Legfontosabb > Tervezés

A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

Meg kell szintelni az alapot

Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

Hogyan vízálló a padló

Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

 • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
 • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
 • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

A primerek alkalmazásának sajátosságai

Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

Ragasztási alkalmazási szabályok

A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

Lefekvéskor szükségem van keresztre

A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

Ha a technikától való eltérések indokoltak

A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

 • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
 • helyezze a készüléket a helyére;
 • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
 • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

 • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
 • Burkolólapok.
 • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
 • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

A csempe esett ki a sorból

Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

A csempe süllyed

Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

Dömping a varratokba

Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

Különböző hosszúságú csempe

Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

Tippek kezdőknek

 • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
 • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
 • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
 • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
 • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
 • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!

Fektetés a falon a fürdőszobában

Az építőipari boltokban nagy mennyiségű befejező anyag található, de a csempe még mindig a fürdőszobában használatos előnyei és tulajdonságai miatt.

Az anyaggyártók népszerűsége miatt széles színválasztékot, textúrát és méretet gyártanak. A választás a fogyasztó ízétől függ.

A fürdőszoba javításának hátránya a munka magas költsége, így a cikk részletesen leírja, hogyan lehet a fürdőszoba falán falat csempézni, hogy pénzt takarítsanak meg a mesterek fizetésére.

Legfontosabb ajánlások

Mielőtt elkezdené a csempék telepítésének folyamatát, tanácsos megismerkedni néhány tippvel, amelyek segíthetnek és elősegítik a munkát:

 1. A fürdőszoba csempe számának kiszámításához. Ehhez ajánlatos egy rajzot rajzolni egy rendes lapra, ahol a falakat festeni fogják. Ezt követően a csempe pontos méretei átkerülnek a falra, majd figyelembe veszik a falak darabméretét.
 2. Cserép vásárlásakor azonnal ügyelni kell a ragasztó összetételére. A csempe ragasztót azonnal meg kell vásárolni a vásárolt cserép teljes mennyiségére. Az univerzális keverék CM11. Ár és minőség egyezik egymással.
 3. Cserép kiválasztása esetén jobb időt tölteni a boltban, hogy minden egyes példányt ellenőrizzenek, mint a telepítés során. Minden lapnak mentesnek kell lennie hibáktól és repedésektöl.
 4. A falakon lévő kis helyiségeknél jobb, ha egy csempe világos színű, ami vizuálisan növeli a helyet. A sötét hangok vizuálisan csökkentik a helyiséget, és ha használják őket, akkor jobb, ha a padlóra helyezik őket, vagy betétek a falra.

Előkészítő munka

A fürdőszoba a csempék előkészítése előtt különösen gondos előkészítést igényel, hiszen a siker 80% -a függ a folyamat és a fal síkosságától. Mielőtt a csempe a saját kezű falra helyezi a fürdőszobában, akkor:

 1. Távolítsa el a bútorokat a szobából.
 2. Zárja le a vizet.
 3. Távolítson el minden vízvezetéket, és ha a jövőben használják, akkor az eltávolítást óvatosan kell végezni, hogy ne károsodjon.
 4. Végezze el a régi csempe eltávolítását, a gyorsító eltávolításához használjon lyukasztót, át kell vinni az ütős módra, és fel kell állítani a csempe alján. Viseljen védőszemüveget, kesztyűt és légzőkészüléket, hogy megvédje magát a törmeléktől és a portól. Az első, a kényelem érdekében készített csempe kézzel, vésővel távolítható el.
 5. Ellenőrizze a fal síkosságát egy lyukkal és egy szinttel. A szögeknél egy négyzetet kell használni, minden szögnek 90 fokosnak kell lennie. Ha a falak simák, akkor nem kell összehangolni, de ez ritkán történik.
 6. A szintezés előtt fedje le a falat alapozóval, és ha az alapozó száraz, telepítse a jelzőfényeket. Ebből a célból ragasztót alkalmaznak bizonyos helyeken, amelyekre a világítótoronyot alkalmazzák és szintre állítják. Hasonlóképpen a jelzőfények a síkban helyezkednek el, a függőleges szabály szabályozható.
 7. A fal és a világítótornyok közötti réseket fel kell tölteni egy megoldással, a legfontosabb nem véletlenül mozgatni a vezetőket, és megakadályozni a beáramlást. Amikor a ragasztó meggyűrül, tovább dolgozhat.
 8. A falakat normál cementhabarcsokkal egyenlítik ki, de az erő növelése érdekében a cement egy része a cserépragasztó egyik részévé változik. A darabolót a falon dobják fel, jobb, ha felülről indulnak, és lefelé irányítják a felületet. Miután feltöltötte egy 1 méteres helyet egy megoldással, hozzá kell rendelnie egy szabályt a jelzőfényekhez és el kell távolítania a felesleget. A maradékot a tartályba továbbítják a teljes keverékkel, és a munka folytatódik, amíg a jelzőfények teljes területe meg nem telik.
 9. Az úszással járó szabálytalanságok esetén simítsa a falat, de csak akkor, ha az oldat megszárad. Az ütközésre egy kis habarcsot helyeznek, és a hibát körkörös mozgásban eltávolítják.

Ekkor a falak előkészítése befejeződött, miután teljesen megszáradt a keverék, lehetővé válik a csempe falon történő elhelyezése a fürdőszobában.

A falon végzett előkészítő munka után jobb, ha nem alkalmazna semmit pár hétig. Ez idő alatt a megoldás végül kiszárad.

Betonlapok típusai

Rengeteg ember volt, aki még a sorokban is lefektetett csempeit.

De léteznek más módszerek a falak falburkolására, ami szokatlan vizuális hatást és személyiséget adhat a fürdőszobának.

Az összes módszert és leírást a táblázat tartalmazza:

Hogyan kell megfelelően csempézni a fürdőben: alapvető tippek

Csempék - a háztartási szobák hagyományos belső díszítése. Megbízhatóan védi a falakat és a padlót a vízből, míg tartós, tartós és dekoratív. A csempézés költsége a csempe költségeinek összege és a ragasztás munkája. Sokat takaríthat meg, ha önálló csempeburkolatot készít. Hogyan tilos a csempe a fürdőben a falakon és a padlón? És mit keresnek a cserép megválasztásakor és vásárlásakor?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csempe

A különféle csempék lehetővé teszik, hogy pontosan kiválassza a falak és padlóburkolatok igényeit. Azonban gyakran nehéz kiválasztani, hogy melyik csempe közül választhat - nagy vagy kicsi, egyszólamú vagy mintás, sima vagy megkönnyebbült? Mindenekelőtt azt ajánljuk, hogy figyelj három dologra:

A csempe mérete. A modern iparág különböző méretű csempéket gyárt. Minél kisebb a csempe, annál hosszabb lesz, és annál nehezebb a padló vagy a fal sima felületének megszerzése.

Azonban a nagyon nagy lemezek elhelyezéséhez szakképzettségre van szükség. Helytelen akciók esetén a csempe megszakadhat, cserére szorul, ami növeli a fürdőszoba befejeződésének költségeit.

Válassza ki a lemezek átlagos méreteit (400x600 mm falakhoz és 600x600 mm padlókhoz). Könnyen hordozhatók, kényelmesek.

Felületi érdesség. A sima csempék könnyebben moshatók, de csúszósabbak. Ezért a padló a fürdőszoba kell választani csempe, a durva felület. Nem engedik, hogy nedves, csupasz lábú talpra esett a padlón.

A fürdőszoba falán mind a sima, mind pedig a durva cserépeket felakaszthatja.

 • Szín és minta. A sima csempe elhelyezése könnyebb. Ezért ha először tervezi megtenni a munkát, és nem biztos abban, hogy tudja, hogyan helyezze el megfelelően a csempe a fürdőszobában - válasszon egy monoton színű lapot vagy finom válásokat, kis mintát.
 • Helyiség előkészítése: régi csempék bontása

  Gyakran a kezdõ mesterek alábecsülik a felületkészítés szerepét. Ez helytelen. Minél jobban felkészítette a felületet, annál jobb egy új csempe.

  Szükséges eltávolítani a régi bevonatot. A festékfestés, az összezúzható vakolat, a régi csempe nem fog megbízhatóan és hosszú ideig tartani az új burkolatot. Így a munkának vissza kell állnia, és talán új befejező anyagot kell vásárolnia.

  A legnehezebb eltávolítani a régi cserép. Megfelelően elhelyezhető a falon. A szétszereléshez fúrót vagy perforátort használnak, valamint véső és kalapács.

  Előszintező falak és padló

  A falak összehangolása szinte mindig szükséges. Ez egy szintet igényel - egy különleges vonal légbuborékkal. A buborékok elhelyezkedése következtetést von maga után a padló (fal) egyenetlenségéről. A kis szabálytalanságok (legfeljebb 5 mm-ig) cementtel simíthatók ki. Nagy - igazodjon egy fémrácshoz, amely a falra és a cementre van szerelve.

  Egy ilyen rácsra is szükség van a csempézett falakhoz egy agyagházban. A padlószint kiegyenlítése a hálószemből történő felhasználás helyett.

  Ezen felül, gyorsan és gyönyörűen szintet a fal gipszkarton. Hogyan tegye csempe a fürdőszobába a gipszkarton? Nagyon egyszerű. A fürdőszobában vegyen nedvességálló lapokat - GKLV, amelyek fémprofilok segítségével vannak a falra szerelve. Ez a szintezési módszer azonban jobban megfelel a nappali helyiségeknek.

  Nedvességálló kezelés

  Szárítás után a betonfelületek speciális impregnálással vannak bevonva nedvességállóságra. Ez lehet Penetron. A felület teljesen vízzáróvá teszi a vizet, ezáltal megakadályozza a nedves falakat és a víz szivárgását a szomszédok számára (vészhelyzeti áradás esetén). Különösen óvatosan (kétszer) a fürdőszoba padlójának impregnálása.

  Ezután tegyen egy primert. Ez egy habarcs, amely javítja a csempe tapadását egy beton felületre.

  A gipszkarton falai különleges impregnálással készültek, amelyek javítják a gipszkarton nedvességállóságát.

  Hogyan kell alkalmazni a befejező kő a lakásban?

  Sor jelölés

  Annak érdekében, hogy a kezdő mester könnyedén elhelyezhesse a burkolólapokat, feltétlenül nyomon kell követni a padlót, a falakat és meg kell jelölni a jövő telepítésének sorát.

  A jelöléshez számítani kell, hogy hány csempe mennyire illeszkedik a fal (padló) szélességéhez és hosszához. Ehhez meg kell osztani a fal magasságát a csempe magasságával, a fal szélességével - szélessége szerint. Rendszerint ritkán előfordul, hogy egész sor sor van. Gyakran van egy további sor, amelyben a lapokat le kell rövidíteni.

  Ez a sor jobb helyzetben van a fal alján. Továbbá a falazás indításához a kiindulási sáv használatával. Az első sor magasságában van rögzítve. Ez az állvány fa táblákból, gerendákból vagy profilból készül. Erre támaszkodik az első sor. A munka végén a kezdőcsíkot levesszük, és lerövidítjük az alsó sorrendet.

  Az oldat elkészítése

  Ez a folyamat legegyszerűbb része. A csempék behelyezéséhez különleges cementtartalmú ragasztót kell vásárolnia. A főzés arányait a csomagolás tartalmazza. A száraz ragasztót egy fúvókás keverővel (a fúróba helyezve) keverik vízzel. Ez a fúvóka egyenletesen (csomók nélkül) keverje a száraz keveréket vízben.

  Csempézés

  A cement használatához speciális, simított (bordázott) szegélyű simító (simító). Ezzel a simítóval a ragasztókészítményt a falra helyezzük, majd átvágjuk a bordázott oldalra úgy, hogy a sekélyebb párhuzamos hornyok kialakuljanak a cementfelületen.

  A csempe behelyezése előtt egy ideig vízben áztassa. A csempe pórusai felszívják a vizet, és a csempe nem veszi a tapadóoldatból. Az áztatás után a csempe a fal felületére kerül (amelyen a ragasztó réteget előzetesen alkalmazzák). Enyhén nyomja le, ellenőrizze a függőleges szintjét, ha szükséges - állítsa le (nyomja le a sarkokat vagy a középső irányba).

  • Az első sor a falra van fektetve, majd 1 napig hagyja száradni.
  • A következő sorban a második sor. Ellenkező esetben néha meg kell újítanod, távolítsd el a cserépet, és rakd le újra, és megérintheted az alsó sort, amely még nem szárult ki.

  Naponta több sorozatot helyezhet el, ha jól alkalmazkodik, "kitölti" a kezét, és a csempe mindig fekszik veled.

  Hogyan készítsd el a szarufákat egy pódium tetőre?

  Ha a csempe között helyezkedik el, néhány milliméter távolságot hagy. Annak érdekében, hogy a bevonat szép legyen, a távolságoknak azonosnak kell lenniük. Ehhez használjon speciális műanyag kereszteződést, amely a csempe sarkában van elhelyezve, és miután a cement megszárad, eltávolítják őket.

  habarcs

  Az így létrejött hézag betöltve. Színét a csempe színe szerint választják ki. Ha a fugázó keverék a csempe felületére kerül, akkor azonnal eltávolítják (néhány kopott anyagot nem szárítanak le).

  Annak érdekében, hogy helyesen lehessen helyezni a lapkát, javasoljuk, hogy nézzen meg néhány videóutasítást arról, hogyan kell a csempe a fürdőszobába a saját kezével:

  Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

  Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

  Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

  Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

  A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

  Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

  A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

  A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

  Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

  Fektetés a fürdőszoba saját kezével: egy mesterkurzus

  Ebben a cikkben megmondom, hogyan kell a csempe telepítés a fürdőszobába a saját kezével. Úgy tűnik, egy ilyen kis helyiség, mit kell mondani. De valójában számos olyan árnyalat van, amelyről órákig beszélhetünk. Például egy kimeríthetetlen témakör lehet egy olyan új csempegyűjtemény, amelyet egy nem szabványos kombinációban lehet elhelyezni, vagy szokatlan tervezési megoldásokat használhat az elrendezésekhez.

  Gyors cikk navigáció

  edzés

  Kezdetben a fürdőszoba üres volt, lapos falakkal. Ha van egy régi befejezése a falakon - azt teljesen eltávolítani kell, ha a falak egyenetlenek - szintet. Néha ez a szakasz hosszabb ideig tart, mint maga a fürdőszoba. De a technológiát oly módon kell megtenni, hogy a falra ragasztott réteg mindenütt egységes legyen, és ne haladja meg a gyártó által megadott vastagságot.

  Kezdetben a falak bőven fedettek egy mélybehatolású alapozóval, hengerrel.

  Ezután a fürdő pontosan vízszintes szinten van beállítva. Ez azért fontos, mert a csempe burkolása a fürdőszobában pontosan a fürdőszobából ered. A fürdők minden típusában van egy kis lejtő a víz leeresztéséhez, ezért a kerékpántnak nem szabad szigorúan vízszintesnek lennie.

  A 170 cm-es fürdő behelyezése után 10 cm-es rés maradt a falon, ezért a fennmaradó 10 cm-t a falhoz erősített több rúd házilag készített polcával kellett javítani, melyet tetején gipszkarton burkolt. Nem szabad aggódnia, hogy a víz ott lesz, miután a bázis felé néz, megbízhatóan védett lesz.

  A fal közelében lévő repedés lezárja a rudak és nedvességálló gipszkarton polcát

  Továbbá, mielőtt a csempe a fürdőszobába, akkor menjen a szilikon egészségügyi betét a fal mentén, hogy egyetlen csepp nedvesség ne kerüljön bele. Olvassa el, hogyan készítsünk tökéletes szilikon kötést a cikkben a fugázásról.

  Védje a csatlakozót a nedvesség behatolásától

  elrendezés

  Az elrendezések megtervezéséhez előzetesen el kell döntenie a lapok méretét és gyűjteményét. A szükségtelen problémák kiküszöbölése érdekében a lehető legkevesebb a fürdőszoba méretének, legalább az elülső falnak kell lennie. A bélés megjelenése súlyosan károsodik a csúnya keskeny vágás miatt.

  Annak érdekében, hogy eldönthessem, hogyan tilos a csempe a fürdőszobában, azt tervezem, hogy papírra vagy a 3D-s szerkesztő Sketch UP-re rakom ki. Számos lehetőséget hozok létre, és kiválasztom a legjobbat.

  Ha 180 cm széles falat és 25 cm-es cserépet képzünk el, akkor 7 egész sor és 4 cm-es keskeny alja van (figyelembe véve a varratokat). És még ha elindulunk a központból is, akkor 2 cm marad balra és jobbra.

  Ennek az elrendezésnek a chipje fekete saroklapok voltak, amelyeket nem lehetett vágni, egységesnek kell lenniük. Szerencsére a kajmángyűjteményben 3 cm széles frieze (szegély) van, amely lehetővé teszi, hogy megoldja a trimmelés problémáit.

  A Cayman kollekcióban a padlólap fényes felülete 30x30 cm, a képernyőtől az ellentétes falig 93 cm, a 3 cm-es szegély pedig csúnya. Egyszerre két gyíkot öltünk meg: egy hasonló fekete padlólapot cserélünk le, de matt, durva felületen.

  A padlón matt matricákat használunk egy másik gyűjteményből.

  Piling eljárás

  A legoptimálisabb módja a véleményem szerint - a fürdőszobából. Így kiderül, hogy a legmegbízhatóbb vízálló varrás (szilikon + habarcs) + az oldal szélén kissé bemerül a bélésbe. Szintén ez a lehetőség még szebb, mert garantált, hogy nem kapsz keskeny szalagot az oldal felett, ha padlót rakott a padlóra.

  A fürdőszoba burkolólapozásának eljárása így megy:

  • Először megcsípjük mindazt, ami magasabb a fürdőszobához és a mennyezethez képest. Az első sor ne menjen egyenesen a fürdőszoba oldalán, akkor körülbelül 2 mm-re kell húzódnia (a kereszt vastagsága), majd törölje le ezt a varratot. Felülről egy feszített mennyezet van, ezért helyet hagyunk egy műanyag baguett felszerelésére a kerület mentén. A nyújtható mennyezet bármilyen magasságban felszerelhető, ezért nem kell szenvedni a mennyezethez közeli vágás beállításával - helyreállítjuk őket.
  • Ezután a fennmaradó sávokat a fürdőszoba többi szintje alá helyezzük.
  • Készítsen egy keretet a fürdőszobában és furnérozja meg. Kiváló minőségű keményfém keretből készül, gipszkarton burkolva. A kerámia burkolatnak sok a súlya, ezért nem szabad menteni és megvásárolni egy olcsó vékonyfalú profilt a "fólia" -ból, jobb vállalati Knauf-profilt készíteni, vagy fából készült rácsot készíteni.
  • És a végén - a betonpótlót földeltük, és a padlóra helyeztük a csempe. Bizonyos esetekben előfordulhat ez a szakasz.

  A kezdők javasolják, hogy nézze meg ezt a videót a csempék szabályairól:

  lefektetés

  A csempézett ragasztót egy fúvókával ellátott perforátorral tesszük és elkezdjük a fektetést. A ragasztót a csempe szerelőlemezére fogazott simítóval vagy fésűvel kell felhordani. Ebben az esetben 6 mm fogú spatulát használnak.

  Annak érdekében, hogy maximális tapadást érjünk el, a falon kívül egy vékony réteggel is bevonhatjuk a falat, de a munka sebessége csökken. Mivel a falak simák, miután megnyomta a csempe, kapunk egy vékony egyenletes réteg, hogy ha szárított, nem "vezet" azt.

  A ragasztó felhordása után nyomja meg a csempe, és nyomja meg kis hullámos mozgások "oda-vissza", hogy elosztja a ragasztó belsejében, és megszabadulni üregek. Sokkal kényelmesebb és megbízhatóbb, mint egy gumi sisakkal.

  Jobb, ha mindegyik vízszintes sort egy csomagra helyezi el, mivel szinte mindig a hazai gyártók megsértik a kalibrálást. Emiatt a csempe különbözhet néhány milliméterrel, és ez kritikus a 2 mm-es ízületekkel szemben.

  Mivel különböző függőleges sorok vannak különböző típusú csempékkel, nem használhatom ezt a szabályt, de a fektetés előtt az egész csempe több csoportra oszlott (kis, közepes, nagy).

  A csempe között műanyag keresztek helyezkednek el. Vastagságukat a csempe méretének és minőségének megfelelően választják ki, hogy kompenzálják a varratok eltérését. Továbbá a műanyag ékek hasznosak lehetnek az egyenetlen varratok kompenzálásához.

  A fürdőszoba alatti képernyő felé néz

  A keret a következőképpen működik:

  Az eljárás a váz keretének összeállításához a kád alatt

  • Kezdetben a fal bal és jobb oldalán lévő oldalsó vezetők a függőleges síkban vannak kitéve. A falra támaszkodó szögeket szerelik fel (lásd a cikket, hogyan kell fúrni a cserépet).
  • Ezután a felső és az alsó vízszintes vonalak kerülnek beillesztésre. Az alsó sín a padlószegélyhez csatlakozik a padlóhoz.
  • A két kontúr között köztes függőleges áthidalókat helyezünk. A köztük lévő távolságot a revíziós ajtó vagy a rejtett ajtó telepítésének figyelembevételével kell kiválasztani.
  • A vízszintes vezetőket és a kapukat egymás mellett rögzítjük egy önfúró csavarokkal, nyomógörgővel.
  • A keretet gipszkarton burkolja 25 vagy 32 mm-es fémcsavarokkal.
  • A gipszkarton alapozó.
  • A felület készen áll a bélelésre.

  habarcs

  Csak egy nappal kell letörölni a varratokat. Ezt megelőzően távolítsa el a ragasztót a varratokból. Hígítsuk fel a keveréket és helyezzük rá a varratokba gumi spatulával.

  20-30 perc elteltével a varratok kicsit keményednek, és nedves szivaccsal kell lemosni a felületet, de a keveréket ne mossa le a varratokból. A szivacs legyen tiszta, ezért mindig meleg vízzel kell lemosnia.

  Amikor a bélésen fehér csíkozás jelenik meg, alaposan mossuk le újra tiszta rongyal.

  következtetés

  Fektetése csempe a fürdőszobában a kezét befejezte. A mosógép, a csaptelepek, a zuhanyfej, a kabáthorog, a törölközőmelegítő, a mosdókagyló és a polcok számára a higiéniai készletekhez csak egy kifúvót kell telepíteni.

  Hogyan készítsek csempéket a fürdőszobában? - A legjobb módja még a kezdőknek is! (88 fotó)

  Ma nehéz megtalálni a fürdőszobát, amely nem rendelkezik kerámia burkolattal. Ez a módszer minden szempontból kényelmes - megbízható helyiségvédelmet biztosít a magas páratartalom mellett, és esztétikailag vonzó megjelenést biztosít. Ugyanakkor fontos az anyag minősége és a befejező munka színvonala.

  Hogyan helyezzük el a csempéket a fürdőszobában, amit megtudunk ebből a cikkből.

  A kerámia burkolólapokkal szemben elhelyezkedő szolgáltatások

  Ez az anyag a legváltozatosabb, falakhoz és padlókhoz is használható. A csempe előnyei a következők:

  • kiváló nedvességállóság - magas páratartalmú helyiségekben is használható;
  • fokozott erő;
  • tartósság működőképes - a helyes technológiával, a bélés több mint egy tucat évig tart;
  • könnyű tisztítás különböző mosószerek használatával;
  • számos formában, méretben és színben.

  Ennek a befejeződésnek jelentős hátránya a munkaigényes munka magas színvonala és költsége.

  Azonban van lehetőség arra, hogy mentse a befejeződést, ha magával viszi a munkát, az illetékes utasítások alapján.

  Hogyan készíthetem a csempét?

  Az anyagok fogyasztása a kiválasztott fürdőszobai tervezéstől, alakjától és területtől függ. Célszerű számolni az egész felületet és növelni az anyag mennyiségét 5-7% -kal. Az előadóművész képzettsége és a választott munkamódszer is befolyásolja a végeredményt.

  Számos formázási lehetőség létezik!

  Közvetlen - a legegyszerűbb megközelítés. Itt vízszintesen vagy függőlegesen kell elhelyezni egy sorban. Az egymást követő sorok varratainak egyértelműen egybe kell esniük az előzővel. Ez a módszer a leginkább megfelel a négyszögletes típusú helyiségeknek, így könnyű egy kezdeti mesterrel megbirkózni.

  Átlós - használata javasolt, ha négyzet alakú cserépet választ, és átlósan helyezkedik el. Ez a módszer lehetővé teszi a szabálytalanságok vizuális igazítását, de több készségfejlesztést igényel.

  Sakktábla - négyzet alakú fürdőszobákban használatos, és két színű, egymásba rakható csempe beavatkozását igényli.

  Az offset. Szükséges egy téglalap alakú csempe megvásárlása, amelynek képaránya 2-1. A fektetést úgy kell végrehajtani, hogy az egyes sorokat az előzőhöz képest eltoljuk.

  Kis méretű egyedi kerámia elemek mozaikozásával.

  Fektetés tervezés

  Ha elég felelősségteljes ember vagy, akkor a terv képét nem fogja megzavarni, és rajzol rajta egy képet, amelyet valódi teljesítményben szeretnél kapni. Egy ilyen terv segíteni fog abban, hogy világosan elképzelhető legyen a díszítő elemek fektethetősége, a falak és a mennyezet középpontjának meghatározása, a telepítés megtervezése a szimmetria betartásával, valamint a hiányok és szabálytalanságok kizárása.

  Szükséges a szükséges eszközök és anyagok elkészítése is. Szükséged lesz:

  • ragasztókeveréket a szükséges mennyiségben;
  • víz a keverék feloldásához;
  • fugázó ízületek kitöltéséhez.

  Az elkészítendő eszközök közül:

  • az oldat hígításának kapacitása és egy fúró keverővel;
  • spatula a keverék felszínre helyezéséhez;
  • Bolgár, cserépvágó, fogó és korundsáv csiszolásához és feldolgozásához;
  • műanyag szintet és kereszteket a csempe helyzetének ellenőrzésére.

  Felület előkészítés

  A csempe elhelyezése egyenletes és tisztított felületen történik, ami javítja a rögzítés minőségét és a működés tartósságát. Ezért a kezdeti szakaszban teljesen ki kell távolítania a régi felületet. Ezután a felületet apró törmelékből, szennyeződésből és porból megtisztítják.

  Annak ellenőrzése, hogy a fal és a padló síkja a függőleges és a vízszintes síkban van-e, egy szinttel történik. Szükség esetén ajánlatos a felületet vakolni, hogy jobban illeszkedjen.

  A vakolt felületet szárítás után alaposan be kell ömleszteni egy gerinctelen alapozóval. Ezt követően elkezdheti elvégezni az alapvető befejező munkákat.

  Kerámia csempe lefektetési eljárás

  Ha nem sok tapasztalata van a díszítésben, akkor el kell kezdeni azoknak a helyeknek a befejezését, amelyek később belső tárgyakkal fedettek. A lefektetés az alulról felfelé halad.

  Még akkor is, ha pontosan kiszámította a csempék számát egy sorban, ragasztás nélkül csatolja az első sorot a falhoz. Így nagyra értékelheti az igazi elhelyezést és a sorozat végén egy rés kialakulását.

  Ha a rés kisebb, mint 2,5 cm, akkor a sort kissé el kell tolni. Ha nem engedélyezi többé az egy darabból álló csempe elhelyezését, akkor csak egy darabot kell vágnia és fel kell vennie. Javasoljuk, hogy a vágott lapkát a sor kezdetén helyezzék el.

  Kerülni kell, hogy a csempecsatlakozások egybeesnek az alaplemezek csatlakozásával. A ceruzát vagy krétát az első és az utolsó csempe egymás utáni elhelyezése jelölésére használják. A szint lehetővé teszi, hogy körvonalazza a vonalat, amelyen a csempézett sor kerül.

  A tapadóhordozó falon való alkalmazását szakaszosan végzik, miközben a munka előrehalad. Meg kell jegyezni telek négy méretű csempe magasságban.

  A ragasztót a megjelölt területen belüli felületre helyezzük, amelyhez fogazott simítót használunk. A keveréket a tartályból vettük és egyenletesen egyenletesen alkalmaztuk a falra vagy a padlóra. A ragasztóoldat elkészítésekor a konzisztenciát meg kell őrizni - nem lehet túl vékony vagy vastag.

  A csempe a felületre tapadt ragasztóval. A felesleges habarcsot mechanikusan kicsúsztatják az élei.

  A felesleges ragasztót gyorsan el kell távolítani, mielőtt keményedne. Szárított területek esetén műanyag vagy fa spatulával lehet eltávolítani.

  Megfelelő rögzítés után a csempe helyzetét szinttel ellenőrizzük. Ha függőleges vagy vízszintes eltérés van, ezeket a szabálysértéseket haladéktalanul és gondosan kiküszöbölni kell, megakadályozva az elmozdulást.

  Annak érdekében, hogy a varratok egyenlők legyenek, speciális műanyag kereszteket használnak.

  A csőcsatlakozásokkal, ablakokkal vagy egyéb olyan elemekkel történő befejezésekor, amelyek nem teszik lehetővé az egységes burkolólapok felhelyezését, csiszolókoronggal vagy cserépvágóval van ellátva. És a kerámiák megtörésére szolgáló fogók alakulnak.

  A fugázás jellemzői

  A befejeződés befejező szakaszában, amikor a ragasztó száraz, a kereszteket eltávolítják a varratokból és betömik a habarccsal. A simító keverék gumiheveder alkalmazásával.

  Ha ez az eszköz átlós irányban van vezetve, akkor a keverék beleesik a résekbe, és így a szükséges hermetikusan lezárt réteget képezi. Ha a csempe fölött van a felesleges szárított fugázó, eltávolíthatja őket nedvesített szivaccsal.

  A csempe a fürdőszobában nemcsak nedvességálló védőburkoló réteget biztosít, hanem eredeti megjelenést is biztosít a szoba számára.

  A kerámia burkolatokkal való szembenézés nagyon fontos folyamat, az anyagok és eszközök gondos kezelését igényli. Azonban ezek a művek függetlenül, szakmai kézművesek segítségével is elvégezhetők.

  Fektetés csempe a fürdőszobában

  A fürdőszoba csempe falainak díszítése nemcsak a szobát gyönyörűen díszíti, hanem a lehető legbiztosabb és tisztítható és tisztítható. Hogyan tegyük azt helyesen és a lehető leghatékonyabban, amit az alábbiakban vizsgálunk. Hogyan készítsünk csempeburkolást a fürdőszobában, hogyan készítsünk fel felületeket, milyen csempe ragasztót kell használni, és miért van szükség műanyag keresztre - mindezt a mi cikkünkben!

  Hogyan készítsük el a falak felületét

  Az előzetes munkálatok a régi csempe vagy festék felületének tisztítását, a szintezést és az alapozást tisztítják.

  A régi csempék eltávolítása

  Egy élettartamú csempe el van távolítva egy spatulával, és a spatulával felveszi a szélét. Ugyanazt a szerszámot kell tisztítani ragasztós nyomok a falon. A régi kötőelemek maradványai elfogadhatatlanok, nagy karcolásokra kell kitakarítani, és ha nem működik, tisztítsák meg nagy smirkeszövetrel. Jobb használni vízálló kivitelben, mivel a régi vakolat gyorsan eltömíti a pórusokat, és a legjobb, ha vízzel áramlik a szennyezés.

  A falburkolat eltávolítása után a nagy gömböket és repedéseket homokkal kell felhordani és lezárni. Nagy nyúlványok jelenlétében eltávolítják egy spatulával vagy vésővel, majd lezárják. A kendőknek időt kell adniuk a végső kikeményedésnek a nap folyamán, igazítsa a csiszolópapírt.

  A falak tisztítása régi festékektől

  Ritkán lehet a mechanikusan tisztítani a falat a saját kezével. Ehhez jobb speciális folyadékot használni. A falakra ecsettel történik és egy napig marad. Ez idő alatt a festék lehúzza a falakat, és könnyen eltávolítható egy spatulával. Ha nehézségekbe ütközik, akkor egy épületszárítót is használhat, a 600 fokos légáramlási hőmérséklet pedig hozzájárul a régi festék falak elkülönítéséhez.

  Falszintezés

  A falak ferdeségének vízszintes igazolása egy feszített vezetékkel végezhető el, mérve a fal és a fal közötti távolságot. A függőleges görbület értékének tisztázására plumbot használunk.

  A 12-15 mm-es görbület értékét gipsz korrigálja, de ezt a munkát csak tapasztalt mesterrel lehet megbízni.

  A második, legfontosabb módja a görbület korrigálására egy gipszkarton lapjának telepítése a falra.

  Mielőtt megkezdené a munkát a csempeburkolat befejezésével, azokat alapozóval kell kezelni. A készítményt a falfelület anyagától függően választjuk ki, a csomagolóeszközökre vonatkozó ajánlásoknak megfelelően.

  Tile Required Calculator

  Padlófelület előkészítés

  A munka a következő sorrendben történik:

  1. Távolítsa el a régi cserépet. Ehhez használjon egy spatulát, prédikálva és rántva őket régi csempe. Ha az erőssége nem elegendő, akkor az anyagot vésővel vagy vésővel eltávolítjuk ütőképes módon.
  2. A felületi, tömítő repedések és a nagy forgácsok vizsgálata cement - homokhabarcsokkal.
  3. A lejtők mérése a kisülés irányában.
  4. A készülék cementkötésű homokbeton. Figyelem! A padlószintet a fürdőszobában a szomszédos helyiségek szintje alatt 7 - 10 mm-rel kell csökkenteni. Ha a tisztított padló megfelel ennek a követelménynek, és a magasság további emelése nem kívánatos, akkor csak a tényleges szintre kell csiszolni. A finom esztrichek gyártásánál az oldat összetételébe erősítő adalékokat kell bevezetni szálas zseton formájában. Az önterülő esztrichek használata a fürdőszobában nem kívánatos, és a lefolyó felé történő lejtése nem lehetséges. A lejtő létrehozása során ellenőrizni kell a padló egyenességét azon a helyen, ahol a falakkal társul.
  5. Padló vízszigetelés. Ezt a műveletet vízben oldódó bitumen masztix végzi.
  6. Vigyázat! A masztix használata zárt helyiségben, oldószerekkel szemben, veszélyes az egészségre. Ugyanezen okból veszélyes a szigetelés szigeteléssel való fúziójának használata tetőfedő anyaggal. A vízszigetelést a szomszédos falakon 15-20 cm magasságig kell elvégezni, mielőtt a primert alkalmaznánk, alaposan tisztítsuk meg a felületet és távolítsuk el az olajfoltokat. A csempe elkezdése előtt a nyakkendő felületét megfelelő alapozóval kell előkezelni.

  Csempézési eszköz

  A munkálatok csempék a fürdőszobában használt különféle eszközök, mind az általános használatra és konkrét:

  • 0,8-1,0 kg súlyú gumi sisakot használnak a csempe kicsapódásakor az összehangolás során;
  • Fogazott simító - ragasztókészítmény alkalmazása a csempe felületére és a furnér felületére. A 30 cm-nél nagyobb csempe esetén 10 mm-es fogak használatosak, kisebbek méretük 4-6 mm;
  • kaparó - a régi ragasztó eltávolítása a felületről;
  • hordozó- és hosszabbítókábelek - az elektromos kéziszerszámok és a kiegészítő világítóberendezések csatlakoztatásához;
  • konstrukciós ceruza és markerek;
  • fly ecset vagy görgő láncindítóhoz;
  • 3 méteres rulett;
  • Buborék vagy lézer szint;
  • építési szög - 2 db, nagy és kicsi;
  • zuhannak;
  • Drachnye, kerek és lapos fájlok a vágások és lyukak felületének feldolgozásához;
  • festő vonal jelölési vonalak megjelölésekor;
  • 1,5 és 2,5 méter hosszúságú alumínium szabályok - a felületek betartásának ellenőrzése a burkolólapok elhelyezésekor;
  • passatizhi, kapcsok;
  • cserépvágó;

  A folyamat során szükség lehet egy másik eszközre vagy eszközre.

  A burkolólapok elhelyezésekor a távtartók gyakran 1,0-3,0 mm közötti távolságban vannak elhelyezve. Vásárlásuk összefüggésben áll a minőségellenőrzés szükségességével. A fő követelmény - a terméknek rugalmasnak és tartósnak kell lennie.

  Ragasztók, osztályozás, előkészítés

  Az alkalmazási feltételektől függően a csempe ragasztóanyaga öt fő kategóriába sorolható:

  1. Ragasztó belső használatra, tartalmazza a minimális számú speciális összetevőket. Emiatt az ilyen anyagok legolcsóbb képviselője.
  2. Mindennemű ragasztókompozíciók kerámia burkolólapok mind belső, mind kültérben történő kikészítéséhez.
  3. A padlólapok lefektetésére tervezett szerkezetek. Jelentős mennyiségű lágyítószer használata miatt nagy folyósíthatóságú, ami alkalmatlan a függőleges síkok használatára.
  4. A javított tapadási tulajdonságokkal rendelkező keverékeket nagy méretű csempékkel dolgozzák fel, beleértve a nem szabványos felületek kikészítését is.
  5. Magas nedvességállóságú ragasztók. A hidrofób lágyítók jelenléte a kompozícióban elengedhetetlenül szükséges a szökőkutak vagy medencék befejezésekor.

  Ragasztókeverékek vásárlásakor a csomagoláson, beleértve az összetevők listáját, gondosan olvassa el a megfelelő választékot.

  A kész ragasztókészítmények készítéséhez alaposan keverje össze vízzel a szigorúan meghatározott arányban. Miután elértük az egységes összetételt, hagyjuk 10-15 percen át állni, hogy elindítsuk a speciális adalékanyagok kémiai reakcióit. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kész készítmény korlátozott használati idővel rendelkezik, és ezután megkezdődik. Ez a keverék nem lehet "újraéleszteni" a víz hozzáadását. Ezért a ragasztót korlátozott mennyiségben, 1,0-1,5 négyzetméter alapon kell elkészíteni.

  A ragasztókészítmény vízzel való összekeverését általában egy műanyag edényben hajtják végre, egy speciális fúvókánál, amely egy fúrógépen van.

  A padlóburkolat felhelyezéséhez magas teherbírású és durva felületű kerámia vagy porcelán kőzetgyártmányok készülnek. A fal díszítése kerámia csempe.

  Csemperagasztó terület számológép

  Fürdőszoba burkoló technika

  A csempefelületek népszerűségének köszönhetően meglehetősen egyszerű technikát fejlesztettek ki ilyen anyagok készítésére, amely a saját kezeikhez áll rendelkezésre.