Legfontosabb > Bútor

Hogyan tegyük csempe a fapadló a fürdőszobában

A cserép alap leggyakrabban cement beton, de néha nem lehet különféle okokból előállítani. Lehetséges, hogy ebben az esetben csempéket helyeznek a faalapra? És ha igen, hogyan kell csinálni, mert a fa és a cserép nem kompatibilis anyagok? A válasz: lehet, de csak akkor, ha alaposan előkészíti a felületet, és ragaszkodik a speciális technológia. Nézzük meg, hogyan kell csempe a fürdőszoba a fapadló szerint az összes szabályt.

A csempe árnyalatai egy fa alapon

A fa deformációnak van kitéve, megrepedhet és megduzzadhat, és ezek a tulajdonságok egyáltalán nem járulnak hozzá a padlón elhelyezett kiváló minőségű és tartós csempeburkolatok kialakításához. A statikus jelleg hiánya miatt a ragasztó megtörik, a csempe elmarad a felszíntől. Ezért szükség van egy szigetelő csillapító réteg létrehozására vagy arra, hogy a bázis nagyobb merevséget biztosítson.

Ha a fából készült padlóról beszélünk a fürdőszobában, fontos, hogy gondoskodjunk a nedvességtől való védelemről, ami a penész és a penész kialakulásához, a rothadó lapokhoz, a fa deformációjához vezet. A kerámia megbízható védelmet nyújt a nedvesség ellen, ha megfelelően felkészíti az alapot, majd minőségi módon feldolgozza a varratokat.

Miután a cserépet egy faalapra telepítette, fel kell készülnie az alábbi problémákra, amelyeket csak a felső bevonás előtt lehet rögzíteni:

 • a felület lehajlása, ha a rönkök közötti lépés több mint 0,5 m, vagy ha az aljzat vastagsága kisebb, mint 20 mm;
 • a csempe elmarad az alaptól;
 • egy sikoly, amelyet egy kerámia réteg nem kíméli.

Vizsgáljuk meg a bázis és a fektetési csempe előkészítését.

Az aljzat előkészítése a cserépbeállításhoz

Mielőtt csempével dolgozna, felméri a felület állapotát.

 1. Eltávolított díszítő bevonatok linóleum, laminált formában stb.
 2. Régi vízszigetelés cserélje ki. A védőrétegnek kiváló minőségűnek kell lennie.
 3. Különös figyelmet fordítanak az aljzat ellenőrzésére, amely olcsó fából készül.
 4. A lerakódások csúcsminőségű fából készültek, amelyeket antiszeptikus anyagokkal kezeltek. Nem változtathatók meg, de ellenőrizni kell.

A régi padlólapon nincs elhelyezve, mert a sikoly nem kerül ki, és a csempézett padló mindig veszélyben van.

A faalap készítésének eljárása:

 • Teljes körű leszerelés a bevonatok eltávolításával, befejeződésével és aljzatával történik. A szétszerelés munkaigényes, de a jó eredmények érdekében meg kell csinálni.
 • Az alap szintre van állítva.
 • A szétszerelt padlókat mélyen behatolva fertőtlenítő és égésgátló anyaggal kezeljük. A rétegeket többször alkalmazzák teljes száradással. Ha a mennyezet beton, a felületet egy primerrel és a gipsz-résekkel kell kezelni.
 • A laptömítő lapokat szétszerelik és kicserélik, ha kopás észlelhető.

A késések közötti távolság nem haladhatja meg a 0,5 mt. A fa nem képes ellenállni a terhelésnek, és a padló leesik. Ha ez a távolság nagyobb, logokat kell hozzáadni, az optimális lépés 0,4 m.

 • Torzulások jelenlétében a formatervezés egyenetlen lesz, vagy béléscsillapítók használatával.

A késleltetés alatt vízszigetelést kell biztosítani: tetőfedő anyag, polietilén vagy speciális filmek, amelyek nem engedik meg a nedvességet, és megakadályozzák a felületen a kondenzáció kialakulását.

 • Az alap és a késések közötti tér tele van finom expandált agyaggal. Hő- és hangszigetelőként működik, és felszívja a felesleges nedvességet. Fent van egy 5 cm-es hézag a szellőzéshez. Szükség van a levegő kilépésére a padló alatti térből.
 • A csempe alapja egy tábla vagy vastag vízálló rétegelt lemez. A lakkot vagy a festéket eltávolítják a régi felületekről. A lapok között 3-5 mm-es rés marad a nedvességtől való deformáció kompenzálására. A padlót egy darálóval egyenlítik ki, a nyílások fel vannak szerelve.

Az izoláló réteg létrehozása

Az esztrich vagy csemperagasztó merevsége lényegesen magasabb, mint az alapként használt faé. Ezért a csempe és a padló között egy olyan réteg, amely kompenzálja a fa mozgását, valamint egy vízszigetelő réteget képez.

Különleges multifunkcionális film használata esetén a párnázó réteget a kemény oldalon kell elhelyezni a csempe és a rugalmas oldal felé - a táblákhoz. Annak érdekében, hogy lélegezzenek, az anyagnak gőzzel és levegővel kell átmennie, de meg kell akadályoznia a nedvesség behatolását.

A vízszigetelés lehet tekercs vagy folyadék.

 • A tömör anyagot a padlón tekerjük és Scotch-szalaggal rögzítjük.
 • A szárítóolajat vagy a latex impregnációt egy fa felületre helyezzük, és a festékhálót azonnal lefektetjük.

A csappantyú a fa mozgása ellenében rugalmas aljzatragasztó lehet, amelyen a csempe fel van szerelve.

A csempe és a fa közötti közbenső réteg: lehetőségek

Nem ajánlott a csempe közvetlenül a fapadlóra helyezni. A padló deformálódhat és repedhet. A kerámia burkolólapok alatt merev alapot kell használni, amelyet a következő anyagok egyikeként használnak:

 • rétegelt lemez, OSB;
 • önterülő vegyület;
 • gipszrost.

Rétegelt lemez és szélezett deszkák készítése

Ha a faanyag burkolását az alap további stabilizálása nélkül olyan rétegként alkalmazzák, amely kompenzálja a fa paramétereinek ingadozását, akkor a ragasztás után is fennmaradó speciális ragasztók elasztikus tulajdonságokkal rendelkeznek. Megfelelő készítmények: Lacrysil, Liokol, "Kreps", "Ceresite". A ragasztó alkalmazása előtt szükségessé válik az ízületek csiszolására és tömítésére.

A rétegelt falemez vagy OSB lapok elhelyezése a lemezeken növeli az alap megbízhatóságát, habár ajánlott ugyanazt az epoxi-poliuretán kompozíciót használni, mint ragasztót.

Önterülő padló

Kompatibilis, száraz, önterülő keverékeket választanak ki a fa számára. Nem tartalmaznak kazeint - olyan anyag, amely elpusztítja a fa szerkezetét, és rostos adalékanyagok vannak a tapadás javítása érdekében.

 • A peremetrét a töltet és a csempe magasságával ellátott csillapítószalaggal előzetesen beillesztették.
 • Az elkészített keveréket egy alaposan tisztított padlón kell felhordani. Rétegvastagság - 2,5-5 mm.
 • Míg a kompozíció folyadék, a tűgörgők segítségével a levegőbuborékokat eltávolítják.

Az ilyen alapra csempe ugyanúgy van elhelyezve, mint egy hagyományos esztrich.

Száraz esztrich (GVL)

Először a gipszrostot helyezzük a táblákra, és a csempe fel van szerelve. A fa közelében lévő nedves eljárások egyáltalán nem, ami megakadályozza a nedvesedést. Az ideális lehetőség a "Knauf-superpol" a GVL-tól.

 • A GVL lemezeket egy lapos aljzatra rakják egymás mellett, egymás melletti csíkok segítségével, egy kocka mintán.
 • Az egymáshoz való kapcsolódás zárókupak segítségével történik, ragasztóval vagy tömítőanyaggal a kiálló részeken.
 • Az egyes blokkok lefektetése után a gipszrost lemezeket csavarokkal rögzítik a padlóra.
 • A csempe rögzítése előtt a gipszkarton lap felületére primert alkalmaznak, amelynek összeegyeztethetőnek kell lennie a ragasztó összetételével.

Cserép telepítése fa felületre

A műveletek sorrendje a következő lesz:

 • A falak közepétől merőleges vonalak húzódnak, és a szoba középpontja található.
 • A padlót keresztezéssel és épületszinttel díszítik. Az egyes elemek egyenletességét ellenőrzik. A fektetés az ajtóval ellentétes oldalon kezdődik.

A közvetlen elrendezési séma lehetővé teszi a szegélyezés és az átlós elrendezést - a padló görbületének javítása az ellentétes falak eltérő falain keresztül.

 • Az első az összes szilárd csempe. Miután a ragasztó megkötődött, amikor már lehetséges a padlón járni, a csempe el van vágva és a csatlakozási pontokon van felszerelve.

következtetés

Padlólapok - a legjobb megoldás a fürdőszobában. Faanyagot is fel lehet használni, ha megfelelően felkészíti az alap felületét. Fontos, hogy tartós, sima és megbízható védelmet nyújtson a nedvességtől. A folyamat minden részletét - az alábbi videóban.

Cserép a fa padlón a fürdőszobában: lefektetés

A kerámia burkolólapok a legkedveltebbek és igényeltek a konyhákhoz és fürdőszobákhoz. A csempe tartós, könnyen tisztítható és nedvességálló.

A padló és a fürdőszoba falai folyamatosan érintkeznek a vízzel. Ezért a javítás során nagyon fontos a megfelelő bélés és minőségi anyag kiválasztása. Néhány házban a padló a fürdőszobában fából készült. Az állandó nedvességtől gyorsan használhatatlanná válik. Ezért sokan érdekelnek abban a kérdésben, hogy a fürdőszobában lévő fapadló tartósabbá tehető-e. Az ilyen helyiségeknél gondosan mérlegelni kell a tervezést és a díszítést, valamint a megfelelő csempeburkolási technológiát. Ebben az esetben van némi árnyalat a munka, amelyről biztosan szükség van egy ötletre.

Padló előkészítés

Először gondosan vizsgálja meg a régi fapadlót. Lefedettség lehet lemezekből, parkettából vagy rétegelt lemezből. A cserép minőségének meghatározása attól függ, hogy az első előkészítő munkafázis hogyan történik.

A fa padló általában a következő szintekkel vagy rétegekkel rendelkezik:

 1. Rétegelt lemez vagy forgácslap.
 2. Az alaplapok a táblákon vannak rögzítve.
 3. Maguk a fa rönkök.

A külső bevonat gyakran réteg festék vagy lakk. El kell távolítani. A bontás során számos módszert alkalmaznak: a mechanikai, a vegyszerek és a hő felhasználásának módszere.

Az első esetben elektromos szerszámokat kell készíteni. Ehhez megfelelő csiszológépet vagy fúrót kell használni, amely a csiszolópapír köréhez van rögzítve. Kezdetben 40-es szemcseméretű csiszolóelemet kell használnia. A folyamat végső szakaszában 80-100 szemcseméretű csiszolással változtatjuk. A régi padlóburkolat eltávolításának mechanikus módja lehetővé teszi, hogy gyorsan feldolgozzon egy nagy területet.

A kémiai módszer a különleges festékek és oldószerek eltávolítására szolgáló speciális keverékek alkalmazását foglalja magában. Összetétel fedezi a felületet. Ebben az esetben az oldószert ecsettel kell felhordani a padlóra, és vastagabb termékek esetén jobb, ha spatulával dolgozik. Általában fél óra elteltével a festék lágyul és eltávolítható.

A bontás termikus módszere a legkényelmesebb. Ehhez egy különleges hőszárítót használnak, és a levegőt 300-6000 fokos hőmérsékletre melegítik. Ebben az esetben a készüléket a padló felületétől 25-50 cm-re kell tartani. A festéket felmelegítik, majd eltávolítják egy kaparással vagy spatulával. Jobb, ha a felületet fokozatosan feldolgozzuk, kis területeket melegítünk. Ha lehetséges, akkor speciális eszközzel kell vásárolnia egy beépített kaparóval. Így egyszerre lágyíthatja a régi bevonatot és azonnal eltávolíthatja azt.

A burkolólapok fektetése a fa padlóján alaposan ellenőrizni kell.

Először ellenőrizze az alapot és késleltesse. Fel kell hívni a figyelmet arra az anyagra, amelyből az aljzat átfedése történt. A beton padló jobb, hogy egy réteg vízszigetelés.

Vízszigetelés a cserép lefektetése előtt

Nedvesség elleni védelmet nyújtó anyagot nem csak a padlóra kell helyezni, hanem a falak peremén 200 milliméter magasságig bezárni. Erre a célra speciálisan tervezett szigetelőanyagokat vagy polietilént használnak.

A vízszigetelés megkötése után a padlólap felhelyezése előtt be kell fejezni az alap készítését. A munka következő szakasza számos lehetőséget kínál:

 1. A vízszigetelő rétegben csavarok rögzítenek egy fémrácsot. Ezután ellenőrizze a felszínt a szerelési szint alkalmazásával, készítsen cementkötésű esztricust. Vastagsága nem haladhatja meg a három centimétert. Amikor a cement száraz, elkezdheti a burkolólapokat.
 2. A második út a gipszlapok szigetelésének tetején áll. A gipsz-rostanyag nagyon tartós, jó hangszigeteléssel, nedvességállósággal, hőtárolással jellemezhető. A csavarok rögzítéséhez az alapra.

A lapokat két szinten kell elhelyezni. A kétrétegű szerelés növeli a padló merevségét. A termékek közötti kapcsolatoknak közvetlenül a táblák felett kell lenniük, és nem a köztük lévő rések között. Tehát a padló sokkal erősebb lesz. Ezután minden ragasztót fel kell tölteni ragasztóval. Ezután a felszín felszíni. Amikor a réteg megszárad, lezárjuk a varratokat ragasztóval. Ezután felszínre emelve a felületet, amelyen már elhelyezhetjük a cserépet.

Alapvető előkészítése fából, ne felejtsd el az egyik fő szakasz - telepítése napló. Rétegelt lemez vagy forgácslemez lapok gyakran tetejére kerülnek.

Mielőtt a padlóburkolat vízszigetelést kapna pergamen formájában. A padlót tökéletesen illeszteni kell. A padló és a falak durva bázisa között körülbelül egy centimétert kell hagyni. Ez a rés tele van építési habtal.

A bevonatot ezenkívül speciális impregnálással kezelhetjük, lenmagolajat használhatunk, és tetejére - egy sűrű latexréteget. Ehhez széles ecsetet használhat. Amikor a latexréteg megszárad, helyezze fel a festékhálót a felületre. A gipszrostok, forgácslemez vagy rétegelt lemez csavarokkal szorosan rögzítve kell lennie. Az utolsó érintés egy padlóburkolat vízzel, durva homokkal és folyékony üvegzel. Ezt az oldatot 1: 2: 2 arányban kell elkészíteni.

Szakaszok doboza csempe

Amikor a padlóra felhasznált oldat megszárad, az alap készítése teljesnek tekinthető. Ez idő alatt kellett volna elkészíteni a csempe a fapadló a fürdőszobában. A csempe elhelyezése több lépést tartalmaz:

 1. Alkalmazás Markup.
 2. Keverési ragasztó oldat.
 3. Rögzítési termékek.
 4. A csempe ízületek fugázása.

A jelölés elkészítéséhez vonalat kell húzni egy bevont zsinór segítségével a hosszabb fal közepétől a másik középpontjához, szemben a másikhoz. Ezeket a manipulációkat a rövid szeptum közepétől is megismétlik. Két egyenes vonal lesz, amelyek metszenek a közepén. Ez a jelölés útmutatásként szolgál a kerámia burkolatok gyártásakor. Fontos, hogy a falak közelében legyen minimális számú vágott cserépelem.

Az átlós burkolat azonban lehetetlen a termékek vágása nélkül. Amikor az egész csempe a falak peremén fekszik, a szoba bejáratával szemben lévő sarokból kell indulnia.

Ugyanakkor ne feledje, hogy a burkolatelemek sorának párhuzamosan kell lennie az ablakvonalhoz. A tengelyek használatakor vannak olyan csíkok is, amelyek egymáshoz képest merőlegesen futnak. A varratok szélességét a keresztezések határozzák meg, amelyek a termékek közötti repedésekbe kerülnek.

A bélés következő fázisa a ragasztókeverék előkészítése. A befejező csempe fa padló nem alkalmas masztix. A szakemberek speciális ragasztót vásárolnak. A kész száraz keveréket vízzel hígítjuk. Annak érdekében, hogy a szerkezet erősen erősítse a csempe, talán lágyítók lágyulását. Részesedésük általában 10-15%. A homogenitás érdekében az oldatot speciális építőipari keverővel keverjük össze.

Ez az oldat pár órán belül megszárad. Ezért kis adagokban kell főzni.

A ragasztót egyenletes csíkokba helyezzük a felület apró területeire fogazott simítóval kezelve. A padló legyen száraz és vízszintes. Mivel a kompozíció gyorsan megszárad, időre van szükség a csempe behelyezésekor a hibák kijavítására.

A telepítés végső szakaszában közvetlenül helyezze a csempe egy fából készült alapra. Ez a termék a felületre van nyomva. Annak érdekében, hogy a csempe és a bélés sík jobban összekapcsolható legyen, gumi kalapáccsal óvatosan kopoghat a felületén. Ugyanúgy tesszük a csempeit az egész fennmaradó padlófelületen.

Nagyon fontos, hogy a lapkát szintre tegye. Nem lehetséges a helytelenül átadott felületi elem helyének megváltoztatása, miután a ragasztó megszáradt.

A technológia szerint az egész kerámia burkolóanyagot először lefektetik. Ezt követően a padló és a fal közötti területeken csiszolólapokat vághat.

A munkához van szüksége csempe vágó. Miután az összes burkolólapot lefektetik, a ragasztókeverék maradványait egy száraz ruhával kell tisztítani. Két nap alatt a csempe biztonságosan rögzítve lesz a padlón.

Akkor végig kell mennie az utolsó lépcsőhöz - a csempe közötti ízületek fugázása.

A csempe közötti hézagokat speciális keverékkel töltik meg. A legtöbb ilyen vegyületet maximum 6 milliméteres fugázásra használják. Először is, a réseknek ecsettel kell nedvesíteniük a vízzel. A habarcs alkalmazásához kis méretű speciális gumi-spatulát használtunk. A csempe közötti megoldás megkerülése átlósan kell haladnia.

Fokozatosan törölje le a csempe közötti összes ízületet, törölje át a keverék többi részét. A habarcs 20-60 perc alatt szárad. Ezt követően ajánlott törölni a csempe nedves ruhával.

A kerámia burkolólapok megválasztása a fürdőszoba padlózatának befejezéséhez

A padlóburkolatoknak tartósnak kell lenniük, és nem kell félniük a nedvességtől, a gőzöléstől és a tisztítószerektől. Fontos követelmény, hogy érdemes egy durva felületű anyagot vásárolni, mivel a vízzel történő állandó érintkezés a padló csúszósá teszi.

Kívánatos kombinálni a jó teljesítményt és vonzó megjelenést. Az esztétikai komponens nem kevésbé fontos kerámia burkolólapok vásárlásakor, mert a szoba kialakítása mindig eredeti és gyönyörű.

A hardverraktárba jut, gondoljon arra, hogy mely termékek vízállóak és megbízhatóbbak. Csempe a fürdőszobába kell könnyen tisztítani a foltok, hogy ellenálljon a hőmérséklet különbség. Jobb, ha vásárolni kopásálló kerámia modelleket. Ma a technológiát alkalmazzák a felületre kerámia különleges fényes bevonat. Ez a máz lehetővé teszi, hogy a csempe hosszú ideig maradjon, a külső kedvezőtlen tényezők hatása ellenére.

Fa csempe

A helyiségek kialakításának egyik divatirányzata a természetes befejező anyagok használata. A fürdőszobai csempe lehetővé teszi, hogy kényelmes és egyedi belső teret hozzon létre.

Ezek a termékek egy juta alapon vannak, amelyekhez kis négyzetdarabok vannak rögzítve. A végükhöz ragasztják az alapot. A fa végén sokkal erősebb, mint a termék síkja. Ezért a fa lapja nagyon tartós lehet.

Ez a fajta felület alkalmas ívelt felületekre és a kontúrok függőleges vonalakra történő áthelyezésére.

A faanyag burkolását fémre, lakkozott bevonatokra, gipszkartonra, vízálló rétegelt lemezre vagy OSB-re kell helyezni. Ragasztott és festett falra is ragasztható.

A burkolat burkolatának elhelyezése a fürdőszobában nem nehéz, a telepítési technológia és a szükséges eszközök rendelkezésre állása mellett. Ez akár önállóan, mester segítsége nélkül is elvégezhető. Azonban fontos, hogy alaposan előkészítse a padló és a vízszigetelés. Ezután a fürdő frissített belseje örömmel tölti el sok éven át.

Fektetett csempe egy fapadlón egy magánházban

Ha eldöntjük, hogy lehetséges-e csempék elhelyezése egy fapadlón egy fürdőszobában, egy konyhában vagy egy másik helyiségben, úgy döntünk, hogy figyelembe kell venni az anyagok tulajdonságait és azok kompatibilitását. Annak érdekében, hogy a csempe hosszú ideig szolgáljon, szilárd alapot kell készíteni, amely nem torzul. Emiatt a konkrét padlóburkolat a legalkalmasabb erre a célra.

Ez azonban nem kemény korlátozás. Kívánt esetben más anyagokat is lehet használni (fa szerkezetet alap vagy forgácslap). Ebben az esetben azonban meg kell felelni a csempe, porcelán technológiának.

Lehetőség van csempék elhelyezésére a fapadlón

A kerámia és a fa, a nedvességálló rétegelt lemez vagy más faalapú anyagok kombinációja során számos probléma merül fel, különösen:

 • A hővezető képesség különböző mutatói vannak, például a fa megőrzi a hő hatásosabb mint a csempe;
 • A fa padlóburkolatok cseréje az alap bomlását okozhatja, amit a fa "lélegzete" (keringtetés) okoz, és a kerámiák ellenben nem mutatnak hasonló tulajdonságokat, ami azt jelenti, hogy a fa megsemmisítési folyamata az idő múlásával kezdődhet mivel a padló elveszti a statikus értéket;
 • a faszerkezet működése jóval kisebb, mint a csempe, ezért a padlóburkolat élettartama csökken;
 • a fa lineáris terjeszkedésnek van kitéve, ami egy másik tényező, amely hozzájárul a bázis megsemmisítéséhez, mert ha a durva lapok méretváltozása miatt elveszítik alakjukat, velük együtt a padlólap integritása megszakad, mivel ez a fajta anyag jobban hajlamos a szakítószilárdság hatására történő repedésre;
 • Egy másik tényező, amely a kerámiák és a fa összeférhetetlenségét jelzi, szükségessé teszi egy statikus vázlatos bázis kialakítását, amely lehetővé teszi a fenti következmények elkerülését.

Ha valamilyen oknál fogva csak a fa minősül padlóburkoló anyagnak és a burkolólap burkolatának, elfogadható a kombináció alkalmazása. Ebben az esetben azonban megfelelő feltételeket kell biztosítani a hibák megjelenésének elkerülésére, és különös figyelmet kell fordítani az alap erősségére.

Tehát, amikor anyagot (fa vagy forgácslap) választanak ki, annak minősége ellenőrzött. A táblákon nem szabad rothadás, csomó. Vegyen fel egyenlő nagyságú rúdokat. Ennek eredményeképpen elkerülhető a ferde csempe. Az alap megfelelő felszerelésével biztosítani kell a statikus jelleg megfelelő szintjét.

Ezenkívül csökkentheti a különbség negatív megnyilvánulásainak intenzitását az anyagok lineáris terjeszkedésében. Elértük a kívánt eredményt a ragasztókompozíció tulajdonságainak megfelelő alkalmazásával.

Ha helyesen helyezi a csempe, ragasztóanyagot tartalmazó polimer adalékanyagokat, akkor lehet esztrich nélkül.

Magánházban a szellőztetés fontos, így a levegő áramlása késedelem nélkül áramlik. Ennek a folyamatnak a megsértése a nedvesség megjelenését vonja maga után. Ha a vízszigetelés nem kielégítő, akkor a fa hamarosan elpusztul a bomlási folyamat fejlődése miatt. E jelenség kockázatának csökkentése érdekében kiváló minőségű védelmet nyújt a nedvességtől. Ha mindezeket az ajánlásokat figyelembe vesszük, a nézőpont sokáig tart.

Alapítvány előkészítése

A magánházban lévő fapadlót komplex struktúra jellemzi. Tekintettel a fent említett nehézségekre a burkolat felépítése során, gondosan fel kell készíteni az alapot. Az esztrich elkészítése vagy a padlóburkolat elkészítése előtt fel kell mérni a lapok állapotát és a késedelmet.

A külső ellenőrzés nem biztosítja a kívánt eredményt, mivel a fő hibák (repedések, penész, rothadás stb.) A szerkezet belsejében elrejthetők.

A lefedettség állapotának ellenőrzése

Javasoljuk, hogy szétszereljék az alaplapot fedő lapokat. Egy ilyen intézkedés biztosítja a kívánt eredményt, feltéve, hogy a régi fa padlóburkolatra van tervezve. Ha az alap új, és a bélés közvetlenül a durva szerkezet elrendezésének befejezése után van felszerelve, akkor nincs szükség a táblák állapotának további ellenőrzésére.

Hiba azt hinni, hogy az extrém hangok hiánya a séta közben (sikítások stb.), Valamint a táblák szilárd rögzítése a bázis megbízhatóságának jele. Néhány probléma csak a felső padlóburkolatok felnyitása után azonosítható, pl. A penész jelenléte, a késleltetés technikájának be nem tartása (a rudak közötti távolság növelése). Ha a rönkök a szabványok megsértésével vannak felszerelve (50 cm közöttük maradjon), az egész szerkezet eltolódik. Ezt a szabályt követni kell, mivel a kész padló felületének síknak kell lennie.

Antiszeptikus kezelés

A fapadló előkészítése az anyag feldolgozását igényli. Erre a célra speciális kompozíciókat használnak a fa rothadásának és megsemmisítésének megelőzésére, például antiszeptikumok, égésgátlók. Javasoljuk, hogy összeszerelje az alapot a csempe alatt az előkezelt fűrészáruból. Ugyanakkor egy különleges összetevő behatol bármilyen résbe, lefedi a lapokat minden oldalról, csökkentve a fa károsodásának kockázatát a fejlődő penész miatt.

Felületi kiegyenlítés

A cserép kialakításához meg kell győződnie arról, hogy a terv megfelel a követelményeknek. Például a napló telepítésekor, valamint a befejezett padló (sétány) lefektetésénél javasoljuk, hogy az épületek szintjén folyamatosan ellenőrizzék a táblák helyzetét.

A legkisebb torzítás csökkenti a burkolat élettartamát.

Ezenkívül a szerelés folyamán megengedett ékeket elhelyezni a szerkezet kiegyenlítésére, mivel ebben az esetben az aljzatnak jelentős hátrányai lehetnek, például talajtakaró vagy beton esztrich. A futófelület igazodik a rönkök rögzítése után. Ebben az esetben a kész padló felületi minőségének javítását csiszolással végezzük. Egy speciális eszközzel levágják azokat a területeket, amelyek a táblák felületén (csomók, hullámok) felnyúlnak.

Résidők és ízületek tömítése

Ha a fa általános állapota normális, de több hiba van (repedések, rések), további költségek elkerülhetők, és a szivárgás megszüntethető. Ezt a megoldást csak abban az esetben használjuk, ha a tervezési hibák kisebbek. Ez azért van, hogy megakadályozzák a szakadék növekedését. Jelentős hibák kiküszöbölésére külön (deformált) sávot / lapot cserél. Az aljzat egyéb hátrányai különböző módon rejtve vannak:

 • a tömítőanyag használata ebben az esetben nem csak kozmetikai, hanem vízszigetelő hatással is jár, mivel ez a kompozíció csökkenti annak valószínűségét, hogy a nedvesség behatol az ízületeken vagy a fal és az alap között;
 • építési hab, néha habrészeket adnak a résbe, de ez az intézkedés csak akkor érvényes, ha a hiba nagy, akkor az első lépés a szivárgás habszivárgással való kitöltése, a következő lépésben a tömítés habos;
 • a kisebb festékanyagokat eltávolítja olaj alapon, előkevert finom faforgácsokkal, az eredmény egy sűrű konzisztencia összetétele, amely nemcsak kitölti a repedéseket, hanem megbízható védelmet nyújt a nedvességtől;
 • léceket és éket használnak a nagyobb hibák kiküszöbölésére, egy ilyen intézkedés csökkenti a kapcsolódó anyagok fogyasztását, megerősíti a szerkezetet anélkül, hogy az elemet ki kellene cserélnie, és ezt a módszert másokkal együtt használják (gitt, tömítőanyag), ékeket használva a szivárgás jelentős részét a tér minden megfelelő összetételt (gyakran - gitt) helyez;
 • zsinór vagy vontatás használata: ez a módszer nem nyújt védelmet a nedvesség ellen, és nem járul hozzá a szerkezet szilárdságának növeléséhez, hanem a padlólap kompaktálására használható (a zsinórt gyakrabban használják az ízületek kitöltésére);
 • fa töltőanyag: csak olyan speciális anyagot szabad használni, amely megfelel a fa tulajdonságainak, különben a tapadás alacsony lesz, és az anyag nem mutat vízszigetelési tulajdonságokat.

Csere fedél

A régi sétányt eltávolítják. Ebben a szakaszban ellenőrizze a késleltetés helyzetét, ha vannak szabálytalanságok, azokat ékkel, további dimenziókkal távolítják el. Az új padlóburkolatot csak a késések közötti rések betöltötte a kibővített agyaggal. Egy ilyen intézkedés hozzájárul a szerkezet megerõsítéséhez. Ezenkívül az expandált agyag frakciói intenzíven megtartják a helyiségben a hőt.

Az ömlesztett anyag és a sétány között legalább 5 cm vastagságú rés maradjon.

A faházban lévő padló szivárgással van felszerelve, ami miatt a szerkezet belsejében lévő légáramlás normalizálódik. Azonban azokban az esetekben, amikor a cserép kialakítását tervezik, a táblák közötti hézagok minimálisak lehetnek.

Felületi kiegyenlítés

Ha a fenti módszerek (csiszolás, táblák vagy táblák cseréje) valamilyen oknál fogva kivitelezhetetlenek (nincs külön felszerelés a fadarab eltávolítására, nincs lehetőség új lapok beszerelésére), a nedvességálló gipszkarton lapok használatának egyéb lehetőségei is figyelembe vehetők. forgácslap (rétegelt lemez, forgácslap). Ön is öntsön esztrich a saját kezét. Ez a legalkalmasabb módja, mivel statikus, megbízható bevonatot biztosít.

Rétegelt lemez vagy forgácslap

Ez az opció lehetővé teszi a padló felületének szintjét és keményedését. A porcelán vagy cserép lefektetése azonban nem a nyers rétegelt lemez tetején történik. Meg kell védeni a ragasztóanyag nedvességétől. A farostlemezre / forgácslapra, speciális bevonat nélkül, kerámia burkolásra is lehetetlen.

Lépésenkénti útmutatás a faforgács anyagának befejezéséhez a burkolat felhelyezése előtt:

 1. A latexet az impregnált lemezre (de csak 1 oldalról) kell felhordani.
 2. Anélkül, hogy várakoznánk a kompozíció megszáradására, helyezzük el a rácsot.
 3. Amikor a latex teljesen száraz, a hálót, egy rétegelt lemez / farostlemez / forgácslemez lap együtt rögzíti az aljzatra öncsavarró csavarokkal.
 4. Több komponens keverékének elkészítése: folyékony üveg, homok, víz (arány 2: 2: 1).
 5. A kapott összetétel a rács fölé kerül, majd elkezdheti telepíteni a lapkát.

Nedvességálló gipszkarton

Jobban, mint mások képesek ellenállni a víz DSP-lemez (cement-részecske) hatásainak. Ezt az opciót akkor kell használni, amikor egy padlót rendeznek a fürdőszobában egy faházban. Alkalmas WC-, konyha- és egyéb helyiségekhez, ahol a légnedvesség szintje gyakran emelkedik.

A fából való késleltetés előtt a gipszkarton behelyezése előtt legalább 24 órát kell elhelyezni a helyiségben.

Erősítse meg a tervezést és biztosítja a statikus bázis lehetővé teszi a több rétegű design. A második réteg rögzítésekor figyelembe kell venni, hogy a varratokat össze kell kötni. Ez azt jelenti, hogy az első és a második rétegek szélei közötti távolság nem lehet kevesebb 20 cm-nél, a padlóburkolat elhelyezése érdekében pedig 3 réteg gipszkarton legyen. Ragasztóval vannak felszerelve. Ezenkívül a lapokat megfelelő hosszúságú csavarokkal rögzítik. Miután a gitt a DSP-t rakja a csempe.

Száraz esztrich

Ennek a módszernek az az előnye, hogy nem érintkezik a fa nedvességgel, ami negatív hatással van egy ilyen anyag tulajdonságaira. Ebben az esetben használjon kész gipszkarton (GVL) tömböket. Ezek többrétegű szerkezetűek. Ezenkívül ilyen blokkoknál a varratkötést is figyelembe veszik.

Az ilyen típusú fektetési termékek elve hasonló a faanyag rétegelt falának fektetéséhez, de nincs szükség az ízületek tömítésére.

Nedves esztrich

A szerkezet szilárdságának növelése érdekében javasolt a fapadló betonból való elválasztása. Ehhez az alapozásra történő munka megkezdése előtt sűrű vízszigetelő anyagot kell elhelyezni.

Az esztrichre vonatkozó utasítások:

 1. Értékelje a késleltetés állapotát, a sétányt, és fontos, hogy legalább 1 cm-es rést hagyjon az alaprudak és a fal között, ami kompenzálja a fa nedvesség hatásának lineáris kiterjedését.
 2. A padlólapok közötti távolság 1 cm, a fűrészlap vastagsága 4 cm, antiszeptikus előkezeléssel.
 3. A DSP-t lefektetik, a lemezek közötti távolság legfeljebb 3 mm, azzal a céllal, hogy rögzítse öncsavarokkal.
 4. Felülről feküdt egy vízszigetelő anyag.
 5. A szoba peremén egy zsalu szalagot helyeznek el.
 6. A betont öntik.
 7. Az utolsó szakaszban raklapot helyezhet.

vízszigetelés

Ha a burkolatot nagy nedvességtartalmú fürdőben vagy más helyiségben kívánja elhelyezni, tilos a színező kompozíciók használata. A nedvesség és a hőmérsékletváltozás hatására a festék megtörik és elveszti a tulajdonságait. Rendelkezésre álló és hatékony lehetőségek:

 • Folyékony üveg, homok és víz keveréke. Ezt az opciót azonban akkor alkalmazzák, amikor csempe burkolólapra, vagy farostlemezre vagy rétegelt lemezre rakja (a fentiekben ismertetett módszer).
 • Impregnálás mély penetráció. A készítmény tulajdonságai miatt megbízható védelmet nyújt nedves környezetből, de ennek a módszernek a költsége a legmagasabb. Az előny az, hogy azonnal megkezdheti a csempék telepítését.
 • Hengerelt szigetelőanyagok. Vastag polietilén, bitumen papír. Ezek rövid életű lehetőségek. Idővel a bevonatok integritása megszakad, elveszítik tulajdonságaikat.
 • Lemezanyagok. A padló kiegyenlítésére használt anyagokat vízszigetelésként is használják: nedvességálló gipszkarton, betonhabarcs. Az esztrich alatt azonban sűrű polietilént kell elhelyezni, ami csökkenti a módszer megbízhatóságát: a rendszeres lineáris terjeszkedés miatt a film deformálódik, és a nedvesség áthatol a szivárgásokon keresztül.

Hogyan készítsek csempe a fapadlóra - szakértői tanácsok

A modern építési szabályoknak megfelelően épített házakban padlólapként betonlapokat használnak. De a tulajdonosok "Hruscsov", "Stalinok" és magánházak nem olyan szerencsés - a bennük a padló gyakran fából készült. A fa élettartama jóval kisebb, mint a betoné, valamint nedvességálló tulajdonságai. A padlólap burkolatának felhelyezése a fürdőszobában segít megóvni a nedvességtől, meggátolja a penészt, és meghosszabbítja használatát. Ez a cikk bemutatja Önt a faanyag csempe bázis díszítésével a saját kezével.

Padlófelügyelet

Mielőtt elkezdené a kerámia burkolólapok elhelyezését a fürdőszobában, a tapasztalt kézművesek minden bizonnyal elvégzik a fapadló ellenőrzését. Megfelelően meg kell vizsgálnia a felületet és fel kell mérnie a feltételt:

 • Tiszta padló. A linóleumot, laminátot vagy csempeit használják befejező bevonatként. Mielőtt a cserépet egy fapadlóra helyezi, jobb ezt a réteget eltávolítani;
 • Vízszigetelő réteg. Vízszigetelés a fa padló a fürdőszobában - a garancia, hogy nem ér a rothadás, lesz egy összeomlás. Ha hidraulikus gátat használnak több mint 10-15 évig, akkor már nagyon vékony és kopott.
 • Durva padló. A padló aljzatának rossz minőségű, olcsó anyag felhasználásával történő felszereléséhez, ezért érzékeny a torzításra, repedésre, ami csökkenti az erőt;
 • Lag. A fából készült rönkök kiváló minőségű fából készülnek, antiszeptikus anyagokkal kezelik őket, amelyek még évtizedekig is erősek és épek maradnak a létesítmény üzembe helyezése után. Ha a rönkök jó állapotban vannak, akkor nem változtathatók meg, mielőtt a csempe a padlón a saját kezükbe kerülne.

Figyelj! A régi padló fölé rakott csempe rossz ötlet, mert szinte egyenlő költségek mellett nem tudod kiküszöbölni a súrlódást, sima felületet kapni, és néhány centiméter használható helyet is elveszíthet.

A padló előkészítése a munka számára

A fapadló csempe kiváló minőségű fektetése lehetetlen gondos előkészítő munka nélkül. A fürdőszobában a következő intézkedéseket kell tenni:

 1. Állandóan távolítsa el a fa padló minden sérült réteget: díszítő bevonat, befejező padló, vízszigetelés, padlólap, rönkök. Természetesen a padlónak a saját kezével történő teljes leszerelése, amelyet csere követ, nagy pénzügyi költségekkel jár, de így csak a legjobb eredményt érheti el;
 2. Távolítsa el az építési hulladékot, végezzen nedves tisztítást;
 3. A padló alapjainak kiegyenlítése a fákkal való maszkolás használatával;
 4. Átfedés az átfedés antiszeptikus összetétele mély penetráció, égésgátló, hagyja megszáradni. Célszerű több rétegben fertőtlenítőszereket alkalmazni, hogy biztonságosan megvédjék a fürdő padlóját a rothadás és a tűz miatt.

A fadoboz előkészítő fázisa pontosan az a jellemző, amely megkülönbözteti ezt a folyamatot a betonpadlókkal való munkától. Ha a padló állapotának köszönhetően használhatja azt formában, akkor csak a festékréteget kell eltávolítania, vagy legalább 10 mm vastagságú rétegelt lemezre kell rögzíteni, hogy kiegyenlítse és megakadályozza a súrlódást.

Szerelés erős padlón

Ha a padló állapota kielégítő, akkor nem szükséges szétszerelni. A csempe behelyezése előtt elegendő megszabadulni a díszítő bevonattól, újra ellenőrizni a sétány erősségét, majd követni a tervet:

 1. A fürdő teljes padlóján fertőtlenítő készítményt kell alkalmazni, amely a káros mikroorganizmusok létfontosságú tevékenységének eredményeképpen a faanyag megóvásához szükséges;
 2. Vágja le a nedvességálló gipszkarton lapokat, majd önfúró csavarokkal rögzítse őket a padlóra. A csavarokat csavarhúzóval húzza meg. Helyezze a kötőelemeket a fürdő teljes peremén 10-15 cm-enként;
 3. Ragasszuk fel a gipszkarton lapok széleit egy speciális ragasztóval, fedjük le az ízületeket szilikon tömítőanyaggal;
 4. Az alapozót hengerrel vagy habarccsal kell felhordni, hagyni száradni;
 5. Szárítás után helyezze a cserépet egy új alapra a szokásos módon.

Próbáld meg a gipszkartonot úgy elhelyezni, hogy a lehető legkevesebb ízület alakuljon ki, mivel sebezhető helyeken a víz behatolhat.

Telepítés erős késéssel

Ha az ellenőrzést követően úgy döntöttek, hogy eltávolítja a padlót a késés előtt, akkor másik módot kell használnia magának:

 1. Húzza le a dekoratív padlóburkolatot, a padlóburkolatot, amely forgácslemez, rétegelt lemez vagy kartonlapként használható. Aztán egy körömhúzó segítségével kijavították a kész padlót, és a körmökhöz rögzítették a rönköket;
 2. Ezután a lemezeket egy nedvességálló anyaggal, antiszeptikummal vagy kombinált készítménnyel kezelik, amelyek kombinálják ezeket a funkciókat. Válasszunk mélybehatolású vegyületeket, azokat több rétegben alkalmazzuk úgy, hogy azok 1-3 cm-re szívódjanak fel a fa belsejében;
 3. Állítsa be a padlót, helyezze be a jelzőtáblákat vagy rudakat a vezérléshez;
 4. Lay vagy hőszigetelés, a tapasztalt gyártók javasolják a kibővített bírságok alkalmazását, mivel ez az opció az ár és a minőség szempontjából optimális;
 5. A késéshez merőlegesen rögzítjük a padlólapot 3-5 mm-es résszel, a habszivacs segítségével a tömítéseket, az ízületeket, a sarkokat rögzítjük;
 6. Szerelje fel a vízszigetelő réteget, amely filmként használható, tekercs anyag egy bitumen alapon vagy polimer masztix;
 7. Ezután nedvességálló gipszkarton telepíthető, az előző részben leírt módon.

Ha úgy dönt, hogy öntse az esztrichet, átlagosan 15 kg cementhabarcsra van szükség 1 négyzetméterenként. m, hogy a padlószintet 1 cm-rel növelje, a nagy fogyasztás ellenére, jobb, ha a részekbe gyúrjuk, hogy a szárítás előtt legyen ideje alkalmazni.

Csempék telepítése

Ha a padló fapadlója készen áll arra, hogy leplezzen rá, akkor közvetlenül a fektetéshez juthat. Ennek a folyamatnak a technológiája ugyanaz, mintha a fürdőszobában betonpadló lenne. A fapadló burkolólapok elhelyezése a következő:

 • Készítsen ragasztót a cseréphez. Az építőipari boltok ilyen célokra kínálnak folyékony szöget, cementhabarcsot vagy speciális ragasztót. A tapasztalt kivitelezők nem használják saját padlóburkoló lapjaikat;
 • Áztassa a kerámia burkolólapokat vízben 10-15 percig, hogy javítsa a közeg és a ragasztó közötti adszorpciót;
 • Egy egyenletes ragasztóréteget alkalmazzon a padló felületére a "fésű" használatával, mivel a széles fogazott spatulát hívják. Ne kezelje egy nagy területet egyszerre, így a ragasztó nem száraz idő előtt, különösen akkor, ha lassan dolgozik. A ragasztót egy irányban kell alkalmazni;
 • Vegyünk egy csempe, vékony réteg ragasztót rá, helyezzük az alap felületére úgy, hogy oldalai párhuzamosak a falakkal. Érintse meg a csempe gumi kalapáccsal, és ellenőrizze a pozícióját az épület szintjén;
 • Helyezze be a műanyag keresztet, amely a csempe közötti sima csiszolás érdekében használható. Ezután telepítse a második lapkát ugyanúgy, mint az első. Így töltsd ki az első sort, és ne feledkezz meg magaddal egy szinttel.

Ha megnézed a csempe hátsó oldalát, egy kis nyíl jelenik meg, amely jelzi a gyártó által ajánlott telepítés irányát, győződjön meg róla, hogy az megfelel a teljes telepítési területnek.

A padlóburkolat nem ok arra, hogy megtagadja a kerámia burkolólapok elhelyezését. Reméljük, hogy elegendő információt kaptunk a felújítás megkezdéséhez és a tökéletes fürdőszoba kialakításához.

A fapadlóval kapcsolatos csempék elhelyezése a fürdőszobában - tippekkel kapcsolatos utasítások

A fürdőszoba burkolatán lévő fa padlóburkolatának megteremtéséhez többet kell tudni a felhasznált anyagok tulajdonságairól. A fa kiterjed a hőmérsékletváltozások, a fokozott páratartalom esetén, ez a tényező destruktív módon hat a kerámia burkolatra. A csempe nem különbözik a rugalmasságtól, ezért a bevonat deformálódik, és a víz áthalad a repedéseken a padlószerkezeten belül. Ennek eredményeként egy gomba alakulhat ki egy faalapon, ami jelentősen lerövidíti a késleltetést.

Miért nem kívánatos kombinálni a kerámiát és a fát?

A padlóra történő felhelyezésre szánt anyag kiválasztásakor nem csak a külső jellemzőket, hanem a tulajdonságokat is figyelembe kell venni. A legfontosabb okok, miért nem ajánlott a fa és cserép kombinációját használni:

 1. Az anyagok lineáris kiterjesztéseinek inkonzisztenciája. Például a fa szerkezetek duzzadnak nedvesség hatására. Ennek eredményeként nő a termék. Ennek a folyamatnak a intenzitását a víz mennyisége határozza meg, valamint az anyag tulajdonságait, amelyből a durva szubsztrátum készül. A csempe az alacsony vízfelszívódással jellemezhető. Tehát szinte nem veszi fel a nedvességet. A faalap rendszeres terjeszkedésének feltételei között a padlóburkolat integritása zavart, mivel ezeket az anyagokat egy ragasztókompozíció összekapcsolja.
 2. Légmentes kerámiák. Fa - lélegző anyag. Ha az ilyen bázis tetejére helyezi a csempeburkolatokat, anélkül, hogy a talajvázlat lehetőséget adna "lélegezni", jelentősen csökken a szerkezet élettartama.
 3. Az ilyen paraméterek inkonzisztenciája, mint a működési idő. A faipari termékek sokkal kisebbek, mint a kerámiák. Még akkor is, ha a fa kiváló nedvességállósággal és szilárdsággal van ellátva, a furnér hosszabb ideig tart. Az alap fokozatosan elromlik, ami a dekoratív bevonat összeomlásához vezet.

A fürdőszoba felszerelésének jellemzői

A faszerkezet üzemidejének meghosszabbítása érdekében ajánlott a burkolat megfelelő felszerelése, valamint a helyiségben lévő normál körülmények fenntartása: a levegő hőmérsékletének és páratartalmának átlagértéke. Abban az esetben, ha kerámia burkolatot tervez a padlón, kövesse a következő szabályokat:

 • a bélésnek alacsony sűrűségűnek kell lennie, ha figyelembe vesszük a nehézsúlyú kerámiák megvásárlásának lehetőségét, a bevonat ezenkívül hatással van a fa szerkezetekre is;
 • készítse el a legmegbízhatóbb alapot, figyelembe véve a késések, a fagerendák méretei közötti távolságot, valamint a padló kiegyenlítésének módját;
 • készítsen durva alapot: felméri a fa állapotát, szükség esetén cserélje ki az elemeket;
 • a faszerkezetet szellőztetni kell, ha lehetetlen a helyiség oldalán levegőellátást biztosítani, az alulról kell elvégezni;
 • A felület kiegyenlítésére használt anyagot biztonságosan rögzíteni kell, ez a naplókra is érvényes.

Hogyan helyezzünk csempe a fapadlóra?

Előkészítés nélkül lehetetlen befejezni a befejező bevonatot. Először is ellenőrizni kell a fapadló állapotát. Ha jelentős hibák vannak, javítsák a meglévő okokat. Ez szükségessé teheti a faszerkezet egyes elemeinek kicserélését, őrlési naplót, sétányt. Néha megváltoztatják a keresztfedő táblákat. Más esetekben éppen ellenkezőleg, ki kell cserélni a késést, és a padló megmarad.

A következő lépésben a felületet speciális eszközzel kezeljük (antiszeptikus készítmény). Ezután meg kell találnia az igazítást. A kerámia burkolólapokat sík felületre kell helyezni. Figyelembe véve, hogy a sétány gyakran szabálytalanságokkal, repedésekkel jár, a bélelés során előfordulhat egy olyan elfogultság, amely a jövőben a padló megsemmisülését eredményezi.

Száraz szintezés

Ez a módszer sík felületű anyagokat tartalmaz. A fürdőszobában lévő fapadlóburkolólapok fektetése az OSB lap, a forgácslap vagy a GVL (nedvességálló gipszkarton) rögzítésével történik. Az utolsó lehetőség szintén megengedett a könnyű cserép bevonat alapjául. Ez az anyag kiváló tulajdonságokkal rendelkezik az egyszerű gipszkartonhoz. A fa keret tetejére fektetett alapot a következő paraméterekkel kell jellemezni:

 1. nedvességállóság;
 2. mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás;
 3. érzékenység a gomba kialakulásához.

Ennek a módszernek az előnyei közé tartozik a befejező bevonat szigetelő tulajdonságainak növelése. Tevékenységek sorrendje:

 • Fa keretes kezelés antiszeptikumokkal.
 • Vízszigetelés a fürdőszobában.
 • A szigetelés telepítése.
 • A sétány felszerelése.
 • Rögzítőlemezek, amelyek csavarokat használnak.

Hézagokat (0,5 cm) kell hagyni a kész padlólapok között. A falról az anyag szélére mesterségesen is létrehozhat egy 1 cm-nél szélesebb rést. Egy ilyen intézkedés csökkenti a végső bevonat terhelését a fa keret tágítása során. A repedések betöltése ragasztóanyaggal vagy tömítőanyaggal történik, és a habarcs felhelyezése megtörténik.

A következő lépésben a felületet primerrel kezeljük. Ezt a kiegyenlítő réteg telepítése után néhány nappal kell elvégezni. Az alapozó javíthatja a ragasztó tapadását durva átfedéssel. Ha a felület száraz, akkor lehet csempézni.

Nedves esztrich

Ha nagy szilárdságú díszítő anyagot tervez, fontolja meg a durva alap beállításának könnyű verzióját. Használt cementhabarcs. Ebben az esetben az esztrich nem lesz túl nehéz a faházban lévő fürdőszoba padlóján, de az alapot erősebbé teszi. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szintező réteg szigetelt a falakról és a padlóról. Ezután az esztrich nem deformálódik a terjeszkedés során. Ebből a célból a helyiség peremén egy deformációs rés marad.

Ennek eredményeképpen a cementhabarcs tetején levő csempeburkolat károsodás nélkül folytatódik, ahogyan az anyagok kibővülnek. A csempe alatt lévő fapadlón lévő csatlakozó a következő utasítás szerint van felszerelve:

 1. Ellenőrzés készül a tervezet állapotáról. Ennek növelése érdekében további rudakat kell hozzáadni a késések között. Ez akkor történik, ha a csapágykeresztek közötti távolság meghaladja az 50 cm-t.
 2. A fa antiszeptikával kezelendő.
 3. Futópálya telepítése folyamatban van. A táblák közötti távolság 1 cm, ugyanaz legyen a fal és a szerkezet vége között.
 4. Rögzítse a lemezrétegeket, amelyeket nedvességállóság jellemez. Vastagságának 12 mm-nek kell lennie.
 5. A tervezést vízszigetelés zárja le. Aszfalt, pergament, paraffinpapír. Az anyagnak a falra kell mennie. A szalag minimális szélessége 10 cm.
 6. A helyiség peremén egy csíkos szalag van rögzítve.
 7. A design cementhabarcsokkal van feltöltve.

Az esztrich kikeményedése után (1-3 hónap) lehetséges a ragasztó elkészítése és a csempe lefektetése.

Express opció

Nedvességálló gipszkarton lemezek telepítése készül. Használjon 1 vagy 2 réteg anyagot. Ez úgy van elhelyezve, hogy az ízületek nem esnek egybe. Az is lehetséges, hogy megfelelően helyezze a csempe a fapadló, ha a ragasztó megfelelően kiválasztott. Telepítési utasítások:

 • a padló előkészítése: a deformált területek helyreállítása, a tervezés antiszeptikus vegyületekkel történik;
 • speciális ragasztóval (poliuretán alapú) kötegelt lapok segítségével;
 • szükség esetén szerelje fel a második szintképző réteget a csempe és a durva hordozó között;
 • a bevonatot egy primerrel kezeljük;
 • folytassa a csempék telepítését.

Mikor kell vízszigetelést végezni?

A fürdőszoba alapterülete a nedvességtől védve van a színpadon, amikor a szintező réteg felszereléséhez szükséges. Ez védi a faszerkezetet a padlón átfolyó folyadékok esetleges érintkezésétől. Abban az esetben, ha a padlót nedves esztrichevel kívánják szintre helyezni, a vízszigetelést közvetlenül a cementhabarcs beöntése előtt kell elvégezni.

Tippek mesterek

Ha fapadlóburkolatot tervez, akkor különös figyelmet kell fordítani a rönkökre. Ebben az esetben nemcsak a szerkezet állapotát értékelik, hanem a horizonthoz viszonyított helyzetét is. Az ellenőrzés az épület szintjén történik. Ha vannak torzítások, azokat őrléssel, egyes elemek cseréjével vagy az elérhető eszközök használatával távolítják el: faforgács, karton stb.

Abban az esetben, ha a padlószintezést a száraz-esztrich módszerrel tervezik, gyakran használnak ömlesztett anyagokat, például expandált agyagot. Ez öntés a talajvázlat, egyenesen. Az utolsó szakaszban rétegelt lemez, forgácslemez vagy GF lap telepítése történik. Az expandált agyagot hőszigetelésként használják. Ez az anyag is hozzájárul a faszerkezet terhelésének egyenletes eloszlásához.

Abban az esetben, ha a padlót száraz esztrichevel kívánják szintre helyezni, különös figyelmet kell fordítani a durva hordozó csiszolására. Ha kihagyja ezt a szakaszt, a jövőben kiderül, hogy a GVL vagy a rétegelt lemez lapjai görbe. Ebben az esetben, még a legkisebb torzítás esetén is, a fedélzet felszínén lévő hiba visszafordíthatatlan következményekhez vezet. A lefedettség elkezdi lejátszani.

Ennek eredményeképpen még a vastag réteg ragasztója sem segít megőrizni a bélést. Emiatt jobb, ha több időt töltesz durva alapkészítésre, akkor nem kell visszatérnie a padló javításához.