Legfontosabb > Tervezés

Hogyan készítsek csempe a padlón a fürdőszobában - útmutató a tojás

Ha felújítást tervez vagy nagy fürdőszobai felújítást tervez, gyakorlati lehetőséget keres a padló befejezésére, hallgathatja azokat a tervezők ajánlásait, akik azt állítják, hogy semmi sem jobb, mint a kerámia burkolólapok. A fürdőszoba újbóli felszerelése komoly költségeket eredményez, ezért bármilyen módon meg kell szabadulnia.

Mivel egy professzionális kagyló munka költsége meghaladja az átlagos árkategóriás csempe költségeit, jobb, ha megtagadja szolgáltatásait azáltal, hogy saját kezűleg végzi a telepítést. Ez a cikk segít abban, hogy kitaláljuk, hogyan lehet a padlóra csempézni, milyen eszközöket igényel, és hogyan készítse el megfelelően a helyiséget a munka megkezdése előtt.

A tojás fajtái

A padlólapok változatossága a fürdőszobában elképesztő, néha megnehezíti a választást. Formája lehet négyzet alakú, téglalap alakú és más, összetettebb formák formájában. A burkolást különböző módokon végezzük, az elemek geometriájától függően:

 • Párhuzamos módszer. Megfelelően megfogalmazva, a csempe hasonlít egy lapra egy noteszgépből egy szakaszban, különösen akkor, ha kontrasztbetöltést alkalmaztak a fugázáshoz. Ez a módszer jó négyszögletes és négyzetes csempékhez. A párhuzamos munkavégzés a legegyszerűbb a saját kezével, így még egy kezdő finiser is elhelyezheti ezt a rendet;
 • Sakk módszert. A burkolólapok ilyen módon történő kialakítása téglafalra van szükség, ha "féltégla" -ra rakod. Ez a megoldás látványosabbnak tűnik, de még nehezebb megtenni magad is. A legjobb eredményt téglalap alakú csempékkel érik el. A csempe lefektetése a kockarendszer-minta nem könnyű, de a hatás megéri az erőfeszítést;
 • Átlós módszer. Leggyakrabban négyszögletes csempékkel díszített fürdőszoba padlójának díszítésére használják. Mivel a halmozódás átlósan történik, mintha egy saroktól az ellenkező szögig, a négyzetek úgy néznek ki, mint a gyémántok;
 • Mozaik módszer. A gyártók teljes csempegyűjteményt kínálnak, amellyel a padlón minta vagy mintázat jön létre. Általában ezek az elrendezések sokkal drágábbak, célszerű használni őket a fürdőszobában, egy terület több mint 20 négyzetméter. m, hogy a kép jól látható legyen. Hihetetlenül nehéz kezelni a saját kezét, és ha figyelembe veszi az anyag magas költségeit, helyes lesz a munkát egy szakemberrel megbízni.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kerámia burkolólapok átlós módszere növeli az anyagfelhasználást, mivel a vágás és az üzembe helyezés miatt a nem megfelelő maradványok 30% -a elvész.

Eszközök és anyagok előkészítése

A fürdőszobai padlóburkolatok készítéséhez saját kézzel a tapasztalt kézművesek ajánlják a következő követelményeknek megfelelő csempe vásárlását:

 1. A csempe vastagságának 9-12 mm-en belül kell lennie;
 2. II. Vagy magasabb stabilitási osztály;
 3. Nagy kopásállóság, keménység, AA nedvesség elleni védelem, agresszív mosószerek ellen.

Fontolja meg egy nagy csempe, különösen, ha sötét színű, vizuálisan csökkenti a fürdőszoba méretét, ezért válassza a közepes méretű lehetőségeket, ugyanolyan színű, mint a fal díszítése.

Ezenkívül a fürdőszoba padlójának megfelelő csempézéséhez a következő eszközre lesz szükség:

 • Építőgép;
 • Gumi spatula;
 • Fogazott simító;
 • Üvegvágó;
 • Maszkoló szalag;
 • Épület szintje;
 • Gumi kalapács;
 • Csemperagasztó, fugázás, alapozó;
 • keresztezi;
 • Víz, keverő tartály, rongy.

A munka sorrendje

Általánosságban elmondható, hogy a padlózat burkolatának lefektetése ugyanúgy történik, mint más helyiségek befejeztével. Azonban vannak olyan titkok, amelyek lehetővé teszik, hogy tökéletes eredményt érjen el a saját kezével. A szaniterhelyiségben végzett munka legfőbb nehézsége az egészségügyi berendezések és csövek rendelkezésre bocsátása, amelyek különleges rendben vannak.

Mint tudják, a mosogatótartályt a dekoratív falburkolat felszerelése előtt szerelik fel, de hogyan kell a padlólapot elhelyezni, nehogy piszkos vagy sérüljön a javítási folyamat során? A szakképzett kézművesek a következő mintát követik:

 1. Először meg kell tenni a csempe a padló azon a területén, amelyen a kád fel lesz szerelve;
 2. Ezután állítsa be a fürdőt;
 3. A következő lépcső - a falak felületén lévő csempe;
 4. Csak a piszkos munkák befejezése után kell kitöltenie a padlót.

Ha a szaniter helyiségben zuhanykabin telepítését tervezik, akkor a telepítés sorrendje eltérő: először telepítse a zuhanyzót, majd a falburkolatot, és a javítás befejeztével közvetlenül befejezik a padlót.

A padló előkészítése a befejezéshez

A javítás kulcsfontosságú szakasza, amely garantálja a jó eredményt és a burkolólapok hosszú bontását, a padlóburkolat előkészítése a csempe lefektetéséhez. Mielőtt a cserépet a padlóra rakja, megfelelően fel kell készülnie:

 • Távolítsa el a régi díszítő bevonatot, az esztrich és a vízszigetelést, optimális esetben, ha tisztítja a padlót a földre;
 • Ha lehetséges, a felületet az építés szintje, a cementcsípés és a repedt cementhabarcs segítségével kell szintetizálni;
 • Az új réteg vízszigetelést bitumennel vagy gumi alapú masztix vagy hengerelt anyaggal kell felújítani;
 • Öntsük át az esztrichet. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rétegvastagító réteg maximális vastagsága, amely egyszerre alkalmazható a saját kezével, 1,5 cm;
 • Az esztrich kikeményedése után nedves tisztítással távolítsa el a porból és szennyeződéseket a padlóról;
 • A lágyítót ecsettel kell felhordani, mintha dörzsölné az esztrichbe. Amint fehér hab keletkezik a padló felületén - befejezheti a primert, a beton már mindent elnyel, amennyit csak tud.

Az alapozó néhány óra múlva megszárad, de jobb, ha ezt a műtétet esténként elkezdjük, hogy reggel felrakja a csempe.

Tipp Próbálja meg a padlót a padló teljes felületén egy nap alatt kiküszöbölni, amíg a ragasztó meg nem keményedik, ha meg kell szakítania, akkor tegye meg ezt a sor befejezése után, és távolítsa el a megmaradt megoldást a széleiből.

Fektetési technológia

Amikor a fürdőszoba készen áll a padló befejezésére, egy különleges csemperagasztót kell készíteni egy száraz keverékből. Ehhez a zsák tartalmát tiszta vödörbe öntse vízzel, és csak 10 perc elteltével keverje össze. A további munka a terv szerint megy:

 1. A padlót vékony réteg csempe ragasztóval alapozzák meg, ezzel javítva a réteg és a csempe közötti tapadást;
 2. Ragasztás a padló felületére fogazott simítóval történik, a szerszámot szigorúan egy irányban használják, egyenletes réteget alkotva;
 3. Elkezdik felhúzni az első sort, vékony réteg ragasztót helyezett a csempere, és szorosan a padlóra nyomja, hogy ne legyen köztük légbuborék, ami növeli a bevonat törékenységét. Biztosítani kell, hogy a csempe helyesen legyen elhelyezve a falhoz és a horizonthoz képest, az épület szintjén ellenőrizni kell;
 4. Az első csempe lefektetése után a sarokba egy kereszt húzódik, hogy sima, tiszta varratokat képezzen, majd a következő csempe van rögzítve. A padlóra nyomva, óvatosan kell gumírozni az oldalán;
 5. Hasonlóképpen, a csempék elhelyezése során a fürdőszoba egész területére hatnak. Nem osztja el a szintet, lassan, eltávolítja a felesleges ragasztót, még egy kezdő kaszáló is képes lesz a munkát minőségi módon elvégezni. Ha le szeretné vágni a cserépet, használjon üvegvágót.

A párhuzamos halmozódás a falról indulhat, de átlós halmozódás szükséges a fürdőszobai középpontból, hogy a mintázat szimmetrikus legyen. A padlólapok elhelyezése a saját kezével jó módja annak, hogy elsajátítsák ezt a fajta felületet, tapasztalatokat szerezzenek, és összetettebb építési feladatokra költözzenek.

Hogyan helyezzünk csempe a padlón - a lépcső lefektetésével

Kezdve javítani a fürdőszobát, az ingatlantulajdonosok arra gondolnak, hogy melyik padlóra szeretnék használni, hogy megfeleljen minden olyan követelménynek, ahol a magas páratartalmat szinte teljes egészében megfigyelik. Mint azt a gyakorlat azt mutatja, a csempe a padlón a fürdőszoba ideális megoldás, és te magad is ezt a munkát.

Aljzatkészítés

A burkolólapok, mint bármely más padlóburkolat, az aljzat előkészítésével kezdődnek. Először is, bútorok, egészségügyi berendezések és tükrök kerülnek a helyiségből. A javítás akkor kezdődik, amikor a fürdőszoba teljesen üres.

A padlólapok elhelyezése a fürdőszobában a legegyenletesebb és legteljesebb felületen van. Néha hallja azt a véleményt, hogy a telepítés megengedett a régi padlóburkolatokon. De ez a módszer jelentős hátrányban van: valószínű, hogy az új csempe nem tapad a régi sima felületre, és a csempe nem marad a padlón.

Ezért jobb lenne szétszerelni a régi csempe és a megoldás, amelyre lefektetett. Az eszközökön egy kalapács és egy véső szükséges. Annak biztosítására, hogy az alap felülete teljesen sima legyen, az optikai szint aktiválódik. Kis szabálytalanságok esetén önszabályozó keveréket alkalmaznak. Egyszerre nem lehet 1,5 cm-nél nagyobb réteggel felhordani, mert a megoldás nem szárad.

Ha az alapnak repedések és mélyedések formájában jelentős hibái vannak, akkor valószínűleg a padlót a padló alá kell simítani a csempe alá, amelyet cementhabarcs felhasználásával készítenek.

A padlózat előkészítése a padló alatti fürdőszobában befejeződik egy alapozó segítségével, hogy javítsa a ragasztó tapadását.

Vízszigetelés a csempe alatt

Mielőtt a padlólapot a fürdőszobába rakja, végezze el a padló vízszigetelését. Egyes tulajdonosok, akik pénzt és időt akarnak megtakarítani, kihagyják a padló telepítésének e fontos szakaszát. A szakemberek azonban erősen javasolják a vízszigetelést minden olyan területen, ahol fűtést, vízellátást és / vagy szennyvízkezelő rendszereket helyeznek el.

A burkolólapok anyagának megválasztása

Mielőtt a padlólapot behelyezné a fürdőszobába, meg kell vásárolnia az összes szükséges anyagot és szerszámot:

 • csempe;
 • kész ragasztó vagy speciális ragasztókeverékek;
 • habarcs;
 • szinten;
 • kalapács;
 • gumi spatula;
 • műanyag keresztek a csempecsatlakozásokhoz;
 • fém termékek jelzőfényekhez.

A szerelés előtt készítsen elő a kívánt konzisztenciájú ragasztóanyag-keveréket, a gyártó utasításaira összpontosítva.

A padlóelemek megválasztása a csempeburkolat előtt történik a padlón.

Ezt az eseményt minden felelősséggel kell megközelíteni, figyelve az ilyen pillanatokra:

 1. Az abszorpciós gőzök mértéke. Mindenki tudja, hogy a fürdőszobában magas a páratartalom. Ha az anyag elnyeli a nedvességet, akkor nehezebbé válik, és a burkolat leválik a padlóról. A mesterek azt javasolják, hogy a csempe előnyben részesítse a pórusokat a hátsó részén (olvassa el a "Hogyan tegye a padlót a fürdőszobába a saját kezével").
 2. Nem csúszó felület jelenléte. A fürdőszobák számára ez fontos pont, mivel meg kell védenünk a családtagokat abban, hogy megsérüljenek a padlón, ahol van egy pocsolya.
 3. Ellenállás agresszív szerekkel szemben. A padlóburkolatok esetében fontos, hogy a mosószer készítmények használata ne rontsa fel a felületét, mivel a fürdőszobában nagyon fontos a helyiség tisztítása.
 4. A termékek hátsó felületének szerkezete. Nem lehetnek rendellenességek és egyéb hibák, ellenkező esetben nem lesz jó tapadás a padló aljához. Ennek eredményeként a padló nem tart sokáig.
 5. A csempe mérete. Ez a paraméter a helyiségtől függ. A fürdőszoba padlólapjának leggyakrabban használt mérete 30x30 cm.
 6. A mintázat állapota a felszínen. A kiváló minőségű padlóburkolatokat mindig modern technológiai folyamatokkal alkalmazott kép vagy minta díszíti. A képnek világosnak és egyenletesen telítettnek kell lennie, mint a képen.

A csempe behelyezése a padlóra

A szerelés előtt meg kell tervezni, hogyan lehet a padlólapot elhelyezni a fürdőszobában, így a jövő padlóelemeinek elrendezése megkapja a kívánt eredményt.

Fektetés végrehajtása a fenti lehetőségek közül választhat:

 • sakktáblaszerűen;
 • átlósan;
 • kép formájában;
 • párhuzamosan.

Nem fáj, hogy tudni akarja, hogy az átlós csempézés több csempét igényel - a hulladék ebben az esetben legalább 30% (további: "A burkolólapok elhelyezése a padlón átlósan - hogyan kell"). Miután kiválasztotta az alap száraz felületének lefektetését (miután a padlót a padló alatt a fürdőszobában töltötte), a padlóburkolat elemeit az ábra szerint rendezik. Ez azért van így, hogy lássa, hogyan fog kinézni a helyben. Ezután dobja a csempéket.

A telepítés szakaszos:

 1. Amíg a csempe a fürdőszobai padlóra kerül, a bázis egy kis területére egy fogazott simítóval megoldást alkalmaznak. Ezután óvatosan alkalmazza a padlóterméket, amelyet többször is megérintett egy gumi kalapáccsal.
 2. Az optikai szint használatával könnyedén ellenőrizheti a burkolólapok helyességét - laposnak kell lennie. Ha a burkolat túlságosan elmerül a megoldásban, akkor el kell különíteni a ragasztótól és újra kell dolgozni, és hozzá kell adnia egy kevés ragasztót. Abban az esetben, ha az elem túl kinyúlik a felszín felett, akkor a cserépet el kell távolítani, majd távolítsa el a felesleges keveréket, és helyezze vissza a helyére.
 3. Amikor a csempe a fürdőszoba padló befejeződött, meg kell várni, amíg a padló kiszárad. Ezután az elem felületét ragasztással kell megtisztítani, és a csempe közötti kötéseket gumi lapáttal kell betölteni. A simítóelegyet addig alkalmazzák, amíg teljesen meg nem töltötték, és nem engedik meg, hogy az üregek maradjanak. Lásd még: "Hogyan tegyük egy csempe a padlóra a saját kezével - a cselekvési eljárás."

Néhány hasznos ajánlás

A szakértők tanácsának köszönhetően a padlóburkolat elrendezése a fürdőszobában gyorsabban és könnyebbé tehető:

 1. Mielőtt a padlót a saját csukló alá öntötte a fürdőszobába, gondosan tanulmányoznia kell a vonatkozó információkat.
 2. A cserép vágása előtt ajánlott nedvesíteni vízzel. Jobb használni a csempevágót, nem a csiszolót. A csempék feldolgozásánál nagy mennyiségű por keletkezik, így nem lehet légzésvédő és speciális szemüveg nélkül.
 3. A ragasztókeverék elkészítéséhez tiszta vödröt kell használni. A ragasztó előkészítésének megkezdése előtt tegye fel a légzőkészüléket. A por kiömlött a csomagolásból, vízbe öntötte, várjon 10 percet, és tartalmazzon egy fúrógépet. Az oldatban lévő adalékanyagok nagy nedvességtartalmúak.
 4. Készítse elő a ragasztót egy fúvókás keverővel ellátott fúróval. A tapadóoldat alkalmazásához használjon fogazott simítót, 45 fokos szögben tartva.
 5. Nem szabad túlságosan ragasztani, mert gyorsan szárad (további információ: "Hogyan készítsek padlólapokat - telepítési utasítások").
 6. Mielőtt a burkolólapot a ragasztó oldatba nyomná, akkor gondoskodnia kell róla, hogy nincs benne levegő, különben a padlóburkolat üregek miatt nem tart sokáig.
 7. A habarcs színének kiválasztásakor figyelembe kell vennie ezt a tulajdonságot: a kontrasztos árnyalat a varratok egyenlőtlenségét hangsúlyozza. Ezért a habarcs színét a csempe hangjának megfelelően választják ki.
 8. Tisztítsa meg a csempe az oldatból vízzel és tisztítószer nélkül. Lásd még: "Hogyan készítsek csempe a padlón - utasítás".

A szakemberek fenti ajánlásai segítenek egy csempézett padló kialakításában a fürdőszobában, és ezáltal jelentős mennyiségű pénzt takarítanak meg. A legfontosabb feladat a felelősségteljes és komoly munka.

Hogyan helyezzünk csempe a padlón

Ebben a cikkben részletesen leírjuk, hogyan lehet a padlóra csempézni. Azonban sokkal könnyebb ezt csinálni saját kezével, mint a mesterlakók. Természetesen a szakember többször is képes lesz megbirkózni ezzel a munkával, de valóban szüksége van rá?

Ebben a cikkben megvizsgáljuk az összes árnyalatot, a padló felületének elkészítésével és az esztrich elkészítésével, a csempe közvetlenül fektetésével és az ízületek fugázásával.

A falazat minősége versenyképes lesz, ha egyszerű szabályokat követel. És ami a legfontosabb, nem csak menteni, hanem INGYEN is a legértékesebb képességet kapja! Lásd a fotókat és a videókat az egyértelműség érdekében. Mint tudják, először a padlóra helyezte a csempe, és csak a falakon.

Előkészítő munka

A padlólemez ragasztással történő felmelegítése 3-4-szer drágább, mint az önterülő esztrich. És ha az árkritérium az Ön számára nem olyan jelentős, akkor ne felejtsük el a következő szabályt: a minőségi alapon történő csempézés 90% -kal csökkenti a munka összetettségét! És ha nem profi, akkor ez nagyon fontos. Ezért vegye be az időt és készítse elő a padlót.

Ehhez szüksége lesz:

 • Száraz keverék + primer (lehetőleg ugyanabból a gyártóból).
 • Tűhenger.
 • Megoldási kapacitás.
 • Fúrjon fúvókával (mint a fotón).

Az esztrich problémamentesen történik a régi fapadlón, ezért ne dobja el ezt a lehetőséget.

Teljesen tisztítsa meg a régi csempék, törmelék és szennyeződés padlóját

Az önterülő padló és a maximális vastagság keverékének fogyasztása a gyártó a csomagoláson jelzi. De átlagosan 1 cm esztrich vastagságú, 15 kg / m 2 szükséges. Egy kis helyiségben, például fürdőben, ritkán több, mint 1 cm-es cseppek vannak. De mégis, vegye be a keveréket 20% -os árréssel.

Például, ha a fürdőszoba területe 4 m 2, akkor az összehangoláshoz (15 x 4) x 1,2 = 72 kg száraz keverék szükséges (3 db 25 kg-os zsák). De a keverék ára meglehetősen demokratikus, ezért itt nem félek a magas költségek miatt.

A primer növeli az adhéziót és csökkenti az esztrich anyagának fogyasztását a csempe alatt.

Ha a szárítási idő kritikus az Ön számára, akkor gyorsan szárító keveréket kapjon. Megkapja az egész vastagságot a nap folyamán.

Az öntési folyamat egyszerűségét lenyűgözte:

 1. A padlók söpörnek és alapozva (beleértve a fát).
 2. Az elegyet a gyártó utasításai szerint hígítjuk.
 3. Az oldatot a padlókra öntjük, a távoli falról megfelelően. Egy adag feltöltése, azonnal folytassa a következő lépést. Ezt a lépést ütemben és megszakítás nélkül kell elvégezni. Fontos biztosítani, hogy a keverék egyetlen tömeggel legyen feltöltve. Ez megakadályozza a repedések kialakulását.
 4. A feltöltött felületen a tűgörgő halad át. Ez az eljárás lehetővé teszi a légbuborékok megszabadulását.

Most még várni kell a szárításra. Gyorsan száradó keverék használata esetén a nappali padlólapon egy nap alatt csempézhet.

Egy faházban a folyamat majdnem megegyezik, mielőtt a csempe burkolatát a padlóra rakja, esztrichre van szüksége.

Tekintse meg a videót arról, hogy hogyan készíthet padlóburkolatot:

Ha lehetséges, javasoljuk vízszigetelés létrehozását is, mielőtt a padlókat kiegyenlítené.

Anyagok és eszközök

A munkához szükség lesz:

 • Kerámia burkolólapok
 • Ragasztószerkezet
 • keresztek
 • Megoldási kapacitás
 • Fúrás fúvókával
 • Fogazott simító (fotó)
 • kőműveskanál
 • bunkó
 • Lézeres szint
 • Mérési sarok
 • Plitkorez (vagy bolgár levehető lemezzel + védőszemüveg)

Néhány tipp a választáshoz:

 • A ragasztót pontosan meg kell vásárolni, amit a csempe gyártó ajánlja. Hogyan lehet megtudni? - Csempecsomagoláson. Ha nincs ilyen ajánlás, vegye figyelembe az értékesítési asszisztensek véleményét vagy tanácsát.
 • A keresztek vastagsága a csempe minőségétől függ. Ha a csempe olcsó, akkor méretei 1-2 mm-tõl eltérhetnek. Ezeknek a hibáknak a elrejtéséhez vastagabb kereszteket kell használni. Ellenkező esetben az egyenes varratok elérése nem működik.
 • A lézerszint (LU) a szabályhoz képest előnyösebb. De csak akkor, ha az LU két vízszintes és függőleges gerendát ad.
 • Ha csiszológépet használ, akkor vásároljon vágólemezt, amely radiális nyílásokkal rendelkezik.
 • Melyik csempe közül választhat? - A kerámia ideális a padlóhoz, bár néha a fürdőszobák találhatók, és padlón csempe.

Mielőtt elkezdené a munkát, meg kell határozni, hogy miként lehet a padlóra csempézni. Háromféle elrendezési mód létezik:

Az első módszer a legegyszerűbb és a legkevesebb hulladék. Ezzel a telepítéssel a maradékanyagok 4-6% -a marad. A második lehetőség időigényesebb és költséges. Még a hulladék tapasztalt mestere is az anyag legalább 15-17% -át teszi ki, ami ennek megfelelően befolyásolja a javítás árát. A létesítmény művészi megjelenése figyelemre méltó élményt és 35-40% -os csempeburkolatok számát növeli a fürdőszobában.

A használat módja Öntől függ, de nyilvánvaló, hogy az elsődleges módszer a legoptimálisabb és egyszerűbb.

A csempe behelyezése a padlóra

A padlózat burkolásának a hosszú fal mentén a legszembetűnőbb szöggel kell kezdődnie. Mivel még mindig rendben leszek, a megfelelő kezdet lehetővé teszi számukra, hogy "elrejtsék". Először jelölje meg a fal két végén lévő csempe szélességét. Szerelje fel és rögzítse a lézert egy oldalra úgy, hogy a függőleges sugár a csempe első sorának határát jelöli.

Ha egy fűtött padlót saját kezűvel kíván felszerelni, akkor ezt csak ebben a pillanatban kell elvégezni.

A csemperagasztót az utasításoknak megfelelően oldja fel. A kapacitás először öntsön vizet, és csak utána öntse meg a szükséges mennyiségű száraz keveréket.

TIPP: Ne hígítsa túl a ragasztót, gyorsan megáll.

Használjon simítóval a szükséges mennyiségű ragasztót, és helyezze fel a padló felületére a képen látható módon. Ezután fogazott simítóval simítsa le a lágy és hullámos mozdulatokat. A fogazott simító használata lehetővé teszi a bevonat szintjét, és elkerülheti a burkolat alatt lévő üregek kialakulását.

A ragasztó vastagsága nem haladhatja meg a csempe vastagságát. A burkolólapok ilyen módon történő elhelyezése a legegyszerűbb.

Ezután ragasszon az első csempe. Győződjön meg arról, hogy a pereme a lézersugár vonalán van. A vízszintes pozícionálás ellenőrzéséhez csatoljon egy mérési sarokot a csempe minden sarkához. A vízszintes lézersugárnak ugyanolyan magasságot kell mutatnia a mérlegben. A szabály nem lesz képes objektív értékelésre, ha a csempe még egy gyengén kiemelkedő hullámos (rézsútos) felületet is tartalmaz. Ez csak egy párral végezhető el: lézeres szint + sarok.

Az elsőhez hasonlóan ragassza a második lapkát. De a vízszintes pozíció ellenőrzése előtt helyezze be a keresztezést oldalanként 2 db-ra (lásd a fotót).

FONTOS: ELLENŐRIZSIK AZ ÖSSZESZERELÉSRE VONATKOZÓ HAJTÓKAT!

Az egyes sorok utolsó tilejét testre kell szabni. Mérje meg a méretet egy vonalzóval, vonja le a keresztek vastagságát a kapott értékből, és rajzoljon egy vágóvonalat a csempere. Húzzon vonalat egy vékony jelölővel vagy markerrel. A csiszolóval való munkavégzés során ügyeljen arra, hogy biztonsági szemüveget viseljen. Helyezze a cserépet egy rétegelt lemez vagy forgácslap vágására. Az elkészített csempeit úgy kell elhelyezni, hogy a vágott él szomszédos legyen a falhoz.

Miután lefektette az első sort, állítsa be a lézersűrűséget, és folytassa a következő lépést. A lézersugár pozíciójának megváltoztatásával valószínűleg megváltoztatjuk a vízszintes sugár nyúlványának magasságát. Ne legyen zavarban. A legfontosabb dolog az, hogy a távolság minden szögből, minden egyes csempe a lézersugárnak meg kell egyeznie. A műveletek sorrendje megegyezik az első sorral, de csak a kereszteket kell beilleszteni három oldalról.

Az utolsó sor lesz a leginkább időigényes, mert mielőtt eldönti, szinte mindig szükség van az egyes lapkák vágására. Mérje meg és vágja le az egyes lapkákat az előző lefektetése után.

Az utolsó sor befejezése után adjon meg egy záridőt a ragasztó összetételének beállításához. Mennyi ideig száraz a csempe ragasztó? - Általában egy nap alatt megkezdheti a fugázást.

Befejező munkák

Az ízületek ragasztásához az alábbiakra van szükség:

 • Kétkomponensű cementhabarcs
 • kapacitás
 • Gumi spatula
 • Tiszta ruhát (lehetőleg mikroszálas)

Felhívjuk figyelmét, hogy a fürdőszobában a legjobb, ha csak egy ilyen keveréket használnak. A cement mellett egy latexalapú lágyítószert is tartalmaz, amely a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Nem fél a víztől.
 2. A háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás.
 3. Gombaellenes hatást fejt ki
 4. Közömbös a szélsőséges hőmérsékletekhez

A habarcs színének kiválasztásakor saját döntése alapján kell döntenie. De vegye figyelembe, hogy a habarcs és a burkolat közötti határozott kontraszt világosan rámutat a lehetséges hibákra.

Mielőtt megkezdené munkáját a fürdőszobában lévő csempék befuggatásával a saját kezével, el kell távolítania az összes keresztet. Hígítsuk fel a simító keveréket, a gyártó lépésenkénti utasításait követve. Bizonyos esetekben a keveréknek 5-7 percig kell megtelnie, majd elkezdheti a munkát.

Miután begépelt egy kis habarcsot egy gumi spatulára, hajtsa a varrat mentén egy csempe körül. A varratot teljesen fel kell tölteni, öblíteni. Ezután egy tiszta szalvétával eltávolítani kell a foltokat a csempe és a felesleges keverékből a varratból. Ezt a műveletet nagyon óvatosan kell elvégezni, mert szárítás után ez az eljárás nagyobb nagyságrendű erővel és erőforrásokkal jár.

Miután befejezte egy csempe, folytassa a következő. Maga a munka nagyon egyszerű, de nem igyekszik lezárni a varratot a szoba teljes hosszában. Ez tele van a minőség csökkenésével.

Miután befejezte az összes ízület fugázását, adjon időt a szilárdság beállítására. Általában teljes száradás történik a nap folyamán, de 3-4 óra múlva használhatja a fürdőt a rendeltetési célra.

Igény szerint minden munka befejeztével telepítheti a lábazatot. A fürdőszobák nem mindig tesznek, de ha szeretné, ügyeljen arra, hogy speciális fúrószerszámokat használjon a csempékhez.

Minden munkát, a technikai szünetekkel együtt két napig tart. A legnehezebb a csempék a padlón. Számos megfigyelés után elmondható, hogy egy átlagos ember, aki először önállóan polírozott kerámia burkolatot indított a fürdőszobában, 1 m 2 / órás és fél óra sebességgel. Mennyi ideig? Nem! Érdekes és ingyenes!

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

A kerámia burkolólapok elhelyezése a padlón a fürdőszobában

A fürdőszoba, a konyha és a folyosó modern belső terét a színek és anyagok kombinációján alapuló érdekes tervezési megoldások különböztetik meg, de egyáltalán nem működik. A legtöbb szoba csempével díszített. És ez nem a választás hiánya miatt történt. A fő ok a népszerűsége a csempe - könnyű karbantartása és betartása számos működési követelményeket is kapcsolódó nagy forgalmú területeken. A csempe burkolásának lehetőségei a fürdőszoba padlóján kissé kisebbek, mint az anyag saját maga által kínált lehetőségei, a gyártók különböző méretekben, mintákban és textúrákban kínálják. De ez elegendő egy exkluzív belső kialakításához.

Cserép vásárlása: számolás és választás

Egy csempe elhelyezése a padlón lévő fürdőszobában egyszerű, ha tudod, hogy mennyire van szükség. Az olyan helyzetek, ahol a falazaton nincs egy vagy két elem, nem ritka, mint a fennmaradó csomagolás.

Az akvizíció legnehezebb része - a választás. A széleskörű idegesség és az egyik lehetőségtől a másikig rohan. Itt a legfontosabb az, hogy a következő mutatókra összpontosítsunk, amelyeket a vásárlás előtt meg kell határozni:

 • mérete;
 • formálni;
 • színtartomány;
 • design (klasszikus, mintázatok, színes düh);
 • árat.

Pontos számításokkal kell vásárolni. A legfontosabb dolog, amit ki kell számítani a kötet. Ezt megteheti önmagában vagy egy online számológép használatával, amely figyelembe veszi a csempe méretét és a helyiség területét. Jobb értelme számolni az egyes tételek számát. Préselésnél és bizonyos elrendezésnél a fogyóeszköz végső számjegye felfelé változhat.

A műveletek sorrendje a számítások során:

 1. A burkolat felületmérése.
 2. Egy részletes alaprajz kidolgozása, a méretaránynak megfelelően, egy ajtó kijelölése.
 3. Rajz terület rajzolás lemezek alkalmazásával és 3-5 mm-es adagolással a csempe ízületeken.
 4. Az ábrákon dekoratív elemeket és határokat kell feltüntetni.
 5. A vágott cserépet nem észrevehető helyeken használják, az egész a bejáraton, az ajtókon és a nyílt falakon.

A falazás papírra történő jelölése után kiszámíthatja a kívánt csempék számát. De még mindig jobb, ha marginális áron vásárolni, mint a csempe törések és összeomlások folyamatában, ami nem teszi lehetővé, hogy használják a szembenézéskor. Tehát ajánlott 5-10% -ot hozzáadni a küzdelemhez és a házassághoz kapcsolódó eredményekhez, amelyek elkerülhetetlenek még az ékszer munka során is.

Amellett, hogy a bélés kerámiákhoz szüksége van egy alapozóra és ragasztóanyagra. Minden tételt közvetlenül a munka előtt kell megvásárolni, és nem egy évvel a használat előtt. Nem, a csempe nem fog romlani, de ha ez nem elég, akkor találja meg ezt a gyártási tétet vagy árnyék lehetetlen feladat.

Ne féljen nagy mennyiségű csempék készítéséhez, ha a szoba bélését a közeljövőre tervezik. A többi lapot vissza lehet adni, a legfontosabb az ellenőrzés megtartása. Fontos! Ezért ajánlatos megvásárolni az építőanyagokat a láncraktárakban, amelyekben nincs visszatérési probléma.

Eszközök és anyagok

A fürdőszobában, a folyosón, a konyhában vagy a WC-n lévő helyiség megfelelő csempézéséhez a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • csempe;
 • nedvességálló csemperagasztó;
 • fugázó ízületekhez;
 • gumi simító habarcs;
 • primer;
 • fogazott simító;
 • roller;
 • bolgár;
 • fúvóka "ballerina";
 • lézer szint;
 • műanyag keresztek;
 • rongyok a megoldás eltávolítására egy csempe.

A legnehezebb megoldás a ragasztás összetételének keverése. Azonban a legegyszerűbb, ha a munkát nem manuálisan, hanem fúvókás keverő segítségével végzik.

A legfontosabb anyag a nedvességálló csempe ragasztó. A javítások nem egy évre készülnek, ezért a legapróbb komponenseknek is kiváló minőségűnek kell lenniük. Ezenkívül a magas páratartalom rendkívüli figyelmet igényel az ízületek ragasztása és fugázása során, amelyeknek nemcsak elsődleges feladataikat kell elvégezniük, hanem nem szabad félniük a túlzott nedvességtől és a hirtelen hőmérsékletváltozásoktól.

Laying csempék a fürdőszoba a padlón

Mielőtt a csempe a padlóra a WC-ben kell elvégezni előkészítő munkát. Tehát a lefektetési folyamat három szakaszból áll: az alap készítése, jelölése és elhelyezése. Mindegyik rendelkezik saját árnyalatával, titkaival és technológiájával. Ezért érdemes minden folyamatot fokozatosan megszüntetni, fontos szempontokat figyelembe véve.

1. Padló előkészítése

A homlokfelület fő követelménye a látható hibák hiánya és a tökéletes egyenletesség. Még a legkisebb árnyalatokat is meg kell szüntetni egy vékony esztrichréteggel. A következő lépés a vízvezeték szétszerelése.

A padló kiegyenlítése esetén egyszerű beton megoldást vagy önszintező keveréket használhat. A töltés vastagsága befolyásolja az alap állapotát. A szárítási idő vastagsága a vastagságtól függ. Ha a munkakörnyezet kicsi, akkor ajánlott nem menteni és megállni egy önterülő keverékben, amelynek összetétele felgyorsítja a keményedési folyamatot, és lehetővé teszi, hogy gyorsan haladjon a következő munkafolyamatig.

Azt is ajánljuk, hogy tanulmányozzák a cserép cseréjére vonatkozó cikket a padlón.

2. Jelölés

A padló nem igényel olyan lelki jeleket, mint a falak. A csempe még mindig le kell vágni, ezért a fő követelmény ebben a szakaszban az aszimmetria hiánya, amely negatívan befolyásolja a burkolat és a szoba átfogó érzékelését.

A munka az egyik falról indul. Jobb, ha a leglátványosabbat választja, vagy az ajtóból kilép. A kiválasztott fal a falazat kezdete. A kiindulási pontból rajzolhatja azokat a lapok sorát, amelyek nem igényelnek vágást.

3. Falazat

Ragasztani a csempe a padlón kell egy hasonló falburkoló technológia. Az egyetlen különbség a kúszás hiánya és az első sor rögzítésének szükségessége.

 • Primer óvatosan emelt bázis.
 • A padló megjelölése. Ugyanezek az elvek érvényesek - a minimális darabszámra számítva. Kerülje a keskeny szeleteket. Jobb kiszámítani a sémát, és jelölni a padlót úgy, hogy a vágott csempe szimmetrikusan helyezkedjen el az ellenkező falakon.
 • Alkalmazzon egy fogazott simítóval az elkészített ragasztókeverék csempealapjára és kézzel a padlóra nyomva. A kinyúló burkolólapot "gumiabroncs segítségével" lehet helyezni.
 • A rések állandó méretének ellenőrzése műanyag keresztezéssel.
 • A burkolat elülső felületének időben történő tisztítása roncsból a megoldásból.
 • Fugahézagok a falburkolat elvén.

A padló vízszigetelése

A fürdőszobai padló vízszigetelése szükséges. Lehetővé teszi, hogy megakadályozzuk a gomba megjelenését és a baktériumok sokszorozódását, megóvva az épületet és a befejező anyagokat a nedvességtől, ami destruktív.

A megfelelően kiválasztott vízszigetelés és a kiváló minőségű munka közvetlenül befolyásolja a padló hosszát. A hiba nemcsak a gomba megjelenését okozhatja, amelyet nehéz eltávolítani, hanem a cserép cseréjének szükségességét is. Ezenkívül egy vízálló padló védi a vízszivárgást az áradás alatt az alábbi lakásban.

A vízszigetelő anyagok az alábbi változatokban szerepelnek:

 • obmazochnye;
 • impregnáló;
 • tekercsek, filmek, bitumen;
 • hidrofób gipsz;
 • vízálló festékek;
 • gumi alapon.

Minden típusnak saját szerkezete, tulajdonságai és ajánlott terhelése van. Gyakorlatilag mindenféle vízszigetelés alkalmas padlózat vízszigetelésére a fürdőszobában, kivéve a műanyag fóliát. Az anyag gyenge páraáteresztő képességgel rendelkezik, ami hatalmas hátrányt jelent a fürdőszobában való használathoz.

Fektetési lehetőségek - hogyan lehet csempe a padlón a WC és fürdőszoba

A kőművesség kialakítása szabványos vagy exkluzív lehet. A kezdők jobban használják a hulladék mintákat és rendszereket. Minél bonyolultabb az elrendezés és annál sokrétűbb a felhasznált anyagok, annál több ügyességre lesz szüksége a kezelőtől. A csempe burkolása a fürdőszobában igényel figyelmet, számítást és élményt.

A csempe lehetőségek kombinációja a fürdőszoba, a fürdőszoba, a konyha és a folyosó érdekes kialakításának megteremtéséhez sok. A legnépszerűbb kombinációk a következők:

 • Átlósan. A fektetés vizuálisan növeli a szoba szélességét és magasságát.
 • Pepita. A csempe egy kockarendszer-mintázatban van elhelyezve. Egy meglehetősen egyszerű módszer és könnyen megjelölhető rendszer. Fontos! Csak azonos méretű lapokat kell használni. Az ideális lehetőség - négyzet alakú cserép.
 • Modult. Ehhez a módszerhez használja a különböző méretű csempeit, amelyek, ha hozzáadva, egy négyzet vagy téglalap alakú szilárd modulot alkotnak. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy ne csatlakozzon a sablonhoz, hanem olyan exkluzív dizájnt hozzon létre, amely szokatlan és kifinomultnak tartja.
 • Művészi rendetlenség. Költségvetési lehetőség. Különböző típusú anyagokat használnak. Így kombinálhat több drága típust, és akár húsz olcsó is lehet, így egy exkluzív panelet kaphat. A lényeg az, hogy ugyanarra a színtartományra ragaszkodjunk. Különböző árnyalatokat választhat. A művészi hátrányban tervezett fürdő nagyon kreatívnak tűnik.
 • Patchwork paplan. Egy másik költségvetési lehetőség a csempe elhelyezése. Ez magában foglalja 2-3 anyagtípus használatát, szimmetrikusan kombinálva egymással egy adott ciklussal. A feltűnő kialakítás elkerülhető az azonos típusú csempe 60-70% -ának, 40-30% -ának pedig mintázatával.

A nedvességálló ragasztó választéka

A fő tulajdonsága a csempe burkolóanyag ragasztásának megválasztása a fürdőszobában. A jó ragasztó a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Jó tapadás. A cserép sokat mér, különösen porcelánból készült, vagy csak nagy méretű. A markolatnak tőke kell legyen. Ez nagyfokú tapadást eredményez.
 • Plaszticitás. A jó minőségű vastag vagy folyékony ragasztó nem kevésbé jó plaszticitás - könnyen alkalmazható a csempe és a padló belső felületére, és nem terjed.
 • Kenhető. Fontos minőség. A szóródó ragasztó meg tudja tölteni a repedéseket, csiszolt bázisokat és hibákat.
 • Lassú szárítás. Minél lassabb a ragasztó, amely felszívja a vizet és kiszárad, annál több lehetőség nyílik, ha szükséges, hogy kiigazításokat és korrekciókat hajtson végre a telepítésen és hibákon. Ráadásul annál lassabban szárad a ragasztó, annál erősebb a csempe az alapra.

A ragasztó választékát további tényezők is befolyásolják:

 • Felületi anyag a béléshez. A beton padlócement habarcs, gipszkarton - diszperzió.
 • Csempe. Minél nehezebb, annál rugalmasabb a ragasztó.
 • Színes. A halmozott csempe árnyékában van kiválasztva.
 • A csempe mérete. Minél nagyobb és nehezebb a csempe, annál nagyobb az adszorpció.
 • További követelmények. Például a penész elleni küzdelem, amelyet antiszeptikus vagy fungicid készítmények bejuttatásával érnek el a ragasztóban.

Mi mást keres a ragasztó kiválasztásakor? A lefekvés rovására. 1 m2-es arculattal. átlagosan 5 kg-ot kell használni. ragasztó. A vásárlás előtt elegendő pontosan kiszámítani a tojás felszínét.

Ezt követõen a ragasztó legfontosabb márkáját tartjuk szemlélõnek, ami jól bizonyított a fürdõszobákkal szemben.

 • Mira 3100 unfix. Ez a kerámia csempe ragasztóanyaga a fürdőszobában, amely minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik, beleértve a nedvességállóságot, a fagyállóságot és a magas tapadási szintet. Falra és padlóra történő fektetéshez, valamint kültéri használatra is alkalmas. Vékony rétegtípusú keverék és minden típusú felülethez alkalmazható, és mozaikos mozaikozásra engedélyezett a rácson. A csomagolás ára 5 dollár 25 kg.
 • Kreisel Maxi-Multi. Általában falikárpitok ragasztására használják a fürdőszobában és a zuhanyzókban. A ragasztó egyedülállósága a víz rugalmasságának növelésével vagy javításával képes önmagát beállítani. Száraz keverék formájában készül, és rendelkezik a nedves helyiség összes szükséges jellemzőjével. Tegyük fel a tégla cserép, a kő, a porcelán csempe és a csempe. Az átlagos költség 4,8 dollár 25 font.
 • Knauf Flexkleber. Egy másik ragasztó a csempe a fürdőszobában, amely használható kültéri és beltéri használatra. A kompozíció ideális nagyméretű csempékhez, mivel rugalmassága és az összes szükséges mutató a fürdőszobában. Nagy fagyállósággal rendelkezik, és a fűtött padlók rendszerének felállításakor is alkalmazható.

Információért. A fenti típusú ragasztók száraz formában készülnek és Portland-cementet használnak kötőanyagként. A konzisztenciát szükség szerint beállíthatja a hozzáadott víz aránya. Hogyan ragasztjuk be a fürdőszobában száraz keverékeket a gyártónak. A kompozíciókat konstrukciójú konstrukcióban keverjük össze, és a felszínre fogazott spatulákat alkalmazunk. A fogak spatulájának magasságát a ragasztó vastagságától függően választjuk ki.

 • Ceresit CU Ez egy vízálló csempe ragasztó, amely kétkomponensű, és lehetővé teszi a csempék bármilyen típusú hordozó, beleértve a műanyag és egyenletes fém. Ugyanazt az összetételt alkalmazzák ízületek habarcsjaként. A ragasztó ellenáll a kémiai komponenseknek, hideg ellenállása és nagy tapadású. Lehetővé teszi, hogy nagy lapokat helyezzen a falra. Mindazonáltal magas ára van, 8, 10 és 12 kg-os műanyag tartályokban csomagolva. A ragasztó ára 50-77 dollár csomagonként.

Ezek a ragasztók főbb márkái, amelyeket mind a szakemberek, mind a kezdők használnak a nedves helyiségek cseréjéhez. Amikor egy fürdőszobai kompozíciót választanak, nem annyira fontos, hogy mennyi ragasztót kell fizetnie egy csempére a fürdőszobában, mennyire fontos a megfelelő választás a kiválasztott csempe és a felületi minőség tekintetében. A mentés erre nem ajánlott.

A nagy nedvességtartalmú habarcs választása

A csempe fő funkciója a bevont felületek nedvességtől és víztől való védelme. A fektetési technika a varratszerkezetre épül, így a burkolólapok közötti rések hiányoznak. A nedvesség áthatolhat, ami penész és penész képződését eredményezi. Ez is az egyik oka a csempe-delaminációnak a felületről. Ezért kell a varratokat dörzsölni. És válassza ezt a jobb vízszigetelő habarcsot. Csak így lesz a csempézett padló és a falak nemcsak vonzónak, hanem könnyen tisztíthatónak is.

A gyártók háromféle nedvességálló habarcsot kínálnak:

 • cement alapú;
 • epoxi;
 • szilikon.

A legtartósabb fugázó cement. Ez a fő előnyük. A készítményt lágyítószerekkel, polimer adalékokkal és szervetlen eredetű pigmentfestékkel dúsították.

A cementhabarcs készen és szárazan kerül eladásra. Két csoportba sorolhatók: legfeljebb 5 mm széles és nagy indexű fugázáshoz. A száraz habarcson keveredési arányokat tartalmaz.

A cementhabarcs előnyei:

 • könnyű előkészítés;
 • az alkalmazás egyszerűsége;
 • jó jelzés a fagyállóságra;
 • megfizethető költség.

A hátrányok közé tartozik egy kis színpaletta, gyenge tolerancia a mechanikai terhelésekhez és a meghibásodáshoz, amikor agresszív környezetben lép fel.

Az epoxi habarcs kétkomponensű, epoxi gyantából és keményítőből készült anyag. A vegyes megoldás nagy rugalmasságot és viszkozitást eredményez, ami akadályozza a munkát. A végeredmény azonban megéri, mert magas színvonalú. Epoxi habarcs, amely az autómosókhoz, zuhanyozókhoz, mosodákhoz és más olyan létesítményekhez tartozik, amelyek sok vizet használnak.

 • nagy nedvességállóság;
 • a vegyi eszközök közömbössége;
 • a penész és gombák képződésének megakadályozása;
 • hosszú élettartam;
 • széles árnyalatok kiválasztása.
 • magas költségek;
 • alkalmazási komplexitás.

Az epoxi habarcsot zsákként kell használni, hasonlóan a tőzeghez vagy a viasz által hőkezelt területek előfeldolgozásához, amelyet munka után eltávolítanak kaparóval és forró vízzel.

Az utolsó típusú habarcs a legelasztikusabbra és szilikonra utal. A velük való munkavégzés egyszerű és kényelmes. Különösen fontos a kis területeken történő munkavégzés során. Eladott szilikon habarcs készen, csövekben vagy patronokban csomagolva.

 • fokozott tapadás;
 • kiváló tapadás bármilyen felületre;
 • nedvességállóság;
 • egyenletes eloszlás az ízületeknél;
 • széles színválasztékban.

A fő hátrány a rövid élettartam. Ezért jobb, ha szilikon habarcsot használnak a falakhoz, a padlón gyorsan kudarcot vallanak és rendszeres frissítéseket igényelnek. Másik hátránya a szilikon szennyeződése, függetlenül attól, hogy milyen jól van törölve, aminek következtében a varratok árnyékolódnak.

Amint láthatja, a padlón lévő csempe a fürdőszobában vagy a falban könnyen illeszkedik, ha tudja, hogy mik, hogyan és mikor. A lépésenkénti utasítások segítenek nemcsak a helyiségek gyors furnérálásában, hanem minőségi teljesítésében is.

A csempe behelyezése a padlóra

A padlóburkoló lapok elhelyezése a házban olyan feladat, amely megvalósítható, bár nem könnyű. Minden szakasz, amely az anyagválasztással kezdődik, felelősségteljes hozzáállást és gondoskodást igényel, különben lehetetlen minőségi eredmény elérése. A leghosszabb és legnehezebb folyamat az alap készítése, és minél jobb a felszín elkészítése, annál könnyebb a csempét elhelyezni a padlón. A bélés technológiája önmagában nem túl bonyolult, és ha pontosan követi az utasításokat, tökéletesen megbirkózhat a tapasztalat nélkül is.

A csempe behelyezése a padlóra

Az egyik lehetséges csempeburkolat a fürdőszobában

Csempék és kapcsolódó anyagok kiválasztása

A padlólap burkolata hatalmas, és azonnal választani nem könnyű. Figyelembe véve a mintákat, először figyeljen a következő jellemzőkre:

 • csempevastagság;
 • csúszásgátló bevonat jelenléte;
 • a kémiailag agresszív hatásokkal szembeni ellenállás;
 • nedvességállóság.

A fürdőszobában lévő csempe nem lehet csúszós

A padlólap optimális vastagsága 9-12 mm, alakban és méretben a legjobb választani egy 200x200 vagy 300x300 mm-es négyzet alakú csempe. Számos alakos csempe van, amelyek nagyon lenyűgözőek és szokatlanok, de telepítéséhez magas szintű készség szükséges. Ugyanezen okból a kezdő nem választhat olyan lehetőségeket, amelyek összetett mintázatot képeznek, amikor elhelyezik - itt nagyon pontos számításra van szükség a mintához illően, és a tapasztalat hiánya miatt nem könnyű megtenni.

Kezdőknek jobb választani a klasszikus csempe formájában négyzetek

Padlólapok a fürdőszobában

Az anyag vízfelvétele nem haladhatja meg a 4,5% -ot, a súrlódási tényezőnek ellenkezőleg legfeljebb 0,75 lehet. Egy ilyen csempe biztonságban marad, miután a víz megérkezik, ami gyakran történik a fürdőszobában. A műszaki jellemzőkkel kapcsolatos információk mindig megtalálhatóak a csomagoláson, tehát a kiválasztás során óvatosan olvassa el az adatokat.

Ikonok, amelyek jelzik a csempe tulajdonságait

És ne vásároljon csempéket, ha az eladó nem tud minőségi tanúsítványt adni - a termékeket minden jó hírű gyártó tanúsítja.

A csempe mellett ragasztóanyagokat, vízszigetelő anyagokat és fugákat kell használni az ízületekhez. A ragasztó a legjobb, ha egy cement alapot visz be: viszonylag olcsó, könnyen alkalmazható, kiváló tapadást biztosít a csempe számára az alaphoz és nem fél a nedvességtől. Népszerű lehetőségek a Ceresit CM 11, az Eunice Plus, a Weber vetonit ultra fix.

Ragasztó Ceresit CM 11 Plus kerámialapokhoz

Weber vetonit ultra fix

A vízszigetelés a bevonat (pl. Perfekta Aqua Stop), vakolat (Ceresit CR-65, Knauf FLACHENDICHT) vagy impregnálás (Penetron) legmegfelelőbb. Ezek a vegyületek könnyen alkalmazhatók és megbízható védelmet nyújtanak a nedvesség bejutása ellen.

Ceresit CR 65. Cement vízszigetelő vegyület

Ami a habarcsot illeti, itt kell választania a cement és az epoxi keverék között. Cement olcsóbb, könnyebben alkalmazható, a kezdő varázsló a legjobb lehetőség. Az epoxi vegyületek tartósabbak és tartósabbak, de a velük való munka nehezebb.

Hígított cementhabarcs

Kétkomponensű epoxi habarcs

Padló előkészítés

A burkolólapokat a legegyszerűbben szilárd alapon kell elhelyezni. Nem hagyhat repedéseket, forgácsokat, gézeket és más hibákat, különben hamarosan az új bevonat felhasználhatatlanná válik. Először is gondosan ellenőriznie kell a padlót, és meg kell határoznia az egyenlőtlenség mértékét. Ehhez csatolja az épület szintjét több helyre az alaphoz, és mérje meg a szerszám szélességének szélességét egy vonalzóval. Ha az eltérések nem haladják meg az 5 mm-t, nincs szükség további összehangolásra - minden rendellenesség elrejti a ragasztó oldatot. Ebben az esetben a felület egyszerűen tisztításra kerül a portól és alaposan előkezelve.

A padló egyenletességének meghatározása

Az ellenőrzést egy hosszú szabály vagy szint végzi

Ha a magassági különbségek nagyok, vizuálisan meg kell határoznia a padló legmagasabb pontjait, és jelölni kell a helyiség peremén, hogy kitöltsék az esztrichet. A jelölést egy szinttel kell elvégezni, ellenkező esetben a padló lejtős lesz. Ezután szerelje be a jelzőfényeket a profilból és öntsön a cement-homok habarcsot. Körülbelül egy hónap múlva el kell szárítani az esztrichet, és amíg teljesen száraz, nem lehet befejezni. Ha a burkolólapot nedves talpon helyezzük el, akkor hamarosan elmarad, és akár terhelés is felrobbanhat, ezért jobb, ha nem kockáztatjuk meg.

Beaconok elhelyezése a padlón és rögzítésük

A padlóburkolatok keverékének elkészítése

A keverék behelyezése és a szabály beigazítása a jelzőfényekre

A munka elvégzése. A világítótesteket el kell távolítani, és a hornyokat oldattal kell lezárni

Szárítás után vízszigetelést kell végezni. A védőszerkezetet egy görgővel vagy ecsettel kell felhordani a padlófelületen, néhány centiméterrel megragadva a falat. A sarkokat és az ízületeket különös gonddal kell kidolgozni. By the way, sok kézműves nem veszi vízszigetelés, de inkább a kezelt esztrich 1-2 alkalommal egy mély penetrációs alapozó. A fürdőszoba szokásos működéséhez elég ez, de az árvíz esetén a víz könnyedén leküzdheti az ilyen akadályt, és a padlótól a szomszédokig áramlik.

Végezze el a padló vízszigetelését

Videó - Do-it-yourself vízálló fürdőszoba padló

Kiválasztás módja a tojás

Mielőtt elkezdené szembenézni, ki kell választania a burkolólap legmegfelelőbb módját:

 • hagyományos - a csempe egyenlő sorokban helyezkedik el vízszintesen és függőlegesen. Ez a lehetőség a legegyszerűbb és legegyszerűbb egy kezdő számára. A csempe rendszerint négyszögletes, bár ez a módszer téglalap alakú csempékre is alkalmazható;

Hagyományos cserép

Táblázat elrendezés opció

Átlós csempézés

A fa alatt fekvő csempe átlósan eltolódott

Halszálkás csempe burkolás

A nem klasszikus cserép lefektetésének másik változata

Cserélhető lapok

Ha egyáltalán nincs tapasztalata ilyen munkákról, akkor a legjobb módszer a hagyományos módszer kiválasztására - ez időt takarít meg és minimalizálja a vágás anyagfelhasználását. De az egyszerűség ellenére még mindig meg kell próbálnod: ilyen bevonattal minden varrás hibája jól látható, ezért amikor felfekteted, maximális pontosságot és figyelmet kell mutatnod.

Csempézéstechnika

Tehát egy sima, száraz bázis van a bélés alatt. Közvetlenül a csempe burkolásához közvetlenül a padlóra rakható, és hogyan kell ezt megtenni, a legrészletesebbet tekintjük.

A munkához szükség lesz:

 • építő mixer;
 • két spatula - rendszeres és fogazott (8-10 mm-es fogakkal);
 • gumi sisak;
 • hosszú buborékszint;
 • műanyag keresztezések 2-2,5 mm átmérőjű varratokhoz;
 • csempevágó vagy csiszológép.

1. lépés: A csempe ragasztó nélkül ragasztva van a padlón, hogy kiválassza a legoptimálisabb helyet, és ellenőrizze az illeszkedést a sarkokban.

Ragasztás nélkül

A csempe alsó felülete

Például, ha a sarkok egyenetlenek, a csempe lesz vágva, ami további erőfeszítéseket és időt igényel. Az ilyen hiba kijavítására nincs más mód, ezért a falak kiegyenlítésének szakaszában is gondoskodni kell a sarkok helyességéről.

Ha a sor utolsó tileje nem teljesen illeszkedik, akkor jobb, ha a lapokat úgy mozgatják, hogy mindkét oldalon ugyanaz a távolság maradjon, és mindkét extrém elemet lefektethesse. Így a bélés sokkal esztétikusabb lesz. Miután meghatározták az anyag helyét, a legkülső csempe a körvonal mentén egy ceruzával van körülvéve - e jelölés szerint a tokozás megkezdődik.

Jelölés a padlóra csempék elhelyezése céljából

2. lépés: A padló felületét egy vízálló alapozóval kezeljük, amely a penészgomba-adalékokkal rendelkezik. Az alapozó széles kefével vagy hengerrel alkalmazható, a legfontosabb az, hogy nincs hiányzó hely. Ezt követően meg kell várnia, hogy az alap kiszáradjon.

3. lépés: Keverje össze a tapadóoldatot: öntsön öntött ragasztót egy vödörbe szobahőmérsékleten, és keverjük, amíg homogén keverővel alacsony sebesség mellett. Ha nagy sebességgel zavarja meg, akkor sok oldószer buborék keletkezik, ami a tapadóréteg gyengülését és zsugorodását eredményezi. Keverje hozzá néhány percig, majd hagyja 5 percen át állni, majd keverje össze újra. A víz és a száraz keverék pontos mennyisége a csomagoláson feltüntetett, ezért figyelmesen olvassa el az utasításokat a munka megkezdése előtt.

4. lépés: Ragassza fel a ragasztót egy hagyományos spatulával, és vastag réteggel ragassza le a padlóra anélkül, hogy túlmutatna a jelölővonalakon. Az alkalmazási területnek meg kell felelnie egy csempe méretének. A megoldás kiegyensúlyozásával vegyen egy fogazott simítót, és tartsa a ragasztó felett úgy, hogy mély hornyok alakuljanak ki. A mozgásokat csak egy irányban hajtják végre, úgyhogy a hornyok párhuzamosak.

Ragasztás és csempézés

5. lépés: Vegye ki az első csempe, nedvesítse meg a vízzel, és ugyanúgy ragasztja a hátoldalát. Ha van egy fogazott simító, dobja a csempe úgy, hogy a hornyok keresztezzék a derékszöget. Ez a telepítés biztosítja a legjobb tapadást és megkönnyíti a kis szabálytalanságok blokkolását. A csempe oldalszéleinek feltétlenül egyértelműen egybe kell esniük a jelölő vonalakkal, és egyik oldalon szorosan a falra vagy a fürdőkádra. Az anyagot szilárdan nyomja a padlóra, majd vigye fel a buborék szintjét, és ellenőrizze a vízszintes helyzetet. Ha szükséges, javítsa meg a csempe gumi kalapáccsal.

Egyengető ragasztó egy fogazott simítóval

Tanács. Általában a csempe hátoldalán egy nyíl lenyomata jelzi a tojás irányát. Még akkor is, ha az elülső felületen lévő mintát nehezen lehet megkülönböztetni, kaotikus, mindig szükséges a csempe elhelyezése úgy, hogy a nyíl egy irányba mutasson - ez megakadályozza a minta torzulását és a homlokzat megjelenését.

6. lépés: Az oldatot ismét alkalmazzák, ezúttal több elem egyszerre, egyenletesen és gyorsítva egy fogazott simítóval egy időben. Vegye le a következő csempe, nedves, nedves szivaccsal a hátoldalon, ragasztva. A felületre helyezve a műanyag kereszteződést a csomópontba helyezzük, hogy biztosítsuk az egyenletes varrást. Nyomja le és vízszintesen illeszkedjen. A szintet azonnal alkalmazni kell mindkét csempe számára több ponton, hogy ne legyen különbség a magasság között.

A padlózat burkolásának folyamata

7. lépés. Ugyanígy feküdt az egész csempe többi része, majd csatolja a vágást. Annak érdekében, hogy megfelelően vágja az anyagot, egész csempe kerül alkalmazásra a fennmaradó része a padló között a fal és a bélés, és egy vágási vonalat húzott ceruzával. Ezután csempevágó vagy csiszológép segítségével vágja le a felesleget, és helyezze a töredéket a ragasztóra.

Cserép csempe vágó

Tanács. A ragasztó alkalmazása előtt gondosan ellenőrizze a csempe széleit: ha csiszolják, akkor jobb, ha ilyen elemeket használnak a sarkok és a nehezen elérhető helyek vágásához. A nyílt területen ezek a hibák nyilvánvalóak és elrontják az egész megjelenést.

8. lépés Az első sor elhelyezésével folytassa a második lépést, figyelve a varratok azonos vastagságát, és folyamatosan ellenőrizze a vízszintes bevonat szintjét. A fektetésnél a távoli falról az ajtóra kell elmozdulnia, hogy közben ne dolgozzon a már ragasztott lapokkal. Nagyon fontos, hogy kövesse a sarkok konvergenciáját, a kényelem érdekében további keresztet helyezhet el a varratok metszéspontján. Elfogadhatatlan, hogy a sarkokban a magasságkülönbségek alakulnak ki - ezeket a területeket folyamatosan ellenőrizni kell.

A padlózat burkolásának folyamata

9. lépés: Miután befejezte a tojást, hagyja a helyiséget egy napig jól keményedő ragasztóra. Ezután a kereszteket alaposan eltávolítjuk, és a varrásokban maradt felesleges habarcsot eltávolítjuk.

10. lépés. Ezt követően megkezdheti a csempe ízületek fugázását - fúj. A simító keveréket egy gumi spatulával kell felhordani: vegyél fel egy kis habarcsot és a varrat hosszában elosztva, gondosan dörzsölve a keveréket a hornyokba. Lassan, egyenletesen kell kitöltenie az üregeket, és eltávolítani a felesleges keveréket. A varratokon kívül a fugázási folyamatok a csatorna kerületek körüli területeken kerülnek kialakításra.

11. lépés: A habarcs felhordása után 10-15 perccel nedves szivaccsal törölje le a kezelt ízületeket a keverék maradványainak lemosásához. Ne engedje, hogy az oldat kiszáradjon, ellenkező esetben sokkal nehezebb lesz eltávolítani a bélés felületéről. A szivacs tisztításakor a lehető legtöbbször öblítse le a szivacsot, és változtassa meg a vizet, különben fehér foltok és csíkok lesznek a csempe felületén.

Videó - Fugázólapok

Körülbelül két hét elteltével a varratokat tovább lehet védeni egy vízálló anyaggal, amelyet a habarcs felett alkalmaznak. Ez a padló befejezése teljesnek tekinthető, és ha minden a szabályok szerint történik, akkor a bevonat évekig tart, az eredeti megjelenést megtartva.