyet a falon lévő szálak vagy szintek jeleznek, meg kell ragasztani a sínt, ügyelve arra, hogy pontosan legyen. Ezután elkezdheti a csempék burkolását a falon.

A csempe csúszásának elkerülése érdekében egyszerre két sorból lehet elhelyezni. A falakon két sor csempét lehet elhelyezni, és így egy körben. Mindaddig, amíg a sorot egy falra fektetik, másrészt már kiszárad. El kell kezdeni az egész elemekkel szembenézni, az alsó sorokat pedig megsérülni.

Ha egy kezdő kaszáló először egy falat akarja felállítani mögött, nyugodtan mondhatjuk, hogy semmi sem fog működni - a csempe a sarkokban nem konvergál, és a varratok 3 és 3 cm közöttiek, ami nagyon csúnya.

Azt is meg kell jegyeznünk, hogy ha a konyha vagy a fürdőszobában külső sarkok vannak, akkor a burkolólappal lefektetik őket, mert lehetetlen befejezni a sort sérült csempével a külső sarokban.

Az utolsó sort az utolsó sorba kell tenni. Leggyakrabban az alsó sor lefektetése esetén a cserépet le kell vágni. Ezt egy speciális eszközzel - cserépvágóval végezzük.
A fürdőszobában vagy a konyhában lévő csempecsomók között kereszteket kell elhelyezni - speciális kiegészítők csempével való munkához.

Abban az esetben, ha a ragasztót véletlenül kifolyták a befejezett munkákra, azonnal eltávolítani kell a cserépről, hogy elkerüljék a keményedést. Miután a WC-ben vagy a fürdőszobában elhelyezett csempe teljesen száraz, minden szemöldört először nedves ruhával kell törölni, majd megszáradni. Ezután elkezdheti a fugázást.

A falra rajzolva

Azt is vegye figyelembe, hogy ha a tulajdonos a WC-ben megpróbál egy bizonyos mintát felállítani, akkor el kell kezdeni a csempéket a kép középpontjából. Ha ez nem történik meg, akkor a rajzon lehet a fal oldala.

A fal középpontjának meghatározása a konyhában vagy a WC-ben, akkor a kábelt kell használni ahhoz, hogy beállítsa az átlót, ahol az átló átszakad, a fal középpontja van.

El kell kezdeni, hogy egy lapkát helyezzen a kép középpontjából, és folytassa a sorozatot a központ egyik és másik oldalán. A központi sor lefektetése után világossá válik, hogy hova menjen tovább, és a munka gyorsabban halad.

Fektetés a padlón

Hol kezdheti a csempe a padlón a WC-ben?

 1. Három lehetőség van arra, hogy tapasztalt csempevállalók elkezdjenek csempét elhelyezni a padlón, és az ajtóval szemben lévő legtávolabbi sarokba épülve ez egy szokásos módszer, amely alkalmas a csempék behelyezésére a konyhában, de ha a fürdőszobában ez a sarok zuhanyzóval van ellátva, akkor A módszernek nincs értelme.
 2. A küszöböt egy ajtóban kell elhelyezni, ebben az esetben egy csempe behelyezése egy olyan sarokkal kezdődik, amely a legközelebb található egy ajtóhoz. Ezt a módszert leggyakrabban használják, mivel a vízvezeték általában a másik oldalon található.
 3. A szoba közepétől négy csempe kerül a helyiség középpontjába, ahonnan a padló lefektetése folytatódik.

Van egy egyszerű módszer annak meghatározására, hogy a használni kívánt három lehetőség közül melyik. A sor hosszát fel kell mérni, és az eredményt a csempe szélességével meg kell osztani. Ha a keletkező maradék kevesebb, mint fele, akkor kezdjük el a padlóburkolatokat a sorozat kezdetétől kezdve. Ez a módszer nemcsak anyagot takarít meg, hanem az elrendezés is jobban néz ki.

A munka megkezdése előtt a padlót alaposan meg kell tisztítani és kiegyenlíteni. Ezután hozzon létre egy vízzáró vályút, amely védi a padlót a különböző szivárgásoktól. Ehhez használjon vízszigetelést - folyadék vagy tekercs. A szigetelőréteg felett van alapozva, hogy növelje a csemperagasztó tapadását.

Ezenkívül a WC-ben lévő padlót lefektetik, valamint a falakat. A csempe a padlóra kerül, a második sorban. Ha a csempe mintázatból áll, akkor a padlóra kell helyezni a szoba közepétől.

Fugázó

A bélést teljesen megszáradva törölheti a varratokat. Távolítsa el az összes keresztet, és elkezdheti a fugázást.

A habarcs a csempe színéhez illeszkedik, vízben hígítva, amíg az ízületek közötti gumihevítővel egyenletesen és egyenletesen fel van töltve.

Miután a varratok egy része kopott, egy enyhén nedves szivaccsal törölni kell őket úgy, hogy a varratok simaak és gyönyörűek legyenek.

megtakarítás

Sokan gondolkodnak arról, hogyan lehet pénzt megtakarítani a javítás során. Az első dolog, amit nem kell megtakarítani, a minőség a csempe, így a jövőben ez a gazdaság is többet költ.

Nem helyezheted el a cserépet, ahol nem lesz látható, például a falakon, ahol az egészségügyi felszerelést telepítik. Csak ebben az esetben ne feledkezzen meg arról, hogy a falak további védelmet igényelnek a nedvességtől - győződjön meg róla, hogy vakolat, előkészítés és festés történik.

Továbbá nem lehet a csempe a fürdő alá kerülni, különösen akkor, ha a fürdőszobában lévő összes helyet bezárja a képernyő. A padlót, ahol nincs csempe, szintén védeni kell a nedvességtől.

Hogyan kezdjük el a csempét a fürdőszobában?

A fürdőszoba nagyon igényes a felhasznált építőanyagokhoz képest. A magas páratartalom, a hőmérséklet változása, a gőz és a gyenge természetes levegőáramlás a bevonatok, a penész, a gomba és a kellemetlen szagok korai kopását okozza. Ezért a fürdőszoba javításához nedvességálló felületet, különösen kerámia burkolatot használnak.

Segítségével nyírja ki a falak falát és padlóját, ami megbízható és tartós vízzáró réteget teremt. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy hol kezdjék meg a csempe felrakását, hogy a végeredmény a szemnek tetszeni fog és hosszú ideig szolgáljon.

A csempe használatának jellemzői

A csempe leggyakrabban a padló és a falak falán helyezkedik el, hogy megvédje a betonpoharat a vízpusztítástól vagy a gombaképződéstől. Ez a bevonat tartós vízszigetelő réteget hoz létre, amely erősen ellenáll az agresszív vegyi anyagoknak.

Az építőüzletekben bármilyen színű, méretű és felületi topográfiai csempe található az olcsó kézműves gyűjteményekből, amelyeket olasz kézművesek gyártanak. A fürdőszoba elkészítéséhez csempe szükséges a padlóra, a falra, valamint az ügyfél dekoráció és a határok kérésére, hogy összetettebb kompozíciókat hozzon létre. A lapok elhelyezése a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Mielőtt a csempe burkolatának padlójára vagy falaira fektetné, előkészítse a furnérozott felületet. A régi roncsolt bevonatot a betonalapra visszahúzzák, majd kiegyenlítik. Mivel a csempék közötti varratok nem rejtenek el, és hangsúlyozzák a fal görbületét.
 2. Kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában nem szabad felülről lefelé haladni, mint más helyiségekben, de fordítva. A professzionális kézművesek először kinyomozzák a helyiség padlóját, majd csak a falakat.

Figyelj! Amikor megtervezzük a javításokat a fürdőszobában, először készítsük el a szükséges csempék számítását. Ehhez mérje meg a szobát, számítsa ki a felület nagyságát, majd oszd meg egy csempe területével. Ne feledje, hogy gyakran a padlóra helyezett csempe mérete eltér a faltól. Annak érdekében, hogy elegendő anyag legyen a minta szerinti vágáshoz és illesztéshez, a számítás során kapott mennyiséghez 10-15% -ot kell hozzáadni.

Munka sorrend

A lakástulajdonosok többsége, a fürdőszobát megjavítani tervezi, és azon gondolkodik, hogy hova kell először a csempe. A legtöbb szobában a professzionális építők "felülről lefelé" dolgoznak, vagyis először a mennyezetet, majd a falakat, végül a padlót ültetik be. A fürdőszobában ezt a technológiát nem használják.

A kerámia cseréjének simításához először be kell állítania a padlószintet. Ha a falról nézed, akkor kanyarodni fog, és problémamentes lesz a padló megfogása. A fürdőszoba csempe befejezése a következőképpen történik:

 • Először távolítsa el a régi bevonatot a padló felületéről, a helyiség falainak és mennyezetéről, kaparóval, spatulákkal vagy őrlésekkel, rugalmas csiszolótárcsával.
 • A nedvességálló beton szintjének használatával a falakat és a padlót öntötték kiegyenlítő esztrich. A kisebb hibák lezárása akril gitt használatával.
 • Ezután hozzon létre egy vízszigetelő réteget, amelyhez a falakat folyékony vízszigeteléssel és a tekercspadlóval kezelik.
 • Először a padlóburkoló lapokat helyezzük el, és ne felejtsük el, hogy egy épület szintjén ellenőrizzük a lefektetés helyességét.
 • Fedje le a padlót egy védőfóliával, majd folytassa a falak burkolását.

Fontos! A padlóburkolatokkal szemben a padlóburkolat vastagsága, valamint a csemperagasztó réteg miatt általában 2-3 cm-rel magasabb lesz, ami megmagyarázza, hogy a tapasztalt kézművesek nem kezdik el a fürdőszobai falak burkolását.

Elrendezési típusok

A hagyományos kerámia csempe négyszögletes és négyzet alakú. Azonban a gyártók termelnek és más modellek, a legkülönbözőbb méretű és formájú dekoratív elemek csempe. Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan helyezzük el a burkolandó felületeket a felszínen, létrehozunk egy elrendezést, majd megjelöljük a sorok helyét jelző jelöléseket. Az elrendezés a csempe alakjától és méretétől függ, úgy, hogy a bevonat a legimpozánsabbnak tűnt. A csempék elhelyezése a következő:

 1. Direct. Közvetlen módszer a megfelelő négyzet vagy téglalap alakú cserép megmunkálásához. A csempék egymás felcsavarása a fordulatok és elmozdulások nélkül. Ez a legelterjedtebb elrendezés, amely nem igényel részletes jelölést, ezért gyakran használják kézzel történő telepítéskor.

A tapasztalt kézművesek gondosan mérik a felületet a csempe számítása előtt, számsorolva a sorok számát és az egyes sorok számát. Ezen mutatók alapján meghatározza a megfelelő elrendezést, majd a jelölést lézersugárral végezzük.

Padlóburkolat

Mielőtt a padlóburkolatokkal szembenézne, alaposan tisztítsa és szintelje a felületet. A munka következő szakasza egy vízzáró vályog létrehozása, amely a csővezetékek szivárgása, a mosógép hibái vagy a fürdőszobák túlcsordulása miatt védelmet nyújt a szivárgás ellen. Ehhez folyadék vagy tekercs vízszigetelést kell használni. Ezen réteg tetején a padló alapozva növeli a csemperagasztó tapadását.

A csempe kezdete:

 • A jól látható szögből. Ez az a hely, ahol egy személy tekintete rohan, amikor belép egy szobába, ahol a díszítés nagyobb figyelmet szentel. Ahhoz, hogy megértsd, hol van ez a sarok, meg kell állnia a bejárati ajtón, és nézz előre. Ha ez a hely egy fürdőszoba, zuhanyzó vagy egyéb vízvezetékberendezés, ez a módszer nem megfelelő.
 • A küszöbértékről. Amikor a lapkát a küszöbről helyezzük el, a telepítés a sarkon kezdődik, amely a falon található, a bejárati ajtónál. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a padló látható részét láthassa szegély nélkül. Megfelelő, ha a vízvezeték az ellenkező falon található.
 • A középső címkéből. Ezt a módszert akkor használják, amikor nagyméretű fürdőszobákkal nézik, amelyekben a vízvezeték és a bútorok a kerület körül vannak elhelyezve, és a középen marad a padló szabad része. Ebben az esetben a helyiséget lézeres vonalzóval mérik, majd megkeressük azt a középpontot, ahonnan a tojást el lehet kezdeni.

Fontos! Egyszerű módja annak, hogy eldöntsük, hogy a fészkeket a sor közepétől kezdve, vagy az elejétől kezdjük-e. Ehhez mérje meg a sor hosszúságát, majd oszd meg ezt az értéket a csempe szélességével. Ha a felosztás mértéke kevesebb mint fele, akkor a sor elejétől kell kezdenie. Ez a módszer segít megtakarítani az anyagot, és pontosabbá teszi az elrendezést.

Falburkolat

A csempékkel bevont falakkal szemben támasztott technológia saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeken a végső munka eredménye és a befejező anyag élettartama függ. A professzionális kézművesek kezdik ragasztani a csempeit alulról felfelé, hogy egyenletes bevonatot kapjanak. Az ízületek kontrasztos habarcsja kisebb hibákat észlel a bélésen, így a kezdők számára jobb, ha a habarcsot a csempe illeszkedik.

A stílustechnika a következő:

 1. A falon levő csempe 2 sorral kezdődik. Ehhez az egyik csempe magasságát a padlóról kell mérni, és ezen a vonalon vonalat kell húzni. A kényelem érdekében a varázsló ideiglenesen rögzít egy fémprofilt vagy egy fadarabot, amely szigorúan a szintre van beállítva.
 2. Először, az első két csempe egy sorban van elhelyezve, majd az első csempe a következő szintre. A csempék között műanyag kereszteződés van, amely még a varratokat is teszi.
 3. Egy időben a ragasztót egy 1 négyzetméterig terjedő kis területre helyezzük, így nincs időnk megszáradni.
 4. Időközönként a telepítés helyességét az építési szint ellenőrzi, hogy javítsa a hibákat, amíg a ragasztó meg nem szakad.
 5. Legalábbis rendezze az első sort. A telepítés megkezdése előtt távolítsa el az ideiglenes fémszalagot, amelyet szintként használt.
 6. A ragasztó száradása után eltávolítják a műanyag keresztezést, majd az ízületeket speciális fugázással dörzsöljük.

Figyelj! A díszítésű csempék nehezebb elrendezése jobban illeszkedik a mesterekhez, mivel helyesen kiszámíthatja és elvégezheti a telepítést, hogy a csempe szép és sima legyen.

Hol rakja le a csempe a padlóra vagy a falra?

A csempékkel kapcsolatos örök kérdés nem ad sok ügyfelet, sőt a mesterek-csempéket is a többiek - ahol el kell kezdeni: a padlóról vagy a falakról.

Néhányan azt mondják, hogy a padlóról meg kell kezdeni a fektetést, ezeknek az embereknek nagy része annak a ténynek tulajdonítható, hogy a falazat a padlón fog feküdni, és nem lesz látható rés, mert amikor a tetejére néz, a csempe gyakorlatilag összeolvad egymással.

De vannak olyanok, akik azt mondják, hogy a mester kezében jól fog megjelenni és a fordított opció, az első csempe a falakon, majd a padlón, és a varrás csak hangsúlyozza a szöget.

Számomra úgy tűnik, még a második lehetőség is jobb.

Kezdetben jobb, ha a falon a második sorból csempét rakunk, mert ha a padlóról indulunk, akkor a falról a ragasztó a padlóra csapódik le, ami nem a legjobb megoldás, akkor a padlót kell mosni.

Kiderült, hogy a burkolólapok mintázata a következő: először a csempe a falon, a második sorból, az esztrich a padlóra, majd a csempe a padlóra és a csempefal alsó sorára.

Az egyesüléssel a falak elkezdtek lerakni az összes falat. A csempe számára különböző támaszokat építettek (a perforátor ritkaság volt), és a második sorból indult, majd egy hartsovkával (félszáraz habarccsal) megkötözve vízzel megszórta. A még nedves esztrichre padlólapot helyeztek, és egy héttel később az első sorfalat vágták és ragasztják.

Még most is vannak "szakértők". akik hasonló technológiát alkalmaznak.

Több "fejlett" kaszáló mindig elkezd lefektetni a padlóról. A padlózat burkolólapjai szigorúan a horizonton helyezkednek el, 3-5 mm-es technikai rés szükséges a kerület körül.

A falakon az első sor egy egész csempével vagy vágással kezdődik, ha egy keskeny csempe (kevesebb mint fele) a mennyezet alá kerül. Nincs szükség vezető profilra a második sorhoz. A csempe első sorja a megterített padlón nyugszik, és szükség esetén a horizonton állítható. A padlólapok mindig a fal alá mennek.

Függetlenül attól, hogy melyik csempe megkezdi a falak (egész vagy vágott) fektetését, a padló és a fal közötti burkolat közötti távolság 2-3 mm, így a habarcs vagy tömítőanyag belép a csuklóba.

Beszélni arról a tényről, hogy a padlót ragasztóval vagy csempe vagy eszközzel megkenik, a padlócsemét leesik és összetörik - csak beszélgetés és a kezdők félelme. Kívánt esetben a padlót mindig lehet kartonpapírral lefedni.

A csempék és a kerámia csempe szabályozása a fürdőszobában: a padlón és a falakon történő elhelyezésekor a munkák sorrendje és szakasza

A csempék, panelek és egyéb befejező anyagok lehetővé teszik számunkra, hogy a helyiségek belsejét még bemutatóbbá és eredetibbé tegyék.

A vízkezelés helyiségeiben a padlózat befejeződése, valamint a falak kialakítása az egyik legjobb tervezési lehetőség, amely tökéletesen alkalmas a fürdőszoba tervezéséhez.

Ez a cikk részletes útmutatást nyújt a padlólap burkolásához a fürdőszobában.

A csempeburkoló felületek költségvetésnek számítanak: ez az anyag nagyon kedvelt az alacsony költség és az esztétika miatt. A gyártók különböző színeket és méretű csempéket kínálnak.

Az ésszerű költségek lehetővé teszik, hogy ez az anyag maradjon a keresletben, de értékesítésben megtalálhatja és drága csempe, nem mindenki áll rendelkezésre. Ezt a burkolólapot luxus belső kialakításra vásárolják.

A választás finomságai

A csempe kiválasztása kulcsfontosságú feladat, nem elég, hogy csak eljusson a boltba, és megvásárolja a tetszetős csempe.

Ennek az anyagnak a megválasztását számos tényező befolyásolja:

 • költség;
 • tervezése;
 • mérete;
 • technikai paraméterek.

A csomagoláson feltüntetett jelölések segítenek annak megértésében, hogy a csempe alkalmas-e a fürdőszoba helyiségeinek befejezésére. A kulcsfontosságú szerepet játszik a vegyi anyagok hatásának ellenállása, de ez az alacsony hőmérsékleti tolerancia nem lesz olyan fontos.

A csempe méretei szükségszerűen egybeesnek a fürdőszoba területével. Ha a vízkezelési helyiség kicsi méretű, dobja el a nagy csempék használatát. A nagy cserép elfogadható a tágas fürdőszobákban, mivel ezáltal a szoba méretét vizuálisan csökkentheti, ami nem kívánatos egy már kis helyiségben.

A legjobb megoldás ilyen helyzetben a kis csempe vagy mozaik csempék használata lenne. A fürdőszobai tervezés számos elképzelése pontosan a kis mozaik csempék remek mesterműveinek létrehozásával valósul meg. Ezenkívül ez a csempe könnyebben helyezhető el: minél kisebb a mérete, annál könnyebb levágni.

A színválasztás is nagy jelentőségű, de ebben a pillanatban nagyon sok az egyéni kívánságoktól függ. Azok, akik hőre törekszenek, válasszanak egy sárga, homokos és rózsaszín csempe közül.

A hideg tartomány színei közül a legnépszerűbb kék, menta és smaragd.

De az alábbi kép az egyik ötlet a falak cseréjére két színű fürdőszobában:

Az eredeti díszítő technika a fürdőszobai díszítésben - csempézett mintázat létrehozása.

Ha úgy dönt, hogy a padlózaton vagy a falakon lévő falak falán csempéből rajzol, kérjük, vegye figyelembe, hogy ebben a kérdésben szükség van tapasztalatra, különösen akkor, ha nagyszabású kompozíciót terveznek.

Fogyóeszközök és eszközök

A megfelelő burkoláshoz különféle szerszámok és fogyóeszközök szükségesek:

 • csempe ragasztó;
 • habarcs tömítéshez;
 • alapozó készítmény;
 • fogazott spatula;
 • fúrófej;
 • mérőműszer;
 • közös habarcs;
 • csempe;
 • bolgár;
 • lágy szövet a felesleges oldatnak a fektetett lapról történő kiegyenlítésére;
 • műanyag keresztezéssel biztosítja a burkolólapok közötti egyenlő távolság biztosítását.

A csemperagasztó készen áll a használatra; csak vízzel hígítható és alaposan össze kell keverni. Manuálisan is megteheti, de időt és kényelmet takarít meg, jobb egy keverőfúvókát használni a fúróhoz.

A tapintás alatt lévő gittfalak szabályairól és technológiájáról olvassa el ezt a cikket.

A csempe falra szerelésének lépései

Általánosságban elmondható, hogy a burkolólapok telepítése meglehetősen nehéz feladat, de három lépcsőre osztható a feladat egyszerűsítése érdekében.

 1. Az első szakaszban elkészült a falfelület.
 2. A második a kőműves szakaszok jelölése.
 3. A harmadik lépés a csempe közvetlenül felhelyezése.

Hogyan készítsünk fel falakat kerámia burkolólapok elhelyezésére? Először is a fő szabály a falak összehangolása legyen: sima és tökéletesen sima, repedés nélkül. Ha nincsenek nagy hibák a falfelületen, de vannak kisebb hibák, akkor a szabályoknak megfelelően ajánlott a vakolat beállítását.

A nedvességálló gipszkarton jó alternatíva lehet a vakoláshoz (a GVL lemezanyag zöldes árnyalattal rendelkezik).

Ha vannak olyan helyek a falon, amelyekre poros vagy szennyezett felület van - megtisztítani őket, ez a festett területekre is vonatkozik. A csemperagasztó nem tapad a festett felületekre.

A régi csempe lebontásakor észrevehető, hogy a falról monolitikus rétegként mozog - ez azt jelzi, hogy rosszul tapad a hordozóhoz. Szivattyúberendezés (kád, mosdó) is ajánlott eltávolítani, ha csempeburkoló felületeket díszít.

A vízkezelési helyiségben a cserép megfelelő telepítése megfelelőnek tekinthető, ha a munka megkezdése a tervezéssel és a jelöléssel kezdődik. Logikusan, a csempék helyes elindítása az alsó szintről, kihagyva néhány sort. A fő ok nem tökéletesen sima alap, amely összehangolást igényel. Ezenkívül a kommunikáció gyakran a padló mellett zajlik.

A fő követelmény ebben a szakaszban a vízszintes és függőleges síkban lévő sorok tervezése és elrendezése, hogy a falcserépet kevésbé le kell vágni. Kivételek azonban lehetségesek, például amikor a csempe méretei nem teszik lehetővé a vágás nélküli lefektetését - ilyen helyzetben jobb a szimmetria fenntartása.

A munka megkezdése előtt az első él egy vízszintesen futó egyenes vonalhoz kell kötnie. Ehhez használhatja az épület szintjét, vagy használhat lézerparamétert.

Ezenkívül szükség van egy bizonyos időre behúzásra, de a csempe támogatás nélkül elkezd lefelé mozdulni. Emiatt a hangsúlyt a tervezett vonalra kell beállítani. Csavarokkal van rögzítve, amelyek egy fából készült sínhez vannak rögzítve.

A következő eljárás így néz ki:

 1. A falfelületeket úgy alapozzák meg, hogy a ragasztó ne kerüljön bele a vakolat bevonathoz, különben a csempe hamarosan leeshet.
 2. A jelölésnél az első sort kell elhelyezni. A fogakkal ellátott spatulát ragasztóval kell felhúzni a hátoldalra. Ezt követően a csempe a fal felületére kerül, és szorosan benyomva tartja. Az eredeti, azaz. Először is, a sor nagyon fontos, ezért folyamatosan ellenőrizze, hogy mennyi: pontosan össze rakja - minden elemnek egy síkban kell lennie. Az elemek között egyenlő távolságra kell lenni.

Ha szükség van egy keskeny csíkot vágni, óvatosan csavarja le a fogóval, és fúrjon egy lyukat a csempebe.

Abban az esetben, ha a cserépet vágják, a vágási vonal mentén húzzon egy fájlt vagy smaragdos ruhát az él élességének simításához.

A fürdőszoba és más egészségügyi felszerelés felszerelése a padlólap teljes szárazsága után történik - legalább 2 nappal a munka befejezése után.

Nem mindig van lehetősége és vágya a fürdőszobai csempe tiszteletére a padlóról a mennyezetre. Gyakran előfordul, hogy a befejeződést a fürdőszoba felső oldalának szintjéről végezzük, anélkül, hogy a padlóra megyünk - alapvetően ez azért van így, hogy pénzt takarítson meg, hiszen a fürdőszoba három oldalán lévő fürdőszobája mögött rejtve lesz a fürdőkád használata.

Fontos pontok, amikor részben felhelyezi a burkolólapot a fürdő szintjéről, de a fürdő lebontása nélkül javasoljuk a következő hasznos videó követését:

Fektetés a padlóra

A padlólap burkolásának technológiája hasonló a falra szereléshez. Először fel kell készíteni az alapot, majd a jelölést és a lapok ragasztását - a sémák egyik legtávolabbi sarkából (átlós módszer vagy párhuzamos a falhoz).

A padló a fürdőszobában legyen tökéletesen sima, észrevehetetlen hibák nélkül, egy réteg vízszigetelés kívánatos. A padló lejtése csak a zuhany alatt lehetséges, ahol vízfolyás történik. Annak érdekében, hogy megszüntesse a szabálytalanságokat szükséges réteg esztrich. Győződjön meg róla, hogy előzetesen lebontja a vízvezeték-felszerelést.

A meglévő tapasztalatok és pénzügyi lehetőségek alapján egyszerű megoldást vagy önterülő vegyületeket választhat. Az öntvényréteg sűrűsége 10-15 cm, az alaptól függően. Egy egyszerű esztrich alkalmas padlóburkolat alatt történő szintezésre, de ebben az esetben több idő kell, hogy megszáradjon.

A fürdőszobában lévő burkolólapok sorrendje vagy sorrendje általában alulról felfelé halad, és az ajtóból egy olyan körben mozog, amelyikben tetszik.

jelölés

A padló nem igényel olyan részletes jelölést, mint falat. Valószínűleg a burkolólapot vágni kell, de fontos, hogy a vonalak szimmetriáját fenntartsák, ellenkező esetben a felület megjelenése esztétikai.

A következő lépések egyszerűek - válaszd ki azt a falat, ahonnan a csempe behelyezése megkezdődik, rajzoljon sorokat, amelyeket nem kell elvágni.

A padlózat burkolatának megkülönböztető jellemzője, hogy nincs hova mozgatni, ami azt jelenti, hogy nincs szükség az első sor rögzítésére.

Eljárás és cselekvési szabályok

 1. A padlót alapozóval kezelik. Ha a fürdőszoba nedves, további feldolgozásra és egy réteg gibro elszigetelésre lesz szükség.
 2. A jelölés végrehajtása (mindent meg kell tennie, hogy nincs szükség a csempék vágására).
 3. A ragasztót fogazott spatulával helyezzük a csempere, majd a burkolólapot az alaphoz nyomjuk (egy csiptető segít a kívánt helyzetnek a kiálló elemekhez való hozzáadásához).
 4. A csempék közötti távolságot a műanyagból készült keresztezésekkel érik el.
 5. A felesleges oldatot azonnal távolítsuk el, mielőtt megszáradna. Törölje le a cserépet vízzel enyhén megnedvesített ruhával. Az illesztéseket ugyanúgy dörzsöljük le, mint a falfelületek befejeződésekor.

Fontos árnyalat, amelyet figyelembe kell venni a csempe padlójának befejezésekor - a fürdőszoba alatti helyiség maszkolása. A tér elrejtéséhez zárja be egy képernyővel, vagy készítsen kis falakat, például téglákat. Ha nem számít rá a rakományra, akkor gipszkarton vagy egyéb nedvességálló anyagot használhat.

A burkolólapot kíséri a két pontot: párhuzamos elrendezése sorok (elfogadhatatlan görbülete a kerülete a padló) és a teljes simaságát a padlón -, ami azt jelenti, hogy minden egyes cserép elem lesz található ugyanabban a síkban, mint a többiek. Nézd meg egy szinttel.

A szükséges anyagok kiszámítása

Számítsa ki a szükséges anyagok számát a szabványos fürdő példáján. A szoba téglalap alakú, területe 2,5x4 méter, a mennyezetek magassága 2,9 méter.

Ebben a szobában egy fürdőkád lesz felszerelve, amelynek hossza 1, 9 méter, magassága - 80 cm, szélessége 90 cm.

Ne feledje, hogy a speciális kalkulátor segítségével elvégezheti a befejező csempék mennyiségét. Ne feledje azonban, hogy kézzel is kiszámolhatja a különböző opciókat, és csak számított számítás végezhető egy számológépen.

Ha akarja, akkor bonyolítja a feladatot, és kiszámítja a varratok sűrűségét, de ez értelmetlen. A végeredmény figyelembe veszi a csata 10-15% -át, amely az anyag vágása és szállítása során történik meg.

A falak teljes területe 37,7 négyzetméter. m. Figyelembe kell azonban venni, hogy a betűkön levő teret kis falak maszkolják, ezért figyelembe veszik a két fal falának területét. A teljes terület 39,5 négyzetméter. m. Figyelembe kell venni, és a terület a fürdőszoba alatt, amely rejtve a falak mögött. A terület 7,9 négyzetméter.

A falak kerülnek csempék 0,25h0,4, 8 db. egy csomagban. Figyelembe véve a falfelületek teljes területét, kb. 50 csomagot kell kitölteni a befejezéshez, de 1 darab készlet szükséges. Csak 51 csomag. A padlóhoz 30x30 cm-es csempe szükséges, 10 darabos csomagban. Összesen 9 csomag szükséges.

A kéregbogár vakolat alkalmazásának jellemzőit itt találja.

A ragasztóanyagfogyasztás függ a ragasztóréteg sűrűségétől és a használt spatula méretétől, a dőlésszögtől és a préselés mértékétől a keverék alkalmazása során. A primer keverék hozzávetőleges fogyasztása 100-250 ml / négyzetméterenként. mérő. A kívánt habarcsot a helyiség, a falfelületek és a padló méreteinek figyelembe vételével lehet megtalálni; összesen 13,28 kg simítógépre lenne szükség.

A padlót 10 mm vastagságú önterülő tulajdonságokkal rendelkező esztrich-bevonattal egyenlítik ki. Figyelembe véve a helyiség területét, mindössze 6 darab 25 kg-os csomagot kell megtenni.

Ebben a példában egy költségkeret-cserét alkalmaztak, az ár kulcsfontosságú tényező a javítások teljes költségében. Ha egy csempe mintát használ, az átlós kőművesség javítása többet fog kerülni.

A költségvetési opcióban a javítás költsége hozzávetőleg 22 ezer rubel lesz. Beszerzési anyagok ehhez az összeghez, gyönyörűen gondoskodhat a fürdőszoba belsejéről.

A munka költségei

Mennyibe kerül a burkolólapok munkája a fürdőszobában 1 négyzetméterenként. mérő? A harmadik fél mestereinek árai és az építőipari vállalatok árai a lakóhelytől függenek. Az átlagos költség Oroszországban 800 és 1100 rubel közötti. 1 téren. m a hagyományos cserép behelyezésekor.

A porcelán csempe ára 800-1400 rubel / 1 négyzetméter, de a legdrágábbak a márvány burkolólapok: 1 m2 ilyen anyagok költsége 1400-2000 rubel.

videó

A csempézett vagy kerámia csempe az egyik legsikeresebb és legkedvezőbb anyag a falak és padlók díszítésére a fürdőszobában. Maga is megteheti, és a részletesen ismertetett lépésenkénti instrukciók és videók tippeket és szabályokat tartalmaznak a gipszkartonban lévő fürdőszobában lévő önálló polírozó lapokra vonatkozóan, amelyek ebben a cikkben szerepelnek, segíteni fog Önnek abban, hogy hiba nélkül megbirkózzon ezzel a feladattal:

Mi következik először: csempe a padlón vagy a falon?

Hamarosan megtervezik a cserépet. Melyik lapkát kell az elején elhelyezni: csempe a padlón vagy a falon? És miért ebben a sorrendben?

Én ezt teszem; Mark fel a csempe a falon a második sorban a padlón, figyelembe véve a padlólap és a habarcs vastagsága (a padló kell lennie sima, készített burkolható egy fésű), majd tegye a csempe a falon, és csak az alsó sorban, tegye a csempe a padlón úgy, hogy a vágás az élek maximálisan a falhoz voltak illesztve, majd helyezzük be a falburkolatok alsó sorát. Így találkozásánál padló és falburkolatok kapott tökéletesen sík és nem látható a padlón kárpitozás, és a megoldás, hogy esik a földre a telepítés során a falra, ne kaparjuk új padlóburkolat. Itt van.

Én ezt teszem; Mark fel a csempe a falon a második sorban a padlón, figyelembe véve a padlólap és a habarcs vastagsága (a padló kell lennie sima, készített burkolható egy fésű), majd tegye a csempe a falon, és csak az alsó sorban, tegye a csempe a padlón úgy, hogy a vágás az élek maximálisan a falhoz voltak illesztve, majd helyezzük be a falburkolatok alsó sorát. Így találkozásánál padló és falburkolatok kapott tökéletesen sík és nem látható a padlón kárpitozás, és a megoldás, hogy esik a földre a telepítés során a falra, ne kaparjuk új padlóburkolat. Itt van.

A kérdés nem szokásos, mert mindkét lehetőség végrehajtható, de általában a mesterek gondos mérések és számítások után próbálkoznak. a helyiségek magasságát és térfogatát a második sorban a falra helyezze először, mivel fennáll a padló károsodásának veszélye.

ha az első sor nincs vágás nélkül, akkor a padló és a falburkolat garantálja, hogy blokkolja az ízületet, ha egy falat lerázunk a padlóról, akkor a padló le van vágva

azonnal a padlóra. majd az első csempe a padlóról megy

Ha a fürdőszoba kérdése az első emelet. Az első sor a falburkolat fel a fürdőre. Nincsenek csempék a fürdőszoba mögött. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy elkerüljék az aranyérmet a pecsét hézag falán. Az első sort és a fürdőszobát szilikonba zárjuk (befejező művelet). De van egy dolog: meg kell kezdeni a munkát az ügyfélgel a csempe tervezési projekt szakaszában.

Először a padlót, majd a falat, így simább lesz.

Ha ezt a fürdőszobában kell elvégeznie, akkor indítsa el a fürdőt.

Mindez a padló négyzetétől és a csempe méretétől függ, ha a nemi szervet meg kell szabni, a mester számára könnyebb eltakarni a kivágásokat a fal alatt.

Ha a fürdőszoba, majd a padlón (vízszigeteléssel). majd a falon. És más esetekben a mesterből

Mindkét módon meg tudod csinálni, ki tetszik, ki szereti használni.

A ragyogó csempe installáció a fürdőszobában egy ragyogó szakembertől

Kerámia csempe

Először is, a csempe a saját kezű fürdőszobában meglehetősen bonyolult és többlépcsős üzlet, sok más mű kapcsolódik ehhez, anélkül, hogy a dekoráció elveszti jelentését. Van egy bizonyos telepítési sorrend, de a különböző mesterek esetében kissé eltérhet, hiszen nem minden szivattyú lehet vízvezeték-szerelő és villanyszerelő.

Nem leszek szerény - bevallom, hogy például magam végzem ezt a munkát, és szívesen megosztom veled a ragyogó eredményemet. Hasznos lehet Önnek és a videónak ebben a cikkben, hogy jobban megértse a folyamatot.

Kerámia fürdőszoba kivitelben

Előkészítő munka

Általánosságban az előkészítés többféle munkát is magában foglal, de a bekezdésekben nem fogom feltörni, mivel mindenképpen egyszerre hajtanak végre. Ez azt jelenti, hogy ha egy asszisztenssel dolgozik, akkor minden szakaszban mindketten elfoglalják az adott üzletet.

A régi vakolat leszerelése

A fürdőszobában burkolólapok nem feltétlenül jelentik a régi gipsz szétszerelését. Bizonyos esetekben a csempe a ГКЛВ vagy a ГВЛВ-re kerül, ami egy keret befejezést jelent.

Ennek következtében a régi réteg, ha jól megőrzik, sértetlen maradhat. Ha azonban ezt meg kell tennie, akkor:

 • A legcélszerűbb a régi réteget egy vésővel átütni, ha az ütős módra (kalapáccsal ellátott jelvényt) teszik, ez különösen erős az erős cement-homok vakolatoknál;
 • de főszabály szerint vannak kivételek a szabálytól - előfordul, hogy a réteg nagyon gyenge (az építők egyszerre saját igényeik szerint valósították meg a cementet), és szó szerint rétegekben repül - ebben az esetben a perforáló használhatatlan;
 • A lyukasztás mellett olyan szerszámokat is használnak, mint a fejszét, a feszítővas, a bokor vagy a véső. És bár a kézi bontás nehezebb, még mindig megtörténik;
 • nem alkalmaztak cement-homok habarcsot betonlapokra és padlókra - általában mészkeveréket használnak, amelyeket spatulával lehet eltávolítani;
 • csak itt a felső képen láthatja a szovjet spatula lebontását - van egy vastag és kemény fém. Napjainkban vékony és rugalmas acél spatulák készülnek, így a kényelem és a hatékonyság érdekében jobb, ha a penge 3-4 cm-re lerövidül;
 • ugyanúgy, egy spatula segítségével eltávolíthatja a régi tapétát, csak akkor kell nedvesíteni őket;
 • a vakolat lebontása után tisztítsa meg a felületet jól egy seprűvel vagy ecsettel, és a falazáshoz legalább 5-10 mm-re kell mélyíteni a rést,
 • de mint te megérted, egy ilyen folyamat túl sok időt vesz igénybe, és ezért a modern mesterek (magam is) szívesebben festik a falat egy primerrel csillogással - ez jó tapadást eredményez;
 • de ha a téglaszerkezete nem falazott, hanem betonlapok, akkor a festék alapozója üvegtá változtatja a felületet, amelyhez nem tapad a gipsz. Ilyen esetekben használja a "Concrete Contact" -t.

Alternatívaként, ha nincs "Betonokontakt" (az ára sokkal magasabb, mint az alapozó), a betonlapra egy vékony réteg csempe ragasztóval lehet felvenni, legfeljebb 5 mm-es fésűvel. A ragasztó száradása után a cement-homok habarcs tökéletesen elhelyezett rajta.

Festék eltávolító

Ha van egy nagy gipsz, amely tetejére új réteget helyezhetünk vagy raknánk. De a probléma abban rejlik, hogy valamilyen festékkel és lakkanyaggal van borítva - ebben az esetben a festéket a saját kezével kell eltávolítania.

Ehhez különféle eszközöket használnak:

 • Valamilyen oknál fogva sokan inkább a kézi fém keféket preferálják a festék eltávolítására, vagy elektromos fúró vagy csiszolókészülék tartozékai lehetnek;
 • itt tudsz tanácsot adni, de az ecset mindenképpen meggátolja - ez nagyon kellemetlen, ráadásul negatív hatással van a pszichére, mert irritálja az idegrendszert;
 • a legmegfelelőbb olyan eszközt használni, amelyet a legfelső képen látsz, különösen azért, mert megteheti magad;
 • Ehhez 70-100 mm-es, 8-12 mm átmérőjű csavarral kell rendelkeznie, amely a fejhez van menetelve, valamint két anyával és 3-55 láncszel (a mérettől függően);
 • tegye ezeket a láncokat a csavarra, szorítsa meg őket egy anyával és egy záróanyával, és helyezze be őket a patronba - a fröcskölt felhasználásra kész.

Annak érdekében, hogy a festék- és lakkanyagok ne fújjanak a fejedre, a fal jobb oldalává váljanak. A patron elfordul az óramutató járásával megegyező irányban, és a fúvás felülről lefelé ütközik, ezért a kiütött töredékek nem repülnek fel, és a fejed sértetlenül marad.

Ha a munkát egy lakóházban végezzük, akkor továbbra is várjuk a kifolyó bontását vagy a felemelő helyét:

 • a felhúzón van egy ventilátor póló, ahol egy pólót vagy kereszttartót helyeznek be a szennyvíz elvezetésére a lakáson keresztül. És ezeket a csapokat el kell távolítanod a ventilátor pólusától;
 • a bontás különböző módjai vannak, de szeretném megosztani veletek a ragyogó módszert, amit a sokéves gyakorlat bizonyított;
 • a ventilátor szerelvény aljzatában a tömítőanyag tartja a kivezetést - lehet cementhabarcs, kátrány, vontatás (néha még mészhabarcs is), amelyet egy régi vésővel és kalapáccsal húztam;
 • Miután megkaptam, hogy mennyi pecsét lehet, elkezdek lazítani és felcsavarni a szerelvényeket, majd tisztítani újra az aljzatot és mozgásban tartani - ilyen módon általában 20-40 perc alatt kezelnek;
 • Természetesen vannak olyan vis maior helyzetek, amikor a kémény felrobban, és részekre kell vinni - itt nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy károsítsa a szórakoztató aljzat aljzatát, különben meg kell változtatnia a felszállót;

Az összekapcsolódás alapelve

 • Bizonyos esetekben azonban a felemelőt még változtatni kell. És jó, ha minden szomszéd beleegyezik abba, és felülről lefelé telepíthető. De az esetek 98% -ában ez nem történik meg - meg kell csinálnia egy oldalsávot;
 • kitaláljuk, mit tegyünk ehhez. Elõször is a mennyezet alá vágjuk a felemelkedõt, 25-40 cm-es darabot hagyunk ott, és néhány centiméternyi darabot vágunk, hogy a csõ mozogjon;
 • majd gondosan lazítsa meg a felszedőt, vegye le a ventilátorral együtt és tisztítsa meg a csengő alját;
 • új, műanyagból készült tétet helyezünk be, és a felső részen műanyag adaptert öntöttvasból PVC-be helyezzünk;
 • akkor cső nélküli csövet helyezünk be a szerelvénybe, és csatlakoztassuk a tetejére egy adapterrel, egy kapcsoló segítségével.

Csatorna és vízvezeték

A csatornázási és vízellátási rendszer rejtett telepítése

Tehát elkészítettük az oldalt, és most szeretném eldönteni, hogy hol kezdjem el a befejező munkát. De nekik, sajnos messze! Először meg kell hígítani és elrejteni a csatornát vízellátással.

Nem fogok részletesen beszélni ezeknek a csővezetékeknek a telepítéséről, és a szobák elrendezése mindenki számára más - meg fogom magyarázni, hogyan kell ezt elvben végrehajtani. És el kell kezdened a csatornával.

Mivel azonban a csövek általában átmennek egymás mellett, gipsz esetén közös árnyékot készítenek rájuk. És ahol szükséges lesz, egy ilyen horog külön történik.

Hogyan kezdjük el a csempét - a padlóról vagy a falakról

Ebben a videóban megpróbálom részletesen megmagyarázni, hogy hol kezdjem a csempéket - a padlóról vagy a falakról. Először is meg kell nézni az alapterületet és az elvégzendő munka mennyiségét.

Lapos emelet

Tegyük fel, hogy van egy kis fürdőszoba és egy doboz legalább a padlón. És úgy becsüljük, hogy egy nap alatt az egész padlót cseréljük, ráadásul megbizonyosodtunk róla, hogy a kezdeti padló egyenletes. Ez az egyik fő tényező, mert esélyünk van egy egyenletes padlóra gyorsan és ideális esetben padlóburkolatokkal. És úgy döntünk, hogy onnan indulunk. És egyébként a sebesség is az egyik tényező. Senki sem akar javításokat hónapokig. Így egy sík padlón lefektetettük a padlólapokat. És most biztonságosan meg tudjuk csinálni a falakat.

Nem sok időt töltünk, távolsági keresztezéseket telepítünk, és egymás után falatlapokat rakunk. Tehát minden falhoz, amíg a szoba készen van.

Hadd emlékeztessem önt, hogy egy ilyen kis helyiségben két választási tényező volt:

 • lapos padló, amely nagy sebességet biztosított a munka;
 • kevés hely.

Azt is megemlítem, hogy a padlót lefektetjük, amikor a falakra csempéket rakunk.

Egyenetlen padló

De egy másik szoba és a padló nem sima. Vastagabb ragasztóréteg alkalmazásával tökéletesen megpróbáltuk a csempeburkolást a padlón. Telepítettük az első sor falcserépet is, amely a padló keresztezésén nyugszik. És egészen lehetséges, hogy az oldalak némelyikén a sor ideálisan vízszintesnek bizonyult. De az egyenetlen padló hibája érezte magát.

Fokozatosan csökken a burkolat közötti rés, és le kell vágnunk a falburkoló lapokat. És a csempék elmozdulása az első sorban rendkívül nemkívánatos, mert időveszteséget és az ezt követő sorok kiigazítását eredményezik. Mi a teendő ebben az esetben? A megoldás egyszerű. Ne szerelje össze az első sorban a falburkolatokat, de a második, amely tökéletesen ki van téve. És akkor nincs értelme a padlólapot azonnal lefektetni.

A gyakorlatban, hogy ne próbálja meg, hanem a padlót a padlón, amikor fali csempe nagyon, különösen a nagy mennyiségű munkát. Természetesen a padlóburkolatok kartonpapírral vagy fóliával boríthatók, de még mindig fennáll annak veszélye, hogy szerszámmal megkarcolják. A második falburkolat sorában állítsa be a vízszintes ütközőt, amely lehetővé teszi az egyenetlen padló figyelmen kívül hagyását. A vízszintes lejtés magasságának meg kell egyeznie a falburkolat magasságával és a távoli keresztezésekkel. A falak gyorsan és simán a második sorból. És akkor elkezdheti a padlóburkolást.

Meg kell jegyezni, hogy a padlólapok mindig erősebbek, mint a falburkolatok. Ezért nehezebb kezelni vágott éleit. És ebben az esetben a padlóburkolat szélei kényelmesen el vannak rejtve az első sor falburkolat mögé. És még akkor is, ha az első sor alsó szélét le kell vágni, a vágási él visszahúzódik, ami nem olyan érezhető.

következtetéseket:

Összefoglaljuk a témát, és levonjuk a következtetéseket.

 1. Ha a padló lapos, kis méretű, akkor a padlóra rakjuk a csempe, majd az első sorból a falra fektetjük a lapkát, a padlón a kereszteken keresztül. Ez időt és energiát takarít meg.
 2. Ha a padló egyenetlen és nagy méretű, ésszerű, hogy a csempe a falra fektesse, kezdve a második vagy a magasabb sorral, a szigorúan vízszintes felületre pihentetve, majd a padlólap burkolásával. Ezután helyezzük el az első sorot egy csempe vagy több alsó sor, és ha szükséges, vágja alsó élét. Ne felejtsük el, hogy a padlólapok szélei mindig a fal alsó széle mögé kerülnek.

Hogyan készítsek csempéket a fürdőszobában és hol kezdjék el

A legnépszerűbb bölcsesség szerint: a megfelelő kezdet a csata fele, és még egy olyan dolog, mint a dohányzók burkolólapjának technológiája anélkül, hogy megfelelő mennyiségű tudás lenne, egyszerűen nem elegendő.

És valóban, a nem szakmabeliek számára, számos kérdés merül fel: hol kell kezdeni a csempe behelyezési folyamatát, mi a sorozata a falak és a padló befejezésének, és valójában hol kezdjük?

Először is, a padló előtt áll, és csak a falak

Mielőtt közvetlenül a falak és a padló felé néznének, egyértelműen meg kell adnunk magunknak a munka sorrendjét és a végeredményt. Tehát ha elkezdtük a helyiségek átalakítását, akkor a projektet a partíciók és ajtók helyével és méretével kell elvégeznie, hogy ott a vízvezeték- és szennyvízrendszerek optimális helyét biztosítsák, és biztosítsák a kommunikációs szelepek akadálytalan elérését. Ezenkívül előzetesen figyelembe kell venni a burkolólapok mintázatát.

A terem befejezésének lépései

 • A megfelelő szerszámok, lámpatestek és anyagok kiválasztása.
 • A szoba előkészítése.
 • Felületek előkészítése csempére.
 • A falak és a padló felé néznek.
 • Fugázás és véglegesítés.

A szükséges eszközök és anyagok listája:

 • Csempevágó szerszám (bármely gyémántvágóból elektromos csemperagóhoz).
 • Gumi vagy fából készült kalapács (kiyanka).
 • Sima és fogazott simító.
 • Ceruza vagy marker.
 • Szint.
 • Rulett.
 • Fúrás keverő fúvókával keveréshez.
 • A lyukasztó lapáttal.
 • Kalapács és véső.
 • Műanyag kereszt.
 • Csemperagasztó
 • Gipsz vagy gitt.
 • Ecset és lágy szivacs.

A sarokból kell csempézni, az ajtó felé vezető úton.

Előkészítés

A színpad elvileg egyszerű, de időigényes. Meg kell kezdeni a leszerelés a régi vízvezeték és dobogó, utólag élt csempe a falak és a padló a szobában. A munkát egy jól ismert kalapáccsal és vésővel végzik, miközben nem veszik észre az óvintézkedéseket és a védőfelszerelések kötelező használatát: szemüveget és kesztyűt.

Ha a falak felületét festették, akkor meg kell tisztítani őket a festékmaradványoktól, hogy megakadályozzák a lefektetett csempe leesését. Ezt spatulával, ciklussal lehet megtenni, spatulával vagy darálóval, speciális fúvókával fém ecsettel.

Felület előkészítés

Mielőtt a falra és a padlóra néző munkát megkezdené, előzetesen fel kell mérni a gipsz állapotát a helyiségben.

A minőségi végeredmény 90% -ban függ a csempe-burkolat felszíni előkészítésétől.

Ha hólyagosodást észlel, a vakolat a fal anyagához ütközik és a felületet vakoljuk. Ezután ellenőrizzük a függőleges falat, és ha szükséges, a fal "ápolásának" a gipszből vagy gittből történő függőleges helyzetének igazítását végezzük.

A padlófelületet vízszintesnek és üregek és kiemelkedések jelenlétének ellenőrizni kell. A helyzet orvoslására szokásos homok- és cementkeverékeket, valamint speciális önszabályozó vegyületeket használhat.

Miután nincsenek megjegyzései a padló és a falak felületének állapotáról, el kell kezdeni az alap feltöltését. Ezt úgy kell megtenni, hogy a ragasztókeverék a felülethez legjobban illeszkedjen.

A csemperagasztót az alábbiak szerint készítjük el: egy kis mennyiségű vízzel kiszerelt száraz ragasztókeveréket viszünk be egy edénybe, és egy keverőfúvókával ellátott elektromos fúróval keverjük. A kész ragasztót ajánlott kb. 1 négyzetméter.

A csempe ragasztási séma kiválasztása

Mielőtt egy csempe falra vagy padlóra történő felszerelését megkezdené, válassza ki a fektetési mintázatot, és határozza meg, hogy hova kell elindulnia. A padló felszínének megjelöléséhez meghatározzuk a helyiség geometriai paramétereit. Más szóval, a padló felszínén egy téglalapot kell rajzolnia, ahol a felső sarokban található, ahonnan tervezni kezd. A legtöbb esetben ez a szög lesz a leglátványosabb. A téglalapot határoló vonalak a csempe legkülső sorainak határai.

A falak jelölését a csempeburkolathoz kell kezdeni a helyiség magasságának mérésével, majd a csempe mint sablon használatával felülről lefelé jelölni kell a falon lévő csempe minden egyes sorának helyét. Így a ragasztás kiindulópontja. Az alsó sor ugyanakkor illeszkedik a szélső fordulathoz.

Mielőtt bedobja a burkolólapokat a padlóra, készítse el a lefektetés tervét

A padlón burkolólapok elhelyezése

Számos lehetőség közül választhat, ahol a padló a fürdőszoba felé néz:

 • Fektetve a "piros sarokba". Pontosabban, a messze látható szögből;
 • A küszöbön fekszik. A padlózatnak ebben a kiviteli alakban kell szembenéznie az ajtóhoz legközelebbi sarokban;
 • Fektetés a szoba közepétől. A módszer csak a meglehetősen tágas szobákban elfogadható, ahol a bútorok és a fürdőszoba körüli vízvezeték található.

Hol kell kezdeni a padló felé nézni. Itt az ideje, hogy elindítsa a formázási folyamatot. A csempézett ragasztót 10-15 mm-es réteggel ragassza fel egy simítóval a lapos, alapozott felületre. Ezután a ragasztókeveréket egy fogazott simítóval terítse el, és helyezze a padlót a cserépre. Kis erőfeszítéssel a ragasztóba nyomjuk, és fából vagy gumibakkal ütjük.

Mielőtt a burkolólapokat a padlóra kell kötni

Időről időre szükségszerűen ellenőrizzük a felszín felületének síkosságát egy szinttel, szükség esetén további mennyiségű ragasztót helyezünk a csempe alá, vagy fordítva, az egyes csempék erőteljesebb megnyomásával elérjük a padló abszolút síkosságát.

Technika a csempék elhelyezése a falon

A falfelületek lefelé és felfelé történő lebonyolításának folyamata. A csempe első sorát a síkra szerelt sínre szerelik fel, hogy az egymást követő sorok egyenletesen vízszintesek legyenek, függőleges csíkok vannak szerelve a falak sarkán, amelyekhez a kábel csatlakoztatva van, hogy az egymás után következő csempék sorai egymáshoz igazodjanak.

Mielőtt megkezdené a burkolólapokat, számolni kell a számukat

A ragasztós keveréket hornyolt simítóval tölti a falra, a csempe egy bizonyos helyre, majd enyhén nyomja le. Miután a következő lapkát felhelyeztük, speciális kereszteket helyezzünk közéjük, amelyek lehetővé teszik a varrás állandó vastagságát.

A burkolat közötti optimális vastagság 2-4 mm.

Ezután kopogtatjuk a csempe egy gumi kalapáccsal, és ellenőrizzük a kapott felület síkosságát. Ne felejtsd el adni egy "kap" csempe minden négy sorban. Amint a bélelt fal kiszárad, az alsó sorba ragaszthatja azt, amelyre a tartósínet eltávolítják, és amelyen a csempe a falra van szerelve.

Fugázás és véglegesítés

A varratok feldolgozása a csempe lefektetése után történik, és a felület megmaradása a maradék ragasztótól. A fugázás speciális kötőanyaggal történik. A kötéseket előnyösen antiszeptikus kezeléssel kell kezelni. A habarcsot gumihevederrel terítse. Ezután a falak és a padló felületét meg kell tisztítani és lemosni a ragasztó és a simító keverék maradványaitól, és tisztítani a helyiséget.

Fugázólapok - az utolsó szakasz

Amint kiderült, nem olyan lehetetlen feladat, hogy a csempéket a fürdőszobába helyezzük, a legfontosabb az, hogy legyen egy kis türelme és minden rendben lesz.